İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU"

Transkript

1 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

2 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç Bitiş Katkı Payı Öğrenim Ücreti Materyal Ücret Ödemeleri (Ödeme işlemini gerçekleştirmek için AKSIS sistemine giriş yapıp sol menüdeki Harç Bilgileri kısmından Referans numaranızı ve ödeme miktarınızı görebilirsiniz.) Öğrencilerden Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı gereğince bir yükseköğretim programında kayıtlı iken ikinci bir üniversite programına kayıt yaptırılması halinde katkı payı öğrencinin kendisi tarafından karşılanır. KAYIT YENİLEME AŞAMALARI Kayıt yenileme işlemi iki aşamadan oluşmaktadır: I- DERS ALMA: Güz Dönemi ders seçimleri, öğrencilerin mezuniyet durumları ve müfredat kuralları gözetilerek bizzat öğrencinin kendisi tarafından yapılacaktır. NOT: Fakültemize eğitim öğretim yılında kayıt olan öğrencilerin ders seçim işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. II- ÖDEME: Halkbank şubelerinden/atm lerinden ya da Sanal Post tan ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

3 I. DERS ALMA Değerli öğrencilerimiz, ders alma işleminiz için aşağıdaki resimli anlatım adımlarını takip ederek kaydınızı yenileyebilirsiniz. 1.1 ADIM: AKSİS E GİRİŞ adresinden kullanıcı adı ve şifre yazılarak sisteme giriş sağlanır.

4 I. DERS ALMA 1.2. ADIM: OBS SİSTEMİ Açılan ekranda OBS butonuna tıklanır ADIM: DERS ALMA SEKMESİ Açılan ekranda, sol menüde bulunan Ders Alma sekmesine tıklanır. Ders alma sekmesine tıkladıktan sonra aşağıda görülen ders seçimi ekranı açılır.

5 I. DERS ALMA DİKKAT! Derslerin altında yer alan kuralları dikkatlice okuyunuz. FF Harf Notlu Ders Alma: Öncelikle FF zorunlu derslerinizden başlayarak derslerinizi seçiniz.

6 I. DERS ALMA Kırmızı işaretli olarak ekrana gelen dersler, öğrencinin daha önceki dönemlerde seçtiği, FF notu alarak başarısız olduğu derslerdir. Öğrencinin kırmızı işaretli dersleri alması gerekmektedir. DC,DD Harf Notlu Ders Alma: Mavi işaretli olarak ekrana gelen dersler, öğrencinin daha önceki dönemlerde seçtiği, DD-DC harf notu alarak koşullu geçtiği derslerdir. Öğrencinin isteğine bağlı olarak ders seçilebilir. NOT: AGNO su yarıyıl esası uygulamasında birbirini takip eden iki yarıyıl, yıl esası uygulamasında ise birbirini takip eden iki yıl 1.80 in altında kalan öğrenciler başarısız duruma düşerler. Bu alt sınır ilgili birim kurulu kararıyla yükseltilebilir. Başarısız öğrenciler dönem zorunlu derslerini alamazlar, alttan kalan DC, DD, FF derslerini alabilirler. Daha önce başarısız ya da koşullu başarılı oldukları derslerden, içinde bulundukları dönemde açılanlardan (FF) ve (FD) harf notu aldıkları dersleri zorunlu olarak, (DD) ve (DC) harf notu aldıkları dersleri isterlerse tekrarlarlar. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not durum belgesine (transktript) yansır.

7 I. DERS ALMA AGNO su 1.80 in üstünde olan öğrenciler; bir üst dönemden ders alırken yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan başarısız oldukları (FF) ve (FD) harf notu aldığı zorunlu dersleri almakla yükümlü olup, ayrıca yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu aldığı dersleri tekrar alabilir. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not durum belgesine (transktript) yansır. Gri işaretli dersler: Gri olarak işaretlenmiş dersler, geçmiş dönemlerde almanız gerektiği halde almadığınız derslerdir. Gri işaretli derslerin alınması gerekmektedir Kaydetme Öncelikle FF zorunlu derslerinizden başlayarak, döneme ait derslerinizi seçip Kaydet tuşuna basarak işleminizi sonlandırabilirsiniz.

8 DERS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR KAYIT YENİLEME AŞAMALARI Kayıtlı olduğunuz programın ders listelerine AUZEF in resmî web sitesinden ulaşabilirsiniz. AUZEF in resmî web sitesinin ana sayfasında yer alan PROGRAMLAR butonuna tıklayarak programınızı seçiniz, Dersler sekmesinden Güz Döneminde Öğrencilerin Alabileceği Dersler sekmesine tıklayarak ders listenize ve ders kurallarına ulaşabilirsiniz. Ders seçimleri AKSIS otomasyon sisteminden yapılacaktır. Karsınıza gelen dersler arasından öncelikli olarak FF zorunlu dersleri seçmeniz gerekmektedir. AKSIS otomasyon sistemindeki ders alma ekranında yer alan kırmızı işaretli dersler, daha önce aldığınız ve FF notu alarak başarısız olduğunuz dersleri göstermektedir. Bu dersleri tekrar almanız gerekmektedir. AGNO su yarıyıl esası uygulamasında birbirini takip eden iki yarıyıl, yıl esası uygulamasında ise birbirini takip eden iki yıl 1.80 in altında kalan öğrenciler başarısız duruma düşerler. Bu alt sınır ilgili birim kurulu kararıyla yükseltilebilir. Başarısız öğrenciler dönem zorunlu derslerini alamazlar, alttan kalan DC, DD, FF derslerini alabilirler. Daha önce başarısız ya da koşullu başarılı oldukları derslerden, içinde bulundukları dönemde açılanlardan (FF) ve (FD) harf notu aldıkları dersleri zorunlu olarak, (DD) ve (DC) harf notu aldıkları dersleri isterlerse tekrarlarlar. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not durum belgesine (transktript) yansır. AGNO su 1.80 in üstünde olan öğrenciler; bir üst dönemden ders alırken yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan başarısız oldukları (FF) ve (FD) harf notu aldığı zorunlu dersleri almakla yükümlü olup, ayrıca yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu aldığı dersleri tekrar alabilir. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not durum belgesine (transktript) yansır.

9 DERS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR KAYIT YENİLEME AŞAMALARI Banka ödemenizi yaptığınızda dersleriniz kesin kayda düşecektir. Dönemlik ders seçme kredi/akts miktarı sınırı bulunmaktadır. Öğrencinin daha önceki yıllarda başarısız olduğu dersler varsa, öğrenci ders alma ekranında karsısına getirilen derslerden seçerek belirlenen kredi/akts miktarının yarısı kadar daha ders alabilmektedir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacakları için, öğrencilerin seçmedikleri dersleri dersin karsılarına getirildiği dönemde almaları gerekmektedir. Ders seçilmediği durumda o dersten sorumlu olmayacağı anlamına gelmez. Derslerinizi seçip kaydet tuşuna bastığınız takdirde harç ödemenizi yapabileceksiniz. Belirtilen tarih aralığında derslerinizi seçmediğinizde harç ödemenizi yapamayacak, kaydınızı yeniletemeyip öğrencilik haklarınızdan yararlanamayacaksınız. Ders seçimi işlemini tamamlayan öğrenciler AKSIS aksis.istanbul.edu.tr adresinde ders alma sayfasından ve Öğrenme Yönetim Sistemi ndeki derslerim sekmesinden derslerinin sayfalarından yer alıp almadığını ders alma tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler. Sorularınızı veya karşılaştığınız problemlerinizi çözüm/bildirim merkezimizdeki adresinden uygun kategoriyi seçerek uzmanlarımıza sorabilirsiniz.

10 II.MATERYAL / K ATKI / ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrencilerimiz, materyal / katkı / öğrenim ücreti ödeme işlemleri için aşağıdaki resimli anlatım adımlarını takip ederek ödemenizi yapabilirsiniz. 1. ADIM: AKSİS E GİRİŞ adresinden kullanıcı adı ve şifre yazılarak sisteme giriş sağlanır.

11 II.MATERYAL / K ATKI / ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME İŞLEMLERİ 2. ADIM: OBS SİSTEMİ Açılan ekrandan OBS butonuna tıklanır. 1. ADIM: REFERANS NUMARASI ALMA Açılan ekranda gözüken sol taraftaki menüden Harç Bilgileri sekmesine tıklanır. Şekilde görüldüğü gibi Referans Numarası alınır. NOT: İstanbul Üniversitesinde aynı anda örgün bir bölüme ve açık öğretimde İkinci Üniversite kapsamında diğer bir bölüme devam eden öğrencilerimiz, açık öğretim bölümüne ait referans numarasına ödeme yapacaklardır.

12 II.MATERYAL / K ATKI / ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME İŞLEMLERİ 2. ADIM: ÖDEME ISLEMINI TAMAMLAMA Halkbank şubelerinden/atm lerinden ya da Sanal Post tan ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sanal Posttan Ödeme İşlemi Sanal posttan ödeme işlemini gerçekleştirmek için AKSIS otomasyon sistemindeki Harç Bilgilerim kategorisinden Ödeme Yap butonunu tıklayınız. Karsınıza gelecek ekranda ilgili alanları doldurarak sanal pos/online ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

13 II.MATERYAL / K ATKI / ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME İŞLEMLERİ Sanal Post ödemesi gerçekleştirirken ödemenizi 1 kez yaptıktan sonra kartınızın hesap hareketini kontrol ediniz.

14 II.MATERYAL / K ATKI / ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME İŞLEMLERİ 5. Öğrenciler varsa özel gereksinimleriyle (engelli, gazi, şehit/gazi yakını) ilgili haklardan yararlanmaları için bu durumu belgelemeleri gerekmektedir. İlgili öğrencilerimiz adresini ziyaret ederek özel gereksinimlerini ispatlayacak belge bilgisine ve yararlanacakları haklara ulaşabilirler. NOT: Daha önce özel gereksinimlerini (engelli, gazi, şehit/gazi yakını) belirttir evrakları fakültemize ulaştırmış öğrencilerin tekrar başvurmalarına gerek yoktur. Özel gereksinimleri doğrultusunda kazandıkları haklardan yararlanmaya devam edeceklerdir. YENİ ŞİFRE OLUŞTURMA İŞLEMLERİ AKSIS otomasyon şifrenizi unuttuysanız adresinden Şifremi Unuttum sayfasına giriniz.

15 II.MATERYAL / K ATKI / ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME İŞLEMLERİ Şifremi unuttum formunda gerekli alanları doldurunuz. (Oluşturduğunuz yeni şifreniz AKSIS sisteminde kayıtlı olan e-posta adresinize gönderilecektir.) Parola Değiştir butonu tıklandıktan sonra, e-posta adresinize kullanıcı adı ve yeni şifre onay linki gönderilecektir. Parola Aktifleştirme Bağlantısı na tıklayarak parolanızı aktifleştiriniz. AKSIS otomasyon sistemine kullanıcı adınız ve yeni şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. (Gönderilen maili bulamazsanız mailinizin sapam sayfasını kontrol ediniz.)

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 02.09.2016 18.09.2016 Katkı Payı Öğrenim Ücreti Materyal Ücret

Detaylı

sistemine giriş yapıp sol menüdeki UYARI: Ders seçiminizi yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

sistemine giriş yapıp sol menüdeki UYARI: Ders seçiminizi yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. sistemine giriş yapıp sol menüdeki UYARI: Ders seçiminizi yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Grup Kuralı: Seçmeli derslerin bulunduğu ders gruplarında belirtilen sayıda ders alınmalıdır.ilgili

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2017-2018 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç

Detaylı

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 08.02.2016 17.02.2016 Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Materyal

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA YENİ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI YATAY GEÇİŞ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI YATAY GEÇİŞ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI YATAY GEÇİŞ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2017-2018 İstanbul

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 DGS EK YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2016 ÖSYM

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS EK YERLEŞTİRME YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS EK YERLEŞTİRME YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS EK YERLEŞTİRME YENİ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DGS KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DGS KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DGS KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında fakültemize kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kayıt işlemleri kılavuzda

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT YENİLEME KILAVUZU Bu kılavuz Coğrafya, Felsefe, Endüstri Mühendisliği, Halkla

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İÜYÖS-EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İÜYÖS-EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İÜYÖS-EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2017-2018

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖSYS KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖSYS KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖSYS KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında fakültemize kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kayıt işlemleri kılavuzda

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DGS YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DGS YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DGS YENİ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2017 İstanbul Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU KAYIT TARİHLERİ: Fakülte Başvuru ve Kayıt İşlemleri: 03 Eylül 2018-05 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşecektir.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında fakültemize kayıt yaptıracak öğrencilerimizin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, 2012 2013 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders alma / kayıt yenileme işleminiz Akademik

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İKİNCİ ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İKİNCİ ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İKİNCİ ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Fakültemize Sınavsız İkinci Üniversite

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İKİNCİ ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İKİNCİ ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İKİNCİ ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Fakültemize Sınavsız İkinci Üniversite

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI YATAY GEÇİŞ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI YATAY GEÇİŞ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI YATAY GEÇİŞ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; İstanbul Üniversitesi Yatay Geçiş Başvuru sonuçlarına göre fakültemize kayıt yaptırmaya

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 İÜYÖS YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2016-2017

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, 2011 2012 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders alma / kayıt yenileme işleminiz 01

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 İKİNCİ ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU Sayın Öğrenci Adayı, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Fakültemize Sınavsız İkinci Üniversite

Detaylı

FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU

FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU Not: Lütfen bu bilgi notunu sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz. GENEL BİLGİLER Ders seçimi işlemleri, 17-18-19-20-21-22-23-24

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İÜYÖS YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İÜYÖS YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI İÜYÖS YENİ KAYIT KILAVUZU KAYIT TARİHLERİ: 21 Ağustos-25 Ağustos 2017 GİRİŞ İstanbul Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci

Detaylı

MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT VE DERS KAYDI İŞLEMLERİNE DAİR KILAVUZ A. MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT İŞLEMLERİ

MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT VE DERS KAYDI İŞLEMLERİNE DAİR KILAVUZ A. MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT İŞLEMLERİ MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT VE DERS KAYDI İŞLEMLERİNE DAİR KILAVUZ A. MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT İŞLEMLERİ Üniversitemizden misafir öğrenci olarak yaz okulundan ders almak isteyen öğrencilerin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

E DANIŞMANLIK UYGULAMA AŞAMALARI

E DANIŞMANLIK UYGULAMA AŞAMALARI E DANIŞMANLIK Tanım: E-danışmanlık, öğrencinin tüm eğitimi boyunca ders seçimleri ve planlamalarında; danışmanlık ve elektronik ortamda eşzamanlı(online) yada artzamanlı (offline) mesajlaşma yolu ile iletişim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 26.08.2015 / 11:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU Not: Lütfen bu bilgi notunu sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz. GENEL BİLGİLER

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İÜYÖS KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İÜYÖS KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İÜYÖS KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında fakültemize kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kayıt işlemleri kılavuzda

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 06.02.2015 / 13:30 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

2015 Kayıtlı öğrencilerin ders kayıtlanmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

2015 Kayıtlı öğrencilerin ders kayıtlanmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. ÖNEMLİ NOTLAR: 2014/Güz Yarıyılı, Yarıyıl Ağırlıklı Not Ortalamaları 2,00 ve üzerinde olan öğrenciler yönetmelik gereği DC harf notlu dersleri başarılı sayılır. Öğrenciler, kendileri istemeleri halinde

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir. Hazırlık sınıfı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 09.09.2016 / 16:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 30.01.2017 / 14:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 B. HARÇ İŞLEMLERİ... 5 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Ders Ücreti... 5 I. Katkı Payı:...

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS KAYIT İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılı Yaz öğretimi ders

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Özel Yetenek Başvuru Modülü....

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU a. Sisteme giriş- Öğrenim ücreti/ katkı payı görüntüleme Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ Ders Kayıt Dönemi Başlangıç 21.01.2019 (Pazartesi) Ders Kaydı Dönemi Bitiş 03.02.2018 (Pazar) TÜM LİSANS öğrencilerinin ders seçimi sistem otomatik yapılacaktır.

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz http://www.ieu.edu.tr/tlc/tr/ogrenciler-icin-akillikampus-destek

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SĠSTEME GĠRĠġ http://nokta.istanbul.edu.tr adresinden Ġstanbul Üniversitesi Öğrenci Otomasyon Sistemi ne

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Öğrenci Bilgi Sistemi Girişi / Ders Kayıt İşlemleri Anasayfa da bulunan Web Üzerinden Hizmetler alanına tıklayınız.

Öğrenci Bilgi Sistemi Girişi / Ders Kayıt İşlemleri Anasayfa da bulunan Web Üzerinden Hizmetler alanına tıklayınız. Öğrenci Bilgi Sistemi Girişi / Ders Kayıt İşlemleri 1. www.dogus.edu.tr Anasayfa da bulunan Web Üzerinden Hizmetler alanına tıklayınız. Açılan Sayfada Öğrenci Bilgi Sistemine tıklayınız. 2. Açılan sayfada

Detaylı

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU 1 OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/ogrenci/ linkine tıklayınız. Otomasyona

Detaylı

LİSANSÜSTÜ İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EGİTİM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

LİSANSÜSTÜ İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EGİTİM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU LİSANSÜSTÜ İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EGİTİM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU a. Sisteme giriş Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir.

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DOKÜMANI. (Danışmanlar İçin)

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DOKÜMANI. (Danışmanlar İçin) ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DOKÜMANI (Danışmanlar İçin) Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.ankara.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Sistemde Ders

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://oasis.ieu.edu.tr/oasis/help.php adresinden OASIS şifrenizi

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (07.06.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 07.06.2018 Gökçe

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (05.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 05.09.2018 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Özel Yetenek Başvuru Modülü.....

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI SON GÜNCELLEME: 03.09.2018 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 2 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 2 C. HARÇ İŞLEMLERİ...

Detaylı

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir.

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir. NASIL ÖNKAYIT YAPARIM SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

DERS KAYIT İŞLEMLERİ KILAVUZU DERS KAYIT KILAVUZU. Ders kaydınızı sorunsuz bir şekilde yapabilmek için aşağıdaki aşamaları sırasıyla takip ediniz.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ KILAVUZU DERS KAYIT KILAVUZU. Ders kaydınızı sorunsuz bir şekilde yapabilmek için aşağıdaki aşamaları sırasıyla takip ediniz. Sayfa 1/5 DERS KAYIT KILAVUZU Öncelikle bilinmesi gerekenler; Öğrenci Bilgi Sistemine buradan giriş yapılması gerekmektedir. İlk defa Öğrenci bilgi sistemine giriş yapacak kullanıcılar için, Kullanıcı

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisansüstü Öğrencisi) v1.0 (05.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 05.09.2018 İÇİNDEKİLER

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr internet sayfasında ÖĞRENCİ

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi :

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi : 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENĠLEME (DERS SEÇĠMĠ-HARÇ ÖDEME VB.) ĠġLEMLERĠ 2016/2017 öğretim yılı güz yarıyılı ders seçme ve kayıtlanma işlemleri internet üzerinden(ders kaydı ve danışman

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Ocak 2014-1 - 30.01.2014 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu. OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.tr Osmaniye 2011 Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart

Detaylı

ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt işleminizi gerçekleştirirken İkinci Üniversite

Detaylı

Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt

Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt 20 Haziran 2016 (Pazartesi) - 22 Haziran 2016 (Çarşamba) 1. https://basvuru.marmara.edu.tr/ başvuru sayfamızdan Yeni Kayıt adımıyla kayıt oluşturarak

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ve

Detaylı

Öğrenci Bilgi Sistemini (Otomasyonunu) nasıl kullanabilirim? Öğrenci Bilgi Sistemi (Otomasyonu) şifremi unuttum ne yapmalıyım?

Öğrenci Bilgi Sistemini (Otomasyonunu) nasıl kullanabilirim? Öğrenci Bilgi Sistemi (Otomasyonu) şifremi unuttum ne yapmalıyım? Öğrenci Bilgi Sistemini (Otomasyonunu) nasıl kullanabilirim? obs.firat.edu.tr web adresine giriş yaptıktan sonra öğrenci girişi tıklanır. Gelen ekranda Kullanıcı Adı yazan yere Öğrenci Numaranızı ve Şifre

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. 2010 2011 Eğitim-Öğretim yılında HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA (HELİTAM)

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 C) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ. 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU GÜZ DÖNEMİ

KAYIT YENİLEME KILAVUZU GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ Ders Kayıt Dönemi Başlangıç 12.09.2018 (Çarşamba) Ders Kaydı Dönemi Bitiş 21.09.2018 (Cuma) Lisans 1 ve 2. Sınıf Önlisans 1.Sınıf öğrencilerinin ders kayıtları

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU a. Sisteme giriş- Öğrenim ücreti/ katkı payı görüntüleme 1) Sisteme giriş:üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde belirtilen tarihlerde

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir. Hazırlık sınıfı

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı