Dekanın Mesajı. Prof. Dr. Berrin Tunca Dekanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dekanın Mesajı. Prof. Dr. Berrin Tunca Dekanı"

Transkript

1

2 Dekanın Mesajı Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültemizin bünyesinde Hemşirelik, Ebelik, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Sosyal Hizmetler Bölümleri bulunmaktadır. Fakültemiz yeni kurulduğundan şuan sadece 1996 yılından bu yana U.Ü. Sağlık Yüksek Okulu bünyesinde hizmet veren Hemşirelik Bölümüne öğrenci alımı yapılmaktadır. Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin, toplumun sağlığını koruma ve geliştirme, bakım, tedavi ve rehabilitasyonunda bilimsel kanıt temelli hemşirelik bakımını uygulama, eğitici, yönetici, araştırıcı ve danışmanlık gibi profesyonel rol ve sorumlulukları kazanabilmelerine yönelik olarak planlanmış olan ders programı; Bologna Süreci gereği Hemşirelikte Çekirdek Eğitim Programı doğrultusunda hazırlanmıştır. Laboratuvar dersleri; simülasyon uygulama özelliği olan maketlerin bulunduğu laboratuvarlarda, klinik uygulamalar ise, U.Ü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi klinik ve polikliniklerinde yapılmaktadır. Bölümlerimizde eğitim gören öğrencilerimizin en büyük avantajı Yerleşkemizde yer alan pratik becerilerini maksimum düzeyde geliştirebilecekleri U.Ü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanemizin ilgili alanlarında pratik yapma imkânlarına sahip olmalarıdır. Öğrencilerimiz, Erasmus Programı ve Uluslararası iş birliği çerçevesinde, eğitimlerinin belli bir dönemini Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde sürdürme şansına sahip olabilmektedirler. Hemşirelik, öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından iş yaşamına en kısa sürede başlayabilecekleri bir bölümdür. Fakültemiz öğretim elemanları tarafından Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Hemşirelik alanında yüksek lisans programı yürütülmektedir. Bununla birlikte, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile ortak yüksek lisans programı sürdürülmektedir. Fakültemiz bünyesinde yürütülen Yüksek Lisans programlarında 55 öğrencimiz eğitim görmektedir. Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Doktora programımız YÖK ten onay almış bulunmaktadır. Her geçen yıl daha da güçlenen akademik kadromuz ve Üniversite yönetimimizin sağlamış olduğu imkânlar ile öğrencilerimizi gelecekteki mesleklerine hazırlamaktayız. Prof. Dr. Berrin Tunca Dekanı

3 Okulumuz 1996 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Lisans düzeyinde eğitim veren Sağlık Yüksekokulu olarak açılmış, hemşirelik ve ebelik bölümleri ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır Eğitim-Öğretim yılından itibaren Ebelik Bölümü ne öğrenci alınmayarak kademeli olarak kapatılıp, yerine Sağlık Memurluğu Bölümü açılmıştır yılında çıkarılan 6283 no.lu Hemşirelik Kanunu gereği Sağlık Memurluğu Bölümü ve Hemşirelik Bölümü birleştirilerek Hemşirelik Bölümü adıyla, tek bölüm olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür gün ve 8969 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Sağlık Yüksekokulu kapatılarak, Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Fakülte bünyesinde aşağıda belirtilen bölümlerin açılması uygun görülmüştür. Hemşirelik Bölümü Ebelik Bölümü Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Beslenme ve Diyetetik Bölümü Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü Sosyal Hizmet Bölümü Şuan bu bölümlerden sadece Hemşirelik Bölümü ne öğrenci alımı yapılmaktadır.

4 Misyon Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda ülkesine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, bunları davranış haline getiren, çevresine önderlik edebilecek yapıda, özgür ve bilimsel düşünebilen, geniş bir dünya görüşüne, çağdaş düzeyde düşünce yeteneğine sahip, profesyonel prensip ve felsefeyi anlayan, etik kurallara bağlı, insan ve hasta haklarına saygılı, ailenin, toplumun sağlığını koruyan geliştiren, profesyonel hemşirelik bakımı veren, araştırmalar yapan, mesleki performansları nedeni ile tercih edilen meslek üyeleri yetiştirmektir. Vizyon Ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi üreten, sürekli gelişen; hızlı büyüyen ve gelişen sağlık sektöründe tercih edilen, toplumun sağlıklı gelişimine katkısı olan, eğitim ve yayın faaliyetlerinde bulunan, yetiştirdiği insan ve ürettiği bilgi ile örnek gösterilen bir yüksekokul olmaktır.

5 Fakülte Yönetimi Akademik kararların alınması ve uygulanmasında, DEKAN Prof. Dr. Berrin TUNCA Her düzeydeki eğitim-öğretim ve araştırmalarının yürütülmesinden, Bölümlerle ilgili her türlü faaliyetlerin düzenli ve verimli olarak sürdürülmesinden, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Neriman AKANSEL Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Hicran YILDIZ Kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını sağlamaktan sorumludur. Ebelik Bölüm Başkanı V. Öğr.Gör. Nevin UTKUALP Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU

6 Hemşirelik Bölümü Akademik Personel Fakültemiz Hemşirelik Bölümünde Eğitim öğretim yılında görev yapan akademik personel sayısı toplam 19 dir. Profesör 1 Doçent 2 Yrd. Doç. 4 Öğr. Gör. Dr. 3 Öğr. Gör. 7 Arş.Gör 2 TOPLAM 19

7 Öğretim Elemanlarımız Danışmanlık hizmeti sunar Öğrencinin sorunları ve sorunların çözüm yollarını arar. Öğrencilerimizin öğretim süresi boyunca kişisel ve mesleki gelişmesine katkıda bulunur. Öğrencinin başarı durumunu sürekli izler.

8 Bölümlere Göre Mezun Öğrenci Sayıları Bölümler Hemşirelik 1609 Sağlık Memurluğu 350 Ebelik 120 Toplam tarihinde Ebelik, 2007 tarihinde sağlık memurluğu bölümüne öğrenci alımı durdurulmuştur.

9 Öğrenci Kabul Koşulları Fakültemize Eğitim Öğretim Yılına kadar merkezi seçme ve yerleştirme sistemi YGS-2 puan türüne hemşirelik bölümüne öğrenci alımı yapılmıştır. Hemşirelik Bölümü ne Eğitim Öğretim Yılında MF-3 puanı ile öğrenci alımı yapılacaktır.

10 Eğitim-Öğretim Programı Fakültemiz hemşirelik bölümünde teori ve uygulamayı içeren lisans (4 yıl/8 dönem) programı uygulanmaktadır. Çağdaş eğitimi yakalamak ve korumak için; uluslar arası alanda akademik disiplinlere yönelik çalışmalar yapan, akreditasyon kuruluşlarının ortaya koyduğu ölçütler doğrultusunda; - Eğitim-Öğretim programları yeniden ele alınmış, - Tüm dersler zorunlu ve seçmeli (mesleki seçmeli ve alan dışı seçmeli dersler olarak düzenlenmiştir. Bologna süreci ile ilgili tüm düzenlemeler tamamlanmıştır. Mezunlarımıza uluslararası düzeyde çalışabilmelerine olanak sağlayan İngilizce diploma eki de verilmektedir.

11 Laboratuvar Uygulamaları Fakültemiz öğrencileri 4 yıllık lisans eğitimi süresince teorik ve uygulamaya dayalı bir eğitim öğrenim görmektedir. Fakültemiz öğrencileri, uygulama laboratuvarlarında öğretim elemanları eşliğinde uygulama becerilerini arttırmaktadır. Fakültemizde kurulacak olan simülasyon laboratuvarları ile öğrencilerin uluslararası hemşirelik eğitimde kullanılan standartlara ulaşması ve gerçek uygulama koşullarına yakın ortamlarda uygulama yapma olanağına sahip olması hedeflenmektedir.

12 Klinik Uygulama Alanları U.Ü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Zübeyde Hanım Doğumevi Çocuk Hastanesi Onkoloji Hastanesi Ana Çocuk Sağlığı Merkezleri Kamu Hastaneleri Klinikleri Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı okullar Kreşler

13 İntörnlük Uygulaması Öğrenciler, klinik becerilerini geliştirmek ve mesleki bilgilerini gözden geçirmek amacı ile mesleki yaşama atılmadan önce sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda intörnlük uygulaması yapmaktadır. 1, 2, 3 ve 4. yarıyıllardaki uygulamalı derslerin tümünden başarılı olan öğrenciler, 8. yarıyılda intörnlük yapabilmektedir.

14 Eğitim ve Gelişim Fırsatları Fakülte öğrencilerimiz; Ulusal (FARABİ) ve uluslararası (ERASMUS) öğrenci değişim programlarından yararlanmaktadır. Çift Anadal (Psikoloji, Kamu Yönetimi vb.) ve Yan Dal yapabilmektedir (Sosyoloji, Girişimcilik vb.). Öğrencilerimizin çeşitli sertifika programlarına (Kalite, Tıbbi cihaz kalibrasyon eğitimleri vb.), kongre ve sempozyumlara (Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi vb.) katılımları desteklenmektedir.

15 Ulusal ve Uluslararası Öğrenci Değişim Programları ERASMUS programı Okulumuz ile Litvanya -SIAULİAİ STATE COLLEGE arasında öğrenci değişimi anlaşması yapılmıştır. FARABİ programı Yurtiçinde çeşitli üniversitelerde okulumuz ile denkliği kabul edilen okulların (hemşirelik fakülteleri, sağlık yüksekokulları, SBF, vb.) hemşirelik bölümleri arasında öğrenci değişimi yapılmaktadır.

16 Yüksek Lisans Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından yürütülen 2 adet yüksek lisans programı bulunmaktadır: 2013 yılında Balıkesir Üniversitesi ile ortak yüksek lisans programı yürütülmeye başlanmıştır. Hemşirelik Anabilim Dalında öğrenci alımı yapılmaktadır yılında Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Hemşirelik Anabilim Dalı nda yüksek lisans eğitimine başlanmıştır.

17 Kütüphane Kampüsümüzde yer alan Uludağ Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ulusal ve uluslararası kitaplar, dergiler, tezler vb. çok sayıda basılı kaynakların yanı sıra online kaynaklara erişim olanağı sağlamaktadır.

18 Diğer Olanaklar Ulaşım Beslenme Barınma Diğer Olanaklar Burslar Sağlık Hizmetleri Bilimsel, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler

19 Fakültemiz yeni binası, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ne, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ne, Prof.Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi ne, U.Ü.Öğrenci Yemekhanesi ne, U.Ü. Medikososyal Merkezine, U.Ü. Öğrenci Kültür Merkezi ne yakın konumdadır. Yeni binamız, metro istasyonuna, otobüs ve minibüs duraklarına yakınlığı açısından da öğrencilerimize ulaşımda avantaj sağlamaktadır. Ulaşım

20 Barınma Üniversitemiz kampüsünde kredi ve yurtlar kurumuna ait yurtların yanı sıra özel yurtlar da bulunmaktadır. Ayrıca, üniversitemiz kampüsüne yakın konumda özel öğrenci yurtları ve apartların bulunması barınma imkânlarını arttırmaktadır.

21 Kampüs içerisinde U.Ü. Öğrenci Yemekhanesi, kantin ve kafeteryalar ile Üniversitemiz kampüsüne yakın konumda yemek yenilebilecek çeşitli yerler bulunmaktadır. Beslenme

22 Üniversitemiz kampüsünde U.Ü. Medikososyal Merkezi nin ve U.Ü.Tıp Fakültesi Hastanesi nin bulunması öğrencilerimizi sağlık hizmetlerine ulaşım açısından diğer birçok üniversitenin öğrencilerine göre avantajlı kılmaktadır. Sağlık Hizmetleri

23 Kredi ve Burs Olanakları Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Bursu Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim ve Katkı Payı Kredisi Özel kurum, şahıs, vakıf ve dernekler tarafından burs verilmektedir. Ayrıca; -Rektörlük Sosyal Komitesi tarafından öğrencilere part-time iş olanakları sunulmaktadır. -Öğrenci Sosyal Hizmetler Birimi Bütçesinden karşılanmak üzere her yıl karşılıksız burs verilmektedir. Karşılıklı veya karşılıksız olabilen burslarla ilgili ayrıntılar yıl içerisinde öğrencilere duyurulmaktadır.

24 Kültür Merkezleri Üniversitemiz Görükle yerleşkesinde Prof.Dr.Mete Cengiz Kültür Merkezi ve Öğrenci Kültür Merkezi; Fethiye yerleşkesinde Fethiye Kültür Merkezi nde bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Yıl boyunca çeşitli kongre, konferans, seminer, panel ve konser gibi sosyal ve kültürel faaliyetler yürütülmekte, öğrencilerin ilgisini çekecek konuklar davet edilmektedir.

25 Etkinlikler

26 Öğrenci Toplulukları Öğrencilerimizin ilgi ve beceri alanlarına göre kurmuş oldukları, üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Bşk. bünyesinde çalışmalarını sürdüren 154 adet Öğrenci Topluluğu bulunmaktadır. Bu topluluklar arasında Fakültemiz öğrencilerinin kurduğu EVRENSEL SAĞLIK TOPLULUĞU bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu topluluğa üye olarak çeşitli bilimsel ve kültürel aktivitelerde bulunmakta, projelerde görev almakta, çeşitli bilimsel toplantılarda sunumlar yapmakta ve ödüller almaktadır.

27 Evrensel Sağlık Topluluğu Bilimsel ve Sosyal Etkinlikler Sosyal Sorumluluk Projeleri

28 Sosyal Kültürel Faaliyetlerde Ödüller TIBBI ETİK YARIŞMASINDA MANSİYON ÖDÜLÜ

29 Düzenlenen Bilimsel Etkinlikler 11. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi (26-28 Nisan 2012) 3. Hemşirelikte Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar Sempozyumu (05-06 Kasım 2015) Sağlık Bilimlerinde Simülasyon Kullanımı Kursu (25 Mart 2016)

30 Mezunlar Derneği tarihinde Uludağ Üniversitesi Hemşirelik Lisans ve Lisansüstü Mezunları Derneği kurulmuştur.

31 Mezunlar Günü

32 Kariyer Fırsatları Fakülte mezunlarımız; Kamu ve özel kuruluşlar tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedirler. Çeşitli kurum ve kuruluşların farklı kademelerinde çalışmaktadırlar. Yurt içi ve yurt dışı çeşitli eğitim ve çalışma imkanlarından yararlanmaktadırlar.

33 Mezunlarımızın Çalışabilecekleri Alanlar Tüm Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumları Acil Üniteleri Diyabet Üniteleri Onkoloji Üniteleri Kardiyoloji Üniteleri Rehabilitasyon Üniteleri Transplantasyon Üniteleri Cerrahi Üniteleri Ana Çocuk Sağlığı Merkezleri İş Yeri Sağlık Üniteleri (Bankalar, Fabrikalar, Tiyatro vb) Halk Sağlığı Laboratuvarları Sağlık Merkezleri Sağlık Grup Başkanlıkları Okullar Kreşler Huzurevleri Kamu Kuruluşları Sağlık Birimleri (Belediyeler vb) Çocuk Esirgeme Kurumları vd.

34 FAKÜLTEMİZİ TERCİH ETMENİZ DİLEĞİyle

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017 ÖSYS Aday Öğrencilerin Tanıtım Günleri 11-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında (hafta içi) her gün saat 11.00 'de Fakültemiz 102 No lu Derslikte Gerçekleştirilecektir. İrtibat

Detaylı

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr Ebelik Sosyal Hizmet Hemşirelik http://syo.kocaeli.edu.tr Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneği gelişmiş,

Detaylı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Fakültemizin Yeri Ege Ege Üniversitesi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kuruluş Tarihi: 1955 EGE ÜNİVERSİTESİNİN KURULUŞUNUNDA YER ALAN 3 EĞİTİM KURUMUNDAN BİRİDİR.. Ülkemizde ve Avrupa da HEMŞİRELİKTE

Detaylı

KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1 SUNUM AKIŞI Tarihçe Misyon Vizyon Çalışma Alanları Anabilim Dalları Programa Kabul ve Kayıt Şartları Yurtiçi/Yurtdışı Eğitim İmkanları Lisansüstü ve Uzaktan

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ Fakültemizin Yeri; Fakültemiz 1955-1956 ders yılında Ege Üniversitesi HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU olarak kurulmuştur Türkiye de Kurulan İlk Hemşirelik Yüksekokuludur. 'Hemşirelik Fakültesi' Fakültemiz Türkiye

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU 14 HAZİRAN 2013 ÖNSÖZ Üniversitemiz Rektörlüğü olarak ilkini 14 Mayıs 2011 de Kongre ve Kültür Merkezinde, ikincisini 22 Mayıs 2012 de Burhaniye

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. Konferans Salonları: 416 ve 434 kişilik 2 konferans salonumuz vardır.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. Konferans Salonları: 416 ve 434 kişilik 2 konferans salonumuz vardır. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KURULUŞU: Fakültemiz İzmir de, 1 Mart 1978 yılında Ege Üniversitesine bağlı İzmir Tıp Fakültesi adı ile, 12 öğretim üyesi önderliğinde kurulmuştur. 20.07.1982 tarihinde,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAZİRAN 2014 KÜNYE 2 Rektör Prof. Dr. Süleyman BÜYÜKBERBER Dekan Prof. Dr. Nevin ŞANLIER 2 0 1 4 Editörler Yrd. Doç. Dr. Ebru TÖRÜNER Baskı İletişim Adresi:

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

KARİYER SENİN, KARAR SENİN

KARİYER SENİN, KARAR SENİN KARİYER SENİN, KARAR SENİN Değerli Gençler, Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü sizleri bekliyor; Türkiye nin ihracat ve istihdam açısından önde gelen sektörlerinden

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu:

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu: Bölümümüzün Vizyonu: Uluslararası düzeyde ilişkiler kuran, üniversitemizin akademik, kültürel, kültürlerarası gelişim ve ilişkilerine katkı sağlayan bir bölüm olmak. Bölümümüzün Misyonu: Ulusal ve uluslararası

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Tıp Fakültesi ndeki eğitim ve genel amaçlı kurul ve komisyonların

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI 2017-2021 Aralık 2016 İÇİNDEKİLER 1. STRATEJİK ANALİZ 1.1. Tarihçe 1.2. Stratejik Planlama Süreci 1.3. Organizasyon

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL ( )

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL ( ) EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ 2018 2019 ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL (11.12.2018) 1 Geçmişten günümüze Fakültemiz 1955 te Yüksek Hemşirelik olarak kurulmuştur Avrupa da ve Türkiye de Hemşirelikte

Detaylı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FETHİYE SAĞLIK YÜKSEKOKULU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu, 18.04.2001

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı

EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

52 yıllık TARİH. Tarihçe

52 yıllık TARİH. Tarihçe Tarihçe Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi, eğitim-öğretim faaliyetlerine Aralık 1964 yılında Demirci İlköğretmen Okulu olarak başlar. Öğretmen yetiştirme politikalarının değişimi ile 1974 te Öğretmen

Detaylı

C- Performans Hedef ve Göstergeleri ile Faaliyetler Üniversitemiz Stratejik Planında belirlenmiş olan amaç ve hedeflere ilişkin performans hedefleri belirlenmiştir. Performans hedeflerine ilişkin göstergeler

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

YILLARA GÖRE KARŞILAŞTIRMALI YÖDEK ANALİZİ ( )

YILLARA GÖRE KARŞILAŞTIRMALI YÖDEK ANALİZİ ( ) YILLARA GÖRE KARŞILAŞTIRMALI YÖDEK ANALİZİ (2008-2014) No Gösterge Ölçme Yöntemi Birimi 2008 Yılı 2009 Yılı 2010 Yılı 2011 Yılı 2012 Yılı 2013 Yılı 2014 Yılı Önlisans programlarına 1 sınavlı veya sınavsız

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Stratejik Niyet Hiyerarşisi

Stratejik Niyet Hiyerarşisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Stratejik Niyet Hiyerarşisi (Vizyon-Misyon-Amaç-Hedefler) 6 VİZYONUMUZ: Çağdaş ve evrensel değerlere bağlı eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetleriyle ulusal ve uluslararası

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Sağlık Bilimleri Fakültesi 2014-2015 (0352) 207 73 00 www.meliksah.edu.tr Bölüm Başkanı nın Mesajı Melikşah Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümü 20132014 öğretim yılında ilk öğrencileri ile öğretime

Detaylı

SABDEK ALT YAPI KOMİSYONU ANKET RAPORU. Prof. Dr. Mehtap Malkoç Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan (v)

SABDEK ALT YAPI KOMİSYONU ANKET RAPORU. Prof. Dr. Mehtap Malkoç Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan (v) SABDEK ALT YAPI KOMİSYONU ANKET RAPORU Prof. Dr. Mehtap Malkoç Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan (v) SWOT Güçlü Yönler Gelişen öğretim teknolojisi Öğretim üyesi yetiştirme programının

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Ko ny a Sa ğl ık Hi zm et le ri M YO 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 İlk ve Acil Yardım Programı 3 4 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Psikoloji Psikoloji bilimi, insanı anlamada bu bütünsel bakış açısını koruyan bir yaklaşım sergiler. Amacı insanı daha iyi anlamak ve ona yardımcı olmaktır. Psikoloji,

Detaylı

12. MĐSYON 13. VĐZYON

12. MĐSYON 13. VĐZYON 12. MĐSYON Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi nin misyonu, evrensel ölçütleri kendisine temel alan, beraberinde ulusal değerlere sahip çıkan, çağdaş tıp bilgi birikimine sahip, koruyucu hekimlik ilkelerini

Detaylı

HEDEFLER TABLOSU. arttırılması. gibi indekslerdeki Hitit Üniversitesi. sayısının her yıl. %5 arttırılması Her yıl en az 1 anlaşma yapılması

HEDEFLER TABLOSU. arttırılması. gibi indekslerdeki Hitit Üniversitesi. sayısının her yıl. %5 arttırılması Her yıl en az 1 anlaşma yapılması Stratejik Alan A Bilimsel Faaliyetler Alanı Amaç A.1 Bilimsel faaliyetlerin nicelik ve nitelik olarak Hedef A.1.1 Akademisyen başına düşen bilimsel yayın sayısını arttırmak A.1.1.1. Öğretim üyesi Öğretim

Detaylı

Fakültemiz, Hemşirelik Yüksekokulu adıyla

Fakültemiz, Hemşirelik Yüksekokulu adıyla 84 FAKÜLTELERİMİZ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ Türkiye de araştırma, eğitim ve uygulama alanlarında hemşireliğin gelişimine katkı veren en öncü fakülte Fakültemiz, Hemşirelik Yüksekokulu adıyla 1994-1995 öğretim

Detaylı

YÖNETİM. Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri. Fakülte Kurulu Üyeleri

YÖNETİM. Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri. Fakülte Kurulu Üyeleri YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Neriman ARAL Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan YILMAZ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı UÇAR Fakülte Sekreteri İbrahim DURAK Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Neriman Aral (Dekan)

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ Hiç yeterli değil Yeterli değil Kararsızım Oldukça yeterli Tamamen yeterli KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ AKADEMİK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER 2012-2016 1 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 2014 yılında idari nedenlerden dolayı veri toplanamadığı için analiz

Detaylı

Konya Sağlık Hizmetleri MYO

Konya Sağlık Hizmetleri MYO Konya Sağlık Hizmetleri MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi, No 1 Selçuklu KONYA t 0332 257 06 06 f 0332 247 85 14 konyamyo.baskent.edu.tr baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ bilim

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu ÜYELER Prof Dr Emine EFE (Başkan) Prof Dr Kamile KABUKÇUOĞLU Prof Dr Selma ÖNCEL Doç Dr Ayşegül İŞLER DALGIÇ Doç Dr Filiz KANTEK

Detaylı

BEÜ BİR BAKIŞTA BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BEÜ BİR BAKIŞTA BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA BEÜ AKADEMİK BİRİMLERİ 14 FAKÜLTE FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) 3 ENSTİTÜ 1 KONSERVATUAR TIP FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ (Kuruluş:

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA 12 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA BEÜ AKADEMİK BİRİMLERİ 14 FAKÜLTE FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) 3 ENSTİTÜ 1 KONSERVATUAR TIP FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ (Kuruluş:

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

BEÜ BİR BAKIŞTA ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BEÜ BİR BAKIŞTA ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-9 ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA BEÜ AKADEMİK BİRİMLERİ 14 FAKÜLTE FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) 3 ENSTİTÜ 1 KONSERVATUAR TIP FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Detaylı

YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Neriman ARAL. Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri. Fakülte Kurulu Üyeleri

YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Neriman ARAL. Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri. Fakülte Kurulu Üyeleri YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Neriman ARAL Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan YILMAZ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı UÇAR Fakülte Sekreteri İbrahim DURAK Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Neriman Aral (Dekan)

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016 AKADEMİK BİRİMLERİMİZ 13 FAKÜLTE 3 ENSTİTÜ 5 YÜKSEKOKUL 1 KONSERVATUAR FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ( Kuruluş: 1992 ) FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( Kuruluş: 1992 ) ZONGULDAK

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Kuruluş 14.07.2010 VİZYON Uluslararası ölçütlere uygun; Tıp eğitimi, Araştırma, Hizmet sunumu, Örnek bir Tıp Fakültesi; Yetiştirdiği hekimler Tıp bilimine

Detaylı

LİSANSÜSTÜ FİZYOLOJİ EĞİTİMİNDE GÜNCEL DURUM SAPTAMASI 1

LİSANSÜSTÜ FİZYOLOJİ EĞİTİMİNDE GÜNCEL DURUM SAPTAMASI 1 LİSANSÜSTÜ FİZYOLOJİ EĞİTİMİNDE GÜNCEL DURUM SAPTAMASI 1 Türkiye deki lisansüstü fizyoloji eğitimindeki güncel durumun saptanabilmesi amacıyla bir anket oluşturulmuş ve kuruluş yıllarına göre 30 devlet

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ İSTANBUL DA TEK TIP FAKÜLTESİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

FAKÜLTEMİZ. Fakültemizin vizyonu ise uluslararası

FAKÜLTEMİZ. Fakültemizin vizyonu ise uluslararası brosur_tr.indd 1 20.02.2016 10:07:58 FAKÜLTEMİZ Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulmuş olup 1993-1994 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Fakültemizin misyonu

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ. Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 25 Mayıs Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ. Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 25 Mayıs Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok SAĞLIK HİZMETLERİ Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 25 Mayıs 2017 Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok Üniversiteli Teknikerler Engellilere Umut Oluyor 02 Mayıs 2017 İstanbul Aydın Üniversitesinde Engelli

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

Neden Başkent Üniversitesi BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Neden Başkent Üniversitesi BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Neden Başkent Üniversitesi BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Neden Başkent Üniversitesi 1 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2 Anaokulundan doktoraya, öğrencilikten iş hayatına, Başkent Üniversitesi bir ailedir. Başkent Üniversitesi

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim 2013 w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Ü Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Yüksekokulumuzun da içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 te atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım 1903 tür.

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 01.02.2018 PROF.DR. YÜKSEL AYAZ DEKAN V. TARİHÇE VE GENEL BİLGİLER Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 14 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.  Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Anadoluhisarı Kampüsü 34810 Beykoz İstanbul Tel: (+90) 216 308 22 26 pbx

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 1.11.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2 2 2 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4-

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 12 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 1 1

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ 31.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 6 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 1 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ 29.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 3 3 3 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 16.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 3 3 3 3- Yüksekokul Sayısı 1 1 1 4-

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 4 4 5 3- Yüksekokul Sayısı 1

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Üniversitenin Kurucu Vakfı olan Gevher Sultan Eğitim, Araştırma, Kültür ve Sağlık Vakfı (GESAV) nın 2007 yılında kurulması ile birlikte kuruluş çalışmaları başlayan Mevlana Üniversitesi

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kariyer Merkezinin amaçlarına,

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

6 bölümde 1980 ve öncesi, 1 bölümde yılları arası. 2 bölümde yılları arası. 1 bölümde 2000 sonrası

6 bölümde 1980 ve öncesi, 1 bölümde yılları arası. 2 bölümde yılları arası. 1 bölümde 2000 sonrası ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TARİHSEL GELİŞİM Fakültemiz, 1970 yılında Eskişehir Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi olarak kurulmuş olup Makine ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde toplam 160

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Makine Mühendisliği Bölümü Tanıtım Bülent Ecevit Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü lisans programı, 1 yıl isteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitiminden

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı

Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Yrd. Doç. Dr. Ebru Erek Kazan Doğum Tarihi: 15 Kasım 1978 Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 1995-1999

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Toplantı Tarihi : 03.10.2018 Toplantı Sayısı : 79 01. Fakülte Kurulu Üyeliğine (Profesör Temsilcisi) Seçimi. 02. Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliğine (Profesör Temsilcisi) Seçimi. 03. Fakülte Kurulu Üyeliğine

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 1 Haydarpaşa Yerleşkesinin Tarihçesi Fakültemizin de içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 tarihinde atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 21280 Kampus/DİYARBAKIR Tlf.: 0 (412) 248 80 20 Faks: 0 (412) 248 80 21 e-mail: veteriner@dicle.edu.tr Fotoğraflar: Yrd.

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 TARİHÇE Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 25.12.2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde

Detaylı

YÖNETMELİK. Nevşehir Üniversitesinden: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Nevşehir Üniversitesinden: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 26 Mayıs 2009 SALI Resmî Gazete Sayı : 27239 YÖNETMELİK Nevşehir Üniversitesinden: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı