BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 SAYFA NO : 1/10 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için belgelendirme başvurularının alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri ve sorumlulukları belirlemektir. 2. TANIMLAR VE KISALTMALAR Kurum: Mesleki Yeterlilik Kurumu 3. SORUMLULUK VE YETKİ 3.1. Belgelendirme Müdürü Planlama Sorumlusu 3.4.Birim Sorumluları 4. UYGULAMA 4.1. Belgelendirme Başvurularının Alınması ve Sözleşme Yapılması Personel belgelendirme başvuruları, Belgelendirme Müdürlüğü tarafından, İlgili Belgelendirme Başvuru Formu ile elden, faks veya yoluyla alınır. Personel Belgelendirme Müdürlüğü, Personel Belgelendirme Başvuru Formunun, başvuru sahibinin gerçek durumunu gösterecek şekilde, doğru ve eksiksiz şekilde doldurulup, imzalandıktan sonra, INTERTEST e iletilmesini sağlar. Başvuru sırasında; a) Başvuru sahibinin kişisel bilgileri (Adı, adresi ve kişinin tanınması için gerekli olabilecek diğer bilgiler) b) İstenen belgelendirmenin kapsamı, c) Başvuru sahibinin belgelendirme şartlarına uymayı kabul ettiğine ve değerlendirme için gerekecek her türlü bilgiyi sağlayacağına ilişkin beyan, d) Belgelendirme programının ön şartlarına uygunluğu objektif olarak kanıtlayacak her türlü destekleyici bilgi, e) Başvuru sahibine, makul olmak kaydıyla özel ihtiyaçlarının yerine getirilmesi talebini beyan etme imkânı olduğuna dair bir bildirim, f) Kimlik kopyası (Nüfus Cüzdanı fotokopisi), g) 2 adet vesikalık fotoğraf, h) Sınav ücretinin ödendiğine dair dekont alınır.

2 SAYFA NO : 2/10 Başvuru sahibi, Personel Belgelendirme Başvuru Formunu doldururken, ayrıca belgelendirme şartlarına uymayı kabul ettiğini ve değerlendirme için gereken her türlü bilgiyi sağlayacağını beyan eden ve personel belgelendirme ile ilgili genel şartları kabul ettiğini taahhüt etmek üzere formu imzalar ve başvuru formunun ekinde verilen FR.132 Belgelendirme ve Belge Kullanım Sözleşmesi ni imzalar. Personel belgelendirme ücretleri, LS.05 Belgelendirme Ücretleri Listesi nde belirtildiği şekilde uygulanır Başvuruların Gözden Geçirilmesi Başvuru sırasında istenen belgeler ve İlgili Personel Belgelendirme Başvuru Formu, Belgelendirme Müdürü tarafından, aşağıdaki şartların sağlanıp sağlanamadığının tespiti amacıyla gözden geçirilir: a) Talep edilen belgelendirmenin verilebilme yeteneği, b) Başvuru sahiplerinin özel ihtiyaçlarının karşılanabilirliği (Dil, fiziksel engel vb. yetersizlikler), c) Başvuru sahibinin gerekli öğrenim, programın belirlediği deneyim ve eğitime sahip olması. Kişinin talebi ve durumu hakkında varsa tüm eksik bilgiler Başvurunun gözden geçirilmesi aşamasında, herhangi bir eksik bilgi varsa ve gerekirse belgelendirmeye aday personel ile irtibata geçilerek, kişinin talebi ve durumu hakkında varsa tüm eksik bilgiler giderilir. Varsa tüm eksik bilgiler giderildikten sonra, Başvuru sahibi, İlgili Personel Belgelendirme Başvuru Formu nu, belgelendirme şartlarına uymayı kabul ettiğini ve değerlendirme için gereken her türlü bilgiyi sağlayacağını beyan eden ve personel belgelendirme ile ilgili genel şartları kabul ettiğini taahhüt etmek üzere formunu tekrar imzalar Aday Personel İçin Yeterlilik Şartları Belgelendirmeye aday personel için yeterlilik şartları, ilgili Ulusal Yeterlilik/Belgelendirme Programında tanımlamıştır Sınav Programı İle İlgili Bilgilendirme Sınav, INTERTEST tarafından hazırlanan ve Kuruma bildirilen FR.27 Sınav Programı na uygun olarak gerçekleştirilir. Sınav tarihi, INTERTEST tarafından, FR.27 Sınav Programı veya başvuru sahibinin talepleri doğrultusunda belirlenir. Sınav Programları, Belgelendirme Müdürü tarafından, sınavın başlayacağı tarihten 2 gün öncesine kadar; Sınav Programındaki değişiklikler ile sınava katılacak adayların kişisel bilgileri ise sınav öncesine kadar elektronik ortamda Kuruma bildirilir.

3 SAYFA NO : 3/10 INTERTEST den kaynaklanmayan sebeplerle sınava ilişkin, meydana gelen her türlü değişiklik, Belgelendirme Müdürü tarafından, aynı gün içerisinde Kuruma bildirilir. Belgelendirme Müdürü tarafından, değişikliklere ilişkin kayıt, kanıt ve gerekçe ise 2 iş günü içerisinde Kuruma iletilir Sınav Programı İçin Hazırlık Sınav, INTERTEST in kendisine ait veya sözleşme yaptığı sınav merkezleri dışında sınav alanlarını kullanmak suretiyle, gezici sınav birimi tarafından yapılacaksa, sınav alanını kullandıracak taraf ile bir sözleşme yapılarak, sınav yeri ve sınav gereçlerinin hazır olması sağlanır. Başvurunun, Belgelendirme Müdürü tarafından gözden geçirilip, kabul edilmesini takiben, sınav yerine ilişkin talebi veya FR.27 Sınav Programı doğrultusunda sınav yeri, tarihi ve diğer şartlar belirlenir ve başvuru sahibine FR.28 Sınav Bildirim Formu ile (e:mail veya faks yoluyla) bildirilir Değerlendirici ve Sınav Gözetmenlerinin Görevlendirilmesi Belgelendirme Müdürlüğü, ilgili sınavı yapacak uzmanlık alanında, PR.06 Belgelendirme Personeli Atama ve Performans Değerlendirme Prosedürü doğrultusunda atanmış Değerlendirici ve gereken durumlarda Sınav Gözetmen(ler)ini, görevlendirir. Gerçekleştirilecek teorik sınavlarda, görevlendirilecek Değerlendirici ve Sınav Gözetmenlerinin sayısı, aşağıdaki tabloya göre belirlenir: Katılımcı Sayısı Değerlendirici Sayısı Ek Değerlendirici Sınav Gözetmeni Sayısı Sayısı veya 1 >72 Yukarıdaki ilerlemeye benzer şekilde orantılı olarak hesaplanacaktır. Gerçekleştirilecek performansa dayalı sınavlarda, görevlendirilecek Değerlendirici ve Sınav Gözetmenlerinin sayısı, aşağıdaki tabloya göre belirlenir: Katılımcı Sayısı Değerlendirici Sayısı Ek Değerlendirici Sınav Gözetmeni Sayısı Sayısı veya 1 >30 Yukarıdaki ilerlemeye benzer şekilde orantılı olarak hesaplanacaktır. Seçilen Değerlendiriciler, Sınav Gözetmenleri ve aday personel, Planlama Sorumlusu tarafından, FR.28 Sınav Bildirim Formu ile bilgilendirilir. Değerlendirici(ler) ile sınava tabi tutulan aday personel arasında muhtemel bir çıkar ilişkisi olması durumunda, Belgelendirme Müdürüne bilgi verilir. Belgelendirme Müdürü tarafından verilecek karara göre, Değerlendirici değiştirilir veya sınav ileri bir tarihe ertelenebilir Sınavın Yapılması Sınavlar, PR.09 Sınav Prosedürü doğrultusunda yapılır.

4 SAYFA NO : 4/ Belgelendirme Kararı Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve belgelendirme kararı, INTERTEST in yetki ve sorumluluğundadır. Belgelendirme kararı için, sınavda görev almayan başka bir Karar Verici görevlendirilir. Değerlendirici, INTERTEST bünyesinde aynı zamanda Karar Verici olarak görev yapıyorsa kendi gerçekleştirdiği sınavın kararını veremez. Karar Verici, personel belgelendirme ile ilgili şartları, sonuçların değerlendirmesini ve belgelendirme kararını, sadece talep edilen belgelendirme kapsamı ile doğrudan ilgili hususlarla sınırlı tutar. Sınav sonuçları, INTERTEST tarafından görevlendirilen Karar Verici tarafından, ilgili Ulusal yeterlilikte/belgelendirme Programında belirtilen usullere göre değerlendirilir ve belgelendirme kararı alınır. Sınav sonuçları, Değerlendirici tarafından, FR.30 Sınav Sonuç Listesi ile Belgelendirme Müdürlüğüne bildirilir. Belgelendirme Müdürlüğü, Değerlendirici tarafından bildirilen değerlendirme sonuçlarını ve sınav dokümantasyonunu, başvuru dokümanlarıyla birlikte ilgili Karar Vericiye iletir. İlgili Karar Verici, sınav sonuçlarını, Değerlendiricinin oluşturduğu FR.30 Sınav Sonuç Listesi, sınav dokümantasyonu ve başvuru dokümanlarını inceleyerek "Belge" düzenlemesine veya düzenlenmemesine karar verir ve bunu ilgili FR.130 Belgelendirme Karar Formu nda belirtir. İlgili Karar Verici tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında, "Belge" düzenlemesi yönünde karar verilen adaylar için, FR.31 Belge Almaya Hak Kazananlar Listesi oluşturulur ve Belgelendirme Müdürlüğüne bildirilir. İlgili Karar Verici tarafından "Belge" düzenlenmesine karar verilmesi halinde, Belgelendirme Karar Formları, verilen kararın sahiplenilmesi adına Belgelendirme Müdürü tarafından da imzalanır. Belgelerin düzenlenmesi amacıyla; sınavın yeri, tarihi, türü, katılımcıları, değerlendiricileri gibi bilgileri içeren FR.30 Sınav Sonuç Listesi ile FR.31 Belge Almaya Hak Kazananlar Listesi, Belgelendirme Müdürü tarafından Kuruma bildirilir. İlgili Karar Verici tarafından, belge düzenlenmemesine karar verilmesi durumunda, bu durum Belgelendirme Müdürlüğü tarafından adaya bildirilir. Aday, sınav sonuçlarına veya belgelendirme prosedürüne itiraz ettiği takdirde durum, PR.13 İtiraz ve Şikâyet Prosedürüne göre değerlendirilir ve prosedüre uygun bir karara varılır.

5 SAYFA NO : 5/ Belgelerin Düzenlenmesi Mesleki Yeterlilik Belgelerinde, Kurumun belirlediği format doğrultusunda, aşağıda belirtilen bilgiler yer alır: a) Belgelendirilen kişinin adı, soyadı, TC kimlik numarası b) Benzersiz bir belge numarası, c) INTERTEST in adı ve logosu, MYK logosu ve TÜRKAK logosu, d) Yayın tarihi (uygun olduğu takdirde) dâhil belgelendirme programı, ulusal yeterlilik, standard ve diğer ilgili dokümanlara yapılan bir atıf, e) Uygulanabilir olduğunda geçerlilik koşulları ve sınırlamalar dâhil belgelendirme kapsamı, f) Belgelendirmenin yürürlük tarihi ve sona erme tarihi. Belgelerin numaralandırılması, Mesleki Yeterlilik Kurumu kuralları doğrultusunda yapılır. INTERTEST tarafından belgelendirme kararı alınan adaylar için Mesleki Yeterlilik Belgesi, Kurum tarafından düzenlenir. Mesleki Yeterlilik Belgelerinde tek imza yer alır. Belge almaya hak kazananlara, Mesleki Yeterlilik Belgelerine bağlı olarak, Kurum tarafından, kimlik kartı şeklinde belgeler de düzenlenir. Mesleki Yeterlilik Belgesinin ve kimlik kartının şekli, içeriği ve güvenlik unsurları Kurum tarafından belirlenir. Mesleki Yeterlilik Belgelerini imzalamaya, INTERTEST i temsil ve ilzama yetkili olan veya bu konuda usulüne uygun yetki devri yapılan yetkilendirilmiş kişiler yetkilidir. Düzenlenen belgeler, bu konuda yetkilendirilen Belgelendirme Müdürü tarafından imzalanır, INTERTEST de kalmak üzere bir kopyası alınır ve dosyalanır. INTERTEST tarafından yapılan sınavlarda başarılı olunan her bir yeterlilik birimi için, bireyin talebi hâlinde, başarı durumunu gösteren birim başarı belgesi düzenlenir. Birim başarı belgesinin şekli, içeriği ve geçerlilik süresi ilgili ulusal yeterliliğe uygun olmak kaydıyla INTERTEST tarafından belirlenir ve ilan edilir. Adayın sahip olduğu birim başarı belgelerinin, bir ulusal yeterliliği oluşturması hâlinde, adayın talebi ile birim başarı belgeleri birleştirilir. Böyle bir durumda, şayet en son tarihli sınavı INTERTEST yapmış ise belgelendirme kararı, INTERTEST tarafından verilir ve Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlenir. Birim başarı belgesine sahip kişiler, birimlerinin geçerlilik süresi boyunca, ilgili birimi içeren farklı ulusal yeterliliklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi almak istemeleri durumunda, söz konusu birimlerden muaf tutulur.

6 SAYFA NO : 6/ Belgelerin Geçerlilik Süresi Belgelerin geçerlilik süresi, ilgili ulusal yeterliliklere, belgelendirme programlarına veya belgelendirme standardı doğrultusunda belirlenir Belgelendirmenin Sürdürülmesi (Gözetim) Belgelendirmenin sürdürülmesi, -ilgili ulusal yeterlilik/ilgili belgelendirme programına göre bir gereklilik ise- gözetim faaliyetleri ile takip edilmektedir. Gözetim faaliyetlerinin takibi, Belgelendirme Müdürlüğü tarafından, LS.06 Personel Belgelendirme Takip Listesi çerçevesinde ve ilgili ulusal yeterlilik/ilgili belgelendirme programı doğrultusunda yürütülür. Belgelendirilmiş personelin yeterliliğinin devam ettiğini tespit etmek amacıyla, belgenin geçerlilik süresi içerisinde en az bir kez FR.32 Belgelendirilmiş Personel Performans İzleme Formu hazırlanır. Bu amaçla, Planlama Sorumlusu tarafından, gözetim tarihinden 1 ay önce belge sahibine telefon, faks, mail yoluyla ulaşılarak, sertifika kapsamında yer alan konu ile ilgili çalışıyor olduğunu/çalıştığını gösterir evrakı, INTERTEST e göndermesi talep edilir. Talep edilen evrakın gönderilmesinden sonra, Planlama Sorumlusu tarafından, ilgili belge sahibi için, FR.32 Belgelendirilmiş Personel Performans İzleme Formu oluşturulur ve belgelendirmesinin sürdürülmesi yönünde karar verilmesi amacıyla, ilgili Karar Vericiye iletilir. Belge sahibinin istenen evrakları göndermemesi durumunda, 1 hafta içerisinde belgelendirmesi askıya alınır. Belge sahibinden tekrar, çalışmaya devam etmekte olduğunu gösterir evrakı göndermesi talep edilir, yine göndermemesi durumunda belgelendirmenin geri çekilmesi için işlemler başlatılır Belgelerin Değiştirilmesi Geçerlilik süresi dolmamış bir belge üzerinde yer alan, belge sahibi ile ilgili bilgilerde değişiklik olması veya belgenin kaybedilmesi halinde, belge sahibinin söz konusu gerekçeleri belirten gerekli evraklarla başvurması durumunda, ücreti karşılığında yeni belge düzenlenir. Geçerlilik süresi içerisinde Mesleki Yeterlilik Belgesinin yeniden basılmasına ilişkin talepler INTERTEST tarafından değerlendirilir. Mesleki Yeterlilik Belgesinin yeniden basılması hâlinde, INTERTEST tarafından, belge masraf karşılığı tutarını aşmayacak şekilde ücret talep edilebilir.

