E-TRAC Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E-TRAC Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 E-TRAC Kullanım Kılavuzu

2 Özet 1. Detektörü aç 2. Ses İptal Seçeneğine Bas 30 saniye sonra elektriksel parazit azalır. 3. Aramaya Başla! Minelab, her zaman fikirlerinize değer verir. E-Trac ya da diğer Minelab ürünleri hakkında soru ya da yorumlarınız için lütfen doğrudan ya da yerel Yetkili Minelab Bayi aracılığıyla bize başvurmaktan çekinmeyiniz. Ürün hakkında daha fazla bilgi ve ipuçları için:

3 1 Minelab E-TRAC metal detektörünü tercih ettiğiniz için tebrikler! Metal arama, tüm dünyada sevilen, yapılmaya değer muhteşem bir aktivitedir. E-Trac ile, açık alanda olma tutkusunu değerli madeni paralar, kalıntılar, altın ve mücevher bulmanın heyecanı ile birleştiren detektör kullanıcılarından biri olabilirsiniz. Benzersiz Tam Bant Spektrum (FBS) içeren E-Trac, Minelab in teknolojik açıdan en gelişmiş detektörüdür. Zarif, dayanıklı tasarım, yenlikçi kontrol paneli, sezgisel menüler, şeffaf LCD, dayanıklı hafif halka ve kapsamlı hedefleme seçenekleri E-Trac'i mevcut diğer detektörden ayırıyor. Minelab, Kişisel Bilgisayarınız ile E-Trac ayarlarını, Kullanıcı Modlarını ve Ayırt Etme Modellerini indirmenize ve yüklemenize olanak tanıyan bir USB arayüzü ekleyerek çığır açan yeni bir adım attı. E-Trac; aşırı tuzlu toprak, deniz suyu, nemli kumsal ve yüksek oranda manyetik zemin koşulları gibi çok çeşitli zemin koşullarında değerli madeni nesneleri tespit eder. Yeni işlevler, E-Trac inizi belirli ihtiyaçlarınıza göre uyarlama olanağı tanır. Bu kılavuz, hem amatör hem de uzman define avcılarının E-Trac ten en yüksek performansı elde etmelerini sağlamak amacıyla tasarlandı. Minelab, E-Trac inizle yaptığınız aramalarda başarılar diler!

4 2 İçindekiler İç Ön Kapak Özet 4 Metal Detektörün Çalışma Şekli 5 E-Trac Teknolojisi 6 Yeni İşlevler 7 Montaj 10 Detektörün Rahat Kullanım Amacıyla Ayarlanması 13 Batarya Paketleri 16 Kontrol Paneline Giriş 18 Detektörü Açma 19 Reset 20 Ayırt Etme 21 Smartfnd 22 Tespit Ekranları 23 Model Ekranı 24 Dijital Ekran 25 Derinlik Tespit Ekranlarının Yerleşimiyle İlgili Özet Tespitle İlgili Temel Bilgiler 29 Basit Bir Tespit Uygulaması 31 Ses İptali 32 QuickMask 33 Kesin yer tespiti 34 Ana Menü 36 Menü Yapısı E-Trac Modları 38 Mod Ayarları, Genel Ayarlar ve Tercihler 40 Kullanıcı Modları Menüsü 40 Seçme ve Kaydetme Ayırt Etme Menüsü 42 Seçme ve Kaydetme 44 Düzenleme Ekranı 46 Düzenleme Modları 51 Birleştirme İşlevi

5 3 54 Hassasiyet Menüsü 55 Otomatik Hassasiyet 56 Manüel Hassasiyet Ses Menüsü Eşik Seviyesi 60 Ses Limiti 61 Ses Kazanımı 62 Yanıt 64 Ton Kimliği 64 Ton Numaraları 65 Sesler Değişkenlik Limitler 69 Eşik ses perdesi Uzman Menü 70 Derin Tespit ve Hızlı Tespit 72 Çöp Yoğunluğu 74 Zemin 75 Manüel Ses İptali Tercihler Menüsü 76 Kontrast Pinpoint Modu Hassasiyeti Göster Mod Bilgisini Göster Ekran Zaman Aşımı 79 Ana Ayarlara Geri Dönme 80 E-Trac Xchange Teknik Bilgiler 81 Teknik özellikler 82 Fabrika Ayarları Tablosu 84 Batarya Performansı Kullanıcı Bilgileri 86 Hedefi Çıkarma 87 Define Bölgeleri 88 Aksesuarlar 89 Detektörün Bakımı ve Güvenlik 90 Sorun Giderilme 91 Garanti 92 Servis ve Onarım Formu

6 4 Metal Detektörün Çalışma Şekli Metal detektörler, halkanın etrafında zemine nüfuz eden elektromanyetik (EM) bir alan yaratır. Metal iletken olduğu için bu alanda değişikliğe neden olur. Detektör halka aracılığıyla bu değişikliği tespit eder, kontrol kutusuna sinyal göndererek operatörü uyarır. Metal detektörler halkanın altındaki metal nesnelerin boyutunu, şeklini ve niteliğini belirleyebilir. Nesne ne kadar büyükse tespit etmesi de o kadar kolay olur. Metal detektörün EM çalışma frekansları kilohertz (khz) ile ölçülür. Düşük frekanslı EM alanları (örneğin 1.5kHz) zeminin derinlerine nüfuz eder ancak ufak hedeflere karşı hassasiyet düşüktür. Yüksek frekanslı EM alanlarının (örneğin 65kHz) nüfuz derinliği daha sığ olmakla birlikte ufak hedeflere karşı hassasiyet yüksektir. E- Trac in çok frekanslı çalışması hem derinlik hem de yüksek hassasiyet seviyesi açısından avantaj sağlar.

7 E-Trac Teknolojisi 5 Tam Bant Spektrumu (FBS) Piyasadaki detektörlerin birçoğu, 1-70 kilohertz (khz) arasında tekli ya da ikili frekansta çalışır. Bu teknoloji yıllardan beri piyasaya iyi hizmet etse de, Minelab bir alanda iyi çalışan bir frekansın başka bir alanda kullanıldığında genellikle marjinal bir performans sunduğunu tespit etti. Zemindeki mineralizasyon, çöp içeriği ve hedefin boyutu, tek bir frekans ileten detektörün çalışma şeklini etkiler. FBS teknolojisi, Minelab in çok frekanslı BBS (Geniş Bant Spektrumu) teknolojisini yeni ve güçlü bir mikro işlemci ile bir araya getirir ve Daha yüksek tespit derinliği Çok çeşitli hedeflerde yüksek hassasiyet Elektromanyetik kaynaklı daha az parazit Hedef özelliklerin daha doğru tespit edilmesini sağlar. FBS devresi aynı anda birden fazla frekansı otomatik olarak iletir. Artan frekans aralığı, detektör halkasından alınan sinyalin çok çeşitli yanıtlar arasından analiz edildiğine işaret eder. Böylece E-Trac daha fazla hedef bilgisi analiz eder ve hedef kimliği daha doğru olur. Ayırt Etme Ayırt etme işlevi, metal detektörün arzu edilen hedefleri (örn. madeni paralar ve mücevher) tespit ederek arzu edilmeyen nesneleri (örn. çiviler) elemesidir. E-Trac farklı zemin türlerinde istenmeyen hedefleri ayırt etmek üzere bir dizi biçimde programlanabilir. Zemin Telafisi E-Trac, zemin mineralizasyonunun eliminasyonu için sofistike bir yaklaşımdan yararlanır. Zemin sinyallerinin etkisini ortadan kaldırmak için gelişmiş dijital filtrelemeden faydalanır. Bu özellik otomatik olarak çalışarak hedef üzerine yoğunlaşmanıza olanak tanır. Tek Frekans FBS Karşılaştırması Çoklu Frekans Çift Frekans Minelab in benzersiz FBS teknolojisi; derinlik, hassasiyet ve doğru tespit anlamına gelir.

8 6 Yeni İşlevler Sıvı Kristal Ekran (LCD) E-Trac LCD, 72mm x 48mm görüş alanı ve önceki Explorer modellerine göre daha yüksek çözünürlük sunar. Bu özellik, ekrandaki grafiklerin daha net olmasını sağlar, hedef tespitini iyileştirir ve E-Trac ile tespiti kolaylaştırır. Ergonomik Tuş Takımı Yerleşimi Yeni tuş takımı yerleşimi, tüm E-Trac işlevlerine ve ayarlarına tek elle ergonomik erişim sağlar. Ergonomik Kol Takımı E-Trac in yeni kol tasarımı tamamen farklı ve E-Trac e özgü bir his vererek kusursuz biçimde dengeli bir detektör sunar. Bu sayede hem hızlı hem de yavaş yapılan incelemelerde mükemmel bir manevra kabiliyeti edinilebilir, uzun süre çok rahat arama yapılabilir. Bu işlev ayrıca LCD ye ve tuş takımına kolay erişim sağlayarak ayarların hızlı bir biçimde değerlendirilip düzenlenmesine de olanak tanır. Yeni Menü Yeni Tuş Takımı Yerleşimine ilave olarak, yeni Menü ayarlara, Kullanıcı Modlarına ve Ayırt Etme Modellerine erişimi geliştirerek ayarların hızla ve kolaylıkla yapılmasını sağlar. Otomatik Kilit (Yarı Otomatik Ayırım Düzenleme) E-Trac'te Otomatik Kilit (Auto Latch) adı verilen ve Ayırt Etme Modelinizin yarı otomatik olarak düzenlenmesini sağlayan bir işlev bulunur. Bu düzenleme modunda Düzenleme Çerçevesi tespit edilen hedefin Demir (FE) ve İletken (CO) koordinatlarına otomatik olarak geçer. Daha sonra Kabul Et/Reddet düğmesini kullanarak Ayırt Etme Modelinizden hedefi kabul edebilir ya da reddedebilirsiniz. QuickMask QuickMask, Modelleri hızlı ve kolay bir biçimde düzenlemenize olanak tanıyıp Demir ve İletkenlik ret seviyelerini mevcut Ayırt Etme Modelinden bağımsız olarak ayarlamanızı sağlar. Kullanıcı Modları Önceden ayarlanan Kullanıcı Modlarının seçilmesi, zemin koşulları açısından en iyi ayarların ve ayırt etme modellerinin tercih edilmesine olanak tanır. Dört adet önceden programlanan Minelab Kullanıcı Modunun yanı sıra kişiselleştirilen Kullanıcı Modlarınızı kaydetmeniz için alanlar da bulunur. Tüm Kullanıcı Modlarına Menü ile kolaylıkla erişilebilir, böylece gerektiğinde Kullanıcı Modları arasında hızla geçiş yapabilirsiniz. Önerilen Hassasiyet Otomatik Hassasiyet modunu kullanırken E-Trac hassasiyet tercihinin yanı sıra zemin koşullarına göre detektörün belirlediği önerilen" hassasiyet seviyesini de gösterir. E-Trac Xchange E-Trac Xchange, detektör ayarlarını ve Ayırt Etme Modellerini USB üzerinden indirme ve yükleme olanağı tanır. Bu gelişmiş özellik, E-Trac'i belirli tespit ortamlarına ve seçilen hedeflere göre hızlı bir biçimde yapılandırmanızı sağlamak üzere tasarlandı.

9 Montaj 7 Halkanın Alt Şafta Takılması: Not: Halkayı Alt Şafta takmadan önce halkadaki vida somunlarını, cıvataları ve contaları çıkarın. 1 İki lastik contayı Alt Şaftın her iki tarafındaki deliklere takın. 2 Halka kablosunu, Alt Şaftın üst kısmından görünecek şekilde Alt Şaftın içinde yerleştirin 5 Cıvatayı Alt Şaft boyunca ve halkanın üst kısmındaki kelepçeye takın. 6 Temin edilen vida somunu ile sıkıştırın, aşırı sıkarak somunun başına zarar vermemeye özen gösterin. Halkanın rahat bir tespit açısına ayarlanması için daha sonra gevşetilmesi gerekir. 3 Halkayı düz bir zemine yerleştirin 4 Alt Şaftı halkanın üst kısmındaki kelepçenin içine yerleştirin. Alt Şaftın açık kısmının zemine baktığından emin olun. UYARI: Halka kablosu doğrudan halkanın içine bağlıdır, sökülemez. Kablonun çıkarılması halinde garanti geçersizdir.

10 8 Montaj Alt Şaftın Üst Şafta Takılması: 1 Kolu şaftan ayırarak Üst Şaft kamlokunu açın. 2 Halka kablosunu, şaftın kamlok tarafı zemine bakacak şekilde Üst Şaftın içine yerleştirin Şaft Takımının Kol Takımına Bağlanması: 1 Kolu Kontrol Kutusundan ayırarak Kontrol Kutusu kamlokunu açın. 2 Halka kablo konnektörünü hizalayarak Kontrol Kutusunun altındaki soketin içine itin, bileziği sıkılaştırın. 3 Üst Şaftı, halka kablosu üst kısımdan görünecek şekilde Alt Şaftın üzerinden kaydırın 3 Kol Takımını gittiği noktaya kadar Üst Şaftın üzerine itin. 4 Kolu Kontrol Kutusu üzerinde düz iterek Kontrol Kutusu kamlokunu kilitleyin.

11 9 Dirsekliğin Takılması: 1 Her iki kopçayı da dirsekliğin dış kısımlarına geçirin. Halkanın Çıkarılması: 1 Şaft Takımının Kol Takımına Bağlanması, Alt Şaftın Üst Şafta Takılması ve Halkanın Alt Şafta Takılması bölümlerindeki adımları tersten uygulayın. 2 Halkayı alt şaftın içinden çekin. Kulaklığın Takılması: 1 Kulaklık jakını, Kol Takımının batarya ucundaki lastik contada yer alan kulaklık soketine takın. Kulaklıkları istediğiniz zaman takabilir ya da çıkarabilirsiniz. UYARI: Halka kablosu Kontrol Kutusuna bağlıyken, şaft takımını tamamen çıkarmaya çalışmayın.

12 10 Detektörün Rahat Kullanım Amacıyla Ayarlanması Rahat kullanım için detektörün doğru ayarlanması gerekir. Detektörü Tutma Kolunuzu dirseklikten ve banttan geçirin. Detektörün kolunu tutarak önkolunuzu dirsekliğe yaslayın. Dirsekliğin doğru pozisyonda olması kolu rahatça tutmanızı sağlar. Dirseğinizi dirsekliğin arka kısmının hemen üzerine yerleştirmeniz gerekir; detektör önkolunuzun uzantısı gibi olmalıdır. Dirseklik Bandının Takılması: 1 Bandı dirseklikten çıkarmak için kopçanın üst kenarını yana yatırarak bandı gevşetin. 2 Bandı gevşetmek için cırt cırtı açın ve kopçayı dışarıya (kendinize) doğru çekin. 3 Kopçayı yerine takın, kolunuz dirseklikte emniyetli olacak şekilde bandı sıkın. Cırt cırtı yeniden bağlayın. Dirsekliğin Konumunu Ayarlama: 1 Dirsekliğin ortasındaki vidayı gevşetmek için tornavida ya da bir maden paranın kenarını kullanın (saat yönünün aksine çevirin). 2 Detektörü tutarken dirsekliği dirseğinizin hemen altına oturacak şekilde yerleştirin. 3 Kolunuzu çıkarın. Dirseği yerine vidalayın (saat yönüne çevirin).

13 11 Şaft Boyunu Ayarlama Şaftın boyu doğruysa halkayı zemin üzerinde uzanmadan ya da eğilmeden gezdirebilirsiniz. Halka vücudunuzdan çok uzaktaysa arama sırasında dengenizi sağlamanız ve manevra yapmanız zorlaşır. Halka vücudunuza çok yakınsa, kazı aletlerinizi ya da taşıdığınız diğer metalleri tespit edebilir, karmaşık sesler oluşur. Kamloku yerine takarak alt şaftın boyunu doğru ayarlayınız. Şaftın boyu doğru Uzun boylu kullanıcılar için daha uzun şaft mevcuttur.(sayfa 88) Şaftın boyu çok kısa

14 12 Detektörün Rahat Kullanım Amacıyla Ayarlanması Halkanın Açısını Ayarlama: 1 Alt Şaftı Halkaya bağlayan cıvatayı gevşetin. Cıvata, Halkanın ayarlanmasına olanak verecek ama yerinden çıkmasına izin vermeyecek kadar gevşek olmalıdır. 2 Detektörü arama yapar gibi tutarken, Halkayı zemine paralel oluncaya kadar hafifçe zemine bastırın. Halka zeminden yaklaşık 25mm (1") arama yüksekliğine kaldırıldığında zemine paralel olmalıdır. 3 Cıvatayı sıkın ama aşırı olmasın.

15 Batarya Paketleri 13 E-Trac te iki tür batarya paketi bulunur. Biri kapalı, yeniden şarj edilebilen Nikel- Metal Hidrid (NiMH) batarya paketidir. Bu batarya paketi, geleneksel duvar prizine takılan bir şarj cihazı ile birlikte sunulur. NiMH batarya paketi şarj edilmemiş olarak temin edildiğinden detektör kullanılmadan önce 18 saat şarj edilmesi gerekir. Diğer batarya paketi sekiz adet AA alkalin hücre bataryası için yuvadır. Batarya Paketinin Batarya Bölmesinden Çıkarılması: 1 Batarya paketini çıkarmadan önce detektörün kapalı olduğundan emin olun. 2 Detektörü düz bir zemine yerleştirin. Kulaklıkları çıkarın. 3 Kol takımının ucunda bulunan batarya bölmesinin lastik contasını kaldırın. 4 Batarya paketinin yayını serbest bırakmak için sarı askıyı kaldırın. Not: Detektör için çeşitli seçenekler bulunabileceğinden, ekipman Modele ya da detektör ile birlikte sipariş ettiğiniz unsurlara göre değişebilir. Burada yer alan resimler de satın aldığınız Modelden farklılık gösterebilir. 5 Batarya paketini batarya bölmesinden tamamıyla çıkarın. UYARI: NiMH batarya paketini sökmeye çalışmayın. Not: Detektörün uzun süre kullanılmaması durumunda, tam performans elde etmek için bataryayı yeniden şarj edin. Batarya paketini imha etmek amacıyla ateşe atmayın. İmha ya da geridönüşüm tesislerini öğrenmek için yerel makamlara başvurun.

16 14 Batarya Paketleri Batarya Paketinin Batarya Bölmesine Takılması: 1 Kol takımındaki lastik contayı kaldırın. 2 Batarya paketi yerine yerleşinceye kadar kol takımına doğru ittirin. NiMH Batarya Paketinin Araç Şarj Cihazı ile Yeniden Şarj Edilmesi: 1 Batarya paketini çıkarın. 2 Araç şarj cihazının fişini aracınızdaki aksesuar prizine takın. 3 Batarya bölmesini kapamak için lastik contayı kapatın. NiMH Batarya Paketinin Şebeke Şarj Cihazı ile Yeniden Şarj Edilmesi: 1 Batarya paketini çıkarın. 2 Şebeke şarj cihazının kablosunu batarya paketinin sivri kenarındaki sokete takın. 3 Şarj cihazını duvardaki prize takarak şalteri açın. 4 Tamamen şarj olması için 18 saat şarjda bırakın. Batarya tam olarak deşarj olmamışsa, şarj süresi daha kısa olabilir. Yeni bataryalar, birkaç şarj/deşarj işleminden sonra tam kapasitesine ulaşır. 5 Şarj işlemi bittikten sonra, şarj cihazının fişini batarya paketinden çıkarın. Not: Yeniden şarj edilebilen bataryanın uç kısmının, şarj sırasında ısınması normaldir. 3 Araç şarj cihazınızın fişini batarya paketinin sivri kenarındaki sokete takın. Araç şarj cihazındaki ufak ışık, şarj cihazının çalıştığına işaret eder. 4 Tamamen şarj olması için 18 saat şarjda bırakın. Batarya tam olarak deşarj olmamışsa, şarj süresi daha kısa olabilir. 5 Bazı araçlarda şarj cihazına güç iletilmesi için ateşleme tertibatının "Aksesuar" seçeneğine ayarlanması gerekebilir. 6 Bataryanın 18 saatten daha uzun bir süre şarj edilmesi, NiMH batarya paketine zarar vermez. Ancak araç bataryasının kademeli olarak deşarj olmasına neden olabilir. Not: Araç şarj cihazı, kısa devreye karşı koruma için bir sigorta ile birlikte sunulur. Bu sigortaya, şarj cihazı fişinin ucu çıkarılarak erişilebilir.

