MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ"

Transkript

1 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

2 %30 İngilizce Program Hukuk Fakültesi, gerek bireyler arasındaki gerekse bireylerle kamu otoritesi arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki ve felsefi temelleri öğreten, öğrenciye hukuk kurallarının uygulama mantığını ve becerisini kazandıran bir fakültedir. Ülkemizin gittikçe geliştiği, nüfusunun arttığı, dünya ticaretinde ve uluslararası ortamda etkin bir konuma geldiği göz önüne alınırsa bu etkinlikte hukukun ve hukukçunun rolünün de o ölçüde artacağı ve Türkiye nin çıkarlarını korumada başat bir rolü olacağı aşikârdır. Çağdaş hukuk anlayışında, meşruiyet-yasallık, hakyükümlülük, özgürlük-sorumluluk, bireyin ve toplumun özgür, huzurlu yaşam hakkı arasındaki dengenin gözetilmesi önemli bir yer tutar. Hukukçuyu, vatandaşlar ile devlet, kurumlar ile bireyler arasındaki ilişkileri, karşılıklı hak ve yükümlülükler çerçevesinde düzenleyen yasal normların uygulanmasında rol alan kişi olarak tanımlayan çağdaş yaklaşımı esas almak temel ilkemizdir. İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi, öğrencilerini bu vizyonla yetiştirmeyi ve mezun etmeyi ve onların bu bakış açısını daha ilk günden benimsemelerini hedefleyerek eğitim vermektedir. Programın Amacı Hukuk Fakültesi öğrencilerini adalet, hürriyet, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan; insan haklarına, ahlaki değerlere ve evrensel hukuk ilkelerine saygılı; bilgili ve açık fikirli; bağımsız ve analitik düşünme kabiliyetine sahip; araştıran ve sorgulayan; teorik ve pratik bilgiyle donanmış çağdaş hukuk insanları olarak eğitmeyi ve yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program Şartları TM-3 puan türüyle öğrenci kabul edilmektedir. Eğitim-öğretim süresi İngilizce Hazırlık Programı hariç dört yıldır. Yabancı dil muafiyet sınavını geçemeyen öğrencilere, bir yıl süreli İngilizce hazırlık okutulmaktadır. İngilizce hazırlık programı devamında ise derslerin en az %30 u İngilizce verilmektedir. Bölümde Okutulan Dersler & Ölçme-Değerlendirme Fakülte ders programında medeni hukuk, ceza hukuku, ticaret hukuku, medeni usul ve icra iflas hukuku, idare hukuku, anayasa hukuku gibi normatif bilimlerin yanı sıra hukuk felsefesi ve sosyolojisi, hukuk tarihi, karşılaştırmalı hukuk, genel kamu hukuku, insan hakları hukuku gibi hukuk öğrenimine felsefi bir boyut ve bilimsel derinlik kazandıracak bilim dallarına da ağırlıklı olarak yer verilmiştir. Ayrıca ders programına, öğrencilerimizin özel ilgi alanlarında derinleşmelerine imkân veren geniş yelpazeli seçmeli dersler de konulmuştur. Ara sınavda alınan notun %40 ı ile genel sınavda alınan notun %60 ı başarı notu belirler. Genel Sınav puanı en az 50 olmak şartıyla ders başarı notu 60 tır. Asistan Öğrenci Fakültemiz güçlü akademisyen kadrosuyla kuruluşundan kısa bir süre sonra hukuk eğitiminde köklü vakıf üniversiteleri arasına girmeyi başarmıştır. Hukuk eğitimini İngilizce ile birleştirerek öğrencilerimize akıcı bir hukuk İngilizcesi vermekte ve onları hem yurt içi hem yurt dışı hukuk pratiğine hazırlamaktayız.

3 Staj Bir yıllık İngilizce hazırlık programı ve 4 yıllık hukuk eğitimi sonunda hak kazanılan hukuk fakültesi lisans diploması ile avukatlık stajına yahut hâkimlik ve Savcılık Yazılı ve Sözlü sınavlarının kazanılmasından sonra Hakimlik ve Savcılık stajına başlanır. Mezunların Yeterlilikleri, Unvanı ve İş İmkânları Hukuk, Sosyal Bilimlerin merkezinde yer alan bir disiplindir. Kendine has meslek olanaklarından (avukat/ hâkim/savcı) kamu bürokrasisine, siyasetten özel sektörde yöneticiliğe kadar çok geniş bir yelpazede saygın bir meslek hayatı sunar. Mezun öğrenciler; somut hukuki uyuşmazlıkları mevzuat hükümleri, yargı kararları ve doktrinde ileri sürülen görüşlerden hareketle çözüme kavuşturur. Hukuki uyuşmazlıkların çözümünde bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık yeteneğine sahiptir. Uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen sorunların çözümünde gerektiğinde farklı disiplinlerden yararlanır ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır. Toplumsal ve hukuki sorunlara eleştirel bir gözle bakar ve çözümler ortaya koyar. Bir yabancı dili hukuk alanındaki evrensel gelişmeleri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde bilir. Evrensel hukuk ilkelerini benimsemiş bir hukukçu olarak, Türkiye Cumhuriyeti nin hukuk devleti niteliğini savunur ve korur. Mesleki ve ahlaki sorumluluk duygusuna sahiptir. Eğitim Fırsatları İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öncülüğünde, üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Kamu Hukuku ve Özel Hukuk alanında yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci kabul edilmektedir. Ayrıca Sağlık Hukuku alanında müstakil olarak tezli ve tezsiz yüksek lisans programları ile Türkiye de ilk olarak Sağlık Hukuku alanında doktora programı açılmıştır. Açılan tüm programlara, avukat ve hekimlerin yanı sıra özellikle hâkim ve savcılar tarafından yoğun ilgi gösterilmiştir. Başarılı öğrencilerimiz bütünleşik yüksek lisans yapabilmektedir. Diploma Öğrenimini başarıyla tamamlayan öğrenciler lisans diplomasına hak kazanmaktadırlar. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz. AKADEMİK ARAŞTIRMALAR Fakültemizin öğretim üyeleri, Kanun Komisyon çalışmalarına aktif olarak katılmakta, bilimsel araştırma ve yayın projelerinde yer almaktadır.

4 ARAŞTIRMA MERKEZLERİ Biohukuk Araştırma ve Uygulama Merkezi Biohukuk, tıp ve hukuk alanlarıyla ilgili interdisipliner bir bilim alanıdır. Ülkemizde henüz gelişmemiş bir interdisipliner alan olduğu için hâlihazırda tıp alanında ve hukuk alanında çalışan akademisyenleri bir araya getiren bilimsel merkezlere ihtiyaç duyulmaktadır. Merkez aynı zamanda gerek hukuk gerek tıp fakülteleri kapsamında faaliyet gösteren bölüm ve anabilim dallarına destek olacak bilgi üretimini sağlayacaktır. Biohukuk Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Türkiye açısından takip edilmesi gereken politikaların belirlenmesi ve alanındaki temel hukuki düzenlemelerin yapılmasında aktif rol üstlenmesi planlanmaktadır. Bilişim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Bilişim hukuku, iletişim/internet teknolojileri ve hukuk alanlarıyla ilgili interdisipliner bir bilim alandır. Türkiye açısından takip edilmesi gereken politikaların belirlenmesi ve alanındaki temel hukuki düzenlemelerin yapılmasında aktif rol üstlenmesi planlanan İstanbul Medipol Üniversitesi Bilişim Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi; bu alandaki uzman hukukçu eksikliğini lisans, lisansüstü ve sertifika programları ile gidermeyi, ülke açısından alanındaki temel sorunları ve politikaları ülke gündemine taşımayı, kamuoyunu alanındaki temel sorunlar hakkında aydınlatmayı hedeflemektedir. Milletlerarası Hukuk ve Dış Politika Uygulama ve Araştırma Merkezi Milletlerarası hukuk ve dış politika alanlarında Türkiye açısından takip edilmesi gereken politikaların belirlenmesi ve alanındaki temel hukuki düzenlemelerin yapılmasında aktif rol üstlenmesi planlanan merkez; bu alandaki uzman hukukçu eksikliğini lisans, lisansüstü ve sertifika programları ile gidermeyi, ülke açısından alanındaki temel sorunları ve politikaları ülke gündemine taşımayı, kamuoyunu alanındaki temel sorunlar hakkında aydınlatmayı hedeflemektedir. İlaç ve Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi İlaç ve sağlık sektöründeki kurum ve kuruluşlar, profesyoneller, sivil toplum örgütleri ile ilaç ve sağlık hukuku alanında bilimsel araştırmalar sürdüren araştırmacı ve akademisyenler arasında iş birliğini sürekli kılacak bir üniversite-sanayi platformu oluşturmak üzere kurulan merkez, sağlık hizmetlerinin örgütlenmesi, sunuluşu, finansmanı ve yönetimi konularında mevcut sistem ve politikaları ve hukuki alt yapılarını analiz etmeyi, veri toplamayı, sağlık sorunlarının çözümüne yönelik hukuki öneriler hazırlamayı hedeflemektedir.

5 FAKÜLTE YAYINLARI Fakültemiz 2014 yılından beri yılda iki kez hakemli Fakülte dergisi çıkarmakta olup, dergimiz Ulakbilim veri tabanında da yer almaktadır. MESLEK BİRLİKLERİ ÜYELİKLERİ Fakültemiz, European Law Faculties Association a üyedir. Birlik, hukuk eğitiminde reform süreçlerinin koordine etmek, üniversitelerarası iş birliğini sağlamak ve hukuk eğitiminin Avrupalılaşması yönünde faaliyetler göstermektedir te kurulan ve uluslararası statüye sahip olan Birlik, her yıl üyelerinin katılımıyla konferanslar düzenlemekte ve hukuk eğitiminin farklı yönlerine dair konuların tartışılması için platformlar oluşturmaktadır. ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI İstanbul Medipol Üniversitesi, Erasmus Üniversite Beyannamesi ne 2012 yılında kabul edilmiştir. Bu akademik yıl itibarıyla 40 a yakın Erasmus üyesi üniversiteyle anlaşması mevcuttur ve halen ikili anlaşma çalışmalarına devam edilmektedir. İtalya, Polonya, Romanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Slovenya, Almanya, Portekiz, Danimarka, Macaristan, Letonya, Hollanda, Yunanistan, İspanya, Fransa öğrenci değişimi yapılan ülkelerden bazılarıdır. YERLEŞKELER & AVANTAJLAR Fakültemizin tüm bölümleri İstanbul un iki yakasına da ulaşımı kolayca mümkün kılan Kavacık ta yer almaktadır. Kuzey Yerleşkesindeki Fakültemizin Eğitim öğretim yılında Güney Yerleşkesine taşınması planlanmaktadır. Fakültemiz, merkezi konumu sayesinde diğer üniversitelere, kamu kurumlarına ve sektörün güçlü isimlerine yakın olmaktadır. Bu sayede öğrenciler, teorik bilgilerini sahada tatbik etme imkânına kolayca ulaşabilmektedir. DEVAM ZORUNLULUĞU Hukuk Fakültesinde derslere devam zorunludur. Ders saatlerinin %30 undan fazlasına katılmayan öğrenci o dersin genel sınavına alınmaz. Devamsızlığın hesaplanmasında sağlık raporu da dahil olmak üzere öğrencinin mazereti dikkate alınmaz. FAKÜLTE ETKİNLİKLERİ Her yıl düzenlenen Bio Hukuk Çalıştayı nda hukuk ve diğer disiplinlerden akademisyenlerle öğrenciler bir araya gelerek disiplinlerarası bir çalışma yapmaktadır. Eğitim Öğretim yılı içinde alanında marka olmuş akademisyenlerin katıldığı seminerler düzenlemekte ve öğrencilerimizin Yüksek Mahkemeleri ziyaret ederek mesleki hazırlık yapmalarını sağlanmaktadır. İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, kurdukları kulüpler aracılığıyla da çeşitli bilimsel ve sosyal faaliyetlerde bulunmaktadır. Öğrencilerin kurduğu ve aktif olduğu Hukuk Kültürü Kulübü, Hukuk Okulu Kulübü, Atatürkçü Düşünce Kulübü, İnsan Hakları ve Toplumsal Hukuk Kulübü, Medipol Kartalları ve Münazara Kulübü çeşitli güncel hukuki sorunlarla ilgili seminer ve konferanslar düzenlemekte, gezi ve kermes gibi sosyal aktiviteler tertiplemektedir.

6 AKADEMIK KADRO ÇALIŞMA ALANLARI Fakültenin eğitim programında öğrencilerin bilgiyi uygulama alanına aktarabilme, çok yönlü düşünebilme ve yeni bilgilere kolaylıkla erişebilme yeteneklerinin gelişmesi hedeflenmektedir. Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu amaçlar doğrultusunda güçlü ve alanında isim sahibi, saygın ve geniş akademisyen kadrosuyla eğitim faaliyetini sürdürmektedir. KAMU HUKUKU BÖLÜMÜ Hukuk Tarihi Anabilim Dalı Prof. Dr. Mehmet Akif AYDIN Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Y. Levent KORKUT Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Doç. Dr. Ahmet Hamdi TOPAL Yrd. Doç. Dr. Selman ÖĞÜT İdare Hukuku Anabilim Dalı Doç. Dr. H. Eyüp ÖZDEMİR ÖZEL HUKUK BÖLÜMÜ Medeni Hukuk Anabilim Dalı Prof. Dr. Cevdet YAVUZ Prof. Dr. F. İlçin GÖNENÇ Doç. Dr. Harun DEMIRBAŞ Yrd. Doç. Dr. Emrah KULAKLI Yrd. Doç. Dr. Doruk UTKU Devletler (Milletlerarası) Özel Hukuku Anabilim Dalı Prof. Dr. Yücel SAYMAN Ticaret Hukuk Anabilim Dalı Doç. Dr. S. Önder YEŞİLTEPE Yrd. Doç. Dr. Ayşegül SEZGİN HUYSAL Medeni Usul ve İcra, İflas Hukuku Anabilim Dalı Doç. Dr. Müjgan TUNÇ YÜCEL Doç. Dr. Serdar KALE İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Doç. Dr. Seçkin NAZLI Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Selman KARAKUL Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Prof. Dr. Mehmet Emin ARTUK Doç. Dr. M. Volkan DÜLGER Yrd. Doç. Dr. Esra ALAN AKCAN

7 KAVACIK KUZEY, KAVACIK MAH. EKİNCİLER CAD. NO: 19 BEYKOZ / İSTANBUL KAVACIK GÜNEY, GÖZTEPE MAH. ATATÜRK CAD. NO: BEYKOZ / İSTANBUL HALİÇ, ATATÜRK BULVARI NO: FATİH / İSTANBUL

HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ %30 İngilizce Program Uzman hukukçular Medipol de yetişiyor Adalet dengesini koruyarak yasal normların uygulanmasında rol alacak hukukçuları çağdaş yaklaşımla

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı HUKUK FAKÜLTESİ Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı Hukuk Fakültesi, gerek bireyler, gerek bireylerle kamu otoritesi arasındaki kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki ve felsefi temelleri

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ HUKUK FAKÜLTESİ Hukuk Fakültesi, gerek bireyler gerekse bireylerle kamu otoritesi arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ YILLIK DERSLER VİZE ve DÖNEMLİK DERSLER FİNAL SINAV PROGRAMI. Tarih Saat Ders Sınav Salonu Sınav Sorumlusu Sınav Görevlileri

HUKUK FAKÜLTESİ YILLIK DERSLER VİZE ve DÖNEMLİK DERSLER FİNAL SINAV PROGRAMI. Tarih Saat Ders Sınav Salonu Sınav Sorumlusu Sınav Görevlileri HUKUK FAKÜLTESİ 2014-2015 YILLIK DERSLER VİZE ve DÖNEMLİK DERSLER FİNAL SINAV PROGRAMI Tarih Saat Ders Sınav Salonu Sınav Sorumlusu Sınav Görevlileri 10.00 Hukuka Giriş Prof. Dr. Yücel SAYMAN A-I Yrd.

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ %30 İngilizce Program Tıp Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesinin araştırmacı eğitim ekolüne bağlı olarak araştırmacı hekim yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerini

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı BASIC CONCEPTS

Detaylı

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır.

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin 2014-2020 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. İZÜ ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik KA-103 Projesi Personel

Detaylı

HUKUK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

HUKUK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ HUKUK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması Sınavlar,

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ Türkçe Program Alanında uzman ve yeniliğe açık akademik kadrosu ile öne çıkan İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin amacı; edindiği bilgi ve beceriyi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ. Eğitim Öğretim Metotları:

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ. Eğitim Öğretim Metotları: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri

Detaylı

Yargı Örgütü (LAW 110) Ders Detayları

Yargı Örgütü (LAW 110) Ders Detayları Yargı Örgütü (LAW 110) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yargı Örgütü LAW 110 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Küreselleşme ve Yerelleşme KY/SB.607 Bahar Seçmeli

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Küreselleşme ve Yerelleşme KY/SB.607 Bahar Seçmeli Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB.607 Küreselleşme ve Yerelleşme Seçmeli 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 1 Haydarpaşa Yerleşkesinin Tarihçesi Fakültemizin de içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 tarihinde atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım

Detaylı

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 211 101 105 107 TURK 111 ENG

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri:. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB 604. Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler

Ders Planı - AKTS Kredileri:. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB 604. Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler Ders Planı - AKTS Kredileri:. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB 604 Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.217 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 217-218 Ders Adı INTERNATIONAL

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } % 30 İngilizce Program } İngilizce Program Donanımlı laboratuvarlar ile bir adım önde! Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizi Türkiye nin en gelişmiş

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ HUKUK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS HUK 103

MEF ÜNİVERSİTESİ HUKUK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS HUK 103 MEF ÜNİVERSİTESİ UK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 201 101 105 107 TURK 101 ENG 101 Roma Hukuku: Genel Hükümler Atatürk

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

ADLi & idari HAKiMLiK KARİYER REHBERİ

ADLi & idari HAKiMLiK KARİYER REHBERİ ADLi & idari HAKiMLiK KARİYER REHBERİ 2011 yılında İstanbul Beşiktaş ta devlet ve özel sektör kariyer sınavlarına hazırlık programları yürütmek amacıyla kurulan şirketimiz, bünyesine katılan, değerli,

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2018 Proje Dönemi nde programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi öğrencileri

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler / Erasmus Ofisi

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler / Erasmus Ofisi 1 2 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan «Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik» programı yerine, 2014-2020 yıllarında uygulanacak olan yeni programdır. 3 4 Ana

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat

Detaylı

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law)

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law) *4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS Roma Hukuku: 2 0 2 ECON Hukukçular için 2 0 4 101 Genel Hükümler 116 İktisat (Economics for

Detaylı

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Mesleğinde uzman ve yeterlik sahibi öğretmenleri yetiştirebilmek, aynı zamanda bir ülkeyi ileriye taşıyacak nesillere

Detaylı

Anayasa Yargısı (LAW 415) Ders Detayları

Anayasa Yargısı (LAW 415) Ders Detayları Anayasa Yargısı (LAW 415) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Anayasa Yargısı LAW 415 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı KİTLE İLETİŞİM

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı İDARE HUKUKUNA

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türk Düşünce Hayatı KY/SB.609 Bahar Seçmeli

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türk Düşünce Hayatı KY/SB.609 Bahar Seçmeli Eğitim Öğretim Metotları: Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB.610 Siyzsetin Güncel Sorunları Seçmeli 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı KAMU HUKUKUNUN

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı KARŞILAŞTIRMALI

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı INTRODUCTION

Detaylı

ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE)

ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE) ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE) Hukuk uygulamasının içinde yüksek lisans ve doktora derecesine sahip çok az hukukçu vardır. Avukat, hâkim ve savcıların tez yazarak yüksek lisans derecesi alması ve ardından

Detaylı

Takım çalışmasına uyumlu, inisiyatif sahibi, yenilikçi fikirlere açık ve analitik düşünebilme

Takım çalışmasına uyumlu, inisiyatif sahibi, yenilikçi fikirlere açık ve analitik düşünebilme Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

Hukuk Tarihi ve Roma Hukuku (LAW 104) Ders Detayları

Hukuk Tarihi ve Roma Hukuku (LAW 104) Ders Detayları Hukuk Tarihi ve Roma Hukuku (LAW 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuk Tarihi ve Roma Hukuku LAW 104 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

İÇİNDEKİLER ANAYASA HUKUKU (I). ADLİ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLARINI SEÇME SINAVI SORULARI

İÇİNDEKİLER ANAYASA HUKUKU (I). ADLİ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLARINI SEÇME SINAVI SORULARI İÇİNDEKİLER ANAYASA HUKUKU Mayıs 1998 Adli Yargı Hakim Adaylığı Sınavı...5 Kasım 1998 Adli Yargı Hakim Adaylığı Sınavı...7 Mart 2000 Adli Yargı Hakim Adaylığı Sınavı...11 Mart 2002 Adli Yargı Hakim Adaylığı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı REKABET

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı INTERNATIONAL

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.217 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 216-217 Ders Adı ANAYASA HUKUKU(YILLIK)

Detaylı

Ankara Barosu, üyesi ve 2200 stajyer avukat ile Türkiye nin ikinci büyük Barosu dur.

Ankara Barosu, üyesi ve 2200 stajyer avukat ile Türkiye nin ikinci büyük Barosu dur. Saygıdeğer Konuklar, Kıymetli Meslektaşlarım, Ankara Barosu,14 Temmuz 1924 tarihinde, ilanından hemen sonra kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyet in Başkent Barosu olarak, Baromuz, kurulduğu günden bu yana yaptığı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İŞ VE SOSYAL

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Milletlerarası Tahkim Hukuku (LAW 324) Ders Detayları

Milletlerarası Tahkim Hukuku (LAW 324) Ders Detayları Milletlerarası Tahkim Hukuku (LAW 324) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Milletlerarası Tahkim Hukuku LAW 324 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı TÜKETİCİ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı ROMA HUKUKU

Detaylı

KARİYER SENİN, KARAR SENİN

KARİYER SENİN, KARAR SENİN KARİYER SENİN, KARAR SENİN Değerli Gençler, Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü sizleri bekliyor; Türkiye nin ihracat ve istihdam açısından önde gelen sektörlerinden

Detaylı

Karşılaştırmalı Hukuk (LAW 219) Ders Detayları

Karşılaştırmalı Hukuk (LAW 219) Ders Detayları Karşılaştırmalı Hukuk (LAW 219) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Karşılaştırmalı Hukuk LAW 219 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı PRIVATE

Detaylı

Avukatlık ve Noterlik Hukuku (LAW 332) Ders Detayları

Avukatlık ve Noterlik Hukuku (LAW 332) Ders Detayları Avukatlık ve Noterlik Hukuku (LAW 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Avukatlık ve Noterlik Hukuku LAW 332 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İDARE HUKUKU

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 2016 2017 Akademik Yılı Ders Müfredatı I. Yıl (1.Dönem Güz) I. Yıl (2.Dönem Bahar) HKUK 131 Hukuka Giriş ve Hukukun Temel Kavramları 4 0 4 4 HKUK 106 Aile Hukuku 5 0

Detaylı

NEDEN İSTANBUL KEMERBURGAZ HUKUK FAKÜLTESİ?

NEDEN İSTANBUL KEMERBURGAZ HUKUK FAKÜLTESİ? ç HUKUK NEDİR? Hukuk bireyler arasındaki, bireylerle devletler arasındaki ve devletlerle devletler arasındaki ilişkileri düzenleyen, uygulaması devlet yaptırımına bağlanabilen kurallar bütünüdür. Bu kurallar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2019-2 0 1 8 E Ğ İ T İ M Y I L I N DA G E R Ç EK L EŞTİRİLECEK Ö Ğ R E N C İ H A R E K E T L İ L İ Ğ İ BAŞVURULARI 12 MART

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 Ders Planı AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kamu

Detaylı

Vatandaşlık Hukuku (LAW 224) Ders Detayları

Vatandaşlık Hukuku (LAW 224) Ders Detayları Vatandaşlık Hukuku (LAW 224) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Vatandaşlık Hukuku LAW 224 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuka Giriş LAW 101 Güz 4 0 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/YB 605. Kamuda Proje Yönetimi S 3 3 8

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/YB 605. Kamuda Proje Yönetimi S 3 3 8 Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/YB 605 Kamuda Proje Yönetimi S 3 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 1 Değişim hayatınızdaki bir yıl değil, bir yıl içerisindeki hayattır. -Anonim 2 Hareketlilikler ÖĞRENCİ PERSONEL 1.

Detaylı

Siyasi Partiler (LAW 428) Ders Detayları

Siyasi Partiler (LAW 428) Ders Detayları Siyasi Partiler (LAW 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Siyasi Partiler LAW 428 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Kriminoloji (LAW 421) Ders Detayları

Kriminoloji (LAW 421) Ders Detayları Kriminoloji (LAW 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kriminoloji LAW 421 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İSİMSİZ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı VERGLEICHENDE

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016/2018 PROJE YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015 HUKUK FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015 HUKUK FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015 HUKUK FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER MALİ HİZMETLER BİRİM YÖNETİCİ SUNUŞU 3 I- GENEL BİLGİLER 4 A- Misyon ve Vizyon 4 C- İdareye İlişkin Bilgiler 5 1- Fiziksel

Detaylı

Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) (LAW 107) Ders Detayları

Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) (LAW 107) Ders Detayları Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) (LAW 107) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) LAW 107 Güz 3 0 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı KAMU MALİYESİ

Detaylı

Yabancılar Hukuku (LAW 327) Ders Detayları

Yabancılar Hukuku (LAW 327) Ders Detayları Yabancılar Hukuku (LAW 327) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yabancılar Hukuku LAW 327 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı MEDENİ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı KİŞİSEL

Detaylı

İletişim Hukuku (LAW 222) Ders Detayları

İletişim Hukuku (LAW 222) Ders Detayları İletişim Hukuku (LAW 222) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İletişim Hukuku LAW 222 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı BAŞVURU TARİHLERİ 30.11.2017 16.02.2018 Batı Raman Kampüsü Fen-Edb. Fak. Zemin Kat Uluslararası

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Karşılaştırmalı Kamu. KY-YB 603 Güz Zorunlu Politikaları Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Karşılaştırmalı Kamu. KY-YB 603 Güz Zorunlu Politikaları Ön Koşul Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY-YB 603 Karşılaştırmalı Kamu Politikaları Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

Medeni Usul Hukuku (LAW 315) Ders Detayları

Medeni Usul Hukuku (LAW 315) Ders Detayları Medeni Usul Hukuku (LAW 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medeni Usul Hukuku LAW 315 Güz 4 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR ERASMUS + 2015-2016 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ İLANI (Öğrenim/Staj) SON BAŞVURU TARİHİ: 25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR Erasmus + Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HUKUKU ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GENEL BİLGİ Anabilim dalımızın amacı; uluslararası hukuka uygun olarak, bilimsel veriler ışığında,

Detaylı

Uluslararası Özel Hukuk (LAW 412) Ders Detayları

Uluslararası Özel Hukuk (LAW 412) Ders Detayları Uluslararası Özel Hukuk (LAW 412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uluslararası Özel Hukuk LAW 412 Bahar 4 0 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Hukuk ve Etik (LAW 334) Ders Detayları

Hukuk ve Etik (LAW 334) Ders Detayları Hukuk ve Etik (LAW 334) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuk ve Etik LAW 334 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Sigorta Hukuku (LAW 424) Ders Detayları

Sigorta Hukuku (LAW 424) Ders Detayları Sigorta Hukuku (LAW 424) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sigorta Hukuku LAW 424 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı GENERAL

Detaylı

Hukuk İngilizcesi-IV (LAW 352) Ders Detayları

Hukuk İngilizcesi-IV (LAW 352) Ders Detayları Hukuk İngilizcesi-IV (LAW 352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuk İngilizcesi-IV LAW 352 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı