Esmeron 100 mg / 10 ml IV Flakon Steril, apirojen

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Esmeron 100 mg / 10 ml IV Flakon Steril, apirojen"

Transkript

1 Esmeron 100 mg / 10 ml IV Flakon Steril, apirojen BİRİM FORMÜLÜ Roküronyum bromür 100 mg Sodyum asetat 20 mg Sodyum klorid 33 mg Asetik asid (ph: 4) mg Enjeksiyonluk su 10 ml. Sadece hastane şartlarında kullanım içindir FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikler Esmeron, başlangıçta hızlı etkiye sahip kürar benzeri ilaçların tüm farmakolojik etki karakterini taşıyan orta etki süreli bir non-depolarizan nöromusküler bloker ajandır. Motor son plakta nikotinik kolinoseptörler ile yarışarak etki gösterir. Bu etki neostigmin, edrofonyum ve piridostigmin gibi asetilkolinesteraz inhibitörleri tarafından antagonize edilebilir. İntravenöz anestezi esnasında ED90 dozu yaklaşık 0.3 mg/kg dır. 0.6 mg/kg Esmeron un intravenöz uygulanımını takiben 60 saniye içinde hemen hemen tüm hastalarda yeterli entübasyon koşulları elde edilir, ki bu hastaların % 80 inde entübasyon koşulları mükemmel olarak değerlendirilir. Tüm cerrahi girişimler için yeterli genel kas paralizisi 2 dk. içinde elde edilir. Bu dozun klinik etki süresi dk. dır. Toplam etkisüresi ise 50 dk. dır. 0.6 mg/kg Esmeron un bolus dozundan sonra seğirme cevabının % 25 den % 75 e ulaşması yani spontan iyileşmenin ortalama süresi 14 dk. dır mg/kg gibi daha düşük Esmeron dozlarında etki başlangıç hızı daha yavaş, etki süresi ise daha kısadır mg/kg Esmeron uygulamasından sonra kabul edilebilir entübasyon koşullarını 90 sn. sonra elde etmek mümkündür. 3 x ED90 dan daha yüksek dozlarda entübasyon koşulları daha fazla geliştirilemez, ancak etki süresi uzar. Esmeron un 4 x ED90 dan daha yüksek dozları çalışılmamıştır. Etki süresinin idamesi için kullanılan 0.15 mg/kg Esmeron dozları geriatrik hastalarda enfluran ve isofluran anestezisinde ve ayrıca intravenöz anestezi altındaki karaciğer ve/veya böbrek hastalarında daha uzun süreli etki gösterebilir. Tavsiye edilen idame dozlarının tekrarında kümülasyon etkisi görülmemiştir. Kardiyovasküler cerrahi hastalarında mg/kg Esmeron dozunu takiben maksimum bloğun başlangıç süresi esnasında kalp atım hızında % 9, ortalama kan basıncında ise % 16 lık bir artma görülebilir. Neostigmin, piridostigmin veya edrofonyum gibi asetilkolinesteraz inhibitörlerinin uygulanması Esmeron etkisini antagonize eder. Farmakokinetik Özellikler Roküronyum bromür ün intravenöz uygulanımından sonra plazma konsantrasyon süresi 2 (±1) ve 16 (±8) dakikalık dağılım yarılanma ömrü ve 97 (±49) dakikalık eleminasyon yarılanma ömrü ile üç fazda görülür. Sabit koşullarda (görülen) dağılım hacmi 0.23 (±0.06) I. kg-1 dır. Plazmaklerensi 3.9 (±1.3) ml.kg-1.dk-1 dır. Kontrollü çalışmalarda geriatrik ve karaciğer veya böbrekbozukluğu olan hastalarda plazma klerensi _birçok çalışmada istatistiksel anlam seviyesine ulaşılmadan - azalmıştır. Karaciğer hastalarında

2 eliminasyon yarılanma ömrü ortalama 225 dakikaya kadar uzamıştır. (Bakınız: Kullanım Şekli ve Dozu). İnsanlarda, Esmeron uygulanımını takiben ilk 12 saat içinde idrarla atılan roküronyum miktarı, uygulanan toplam dozun % 13 ü ile % 30.8 I arasında değişmektedir. İnsanlarda, karaciğer atılımının da önemli olduğu düşünülmektedir. Esmeron uygulanımından sonra plazma ve idrarda roküronyum metabolitine rastlanmamıştır. ENDİKASYONLARI Esmeron, genel anestezi sırasında endotrakeal entübasyonu kolaylaştırmak ve iskelet kası gevşemesini sağlamak amacıyla kullanılır. KONTRENDİKASYONLARI Roküronyum veya bromür iyonlarına karşı daha önceden bilinen anaflaktik reaksiyonlar. Hamilelik. UYARI VE ÖNLEMLER Esmeron solunum kaslarında paraliziye neden olduğundan ilacın kullanıldığı hastalarda yeterli spontan solunum sağlanana kadar solunum desteği zorunludur. Genelde nöromusküler blok yapan ajanlara karşı anaflaktik reaksiyonlar bildirilmiştir. Her ne kadar Esmeron la böyle bir etkiye çok nadiren rastlansa bile sanki olacakmış gibi alınması gereken önlemler ihmal edilmemelidir. Esmeron un 0.9 mg/kg dan daha yüksek dozlarında kalp atım hızı artabilir. Bu yöndeki etkisi diğer anestetik ajanlar veya vagal stimülasyonun oluşturduğu bradikardi yi önleyebilir. Aşağıda yazılı durumlar Esmeron un farmakokinetik ve/veya farmakodinamiğine etki edebilir. 1-Karaciğer ve/veya safra yolları hastalıkları ve böbrek yetmezliği: Esmeron idrarla atıldığından (yaklaşık % 30 u, saat içinde) ve ayrıca kısmen safra yoluyla da atıldığı düşünüldüğünden, klinik olarak karaciğer, safra hastalıkları veya böbrek yetmezliklerinde dikkatli kullanılmalıdır. Bu grup hastalarda 0.6 mg/kg Esmeron dozlarıyla etkide uzama olduğu gözlenmiştir. 2- Uzamış sirkülasyon zamanı Kardiyovasküler hastalıklar, yaşlılık ve ödematöz tablo gibi uzamış sirkülasyon zamanının eşlik ettiği durumlarda, etkinin daha yavaş başlaması gecikmeye neden olabilir.

3 3-Nöromusküler hastalıklar Diğer nöromusküler ajanlar gibi Esmeron, nöromusküler hastalığı olanlarda veya poliomyelit ten sonra büyük dikkatle kullanılmalıdır. Hastalarda nöromusküler bloker ajana verilen cevap bu tip hastalıklardan dolayı etkilenebilir. Etkilenmenin tarzı ve şiddeti hastadan hastaya büyük değişiklikler gösterebilir. Myastenia Gravis veya Myastenik Sendromlu hastalarda Esmeron un küçük dozları derin etkiler oluşturabilir. 4- Hipotermi: Hipotermi oluşturulan cerrahilerde Esmeron un nöromusküler bloker etkisi artar ve etki süresi uzar. 5- Obezite: Diğer nöromusküler bloker ajanlarda olduğu gibi obezite Esmeron un etki süresinde ve spontan iyileşmede uzamaya neden olabilir. 6-Esmeron un etkisini arttıran durumlar: Hipokalemi (örneğin: şiddetli kusmalardan sonra, diyare ve diüretik tedavi), hipermagnezemi, hipokalsemi (masif transfüzyonlardan sonra) hipoproteinemi, dehidratasyon, asidoz, hiperkapni, kaşeksi. Ciddi elektrolit bozuklukları, değişmiş kan ph sı veya dehidratasyon tabloları mümkünse düzeltilmelidir. Gebelik ve laktasyonda kullanım Hamilelikte uygulandığında fetusa zarar verip vermediği bilinmemektedir. Halen Esmeron un hamilelik esnasında kullanımı tavsiye edilmemektedir. Laktasyon dönemindeki farelerin sütünde roküronyum bromür önemsiz seviyelerde görülmüştür. Bununla beraber insanlarda laktasyon döneminde Esmeron kullanımı üzerine bilgi bulunmamaktadır. Esmeron, emziren kadınlarda ancak hekimin gerekli gördüğü durumlarda, alınacak yarar risklerden fazla ise uygulanabilir. Araç ve makine kullanım yeteneğine olan etki Esmeron un nöromusküler blok yapıcı etkisinden kurtulduktan sonraki 24 saat içinde potansiyel tehlikeli makinaları veya araba kullanılması tavsiye edilmez. YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER Anaflaktik reaksiyonlar Genelde nöromusküler blok yapan ajanlara karşı anaflaktik reaksiyonlar bildirilmiştir. Her ne kadar Esmeron la böyle bir etkiye çok nadiren rastlansa bile sanki olacakmış gibi alınması gereken önlemler ihmal edilmemelidir.

4 Histamin salınımı ve histaminoid reaksiyonlar Nöromusküler bloker ajanlar lokal ve sistemik olarak histamin salınımı yapabilen ve enjeksiyon yerinde eritematöz reaksiyonlar ve/veya bronkospazm, kardiyovasküler değişiklikler gibi jeneralize histaminoid (anaflaktoid) reaksiyonlar oluşturabilen ilaçlardır. Esmeron un mg/kg bolus dozunun hızlı uygulanmasını takiben her ne kadar ortalama plazma histamin seviyelerinde oldukça zayıf artışlar görülmüşse de hastalarda taşikardi, hipotansiyon veya histamin salınımına bağlı diğer klinik bulgular tespit edilmemiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞMELER Aşağıda sıralanan ilaçların non-depolarizan nöromusküler blok yapıcı maddelerin aktivitelerinin şiddetini ve/veya süresini etkiledikleri gösterilmiştir. Etkiyi arttıranlar Anestetikler: Halotan, eter, enfluran, isofluran, metoksifluran, siklopropan Yüksek dozlarda tiopenton, metoheksital, ketamin, fentanil, gammahidroksibütirat, etomidat ve propofol. Diğer non-depolarizan nöromusküler blokerler. Daha önceden süksametonyum uygulanması Diğer ilaçlar: Antibiyotikler: Aminoglikozit ve polipeptit antibiyotikler, asilamino-penisilin grubu antibiyotikler, yüksek dozlarda metronidazol Diüretikler, ß-adrenerjik blokerler, tiamin, MAO inhibitörleri, kinidin, protamin, alfaadrenerjikblokerler, magnezyum tuzları. Etkiyi azaltanlar Neostigmin, edrofonyum, piridostigmin, aminopiridin türevleri Daha önceden kronik kortikosteroidler, fenitoin veya karbamezepin uygulanması Noradrenalin, azatiopirin (sadece geçici ve sınırlı bir etki ile), teofilin, kalsiyum klorid. Not: Netilmisin, Sefuroksim, Metronidazol ve Sefuroksim + Metronidazol kombinasyonlarının tek dozları Esmeron etkisini potansiyalize etmezler.

5 KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Esmeron intravenöz yolla uygulanır. Aşağıdaki öneriler, dozajın ayarlanmasında yardımcı olabilir. Endotrakeal entübasyon Esmeron un entübasyon dozu 0.6 mg/kg dır. İdame dozu Esmeron un tavsiye edilen idame dozu 0.15 mg/kg dır. Uzun süreli inhalasyon anestezisinde bu doz mg/kg a düşürülmelidir. Seğirme yüksekliğinin % 25 iyileşmesindeidame dozlarının verilmesi en ideal metoddur. Sürekli infüzyon Şayet Esmeron sürekli infüzyon olarak uygulanacaksa öncelikle 0.6 mg/kg lıkbir yükleme dozunun verilmesi tavsiye edilir ve nöromusküler blok iyileşmeye başladığında infüzyon uygulanmasına da başlanır. İnfüzyon hızı % 10 luk kas seğirmesinin idamesi sağlanacak şekilde ayarlanmalıdır. İntravenöz anestezi altındaki erişkinlerde nöromusküler bloğu bu seviyede idame ettirebilmek için gereken infüzyon hızı 5-10 µg.kg-1.dk-1 dır. İnhalasyon anestezisi altında ise infüzyon hızı 5-6 µg.kg-1.dk-1 dır. İnfüzyon hızı hastadan hastaya ve kullanılan anestezi metoduna göre değişim gösterdiğinden bu tip hastalarda nöromusküler bloğun sürekli monitorizasyonu yapılmalıdır. Pediatrik hastalarda doz Halotan anestezisi altındaki çocuklarda (1-14 yaş) ve bebeklerde (1-12 ay) Esmeron a olan duyarlılık yetişkinlerdekine benzer. Bunun yanında etki başlangıcı bebeklerde ve çocuklarda yetişkinlerden daha hızlıdır. Etki süresi ise çocuklarda yetişkinlerden daha kısadır. Esmeron un yeni doğanlarda (0-1 ay) kullanımının tavsiyesini destekleyici bilgi henüz yoktur. Geriatrik hastalarda ve karaciğer ve/veya safra yolları hastalıkları ve/veya böbrek yetmezliğinde doz Böyle hastalarda Esmeron un entübasyon dozu 0.6 mg/kg dır. Kullanılan aneztezi tekniğine bakılmaksızın idame dozu olarak mg/kg tavsiye edilir. Yine bu tip hastalarda tavsiye edilen infüzyon hızı 5-6 µg.kg-1.dk-1 dır. (Bkz. sürekli infüzyon). Obez hastalarda doz Obez hastalarda doz, gerçek vücut ağırlığı dikkate alınarak hesaplanmalıdır. Aşağıdaki infüzyon sıvıları ile uyumluluk çalışmaları gerçekleştirilmiştir. 0.5 mg/ml ve 2.0 mg/ml Esmeron un nominal konsantrasyonları ile şunların uyumlu olduğu gösterilmiştir: % 0.9 NaCl, % 5 Dextroz, serum fizyolojik içinde % 5 Dextroz, enjeksiyon amacıyla kullanılan steril su, Laktatlı Ringer. Uygulama karıştırmadan hemen sonra başlamalı ve 24 saat içinde tamamlanmalıdır. Kullanılmamış solüsyonlar atılmalıdır. Esmeron aşağıdaki ilaç solüsyonlarıyla birlikte, akmakta olan intravenöz yoluyla kullanılabilir: adrenalin, alküronyum, alfentanil, aminofilin, atraküryum, atropin, seftazidim, sefuroksim, simetidin, klemastin, klindamisin, klometiazol, klonazepan, klonidin, danaparoid, dobutamin, dopamin, dehidrobenzperidol, efedrin, ergotamin, esmolol, etomidat, fentanil, flusitozin, gentamisin, % 40 dekstroz, glikopironyum bromür, heparin, isoprenalin,

6 ketamin, labetalol, lidokain, % 20 mannitol, metoklopramid, metoprolol, metronidazol, midazolam, milrinon, morfin, nifedipin, nimodipin, nitrogliserin, noradrenalin, oksitosin, panküronyum, petidin, pipeküronyum, potasyum klorid, prometazin propanolol, propofol, ranitidin, salbutamol, sodium karbonat, nitroprussid, sufentanil, süksametonyum, veküronyum, verapamil ve Geloplazma ile Thalamonal. Esmeron enjeksiyonunun fiziksel olarak şunlarla uyumsuz olduğu görülmüştür; Amfoterisin, Amoksisilin, Azathiopirin, Cefazolin, Kloksasilin, Deksametason, Diazepam, Enoxomone, Eritromisin, Famotidin, Furosemid, Hidrokortizon sodyumsüksinat, İnsülin, İntralipid, Methohexital, Metilprednizolon, Prednizolon sodyumsüksinat, Thiopental, Trimethoprim, Vancomycin. DOZ AŞIMI Doz aşımı uzamış nöromusküler blok durumlarında hastaya uygulanan ventilatör desteği devam ettirilmelidir. Spontan iyileşmenin başlaması üzerine herhangi bir asetilkolinesteraz inhibitörü (örneğin Neostigmin, Edrofonyum, Piridostigmin) yeterli dozlarda uygulanmalıdır. Bu arada tehlikeli olabileceğinden asetilkolinesteraz inhibitörünün tekrar dozları tavsiye edilmemektedir. Hayvan deneylerinde 750xED90 (135 mg/kg) dozuna kadar Esmeron un neticede kardiyak kollaps a giden şiddetli kardiyovasküler fonksiyon depresyonları oluşturmadığı gözlenmiştir. Saklama Koşulları Esmeron karanlıkta ve 2-8 C de üç yıl süreyle saklanabilir. Esmeron katkı maddesi içermediğinden flakonun açılmasından sonra en kısa zamanda kullanılması tavsiye edilir. Ticari Takdim Şekli ve Ambalaj Muhtevası Her biri 100 mg Roküronyum bromür içeren 10 flakon Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri Her biri 50 mg Roküronyum bromür içeren 5 flakon veya herbiri 50 mg Roküronyum bromür içeren 12 flakon Ruhsat Sahibi Organon İlaçları A.Ş., P.K. 432, Sirkeci - İSTANBUL Ruhsat tarihi ve no.: /51 Üretim Yeri N.V. Organon, Kloosterstraat 6, PO Box 20, 5340 BH Oss, HOLLANDA Reçete ile satılır I-2

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM ESMERON un bir ml si 10 mg roküronyum bromür ihtiva etmektedir. Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM ESMERON un bir ml si 10 mg roküronyum bromür ihtiva etmektedir. Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM ESMERON un bir ml si 10 mg roküronyum bromür ihtiva etmektedir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır. Etkin madde: Roküronyum bromür. Yardımcı maddeler: Sodyum asetat, sodyum klorür, asetik asit,

Detaylı

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: MUSCURON'un bir ml'si 10 mg roküronyum bromür ihtiva etmektedir.

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: MUSCURON'un bir ml'si 10 mg roküronyum bromür ihtiva etmektedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MUSCURON 100 mg/ 10 ml enjeksiyon için çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: MUSCURON'un bir ml'si 10 mg roküronyum bromür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır. Etkin madde: Roküronyum bromür. Yardımcı maddeler: Sodyum asetat, sodyum klorür, asetik asit,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ESMERON 50 mg/ 5 ml enjeksiyon için solüsyon içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM ESMERON un bir ml si 10 mg roküronyum bromür ihtiva etmektedir.

Detaylı

KAS GEVŞETİCİ İLAÇLAR. Yrd.Doç.Dr. Önder AYTEKİN

KAS GEVŞETİCİ İLAÇLAR. Yrd.Doç.Dr. Önder AYTEKİN KAS GEVŞETİCİ İLAÇLAR Yrd.Doç.Dr. Önder AYTEKİN Kas Gevşeticiler Myorelaksanlar Nöromuskuler Blokörler 2 Nöromuskuler Blokörler NÖROMÜSKULER KAVŞAK Nöromüsküler kavşak, yapısı ve fonksiyonları bakımından

Detaylı

KULLANMA TALİMATI MYOCRON

KULLANMA TALİMATI MYOCRON KULLANMA TALİMATI MYOCRON 50mg/5ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon İntravenöz olarak kullanılır. Etkin madde: Her bir flakon (5 ml) etkin madde olarak 50 mg roküronyum bromür içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 1 ampul 1 ml içinde 4 mg veküronyum bromür olacak şekilde 4 mg veküronyum bromür içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 1 ampul 1 ml içinde 4 mg veküronyum bromür olacak şekilde 4 mg veküronyum bromür içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ NORCURON 4 mg IV liyofilize toz içeren ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 ampul 1 ml içinde 4 mg veküronyum bromür olacak şekilde 4 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Etkin madde: Her ml PAVULON 2 mg panküronyum bromür içerir. Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Etkin madde: Her ml PAVULON 2 mg panküronyum bromür içerir. Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PAVULON 4 mg/2 ml IV ampul. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her ml PAVULON 2 mg panküronyum bromür içerir. Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: 100 mg sugammadeks Yardımcı Maddeler: Hidroklorik asit, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: 100 mg sugammadeks Yardımcı Maddeler: Hidroklorik asit, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI BRIDION 500 mg/5ml IV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damardan uygulanır. Etkin Madde: 100 mg sugammadeks Yardımcı Maddeler: Hidroklorik asit, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su Bu

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

Kas Gevşeticiler ve Etki Mekanizmaları. Öğr. Gör. Ahmet Emre AZAKLI İKBÜ Sağlık Hizmetleri M.Y.O.

Kas Gevşeticiler ve Etki Mekanizmaları. Öğr. Gör. Ahmet Emre AZAKLI İKBÜ Sağlık Hizmetleri M.Y.O. Kas Gevşeticiler ve Etki Mekanizmaları Öğr. Gör. Ahmet Emre AZAKLI İKBÜ Sağlık Hizmetleri M.Y.O. Kas Gevşeticiler N ö r o m u s k u l e r b l o k e r l e r diye de isimlendirilirler. Analjezik, anestezik

Detaylı

Pediatrik Havayolu Yönetimi

Pediatrik Havayolu Yönetimi Plan Giriş Pediatrik Havayolu Yönetimi Anatomik farklılıklar Anormal pediatrik havayolu Pediatrik havayolunun değerlendirilmesi Havayolu ekipmanları Akdeniz Üni. Tıp Fak. Acil Tıp A.B.D. Dr. Murat BERBEROĞLU

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

Tracrium 25 mg Steril Ampul IV

Tracrium 25 mg Steril Ampul IV Tracrium TM 25 mg Steril Ampul i.v. Formülü Bir ampul 25 mg (10 mg/ml) atrakuryum besilat içerir. Tracrium, berrak cam ampul içinde soluk sarı, steril bir solüsyondur. Yardımcı maddeler: ph ayarı için

Detaylı

SEDASYON-ANALJEZİ KAS GEVŞETİCİLER

SEDASYON-ANALJEZİ KAS GEVŞETİCİLER SEDASYON-ANALJEZİ KAS GEVŞETİCİLER MİDAZOLAMIN ÖNERİLEN DOZLARI ORAL 0.5-0.7 mgr/kg Max dox 20 mgr REKTAL 1.0 mgr/kg Max doz 20 mgr NAZAL 0.2-0.4 mgr/kg Max doz 10 mgr SUBLİNGUAL 0.2 mgr/kg * Max doz 2

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 10 ml Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür 9 mg/ml Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NORCURON, kas gevşeticiler olarak bilinen bir ilaç grubuna dahildir.

KULLANMA TALİMATI. NORCURON, kas gevşeticiler olarak bilinen bir ilaç grubuna dahildir. KULLANMA TALİMATI NORCURON 10 mg IV liyofilize toz içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır. Etkin madde: Veküronyum bromür 10 mg Yardımcı maddeler: Sitrik asit monohidrat, disodyum hidrojen fosfat dihidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI MUSCURON

KULLANMA TALİMATI MUSCURON KULLANMA TALİMATI MUSCURON 100 mg/ 10 ml enjeksiyon için çözelti içeren flakon İntravenöz olarak kullanılır. Etkin madde: Roküronyum bromür. Yardımcı maddeler: Sodyum asetat, sodyum klorür, asetik asit,

Detaylı

α 2 agonistler Deksmedetomidinin farmakolojisi Dr. Burçak Deniz DEDEOĞLU Prof. Dr. Öner SÜZER

α 2 agonistler Deksmedetomidinin farmakolojisi Dr. Burçak Deniz DEDEOĞLU Prof. Dr. Öner SÜZER Deksmedetomidinin farmakolojisi Dr. Burçak Deniz DEDEOĞLU Prof. Dr. Öner SÜZER Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji AbD α 2 agonistler Apraklonidin Klonidin Deksmedetomidin α-metilnoradrenalin

Detaylı

Dematrac (Atrakuryum besilat) 25mg 2,5ml 10 ampul FORMÜL

Dematrac (Atrakuryum besilat) 25mg 2,5ml 10 ampul FORMÜL Dematrac (Atrakuryum besilat) 25mg 2,5ml 10 ampul FORMÜL Bir ampul, 2.5 ml enjeksiyon solüsyonunda 25 mg atrakuryum besilat içerir. Yardımcı madde olarak; ph ayarı için benzensülfonik asit ve enjeksiyonluk

Detaylı

KULLANMA TALİMATI NEUCURİUM

KULLANMA TALİMATI NEUCURİUM KULLANMA TALİMATI NEUCURİUM 50mg/5mL İ.V. İnfüzyon ve Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: 50 mg atrakuryum besilat içerir. Yardımcı madde(ler): Benzensülfonik asit

Detaylı

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml FORMÜLÜ Aktif madde Cisplatinum 10 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür 180 mg (stabilizatör olarak), Hidroklorik asit 9.8 mg (ph'ı ayarlamak amacıyla), Enjeksiyonluk

Detaylı

SODYUM BİKARBONAT %8.4 IV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul Sadece damar içi kullanım içindir.

SODYUM BİKARBONAT %8.4 IV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. SODYUM BİKARBONAT %8.4 IV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde : 10 mloik amputde 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. * Yardımcı maddeler : Enjeksiyonluk su Bu

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

ANTİBİYOTİK HAZIRLAMA VE SAKLAMA KOŞULLARI

ANTİBİYOTİK HAZIRLAMA VE SAKLAMA KOŞULLARI TOTMDSD46 4.2.216 Antibiyotik ADI HAZIRLANIŞI Saklama koşulu TAZOCIN G IV infüzyon (Piperasilin + Tazobaktam 5 ml ila 15 ml lik: %.9 NACL %5 Dekstroz Ringer Laktat solüsyonu Sıvılarla ile en az 3 dakikada

Detaylı

1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. SPAZMOL Ampul, 1 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Her bir ampul; 20 mg Skopolamin N-Butil Bromür içermektedir.

1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. SPAZMOL Ampul, 1 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Her bir ampul; 20 mg Skopolamin N-Butil Bromür içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SPAZMOL Ampul, 1 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir ampul; 20 mg Skopolamin N-Butil Bromür içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK FORMU 1 ml lik ampul

Detaylı

Acil Serviste Sedasyon ve Analjezi

Acil Serviste Sedasyon ve Analjezi Acil Serviste Sedasyon ve Analjezi Journal of Clinical and Analytical Medicine Acil Tıp El Kitabı Güçlü Aydın, Ümit Kaldırım Opioidler Analjezi bilinç değişikliği yaratmadan ağrının azaltılmasıdır. Akut

Detaylı

İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ. Amaç. Hastalık, yaralanma ya da cerrahi girişim sonrası ortaya çıkan ağrı ve diğer belirtileri ortadan kaldırmak

İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ. Amaç. Hastalık, yaralanma ya da cerrahi girişim sonrası ortaya çıkan ağrı ve diğer belirtileri ortadan kaldırmak İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ İLAÇ İlaç, canlı hücrelerde oluşturduğu etki ile bir hastalığın teşhisini, iyileştirilmesi veya belirtilerinin azaltılması amacıyla tedavisini veya bu hastalıktan korunmayı mümkün kılan,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir.

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. KULLANMA TALİMATI COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. Etkin madde: Her bir flakon 150 mg kolistin bazına eşdeğer

Detaylı

RESUSİTASYON FARMAKOLOJİSİ. Yrd.Doç.Dr. Önder AYTEKİN

RESUSİTASYON FARMAKOLOJİSİ. Yrd.Doç.Dr. Önder AYTEKİN RESUSİTASYON FARMAKOLOJİSİ Yrd.Doç.Dr. Önder AYTEKİN Resusitasyon, solunumu veya kan dolaşımı durmuş bir kişiye dışarıdan yapılan destekleyici müdahalelerdir. Kardiyopulmoner Resusitasyon (CPR) KARDİYAK

Detaylı

Levosimendanın farmakolojisi

Levosimendanın farmakolojisi Levosimendanın farmakolojisi Prof. Dr. Öner SÜZER Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji AbD 1 Konjestif kalp yetmezliği ve mortalite 2 Kaynak: BM Massie et al, Curr Opin Cardiol 1996

Detaylı

Mivacron TM 10 mg Enjektabl Steril, apirojen

Mivacron TM 10 mg Enjektabl Steril, apirojen Mivacron Enjektabl Mivacron TM Enjektabl Steril, apirojen Formülü Mivacron enjektabl, cam ampul içinde, berrak, soluk sarı, steril, sulu, 2mg/ml mivakuryuma eşdeğer mivakuryum klorür içeren bir çözeltidir.

Detaylı

KULLANMA T A L İ M A T I. ATRASYL 25 mg/2.5 ml i.v. enjeksiyon ve infüzyon için çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır.

KULLANMA T A L İ M A T I. ATRASYL 25 mg/2.5 ml i.v. enjeksiyon ve infüzyon için çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. KULLANMA T A L İ M A T I ATRASYL 25 mg/2.5 ml i.v. enjeksiyon ve infüzyon için çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: 25 mg atrakuryum besilat içerir. Yardımcı maddeler: ph ayarı için

Detaylı

Serap Kalaycı, Halide Oğuş, Elif Demirel, Füsun Güzelmeriç, Tuncer Koçak

Serap Kalaycı, Halide Oğuş, Elif Demirel, Füsun Güzelmeriç, Tuncer Koçak Koroner Arter Bypass Greftleme Operasyonlarında Esmolol Hidroklörür ve Magnezyum Sülfatın Laringoskopi ve Trakeal Entubasyona Bağlı Hemodinamik Yanıta Etkileri Serap Kalaycı, Halide Oğuş, Elif Demirel,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ÇOCUK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KRİTİK İLAÇ İNFÜZYONU TABLOLARI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ÇOCUK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KRİTİK İLAÇ İNFÜZYONU TABLOLARI PEDİATRİK KRİTİK İLAÇ İNFÜZYONLARI Standart ilaç konsantrasyonları Düşük konsantrasyon Dobutamin 1 mg/ml 50 mg/50 ml Dekstroz %5 25 mg / 25 ml Dekstroz %5 Dopamin 1 mg/ml 50 mg/50 ml Dekstroz %5 25 mg

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. COLİMYCİN 75 mg İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir.

KULLANMA TALİMATI. COLİMYCİN 75 mg İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. KULLANMA TALİMATI COLİMYCİN 75 mg İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. Etkin madde: Her bir flakon 75 mg kolistin bazına eşdeğer

Detaylı

GEBELİK ve BÖBREK HASTALIKLARI

GEBELİK ve BÖBREK HASTALIKLARI GEBELİK ve BÖBREK HASTALIKLARI Gebelikte ortaya çıkan fizyolojik değişiklikler Sodyum ve su retansiyonu Sistemik kan basıncında azalma Böbrek boyutunda artma ve toplayıcı sistemde dilatasyon Böbrek kan

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

POT K EFERVESAN TABLET

POT K EFERVESAN TABLET PROSPEKTÜS POT K EFERVESAN TABLET FORMÜLÜ Her bir efervesan tablet 1,56 g Potasyum a eşdeğer, 2,17 g Potasyum sitrat monohidrat ve 2,00 g Potasyum hidrojen karbonat içerir. Tatlandırıcı olarak şeker, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1000 ml çözelti; 60 g enjeksiyonluk dekstran 70, 75 g sodyum klorür içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, benzalkonyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

Farmakokinetik özellikler Trimetobenzamid hidroklorürün etkinliği oral yoldan alındıktan 10-40 dakika sonra başlar ve yaklaşık 3-4 saat devam eder.

Farmakokinetik özellikler Trimetobenzamid hidroklorürün etkinliği oral yoldan alındıktan 10-40 dakika sonra başlar ve yaklaşık 3-4 saat devam eder. Emedur Draje FORMÜLÜ Bir drajede: Trimetobenzamid HCl 200 mg (Şeker, kinolin sarısı, indigo karmin ve titan dioksit içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikler Trimetobenzamid hidroklorür,

Detaylı

Arş.Gör.Dr. Ahmet UZUNDURUKAN

Arş.Gör.Dr. Ahmet UZUNDURUKAN LİTYUM LİTYUM İNTOKSİKASYONU Arş.Gör.Dr. Ahmet UZUNDURUKAN Arş.Gör.Dr. Ahmet UZUNDURUKAN Giriş Farmakokinetik Patofizyoloji İntoksikasyon Tedavi Takip-Taburculuk GİRİŞ Lityum, bipolar bozukluk akut manide

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1.TIBBi FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI: ALLES 600 MG EFERVESAN TABLET

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1.TIBBi FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI: ALLES 600 MG EFERVESAN TABLET KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1.TIBBi FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI: ALLES 600 MG EFERVESAN TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Etkin madde: Asetilsistein 600 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 IZOFLURAN 100 ML SOLUSYON 80 2 DİAZEPAM 5 MG KAPSÜL 3 DİAZEPAM 10 MG KAPSÜL 4 FENTANIL SITRAT 0.1 MG/2ML AMPUL 5000 5 DİPİRON 500 MG TABLET 2000 6 IBUPROFEN 100 MG/5ML SURUP 500 7 BOTILINUM TOKSIN TIP

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HAEMACCEL, 500 ml renksiz ve berrak çözelti içeren plastik şişe olarak ambalajlanmıştır.

KULLANMA TALİMATI. HAEMACCEL, 500 ml renksiz ve berrak çözelti içeren plastik şişe olarak ambalajlanmıştır. KULLANMA TALİMATI HAEMACCEL infüzyon solüsyonu 500 ml Damar içine yavaş olarak uygulanır. Etkin madde: Çözeltinin 1000 ml sinde: Poligelin (6.3 g azot a eşdeğer) Sodyum klorür Potasyum klorür Kalsiyum

Detaylı

K U L L A N M A T A L İ M A T I

K U L L A N M A T A L İ M A T I K U L L A N M A T A L İ M A T I TRACRİUM TM 50 mg steril ampul i.v. Damar içine uygulanır. Etkin madde: 50 mg atrakuryum besilat içerir. Yardımcı maddeler: ph ayarı için benzen sülfonik asit çözeltisi,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enjeksiyon çözeltisi Hemen hemen renksiz, berrak veya çok hafif opalesans çözelti.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enjeksiyon çözeltisi Hemen hemen renksiz, berrak veya çok hafif opalesans çözelti. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SİSTRAL Ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ampul (1mL) 10 mg klorfenoksamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MIOSTAT %0.01 steril intraoküler solüsyon Göz içine (intraoküler) enjeksiyon olarak uygulanır. Etkin madde: 0.10 mg/ml karbakol içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, potasyum klorür

Detaylı

II. YIL ASİSTANLARININ SORUMLU OLDUĞU KONULAR:

II. YIL ASİSTANLARININ SORUMLU OLDUĞU KONULAR: II. YIL ASİSTANLARININ SORUMLU OLDUĞU KONULAR: I- TEMEL BİLİMLER Anesteziye Giriş: Anestezide Fizik Kurallar Temel Monitörizasyon Medikal Gaz Sistemleri Anestezi Cihazı Vaporizatörler Soluma sistemleri,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür % 0.9 (a/h) Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

TRACTOCILE 7.5 mg/ml. Enjeksiyonluk Solüsyon FORMÜLÜ. 1 ml solüsyon: Atosibana eşdeğer atosiban asetat. Hidroklorik asit 1M

TRACTOCILE 7.5 mg/ml. Enjeksiyonluk Solüsyon FORMÜLÜ. 1 ml solüsyon: Atosibana eşdeğer atosiban asetat. Hidroklorik asit 1M TRACTOCILE 7.5 mg/ml Enjeksiyonluk Solüsyon FORMÜLÜ 1 ml solüsyon: Atosibana eşdeğer atosiban asetat Mannitol Hidroklorik asit 1M Enjeksiyonluk su 7.5 mg 50.0 mg y.m. y.m. 1 ml 1 flakon (0.9 ml) 6.75 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etken madde: 10ml lik ampul de 0,75g Potasyum Klorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etken madde: 10ml lik ampul de 0,75g Potasyum Klorür içerir. KULLANMA TALİMATI İE Potasyum Klorür ampul %7,5 Damar içine uygulanır. Etken madde: 10ml lik ampul de 0,75g Potasyum Klorür içerir. Yardımcı madde: Enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İSOFLUDEM 250 ml inhalasyon çözeltisi İnhalasyon (soluma) yoluyla uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. İSOFLUDEM 250 ml inhalasyon çözeltisi İnhalasyon (soluma) yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI İSOFLUDEM 250 ml inhalasyon çözeltisi İnhalasyon (soluma) yoluyla uygulanır. Etkin madde: Her şişe % 99.9 oranında isofluran içerir. Yardımcı madde: Bulunmamaktadır. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. BRIDION 200 mg/2ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. BRIDION 200 mg/2ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BRIDION 200 mg/2ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 2 ml lik BRIDION Sugammadeks 200 mg (sodyum tuzu olarak)

Detaylı

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her Sefbaktam flakonu 1000 mg sulbaktam a eşdeğer sulbaktam sodyum + 1000 mg sefoperazon a eşdeğer sefoperazon sodyum içerir. Beraberindeki

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır. KULLANMA TALİMATI PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır. Etkin Madde : Her bir tablet 250 mg kalsiyuma eşdeğer 1000 mg kalsiyum asetat içerir. Yardımcı Maddeler : Sodyum nişasta glikolat, Poliletilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, kokusuz, yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, kokusuz, yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİFİLİN SİMPLE TABLET 400 mg 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir tablet; 400 mg Dihidroksipropilteofilin içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : Contramal Retard 100 mg Tablet; 100 mg tramadol hidroklorür ve boyar madde olarak titanyum dioksit (E 171) içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri : Contramal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİFİLİN 400 mg Supozituar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİFİLİN 400 mg Supozituar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİFİLİN 400 mg Supozituar 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir supozituar; 400 mg Dihidroksipropilteofilin içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

Lokal anestetik preparatları

Lokal anestetik preparatları Lokal anestetikler Prof. Dr. Öner Süzer Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı www.onersuzer.com Son güncelleme: 21.10.2010 Lokal anestetik preparatları 2 2/30 1 3 3/30

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı. Alerji-İmmünoloji BD Olgu Sunumu 27 Mart 2017 Salı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı. Alerji-İmmünoloji BD Olgu Sunumu 27 Mart 2017 Salı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Alerji-İmmünoloji BD Olgu Sunumu 27 Mart 2017 Salı Uzman Dr. M. Tuğba Çöğürlü Alerji-İmmünoloji Bilim Dalı 27.03.2018 Prof.

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Bir ampul 0,84 g sodyum bikarbonat içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DENCOL Jel Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, Etkin madde: Kolin salisilat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) Karboksimetil selüloz sodyum 87.1 mg 70.0

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine veya kas içine uygulanır.

KULLANMA TALĐMATI. KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine veya kas içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine veya kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul (2 ml) 4 mg Ondansetron a eşdeğer Ondansetron hidroklorür

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 ETOMİDAT 20 MG/10ML AMPUL 0 2 PROPOFOL 0 MG/ML FLAKON 1800 3 PROPOFOL 200 MG/20ML AMPUL 00 4 FENTANİL SİTRAT 0.5 MG/10ML AMPUL 00 5 İBUPROFEN MG/5ML ŞURUP 6 TENOKSİKAM 20 MG KAPSÜL 7 DİKLOFENAK SODYUM

Detaylı

POTASYUM KLORÜR %7.5 IV İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN AMPUL

POTASYUM KLORÜR %7.5 IV İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN AMPUL POTASYUM KLORÜR %7.5 IV İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN AMPUL 10 ml Ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: 10 ml lik ampul de 0.75 g Potasyum Klorür içerir. Yardımcı madde: Enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

Çalışmaya dahil edilme kriterleri

Çalışmaya dahil edilme kriterleri Dr.TUĞBA YİĞİT Amaç Bu çalışmada; koroner arter baypas cerrahisi geçirecek hastalarda genel anesteziyle kombine yüksek torakal epidural analjezinin, genel anesteziyle karşılaştırıldığında hemodinamik parametreler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 100 mg/ml sugammadeks Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 100 mg/ml sugammadeks Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su. KULLANMA TALİMATI BRIDION 200 mg/2ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 100 mg/ml sugammadeks Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk

Detaylı

Sıvı-Elektrolit ve Asit Baz Denge Farmakolojisi

Sıvı-Elektrolit ve Asit Baz Denge Farmakolojisi Sıvı-Elektrolit ve Asit Baz Denge Farmakolojisi Prof.Dr. Ender Yarsan A.Ü.Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Normal hidratasyon dengesi İçecek ve yiyecekler; oksidasyon sonucu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BEMİKS kompoze ampul 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BEMİKS kompoze ampul 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BEMİKS kompoze ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 2 ml lik ampulde, Tiamin (B 1 ).. 25 mg Riboflavin (B 2 ).. 2 mg Piridoksin (B 6 )..

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

FORMÜLÜ Her ml de, Bupivakain hidroklorür Dekstroz monohidrat Enjeksiyonluk su Solüsyunun ph ı sodyum hidroksit ile ayarlanmıştır.

FORMÜLÜ Her ml de, Bupivakain hidroklorür Dekstroz monohidrat Enjeksiyonluk su Solüsyunun ph ı sodyum hidroksit ile ayarlanmıştır. Marcaine Spinal Heavy %0.5 Enjeksiyonluk Solüsyon İçeren Ampul Steril, apirojen FORMÜLÜ Her ml de, Bupivakain hidroklorür Dekstroz monohidrat Enjeksiyonluk su Solüsyunun ph ı sodyum hidroksit ile ayarlanmıştır.

Detaylı

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1).

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). 1 ADVANTAN M Losyon Formülü 1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). Yardımcı maddeler Benzil alkol Polioksietilen-2-stearil alkol Polioksietilen-21-stearil alkol Disodyum edetat Farmakolojik

Detaylı

1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Her bir ampul; 5 I.U. Sentetik Oksitosin hormonu içermektedir.

1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Her bir ampul; 5 I.U. Sentetik Oksitosin hormonu içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Synpitan Forte 5 I.U./ ml İ.M. / İ.V. Ampul 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir ampul; 5 I.U. Sentetik Oksitosin hormonu içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK

Detaylı

Etkin madde: Her 5 ml ampul, 1 g L-karnitin iç tuz içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit %10 ve enjeksiyonluk steril su.

Etkin madde: Her 5 ml ampul, 1 g L-karnitin iç tuz içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit %10 ve enjeksiyonluk steril su. KULLANMA TALİMATI NEFRO-CARNITIN IV infüzyon solüsyonu içeren ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 5 ml ampul, 1 g L-karnitin iç tuz içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit %10 ve enjeksiyonluk

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her 1 ml de etkin madde olarak 0.5 (%0.05) mg siklosporin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ATRASYL 50 mg/5 ml i.v. enjeksiyon ve infüzyon için çözelti içeren ampul

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ATRASYL 50 mg/5 ml i.v. enjeksiyon ve infüzyon için çözelti içeren ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ATRASYL 50 mg/5 ml i.v. enjeksiyon ve infüzyon için çözelti içeren ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir ampulde; Atrakuryum besilat 50

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİTERAL 500 mg vajinal tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal tablet 500 mg ornidazol içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 400.0

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

Lokal Anestetikler ve Lokal Anestezi

Lokal Anestetikler ve Lokal Anestezi Plan Lokal Anestetikler ve Lokal Anestezi Dr. Cenker EKEN AÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı Farmakoloji ve patofizyoloji Endikasyonlar Lokal anestezik ajanlar Lokal anestezi Giriş Halstead WS: Practical comments

Detaylı

ATG Fresenius S 5 ml I.V. İnfüzyonluk Çözelti Konsantresi içeren Flakon

ATG Fresenius S 5 ml I.V. İnfüzyonluk Çözelti Konsantresi içeren Flakon ATG Fresenius S 5 ml I.V. İnfüzyonluk Çözelti Konsantresi içeren Flakon Steril Formülü: ATG-Fresenius S, 1 ml sinde; Etkin madde : tavşanlardan elde edilen anti insan T- lenfosit immünoglobulini.. 20 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZOPHRALEN 4 mg/2 ml IV Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZOPHRALEN 4 mg/2 ml IV Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZOPHRALEN 4 mg/2 ml IV Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Ondansetron hidroklorür dihidrat (2.0 mg ondansetron a eşdeğer) 2.5 mg/ml. Yardımcı

Detaylı

Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KOMBEVİT-C draje Ağız yolu ile uygulama içindir. Etkin madde: 15 mg Tiamin mononitrat (Vitamin Bı), 15 mg Riboflavin (Vitamin B2), 10 mg Piridoksin hidroklorür (Vitamin B6), 50 mg Niyasinamid, 25 mg Kalsiyum

Detaylı

POTASYUM KLORÜR %7.5 AMPUL

POTASYUM KLORÜR %7.5 AMPUL I.C.2. PROSPEKTÜS ÖRNEĞİ Potasyum klorür % 7,5 Ampul 10 ml Ampul STERİL APİROJEN FORMÜLÜ Bir Ampul: Potasyum klorür... 0,750 g Enjeksiyonluk su...y.m. 10.00 ml içerir. 10 ml lik 1 ampul de 10 meq potasyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PABAL 100 mikrogram/ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PABAL 100 mikrogram/ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI PABAL 100 mikrogram/ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. Steril, apirojen Etkin madde: Karbetosin.100 mikrogram/ml Yardımcı Maddeler: Sodyum klorür, glasiyal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DERİVERİN Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 25 gram kremde; Aluminyum hidroksid jel (kuru)...2.50 g. Çinko oksid...1.25 g. Borik asid...1.25

Detaylı