UHF RFID Akıllı Kütüphane Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UHF RFID Akıllı Kütüphane Sistemi"

Transkript

1 UHF RFID Akıllı Kütüphane Sistemi S u n u m Y a p a n : H a l i l İ b r a h i m H A R M A N C I Akıllı Kütüphane Sistemi Yordam Bilgi Teknoloji Danışmanlık Eğitim ve Elektronik Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti. nin tescilli markasıdır.

2 RFID Teknolojisi Nedir? Radyo Frekansı ile Tanımlama (Radio Frequency Identification) teknolojisi, radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemidir. Bu teknolojiyi tanıtırken sistemin nasıl çalıştığından önce, hangi bileşenlerden oluştuğu, etiketlerin yapısının nasıl olduğu, çalışma prensibi vb. konular hakkında kısa da olsa bilgi vermek kafalarımızda şekillenmesi açısından faydalı olacaktır.

3 RFID Teknolojisi Nedir? Kitapların raflarda sayımı, yaygın olarak kullanılan barkod teknolojisi ile ciddi iş gücü ve zaman gerektiren zor bir süreçtir. Her materyalin benzersiz bir elektronik kimliğe kavuşturulduğu UHF RFID teknolojisi ile sayım ve kontrol zorluğu kavramı tamamıyla ortadan kalkmaktadır.

4 RFID Nelerden Oluşur? RFID, temel olarak bir etiket ve anten bağlı okuyucudan meydana gelir. RFID kütüphanelerde bir kitaba ait tanımlama bilgisini (demirbaş no) Radyo Frekans dalgaları ile akıllı etiketlere kaydetme ve bu kayıtlı bilgiyi uzaktan okuma teknolojisine dayanır. RID Etiketler RFID Anten/Okuyucu

5 RFID Etiket Yapısı Nasıldır? Etiketler üretildikleri fabrikalarda uluslararası Elektronik Ürün Kodu (EPC) diye adlandırılan dünyada hiçbir benzeri olmayan aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi tekil bir numaraya sahiptirler. Başlık Yönetici Numarası Nesne Sınıfı Seri Numarası Materyal üzerine/içine yerleştirilen etiketlerin RFID okuyucu tarafından okunmasıyla çip ( yonga ) içindeki bilgiler yukarıdaki şekilde 4 bloktan meydana gelen 24 haneli karakter olarak okunmaktadır. Buna ham data denebilir.

6 RFID Etiketi Yapısı Nasıldır? RFID etiketi, 1 -Silikon Çip ( Yonga ) 2-Anten 3-Kaplama bileşenden meydana gelir. Kaplama Çip (Yonga) Antenler

7 RFID Etiketi Yapısı Nasıldır? Çip (Yonga), etiketin üzerinde bulunduğu kitap ile ilgili tanımlama (demirbaş no) bilgilerini saklar. Toplu iğne büyüklüğündedir. Çip (Yonga) Anten, radyo frekansı kullanarak nesne bilgilerini okuyucuya iletir. Antenler Kaplama ise etiketin bir nesne üzerine yerleştirilebilmesi için yonga ve anteni çevreler. Kaplama

8 RFID Etiketi Nasıl Okunur? RFID tamamen hava ile taşınabilen radyo dalgaları ile çalışmaktadır. Etiketlerin içindeki çip (yonga) tamamen pasif yapıdadır. Yani kendi kendine yayın yapmaz. Antenler tarafından gönderilen radyo dalgaları etiket üzerinde bulunan antenlere çarpar. Bu çarpma ile antenler elektriklenmeye başlar ve bu gücü çip (yonga) ya iletirler. İşte bu arada çip (yonga) içerisindeki bilgiyi dışarıya aktarır ve yine aynı okuyucu antenler tarafından bu bilgi okunur. Böylece okunan etiket içindeki tanımlama (demirbaş no) okunmuş olur. Bip, Bip Bip

9 UHF RFID Etiket Gönderilen RF Sinyalleri Çip (Yonga) dan okunan değer

10 Sistem Bileşenleri Nedir? 1-UHF RFD Etiketler 2-Ödünç/İade Kiti 3-Güvenlik Kapısı 4-Mobil El Terminali 5-Sistem Yönetim Yazılımı

11 RFID Etiketi Özellikleri? 23 cm Etiket Boyu Kitap Arasında Yapışan Kısım 16 cm.

12 İsteğe göre farklı çeşit ve ebatlarda projeye göre üretilebilecek şekilde olan etiketler, kitapların aralarına gizlenebilmesi için çift tarafı yapışkanlı etiket veya yayının arkasında taşınır ve demirbaş etiketi formundadır. Barkod sistemlerindeki barkod etiketi yerine RFID sistemlerde RFID etiketler kullanılır. Opsiyonel olarak RFID etiket üzerine barkod bilgisi basılabilmektedir. UHF RFID etiketler, materyal tipi ya da büyüklüğüne göre farklı ebatlarda olabilir. Ömrü barkod etiketlere göre çok daha uzundur. Kuruma özel logolu olarak hazırlanabilen UHF RFID etiketler hem görsel anlamda bilgi verebilirken, hem kitap sayfaları arasına yerleştirilebilen çift tarafı yapışkanı sayesinde güvenlik ve hızlı sayım işlemlerini kolaylaştırmaktadır.

13 RFID Etiketi Özellikleri? 23 cm Etiket Boyu Kitap Arasında Yapışan Kısım 16 cm.

14 Genel Özellikleri - Okuma ve programlama için düşük güçte çalışabilir. - Uygun anten ile 10 mt'ye kadar çalışma mesafesine sahiptir. - Etkinliği kanıtlanmış ve uygun maliyetli olan EEPROM teknolojisi kullanır. - Etiketlerin uygulanması esnasında kurum tarafından şifreleme yapılmasına izin verir. - Bu şekilde başkaları tarafından etiketin çipine kodlanan demirbaş numarası sadece kodlayan tarafından değiştirilebilir. - Etiket üzerindeki çip içerisinde 64-bit değiştirilemeyen bir seri numara bulunur. - Böylece parmak izi gibi benzersiz bir etiketleme sağlar. Çeşitleri - Materyalin aralarına gizlenebilmesi için çift tarafı yapışkanlı etiket, - Materyalin arkasında taşınır ve demirbaş etiketi formunda, - İsteğe göre farklı çeşit ve ebatlarda projeye göre üretilebilecek şekildedir.

15 Diğer Sistemlerden Farkları Etiketler üzerinde kesinlikle fabrikasyon şifre yoktur. Etiketlerdeki şifre tamamen kullanıcı tarafından belirlenir. Etiketlerimiz farklı UHF RFID sistemlerde de rahatlıkla kullanılabilir. Bir kitabın arasına bir den fazla aynı demirbaş numarasına sahip etiket konabilir. Etiketin çipine (yonga) demirbaş numarası kodlama işlemi yapılmaktadır. El terminali ve güvenlik kapıları etiketlerin çipindeki demirbaş numarasını okur.

16 RFID Ödünç/İade Kiti Birden fazla yayını çok hızlı bir şekilde ödünç/iade işlemi yapabilme özelliğine sahiptir. Alien ALR-9900 EMA Gelişmiş RFID Okuyucu + 1 Anten içerir MHz MHz arası çalışma frekansına sahiptir. EPC Classl GEN2 standardını, ISO C protokolünü destekler. EPC Classl GEN2 standardındaki tüm etiketleri okur. EPC global düşük seviye okuyucu protokolü (LLRP) mevcuttur. TCP/IP LAN Ethernet, NTP, DNS, DHCP, SNMP desteği vardır. Masaüstüne rahatlıkla montaj yapılabilir.

17 Yapılacak işlem için ödünç verilecek / iade alınacak olan kitaplar okuyucu istasyonun içerisine konur. RFID Ödünç/İade Kiti RFID Ödünç/İade Kiti içerisine konan kitapların içindeki etiketlerdeki çipi (yonga) okuyarak demirbaş numaralarını otomasyona kayıt yapar. İşlem Yapılacak Kitaplar

18 Diğer Sistemlerden Farkları Bir kitabın arasına bir den fazla aynı demirbaş numarasına sahip etiket yapıştırılmış ise cihaz bunu tek bir demirbaş numarası olarak algılar ve tek bir işlem yapar. Ödünç/iade esnasında etiketin çipi (yonga) içerisindeki güvenlik bitleri değiştirilerek işlem yapılır. Bu durum güvenlik kapılarının offline olarak çalışmasının nedenine en iyi örnektir. Cihaz etiketlerin çiplerindeki şifreleri de kontrol eder ve kesinlikle kütüphaneye ait olmayan ve farklı şifrelere sahip kitapları ödünç vermez.

19 RFID Güvenlik Kapısı Kütüphanedeki yayınların kasıtlı veya kasıtsız olarak bulunması gereken alan dışına çıkarılması durumunda sesli olarak ve/veya mail ve mesajla uyarı veren modül ile güvenlik sağlamakta olup, entegre kişi sayım sistemi ile kütüphane kullanıcılarının takip edilmesi de artık çok kolay hale gelmektedir.

20 Güvenlik kapıları çevrimiçi veya çevrimdışı çalışabilir şekilde tasarlanmıştır. Bu özellik sayesinde kapıların kütüphane otomasyonu ile bağlantısının kopması durumunda çevrimdışı geçiş sistemi kontrolü sağlar. İzinsiz çıkarılmak istenen materyaller için sesli ve ışıklı uyarı verir. Eş zamanlı olarak izinsiz çıkarılmak istenen materyallerin kaydı kapı üzerinde bulunan özel okuyuculara kaydedilir. Çevrimdışı çalışarak yaklaşık 50,000 demirbaş numarası hafızada tutulabilir. Sistem çevrimiçi olduğunda hafızadaki bilgiler Kütüphane Bilgi ve Belge Otomasyon Programı'na aktarılır.

21 Güvenlik kapılarından geçiş yapan bütün kitapların demirbaş numaraları paneller tarafından saliseler bazında okunmakta, okunan bilgiler RFID Akıllı Kütüphane Sistemi modülüne yazılmaktadır. Aynı zamanda geçiş yapan şahısların sayıları da entegre sayaç sayesinde aynı modüle aktarılmaktadır

22 Firmamız tarafından üretilmekte olan Hibrit Kart olak tanımlayabileceğimiz üye kartlarında hem HF (Mifare) hem de UHF RFID çip bulunmaktadır. Yani iki çipli bir karta tek bir üye numarası kodlanabilmektedir. Bu kart sayesinde güvenlik kapılarından geçen üyelerin de bilgisi alınabilmekte ve akıllı kütüphane modülüne aktarılmaktadır U00001

23

24 Sistem Bileşenleri : Alien ALR-9900 EMA gelişmiş RFID okuyucu + 4 adet anten içerir MHz MHz arası çalışma frekansına sahiptir. EPC Classl GEN2 standardını, ISO C protokolünü destekler. EPC Classl GEN2 standardındaki tüm etiketleri okur. EPC global düşük seviye okuyucu protokolü (LLRP) mevcuttur. İnsan sağlığına zararı yoktur. TCP/IP LAN Ethernet, NTP, DNS, DHCP, SNMP desteği vardır. Zemine rahatlıkla montaj yapılabilir.

25 Diğer Sistemlerden Farkları Sistem kesinlikle network yapısına bağımlı olarak çalışmaz. Yani güvenlik kapıları ile kütüphane otomasyonu arasında bağlantı kesilse dahi çalışmaya devam eder, güvenlik kontrolü yapar. Bu durumda okunan bilgileri hafızasına yazar, sistem tekrar online olduğunda ise bu bilgileri ana sunucuya aktarır. Kapılar içerisinden g<eçen kitapların etiketlerindeki güvenlik bitlerinin on veya off olduğunu kontrol eder. Off ise normal geçiş, değiştirilmemiş On ise alarm çalar. Güvenlik kapıları sadece kütüphaneye ait etiketleri okumakta ve alarm durumuna bu durumu kontrol ettikten sonra geçmektedir. Kesinlikle yanlış alarm vermez.

26 UHF RFID El Terminali Materyallerin mobil olarak sayılmasında, yanlış yerleştirmelerde, kolayca bulma işlemlerinde sizin için verimliliği ve esnekliği kanıtlanmış ürünleri sunuyoruz. l 866 MHz 956 MHz frekansında çalışır. l EPC global Class 1 Gen 2 standardını destekler. l ISO/IEC TipC protokolüne sahiptir. l 1-4 metre arasında okuma performansındadır. l Üzerinde Windows CE işletim sistemi bulunmaktadır. l Renkli TFT LCD ekran, numerik klavyeye sahiptir. l 2 boyutlu barkod okuyucu mevcuttur. l IEEE b/g Bluetooth v2.0 l Titreşim, ses ve led ile uyarı verir. l Beton üzerine 1.5M'den düşürmeye karşı dayanıklıdır. l Çok küçük boyutlardadır.

27 UHF RFID Teknolojisi ile Kütüphane Otomasyon Programı nın uyumu : Akıllı Kütüphane Sistemi

28 Yordam RFID Akıllı Kütüphane Sistemi kütüphanelerin verimliliğini, hizmet hızını, sürekliliğini, hizmet detaylılığını artırmak için geliştirilen bir çözümdür. Kütüphanelerde her kontrol ve yeniden sayım, binlerce materyal için dakikalarla ölçülen sürelerde yapılabilmektedir. Sağladığı çoklu okuma ve uzaktan tanıma imkânları, UHF RFID teknolojisini güçlü bir iş ortağı yapmaktadır. Yordam RFID Akıllı Kütüphane Sistemi, özgün yapısı ve direkt olarak kütüphane otomasyonu üzerinde çalışabilmesi ile kendi alanında ilk olma özelliği taşıyan UHF RFID çözümüdür. Yordam Kütüphane Bilgi Belge Otomasyonu Programı nı geliştiren ekip tarafından geliştirildiği için sistemle tamamen uyumludur.

29 Sistemin Faydaları Nelerdir? Yordam RFID Teknolojisi Kütüphanedeki tüm materyallerin; 1- Otomatik ve hızlı ödünç ve iade işlemleri; 2- Düzenli ve hızlı sayım, 3- Kontrolü kolay ve detaylı rapor sunabilen güvenli giriş-çıkış imkânı, 4- Materyallerin danlış yerleştirmesi problemi için kolay çözüm, bölgesel arama ile hızlı kitap bulma imkânı, 5- Kitapların okunma ve fotokopi çekilme oranlarına erişim imkânı, 6- Ödünç ve iade oranları ve onlarca özelleştirilebilir raporlama gibi güçlü çözümler sunmaktadır.

30 Kütüphanelerde Yaşanan Sorunlar l Sayım işlemlerinin, barkod sistemi olması durumunda bile uzun süre gerektirmesi. l Hatalı yerleştirilen bir kitabın yerinin tespitinde yaşanan sorunlar. l Kayıp bir kitabın bulunmasının zorluğu ve bazen imkânsız hale gelmesi. l Ödünç verme ve geri alma sürecinde yaşanan güçlükler. l Gerek personelin gerek ziyaretçilerin giriş-çıkış kayıtlarının sürekli tutulamıyor oluşundan kaynaklanan kontrol eksikliği ve güvenlik açıkları. l Kitabın bulunduğu odadan veya birimden çıkarılması durumunda giriş-çıkış kaydının otomatik alınamamasından dolayı takip edilemeyen kitaplar.

31 Bu sistem ile birlikte materyallerin kayıt altına alınması ve sayımı kolaylaşacaktır. İnsan kaynaklı hatalar en aza indirilecek, bunların önlenmesi ve belirlenmesi kolaylaşacaktır.

32 Sistemin Genel Özellikleri Kitapların takip edilebilir hale getirilmesi Kitaplara yerleştirilmiş UHF RFID etiketleri sayesinde her kitap, seri numarası gibi sadece kendisine ait benzersiz bir numaraya (unique ID) sahip olacak ve bu sayede diğer kitaplarla karıştırılmadan raflara yerleştirilme sürecinden ödünç verme-geri alma; sayım ve kontrol dâhil olmak üzere her kademede takip edilebilecektir. Kitap ID'sinin optik görüş gerektirmeden alınabilmesi Kitapların okunması için etiketin okuyucu tarafından görülmesi gerekmemektedir. Üst üste, yan yana veya bir kutu içinde onlarcası dizilmiş kitaplara yapıştırılacak RFID etiketleri, RFID Okuyucuların kapsam alanında, uzaktan (1-15 m) okunabilecektir. İnsan kaynaklı hataların en aza indirilmesi İnsan hatasından kaynaklanan eksik-fazla sayım ve hatalı kitap giriş çıkış riskinin ortadan kalkması.

33 Kitapların anlık çoklu sayımı Kitapların tek tek sayımı yerine daha hızlı çoklu sayım imkânı sağlanmaktadır. Kitapların yerlerinin değiştirilmesi sırasında, elle ve tek tek kontrol edilmeleri yerine çoklu olarak ve anlık sayılabilmeleri. Sayım ve kontrol sırasındaki zaman kaybının önlenmesi. Artık binlerce evrak veya kitabın sayımını birkaç dakikada, onbinlercesini birkaç saatte yapabilirsiniz. Güncel sayımlara hızlı erişim Sayım ve güncelleme süreçleri çok kısalmış olacağından, daha sık kitap ve raf kontrolleri yapılabilecektir. Eksik kitap, hatalı yerleştirme, ödünç verme-geri alma süreçlerinde yaşanan insan kaynaklı hatalar en aza indirilecek, kontrol mekanizması güçlenecektir. Eksik kitapların, yanlış yerleştirilmiş kitapların listesine gerçek zamanlı olarak anlık ulaşabilirsiniz. Kitap bulma detektörü gibi çalışan mobil okuyucu Kayıp kitapları bulmak için mobil RFID okuyucuyu, yaklaşıldıkça sinyal veren bir dedektör gibi kullanabilir, onbinlerce kitap içinde aradığınızı saniyeler seviyesinde bulabilirsiniz.

34 Ödünç verme ve iade işlemleri Ödünç ve iade işlemleri, yüksek güvenlik seviyesine sahip şifreli çiplerle ( yonga ) çok daha kolay ve güvenilir hale gelecektir. Yıpratmama Sayım, istatistik gibi işlemler için envanter taşınmaz, hareket ettirilmez. Bunun sayesinde bilhassa tarihi özelliği olan materyallerin gereksiz yıpranmasının önüne geçilmiş olur. Zaman Artık kitaplara ve evraklara ulaşmak daha az zaman alacaktır. İş Gücü Çok kişinin yaptığı işi sistemi kullanan bir kişi yapabilecektir. Yani sistem, bir kişiye çok kişinin işlevini kazandırmış olacaktır. Hız Aradığınız kitabı saniyelerle ölçülecek zamanlarda bulabileceksiniz. Artık bir kitap/evrak detektörüne sahip olacaksanız.

35 Güvenlik Her kitap/evrak kendine ait benzersiz bir ID'ye sahip olacaktır. Ve bu ID aynı zamanda yetkisiz müdahalelere imkan vermeyecek bir şifreleme algoritmasıyla korunacaktır. Verim Güçlü bir sistemin kontrolü altında, her adım daha işlevsel ve verimli olacaktır. Akıllı Güvenlik Sistemi Kitapların kasıtlı veya kasıtsız olarak bulunması gereken alan dışına çıkarılması durumunda sesli olarak ve/veya mail ve mesajla uyarı veren modül ile güvenliği sağlamak daha kolay hale gelecektir. Kitapların güvenlik kodlarının değiştirilebilir olması, kontrolü kolay bir güvenlik anlayışını uygulamaya imkan vermektedir. Personel/Okuyucu kayıtlarının kitap hareketleri ile eşleştirilmesi Personel ve okuyucuya verilen UHF kartlar ile kimin ne zaman hangi kitabı götürdüğü-getirdiği bilgileri veritabanında kaydedilmektedir. Güvenlik kapısından geçiş esnasında çıkarılan veya içeriye alınan kitap kaydıyla beraber kitabı taşıyan kişi de okunabilmekte ve kaydedilmektedir. Bu veriler, ihtiyacınız olabilecek onlarca farklı rapora kaynak oluşturacaktır.

36 Neden UHF RFID? Genel olarak bakıldığında HF RFID teknolojisine göre daha genç bir teknoloji olan UHF RFID teknolojisi, hızlı envanter yönetimi ve uzaktan doğrulama gerektiren, optimum maliyetli çözümler oluşturulması amacıyla ortaya çıkmıştır. Bu anlamda oluşturulan EPC C1 G2 protokolü sayesinde uluslararası standartlar oluşturulmuştur yılına baktığımızda yılına göre UHF RFID teknolojisinin kullanım alanı ve yayılma hızı HF RFID teknolojilerinin önüne geçmiştir. Özellikle yüksek adetli envanter gerektiren evrak, dosya, kitap ve CD gibi malzemeler üzerinde kullanılabilen UHF RFID çiplerinin çeşitliliği, düşük maliyet avantajları ile bir araya geldiğinde tercih sebebi olmuştur.

37 Daha Hızlıdır UHF RFID Teknolojisi kullanılarak materyal sayım işlemlerinde klasik barkod ve HF teknolojilerine göre 10 kat daha hızlı bir sonuç alırsınız. Daha Düşük Maliyetlidir UHF RFID Teknolojisini destekleyen RFID etiketler, geniş kullanım alanına sahip olduğu için yüksek adetlerde üretim kapasitesi ile birlikte daha düşük maliyetlere üretilebilmektedir. Bu manada HF etiketler günümüzde fiyat olarak UHF etiketlere göre yaklaşık 2 kat daha pahalıdır. Farklı Formlarda Kullanılabilir Farklı materyal tiplerine özel farklı RFID etiket formları UHF RFID teknolojisinde düşük maliyetler ile sunulabilmektedir. Mevcut durumda Yordam RFID kütüphanelerde kullanılabilecek 30 farklı çeşit etiket sunabilmektedir. Uzun Ömürlüdür Kullanılan teknolojinin getirmiş olduğu yenilikler ile birlikte farklı ve geniş kullanım alanları hedeflendiği için uzun raf ve kullanım ömürleri UHF RFID etiketlerde standart olarak sunulmaktadır. Koruma faktörleri aktırılarak 50 yıl dayanımlı RFID etiketler üretilebilmektedir.

38 En Fazla Yatırım Yapılan RFID Teknolojisidir UHF RFID Teknolojilerinin kullanım alanlarının yaygınlığı ve dünyadaki hızlı yayılımı birçok teknoloji üreticisini bu alana yatırım yapmaya itmiştir. Okuma Barkod sisteminde aynı anda tek bir barkod etiketi okunabilirken RFID sisteminde aynı anda 100 etiket okunabilmektedir. Mesafe Barkod sisteminde etiketin okuyucuyu görmesi ve şartlara göre yaklaştırılması gerekmektedir. ayrıca etiketin üzerindeki yazıların silinmemiş, solmamış olması verinin okunması için zorunludur. RFID sisteminde ise okuyucunun etiketi görmesi gerekmemektedir. bir kutunun arkasında kalmış bir etiket te kapsama alanında çok rahat okunabilmektedir. Kapsama alanı 15 metreye kadar çıkarılabilmektedir. Dayanıklılık RFID etiketler üretim aşamasında farklı materyaller kullanılarak zor şartlara dayanıklı hale getirilebilmektedir. Sıcak, soğuk, nem, toz gibi dış etkenlere karşı uzun süre çalışırlığı sağlanabilmektedir.

39 Bilgi Depolama Kapasitesi RFID etiketleri, 96 bit ten başlayarak 4 kb'a kadar artabilen yüksek veri depolama kapasitesine sahiptir. Tek başına bu bilgiyi üzerinde taşıyabilen etiketler, günümüze kadar yapılamamış bir çok teknolojik açılımın gerçekleştirilmesine müsaade edebilmektedir. Yüksek Mesafede Algılanabilme UHF RFID Teknolojisinin en büyük özelliklerinden biri olan uzak mesafe kabiliyeti bir kitap etiketinin 18 metre mesafeden algılanabilmesine olana sağlamaktadır. Ayrıca ayarlanabilir güç özelliği sayesinde mesafeler 5 cm seviyelerine kadar düşürülebilmektedir. Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında mesafe anlamında diğer RFID teknolojilerini kapsayan bir özelliği vardır. Uluslararası Standartlar UHF RFID Teknolojisi uluslara arası EPC C1G2 protokollerine uygun olarak projelerde kullanılmakta ve dünya da aynı dili konuşmaktadır.

40

41 Referanslarımızdan Bazıları REFERANSLAR (UHF RFID) (Teknoloji ortağımız Teknopalas firması ile birlikte) l İzmir Şifa Üniversitesi Kütüphanesi l Üsküdar Üniversitesi Kütüphanesi l Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphanesi l Bursa Orhangazi Üniversitesi Kütüphanesi l Süleymanşah Üniversitesi Kütüphanesi l Kastamonu Üniversitesi Kütüphanesi l Konya İl Halk Kütüphanesi l Erciyes Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin MYO Kütüphanesi

42 l Özgen Berkol Doğan Kültür ve Dayanışma Derneği Kütüphanesi l T.C. Cumhurbaşkanlığı l Galatasaray Spor Kulübü l İSTAÇ A.Ş l Insight Health GmBh l Pinakco Co.Ltd l İstanbul Barosu l Aselsan A.Ş. l Hacettepe Üniversitesi Hastanesi l Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ISG Müdürlüğü l Nova Reklamcılık A.Ş. l Fenerbahçe Spor Kulübü l TUBİTAK( Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu l KİPTAŞ

43 l Boğaziçi Konut A.Ş l İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç A.Ş l Türk Hava Yolları Teknik Müdürlüğü A.Ş. l Sinpaş G.Y.O l Dumankaya İnşaat l DAP Yapı l Başakşehir 2. Etap Toplu Konut l Başakşehir 5. Etap Toplu Konut l Ekşioğlu Yapı İnşaat l Eston Yapı İnşaat

44 Akıllı Kütüphane Sistemi Yazılım Modülleri ve Görselleri

45 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

46 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

47 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

48 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

49 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

50 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

51 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

52 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

53 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

54 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

55 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

56 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

57 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

58 w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

59 Teşekkür Sunumumuz bitmiştir. İzlediğiniz için teşekkür ederiz. w w w. a k i l l i k u t u p h a n e s i s t e m i. c o m

Kütüphanelerde RFID Sistemler

Kütüphanelerde RFID Sistemler Kütüphanelerde RFID Sistemler Uygun, Güvenilir ve Denenmiş Teknoloji Hazırlayan : Mehmet ÖZSOY Neden HF RFID? Güvenilir ve uygun bir sistemdir. Kütüphanedeki işlemler yakın mesafeden çalışmayı gerektirir.

Detaylı

RFID İLE DEMİRBAŞ TAKİP SİSTEMİ RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) İLE DEMİRBAŞ VE DEĞERLİ EŞYA TAKİBİ

RFID İLE DEMİRBAŞ TAKİP SİSTEMİ RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) İLE DEMİRBAŞ VE DEĞERLİ EŞYA TAKİBİ RFID İLE DEMİRBAŞ TAKİP SİSTEMİ RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) İLE DEMİRBAŞ VE DEĞERLİ EŞYA TAKİBİ İÇİNDEKİLER 1. PASİF (UHF) RFID NEDİR, NASIL ÇALIŞIR? 2. RFID DEMİRBAŞ TAKİBİ SİSTEMİNİN AMACI.

Detaylı

RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF

RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF İÇİNDEKİLER 1. PASİF (UHF) RFID NEDİR, NASIL ÇALIŞIR? 2. RFID DEPO VE SEVKİYAT UYGULAMALARI 3. RFID ÜRETİM TAKİP UYGULAMALARI

Detaylı

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3 Elektronik Isı Pay Ölçer Çevrenin Korunması Avantaj ve Özellikleri İklim koruma için enerji tüketiminin ölçümü Kaynakların ve çevrenin korunması Günümüzde; çevremiz, korunmaya

Detaylı

DEMİRBAŞ TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ. www.ardgrup.com.tr

DEMİRBAŞ TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ. www.ardgrup.com.tr DEMİRBAŞ TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ www.ardgrup.com.tr Demirbaş Takip ve Yönetim Sistemi Demirbaş listelerinin kâğıt üzerinde arşivlenmesi ile verilerin güncelliği ve güvenilirliğinde tutarsızlıklar ortaya

Detaylı

Atitek Elektronik LTD. UHF Temelli OGS Sistemleri

Atitek Elektronik LTD. UHF Temelli OGS Sistemleri Nedap OGS Sistemleri Türkiye Genel Distribütörü Atitek Elektronik LTD. UHF Temelli OGS Sistemleri COPYRIGHT Bu doküman ve içindeki bilgiler Atitek Elektronik Sistemleri ve Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti.

Detaylı

Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT

Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT PERSENEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ : MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRNEĞİ Talha PEKTAŞ Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT Günümüzde bilişim teknolojilerindeki gelişmeler ve bu gelişmelerin l i yansımaları hem

Detaylı

TAKİPSAN RFID ENDÜSTRİYEL ÜRÜN KATALOĞU VE TEKNİK DÖKÜMANTASYON. Takipsan RFID Industrial Product Catalogue and Technical Documentation

TAKİPSAN RFID ENDÜSTRİYEL ÜRÜN KATALOĞU VE TEKNİK DÖKÜMANTASYON. Takipsan RFID Industrial Product Catalogue and Technical Documentation TAKİPSAN RFID ENDÜSTRİYEL ÜRÜN KATALOĞU VE TEKNİK DÖKÜMANTASYON Takipsan RFID Industrial Product Catalogue and Technical Documentation Takipsan Hakkında About Takipsan En iyi RFID Etiketleri Nasıl Yapıyoruz?

Detaylı

Kullanım Kılavuzu BARKODES BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ TTFSM RW-USB. TTFSM RW-USB MF ETHERNET CONVERTER Kullanma Kılavuzu

Kullanım Kılavuzu BARKODES BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ TTFSM RW-USB. TTFSM RW-USB MF ETHERNET CONVERTER Kullanma Kılavuzu 1 Kullanım Kılavuzu Barkodes Bilgisayar Sistemleri Bilgi İletişim ve Yazılım Tic. Ltd. Şti. Adres: Altay Çeşme Mahallesi Sanayi Sokak No:8 Demirli Sitesi B Blok Maltepe-İstanbul/Turkey Tel: + 90 (216)

Detaylı

Lojistik Bilgi Teknolojileri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

Lojistik Bilgi Teknolojileri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Lojistik Bilgi Teknolojileri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA LBT ulojistik Bilgi Teknolojileri temel olarak bilgisayar sistemlerini, bilgisayar ağlarını, bulut sistemlerini ve otomatik tanıma ve veri toplama

Detaylı

yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler

yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler SENSOSTAR 2 SSTAR Elektromekanik Isı Sayacı Qp: 0,6-2,5 m 3 /h Ölçüm kapsüllü tasarımı sayesinde kolay montaj imkanı sağlar. Çok hüzmeli debimetresi

Detaylı

TIBBİ CİHAZ YÖNETİMİNDE RF ID TEKNOLOJİSİ

TIBBİ CİHAZ YÖNETİMİNDE RF ID TEKNOLOJİSİ TIBBİ CİHAZ YÖNETİMİNDE RF ID TEKNOLOJİSİ Osman BAĞCI Kalite Müdürü Özel Medicalpark Göztepe Hastane Kompleksi 9. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi 13-16 Mayıs 2015

Detaylı

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com ModulA Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com Yeni Biral ModulA: Konu enerji verimliliği ise, pompa teknolojisi modüller halinde yapılandırılabilen bu üstün çözüm hiç bu

Detaylı

IRT63M. Bilgi Dokümanı. 128x64 piksel grafik LCD, Klavye, UART ve Ethernet Haberleşme ile Temassız Kart (ISO14443A/B) Okuyucu (IRT63M) www.dtsis.

IRT63M. Bilgi Dokümanı. 128x64 piksel grafik LCD, Klavye, UART ve Ethernet Haberleşme ile Temassız Kart (ISO14443A/B) Okuyucu (IRT63M) www.dtsis. 128x64 piksel grafik LCD, Klavye, UART ve Ethernet Haberleşme ile Temassız Kart (ISO14443A/B) Okuyucu (IRT63M) Bilgi Dokümanı www.dtsis.com 1 İçindekiler 1. Genel Tanım... 3 2. Blok Diyagram... 4 3. Teknik

Detaylı

TFP-1221 ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELİ, 1 LOOP, NETWORK EDİLEBİLİR, 72 BÖLGE GÖSTERGELİ

TFP-1221 ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELİ, 1 LOOP, NETWORK EDİLEBİLİR, 72 BÖLGE GÖSTERGELİ TFP-1221 ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELİ, 1 LOOP, NETWORK EDİLEBİLİR, 72 BÖLGE GÖSTERGELİ TFP-1221 Serisi panel, Türkiye koşullarına uygun olarak tasarlanıp üretilen kullanıcı ve teknisyen dostu analog

Detaylı

Click to edit Master title style. RFID Çözümleri. KoçSistem Çözüm ve İş Geliştirme Grubu

Click to edit Master title style. RFID Çözümleri. KoçSistem Çözüm ve İş Geliştirme Grubu RFID Çözümleri KoçSistem Çözüm ve İş Geliştirme Grubu Click to edit M.Engin Master Güney subtitle style RFID Hakkında Deloitte un, Telekomünikasyon, Medya ve Teknoloji (TMT) alanlarındaki dört bölümlü

Detaylı

Enerjimiz Herseye Yeter

Enerjimiz Herseye Yeter PERSONEL GEÇİŞ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ Parmak izi onaylama hızı 0.3 saniye veya daha az olmalıdır. Hata kabul oranı 0,00001 den daha yüksek olmamalıdır. Hatalı reddetme %0,01 veya daha az olmalıdır. Cihaz

Detaylı

Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series

Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series 2 Easy Series Güvenlik Paneli Kolay ve güvenilir koruma sağlar Konut projelerinize değer katın Prestijli apartman blokları, yüksek binalar ve

Detaylı

Sistem kullanıcısına hangi geçiş noktalarında hangi zaman aralıklarında geçebileceği gibi yetki atamaları tanımlanabilir.

Sistem kullanıcısına hangi geçiş noktalarında hangi zaman aralıklarında geçebileceği gibi yetki atamaları tanımlanabilir. n Tanımı : Sistem kampus kart sistemine kayıtlı mifare teknolojisine sahip akıllı kartların, belirlenen geçiş noktalarında kullanıcı yetkisi dahilinde okuyucular vasıtası ile kullanılmasını ve bu noktalarda

Detaylı

HASTA TAKİP SİSTEMLERİNDE RFID UYGULAMASI

HASTA TAKİP SİSTEMLERİNDE RFID UYGULAMASI HASTA TAKİP SİSTEMLERİNDE RFID UYGULAMASI Osman TAN İlker KORKMAZ Okan GİDİŞ Sercan UYGUN AB'09, Harran Üniversitesi, 11.02.2009 1/21 SUNUM İÇERİĞİ Giriş RFID ve RFID Uygulamaları Problem Tanımı Motivasyon

Detaylı

Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 4 (2016) 603-608 Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi Araştırma Makalesi RFID Modülü İle Kapı Giriş-Çıkış Takip Sistemi Uygulaması Faruk BEKTAŞ a,*,

Detaylı

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri VISISYS Akıllı Görüntüleme Sistemleri 2008 Gözlem Teknolojileri: İhtiyaçlarınıza uygun Yürürlükteki Güvenlik yatırımlarını geliştirme Güvenlik İşletim Sistemi Açık Dağıtım Mimarisi Olay güdümlü Sistem

Detaylı

WÜRTH ÜN MODERN STOK YÖNETİM SİSTEMİ ORSY

WÜRTH ÜN MODERN STOK YÖNETİM SİSTEMİ ORSY WÜRTH ÜN MODERN STOK YÖNETİM SİSTEMİ ORSY Würth Grubu Faaliyet Alanı: Atölye, servis ve endüstri alanlarına yönelik her türlü bağlantı elemanları ve tamir-bakım ürünlerinin uluslararası ticareti. Ürün

Detaylı

Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO

Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO İçerik 01 02 03 04 05 06 07 08 Giriş Sağlık Sektörü için RFID Teknolojisi Sağlık Sektörü için RFID Çözümleri RFID nin Faydaları Uygulamanın Sorunları ve Engelleri Önerilen

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Plaka Tanıma Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş alanındaki tüm araçların

Detaylı

UZAKTAN OKUMA EDM/MDM SİSTEMLERİ IDSPECTO, ENERJİ MARKETİNİN MEVCUT VE GELECEKTEKİ TÜM UYGULAMALARI İÇİN EKSİKSİZ BİR YAZILIM ÇÖZÜMÜDÜR

UZAKTAN OKUMA EDM/MDM SİSTEMLERİ IDSPECTO, ENERJİ MARKETİNİN MEVCUT VE GELECEKTEKİ TÜM UYGULAMALARI İÇİN EKSİKSİZ BİR YAZILIM ÇÖZÜMÜDÜR UZAKTAN OKUMA IDSpecto.collector Farklı Üreticilerin Sayaçlarını Online Olarak Okuma Sayaç markası ne olursa olsun IDSpecto. collector modülü enerji marketinde ihtiyaç duyulan tüm değerleri güvenilir bir

Detaylı

OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM

OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM OPERATÖRSÜZ OTOMATİK TARTIM Proximity Kart Okuyuculu Sistem RFID Okuyuculu Sistem Proximity Kart Okuyuculu Sistem Ana Bilgisayar ACT (Otomatik Tartım Terminali) Kamera Trafik

Detaylı

GÜVENİN TEKNOLOJİK ADI

GÜVENİN TEKNOLOJİK ADI Eyedius Teknoloji; hayatın her alanında güvenliği sağlamak için görüntü anlamlandırma ve yüz tanıma teknolojileri geliştiren, tamamen yerli bir yüksek teknoloji firmasıdır. 2 GÜVENİN TEKNOLOJİK ADI TÜBİTAK

Detaylı

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik SÜREÇ SIX bilişim çözümü, ameliyathanelerde kullanılan örtülerin ve aynı zamanda kurşunlu cerrah önlüklerin teknik kumaşlarına bağlı sterilizasyon süreçlerindeki izlenebilirlik yönetiminin eksiksiz bir

Detaylı

ses-imagotag G1 Retail Elektronik Raf Etiketi

ses-imagotag G1 Retail Elektronik Raf Etiketi Perakende Operasyonları için Hızlı ve Yenilikçi Çözümler Elektronik Raf Etiketleri sayesinde kağıt etiketlere ihtiyaç duyulmaz.böylece elle yapılan tüm fiyat değişiklikleri ile ilgili hatalar ortadan kalkar.

Detaylı

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ 02.11.2017 ASI1201A-D Standalone Access Kontrol ( Şifre ve Kart ) - Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci, Dokunmatik Klavye

Detaylı

Biz Kimiz? Yetkin ve çok yönlü ekibi ile beraber birçok alanda farklı başarılara imza atılması hedeflenmektedir.

Biz Kimiz? Yetkin ve çok yönlü ekibi ile beraber birçok alanda farklı başarılara imza atılması hedeflenmektedir. www.rovenma.com Biz Kimiz? Rovenma Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. sürdürülebilir teknolojik ilerlemeyi kendisine ilke edinmiş, genç ve inovatif bir teknoloji firmasıdır. Yetkin ve çok yönlü ekibi ile

Detaylı

GEÇİŞ TEKNOLOJİLERİ FİYAT LİSTESİ

GEÇİŞ TEKNOLOJİLERİ FİYAT LİSTESİ A K S E L E K T R O N I K. C O M Geçiş Teknolojileri ve lot Çözümleri GEÇİŞ TEKNOLOJİLERİ FİYAT LİSTESİ Turnikeler Akıllı Kart Sistemleri Özel Projeler Otomatik Geçiş Sistemleri 1 A K S E L E K T R O N

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

SU KALITE SİSTEMİ. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

SU KALITE SİSTEMİ. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başarsoft Su Kalite Bilgi Dokumanı 10.10.2013 İçindekiler 1. SU KALITE SİSTEMİ... 2 1.1 Sistemin Genel Amaçları:... 3 1.2 Kullanılan Bileşen ve Teknolojiler:... 4 2. UYGULAMALARA

Detaylı

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek 2 Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi ile endişelerinizden kurtulun Sistemi ihtiyaçlarınız belirler sadece size gereken için ödeme yaparsınız Uzak

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Kablosuz kişisel alan ağlarda kullanılan teknolojileri kavrayıp wi-fi ve bluetooth ağ cihazlarını tanıyacak, kablosuz kişisel alan ağ kurulumunu yapabileceksiniz.

Detaylı

Odyometri Laboratuvar Testleri Solunum Fonksiyon Testi Göz Tetkikleri Akciğer Grafisi. İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı.

Odyometri Laboratuvar Testleri Solunum Fonksiyon Testi Göz Tetkikleri Akciğer Grafisi. İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı. Ya z ı l ı m A. Ş İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı Mobil Sağlık Tarama Hizmeti veren rmalar ve sağlık kuruluşları için özel olarak hazırlanmış bir yazılım çözümüdür. Odyometri Laboratuvar Testleri

Detaylı

BARKODES ARF-PANEL. User Manual

BARKODES ARF-PANEL. User Manual 1 User Manual Barkodes Bilgisayar Sistemleri Bilgi İletişim Ve Yazılım Tic. Ltd. Şti. Altayçeşme Mahallesi Sanayi Sokak N.8 B Blok Maltepe-İstanbul/Turkey Tel: +90 (216) 442 20 62 Fax: +90 (216) 459 04

Detaylı

FİYAT LİSTESİ KASIM 2017

FİYAT LİSTESİ KASIM 2017 FİYAT LİSTESİ KASIM 2017 KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ ASI1201A-D Standalone Access Kontrol ( Şifre ve Kart ) - Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci,

Detaylı

ARV63. . ArVına. otomatik kapı. Asansör için yenilikler

ARV63. . ArVına. otomatik kapı. Asansör için yenilikler Asansör için yenilikler 0216-706-0883 wwwarvinacomtr Otomatik kapı için uygun çözümler Otomatik kapı ürünleri, yeni asansör montajı işlerinde artık vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir Bu yüzden üretimine

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş

Detaylı

LAZER BASKILI QR KODLU DAMACANA SİSTEMİ

LAZER BASKILI QR KODLU DAMACANA SİSTEMİ LAZER BASKILI QR KODLU DAMACANA SİSTEMİ Proje Adı : QR kodlu lazer baskılı su damacanalarının üretimi ve merkezi kontrolü. Proje Kısa Açıklama : Su dolum tesislerindeki hijyenik dolum koşullarının tespiti,

Detaylı

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER Merkezi sistem ile ısınan binalarda ısı giderlerinin tüketime göre paylaştırılması için tasarlanmıştır Çok fonksiyonlu 5 haneli ekran EEPROM mikro işlemci

Detaylı

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ 2.02.2017 ASI1201A-D proxmity Standalone Access Kontrol (Şifre ve Kart) - proxmity Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci,

Detaylı

Araç Takip Sistemi DIT Paket

Araç Takip Sistemi DIT Paket Araç Takip Sistemi DIT Paket FiloWay Araç Takip Sistemleri, sürekli gelişen teknolojiyi, rekabetçi fiyat ve eksiksiz destek hizmeti ile sunmaktadır. FiloWay in sunduğu en önemli maliyet avantajı entegre

Detaylı

FİZİKSEL ARŞİV ELEKTRONİK ARŞİV DOKÜMAN YÖNETİMİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK

FİZİKSEL ARŞİV ELEKTRONİK ARŞİV DOKÜMAN YÖNETİMİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK FİZİKSEL ARŞİV ELEKTRONİK ARŞİV DOKÜMAN YÖNETİMİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK 1 2010-2017 www.delfin.com.tr DELFİNHAKKINDA Delfin Hakkında Fiziksel Arşivleme Hizmetleri Dijital Arşivleme Hizmetleri Eğitim ve

Detaylı

TW-L86-54-C-B128. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve

TW-L86-54-C-B128. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve TW-L86--C-B128 EEPROM, bellek 128 byte İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve veri taşıyıcı kombinasyonuna göre değişen boyutta (0 500 mm) bir

Detaylı

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir.

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. ENTEGRE ŞERİT ÜRETİM YAZILIMI Octopus BS Entegre Şerit Üretim Yazılımı Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. Ham döküm girişi

Detaylı

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ www.voltrun.com ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ Commercial Hızlı Şarj Edebilme Voltrun Commercial, hızlı şarj edebilme kapasitesi ile uzun mesafeli kesintisiz yolculuk sağlar.

Detaylı

TW-R7.5-B PCS. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve

TW-R7.5-B PCS. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve EEPROM, bellek 12 byte İşlevsel prensip,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve veri taşıyıcı kombinasyonuna göre değişen boyutta (0 500 mm) bir geçiş bölgesi oluşturur.

Detaylı

SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI. RFIDTURKEY - Türkiye'nin RFID Merkezi

SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI. RFIDTURKEY - Türkiye'nin RFID Merkezi SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI RFID nedir? RFID (Radio Frequency Identification): Radyo-frekans dalgalar$ üzerinden veri ta&$mas$ yaparak kontrollü bir ortamda hareket eden veya sabit duran cisimleri otomatik

Detaylı

ACD BİLGİ İŞLEM ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA SİSTEMLERİ URT-V2 KABLOSUZ VERİ TOPLAMA TERMİNALİ DONANIM TEKNİK BELGESİ. URT-V2 Terminallerinin

ACD BİLGİ İŞLEM ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA SİSTEMLERİ URT-V2 KABLOSUZ VERİ TOPLAMA TERMİNALİ DONANIM TEKNİK BELGESİ. URT-V2 Terminallerinin ACD BİLGİ İŞLEM URT-V2 KABLOSUZ VERİ TOPLAMA TERMİNALİ DONANIM TEKNİK BELGESİ URT-V2 Terminallerinin Donanım Özellikleri Genel Yetenekleri Terminal Dış Özellikler Montajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Detaylı

REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ REV-02 21.02.2015

REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ REV-02 21.02.2015 REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ REV-02 21.02.2015 YARININ TEKNOLOJİSİ BUGÜNDEN ELİNİZDE TÜM HABERLEŞME PORTLARI ÜZERİNDE RS-232 ETHERNET USB USB HOST RS-485 GPRS MODEM ETHERNET 10/100 Mb DAHİLİ

Detaylı

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ. KART, ŞİFRE ve PARMAK İZİ ile BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ 1.04.2017 ASI1201A-D proxmity Standalone Access Kontrol ( Şifre ve Kart ) - proxmity Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci,

Detaylı

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Ürün Teknik Özellikleri Teknoloji : DSP (Dijital Sinyal İşleme Teknolojisi) Zone Sayısı : 8 Bölge (Multizone), Her Bölge için Farklı Hassasiyet Atama özelliği 0-999 arası

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

TW-L86-54-C-B128. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve

TW-L86-54-C-B128. EEPROM, bellek 128 byte. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve TW-L86--C-B128 EEPROM, bellek 128 byte İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve veri taşıyıcı kombinasyonuna göre değişen boyutta (0 500 mm) bir

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik OverDrive Nedir? OverDrive, 1.000.000 + fazla E-kitap,sesli kitap ve videoları sağlayan, milyonlarca son kullanıcıya hizmet eden 2.000+ fazla yayınevi (Penguen, Blackstone, Wiley,Taylor&Francis vb. önemli

Detaylı

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 4,40 RP cihazlarının bağlantı ve tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi

Detaylı

wlsn* çift yönlü kablosuz iletişim Daha fazla güvenlik için hızlı yöntem

wlsn* çift yönlü kablosuz iletişim Daha fazla güvenlik için hızlı yöntem wlsn* çift yönlü kablosuz iletişim Daha fazla güvenlik için hızlı yöntem * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı 2 wlsn nedir? Bosch Güvenlik Sistemleri nin kablosuz Local Security Network wlsn çözümü, en sok teknoloji

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Hız İhlal Tespit Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Hız İhlal Tespit Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Hız İhlal Tespit Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Hız İhlal Tespit Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş alanındaki hız

Detaylı

Güvenlik tepki değil, bir stratejidir... ... ... elektronik. ... Datapark Otopark Sistemi... a t i t e k

Güvenlik tepki değil, bir stratejidir... ... ... elektronik. ... Datapark Otopark Sistemi... a t i t e k Güvenlik tepki değil, bir stratejidir Sistemi a t i t e k Sistemi Güvenlik tepki değil, bir stratejidir eğitimini sizlere sağlamaktadır Otopark Yönetim Sistemi Datapark, ABD California merkezli bir şirket

Detaylı

Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans

Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans gösterir. Fakat ses teknolojileri depo yönetiminin her aşamasında kullanılabilir. MAL KABUL Gelen Malın kabulü Etiketleme

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu Teknik Özellikleri Ethernet 10BaseT Dahili TCP/IP Stack TCP/IP Client-Server Bağlantı Özelliği Dahili DNS İstemcisi DHCP veya Statik IP ile çalışabilme UDP, TCP,ARP,ICMP(ping)

Detaylı

Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU Mehmet TÜMAY

Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU Mehmet TÜMAY Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU Mehmet TÜMAY 1 İÇİNDEKİLER Giriş ve Amaç Çalışmanın Gerekçeleri Literatür Bluetooth Teknolojisi Bluetooth Tabanlı Çok Amaçlı Güvenlik Sistemi Tasarım ve Gerçeklemesi Sonuç

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Adıma Tescilli Araç Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Emniyet Genel Müdürlüğü Adıma Tescilli Araç Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Emniyet Genel Müdürlüğü Adıma Tescilli Araç Sorgulama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak Emniyet Genel Müdürlüğü bilgi sisteminde adınıza tescilli araçları sorgulayabilirsiniz.

Detaylı

. ArVına. Farklı tasarım çeşitleri ile bina içersinde görsel bir etki oluşturacak kabin ve kat butonyerlerimizi daha yakından inceleyiniz.

. ArVına. Farklı tasarım çeşitleri ile bina içersinde görsel bir etki oluşturacak kabin ve kat butonyerlerimizi daha yakından inceleyiniz. Farklı tasarım çeşitleri ile bina içersinde görsel bir etki oluşturacak kabin ve kat lerimizi daha yakından inceleyiniz Asansör için yenilikler 0216-706-0883 wwwarvinacomtr Eco serisi kabin ve kat leri

Detaylı

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R29 Serisi Kullanım

Detaylı

Bina Teknolojileri. Sintony 60: Güvenlik tasarım ile tanıştı

Bina Teknolojileri. Sintony 60: Güvenlik tasarım ile tanıştı Bina Teknolojileri Sintony 60: Güvenlik tasarım ile tanıştı Yaşam kalitesi İhtiyaçlarımı karşılayacak, evimin tasarımıyla uyumlu, kullanımı kolay ve güvenli bir çözüm istiyorum. İhtiyaç Evinizde yüksek

Detaylı

LAZER BASKILI QR KODLU DAMACANA SİSTEMİ.

LAZER BASKILI QR KODLU DAMACANA SİSTEMİ. LAZER BASKILI QR KODLU DAMACANA SİSTEMİ QR Kod Nedir?: QR Kod (Quick ResponseKod), Japonya'da Denso Wave tarafından geliştirilen yeni nesil bir 2 boyutlu barkoddur. QR kod içeriği bir metin, web sitesi

Detaylı

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE Hangi platformlarda çalışır? Uygulama ios ve Android işletim sistemi destekli tüm cep telefonlarında ve tabletlerde çalışır. Çalışma Özellikleri İNTERNET BAĞLANTISI ŞART DEĞİL!

Detaylı

ARV63. . ArVına. otomatik kapı. Asansör için yenilikler

ARV63. . ArVına. otomatik kapı. Asansör için yenilikler Asansör için yenilikler 0216-706-0883 wwwarvinacomtr Otomatik kapı için uygun çözümler Otomatik kapı ürünleri, yeni asansör montajı işlerinde artık vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir Bu yüzden üretimine

Detaylı

easio MultiPass Sayfa 1

easio MultiPass Sayfa 1 easio MultiPass Sayfa 1 İçindekiler 1. Giriş...: 3 2. MultiPass...: 3 2.1. Organizasyon...: 3 2.1.1. Departmanlar...: 4 2.1.2. Personel Listesi...: 5 2.1.3. Zaman Tanımları...: 8 2.1.4. Çalışma Planları...:

Detaylı

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ

KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ KART ve ŞİFRELİ BAĞIMSIZ GEÇİŞ SİSTEMLERİ ASI1201A-D ASI1201A Standalone Access Kontrol ( Şifre ve Kart ) - Maks. 30.000 Kart ve 150.000 Olay Kapasitesi, 16M Hafıza, 32Bit Ana İşlemci, Dokunmatik Klavye

Detaylı

Güç Parmaklarınızın Ucunda

Güç Parmaklarınızın Ucunda Güç Parmaklarınızın Ucunda BU YAKIT SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... BU ARIZA TESPİT ETMİŞ... BU BAKIM ZAMANI UYARISI VERMİŞ... BU AKÜ VOLTAJINI BAKMIŞ... BU RADYATÖR SU SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... WEB TABANLI

Detaylı

TCP/ IP Video İntercom Monitörleri

TCP/ IP Video İntercom Monitörleri TCP/ IP Video İntercom Monitörleri 1.04.2017 VTH1510CH 8 kanal alarm girişi Dahua PoE güç kaynağı desteği Yüzey montajlı ve lı 250 VTH1550CH VTH1560B VTH1560BW VTH1520A - SD Card girişli SD kart takılabilir,

Detaylı

MAN DOWN- LONE WORKER-YALNIZ ÇALIŞAN

MAN DOWN- LONE WORKER-YALNIZ ÇALIŞAN 1 REES MÜHENDİSLİK MAN DOWN- LONE WORKER-YALNIZ ÇALIŞAN Modeller D.A.N Shalosh GSM s Ex PLUS 2 REES MÜHENDİSLİK CİHAZ HAKKINDA Yalnız çalışan personel (Lone worker ) cihazları Man down diye de adlandırılan

Detaylı

ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI

ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI TANITIM DOKÜMANI EXECUSELECT - ONLİNE İŞE ALIM VE ADAY VERİTABANI SİSTEMİ Hızlı ve doğru kararlar almanın giderek önem kazandığı günümüz piyasa şartlarında, iş akışının

Detaylı

2014 GENEL FİYAT LİSTESİ

2014 GENEL FİYAT LİSTESİ 2014 GENEL FİYAT LİSTESİ Q M-300 Yüksek Hızda Çalışma Performansı, Türkçe, Parmak İzi, Q M-400 Yüksek Hızda Çalışma Performansı, Türkçe, Parmak İzi, Q M-500 Yüksek Hızda Çalışma Performansı, Türkçe, Parmak

Detaylı

Yönlü Sayaçlar. uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi

Yönlü Sayaçlar. uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi Yenilikçi, Esnek ve Çok Yönlü Sayaçlar Bütün uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi Siemens ten güvenilir, esnek, emniyetli sayaçlar Tasarruf etmek isteyenlerin, tüketim verileri hakkında etkin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ARAŞTIRMACI/KULLANICI HİZMETLERİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ARAŞTIRMACI/KULLANICI HİZMETLERİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Başkanlığa bağlı Merkez Kütüphane deki araştırmacı/kullanıcı hizmetleri işleyişine yönelik sistem oluşturmaktır. 2. KAPSAM Referans/Danışma ve Yararlandırma

Detaylı

PARMAK İZİ - MIFARE KART OKUYUCU/YAZICI

PARMAK İZİ - MIFARE KART OKUYUCU/YAZICI PARMAK İZİ - MIFARE KART OKUYUCU/YAZICI KULLANIM KLAVUZU İÇİNDEKİLER UYARILAR... 3 TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 1. TANIM... 5 2. FİZİKSEL ÖZELLİKLER... 5 2.1. Elektriksel Özellikler... 5 2.2. Boyutlar... 5 3.

Detaylı

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ AÇIKLAMALAR-KULLANIM-BAĞLANTILAR Sayfa 1 ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1-) Sistemin Genel Tanıtımı 3 2-) Sistemin ÇalıĢma ġekli.4 3-) Sistem Yazılımı 5 4-) Sistemin Elektrik ve Bağlantı

Detaylı

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da!

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da! Logsign Hotspot Misafir Ağlar İçin Yeni Nesil Bütünleşik Erişim ve Analitik Çözümü Misafir ağların her geçen gün artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni nesil mimari ile tasarlanmış olan Logsign

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

RS 232 veya 485 seri port. Kapı manyetiği girişi

RS 232 veya 485 seri port. Kapı manyetiği girişi Everfocus ELA-821 NB Tek Kapı Kontrol Ünitesi 300 kullanıcı ve 1393 olay kapasitesi RS 232 veya 485 seri port 4 dijital, 7 segment LED'li ekran 3 adet LED'li gösterge Tuş takımı ve entegre kart okuyucu

Detaylı

KILAVUZ. AloMKK Sesli Yanıt Sistemi Kullanım Kılavuzu

KILAVUZ. AloMKK Sesli Yanıt Sistemi Kullanım Kılavuzu KILAVUZ AloMKK Sesli Yanıt Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler GİRİŞ... 3 MENÜ YAPISI... 5 1-HESAP... 6 2-BLOKAJ İŞLEMLERİ... 7 1- Blokaj koyma... 7 2- Blokaj Çözme... 11 3- Otomatik Blokaj koyma...

Detaylı

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 OTOMOTİV SEKTÖRÜ Satışlarınızı ve karlılığınızı arttıracak kampanyaları hedef kitlenize toplu SMS ile duyurabilirsiniz, Müşterilerinizi özel günlerini, doğum günlerinin,

Detaylı

TW-R50-K2. FRAM bellek 2 kb. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve

TW-R50-K2. FRAM bellek 2 kb. İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve FRAM bellek 2 kb İşlevsel prensip 13,56 MHz'lik bir frekansta çalışan HF okuma/yazma kafaları, okuma/yazma kafası ve veri taşıyıcı kombinasyonuna göre değişen boyutta (0 500 mm) bir geçiş bölgesi oluşturur.

Detaylı

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun 2 1200 Serisi Yangın Paneli Rahatlık kurmak İhtiyaçlarınıza göre tasarlanmış eksiksiz koruma 1200 Serisi Yangın Paneli, yangın koruma için esnek,

Detaylı

Orijinal OSSBERGER Türbin

Orijinal OSSBERGER Türbin Orijinal OSSBERGER Türbin Kendinizi boşa akan giden sudan elektrik üretmeye mi adadınız? Çevre dostu, yenilenebilir, doğal bir kaynaktan enerji elde ederek kullanmak mı istiyorsunuz? Bizim işimiz yüzyıldır

Detaylı

NESNELERİN İNTERNETİ (IOT) KÜBRA YAMAN

NESNELERİN İNTERNETİ (IOT) KÜBRA YAMAN NESNELERİN İNTERNETİ (IOT) 201410404072 KÜBRA YAMAN IOT, fiziksel ve sanal özellikleri olan, aynı zamanda önceden tanımlı fonksiyonlara sahip, akıllı ortamlarda çalışan nesnelerin kendi aralarında kurdukları

Detaylı

Eresense Elektronik Şirket Sunumu. (www.eresense.com sitesinden daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz)

Eresense Elektronik Şirket Sunumu. (www.eresense.com sitesinden daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz) Eresense Elektronik Şirket Sunumu (www.eresense.com sitesinden daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz) 11.02.2013 1 Hakkımızda Eresense Elektronik, Istanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezinde 2009

Detaylı