İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ"

Transkript

1 İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

2 EĞİTİM FAKÜLTESİ Mesleğinde uzman ve yeterlik sahibi öğretmenleri yetiştirebilmek, aynı zamanda bir ülkeyi ileriye taşıyacak nesillere de dokunabilmek anlamına gelir. Bu misyonu yerine getirebilmek için Eğitim Fakültelerine büyük görev düşmektedir. Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratırlar. İşte bu nedenlerle İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak vizyonumuz, geleceğin nesillerini yetiştiren öğretmen adaylarımızı gerek kişisel gerekse mesleki özellikleriyle alanında uzman ve yetkin, profesyonel anlayışa sahip ve etik ilkelere uyacak şekilde yetiştirmektir. Eğitim Fakültesinde öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini artıracak şekilde seçilmektedir Eğitim Fakültemizde, toplam 6 lisans programımız vardır. Söz konusu bu programlar şunlardır; İlköğretim Matematik Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) Okul Öncesi Öğretmenliği Özel Eğitim Öğretmenliği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İngilizce)

3 İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ Türkçe Program İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ İlköğretim Matematik Öğretmenliği programının öncelikli amacı, ülkemizin gereksinimleri doğrultusunda geleceğe yön verecek olan nitelikli öğretmenler yetiştirmektir. Bu doğrultuda çağın ihtiyaç ve gereksinimlerine uygun olarak soru sorabilen, problemlere çözümler üretebilen, araştırma yapmayı bilen, eleştirel düşünebilen, bilgiyi almaktan ziyade bilgi üretebilen, öğretmenlik mesleğinin görev ve sorumluluklarını yerine getirebilen, iletişim ve sosyal becerileri yüksek girişimci öğretmenler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca özellikle toplumda korkulan bir ders olarak görülen matematik dersini eğlenceli bir hale getirerek, ortaokul çağındaki öğrencilere matematiği sevdirecek ve öğrencilerin anlamlı öğrenmelerine yardımcı olabilecek öğretmenler yetiştirmek programın en önemli amaçları arasındadır. Program Şartları MF-1 puan türüyle öğrenci kabul edilmektedir. Eğitim süresi dört yıldır. Öğrenim dili Türkçedir. Hazırlık sınıfı zorunlu değildir. Öğrenciler kişisel tercihleri doğrultusunda hazırlık sınıfı okuyabilmektedir. Bölüm Dersleri İlköğretim Matematik Öğretmenliği programında YÖK ün önerdiği taslak öğretim programına ek olarak seçmeli ders kapsamında, Matematikte Yaratıcılık, Matematik ve Hayat, Matematikte Üstün Yetenek, Matematikte Problem Çözme, Matematikte Problem Kurma gibi çeşitli seçmeli dersler okutulmaktadır. İlköğretim Matematik Öğretmenliği programında ara sınav, dönem sonu sınavı ve bütünleme sınavları olmak üzere üç dönemde sınav yapılmaktadır. Bunlara ilaveten, çağdaş ölçme değerlendirme yaklaşımlarının benimsendiği programda, öğrencilere verilen çeşitli ödevler, araştırma projeleri ve dönem içi performanslar da değerlendirme aşamasında dikkate alınmaktadır. Asistan Öğrenci İlerleyen yıllarda özellikle bütünleşik yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımıyla beraber öğrencilerimizin öğretim üyelerimizin yaptığı araştırmalara destek vermeleri, birlikte ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde yer almaları öngörülmektedir.

4 İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ Staj Eğitim Fakültemizde, YÖK ün Fakülte-Okul iş birliği çalışmasına bağlı olarak Okul Deneyimi 1-2 veya Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi veya özel eğitim kurumlarında staj deneyimi yaşamaktadır. Söz konusu dersler zorunlu dersler kapsamında yer almaktadır. Fakültemizdeki bölümlerde kendi uzmanlık alanlarına uygun olarak staj dersi kapsamında çeşitli uygulamalar yürütülmektedir. Eğitim Fırsatları Öğrenciler, gerekli koşulları sağlaması ve üniversite senatosunun uygun görmesi durumunda bir başka bölümde Yan Dal Sertifika Programı ya da Çift Anadal Diploma Programı na devam edebilmektedir. Mezunların İş İmkânları İlköğretim Matematik Öğretmenliği programından mezun olan öğrencilerimiz resmi ve özel eğitim kurumlarında İlköğretim Matematik Öğretmeni unvanıyla çalışabilmektedir. Bunun yanı sıra mezunlarımız gerekli koşulları sağladıkları takdirde, üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilme imkânına da sahip olabilmektedir. Ayrıca aldıkları matematik ve bilgisayar eğitimlerini geliştirdiklerinde özel sektörde de iş imkânı bulunabilmektedir. Diploma Eğitim programının gereklerini başarıyla yerine getiren öğrenciler lisans diploması almaya hak kazanmaktadır. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

5 İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İngilizce Program İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ Öğrencilerin yabancı dil öğretimini, yöntemlerini, dil becerilerinin öğretimini en son teknolojik gelişmeleri kullanarak öğrenmelerini sağlamaktır. Buna ek olarak, öğrencilerin teorik bilgilerini seçilmiş okullarda öğretmenlik uygulaması yaparak uygulamaya geçirebilmeleri için gerekli koşulları sunmak, bölümün temel amaçları arasında yer almaktadır. İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ Program Şartları Dil-1 puan türüyle öğrenci alınmaktadır. Bölümün eğitim-öğretim süresi bir yıl zorunlu hazırlık programı ile birlikte toplam beş yıldır. Bölüm Dersleri Bölüm ders programının ilk yılında İngilizce bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik dersler yer almaktadır. İlk yıl; Eğitim Bilimlerine Giriş, Sözlü iletişim Becerileri ve İleri Düzeyde Okuma ve Yazma dersleri yer almaktadır. İkinci, üçüncü ve dördüncü yıllarda ise alan ve meslek bilgisi derslerine ağırlık verilmektedir. Ayrıca dört yıllık program süresince öğrenciler İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar, Edebiyat ve Dil Öğretimi, Öğretim Yöntem ve İlkeleri, Dilbilimine Giriş, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Sınıf Yönetimi, Çocuklara Dil Öğretimi, Kültür ve Dil Öğretimi gibi çeşitli dersleri alabilmektedir. Asistan Öğrenci İlerleyen yıllarda özellikle bütünleşik yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımıyla beraber öğrencilerimizin öğretim üyelerimizin yaptığı araştırmalara destek vermeleri, birlikte ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde yer almaları öngörülmektedir.

6 İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ Staj Eğitim Fakültemizde, YÖK ün Fakülte-Okul iş birliği çalışmasına bağlı olarak Okul Deneyimi 1-2 veya Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında staj deneyimi yaşamaktadır. Söz konusu dersler zorunlu dersler kapsamında yer almaktadır. Fakültemizdeki bölümler kendi uzmanlık alanlarına uygun olarak staj dersi kapsamında çeşitli uygulamalar yürütmektedirler. Öğretmen adayları üçüncü yarıyılda sadece gözlem yapmak ve altıncı ve yedinci yarıyılda da öğretmenlik deneyimi kazanmak amacıyla bölüm staj komisyonu tarafından daha önceden belirlenen okullarda zorunlu olarak öğretmenlik uygulamasına katılmaktadır. Eğitim Fırsatları Öğrenciler, gerekli koşulları sağlaması ve üniversite senatosunun uygun görmesi durumunda bir başka bölümde Yan Dal Sertifika Programı ya da Çift Anadal Diploma Programı na devam edebilmektedir. Mezunların İş İmkânları İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında ve özel okullarda (kolejler, dershaneler, anaokulları) İngilizce öğretmeni olarak; devlet ve vakıf üniversitelerinde İngilizce okutmanı ve öğretim elemanı olarak; çeşitli kurumlarda (çeviri büroları, bakanlıklar, dış ticaret) çevirmen, uzman yardımcısı ve uzman olarak görev yapabilmektedir. Diploma İngilizce Öğretmenliği eğitim programının gereklerini başarıyla yerine getiren öğrenciler lisans diploması almaya hak kazanmaktadır. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

7 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ Türkçe Program OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ Çocukların ilkokula başlayıncaya kadar olan dönemde; korunma, bakım, gelişim ve eğitimleri açısından onların ihtiyaçlarını bilen, çocuk haklarına ve çocuklarla ilgili toplumsal sorunlara duyarlı olan ve bilimsel bilgiler ışığında bu sorunlara yönelik çalışan, araştırmacı yönü kuvvetli, iletişim ve iş birliği becerileri yüksek, mesleğini etik kurallar çerçevesinde ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda ve dünya standartlarında yapan öğretmenler, akademisyenler ve profesyoneller yetiştirmektir. Program Şartları TS-1 puan türüyle öğrenci alınmaktadır. Eğitim süresi dört yıldır. Öğrenim dili Türkçedir. Hazırlık sınıfı zorunlu değildir. Öğrenciler isterlerse hazırlık sınıfı okuma imkânına sahiptir. Bölüm Dersleri Okul Öncesi Öğretmenliği Programı nda erken çocukluk eğitimi alanına ilişkin Okul Öncesi Eğitime Giriş, Erken Çocukluk Dönemi Kuramları ve Yaklaşımları, Psikoloji ile eğitim alanına ilişkin Eğitim Bilimine Giriş gibi dersler almaktadır. Programda ikinci sınıftan itibaren alan dersleri ve eğitim dersleri yoğunlaşmakta, üçüncü sınıftan itibaren de uygulama dersleri yer almaktadır. Öğrencilerimizin birinci sınıftan itibaren her dönem ilgi duydukları konularda üniversitemizin sunduğu seçmeli dersler havuzunda yer alan geniş çeşitlilikteki isteğe bağlı seçmeli derslerden almaları desteklenmektedir.

8 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ Asistan Öğrenci İlerleyen yıllarda özellikle bütünleşik yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımıyla beraber öğrencilerimizin öğretim üyelerimizin yaptığı araştırmalara destek vermeleri, birlikte ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde yer almaları öngörülmektedir. Staj Eğitim Fakültemizde, YÖK ün Fakülte-Okul iş birliği çalışmasına bağlı olarak Okul Deneyimi 1-2 veya Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında staj deneyimi yaşamaktadır. Söz konusu dersler zorunlu dersler kapsamında yer almaktadır. Fakültemizdeki bölümler kendi uzmanlık alanlarına uygun olarak staj dersi kapsamında çeşitli uygulamalar yürütmektedirler. Okul Öncesi Öğretmenliği Programı nda zorunlu stajlar üçüncü sınıfta yer alan Okul Deneyimi dersi ile başlamakta, dördüncü sınıfta her iki dönemde verilen Öğretmenlik Uygulaması dersi ile devam etmektedir. Öğrencilerimiz resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumlarında staj yapabilmektedir. Mezunların İş İmkânları Okul Öncesi Öğretmenliği Programı ndan mezun olan öğrencilerimiz, Okul Öncesi Öğretmeni unvanı ile resmi veya özel okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapmaktadır. Bunun yanında mezunlarımız aynı kurumlarda yönetici olarak çalışabilmekte veya kendi kurumlarını açabilmektedir. Lisans sonrası yüksek lisans ve doktora eğitimine devam ederek akademik kariyer de yapabilmektedir. Mezunlarımız çocuklara yönelik dergi, televizyon, radyo çocuk programları gibi yayınlar hazırlanmasında alan uzmanı olarak çalışabilmekte, erken çocukluk dönemine yönelik bilgisayar programları veya materyal hazırlayan kurumlarda da alan uzmanı olarak görev alabilmektedirler. Eğitim Fırsatları Öğrenciler, gerekli koşulları sağlaması ve üniversite senatosunun uygun görmesi durumunda bir başka bölümde Yan Dal Sertifika Programı ya da Çift Anadal Diploma Programı na devam edebilmektedir. Diploma Eğitim programının gereklerini başarıyla yerine getiren öğrenciler lisans diploması almaya hak kazanmaktadır. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz

9 ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ Türkçe Program ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü nün amacı; bilişsel, duygusal, fiziksel ve sosyal farklılıkları olan çocuk ve gençlerin ihtiyaçlarını belirleyebilecek, bu ihtiyaçları güncel bilimsel yaklaşımlar ışığında yaratıcı eğitim programları tasarlayarak onların potansiyellerini ortaya çıkarabilecek öğrenme ve eğitim fırsatları yaratabilecek donanımlara sahip, alan etik ve ilkelerini kavramış ve içselleştirmiş, mesleki ve kişisel anlamda sürekli olarak kendini geliştirme motivasyonunu edinmiş, takım ruhuna sahip diğer eğitmenler ve ailelerle öğrencilerin eğitim fırsatlarını zenginleştirebilecek iş birlikleri kurabilme becerilerine sahip eğitmenler yetiştirmektir. Program Şartları TS-1 puan türüyle öğrenci alınmaktadır. Eğitim süresi, dört yıldır. Öğrenim dili Türkçedir. Hazırlık sınıfı, zorunlu değildir ve öğrenciler kişisel tercihleri doğrultusunda hazırlık sınıfı okuyabilmektedir. Bölüm Dersleri Eğitim programımızın ilk iki yılında ağırlıklı olarak Özel Eğitim, Zihin Yetersizliği ve Otizm Spektrum Bozukluğu, Öğrenme Güçlüğü ve Özel Yetenek, İşitme ve Görme Yetersizliği, Uygulamalı Davranış Analizi, Özel Eğitimde Bütünleştirme gibi temel dersler verilmektedir. Özel Eğitim Öğretmenliği programı zihinsel yetersizlik, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, otizm spektrum bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü ve üstün zekâlılar/ yetenekliler gibi farklı uzmanlık alanlarını içermektedir. Bu gerekçe ile program, ikinci yıldan başlamak üzere temel derslerin yanı sıra yetersizlik alanlarında 12 bölüm seçmeli dersi sunarak isteyen öğrencilerin farklı yetersizlik alanlarında kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamaktadır. Öğrencilerimiz son iki yılda ise altı uzmanlık alanında aldıkları teorik eğitimin üzerine her bir alana ilişkin staj ve/veya gözlem olanakları sunan uygulamalı dersleri almaktadır.

10 ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ Asistan Öğrenci İlerleyen yıllarda özellikle bütünleşik yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımıyla beraber öğrencilerimizin öğretim üyelerimizin yaptığı araştırmalara destek vermeleri, birlikte ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde yer almaları öngörülmektedir. Staj Eğitim Fakültemizde, YÖK ün Fakülte-Okul iş birliği çalışmasına bağlı olarak Okul Deneyimi 1-2 veya Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında öğrenciler Milli Eğitime bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında staj deneyimi yaşamaktadır. Söz konusu dersler zorunlu dersler kapsamında yer almaktadır. Fakültemizdeki bölümlerde kendi uzmanlık alanlarına uygun olarak staj dersi kapsamında çeşitli uygulamalar yürütülmektedir. Mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kaynaştırma okulları, özel eğitim okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Danışmanlık Merkezleri ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) özel eğitim öğretmeni olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca mezunlarımızın, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu na bağlı özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde, engelli bireylere odaklanan Sivil Toplum Kuruluşlarında, sağlık hizmet alanı, sosyal yardım hizmeti sunan bazı kurum ve kuruluşlarda da çalışma olanakları bulunmaktadır. Bunların yanı sıra mezunlarımız lisansüstü eğitimlerini (Yüksek Lisans ve Doktora) tamamlayarak çeşitli üniversitelerde ilgili alanda uzman ve akademisyen olarak çalışabilmektedirler. Mezunların İş İmkânları Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü mezunlarının başlıca çalışma alanları öncelikli olarak eğitim hizmet alanları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kaynaştırma okulları, özel eğitim okulları, özel okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri, engelli bireylere odaklanan Sivil Toplum Kuruluşları, sağlık hizmet alanı, sosyal yardım hizmeti sunan bazı kurum ve kuruluşları ve üniversitelerin ilgili akademik bölümleri olarak sıralanabilir. Eğitim Fırsatları Öğrenciler, gerekli koşulları sağlaması ve üniversite senatosunun uygun görmesi durumunda bir başka bölümde Yan Dal Sertifika Programı ya da Çift Anadal Diploma Programı na devam edebilmektedir. Diploma Eğitim programının gereklerini başarıyla yerine getiren öğrenciler lisans diploması almaya hak kazanmaktadır. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

11 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (RPD) REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (RPD) Türkçe Program İngilizce Program İnsan doğasını anlamaya meraklı, araştırmaya ve öğrenmeye açık, bilimsel düşünme becerilerine sahip, edindiği bilimsel bilgiler doğrultusunda insanların psikolojik sorunlarını çözme sürecinde onlara hizmet sunan, lisans eğitimi boyunca öğrendiği bilgileri uygulamaya aktarabilen, mesleğin etik ve ilkelerine uygun davranışlar sergileyen, alanında yetkin meslek profesyonelleri yetiştirmektir. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (RPD) Program Şartları TM-3 puan türüyle öğrenci alınmaktadır. Eğitim süresi dört yıldır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı, eğitim dili Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki seçenek sunmaktadır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık İngilizce programı için zorunlu hazırlık sınıfı mevcuttur. Öğrenciler muafiyet sınavından geçerli puan aldıkları takdirde hazırlık sınıfını geçerek, birinci sınıfa başlayabilmektedir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Türkçe programı için hazırlık sınıfı, zorunlu değildir. Öğrenciler isterlerse hazırlık sınıfı okuma imkânına sahiptir. Bölüm Dersleri Bölümün birinci ve ikinci yılında öğrencilerin insan doğasını anlamalarına ve RPD alanına ilişkin teorik temelleri oluşturmalarına yönelik; Psikolojiye Giriş, Biyolojik Psikoloji, Gelişim Psikolojisi, Sosyal Psikoloji, Öğrenme Psikolojisi gibi dersler okutulmaktadır. Son iki yılda ise daha çok meslekle ilgili; Psikolojik Danışma Kuramları, Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri, Psikolojik Danışma Uygulamaları, Psikolojik Testler, Kariyer Psikolojik Danışmanlığı ve Okul Psikolojik Danışmanlığı gibi uygulamalı dersler yer almaktadır. Eğitim programımızda, kuramsal derslerin uygulamalı derslerle bütünleştirilmesine önem verilmekte ve ayrıca güncel konu ve sorunlarla ilişkili, RPD alanındaki son gelişmeleri yakından takip edebilmelerini sağlamaya yönelik; Aile Terapisi, Oyun Terapisi ve RPD Alanında Yaratıcı Drama Uygulamaları gibi çeşitli seçmeli derslere de yer verilmektedir. Programda öğretmenlik formasyonuna yönelik ölçme ve değerlendirme, öğretim yöntem ve teknikleri gibi dersler de bulunmaktadır. Asistan Öğrenci İlerleyen yıllarda özellikle bütünleşik yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımıyla beraber öğrencilerimizin öğretim üyelerimizin yaptığı araştırmalara destek vermeleri, birlikte ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde yer almaları öngörülmektedir.

12 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (RPD) REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (RPD) Staj Eğitim Fakültemizde, YÖK ün Fakülte-Okul iş birliği çalışmasına bağlı olarak Okul Deneyimi 1-2 veya Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında öğrenciler Milli Eğitime bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında staj deneyimi yaşamaktadır. Söz konusu dersler zorunlu dersler kapsamında yer almaktadır. Fakültemizdeki bölümler kendi uzmanlık alanlarına uygun olarak staj dersi kapsamında çeşitli uygulamalar yürütmektedir. RPD bölümünde, zorunlu uygulamalar eğitim kurumlarında okul deneyimi kazandırmak amacıyla programda dördüncü sınıfta yer almaktadır. Ayrıca dördüncü sınıfta öğrencilerin psikolojik danışma becerilerini geliştirmeye yönelik bireyle psikolojik danışma uygulamaları, süpervizyon (gözetim) eşliğinde yapılmaktadır. Mezunların İş İmkânları RPD alanı mezunlarımız, MEB e bağlı resmi ve özel okullarda rehber öğretmen ya da psikolojik danışman kadrosunda çalışabilmektedir. Mezunlarımız aynı zamanda MEB e bağlı bir kurum olan Rehberlik Araştırma Merkezlerinde (RAM) de rehber öğretmen unvanıyla görev yapabilmektedir. Bunun yanı sıra Adalet Bakanlığı na bağlı adliyelerde pedagog unvanıyla çalışabilmektedir. Gerekli koşulları yerine getirdiklerinde ise mezunlarımız devlet ve vakıf üniversitelerinde öğretim elemanı olarak çalışabilme imkânına sahip olabilmekte, ayrıca yine üniversitelerin psikolojik danışma birimlerinde de psikolojik danışman unvanıyla çalışabilmektedirler. Gerekli koşulları sağlayan mezunlarımız özel psikolojik danışma merkezlerinde çalışabilirler. Eğitim Fırsatları Öğrenciler, gerekli koşulları sağlaması ve üniversite senatosunun uygun görmesi durumunda bir başka bölümde Yan Dal Sertifika Programı ya da Çift Anadal Diploma Programı na devam edebilmektedir. Diploma Eğitim programının gereklerini başarıyla yerine getiren öğrenciler lisans diploması almaya hak kazanmaktadır. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

13 AKADEMİK ARAŞTIRMALAR Fakültemizde yer alan bölümlerde, her öğretim üyesi uzmanlık alanına göre çeşitli araştırmalar yürütmektedir. İlköğretim Matematik Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmenliği programındaki öğretim üyelerimiz; matematik kavramlarının öğretimi, matematikte yaratıcılık, matematikte problem kurma, matematikte problem çözme, matematikte problem çözme yöntemlerinin öğretimi, matematik alanına özgü özel öğretim yöntem ve teknikleri konularında çeşitli araştırmalar yapmaktadırlar. Bu araştırmaların öne çıkan özelliği ise matematiğin nasıl öğretilebileceği noktasında öğretmen adaylarının öğretim becerilerini geliştirmeye odaklanmış olmalarıdır. İngilizce Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği programında yürütülen çalışmalar yabancı dil becerilerinin öğretimi, uygulamalı dilbilim, sınıf yönetimi, yabancı dil öğretiminde teknolojinin kullanımı, kişisel ve mesleki gelişim programları, hizmet içi eğitim, yabancı dil öğrenme stratejileri, yabancı dil öğretiminde yaklaşımlar gibi konuları içermektedir. Yürütülen araştırmalar teorik bilginin sınıf ortamında nasıl kullanılabileceğine yönelik olmasıyla farklılık göstermektedir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık RPD bölümünde, okullarda uygulanan okul rehberlik programlarının revize edilmesine ilişkin ulusal model geliştirme çalışması, ilgili envanteri uyarlama çalışmaları, çocuk ve gençlerde kariyer farkındalığını artırmaya yönelik uygulamalar, çocuk ve ergenlerde bilinçli farkındalığın geliştirilmesi ile üniversite öğrencilerine yönelik etkili sosyal yaşam becerileri kazandırmaya yönelik uygulamalar konularında çeşitli araştırmalar yürütülmektedir. RPD bölümünde yapılan araştırmaların öne çıkan özelliği, araştırmaların genellikle uygulamalı olarak toplumsal anlamda önemli sorunlara çözüm üretme amacıyla gerçekleştirilmeleridir. ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI İstanbul Medipol Üniversitesi, Erasmus Üniversite Beyannamesi ne 2012 yılında kabul edilmiştir. Bu akademik yıl itibarıyla 40 a yakın Erasmus üyesi üniversiteyle anlaşması mevcuttur ve halen ikili anlaşma çalışmalarına devam edilmektedir. İtalya, Polonya, Romanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Slovenya, Almanya, Portekiz, Danimarka, Macaristan, Letonya, Hollanda, Yunanistan, İspanya, Fransa öğrenci değişimi yapılan ülkelerden bazılarıdır. Okul Öncesi Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği programında yapılan araştırmalar erken çocukluk dönemindeki çocukların aileleri ve öğretmenleri ile birlikte onların bilişsel, sosyal, duygusal, dil, fiziksel ve hareket gelişimleri ile sağlık durumları ve öğrenmeleri konularına odaklanan çalışmalardır. Bu konular üzerinde eğitim programları, yöntemleri ve uygulamaları geliştirilerek ülkemizde ve dünyada erken çocukluk eğitimi alanına ışık tutması hedeflenmektedir. Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümün güncel çalışmaları içinde farklı engel grubundaki çocuk ve ergenlerin (örneğin, işitme engelli, zihinsel engelli, görme engelli, otizmli, öğrenme güçlüğü olan çocuklar ve üstün yetenekli çocuklar gibi) eğitsel ve psiko-sosyal gelişimini destekleyen ve ailelerinin çocuklarını daha etkin desteklemelerini sağlayacak rehberlikleri içermektedir. Bu çalışmaların birebir olarak bir süreç içerisinde uygulamalı olarak yürütülmesi amaçlanmaktadır. Bu çalışmanın yanı sıra özel eğitim alanında çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlarca desteklenen proje çalışmalarının yürütülmesi planlanmaktadır.

14 YERLEŞKE & AVANTAJLAR Fakültemizin tüm bölümleri Kavacık Kuzey Yerleşkesinde eğitim vermektedir. Yerleşkemiz çeşitli sanayi kuruluşlarına, üniversitelere, teknoparklara yakın bir konumdadır. Tüm fakültelerin Kavacık yerleşkelerinde yer alması, fakültemizin diğer fakültelerle iş-birliği ve disiplinler arası çalışma yapmasını kolaylaştırmaktadır. MENTORLUK VE ÖĞRENCİ ORYANTASYONU Fakültemizdeki bölümlerde, her sınıfın bir ya da iki akademik danışmanı bulunmaktadır. Fakültemizdeki öğretim üyelerimiz, akademik danışmanlığın tanımını genişleterek öğrencilerimize kişisel ve akademik danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Bu kapsamda her öğretim üyesi haftalık programında en az iki saati öğrenci görüşme gün ve saati olarak belirlemiştir. Öğrenci görüşme saatinde öğrenciler, kişisel ya da akademik konularla ilgili soru ve sorunlarını danışmanlarıyla paylaşabilmektedirler. FAKÜLTE ETKİNLİKLERİ RPD bölümü öğrencileri tarafından oluşturulan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu her sene geleneksel olarak RPD günleri etkinliğini; İngilizce Öğretmenliği Bölümü Yabancı Dil Öğretimi ile ilgili davetli konuşmacıların katıldığı konferansların organizasyonunu üstlenmektedir. Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Erken Çocuklukta Eğitim Kulübü üniversitemizin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören üye öğrencileri ile birlikte erken çocukluk döneminde olan, okul öncesi eğitim kurumları, çocuk yuvaları ve özel eğitim kurumlarında okula başlayan çocuklara yönelik çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ve eğitsel etkinlikler düzenlemektedir. Öğrencilerimizin oluşturacağı Matematik Eğitimi Topluluğu nun, matematik eğitimi alanıyla ilgili çeşitli seminer, matematik eğitimi alanında ünlü araştırmacıların davet edildiği çeşitli sempozyumlar ile ödüllü soru yarışmaları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir. Engelsiz Yaşam, Hayvanları Koruma ve Kanserle Mücadele öğrenci kulüpleri yine fakültemiz bünyesinde kurulan kulüplerdendir. Bu kulüplerde kuruluş hedefleri kapsamında çeşitli seminer, panel ve bilimsel toplantılar düzenlenmektedir.

15 KAVACIK KUZEY, KAVACIK MAH. EKİNCİLER CAD. NO: 19 BEYKOZ / İSTANBUL KAVACIK GÜNEY, GÖZTEPE MAH. ATATÜRK CAD. NO: BEYKOZ / İSTANBUL HALİÇ, ATATÜRK BULVARI NO: FATİH / İSTANBUL

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ Günümüzde nitelikli İngilizce öğretmenlerine duyulan ihtiyaç hala büyüktür.

Detaylı

Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı

Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı 28 Eylül 2016 İZMİR 28 Eylül 2016 PROGRAM 13:00 - Açılış Konuşmaları 13:20 - Sanatsal Etkinlik 13:50 - Başarılı Öğrencilere Belge Takdimi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 29.01.2016 1. Yarıyıl ÇGL101 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 0 2 4 ÇGL103 Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun

Detaylı

Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK AMERİKAN KÜLTÜRÜ ve EDEBİYATI PSİKOLOJİ MATEMATİK MÜTERCİM TERCÜMANLIK HALİÇ SENİ BEKLİYOR MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK Genetik, canlılıkla ilgili özelliklerin nasıl kazanıldığını

Detaylı

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Program Tanımları İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Kuruluş: İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı 2013 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır ve henüz mezun vermemiştir. Amaç: İlköğretim

Detaylı

BÖLÜMLERĠMĠZ. Fakültemizin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ÖSYM Kılavuzunda yer alan lisans programları aşağıda sunulmuştur.

BÖLÜMLERĠMĠZ. Fakültemizin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ÖSYM Kılavuzunda yer alan lisans programları aşağıda sunulmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz boş zamanlarında bilgisayar laboratuarından ve salonlarımızda bulunan açık bilgisayarlardan yararlanabilmektedirler. Nitelikli öğretmen yetiştirmeyi amaçlayan fakültemizde dersler,

Detaylı

KARİYER SENİN, KARAR SENİN

KARİYER SENİN, KARAR SENİN KARİYER SENİN, KARAR SENİN Değerli Gençler, Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü sizleri bekliyor; Türkiye nin ihracat ve istihdam açısından önde gelen sektörlerinden

Detaylı

REHBER ÖĞRETMEN (PSİKOLOJİK DANIŞMAN)

REHBER ÖĞRETMEN (PSİKOLOJİK DANIŞMAN) TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilerin ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerini gerçekçi ve ayrıntılı olarak tanımalarına, kendilerine açık eğitim, meslek ve iş olanakları hakkında

Detaylı

RPDAESEÇ05 Kısa Süreli Psikolojik Danışma GKAIIT1 Atatürk İlkeleri ve. Teknolojileri. İnkılap Tarihi 2

RPDAESEÇ05 Kısa Süreli Psikolojik Danışma GKAIIT1 Atatürk İlkeleri ve. Teknolojileri. İnkılap Tarihi 2 2018-2019 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK LİSANS PROGRAMI 2019-2020 EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK LİSANS PROGRAMI AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ RPDAESEÇ01

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici

Detaylı

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu:

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu: Bölümümüzün Vizyonu: Uluslararası düzeyde ilişkiler kuran, üniversitemizin akademik, kültürel, kültürlerarası gelişim ve ilişkilerine katkı sağlayan bir bölüm olmak. Bölümümüzün Misyonu: Ulusal ve uluslararası

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Dili ve Edebiyatı bölümü hem geçmiş dönemlerdeki hem de günümüzdeki durumu açısından Türk dilini ve Türk edebiyatını

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 4-6 YAŞ ÇOCUK EĞİTİMİ VE ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 4-6 YAŞ ÇOCUK EĞİTİMİ VE ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 4-6 YAŞ ÇOCUK EĞİTİMİ VE ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı Prof. Dr. Sinan Olkun Matematik ve Fen Bil. Eğitimi Blm. Başkanı SUNU İÇERİĞİ TEDU İlköğretim Matematik Öğretmenliği

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim 364 6 2 2 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ %30 İngilizce Program Tıp Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesinin araştırmacı eğitim ekolüne bağlı olarak araştırmacı hekim yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerini

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Sınıf Öğretmenliği Programı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Sınıf Öğretmenliği Programı TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Sınıf Öğretmenliği Programı Öğretim Üyesi Kadrosu Dr. Öğr. Üyesi Sibel AKIN Doktora: ODTÜ-Columbia University Doç. Dr. Sibel BALCI Doktora: ODTÜ Doç. Dr. Meltem Huri BATURAY

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ Lisans ve Yüksek Lisans Düzeyinde Eğitim: Lisans Programları Fizik Öğretmenliği (MF-2) Kimya Öğretmenliği (MF-3) Matematik Öğretmenliği (MF-1)

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ Amaç: Ülkemizde son yıllarda klinik psikoloji alanında iyi eğitim almış uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmıştır.

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

52 yıllık TARİH. Tarihçe

52 yıllık TARİH. Tarihçe Tarihçe Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi, eğitim-öğretim faaliyetlerine Aralık 1964 yılında Demirci İlköğretmen Okulu olarak başlar. Öğretmen yetiştirme politikalarının değişimi ile 1974 te Öğretmen

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 11.05.017 tarih ve 7 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ** * *

Detaylı

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Nasıl Bir Alandır Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI 1. SINIF PDR101 Psikolojiye Giriş Yrd.Doç. Birsen ŞAHAN 15.01.2018 16.00 203 PDR103 Fizyolojik Psikoloji Yrd.Doç.Dr. İbrahim TAŞ 15.01.2018 10.00 203 PDR105 Türkçe I: Yazılı Anlatım Okutman NURAN BAŞOĞLU

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI TANITIM Osmaniye Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN :ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ MESLEK : MESLEK SEVİYESİ : MESLEK ELEMANI TANIMI Çocuğun yaşına uygun basit etkinlik malzemelerini hazırlayan ve

Detaylı

Ülkelere göre öğretmen yetiştirme modelleri

Ülkelere göre öğretmen yetiştirme modelleri On5yirmi5.com Ülkelere göre öğretmen yetiştirme modelleri Öğretmenlerin yetiştirilmesi kapsamında üniversitelerin kabul koşulları, alınan eğitimin niteliği, değerlendirilme sistemleri her ülkede farklılıklar

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI PDR101 Psikolojiye Giriş Yrd.Doç. Birsen ŞAHAN 13.10.2017 13.00 201-202 PDR103 Fizyolojik Psikoloji Yrd.Doç.Dr. İbrahim TAŞ 17.10.2017 14.00 201-202 PDR105 Türkçe I: Yazılı Anlatım Okutman NURAN BAŞOĞLU

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI 1. SINIF PDR101 Psikolojiye Giriş Yrd.Doç. Birsen ŞAHAN 4.01.2018 10.00 201-202 PDR103 Fizyolojik Psikoloji Yrd.Doç.Dr. İbrahim TAŞ 2.01.2018 11.00 202-203 PDR105 Türkçe I: Yazılı Anlatım Okutman NURAN

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-36 AYLIK GELİŞİMSEL RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR AİLE DESTEK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-36 AYLIK GELİŞİMSEL RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR AİLE DESTEK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 0-36 AYLIK GELİŞİMSEL RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR AİLE DESTEK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Bir toplumun dünya tarihi içinde rol oynayabilmesi, tarihin öznesi olabilmesi, bu şuura sahip olup olmamasına bağlıdır. Birey ya da toplum olarak tarihin oluşumunda rol üstlenebilmek,

Detaylı

wıas world Internatıonal American College

wıas world Internatıonal American College wıas world Internatıonal American College Çetin Cad. Nurettin Duman Sk.No.3 Kuzey Ataşehir / İstanbul Tel: 0216 314 0 100-0216 365 0 808 Faks: 0216 314 0 107 www.amerikankoleji.net wıas world Internatıonal

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent.

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent. ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Serpil ALPTEKİN Doğum Tarihi: 24-11-1974 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Özel Eğitim, Zihinsel Gazi Üniversitesi, Gazi (1992-1996) Engellilerin

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } % 30 İngilizce Program } İngilizce Program Donanımlı laboratuvarlar ile bir adım önde! Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizi Türkiye nin en gelişmiş

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ Öğretmen Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI : Programın

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Programı

Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Programı Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Programı ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNİN ÖNEMİ Sosyal Fiziksel Erken Çocukluk Dönemi Duygusal Zihinsel Erken çocukluk döneminde zihinsel gelişimin %80 i tamamlanmaktadır.

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ALANIN TANIMI:Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim dallarının yeterliklerini Kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 2 2 ÇGL 103 01/02 Aile

Detaylı

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00 Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Yarıyıl Dersleri BIL1051 BİLGİSAYAR I Zorunlu 2 2.00 0 4.00 EBB1003 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 4.00 OKU1003 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak)

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) Hoş geldiniz. 19. YIL EDEBİYAT Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) NEDEN EDEBİYAT? Edebiyat en iyi dil öğrenme yoludur.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 3 2 MEB 101 01/02 Tıbbi

Detaylı

Marmara Üniversitesi. Atatürk Eğitim Fakültesi. Marmara Üniversitesi. Akademik Bölüm ve Ana Bilim Dalları. www.aef.marmara.edu.tr

Marmara Üniversitesi. Atatürk Eğitim Fakültesi. Marmara Üniversitesi. Akademik Bölüm ve Ana Bilim Dalları. www.aef.marmara.edu.tr Akademik Bölüm ve Ana Bilim Dalları Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Müzik

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 170 Kredi ve 240 AKTS

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersleri BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Z 3 0 3 6 TOPLAM 12 0 12 30 II. Yarıyıl (Bahar Dönemi) Dersleri

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ Amaç: Ülkemizde son yıllarda klinik psikoloji alanında iyi eğitim almış uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmıştır.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI Ders No : 0310360157 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II ENG 302 Bahar 3 0 0

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 29.05.2017 14.00 101-102-103 PDR104 Türkçe

Detaylı

MÜTERCİM -TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ

MÜTERCİM -TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ MÜTERCİM -TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ NEDEN MÜTERCİM-TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ? Çevirmenlik ve Dil Hizmetleri Sektörünün Sunduğu Kariyer Olanakları Yazılı Çevirmenlik Hukuk Metinleri Çevirisi, Bilişim Teknolojileri Metinleri

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI 1. SINIF PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 12.06.2017 14.00 203 PDR104 Türkçe II: Sözlü Anlatım Okt. Nuran Başoğlu 16.06.2017 16.00 201-203 PDR106 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

ZİHİN ENGELLİLER SINIF ÖĞRETMENİ

ZİHİN ENGELLİLER SINIF ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda zihinsel engelli öğrencilere çeşitli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak üzere eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Zihin Engelliler Sınıf Öğretmeninin, zihin engelli öğrencilere

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN KOOPERATİFÇİLİK GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN KOOPERATİFÇİLİK GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN KOOPERATİFÇİLİK GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLERE YAKLAŞIM KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLERE YAKLAŞIM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLERE YAKLAŞIM KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

I. Yarıyıl II. Yarıyıl TRKAESEÇ02. Dil Edinimi KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K AKTS TRKAESEÇ03 Eleştirel Okuma.

I. Yarıyıl II. Yarıyıl TRKAESEÇ02. Dil Edinimi KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K AKTS TRKAESEÇ03 Eleştirel Okuma. 2018-2019 TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ I. Yarıyıl II. Yarıyıl TRKAESEÇ02 AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ TRKAESEÇ01 Anlam Bilimi Dil Edinimi KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişim, bilgi, medya çağı diye tanımlanan büyük dönüşümün içinde ve bu dönüşümün yönelimlerinin

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ İ N G İ L İ Z D İ L İ V E E D E B İ Y A T I B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÜSTÜ KONTENJANLARI VE ANABİLİM DALI VE YÜKSEK DOKTORA Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 10 2 - - Başvurduğu alanda

Detaylı

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Ders Adı Tez Konularında Özel Çalışmalar Ders Kodu MECE 598 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU. Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU. Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir:

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

T.C. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı E.Ü. Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Ege Üniversitesi Kampüsü, Bornova/ ĐZMĐR Telefon: 0 (232) 311 52 59 E-posta: egitimdekanlik@mail.ege.edu.tr

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ)

İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ) İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ) TANIM İşletmede çalışacak insan kaynağının sayısını ve niteliğini belirleyerek, insan kaynağının başarısını, moralini, motivasyonunu ve uyum düzeyini artırıcı çalışmaları

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 6 Aralık 2009 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27424 İstanbul Arel Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı