Etkin Marka Yönetimi Deneyimsel Pazarlama ve Shopper Marketing ONUR TUĞMAN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Etkin Marka Yönetimi Deneyimsel Pazarlama ve Shopper Marketing ONUR TUĞMAN"

Transkript

1 Etkin Marka Yönetimi Deneyimsel Pazarlama ve Shopper Marketing ONUR TUĞMAN

2 Onur Tuğman? Eğitim: İstanbul Üniversitesi - Ekonometri, Lisans Marmara Üniversitesi - Oyun Teorisi, Mba Baruch College - Marketing Management, Mba Marmara Üniversitesi - Yöneylem, Phd devam Profesyonel Hayat: 15 yıl deneyim (PR, Event, Reklam Ajansları) Vagabond - Yönetici Ortak İstanbul Business School - Program Direktörü Yeditepe, Okan, Kemerburgaz Ünv. - Eğitmen

3 Marka... Marka; tüketicinin zihnindeki duygusal ve işlevsel algı bütünlüğüdür.

4 Marka İletişimi... Marka iletişimi; ürün veya hizmet ile tüketici arasındaki kurulan sürdürülebilir ilişkidir. Etkin bir marka iletişimi; markayı net bir şekilde tüketicinin algısına ve hayatına yerleştirmeyi hedefler. Marka ile ilgili bariyerler ve içgörüler bulunarak, algı yönetimi bulgulara göre stratejik plan dahilinde yapılır.

5 Marka İletişimi... Ürün ve fiyat odaklı 4P öldü, yeni nesil pazarlama insan ve değer odaklı 4C Promotion yerine Communication Günümüz marka iletişiminde; Markaların kendilerine odaklanan marka konumlandırmalarından çok, insana odaklanan marka varlık sebeplerine önem vermeleri gerekmektedir.

6 Dove neden var?

7 Dove Brand Purpose...

8 Dove Brand Purpose... Real Beauty Kadınların doğal güzellikleri ile barışık olması ve yapay güzelliğe karşı, kendilerine daha fazla güvenli olmaları.

9 IKEA neden var?

10 IKEA Brand Purpose...

11 IKEA Brand Purpose... For better living Fonksiyonellik, tasarım ve şıklığı ulaşılabilir uygun fiyatlar ile sunarak, insanların daha iyi bir ev ve ofis hayatına sahip olmaları.

12 Coca-Cola neden var?

13 Tüketici davranışlarını tanımlamak Pazarlama dünyasındaki herşeyin başlangıç ve sonunu belirleyen 2 temel kavram vardır;

14 Marka algısı ve satın alım kararı... Ürünler fabrikalarda, markalar tüketicilerin zihinlerinde oluşturulur. SOL Estetik Duygusal Ahlaki Rasyonel Mantıklı Organize SAĞ

15 DÜŞÜNCE DUYGU ÇOK AZ otomobil bilgisayar gelinlik ilaç parfüm tahvil giyim seyahat gazete süs şampuan deterjan sabun bira ekmek çiçek çikolata soda tuz

16 Algıyı etkileyen faktörler... İnsanların çelişkileri, gündelik ve toplumsal olaylar karşısında verdikleri tepkileri, gelecekten beklentileri, kavgaları, sevinçleri neler? Nasıl eğleniyorlar, ne ile mutlu olup, neden üzülüyorlar? İnsanların bugünün yaşam biçimi içindeki hisleri ve gerçek davranışları ne? neden? ve neden? ve neden? neden?...

17 Genel bilgi ile davranışların tanım farkı Genel bilgi tüketicinin var olan özelliklerini tanımlar; Görünüm Davranış İnanç,vs. Davranışların sebepleri, oluşumları ve devamlılıklarını tanımlamak için 'içgörü' tanımını kullanırız.

18 İçgörü Tüketici motivasyonlarından, ihtiyaçlarından, içsel çatışmalarından rafine edilmiş insani gerçektir. Tüketici bariyer kilidini açmaya yarayan anahtardır. İçgörü, davranışların temel nedenini tanımlar. İnsanlar buna neden inanıyorlar? İnsanlar neden böyle davranıyorlar? İnsanlar neden bunu tercih ediyorlar? İnsanlar neden bunu kullanmıyor?

19 Bu işi yapma sebebimiz ne? (1) KİM? (2) NEREDE? KİMİNLE? (3) NE? (4) ANALİZ Tüketiciyi tanımla, tüm özellikleriyle betimle, sıkıcı tanımlamaların dışına çık, detaycı ol Sosyal ve fiziksel ortamını tanımla Tüketicilerle ilgili ne öğrenmek istiyorsun, beklentilerini keskinleştir, yeni sorular sor BİR İÇGÖRÜYE ULAŞ

20 1) TÜKETİCİMİZ KİM? İş hedefinin hayata geçmesini mümkün kılacak potansiyel nerede? Hangi hedef kitle içinde markamızın, ürünümüzün kazanma şansı var? İş hedefine ulaşmak için, kimleri ikna etmemiz gerekiyor? Kime ulaşıyoruz, kime ulaşamıyoruz? Ne yer, ne içer, ne sever, ne sevmez? Hangi markalarla yakın, ona daha önce kimler ulaştı? Sıkıcı tanımlamaların dışına çık, detaycı ol!

21 2a) TÜKETİCİMİZ KİMİNLE? Tüketicilerle hangi ortamlarında bir araya gelmek istiyoruz? Kimlerle olan ilişkisinde bizim bir rolümüz olabilir? Yalnızken mi, aile içinde mi, karşı cinsle olan ilişkilerinde mi, kalabalıklarda mı, yabancılarla mı, dostlarıyla mı? Hangi yaş grubuna ait, kendi yaş grubuyla olan ilişkisinde mi yoksa başka yaş gruplarıyla olan ilişkisinde mi yer almak istiyoruz? Tüketicinin sosyal ortamını tanımla!

22 2b) TÜKETİCİMİZ NEREDE? Tüketicilerle hangi ortamlarında bir araya gelmek istiyoruz? Hayatlarının hangi alanında yer almak istiyoruz? Bize nerede yer açmalılar? Gün içinde, hayat içinde, mekan içinde ya da dışında nerelerde var olmak istiyoruz? Dış mekanda mıyız, iç mekanda mıyız? Mobil miyiz? Sabit miyiz? Ortamda başka hangi etmenler var? Hangi ortamdaki davranışlarını iyi anlamalıyız? Tüketicinin fiziksel ortamını tanımla!

23 3) TÜKETİCİMİZİN NESİ VAR? (nesi yok?) Hayatındaki eksikler ne? Ürünümüzle, markamızla, kategoriyle ilgili bariyerler var mı? Karşılanmamış bir ihtiyacı var mı? Alışkanlıkları neler? Ritüelleri var mı? Beklentileri neler? Ürünümüzün, markamızın iç dünyalarında bir karşılığı var mı? İnandırıcı olan üstünlükler neler? Zaafları? Bu insanlarla ilgili ne öğrenmek istiyorsun, beklentilerini keskinleştir, yeni sorular sor!

24 Bu işi yapma sebebimiz ne? (1) KİM? (2) NEREDE? KİMİNLE? (3) NE? İÇGÖRÜ (INSIGHT) Tüketiciyi tanımla, tüm özellikleriyle betimle, sıkıcı tanımlamaların dışına çık, detaycı ol Sosyal ve fiziksel ortamını tanımla Tüketicilerle ilgili ne öğrenmek istiyorsun, beklentilerini keskinleştir, yeni sorular sor

25 İçgörü nün Amacı, Bariyerleri Ortadan Kaldırmaktır

26 BARİYER İÇGÖRÜ nün AMACI UYGUNLUK Sunulan fayda ile ilgilenmiyorum Faydayı özellikle ÇEKİCİ / ÖNEMLİ hale getirin İNANDIRICILIK Faydanın olabileceğine inanmıyorum Ürünün faydayı sağladığı konusunda İnandırıcılık yarat ÜSTÜNLÜK Faydayı zaten diğer ürünlerden alıyorum Üstünlük Fikri Yarat

27 BARİYER İÇGÖRÜ nün AMACI UYGUNLUK Sunulan fayda ile ilgilenmiyorum Faydayı özellikle ÇEKİCİ / ÖNEMLİ hale getirin Ürün: Rakipler ne zaman ve hangi durumlarda faydayı sağlayamıyor? Psikolojik: Ürün/hizmet hayatı nasıl değiştiriyor/iyileştiriyor? Psikolojik: Ürünün/hizmetin kullanıldığı en önemli an/yer/durum hangisi ve neden? Psikolojik: Ürünü/hizmeti kullandığınızı ve sağladığı faydayı kim fark edebilir? Psikolojik: Faydayı elde ettiğinizde nasıl hissediyorsun? Psikolojik: Faydayı size kim anlatırsa ilgilenirsiniz?

28 BARİYER İÇGÖRÜ nün AMACI İNANDIRICILIK Faydanın olabileceğine inanmıyorum Ürünün faydayı sağladığı konusunda İnandırıcılık yarat Ürün: Ürünün içinde veya işleyişinde faydasına inanmanızı sağlayabilecek bir özellik var mı? Ürün: Ürünün işleyişi bildiğinizden veya tahmin ettiğinizden farklı mı? Ürün: Ürünü daha fazla/başka yer/zaman/durumlarda kullanmanın faydası ne olabilir? Psikolojik: Sizi kim ya da hangi otorite inandırabilir?

29 BARİYER İÇGÖRÜ nün AMACI ÜSTÜNLÜK Faydayı zaten diğer ürünlerden alıyorum Üstünlük Fikri Yarat Ürün: Fayda için standard of excellence ne? Ürün: Ürünü özel ve üstün kılan özellikleri neler? Ürün: Rakipler hangi durumlarda başarısız oluyor? Ürün: Ürün/hizmet hangi durumlarda/nerede/ne zaman daha iyi sonuç veriyor? Ürün: Ürünü daha fazla kullanmanın faydaları neler? Ürün: Ürünü/hizmeti kullanmanız gerekenden daha az sıklıkta/yerde kullanmanın dezajantajları neler? Ürün: Ürün/hizmet size daha önce hiç tahmin etmediğiniz bir alanda fayda sağlayabilir mi? Psikolojik: Faydaya sahip olmadığınızı sizden başka kim fark edebilir? Psikolojik: Ürün/hizmetin faydası beklentilerinizin üstüne çıkarsa ne hissedersiniz?

30 4 Basit Soru 4 Basit Cevap 1. Kiminle Konuşuyoruz? (Hedef Kitle) 2. Onlarla neden konuşuyoruz? (Amaç) 3. Ne söylüyoruz? (Mesaj) 4. Bize inanmaları için sebep ne? (Kanıt)

31 Istanblue iletişim kampanyası...

32 RedBull iletişim kampanyası...

33 Deneyimsel Marka İletişimi

34

35

36 Deneyim Ekonomisinin Gelişimi

37 Deneyimsel Marka...

38

39

40 Deneyimsel Pazarlamanın temeli... Deneyimsel Pazarlamanın temelini müşterilerin yaşayabileceği 5 Ayrı Deneyim oluşturmaktadır. 1.Algılamak 2.Hissetmek 3.Düşünmek 4.Faaliyette Bulunmak 5.İlişkilendirmek

41 1-) Algılamak

42 Kokuyu ve tadı güçlendirmeli ve yoğunlaştırmalıyız

43

44

45 Renkli ve güçlü görsellerle Göze hitap etmeliyiz

46

47 İnsanlarda Dokunma hissi yaratmalıyız

48

49 İnsanlar bizi Duymalılar

50 İnsanlar bizi Duymalılar

51 2-) Hissetmek

52

53 3-) Düşünmek

54

55 4-) Faaliyette bulunmak

56

57 5-) İlişkilendirmek

58

59 Mercedes-Benz Invisible Campaign

60 Unutulmaz Deneyimlerin Tasarımı

61 Unutulmaz Deneyimlerin Tasarımı... Deneyimin ana temasının oluşturulması (Temanın marka ile bütünleşmesi gerekir)

62 Unutulmaz Deneyimlerin Tasarımı... İzlenimler Pozitif ipuçlarını belirtme (Yaşanacak deneyim hakkında izlenim sağlama)

63 Unutulmaz Deneyimlerin Tasarımı... Negatif ipuçlarının ortadan kaldırılması (Negatif yönleri pozitif tarzda algılatmak)

64 Unutulmaz Deneyimlerin Tasarımı... Deneyimin merch ile birleştirilmesi (Deneyimi hatırlatıcı materyal sağlanması)

65 Unutulmaz Deneyimlerin Tasarımı... Deneyimin 5 duyu ile bütünleştirilmesi

66 Deneyimsel iletişimin etkinliği... IXMA araştırması verilerine göre; Tüketicilerin %75'i deneyim yaşadıkları bir markanın iletişimine daha çok ilgi gösteriyor Her 10 kişiden 8'i yaşadığı marka deneyimini başkaları ile paylaşıyor (1'e 7) %60 katılımcı, deneyim yaşadığı markayı satın alabileceğini belirtmekte %89 daha önce bir deneyimini yaşadığı markayı almaktan rahatlık duyuyor

67 Heineken Fake Event...

68 Tic Tac Gerilla...

69 Virgin Airlines iletişim çalışması...

70 Shopper Marketing Alışverişçinin halihazırdaki satın alma davranışlarını derinlemesine anlayarak başlar, ardından marka değerini inşaa ederken hem markaların hem de satış kanalında yer alanların iş hacmini artırırak alışverişçiyi, uygun bir şekilde satın almaya yönlendirir.

71 Shopper Marketing Yapılan araştırmalara göre; Marka seçimlerinin %70 i satış noktalarında gerçekleşmektedir Satın alma kararlarının %68 i planlanmamıştır Raf karşısındaki karar anı ortalama 3.5 saniyedir Müşterilerin %5 i belirli bir kategorideki tek bir markaya bağlıdır

72 Shopper Marketing Marka Tüketici ve alıcı için marka hakkında en uygun olanın ne olduğunu anlıyoruz. Satış Biz, perakendecilerin Kanalı iş yapısını, onların marka ve alıcı tabanı değerlerini anlıyoruz. Alıcı Alıcıların kültürel geçmişlerinin ve değerlerinin onların satın alma motivasyonları üzerinde etkili olduğunu anlıyoruz ve onlara yaklaşırken, buna uygun olarak hareket ediyoruz.

73 Shopper Marketing Kavramları Tüketici (Consumer) Alışverişci (Shopper) Satın Alan (Buyer) Bir ailenin süpermarketten bebek bezi alımını inceleyelim? FMOT ve SMOT POP ve POS

74

75 The Shopper Continuum Pre-Tail TM Araştırma, kulaktan kulağa Mağaza ya da web sitesi seçmek Taramak, araştırmak, kıyaslamak ve ürünü seçmek Retail Post-Tail TM Ürünü kullanmak Satın alma anı = Hareket noktaları, davranışlar

76 Alt Açılımlar Shopper Marketing Stratejik İş Yapısı Geliştirme Alıcı İçgörüsü Platform Temaları & Fikirler Program Aktivasyonu Paketleme Tasarımı Alıcı Tabanlı Tasarım Mağaza Medyası Tüketici INTEGER Promosyonu Tutundurma Stratejisi Ortaklık Stratejisi Promosyonel Paket Tasarımı Sponsorluk Etkinlik Pazarlaması Kuponlar, Geri Ödentiler ve Çekilişler Promosyonel Medya Digitail E-Ticaret Stratejisi Çevirim içi Tutundurma Stratejisi Perakende Dijital Çözümler Mobil Çözümler Müşteri İlişkileri Yönetimi/ 1 e 1 Strateji İnteraktif Reklamcılık Dijital Medya Web Geliştirme Içgörü & Strateji Strateji Geliştirme Hedef Kitle İçgörüsü Medya İçgörüsü Perkende Bilgi & Enformasyon Konsept Fikir Geliştirme Nicel ve Nitel Araştırmalar Uygulama Basitleştirmesi Saha Pazarlaması Satış Desteği Kanal Sözleşmesi Bölgesel/ Yerel Promosyonlar Media Merch. Etkinlik pazarlaması E-Graphics Production POS Yönetimi Sanat Yapımı Sanat Alımı Dijital Prodüksiyon Yayın Yönetimi Tasarım Temel Tasarım Öncelikli Paketleme İkincil Paketleme Alıcı Tabanlıı Tasarım Dijital Mağaza Önü/ E-Ticaaret Tasarımı Uygulamalar

77 Shopper Marketing - 10 Altın Kural Alışverişciye odaklan, tüketiciye değil Markanı çok iyi tanı Alışverişciye mutlaka bir değer sun Satış kanalı ile işbirliği Alışverişcilerini tanımlama, kategori et

78 Shopper Marketing - 10 Altın Kural Tüm süreci planla Satış ve pazarlamanı koordine et Basit Ol! Yenilikçi Ol! Sürekli değerlendirme yap

79 Digitail Bugün, dijital shopper marketing başlı başına bir perakende kanalı haline geldi. Bu kanal, kendine özgü yüksek potansiyelli shopperlara, benzersiz pazarlama politikalarına ve farklı satın alma engellerine sahiptir. Dijitalin ve perakendenin birbirine bu denli yaklaşmasına bir yanıt olarak doğmuştur.

80 Digitail Çözümleri E-ticaret ve Mobil Ticaret Satın alma sürecinde, müşteri sadakatini yaratmak ve müşteriyi markaya bağlamak. E-CRM Shopper içgörüsünü ve davranışını, geleneksel CRM programlarını destekleyen stratejiler geliştirmek için kullanmak. E-mağazacılık Müşteriyi satın almaya yönlendirmek için online tutundurma ve perakende araçları kullanmak. Dijital POS Satış noktasında inovatif ve disraptif mağaza içi dijital araçlar geliştirmek.

81 Etkin Shopper Marketing Prensipleri Göze Çarp Markanın Kendisi Ol Hikayeni Anlat Satışa Çevir Akılda Ol

82 Demend Effie Awards

83 Coors Light

84 Disruption Felsefesi KONVANSİYON Alışılagelmiş inanç. DISRUPTION Yeni vizyona daha hızlı ulaşmayı sağlayacak yeni, radikal bir fikir VİZYON Şirketin geleceğe bir izdüşümü; heveslendirecek büyük bir fikir

85 Konvansiyon Sponsor olsun ya da olmasın tüm markalar NFL için benzer şeyleri vaat ediyor.

86 Vizyon Gerçek NFL fanlarını, gerçek NFL maçlarına gönder.

87 Disruption NFL fanları için özel bir bilet geliştirdik. Bu biletleri özel paketlerin içine yerleştirdik. Biletlerin üzerindeki kodlar ile NFL fanlarına, gerçek NFL bileti kazanma şansı verdik.

88 Silver Ticket

89 Satış Noktası Uygulamaları

90 Sonuçlar Kampanya süresince her yıl volume artışı sağlandı da %5 lik bir volume artışı gerçekleşti. Girişler, ilk yılı ikiye katladı. Ortalama harcama %15 e arttı.

91 7 Eleven

92 Konvansiyon Tüm c-storelar, sosyal medyayı ve dijitali benzer şekilde kullanıyorlar. Dijitali, gerçekle birleştiren yok.

93 Vizyon Sanal dünyayı gerçeğe aktaran ilk c-store olmak.

94 Disruption Dünya da 80 milyon insan Zynga nın başarılı oyunu FarmVille i Facebook ta oynuyor. 7 Eleven ve Zynga ortak çalışması ile, tamamen entegre edilmiş ulusal bir promosyon geliştirdik.

95 Uygulamalar

96 Sonuçlar Satışlar %3 arttı. Dondurmaların %83 ü satıldı. YoVille sodalarının %80 i satıldı. Super Big Gulp kupalarının %59 u satıldı. Yalnızca 45 gün içinde 1 Milyonun üzerinde kullanıcı promosyon için kayıt oldu.

97 Etkin Marka İletişiminde 5 Altın Öneri

98 1-) Şaşırtıyor muyuz?

99

100

101

102

103

104 2-) İletişim kuruyor muyuz?

105

106

107

108 3-) Beklenti yaratıyor muyuz?

109

110

111

112

113 4-) Marka iletişiminin parçası mıyız?

114

115

116

117

118

119 5-) Bir hikaye anlatıyor muyuz?

120

121

122 Soru & Cevap Teşekkürler

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014 Mikro MBA Sertifika Eğitim Fiyatları 1. Kategori Perfect Eğitim Paketi (10 Eğitim) 279,00 TL! 2. Kategori Plus Eğitim Paketi (5 Eğitim) 159,00 TL! 3. Kategori Pro Eğitim Paketi (3 Eğitim) 109,00TL! 4.

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018 Şubat 2018 Geçmişten günümüze pazarlama hangi evrelerden geçti? Pazarlama stratejisinin adımları nelerdir? Tüketici çeşitleri ve satın almaya etki eden faktörler nelerdir? Pazarlama yönetiminde trendler

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Doç.Dr. Mehmet MARANGOZ İNTERNETTE PAZARLAMA. Beta

Doç.Dr. Mehmet MARANGOZ İNTERNETTE PAZARLAMA. Beta Doç.Dr. Mehmet MARANGOZ İNTERNETTE PAZARLAMA İstanbul - 2014 Beta I Yayın No : 3055 İşletme-Ekonomi Dizisi : 639 1. Baskı - Ocak 2014 - İSTANBUL ISBN 978-605 - 333-082 - 0 Copyright Bu kitab n bu bas s

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

8. DERS: MÜŞTERİ GÜÇLENDİRİCİLERİ: PAZARLAMA

8. DERS: MÜŞTERİ GÜÇLENDİRİCİLERİ: PAZARLAMA 8. DERS: MÜŞTERİ GÜÇLENDİRİCİLERİ: PAZARLAMA 8. DERS: MÜŞTERİ GÜÇLENDİRİCİLERİ: PAZARLAMA Pazarlama ve Satış arasındaki temel farklar Piyasa bilgilerini iş kararları vermek için kullanmak Pazar segmentasyonlarını

Detaylı

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza EKİM 2017 Geride bıraktığımız son iki yılda, Türkiye ekonomik olarak tarihindeki en dalgalı dönemlerinden birisini yaşadı. Bu dalgalanmayı sektörlere indirgediğimizde, markaların ve tüketicilerin denizleri

Detaylı

Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle

Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle TANIŞALIM ve BEKLENTİLER 1973, İstanbul Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi 91 İstanbul Üniversitesi / İngilizce İktisat 95 Oklahoma State University / MBA 97 Pazarlama

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI 1. MODÜL: STRATEJİK İLETİŞİM YÖNETİMİ PAZARLAMA İLETİŞİMİ PROF. DR. MUSTAFA GÜLMEZ 1. İletişim Kavramı ve İletişim Süreci 2. Pazarlama

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI Approved Centre İstanbul Business School programları dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşu PEARSON tarafından akredite edilmiştir. Aldığınız dersleri

Detaylı

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr 2015 Sosyal Medya Kulübü SMÖ 2015 Takvim Dijital Dünya da Biz Benzer Etkinlikler Sponsorluk Türleri Ana Sponsorluk Platin Sponsorluk Gold Sponsor Silver Sponsorluk Kategori Sponsorlukları Diğer Sponsorluklar

Detaylı

Kutalmış Damar Emre Uzuncakara. 07 Haziran 2012 - İstanbul

Kutalmış Damar Emre Uzuncakara. 07 Haziran 2012 - İstanbul Kutalmış Damar Emre Uzuncakara 07 Haziran 2012 - İstanbul Unica ve Netezza Hızlı analitik, etkili pazarlama Unica ve Netezza İşbirliği 2010 yılında Unica ve Netezza IBM e katıldı İlk Unica Netezza işbirliği

Detaylı

w w w. m s b a j a n s. c o m

w w w. m s b a j a n s. c o m www.msbajans.com Dikkat çekecek harika bir fikrim var: gelin doğruyu söyleyelim William Bill BERNBACH İşimiz, markaların ruhunu bir bütün olarak kavramak ve onu dışarıya yansıtmaktır. M. SAMİ BELEN MSB

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Medya

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Medya Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel Medya Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

PAZARLAMA İLETİŞİMİ (PZL304U)

PAZARLAMA İLETİŞİMİ (PZL304U) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. PAZARLAMA İLETİŞİMİ (PZL304U) 1 KISA

Detaylı

REKLAM VE REKLAM YAZARLIĞI VİZE SORU VE CEVAPLARI

REKLAM VE REKLAM YAZARLIĞI VİZE SORU VE CEVAPLARI REKLAM VE REKLAM YAZARLIĞI VİZE SORU VE CEVAPLARI 2015-2016 1 ) Daha samimi, daha şahsi ve nazik bir hitap şekline sahip ve bireysel ziyaretler kadar etkili olan doğrudan postalama reklam aracı Mektup

Detaylı

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN Social Ads Social ads mevcut müşterilerinizi facebook

Detaylı

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015 SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET Ekim, 2015 SOSYAL DÜNYAYA GENEL BAKIŞ Günden güne sosyal medya, bireylerin günlük rutininin bir parçası haline gelmekte ve bu bütünleşme yalnızca boş vakitleri değerlendirmek

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TÜKETİCİ ALGI ARAŞTIRMASI Özet Bulgular. GfK 2012 AVM Algı Araştırması 2012

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TÜKETİCİ ALGI ARAŞTIRMASI Özet Bulgular. GfK 2012 AVM Algı Araştırması 2012 ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TÜKETİCİ ALGI ARAŞTIRMASI Özet Bulgular 1 Araştırma Künyesi Kalitatif ve kantitatif tekniklerden birlikte faydalanılan araştırmada; kantitatif araştırma kapsamında Türkiye nin 20 kentinde

Detaylı

Ajanslar ve Brief Süreci. Melis Çetinkaya Keşan

Ajanslar ve Brief Süreci. Melis Çetinkaya Keşan Ajanslar ve Brief Süreci Melis Çetinkaya Keşan Ajans nedir? İletişim partneri Sağ kol Takım arkadaşı İşinin uzmanı... HEPSİ? Ajans tipleri Kreatif Ajanslar Ajans tipleri Medya Ajansları Ajans tipleri Etkinlik

Detaylı

n11.com VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ n11.com, euro.message Pazarlama Bulut Entegrasyonu ile Büyük Veriler Kullanıyor

n11.com VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ n11.com, euro.message Pazarlama Bulut Entegrasyonu ile Büyük Veriler Kullanıyor n11.com VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ n11.com, euro.message Pazarlama Bulut Entegrasyonu ile Büyük Veriler Kullanıyor ŞİRKET n11.com Müşteri n11.com, Mart 2013'te Türk Doğuş Grubu ile Güney Kore'li SK Grubu

Detaylı

Tedarikçi Seçimi Marka Ve Pazarlama. Ufuk Peker

Tedarikçi Seçimi Marka Ve Pazarlama. Ufuk Peker Tedarikçi Seçimi Marka Ve Pazarlama Ufuk Peker Kişisel Etkinlik Özbilinç Özyönetim Özmotivasyon Ne Görüyoruz? Ekip Olma Strateji Planlama Kendimizi Yönetme Bir şeyi yapabileceğimize veya yapamayacağımıza

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00)

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) 1) DİJİTAL PAZARLAMA Sosyal Medyanın Dayanılmaz Cazibesi 3Ders

Detaylı

İletişim: Bir düşüncenin, bilginin, haberin veya mesajın kişiler, gruplar ve örgütler arasında karşılıklı değiş tokuş sürecidir.

İletişim: Bir düşüncenin, bilginin, haberin veya mesajın kişiler, gruplar ve örgütler arasında karşılıklı değiş tokuş sürecidir. PAZARLAMA İLETİŞİMİ İLETİŞİM NEDİR? İletişim: Bir düşüncenin, bilginin, haberin veya mesajın kişiler, gruplar ve örgütler arasında karşılıklı değiş tokuş sürecidir. -SÖZLÜ -SÖZSÜZ *İletişimden Söz Edebilmek

Detaylı

21. Yüzyılda Marka İzleme Araştırmaları. Yasemin Özen Gürelli Ipsos Reklam Araştırmaları Direktörü yasemin.ozen@ipsos.com

21. Yüzyılda Marka İzleme Araştırmaları. Yasemin Özen Gürelli Ipsos Reklam Araştırmaları Direktörü yasemin.ozen@ipsos.com 21. Yüzyılda Marka İzleme Araştırmaları Yasemin Özen Gürelli Ipsos Reklam Araştırmaları Direktörü yasemin.ozen@ipsos.com Neden Marka İzleme? Tüketiciler ve iletişim paradigmaları değişiyor Performans artık

Detaylı

Marka İletişimi ve Pazarlama

Marka İletişimi ve Pazarlama Marka İletişimi ve Pazarlama F. Meriç Dirik Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. meric.dirik@mikrobilgi.com.tr Marka: Ürünün ruhu Marka İletişimi: Ürünün hayatı Pazarlama: Ürünün sosyal hayatı Reklam: Ruhunu

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir.

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. PAZARLAMA İLETİŞİMİ Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. Hızla artan iletişim olanakları karşısında hedef kitleye en etkin şekilde ve doğru kanaldan ulaşmanın

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı 19 Nisan 28 Haziran 2014 Her Cumartesi Saat 10:30 17:30 arası toplam 66 saat yapılacaktır. Program Ücreti 2250 TL + KDV (%8) Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu

Detaylı

Marketing Camp 17 Summer Nedir?

Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Türkiye de ilk kez hikayeleştirme, oyunlaştırma ve kullanıcı deneyimi olmak üzere güncel pazarlama disiplinlerini tasarımsal düşünce perspektifiyle

Detaylı

SORUMLU BESLENME İLETİŞİMİ KILAVUZU

SORUMLU BESLENME İLETİŞİMİ KILAVUZU SORUMLU BESLENME İLETİŞİMİ KILAVUZU Yıldız Holding olarak, bünyemizde bulunan tüm marka ve şirketlerin reklamlarının, tüketicilerin kendi bilinçli tercih haklarını kullanmalarına yardım eden en önemli

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ 2000 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan uluslararası Bilişim Zirvesi ICT Summit etkinliği, Türk İş Dünyası nın teknoloji ile etkileşiminin bugününü ve geleceğini konuşturan

Detaylı

1 )Herhangi bir iletişim kanalı yardımıyla farklı ortamlarda bulunan kaynak ve alıcının gerçekleştirdiği iletişime ne ad verilir?

1 )Herhangi bir iletişim kanalı yardımıyla farklı ortamlarda bulunan kaynak ve alıcının gerçekleştirdiği iletişime ne ad verilir? 1 )Herhangi bir iletişim kanalı yardımıyla farklı ortamlarda bulunan kaynak ve alıcının gerçekleştirdiği iletişime ne ad verilir? Görsel iletişim Yüz yüze iletişim Sözsüz iletişim Sözlü iletişim Araçlı

Detaylı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Tarih: 27 Ekim - 25 Kasım 2018 Yer: Balmumcu - Point Hotel Süre: 5 Haftasonu

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Ajanslar

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Ajanslar Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel Ajanslar Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

BOLD İSTANBUL Yeni Nesil İnteraktif & Mobil Ajans

BOLD İSTANBUL Yeni Nesil İnteraktif & Mobil Ajans BOLD İSTANBUL Yeni Nesil İnteraktif & Mobil Ajans İNTERNET PORTALI MOBİL UYGULAMALAR E-TİCARET PROJELERİ ÖZEL DİJİTAL PROJELER BOLD İSTANBUL Nerede Yaşar, Nerede Üretir? MERKEZ OFİS İSTANBUL AR-GE & ÜRÜN

Detaylı

Dijital Dönüşüm Partneriniz

Dijital Dönüşüm Partneriniz Dijital Dönüşüm Partneriniz GOOGLE ARAMA REKLAMLARI Geleneksel reklamlar reklamınızı bir konumun geneline iletir. Google Arama Reklamları zaten sizin ürün veya hizmetlerinizi arayan kişileri, yani halihazırda

Detaylı

BASIN BÜLTENİ 12 Ocak 2012

BASIN BÜLTENİ 12 Ocak 2012 BASIN BÜLTENİ 12 Ocak 2012 AVM ALGI ARAŞTIRMASI sonuçları açıklandı Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ve GfK TÜRKİYE işbirliği ile gerçekleştirilen AVM Algı Araştırması sonuçları 12 Ocak 2011

Detaylı

I. Bölüm REKLAM(CILIK) Advertising. Doç. Dr. Olgun Kitapcı

I. Bölüm REKLAM(CILIK) Advertising. Doç. Dr. Olgun Kitapcı I. Bölüm REKLAM(CILIK) Advertising Doç. Dr. Olgun Kitapcı Akdeniz Üniversitesi, Pazarlama Bölümü 1 Reklama maruz kaldığınız mecralar (TV, Radyo, Gazete, Dergi, Sosyal Medya v.s.) En son ne zaman bir reklamdan

Detaylı

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Kotler, Philip & Armstrong, Gary (2014), Principles of Marketing,

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Kotler, Philip & Armstrong, Gary (2014), Principles of Marketing, Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Kotler, Philip & Armstrong, Gary (2014), Principles of Marketing, Prentice Hall, Inc., New Jersey, 15 th Edition Bölümlendirme

Detaylı

MEDYA ENERJİ 2018 MEDYA SETI TANITIM DOSYASI. Dünyanın önde gelen petrol, doğalgaz ve jeotermal enerji haber platformu.

MEDYA ENERJİ 2018 MEDYA SETI TANITIM DOSYASI. Dünyanın önde gelen petrol, doğalgaz ve jeotermal enerji haber platformu. MEDYA ENERJİ 2018 MEDYA SETI TANITIM DOSYASI Dünyanın önde gelen petrol, doğalgaz ve jeotermal enerji haber platformu www.medyaenerji.com MEDYA ENERJİ - 2018 MEDYA SETI TANITIM Petrol, Doğalgaz ve Jeotermal

Detaylı

4.BÖLÜM PAZAR KONUMLANDIRMA

4.BÖLÜM PAZAR KONUMLANDIRMA 4.BÖLÜM PAZAR KONUMLANDIRMA 59 60 4.Bölüm Pazarlama Konumlandırma 4. PAZAR KONUMLANDIRMA Bir firmanın, kendisi, sunduğu hizmeti vb. konularda müşteri belleğinde yaratmak istediği imajla ilgili çalışmaları,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları İÇİNDEKİLER Sunuş... 13 Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü... 15 1. Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları 1.1. Küreselleşme Kavramı... 15 1.1.1. Küreselleşme Sürecinin

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Tablolar Listesi... xvi Şekiller Listesi... xvii. 1. Bölüm: Giriş... 1

İÇİNDEKİLER. Tablolar Listesi... xvi Şekiller Listesi... xvii. 1. Bölüm: Giriş... 1 ix İÇİNDEKİLER Tablolar Listesi... xvi Şekiller Listesi... xvii 1. Bölüm: Giriş... 1 1.1 Hizmet Kavramı... 4 1.2 Hizmet Pazarlaması... 5 1.3 Hizmetler ile Mallar Arasındaki Farklılıklar... 7 1.3.1 Soyutluk...

Detaylı

visionteractive DOOH & RETAIL AD TECH

visionteractive DOOH & RETAIL AD TECH visionteractive DOOH & RETAIL AD TECH visionteractive DISRUPTIVE INTELLIGENCE Visionteractive markaların pazarlama ihtiyaçlarına patentli akıllı cihaz ve yazılımlarıyla online-offline entegre çözümler

Detaylı

BÖLÜM 1 PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR

BÖLÜM 1 PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR PAZARLAMANIN TANIMI... 2 Pazarlamanın Temel Kavramları... 4 PAZARLAMANIN AMACI NEDİR VE NİÇİN ÖNEMLİDİR?... 6 PAZARLAMA ANLAYIŞINDAKİ DEĞİŞİM... 8 Üretim

Detaylı

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ Girişimcinin Gündemi GİRİŞİMCİLER VE KOBİ LER AÇISINDAN MARKA VE ÖNEMİ Günal ÖNCE Günümüzde markalara, Amerikan Pazarlama Birliği nin tanımladığının yanı sıra sadece sahip oldukları

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Bütünleşik Pazarlama İletişimi Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Melis... Ya siz? Eğer... Tüketici bizi aynen anlasaydı, Dünyada bir tek biz olsaydık, Sonsuz para olsaydı... Ama Tüketicinin anladığı

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

TUTUNDURMA PAZARLAMA İLETİŞİM MODELİ 09.05.2013

TUTUNDURMA PAZARLAMA İLETİŞİM MODELİ 09.05.2013 TUTUNDURMA PAZARLAMA İLETİŞİM MODELİ Tutundurma, mal ya da hizmetleri satışını arttırabilmek için, alıcıları satın almaya ikna edebilmeye yönelik satıcı tarafından başlatılan tüm çabaların koordinasyonu

Detaylı

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır?

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Yayınlanan Aralık 2015 Konular Video Çekirdek kitlenizde kaç oyun meraklısı olduğunu biliyor musunuz? MediaVest te Grup Kıdemli Başkan

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı 19 Nisan 27 Haziran 2014 Her Cumartesi Saat 10:30 17:30 arası toplam 66 saat yapılacaktır. Program Ücreti 2250 TL + KDV (%8) Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

Ödül Töreni. 2012 Global Moda Ödülleri, dünyanın öncü trend ve stil analiz servisi WGSN tarafından sahnelendi.

Ödül Töreni. 2012 Global Moda Ödülleri, dünyanın öncü trend ve stil analiz servisi WGSN tarafından sahnelendi. Ödül Töreni 2012 Global Moda Ödülleri, dünyanın öncü trend ve stil analiz servisi WGSN tarafından sahnelendi. Moda ve perakende tasarımının en iyilerini ödüllendirdik. Sektöre yön veren yeni tasarımcılardan,

Detaylı

Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler

Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Proje Adı: TÜKETİCİ İÇGÖRÜSÜ VE MARKA KONUMLANDIRMA ARAŞTIRMASI Araştırma Şirketi: ERA RESEARCH & CONSULTANCY Araştırma Veren: İNCİ DERİ MAMULLERİ SAN. VE TİC.

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

Doğruların buluştuğu adres...

Doğruların buluştuğu adres... M E D I A Doğruların buluştuğu adres... İletişim Sanattır Firmaların kıyasıya rekabet ettikleri Etnik Pazar sürekli yeniliklere açıktır. Reklam stratejileri yapılırken hedef kitlenin doğru bir şekilde

Detaylı

Sürdürülebilir Verimliliğin Esasları. Bülent Dal Genel Müdür ve Kurucu Ortak

Sürdürülebilir Verimliliğin Esasları. Bülent Dal Genel Müdür ve Kurucu Ortak Sürdürülebilir Verimliliğin Esasları Bülent Dal Genel Müdür ve Kurucu Ortak Gelişmekte Olan Ülkeler Gelişmiş Ülkeler Türkiye nin Dijital Durumunun Karşılaştırması E-Ticaret Karşılaştırma(2015) Ülke Online

Detaylı

21.Yüz Yıl İş Hayatını Anlamak & Satışta Başarıyı Yakalamak

21.Yüz Yıl İş Hayatını Anlamak & Satışta Başarıyı Yakalamak 21.Yüz Yıl İş Hayatını Anlamak & Satışta Başarıyı Yakalamak Konuşmacı: İlhan Ürkmez Danışman, Yazar, Yönetici Koçu, Profesyonel Konuşmacı ve Eğitim Uzmanı Doğru anahtarla her şeyi, yanlış anahtarla hiç

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

Toplam Perakende 2016

Toplam Perakende 2016 www.pwc.com.tr/toplamperakende Toplam Perakende 2016 Orhan Öztürk Yusuf Bulut 20 Toplam perakende 2016 raporunda önemli noktalar Araştırmanın 6. yılı Asya nın genişlemiş katılımı: Tayland, Singapur & Malezya

Detaylı

Tüketici Satın Alma Davranışı Tüketici Davranışı Modeli

Tüketici Satın Alma Davranışı Tüketici Davranışı Modeli Bölüm 6 Pazarları ve Satın alma Davranışı Bölüm Amaçları davranış modelinin unsurlarını öğrenmek davranışını etkileyen başlıca özellikleri belirtmek Alıcı karar sürecini açıklamak Satın Alma Davranışı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ İletişim Kavramı ve Önemli Konular... 1 İletişim Kavramı... 1 İletişim Kavramı İçindeki Unsurlar... 2 İletişim Süreci Modeli... 3 Pazarlama

Detaylı

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler 60+ deneyimli çalışan 2.000+ yerel & küresel müşteri 6 ofis SmartMessage Marketing Platform Müşterilerinize ulaştığınız dijital kanallardan maksimum fayda almanızı

Detaylı

Eco new farmers. Modül 1- Organik Tarıma Giriş. Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması

Eco new farmers. Modül 1- Organik Tarıma Giriş. Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması Eco new farmers Modül 1- Organik Tarıma Giriş Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması Modul 1- Organik Tarıma Giriş Bölüm 7 Organik üretimde pazarlama www.econewfarmers.eu Bu bölümde organik ürünlerin kavramları,

Detaylı

Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru

Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru Yazan: Justin Joy, Natalie Zmuda, Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Sephora, Starcom ve Carat gibi şirketlerde çalışan birçok pazarlama ve ajans yöneticisine,

Detaylı

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye REKABET Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye 1 Hemen her ürüne, markaya her yerden ulaşabiliyoruz Ben yine çarşıdaki ayakkabıcıya gideyim Biliyorum o telefonu istiyorsun ama

Detaylı

KİMDİR BU.

KİMDİR BU. ? KİMDİR BU? PR, etkinlik, reklam süreçinlerinde müşterilerine kreatif çözümler sunan rekabetin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği günümüz dünyasında müşterilerini doğru stratejilere yönlendirmek, marka

Detaylı

24.05.2011 Sevil Şengül

24.05.2011 Sevil Şengül 24.05.2011 Sevil Şengül ATA FİNANS GRUBU Ata Finans Grubu bünyesinde ve Ata Yatırım dahil, farklı alanlara odaklanmış 5 finans kuruluşu bulunmaktadır. Farklılaştıran Unsurlar En iyi yerel uygulama Çok

Detaylı

www.signaturebrand.com.tr SIGNATUREBRAND ALL ABOUT BRAND SIGNATURE BRAND Marka potansiyellerini açığa çıkaran stratejisi sağlam yaratıcı marka danışmanlık hizmetleri sunan Signature Brand, trend olan pazarlama

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. OSHO 2001

Detaylı

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2012). Modern Pazarlama.

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2012). Modern Pazarlama. Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2012). Modern Pazarlama. Değişim Yayınları. - Eser, Z. & Korkmaz, S. (2011). Pazarlamaya

Detaylı

... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi

... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi ... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi Mobil hızlı ve kolay alışveriş için en elverişli cihaz haline geliyor. Müşterilerin laptop ın başında e-ticaret sitenizde uzun uzun gezindiği

Detaylı

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız?

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Türkiye deki pazarlama faaliyetlerinizden en iyi geri dönüşü alın. 1 RAMADAN TURKEY 2017 Ramazan Özeti Ramazan boyunca tüketim alışkanlıkları büyük ölçüde değişerek

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Stratejik Marka Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları Online Kriz Yönetimi Sunum notları Samet Ensar SARI 03/03/12 Şirketler için en önemli değer KURUMSAL İTİBAR Gerçekler ve algılar var Sosyal paydaşlarla oluşturulan rasyonel ve duygusal bağlar bulunuyor

Detaylı

Baykuş Ödülleri Ödül Alan Projeler

Baykuş Ödülleri Ödül Alan Projeler Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Proje Adı: Finansal Döngülerinin İçinde Tüketici ile Birlikte Yürümek (Finansal Günlük Araştırması) Araştırma Şirketi: GfK Araştırma Veren: Garanti Bankası Ödül

Detaylı

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş Rafine Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi Sektörel Reklam Ajansı Rafine; mobilya sektöründe uzmanlaşan kadrosuyla, sektörel hizmet veren bir reklam ajansıdır. 20 yıllık Mobilya Sektörü tecrübemize güveniriz.

Detaylı

Ana Sponsor. Altın Sponsorlar. www.ayd.org.tr www.soysal.com.tr

Ana Sponsor. Altın Sponsorlar. www.ayd.org.tr www.soysal.com.tr Ana Sponsor Öğle Yemeği Sponsoru Güvenlik Sponsoru Altın Sponsorlar Sponsor Hulusi Belgü AYD Başkanı VIII. AVM Yatırımları Konferansı yla yeni bir heyecanı birlikte yaşıyoruz. Alışveriş merkezleri, perakende

Detaylı

Satış Reklam Dağıtım İkna etme İnsanları kandırma becerisi Satış kolaylaştırıcı faaliyetler 9/28/2015

Satış Reklam Dağıtım İkna etme İnsanları kandırma becerisi Satış kolaylaştırıcı faaliyetler 9/28/2015 Pazarlamanın Konusu ve Kapsamı Pazarlamanın Gelişimi, Pazarlama Anlayışı ve Toplumsal Pazarlama Anlayışı Pazarlama İle İlgili Son Gelişmeler Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri.

Detaylı

Halkla İlişkiler, Danışmanlık, Yaratıcı Çözümler, Proje Geliştirme ve Satış Danışmanlığı

Halkla İlişkiler, Danışmanlık, Yaratıcı Çözümler, Proje Geliştirme ve Satış Danışmanlığı Halkla İlişkiler, Danışmanlık, Yaratıcı Çözümler, Proje Geliştirme ve Satış Danışmanlığı BİZ KİMİZ? 20 yılı aşan halkla ilişkiler, medya, kurumsal iletişim, reklam, pazarlama ve satış sektöründeki deneyimlerini

Detaylı