SÖZLÜ ANLATIM 12. SINIFLAR DİL VE ANLATIM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SÖZLÜ ANLATIM 12. SINIFLAR DİL VE ANLATIM"

Transkript

1 SÖZLÜ ANLATIM 12. SINIFLAR DİL VE ANLATIM

2 SÖZLÜ ANLATIM 1. KONFERANS 2. AÇIK OTURUM 3. SEMPOZYUM 4. FORUM 5. MÜNAZARA

3 1. KONFERANS Konferans sanat, edebiyat, hukuk, politika gibi çeşitli konularda alanında uzman kişinin konuyu açıklamak, irdelemek, konu ile ilgili bilgi vermek amacıyla bir grup ya da topluluk önünde yaptığı konuşmalardır. Konferansın amacı, heyecanlı konuşmalar yaparak dinleyicileri coşkulandırmak değil, onların merak ve öğrenme isteklerine seslenerek bilgi vermektir. Alanında uzman olan kişiler, belirlenen konuda konferans vermek üzere davet edilir. Konferansın yapılacağı salon, tarih ve konu hakkında önceden duyuru yapılır. Konuşmacı, konu hakkında geniş bilgi sahibi olmalı, konuyu iyice araştırmalı, gözlemler ve incelemeler yapmalıdır. Konu hakkında yazılan değişik yazıları gözden geçirerek kendi görüş ve düşünceleriyle konferansın planını yapmalıdır.

4 1. KONFERANS Konferansta şu plan takip edilir: a. Seslenme (Hitap cümlesi) b. Konunun sunuluşu c. Konunun amacı d. Konunun anlatılması e. Sonuç f. Sorular ve cevaplar

5 1. KONFERANS Konuşmacı konuşmasına dinleyiciyi selamlayarak ya da programı tertip edenlere teşekkür ederek başlar, konunun ana hatlarını özetleyerek amacını ortaya koyar. Konuşma sırasında ortaya attığı iddiaların hepsini konuşma sonunda İspatlar. Konferans sonunda kendisine sorulabilecek sorulara da hazırlıklı olup sorulara kısa, açık ve net cevap verir. Konferansta konuşmacı, anlaşılması güç cümleler kurmamalı, dili akıcı ve anlaşılır olmalı, vurgu ve tonlamalara önem vermeli, konuya hâkimiyetini samimi ve inandırıcı bir üslupla sergilemelidir. Günlük hayata dair somut ifadeler kullanmalı, düşüncelerini bir bütünlük içinde vermelidir. Anlatım tarzını belirlemeli, zamanı sınırlamalıdır.

6 1. KONFERANS Konferans sırasında metne sık sık bakmamalı, gereksiz el kol hareketleri yapmamalıdır. Konferans, nutukta olduğu gibi dinleyiciyi heyecanlandırmaz, bilgilendirir. Nutuk, dinleyicileri heyecanlandırıp coşkulandırarak inanç ve görüş aşılar, akla ve duyguya dayanır; konferans ise bir gerçeği açıklar ve akla dayanır. Konferansta dil göndergesel işlevde, nutukta dil alıcıyı harekete geçirme ve heyecana bağlı işlevde kullanılır. Nutukta lirik (coşku ve heyecana bağlı) anlatım kullanılırken konferansta açıklayıcı, tartışmacı ve öyküleyici anlatım kullanılır. Bir topluluğa hitap edilmesi, sözlü anlatım türlerinden olması, hazırlıklı konuşmalar olması ve usta-çırak geleneği içerisinde öğrenilmesi, gözlemlenmesi bakımından nutuk ve konferans benzer özellikler taşımaktadır.

7 1. KONFERANS İyi bir konferansçıda bulunması gereken özellikler şunlardır: Abartılı hareketlerden kaçınmak; el kol hareketlerine fazlaca başvurmamak Dinleyicilerin yararlanacağı türde, açık ve anlaşılır olmak, onları sıkmadan konuşmak Dinleyicilerin ilgisini çekebilecek günlük hayattan örnekler vermek Ses tonunu ayarlayarak yumuşak bir tavırla hitap etmek Konferans sırasında sık sık metne bakmamak Konuyu dağıtmamak Alanına hâkim olmak Dinleyicilerin dikkatini canlı tutmak Samimi ve inandırıcı bir üslup kullanmak Heyecanıyla değil, aklı ve sağduyusuyla hareket etmek Dinleyicilerin kültür ve zevk düzeyini dikkate almak

8 2. AÇIK OTURUM Bir başkan yönetiminde toplumu yakından ilgilendiren güncel bir olayın; siyaset, sanat, kültür, eğitim gibi bir konunun, alanında uzman kişiler tarafından tartışıldığı konuşmalara açık oturum denir. Sınıfta öğrenciler arasında da yapılabilir. Açık oturum, bir salonda kalabalık bir dinleyici önünde yapıldığı gibi televizyon ve radyo gibi çeşitli İletişim araçlarında da yapılabilir. Açık oturumun amacı, seçilen konu üzerinde ele alınan problemlere yeni bakış açıları getirmek, kamuoyunu aydınlatmaktır.

9 2. AÇIK OTURUM Bir başkan tarafından yönetilen açık oturumun sağlıklı bir tartışma havası içinde yürümesi başkanın tutumuna bağlıdır. Başkan açık oturumda konuyu açar, konuşmacıları tanıtır ve sırasıyla konuşmacılara iki ya da üç tur söz hakkı verir; açık oturumun planını yapar. Açık oturumun sonunda konuyu özetler, ortaya çıkan sonucu belirtir ve toplantıyı sonlandırır. Açık oturumun süresi konuya, dinleyicilerin ilgisine ve tartışmanın seyrine göre bir saat ile üç saat arasında değişir.

10 2. AÇIK OTURUM Toplumsal konuların ele alınıp işlendiği açık oturumda ele alınan konunun önceden belirlenip duyurulması, açık oturuma katılacak kişilerin önceden hazırlık yapmalarını, konuya hazırlanmalarını ve konuya hâkim olmalarını sağlar; böylece başarılı bir açık oturum gerçekleşir. Forum, panel ve sempozyum, sunuş şekilleri farklı olsa da bir tür açık oturum sayılır. Yapı ve yöntem yönünden paneli" andıran açık oturum, izleyicilerin soruları da cevaplandırdığında forum a dönüşmektedir.

11 3. SEMPOZYUM Sempozyum, sanat ve bilim alanında uzmanlaşmış kişilerin, seçilen bir konunun farklı bakış açılarını ele aldıkları konuşmalardır. Her oturumun başkanı farklıdır. Sempozyumda bir dizi (bir seri) konuşma söz konusudur. Sempozyumda amaç, yetkili kişilerin kendi inceleme ve araştırmalarına dayalı görüşleriyle ele alınan konuya katkıda bulunmaktır. Yapılacak konuşmaların, birbirini tamamlayacak şekilde düzenlenmesine dikkat edilir. Bir heyet başkanı tarafından yönetilen sempozyum, bir gün sürebileceği gibi çeşitli oturumlar hâlinde birkaç gün de sürebilir; ciddi bir sohbet havası içinde yapılan bilimsel toplantılardır. Bu toplantılarda dinleyiciler belli bir alanda aydınlatılır, sorundan çözüme doğru bir yol izlenir. Toplantıya katılan dinleyiciler bu alanda bilgi sahibi özel davetlilerdir. Sempozyumda "forum''a yer verilebilir. Son gün, düzenleme heyeti başkanı tarafından tüm oturumların genel bir değerlendirmesi yapılır. Toplantılarda yapılan tartışmalar ve alınan kararlar bilimsel değer taşıdığı için basılarak kamuoyuna sunulur.

12 3. SEMPOZYUM Sempozyumda, hangi konuşmacının hangi tarihte ve saatte hangi konuşmayı yapacağı bir kitapçık İçinde dinleyicilere bildirilir. En çok altı konuşmacı vardır ama bu sayı artabilir. Sempozyum, çoğunluğu bilimsel bildiri olmak üzere konferans, panel, tartışma, forum gibi sözlü anlatımın pek çok türü, farklı oturumlarda ve salonlarda gerçekleştirilir. İşlenen konular akademik düzeydedir. Her bildiri hem kendi başına bir bütündür hem de aynı sempozyumda sunulan bildiriler hep birlikte daha üst seviyede bir bütün oluşturur.

13 3. SEMPOZYUM Bir sempozyum düzenlenmesi: Bir düzenleme kurulu oluşturulur. Konu saptanır. Konunun farklı yönlerini farklı bakış açısıyla ele alacak uzman konuşmacılar seçilir. Oturum sayısı, tarihi, günü, saati saptanır. İstenirse sempozyum sonunda forum yapılır. Düzenleme kurulu başkanının konuşmasıyla sempozyum sona erdirilir.

14 3. SEMPOZYUM Bir oturumda kaç bildiri sunulabileceğini "Düzenleme Kurulu" belirler fakat en az üç en çok altı konuşmacı görüşü yaygındır. Daha fazla konuşmacı da olabilir. Düzenleme Kurulu, oturumlara katılacakları saptar, davet eder, bildirileri seçer. Her oturumdaki konuşma süresini "Düzenleme Kurulu"; oturumdaki konuşmacıların konuşma sürelerini ise "oturum başkanı" saptar. Her konuşmacının süresi genellikle en az beş, en çok yirmi dakikadır. Oturum başkanı, oturumdaki konuşmacıları tanıtır, konuşmacıların sırasını ve süresini belirler.

15 3. SEMPOZYUM Sempozyum, ciddi bir sohbet havası içinde yapılan bilimsel toplantıdır. Dinleyicilerde bu alanda bilgi sahibi kişilerdir. Konular akademik düzeyde işlenir. Sempozyum sonunda forum düzenlenirse dinleyiciler düşüncelerini aktarır, sorularını sorar. Sempozyumda konuşmacının, bildirisini dinleyicilerin dikkatlerini dağıtmadan ve onları sıkmadan sunması gerekir. Konuşmacı, konunun önemine göre vurgu ve tonlamalarına dikkat ederek konuyu anlaşılır bir biçimde aktarmalıdır.

16 3. SEMPOZYUM Açılış ve kapanıştaki konuşmaları Düzenleme Kurulu Başkanı gerçekleştirir. Açılış konuşmasında sempozyumun konusundan söz edilir, tanıtım yapılır, emeği geçenlere teşekkür edilir. Kapanış konuşması ise genel bir değerlendirme özelliğini taşır. Sempozyumda dil, ağırlıklı olarak göndergesel işlevde kullanılır. Çünkü konuşmacı uzman olduğu alanda bilgisini aktarmaktadır.

17 4. FORUM Latince bir sözcük olan forum, Roma da halkın toplandığı alan, pazar yeri; kamusal ve özel işlerin görüldüğü, toplumsal sorunların karara bağlandığı yer anlamına gelmektedir. Bir tartışma şekli sayılmayan forum, bir başkan yönetiminde çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen, katılımcıların sırasıyla görüş bildirdikleri toplantılardır. Günümüzde toplumu aydınlatmak amacıyla konusunda uzman üç ya da altı kişinin çağrılıp dinleyici olmadan konunun tartışılmasına da dinleyicisiz forum denilmektedir. Forum, panelin devamı niteliğinde de olabilir. Panelden sonra forum yapılacağı başkan tarafından konuşmalar başlamadan duyurulmalıdır. Forumda temel amaç belli kararlara varmak değil; dinleyicileri düşündürerek konuyla ilgili görüşler almak ve konuyu aydınlığa kavuşturmaktır.

18 4. FORUM Geniş alanlarda dinleyiciler karşısında yapılan forumlar, günümüzde televizyonlarda da yapılmaktadır. Forumun başarılı olması başkanın yetenekli olmasına, konuşmacıların konu dışına çıkmamasına ve düşüncelerini samimi bir hava içerisinde açık ve net belirtmesine bağlıdır. Dinleyiciler de forumun sonunda açıklamalarda bulunarak açık, net ve kısa sorular sorarak foruma katılırlar. Forumun sonunda başkan ortaya çıkan görüş ve düşünceleri özetleyerek forumu sonlandırır.

19 4. FORUM FORUMDA ETKİN OLANLAR Başkan Katılımcı Dinleyici Tartışmayı yöneten başkan, foruma katılanların ilgilerim kamçılayıcı, onları güdüleyici niteliktedir. Forumun başarılı olup olmamasını etkiler. Forumun amacına ulaşmasını sağlar. İleri sürdükleri görüşler ve açıklamalarla dinleyicilerin düşüncelerini harekete geçirir. Gereksinim duyulan konuları ve soruları açıklığa kavuşturur. Dinleyiciyi aydınlatır. Foruma katılarak, sorular sorarak foruma hareketlilik katar. Düşüncelerin özgürce ifade edildiğim gösterir. Tartışmanın verimli geçmesinde etkili olur.

20 4. FORUM FORUM BAŞKANININ YAPMASI GEREKENLER Forum Öncesi Forumun konusunu ve foruma katılacakları belirlemek Konuşmaların nasıl yapılacağını, kimlere söz hakkı verileceğim, soruların nasıl sorulacağını belirlemek Konu hakkında bilgi edinmek Konuşmacıları ve dinleyicileri çeşitli yönlen ve eğilimleriyle tanımak Forum Sonrası Forumda konuşulanları dikkate alarak ortaya çıkan görüş ve düşünceleri özetlemek

21 5. MÜNAZARA Münazara (aytışma), seçilen bir konunun olumlu ve olumsuz yanlarının, iki grup tarafından belli kurallar çerçevesinde jüri ve dinleyiciler önünde savunulduğu düşünce ve söz yarışmasıdır. Her konuda münazara yapılabilmesine rağmen genelde güncel ve sosyal meseleler konu olarak seçilir. Üç ya da dörder kişilik gruplar, tartışılacak konuyu önceden öğrenerek konunun alt bölümlerini kendi aralarında paylaşır. Konuyu araştırmak için tanınan sürede gruplar, benimsemedikleri bir fikri bile savunmak durumunda olduklarından jüriyi etkilemek için bilgi ve belge toplayarak konuya hazırlanır.

22 5. MÜNAZARA Yaklaşık bir saat ya da bir saat on beş dakika süren münazaranın ilk bölümünde grupların ilk konuşmacıları konularını açıklayıp iddialarını ortaya koyar, sonra sırasıyla diğer konuşmacılar düşüncelerini belirtir; ikinci bölümde ise son konuşmacılar, konuşmaları derleyip toparlayarak, karşı grubun iddialarını cevaplayarak konuyu sonuçlandırır. Sınıf içi, sınıflar arası ya da okullar arasında yapılan bir öğrenci etkinliği olan münazarada amaç, doğruyu bulmaktan çok düşüncesini en iyi savunan grubu belirlemektir. Münazaralar öğrencinin düşünme ve konuşma yeteneğini geliştirmesini, topluluk önünde heyecanlanmadan konuşmasını, demokrasi bilincinin oluşmasını, düşüncelerini güzel bir üslupla ifade etmesini sağlar.

23 5. MÜNAZARA Münazara, en az üç kişiden oluşan bir hakem kurulu (jüri) önünde yapılır. Jüri, konuşma süresini ayarlar ve öğrencilerin konuyu ortaya koyuşlarına, beden dilini doğru kullanıp kullanmadıklarına, cevaplarının doyuruculuğuna, konuşma yeteneklerine; konuyu açma, genişletme, örnekleme ve toparlama güçlerine göre değerlendirme yaparak kazanan tarafı belirler. Münazaranın amacı, karşıt düşüncelerin uygun ve etkili bir biçimde karşılaştırılmasıdır. Münazaralar, öğrencinin kaynak araştırmasını, sentez yapmasını, bir düşünceyi özgürce savunmasını, düşünce gücünü geliştirmesini, eleştirme gücü kazanmasını, toplum karşısında etkili konuşmasını sağlamak amacı güder.

24 5. MÜNAZARA "Demagoji" bir kimsenin veya grubun duygularını kamçılayarak gerçek dışı sözler söyleyip onları kazanmaya ve duygularını okşamaya çalışmaktır. Kişinin, gerçeği bildiği hâlde laf kalabalığı yaparak görünüşte doğru, mantık bakımından eksiksiz aldatıcı sözler söylemesidir. Karşıdakini yanlış yönlendirme bakımından etkisi vardır; gerçekleri saptırarak kavram kargaşasına yol açar. Münazaralarda iddialar demagoji yapılarak değil, mantıksal ve bilimsel verilere göre yapılmalıdır. Demagoji yapmanın münazaraya herhangi bir katkısı yoktur.

25 5. MÜNAZARA Münazarada konuşmacıların dikkat etmesi gereken kurallar şunlardır: Vurgu ve tonlamaya önem vermeli Dil yalın ve açık olmalı Konu dışına çıkmamalı Verilen konuyu en doğru biçimde savunmalı Süslü söyleyişlerden kaçınmalı Demagoji yapmamalı Sağlam deliller ortaya koymalı Konuşmalar doğal, inandırıcı ve etkili olmalı Olgun ve hoşgörülü olmalı

26 Alparslan YILMAZ

SUNUM, TARTIŞMA, PANEL. Sunum, Tartışma, Panel

SUNUM, TARTIŞMA, PANEL. Sunum, Tartışma, Panel SUNUM, TARTIŞMA, PANEL Sunum, Tartışma, Panel SUNUM Bilim ve sanat konularında veya herhangi bir konuda dinleyicileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen, bu düzenlemeyi kimi teknolojik aletlerle destekleyerek

Detaylı

SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ

SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ Bir duyguyu, bir düşünceyi, bir konuyu söz veya yazı ile bildirmeye anlatım denir. İnsan, önce düşünceyi söze dönüştürmüş, sözlü anlatımı bulmuş, sonra yazıyı bularak yazılı anlatımı

Detaylı

ÜNİTE TÜRK DİLİ II İÇİNDEKİLER HEDEFLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ II. Yrd. Doç. Dr. Bahadır GÜCÜYETER. Seminer Kongre Sempozyum Forum Telekonferans

ÜNİTE TÜRK DİLİ II İÇİNDEKİLER HEDEFLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ II. Yrd. Doç. Dr. Bahadır GÜCÜYETER. Seminer Kongre Sempozyum Forum Telekonferans SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ II İÇİNDEKİLER Seminer Kongre Sempozyum Forum Telekonferans TÜRK DİLİ II Yrd. Doç. Dr. Bahadır GÜCÜYETER HEDEFLER Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Topluluk karşısında yapılan konuşma

Detaylı

ÜNİTE TÜRK DİLİ II İÇİNDEKİLER HEDEFLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ II. Seminer Kongre Sempozyum Forum Telekonferans

ÜNİTE TÜRK DİLİ II İÇİNDEKİLER HEDEFLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ II. Seminer Kongre Sempozyum Forum Telekonferans HEDEFLER İÇİNDEKİLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ II Seminer Kongre Sempozyum Forum Telekonferans TÜRK DİLİ II Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Topluluk karşısında yapılan konuşma türlerini bilecek, Sözlü anlatım

Detaylı

MÜNAZARA ONUR BUZUNOĞLU BİLGİSAYAR 1 NURAY GEDİK

MÜNAZARA ONUR BUZUNOĞLU BİLGİSAYAR 1 NURAY GEDİK 2012 MÜNAZARA ONUR BUZUNOĞLU BİLGİSAYAR 1 NURAY GEDİK 06.12.2012 MÜNAZARA... 2 MÜNAZARA NEDİR... 2 GENEL ÖZELLİKLERİ... 3 KAYNAKLAR... 4 1 TOPLU TARTIŞMA TÜRLERİ AÇIK OTURUM PANEL - FORUM SEMPOZYUM MÜNAZARA

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI KONGRE ve SERGİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI KONGRE ve SERGİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI KONGRE ve SERGİ YÖNETMELİĞİ Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Kongre ve Sergi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİL VE ANLATIM DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİL VE ANLATIM DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİL VE ANLATIM DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı ÖZELLİKLERİ ÖZELLİKLERİ

Detaylı

TÜRK DİLİ II Yrd. Doç. Cafer ÖZDEMİR

TÜRK DİLİ II Yrd. Doç. Cafer ÖZDEMİR Sözlü Anlatım Türleri Ünite 6 Ortak Dersler TÜRK DİLİ II Yrd. Doç. Cafer ÖZDEMİR 1 Ünite 6 SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ Yrd. Doç. Dr. Cafer ÖZDEMİR İçindekiler 6.1. SÖYLEV (NUTUK)... 3 6.2. SEMPOZYUM (BİLGİ ŞÖLENİ)...

Detaylı

ÜNİTE TÜRK DİLİ II İÇİNDEKİLER HEDEFLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ. Yrd. Doç. Dr. Bahadır Gücüyeter. Konferans Açık Oturum Panel Münazara

ÜNİTE TÜRK DİLİ II İÇİNDEKİLER HEDEFLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ. Yrd. Doç. Dr. Bahadır Gücüyeter. Konferans Açık Oturum Panel Münazara HEDEFLER İÇİNDEKİLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ Konferans Açık Oturum Panel Münazara TÜRK DİLİ II Yrd. Doç. Dr. Bahadır Gücüyeter Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Topluluk karşısında yapılan konuşma türlerini

Detaylı

Panelden amaç bir konuda karara varmaktan ziyade sorunu çeşitli yönleriyle aydınlatmak, farklı görüşleri, farklı anlayışları ortaya koymaktır.

Panelden amaç bir konuda karara varmaktan ziyade sorunu çeşitli yönleriyle aydınlatmak, farklı görüşleri, farklı anlayışları ortaya koymaktır. Panel Nedir? Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır? Toplumu ilgilendiren bir konunun dinleyiciler önünde, sohbet havası içinde, uzmanları tarafında n tartışıldığı konuşmalara panel denir. Açık oturum ile

Detaylı

Sunum ve Sistematik. Bu başlıklar altında uygulamalar yaparak öğrenciye yorum, analiz, sentez yetisinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Sunum ve Sistematik. Bu başlıklar altında uygulamalar yaparak öğrenciye yorum, analiz, sentez yetisinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Sunum ve Sistematik 1. ÜNİTE: SUNUM TARTIŞMA PANEL KAVRAM ODALARI Bu başlık altında ünite, tablo şeklinde sunulmuştur. Burada görsel anlamda kavram odaları oluşturularak ünitenin hangi kavramları kapsadığı

Detaylı

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi v AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu Yönerge, Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi nin düzenli ve verimli bir ortamda gerçekleşmesi için Kongre öncesi ve Kongre nin açılışından

Detaylı

I.TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ YÖNERGESİ

I.TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ YÖNERGESİ I.TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM -Madde 1-------------------- Bu Yönerge, 14-15 Kasım 2013 tarihinde düzenlenecek 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi nin düzenli ve verimli bir

Detaylı

ÜNİTE TÜRK DİLİ II İÇİNDEKİLER HEDEFLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ. Konferans Açık Oturum Panel Münazara

ÜNİTE TÜRK DİLİ II İÇİNDEKİLER HEDEFLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ. Konferans Açık Oturum Panel Münazara HEDEFLER İÇİNDEKİLER SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİ Konferans Açık Oturum Panel Münazara TÜRK DİLİ II Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Topluluk karşısında yapılan konuşma türlerini bilecek, Sözlü anlatım türlerini

Detaylı

Konuşmacılarla İlgili Hususlar 1. Konuşmacıların; konu ile ilgisi ve bilgisi olan, konuşma yeteneğine sahip kişilerden seçilmesine özen gösterilir.

Konuşmacılarla İlgili Hususlar 1. Konuşmacıların; konu ile ilgisi ve bilgisi olan, konuşma yeteneğine sahip kişilerden seçilmesine özen gösterilir. Tartışma Konuşmaları; Açık oturum, Sempozyum, Panel, Forum, Münazara. AÇIK OTURUM Toplumu yakından ilgilendiren herhangi bir güncel olayın, bir ülke sorununun, bilim, sanat ve politikayla ilgili önemli

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ MÜNÂZARA ETKİNLİKLERİ UYGULAMA ESASLARI Amaç Öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplum içinde kendilerini

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

Amaç. çözüm bulma. Kapsam. Dayanak. yürütülecektir.

Amaç. çözüm bulma. Kapsam. Dayanak. yürütülecektir. MİLLÎÎ EĞİTİM BAKANLIĞ I Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAMM HATİP LİSELERİ MÜNÂZARA YARIŞMASI ŞARTNÂMESİ Amaç Öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplumm içinde kendilerini sözlü

Detaylı

ATA - AÖF AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ FİNAL ÇIKMIŞ SORULAR

ATA - AÖF AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ FİNAL ÇIKMIŞ SORULAR ATA - AÖF AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ FİNAL ÇIKMIŞ SORULAR TÜRK DİLİ 2 ZAFER FOTOKOPİ SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLER. 0.332 353 78 75 Rampalı Çarşı 1 Kat No: 135 Meram/KONYA Sipariş ve Bilgi İçin : www.zaferfotokopi.com

Detaylı

Etkili Konuşmanın Özellikleri

Etkili Konuşmanın Özellikleri Etkili Konuşmanın Özellikleri Yalın bir tanımla konuşma, duygu ve düşüncelerimizi, görüp yaşadıklarımızı karşımızdakilere sözle iletme işidir. Konuşma günlük yaşamımızın bir parçası gibidir. Tıpkı soluk

Detaylı

SUNUMUN ÖNEMİ VE SUNUM TÜRLERİ

SUNUMUN ÖNEMİ VE SUNUM TÜRLERİ Ünite 1 SUNUMUN ÖNEMİ VE Öğr. Gör. Şadiye Nur GÜLEÇ SUNUŞ VE ÖNEMİ Eğitim ve/veya meslek yaşamımız boyunca başarımızın önemli bir kısmı, yazılı, sözlü ve görsel iletişimi ne derece iyi yapabildiğimiz ile

Detaylı

Kübra ÇAKMAKTAŞ, Ayşegül BULGU, Gülşah ERTAŞ, Abdulkadir Arslan

Kübra ÇAKMAKTAŞ, Ayşegül BULGU, Gülşah ERTAŞ, Abdulkadir Arslan YAYIN KURULU Hazırlayanlar Kübra ÇAKMAKTAŞ, Ayşegül BULGU, Gülşah ERTAŞ, Abdulkadir Arslan YAYINA HAZIRLAYANLAR KURULU Kurumsal Yayınlar Yönetmeni Saime YILDIRIM Kurumsal Yayınlar Birimi Dizgi & Grafik

Detaylı

SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİL VE ANLATIM DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİL VE ANLATIM DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ 015 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF DİL VE ANLATIM İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL ÜNİTE I SANAT METİNLERİ ÜNİTE 1 İLETİŞİM, DİL VE KÜLTÜR HAFTA HAFTA 8 Eylül-

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından 16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından Değerli üyelerimiz, değerli kongre katılımcıları... Bu sene 16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresini Antalya da yaptık. Kongrenin planlanması ve yapılmasında enerjisini

Detaylı

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi v Çocuk Vakfı Broşür Dizisi: 27 I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yayın Dizisi: 13 Bu Yönerge, Çocuk ve Yetişkin Kongre Delegeleri, Düzenleme, Yürütme, Bilim

Detaylı

Hedef SÖZEL SUNUM TEKNİKLERİ. İçerik. Etkili sunum yapma tekniklerini bilme Etkili PowerPointhazırlamada ilkeleri bilme

Hedef SÖZEL SUNUM TEKNİKLERİ. İçerik. Etkili sunum yapma tekniklerini bilme Etkili PowerPointhazırlamada ilkeleri bilme Hedef Etkili sunum yapma tekniklerini bilme Etkili PowerPointhazırlamada ilkeleri bilme SÖZEL SUNUM TEKNİKLERİ İçerik Sunumu planlama, Görsel malzeme kullanma, Sunuyu etkin kılma, Sunum korkusu ve baş

Detaylı

METİNLERİ SINIFLANDIRILMASI

METİNLERİ SINIFLANDIRILMASI Türk ve dünya edebiyatında ortaya konan eserler, amaçları ve içerikleri açısından farklı özellikler taşırlar. Bu eserler genel olarak üç ana başlıkta toplanır. Ancak son dönemde bu sınıflandırmaların sınırları

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: ATATÜRK 3. TEMA: DEĞERLERİMİZ 4. TEMA: DÜNYAMIZ VE UZAY 5. TEMA: ÜRETİM TÜKETİM VE VERİMLİLİK 6. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 7. TEMA: GÜZEL ÜLKEM

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ

ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ Sunum Yapanın Adı-Soyadı Kurumu e-mail Telefon Hedef Etkili sunum yapma tekniklerini bilme Etkili Power Point hazırlamada ilkeleri bilme KAPSAM Sunumu planlama, Görsel malzeme kullanma,

Detaylı

DİL VE ANLATIM 10. SINIFLAR ( ORTAK ) B GRUBU 20 Kasım 2014

DİL VE ANLATIM 10. SINIFLAR ( ORTAK ) B GRUBU 20 Kasım 2014 ADI : SOYADI:. SINIF : NU.:.. DİL VE ANLATIM 10. SINIFLAR ( ORTAK ) B GRUBU 20 Kasım 2014 KAHTA FEN LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM I. YAZILI PUAN. 1. Soru 2. Soru 3. Soru 4. Soru 5. Soru

Detaylı

MEDYA METİN TÜRLERİ. Öğr. Gör. Aynur ARSLAN

MEDYA METİN TÜRLERİ. Öğr. Gör. Aynur ARSLAN Ünite 12 MEDYA METİN TÜRLERİ Öğr. Gör. Aynur ARSLAN BASIN BÜLTENİ Basın bültenleri; bir kurumda gerçekleşen etkinlikleri, kurumun stratejilerini, kurumla ilgili olayları ve kurumda haber değeri taşıyan

Detaylı

MEDİKAL FİZİK DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ

MEDİKAL FİZİK DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ MEDİKAL FİZİK DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Medikal Fizik Derneği Kongresinin hazırlık ve yürütme aşamaları ile kongre

Detaylı

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK 4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ TEMALAR 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: DEĞERLERİMİZ 3. TEMA: ATATÜRK 4. TEMA: ÜRETİM-TÜKETİM VE VERİMLİLİK 5. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 6. TEMA: YENİLİKLER VE GELİŞME 7. TEMA:

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2013-2014 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız

Detaylı

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ BİLİM KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ BİLİM KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ BİLİM KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Türk Fizyolojik Bilimler Derneği (TFBD) Bilim Kurulu nun

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Travma ve Yoğun Bakım Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Göğüs Cerrahisinde Yoğun Bakım Prensipleri ve Her Yönüyle Vücut Dışı Yaşam Destek Cihazları

Detaylı

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri Programın Amacı Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri kurmalarına yönelik düzenlenen ulusal veya uluslararası

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi nin

Detaylı

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Kongresinin hazırlık ve yürütme

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık Saygı değer öğretmen bu çalışma iyi bir eğitim için yedi ilkenin kullanımı üzerine hazırlanmıştır. Vereceğiniz cevaplar çalışmadan başka hiçbir yerde kullanılmayacaktır. İçtenlikle cevaplandıracağınızı

Detaylı

OKYANUS KOLEJİ 7.SINIFLAR ARASI V. MÜNAZARA TURNUVASI ŞARTNAMESİ

OKYANUS KOLEJİ 7.SINIFLAR ARASI V. MÜNAZARA TURNUVASI ŞARTNAMESİ OKYANUS KOLEJİ 7.SINIFLAR ARASI V. MÜNAZARA TURNUVASI ŞARTNAMESİ AMAÇ Öğrencilerin, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplum içinde kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak,

Detaylı

Hazırlıklı Konuşmalar

Hazırlıklı Konuşmalar Hazırlıklı Konuşmalar Hazırlıklı konuşmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar Konuşma Planı Hazırlıklı konuşma çeşitleri Bir topluluk karşısında yapılan sunuş konuşmaları hazırlıklı konuşmalardır. Bir

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI B İ R E Y V E T O P L U M EYLÜL EYLÜL 19-23 EYLÜL (1. Hafta) 1. TEMA 26-30 EYLÜL (2. Hafta) GÖRSEL GÖRSEL Dinleme kurallarını uygulama: 1 Dinlediğini anlama: 1, 3, Konuşma kurallarını uygulama: 1, 2, 3,

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi

İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi İLETİŞİMLETİŞİİŞİM İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi amaçlarla iletişim kurmaya devam

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİKLER YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİKLER YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİKLER YÖNERGESİ AMAÇ: Üsküdar Üniversitesi Rektörlük, Enstitü, Fakülte ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, tüm idari birimler tarafından düzenlenen her türlü kurum içi veya

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Başkent Üniversitesinin Fakülte, Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar, Enstitü ve Merkezler gibi akademik birimleri

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ 1. * AMAÇ VE KAPSAM: Bu yönerge; Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Tıp Doktorluğu ve Temel Tıp Bilimleri lisans eğitim-öğretiminin

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Müdürlüğü. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Gaziemir / İZMİR

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Müdürlüğü. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Gaziemir / İZMİR 22.10.2018 Sayı : Konu : Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Rota V. Gençlik Çalıştayı İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Gaziemir / İZMİR Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi olarak 224-25 Şubat 2019 tarihleri arasında

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ HALKLA İLİŞKİLER HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2 Yüzyüze İlişkiler Yüzyüze ilişkilerde, kararların verilmesinde halktan gelen geri bildirimlerin önemli bir işlevi vardır. Bu tür ilişkilerde

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN 19-20 OCAK 2006 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK OLAN ULUSLARARASI KONFERANS KONUSUNDA BASIN DUYURUSU

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN 19-20 OCAK 2006 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK OLAN ULUSLARARASI KONFERANS KONUSUNDA BASIN DUYURUSU TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN 19-20 OCAK 2006 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK OLAN ULUSLARARASI KONFERANS KONUSUNDA BASIN DUYURUSU tarafından İstanbul da Enflasyon Hedeflemesi: Uygulama ve Olası

Detaylı

PLEVNE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 5. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI KAZANIMLAR OKUMA DİNLEME KONUŞMA YAZMA

PLEVNE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 5. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI KAZANIMLAR OKUMA DİNLEME KONUŞMA YAZMA Tarih - Saat Tekn. 1. Hafta İSTİKLAL MARŞI 6 Saat 1. kurallarını uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını 3. amacına uygun yöntem 4. Okuduğu kelimeleri doğru telaffuz 5.Noktalama işaretlerine dikkat ederek

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I DERS NOTLARI

YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2017 - TRABZON SLAYT 3 İkinci Bölüm Araştırma ve Rapor Hazırlama Teknikleri

Detaylı

e-imza Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK Rektör a. Rektör Yardımcısı

e-imza Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK Rektör a. Rektör Yardımcısı Evrak Ana. Üni. Tarih Evrak ve Sayısı: Tarih 14/06/2016-E.5655 ve Sayısı: 15/06/2016-E.37386 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BD8107914312* Sayı :76144028-821.99-

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak sizleri

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

PEDURO 2015 KONGRE SPONSORLUK PAKETLERİ

PEDURO 2015 KONGRE SPONSORLUK PAKETLERİ PEDURO 2015 KONGRE SPONSORLUK PAKETLERİ Sayın Firma Yetkilileri, Biz gücümüzü bize inanmış, bu ülke için bir şeyler yapma arzusu içinde olan sizlerden alıyoruz. 2015 yılı 6-9 Mayıs ayında Diyarbakır da

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ-GEREÇLER GEZİ-GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 5.6.7.8. SINIFLAR

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I ÇERÇEVE PROGRAMI. :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No.

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I ÇERÇEVE PROGRAMI. :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No. ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I ÇERÇEVE PROGRAMI 1.KURUMUN ADI 2.KURUMUN ADRESİ 3.KURUCU TEMSİLCİSİ ADI :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No.79 Fethiye /MUĞLA :ARTI ÖZEL

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNE GÖRE PROJE İLE PERFORMANS ÇALIŞMASININ KARŞILAŞTIRILMASI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNE GÖRE PROJE İLE PERFORMANS ÇALIŞMASININ KARŞILAŞTIRILMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNE GÖRE PROJE İLE PERFORMANS ÇALIŞMASININ KARŞILAŞTIRILMASI PROJE: Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 4.ş) Proje: Öğrencilerin istekleri doğrultusunda

Detaylı

İletişimin Öğeleri SINIFTA İLETİŞİM SÜRECİ 31.05.2014. İletişim Kavramı Kişilerarası duygu, düşünce ve bilgi alışverişidir.

İletişimin Öğeleri SINIFTA İLETİŞİM SÜRECİ 31.05.2014. İletişim Kavramı Kişilerarası duygu, düşünce ve bilgi alışverişidir. İletişim Kavramı Kişilerarası duygu, düşünce ve bilgi alışverişidir. SINIFTA İLETİŞİM SÜRECİ Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cerdogan@yildiz.edu.tr Bilgi ve duygu üretme, aktarma ve anlamlandırma sürecidir.

Detaylı

ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ

ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Tartışma Yöntemi Ünite 5 Pedagojik Formasyon ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Doç. Dr. Bayram ÖZER 1 Ünite 5 TARTIŞMA YÖNTEMİ II Doç. Dr. Bayram ÖZER İçindekiler 5.1. TARTIŞMA YÖNTEMİ... 3 5.1.1. Tartışma Yönteminin

Detaylı

WEBRAZZI KONFERANSLARI / 2018 SPONSORLUK DÖKÜMANI E-TİCARET DİJİTAL CONNECT: LONDON - SUMMIT DEVELOPER FINTECH

WEBRAZZI KONFERANSLARI / 2018 SPONSORLUK DÖKÜMANI E-TİCARET DİJİTAL CONNECT: LONDON - SUMMIT DEVELOPER FINTECH WEBRAZZI KONFERANSLARI / 2018 SPONSORLUK DÖKÜMANI E-TİCARET DİJİTAL CONNECT: LONDON - SUMMIT DEVELOPER FINTECH Webrazzi konferanslarında markanızlayer alaraktürkiye nin fikir önderlerine, sektör liderlerine

Detaylı

PREZANTASYON 1/20 DBE-Ib 01.2007

PREZANTASYON 1/20 DBE-Ib 01.2007 PREZANTASYON 1/20 DBE-Ib 01.2007 Prezantasyon : Bir moderatörün, belli bir içeriğin dinleyicilere ulaşması onlarda merak uyandırması ve belli etkileri yaratması için yaptığı sunuştur. 2/20 DBE-Ib 01.2007

Detaylı

11. HAFTA 2.ARAŞTIRMA İNCELEME YAZILARI

11. HAFTA 2.ARAŞTIRMA İNCELEME YAZILARI 11. HAFTA 2.ARAŞTIRMA İNCELEME YAZILARI A. RAPOR: Herhangi bir konuyu, olayı veya incelenmekle görevlendirilen kişi veya kişilerin, yaptıkları araştırmanın sonuçlarını ilgili yere bildirmek üzere yazdıkları

Detaylı

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS İletişim Becerileri ve Akademik Rapor Yazma III. Duygu Oksal, Kaveh Jalilzadeh, Ömer Çiftçi, Semih Gümüşay

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS İletişim Becerileri ve Akademik Rapor Yazma III. Duygu Oksal, Kaveh Jalilzadeh, Ömer Çiftçi, Semih Gümüşay Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS İletişim Becerileri ve Akademik Rapor Yazma III ENG 201 GÜZ 3+0 3 Önkoşullar Bu dersin bir önkoşulu yoktur. Öğretim Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde l - Bu Yönergenin amacı, Devlet Malzeme Ofisi Merkez, Taşra Teşkilâtı ve

Detaylı

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Kongresinin hazırlık ve yürütme

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri. Nuri KUTLU

Etkili Sunum Teknikleri. Nuri KUTLU Etkili Sunum Teknikleri 1 Nuri KUTLU Etkili Sunuş Teknikleri Giriş Sunum kaygısını anlama ve denetleme Sunuma hazırlık Sunumun hazırlanması Görsel ve işitsel araçların seçimi ve kullanımı Uygulama önerileri

Detaylı

8. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

8. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 8. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençlerin, yaratıcılıklarını teşvik ederek öğrenimini gördükleri

Detaylı

Sohbetin özellikleri şunlardır:

Sohbetin özellikleri şunlardır: SÖYLEŞİ NEDİR? Söyleşi anlamındaki Arapça'dan dilimize geçmiş olan sohbet kelimesi, iki anlam içerir: 1. Arkadaşlık, yârenlik; 2. Konuşma, görüşme, birlikte oturup söyleşme. Bir yazarın günlük olaylar

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1.Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA BAġVURMA, YÜKSELTĠLME VE ATANMAYLA ĠLGĠLĠ DEĞERLENDĠRME YÖNERGESĠ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA BAġVURMA, YÜKSELTĠLME VE ATANMAYLA ĠLGĠLĠ DEĞERLENDĠRME YÖNERGESĠ KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA BAġVURMA, YÜKSELTĠLME VE ATANMAYLA ĠLGĠLĠ DEĞERLENDĠRME YÖNERGESĠ AMAÇ VE KAPSAM Bu yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

Sunum Teknikleri Eğitimine HOŞ GELDİNİZ. Program. Neler bilmem gerekir?

Sunum Teknikleri Eğitimine HOŞ GELDİNİZ. Program. Neler bilmem gerekir? Sunum Teknikleri Eğitimine HOŞ GELDİNİZ 19 Aralık 2015 İdil Şeytanoğlu Program Giriş Dinleyici Analizi Sunum Sunumu Tasarım Görsel Materyal Soru Cevap Hazırlık Bireysel Sunumlar 2 Neler bilmem gerekir?

Detaylı

YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI (1-2 hafta) (1- gün) 198 YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI Adayın hazırladığı FORM-4 ve ekleri anabilim dalına sevk edilir. Yönetim OLUMSUZ Kurul kararı alınır. Gerekçeli rapor düzenlenir ve

Detaylı

RÖPORTAJ NEDİR? MÜLAKAT NEDİR?

RÖPORTAJ NEDİR? MÜLAKAT NEDİR? RÖPORTAJ/ MÜLAKAT RÖPORTAJ NEDİR? MÜLAKAT NEDİR? v RÖPORTAJ: Bir yazarın ya da gazetecinin herhangi bir olayı, kişiyi kuruluşu veya yeri; kendi anlayışına ve gözlemlerine göre araşhrdığı ve değerlendirdiği

Detaylı

PARAGRAFIN BÖLÜMLERİ

PARAGRAFIN BÖLÜMLERİ PARAGRAFIN BÖLÜMLERİ Paragrafın Bölümleri Hikâye, deneme gibi yazıların giriş, gelişme, sonuç bölümleri olduğu gibi paragrafın da vardır. a. Paragrafın giriş bölümü: Giriş cümlesi, paragrafın ilk cümlesidir.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI DİKSİYON KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI DİKSİYON KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI DİKSİYON KURS PROGRAMI Ankara, 2016 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İnşaat İşçisi (Seviye 2) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FĐNANSAL EĞĐTĐM VE FĐNANSAL FARKINDALIK: ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Durmuş YILMAZ Başkan Mart 2011 Đstanbul Sayın Bakanım, Saygıdeğer Katılımcılar, Değerli Konuklar

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ ve AMAÇ: Madde 1 T.C. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Yüksek Lisans ve Doktora Seminer Dersi Kılavuzu

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Yüksek Lisans ve Doktora Seminer Dersi Kılavuzu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Yüksek Lisans ve Doktora Seminer Dersi Kılavuzu Şubat 2007 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. RAPOR HAZIRLAMA...

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-IV ÇERÇEVE PROGRAMI. 2. KURUMUN ADRESİ : Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No.

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-IV ÇERÇEVE PROGRAMI. 2. KURUMUN ADRESİ : Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No. ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-IV ÇERÇEVE PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : Tercih Özel Öğretim Kursu 2. KURUMUN ADRESİ : Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No.79 Fethiye /MUĞLA 3. KURUCUNUN ADI :ARTI ÖZEL

Detaylı

ÖĞRENME ALANI: KONUŞMA KAZANIM: Konuşmaya Hazırlık Yapma

ÖĞRENME ALANI: KONUŞMA KAZANIM: Konuşmaya Hazırlık Yapma KAZANIM: Konuşmaya Hazırlık Yapma 1. Bir konuşma yapmak için aşağıdaki hazırlıklardan hangisine gerek yoktur? A) Konu seçilir ve sınırlanır. B) Konuyla ilgili bilgi toplanır. C) Konuşmanın amacı belirlenir.

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM VE TOPLUM ETKİNLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM VE TOPLUM ETKİNLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM VE TOPLUM ETKİNLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Bilim ve Toplum Faaliyetlerine ilişkin olarak, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Detaylı

VI. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi 4-7 Eylül 2016 Ankara DESTEK DOSYASI

VI. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi 4-7 Eylül 2016 Ankara DESTEK DOSYASI VI. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi 4-7 Eylül 2016 Ankara DESTEK DOSYASI Sayın İlgili, Ülkemizde her iki yılda bir düzenlenen ve ilki 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi nde gerçekleştirilen

Detaylı

2016 EYLÜL MUSTAFAKEMALPAŞA / BURSA T.C. MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİL VE ANLATIM DERSLERİ UYGULAMA SINAVI YÖNERGESİ

2016 EYLÜL MUSTAFAKEMALPAŞA / BURSA T.C. MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİL VE ANLATIM DERSLERİ UYGULAMA SINAVI YÖNERGESİ 2016 EYLÜL Dil ve Anlatım Uygulama Sınavı T.C. MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MUSTAFAKEMALPAŞA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DİL VE ANLATIM DERSLERİ UYGULAMA SINAVI YÖNERGESİ TÜRK DİLİ

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI ÖĞRENME ALANI: DİNLEME TÜRKÇE DERSİ 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ OKUMA KÜLTÜRÜ (5 EYLÜL - 21 EKİM) - Konuşmacının sözünü kesmeden sabır ve saygıyla dinler. - Başkalarını rahatsız etmeden dinler/izler. - Dinleme/izleme yöntem ve tekniklerini

Detaylı