1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır."

Transkript

1 15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır. Bu düzenleme ile tarihinden itibaren oluşturulacak ve gönderilecek olan e- defter beratları için bu arşiv kurulumunun gerçekleştirilmesi zorunludur. Aksi takdirde gönderilecek olan defter beratları; dolayısıyla, dönem e-defterleri edefter.gov.tr sitesinden kabul görmeyecektir. Elektronik Defter Uygulaması kapsamında adresinde yayınlanan e- Defter Paketi nde güncelleme yapılmıştır. e-defter Paketinde yapılan güncellemelerin en kısa süre içerisinde Uyumlu Yazılım Firmaları tarafından uygulamaya konulması gerekmektedir. Yapılan güncelleme ile e-defter beratlarının bilgi içeriği değiştirilmiştir. Bu kapsamda, 2017/Mayıs ve takip eden aylara ait e-defter beratlarının söz konusu güncellemeye uygun olarak oluşturulması ve Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gerekmektedir. 31/07/2017 tarihine kadar söz konusu dönemlere ait berat yüklemesi yapacak mükellefler, eski formatta berat göndermeye devam edebilecek olup, geriye dönük herhangi bir işlem yapmayacak; ancak, 15/08/2017 tarihinden itibaren yüklenecek (ait olduğu dönemden bağımsız olarak) e-defter beratları için bu güncellemeleri uygulayacaktır.

2 ***ÖNEMLİ NOT: Bu kapsamda kuruluş programında yer alan Firma Tanıtım Kartı menüsünden e-defter e-fatura parametreleri sekmesine eklenen e-defter beratı vergi detay durumu alanına aşağıdaki görselde yer alan seçenekler eklenmiştir. **Tüm e-defter kullanıcılarımızın, arşiv kurulumu yapıldıktan sonra bu alanı mutlaka eksiksiz ve doğru seçim yaparak kaydetmesi gerekmektedir. Yapılan tanımlamanın doğruluğu açısından e-defter oluşturma aşamasında ilgili hesapların, hesap planında mevcut olduğu belirlenmesi; ancak, bu alanda VERGİ DETAYSIZ seçilmesi durumunda karşınıza aşağıdaki mesaj gelecektir: İlgili hesapların hiçbirinin hesap planında yer almamasına rağmen bu alanda VERGİ DETAYLI seçilmesi durumunda ise programınız tarafından aşağıdaki mesaj dönecektir. **Tüm e-defter kullanıcılarımızın bu alandaki veri doğruluğundan emin olmasını önemle rica ederiz. 2- Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, BA/BS formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına

3 yönelik bir uygulama olan Mikro Yazılım e-mutabakat modülümüzde geliştirmeler programlarımıza eklenmiştir. Bu kapsamda e-mutabakat cari hesap ekstre mutabakatı programlarımıza eklenmiştir. Yapılan geliştirme ile e-mutabakat modülümüze cari hesaplarınız arasında hesap ekstrelerini gönderebilmek ve takip edebilmek amacıyla Ekstre e-mutabakat Gönderme menüleri eklenmiştir. Ekstre e-mutabakat Gönder (371003) menüsü aracılığıyla istenen tarih ve kriterleri belirledikten sonra karşınıza cari hesap bakiyelerinizi listeleyen bir ekran gelecektir. Bakiye listesi ekranında sağ tuş veya operasyon seçeneği ile seçili cari hesabınıza ait ekstre detayını görebilir ve analiz edebilirsiniz. Ayrıca bu yönetim ekranında cari hesabınız ile ilgili hareket detaylarına ulaşabilir, evrak detaylarına ulaşabilir veya düzenlemeler de yapabilirsiniz. Cari hesap ile ilgili inceleme analiz veya ekstre listeleme kontrol işlemleriniz seçeneği ile gönderimlerinizi programınız otomatik sağlayacaktır.

4 Gönderilmiş e-mutabakatlar menüsünden ise cari hesaplarınızla yapılan ekstre e- mutabakatlarınızı izleyebilirsiniz. 3- e-mutabakat modülü ile ilgili gelen diğer kullanıcı taleplerimiz ve ek geliştirmeler ise aşağıdaki gibidir; E-mutabakat gönderimlerini kendi mail sunucuları üzerinden gönderim yapmak isteyen müşterilerimiz kuruluş programında Firma Tanıtım kartından SMTP bilgilerini eksiksiz tanımlayarak, e-mutabakat gönderimlerini yapabilmektedir. Firma kartında tanımlanan SMTP Bilgileri sekmesine girilen bilgilerin doğruluğunu kontrol amacıyla test butonu eklenmiştir.

5 Bakiye e-mutabakatı gönderim aşamasında döviz bazında çalışılan cari hesaplarınıza yönelik gönderimlerde, parametre ekranına aşağıdaki ekranda görebileceğiniz gönderim seçenekleri eklenmiştir. Aynı carinin tüm dövizlerini aynı mutabakatta gönder seçeneği seçilir ise, cari hesapla çalışılan kaç döviz cinsi varsa cariye bağlı olarak tek kayıt olarak gönderim yapılacaktır ve tek mail gönderilip mail içeriğinde tüm dövizlere ait bilgiler bulunacaktır. Seçenek işaretlenmezse her döviz ayrı bir mutabakat olarak oluşup her biri için ayrı mail gönderimi yapılacaktır. Ana döviz haricindeki dövizlerin ana döviz bakiyelerini de gönder seçilirse mutabakat içinde hem döviz tutarı hem de ana döviz tutarı birlikte gönderilecektir. Mutabakat maili içinde de bu iki bilgi birlikte yer alıyor olacaktır. E-mutabakat modülümüze Parametreler (379903) menüsü eklenmiştir. İlk iki parametrede girilen gün sayısı mutabakat gönderim esnasında sorulan parametrelerde mutabakat geçerlilik tarihinde varsayılan olarak gelecek tarih bilgisi için kullanılacaktır. Gönderilmiş bakiye mutabakatları ekranında detay gösterilsin parametresi:

6 Varsayılan ekranda gönderilmiş bakiye mutabakatları ekranı açıldığında yapılan her mutabakat ayrı bir operasyon olarak karşınıza gelecektir. Operasyonun detayına giriş yapıldığında o operasyon içinde gönderilmiş olan cari hesap ve detaylar listelenecektir. Mutabakatları tek tek yapan müşterimiz için gönderilmiş bakiye mutabakatları ekranında operasyonlar yerine girilen tarih aralığına uyan operasyonların detayları birleştirilip, cariler bazında listeleme yapılacaktır. Gönderilmiş bakiye mutabakatları ekranında aynı mutabakatta gönderilen dövizler tek satırda gösterilsin parametresi: Eğer mutabakat gönderilirken 2. maddede yer alan Aynı carinin tüm dövizlerini aynı mutabakatta gönder seçeneği seçilmişse ve bu parametre seçilmiş ise görüntü aşağıdaki resimdeki kırmızı kutular içindeki şekilde görebileceğiniz üzere tek satırda ayrı ayrı döviz bakiyeleri olarak listelenecektir. Eğer bu parametre seçili değilse veya 2. maddede yer alan parametre seçilmemiş ise aşağıdaki resimdeki mavi kutu içindeki örnek gibi her döviz cinsi için cari hesap ayrı satırda listelenecektir. Bakiye e-mutabakatında cari birleştirme seçeneği eklenmiştir.

7 Gönderilmiş bakiye mutabakatları ekranında detay gösterilsin parametresi (3. Madde) seçili değilse, yani operasyon bazında listeleme yapılıyor ise, o operasyon içindeki toplam, kabul, ret, iptal, bekleyen mutabakat sayılarını gösteren kolonlar eklenmiştir. Gönderilmiş BA/BS mutabakatları ekranında hiçbir parametreye bağlı olmadan bu kolonlar eklenmiştir.

8 Mutabakatların listelendiği detay ekranlar çoklu seçim yapılmış olup tekrar e-posta gönder seçeneği seçili satırlar için tekrar e-posta gönder olarak değiştirilmiştir. Mutabakatların listelendiği detay ekranlara seçili satırların mutabakatlarını yenile seçeneği eklenmiştir. Bu seçenek seçildiğinde seçili olan mutabakatlardaki tutarlar hangi parametre değerlerine göre hesaplanmışsa aynı parametre değerlerine göre tekrar hesaplanıp mutabakatlar yenilenmektedir. Parametre değerleri aynı şekilde hesaplanmış olan mutabakatlar aynı operasyon içine toplanmaktadır. Kaç farklı parametre değerleri kombinasyonu varsa o kadar operasyon oluşacaktır. Tekrar e-posta gönder seçeneğinde mutabakatın yapıldığı andaki mail adresi ne ise o adrese tekrar mail gönderim özelliği değiştirilmiş, her tekrar gönderim işleminde mail adresleri cari hesap kartlarındaki güncel mail adresine gönderim yapılması sağlanmıştır. Mikro Yazılım E-Mutabakat Uygulaması ile ilgili detaylı uygulama dokümanımıza aşağıdaki linkte yer alan dokumandan ulaşabilirsiniz; 4- Açık ihracat faturası (061100) menüsünde Ctrl+Shift+B-> "Beyanname detay bilgiler" ekranına Önceki satırdan kopyala butonu eklenmiştir. Böylece tekrarlayan satırları manuel tekrar düzenlemenize gerek kalmadan program tarafından kopyalanmasını sağlayabilirsiniz. 5- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) na düzenlenen e-faturalarda yer alması gereken alanlar için programlarımıza ilave alanlar eklenmiştir.

9 Kuruluş programında yer alan Firma Tanıtım kartında-> e-defter/e-fatura parametreleri-> e- fatura mükellefiyet grubu eklenmiştir. Bu alanda hangi alanda e-fatura kesildiği bilgisi girilmelidir. Aynı şekilde bir altında yer alan mükellefiyet kodu da SGK üzerindeki kodu ifade etmektedir. Satış faturasında-> e-belge detayları SGK mükellefiyet dosya no alanı e-faturanın SGK sistemindeki dosya numarası bilgisidir. Dönem başı ve dönem sonu faturanın hangi döneme ait olduğunun bilgisi bu bilgiye göre oluşturulacaktır. 6- POS lardan günlük satış hareketleri aktarımı (100002) nda EnPOS un ismi HR ile başlayan hareket dosyasından satış aktarımında e-arşiv faturası ve e-fatura evrak tipleri eklenmiştir. 7- Depolar arası nakliye fişi (012510) de stok birim fiyatının satın alma şartından gelmesini sağlamak amacıyla, Kuruluş programında Depo ve satış noktaları tanımlama (092200) menüsüne Depolar arası nakliye fişinde uygulanacak fiyat parametresi eklenmiştir. 8- Excel'den puantaj aktarımı (112410) menüsünden personel puantajlarını programa aktarma aşamasında, personel çıkış tarihi kontrolü sağlanmıştır.

10 9- Standart yazıcılar için POS Satış Faturası Düzenleme (280005) ve Satış Fatura (061190) fatura form dizaynlarına yolcu beraberinde fatura için açılan cari bilgilerinin gelmesini sağlamak amacıyla Yolcu kodu, Yolcu (Adı Soyadı), Pasaport No. alanları eklenmiştir. 10- Personel modülünde, yeni personel kartı açarken tanımlanan doğum tarihi bilgisine göre BES e tabi olan personeller için yaş kontrolünün Yasal Parametreler menüsündeki BES başlangıç tarihine göre yapılması sağlanmıştır. Bu alanda yer alan tarih bilgisine göre kontrol sağlanarak personel kartında BES uygulamasına tabi seçeneği programınız tarafından otomatik atanacaktır. Toplu olarak BES e tabi olan personellerin belirlenmesi ve işaretleme işlemleri aşağıdaki işlem detaylarını ek bilgi olarak paylaşmak isteriz. BES uygulamasına tabi personellerde toplu güncelleme ile ilgili Sicil kartları toplu değişiklik (111700) menüsünden Otomatik BES e tabi, BES şirketi ve oranı alanlarının toplu güncellenmesini sağlayabilirsiniz. Toplu değişiklik ekranından personel seç butonuna tıklayınız. Bu ekranda Personel tarama kriter ve filtreleri butonundan özel sorgu filtresi butonundan ilgili kriterleri belirleyiniz.

11 Bu ekranda personel seçim aşamasında yer alan seçim kriterlerinden, sadece belirlenen kriterlerdeki personelleriniz için güncelleme sağlayabilirsiniz. Örneğin Kullanıcı seçimli sorgu kriterleri butonundan personelin doğum tarihi kolonuna göre 45 yaşından büyük personelleri listeleyerek, bu personeller için BES değişikliğini toplu sağlayabilirsiniz.

12 11- Stok Virman fişi nde Ctrl+N excel den aktarımda ile aktarımda Parti Kodu Ve Lot numarasının da aktarımını sağlamak amacıyla Parti kodu ve Lot no alanları eklenmiştir.

13 tarihli ve 15.17c versiyon numarasına sahip programların güncellemesi için, ye alternatif indirme linkleri aşağıdadır. Güncelleme hizmetine sahip değilseniz alternatif güncelleme linklerini de kullanmayınız. Güncelleme hizmetine sahip olduğunuzu, kuruluş programına girip Mikro Asistan kaydı (504002) menüsünü açtıktan sonra Online hizmetler bitiş tarihinizin günün tarihi ve sonrası olduğunu teyit ediniz. Mikro Asistan Kaydınız ile ilgili detaylı bilgi için /5 i tuşlayarak Mikro Asistan Hattımızdan bilgi edinebilirsiniz. Series 9000 için, Standart Seri için, Ekonomik Seri için, Adreslerinden kullanmış olduğunuz seriye ait kurulum programlarını indirebilirsiniz.

14 Uygulamalar hakkında detaylı bilgi, soru ve ek bilgi talepleriniz için destek hattımıza ulaşabilir, crm.mikro.com.tr adresimizde destek sekmesinden maillerinizi bize iletebilirsiniz. Teknik düzenlemeler Tablo (Tables), görünüm (views), fonkiyon (functions), stored prosedure değişikliklerinin yer aldığı Teknik düzenlemeleri, aşağıdaki linkde yer alan dokumandan inceleyebilirsiniz.

e-mutabakat Ekstre Gönderimi

e-mutabakat Ekstre Gönderimi e-mutabakat Ekstre Gönderimi Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, bs-ba formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 18.09.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Muhasebe modülünde yer alan Ana Hesap Mizanından Muhasebe Hesap Hareket Föyüne ve Muhasebe Hesap Tanıtım Kartına erişim özelliği eklenmiştir. Ana Hesap

Detaylı

1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine.

1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine. 15xx versiyonu 24/03/2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine. Kuruluş Programında yer alan Firma Tanıtım kartı /e-defter-e-fatura parametreleri sekmesindeki

Detaylı

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur.

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. 15xx versiyonu 06.04.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. Bilançoda aktif 296, pasif 525

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 23.06.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1. e-fatura Modülünde e-ihracat Faturası Düzenlenmesine yönelik düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan:

Detaylı

4. Personel Modülümüzde Yasal Parametreler güncellenmiştir.

4. Personel Modülümüzde Yasal Parametreler güncellenmiştir. 15xx versiyonu 11.07.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1-1 Temmuz 2017 itibarıyla Muhtasar Beyanname değişikliği programlarımızda güncellenmiştir. Yapılan düzenleme ile Muhtasar beyannamenin Ekler bölümünde

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli 15.20a Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli 15.20a Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 22.10.2018 Tarihli 15.20a Sürüm İçeriği 1. Yerli Malı Etiket Yönetmeliği ile İlgili Düzenlemeler Yapılmıştır. a. Stok tanıtım kartı pozisyon bayrakları sekmesine Menşei ülke alanı eklenmiştir.

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 11.10.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Aşağıdaki tebliğ detayında belirtilen 3/10 tevkifat oranı ile ilgili düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. 27 Eylül 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı

Detaylı

15xx VERSİYONU TARİHLİ SÜRÜM İÇERİĞİ

15xx VERSİYONU TARİHLİ SÜRÜM İÇERİĞİ 15xx VERSİYONU 15.03.2018 TARİHLİ SÜRÜM İÇERİĞİ 1-1 no.lu KDV beyannamesine eklenen yeni istisna kodları programlarımıza eklenmiştir. Versiyon değişikliği yapılmamıştır. 08.02.2018-1 No.lu KDV Beyannamesine

Detaylı

e-mutabakat hesabı için adresimizden kayıt olabilirsiniz.

e-mutabakat hesabı için   adresimizden kayıt olabilirsiniz. BSBA e-mutabakat Gönderim Uygulaması e-mutabakat hesabı için https://www.emikro.com.tr/ adresimizden kayıt olabilirsiniz. Üst bölümde yer alan E-Mutabakat butonuna tıklayınız. Kayıt ekranında yer alan

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 19.06.2018 Tarihli Sürüm İçeriği 1. 01.06.2018 tarihinde BA-BS bildirim formlarında yapılan değişiklik programlarımıza eklenmiştir. Form Ba versiyonu FORMBA_6, form Bs versiyonu FORMBS_6

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 19.02.2019 Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği 1. GİB e-defter Düzenlemeleri e-defter beratlarının yapısı revize edilmiş ve Defter raporu beratı e-defter programımıza eklenmiştir. Elektronik defter

Detaylı

1-KDV Beyannamesi ile ilgili güncelleme programlarımıza eklenmiştir No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesi Değişikliği;

1-KDV Beyannamesi ile ilgili güncelleme programlarımıza eklenmiştir No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesi Değişikliği; 15xx versiyonu/ 07.09.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-KDV Beyannamesi ile ilgili güncelleme programlarımıza eklenmiştir. 01.09.2016-1 No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesi Değişikliği; 1 No.lu Katma Değer

Detaylı

15xx versiyonu / Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 19.07.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-KDV1 - Kurum Geçici ve Gelir Geçici Beyannamelerinde 01.07.2016 tarihinde yapılan değişiklik programlarımıza eklenmiştir. -2016 Dönemi 2.dönem Kurum

Detaylı

Bu sayede seçilen döneme ait BS (Büyük Satış)/BA (Büyük Alış) bildirimlerinden önce elektronik ortamda mutabakatlarınızı sağlayabilirsiniz.

Bu sayede seçilen döneme ait BS (Büyük Satış)/BA (Büyük Alış) bildirimlerinden önce elektronik ortamda mutabakatlarınızı sağlayabilirsiniz. 15xx versiyonu 08.03.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- E-Mutabakat Modülümüzde cari hesap bakiye mutabakatına ilave olarak BS/BA Mutabakat menüleri eklenmiştir. Mevcut olan cari hesap bakiye mutabakatı içinde

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-Mikro Yazılım olarak, e-fatura Özel Entegratörlük yönteminde, Veriban Firması ile Ocak 2016 itibariyle sözleşmemiz sona ermiş olmasına rağmen, devam

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli 15.20d Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli 15.20d Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 12.03.2019 Tarihli 15.20d Sürüm İçeriği 1. Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin 2019 Güncellemesi Ocak Aralık 2018 dönemine ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamesi için GİB tarafından mart ayında

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği. 1. Mikro Yazılım e-defter Versiyonumuz Güncellenmiştir ("Mikro Edefter 1.02").

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği. 1. Mikro Yazılım e-defter Versiyonumuz Güncellenmiştir (Mikro Edefter 1.02). 15xx versiyonu 08.05.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1. Mikro Yazılım e-defter Versiyonumuz Güncellenmiştir ("Mikro Edefter 1.02"). Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan son düzenleme sonucu,

Detaylı

MİKRO E-MUTABAKAT. Sağlayacağı başlıca avantajlar ;

MİKRO E-MUTABAKAT. Sağlayacağı başlıca avantajlar ; MİKRO E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecininin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama bütünüdür.

Detaylı

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-01.04.2016-2015 dönemi için verilecek Kurumlar Vergisi, 2016/1 dönemi ve sonrasında verilecek Kurum Geçici - Gelir Geçici ve KDV1 beyannamelerine ait

Detaylı

e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları

e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları Servise ulaşacak olan Mükellefin Defter Verilerinin okunacağı Mikro Programındaki tanımlama alanları aşağıdaki gibidir ; *Genel

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

Çalışma alanı ekle seçeneği ile e-fatura çalışacağınız çalışma alanını 3 adımda oluşturabilirsiniz.

Çalışma alanı ekle seçeneği ile e-fatura çalışacağınız çalışma alanını 3 adımda oluşturabilirsiniz. SİSTEM İŞLETMENİ A. Çalışma Alanı Ekle Çalışma alanı ekle seçeneği ile e-fatura çalışacağınız çalışma alanını 3 adımda oluşturabilirsiniz. 1. adımda çalışma alanı adı ve diyalogo bilgileri girilir, kullanıcının

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

YIL SONU DEVİR İŞLEMİ 2010-2011

YIL SONU DEVİR İŞLEMİ 2010-2011 YIL SONU DEVİR İŞLEMİ 2010-2011 1 Devir işlemlerine başlamadan önce mutlaka programınızın güncel versiyonu kurulmalıdır. Program güncellemelerini www.bilnex.com.tr adresinden takip edebilir, indirebilirsiniz,

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu SQL Bağlantı Bilgileri Server : Kullanıcısı : Şifre : Veri Tabanı : LOGO ürünü veri tabanının barındırıldığı MS SQL sunucu adı. LOGO ürünü veri tabanına bağlantı

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

Tarihli Mikro R/J/F/ Müşavir 02a Sürümü

Tarihli Mikro R/J/F/ Müşavir 02a Sürümü 30.07.2018 Tarihli Mikro R/J/F/ Müavir 02a Sürümü Mikro - Programlarında Yapılan Yenilikler Stok Tanıtım Kartına Birime Göre Fiyat Tanımlama Özellii Eklenmitir Mikro - Programlarında Yapılan Yenilikler

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO Windows Ürünleri için Online Mutabakat LOGO Java Ürünleri için Online Mutabakat Microsoft Excel veri kaynağı için Online Mutabakat Microsoft SQL Server

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

15xx versiyonu 15.15e / Tarihli Arşivin İçeriği. 1- E-Fatura modülümüzde tek/toplu olarak yazdırma seçeneği programlarımıza eklenmiştir.

15xx versiyonu 15.15e / Tarihli Arşivin İçeriği. 1- E-Fatura modülümüzde tek/toplu olarak yazdırma seçeneği programlarımıza eklenmiştir. 15xx versiyonu 15.15e /27.12.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1- E-Fatura modülümüzde tek/toplu olarak yazdırma seçeneği programlarımıza eklenmiştir. 2- E-Fatura Cari Kart Güncelleme (360030) menüsü ile Cari

Detaylı

Tarihli MikroRUN 05a Sürümü

Tarihli MikroRUN 05a Sürümü 05.11.2018 Tarihli MikroRUN 05a Sürümü V12 ve V14 Versiyonlarımızdan R/J/F/M Ürünlerimize V15 e Geçmeksizin Aktarım Yapılması V12 ve V14 ten Güncel veri tabanına şirket tablolarını ve Genel tanımların

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ 1. Giriş OparWeb için http://b2b.opar.com MMWeb için http://b2b.magnetimarelliturkiye.com Yukarıdaki web adreslerinden sisteme ulaşılarak kullanıcı adı ve şifre ile

Detaylı

mali döneminde uygulanacak yasal parametreler programlarımıza eklenmiştir. (Yasal parametreler (116215))

mali döneminde uygulanacak yasal parametreler programlarımıza eklenmiştir. (Yasal parametreler (116215)) 15xx versiyonu 30.01.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Geçici Vergi Beyannamesi (Kurumlar Vergisi Mükellefleri için) (KGECICI_20) ve Geçici Vergi Beyannamesi (Gelir Vergisi Mükellefleri için) (GGECICI_13)

Detaylı

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER GENEL 5.2 versiyonuna kadar \entegre\rapor\rapor.rpr olarak adlandırılan raporlama için kullanılan uygulama \entegre altına rapor.dll olarak değiştirildi. 5.2 versiyona

Detaylı

Ticimax Versiyon Yenilikleri! Bu versiyonda kendi yaptığımız geliştirmeler, performans iyileştirmeleri ve sizlerden gelen taleplerin

Ticimax Versiyon Yenilikleri! Bu versiyonda kendi yaptığımız geliştirmeler, performans iyileştirmeleri ve sizlerden gelen taleplerin Ticimax 8.8.7.534.181850 Versiyon Yenilikleri! Bu versiyonda kendi yaptığımız geliştirmeler, performans iyileştirmeleri ve sizlerden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda Ar-Ge birimimiz tarafından

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO, GO Plus, Tiger2, Tiger Plus, Tiger Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir

Detaylı

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi 1. Amaç : Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi Gelir İdaresi Başkanlığı nın kararı ile Yabancı Bölgeye İhracat yapan e-fatura mükelleflerinin yabancı bölgeye yaptıkları satış için e-fatura oluşturma

Detaylı

KLRetail Market ürününde Kasiyer Hesap Alma yazdırma dizaynına ve Kasa Teslim Raporu dizayn ekranına * Z No * Fiş Tarihi, alanları eklendi.

KLRetail Market ürününde Kasiyer Hesap Alma yazdırma dizaynına ve Kasa Teslim Raporu dizayn ekranına * Z No * Fiş Tarihi, alanları eklendi. Özet Tanım Ürün Adi Market ürününde Kasiyer Hesap Alma yazdırma dizaynına ve Kasa Teslim Raporu dizayn ekranına yeni alanlar Market ürününde Kasiyer Hesap Alma yazdırma dizaynına ve Kasa Teslim Raporu

Detaylı

E-Mutabakat. Ağustos 2018

E-Mutabakat. Ağustos 2018 E-Mutabakat Ağustos 2018 Logo e-mutabakat ile mutabakatlar; Daha zahmetsiz Daha pratik Elektronik ortamda raporlanabilen Yüksek oranda cevap alınabilen Şekildedir. BA-BS, cari ekstre, bakiye mutabakatlarınızın

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi 1. Amaç : Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi Gelir İdaresi Başkanlığı nın kararı ile Yabancı Bölgeye İhracat yapan e-fatura mükelleflerinin yabancı bölgeye yaptıkları satış için e-fatura oluşturma

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Genel Açıklama: GIB (Gelir Đdaresi Başkanlığı) nın yayınladığı 117

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

Netsis 3 SMS Uygulaması

Netsis 3 SMS Uygulaması Netsis 3 SMS Uygulaması Güncelleme Tarihi: 09.11.2016 Genel Uygulama Müşteriler ile iletişimin son derece önemli olduğu günümüz koşullarında, bu amaca yönelik olarak Netsis tarafından getirilen çözümlerden

Detaylı

rst yazılım E-RAPOR V

rst yazılım E-RAPOR V E-rapor; BA/BS, bakiye mutabakatı ve işverenlerin ihtiyaç duyacağı raporların bulunduğu, logo yazılımları ile online çalışan ve işletmenizi anlık olarak takip etmenizi veya kolayca müşterilerin mali süreçlerini

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 3 2.1. Borç Takip Programı Menü İçeriği...3 2.1.1. Müşteri Borç Takip Sayfa İçeriği..4 2.1.1.1. İşlemler Bölümünde Bulunan Butonların

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO/TIGER2/UNITY2 Bölüm : Finans 1/9

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO/TIGER2/UNITY2 Bölüm : Finans 1/9 FORM BA BS MUTABAKAT GÖNDERĐMĐ Ek özellik paketi 3 kapsamında Form Ba Bs mutabakat gönderiminin yapılabilmesi sağlanmıştır. Finans / Ana Kayıtlar / Cari hesap browserında F9 seçenekleri arasına Form Ba

Detaylı

Tarihli Mikro Müşavir 07a Sürümü

Tarihli Mikro Müşavir 07a Sürümü 21.01.2019 Tarihli Müşavir 07a Sürümü Satış ve Satın Alma Sipariş Onay Parametrelerinin Ayrı Ayrı Kontrol Edilebilmesi Satış ve Satın alma siparişlerinin onay kontrolünün ayrı ayı yapılabilmesi sağlanmıştır.

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik Ürün Grubu [ ] RcEnterprise [ ] RCStandard [ ] Entegre.Net Kategori [ ] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 5.0.10 Onaylı Versiyon

Detaylı

(OKS)

(OKS) Kamu İçin Otomatik BES Şube ile kurumunuza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, kurumunuz ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Kasım 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura 6 Ocak 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Özel Entegratör ile e-fatura Uygulaması e-fatura uygulama yöntemlerinden biriside; firmaların özel entegratörler vasıtası

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Jump 07a Sürümü

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Jump 07a Sürümü Sürüm Güncelleme Dokümanı 21.01.2019 Tarihli Mikro Jump 07a Sürümü Satış ve Satın Alma Sipariş Onay Parametrelerinin Ayrı Ayrı Kontrol Edilebilmesi Satış ve Satın alma siparişlerinin onay kontrolünün ayrı

Detaylı

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir.

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir. 27 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Veri Aktarma, Muhasebe MUHASEBE FİŞİNE EXCEL DEN FATURA TRANSFERİ Excel de bulunan fatura verilerinin muhasebe fişine toplu olarak

Detaylı

rst yazılım E-RAPOR V

rst yazılım E-RAPOR V E-rapor; BA/BS, bakiye mutabakatı ve işverenlerin ihtiyaç duyacağı raporların bulunduğu, logo yazılımları ile online çalışan ve işletmenizi anlık olarak takip etmenizi veya kolayca müşterilerin mali süreçlerini

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ e-fatura UYGULAMASI HAKKINDA e-fatura NEDİR? Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura (elektronik

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğe istinaden E-fatura mükelleflerinin ihracat işlemlerinin elektronik olarak gönderiminin yapılabilmesi için 2.42.00

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 07a Sürümü

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 07a Sürümü Sürüm Güncelleme Dokümanı 21.01.2019 Tarihli Mikro Fly 07a Sürümü Satış ve Satın Alma Sipariş Onay Parametrelerinin Ayrı Ayrı Kontrol Edilebilmesi Satış ve Satın alma siparişlerinin onay kontrolünün ayrı

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri : İÇİNDEKİLER 1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :... 2 1.1. Gelir İdaresinin Belirlediği Fatura Tipleri :... 2 2. Tiger ve Go Ürün Gruplarından Gönderilebilen e-fatura ve e-arşiv Faturası Türleri :... 8 2.1.

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016 Turkcell leri Logo Ocak 2016 İçindekiler j-guar TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Fatura Eşleştirme Tabloları... 4 Online Fatura Aktarımları... 6 Fatura Şifre Talebi... 7 Turkcell leri 2 TURKCELL HİZMETLERİ j-guar

Detaylı

1- Asgari Geçim İndirimi ile ilgili yayınlanan tebliğe istinaden düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir.

1- Asgari Geçim İndirimi ile ilgili yayınlanan tebliğe istinaden düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. 15xx versiyonu/02.11. 2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Asgari Geçim İndirimi ile ilgili yayınlanan tebliğe istinaden düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. 1300,99 TL nin altında AGİ dahil ücret alan

Detaylı

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017 Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri Mart 2017 BİREYSEL EMEKLİLİK OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI Bordro Plus BES Otomatik Katılım Bordro Plus 4.41.01.00

Detaylı

E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI

E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI 1. Hangi faturalar e-fatura olarak gönderilecek? Vergi Usül Kanuna göre, e-fatura sistemine kayıtlı olan tüm firmalara gönderilecek her türlü ticari fatura

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ 2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ YENİ YIL AÇMA İŞLEMLERİ Merhaba Değerli Evrim yazılım kullanıcıları; Her yıl genel muhasebe kullanıcılarının zorunlu olarak yapmış olduğu yeni yıl işlemlerini isteğe bağlı olarak

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

İçindekiler TURKKEP E-FATURA KONEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

İçindekiler TURKKEP E-FATURA KONEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU TURKKEP E-FATURA KONEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Hakkında... 2 Özellikler... 2 Fatura İnceleme... 3 1. GELEN FATURALAR... 3 1.1. TEMEL FATURALAR... 3 1.2. TİCARİ FATURALAR... 4 2. GİDECEK FATURALAR...

Detaylı

ISTCELL. Kullanım Bilgileri

ISTCELL. Kullanım Bilgileri ISTCELL Kullanım Bilgileri 12/14/2010 İçindekiler ISTCELL... 3 Ekip Mobil... 4 Mobil Bilgi ve Mobil Eğitim... 9 Mobil Bilgilendirme... 13 Mesaj Şablonları... 15 Toplu Mesaj Gönderimleri... 16 Turkcell

Detaylı

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz.

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz. OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı

Orkestra Ürünler. Ana Sayfa / Orkestra Ürünler

Orkestra Ürünler. Ana Sayfa / Orkestra Ürünler DILLER YARDIM SISTEME GIRIŞ Orkestra Ürünler Ana Sayfa / Orkestra Ürünler 1- Satış Faturalarının İHRACAT Faturası olarak Gönderilebilmesi İhraç kayıtlı e-faturaların Logo'da "İhracat" modülünde oluşturulması

Detaylı

9 Yenilik. 05.a Sürüm Güncelleme. Yenilikler Tablosu. .com.tr. Aktarım

9 Yenilik. 05.a Sürüm Güncelleme. Yenilikler Tablosu. .com.tr. Aktarım mm TTee 3300 1188 02.a ler Tablosu 8 30 14 33 20 14 Birime göre fiyat tanımlama özelliği eklenmiştir. Farklı cari ya da şubeler için farklı e-fatura dizaynı kullanılabilmesi sağlanmıştır. Garanti Bankası

Detaylı

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız.

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler ürününe E-Fatura uygulaması çözümleri eklenmiştir. E-fatura uygulama çözümü 2 aşamada tamamlanmaktadır. 1. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler yazılımında

Detaylı

I-Uyum e-fatura Giden Kutusu

I-Uyum e-fatura Giden Kutusu 1. I-UYUM e-fatura GİDEN KUTUSU EKRANI I-Uyum e-fatura Giden Kutusu Bu ekrana üst menüde bulunan e-fatura butonun altından e-fatura Giden Kutusu butonuyla ulaşılması sağlanır. 2. e-fatura GİDEN KUTUSU

Detaylı

e-müstahsil Makbuzu Nedir?

e-müstahsil Makbuzu Nedir? e-müstahsil Makbuzu e-müstahsil Makbuzu Nedir? Müstahsil makbuzu gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden mal satın alınmasında fatura yerine geçen ticari bir vesika olarak kullanılan kağıt müstahsil

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Ticimax Versiyon Yenilikleri!

Ticimax Versiyon Yenilikleri! Ticimax 8.8.7.534.181850 Versiyon Yenilikleri! Bu versiyonda kendi yaptığımız geliştirmeler, performans iyileştirmeleri ve sizlerden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda Ar-Ge birimimiz tarafından

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 1. KURUMSAL

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı