ROMANYA DA UZUN SÜRELĠ OTURUM HAKKINA SAHĠP OLMAK ĠÇĠN NE GĠBĠ ġartlar GEREKĠYOR?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ROMANYA DA UZUN SÜRELĠ OTURUM HAKKINA SAHĠP OLMAK ĠÇĠN NE GĠBĠ ġartlar GEREKĠYOR?"

Transkript

1 AVRUPA BĠRLĠĞĠ ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI AVRUPA BĠRLĠĞĠ tarafından finanse edilen proje Schengen BaĢkanlığı Göç ve Mülteciler Dairesi Genel Müdürlüğü Genel Proğram: Dayanışma ve göçmen akımlarının yönetilmesi Üçüncü Ülkelerin Vatandaşları için Avrupa Bütünleşme Fonu 2011 Yıllık Programı Proje: Üçünü ülkelerin vatandaşlarına yönelik hukuki ve sosyal destek entegre hizmetleri Sözleşme referans No: IF/ Lehdar/Kullanıcı: ADO SAH ROM adlı Organizasyon Geliştirme Derneği (Asociaţia pentru Dezvoltarea Organizaţiei SAH ROM) ROMANYA DA UZUN SÜRELĠ OTURUM HAKKINA SAHĠP OLMAK ĠÇĠN NE GĠBĠ ġartlar GEREKĠYOR? Ġkamet nedir? Romen yasalarına göre bir özel kişinin ikameti kendisinin ilk (ana) evinin olduğu yerdedir. Romanya da uzun süreli oturum hakkı alan yabancılar, Romanya sınırları dahilindeki ikametini Romen vatandaşlarla aynı şartlarda belirleme veya değiştirme hakkına sahiptir. Romanya da uzun süreli oturum hakkı ne zaman talep edebilir veya alabilirsiniz? Romanya da uzun süreli oturum hakkı yabancı vatandaş tarafından aşağıdaki şartlarda talep edilebilir: En az 5 yıl oturum hakkı (çalışma, aile bütünleme, ticari faaliyetler vs) ile Romanya da bulunup bu süre içinde 6 ay art arda veya toplam 10 ay ülke dışında bulunmamak gerekiyor; (!) Kısa süreli oturum (örneğin turistler), tahsil ve eğitim vizesi / izni, diplomatik veya iģ vizesine sahip veya iltica baģvurusu yapan yabancılar uzun süreli oturum hakkını talep EDEMEZLER. (!) Uzun süreli oturum hakkı verilmesinde, yabancı vatandaģın Romanya da kısa süreli vize, diplomatik vize, iģ veya mevsimlik iģçi vizesi ile kaldığı süre geçerli SAYILMAYACAKTIR. Yabancı vatandaģın Romanya da eğitim ve tahsil amaçlı vize/izin ile kaldığı sürenin uzun süreli oturum verilmesinde sadece yarısı geçerli sayılacaktır. Romanya da kaldığı süre içinde oturum hakkı iptali veya Göçmenlik Genel Müffetişliği tarafından ülkeden sınır dışı edilmesi ile ilgili her hangi bir kararının olmamamıs; Romanya da çalışarak veya sabit bir maaş ile, şirket sahibi olarak veya emeklilik maaşı ile bakımını sağlaması. Söz konusu kişi her ay asgari ücret alması geriyor. 18 yaşını dolduran öğrencilerin bakımını ebeveynleri tarafından karşılandığını kanıtlamaları gerekiyor. Söz konusu kişi Romanya da geçimini sağlayabileceğini ve adına açılmış bir banka hesabında 12 aylık toplam asgari ücret kadar parası olduğunu göstermesi gerekiyor. (!) Romen uyruklu kiģilerin aile fertleri Romanya da bakım gelirlerini kanıtlama yükümlülüğü YOKTUR. Sosyal sağlık sigorta sisteminde sigortalı (çalışma sözleşmesi olan, sağlık sigortasını gününde ödeyen);

2 Ara Evi olan (Ev sahibi, kiracı, ariyet sözleşmesi ile, ikamet kaydı yapılmış bir kişi olarak vs); Temel Romence dili bilgisine sahip olmak; İyi hal ve davranış içerisinde bulunmak ve Romen yasalarını ihlal etmemek veya ulusal güvenliğe tehlike teşkil eden birşey yapmamak. DĠKKAT! Ergin olmayan yabancılar (18 yaģı altında) ancak ebeveynlerden biri uzun süreli oturum hakkına sahip ise uzun süreli oturum hakkını alabilir. Ergin olmayanlar yukarıdaki Ģartları yerine getirmekle yükümlü DEĞĠLDĠR. Romen kökenli yabancılar (örneğin geçmiģte Romen vatandaģlığı olan, vazgeçen veya kaybeden), Romanya doğumlu ve Romen devletine özel hizmette bulunanlar yukarıdaki Ģartları yerine getirmeden, kamu düzeni ve milli güvenliğe tehlike teģkil etmediği durumda, uzun süreli oturum hakkını alabilirler. En az Avro yatırım yaptığını ve 100 kiģi için daimi iģ sağladığını ıspatlayan yabancılara, bakım Ģartları veya Romanya da kaldığı süreyi kanıtlamadan, Romanya da uzun süreli oturum hakkı verilebilir. Romanya da uzun süreli oturum hakkı almak için neler yapmalısınız? 1.adım: Romanya da uzun süreli oturum hakkı dilekçesi ile birlikte hangi belgeleri vermeniz gerektiğini öğrenmek üzere Göçmenlik Genel MüffetiĢliği ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. (Ek 1 ve Ek 2 ye bakınız). 2.adım: Göçmenlik Genel Müffetişliği tarafından belirlenen listeye uygun gereken belgeleri içeren dosyayı hazırlamanız gerekmektedir. 3.adım: Doldurduğunuz dilekçe ve kanıtlayıcı belgeleri şahsen Göçmenlik Genel Müffetişliği ne teslim etmeniz gerekmektedir. Uzun süreli oturum hakkı verilmesi için teslim edilmesi gereken dilekçe ve dosya belgelerin listesi Ek 1 de dir. 4.adım: Sizin dilekçe ve dosyanız Göçmenlik Genel Müffetişliği dahilindeki bir uzman kurul tarafından incelenecektir. Dosyayı teslim ettikten sonra yaklaşık 6 ay içinde müffetişlik tarafından size cevap verilecektir. 5.adım: Tüm şartları yerine getirdiğiniz takdirde dilekçeniz onaylanacaktır. Dosyanız reddedildiği durumda, size reddedilme açıklamasıyla yazılı bir cevap verilecektir. (!) Dilekçenize red cevabı aldığınız takdirde en geç 30 gün içinde Temyiz Mahkemesine itiraz Ģikayetinde bulunabilirsiniz. 6.adım: Dilekçeniz onaylandığı durumda, en geç 30 gün içinde uzun süreli oturum izninizin verilmesi için Göçmenlik Genel Müffetişliğine gitmeniz gerekmektedir. Bunun için bazı belgeleri içeren yeni bir dosya teslim etmeniz lazım. Uzun süreli oturum izni almak için gereken belgelerin listesi Ek 2 de dir.

3 Romanya da uzun süreli oturum hakkına sahip olduğunuz takdirde ne gibi haklar kazanıyorsunuz? Uzun süreli oturum hakkına sahip yabancılar aşağıdaki konularda Romen vatandaşlarla aynı haklara sahiptir: ĠĢe girmek. Romen vatandaşları ile aynı şartlarda çalışabilirsiniz fakat kamu kurum ve kuruluşlarında çalışamazsınız. Eğitim. Tahsil ve eğitim kurumlarına kayıt (okul, lise, fakülte vs) veya tahsil bursları konusunda Romen vatandaşlarıyla aynı haklara sahipsiniz. (!) Uzun süreli oturum hakkına sahip kiģiler 1-12 (ana okul, orta okul, lise) sınıf için tahsil harcı ÖDEMEYECEKTĠR. Aynı zamanda kendileri fakülte, master veya doktora için bütçeli yerler (tahsil harcı ödemeden) veya harc ödeyerek (harç Romenlerin ödediği ile aynıdır) eğitim görebilir. Tahsil denkliği ve diplomaların kabulü; Sosyal yardım ve güvenlik; Sağlık yardımı; Vergi indirimi ve muafiyetleri; Ev dahil kamu mal ve hizmetlerin elde edilmesi; Mesleki ve sendika teşkilatlarına serbest üyelik ve ortaklık. (!) Uzun süreli oturum hakkına sahip bir kişi olarak, tek başına yurtdışına seyahat etme ve ülkeye giriş vizesine gerek kalmadan hakkınız vardır. Sınır kapısında pasaport ve uzun süreli oturum kimliğinizi ibraz ederek Avrupa Birliği ülkelerinde vizesiz seyahat edebilirsiniz. Yine de yurtdışında ard arda 12 aydan (bir yıl) fazla kaldığınız durumda uzun süreli oturum hakkınız iptal edilebilir. Bu durumda belgeniz hala geçerli olsa da Romanya ya girme hakkınız ancak yurtdışından bir diplomatik misyonundan aldığınız vize ile geçerli olacaktır. Uzun süreli oturum hakkınız ne zaman sona erer? Uzun süreli oturum hakkınızı aşağıdaki durumlarda kaybedebilirsiniz: Uzun süreli oturum hakkı elde etmek için sahte bilgi ve belgeler ibraz ettiğiniz tespit edildiğinde. Romanya da ağır suç işlediğiniz ve kamu düzeni için tehlike teşkil ettiğiniz durumda. Diğer bir ülke de uzun süreli oturum hakkı aldığınız durumda. Uzun süreli hakkınızın iptalini talep ettiğiniz veya Romen vatandaşlığı aldığınız durumda. Romanya dan ard arda 12 aylık bir dönemden fazla bir süre için gittiğiniz durumda. DĠKKAT! Romanya dıģında kaldığınız dönemde, yurtdıģında olduğunuz dönemde diğer bir Avrupa Birliği ülkesinde geçici oturum hakkınız (örneğin çalıģma, tahsil için) olduysa Romanya da uzun süreli oturum hakkınızı kaybetmeyeceksiniz. Bu durumda söz konusu dönem 6 ard arda yıl aģmayacaktır. Ard arda 12 aydan fazla yurtdıģında kaldığı veya diğer bir ülkede oturum aldığı için Romanya da uzun süreli oturum hakkını kaybeden yabancı vatandaģ, yeniden uzun süreli oturum hakkını ancak yasal ve devamlı 12 ay ülkede kalarak ve yasalarda öngörülen hükümleri yerine getirerek talep edebilecektir.

4 UZUN SÜRELĠ OTURUM HAKKI ALMAK ĠÇĠN Ek 1 GEREKEN BELGELER Uzun süreli oturum hakkı talep etmeniz için, yukarıdaki Ģartları yerine getirdiğiniz durumda, Göçmenlik Genel MüffetiĢliğine aģağıdaki belgeleri içeren bir dosya teslim edeceksiniz : 1. Göçmenlik Genel Müffetişliğin den alacağınız tip dilekçe. 2. Sınır geçiģ belgesi (pasaport, seyahat belgesi vs) asıl ve fotokopi; 3. Oturduğunuz evle ilgili kanıtlayıcı belgeler (asıl ve fotokopi) Bu belgelerden birini ibraz etmelisiniz: Evin sahibi olduğunuz durumda - alım satım sözleşmesi. Kaldığınız evin bağlı olduğu il veya ilçenin Vergi Dairesinde kayıtlı kira sözleşmesi. noterde onaylı ariyet (imtiyaz)sözleşmesi ev sahibinin ikamete alma beyannamesi ile noterde onaylanan evin mülkiyet sözleşmesi. 4. Dilekçeyi verdiğiniz anda sağlık sigorta ispat belgesi. Sağlık sigorta ispatı aşağıdaki belgelerle yapılabilir: çalışma sözleşmesi ile çalıştığınız durumda işverenden işçi belgesi İkametiniz bulunduğu ile bağlı Sağlık Sigorta Kurumundan sigorta belgesi. Çalışmadığınız durumda sağlık sigortanızı gelirsiz kişi olarak ödemeniz gerekir sonra ise Sağlık Sigorta Kurumundan sigorta belgesi talep etmeniz gerkiyor.. Eşinizin işvereninden eş sigortalı belgesi.. 5. Bir Romen vatandaşının aile ferdi olarak oturum hakkınız olduğu durum hariç, bakım imkanlarınızın ispat belgesi: Bakım imkanlarınızı aşağıdaki belgelerden biri ile ıspat edebilirsiniz: bir çalışma sözleşmesi ile çalışmadığınız durumunda şahsi hesap özeti işiniz varsa birseysel çalışma sözleşmeniz ticari faaliyetleriniz durumunda Romanya sınırları dahilinde sürdürdüğünüz faaliyet karını gösteren yıllık bilanço 6. Romen Polisi tarafından verilen Sabıka kayıt belgeniz 7. Harçlar 3 RON dilekçe harcı, devlet bütçesinin Trezorerie/CEC BANK S.A. daki no hesaba yatırılır. Bir Romen vatandaşın aile ferdi olduğunuz durumda bu harcı ödemenize gerek yoktur. 4 RON adli olmayan damga vergisi, yerel bütçenin trezorerie/cec BANK S.A. deki no hesaba yatırılır. (aynı değerde damga pulu da verebilirsiniz)

5 Ek 2 UZUN SÜRELĠ OTURUM ĠZNĠ VERĠLMESĠ Size olumlu bir cevap verildi ve uzun süreli oturum hakkı onaylandıysa, 30 gün içinde Göçmenlik Genel MüffetiĢliğine aģağıdaki belgeleri teslim etmeniz gerekmektedir : 1. Göçmenlik Genel Müffetişliğin den alacağınız tip dilekçe. 2. Sınır geçiģ belgesi (pasaport, seyahat belgesi vs) asıl ve fotokopi; 3. Oturduğunuz evle ilgili kanıtlayıcı belgeler (asıl ve fotokopi) Bu belgelerden birini ibraz etmelisiniz: a. Evin sahibi olduğunuz durumda - alım satım sözleşmesi. b. Kaldığınız evin bağlı olduğu il veya ilçenin Vergi Dairesinde kayıtlı kira sözleşmesi. c. noterde onaylı ariyet (imtiyaz)sözleşmesi d. ev sahibinin ikamete alma beyannamesi ile noterde onaylanan evin mülkiyet sözleşmesi. 4. Romanya da oturum hakkınızın şekline göre farklı Harçlar: a. Bir Romen vatandaģının aile ferdi olduğunuz durumda: 260 lei değerinde harç (CEC Bank, Compania Naţionala Imprimeria Naţională S.A. nın RO5CECEB30033RON no hesabına ödenmiş uzun süreli kimlik değeri) 4 lei değerinde OUG nr. 70/2009 no Acil Hükümet Yonetmeliğine dayanarak (CEC Bank a yatırılmış) adli olmayan damga vergisi. b. Bir Romen vatandaģın aile ferdi olmadığınız durumda: 124,5 lei değerinde harç (yeniden yayınlanmış 24/1992 no Hükümet Yonetmeliğine dayanarak, Romanya da uzun süreli oturum hakkı dilekçesinin onaylama değeri), (trezorerie/cec Bank a yatırılmış); aynı yonetmeliğe dayanarak(cec Bank a yatırılmış) 3 lei değerinde uzun süreli oturum hakkı verilme dilekçe harcı; 260 lei değerinde harç (CEC Bank, Compania Naţionala Imprimeria Naţională S.A. nın RO5CECEB30033RON no hesabına ödenmiş uzun süreli kimlik değeri) 4 lei değerinde OUG nr. 70/2009 no Acil Hükümet Yonetmeliğine dayanarak (CEC Bank a yatırılmış) adli olmayan damga vergisi.

6 ROMEN VATANDAġLIĞI ALMAK Uzun süreli oturum hakkı aldıktan sonra Romen toplumuna entegre edilmenizde son adım olarak Romen vatandaşlığı almayı düşünebilirsiniz. Romen vatandaģlığı nedir? Romen vatandaşlığı bir kişinin Romen devleti ile bağlılığını gösterir. Böylece Romen vatandaşı Romen yasalarına göre yaşar, çalışır, eğitim görür, oy kullanır, gerektiği durumda devlet tarafından korunur. Bir kiģi nasıl Romen vatandaģı olur? Aşağıdaki şartlardan birini yerine getirdiğiniz durumda Romen vatandaşı olabilirsiniz: Romanya veya yurtdışında doğumlu olmanız farketmeksizin anne veya babanız Romen vatandaşı olduğu durumda Yabancı vatandaşı olup bir Romen vatandaşı tarafından evlat edindiğinizde. Yabancı vatandaş olup Romen yasalarına dayanarak Romen vatandaşlığını talep ettiğinizde. Romen vatandaģlığını ne zaman talep edebilir ve ne zaman alabilirsiniz? Yabancı bir vatandaş olarak uzun süreli oturum hakkınız olup aşağıdaki şartları yerine getirdiğiniz durumda Romen vatandaşlığı talep edebilirsiniz: Romanya sınırları dahilinde en az 8 yıl yasal ikametiniz var ise. Bir Romen vatandaşı ile evli olduğunuzda evlilik tarihinden itibaren en az 5 yıl Romanya da ikametiniz olup bu surede bir sene içinde 6 aydan fazla yurtdışında kalmamanız gerekir. Romen Devletine iyi davranış ve sadakat göserip Romanya veya yurtdışında Romen devletinin yasalarına aykırı veya ulusal güvenliğine tehlike teşkil eden şeyler yapmamanız gerekir; 18 yaşı doldurdunuz; Bir eviniz var (sahibi, kiracı, ikamete alınan kişi olarak vs); Romanya da maaş karşılığında çalışarak, firma sahibi olarak, emeklilik maaşı alan biri olarak veya bir ev veya bir malı kiralayarak kira bedeli tahsil ederek bakımınızı sağlayabilirsiniz. Söz konusu kişi aylık asgari ücret seviyesinde geliri olması gerekir. 18 yaşı dolduran öğrenciler ve üniversiteliler anne baba tarafından bakımı sağlandığını ispatlayabilirler. Son 3 yıl içinde bakımınızı sağladığınız gelirlerin ispatını yapmanız gerekir (çalışma sözleşmesi veya diğer sözleşmeler, gayrımenkul /arazi kirlanması, iş vs). Romence okuma ve yazma, Romen kültürü ve medeniyeti en azından orta- gelişmiş seviyede bilmeniz gerekir. Romen Anayasasının (Romen Devletinin ana kanunu) hükümleri ve milli marşını (devletin önemli simgesi) bilmeniz gerekir. Romanya tarih ve coğrafyasını bilmeniz gerekir. Romen vatandaģlığını almak üzere Romanya anayasası, tarihi ve coğrafya bilgilerinizi değerlendiren bir sınavdan geçmeniz gerekir. (!) Yabancı vatandaģların ergin olmayan çocukları ayrı dilekçe vermeye gerekmeksizin anne ve babasıyla birlikte Romen vatandaģlığına sahip olacaklardır. (!) Romen vatandaģlığı alınması ile ilgili ek ayrıntılar, aynı zamanda bir yabancı vatandaģın teslim etmesi gereken belgeler ve yerine getirmesi gereken Ģartları öğrenmek için Adalet Bakanlığı dahilinde faaliyet gösteren Ulusal VatandaĢlık Otoritesi ile iletiģime geçmeniz gerekmektedir. Oana Iacob May 2013

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel TÜRKİYE DE YABANCI İŞÇİLERİN ÇALIŞMALARI Soru ve Cevaplar Işığında Yusuf Yücel Yabancı kime denir? Türk Vatandaşlığı Kanununa göre Türk Vatandaşı olmayan kişilere yabancı denir. Yabancının çalışması için

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

ĠSPANYA TĠCARĠ ĠġVEREN- ġġrket ORTAĞI ĠÇĠN GEREKEN BELGELER

ĠSPANYA TĠCARĠ ĠġVEREN- ġġrket ORTAĞI ĠÇĠN GEREKEN BELGELER İSPANYA Çilek Travel, vize takibinizi yapar Vize alımı için hiçbir Ģekilde garanti vermez. Vize harcı ve koordinasyon ücretleri her bir baģvuru için ödenecek olup iade edilmezler. BaĢvurularınızın değerlendirilmesi

Detaylı

ĠL NÜFUS VE VATANDAġLIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

ĠL NÜFUS VE VATANDAġLIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU ĠL NÜFUS VE VATANDAġLIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAġA SUNULAN HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ SÜRE) 1 Bilgi Edinme Başvurularının

Detaylı

DĠPLOMALARIN TANINMASI

DĠPLOMALARIN TANINMASI AVRUPA BĠRLĠĞĠ ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI AVRUPA BĠRLĠĞĠ tarafından finanse edilen proje Schengen BaĢkanlığı Göç ve Mülteciler Dairesi Genel Müdürlüğü Genel Proğram: Dayanışma ve göçmen akımlarının

Detaylı

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Umumu mahsus(bordo) pasaport sahipleri vizeye tabidir. Hususi(Yeşil), Hizmet(Gri) ve Diplomatik(Siyah) pasaportlardan vize istenmemektedir. Pasaport

Detaylı

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak - Genel için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak [belge] ne zaman verildi? Bir belgenin hangi tarihte verildiğini sormak [belge] nerede verildi? Bir belgenin nerede verildiğini

Detaylı

BARTIN VALİLİĞİ İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BARTIN VALİLİĞİ İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BARTIN VALİLİĞİ İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 18 Yaşını Tamamladıktan

Detaylı

Yeşil Karta Giden Yolunuz

Yeşil Karta Giden Yolunuz TUR Yeşil Karta Giden Yolunuz Herkesin Amerika Birleşik Devletleri ne, özellikle de Florida ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Ailenizi, işinizi ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 05/10/2016-356312 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE8VL89F6* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet izni işlemleri-randevu Tarihi EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrasının kendisine

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 27/10/2016-389285 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE84LHMP5* 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında Üniversitemize yeni (ilk defa) kayıt yaptıran

Detaylı

Yabancıların İkamet Kanununun 22. maddesi uyarınca iş amacıyla geçici ikamet başvurusunun kabulü için gereken belgeler:

Yabancıların İkamet Kanununun 22. maddesi uyarınca iş amacıyla geçici ikamet başvurusunun kabulü için gereken belgeler: Yabancıların İkamet Kanununun 22. maddesi uyarınca iş amacıyla geçici ikamet başvurusunun kabulü için gereken belgeler: 3x3,5 cm ebatlarında iki fotoğraf Kalış nedenini onaylayan 90 günden eski olmayan

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, 51/2015 sayılı Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

MERAM İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MERAM İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MERAM İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Vatandaşa Sunulan Hizmetin Tamamlanma Süresi (En BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER Hizmetin Adı Geç) Nüfus Cüzdanının Kayıp Nedeniyle 1- Var ise

Detaylı

HADİM NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ NÜFUS HİZMETLERİNE AİT STANDARTLARI TABLOSU

HADİM NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ NÜFUS HİZMETLERİNE AİT STANDARTLARI TABLOSU HADİM NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ NÜFUS HİZMETLERİNE AİT STANDARTLARI TABLOSU 1 SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Nüfus cüzdanı verilmesi

Detaylı

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Nüfus cüzdanı verilmesi

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi ÇİN VİZESİ *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: Vize başvuru formu, tüm sorular cevaplanmış ve başvuran kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne ve Konsolosluk

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) (*) 1 Çalışma izni (Eğitim sektörü)

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 06/01/2016-5763 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE5FBJ4SZ* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri İVEDİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz.

Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz. Uluslararası öğrenciler Türkiye ye gelmeden önce kabul edildikleri üniversiteden aldıkları kabul mektubuyla birlikte ülkelerindeki en yakın Türk Konsolosluğu na giderek geçerli bir öğrenci vizesi edinmelidir.

Detaylı

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 Nüfus cüzdanı verilmesi 1-Nüfus cüzdanı talep belgesi, 2-Fotoğraf

Detaylı

KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b)

KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b) KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b) İlk Başvuru 2. Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve son giriş fotokopisi 3. Dört (4) adet biyometrik fotoğraf

Detaylı

FİNİKE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

FİNİKE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI FİNİKE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) *ÇOCUK YURT İÇİNDE DOĞMUŞSA 1- Kanunla bildirimde bulunmak için yetkili

Detaylı

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU * Bu form Üniversiteler ile Lisede okuyacak/okuyan engelilere yönelik olduğundan bu şartı haiz olmayan başvurular dikkate alınmaz. *

Detaylı

KULU İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

KULU İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER KULU İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Nüfus cüzdanı verilmesi 1. Nüfus

Detaylı

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Geçici Sığınma Müracaatının Alınması 1-1951 Sözleşmesi ; 1 Temmuz

Detaylı

Vize başvurusunu yapan tüm başvuru sahipleri aşağıda belirtilen zorunlu şartları karşılaması gerekmektedir.

Vize başvurusunu yapan tüm başvuru sahipleri aşağıda belirtilen zorunlu şartları karşılaması gerekmektedir. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Vize, yabancı ülke vatandaşlarının Bulgaristan ı sınırlı bir süre ziyaret etmesine izin vermek amacıyla verilmektedir. Eğer Bulgaristan da uzun bir süre (90 günden fazla)

Detaylı

GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI GAZİEMİR İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI GAZİEMİR İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI GAZİEMİR İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Nüfus Cüzdanı Düzenlenmesi

Detaylı

Rusya Federasyonu Hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti (bundan sonra "Taraflar" olarak anılacaktır);

Rusya Federasyonu Hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti (bundan sonra Taraflar olarak anılacaktır); RUSYA FEDERASYONU HÜKÜMETİ İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA RUSYA FEDERASYONU İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARININ KARŞILIKLI SEYAHATLERİNE İLİŞKİN USULLERE DAİR ANLAŞMA Rusya Federasyonu Hükümeti

Detaylı

T.C AMASYA VALİLİĞİ İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C AMASYA VALİLİĞİ İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C AMASYA VALİLİĞİ İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No 1- Hizmetin Adı 5203 Sayılı Yasa Gereğince Verilen Belge Başvuruda İstenen Belgeler 1-İsteklerini belirtir dilekçe,

Detaylı

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi 3- Gelir Beyanı ile ilgili olarak: a- Aile reisinin (Anne veya Baba yada

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Tarih ve Sayı: 17/03/2016-104871 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE6P5H6LY* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri ÇOK İVEDİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

1. T.C. Ziraat Bankası A.Ş Beyşehir Şubesi nden 2 nüsha kategorisine göre Başvuru Formu temin edecektir.

1. T.C. Ziraat Bankası A.Ş Beyşehir Şubesi nden 2 nüsha kategorisine göre Başvuru Formu temin edecektir. T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı KONYA BEYŞEHİR KÜÇÜKAVŞAR 2. ETAP TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca,

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı ÇORUM KARGI TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı ÇORUM KARGI TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı ÇORUM KARGI TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Çorum Kargı Toplu

Detaylı

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İspanya vizesi için ilk başvuru da dahil olmak üzere acentamız sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir. Ayrıca daha önce schengen vizesi olmayanlardan tüm evrakların orjinalleri istenmektedir. İŞ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 06/01/2016-5763 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE6EBJ4PT* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri İVEDİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

Yolcu Beraberi Taşıtlar Yolcu Beraberi Taşıtlar Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından kimler taşıt getirebilir?

Yolcu Beraberi Taşıtlar Yolcu Beraberi Taşıtlar Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından kimler taşıt getirebilir? Yolcu Beraberi Taşıtlar Yolcu Beraberi Taşıtlar Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından kimler taşıt getirebilir? Cevap: 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının ile

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Işık Üniversitesi bünyesindeki birimlerin ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına

Detaylı

Herkesin Amerika Birleşik Devletleri'ne, özellikle de Florida'ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır.

Herkesin Amerika Birleşik Devletleri'ne, özellikle de Florida'ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Hemen Bugü n ABD ye Taşın ı n! TUR Herkesin Amerika Birleşik Devletleri'ne, özellikle de Florida'ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Ailenizi, işinizi

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi İNGİLTERE VİZESİ *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne Vize talep dilekçesi; Şirket antetli kağıdına seyahat amacını ve kalınacak süreyi

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YENİ KAYITLAR HAKKINDA

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YENİ KAYITLAR HAKKINDA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YENİ KAYITLAR HAKKINDA 09 Eylül / 20 Eylül 2013* ( Yurtdışı Kontenjanından Yerleşenler İçin ) *Yapılacak Özel Yetenek Sınavı Sunucunda Yerleşme

Detaylı

ALMANYA DA 2013 MART AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER

ALMANYA DA 2013 MART AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER ALMANYA DA 2013 MART AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER 1. İstihdam Piyasası Çalışanların sayısı bir ay öncesine göre 44.000 artarak Şubat 2013 de 41,40

Detaylı

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İlk defa İtalya'ya seyahat edecek kişiler ve daha önce Schengen Vizesi olmayanları konsolosluk gerekli gördüğü takdirde görüşmeye çağrılabilir. Ayrıca Erasmus öğrencileri şahsen başvuru yapabilmektedir.

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON

DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON 2018-2019 ORYANTASYON İÇERİĞİ Değişim Öncesi Değişim Sırasında Değişim Sonrası Yapılacaklar Belge Hazırlama Süreci-Başvuru

Detaylı

ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 2 SUNULAN Yeni Kayıt Araç Tescil Trafik şahadetnameli Araç Tescil 1- Fatura 2- Uygunluk Belgesi 3- Özel tüketim Vergisi Makbuzu (Aslı) 4- Trafik Sigortası 5- Şoförler Odasından Yeni Kayıt dosyası 6-

Detaylı

İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü

İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü İhtiyaca Bağlı Asgari Güvence (BMS),maddi anlamda zor duruma düşen ve kendi yaşam geçimini kendi imkanlarıyla (gelir, mal varlığı) sağlayamayan

Detaylı

Cihanbeyli İlçe Nüfus Müdürlüğü Hizmet Standartları

Cihanbeyli İlçe Nüfus Müdürlüğü Hizmet Standartları Cihanbeyli İlçe Nüfus Müdürlüğü Hizmet Standartları SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1- Evlilik içi Doğum ve 4721 sayılı Medeni Kanunun 282 ve 321. maddelerine ist. Anne hanesine evlilik dışı doğum

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı, pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası

Detaylı

Cezayir Vizesi. 90 Güne Kadar 90 Güne Kadar Vize Var 90 Güne Kadar

Cezayir Vizesi. 90 Güne Kadar 90 Güne Kadar Vize Var 90 Güne Kadar Cezayir Vizesi 90 Güne Kadar 90 Güne Kadar Vize Var 90 Güne Kadar Şirket Sahipleri TURİSTİK Fransızca Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış, Cezayir Başkonsolosluğuna hitaben

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL BİLGİLER 3 I-GİRİŞ 3 1 - Genel olarak 2- Deyim sorunu 5 3- Gerçek kişiler dışındaki varlıkların uyrukluğu sorunu 9 II- UYRUKLUK (VATANDAŞLIK) HUKUKU'NUN NİTELİĞİ 10 1- İçhukuk

Detaylı

EK III A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

EK III A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER EK III Türkiye den (Ankara, Istanbul, Edirne ve Izmir) kısa süreli vize başvurusu yapan başvuru sahipleri tarafından teslim edilecek belgelerin listesi A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN

Detaylı

Yabancı Öğrencilerin İkamet İzinleri. Ahmet Fatih IŞIK Yükseköğretim Uzmanı

Yabancı Öğrencilerin İkamet İzinleri. Ahmet Fatih IŞIK Yükseköğretim Uzmanı Yabancı Öğrencilerin İkamet İzinleri Ahmet Fatih IŞIK Yükseköğretim Uzmanı İKAMET İZNİ BAŞVURU SÜRECİ 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslarası Koruma kanununa göre değişmi öğrencileri Kısa Dönem İkamet izni

Detaylı

MAHALLE CADDE SOKAK APARTMAN NUMARASI SİTE ADI DAİRE NO BLOK NO SEMT İLÇE ŞEHIR POSTA KODU EV TELFONU CEP TELEFONU İŞ TELEFONU MAİL ADRESİ

MAHALLE CADDE SOKAK APARTMAN NUMARASI SİTE ADI DAİRE NO BLOK NO SEMT İLÇE ŞEHIR POSTA KODU EV TELFONU CEP TELEFONU İŞ TELEFONU MAİL ADRESİ YOLCU BİLGİLERİ ÖNCEKİ MEDENİ HALİ EVLİ ( ) BEKAR ( ) BOŞANMIŞ ( ) DİĞER : DOGUM TARİHİ GÜN : AY : YIL : DOGUM YERİ İL : İLÇE : : MİLLİYETİNİZ TC KİMLİK NUMARASI ADRES İLETİŞİM MAHALLE CADDE SOKAK APARTMAN

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı ISPARTA GELENDOST 2. ETAP TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Isparta

Detaylı

FRANSA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

FRANSA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR FRANSA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı, pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar Kimlerin Çalışma İzni İçin Başvurmasına Gerek Yoktur? Türkiye, 1951 Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Sözleşmesine koyduğu coğrafi kısıtlılık sebebiyle, Avrupa Konseyi üye ülkeleri dışından gelen sığınmacılar

Detaylı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Karabük Yenice Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki B1 tipi 7 adet konut Kura Yöntemi ile satışa sunulmuştur.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Karabük Yenice Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki B1 tipi 7 adet konut Kura Yöntemi ile satışa sunulmuştur. T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı KARABÜK YENİCE TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Karabük Yenice

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA-BEYPAZARI TOPLU KONUT PROJESİ 2 ADET KONUT (ENGELLİ KATEGORİSİNDE) BAŞVURU DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA-BEYPAZARI TOPLU KONUT PROJESİ 2 ADET KONUT (ENGELLİ KATEGORİSİNDE) BAŞVURU DUYURUSU T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA-BEYPAZARI TOPLU KONUT PROJESİ 2 ADET KONUT (ENGELLİ KATEGORİSİNDE) BAŞVURU DUYURUSU BAŞVURU ŞARTLARI: Ankara-Beypazarı (240) Toplu Konut Projesi kapsamında

Detaylı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ İkamet Çalışma Grup Başkanlığı SUNUM AKIŞI 환영 HOŞGELDİNİZ İkamet çalışma grup başkanlığı 2 1 - Ülkenizden bir seyahat belgesi(pasaport) ile ayrıldığınıza emin olun 2 Kore

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ Çocuk Bakım Desteğiyle Sigortalı Çalış, Çalıştır!

EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ Çocuk Bakım Desteğiyle Sigortalı Çalış, Çalıştır! EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ Çocuk Bakım Desteğiyle Sigortalı Çalış, Çalıştır! PROJE HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Ön Kayıt Yaptırdım

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA Yabancı uyruklu öğrenci başvurularında kabul edilen sınavlar ve kimlerin başvurabileceğine ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir. 2018 Yılı itibariyle Üniversitemiz

Detaylı

İKİLİ SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMELERİ: TÜRKİYE HOLLANDA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİNDE BİR DEĞERLENDİRME. Yrd. Doç. Dr. S.

İKİLİ SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMELERİ: TÜRKİYE HOLLANDA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİNDE BİR DEĞERLENDİRME. Yrd. Doç. Dr. S. İKİLİ SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMELERİ: TÜRKİYE HOLLANDA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİNDE BİR DEĞERLENDİRME Yrd. Doç. Dr. S. Alp LİMONCUOĞLU İzmir, Mayıs - 2015 İKİLİ SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMELERİ: TÜRKİYE

Detaylı

5. Schengen Bilgi Sistemine (SIS) (üye devlet adı belirtiniz) tarafından sizinle ilgili giriş yasağı kaydı girilmiştir.

5. Schengen Bilgi Sistemine (SIS) (üye devlet adı belirtiniz) tarafından sizinle ilgili giriş yasağı kaydı girilmiştir. VİZE TALEBİNİN REDDİNE İLİŞKİN BİLDİRİM Sayın Başvuru Sahibi, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu vize talebinizi incelemiş ve talebinizi reddetmiştir. Bu karar, aşağıda belirtilen neden

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 05/10/2016-356312 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BENUL89H8* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet izni işlemleri-randevu Tarihi İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR Nokta Turizm Halaskargazi Cad. Alyanak Ap. No: 16/2 Harbiye/İstanbul 0 (850) 736 20 20 info@noktaturizm.com.tr SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR Devlet Memurları Devlet Memurları (Sözleşmeli) SSK lı

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO 1. T Plaka Devirleri 2. S Plaka Devir HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1-Başvuru Formu.(Ek-1) (Devir

Detaylı

İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü

İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü İhtiyaca Bağlı Asgari Güvence (BMS),maddi anlamda zor duruma düşen ve kendi yaşam geçimini kendi imkanlarıyla (gelir, mal varlığı) sağlayamayan

Detaylı

Wohnungswechsel. Doğum tarihi. Sosyal sigorta no. Cinsiyeti Medeni durumu. Posta kodu. Sosyal sigorta no: Cinsiyeti Medeni durumu

Wohnungswechsel. Doğum tarihi. Sosyal sigorta no. Cinsiyeti Medeni durumu. Posta kodu. Sosyal sigorta no: Cinsiyeti Medeni durumu Wohn Bilgi notu: Lütfen bütün alanları eksizsiz ve doğru doldurun. Tarih girdişlerinde GG.AA.YYYY formatını kullanın. Formu internet üzerinden indirirseniz, doğrudan ekranda doldurup yazıcıdan çıkartabilirsiniz.

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIġMA ĠZĠNLERĠ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK

YABANCILARIN ÇALIġMA ĠZĠNLERĠ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK 28 Nisan 2011 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27918 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YABANCILARIN ÇALIġMA ĠZĠNLERĠ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE

Detaylı

- Başvuru formundaki 17. kutucuğa ikametgah adresi yazılmalıdır.

- Başvuru formundaki 17. kutucuğa ikametgah adresi yazılmalıdır. Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış (3. sayfadaki 37 nolu kutucuk ve 4. sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır) Schengen vize başvuru formu. (18 yaş altı çocukların vize

Detaylı

ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR Macellan a teslim tarihi bilgisi edildi edilmedi ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı,

Detaylı

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR 1. Hangi işler ev hizmeti sayılır? Ev içerisinde yaşayanlar tarafından yapılabilecek temizlik, ütü, yemek yapma, çamaşır, bulaşık yıkama, alışveriş

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 2 GERÇEK KİŞİ KURULUŞ GERÇEK KİŞİ ADRES, SERMAYE, UNVAN, İŞTİGAL KONUSU DEĞİŞİKLİKLERİ

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne Konsolosluk pasaportunuzun 1, 2, 3 ve 4.sayfaların ve 60.sayfanın (Kimlik Vize talep dilekçesi;

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim SUUDİ ARABİSTAN VİZESİ *Suudi Arabistan Başkonsolosluğu tüm vize başvurularını Pazartesi-Salı-Çarşamba Perşembe saat 09.00-15.00 saatleri arasında kabul etmekte-cuma günleri başvuru kabul edilmemektedir.

Detaylı

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI 2 GÜN 2 SAAT 2 SAAT HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) SIRA NO

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI 2 GÜN 2 SAAT 2 SAAT HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) SIRA NO 1 Nikâh işlemleri ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ 1- Nüfus Cüzdanı 2- Nüfus Kayıt Örneği 3-4`er Adet Fotoğraf (Erkek ve Kadın İçin) 4- Sağlık Raporu 2 GÜN SIRA 1 Emlak Vergisi 2 ÇTV MALİ HİZMETLER

Detaylı

MALAZGİRT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI ALINACAK PERSONEL UNVANLARI ARANAN ŞARTLAR (EĞITIM)

MALAZGİRT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI ALINACAK PERSONEL UNVANLARI ARANAN ŞARTLAR (EĞITIM) MALAZGİRT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1-SINAVIN AMAÇ VE KAPSAMI: 1.1) 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi gereğince kadro karşılığı teknik hizmetler sınıfında 3 adet sözleşmeli

Detaylı

Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi

Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: Pasaportunuzun geçerlilik tarihi, seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süresi olmalıdır. Pasaportunuzda Açıklamalar ile Gümrük ve Döviz Kayıtları sayfalarına

Detaylı

İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : TURİSTİK VİZELER. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : TURİSTİK VİZELER. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : Ülke Arması Ülke Bayrağı Başkenti : LONDRA İngiltere Büyükelçiliği başvuru sahiplerinin başvuruları sırasında parmak izi alınması uygulamasına geçtiği için

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR. 1.Soyadınız 2.Varsa önceki soyadınız 3. Adınız 4. Doğum tarihi (gün ay - yıl) 5. Doğum yeriniz

Detaylı

ŞULE ARSLAN YABANCILARIN TÜRKİYE DE İKAMET VE SEYAHAT HAKKI

ŞULE ARSLAN YABANCILARIN TÜRKİYE DE İKAMET VE SEYAHAT HAKKI ŞULE ARSLAN YABANCILARIN TÜRKİYE DE İKAMET VE SEYAHAT HAKKI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR LİSTESİ...XV GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM YABANCILARIN İKAMET VE SEYAHATİNE İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR,

Detaylı

İLÇEMİZE ATANAN VE 11 EYLÜL 2012 TARİHİNDEN İTİBAREN GÖREVE BAŞLAYACAK ÖĞRETMEN ADAYLARININ DİKKATİNE!

İLÇEMİZE ATANAN VE 11 EYLÜL 2012 TARİHİNDEN İTİBAREN GÖREVE BAŞLAYACAK ÖĞRETMEN ADAYLARININ DİKKATİNE! İLÇEMİZE ATANAN VE 11 EYLÜL 2012 TARİHİNDEN İTİBAREN GÖREVE BAŞLAYACAK ÖĞRETMEN ADAYLARININ DİKKATİNE! Eylül 2012 Atama Dönemlerinde İlçemize Atanan ve 11 Eylül 2012 nden İtibaren Göreve Başlayacak Olan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 27/10/2016-389285 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE8ALHM2V* Sayı :53891476-399- Konu :İkamet izni işlemleri / 2. randevu tarihi İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU 2018 2019 Eğitim öğretim yılında Üniversitemiz programlarına

Detaylı

DUYURU BURS PROĞRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

DUYURU BURS PROĞRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR DUYURU HACETTEPE HEMŞİRELİK LİSANS VE LİSANSÜSTÜ MEZUNLAR DERNEĞİ (H-HEMDER) FAKÜLTEMİZDEN 2 ÖĞRENCİYE BURS VERECEKTİR. BURS PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Detaylı

ADIYAMAN-GÖLBAġI KAYMAKAMLIĞI HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU ( TÜM KAYMAKAMLIK BĠRĠMLERĠ)

ADIYAMAN-GÖLBAġI KAYMAKAMLIĞI HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU ( TÜM KAYMAKAMLIK BĠRĠMLERĠ) ADIYAMAN-GÖLBAġI KAYMAKAMLIĞI HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU ( TÜM KAYMAKAMLIK BĠRĠMLERĠ) SIRA NO 1-2- VATANDAġA SUNULAN HĠZMETĠN ADI Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin Vali ve Kaymakamlıklarca

Detaylı

YABANCI UYRUKLU İDARİ PERSONEL ALIM SÜRECİ

YABANCI UYRUKLU İDARİ PERSONEL ALIM SÜRECİ YABANCI UYRUKLU İDARİ PERSONEL ALIM SÜRECİ İş Akışı 1. İlgili birim tarafından anlaşma sağlanan ve çalışması uygun bulunan idari personel ile irtibata geçilip Rektörlük onayı 2. Rektörlük onayı ve ya havalesi

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU. İŞ ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2018) TÜRK-İŞ SOSYAL GÜVENLİK BÜROSU

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU. İŞ ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2018) TÜRK-İŞ SOSYAL GÜVENLİK BÜROSU TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU İŞ ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2018) TÜRK-İŞ SOSYAL GÜVENLİK BÜROSU Tablo 1: 2018 Yılı Asgari Ücret Hesabı Asgari Ücret (Brüt) İşçiye Ait SGK Primi (%14)

Detaylı

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- (1) 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu nun 10 uncu ve Serbest Bölgeler

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

( ) Kiralamaktayım ( )

( ) Kiralamaktayım ( ) GĠDĠġ AMACINIZ? ĠNGĠLTEREYE GĠDĠġ SEBEBĠNĠZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYĠSMĠNĠZ : EV ADRESĠNĠZ ĠLETĠġĠM BĠLGĠLERĠNĠZ Mahalle : Cadde : Sokak

Detaylı