1-ANTRENÖRÜN TANIMI KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ. Doç. Dr. Faruk YAMANER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1-ANTRENÖRÜN TANIMI KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ. Doç. Dr. Faruk YAMANER"

Transkript

1 1-ANTRENÖRÜN TANIMI VE KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ Doç. Dr. Faruk YAMANER

2 ANTRENMAN HOLMANN Antrenman, organizmada fonksiyonel ve morfolojik değişmeler sağlayan ve sporcuda verimin yükseltilmesi amacıyla belirli zaman aralıkları ile uygulanan yüklenmelerin tümüdür. HARRE Spor antrenmanı, sporda gelişimi sağlamak için bilimsel özellikle pedagojik ilkelere göre yönlendirilen süreçtir. Bu süreç, planlı ve sistemli biçimde etkilenerek sporcuların bir veya daha çok spor dalında üstün başarıya ulaşmasını amaçlar. YAŞAR SEVİM Bedensel ve moral gücün, teknik ve taktik becerilerin organik ve psikolojik yüklenmelerle düzeltilmesi ve en üst düzeye getirilmesi amaçlarına yönelik bir eğitim sürecidir

3 ANTRENÖR Genel ya da ilgili spor dalına özgü bir biçimde, spor etkinliklerini ve antrenmanlarını yaptırarak; sporcuyu teknik, taktik, kondisyon, psikolojik, sosyolojik ve zihinsel açıdan amacına uygun şekilde basamaklı olarak üst düzey verimliliğe ulaştıran eğitici kişidir. (Yaşar Sevim).

4 Antrenörün Kişilik Özellikleri Bir sporcunun başarısı sadece yeteneğine ve çalışma azmine bağlı değildir. Aynı zamanda iyi bir antrenörler çalışmak zorundadır. Antrenörün tek görevi sporcusuna ait olduğu spor branşının teknik, taktik ve kondisyonel yeterliliğini kazandırmak değildir.

5 Antrenör spor bilimciden, spor hekimlerinden ve spor psikologlarından aldığı bilgileri yorumlayarak sporcusuna aktarır. Buna göre antrenör bir yandan araştırıcıdan aldığı bilgileri uygulanabilir hale getirip sporcuya iletirken, diğer yandan performansı yükseltmek için yapılması gereken araştırmaları yapıp sporcuları üzerinde uygular.

6 ANTRENÖRÜN TEMEL KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ Spor bilgisi: Antrenör kendi spor dalında bilgi ve yeniliğe açık olmalıdır. Sporcu antrenörün bilgisinden emin olmalıdır. Antrenör ilgili spor dalının kuralları, teknik ve taktik bilgisine sahip olmalıdır. İlgi düzeyi: Antrenör, sporcuları arasında ayrım yapmadan yeterli ilgiyi gösterebilmelidir. Bu ilgi sporcunun özel yaşantısını da kapsamalıdır. Antrenörün ilgisi her dönem devam etmeli ve kendini sürekli geliştirmelidir.

7 Dürüstlük: Antrenör, kendisine ve sporcularına karşı dürüst olmalıdır. Sporcularına gerekli performansı sergiledikleri taktirde haklarının elde edecekleri güvencesini davranışlarıyla verebilmelidir. Örnek olma: Antrenör, turum ve davranışlarıyla sporcusuna iyi örnek olmalıdır. Olgunluk: Antrenör, sporcularının kusurlarının ve zayıf yanlarının alay etmeden yerinde ve yapıcı düzeltme yoluna gitmelidir.

8 Yenilenebilme: Antrenörün gerek dünya görüşü, gerekse spor kültürü yeni bilgilere açık olmalıdır. Antrenör tek düze olmamalı, monotonluktan kurtarılmalıdır. Zeka: Bir antrenörün IQ testinden yüksek bir skor almasından çok, meraklı ve yaratıcı fikirlere açık bir kişilikte olması gerekir. Spor zekası, bilgi ve tecrübenin birikmesinin sonunda gelişecektir.

9 İnatçı ve ısrarlı olmak: Antrenör, karşılaştığı zorluklara, hüsranlara ve yenilgilere rağmen cesaretini kırmamalı başarıda ısrarcı olmalıdır. Bunların spor kariyerinde yaşanabilecek geçici bir deneyim olduğunun bilincinde olmalıdır. Sabırlı olmak: Başarılı bir antrenör, gelişime göstermeyen bazı durumlarda sistemli bir yaklaşımla çalışmalıdır. Performansın istenilen düzeye gelmesi uzun zaman alabilir. Antrenör bunun farkında olmalı ve beklemeyi bilmelidir.

10 Kendini kontrol edebilme: Antrenör özellikle müsabaka esnasında çok çabuk değişen ataklarda kendini kontrol edebilmelidir. Aksi halde sporcularının stres düzeyini artıracaktır. Organizasyon: İyi eğitilmiş bir antrenör, zaman yönetiminde etkin olmalı ve sporcuyu istenen amaçlar yönünde organize edebilmelidir. Mizah duygusu: Antrenör, sporcuları ile şakalaşabilecek kadar iyi iletişime sahip ve insancıl olabilmelidir. Öyle ki bu özellik antrenörün başarısını etkileyebilmektedir.

11 Dikkatli ve çalışkan olmak: Antrenör çalışma koşullarının bütün ihtiyaç ve taleplerine cevap verebilmelidir. Çalışmaların nitelik ve nicelik olarak başarılı olabilmesi, sporcunun iyi bir performans gösterebilmesi, antrenörün işine verdiği önem ve dikkatine bağlıdır.

12 Spiler e göre antrenörde olması gereken özellikler Antrenör iyi branş bilgisine sahip olmalıdır. Antrenör iyi bir genel kültür bilgisine sahip olmalıdır. Antrenörün kişisel ve karakter özelliğinin uygunluğu.

13 2-ANTRÖNÖR TİPLERİ Doç. Dr. Faruk YAMANER

14 1- Aşırı Disiplinli Otoriter Antrenör Tipi Genellikle yeterli deneyime sahip olmayan genç antrenörlerdir. Sporculara ve insanlara pek güven duymaz, onun için ne olursa olsun yönetmek çok önemlidir. Kontrol kendilerinden alındığında büyük bir kaygı, stres ve emniyetsizlik içine düşerler. Başarılı olmak azmiyle dolu, itaat edilmesini seven ve isteyen, cezalandırıcı, hoşgörüsüz, sert görünümlü, uygulamada şiddet kullanan antrenör tipidir.

15 Bu tip antrenör, yapılması veya yapılmaması gereken bir konuda kendine hakimiyetten yoksundur. Fakat fanatizmin yaygın olduğu sporlarda oyuncuların hayranlığını ve saygınlığını kazanabilir. Planlı bir şekilde hareket eder. Oyunculardan ayrıntılara dikkat etmesini ister ve hata yapan sporcuya karşı katı davranır. Avantajları; disiplinli bir ortam yaratır, oyuncuların kendilerini amaçlarına adamalarını sağlar. Dezavantajları; art arda gelen başarısızlıklar, sporcuda veya takımda huzursuzluğa yol açabilir, tekrar aynı heyecanı ve isteği yakalamak çok zordur. Birçok sporcu, hükmedici aşırı disiplinli otoriter tavırlara maruz kaldığında, yeni bir antrenör aramaya yönelir.

16 2-Uysal ve İyi Huylu Antrenör Tipi Bu tip antrenörler, sevimli ve çoğu kez sempatik kişilerdir. Sporcusuyla sevgiye ve saygıya dayalı ilişki kurar. Onun sorunları ile ilgilenir. Girişken, sorunlarla ilgilenen antrenörlerdir. Her bir sporcuyla iyi bir iletişim kurar. Yumuşak, esnek ve yaratıcı bir yaklaşımla, teke tek tüm sporcuların rahatıyla ilgilenir. Oyuncular bu tip antrenörlerle rahat iletişime geçebilirler. Avantajları; karşılıklı sevgi ve iyi duygular ortamı, takım ruhunu güçlendirip, geliştirir ve çoğu zaman beklenenin ötesinde bir başarı sağlanır. Zafer paylaşılır ve yenilgi telafi edilmez olarak algılanmaz. Güvenli bir ortam söz konusudur. Dezavantajları; bazen antrenörün esnekliği ve tüm önerilere açıklığı takımlarda zayıflığa ya da otorite boşluğuna yol açabilir.

17 3-Gergin ve Hareketli Antrenör Tipi Bu tip antrenörler otoriter antrenör tipine benzer. Yine de aralarında farklılıklar vardır; huzursuz tiplerdir. Alıngan ve telaşlıdırlar. Güven verici olmazlar. Fazla ilkeli değillerdir.

18 4-Gevşek Antrenör Tipi Boyun eğmeye meyilli, her şeyi rahatlıkla karşılayan, ciddiyetleri güven verici olmayan antrenör tipidir. Rahat, pasif ve anlaşmazlıklar karşısında yansız, düşüncelerini belirtmeyen bir kişiliğe sahiptir. Bu takıma ve sporculara karşı ilginin olmadığını gösterir. İyi hazırlanmazlar ve bu yüzden sadece danışman olarak görülürler. Avantajları; sporcuya ve kişiye bağlı kalmadığı için, bağımsızlık hissi verir. Bu rahat ortam, grubun performansı üzerinde baskıcı bir unsur oluşturmaz. Dezavantajları; antrenör ciddi olaylar karşısında sık sık yetersiz kalır. Tam bir gelişme planı yoktur. Sporcu, antrenöre bağımlı olmadığı için tam olarak ne yapılması gerektiğine emin olamaz. Bir başka görüşe göre de uygulama da üç antrenör tipi vardır.

19 Uygulamada Antrenör Tipleri Otoriter Antrenör: İlkeli hareket eden, sert yapıda, istediklerinin yapılmasını isteyen, belli kuralları olan ve sporcuları o kurallara uymasını isteyen, ilkelerinden pek taviz vermeyen ve sporcunun inisiyatifini kullanmasına izin vermeyen antrenör tipidir. Sporcular, bu şekilde çok çabuk sonuca (başarıya) ulaşırlar..

20 Demokratik Antrenör: Genellikle arkadaşça ve kişisel tarzda hareket eden, grubu bir bütün olarak ele alan, işin nasıl yapılacağı konusunda önerileri kabul eden ve sporcusuyla rahat konuşarak onların inisiyatiflerini kullanmasına izin veren antrenör tipidir. Bu şekilde sonuca bilinçli olmakla birlikte geç ulaşır

21 Her İki Özelliği de Dengeleyen Antrenör: Yine kurallarında taviz vermeyen, disiplinli fakat sporcularıyla diyalog halinde olan, onların özel yaşantısıyla ilgilenen, onlarla bütünleşen, kimi zaman sosyal açıdan bilgi veren, böylece onların güvenini kazanan antrenör tipidir. Otoriter antrenör tipine günümüzde oldukça sık rastlanmaktadır. Bazı antrenörler, kendi bilgilerine olan güvensizliklerini zaman zaman otoriterlikle örtmeye çalışmaktadırlar. Yüzeyde otoriter tarz, etkili görülebilir. Antrenörün yaptığı çalışmalara genel olarak Antrenman adı verilir. Biraz daha yakından bakalım tanıma.

22 3-ANTRENÖRÜN ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Doç. Dr. Faruk YAMANER

23 Her antrenörün kendine özgü çalışma yöntemleri vardır. ancak genel olarak: Sporcusuyla olan iletişim yöntemlerini geliştirmelidir. antrenörün eğitimi, bilimsel temellere dayanan, sistematik ve bunları uygulayabilen yapıya sahip olmalıdır.

24 Antrenörün yönetim şekli tüm ayrıntıları belirler. bu yüzden antrenör kendine olan güveni yüksek, dinamik, kendi ve oyuncularını iyi motive edebilen bir yapıya sahip olmalıdır. Antrenör kazanmak için sporcusuyla sorumluluğu paylaşmalıdır ve daha öncesinde de sorumluluğu kendi taşımalıdır.

25 Antrenör, oyuncuları arasında seçici olmasını bilmelidir (iyi, istekli, başarılı ve çok çalışkan sporcuları ayırabilmelidir) Her mükemmel sporcunun arkasında başarılı bir antrenör vardır. Antrenörler sporcuların kaygı düzeylerini kontrol edebilmesi gerekir.

26 Antrenör Müsabakaya Nasıl Hazırlanır?

27 Müsabaka Öncesi Maçın önemliliği Oyuncular Takımın hazırlık şartları Rakip takımın incelenmesi Müsabakanın yapılacağı çevresel şartlar

28 Müsabaka Esnasında Sporcuların müsabaka performansı Rakibin performansı Skor gelişimi ve akışı Müsabakayı doğru değerlendirerek taktik geliştirmek.

29 Müsabaka Sonrası Genel taktik anlayış düzeyinin saptanması Takım oyununun etkinliği Kritik alanlarda takımın- sporcunun başarısı

30

31 4-ANTRENÖRÜN EĞİTİMİ Doç. Dr. Faruk YAMANER

32 Sporcuların istenilen düzeye erişmesinin temel şartlarından en önemlisi her düzeyde uygulama yapabilecek bilgili, becerikli, yetenekli ve iyi eğitilmiş antrenörlere sahip olmaktır.

33 Antrenörler, spor dallarının özellikleri dikkate alınarak bir model içerisinde eğitilmelidir.

34 1- Üniversiteler Tarafından Antrenör eğitiminde üniversiteler düzeyindeki ilk atılım 1974 yılında Gençlik ve Spor Akademilerinin kurulmasıyla başlamış, 1977 de kurulan Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile devam etmiş ve son olarakta 1982 yılında Eğitim Fakültelerine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Bölümlerinin açılmasıyla devam etmiştir.

35 2- BAŞBAKANLIK GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ, SPOR EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞINCA GERÇEKLEŞTİRİLEN KURSLAR TARAFINDAN

36 Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı nca federasyonlarla iş birliği içerisinde açılan yaklaşık ve yaklaşık olarak gün süren kurslardır. Söz konusu kurslara katılan kursiyerler üzerinde yapılan çalışmalarda bu kursların; Hedefe ulaşmak için yetersiz olduklarını, Verilen bilgiyi kursiyerlerin alacak kapasitede olmadığını, Her kademedeki kurslarda başlangıçta seviye tespit sınavı yapmak gerektiği, Kursiyerlerin kurs boyunca çevresel şartlardan olumsuz etkilendiği; kurs boyunca konaklama ve yemek organizasyonlarının orta düzeyde gerçekleştirildiği sonuçlarına ulaşılmıştır.

37 Antrenör Eğitiminin Temel Yapısı 1- Genel Planlama Genel bir planlama yapılmalıi hedefler ve amaçlar belirtilerek kademeli bir çalışmaya girilmelidir. Uzun süreli antrenör eğitimi planlaması Orta süreli antrenör eğitimi planlaması Kısa süreli antrenör eğitimi planlaması

38 2- Ön şartlar belirlenmeli A. Eğtimi uygulayacak kurumdaki bazı şartlar. Antrenör eğitimine ayrılacak tesisler belirlenmeli ve eğitim belli merkezlerde uygulanmalıdır. Gerekli araç ve gereç temini Planlama Eğitimi destekleyecek tedbirler Spor eğitimi yapan kuruluşlarla işbirliği ( BESYO lar)

39 B. Antrenör adaylarında aranacak şartlar C. Antrenör eğitiminin kapsamı D. Öğretici şartlar. Spor dalları ile ilgili uzman öğretim elemanları Genel spor eğitimi ile ilgili spor uzmanları E. Merkez spor kütüphanesi Tüm spor eğitimcilerinin ve sporcuların yararlanacağı geniş kapsamlı bir kütüphanenin kurulması. Bu şekilde tüm spor dallarının dünyadaki gelişimi, kitap, teknik dergi, video, eğitimi videoları vb yayınlarla takip edilmelidir. Böylece tüm spor eğitimine büyük katkı sağlanılabilir. F. Özel ve genel spor yayınlarının basımının özendirilmesi ve gerekli temel kitapların hazırlanması. G. Bilimzel ve teknik dergiler

40 3. Amaçlar, teori ve metotlar belirlenmeli Antrenör eğitiminin branşa özgü ve genel ders konularının teorik olarak amaca yönelik hazırlanması, basılması ve her spor dalına özgü standart uygulama metodunun ana ilkelerinin tespit edilmesi.

41 4. Uygulamalı Olmalı Eğitimin tüm şartları yerine getirildikten sonra ön uygulama yapılmalıdır. Eğer detaylı olarak hazırlanan plan ve programlar uygulamada geçerlilik kazanırsa istenilen antrenör yetiştirilmesi mümkün olacaktır. Bu nedenle uygulama sağlıklı düzenli ve spor eğitiminin amacına uygun olmalıdır.

42 5. Denetim ve değerlendirme yapılmalı Asgari ölçüde de olsa çalışmaların denetimi ve değerlendirilmesi tabanda ve üst düzeyde antrenör eğitimi yapan kuruluşları özendirme açısından motive eder ve en azından eğitimin sonuçları ortaya çıkar.

43 Antrenör Eğitim Kursuna Katılacaklarda Aranılacak Şartlar En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Bütün kademeler için geçerli olup, Milli sporcularda tahsil şartı aranmaz.) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile malül, engelli spor branşlarında ise yalnızca görme ve zihinsel engelli olmamak, Taksirli suçlar hariç olmak üzere ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla; dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı tecil edilmiş olsa dahi ceza almamış olmak,

44 En az 18 yaşını doldurmuş olmak kaydıyla, spor dallarının özelliğine göre ilgili federasyonca belirlenen yaş sınırlamasına uygun olmak, 7/1/1993 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine göre son üç yıl içinde bir defada 6 aydan fazla ve/veya toplam 1 yıldan fazla ceza almamış olmak.

45 ANTRENÖRLERİN SINIFLANDIRILMASI 1. Kademe (E Antrenör): Üst düzey antrenörün yanında ve spora yeni başlayanlarda, 2. Kademe (D Antrenör): Minikler ve yıldızlar kategorisinde, 3. Kademe (C Antrenör): Gençler ve büyükler kategorisinde, 4. Kademe (B Antrenör): Büyükler ve milli takımlarda, 5. Kademe (A Antrenör): Büyükler ve milli takımlarda.

46

ANTRENÖRÜN TANIMI KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ. Doç. Dr. Faruk YAMANER

ANTRENÖRÜN TANIMI KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ. Doç. Dr. Faruk YAMANER ANTRENÖRÜN TANIMI VE KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ Doç. Dr. Faruk YAMANER ANTRENMAN HOLMANN Antrenman, organizmada fonksiyonel ve morfolojik değişmeler sağlayan ve sporcuda verimin yükseltilmesi amacıyla belirli

Detaylı

Kurs Kayıt Saati ve Yeri: Halkapınar Spor Kompleksinde 03 Temmuz 2017 tarihinde 08:30-10:30 saatleri arasında yapılacaktır.

Kurs Kayıt Saati ve Yeri: Halkapınar Spor Kompleksinde 03 Temmuz 2017 tarihinde 08:30-10:30 saatleri arasında yapılacaktır. 03-15 TEMMUZ 2017 TARİHLERİ ARASINDA İZMİR DE YAPILACAK OLAN SPOR MASÖRÜ YETİŞTİRME KURSUNA KATILACAKLARDA ARANILACAK ŞARTLAR a) Spor Masörü Eğitim Kurslarına katılacaklarda aşağıdaki şartlar aranır. b)

Detaylı

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ: 16.04.2015 KARAR NO : 16 Amaç TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimatın amacı

Detaylı

TÜRKĠYE HERKES ĠÇĠN SPOR FEDERASYONU ANTRENÖR EĞĠTĠM TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKĠYE HERKES ĠÇĠN SPOR FEDERASYONU ANTRENÖR EĞĠTĠM TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETĠM KURULU KARAR TARİHİ : 29.05.2009 KARAR NO : 8/6 TÜRKĠYE HERKES ĠÇĠN SPOR FEDERASYONU ANTRENÖR EĞĠTĠM TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı,

Detaylı

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ : 12.04.2014 KARAR NO : 19/15 TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı, sporcuların

Detaylı

: Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanını,

: Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanını, YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ : 03/03/2013 KARAR NO : 3 TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR SPOR FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Talimatın amacı, sporcuların

Detaylı

TÜRKĐYE ESKRĐM FEDERASYONU GAZĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BESYO ANTRENÖR EĞĐTĐMĐ ĐŞ BĐRLĐĞĐ PROTOKOLÜ

TÜRKĐYE ESKRĐM FEDERASYONU GAZĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BESYO ANTRENÖR EĞĐTĐMĐ ĐŞ BĐRLĐĞĐ PROTOKOLÜ TÜRKĐYE ESKRĐM FEDERASYONU GAZĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BESYO ANTRENÖR EĞĐTĐMĐ ĐŞ BĐRLĐĞĐ PROTOKOLÜ ANKARA 2010 TÜRKĐYE ESKRĐM FEDERASYONU GAZĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BESYO ANTRENÖR EĞĐTĐMĐ ĐŞ BĐRLĐĞĐ PROTOKOLÜ BĐRĐNCĐ BÖLÜM

Detaylı

ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönetmeliğin amacı; sporcuların yetiştirilmelerinde spor dalları itibariyle görev alacak antrenörlerin eğitimleri

Detaylı

SPOR KONDİSYONERLİĞİ EĞİTİM YÖNERGESİ

SPOR KONDİSYONERLİĞİ EĞİTİM YÖNERGESİ SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SPOR EĞİTİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2011 SPOR KONDİSYONERLİĞİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı sporcuların performans

Detaylı

T.C GENÇLIK VE SPOR BAKANLIGI Spor Genel Müdürlüğü

T.C GENÇLIK VE SPOR BAKANLIGI Spor Genel Müdürlüğü T.C GENÇLIK VE SPOR BAKANLIGI Spor Genel Müdürlüğü SAYIR20. ISGM.O 72 00.01-7741 HO KONU!,('/IXI 2012 TÜRKİYE HALTER FEDERASYONU BAŞKANLIGINA ilgi:02.01 2012 tarih ve 0012 sayılı yazmiz. 20 i2 yılı spor

Detaylı

BÖLÜM - 5. ANTRENMAN NEDİR? ANTRENMAN KAVRAMI, TANIMI ve AMAÇLARI

BÖLÜM - 5. ANTRENMAN NEDİR? ANTRENMAN KAVRAMI, TANIMI ve AMAÇLARI BÖLÜM - 5 ANTRENMAN NEDİR? ANTRENMAN KAVRAMI, TANIMI ve AMAÇLARI 142 ANTRENMAN NEDİR? ANTRENMAN KAVRAMI, TANIMI ve AMAÇLARI Antrenman kavramı farklı otoritelerce, farklı görüş açıları getirerek tanımlanmıştır

Detaylı

ANTRENMAN BİLİMİ/YETENEK SEÇİMİ VE İLKELERİ

ANTRENMAN BİLİMİ/YETENEK SEÇİMİ VE İLKELERİ ANTRENMAN BİLİMİ/YETENEK SEÇİMİ VE İLKELERİ YRD.DOÇ.DR. ESİN ERGİN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU TVF EĞİTİM KURULU ÜYESİ esinergin7@gmail.com 1 Her spor branşında, üst düzeyde,

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Esas Hükümler

İKİNCİ BÖLÜM Esas Hükümler YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ : 13.04.2011 KARAR NO : 18 GSGM G.T : 28.06.2011/ 2853 TÜRKİYE KANO FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu

Detaylı

TÜRKİYE JUDO FEDERASYONU BAŞKANLIĞI ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI

TÜRKİYE JUDO FEDERASYONU BAŞKANLIĞI ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI TÜRKİYE JUDO FEDERASYONU BAŞKANLIĞI ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Talimatın amacı; Judo sporunda; sporcuların yetiştirilmesiyle görevli antrenörlerin

Detaylı

TBF 2009 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç 1.1 Bu Talimatın amacı Binicilik sporunun tüm branşlarında, sporcuların yetiştirilmelerinde görev alacak antrenörlerin eğitimleri ve sınıflandırılmaları

Detaylı

Antrenörün Çalışma Yöntemleri

Antrenörün Çalışma Yöntemleri Antrenörün Çalışma Yöntemleri Her antrenörün kendine özgü çalışma yöntemleri vardır. Ama genel anlamda bakacak olursak antrenör; Sporcusu ile olan iletim yöntemlerini geliştirmelidir, Antrenör eğitimi,

Detaylı

ANTRENÖRLÜK MESLEĞİNE GİRİŞ Y.DOÇ.DR. SÜRHAT MÜNİROĞLU

ANTRENÖRLÜK MESLEĞİNE GİRİŞ Y.DOÇ.DR. SÜRHAT MÜNİROĞLU ANTRENÖRLÜK MESLEĞİNE GİRİŞ Y.DOÇ.DR. SÜRHAT MÜNİROĞLU Antrenör ve Tanımı Sporda eğitici kadro denildiğinde akla ilk gelen Antrenör dür. Antrenör adı verilen spor eğiticilerinin spor gelişmesinde oldukça

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24848

Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24848 Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24848 ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönetmeliğin amacı; sporcuların yetiştirilmelerinde

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl BES505 Spor Bilimlerinde Araştırma Teknikleri K:(3,0)3 ECTS:8 Bilimsel araştırma niteliği ve tanımı özellikleri,

Detaylı

SPORDA ANTRENMAN VE HAREKETİN TEMELLERİ

SPORDA ANTRENMAN VE HAREKETİN TEMELLERİ SPORDA ANTRENMAN VE HAREKETİN TEMELLERİ Doç. Dr. Hakan Sunay Dr. Dicle Aras Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ANTRENMAN KAVRAMI (1) Spor bilimleri kapsamında antrenman; sporcunun fiziksel, tekniksel,

Detaylı

TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU SAĞLIK KURULU TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU SAĞLIK KURULU TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar YÖNETĠM KURULU : MODERN PENTATLON FEDERASYONU KARAR TARĠHĠ : 19.05.2009 KARAR NO : 29 TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU SAĞLIK KURULU TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Amaç Bu Yönetmeliğin amacı; sporcuların yetiştirilmelerinde spor dalları itibariyle görev alacak antrenörlerineğitimleri

Detaylı

TÜRKİYE PENTATLON FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE PENTATLON FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİMİ : TÜRKİYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU KARAR TARİHİ : 23/01/2010 KARAR NO : 37 TÜRKİYE PENTATLON FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç: Madde 1- Bu Talimatın amacı; sporcuların yetiştirilmesinde görev alacak antrenörlerin eğitimleri ve sınıflandırılmaları ile ilgili usul

Detaylı

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU TEKNİK KURUL ÇALIŞMA USUL VE ESASLAR TALİMATI 1-AMAÇ Madde 1- Bu Talimatın amacı; Teknik Kurulun oluşumunu, görev ve yetkileriyle çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

ANTRENÖRÜN TANIMI VE ÖNEMİ. Doç. Dr. Faruk YAMANER

ANTRENÖRÜN TANIMI VE ÖNEMİ. Doç. Dr. Faruk YAMANER ANTRENÖRÜN TANIMI VE ÖNEMİ Doç. Dr. Faruk YAMANER ANTRENMAN HOLMANN Antrenman, organizmada fonksiyonel ve morfolojik değişmeler sağlayan ve sporcuda verimin yükseltilmesi amacıyla belirli zaman aralıkları

Detaylı

EĞİTİM KURULU YÖNERGESİ

EĞİTİM KURULU YÖNERGESİ EĞİTİM KURULU YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER GENEL HÜKÜMLER... 3 AMAÇ... 3 KAPSAM... 3 DAYANAK... 3 TANIMLAR... 3 ESAS HÜKÜMLER... 4 EĞİTİM KURULU ÜYELERİNDE ARANACAK NİTELİKLER... 4 GÖREV SÜRESİ VE ÜYELİĞİN SONA

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığından: TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Talimatın amacı; Genel Müdürlük ve Federasyonun

Detaylı

Futbol ve Maç Analizi

Futbol ve Maç Analizi Futbol dünyada en çok tercih edilen spor dallarından biridir. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler, FİFA nın liglere kattığı yenilikler Transfer ücretlerinin yükselişi bu spor dalına olan ilgi ve Başarı

Detaylı

TÜRKĐYE YELKEN FEDERASYONU ANTRENÖR TALĐMATI

TÜRKĐYE YELKEN FEDERASYONU ANTRENÖR TALĐMATI Đcra Kurulu Kararı 13 / 1 18.4.2007 Değişiklik Karar No 45 / 2 03.06.2008 Değişiklik Karar No 126 / 2 TÜRKĐYE YELKEN FEDERASYONU ANTRENÖR TALĐMATI Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

ANTRENÖR (SPOR EĞİTİMCİSİ)

ANTRENÖR (SPOR EĞİTİMCİSİ) TANIM ANTRENÖR (SPOR EĞİTİMCİSİ) Okullarda, klüplerde, üniversitelerde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ne bağlı kuruluşlarda ve diğer kuruluşlarda; sporcuların ferdi veya toplu olarak, ihtisasları dâhilindeki

Detaylı

TÜRKİYE WUSHU FEDERASYONU AİKİDO ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI

TÜRKİYE WUSHU FEDERASYONU AİKİDO ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI TÜRKİYE WUSHU FEDERASYONU AİKİDO ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ MADDE 1- BU TALİMATIN AMACI; SPORCULARIN YETİŞTİRİLMELERİNDE SPOR DALLARI İTİBARİYLE GÖREV

Detaylı

TÜRKİYE'DE ANTRENÖR EĞİTİM YAPISI VE TEMEL İLKELERİ

TÜRKİYE'DE ANTRENÖR EĞİTİM YAPISI VE TEMEL İLKELERİ Bed. Eğt. Spor Bil. Der. III (1998), 1 : 1-10 TÜRKİYE'DE ANTRENÖR EĞİTİM YAPISI VE TEMEL İLKELERİ Yaşar SEVİM (*) ÖZET Ülkemizde sporun gelişimi ve istenilen düzeye ulaşabilmesinin en önemli ön şartlarından

Detaylı

TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU DIġ ĠLĠġKĠLER KURUL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU DIġ ĠLĠġKĠLER KURUL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar YÖNETĠM KURULU : MODERN PENTATLON FEDERASYONU KARAR TARĠHĠ : 19.05.2009 KARAR NO : 29 TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU DIġ ĠLĠġKĠLER KURUL TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç

Detaylı

TÜRKİYE JUDO FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE JUDO FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE JUDO FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Talimatın amacı; Genel Müdürlük ve Federasyonun üyesi olduğu uluslararası federasyonlarca

Detaylı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanlığından: SPORTİF SÜRÜCÜ VE TEMEL, GÜVENLİ VE İLERİ SÜRÜŞ YETİŞTİRME PROGRAMLARI TALİMATI

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanlığından: SPORTİF SÜRÜCÜ VE TEMEL, GÜVENLİ VE İLERİ SÜRÜŞ YETİŞTİRME PROGRAMLARI TALİMATI Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanlığından: SPORTİF SÜRÜCÜ VE TEMEL, GÜVENLİ VE İLERİ SÜRÜŞ YETİŞTİRME PROGRAMLARI TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Talimatın

Detaylı

TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU ANTRENÖRLÜK ve EĞİTMENLİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU ANTRENÖRLÜK ve EĞİTMENLİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU ANTRENÖRLÜK ve EĞİTMENLİK TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Talimatın amacı, sporcuların yetiştirilmelerinde görev alacak antrenör

Detaylı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIGI Spor Genel Müdürlüğü. TÜRKİYE MUA Y THAl FEDERASYONU BAŞKANLlGINA

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIGI Spor Genel Müdürlüğü. TÜRKİYE MUA Y THAl FEDERASYONU BAŞKANLlGINA T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIGI Spor Genel Müdürlüğü Sayı 18970779-105.02.01/ /8317 Konu : Antrenör Eğitim Talimatı Hk. 06.08.2014 TÜRKİYE MUA Y THAl FEDERASYONU BAŞKANLlGINA İlgi: 17.06.2014 tarih ve 495

Detaylı

Özellikle tıp ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yetenek seçimi ve yönlendirme çalışmalarında araştırmacılar genetik ve laboratuvar

Özellikle tıp ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yetenek seçimi ve yönlendirme çalışmalarında araştırmacılar genetik ve laboratuvar Özellikle tıp ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yetenek seçimi ve yönlendirme çalışmalarında araştırmacılar genetik ve laboratuvar çalışmalarına yönelmiştir. Gagné (2000) bu dönemde yeteneğin geliştirilmesi

Detaylı

1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER

1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER TYF ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠM TALĠMATI Amaç 1. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1 Bu Talimatın amacı; yüzme Atlama, Senkronize Yüzme ve Açık Su dallarında; Sporcuların yetiştirilmelerinde görev alacak antrenörlerinin

Detaylı

Müsabaka Analizinin Gerekliliği

Müsabaka Analizinin Gerekliliği Müsabaka Analizinin Gerekliliği İnsanların göz-beyin sistemi problem çözme ve sonuç bulma için mükemmel olmasına rağmen, Gözlemleme ve hatırlama için kapasitesi sınırlıdır. Öyleki; Göz, Kulak, Dikkatte

Detaylı

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU Turkish Athletic Federation

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU Turkish Athletic Federation Sayı : TAF/1509 01 Nisan 2016 Konu : Hakem Kursu GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE. İlgi : Nevşehir Gençlik Hzm. ve Spor İl Md.lüğünün 29.03.2016 tarih ve 1178 sayılı yazısı. 1. İlgi yazıyla Nevşehir

Detaylı

T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU SEÇME SINAVLARI KILAVUZU

T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU SEÇME SINAVLARI KILAVUZU T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU VE SEÇME SINAVLARI KILAVUZU 2015 BAŞVURULAR 11 ARALIK 21 ARALIK 2015 TARİHLERİ ARASINDA KİLİS VALİLİĞİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ VE İL MERKEZ JANDARMA KOMUTANLIĞINA YAPILACAKTIR.

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU KİMLİK FORMU(Tablo 3)

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU KİMLİK FORMU(Tablo 3) T.C. STAJ RAPORU KİMLİK FORMU(Tablo 3) Adı Soyadı:.. No:. Staj Yapılan Kulüp/Kurum: Staj Yapılan Spor Dalı: Staj Yılı ve Dönemi:./ Staj Süresi :.Hafta,.Saat Staj Değerlendirme Notu:.. Sorumlu Öğrt. Elemanı

Detaylı

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU Antrenör Eğitim Talimatı. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU Antrenör Eğitim Talimatı. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU Antrenör Eğitim Talimatı Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1. Bu talimatın amacı, halk oyuncu yetiştirilmesinde görev alacak halk oyunları antrenörlerinin eğitilmelerine

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU EK:1-1- TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU ANTRENÖR STAJ EĞİTİM PROGRAMI ESASLARI Bölüm I AMAÇ Madde 1- Antrenör Staj Eğitim Programı Esaslarının amacı; antrenör adaylarının eğitimöğretim programlarında

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU Dinçer ÇETİNTAŞ Başkan Seyfi SAVAŞ Başkan Vekili Naci ÖZONAY Sekreter Hakan YAVUZ Üye Alaattin YAKAN Üye Yeşer ESKİCİOĞLU Üye Antrenör Eğitim Bürosu (Ankara)

Detaylı

BÖLÜM - 12 ANTRENMAN PRENSİPLERİ

BÖLÜM - 12 ANTRENMAN PRENSİPLERİ BÖLÜM - 12 ANTRENMAN PRENSİPLERİ 284 ANTRENMAN PRENSİPLERİ Antrenmanın temellerini pedagoji, fizyoloji ve psikoloji oluşturup, antrenmanı bütünü ile yönlendiren kendine has prensipler vardır. Bu prensiplere

Detaylı

b) 2005 yılında Bursa Polis Koleji nin açılması ile ülkemizdeki polis koleji sayısı ikiye çıkmıştır.

b) 2005 yılında Bursa Polis Koleji nin açılması ile ülkemizdeki polis koleji sayısı ikiye çıkmıştır. POLİS KOLEJİ SINAVI ve BAŞVURU KOŞULLARI a) Ankara Polis Koleji, lise derecesinde eğitim ve öğretim yapmak üzere 15.06.1938 tarihinde Atatürk ün direktifleri ile kurulmuş, Anıttepe deki Polis Enstitüsü

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ:10/09/2014 KARAR NO: 90 TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Talimatın amacı; sporcuların

Detaylı

Şekil 1: Sportif Oyunlarda uzun süreli gelişim amaçlarına göre eğitim aşamaları (Ehret, Spaete und. Schubert, 1994)

Şekil 1: Sportif Oyunlarda uzun süreli gelişim amaçlarına göre eğitim aşamaları (Ehret, Spaete und. Schubert, 1994) 1. HENTBOLDA YETENEK GELİŞTİRME 1. Geliştirme Eğitiminin Yapısı ve İçeriği Hentbolda yetenek seçimi ve geliştirme; uzun dönemli eğitim sürecinde, birbirinden ayrılmayan ve zamansal olarak birbirine paralel

Detaylı

TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU BAġKANLIĞI DAĞCILIK ANTRENÖRLÜĞÜ TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU BAġKANLIĞI DAĞCILIK ANTRENÖRLÜĞÜ TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU BAġKANLIĞI DAĞCILIK LÜĞÜ TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı, Dağcı yetiştirmek için açılacak Eğitim programlarında

Detaylı

YÜKLENMENİN ÖLÇÜTLERİ ANTRENMAN BİLGİSİ

YÜKLENMENİN ÖLÇÜTLERİ ANTRENMAN BİLGİSİ ANTRENMAN BİLGİSİ Bir plan ve program çerçevesinde, Ölçüsü iyi saptanmış, Antrenman sürecinin kapsam ve içeriğinde yapılan değişiklikler, Organizmada Morfolojik Fonksiyonel Biyokimyasal uyumlar sağlayan

Detaylı

TENİS HAKEM TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 19.12.2006 01.01.2010 Hakem_1001

TENİS HAKEM TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 19.12.2006 01.01.2010 Hakem_1001 TENİS HAKEM TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 19.12.2006 01.01.2010 Hakem_1001 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu talimatın amacı; Türkiye

Detaylı

HĠZMET ĠÇĠ EĞĠTĠMĠN AMAÇLARI VE TÜRLERĠ DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü. SBF

HĠZMET ĠÇĠ EĞĠTĠMĠN AMAÇLARI VE TÜRLERĠ DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü. SBF HĠZMET ĠÇĠ EĞĠTĠMĠN AMAÇLARI VE TÜRLERĠ DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü. SBF Hizmet içi eğitimin Genel Amaçları (1) 1. Kurumda üretilen mal veya hizmetlerin nitelik ve niceliğini arttırmak 2. Üretimde verimlilik

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU EĞİTİM YETENEK TESPİTİ. İzleyici Antrenörlük ve Yetenek Tespiti (SCOUTING)

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU EĞİTİM YETENEK TESPİTİ. İzleyici Antrenörlük ve Yetenek Tespiti (SCOUTING) TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU EĞİTİM YETENEK TESPİTİ İzleyici Antrenörlük ve Yetenek Tespiti (SCOUTING) BU KONU BİZE NE KAZANDIRACAK Genç futbolculardaki Yeteneği Keşfetmek ile ilgili önemli etkenler konusundaki

Detaylı

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NDAN DUYURU NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Ekonomi, İktisat, İşletme,

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NDAN DUYURU NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Ekonomi, İktisat, İşletme, SIRA NO SINIFI KADRO UNVANI KADRO DERECESİ ADEDİ NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NDAN DUYURU Mardin ili, Nusaybin Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam

Detaylı

KİMYASAL TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

KİMYASAL TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ İlan No: TBTK.MAM.KTE.2018-02 KİMYASAL TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 1- Referans Kodu: TBTK.MAM.KTE.2018-2.01 1.1 İşin Tanımı ve Özellikleri: faaliyetlerinde analitik metod geliştirme konusunda görev almak üzere

Detaylı

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1- SINAVIN AMAÇ ve KAPSAMI: T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1.1) İdaremizin ihtiyaç duyduğu Mühendislik branşlarında; 5302 sayılı İl Özel

Detaylı

KÖ (Kızılötesi-Infrared) sistemler analiz modelleme ve performans değerlendirme altyapılarının geliştirilmesi,

KÖ (Kızılötesi-Infrared) sistemler analiz modelleme ve performans değerlendirme altyapılarının geliştirilmesi, İLERİ TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ İlan No: TBTK.BİLGEM.İLTAREN.2014-1 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ 1.1. Referans Kodu: TBTK. İLTAREN. 2014-1.1/ AR-GE Personeli: İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü

Detaylı

SPOR BUDOKAI-DO (BEYAZ KUŞAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SPOR BUDOKAI-DO (BEYAZ KUŞAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SPOR BUDOKAI-DO (BEYAZ KUŞAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması

Detaylı

BASKETBOLCU KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ANKARA. A 1.1 2014/I

BASKETBOLCU KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ANKARA. A 1.1 2014/I TANIM Topu karşı potaya el ile atma kuralına dayanan ve beşer kişiden oluşan iki takım arasında oynanan basketbol oyununu; temel bir eğitim alarak, bir ücret karşılığı sözleşme ile bağlı bulunduğu bir

Detaylı

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN:

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN: TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN: STAJYER SANATÇI VE TONMAYSTER GİRİŞ SINAVI İLANI Kurumumuz Ankara, İstanbul ve İzmir Radyolarında, istihdam edilmek üzere; sözlü-mülakat ve uygulamalı

Detaylı

UN VA NI AD ED İ. Avu kat. Avu kat TOPLAM 3

UN VA NI AD ED İ. Avu kat. Avu kat TOPLAM 3 AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I - GENEL HUSUSLAR 1 - Teşekkülümüz merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 06.05.2015 tarih ve 29347 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Elektrik İletim

Detaylı

KAHTA KAYMAKAMLIĞININ GEÇĠCĠ KÖY KORUCUSU ALIMI ĠLANI

KAHTA KAYMAKAMLIĞININ GEÇĠCĠ KÖY KORUCUSU ALIMI ĠLANI KAHTA KAYMAKAMLIĞININ GEÇĠCĠ KÖY KORUCUSU ALIMI ĠLANI KAHTA KAYMAKAMLIĞINDAN DUYURULUR ĠçiĢleri Bakanlığı Ġller Ġdaresi Genel Müdürlüğünün 24 Kasım 2015 tarihli, Sayı; 12229819-000-E.6169 sayılı ve Geçici

Detaylı

TVF ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI

TVF ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI VOLEYBOL ANTRENÖRLERİNİN EĞİTİMİ, KADEMELENDİRİLMESİ ve BELGELENDİRİLMESİNE İLİŞKİN TALİMAT BİRİNCİ BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu Talimatın amacı; voleybol antrenörlerinin yetiştirilmeleri, kademelendirilmesi,

Detaylı

İŞARET DİLİ ÖĞRETİCİSİ VE TERCÜMANI

İŞARET DİLİ ÖĞRETİCİSİ VE TERCÜMANI TANIM İşitme engelli, dil ve konuşma bozukluğu olan bireylerin eğitim, iş, sağlık, çalışma, hukuki durumlar veya buna benzer hallerde çevreleri ile iletişimine yardımcı olan, Türk İşaret Dilinde (TİD)

Detaylı

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM SEVGİ ÖÇVER Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen 1 Stratejik yönetim, uzun vadeli planlamalar ve kararlar ile konaklama isletmelerinin en üst düzeyde etkin ve verimli

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU YAN KURULLARININ ÇALIŞMA, GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU YAN KURULLARININ ÇALIŞMA, GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU YAN KURULLARININ ÇALIŞMA, GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu talimatın amacı, Türkiye Oryantiring Federasyonu

Detaylı

TYF YELKEN ÖĞRETİCİ/EĞİTMEN TALİMATI Madde 6.1 ve 6.7 hükümleri gereğince Öğretici/Eğitmen olmak için adaylarda aşağıdaki nitelikler aranır:

TYF YELKEN ÖĞRETİCİ/EĞİTMEN TALİMATI Madde 6.1 ve 6.7 hükümleri gereğince Öğretici/Eğitmen olmak için adaylarda aşağıdaki nitelikler aranır: Türkiye Yelken Federasyonu 2014 yılı eğitim faaliyetleri dahilinde, aşağıda ilan edilen dallarda ve kademelerde, kurslar, seminerler açılacaktır. Talep olması durumunda başka kurslar da planlanacaktır.

Detaylı

TÜRKİYE HENTBOL FEDERASYONU İL TEMSİLCİLERİ TALİMATI

TÜRKİYE HENTBOL FEDERASYONU İL TEMSİLCİLERİ TALİMATI TÜRKİYE HENTBOL FEDERASYONU İL TEMSİLCİLERİ TALİMATI Amaç Madde 1 Bu Talimatın amacı, illerde hentbol faaliyetleriyle meşgul olmak üzere o il de yapılacak olan hentbol faaliyetlerinin federasyonla uyumlu

Detaylı

MASA TENİSİ ANTRENÖR TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MASA TENİSİ ANTRENÖR TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MASA TENİSİ ANTRENÖR TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Amaç Bu Talimatın amacı; Masa Tenisi sporunda; Sporcuların yetiştirilmelerinde görev alacak Masa Tenisi antrenörlerinin

Detaylı

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ 1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ 1.1 Takım ve oyuncularınız üzerindeki etkinizi anlayın 1.2. Oyunculara çeşitli durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğretin Oyuncunun yeteneği şunlara bağlı olarak geliştirilebilir:

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU HAKEM TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU HAKEM TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER SAYFA NO : 1 / 6 AMAÇ Madde 1- Bu talimatın amacı; Türkiye de tenis turnuvalarını yönetecek seviyede başhakemleri ve tenis maçlarını yönetecek kule, çizgi, yardımcı hakemleri,

Detaylı

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Talimatın amacı; yelken (yat / dingi) rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü sporcularını yetiştirecek

Detaylı

MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 12 Mayıs 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27932 YÖNETMELİK Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden: MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Kapsam Madde 2 Bu Talimat, Briç spor dalında antrenör eğitim programları ile bu programların uygulama usul ve esaslarını kapsar.

Kapsam Madde 2 Bu Talimat, Briç spor dalında antrenör eğitim programları ile bu programların uygulama usul ve esaslarını kapsar. TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU ANTRENÖR TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 Bu Talimatın amacı, sporcuların yetiştirilmelerinde görev alacak antrenörlerin eğitimleri ve sınıflandırılmaları ile

Detaylı

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- (1) Bu Talimatın amacı; yüzme, atlama, senkronize yüzme ve açık su dallarında; Müsabakalarda, Kamplarda,Antrenmanlarda,

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCILIĞI

İDARİ VE MALİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCILIĞI İlan No: TBTK.MAM.BYİM.2016-01 İDARİ VE MALİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCILIĞI 1- Referans Kodu: TBTK.MAM.BYİM.2016-1.01 1.1- İşin Tanımı ve Özellikleri Bütçe ve Raporlama Birimi görevleri kapsamında yürütülen

Detaylı

TÜRKİYE SANAYİ SEVK VE İDARE ENSTİTÜSÜ

TÜRKİYE SANAYİ SEVK VE İDARE ENSTİTÜSÜ İlan No: TBTK.TÜSSİDE/2015-1 1. İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ 1.1. Referans Kodu: TÜSSİDE.01 / AR-GE Personeli (Araştırmacı): Eğitim projelerinde görev almak üzere Projeler Koordinatörlüğüne bağlı çalışacak

Detaylı

S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ. Rapor: Jane Doe ID: HB290793

S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ. Rapor: Jane Doe ID: HB290793 S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ Rapor: Jane Doe ID: HB290793 Tarih Ağustos 13, 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S M E N

Detaylı

TBHF ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI

TBHF ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU ANTRENÖR EĞİTİM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; sporcuların yetiştirilmesinde görev alacak antrenörlerin IIHF standartlarında

Detaylı

ANTRENÖRLÜK DENEYİMİ DEFTERİ

ANTRENÖRLÜK DENEYİMİ DEFTERİ 1 ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ YARDIMCI UZMANLIK ANTRENÖRLÜK UYGULAMASI ANTRENÖRLÜK DENEYİMİ DEFTERİ ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI NUMARASI SINIFI :. :. :. :. AKSARAY 2 ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞI Yapmakla

Detaylı

2010 DÖNEMİ 1996 İL KARMALARI TOPLANTISI 08 ARALIK 2009

2010 DÖNEMİ 1996 İL KARMALARI TOPLANTISI 08 ARALIK 2009 2010 DÖNEMİ 1996 İL KARMALARI TOPLANTISI 08 ARALIK 2009 İL KARMALARINDAN BEKLENTİLER Üst düzey bir takımın oluşturulması Dünya çapındaki elit takımların performans analizleri gösteriyor ki erkek ve bayanlarda

Detaylı

Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanlığı. Antrenörlük Eğitimi Bölümü Staj Ders Dosyası Ġstenilen Belgeler;

Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanlığı. Antrenörlük Eğitimi Bölümü Staj Ders Dosyası Ġstenilen Belgeler; Antrenörlük Eğitimi Bölümü Staj Dersi Sorumlusu Öğretim Elemanlarına; Antrenörlük Eğitim Bölümü öğrencilerinin son sınıfında kendi branşları ile ilgili kulüplerde iki dönem süresince yaptıkları staj dersi

Detaylı

T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTMEN, ANTRENÖRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ

T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTMEN, ANTRENÖRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTMEN, ANTRENÖRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karabük Üniversitesinde

Detaylı

Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi. Spor Bilimleri Anabilim Dalı

Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi. Spor Bilimleri Anabilim Dalı Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi Spor Bilimleri Anabilim Dalı Liderlik ve Spor Yönetimi Spor Yönetim Prensipleri Tarafsızlık Yeterlik (Bireylerin neyi en iyi yapabileceklerini bilmek ve

Detaylı

Sporcularda Özgüven Gelişimi

Sporcularda Özgüven Gelişimi Sporcularda Özgüven Gelişimi Özgüven, kişinin herhangi bir şeyi yapabileceğine olan inançlar bütünüdür. Başka bir deyişle özgüven: inançlı, azimli ve kararlı olmaktır. Hepimizin bildiği gibi, birçok sporcu

Detaylı

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1- SINAVIN AMAÇ ve KAPSAMI: T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1.1) İdaremizin ihtiyaç duyduğu Mühendislik branşlarında; 5302 sayılı İl Özel

Detaylı

Rehberlik bir süreçtir. Bir anda olup biten bir iş değildir. Etkili sonuçlar alabilmek için belli bir süre gereklidir.

Rehberlik bir süreçtir. Bir anda olup biten bir iş değildir. Etkili sonuçlar alabilmek için belli bir süre gereklidir. Rehberlik Servisinin Ve Rehberliğin Tanıtılması Rehberlik Nedir? Rehberlik; eğitimde bir hizmet alanı olarak demokratik ortam içinde öğrencinin bedensel, zihinsel ve sosyal bütün kapasitelerini en ileri

Detaylı

BÖLÜM - 9. DOĞRU ANTRENMAN, ANTRENMAN KALİTESİ ve YETENEK SEÇİMİ

BÖLÜM - 9. DOĞRU ANTRENMAN, ANTRENMAN KALİTESİ ve YETENEK SEÇİMİ BÖLÜM - 9 DOĞRU ANTRENMAN, ANTRENMAN KALİTESİ ve YETENEK SEÇİMİ 244 DOĞRU ANTRENMAN VE ANTRENMAN KALİTESİ Giriş bölümünde anlatıldığı gibi, en önemli kavramlardan birisi de doğru antrenman dır. Ancak,

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, besin/gıda teknolojisi-ev yönetimi ve beslenme alanında teorik ve uygulamalı eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Konusu ile

Detaylı

ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI

ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI İlan No: TBTK.ARDEB.2017-2 ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI 1- İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ: Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı / Bilimsel Programlar Uzmanı pozisyonları için; TÜBİTAK a sunulan

Detaylı

Ailenin çocuk yetiştirmedeki tutumunu ve çocuk yetiştirmeyle ilgili sorunlarını anlamak için aile tutum modeli ni bilmek yararlı bir yaklaşımdır.

Ailenin çocuk yetiştirmedeki tutumunu ve çocuk yetiştirmeyle ilgili sorunlarını anlamak için aile tutum modeli ni bilmek yararlı bir yaklaşımdır. AİLE TUTUMLARI Eğitimciler olarak bizler çocukların gelecekte uyumlu ve başarılı olabilmeleri için en sağlıklı eğitim yollarının geliştirilmesi çabası içindeyiz. Öğrenci eğitiminde ve çocuğa karşı doğru

Detaylı

SPOR TENİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SPOR TENİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu ÖğrenmeGenel Müdürlüğü SPOR TENİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir

Detaylı

faaliyetlerin bir veya birden fazlasında yer almak, verilen görevleri yerine

faaliyetlerin bir veya birden fazlasında yer almak, verilen görevleri yerine ULUSAL ELEKTRONİK VE KRİPTOLOJİ ENSTİTÜSÜ İlan No: TBTK.BİLGEM.UEKAE.2014-1 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ 1.1. Referans Kodu: TBTK. UEKAE.2014-1.1 / AR-GE Personeli: Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Enstitüsü'nde

Detaylı

TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU HAKEM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU HAKEM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ : 27.01.2007 KARAR NO : 10 TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU HAKEM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Triatlon müsabakalarında

Detaylı

ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ (UME)

ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ (UME) İlan No: TBTK.UME.02/2015-2 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ (UME) 1.1. Referans Kodu: UME2.G4IK1-01 İnsan Kaynakları Yönetimi süreçlerinde mevzuatlara uygun çalışacak personel

Detaylı

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 3. KADEME ANTRENÖR KURSU. Mevki Gerelilikleri ve Oyuncu Seçimi. Dr.Barbaros Çelenk

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 3. KADEME ANTRENÖR KURSU. Mevki Gerelilikleri ve Oyuncu Seçimi. Dr.Barbaros Çelenk TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 3. KADEME ANTRENÖR KURSU Mevki Gerelilikleri ve Oyuncu Seçimi Dr.Barbaros Çelenk 1 Mevkilerin Oyuna katkıları. Blok %10 Servis % 7 Pasör hucumu % 4 Pasör Çaprazı hucumu % 30

Detaylı