HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE"

Transkript

1 HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE

2 BUZAĞI DESTEKLEMESİ ŞARTLARI 1-Buzağı Turkvet ve E-ISLAH a kayıtlı olacak 2-Buzağı 2016 yılı doğumlu ve Turkvet-E-ISLAH aynı tarihli olacak 3-Doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) yaşamış olacak 4-İşletmede bulunma süresi Türkvet ve E-ISLAH sisteminde 4 ay olma zorunluluğu vardır. 5-Aşısız ari işletme statüsü kazanan işletmeler hariç olmak üzere tüm buzağıların programlı aşıları yapılmış ve aşı bilgileri TURKVET e kaydedilmiş olmalıdır.

3 6-Destekleme ödemesi buzağının doğduğu işletme numarası üzerinden ödenir. 7-Buzağının doğum bilgisi E-ISLAH veri tabanından alınır. Doğum bilgileri ve doğduğu işletmesi E-ISLAH ta belirlenmeyen buzağılar için destekleme ödemesi yapılmaz. 8-Soykütüğü farkından yararlanacak işletmelerin Tohumlama bilgilerinin E-ISLAH kaydı zorunludur. 9-Soykütüğü farkından yararlanacak işletmelerin tarihinden önce E- ISLAH ın soykütüğü bölümüne kaydı yapılmış, tarihinde halen kayıtlı, destekleme müracaatını DSYB aracılığıyla yapmış, 2016 yılı itibarıyla soykütüğüne üye olarak geçirdiği sürenin en az 2/3 ü kadar süreyle süt ölçümünde bulunması zorunludur. Soykütüğünde kayıtlı işletmelerden bu şartları taşımayanlara soykütüğü buzağı destekleme ödenmeyip BUZAĞI DESTEĞİ ÖDENİR.

4 10-Annesi soykütüğüne kayıtlı etçi melezi, kombine,kombine melezi buzağılar için anne süt verimi kayıtları tutulur ve bu buzağılar desteklemeden yararlandırılır.(etçi) 11-Buzağıların zamanında küpeletilmesi, TÜRKVET ve E-ISLAH sistemlerine kaydettirilmesi, Brucella ve şap aşılarının yaptırılmasından YETİŞTİRİCİLER, belgelerin düzenlenmesi ve veri girişlerinin zamanında yapılmasından ise GÖREVLİ KİŞİLER ve KURULUŞLAR sorumludur. 12-YETİŞTİRİCİLER işletme bilgileri ile buzağılarının desteklemeye esas kayıtlarının tarihine kadar TURKVET ve E-ISLAH veri tabanında güncellenmesinden sorumludur. Bu tarihten itibaren söz konusu kayıtlara itiraz edemezler. Güncelleme başvuruları en geç tarihine kadar yapılabilir.

5 BUZAĞI DESTEKLEMESİ BAŞVURU YERİ ŞEKLİ VE ZAMANI 1-Soykütüğüne kayıtlı yetiştiriciler DSYB aracılığıyla, 2-Önsoykütüğüne kayıtlı olanlar ise şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığı ile başvuru yapabilirler. 3-Söz konusu desteklemelere yıl içinde 1(bir) defa müracaat edilmesi yeterlidir. 4-Soykütüğü işletmelerine 2017 yılında 2 (iki) dönemde destekleme ödemesi yapılacaktır. 5-Ön soykütüğü işletmelerine ise ilki 2016 yılında olmak üzere üç dönemde destekleme ödemesi yapılacaktır. 6-İlk destekleme başvurusu tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine yapılacaktır. Bu dönemde başvurusu olmayan yetiştiriciler sonraki destekleme ödemeleri için tarihleri arasında başvuru yapılabilecektir.her iki dönemde de destekleme başvurusu olmayan yetiştiriciler ise tarihleri arasında başvuru yapabilir tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmez,destekleme kapsamına alınmaz. 7-Başvuruda usule ilişkin eksiklikleri bulunanlar yazılı olarak uyarılır ve 10 (on) gün içerisinde eksikliğin tamamlanması istenir. Eksiklikler tamamlanmazsa başvuru geçersiz sayılır.

6 İCMALLERİN HAZIRLANMASI 1-Müracaat eden yetiştiricilerin T.C.kimik numarası, doğum tarihi ve baba adı tüzel kişiliklerin ise vergi numarasının E-ISLAH ve TURKVET kayıtlarının yapılması gerekir. 2-Destekleme ile ilgili buzağı, tohumlama, sürüden çıkış, başvuru ve benzeri verilerin E-ISLAH ve TÜRKVET veri tabanına kayıt edilecek. 3-E_ISLAH ta destekleme müracaatları 1.dönem için dönem için ve 3.dönem için tarihine kadar kaydı yapılmalıdır.

7 ANAÇ KOYUN KEÇİ DESTEKLEMESİ ŞARTLARI Desteklenecek hayvanlar Koyun Keçi Kayıt Sistemine (KKKS) ve Koyun Keçi Bilgi Sistemine (KKBS) kayıtlı olmalıdır. Yetiştiriciler Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliklerine üye olmalıdır. Destekleme alacak hayvanlar 1 Eylül 2015 tarihinden önce doğmuş olmalıdır. Desteklemeden yararlanabilmesi için hayvanın en geç 25 Kasım 2016 tarihine kadar işletmeye kayıt edilmelidir. Hayvanların 25 Kasım 2016 tarihinden sonra il/ilçe müdürlüğünün yapacağı yerinde kontrollere kadar geçen süre içerisinde aynı işletmede olması zorunludur. 16 Ocak 2017 tarihinden sonra yapılan il içi nakillerde, destekleme müracaatı yapılan il/ilçeden çıkış esnasındaki nakil belgesinin il/ilçe müdürlüklerince onaylanması halinde nakil belgesi, il dışı nakillerde ise il/ilçe müdürlüklerince düzenlenen Veteriner Sağlık Raporu yerinde tespit olarak kabul edilir Desteklemeye esas bilgilerde KKKS kayıtları esas olup, bu sistemde ölüm, satış ve benzeri hayvan ve işletme bilgilerinin güncellenmesinden ve kayıtlarının doğruluğunun takibinden yetiştirici sorumludur. 25 Kasım 2016 tarihinden sonra KKKS ye kaydedilen veya güncellenen işletme ve hayvanlar desteklemeden faydalandırılamaz.

8 BAŞVURU YERİ, ŞEKLİ VE ZAMANI Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, KKKS de (Koyun Keçi Kayıt Sistemi) işletme ve hayvan bilgilerinin GÜNCELLENMESİNİ SAĞLAYARAK, güncellenmiş hayvanlarının kulak numaralarının listesi bulunan dilekçeyi destekleme başvurusunda bulunmak üzere 1 Eylül-25 Kasım 2016 tarihleri arasında damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine vermelidir. ÇOBAN (SÜRÜ YÖNETİCİSİ) İSTİHDAM DESTEĞİ ŞARTLARI En az 250 (ikiyüzelli) ve üzeri anaç küçükbaş (koyun-keçi) hayvan varlığı olmalıdır. İşletmede çoban çalışıyor olmalıdır. Çobana ait 2016 yılı SGK primleri, kesintisiz olarak en az 5 (beş) ay süre ile toplu ya da dönemler halinde işletme yada kendisi tarafından yatırılmış olmalıdır. SGK prim ödemesini 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 50nci maddesi uyarınca isteğe bağlı sigortalı olarak yapanlar, SGK primlerini 30 (otuz) gün üzerinden tam zamanlı olarak yatırmayanlar, işletmede istihdam edilen ancak fiilen çobanlık yapmayanlar, muhtarlar, devlet memurları, emekliler ve 18 yaşından küçükler çoban olarak destekleme kapsamında değerlendirilmezler.

9 En az 250 (ikiyüzelli) anaç küçükbaş hayvandan oluşan sürüye ait KKKS den alınmış güncel kulak küpe numarası listesi Çoban; aynı zamanda işletme sahibi, işletme sahibinin birinci dereceden yakını veya eşi ise, sertifikasının il/ilçe müdürlüklerince onaylanmış fotokopisi, taahhütname ve çobana ait nüfus cüzdanı fotokopisi İstihdam edilen çobana ait sertifika belgesinin ve nüfus cüzdanı fotokopisi 2016 yılı SGK primlerinin kesintisiz olarak en az 5 (beş) ay süre ile toplu ya da dönemler halinde dair SGK onaylı Sigortalılık Hizmet Döküm Belgesi 2016 yılı SGK primleri istihdam edilen çoban için çalıştığı işletme üzerinden 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamında, işletme sahibi ya da işletme sahibinin birinci dereceden yakını olan çobana ait SGK primleri ise, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında (tarım bağkuru) yatırılır. Başvuru sırasında Sürü Yöneticisi Sertifikası ve/veya SGK primlerinin yatırıldığına dair onaylı Sigortalılık Hizmet Döküm Belgesinin eksik olması halinde de başvuru kabul edilir. Eksik olan belgeler 16 Ocak 2017 tarihine kadar tamamlanır. ÇOBAN DESTEĞİ BAŞVURU YERİ VE ZAMANI Başvurular işletmenin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne tebliğ tarihinden itibaren başlar, 30 Aralık 2016 tarihinde sona erer.

10 MALAK DESTEKLEMESİ Şartları: Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği bulunan illerde birliğe üye olma şartlarını taşıyan yetiştiriciler birliğe üye olma koşuluyla birlikler aracılığıyla, üye olma şartı taşımayan yetiştiriciler il/ilçe müdürlükleri aracılığıyla malak desteklemesinden yararlandırılırlar. Malak desteklemesinden yararlanacak malakların 2016 doğumlu olmaları, doğduğu işletmede en az 4 ay kalmaları, programlı aşıların yapılmış olması ve aşıların TÜRKVET de kayıtlarının yapılmış olması, Soykütüğü Malak Desteklemesinden yararlanacak olan malakların ana ve baba bilgilerinin MIS(Manda Islah Sistemi) nde yer alması gerekmektedir. Başvuru: Yetiştiricilerden üyelik şartını taşıyanlar birliğe, üye olma şartını taşımayanlar il/ilçe müdürlüklerine 01/11/2016 ile 31/12/2016 tarihleri arasında yazılı olarak başvuracaklardır.

11 ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ Şartları: Ulusal düzeyde üst örgütlenmesini tamamlamış bir yetiştirici/üretici örgütüne üye olan yetiştiricilerden üretmiş olduğu çiğ sütü, Gıda İşletmeleri Kayıt ve Onay İşlemleri Daire Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren süt işletme tesislerine, fatura/e-fatura ve/veya müstahsil makbuzları karşılığında kendisi, yetiştirici/üretici örgütü veya bunların %50 nin üzerinde paya sahip oldukları ortaklıkları vasıtasıyla satan ve SKS veri tabanına aylık olarak kaydettirenlere ödenir. Çiğ Süt Desteklemesi soğutulmuş veya gıda mevzuatına uygun olarak pazarlanmış inek sütüne, üretici örgütleri üzerinden pazarlanan soğutulmuş inek sütüne, manda, koyun ve keçi sütüne farklı olmak üzere Bakanlığın belirleyeceği dönemlerde ödeme yapılacaktır. Ayrıca üretmiş olduğu çiğ sütü üretici örgütü aracılığıyla çiğ süt olarak veya sözleşme çerçevesinde süt tozuna çevirerek Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne satan üreticiler de desteklemeden yararlanacaktır.

12 Bakanlığın talimatla belirlediği tarihten itibaren Çiğ Sütün Sözleşmeli Usulde Alım Satımına İlişkin Yönetmelik Hükümlerine uygun olarak düzenlenen sözleşmesini, Süt Kayıt Sistemine kayıt ettirmeyenler çiğ süt desteklemesinden yararlandırılamazlar. Başvuru: Yetiştiriciler üyesi bulunduğu yetiştirici/üretici örgütü aracılığıyla SKS veri girişinin yapılması için çiğ süt fatura veya müstahsil makbuzlarının kesim tarihinden sonra en geç takip eden ayın son iş gününe kadar başvurularını yapmalıdır.

13 BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Şartları: Kesim tarihi itibarıyla, besi süresinin son 90(doksan) gününü başvuranın veya eşinin işletmelerinde tamamlamış, TÜRKVET e kayıtlı, yurtiçinde doğmuş ve en az 12 (oniki) aylık yaşı tamamlamış erkek sığırlarını ( manda dahil) Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren kesimhanelerde kestiren ve kesim bilgilerini KES veri tabanına kaydettiren sözleşmeli besicilik yapan üreticilere, kestirdikleri hayvan başına destekleme ödemesi yapılacaktır. Başvuru: Yıllık altı baş ve üzeri sayıda destekleme şartlarını taşıyan erkek sığır kesimi yaptıranların kırmızı et üretici birliğine üye olmaları zorunludur. Yıl içinde daha az sayıda kesim yaptıran üreticiler ise birliğe üye olmasa da desteklemeden yararlandırılır. Yıl içinde yapılan kesimlerin son başvuru tarihi 31/01/2017 dir.

14 2016 YILI HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ ÇALIŞMA TAKVİMİ DESTEKLEME TÜRÜ Buzağı Desteklemesi 1.Dönem Buzağı Desteklemesi 2.Dönem Buzağı Desteklemesi 3.Dönem BAŞVURU TARİHİ tarihine kadar tarihleri arası tarihleri arası BAŞVURU ŞEKLİ Önsoykütüğü şahsen veya örgütleri aracılığı ile Soykütüğü DSYB Önsoykütüğü şahsen veya örgütleri aracılığı ile Soykütüğü DSYB Önsoykütüğü şahsen veya örgütleri aracılığı ile DESTEKLEME TUTARI Soykütüğü 500 TL Önsoykütüğü 350 TL Soykütüğü 500 TL Önsoykütüğü 350 TL Soykütüğü 500 TL Önsoykütüğü 350 TL

15 Malak Desteklemesi tarihleri arası Birlik Üyesi şartı olanlar Birlik aracılığı ile taşımayanlar şahsen 350 TL Koyun Keçi Desteklemesi tarihleri arası bağlı bulunduğu birliklere Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği aracılığı ile 25 TL/baş Sürü Yöneticisi Desteklemesi tarihleri arası Şahsen 5000 TL/İşletme

16 Kırmızı Et Desteklemesi Son Başvuru Tarihi başa kadar örgütsüz 6 baş ve üzeri örgüt zorunlu 200 TL/baş Çiğ Süt Desteklemesi Yıl içindeki dönemlere ait müstahsiller esastır. Örgütler aracılığıyla Bakanlığımızın belirlediği birim fiyatlar esas

17 TÜM DESTEKLEME MÜRACAATLARINDA DOSYA BEDELİ ZORUNLUDUR. DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (tebliğ 2016/26) *BUZAĞI DESTEKLEMESİ *MALAK DESTEKLEMESİ *ANAÇ KOYUN VE KEÇİ DESTEKLEMESİ *ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/32) BİRİNCİ BÖLÜM

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/32) BİRİNCİ BÖLÜM 26 Ağustos 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30166 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/32) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Sayfa 1/95

Sayfa 1/95 Kurumsal Müşteri İlişkileri İK Bize Ulaşın Beni Hatırla Şifremi Unuttum Deneme Kullanımı Yayınlarımız Eğitimlerimiz Abone Olun Çeşitli Bilgiler > MEVZUATTAKİ SON DEĞİŞİKLİKLER > 2017 Mevzuattaki Son Değisiklikler

Detaylı

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1)

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) 2- Nüfus cüzdanının

Detaylı

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI 1 3071 Sayılı Kanun Gereğince Dilekçe Hakkının Kullanılması 2 Amatör Balıkçı Belgesi 20 Dakika 30 Gün 2-Bir Adet Vesikalık

Detaylı

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÜT ÜRETİMİ VE SÜT ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÜT ÜRETİMİ VE SÜT ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÜT ÜRETİMİ VE SÜT ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ Öner ÖZBEY Hayvancılık Genel Müdürlüğü ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ Çiğ süt desteklemesi 1987 yılından beri bazı yıllar hariç devam etmektedir.

Detaylı

2014 YILI HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

2014 YILI HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2014 YILI HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Emre BEKTAŞ Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Anaç Sığır Desteklemesi 2 01.01.2013 ve öncesinde

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Resmi Gazete Sayısı: 27305 SAYFA NO : 1 / 5 BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Amatör Balıkçılık Belgesi 2 Tarımsal İlaç Reçetesi 3 Anaç Sığır BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Ülkemiz

Detaylı

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17)

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ YAYIMLANDI.(TEBLİĞ NO:

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ YAYIMLANDI.(TEBLİĞ NO: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ YAYIMLANDI.(TEBLİĞ NO: 2014/22) (28 Mayıs 2014 Tarihli ve 29013 Sayılı Resmî Gazete Mükerrer) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK

Detaylı

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2015/17)

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2015/17) 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2015/17) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

2015 TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEKLEMELERİ

2015 TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEKLEMELERİ 2015 TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEKLEMELERİ 2015 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR (*) Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak,

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA HİZMETİN ADI NO ÇKS Kaydı İşlemleri 1 2 MGD Müracaatları Yem Bitkisi 3 Sertifikalı Fidan ve

Detaylı

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıt 1-Başvuru Dilekçesi 2-Çiftçi 3-Tapu Müdürlüğünden Kayıtlarımıza

Detaylı

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İşletme Kayıt Belgesi 2 Sertifikalı Fide/Fidan Kullanım Desteği İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2- Meslek odası

Detaylı

b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2014 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi,

b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2014 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi, 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29)

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29) 25 Mayıs 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28657 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1 ADI Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemesi 1 Başvuru formu ve taahhütname, (EK 1) 2 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında alınan yetki belgesinin il/ilçe

Detaylı

EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Bitki Koruma Ürünleri Bayiliği Müracaatı 2-2 Adet Vesikalık Resim

Detaylı

TEBLİĞ. b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2012 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi,

TEBLİĞ. b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2012 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi, 25 Mayıs 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28657 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

TEBLİĞ ÇİĞ SÜT DESTEĞİ VE SÜT PİYASASININ DÜZENLENMESİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2019/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TEBLİĞ ÇİĞ SÜT DESTEĞİ VE SÜT PİYASASININ DÜZENLENMESİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2019/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 14 Mart 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30714 Tarım ve Orman Bakanlığından: TEBLİĞ ÇİĞ SÜT DESTEĞİ VE SÜT PİYASASININ DÜZENLENMESİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2019/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

30.04.2009 / 27215. 30 Nisan 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. (Mükerrer) Sayı : 27215 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

30.04.2009 / 27215. 30 Nisan 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. (Mükerrer) Sayı : 27215 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 30.04.2009 / 27215 30 Nisan 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27215 (Mükerrer) TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/49)

Resmî Gazete TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/49) 15 Haziran 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28324 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/49) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ISLAH AMAÇLI SÜT ANALİZ PROJESİ

ISLAH AMAÇLI SÜT ANALİZ PROJESİ ISLAH AMAÇLI SÜT ANALİZ PROJESİ TARİHÇE 09.06.2011 Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı, 01.10.2011 İzmir Damızlık

Detaylı

TEBLİĞ. b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2012 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi,

TEBLİĞ. b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2012 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi, 25 Mayıs 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28657 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

TEBLİĞ. a) Anaç koyun-keçi: 1/9/2011 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi,

TEBLİĞ. a) Anaç koyun-keçi: 1/9/2011 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi, 15 Haziran 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28324 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/49) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ NE

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ NE Esasları Tebliği çerçevesinde 2015 yılı Anaç Sığır Desteklemesinden yararlanmak istiyorum. 2015 Yılı için Anaç sığır desteklemesi ile ilgili tüm işlemlerin şahsım adına üyesi bulunduğum Birliğiniz tarafından

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler FINDIK ÜRETİCİLERİ ALAN BAZLI GELİR DESTEGİ Fındık Desteği 170 İyi Tarım Uygulamaları Desteklemeleri Meyve- Sebze Örtü Altı Süs Bitkileri, Tıbbı Aromatik Bitkiler

Detaylı

Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Uygulama Esaslari Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig

Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Uygulama Esaslari Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig 12.08.2006 / 26257 12 Ağustos 2006 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26257 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

BURDUR - BUCAK İLÇE GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BURDUR - BUCAK İLÇE GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BURDUR - BUCAK İLÇE GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık 1- Başvuru formu ve

Detaylı

ANAÇ ve BM-ANAÇ SIĞIR BUZAĞI ve BM-BUZAĞI SÜT ANALİZİ DESTEKLEMELERİ

ANAÇ ve BM-ANAÇ SIĞIR BUZAĞI ve BM-BUZAĞI SÜT ANALİZİ DESTEKLEMELERİ ANAÇ ve BM-ANAÇ SIĞIR BUZAĞI ve BM-BUZAĞI SÜT ANALİZİ DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Islah ve Geliştirme Daire Başkanlığı Kemalettin ÖZCAN Zir. Yük. Müh. DESTEKLEME MEVZUATI Desteklemeler,

Detaylı

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2018/21)

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2018/21) 8 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30415 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2018/21) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DESTEKLEMENİN KAPSAMI Türkvet'e Kayıtlı Sığır İşletmesi Olan şahıs ve tüzel kişi yetiştiricilere asgari 20 baş, azami 200 baş kombine veya etçi ırk düve alım bedelinin %30 unun hibe

Detaylı

TEBLİĞ. a) Anaç koyun ve keçi: OTBİS İcmali-1 de ve OTBİS İcmali-2 de de kayıtlı olan dişi koyun ve keçiyi,

TEBLİĞ. a) Anaç koyun ve keçi: OTBİS İcmali-1 de ve OTBİS İcmali-2 de de kayıtlı olan dişi koyun ve keçiyi, 8 Ağustos 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29082 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/35) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

/ 6 15.07.2015 15:56

/ 6 15.07.2015 15:56 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 (2. Mükerrer) TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA

Detaylı

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI S. NO 1 2 HĠZMETĠN ADI ÇKS İlk Kayıt (Çiftçi Kayıt Sis.) ÇKS Kaydı Güncellemesi ĠSTENEN BELGELER 1-Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC.Kimlik

Detaylı

8 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : TEBLĠĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ UYGULAMA TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO:

8 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : TEBLĠĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ UYGULAMA TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 8 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30415 TEBLĠĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ UYGULAMA TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2018/21) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/31)

TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/31) 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 (2. Mükerrer) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA

Detaylı

Hayvansal Ürün İthalatında Kontrol Belgesi Onaylanması ve İthalat Aşamasında Sunulması Gereken Belgeler Hakkında Tebliğ (No: 2012/12)

Hayvansal Ürün İthalatında Kontrol Belgesi Onaylanması ve İthalat Aşamasında Sunulması Gereken Belgeler Hakkında Tebliğ (No: 2012/12) Hayvansal Ürün İthalatında Kontrol Belgesi Onaylanması ve İthalat Aşamasında Sunulması Gereken Belgeler Hakkında Tebliğ (No: 2012/12) HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ONAYLANMASI VE İTHALAT AŞAMASINDA

Detaylı

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DESTEKLEMENİN KAPSAMI Türkvet'e Kayıtlı Sığır İşletmesi Olan şahıs ve tüzel kişi yetiştiricilere asgari 20 baş, azami 200 baş kombine veya etçi ırk düve alım bedelinin %30 unun hibe

Detaylı

/ Nisan 2010 SALI. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

/ Nisan 2010 SALI. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 06.04.2010 / 11 6 Nisan 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27544 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2010/ 11) BİRİNCİ

Detaylı

15.05.2009 / 27229. 15 Mayıs 2009 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 27229 TEBLİĞ. Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

15.05.2009 / 27229. 15 Mayıs 2009 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 27229 TEBLİĞ. Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 15.05.2009 / 27229 15 Mayıs 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27229 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2009/44) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek.

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek. Çiftçiye, bu yıl verilecek tarımsal destekler belirlendi Bakanlar Kurulu'nun ''2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar''ı, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin

Detaylı

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 06 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ 3 4 Buzağı/Malak Çoban (Sürü Yöneticisi) İstihdam 4 ay ve üzeri buzağı/malak (8 İl) 350 TL/baş Soy kütüğü (8 İl) Döl kontrolü 500 TL/baş 50 (ilave)

Detaylı

13.04.2007 / 26492. 13 Nisan 2007 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26492 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

13.04.2007 / 26492. 13 Nisan 2007 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26492 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 13.04.2007 / 26492 13 Nisan 2007 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26492 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2007/20) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

SERİK İLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI Başvuruda İstenilecek Belgeler

SERİK İLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI Başvuruda İstenilecek Belgeler SERİK İLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI Başvuruda İstenilecek Belgeler Sıra Vatandaşa Sunulan Hizmetin Adı Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Bilgi Edinme Hakkı ve 1-

Detaylı

TEBLİĞ. a) Anaç manda: 1/1/2010 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi mandayı, b) Anaç sığır: 1/1/2010 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi sığırı,

TEBLİĞ. a) Anaç manda: 1/1/2010 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi mandayı, b) Anaç sığır: 1/1/2010 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi sığırı, 6 Mayıs 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27926 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2011/26) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç

Detaylı

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/04/20100410-11.htm

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/04/20100410-11.htm Page 1 of 22 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2010/13) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2011/26) BİRİNCİ BÖLÜM

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2011/26) BİRİNCİ BÖLÜM 6 Mayıs 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27926 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2011/26) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 2 3 4 5 ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ İLK

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Damızlık: Irkına, tipine ve verimine özgü özellikleri gösteren vasıflı ve damızlık belgeli hayvanları,

YÖNETMELİK. c) Damızlık: Irkına, tipine ve verimine özgü özellikleri gösteren vasıflı ve damızlık belgeli hayvanları, 5 Aralık 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28133 Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK HAYVANLARDA SOY KÜTÜĞÜ VE ÖN SOY KÜTÜĞÜ ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Bimer 15 gün

Detaylı

Birlikle el ele, Hayvancılıkta daha ileriye

Birlikle el ele, Hayvancılıkta daha ileriye Birlikle el ele, Hayvancılıkta daha ileriye 1 KURULUŞ Birliğimiz ; 1995 Yılında 904 Sayılı hayvan ıslah kanununa göre 25 Kurucu üye tarafından kurulmuştur. 13 Haziran 2010 tarihli, 5996 sayılı Veteriner

Detaylı

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU 1.AMASYADA TARIMSAL YAPI İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 29.390 çiftçi ailesinden 146.948 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2011 yılı Bitkisel

Detaylı

HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ YETİŞTİRİCİ TEMSİLCİSİ VE PROJE TEKNİK ELEMANLARININ GÖREVLERİ

HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ YETİŞTİRİCİ TEMSİLCİSİ VE PROJE TEKNİK ELEMANLARININ GÖREVLERİ HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ YETİŞTİRİCİ TEMSİLCİSİ VE PROJE TEKNİK ELEMANLARININ GÖREVLERİ Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Yetiştirici Temsilcisinin Görevleri MADDE 16

Detaylı

BEŞİKTAŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BEŞİKTAŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BEŞİKTAŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Gıda İşyeri Denetim İsteği 2 3 ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) Kaydı ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) 4 Gıda Üretim İzni

Detaylı

13.06.2008 / 26905. 13 Haziran 2008 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26905 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

13.06.2008 / 26905. 13 Haziran 2008 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26905 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 13.06.2008 / 26905 13 Haziran 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26905 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/31) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

TARSUS TİCARET BORSASI

TARSUS TİCARET BORSASI TARIMDA ÖZET BÜLTEN 2015 2015 YILI TARIMIN ÖZETİ TARSUS TİCARET BORSASI TARIMDA 2015 YILI ÖZETİ İstatistik Kurumu nun 2015 bitkisel üretim verilerine göre;önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde

Detaylı

10.04.2010 / 13. 10 Nisan 2010 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 27548 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

10.04.2010 / 13. 10 Nisan 2010 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 27548 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 10.04.2010 / 13 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2010/13) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

2008 / 13695 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Karar

2008 / 13695 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Karar 2008 / 13695 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Karar 24.05.2008 / 26885 24 Mayıs 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26885 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı :

Detaylı

TARIM UYGULAMALARI DESTEKLEME ÖDEMESĠ YAPILMASINA DAĠR TEBLĠĞ (TEBLĠĞ NO: 2017/50) BĠRĠNCĠ BÖLÜM

TARIM UYGULAMALARI DESTEKLEME ÖDEMESĠ YAPILMASINA DAĠR TEBLĠĞ (TEBLĠĞ NO: 2017/50) BĠRĠNCĠ BÖLÜM 10 Ocak 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30297 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: SU ÜRÜNLERĠ YETĠġTĠRĠCĠLĠĞĠNDE ĠYĠ TARIM UYGULAMALARI DESTEKLEME ÖDEMESĠ YAPILMASINA DAĠR TEBLĠĞ (TEBLĠĞ

Detaylı

II. BÖLÜM TABİİ TOHUMLAMA MANDA BOĞALARININ SAĞLIK TESTLERİNDE UYULMASI GEREKEN ŞARTLAR

II. BÖLÜM TABİİ TOHUMLAMA MANDA BOĞALARININ SAĞLIK TESTLERİNDE UYULMASI GEREKEN ŞARTLAR MANDA BOĞALARININ TABİİ TOHUMLAMA FAALİYETLERİ HAKKINDA TALİMAT I. BÖLÜM TABİİ TOHUMLAMA MANDA BOĞALARINDA ARANILACAK ŞARTLAR 1- Tabi tohumlama faaliyetleri Bakanlık iznine tabi olup, ıslah amaçlı olarak

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 15 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 15 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 7 Haziran 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29023 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEM E TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/27) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/20)

TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/20) 24 Mayıs 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29365 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/20) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; 8/4/2015

Detaylı

25.05.2006 / 26178. Tebliğ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında

25.05.2006 / 26178. Tebliğ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Uygulama Esaslari Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig ( 25.05.2006 / 26178 Tebliğ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2005/8503

Detaylı

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 03 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile

Detaylı

4.5.1. BİRLİK HİZMET ARAÇ BİLGİLERİ

4.5.1. BİRLİK HİZMET ARAÇ BİLGİLERİ 1 1.BURDUR DSYB KURULUŞU 1.1. BURDUR DSYB ÇALIŞMALARI 2.BURDUR DSYB İDARİ KURULLARI 2.1. YÖNETİM KURULU 2.2. DENETİM KURULU 2.3. MERKEZ BİRLİĞİ DELEGELERİ 3.BURDUR DSYB PERSONEL DURUMU 3.1. PERSONEL TABLOSU

Detaylı

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 04 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama Besilik Materyal Üretim Desteği(baş) 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü

Detaylı

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAYFA 1 / 5 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. İstatistik Maliyet, Tarımsal üretim istatistikler ilgili kamu kurum kuruluşları, mahmakeme ve özel kurum

Detaylı

YENİŞEHİR İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 2009/44 nolu tebliğ

YENİŞEHİR İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 2009/44 nolu tebliğ YENİŞEHİR GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER MEVZUATIN ADI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) HİZMETİN SUNULDUĞU YER

Detaylı

ALANYA TARIM MÜDÜRLÜĞÜ EK-2 HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ALANYA TARIM MÜDÜRLÜĞÜ EK-2 HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ALANYA TARIM MÜDÜRLÜĞÜ EK-2 HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra Vatandaşa Sunulan Adı 1 Bilgi Edinme Hakkı ve Dilekçe Hakkı Başvurusunun Cevaplandırılması 1- Gelen Mail veya Dilekçe Başvuruda İstenilecek

Detaylı

YENİŞEHİR İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. sayılı tebliğ

YENİŞEHİR İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. sayılı tebliğ YENİŞEHİR İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Vatandaşa Sunulan No Hizmetin Adı 1 Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Desteklemesi Başvuruda İstenilen Belgeler Mevzuatın

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL DESTEKLEMELER

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL DESTEKLEMELER BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL DESTEKLEMELER Selin ŞEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLEMELER II. III. IV. FARK ÖDEMESİ DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLERİ TARIM SİGORTASI

Detaylı

TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13)

TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13) 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13) Arı YetiĢtiriciliği, Bombus

Detaylı

KADIKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

KADIKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER KADIKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 HİZMETİN ADI PERAKENDE İŞLETME KAYIT NUMARASI BAŞVURUSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-Başvuru matbu dilekçesi 2-İşyeri Açma

Detaylı

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 05 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme (TL/baş) Suni Tohumlama (TL/baş) Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile etçi ırkların melezleri anaç sığır Etçi ırklar anaç

Detaylı

AYDIN İLİ DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ OCAK 2016 KAYE EĞİTİM TOPLANTISI SEDA EMİNE PAYIK TEKNİK İŞLER ŞUBE MÜDÜRÜ

AYDIN İLİ DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ OCAK 2016 KAYE EĞİTİM TOPLANTISI SEDA EMİNE PAYIK TEKNİK İŞLER ŞUBE MÜDÜRÜ AYDIN İLİ DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ 24-29 OCAK 2016 KAYE EĞİTİM TOPLANTISI SEDA EMİNE PAYIK TEKNİK İŞLER ŞUBE MÜDÜRÜ KURULUŞ Türkiye de soy kütüğüne katkı sağlayacak nitelikte kayıt tutma

Detaylı

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü 2012 YILI ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME TALİMATI

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü 2012 YILI ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME TALİMATI 2012 YILI ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME TALİMATI Organik tarım yapan çiftçilerin desteklenmesine yönelik 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin 2012/3106 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

Detaylı

GELENEKSEL KIYI BALIKÇILIĞININ KAYIT ALTINA ALINMASI VE DESTEKLENMESİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:

GELENEKSEL KIYI BALIKÇILIĞININ KAYIT ALTINA ALINMASI VE DESTEKLENMESİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 29 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30435 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GELENEKSEL KIYI BALIKÇILIĞININ KAYIT ALTINA ALINMASI VE DESTEKLENMESİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2018/25) Amaç MADDE

Detaylı

HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ ( )

HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ ( ) HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ (2005-2015) PROJENİN UYGULANMASI (2005-2015) 2 YETİŞTİRİCİ VE MATERYAL SEÇİMİ 3 Proje Nasıl Uygulanmakta Yetiştirici ve Hayvan Seçimi Küçükbaşta 1 (bir) ve üzeri

Detaylı

EK-2 KARAHALLI ĠLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK-2 KARAHALLI ĠLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 KARAHALLI ĠLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ 1 Çiftçi Kayıt Sistemi Kaydı 1.Tüzel Kişilerden, Ticaret Sicil

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı 22.11.2016 / ERZURUM TARIMSAL DESTEKLEMELER Bilgehan ÖZEN Ziraat Yüksek Mühendisi HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tel : 0312 258 73 47 Faks : 0312 258 73 43

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 15 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 15 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 7 Haziran 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29023 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/27) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 KAPASİTE 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname 4- Kapasite raporu talebinde bulunan

Detaylı

24 Mayıs 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29365

24 Mayıs 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29365 24 Mayıs 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29365 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/20) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; 8/4/2015

Detaylı

21.05.2009 / 27234. 21 Mayıs 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 27234 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

21.05.2009 / 27234. 21 Mayıs 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 27234 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 21.05.2009 / 27234 21 Mayıs 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı 27234 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO

Detaylı

TÜRKİYE TARIM HAVZALARI ÜRETİM VE DESTEKLEME MODELİNE GÖRE YAŞ ÇAY ÜRETİCİLERİNE 2015 YILI YAŞ ÇAY ÜRÜNÜ İÇİN FARK ÖDEMESİ DESTEĞİ YAPILMASINA DAİR

TÜRKİYE TARIM HAVZALARI ÜRETİM VE DESTEKLEME MODELİNE GÖRE YAŞ ÇAY ÜRETİCİLERİNE 2015 YILI YAŞ ÇAY ÜRÜNÜ İÇİN FARK ÖDEMESİ DESTEĞİ YAPILMASINA DAİR TÜRKİYE TARIM HAVZALARI ÜRETİM VE DESTEKLEME MODELİNE GÖRE YAŞ ÇAY ÜRETİCİLERİNE 2015 YILI YAŞ ÇAY ÜRÜNÜ İÇİN FARK ÖDEMESİ DESTEĞİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/25) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

TEBLİĞ. f) İl/ilçe müdürlüğü: İl gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri ile ilçe müdürlüklerini,

TEBLİĞ. f) İl/ilçe müdürlüğü: İl gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri ile ilçe müdürlüklerini, 26 Aralık 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28863 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLM ESİNE YÖNELİK DESTEKLEM E UYGULAM A ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/64) BİRİNCİ

Detaylı

BİRLİĞİN KURULUŞU: 1995 yılında 13 kişi. Türkiye nin 2. Birliği.

BİRLİĞİN KURULUŞU: 1995 yılında 13 kişi. Türkiye nin 2. Birliği. 1 BİRLİĞİN KURULUŞU: 1995 yılında 13 kişi. Türkiye nin 2. Birliği. BİRLİĞİN MEVZUATI :5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki sağlığı Gıda ve Yem Kanununun 10.maddesi ve 17.02.2015 tarihli 6589 sayılı kanun,ıslah

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR 2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, uygulanan politikaların

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR (07.05.2012)

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR (07.05.2012) 2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR (07.05.2012) Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, uygulanan

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 2 KAPASİTE RAPORU EKSPERTİZ RAPORU (Gıda) 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname

Detaylı

ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/60) BİRİNCİ BÖLÜM

ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/60) BİRİNCİ BÖLÜM 23 Aralık 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29214 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/60) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

SÖZLEŞMELİ BESİCİLİK YAPAN YETİŞTİRİCİLER İÇİN BESİLİK SIĞIR İTHALATI UYGULAMA TALİMATI

SÖZLEŞMELİ BESİCİLİK YAPAN YETİŞTİRİCİLER İÇİN BESİLİK SIĞIR İTHALATI UYGULAMA TALİMATI SÖZLEŞMELİ BESİCİLİK YAPAN YETİŞTİRİCİLER İÇİN BESİLİK SIĞIR İTHALATI UYGULAMA TALİMATI Sözleşmeli üretim modeli kapsamında, yetiştiricilerin tarımsal ve hayvansal girdilerini temin etmek ve/veya ürün

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR 2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, uygulanan politikaların

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR 7 Mayıs 2012 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28285 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2012/3106 Ekli 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar ın yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLEMELER

TARIMSAL DESTEKLEMELER TARIMSAL DESTEKLEMELER Tarım sektörünün öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak, uygulanan politikaların etkinliğini artırmak ve sektörün bu politikalara uyumunu kolaylaştırmak amacıyla işletme

Detaylı