17 15 AA Bataryalarını Yerleştirme: 1 Batarya paketinin kapağını, açmak için ok yönünde itin. 2 8 x AA alkalin hücre bataryalarını, + ve uçlar etikette belirtildiği gibi denk gelecek şekilde batarya paketine yerleştirin. 3 Batarya paketinin kapağını, yerine oturuncaya kadar itin. En iyi tespit süresi için yüksek kaliteli alkalin bataryalar önerilir. Yeniden şarj edilebilen NiMH ya da NiCad bataryalar kullanılabilir; ancak bunların ayrı olarak çıkarılıp şarj edilmesi gerekir. Bazı yeniden şarj edilebilen bataryalar standart boyut gerekliliklerine uygun olmadığından satın almadan önce uygunluğunu kontrol edin. UYARI Lütfen aşağıdakileri dikkate alın: - E-Trac te yeniden şarj edilebilen Lityum İyon batarya kullanmayın. Detektöre zarar vererek garantiyi geçersiz kılabilir. Yeniden Şarj Edilebilen Lityum İyon bataryaların sağladığı birleşik voltaj değeri 13V nin üzerinde olduğundan E- Trac'te kullanılamaz. Detektörde aşırı voltaja karşı koruma bulunur; batarya voltajı çok yüksekse detektör açılmaz. - Boş AA bataryalarını detektörde bırakmayın, sızma yapabilir. - Batarya paketi 18 saatten daha uzun bir süre şarj edilirse zarar görmez. - Batarya şarj cihazları, yeniden şarj edilebilen alkalin ya da NiCad bataryalarını şarj etmek için kullanılmaz. - Batarya paketinde Minelab şarj cihazından başka bir şarj cihazının kullanılması, batarya paketine zarar verebilir. Bu durumda ürün garantisi geçerliliğini kaybeder. - NiMH batarya paketinin, Nikel Kadmiyum bataryaların aksine yeniden şarj edilmeden önce tamamen boşalması GEREKMEZ. - Bataryayı 45 C (113 F) nin üzerindeki sıcaklıkta şarj etmeyin. - Bataryayı 0 C (32 F) nin altındaki sıcaklıkta şarj etmeyin. - Bataryayı yüksek ısı koşullarında (örn. arabanızın gösterge paneli ya da arka paket rafı üzerinde) bırakmayın.

18 16-17 Kontrol Paneline Giriş Güç E-Trac'i Açma/Kapama düğmesi. Cihaz çalışmadan önce üç saniye boyunca basmak detektörü Fabrika Ayarlarına geri döndürür (sayfa 19). Arkadan Aydınlatma Arkadan Aydınlatmayı Açmak/Kapamak için kullanılır. Arkadan Aydınlatma loş ortamlarda daha yüksek ekran netliği sağlar. Başlatma sırasında Arkadan Aydınlatma yanar. Kapatılması batarya ömrünü uzatır. Sola Kayma Düzenleme Ekranında basılırsa Düzenleme Çerçevesinin Boyutu değişir (sayfa 44 5). Birleştirme ekranında basılırsa seçilen Ayırt Etme Modeli ters döner (sayfa 51 3). Navigasyon Düğmeleri Tespit Ekranlarında ayarlama yapmak için kullanılır. Menüde gezinmek için de kullanılır (Soldan saat yönünün tersine: Sola, Yukarı, Sağa, Aşağıya) (Soldan saat yönüne: Sola, Yukarıya, Sağa, Aşağıya). Sağa Kayma Düzenleme Ekranında basılırsa Düzenleme Modu değişir (sayfa 44 45). Birleştirme ekranında basılırsa seçilen Ayırt Etme Modeli ters döner (sayfa 51 53). QuickMask QuickMask e ulaşmak, QuickMask (sayfa 32) ve Tespit ekranları (sayfa 22) arasında geçiş yapmak için kullanılır. Ses İptali En sessiz çalışma frekansı için tarama başlatır. Tarama 30 saniye sürer (sayfa 31). Menü Detektör çalışırken herhangi bir aşamada Menüye erişmek için kullanılır. Çeşitli ayarlara da erişim sunar (sayfa 34 37). Kabul Et/Reddet Tespit Ekranlarında basılırsa tespit edilen hedef kabul edilir ya da reddedilir. Menüde basılırsa bir adım geri dönersiniz. Kesin yer tespiti Kesin yer tespitini (pinpoint) Açmak/Kapamak için kullanılır. Kesin Yer Tespiti (sayfa 33), hedefin tam konumunun belirlenmesine yardımcı olur. Tespit Tespit düğmesi Model Ekranındayken Tespit Ekranından Dijital Ekrana ve Dijital Ekrandayken Dijital Ekrandan Tespit Ekranına geçiş sağlar. Çalışmanın herhangi bir aşamasında Ana Menüde, QuickMask ya da Düzenleme Ekranındayken basılırsa Model/Dijital Ekrana geri döner (sayfa 23-24).

19 18 Detektörü Açma Aşırı yükleme detektörün elektronik unsurları için zararlı değildir. E-Trac, halkada aşırı yüklemeye dayanıklı olarak tasarlandı. Güç düğmesi, detektörü Açar ve Kapatır. Güç düğmesine bir defa basılırsa detektör açılır. Detektör animasyonlarla ve ses çıkararak çalıştırma işlemini başlatır. Daha sonra Model Ekranı görüntülenir ve E-Trac define aramaya hazır hale gelir! Detektörü yalnız açık alanda, güç hatları ve telefon kuleleri gibi elektromanyetik parazit (EMI) kaynaklarından uzakta çalıştırmanız önerilir. Bu kaynaklar, detektörün düzensiz, yanlış sinyaller vermesine ve hedef kimliğini yanlış belirlemesine neden olabilir. Evin içinde de detektörün elektronik unsurları üzerinde aşırı yüklemeye neden olabilecek (zemindeki çiviler, duvar demirleri, televizyon ve diğer ev aletleri gibi) birçok metal nesne bulunur. Not: Bazen halkaya yakın büyük bir nesne, detektörün elektronik unsurları üzerinde aşırı yüklemeye neden olabilir. Bu durumda, E-Trac Aşırı Yükleme mesajı görüntüleyerek halka aşırı yükleme kaynağından uzaklaştırılıncaya kadar devam eden giderek azalan bir ses çıkarır. Detektörü her çalıştırdığınızda detektörü kapamadan önce en son kullandığınız Tespit Ekranı görüntülenir. Örn. E-Trac kapatıldığında Dijital Ekranda çalışıyorsa, E-Trac i yeniden çalıştırdığınızda Dijital Ekran görüntülenir. Detektörü kapamak için Güç düğmesine basın.

20 Reset 19 E-Trac te mevcut Fabrika Ayarları, arama yapmaya hemen başlamanızı sağlar. E- Trac Fabrika Ayarları, gümüş madeni paralar ve mücevherler gibi demir içeriği düşük bazı hedeflere tepki vererek çivi gibi demir içeriği yüksek hedefleri eler. E-Trac ayarlarında yapılan değişiklikler arama sırasında otomatik olarak kaydedilir. Bu ayarlar tekrar değiştirilinceye ya da Fabrika Ayarlarına Geri Dön ya da Temel Reset işlemleri uygulanıncaya kadar kalır. Detektörü açarak Reset yapmak için E- Trac kapalıyken Güç düğmesine üç saniye basılı tutun. E-Trac, Reset edildiğinde Fabrika Ayarı Kullanıcı Moduna geri dönerek Genel Ayarları reset eder (sayfa 38). Detektörü reset etme: 1 Detektör kapalıyken Güç düğmesine üç saniye basılı tutun. Ekrana Reset mesajı gelir ve bir ses duyarsınız. Çalıştırma işlemi tamamlandığında detektör reset edilir, E- Trac yeniden keşfe çıkmaya hazır hale gelir. Detektör Reset edildiğinde Kullanıcı Modları ve Ayırt Etme modelleri silinmez. Temel Reset (Sayfa 79) yapılırsa yalnız Tercihler Menüsündeki tüm ayarlar reset edilir. Dikkat: E-Trac i kapadıktan sonra yeniden açmak için en az 1 saniye bekleyin. Detektör kullanıcı ayarlarını hafızasına kaydeder. Böylece bataryalar çıkarıldığında bu ayarlar silinmez.

21 20 Ayırt Etme Ayırt Etme, detektörün arzu edilmeyen hedeflerden gelen sinyalleri eleyerek arzu edilen hedeflerden gelen sinyalleri kabul etmesidir. E-Trac, gelişmiş sinyal işleme özelliği ile belirlenen nesneleri iletkenlik ve demir içeriği özelliklerine göre sınıflandırır. Bu sayede bazı tür hedefleri kabul ederken diğerlerini reddedebilirsiniz; kabul edilen ve reddedilen hedeflerin bir araya gelmesi Smartfind Ayırt Etme Modelini oluşturur. Dolayısıyla Smartfind Ayırt Etme Modelinin (Model, Düzenleme ve QuickMask te görülebilir) her bir koordinatı belirli hedefleri kabul etmek için beyaza (şeffaf) ya da reddetmek için siyaha çevrilebilir. Smartfind Ayırt Etme Modelinin beyaz bölgeleri kabul edilen belirli bir hedefin koordinatlarını, siyah bölgeler ise reddedilen koordinatları gösterir. Yukarıdaki Model, demir içermeyen madeni paraların tipik özelliklerini belirten E-Trac Fabrika Ayarı Madeni Para Modu Ayırt Etme Modelidir (dünya çapında yüzlerde madeni paranın bir birleşimi). Bu model demir içermeyen hedeflerden sinyal kabul ederken birçok demir içerikli hedeften gelen sinyalleri reddeder. Kabul edilen bir hedef tespit edildiğinde (örn. madeni paraların iletkenlik ve demir içeriği özelliklerinin eşleşmesi) beyaz bölgede Artı Hedef Göstergesi görüntülenir ve hedef yanıtı duyulur. Reddedilen bir hedef tespit edildiğinde (örn. madeni paraların iletkenlik ve demir içeriği özelliklerinin eşleşmemesi) Eşik boş olur ve Artı Hedef Göstergesi en son kabul edilen hedefin konumunda kalır. E-Trac, tek başına ya da birlikte kullanılabilen çeşitli Smartfind Ayırt Etme Modelleri (sayfa 42) sunar.

22 Smartfind 21 Smartfind, Minelab in benzersiz iki boyutlu ayırt etme ölçeğidir. Smartfind, aynı ekran üzerinde hedefin hem demir hem de iletkenlik özelliklerini grafiksel olarak gösterir. Yatay eksen, hedefi soldan sağa 1-50 arasında olmak üzere boyutuna/iletkenliğine (CO) göre sınıflandırır. Dikey eksen ise hedefi yukarıdan aşağıya 1-35 arasında olmak üzere demir (FE) içeriği özelliklerine göre sınıflandırır. 1 FE değeri düşük demir niteliği, 35 ise yüksek demir niteliğine işaret eder. Benzer şekilde 1 CO değeri düşük iletkenliğe, 50 ise yüksek iletkenliğe işaret eder. Demir İçeriği İletkenlik Demir içerikli hedefler (örn. çiviler) daha yüksek miktarda demir ya da daha az rastlanan bazı manyetik materyaller içerir. Demir içerikli hedefler, manyetik olduklarından genellikle Artı Hedef Göstergesinin Smartfind Penceresinin alt kısmında görüntülenmesine neden olur. Demir içermeyen hedefler (örn. saf altın, gümüş, bakır ve bronz) daha az manyetik materyal içerir ya da hiç içermez. Demir içermeyen hedefler manyetik olmadıklarından genellikle artı göstergenin Smartfind Penceresinin üst kısmında görüntülenmesine neden olur. Not: Demir içermeyen hedefler 1'den yüksek FE değeri oluşturabilirler. İletkenliği yüksek hedefler (örn. büyük gümüş madeni paralar,9ct, bakır nesneler) Artı Hedef Göstergesinin Smartfind Penceresinin sağına doğru görünmesine neden olurlar. İletkenliği düşük hedefler (örn. küçük kalay madeni paralar, ince metal tabakalar ve mücevherler) Artı Hedef Göstergesinin Smartfind Penceresinin soluna doğru görünmesine neden olurlar. Halka hedefin üzerinden geçerken detektör hedef sinyallerini dijital olarak işleyerek tespitin sonunda Smartfind Penceresinde Artı Hedef Göstergesi görüntüler. Artı Hedef Göstergesinin konumu, hedefin iletkenlik ve demir içeriği özelliklerine bağlıdır. Nesnenin boyunu, hedeflerin iletkenlik derecesini oldukça etkiler. Genellikle hedefin boyutu ne kadar büyükse ilgili iletkenlik derecesi de o kadar yüksek olur.

23 22 Tespit Ekranları E-Trac te önceden programlanan üç adet benzersiz Tespit Ekranı bulunur. Mevcut durumlara uygun Tespit Ekranının seçilmesi tercihlerinize ve deneyimlerinize göre değişir. Bu Tespit Ekranları şunlardır: Pattern (Model) Digital (Dijital) QuickMask Bu üç Tespit Ekranı hedef belirlemek için gerekli olan tüm bilgileri içerir ve sesli hedef yanıtlarıyla bir araya geldiğinde gömülü hiçbir define güvende değildir. Kontrol Panelindeki Tespit düğmesi, Model ve Dijital Ekranlar arasında geçiş yapılmasını sağlar ve Ana Menü, QuickMask ya da Düzenleme Menüsündeyseniz sizi bu ekranlara geri götürür. Ayrıca QuickMask düğmesi QuickMAsk Ekranı ile Model/Dijital Ekranlar arasında bir kısayol da sunar (aşağıdaki grafiğe bakın). Detektörü yeniden açtığınızda en son kullanılan Tespit Ekranı görüntülenir. Ayırt Etme Ekranında yapılan ayarlar, Dijital Ekranda da kaydedilerek kullanılır. Pattern Detect Digital QuickMask Model Tespit Dijital QuickMask - QuickMask Ayırt Etme Modelini, Model ya da Dijital Ekrana yüklemek isteyip istemediğinizi onaylamanız için bu diyalog kutusu (sayfa 37) görüntülenir.

24 Model Ekranı 23 Detektör ilk defa açıldığında LCD de Model Ekranı görüntülenir, E-Trac keşfe çıkmaya hazırdır. Smartfind Ayırt Etme Modeli, Hassasiyet Ölçeği, FE-CO değerleri ve Derinlik Ölçeği ile hedefle ilgili bilgiler verilir. Model Ekranında verilen bilgiler, E-Trac ile yapacağınız başarılı çalışmalar açısından çok değerlidir. Bilgiler gerçek zamanlı olarak yenilendiğinden potansiyel hedefin niteliklerinin hızlı, net ve güvenilir biçimde yorumlanmasını sağlar. Pratik yaptıkça ve deneyim kazandıkça görüntülenen bilgileri daha iyi yorumlayabilir, böylece daha başarılı çalışmalar yapabilirsiniz. Smartfind Penceresi, Model Ekranının ortasında bulunur. Aktif Ayırt Etme Modelini (sayfa 21) görüntüler. Smartfind Penceresinin üstünde kabul edilen hedefin FE-CO değerlerinin görüntülendiği alan bulunur. Tespit sırasında ve sonrasında Smartfind Penceresinde Ayırt Etme Modelinin kalan kısmına göre hedefin FE-CO koordinatlarını içeren Artı Hedef Göstergesi görüntülenir. FE-CO değerleri ve Artı Hedef Göstergesi, yeni bir kabul edilen hedef tespit edilinceye kadar kalır. Tercihler Menüsündeki Ekran Zaman Aşımı (sayfa 79) işlevi aktive edilebilir. Bu işlev tespit sonuçlarını beş saniye sonra siler. Derinlik Ölçeği, Ayırt Etme Modelinin sağ kısmında yer alır. Hassasiyet Ölçeği soldadır ve açıktır (varsayılan). Hassasiyet Ölçeği işlevi Tercihler Menüsü aracılığıyla kapatılabilir (sayfa 78). Ayırt Etme Modeli (Kabul Edilen) Ayırt Etme Modelinin beyaz (şeffaf) bölgesi kabul ettiğiniz hedef FE- CO değerleridir. Demir-İletkenlik Değerleri Kabul edilen hedefin FE-CO değerlerinin görüntülendiği alandır. Otomatik Hassasiyet Ölçeği Soldaki çubuk ve üstteki değer kullanıcı tarafından ayarlanan Hassasiyet seviyesidir. Sağdaki çubuk önerilen Hassasiyet seviyesidir. Ayırt Etme Modeli (Reddedilen) Ayırt Etme Modelinin siyah bölgesi, reddettiğiniz hedef FE-CO değerleridir. Derinlik Ölçeği Halkanın altındaki hedefin yaklaşık derinliğini gösterir. Yukarıdan aşağıya: 0-30 cm (0-12 )

25 24 Dijital Ekran E-Trac'te hem hedefin demir içeriği (FE; 1-35 arasında) hem de iletkenlik (CO; 1-50 arasında) değerlerini gösteren Dijital Ekran bulunur. Büyütülen bu FE ve CO değerleri Smartfind Ayırt Etme Modelinde görüntülenen Artı Hedef Göstergesinin koordinatlarıdır. Smartfind ve Model Ekranları arasında geçiş yapmak için Tespit düğmesine basın. Yeni bir tespit yapılıncaya kadar Model Ekranı ve Dijital Ekran arasında geçiş yaparken iletkenlik ve demir içeriği ile ilgili bilgiler silinir. FE-CO değerlerinin üstünde aktif Ayırt Etme Modelinin küçük resmi bulunur. Not: Dijital Ekranı kullanırken Ayırt Etme Modeli hala aktiftir. Ayırt Etme Modelinin Küçük Resmi Mevcut Ayırt Etme Modelinin ufak resmi. Tespit Öncesinde Demir-İletkenlik Değerleri Kabul edilen hedefin büyütülen FE-CO değerlerinin görüntülendiği alandır. Tespit Sonrasında

26 Derinlik 25 Model, Dijital ve QuickMask ekranlarında görülebilen Derinlik Ölçeği, belirlenen hedefin yaklaşık derinliğini belirtir. Göstergenin üst kısmı, halkanın konumunu, alt kısmı ise halkadan yaklaşık 30cm (12") mesafeyi ifade eder. Tespit Öncesinde Hedef tespit edildiğinde, Derinlik Ölçeğinde hedefin yaklaşık derinliğini belirten bir artı gösterge belirir. Tespit Sonrasında Derinlik Ölçeği, reddedilen hedefler için de güncellenir.

27 26 Tespit Ekranlarının Yerleşimiyle İlgili Özet Detektör ilk defa açıldığında LCD de Model Ekranı görüntülenir, E-Trac keşfe çıkmaya hazırdır. Hedef bilgisi görsel ve sesli direktifler ile verilir. Tespit Ekranlarının en yaygın unsurları şunlardır: USB simgesi Detektör USB kablo ile kişisel bilgisayara bağlandığında görüntülenir (sayfa 80). Batarya Simgesi Mevcut batarya şarj seviyesini gösterir. Batarya azaldığında Batarya Simgesi yanıp söner (sayfa 84 5) Arkadan Aydınlatma Simgesi Arkadan Aydınlatma Açık ise görüntülenir. Minelab Kullanıcı Modu Minelab Kullanıcı Modu seçildiğinde Minelab logosu görüntülenir (sayfa 38-41). Manüel Hassasiyet Ölçeği Soldaki çubuk ve üstteki değer, kullanıcı tarafından ayarlanan Hassasiyet seviyesidir. Sağdaki çubuk önerilen Hassasiyet seviyesidir (sayfa 54 56). Kullanıcı Modunun Numarası Kutu içindeki rakam kullanılan Kullanıcı Modunu belirtir (sayfa 38-41). Değiştirilen Kullanıcı Modu Kullanıcı modu değiştirilip kaydedilmediğinde bayrak simgesi görüntülenir (sayfa 38-41). Kabul Simgesi Belirlenen hedefin koordinatlarını kabul etmek üzere Kabul Et/Reddet düğmesini kullandığınızı bildirir.

28 27 Otomatik Hassasiyet Animasyonu Otomatik Hassasiyet çalışırken görüntülenir (sayfa 54-56). Demir- İletkenlik Değerleri Kabul edilen hedefin FE-CO değerlerinin görüntülendiği alandır (sayfa 21). Kullanıcı Modlarım Simgesi Kullanıcı Modlarınızdan biri tercih edildiğinde bu simge görüntülenir (sayfa 38 41). Ret Simgesi Belirlenen hedefin koordinatlarını reddetmek üzere Kabul Et/Reddet düğmesini kullandığınızı bildirir. Otomatik Hassasiyet Ölçeği Soldaki çubuk ve üstteki değer, kullanıcı tarafından ayarlanan Hassasiyet seviyesidir. Sağdaki çubuk önerilen Hassasiyet seviyesidir (sayfa 54 56). Artı Hedef Göstergesi Kabul edilen hedef belirlendiğinde görüntülenir, hedefin Demir ve İletkenlik koordinatlarını belirtir (sayfa 21). Derinlik Ölçeği Halkanın altındaki hedefin yaklaşık derinliğini gösterir Kapsam yukarıdan aşağıya 0 30cm dir (0 12 ) (sayfa 25).

29 28 Tespitle İlgili Temel Bilgiler Halkayı Gezdirme Halkayı her zaman zemine yakın ve paralel gezdirdiğinizde en iyi performansı elde edersiniz. Böylece tespit derinliği artar ve ufak nesnelere verilen tepki iyileşir. Halkayı zemine aşırı değdirmekten kaçının. Halka takımı sert ve dayanıklı olsa da ani sarsıntı ya da patlamalar rasgele sinyale ve yanlış hedef kimliğine neden olabilir. Zemin üzerinde gezdirme işleminin özenle yapılması, halka performansının her zaman maksimum seviyede olmasını sağlar. Zemin üzerinde halkayı bir yandan diğer yana gezdirerek her defasında yavaşça ileriye doğru ilerleyip pratik yapın. Tüm zeminin incelendiğinden emin olmak için önceki gezdirme alanının hafifçe üzerinden başlayın. Ortalama gezdirme hızı soldan sağa ve sağdan sola dört saniyedir. Hedefler Metal nesnelere hedef denir. Hedefler demir içeren ve demir içermeyen metallerden oluşur. Demir içeren metaller çelik, çivi ve bazı madeni para türleri gibi demir içeren metallerdir. Demir içermeyen metaller ise altın, gümüş, bakır, bronz ve alüminyum gibi manyetik olmayan metallerdir. Hem demir içeren hem de içermeyen çeşitli hedefler bulmak isteyebilirsiniz. Yaygın hedeflere örnekler: Dikkat: Halkayı zemin üzerinde gezdirme işleminin yanlış yapılması yanlış sinyale ya da hedefin gözden kaçırılmasına neden olabilir. İstenen yüksek demir içerikli hedef savaş kalıntısı / İstenmeyen yüksek demir içerikli hedef demir çivi / İstenen demir içermeyen hedef altın madeni para / İstenmeyen demir içermeyen hedef açma kulağı

30 Basit Bir Tespit Uygulaması 29 Gerçek hedefleri tespit etmeye başlamadan önce detektörden alınan sesli ve görsel sinyallerin nasıl yorumlanacağını bilmek önemlidir. Çeşitli madeni paralar, altın ve gümüş mücevher, çivi, açma kulağı, pirinç düğme ve alüminyum folyo gibi farklı metal nesneleri bir araya getirin. Detektörü bilinen EMI kaynakları ve metal nesnelerden uzağa, açık alana çıkarın. Nesneleri aşağıdaki gibi aralarında halkanın geçmesi için yeterli mesafe bırakacak şekilde yerleştirin. Detektörden Gelen Sesler Detektörü Açın. Detektörden çıkan sabit vızıldama sesine Eşik denir (sayfa 58-59). Eşikteki değişimler çok ufak ve derindeki hedefleri tespit etmenize olanak tanır. Ayrıca istenen ve istenmeyen hedefleri birbirinden ayırt etmek amacıyla da kullanılır. Detektör zeminin üzerinde değilken ya da halka hareketsiz biçimde tutulurken Yanlış Sinyaller (Ses) verebilir. Bu sinyaller hedef sinyaller değil çevredeki elektromanyetik parazitler (EMI) olabilir. Bu Yanlış Sinyalleri, Ses İptali (sayfa 31) uygulayarak ya da detektörün Hassasiyet (sayfa 54-56) seviyesini azaltarak en az düzeye indirebilirsiniz. Genel olarak Yanlış Sinyalleri azaltmak için Hassasiyet seviyesini azaltmadan önce Ses İptalinin uygulanması daha faydalıdır. Halkayı hedeflerin üzerinden birer birer gezdirin. Her nesnenin üzerinden geçerken LCD ye bakarak detektörden gelen sesleri dinleyin. LCD hedefin kimliği hakkında detaylı bilgi verse de her bir nesne arasındaki sesli tepki farklılıklarına dikkat etmek önemlidir. Not: Zeminin görünen bir parçasından sinyal alıyorsanız gömülü metal nesneler olabilir. Uygulama yapmak için başka bir alan bulun. Çivi Açma Kulağı İnce metal tabaka Madeni Para Mücevher

31 30 Basit Bir Tespit Uygulaması Detektörden Gelen Sesler (devamı) Hedef Yanıt, hedef tespit edilerek reddedilmediğinde detektörden gelen sestir. Genellikle iletkenliği yüksek hedef (örn. büyük gümüş madeni para) yüksek perdeli ses oluştururken iletkenliği düşük olan hedef düşük perdeli ses oluşturur. Büyük hedefler ya da zemin yüzeyine yakın olan hedefler daha yüksek sinyal oluştururlar (sayfa 57). Halkaya yakın büyük nesneler detektörün elektronik unsurları üzerinde Aşırı Yüklemeye neden olabilir. Bu durumda, E-Trac Aşırı Yükleme mesajı görüntüleyerek halka aşırı yükleme kaynağından uzaklaştırılıncaya kadar devam eden, giderek azalan bir ses çıkarır. Reddedilen bir hedef tespit edildiğinde, Eşik boşalır (sessizleşir), halkanın altında hedef olduğunu ancak Ayırt Etme Modeli tarafından reddedildiği anlamına gelir (sayfa 20). Sessizleşme, istenen ve istenmeyen hedefleri birbirinden ayırmanın faydalı bir yoludur. Not: Halka çivi üzerinden geçerken Eşiğin vızıldaması anında kaybolur (sessizleşir). Aşırı yükleme detektörün elektronik unsurları için zararlı değildir. Eşik Eşik Hedef Yanıt Sessizleşme Geçerli ya da geçersiz işlemler (düğmelere basmak suretiyle) sırasında oluşan sesleri öğrenmek önemlidir. Genellikle Ana Menüde ayarlama yaparken bu seslerle karşılaşırsınız. Geçerli işlemde bip sesi, geçersiz işlemde ise kalp atışına benzer bir ses oluşur.

32 Ses İptali 31 E-Trac, güç hatları, elektrikli ekipman ya da yakındaki diğer detektörlerin neden olduğu parazit nedeniyle gürültü çıkarabilir. Detektör bu paraziti, tutarsız kısa bip sesiyle ve Smartfind penceresinde Artı Hedef Göstergesinin dengesiz hareketiyle ya da Dijital ekrandaki FE-CO değerlerindeki dengesiz değişikliklerle yorumlar. Mevcut ortamdaki paraziti en az seviyeye indirmek için Ses İptali nden yararlanılır. Kanal, Ses İptal düğmesine basılarak otomatik olarak ya da Uzman Menüdeki Ses İptal ayarı ile manüel olarak değiştirilebilir. Otomatik Ses İptalini başlatmak için: 1 Detektörü zeminden 30 cm (12 ) yukarıda tutarak yakında büyük hedefler ya da bariz EMI kaynakları olmadığından emin olunuz. Otomatik Ses İptali Ses İptal düğmesi, detektöre her kanalı otomatik olarak dinleyerek, parazitin en az olduğu kanalı seçmesi için talimat verir. Otomatik Ses İptali 30 saniye kadar sürebilir. Detektör ilerlemeyi LCD ekranda gösterir, bu sürenin sonunda sesli uyarı duyulur. Ses İptali tamamlandıktan sonra seçilen kanal anında görüntülenir, daha sonra detektör normal çalışmaya devam eder. 2 Ses İptal düğmesine basın. Detektörü zeminden 30cm (12 ) yukarıda tutun, otomatik kanal seçimi sırasında ise tamamen hareketsiz tutun. Not: Bu işlem 30 saniye kadar sürebilir.

33 32 QuickMask QuickMask, Model/Dijital Smartfind Ayırt Etme Modelinden bağımsız olarak Demir ve İletkenlik ret seviyesini ayarlamanıza olanak tanır. QuickMask kabul edilen/reddedilen hedeflerin mevcut Model/Dijital Smartfind Ayırt Etme Modelini yüklemeye ya da düzenlemeye gerek olmadan ekstra Ayırt Etme Modeli ile kontrol edilmesini sağlayan kullanışlı bir araçtır. QuickMask, Demir ve İletkenlik ayırt etme seviyesini ayarlamak için iki adet sürgülü kontrol düğmesi içerir. Demir içeriği ayırt etme seviyesi, kontrol panelindeki Yukarı ve Aşağı Navigasyon düğmeleri ile ayarlanabilir. İletkenlik ayırt etme seviyesi ise, kontrol panelindeki Sol ve Sağ Navigasyon düğmeleri ile ayarlanabilir. QuickMask te Demir (FE) için varsayılan ayar All Metal (Tümü Metal), İletkenlik (CO) için ise 0 dır. QuickMask in All Metal Ayırt Etme Modeli olması, tüm metal türlerinden hedef sinyalleri kabul etmek için QuickMask düğmesine hızlıca basabileceğiniz anlamına gelir. Not: QuickMask Modelinin ayarlanması Smartfind Ayırt Etme Modelini değiştirmez. QuickMask Ayırt Etme Modeli, Tespit düğmesine basılarak Model/Dijital Smartfind Penceresine yüklenebilir. İletkenlik Ayarı İletkenlik ret seçeneğinin yatay olarak ayarlanması. Aralık: 1-50 (soldan sağa) Demir İçeriği Ayarı.. Demir içeriği ret seçeneğinin dikey olarak ayarlanması. Seçenekler: 1-35, Tümü Metal (yukarıdan aşağıya).quickmask Ayırt Etme Modeli FE-CO ayarları, QuickMask düğmesine basmak suretiyle erişilebilen bir Ayırt Etme Modeli oluşturur.

34 Kesin yer tespiti 33 Kesin yer tespiti belirlenen hedefin tam konumunu belirlemenize yardımcı olur. E-Trac genel olarak hareketli bir detektördür; hedefi tespit etmesi için üzerinde hareket etmesi gerekir. Kesin Yer Tespiti aktive edildiğinde, E-Trac hareketsiz bir detektör olarak çalışır; halka hedef üzerinde sabit tutulduğunda sabit sesli bir yanıt verir. Kesin Yer Tespiti, detektöre Ayırt Etme Modellerini geçici olarak kaldırma talimatı verir. Dolayısıyla halkanın altındaki tüm hedefler belirlenir. FE-CO koordinatları ve Derinlik gibi tespit sonuçları güncellenir. Kesin Yer Tespiti, Model, Dijital ya da QuickMask ekranlarında aktive edilebilir. Aktive edildiğinde, tespit ekranının üst kısmında bir ölçek görünür. Halka hedefe yaklaştıkça ölçek dış kısımdan merkeze doğru hareket eder. Hedef doğrudan halkanın altındaysa, Artı Gösterge kararır. Hedefe verilen sesli yanıt da değişir; halka hedefe yaklaştıkça hem ses perdesi hem de tonu artar. Sinyalin gücü artıkça ses perdesi artar, sesin tonu ise halka hedefe yaklaştıkça yükselir. Not: Kesin Yer Tespiti ve Modları hakkında daha fazla bilgi için sayfa ye bakın. Hedefin Yerinin Kesin Olarak Tespit Edilmesi: 1 Hedefin yaklaşık yeri belirlendiğinde halkayı bu bölgenin bir tarafına hareket ettirerek Pinpoint (Kesin Yer Tespit) düğmesine basın. 2 Halkayı hedefin bulunduğu bölge üzerinde yavaşça gezdirin. Not: Kesin Yer Tespiti sırasında halkayı zemine paralel tutun. 3 Yanıtı dikkate alarak, hedefin bulunduğu yerden emin oluncaya kadar halkanın ardıl geçiş kapsamını daraltın. Konumu aklınızda tutun ya da ayakkabınız ya da kazma aleti ile zemini işaretleyin. 4 Halkayı başlangıç yönünüze göre hedef üzerinden doğru açıyla geçirebilmek için bir tarafa geçin. 5 Yeni yönde yukarıdaki adımları tekrarlayarak kazılması gereken kesin konumu tespit edebilirsiniz.

35 34 Ana Menü 35 Ana Menü, tüm E-Trac işlevlerine ve ayarlarına erişme olanağı sunar. Ana Menü düğmesine istediğiniz zaman bastığınızda LCD de Ana Menü görüntülenir. Ana Menü tüm Menülerde gezinmenize olanak tanır. Bu menüler şunlardır: - Kullanıcı Modları - Ayırt Etme - Hassasiyet - Ses - Uzman - Tercihler Sol ve Sağ Navigasyon düğmelerini kullanarak Menüler arasında geçiş yapabilirsiniz. Her Menü seçeneği Ana Menünün altında görünür ve her biri için ayarlar seçilerek değiştirilebilir: Aşağı Navigasyon düğmesi ile Menü içindeki ayarlarda gezinebilirsiniz. İstenen ayar seçildiğinde Sol ve Sağ Navigasyon düğmelerine basarak ayarlama yapabilirsiniz. Maksimum ya da minimum ayar seviyesine ulaşılması durumunda, işleme devam etmek istediğiniz takdirde işlemin geçersiz olduğunu belirten bir ses duyarsınız. Bazı ayarlarda Ton Kimliği gibi alt Menüler vardır. Bunlara Sol ve Sağ Navigasyon düğmeleri ile erişilebilir. Bu alt Menülerde Menülerdeki gibi gezinebilir, aynı şekilde ayarlama yapabilirsiniz. Ayarlamadan ya da ayar değerine baktıktan sonra bir adım geri dönmek için Kabul Et/Reddet düğmesine, Ana Menüye dönmek için Menü düğmesine ya da tespite geri dönmek için Tespit düğmesine basın. Yapılan ayarlar, kayıt için bir diyalog kutusu açılmadıkça otomatik olarak kaydedilir.

36 36 Menü Yapısı 37 Diyalog Kutuları E-Trac te belirli işlevleri kullandığınızda yapılan ayarı kaydetmeniz için bir diyalog kutusu görünebilir. Aşağıda bir örneği verilmiştir. Diyalog kutusunda tercih edilebilecek üç olası seçenek şunlardır: Yes (Evet) - Yapılan ayarın uygulanacağını onaylar. No (Hayır) - Yapılan ayarı ve uygulamayı reddeder. Cancel (İptal Et) - Yapılan ayarı reddederek ayarın yapıldığı ekrana/ayara geri dönmenizi sağlar. Not: Her zaman üç seçenek bulunmayabilir; ancak burada belirtilenler tanımlanan işlevleri yerine getirir.

37 38 E-Trac Modları Mod Ayarları, Genel Ayarlar ve Tercihler E-Trac ayarları üç sınıfa ayrılabilir: Mod Ayarları, Genel Ayarlar ve Tercihler. Her grubun önemi aşağıda açıklanmıştır. Mod Ayarları Bu ayarlar, E-Trac in (kumsal ya da park gibi) belirli bir bölgedeki ya da define avının türüne (madeni para ya da kalıntılar gibi) ilişkin performansını belirler. E-Trac, bu Mod Ayarlarını Kullanıcı Modu olarak kaydetmenize olanak tanıyacak şekilde tasarlandı. Kullanıcı Modu, E-Trac hafızasına kaydedilebilir, yeniden kullanılabilir ya da Xchange yoluyla başka bir E-Trac kullanıcısı ile paylaşılabilir (sayfa 80). Genel Ayarlar Bu ayarlar E-Trac in performansını etkilemekle birlikte bulunduğunuz bölgeye ve arzu edilen define türüne bakmaksızın ayarlanabilir. Genel Ayarlar kişisel tespit tercihlerinize göre belirlenir (Örn. Hassasiyet, Ses İptali ve Eşik Ses Perdesi). Tercihler Bu ayarlar E-Trac in performansını etkilemez, Tespit Ekranlarının görünümünü uyarlanmanıza olanak tanır. (Örn. Kontrast ve Hassasiyeti Göster). Kullanıcı Modları Kullanıcı Modu, belirli detektör ayarları ile Ayırt Etme Modelinin bir araya gelmiş halidir. Kullanıcı Modu aşağıdaki ayarları içerir: Ses - Ses Kazanımı Ses - Yanıt Ses Ton Kimliği Ton Numarası Ses - Ton Kimliği - Sesler Ses - Ton Kimliği - Değişkenlik Ses - Ton Kimliği - Limitler Uzman - Derin Tespit Uzman - Hızlı Tespit Uzman - Çöp Yoğunluğu Uzman - Zemin E-Trac te önceden programlanan dört tane Minelab Kullanıcı Modu vardır: Coins Mode (Madeni Para Modu), High Trash Mode (Çöplük Modu), Beach Mode (Sahil Modu) ve Relics Mode (Kalıntı Modu). Coins Mode varsayılan Kullanıcı Modu olup E-Trac i ilk kez açtığınızda ya da Reset (sayfa 19) ve/veya Temel Reset (sayfa 79)'ten sonra aktif hale gelir. Kullanıcı Modu, dört hafıza alanının birinde 1. Modum, 2. Modum, 3. Modum ya da 4. Modum şeklinde yüklenebilir, değiştirilebilir ya da E-Trac hafızasına kaydedilebilir (sayfa 40-1). Mod Bilgisini Göster (sayfa 78) açık ise E- Trac mevcut Kullanıcı Modunu göstermek için Tespit Ekranlarındaki Mod Bilgisi simgelerini görüntüler (sayfa 26-27). Mod Bilgisi Simgeleri Minelab Coins Mode seçilmiştir Minelab High Trash Mode seçilmiştir Minelab Beach Mode seçilmiştir Minelab Relics Mode seçilmiştir 1. Modum seçilmiştir 2. Modum seçilmiştir 3. Modum seçilmiştir 4. Modum seçilmiştir Mod Ayarlarından ya da Ayırt Etme Modellerinden biri değiştirilirse Kullanıcı Modunun değiştirildiğini ancak kaydedilmediğine işaret eden görüntülenir. simgesi

38 39 Not: Kullanıcı Modu yükleyerek ayarlarını yapabilir ve Ayırt Etme Modelini ayarlayabilirsiniz. Kullanıcı Modu kaydedilmemişse, başka bir Kullanıcı Modunun yüklenmesi halinde Ayırt Etme Modeli ve ayarlarda yapılan değişiklikler kaybolur. E-Trac Xchange ile Kullanıcı Modları E- Trac kullanıcıları arasında paylaşılabilir (sayfa 80). Genel Ayarlar Genel Ayarlar E-Trac in performansını etkilemekle birlikte Kullanıcı Modunun bir parçası olarak kaydedilmez. Ses - Eşik Seviyesi Ses - Eşik Ses Perdesi Ses - Ses Limiti Uzman - Ses İptali Hassasiyet - Hassasiyet Hassasiyet - Manüel Seviye Hassasiyet - Otomatik Seviye Not: Yeni bir Kullanıcı Modu seçildiğinde, Genel Ayarlar değişmez. Detektörü reset ettiğinizde (sayfa 19) ya da Temel Reset (sayfa 79) uyguladığınızdaki Genel Ayarlar, Fabrika Ayarlarına geri döner. E-Trac Xchange ile Kullanıcı Modları E- Trac kullanıcıları arasında paylaşılabilir (sayfa 80). Tercihler Tercihler, E-Trac in performansını etkilememekle birlikte Kullanıcı Modunun bir parçası olarak kaydedilmez. Kontrast Pinpoint Modu Hassasiyeti Göster Mod Bilgisini Göster Ekran Zaman Aşımı Not: Yeni bir Kullanıcı Modu seçildiğinde, Tercihler değişmez. Detektörü reset ettiğinizde (sayfa 19) Tercihler değişmez. Detektörde Temel Reset (sayfa 79) uygulandığında Tercihler Fabrika Ayarlarına geri döner. Hassasiyet Hassasiyet Manüel Seviye Otomatik Seviye Ses Eşik Seviyesi Ses Limiti Ses Kazanımı Yanıt Ton Kimliği Ton Numarası Sesler Değişkenlik Limitler Eşik ses perdesi Uzman Derin Tespit Hızlı Tespit Çöp Yoğunluğu Zemin Ses İptali Tercihler Kontrast Pinpoint Modu Hassasiyeti Göster Mod Bilgisini Göster Ekran Zaman Aşımı Genel Ayarlar Mod Ayarları Tercihler

39 40 Kullanıcı Modları Menüsü Kullanıcı Modu, önceden belirlenen detektör ayarları ve Ayırt Etme Modelinin bir araya gelmiş halidir. E-Trac, dört adet Minilab Kullanıcı Modu ve kendi Kullanıcı Mdodlarınızı kaydedebileceğiniz alan ile birlikte sunulur. Minelab Kullanıcı Modları şunlardır: Madeni Para Çöplük Sahil Kalıntılar Minelab Kullanıcı Modu seçilirse Minelab logosu görünür ve Tespit Ekranlarının sağ üst kısmında Kullanıcı Modu Numarası görüntülenir. Kullanıcı Modum seçilirse, Minelab logosu yerine Kullanıcı Modum simgesi görüntülenir. İlgili Ayırt Etme Modelinin küçük resmi de görüntülenir. Kullanıcı Modu Menüsünde Save i tercih ederseniz, Kullanıcı Modunuzu kaydetmek için boş bir alan seçebilir ya da mevcut Kullanıcı Modunun üzerine kaydedebilirsiniz. Minelab Kullanıcı Modunu Seçmek için: 1 Menü düğmesine basın 2 Kullanıcı Modlarına girin (Sağ ya da Sol Navigasyon düğmesi ile) 3 Select e gelin (Aşağı Navigasyon düğmesi ile) 4 Kullanıcı Modları Tercih listesine girmek için Sol ya da Sağ Navigasyon düğmesine basın Minelab Kullanıcı Modu Kullanıcı Modu Numarası Kullanıcı Modum Değiştirilen Kullanıcı Modu 5 Minelab Modlarına gelin, Minelab Modlarına girmek için Sol ya da Sağ Navigasyon düğmesine basın. E-Trac ayarlarında değişiklik yapılırsa, bu ayarlar Kullanıcı Modu Menüsü ile mevcut Kullanıcı Moduna kaydedilebilir. Kullanıcı Modu değiştirilir ancak kaydedilmezse Tespit Ekranlarının sağ üst kısmında ufak bir bayrak simgesi görünür. Tespit Ekranlarında görüntülenen bu simgeleri görmek için Tercihler Menüsünden Mod Bilgisini Göster (sayfa 78) ayarının açılması gerekir. Kullanıcı Modlarını Seçme ve Kaydetme Kullanıcı Modu Menüsünde Select (Seç) ve Save (Kaydet) olmak üzere iki tercih bulunur. Select i seçerseniz Menüde mevcut Kullanıcı Modları görüntülenir. Kullanıcı Modunun isminin yanında 6 İstenen Minelab Moduna gelerek yüklemek için Tespit düğmesine basın 7 Yüklemeyi onaylamanız için bir diyalog kutusu görüntülenir Evet i işaretlemek için Navigasyon düğmelerini kullanın, onaylamak için Sol ya da Sağ Navigasyon düğmesine basın. Kullanıcı Modu yüklenmiştir, E-Trac Model/Dijital Ekrana geri döner.

40 41 Kullanıcı Modunu Seçmek için: 1 Menü düğmesine basın 2 Kullanıcı Modlarına girin (Sağ ya da Sol Navigasyon düğmesi ile) 3 Select e gelin (Aşağı Navigasyon düğmesi ile) 4 Kullanıcı Modları Tercih listesine girmek için Sol ya da Sağ Navigasyon düğmesine basın Kullanıcı Modunu Kaydetmek için: 1 Menü düğmesine basın 2 Kullanıcı Modlarına girin (Sağ ya da Sol Navigasyon düğmesi ile) 3 Save e gelin (Aşağı Navigasyon düğmesi ile) 4 Save menüsüne girmek için Sol ya da Sağ Navigasyon düğmesine basın 5 İstenen Kullanıcı Moduna gelerek yüklemek için Tespit düğmesine basın Not: Yalnız Ayırt Etme Modelinin küçük resminde işareti bulunmayan bir Kullanıcı Modu seçebilirsiniz. 6 Yüklemeyi onaylamanız için bir diyalog kutusu görüntülenir Evet i işaretlemek için Navigasyon düğmelerini kullanın, onaylamak için Sol ya da Sağ Navigasyon düğmesine basın. Kullanıcı Modu yüklenmiştir, E-Trac Model/Dijital Ekrana geri döner. 5 Boş bir alana ya da üzerine kaydetmek istediğiniz Kullanıcı Moduna gelin, Kullanıcı Modunu kaydetmek için Sol ya da Sağ Navigasyon düğmesine basın Kaydet simgesi Kullanıcı Modunun kaydedildine işaret eder, simgesinin ya da mevcut küçük resmin yerini Ayırt Etme Modelinin küçük resmi alır. Not: Minelab Kullanıcı Modunun üzerine kayıt yapılamaz. 6 Menüden çıkıp tespite yeniden başlamak için Tespit düğmesine basın DİKKAT! Yeni bir Kullanıcı Modu seçildiğinde ya da Reset (sayfa 19) ya da Temel Reset (sayfa 79) uygulandığında detektörün Mod Ayarları (sayfa 38-39) ve Ayırt Etme Modeli değişir. Mevcut ayarları ve Ayırt Etme Modelini kaybetmek istemiyorsanız, bunları ilk önce Kullanıcı Modu olarak kaydedin.

E-TRAC Xchange Kullanım kılavuzu

E-TRAC Xchange Kullanım kılavuzu E-TRAC Xchange Kullanım kılavuzu Giriş Yeni E-Trac teki önemli bir özellik, optimum performans için detektör Kullanıcı Modlarını, Ayırt Etme Modellerini ve Ayarları indirmek ve yüklemek amacıyla E-Trac

Detaylı

Minelab metal dedektörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz!

Minelab metal dedektörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz! 1 Minelab metal dedektörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Dünya genelindeki birçok insan için metal dedektörleri kullanarak metal aramak heyecan verici ve karlı bir uğraştır. Satın aldığınız E-Trac

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

VLF DEFİNE DEDEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

VLF DEFİNE DEDEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU VLF DEFİNE DEDEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU 1.MONTAJ 1.Detektörünüzün montajını yaparken, aşağıdaki basit adımları takip edebilirsiniz; Detektöre (ayarlama düğmelerinin ve ekranın olduğu kısım) kol desteğini,

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

Keşfin evrimi E-TRAC

Keşfin evrimi E-TRAC Keşfin evrimi E-TRAC Yeni Ürün Raporu Minelab E-TRAC Hazırlayan: Des Dunne Explorer FBS Sistemi (Çok Frekanslı Tam Bant Spektrum) yeni tasarım ilkeleri konusunda bizlere ilk izlenimi sunduğundan beri Minelab

Detaylı

FISHER RESEARCH LABS KALİTE

FISHER RESEARCH LABS KALİTE FISHER RESEARCH LABS KALİTE Fisherdedektörleri kalitesiyle ünlüdür. Her dedektör el işçiliği ile ABD de özenle üretilmektedir. P E R F O R M A N S Dünya çapında yeraltı hizmet sektörü, Fisher'egüven duymaktadır.

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/12 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu TR SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Başlarken Ana menü hakkında genel

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Ürünün Takılması 50 cm 50 100m = x4 50 cm Dedektörle Reflektör arasında net bir görüş hattı sağlayın 8-100 m Sert yüzeylere (strüktürel duvar veya kiriş) monte edin 18 50m = x1

Detaylı

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Bataryanın şarj edilmesi Bataryanın takılması Antenin Takılması Bel Kilisi Mikrofon kulaklık seti takılması Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler Gelişmiş

Detaylı

Viking M. Efficiency, Safety and Comfort in Patient Care

Viking M. Efficiency, Safety and Comfort in Patient Care Viking M Viking M, ile Yataktan tekerlekli sandalyeye Sandalyeden yatağa hasta taşınabilir. Viking Mile ağır hastalar bile kolaylıkla güvenli bir şekilde yerden kaldırılabilir. Viking M ile hastaya güvenli

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Kullanım Kılavuzu

Kullanım Kılavuzu www.makrodedektor.com Kullanım Kılavuzu Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma / Kapama Titreşim / Ses & LED LED Aydınlatma Ses Çıkışı Hassasiyet Ayarı Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67

Detaylı

BT DRIVE FREE 114 BT CAR KIT

BT DRIVE FREE 114 BT CAR KIT BT DRIVE FREE 114 BT CAR KIT Teslimat kapsamı Teslimat kapsamı şunları içerir: - BT Drive Free 114 - Lityum-iyon batarya - 12 Volt DC araç şarj adaptörü - USB şarj kablosu - Güneşliğe montaj klipsi - Kullanım

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

m = m = m = 1 Kısa Mesafe Maskesi Kullanın. Dedektörle Reflektör arasında net bir görüş hattı sağlayın

m = m = m = 1 Kısa Mesafe Maskesi Kullanın. Dedektörle Reflektör arasında net bir görüş hattı sağlayın Kurulum Genel Bilgiler 50cm 50 100 m = 4 50cm cm Dedektörle Reflektör arasında net bir görüş hattı sağlayın 8-100mm Sert yüzeylere monte edin (yapı duvarı veya kiriş) 18 50 m = 1 8 18 m = 1 Kısa Mesafe

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU TÜRKÇE AC-7N-790 KURULUM KILAVUZU . ÖN AYARLI PANEL VE YARDIMCI TUTUCUNUN TUTUCU PLAKASININ DOĞRULANMASI Dikiş makinesini tesisinizde kurduktan sonra, ayarlayıcıları mutlaka ayarlayın ve dikiş makinesinin

Detaylı

1-)ÖZELLİKLER 2-)TEKNİK ÖZELLİKLER

1-)ÖZELLİKLER 2-)TEKNİK ÖZELLİKLER 1-)ÖZELLİKLER *Bu ölçüm cihazı DIN,ASTM ve BS standartlarına uyduğu gibi IOS-2178 ve ISO-2360 standartlarınında tüm koşulları sağlayarak laboratuar ve zor koşullarda kullanılabilir. *F Tipi probe manyetik

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar.

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. ActivSound 75 (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. () Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. () Kızılötesi Mikrofon Ses Kontrolü [Öğretmen (Teacher) 1 ve ] Bu kontrol, kızılötesi

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Ses Seviyesi Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2242 GİRİŞ Bu cihaz fabrika, okul, ofis, aile vs gibi değişik yerlerdeki ses seviyelerini ölçmek için kullanılabilir.

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Daha ayrıntılı kurulum bilgileri için lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SeekTech. a Bağlanma. Orijinal kılavuzun çevirisidir Türkçe 1

Kullanım Kılavuzu. SeekTech. a Bağlanma. Orijinal kılavuzun çevirisidir Türkçe 1 Kullanım Kılavuzu SeekTech & a Bağlanma Orijinal kılavuzun çevirisidir Türkçe 1 İçindekiler Listesi Sisteme Genel Bakış Tanım...3 Bluetooth Özellikleri...3 Yayılma Alanı...4 Bluetooth Bağlantısı Aygıtları

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Kanal Seçimi Gelişmiş Özellikler Temizlik ve Bakım

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

Bu kılavuz kaldırmanın veya Asus EEE PC 1000HE bir anakart yerine içindir. Yazan: Mike Glenn

Bu kılavuz kaldırmanın veya Asus EEE PC 1000HE bir anakart yerine içindir. Yazan: Mike Glenn Asus Eee PC 1000HE Anakart Değiştirme Bu kılavuz kaldırmanın veya Asus EEE PC 1000HE bir anakart yerine içindir. Yazan: Mike Glenn GİRİŞ Eğer anakart değiştirmeniz gerekirse, bu kılavuzu izleyin. Bu kılavuz

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1 D53R Bilgi Dokümanı www.dtsis.com 1 İçindekiler 1. Cihazın Verileri... 3 1.1. Cihazın Genel Özellikleri... 3 1.2. Teknik Veriler... 3 2. Montaj... 3 3. Kullanım... 7 3.1. Buton ve Sesli Işıklı İkaz Fonksiyonları...

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

iphone 6 Plus Yıldırım Bağlayıcı ve Kulaklık Jack Kablo Değiştirme

iphone 6 Plus Yıldırım Bağlayıcı ve Kulaklık Jack Kablo Değiştirme iphone 6 Plus Yıldırım Bağlayıcı ve Kulaklık Jack Kablo Değiştirme iphone 6 Plus Yıldırım Connector ve Kulaklık Jack Kablo değiştirin. Yazan: Walter Galan ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 25

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Donanım Kurulum Kılavuzu

Donanım Kurulum Kılavuzu Paketi açma Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın. Bu kılavuzdaki resimler benzer bir model içindir. Mevcut modelden farklılık göstermesine karşın, çalışma yöntemi aynıdır. Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın.

Detaylı

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur Çok Kanallı AV Alıcısı STR-DN1020 Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur 1 Hoparlörlerin ayarlanması 2 TV'nizin ve diğer cihazların bağlanması 3 Diğer bağlantılar 4 Hoparlörlerin

Detaylı

made in China C1000E IB-leaflet.indd 1 6/27/13 2:18 PM

made in China C1000E IB-leaflet.indd 1 6/27/13 2:18 PM made in China 7 1 4 3 5 8 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. BaByliss S.A.R.L. - 99, Avenue Aristide Briand - 92120 Montrouge - FRANCE www.babyliss.com TÜRKÇE BaByliss Curl Secret ile çok rahat bir şekilde mükemmel

Detaylı

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 adresli alarm paneli mikroişlemci tabanlı ve SMD teknolojisi ile üretilmiştir. 3MK-AFP29 adresli alarm paneline 64 adet dedektör veya buton

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Giriş. Kontrast ve Parlaklık. Seri Portlar

Giriş. Kontrast ve Parlaklık. Seri Portlar 1 GUI / İletişim Güncellemesi Giriş Bu ek bölüm 840 Ventilatör Sistemi Kullanım ve Teknik Referans Kılavuzu için bir ilavedir ve ventilatörün grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) ve iletişim işlevselliğiyle

Detaylı

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KILAVUZU MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA Setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu lütfen dikkatle okuyun ve ileride başvurmak için saklayın. AN-MR200 Magic Motion Uzaktan Kumanda (AKB732955) Dongle

Detaylı

CARRIER ODA TERMOSTATLARI TST-EEPC06. Kullanım Kılavuzu

CARRIER ODA TERMOSTATLARI TST-EEPC06. Kullanım Kılavuzu CARRIER ODA TERMOSTATLARI TST-EEPC06 Kullanım Kılavuzu Kod. No: B.1.3.11.Kitap Revizyon Tarihi: 060809 Kitap Basım Tarihi: 060809 CARRIER ODA TERMOSTATLARI TST-EEPC06111SCS00 TST-EEPD06111SCS01 TST-EEPC06121SCS00

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

JABRA EVOLVE 65. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/evolve65

JABRA EVOLVE 65. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/evolve65 Kullanım Kılavuzu jabra.com/evolve65 2014 GN Netcom A/S / GN Netcom US, Inc. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, sahiplerinin

Detaylı

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Özellikler Alıcı Işık/Yakınlık Sensörü LED Dokunmatik Ekran Programlanabi lir Düğme Ses Kontrolü Programlanabi lir Düğme Mikrofon Hoparlör Şarj Kontakları Kamera Pil Kapağı

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-30501 İçindekiler Kullanmadan önce... 2 1. DA-30501 Hakkında... 2 2. Sistem gereksinimleri... 2 3. Genel Bakış... 2 Başlarken... 3 1. DA-30501 pilini

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc Kullanım Kılavuzu jabra.com/stealthuc 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 17 Nisan 2017 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda RM-LVR1 Bu el kitabı üniteye ait Kullanma Kılavuzu için bir tamamlayıcı niteliğindedir. Bazı eklenen veya değiştirilen işlevleri tanıtır ve çalışmalarını açıklar. Ayrıca bu

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Samsung Galaxy S5 Mikro-USB Bağlantı Noktası daughterboard Değiştirme

Samsung Galaxy S5 Mikro-USB Bağlantı Noktası daughterboard Değiştirme Samsung Galaxy S5 Mikro-USB Bağlantı Noktası daughterboard Değiştirme Samsung Galaxy S5 Mikro-USB Bağlantı Noktası daughterboard değiştirin. Yazan: Sam Lionheart GİRİŞ Mikro-USB bağlantı noktası daughterboard

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü şu adresten kaydettirin ve destek alın: www.philips.com/welcome CD490 CD495 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Hazırlanma 3 Keyfini çıkarın Kutuda ne var Baz ünitesi (CD495) Baz ünitesi (CD490)

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü www.philips.com/welcome adresinde kaydedin. XL390 XL395 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Başlarken 3 Keyfini çıkarın İçindekiler Baz istasyonu (XL395) Baz istasyonu (XL390) Şarj cihazı*

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175

Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175 Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175 İçindekiler Baz istasyonu (CD175) Baz istasyonu (CD170) Not * Birden fazla el cihazı içeren paketlerde, ek el cihazları, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur.

Detaylı

G & G CM16 Karabina Airsoft Sökme. Yazan: 101 Tech USA. ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 10

G & G CM16 Karabina Airsoft Sökme. Yazan: 101 Tech USA. ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 10 G & G CM16 Karabina Airsoft Sökme Yazan: 101 Tech USA ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 10 GİRİŞ Bu kılavuz, tamamen aşağı şanzıman G & G Savaş Makinesi 16 airsoft tüfek sökmeye nasıl size gösterecektir.

Detaylı

Montaj kılavuzu. Uzaktan kumanda BRC1D528

Montaj kılavuzu. Uzaktan kumanda BRC1D528 Montaj kılavuzu BRCD528 2 3 2 2 S M S M PCB 4 2 3 7 5 6 4 5 6 a b c 4 3 UNIT No. GROUP SETTING d e P2 P P2 P 7 2 7 6 5 2 8 3 2 +2 2 2 4 5 6 8 BRCD528 Montaj kılavuzu ÜNİTEYİ ÇALIŞTIRTMADAN ÖNCE BU KILAVUZU

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur.

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur. Yazı Tipi Stili HTML kodları 47 Kalın İtalik Altı Çizili 9.2.6 Metin yükseltme veya alçaltma 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin altındaki Tasarla düğmesini tıklatın. 2.

Detaylı