GÜZ DÖNEMİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) ( ) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe tarihi, 2. dil felsefesi -anlam, ideal dil felsefesi, normal dil felsefesi, gönderge, anlam, içerik- kapsam, metafor-). Türk Dili nin tarihî gelişimi. Yazım kuralları. Noktalama işaretleri. Ses bilgisi ve özellikleri. Anlatım bozuklukları. İletişim araçlarında karşılaşılan anlatım bozuklukları. Kelimede yapı (kökler ve ekler). Kelime grupları. Cümlenin ögeleri. Cümlede anlam. Paragraf. Paragrafta anlatım biçimleri. Paragrafta yapı. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (Zorunlu) ( ) Tarihin konusu ve araştırma alanları olarak Türk devrim tarihi. Bilim, toplumsal bilim ve toplumsal değişim. Kavramlar ve yaklaşımlar I. Kavramlar ve yaklaşımlar II. Osmanlı'da sosyo-ekonomik çözünme ve klasik dönemin sonu. Modernleşme ve Osmanlı toplumu. Avrupa'da devrimler çağı ve Osmanlı imparatorluğu. Tanzimat dönemi ve 1. Meşrutiyet. Jön Türkler ve 2. Meşrutiyet. II. Meşrutiyet döneminin düşünce akımları ve siyasal programları. Avrupa ve Osmanlı tarihi açısından 1. Dünya savaşı. 1. Dünya savaşının bitişi. Mondros mütarekesi ve sonrası. İstanbul'un işgali ve örgütlenme çabaları. Mustafa Kemal'in Anadolu'ya geçişi. Amasya tamimi ve sonrası. İNGİLİZCE-I (Zorunlu) ( ) Greeting People; To Be. Countries & Nationalities; Numbers. Singular & Plural Nouns. There is / There are; What time is it?. Prepositions of Place. Have got / Has got. Possessives. Colours; Clothes. Present Simple. Present Simple; Adverbs of Frequency. Likes & Dislikes, Prepositions of Time. Countable / Uncountable Nouns. A / An / Any / Some. Expressing Quantitiy; Plural Countable Nouns. FİZYOLOJİ (Zorunlu) ( ) Fizyolojiye giriş. İnsan vücudunun genel yapısı. Hücre ve fonksiyonları, Metabolizma, Vücut sıvıları elektrolit ve doku tipleri. Organ ve sistemler. Hücre Fizyolojisi. Kas-Sinir sistemi fizyolojisi. Kan fizyolojisi ve vücut sıvıları. Dolaşım sistemi fizyolojisi. Solunum sistemi fizyolojisi. Spor fizyolojisi. Sindirim sistemi fizyolojisi. Duyu sistemi fizyolojisi. Boşaltım sistemi fizyolojisi. Endokrin sistem fizyolojisi. Üreme sistem fizyolojisi.

2 ANATOMİ (Zorunlu) ( ) Anatomi ile ilgili temel terim ve kavramlar. Hücrenin yapısı ve çeşitleri. İskelet sistemi. Kas sistemi. Kan ve sıvı-elektrolitler. Kalbin anatomik özellikleri ve vasküler yapılar. Üst ve alt solunum yolu anatomik yapıları. Toraks ve memenin yapısı. Merkezi Sinir sisteminin anatomik yapıları. Periferik sinir sisteminin anatomik yapıları. Duyu organları. Hipofiz bezi ve diğer endokrin sistem yapıları. Sindirim yolu organları ve Sindirime yardımcı organ ve bezlerin yapıları. Ürogenital sistemi ve kadın ve erkek üreme sistemini yapıları. TEMEL FİZİK (Zorunlu) ( ) Ölçme ve birim sistemleri, Sayısal ve vektörel nicelikler. Mekanik (Hız, ivme, vb) Newton un Hareket Yasaları. Newton un Hareket Yasaları ve Statik (Denge, ağırlık merkezi, Tork vb) Dairesel Hareket, Açısal hız, açısal ivme. İş, güç ve enerji (Potansiyel ve kinetik enerji, bağlanma enerjisi). Çizgisel Momentum, Çizgisel Momentum Korunumu. Açısal Momentum, Açısal Momentum Korunumu, Tork. Elektrostatik, Elektriksel yük, Coulomb Kanunu, iletkenler ve yalıtkanlar, Elektriksel Kuvvetler ve alanlar, Elektrik alan ve potansiyel farkı, paralel metal levhalar. Elektrik akımı, Direnç ve ohm kanunu(potansiyel farkı (V), akım (A) ve direnç (ohm), özdirenç, güç ve elektriksel ısı. Doğru akım devreleri, Devre problemlerinin çözümü, Ampermetreler ve voltmetreler, kondansatörler, dielektrik kavramı. Kondansatörler, dielektrik kavramı. Manyetizma ve akımın manyetik alanı Biot Savart Yasası. Ampére Yasası, Manyetik alan, Manyetik alana giren hareketli yüklere etkiyen manyetik kuvvetler. Manyetik alanda bulunan akım geçen kapalı yola etkiyen manyetik kuvvetler ve tork, Manyetik akı ve Faraday kanunu. Faraday kanunu, maddenin manyetik özellikleri. Maddenin manyetik özellikleri, alternatif akım, Transformatörler. TIBBİ GÖRÜNTÜLEME-I (Zorunlu) ( ) Radyografik inceleme için hazırlıkları yapmak. Radyografileri elde etmek, yüz radyografileri elde etmek, vertebra radyografileri elde etmek, toraks ve batın radyografileri elde etmek, üst ekstremite radyografileri elde etmek. Alt ekstremite radyografileri elde etmek. Akciğer, kalp radyografileri elde etmek, film basımı için hazırlık yapmak, film basmak, radyografinin ve karanlık odanın kalite kontrol işlemlerini yapmak. TIBBİ VE RADYOLOJİK TERMİNOLOJİ (Zorunlu) ( ) İnsan anatomisine ilişkin tıbbi terimler. Hareket ve sinir sistemi ile psikiyatrik hastalıklara ilişkin tıbbi terimler. Solunum ve sindirim sistemine ilişkin tıbbi terimler. Kardiovasküler sistem ile kan ve kan yapıcı organlara ilişkin tıbbi terimler. Üriner, genital ve endokrin sisteme ilişkin tıbbi terimler. Göz, kulak-burun-boğaz ve deriye ilişkin tıbbi terimler. Radyografi, ultrasonografi, mamografi, floroskopi ve kontrast maddeler, anjiografi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans, nükleer tıp ve radyoterapi ye ilişkin terimler.

3 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (Seçmeli) ( ) İnternet ve internet tarayıcısı. Elektronik posta yönetimi. Haber grupları / forumlar. Web tabanlı öğrenme. Kişisel web sitesi hazırlama. Elektronik ticaret. Kelime işlemci programında özgeçmiş. İnternet ve kariyer. İş görüşmesine hazırlık. İşlem tablosu. Formüller ve fonksiyonlar. Grafikler. Sunu hazırlama. Tanıtıcı materyal hazırlama. SAĞLIK HUKUKU (Seçmeli) ( ) Temel hukuk kavramları. Hasta Hakları. Sağlık personeli hakları. Aydınlatılmış onam. Belgelendirme ve sigorta sistemleri. Cezai, hukuki ve mesleki sorumluluklar. Tıbbi müdahalelerin hukuka uygunluk şartları. Yanlış tıbbi uygulamaların hukuki sonuçları (malpraktis). Tıp Ceza Hukuku BAHAR DÖNEMİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-II (Zorunlu) ( ) Söylem (söylem nedir?, söz-yazı-metin ve söylem, etkileşim-anlam mübadelesi ve söylem ifadeler, beyanlar, söylem, sosyo-kültürel değişme ve söylem, söylem teorileri, yapısalcılık, post yapısalcılık ve hermeneutik). Bilimsel yazılar. Araştırma teknikleri. Edebiyatta ve dilde gelenek. Basın-yayın organlarında dil kullanımı. Dili etkili kullanma çalışmaları. İş hayatında dilin önemi. Sözlü anlatım. Öğretici metinlerin türleri. Sanat metinlerinin özelliklerini ve türleri. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II (Zorunlu) ( ) Amasya genelgesi sonrasında kongreler dönemi. Son Osmanlı Meclisi Mebusanı, Misakı Milli ve sonrası. TBMM'nin toplanması, bünyesi ve yaşanan gelişmeler. Direniş, toplumsal koşullar ve meclis. Savaş, diplomasi ve bağımsızlık. Mudanya ateşkesi, nihai barış Lozan. Saltanatın kaldırılması ve Cumhuriyet'in ilanı. Halifeliğin kaldırılması ve Laiklik. Laiklik kavramı ve laik devletin gelişimi. Teni Türkiye, siyasal devrim ve toplumsal yansımalar. Yeni Türkiye'de ekonominin gelişimi ve ekonomi siyasası. Kemalist ulusçuluk anlayışı. Kemalist rejimin niteliği. Türk devriminin değerlendirilmesi.

4 İNGİLİZCE-II (Zorunlu) ( ) Can / Cannot. Must / Have to / Don't Have to / Should. Object Pronouns / Imperative. Present Progressive. Present Progressive vs. Present Simple. The Weather / Describing People / Describing Places. Past Simple ed/question form. Past Simple Iregular Verbs; was, were. Past Simple Iregular Verbs; was, were. Comperative Adjectives. Plans for The Future. Plans for The Future. Predictions. First Conditional. KİMYA (Zorunlu) ( ) Atom, molekül ve bileşik kavramı. Mol kavramı ve kimyasal hesaplamalar. Periyodik sistemi ve özellikleri. Kimyasal bağlar ve moleküller arası etkileşimler. Gazlar ve temel gaz yasaları, dispers sistemler. Çözeltiler ve konsantrasyon hesaplamaları. Suyun biyolojik önemi temel asit-baz, tampon ve ph kavramı. Kimyasal termodinamik. Serbest enerji, entalpi ve entropi kavramları. Kimyasal kinetik. Gümüş ve gümüş bileşikleri. Emülsiyon ve emülsiyonun yapısı, emülsiyonun hazırlanması. Development işlemleri ve kullanılan kimyasallar. Sabitleştirme ve yıkama işlemleri ve bu işlemlerde kullanılan kimyasallar. Organik bileşiklerin genel özellikleri ve adlandırılmaları ve organik bileşiklerde izomeri. RADYOLOJİK ANATOMİ (Zorunlu) ( ) Kafa ve yüz radyografilerinde anatomik yapılar. Akciğer ve gövde radyografilerinde anatomik yapılar. Üst ve alt ekstremite radyografilerinde anatomik yapılar. Mamografi görüntüleri üzerinde anatomik yapılar. Baş ve boyun bilgisayarlı tomografileri kesitsel anatomi. Gövde (vertebra, toraks, abdomen, pelvis) bilgisayarlı tomografileri kesitsel anatomi. Üst ve alt ekstremite bilgisayarlı tomografileri kesitsel anatomi. Baş ve boyun manyetik rezonans kesitsel anatomi. Gövde (vertebra, toraks, abdomen, pelvis) manyetik rezonans kesitsel anatomi. Üst ve alt ekstremite manyetik rezonans kesitsel anatomi. Serebral ve boyun anjiografilerinde anatomik yapılar. Toraks ve abdominal anjiografilerde anatomik yapılar. Üst ve alt ekstremite anjiografilerde anatomik yapılar. Sindirim sistemi, biliyer ve ürogenital sistem radyografilerinde anatomik yapılar. RADYASYON GÜVENLİĞİ VE RADYASYONDAN KORUNMA (Zorunlu) ( ) Radyoloji bölümünün yapısı. Radyasyon güvenliği. Radyasyon güvenliği ile ilgili yasal düzenlemeler. Acil durumlarda görev ve sorumluluklar. TIBBİ GÖRÜNTÜLEME-II (Zorunlu) ( ) Floroskopik Görüntüleme. Floroskopik İncelemelerde Kontrast Maddeler. Sindirim Sistemi Floroskopik Görüntüleme. Biliyer Sistem Floroskopik Görüntüleme. Üregenital Sistem Floroskopik Görüntüleme. Mamografi Cihazları. Mamografik İncelemeler. Anjiyografi Cihazları. Koroner Anjiografi. Serebral Anjiografi. Stend Uygulamalarında Anjiografi. Abdominal Uygulamalarda Anjiografi. Toraks Uygulamalarında Anjiografi. Üst Ekstremite

5 Uygulamalarında Anjiografi. Alt Ekstremite Uygulamalarında Anjiografi Diğer Anjiografi Uygulamaları. ELEŞTİREL DÜŞÜNCE VE GİRİŞİMCİLİK (Seçmeli) ( ) Kavramsal tanımlamalar. Kavramsal uygulama örnekleri. Bilgi oluşumu, bilinçli farkındalık ve girişimcilik. Yaratıcılık testi. Davranış profili testi. Bilinçli farkındalık ve yaşamsal yetkinlikler. Bilgi/algı yönetimi ve düşünme, girişim süreci. Yetkinlikler, amaçlar, çözümler, çözümsüzlükler, yeni oluşumlar. Girişimde taraflar, girişimcilik türleri ve yaklaşımlar. Girişimcilikte olmazsa olmazlar ve sınırlamalar. YERİNDE UYGULAMA-I (Zorunlu) ( ) İlgili birimde staj uygulaması. İLETİŞİM (Seçmeli) ( ) İletişim kavramı ve tanımı. Kültür ve iletişim. Konuşma ve dinleme. Sözlü İletişim kurmak. Yazılı İletişim kurmak. Sözsüz İletişim kurmak. Biçimsel (Formal) İletişim kurmak. Biçimsel Olmayan (İnformal) İletişim kurmak. Örgüt içi ve dışı iletişim kurmak. İkna edici iletişim. Kitle iletişim. Yeni iletişim teknolojileri ve medya. ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE TEKNİKLERİ (Seçmeli) ( ) Araştırmada temel kavramlar. Araştırmanın gereği ve önemi. Araştırma konularını seçme. Kaynak taraması yapma. Araştırmanın dayandığı temeller (varsayımlar). Araştırmanın yöntemi, evren ve örneklem. Verilerin toplanmasında kullanılan yöntemler. Araştırma sonuçlarını değerlendirme. Araştırma sonuçlarını rapor hâline dönüştürme. Araştırmanın yazımında dikkat edilmesi gereken kurallar. Sunuma hazırlık yapma. Sunumu yapma GÜZ DÖNEMİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TIBBİ GÖRÜNTÜLEME-III (Zorunlu) ( ) Manyetik rezonans cihazı. Kranial manyetik rezonans görüntüleme. Boyun manyetik rezonans görüntüleme. Toraks manyetik rezonans görüntüleme. Üst abdomen manyetik rezonans görüntüleme. Alt abdomen manyetik rezonans görüntüleme. Vertebra manyetik rezonans görüntüleme. Üst ekstremite manyetik rezonans görüntüleme. Alt ekstremite manyetik

6 rezonans görüntüleme. MR anjio görüntüleme. İleri manyetik rezonans görüntüleme. Bilgisayarlı tomografi cihazı. Baş ve boyun BT görüntüleme. Vertebra BT görüntüleme. Toraks ve abdomen BT görüntüleme. Ekstremite BT görüntüleme. İleri bilgisayarlı tomografi yöntemleri. NÜKLEER TIP (Zorunlu) ( ) Gama kamera ve hasta hazırlığı. Solunum, dolaşım ve vasküler sistem sintigrafileri. Sindirim sistemi sintigrafileri. Ürogenital sistem sintigrafileri. Santral sinir sistemi ve endokrin sistem sintigrafileri. İskelet sistemi sintigrafileri. Enfeksiyon ve tümör görüntüleme sintigrafileri. PET-BT ve hasta hazırlığı. PET-BT Görüntüleme. RADYOTERAPİ (Zorunlu) ( ) Radyoterapide Simulasyon. İmmobilizasyon. Bireysel Blok İşlemleri. Tedavi Planının Uygulanması. MESLEKİ YABANCI DİL-I (Zorunlu) ( ) Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı. Mesleki Terim, Kavram ve Terminoloji. Manyetik Rezonans. Bilgisayarlı Tomografi. Konvansiyonel Röntgen. Mamografi. Anjiyografi. TEMEL SAĞLIK (Zorunlu) ( ) Sağlık ve hastalık kavramları. Hastalık nedenleri, sıklığı, sağlık hizmetleri açısından hastalıklarla ilgili temel ilkeler. Sistem hastalıkları. Sterilizasyon-dezenfeksiyon, asepsi antisepsi. Hastane enfeksiyonları, (Hİ) tanımı, bulaş yolları, önlenmesi. Sağlık çalışanlarının sağlığı. Tıbbi atık yönetimi. Şok çeşitleri ve şok esnasında yapılması gerekenler. YERİNDE UYGULAMA-II (Zorunlu) ( ) İlgili birimde staj uygulaması.

7 BAHAR DÖNEMİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TIBBİ GÖRÜNTÜLEME-IV (Zorunlu) ( ) Dexa Cihazı. Dexa Tarama Yöntemleri. Ultrasonografi Cihazı. Boyun Ve Yüzeysel Doku Ultrasonografileri. Abdominal Ultrasonografiler. Toraks Ultrasonografileri. Pelvis Ultrasonografileri. RADYOLOJİK CİHAZLARIN BAKIMI (Zorunlu) ( ) Radyoloji Bölümünün Yapısı. Film Banyo ve Baskı Uygulamalarında kullanılan materyaller ve bakımı. Röntgen Cihazının Elektrik Devreleri. Röntgen Cihazı Arızalarını öğrenmek ve basit arızaları gidermek. Radyografi Materyallerini öğrenmek ve bakımını yapmak. Film Banyo Sonu işlemlerinde kullanılan materyalleri öğrenmek ve bakımını yapmak. Radyasyon Güvenliğinde kullanılan araç ve gereçleri öğrenmek ve bakımını yapmak. Radyografi elde edilme sürecindeki oluşabilecek artefaktlar ve önlenmesi. X ışını ile çalışan cihazlarda arızaların önlenmesi ve bakım. RADYOGRAFİK KONTRAST AJANLAR (Seçmeli) ( ) Radyografik kontrast maddelerin isimleri. Radyografik kontrast maddelerin kimyasal yapıları. Radyografik kontrast maddelerin kullanım yerleri. Radyografik kontrast maddelerin kullanım şekilleri. MESLEKİ YABANCI DİL-II (Zorunlu) ( ) Mesleki konularda yazılı ve sözlü iletişim kurma. Nükleer Tıp Yöntemleri. Fluroskopi. Radyasyon Fiziği. Mesleki Gelişim. Mesleki Etik. Acil Radyoloji. Diş ve Panaromik Radyoloji. Dual enerji Xray Absorbusyonmetre (DEXA). İLK YARDIM (Seçmeli) ( ) İlk yardımın temel uygulamaları. Birinci ve ikinci değerlendirme. Yetişkinlerde temel yaşam desteği. Çocuklarda ve bebeklerde temel yaşam desteği. Solunum yolu tıkanıklığında ilk yardım. Dış ve iç kanamalar. Yara ve yara çeşitleri. Bölgesel yaralanmalarda, baş ve omurga kırıklarında ilk yardım. Üst ekstremite kırık, çıkık ve burkulmalarında ilk yardım. Kalça ve alt ekstremite kırık, çıkık ve burkulmalarında ilk yardım. Acil bakım gerektiren hastalıklarda ilk yardım. Zehirlenmeler, sıcak çarpması, yanık ve donmalar. Yabancı cisim kaçmalarında ilk yardım. Acil taşıma teknikleri. Kısa mesafede hızlı taşıma teknikleri. Sedye oluşturarak hasta veya yaralıları taşıma.

8 SAĞLIK PSİKOLOJİSİ (Seçmeli) ( ) Sağlık psikolojisinin tanımı. Araştırma yöntemleri. Sağlık davranışı. Modeller. Risk algılaması. Özyetkinlik inancı. Psikoimmunoloji. stresin tanımı, ölçülmesi ve ilgili hastalıklar. Kronik hastalıkla yaşamak. Tedaviye uyum; sigara, alkol ve yeme bozuklukları. YERİNDE UYGULAMA-III (Zorunlu) ( ) İlgili birimde staj uygulaması.

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe tarihi, 2. dil felsefesi -anlam, ideal dil

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri)

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-4) Anatomi ile ilgili temel terim ve kavramlar.

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-4) Anatomi ile ilgili temel terim ve kavramlar. Hücrenin yapısı ve çeşitleri.

Detaylı

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TBT 2201 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ (2 2 3) 4 AKTS Dersin amaç ve hedefleri, Bilgisayarın donanım yapısı, Windows un tanıtımı, Word programına giriş,

Detaylı

DERS İÇERİKLERİ. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ-1 (Teori 2+Uyg.=0 kredi=2, akts=2)

DERS İÇERİKLERİ. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ-1 (Teori 2+Uyg.=0 kredi=2, akts=2) I.DÖNEM DERSLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ-1 (Teori 2+Uyg.=0 kredi=2, akts=2) Atatürk ilke ve devrimlerinin tanıtılması, demokrasinin oluşmasını etkileyen gelişmeler, Tanzimat öncesi Osmanlı devleti,

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-4) Anatomiye giriş. Terminoloji. Hareket sistemi anatomisi I. Hareket sistemi anatomisi II. Dolaşım sistemi ve kalp anatomisi.

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI Genel Bilgi Başkent Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ön

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL SHM 105 Tıbbi Terminoloji (2,0,2) AKTS 3 Bu dersin amacı; Hareket

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL RAD 111 FİZYOLOJİ (2 0 2 5) Fizyolojiye giriş, vücuttaki sıvı

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-4) Anatomiye giriş. Terminoloji. Hareket sistemi anatomisi I. Hareket sistemi anatomisi

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERS TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe tarihi, 2. dil felsefesi -anlam, ideal dil felsefesi, normal

Detaylı

ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ RADYOLOJİ ALANI RADYOLOJİ TEKNİSYENLİĞİ DALI BECERİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRME FORMU

ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ RADYOLOJİ ALANI RADYOLOJİ TEKNİSYENLİĞİ DALI BECERİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRME FORMU DERSİN ADI : İŞLETMELERDE RADYOLOJİK ANATOMİ-1 BECERİ EĞİTİMİ Sınıfı 11 Öğrenci Grubu ÖĞRENCİLERİN ADI SOYADI Beceri eğitimine ilgi ve çabası 5 Radyolojik Anatomi ve kontrast maddeler bilgisi Baş, gövde,

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERS TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe tarihi, 2. dil felsefesi -anlam, ideal dil felsefesi, normal

Detaylı

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Ders İçeriği

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Ders İçeriği Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Ders İçeriği DERSİN ADI DERSİN KATEGORİSİ SÜRE TIBBİ GÖRÜNTÜLEME I TIBBİ HİZMETLER TEKNİKLER 1. DÖNEM (1. SINIF GÜZ ) ZORUNLU DERS MESLEK DERSİ SEÇMELİ DERS Tıbbi

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Ders İçerikleri I.YARIYIL 1. YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS TGT101 FİZYOLOJİ 2 0 2 2 MAT101 MATEMATİK

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe tarihi,

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ODYOMETRİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ODYOMETRİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ODYOMETRİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-4) Anatomiye giriş. Terminoloji. Hareket sistemi anatomisi I. Hareket sistemi anatomisi II. Dolaşım sistemi ve kalp anatomisi.

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ANESTEZİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ANESTEZİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ANESTEZİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-5) Anatomiye giriş. Terminoloji. Hareket sistemi anatomisi I. Hareket sistemi anatomisi II. Dolaşım sistemi ve kalp anatomisi.

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe tarihi,

Detaylı

T.C. M. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ I. VE II. ÖĞRETİM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI

T.C. M. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ I. VE II. ÖĞRETİM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI T.C. M. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ I. VE II. ÖĞRETİM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI No Ortalama Yarıyıl = [30 / 4 = 7,5] + 3 = 11 T = 80 U = 20 Toplam

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ANESTEZİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ANESTEZİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ANESTEZİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-4) Anatomiye giriş. Terminoloji. Hareket sistemi anatomisi I. Hareket sistemi anatomisi II. Dolaşım sistemi ve kalp anatomisi.

Detaylı

I. YARIYIL II. YARIYIL. Kodu Dersin Adı T U K Kodu Dersin Adı T U K. TGT 101 Tibbi Görüntüleme I 2 6 5 TGT102 Tibbi Görüntüleme II 4 4 6

I. YARIYIL II. YARIYIL. Kodu Dersin Adı T U K Kodu Dersin Adı T U K. TGT 101 Tibbi Görüntüleme I 2 6 5 TGT102 Tibbi Görüntüleme II 4 4 6 DERS MÜFREDATI I. YARIYIL II. YARIYIL Kodu Dersin Adı T U K Kodu Dersin Adı T U K TGT 101 Tibbi Görüntüleme I 2 6 5 TGT102 Tibbi Görüntüleme II 4 4 6 FİZ 101 Fizik 2 0 2 TGT104 Radyolojik Anatomi 2 0 2

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri)

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TEMEL FİZİK (Zorunlu) (2-0-2-2)

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DİYALİZ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DİYALİZ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DİYALİZ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-4) Anatomiye giriş. Terminoloji. Hareket sistemi anatomisi I. Hareket sistemi anatomisi II. Dolaşım sistemi ve kalp anatomisi.

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ Staj Tarihleri : Adı ve Soyadı : Okul Numarası : Okuduğu Yarıyıl : Staj Konusu : Staj Yaptığı Kurum : Kurumun Adı

Detaylı

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER İŞ YERİ/İŞLETMEYİ (Ön koşul) İŞ/ GÖREV TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER SEKTÖR : ORTAK PROGRAM : ORTAK BÖLÜM : ORTAK SEVİYE : 5 YETERLİKLER İŞLEMLER 5 6 7 TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ ANALİZ ETMEK

Detaylı

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI 1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 ) 08:30-09:20 : HEMŞİRELİĞE GİRİŞ ( Grup 1 ) Afyon Sağlık Y.O. - HEM-1 Ögr.Grv. YEŞİM CEYLANTEKİN Dersin takdimi 09:30-11:20 : BEDEN

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TAŞKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TAŞKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TAŞKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL IAY101 ANATOMİ (2 0 2 3) Anatomi ile ilgili temel terim ve kavramlar, Hücrenin yapısı ve çeşitleri,

Detaylı

Radyoterapi Teknikerliği Programı Ders İçeriği

Radyoterapi Teknikerliği Programı Ders İçeriği Radyoterapi Teknikerliği Programı Ders İçeriği DERSİN ADI I I. DÖNEM (1. SINIF GÜZ YARIYILI) lık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi Bireysel Öğrenme Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri Eğitimi) 4 414=56

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EVDE HASTA BAKIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EVDE HASTA BAKIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EVDE HASTA BAKIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ: (2-0- 2) 1 Anatomi ile ilgili temel terim ve kavramlar 2 Hücrenin yapısı ve çeşitleri,iskelet

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Bu derste Osmanlı Devleti nin son dönemlerinde

Detaylı

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM * Metinlerin Sınıflandırılması Anlatım Türleri Mektup Anı (Hatıra) Biyografi (Hayat Hikayesi) Otobiyografi Gezi Yazısı Ses Bilgisi Zarf (Belirteç) Anlatım Bozuklukları

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE. 1 Dersin Adı: TIBBİ GÖRÜNTÜLEME 3. 2 Dersin Kodu: TGT Dersin Türü: Zorunlu. 4 Dersin Seviyesi: Önlisans

DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE. 1 Dersin Adı: TIBBİ GÖRÜNTÜLEME 3. 2 Dersin Kodu: TGT Dersin Türü: Zorunlu. 4 Dersin Seviyesi: Önlisans DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE 1 Dersin Adı: TIBBİ GÖRÜNTÜLEME 3 2 Dersin Kodu: TGT201 3 Dersin Türü: Zorunlu 4 Dersin Seviyesi: Önlisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 1 7 Dersin AKTS

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CER 101 AMELİYATHANE TEKNOLOJİSİ (4 0 4 6) Ameliyathanede kullanılan

Detaylı

RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ RYT 1115 TIBBİ VE RADYOLOJİK TERMİNOLOJİ (1 0 1) 1 AKTS Terminolojiye giriş, Anatomik terminoloji, Bilim dalları ile ilgili kök ve sonek yapılarını tanıma ve tanımlama,

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ PROGRAMI ANS 213-KLİNİK UYGULAMALAR I DERS İÇERİĞİ 1. Pre-operatif hasta görüşmesi formları 2. Pre-operatif hasta

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ PROGRAMI ANS 213-KLİNİK UYGULAMALAR I DERS İÇERİĞİ 1. Pre-operatif hasta görüşmesi formları 2. Pre-operatif hasta ANESTEZİ PROGRAMI ANS 213-KLİNİK UYGULAMALAR I DERS İÇERİĞİ 1. Pre-operatif hasta görüşmesi formları 2. Pre-operatif hasta görüşmesi ve onam alma 3. Pre-operatif hasta görüşmesi ve hasta hazırlığı 4. Pre-operatif

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. ADSG109 Ağız ve Diş Sağlığında Araç-Gereç Bilgisi - I SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Diş Hastalıkları

Detaylı

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 99 // 11. Sınıf Programı - Dil ve Anlatım // 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri 03 Öğretici Metinler (Mektup) 04 Öğretici Metinler (Günlük) DİL ve ANLATIM DİL ve ANLATIM 05 Ses Bilgisi

Detaylı

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri Adı 03 Öğretici Metinler / Mektup 04 Öğretici Metinler / Günlük - Anı 05 Ses Bilgisi 06 Anlatım Bozuklukları 07 Zarf (Belirteç) 08 Öğretici

Detaylı

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri Adı 03 Öğretici Metinler / Mektup 04 Öğretici Metinler / Günlük - Anı 05 Ses Bilgisi 06 Anlatım Bozuklukları 07 Zarf (Belirteç) 08 Öğretici

Detaylı

RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL MAT101 TEMEL MATEMATİK

RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL MAT101 TEMEL MATEMATİK RADYOTERAPİ PROGRAMI 2017-2018 DERS İÇERİKLERİ I. MAT101 TEMEL MATEMATİK Sayılar, Üslü ve köklü ifadeler, Birinci dereceden ifadeler, Düzlemin koordinatlanması, Düzlemde doğru denklemi, Birinci dereceden

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ Staj Tarihleri : 04.03.2013 24.05.2013 ve :... Okul Numarası :... Okuduğu Yarıyıl :... Staj Konusu :... Staj Yaptığı

Detaylı

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T.C. ONDOKUZMAYISÜNİVERSİTESİ SAMSUNMESLEKYÜKSEKOKULU GÖRSELİŞİTSELTEKNİKLERVEMEDYAYAPIMCILIĞIBÖLÜMÜ BASIMVEYAYINTEKNOLOJİLERİPROGRAMI DERSPLANIVEDERSİÇERİKLERİ 1.YARIYIL DERSKODU DERSADI T P KR. AKTS

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÇEMİŞGEZEK MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM Türk Dili-I Z 2 0 2 2 Dil ve dilin önemi, dillerin doğuşu,

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Tarihin konusu ve araştırma alanları olarak Türk devrim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ANATOMİ: (2-0- 4) 1 Anatomi ile ilgili temel terim ve kavramlar 2 Hücrenin yapısı ve

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ 08.00-08.50 Sistem Hastalıkları MYHST 120 Klinik Anestezi-II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Sınıfların Reanimasyon-II Biyoteknoloji Anestezi Uygulama-II Girişimcilik II

Detaylı

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T.C. ONDOKUZMAYISÜNİVERSİTESİ SAMSUNMESLEKYÜKSEKOKULU GÖRSELİŞİTSELTEKNİKLERVEMEDYAYAPIMCILIĞIBÖLÜMÜ GRAFİKTASARIMIPROGRAMI DERSPLANIVEDERSİÇERİKLERİ 1.YARIYIL DERSKODU DERSADI T P KR. AKTS 4009001172011

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ 1. 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS ATİ101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-1 2 0 2 2 Z 2 ATİ102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-2 2 0 2 2 Z 2 TDİ101 TÜRK

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri)

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMI VE DONANIM ÖLÇME

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri)

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ-I

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. IYAB101 Acil Hasta Bakımı - I SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Bu dersin amacı, hastane öncesi acil bakım;

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

Ürün Detayları EHO DES 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları EHO DES 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 77 // 11. Sınıf Programı - Dil ve Anlatım // Deneme Sınavı 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri 03 Öğretici Metinler (Mektup) 04 Öğretici Metinler (Günlük) DİL VE ANLATIM DİL ve ANLATIM

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (Zorunlu) (2-0-2-2)

Detaylı

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri Ders TDB 101 Ders İsmi Türk Dili 1 Dersin İçeriği : Fert ve Millet Hayatındaki Dilin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERS BİLGİ FORMU MESLEKİ YABANCI DİL I TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLERİ

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ: ANATOMİ ( 0 ): 0 Anatomi ile ilgili temel terim ve kavramlar Hücrenin yapısı ve çeşitleri İskelet sistemi, Kas

Detaylı

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM * Metinlerin Sınıflandırılması Anlatım Türleri Mektup Anı (Hatıra) Biyografi (Hayat Hikayesi) Otobiyografi Gezi Yazısı Ses Bilgisi Zarf (Belirteç) Anlatım Bozuklukları

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri)

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-4) Anatomiye giriş. Terminoloji. Hareket sistemi

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Yabancı Dil I:Konuşma (yabancı dili anlaşılır bir şekilde konuşabilme),

Detaylı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı Ağız ve Diş Sağlığı DS 103 Ortodontide Klinik Yardımcılığı 3 3+0 3 DS 105 Protetik Diş Tedavisinde Klinik Yardımcılığı ve Dental Terminoloji 2 2+0 2 DS 129 Meslekte Temel İlke Ve Uygulamalar 2.5 1+3 2

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2016-2017 1.YARIYIL AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

11. SINIF BURSLULUK SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM*

11. SINIF BURSLULUK SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM* DİL VE ANLATIM* 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri 03 Öğretici Metinler (Mektup) 04 Öğretici Metinler (Günlük) 05 Ses Bilgisi 06 Anlatım Bozuklukları 07 Zarf (Belirteç) 08 Öğretici Metinler

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI ADI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ İÇERİKLERİ ING 111 İNGİLİZCE I İngilizce 2 0 2 2 TÜRÜ: Zorunlu İÇERİĞİ: Okuma, yazma,

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri)

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts HASTA MUAYENE KAYIT SİSTEMLERİ

Detaylı

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 2011 YILI DERS İÇERİKLERİ

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 2011 YILI DERS İÇERİKLERİ İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 2011 YILI DERS İÇERİKLERİ SHAC111- ACİL HASTA BAKIMI-I (2 2) 5 Hasta ve yaralının birincil ve ikincil değerlendirmesini yapmak, birincil ve ikincil değerlendirme tekniklerini

Detaylı

01.Yarıyıl Güz Dönemi Dersleri (1.Yil) 02.Yarıyıl Bahar Dönemi Dersleri (1.Yil)

01.Yarıyıl Güz Dönemi Dersleri (1.Yil) 02.Yarıyıl Bahar Dönemi Dersleri (1.Yil) DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 01.Yarıyıl Güz Dönemi Dersleri (1.Yil) DİŞ MORFOLOJİSİ (61612) DPTE1105 Zorunlu 1 5 0 3,5 7 - FİZYOLOJİ (62741) DPTE1104 Zorunlu

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ PROGRAMI ANS 213-KLİNİK UYGULAMALAR I DERS İÇERİĞİ 1. Pre-operatif hasta görüşmesi formları 2. Pre-operatif hasta

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ PROGRAMI ANS 213-KLİNİK UYGULAMALAR I DERS İÇERİĞİ 1. Pre-operatif hasta görüşmesi formları 2. Pre-operatif hasta ANESTEZİ PROGRAMI ANS 213-KLİNİK UYGULAMALAR I DERS İÇERİĞİ 1. Pre-operatif hasta görüşmesi formları 2. Pre-operatif hasta görüşmesi ve onam alma 3. Pre-operatif hasta görüşmesi ve hasta hazırlığı 4. Pre-operatif

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Ders Kodu TDB 101 Ders İsmi Türk Dili 1 Dersin İçeriği: Fert ve Millet Hayatındaki

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ACİL HASTA BAKIMI -1(4 4 10)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ACİL HASTA BAKIMI -1(4 4 10) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ACİL HASTA BAKIMI -1(4 4 10) 1 Birinci Değerlendirme Tekniklerini Uygulamak, 2 Hasta veya Yaralının Birinci

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ ERUH MESLEK YÜKSEKOKULU Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü /Sosyal Hizmetler Programı Ders İçerikleri

SİİRT ÜNİVERSİTESİ ERUH MESLEK YÜKSEKOKULU Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü /Sosyal Hizmetler Programı Ders İçerikleri SİİRT ÜNİVERSİTESİ ERUH MESLEK YÜKSEKOKULU Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü /Sosyal Hizmetler Programı Ders İçerikleri Yabancı Dil I / İngilizce Dersin İçeriği : To be (present), nouns and pronous,

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ENGELLİ BAKIMI VE REHABİLİTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ENGELLİ BAKIMI VE REHABİLİTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ENGELLİ BAKIMI VE REHABİLİTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL Engel Grupları ve Özel Eğitim (4 0 4) (AKTS:7) Engel grupları

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ACL101 Acil Hasta Bakımı I (2 4 4 4) Dersin Tanıtımı: Giriş, amaç ve

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDS103 Tıbbi Dokümantasyon I (3 0 3 3) Tıbbi Dokümantasyona Giriş,

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. DYLZ107 Diyalize Giriş SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU DİYALİZ TEKNİKERLİĞİ DERS İÇERİKLERİ Diyaliz öncesi, sırası ve sonrasında takip ve bakımına

Detaylı

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersinin Amacı, Konu İle İlgili Kavramlar, Türk İnkılabının Özellikleri, Avrupa Tarihindeki Gelişmeler; Fransız Devrimi, Sanayi

Detaylı

MART UKS MATEMATİK KONULARI

MART UKS MATEMATİK KONULARI 2017-18 MART UKS MATEMATİK KONULARI 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF (MF-TM) 11. Sınıf (TS-ML) Mantık Kümeler Sıralama Kümeler Kümeler Kartezyen Çarpım Seçme Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Binom

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

3.YIL/ 2.yarıyıl Bahar

3.YIL/ 2.yarıyıl Bahar RADYOLOJİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS Radyoloji FTR 340 3.YIL/ 2.yarıyıl Bahar (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 - - 2 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin

Detaylı

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Anatomi Anatomi İle İlgili Temel Terim Ve Kavramlar, Hücrenin Yapısı Ve Çeşitleri, İskelet Sistemi, Kas Sistemi, Kan Ve Sıvı-Elektrolitler, Kalbin Anatomik Özellikleri

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri)

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-5) Anatomiye giriş. Terminoloji. Hareket sistemi anatomisi

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ MÜFREDAT LİSTESİ. 1.Yarıyıl

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ MÜFREDAT LİSTESİ. 1.Yarıyıl AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ MÜFREDAT LİSTESİ 1.Yarıyıl 1 ADT101 KLINİK ARAÇ GEREÇ VE MALZEMELERİ -I- 2 2 0 4 4 Zorunlu 2 ADT103 AĞIZ,DİŞ ANATOMİSİ VE TERMİNOLOJİSİ -I- 2 0 0 2 2 Zorunlu 3 ADT105 MADDELER

Detaylı

I.YARIYIL. COG 107- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

I.YARIYIL. COG 107- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları I.YARIYIL COG 101- Çocuk Gelişimi I (3+0), AKTS:4 Gelişimin tanımlanması, gelişimi bilmenin önemi, gelişim ile ilgili temel kavramlar, gelişimin temel ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, gelişim evreleri:

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Tarihin konusu ve araştırma alanları olarak Türk devrim tarihi. Bilim,

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Dilin tanımı ve dünya dilleri (dil felsefe

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Dersin Kodu HEM 00352 Dersin Adı AFETLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE İLK YARDIM Yıl III Yarı Yıl Bahar 1- Afetlerde hemşirelik bakımı ve ilk yardıma giriş 2- Hasta ve yaralının muayenesi ve değerlendirilmesi

Detaylı