Denetim Kurulu Raporu. 60.TurkMSIC Nisan Genel Kurulu-İstanbul/Yeditepe

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Denetim Kurulu Raporu. 60.TurkMSIC Nisan Genel Kurulu-İstanbul/Yeditepe"

Transkript

1 Denetim Kurulu Raporu 60.TurkMSIC Nisan Genel Kurulu-İstanbul/Yeditepe İçerik: TurkMSIC Ekim Genel Kurulu divan kayıtlarının 2-TurkMSIC Olağanüstü Genel Kurul divan kayıtlarının 3. TurkMSIC Denetim Kurulu na ulaştırılan TurkMSIC Tüzük ve İçtüzüğü değişiklik önergelerinin Dönemi TurkMSIC Ulusal Yönetici aylık ve yılsonu raporlarının 5- TurkMSIC 60. Nisan Genel Kurulu Organizasyon Komitesinin tüzük ihlalinin değerlendirilmesi 6-Güneydoğu Anadolu Projesi için İdris Taş ın Koordinatörlüğünün 7-IFMSA 61. Mart toplantısı Ulusal Kurul Raporlarının Değerlendirilmesi 8- TurkMSIC Genel Sekreteri tarafından yapılan tüzük ihlallerinin değerlendirilmesi 9-TurkMSIC üyelerinden gelen çeşitli şikâyet ve isteklerin değerlendirilmesi Ekler: EK 1A Divan Başkanı Selin Bulutla olan yazışmalar EK 1B TurkMSIC 60. Ekim Genel Kurulu Divan Raporu EK 2A Divan Başkanı Almıla Kanatla olan yazışmalar EK 2B TurkMSIC 4 Aralık 2011 Olağanüstü Genel Kurulu Divan Raporu EK 3 TurkMSIC Tüzük ve İçtüzük Değişiklik önerileri ve Alt Komite Tüzükleri EK 4 İdris Taş Mart Ayı Raporu EK 5 TurkMSIC 60. Nisan Genel Kurulu Organizasyon Komitesinin tüzük ihlalinin değerlendirilmesi EK 6-Güneydoğu Anadolu Projesi için İdris Taş ın Koordinatörlüğünün değerlendirilmesi EK 7-IFMSA 61. Mart toplantısı Gana Delegasyon Raporlarının Değerlendirilmesi EK 8- TurkMSIC Genel Sekreteri tarafından yapılan tüzük ihlallerinin değerlendirilmesi EK 9A TurkMSIC Genel Sekreterinin açıklaması EK 9A Yönetim Kurulu ve Akdeniz Yerel Kurulu Arasındaki yazışmalar EK 9B Süleyman Demirel YK EK 9C Hülya Şahin Danışma EK 9D Barsak Kanserine Durde! Projesi Materyalleri ile ilgili yazışmalar Yönetici Takip Tablosu TurkMSIC Ekim Genel Kurulu divan kayıtlarının Genel Kurul Toplantısı Divan Raporu nün usulüne uygun hazırlanmasından Divan Heyeti sorumludur. Divan Başkanı, toplantının bitiminden en geç 15 gün sonra raporu Denetim Kurulu na iletmekle yükümlüdür. Denetim Kurulu raporu teslim aldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde raporları Genel Sekreter e iletmekle yükümlüdür.

2 15-17 Ekim 2011 Tarihinde Kocaeli nde düzenlenen 60.TurkMSIC Ekim Genel Kurulu Divan Raporu 17 Ocak 2012 tarihinde yaklaşık 3 ay gecikmeli olarak Denetim Kuruluna yollanmıştır. Bu gecikme hakkında Genel Kurulun Divan Başkanı Selin Bulut tan yazılı açıklama istenmiştir. Selin Bulut son oturumda divan başkanı olmasından, divan kayıtlarına hakim olmaması nedeniyle ve Yönetim Kurulu seçiminin sonuçlanamamasından dolayı divan raporunun Denetim Kurulu na iletilmesinde gecikme yaşandığını belirtmiştir. Denetim Kurulu Divan Kayılarını inceledikten sonra 26 Ocak 2012 tarihinde Genel Sekreter e yollamış. Genel Sekreter ise 29 Ocak 2012 tarihinde Genel Kurul Divan Raporunu genel sunucu yoluyla üyelerle paylaşmıştır. İlgili yazışmalar ve Divan Raporunun ilk hali EK 1 de sunulmuştur. 2- TurkMSIC Olağanüstü Genel Kurul divan kayıtlarının Genel Kurul Toplantısı Divan Raporu nün usulüne uygun hazırlanmasından Divan Heyeti sorumludur. Divan Başkanı, toplantının bitiminden en geç 15 gün sonra raporu Denetim Kurulu na iletmekle yükümlüdür. Denetim Kurulu raporu teslim aldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde raporları Genel Sekreter e iletmekle yükümlüdür. 4 Aralık 2011 tarihinde Ankara da Gazi Yerel Kurulu nun ev sahipliğinde gerçekleşen TurkMSIC Olağanüstü Genel Kurulu Divan kayıtları 19 Ocak 2012 tarihinde 3 hafta kadar gecikmeli şekilde Denetim kuruluna ulaştırılmıştır. Bu gecikme hakkında Genel Kurulun Divan Başkanı Almıla Kanat tan yazılı açıklama istenmiştir. Almıla Kanat, bundan sonraki çalışmalarında daha dikkatli ve titiz davranacağını belirtmiştir. İlgili yazışmalar ve Divan Raporunun ilk hali EK 2 de sunulmuştur. Denetim Kurulu Divan Kayılarını inceledikten sonra 26 Ocak 2012 tarihinde Genel Sekreter e yollamış. Genel Sekreter ise 29 Ocak 2012 tarihinde Genel Kurul Divan Raporunu genel sunucu yoluyla üyelerle paylaşmıştır. İlgili yazışmalar ve Divan Raporunun ilk hali EK 2 de sunulmuştur. 3. TurkMSIC Denetim Kurulu na ulaştırılan TurkMSIC Tüzük ve İçtüzüğü değişiklik önergelerinin 6.1. Tüzük ve İç Tüzük değişiklikleri için önerge; bir yerel kurul tarafından önerilmeli ve Başka bir yerel kurul tarafından desteklenmeli ya da bir TurkMSIC Yöneticisi tarafından Önerilmelidir ve değişiklik önergeleri Nisan Toplantısı için 1 Marttan, Ekim Toplantısı için 1 Eylülden önce Denetim Kurulu ne iletilmelidir. Denetim Kurulu son tarihten en geç bir hafta Sonra Tüzük ve İç Tüzük değişiklik önergelerini tüm Yerel Kurullara e-posta ya da posta Yoluyla duyurmalıdır.

3 1 Mart 2012 Tarihinden önce Denetim Kurulumuza ulaşan Tüzük ve İçtüzük değişiklik önerileri, Alt Komite İç Tüzükleri EK 3 te sunulmuştur. Denetim Kurulu tarafından bu öneriler değerlendirilmiş ve tüzük ve içtüzüğe uygun olan öneriler 7 Mart 2012 tarihinde genel sunucu yoluyla tüm üyelerle paylaşılmıştır. Alt Komite İçtüzükleri ise 20 Mart 2012 tarihinde genel sunucu yoluyla tüm üyelerle paylaşılmıştır. Alt komite tüzüklerinde birçok numaralandırma ve imla hatası olmasından dolayı denetim kurulunun değerlendirme süreci uzamış ve genel sunucuda 2 haftalık bir gecikmeyle paylaşılmıştır Dönemi TurkMSIC Ulusal Yönetici aylık ve yılsonu raporlarının Yöneticiler; d) Her ayın ilk 7 günü içinde Formlar Kılavuzu nda yer alan formatta aylık rapor sunmalıdır. Belirtilen tarihlerden önce herhangi bir nedenle 2 rapor sunmayan Yöneticinin bütçesinde %50 kesintiye gidilir, 4 rapor sunmayan yönetici ise görevini Yerine getirmemek sebebiyle denetim kuruluna sevk edilir. Bu maddeye göre TurkMSIC Denetim Kurulu tarafından, TurkMSIC Ulusal Yöneticilerinin Rapor takibi yapılmıştır. Ekim ve Kasım Ayı Raporlarının takibi o tarihlerdeki Denetim Kurulu üyesi Demet Alay tarafından yapılmıştır. Bu takibe ilişkin veriler Yönetici Takip tablosunda sunulmuştur. Aylık Raporlar: Yayın Direktörü Barçın Barı nın 2011 Ekim ayına ait raporunu 10 Kasım 2011 tarihinde gönderdiği, Staj Değişimi Alt Komitesi Direktörü Ozan Taylan Dursun un 2011 Kasım ayına ait raporunu yollamadığı, Mali Koordinatör Hulusi Korucan ın 2012 Mart ayına ait raporunu yollamadığı, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İdris Taş ın 2012 Mart ayında database.turkmsic.net teki raporunda çalışmalarını belirtmediği ve çalışmalarını içeren raporunu 7 Nisan 2012 tarihinden önce Denetim Kuruluna e-posta yoluyla ulaştırdığı tespit edilmiştir. İdris Taş ın raporu EK 4 tedir. Yarıyıl Raporları: Tüm ulusal yöneticiler yarıyıl raporunu doldurmuştur. 5- TurkMSIC 60. Nisan Genel Kurulu Organizasyon Komitesinin tüzük ihlalinin Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yapacak organizasyon komitesi tüm yerel kurullara, Ekim Toplantısı için 15 Ağustos, Nisan Toplantısı için 15 Subat tan önce asağıda belirtilenleri:

4 a) Kayıt formu, b) Ücret ve ödeme bilgileri ( Erken ve geç kayıt ücretleri ), c) Yolculuk ve konaklama bilgileri, d) Ek bilgiler (yemek, çalıstay, sosyal program vb.) içeren bir davet paketi yollamak durumundadır. 60. Nisan Genel Kurulu davet paketi genel sunucu yoluyla tüm üyelere 5 Mart 2012 tarihinde gönderilmiştir. 60.TurkMSIC Nisan Genel Kurulu Organizasyon Komitesine yazılı uyarı yapılmıştır. Konuyla ilişkili yazışmalar EK-5 te sunulmuştur 6-Güneydoğu Anadolu Projesi için İdris Taş ın Koordinatörlüğünün Yönetim Kurulu üyelerinin TurkMSIC içerisinden baska bir görev alması söz konusu değildir. TurkMSIC Proje ve Girişimler Direktörü Hülya Şahin tarafından, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İdris Taş ın yönetim kurulu görevine eş zamanlı olarak Güneydoğu Anadolu Projesi koordinatörlüğünü yürüterek, ilgili maddeyi ihlal ettiği Denetim Kuruluna bildirilmiştir. Denetim Kurulu bu hatırlatma üzerine İdris Taş tan savunma istemiştir. İdris Taş savunmasında Proje nin henüz TurkMSIC tarafından kontrolsüz bir şekilde yürütülecek olgunluğa erişmediğini, görevi bırakması halinde projenin sekteye uğrayıp sona ereceğini belirtmiştir. Denetim Kurulu tarafından bu konuyla ilgili kararın TurkMSIC Genel Kurulu tarafından verilmesi uygun görülmüştür. İlgili yazışmalar EK 6 da belirtilmiştir. 7-IFMSA 61. Mart toplantısı Ulusal Kurul Raporlarının Değerlendirilmesi: Yöneticiler; h) TurkMSIC ın temsil edildiği dış toplantılarda, toplantının bitiminden en geç bir ay içerisinde Genel Sekreter e bir dış toplantı raporu sunmalıdır TurkMSIC Ulusal Kurulu 11 üyesiyle 3-9 Mart 2012 tarihlerinde Gana da düzenlenen IFMSA 61. Mart toplantısına katılım göstermiştir. Yukarıdaki içtüzük maddesine göre bu toplantıya katılan yöneticilerin en geç bir ay içerisinde TurkMSIC Genel Sekreterine rapor sunmaları gerekmektedir. 9 Nisan Tarihine kadar toplantıya katılan 10 TurkMSIC Yöneticisi raporunu genel sekretere ulaştırmıştır. İdris Taş ın belirtilen tarihlerde dış toplantı raporunu yollamadığı TurkMSIC Genel Sekreteri tarafından Denetim Kuruluna bildirilmiştir. Denetim Kurulu İdris Taş tan savunma istemiştir. İdris Taş ailevi sebeplerinden dolayı raporu yazamadığını belirtmiştir. İlgili yazışmalar EK 7 de sunulmuştur. 8- TurkMSIC Genel Sekreteri tarafından yapılan tüzük ihlallerinin 6.3. Genel Kurul toplantısı için resmi davet mektupları ve toplantının geçici gündemi

5 Yönetim Kurulu tarafından, aday üyeler, yedek üyeler ve onur üyeleri de dahil olmak üzere tüm üyelere ve resmi iliskiler içerisinde olunan kuruluslara Ekim Toplantısı için 1 Eylül, Nisan Toplantısı için 1 Mart tarihlerinden önce gönderilmelidir. TurkMSIC Genel Sekreteri tarafından, 60. Nisan Genel Kurulu Davetiyeleri genel sunucu yoluyla tüm üyelere 20 gün gecikmeli olarak 22 Mart 2012 tarihinde gönderilmiştir. Denetim Kurulu olarak TurkMSIC Genel Sekreterinden yazılı açıklama istenmiştir. TurkMSIC Genel Sekreteri Demet Alay tarafından, Organizasyon komitesinin davet paketini geç yollaması, yönetim kurulunun belirtilen tarihte IFMSA 61. Mart Toplantısında bulunması, genel kurul gündemine yeni olarak eklenen eğitimler, bölge oturumları ve mezunlar söyleşisi dolayısıyla davet paketlerinin geç yollandığı tarafımıza bildirilmiştir. Gerekli Belgeler EK 8 te sunulmuştur. 9-TurkMSIC üyelerinden gelen çeşitli şikâyet ve isteklerin A) TurkMSIC 2. Sempozyumunun Şubat 2012 de gerçekleşmemesinin TurkMSIC Sempozyumları yılda bir defa şubat ayında gerçekleştirilir Sempozyum programının hazırlanmasından yönetim kurulu sorumludur Sempozyum programında yer alacak TurkMSIC Yılın Enleri ödül töreni için, Yılın Enleri kategorileri ve adayları, 15 Aralık a kadar TurkMSIC Ulusal Kurulu tarafından belirlenmelidir. Takibinde internet sitesi üzerinde, oylamanın 3 hafta süreceği bir anket açılır. Belirlenen ödül sahipleri internet sitesi üzerinden duyurulmalıdır. TurkMSIC 2. Sempozyumu, Yönetim Kurulu nun geç seçilmesi, bu sebepten dolayı program hazırlıklarının gecikmesi, sempozyumla ilgili enlerin belirleneceği anketin web sitesinden açılmaması, Ekim Kasım aylarında Yönetim Kurulunun akıbeti belli olmadığından dolayı Akdeniz Yerel Kurulu nun sempozyum hazırlıklarını dondurmasından dolayı bu sene gerçekleşememiştir. Ev sahibi yerel kurulun sempozyum yapmamayı önermesi üzerine döneminde sempozyum yapılmaması kararı TurkMSIC Yönetim Kurulu tarafından alınmıştır. TurkMSIC Genel Sekreterinin açıklaması ve TurkMSIC Yönetim Kuruluyla TurkMSIC Akdeniz Yerel Kurulu nun yazışmaları EK 9A dadır. B) TurkMSIC Süleyman Demirel Yerel Kurulunun Delegasyon seçimi hakkında gelen şikayetin

6 Denetim Kurulu, mevzuat içerisinde yer verilen TurkMSIC isleyişine dair her turlu prosedürü denetlemekle yükümlüdür. TurkMSIC Süleyman Demirel Yerel Kurulu Başkan Yardımcısı, kendi yerel kurulu delegasyonun belirlenmesinde usulsüzlük olduğunu ve bu usulsüzlüğü kendi denetim kuruluna şikayet ettiğini ve kendi denetim kurulundan cevap alamayınca TurkMSIC Denetim Kuruluna başvurduğunu söyledi. Gönderilen Belgeleri inceleyen Denetim Kurulu inceleme sürecinde TurkMSIC Süleyman Demirel Yerel Kurulu nun Genel Kurul için delegasyonunu hakları saklı kalmak şartıyla geçici olarak dondurdu. Bunun üzerine Süleyman Demirel Yerel Kurulu, yönetim kurulu toplantısı yaparak uygun karar aldıklarını TurkMSIC Denetim Kuruluna bildirdi. Mert Sakarya nın şikayetini geri alması üzerine TurkMSIC Denetim Kurulu, TurkMSIC Süleyman Demirel Yerel Kurulunun delegasyonunun dondurulmasını kaldırdı. İlgili yazışmalar EK 9B dedir C) Proje ve Girişimler Direktörü Hülya Şahin ve Halk Sağlığı Direktörü Bahar Aktaş ın danışma talebi : Yukarıda bahsedilen TurkMSIC Yöneticileri, Scoph Yaz Okulu Projesinin koordinatör atamasında yönetim kurulu tarafından usulsüzlük yapıldığını ve bu konuda ne yapmaları gerektiğini Denetim Kuruluna danışmışlardır. Denetim Kurulumuz eğer adaletsiz ve taraflı atama yapıldığı tespit edildiği anda ilgili kararın durdurulacağını kendilerine bildirmiştir. Denetim Kuruluna bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi ve belgeye ulaşamamıştır. Yazışmalar EK 9 C dedir. D) Bağırsak Kanserine Dur De! Projesinin Kaybolan Materyalleri: Denetim Kurulu, mevzuat içerisinde yer verilen TurkMSIC isleyişine dair her turlu prosedürü denetlemekle yükümlüdür. TurkMSIC Bağırsak Kanserine Dur De! projesiyle ilgili, Begüm Çalım tarafından Denetim Kurulumuza ulaşan şikayete göre; Bağırsak Kanserine Dur De projesi için Kanserle Savaş Dairesi ne bastırılan TurkMSIC ın ihtiyacını, tahmini olarak 5 yıl süreyle karşılayacak miktarda olan materyaller Hülya Şahin tarafından Hacettepe Yerel Kurulunun kulüp odasına konulmuştur. Ankara ve Gazi Yerel Kurullarının üyesi olan iki TurkMSIC gönüllüsü, Aralık 2011 tarihinde etkinlik yapmak için ilgili yerel kuruldan materyal istemeye gittiklerinde, materyallerin kulüp odasında olmadığı ve atıldığı söylenmiştir. Denetim Kurulu olarak bu konu hakkında araştırma başlatılmış olup, konuyla ilgili aşağıda ismi belirtilen kişilerden gerekli savunma istenmiştir:

7 Selin Bulut- TurkMSIC Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Şahin- TurkMSIC Proje Destek Birimi Direktörü Berkay Yanık- Ege Yerel Kurulu Almıla Kanat- Gazi Yerel Kurulu Burçak Aydın- Hacettepe Yerel Kurulu Selin Bulut : İlgili kişilerle (Burçak Aydın, Hülya Şahin ) yaptığı görüşmelerin kayıtlarını Denetim Kuruluna ulaştırmıştır. Bu görüşmeleri incelediğimizde odada materyallerin bulunduğuna dair herhangi bir belgeye rastlanmamıştır. Hülya Şahin: Materyalleri kulüp odasına bırakırken, Hacettepe Yerel Kurulu Yönetimini sözlü olarak bilgilendirdiğini, daha sonra materyallerin odada bulunamadığını belirtmiştir. Berkay Yanık: Kendisine konuyla ilgili iki defa e-posta atılmasına rağmen Denetim Kuruluna geri dönüş yapmamıştır. Almıla Kanat: Aralık 2011 tarihinde Hacettepe Yerel Kuruluna materyalleri almaya gittiklerinde sadece afiş ve el ilanı bulabildiklerini ve Hacettepe Yerel Kurulu üyelerinin diğer materyalleri yer kapladıkları için attıklarını söylediklerini belirtmiştir. Burçak Aydın : Attığımız her e-postada ısrarla hangi materyallerden bahsettiğimizi, ne zaman, kim tarafından, kimden yazılı izin alınarak materyallerin odaya konulduğunu gibi soruları Denetim Kuruluna yöneltmiştir. İlgili materyallerin Hacettepe Yerel Kurulunda olduğuna dair hiçbir resmi belgeye ya da evraka rastlanamamıştır. Bu sebepten dolayı Denetim Kurulu resmi belgelere göre, materyallerin kaybolması ile ilgili Hacettepe Yerel Kurulunun hatasının olmadığına karar vermiştir. İlgili Yazışmalar EK 9D dedir.

DENETİM KURULU RAPORU

DENETİM KURULU RAPORU DENETİM KURULU RAPORU Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği - TurkMSIC 62. EKİM GENEL KURULU 26-28 Ekim 2013, Kayseri 1. 61. Nisan Genel Kurulu divan kayıtlarının incelenmesi 2. TurkMSIC Yöneticilerinin

Detaylı

TurkMSIC 60.NİSAN GENEL KURULU TÜZÜK DENETLEME KURULU AÇILIŞ RAPORU

TurkMSIC 60.NİSAN GENEL KURULU TÜZÜK DENETLEME KURULU AÇILIŞ RAPORU TurkMSIC 60.NİSAN GENEL KURULU TÜZÜK DENETLEME KURULU AÇILIŞ RAPORU TARİH: 21-23 Nisan 2012 YER: Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, İSTANBUL TÜZÜK DENETLEME KURULU ÜYELERİ: Doğukan ARI Selin UYSAL Ruken

Detaylı

Komitenin resmi dili Türkçe dir ve gerekli görülen yabancı misafirlerin katıldığı toplantılarda İngilizce de kullanılabilir.

Komitenin resmi dili Türkçe dir ve gerekli görülen yabancı misafirlerin katıldığı toplantılarda İngilizce de kullanılabilir. İnsan Hakları ve Barıs Alt Komitesi (SCORP- Standing Committee on Human Rights and Peace) İç Tüzüğü 1.GENEL BİLGİLER 1.1. İsim 1.1.1 Alt komitenin resmi adı İnsan Hakları ve Barış Alt Komitesi dir. 1.1.2.

Detaylı

SCOPH İÇ TÜZÜĞÜ. (Halk Sağlığı Alt Komitesi İç Tüzüğü)

SCOPH İÇ TÜZÜĞÜ. (Halk Sağlığı Alt Komitesi İç Tüzüğü) SCOPH İÇ TÜZÜĞÜ (Halk Sağlığı Alt Komitesi İç Tüzüğü) 1.İsim 1.1 Alt Komitesinin resmi adı Halk Sağlığı Alt Komitesi ; kullanılan İngilizce adı ise Standing Committee on Public Health tir. 1.2 Alt Komite

Detaylı

1 İsim Yapısı Genel İlkeler Misyon Vizyon Aktivite ve Projeler Genel Bakış...

1 İsim Yapısı Genel İlkeler Misyon Vizyon Aktivite ve Projeler Genel Bakış... İçindekiler 1 İsim... 2 2 Yapısı... 2 3 Genel İlkeler... 2 3.1 Misyon... 2 3.2 Vizyon... 2 4 Aktivite ve Projeler... 3 4.1 Genel Bakış... 3 4.2 Aktiviteler... 3 5 Alt komite yöneticileri... 3 5.1 SCORA

Detaylı

TurkMSIC Tıp Eğitimi Alt Komitesi İçtüzüğü

TurkMSIC Tıp Eğitimi Alt Komitesi İçtüzüğü TurkMSIC Tıp Eğitimi Alt Komitesi İçtüzüğü Giriş Bölüm 1: Genel Bilgiler 1.1. Alt Komite Adı 1.2. Dili 1.3. Yapısı 1.4. Felsefesi 1.5. Genel İlkeler 1.5.1. Amaçlar 1.5.2. Hedefler 1.5.3. Aktiviteler 1.5.4.

Detaylı

TÜZÜK VE ĐÇ TÜZÜK Son güncelleme: 60. TurkMSIC Nisan Genel Kurulu, Nisan 2012

TÜZÜK VE ĐÇ TÜZÜK Son güncelleme: 60. TurkMSIC Nisan Genel Kurulu, Nisan 2012 TÜRK TIP ÖĞRENCĐLERĐ ULUSLARARASI BĐRLĐĞĐ TURKISH MEDICAL STUDENTS INTERNATIONAL COMMITTEE TÜZÜK VE ĐÇ TÜZÜK Son güncelleme: 60. TurkMSIC Nisan Genel Kurulu, Nisan 2012 Đçindekiler TurkMSIC Tüzüğü 1. Đsim

Detaylı

TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK Son güncelleme: 61. TurkMSIC NİSAN Genel Kurulu, Nisan 2013

TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK Son güncelleme: 61. TurkMSIC NİSAN Genel Kurulu, Nisan 2013 TÜRK TIP ÖĞRENCİLERİ ULUSLARARASI BİRLİĞİ TURKISH MEDICAL STUDENTS INTERNATIONAL COMMITTEE TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK Son güncelleme: 61. TurkMSIC NİSAN Genel Kurulu, Nisan 2013 İçindekiler TurkMSIC Tüzüğü 1. İsim

Detaylı

TURKMSIC OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU DİVAN RAPORU

TURKMSIC OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU DİVAN RAPORU TURKMSIC OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU DİVAN RAPORU Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği Olağanüstü Genel Kurulu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi nde gerçekleştirilmiştir. Saat 09: 32 itibariyle gündem maddeleri

Detaylı

TURKMSIC 60. NİSAN GENEL KURULU DİVAN RAPORU

TURKMSIC 60. NİSAN GENEL KURULU DİVAN RAPORU TURKMSIC 60. NİSAN GENEL KURULU DİVAN RAPORU Tarih: 21-23 Nisan 2012 Yer: Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşkesi İnan Kıraç Salonu Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği 60. Nisan Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

TurkMSIC Divan Kılavuzu

TurkMSIC Divan Kılavuzu TurkMSIC Divan Kılavuzu 1. Divan 1.1. Divan Başkanı seçilene kadar; Yönetim Kurulu nun Genel Kurul Toplantısı nı yönetme yetkisi vardır. 1.2. Divan, Başkan, Başkan Yardımcısı, Sekreter, Sekreter Asistanları

Detaylı

DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI

DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI 2015-2016 DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI YK: Yönetim Kurulu IK: İdari Kurul Yönetim Kurulu Görev Tanımları Yönetim Kurulu Yapısı Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Yardımcısı

Detaylı

TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK. TurkMSIC Genel Kurulu tarafından Nisan 2002 tarihinde Antalya da kabul edilmiştir. Son güncelleme: 28 Ekim 2013, Kayseri

TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK. TurkMSIC Genel Kurulu tarafından Nisan 2002 tarihinde Antalya da kabul edilmiştir. Son güncelleme: 28 Ekim 2013, Kayseri TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK TurkMSIC Genel Kurulu tarafından Nisan 2002 tarihinde Antalya da kabul edilmiştir. Son güncelleme: 28 Ekim 2013, Kayseri İçindekiler TurkMSIC Tüzüğü 1. İsim 2. Doğası 3. Genel İlkeler

Detaylı

TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK. TurkMSIC Genel Kurulu tarafından Nisan 2002 tarihinde Antalya da kabul edilmiştir. Son güncelleme 18 Nisan 2016 : Antalya

TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK. TurkMSIC Genel Kurulu tarafından Nisan 2002 tarihinde Antalya da kabul edilmiştir. Son güncelleme 18 Nisan 2016 : Antalya TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK TurkMSIC Genel Kurulu tarafından Nisan 2002 tarihinde Antalya da kabul edilmiştir. Son güncelleme 18 Nisan 2016 : Antalya İçindekiler TurkMSIC Tüzüğü 1. İsim 2. Doğası 3. Genel İlkeler

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

TURKMSIC 61.EKİM GENEL KURULU SCOPH AYRILMIŞ OTURUM RAPORU TURKMSIC OSMANGAZİ, ESKİŞEHİR

TURKMSIC 61.EKİM GENEL KURULU SCOPH AYRILMIŞ OTURUM RAPORU TURKMSIC OSMANGAZİ, ESKİŞEHİR TURKMSIC 61.EKİM GENEL KURULU SCOPH AYRILMIŞ OTURUM RAPORU TURKMSIC OSMANGAZİ, ESKİŞEHİR 2012-2013 Rapor Sinem Laçin tarafından hazırlanmış olup, ayrılmış oturum değerlendirmesi Bahar Aktaş tarafından

Detaylı

Türk Tıp Öğrencileri Birliği 62. Nisan Genel Kurulu

Türk Tıp Öğrencileri Birliği 62. Nisan Genel Kurulu Türk Tıp Öğrencileri Birliği 62. Nisan Genel Kurulu 5-7 Nisan 2014 Çukurova Üniversitesi, Adana İÇİNDEKİLER 62.Nisan Genel Kurulu Ajandası Genel Kurullar Oturumlara Genel Bakış Yürütme Kurulu Organizasyon

Detaylı

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Danışma Kurulu (İVU) Danışma Kurulu olacaktır. Danışma Kurulu, bundan sonra İVU Danışma

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILACAK BÖLÜMLER

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILACAK BÖLÜMLER Sayfa 1 / 8 c ) Ulusal Kongre Organizasyon Kurulu (UKOK): Son Paragraf Ulusal Kongre ile birlikte, periyodik olarak düzenlenen Türk Yunan ve Türk- Amerikan ortak toplantıları serisinin Ulusal Kongre ile

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1-(1) Bu yönerge, Sinop Üniversitesine

Detaylı

Bilimsel Araştırma ile ilgili Öğrenci Değişimi Komitesi ( SCORE - Standing Committee on Research Exchange ) İçtüzüğü

Bilimsel Araştırma ile ilgili Öğrenci Değişimi Komitesi ( SCORE - Standing Committee on Research Exchange ) İçtüzüğü Bilimsel Araştırma ile ilgili Öğrenci Değişimi Komitesi ( SCORE - Standing Committee on Research Exchange ) İçtüzüğü Oluşturulma, Nisan GK 2006, Erzurum Genişletilme, Nisan GK 2008, Adana 1.İsim 1.1 Alt

Detaylı

Sivil Yaşam Derneği TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK

Sivil Yaşam Derneği TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK www.siyamder.org Sivil Yaşam Derneği TÜZÜK VE İÇ TÜZÜK Siyamder Genel Kurulu tarafından 12 Haziran 2015 de 4. Ulusal Genel Kurul da kabul edilmiştir. İçindekiler Siyamder Tüzüğü 1. İsim 2. Doğası 3. Genel

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi T.C. KARATAY ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2016 2017 Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi ERASMUS+ İngilizce Sınavı 01-21 Ekim 2016 Erasmus+ İngilizce Sınavı Başvuruları 27 Ekim

Detaylı

58. TurkMSIC Ekim Genel Kurulu Divan Kurulu Raporu

58. TurkMSIC Ekim Genel Kurulu Divan Kurulu Raporu 58. TurkMSIC Ekim Genel Kurulu Divan Kurulu Raporu Tarih: 03-05 Ekim 2009 Yer: Marin Princess Hotel, Đstanbul Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Komitesi 58. Ekim Genel Kurul Toplantısı Genel Oturumları

Detaylı

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1.AKSARAY SMMM ODASI FAALİYET RAPORU 1.Oda ının Sunuşu 2.Genel ın Sunuşu 1. Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve

Detaylı

Manisa OSB 1.Kısım Keçiliköyosb Mahallesi Cumhuriyet Cad.No:1 Yunusemre/MANİSA Telefon ve Faks Numarası : TEL: FAX:

Manisa OSB 1.Kısım Keçiliköyosb Mahallesi Cumhuriyet Cad.No:1 Yunusemre/MANİSA Telefon ve Faks Numarası : TEL: FAX: 21300 - Esas Sözleşme Tadili / KLMSN [] 20.04.2015 18:23:58 Esas Sözleşme Tadili 1 TEVFİK GÜNHAN GENEL MÜDÜR 20.04.2015 18:21:05 2 SERKAN UYANIK MALİ İŞLER DİREKTÖRÜ 20.04.2015 18:23:35 Ortaklığın Adresi

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK İŞ PLANI Ocak Ayı 1 Enstitü Sekreterliği Enstitümüz akademik faaliyet ve çalışmalarını değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak amacıyla,

Detaylı

Manisa OSB 1.Kısım Keçiliköyosb Mahallesi Cumhuriyet Cad.No:1 Yunusemre/MANİSA Telefon ve Faks Numarası : TEL: FAX:

Manisa OSB 1.Kısım Keçiliköyosb Mahallesi Cumhuriyet Cad.No:1 Yunusemre/MANİSA Telefon ve Faks Numarası : TEL: FAX: 21300 - Esas Sözleşme Tadili KLİMASAN KLİMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / KLMSN [] 20.04.2015 18:23:58 Esas Sözleşme Tadili 1 TEVFİK GÜNHAN GENEL MÜDÜR KLİMASAN KLİMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 20.04.2015 18:21:05

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MAYIS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MAYIS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MAYIS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULMUŞTUR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI

Detaylı

https://ubs.omu.edu.tr

https://ubs.omu.edu.tr 4 30.05.00.00 DERS SAYDIRMA hafta Başvuru oldukça 3 30.0.00.00 KAYIT YENİLEME - DERS KAYDI https://ubs.omu.edu.tr/ 1 gün https://ubs.omu.edu.tr/ 30.01.00.00 KESİN KAYIT Öğrenci İşleri Bürosu İlanda belirtilen

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK İŞ PLANI FORMU Yürürlük Tarihi: Ay Sıra No Sorumlu Birim Faaliyet Tarih

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK İŞ PLANI FORMU Yürürlük Tarihi: Ay Sıra No Sorumlu Birim Faaliyet Tarih Doküman No: KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK İŞ PLANI FORMU Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: Ay Sıra No Sorumlu Birim Faaliyet Tarih Ocak 1 Enstitümüz akademik faaliyet

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi : 06.12.2011 Toplantı Sayısı : 031 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2011/031 01: 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitümüze alınacak öğrenci

Detaylı

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü lik Sayfa No : 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemeye, iç ve dış iletişimin nasıl sağlanacağına ve mevcut iletişim ağının sağlıklı

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. KURULUŞ GEREKÇESİ Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Bilim-Kültür-Sanat Kulübü ismi ile anılır. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ. Sivil Yaşam Derneği Formlar Kılavuzu. 1. Formlar

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ. Sivil Yaşam Derneği Formlar Kılavuzu. 1. Formlar Sivil Yaşam Derneği Formlar Kılavuzu Sivil Yaşam Derneği Formlar Kılavuzu derneğin tüm faaliyet, çalışma, görev ve görevlendirmelerinde kullanılan formlarını bir çatı altında toplayan kılavuzdur. Bu kılavuzda

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, YTÜ nde KYS politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve üniversite içerisinde yayılımı ilgili

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HASSAS GÖREV RAPORU

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HASSAS GÖREV RAPORU T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HASSAS GÖREV RAPORU Standart :Misyon Organizasyon Yapısı ve Görevler Hassas Görev (Tanım).6. İdare Yöneticileri faaliyetlerin yürütülmesinde

Detaylı

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BİRİM: ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ 1 Derse Yazılma (Mazeretli) 2 Ders Muafiyeti 1-Dilekçe 2-Mazeretini belirten belge 3-Derse Yazılma Formu 4-Dekont 1-Dilekçe 2-Not Durum Belgesi 3-Mezun/İlişiği kesilen okula

Detaylı

... LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE

... LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE ... LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE MEF Üniversitesi ve MEF Okullarının, lise öğrencileri arasında düzenlediği 26. ULUSLARARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI na okulunuz adına gönderilen proje, Bilim Kurulu Üyelerimiz

Detaylı

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Doküman No: P / 5.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 1 / 5 Yayın Tarihi: 19.01.2010 Bu prosedürün amacı, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Yönetimi nin Kalite Politikası ve hedeflerini oluşturmak, yönetim sistemini

Detaylı

ADI SOYADI GÖREVİ. Müdür ASTLARI

ADI SOYADI GÖREVİ. Müdür ASTLARI MÜDÜR Dr.Öğr.Üyesi Fehmi TURGUT Rektör Yardımcısı ASTLARI Yüksekokulun tüm akademik ve idari birimleri T.C. Karadeniz Teknik Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç, ilke ve talimatlara uygun

Detaylı

2-3 Aralık 2013, Hilton Convention Center, BURSA SPONSORLUK DOSYASI. Zirve ile ilgili özel kitap basımı ve dokümantasyon servisleri

2-3 Aralık 2013, Hilton Convention Center, BURSA SPONSORLUK DOSYASI. Zirve ile ilgili özel kitap basımı ve dokümantasyon servisleri KATEGORİLER Ana Sponsorluk (35.000 TL) *tek firma ile sınırlıdır. Konuşmacı Sponsorluğu (25.000 TL) *tek firma ile sınırlıdır. Zirve Sponsorluğu (15.000 TL) Zirve Özel Akşam Yemeği (7.000 TL) *tek firma

Detaylı

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE NO DNT 2016/2 REVİZE NO REV 1 YÜRÜRLÜK TARİHİ 01.06.2011 REVİZYON TARİHİ 31.01.2017 1. GEÇERLİLİK TEYİDİ Faaliyetlerini

Detaylı

KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI

KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI KONTROL ORTAMI (Uygulamalar) Süleyman MANTAR ESOGÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanı 1- KONTROL ORTAMI STANDARTLARI (Kontrol ortamı, iç kontrolün diğer unsurlarına temel teşkil

Detaylı

İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR

İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR TÜZÜĞÜN ADI : DENETİM KOMİTESİ TOPLANTI VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ DOKÜMAN NO : İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR TARİH REVİZYON

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ ve AMAÇ: Madde 1 T.C. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Kapsam: Madde 1-Bu Yönerge Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun amacını, görevlerini, oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, üyelerin görev

Detaylı

RA ÖĞRENCİ PROSEDÜRÜ

RA ÖĞRENCİ PROSEDÜRÜ P20--009 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Koç Üniversitesi öğrenci yurtlarında yaşayan öğrenciler ile Yurt Müdürlüğü personeli arasındaki iletişime yardımcı olan RA (Bina sorumlusu) öğrencilerin

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ VE FİNANS KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ VE FİNANS KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ VE FİNANS KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1. Kuruluş Bu tüzük T.C. İstanbul Arel Üniversitesi nde planlı ve programlı çalışma yapmak üzere bir araya gelen öğrenciler tarafından

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/2017 11.00 18 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstinye Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN AÇIKLAMA BİLİMSEL HAZIRLIK

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN AÇIKLAMA BİLİMSEL HAZIRLIK T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İŞ PLANI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İŞ PLANI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İŞ PLANI Aylar FAKÜLTE SEKRETERLİĞİ ÖĞRENCİ İŞLERİ PERSONEL İŞLERİ YAZI İŞLERİ TAHAKKUK İŞLERİ TAŞINIR KAYIT KONTROL BÖLÜM SEKRETERLİĞİ TEMİZLİK HİZMETLERİ OCAK 1. İdari personel

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü ana tüzüğü aşağıdaki maddelerden oluşur; 1. Tanım 2. Kulübün amaç ve faaliyetleri 3. Üyelik

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP ÖĞRENCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP ÖĞRENCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ İsim MADDE 1 (1) Öğrenci topluluğunun resmi adı Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Öğrencileri Birliği dir. (2) Bu öğrenci topluluğunun kullanılan İngilizce adı Yüksek İhtisas University Medicine

Detaylı

P R. 08. No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE CİHANGİR AYDEMİR GENEL KOORDİNATÖR ŞERİFE KÖŞKER YÖNETİM TEMSİLCİSİ

P R. 08. No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE CİHANGİR AYDEMİR GENEL KOORDİNATÖR ŞERİFE KÖŞKER YÖNETİM TEMSİLCİSİ Sayfa No : 1 / 6 No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE HAZIRLAYAN ONAY ŞERİFE KÖŞKER YÖNETİM TEMSİLCİSİ CİHANGİR AYDEMİR GENEL KOORDİNATÖR Sayfa No : 2 / 6 1. Amaç ve Kapsam Bu prosedürün

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Turkish Medical Students International Committee TÜZÜK VE İÇTÜZÜK. www.turkmsic.org

Turkish Medical Students International Committee TÜZÜK VE İÇTÜZÜK. www.turkmsic.org Turkish Medical Students International Committee TÜZÜK VE İÇTÜZÜK www.turkmsic.org İçindekiler TurkMSIC Tüzüğü 1. İsim 2. Doğası 3. Genel İlkeler 4. Amaçlar 5. Üyeler 6. Genel Kurul 7. Yönetim Kurulu 8.

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Revizyon Bilgileri Revizyon Tarihi Rev. No Sayfa No Revizyon Açıklaması 01.07.13 00 İlk yayın 13.09.13 01 25.02.14 02 1-5 13.02.17 03 2, 3, 6 4.2.1 ve 4.3.1 maddelerine elektronik ortamda ya da telefon,

Detaylı

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir.

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 2. TANIMLAR İtiraz: Uygunluk değerlendirmesi amaçlı yeniden denetim kararı için, belgelendirme kuruluşu veya akreditasyon

Detaylı

MÜDÜR T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

MÜDÜR T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu MÜDÜR Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Genel Sekreter Yardımcısı - Genel Sekreter - Rektör Yardımcısı - Rektör Yrd. Doç. Dr. Namık BİLİCİ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu nda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul

Detaylı

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2015 YILI İŞ TAKVİMİ Revizyon No:

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2015 YILI İŞ TAKVİMİ Revizyon No: Doküman No: 1 215 YILI İŞ TAKVİMİ 2.1.215 AYLAR FAKÜLTE SEKRETERLİĞİ KURULLAR SEKRETERYASI ÖĞRENCİ İŞLERİ BÖLÜM SEKRETERLERİ GELEN EVRAK KAYIT SORUMLUSU TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ PERSONEL SATINALMA

Detaylı

İstanbul İmam Hatip Liseliler Derneği YÖNERGESİ

İstanbul İmam Hatip Liseliler Derneği YÖNERGESİ AKADEMİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ Birinci Bölüm Genel Hükümler Amaç Madde 1 tarafından yürürlüğe konan bu yönergenin amacı, Akademi Birliği nin amacını, görev, yetki ve çalışma alanlarını düzenlemektir. Tanımlar

Detaylı

Şube Genel Kurulu İş ve İşlemleri 2019 YILI. Sayfa-1 Şube Hizmetleri Bölümü

Şube Genel Kurulu İş ve İşlemleri 2019 YILI. Sayfa-1 Şube Hizmetleri Bölümü 2019 YILI Sayfa-1 TÜZÜK HÜKÜMLERİNE GÖRE ŞUBE GENEL KURULUNDAN ÖNCE, GENEL KURUL GÜNÜ VE GENEL KURUL SONRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR A. ŞUBE GENEL KURULUNDAN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN HUSUSLAR

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KOCAELİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KOCAELİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KOCAELİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI KOCAELİ 30.06.2010 RAPORU II. KOÜ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI 1. KONTROL ORTAMI STANDARTLARI

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ YILI UYGULAMA REHBERİ KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ SUNUŞ Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi, 2017 yılı içerisinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından, Kurumsal

Detaylı

YAZI ĠġLERĠ VE KARARLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞI KARARLAR ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

YAZI ĠġLERĠ VE KARARLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞI KARARLAR ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE YAZI ĠġLERĠ VE KARARLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞI KARARLAR ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

P R. 0 8 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU. No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE ŞERİFE KÖŞKER KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ

P R. 0 8 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU. No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE ŞERİFE KÖŞKER KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU Sayfa No : 1 / 5 No Tarih Konusu Talep Sahibi DAĞITIM : TÜM BİRİMLERE HAZIRLAYAN ONAY ŞERİFE KÖŞKER KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ CİHANGİR AYDEMİR GENEL KOORDİNATÖR Sayfa No : 2 / 5 1.

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU BİNİCİLİK İL TEMSİLCİSİ TALİMATI 1. BÖLÜM - AMAÇ, DAYANAK, KAPSAM, TANIMLAR

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU BİNİCİLİK İL TEMSİLCİSİ TALİMATI 1. BÖLÜM - AMAÇ, DAYANAK, KAPSAM, TANIMLAR TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU BİNİCİLİK İL TEMSİLCİSİ TALİMATI 1. BÖLÜM - AMAÇ, DAYANAK, KAPSAM, TANIMLAR Amaç Madde 1 Bu Talimatın amacı; federasyonun yurtiçi bağlantısını sağlayabilme amacı ile illerdeki

Detaylı

KYK BELGEM YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU T.ERDEM Dr.Arda SÜRMELİ. Öneri/ memnuniyet tanımları eklendi.

KYK BELGEM YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU T.ERDEM Dr.Arda SÜRMELİ. Öneri/ memnuniyet tanımları eklendi. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No Değişiklik No Değişiklik Tarihi Değişikliği Yapan Onaylayan 1 1 10.4.2017 T.ERDEM Dr.Arda SÜRMELİ Değişiklik Notu Öneri/ memnuniyet tanımları eklendi. anketi İlgili

Detaylı

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER A.6.2 BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ 2 BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ Madde 1. Amaç: Bu yönetmelik, Birleşik Metal İşçileri Sendikası nın merkez ve şubelerinde faaliyet

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 15/03/2017-7999 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE8RUFRJ* Oturum Tarihi 14/03/2017 Oturum Saati 16:00 Oturum Sayısı 34 KARAR

Detaylı

Revizyon Nedeni YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ. EN 45011 referanslara eklendi.

Revizyon Nedeni YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ. EN 45011 referanslara eklendi. Sayfa No 1/5 REVİZYON GEÇMİŞİ Sayfa No Rev. No Rev. Tarihi Revizyon Nedeni - 05 02.01.12 06 05.09.13 YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ EN 45011 referanslara eklendi. Sürecin işleyişi ile ilgili sorumluluklar

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HİZMET ENVANTERİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HİZMET ENVANTERİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HİZMET ENVANTERİ HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETTEN YARARLANANLAR KURUM BİRİM BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNLAR OFİSİ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm GENEL HÜKÜMLER

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNLAR OFİSİ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm GENEL HÜKÜMLER KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNLAR OFİSİ YÖNERGESİ Madde 1 Amaç ve Kapsam Birinci Bölüm GENEL HÜKÜMLER (1) Bu yönerge Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Mezunlar Ofisinin

Detaylı

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA 2017 SUNUŞ 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve üniversite içerisinde yayılımı ilgili süreçleri tanımlamak, İKS nin uygunluğunu gözden geçirmek amacıyla yürütülecek

Detaylı

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ STANDART 2 : MİSYON, ORGANİZASYON YAPISI VE GÖREVLER MİSYON VE VİZYON Üniversitemiz 2013-2017 dönemi stratejik planı çalışmaları Şubat 2012 ayında başlatılmış olup bu çalışmalar kapsamında üniversitemiz

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal ve kültürel

Detaylı

1- KONTROL ORTAMI. Birim web sayfalarında "iç kontrol için bir başlık oluşturularak, iç kontrole ait gerekli bilgi ve belgelere ulaşım sağlanacaktır.

1- KONTROL ORTAMI. Birim web sayfalarında iç kontrol için bir başlık oluşturularak, iç kontrole ait gerekli bilgi ve belgelere ulaşım sağlanacaktır. 1- KONTROL ORTAMI Kamu Ġç Kontrol Standardı ve Genel ġartı Sorumlu Birim veya ÇalıĢma Grubu Üyeleri ĠĢbirliği Yapılacak Birim Çıktı/ Sonuç Tamamlanma Tarihi Açıklama KOS1.1 İç kontrol sistemi ve işleyişi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 47 nci maddesi uyarınca

Detaylı

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013 Onaylandığı tarih: 13/06/2013 TürkING-AG Tüzüğü 1. Topluluğun adı 1.1. Topluluğun adı Türkische Ingenieure Arbeitsgemeinschaft olarak belirlenmiştir. Kısaltma olarak Türk-ING AG kullanılır. 1.2. Topluluk

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI * 5018 Sayılı Kanun Md.55 İç Kontrol Nedir? İç kontrol;idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 20 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 02.07.2018 İlk yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda Kalite Yönetim Sistemi politika, hedef ve iş akışlarındaki

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato Kabul Tarihi ve Sayısı: 25.01.2012 tarih ve T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI KOORDİNATÖRLÜK (MEYOK), DANIŞMA KURULU ve DANIŞMA KOMİTELERİ YÖNERGESİ 2012-12 Sayılı Karar BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

w w w.y a l i n z i r v e. o r g. t r

w w w.y a l i n z i r v e. o r g. t r SPONSORLUK 7-8 A r a l ı k 2 0 1 5 D i v a n A s i a İ s t a n b u l Peter WILLATS Daniel JONES Boaz TAMIR Toshio HORIKIRI Ana Sponsorluk (35.000 TL) * tek firma ile sınırlıdır. Konuşmacı Sponsorluğu (25.000

Detaylı

KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU EĞĐTĐM ÖĞRETĐM DÖNEMĐ ÇALIŞMA TAKVĐMĐ. TARĐH Her Ayın Đlk Haftası

KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU EĞĐTĐM ÖĞRETĐM DÖNEMĐ ÇALIŞMA TAKVĐMĐ. TARĐH Her Ayın Đlk Haftası TARĐH Her Ayın Đkinci Haftası Her Ayın Đkinci Haftası Her Ayın Đkinci Haftası Akademik Takvim Akademik Takvim Mayıs Ayının Üçüncü Haftası Haziran Ayının Đlk Haftası Haziran Ayının Đkinci Haftası Haziran

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Bölüm Akademik Kurul Toplantısı İşlemleri Bölüm Akademik Kurul Toplantısı Bölüm Başkanlığı tarafından Bölüm Akademik Kurul Toplantısının gündemi, tarih, saat ve yeri üst yazı ile tüm öğretim elemanlarına

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 771010200 903070000 903020000 903050000 DIŞ Ek1 1 İzin Akademik ve İdari Personelin Yıllık, Hastalık ve Mazeretleri 657 Sayılı Kanunun 102 kapsamında izin işlemlerinin 104105 Maddeleri / Yüksekokul / MYO

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar,

Detaylı

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı EOV AKADEMİ tarafından yürütülen personel belgelendirme faaliyetlerine ilişkin olarak ilgili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınan itiraz ve şikayetlerin değerlendirilmesi ile

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL/SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL/SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL/SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME YÖNERGESİ 1. Amaç; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim elemanlarının, bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılımına

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ WEB KOMİSYONU VE GÖREVLERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ WEB KOMİSYONU VE GÖREVLERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ WEB KOMİSYONU VE GÖREVLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu komisyonun amacı; Eğitim Fakültesi akademik ve yönetsel birimlere sağlanan

Detaylı