7 SAYFA NO : 7/ Yeniden Belgelendirme Geçerlilik süresi dolan Mesleki Yeterlilik Belgelerinin yenileme faaliyetleri, INTERTEST tarafından, ilgilinin belge geçerlilik süresi dolmadan başvurusu üzerine yapılır. Daha önce, ilgili ulusal yeterlilikte yetkili olan farklı bir kuruluştan alınmış belgelerin yenilemesi de yapılabilir. Belgelendirmenin geri çekilmesini gerektirecek bir durumun oluşmaması ve belge geçerlilik süresi boyunca belge sahibi ile ilgili INTERTEST e performansa ilişkin şikâyet gelmemiş olması durumunda, sertifika kapsamında yer alan konu ile ilgili olarak toplam 18 ay çalışıldığının ispat edilmesi durumunda, belgenin süresi 5 yıl daha uzatılır. Fiilen çalıştığını ispat edemeyen kişiler, uygulama sınavına alınır ve başarılı olan adayların belgesi 5 yıl daha uzatılır. Uzatma süresi bittikten sonra (ilk sınavın yapıldığı tarihten 10 yıl sonra) teorik ve uygulamalı sınav yapılır. Yeniden belgelendirme için yöntem, eğer ilgili belgelendirme standardı ve/veya ulusal yeterlilik ile ilgili belgelendirme programında özel bir uygulama belirtilmemiş ise ilk belgelendirme için belirtildiği şekilde uygulanacaktır. Bu amaçla, Planlama Sorumlusu tarafından, belge geçerlilik tarihinden 1 ay önce belge sahibine telefon, faks, mail yoluyla ulaşılarak, sertifika kapsamında yer alan konu ile ilgili olarak toplam 18 ay çalışıldığını gösterir evrakı, INTERTEST e göndermesi talep edilir. Talep edilen evrakın gönderilmesinden sonra, Planlama Sorumlusu tarafından, ilgili belge sahibi için, FR.32 Belgelendirilmiş Personel Performans İzleme Formu oluşturulur ve belgelendirmesinin yenilenmesi yönünde karar verilmesi amacıyla, ilgili Karar Vericiye iletilir. Yeniden belgelendirme süresinin gerekçesi için, aşağıdaki huşular göz önüne alınır: a) Düzenleyici şartlar, b) Zorunlu dokümanlardaki değişiklikler, c) İlgili belgelendirme programı şartlarındaki değişiklikler, d) Belgelendirilmiş kişinin çalıştığı endüstri veya alanın yapısı ve olgunluğu, e) Yeterliliği olmayan bir kişiden kaynaklanan riskler, f) Teknolojideki süregelen değişiklikler ve belgelendirilmiş kişilere ilişkin şartlar, g) İlgili tarafların şartları, h) Belgelendirme programı gözetimi şart koştuğunda, gözetim faaliyetlerinin sıklığı ve içeriği,

8 SAYFA NO : 8/10 Belgelendirme programına uygun olarak, INTERTEST tarafından yapılacak yeniden belgelendirmelerde, asgari olarak aşağıdakiler göz önünde tutulabilir: a) Saha değerlendirmesi, b) Profesyonel gelişim, c) Belirli formattaki mülakatları, d) İşin tatminkâr bir şekilde sürdürüldüğünün ve iş tecrübesine ilişkin kayıtlarının doğrulanması, e) Sınav, f) Söz konusu yeterliliğe ilişkin fiziksel kabiliyetin kontrol edilmesi. Not: Fiziksel kabiliyet için, el beceresi, kuvvet ve dayanıklılık gibi fiziksel becerilerin yanı sıra, belgelendirme kapsamındaki teknik performans becerilerini değerlendirmek amacıyla, bir sağlık görevlisinin ya da gerekli mesleki yeterliliğe sahip bir kişinin değerlendirme yapması gerekli olabilir Belgelerin Yeniden Basılması Geçerlilik süresi içerisinde Mesleki Yeterlilik Belgesinin yeniden basılmasına ilişkin talepler Belgelendirme Müdürü tarafından değerlendirilir. Mesleki Yeterlilik Belgesinin yeniden basılması hâlinde, INTERTEST tarafından, belge masraf karşılığı dışında ilave ücret talep edilebilir. İlave ücret, belge masraf karşılığı tutarını aşamaz Belgelendirme Programlarında Değişiklikler Belgelendirme Programlarında Değerlendirme kriterlerinde değişiklik olduğu zaman bu ek kriterler program kapsamında yapılacak değişiklikler ile beraber adresinden kamuya açık hale getirilir. Belgelendirilmiş kişi veya ilgili kuruluşu ile tel, , posta, fax vb. yollarla irtibata geçilerek, değişen şartların belgelendirilmiş kişi tarafından karşılandığının teyidi için müşteri ile mutabakata varılır. Değişen şarta göre yeniden belgelendirme, kapsam genişletme, yerinde teorik, uygulama sınav yapılması, İntertest de toplu teorik sınav yapılması veya belgelenin iptali gibi yöntemler kullanılabilir. Adayların başka bir kuruluş tarafından almış olduğu belgenin dikkate alınabilmesi durumunda ve muaf tutulması söz konusu olabilecek alt yeterlilik birimlerinin doğrulanmasını gerçekleştirebilmek için MYK sistemi üzerinden adayın belge sorgulaması gerçekleştirilir. Bu sayede adayın başarılı olduğu birimlerden muaf tutulması sağlanır.

9 SAYFA NO : 9/10 5. KAYITLAR 5.1. FR.27 Sınav Programı 5.2. FR.28 Sınav Bildirim Formu 5.3. FR.30 Sınav Sonuç Listesi 5.4. FR.130 Belgelendirme Karar Formu 5.5. FR.31 Belge Almaya Hak Kazananlar Listesi 5.6. FR.32 Belgelendirilmiş Personel Performans İzleme Formu 5.7. FR.44 11UY Ahşap Kalıpçı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu 5.8. FR.49 11UY Betonarme Demircisi Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu 5.9. FR.54 11UY İnşaat Boyacısı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.58 11UY Sıvacı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.62 12UY Duvarcı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.66 12UY Betoncu Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.70 12UY Seramik Karo Kaplamacısı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.74 12UY Alçı Levha Uygulayıcısı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.78 12UY Alçı Sıva Uygulayıcısı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.82 12UY İskele Kurulum Elemanı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.86 12UY Isı Yalıtımcısı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.90 16UY İnşaat İşçisi Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.94 11UY Çelik Kaynakçısı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR.98 11UY Kaynak Operatörü Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR UY Makina Bakımcı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu FR UY Makina Bakımcı Mesleki Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu LS.05 Belgelendirme Ücretleri Listesi LS.06 Personel Belgelendirme Takip Listesi FR.132 Belgelendirme ve Belge Kullanım Sözleşmesi

10 SAYFA NO : 10/10 6. REFERANSLAR VE İLGİLİ DOKÜMANLAR 6.1. PR.06 Belgelendirme Personeli Atama ve Performans Değerlendirme Prosedürü 6.2. PR.09 Sınav Prosedürü 6.3. PR.14 İtiraz ve Şikâyet Prosedürü 6.4. Ulusal Yeterlilikler/Belgelendirme Programları 6.5. Teorik ve Performansa Dayalı Sınavlar İçin Uygulama Rehberi 7. REVİZYON TARİHÇESİ REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 0 - İlk yayın Değerlendirici ve Sınav Gözetmeni sayılarının Teorik ve Performansa Dayalı Sınavlar İçin Uygulama Rehberi doğrultusunda yeniden belirlenmesi nedeniyle, prosedür revize dildi Prosedürün INTERTEST e özgülüğünün sağlanması ve genel gözden geçirme sonucu, format ve içerikte değişiklik yapılması nedeniyle prosedür revize edildi Kayıtlar bölümü revize edildi Prosedür genel gözden geçirme sonucu, revize edildi Prosedür genel gözden geçirme sonucu, revize edildi.

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için başvuruların alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri ve sorumlulukları

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için başvuruların alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1/9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için başvuruların alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri ve sorumlulukları

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1/10 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için başvuruların alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri ve sorumlulukları

Detaylı

Sınav Sorumlusu: Sınavı yapan kadrolu veya sözleşmeli belgelendirme kuruluşu personeli.

Sınav Sorumlusu: Sınavı yapan kadrolu veya sözleşmeli belgelendirme kuruluşu personeli. 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, kaynakçı belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standardı ile ilgili belgelendirme metot standardına uygun olarak gerçekleştirilmesini tanımlamaktır.

Detaylı

SINAV PROSEDÜRÜ. Hazırlayan Kalite Yöneticisi. Onaylayın Şirket Müdürü

SINAV PROSEDÜRÜ. Hazırlayan Kalite Yöneticisi. Onaylayın Şirket Müdürü SAYFA NO : 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı; adayların bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere göre değerlendirilmesi amacıyla INTERTEST tarafından teorik, uygulamalı ve benzeri

Detaylı

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ PRS.22 23.02.2017 13.07.2018/02 1 / 5 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, personel belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standart şartlarına göre değerlendirilerek

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: MYK Ulusal Yeterliliklerinde mesleki yeterlilik belgesi almak üzere ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. ye başvuran adaylara başvuru aşamasından belgelendirme aşamasına ve belge yenilenmesine

Detaylı

SINAV UYGULAMA FAALİYETİ

SINAV UYGULAMA FAALİYETİ 1.0 AMAÇ Belgelendirme yöntemleri için ilgili teorik ve performans sınav soruları, senaryoları, sınav genel kuralları, sınav materyalleri ve sınav uygulama faaliyetlerini açıklamaktır. 2.0 KAPSAM Belgelendirme

Detaylı

11UY BETONARME DEMİRCİSİ SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

11UY BETONARME DEMİRCİSİ SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0012-3 Betonarme Demircisi Seviye 3 adayının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirmesi amacıyla hazırlanmıştır. Betonarme projelerinde yer alan donatının; tür, şekil, boyut

Detaylı

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Bu yeterlilik ahşap kalıpçının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Betonarme kalıpçılığı içerisinde çeşitli kalıpçılık uygulamaları yapılmaktadır.

Detaylı

11UY0010-3/03 ÇELİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY0010-3/03 ÇELİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/6 1. TANIM İş sağlığı ve güvenliği kuralları çerçevesinde iş organizasyonunu yaparak, ilgili standartlara göre çelik kaynağı yapabilme becerisine sahip kişidir. 2. AMAÇ Bu program, Çelik Kaynakçısı

Detaylı

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

12UY0055-3/00 ALÇI SIVA UYGULAYICISI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0055-3/00 ALÇI SIVA UYGULAYICISI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Bu yeterlilik alçı sıva uygulayıcısının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu bakımdan alçı sıva uygulayıcısının bilgi, beceri ve davranışlarının

Detaylı

12UY İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0056-3 İskele Kurulum Elemanı Seviye 3 adayının; niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu bakımdan iskele kurulum elemanı bilgi, beceri ve

Detaylı

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ. MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye 3 YETKILENDIRILMIS. BELGELENDIRME KURULUSU

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ. MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye 3 YETKILENDIRILMIS. BELGELENDIRME KURULUSU MAKINA SEKTORU LET DEV TES İ VİG %10 0 BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ Birçok Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Hale Getirildi MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye

Detaylı

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ %100 DEVLET TESVİGİ MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye 3 Makine Bakımcı-Seviye 4 Makine Bakımcı-Seviye 5 Makine Montajcısı- Seviye 3 Hidrolik Pnömatikçi

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ

ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ PROGRAMININ KODU ADI PROGRAMININ AMACI 02 15UY0203-4 ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ SEVİYE 4 *Adayların sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak, *Adayın sergilemesi gereken tutum

Detaylı

12UY0056-3/01 İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0056-3/01 İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Bu yeterlilik iskele kurulum elemanı niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu bakımdan iskele kurulum elemanı bilgi, beceri ve davranışlarının tanımlanması

Detaylı

ALÇI LEVHA UYGULAYICISI S3 ŞARTNAMESİ

ALÇI LEVHA UYGULAYICISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Alçı Levha Uygulayıcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İnşaat İşçisi (Seviye 2) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

KYK BELGEM YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU T.ERDEM Dr.Arda SÜRMELİ. Öneri/ memnuniyet tanımları eklendi.

KYK BELGEM YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU T.ERDEM Dr.Arda SÜRMELİ. Öneri/ memnuniyet tanımları eklendi. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No Değişiklik No Değişiklik Tarihi Değişikliği Yapan Onaylayan 1 1 10.4.2017 T.ERDEM Dr.Arda SÜRMELİ Değişiklik Notu Öneri/ memnuniyet tanımları eklendi. anketi İlgili

Detaylı

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti: 790

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti: 790 SDS 4G BELGELENDİRME EĞİTİM HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2018 1-11UY0011 3 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 TEORİK MÜLAKAT PERFORMANS BİRİM

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKÂYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKÂYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı DŞ.001 TS EN ISO/IEC 17024:2012 Standardına uygun olarak kalite yönetim sistemini kuran MD Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti nin tüm faaliyetlerinde,

Detaylı

11UY İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 4) BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 4) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 7 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, () İplik Operatörü seviye 4 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak

Detaylı

11UY ÖN İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY ÖN İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (11UY0039-3) Ön İplik Operatörü seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak

Detaylı

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti: 690

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti: 690 SDS 4G BELGELENDİRME EĞİTİM HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2017 1-11UY0011 3 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 TEORİK MÜLAKAT PERFORMANS BİRİM

Detaylı

TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı

TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı Kasım 2017 1 Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 2 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu 5544 sayılı MYK Kanunu ile; Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki

Detaylı

Bu talimat, 12UY İskele Kurulum Elemanı nın ulusal yeterliliğine dayalı olarak sınav ve belgelendirme ile ilgili süreçleri kapsar.

Bu talimat, 12UY İskele Kurulum Elemanı nın ulusal yeterliliğine dayalı olarak sınav ve belgelendirme ile ilgili süreçleri kapsar. 1.AMAÇ Bu talimat, 12UY0056-3 İskele Kurulum Elemanı adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, ölçme ve değerlendirme koşullarını ve belgelendirme

Detaylı

PROSEDÜR. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr. Hazırlayan. Eren İŞMAN Eren İŞMAN

PROSEDÜR. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr. Hazırlayan. Eren İŞMAN Eren İŞMAN PROSEDÜR Gezici Sınav Prosedürü Doküman No P-170 Yayın Tarihi 02.10.2017 Revizyon No 00 Son Rev.Tarihi - Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr.

Detaylı

SERAMİK KARO KAPLAMACISI S3 ŞARTNAMESİ

SERAMİK KARO KAPLAMACISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Seramik Karo Kaplamacısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

11UY SIVACI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI

11UY SIVACI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI REVĠZYON BĠLGĠLERĠ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (11UY0024-3) Sıvacı seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik

Detaylı

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 16UY0253-2 İnşaat İşçisi Seviye 2 adayının; iş sağlığı güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi ve inşaatlarda çalışabilecek alt yapıya kavuşması için; Adayların sahip olması gereken

Detaylı

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Proje Yönetim Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.01

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Proje Yönetim Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.01 TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Proje Yönetim Alanı Belgelendirme Programı YM.PRG.1 Rev.01 Ulusal Yeterlilik Proje Yöneticisi Seviye 6 Proje Yöneticisi Seviye 5 Belge Geçerlili

Detaylı

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi KOBİ Danışmanlığı Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.2 Rev.01

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi KOBİ Danışmanlığı Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.2 Rev.01 TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi KOBİ Danışmanlığı Alanı Belgelendirme Programı YM.PRG.2 Rev.01 KOBİ Danışmanlığı Alanı Belgelendirme Programı Ulusal Yeterlilik Kobi Danışmanı Seviye

Detaylı

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ. 11UY0010-3/03 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) 12UY0083-3/00 Metal Kesimci (Seviye 3)

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ. 11UY0010-3/03 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) 12UY0083-3/00 Metal Kesimci (Seviye 3) UY000-/0 Çelik Kaynakçısı (Seviye ) A Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği 00 TL B Elektrotla Ark Kaynağı () 80 TL 50 TL B6 Tel Elektrotla Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) 80 TL 50 TL B9

Detaylı

ÜCRETLENDİRME TALİMATI

ÜCRETLENDİRME TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu prosedürün amacı; SERCAN EĞİTİM MESLEKİ YETERLİLİK SINAV BELGELENDİRME TİC.LTD.ŞTİ. nde uygulanmakta olan TS EN ISO/IEC 17024 Personel Belgelendirme Yönetim Sistemi faaliyeterinde

Detaylı

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 16UY0253-2 İnşaat İşçisi Seviye 2 adayının; iş sağlığı güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi ve inşaatlarda çalışabilecek alt yapıya kavuşması için; Adayların sahip olması gereken

Detaylı

17UY MKT ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE -5 BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY MKT ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE -5 BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

11UY SIVACI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

11UY SIVACI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0024-3 Sıvacı Seviye 3 adayının; niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Yapıların iç ve dış yüzeylerini korumak, düzeltmek, estetik bir görünüm

Detaylı

12UY0048-3/00 DUVARCI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0048-3/00 DUVARCI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Bu yeterlilik duvarcının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Duvar işlerinin bu kişiler ile yapılmasının sağlanması ve istinat, bahçe, cephe, taşıyıcı,

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI S3 ŞARTNAMESİ

MAKİNE BAKIMCI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Makine Bakımcı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ UY000-/0 Çelik Kaynakçısı (Seviye ) A Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği 00 TL B Elektrotla Ark Kaynağı () 80 TL 50 TL 4 B6 Tel Elektrotla Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) 80 TL 50 TL

Detaylı

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.00

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.00 TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı YM.PRG.1 Rev.00 Ulusal Yeterlilik Proje Yöneticisi Seviye 6 Proje Yöneticisi Seviye 5 Belge

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3.

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3. Revizyon 06 Sayfa 1 / 8 Revizyon 06 Sayfa 2 / 8 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan,

Detaylı

BELGELENİRME YÖNETİM PROSEDÜRÜ

BELGELENİRME YÖNETİM PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ Talep edilen belgenin kararının verilmesi, belgelerin verilmesi, belge kapsamı ve geçerliliğinin sürdürülmesi, yenilenmesi, kapsamının genişletilmesi, daraltılması, askıya alınması veya iptal

Detaylı

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

ONAYTURK MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ A.Ş

ONAYTURK MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ A.Ş 11UY0010-3/03 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) A1 Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi 05/03/2019 100 TL B1 Elektrotla Ark Kaynağı

Detaylı

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname PVC Doğrama Montajcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

12UY0084-4/00 METAL KESİM OPERATÖRÜ SEVİYE 4 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0084-4/00 METAL KESİM OPERATÖRÜ SEVİYE 4 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/6 1.0. AMAÇ Bu şartname, (12UY0084 4) Metal Kesim Opr. Seviye 4 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul

Detaylı

İZMİR MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ Ul.Ara.Belg.Öz.Eğt.Gztm.ve Dan.Hizm.Tic.Ltd.Şti SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2018

İZMİR MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ Ul.Ara.Belg.Öz.Eğt.Gztm.ve Dan.Hizm.Tic.Ltd.Şti SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2018 İZMİR MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ Ul.Ara.Belg.Öz.Eğt.Gztm.ve Dan.Hizm.Tic.Ltd.Şti SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2018 1-11UY0011-3 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 Ücret (TL) 11UY0011-3/A1

Detaylı

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ Belgenin Verilmesi Belge almaya hak kazanmış adaylara belgelerinin basılması belgenin basılması ve teslim şartları maddesine göre gerçekleştirilir. Belge teslimleri adayın sınava giriş tarihinden itibaren

Detaylı

12UY DUVARCI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI

12UY DUVARCI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI REVĠZYON BĠLGĠLERĠ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (12UY0048-3) Duvarcı seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik

Detaylı

12UY0051-3/00 SERAMİK KARO KAPLAMACISI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0051-3/00 SERAMİK KARO KAPLAMACISI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Bu yeterlilik Seramik Karo Kaplamacısının iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemleri alması, kalite sistemleri çerçevesinde mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapması, hazırlık

Detaylı

12UY0083-3/00 METAL KESİMCİ SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0083-3/00 METAL KESİMCİ SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/7 1.0. AMAÇ Bu şartname, (12UY0083 3) Metal Kesimci Seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

BELGELENDİRME YÖNETİM PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME YÖNETİM PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ Talep edilen belgenin kararının verilmesi, belgelerin verilmesi, belge kapsamı ve geçerliliğinin sürdürülmesi, yenilenmesi, kapsamının genişletilmesi, daraltılması, askıya alınması veya iptal

Detaylı

11UY AHŞAP KALIPÇI BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY AHŞAP KALIPÇI BELGELENDİRME PROGRAMI SAYFA NO : 1/5 Programının Adı Programının Amacı Referans Dökümanlar Kapsamı Başvuru İçin Gerekli Olan Ön Şartlar Ahşap Kalıpçı Programı Bu program, Ahşap Kalıpçının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi

Detaylı

17UY SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SEVİYE - 5 BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SEVİYE - 5 BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

11UY SIVACI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

11UY SIVACI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0024-3 Sıvacı Seviye 3 adayının; niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Yapıların iç ve dış yüzeylerini korumak, düzeltmek, estetik bir görünüm

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME TABLOSU

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME TABLOSU GEÇERLİLİK SÜRESİ: 01.01.2019-31.12.2019 İNŞAAT İŞLERİ Ulusal Yeterlilik Referans Kodu-Seviye/ Birimi Türü luk Ücret ( almaya hak 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş 85 TL 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı

Detaylı

İSKELE KURULUM ELEMANI S3 ŞARTNAMESİ

İSKELE KURULUM ELEMANI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İskele Kurulum Elemanı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH İŞÇİSİ(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH İŞÇİSİ(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu yeterlilik, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini uygulayarak iş organizasyonu yapan, metal malzemeleri kesime hazırlayan; kesme dilimleme işlemlerini ve iş sonrası işlemleri yapan

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME TABLOSU

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME TABLOSU GEÇERLİLİK SÜRESİ: 09.06.2018-31.12.2018 İNŞAAT İŞLERİ Ulusal Yeterlilik Referans Kodu- Birimi Türü luk Ücret ( almaya hak 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş 85 TL 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği,

Detaylı

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ 1.0 AMAÇ Belgelendirme yöntemleri için ilgili teorik ve performans sınav soruları, senaryoları, sınav genel kuralları, sınav materyalleri ve sınav uygulama faaliyetlerini açıklamaktır. 2.0 KAPSAM Belgelendirme

Detaylı

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 1 Gündem Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler ile ilgili Mevzuat Ulusal Yeterlilik Sistemi

Detaylı

BİLGİ NOTU BOĞAZLIYAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

BİLGİ NOTU BOĞAZLIYAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BİLGİ NOTU MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU NEDİR? İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde

Detaylı

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH OPERATÖRÜ (SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH OPERATÖRÜ (SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu yeterlilik, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini uygulayarak iş organizasyonu yapan, metal malzemeleri kesime hazırlayan; kesme dilimleme işlemlerini ve iş sonrası işlemleri yapan

Detaylı

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0092-3 ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI (SEVİYE-3), mesleğinde çalışan ya da çalışmak isteyen bireylerin bu meslek için standartlaştırılmış bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olup

Detaylı

13UY ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI

13UY ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (13UY0139-3) Ön Terbiye Operatörü seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak

Detaylı

11UY SIVACI BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY SIVACI BELGELENDİRME PROGRAMI SAYFA NO : 1/5 Programının Adı Programının Amacı Referans Dökümanlar Kapsamı Sıvacı Programı Bu yeterlilik sıvacının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Yapıların

Detaylı

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması Tarih:..06 UY00-3/0 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) UY00-3/A İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun UY00-3/A Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi T 75 T 50 T 00 P 50 UY0054-3/00

Detaylı

OTOMOTİV BOYACISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV BOYACISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0005-3 OTOMOTİV BOYACISI (SEVİYE-3) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER Sayfa 1 / 7 Sayfa 2 / 7 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan, ancak mesleğinde

Detaylı

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0092-4 ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI (SEVİYE-4) mesleğinde çalışan ya da çalışmak isteyen bireylerin bu meslek için standartlaştırılmış bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olup

Detaylı

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu talimat plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 4) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslararası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde yapılabilmesi,

Detaylı

ŞİKÂYET ve İTİRAZ REHBERİ

ŞİKÂYET ve İTİRAZ REHBERİ Sayfa 1 / 5 1. AMAÇ Bu rehberin amacı; personel belgelendirme faaliyetleri, değerlendirme ve karar süreçleri ile ilgili konularda KAPSAM BELGELENDİRME Kuruluşuna şikâyet ve itirazların nasıl yapılacağına

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MYK SINAV TEŞVİKLERİ

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MYK SINAV TEŞVİKLERİ MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MYK SINAV TEŞVİKLERİ Ülkemiz insanının pek çoğunun yapmakta olduğu meslekle ilgili belge standardı bulunmamaktadır. Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından uluslar

Detaylı

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Isı Yalıtımcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

17UY KAMYON ŞOFÖRÜ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY KAMYON ŞOFÖRÜ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : Tarihi : Rev. Sayfa Rev. Tar. Açıklama No No 00 İlk Yayın - 01 01.05.2017 02 05.06.2017 Belgelendirme Asistanının sorumluluğu ile ilgili ifade netleştirildi Tanımlar ile ilgili başlık içeriği güncellendi

Detaylı

BELGELENDİRME YÖNETİMİ

BELGELENDİRME YÖNETİMİ 1.0 AMAÇ Talep edilen belgelerin verilmesi, belge kapsamı ve geçerliliğinin sürdürülmesi, yenilenmesi, kapsamının genişletilmesi, daraltılması, askıya alınması veya iptal edilmesi ile ilgili sistem ve

Detaylı

TCS ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TCS ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Belge almaya hak kazanan aday, ÜCRET LİSTESİNDE belirtilen ücrete ek olarak MYK ya (Mesleki Yeterlilik Kurumuna) ödenmesi gereken belge ücretini de TCS Belgelendirme ye ödemekle yükümlüdür. Belge ücreti,

Detaylı

12UY ALÇI LEVHA UYGULAYICISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY ALÇI LEVHA UYGULAYICISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ

MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ Sayfa 1 / 8 MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ Sayfa 2 / 8 HANGİ KONULARDA BİLGİ VERMEK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR? 01 Ağustos 2016 Tarih ve 29788 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Periyodik Kontrollerini

Detaylı

TCS Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti. Teorik Sınav 1 TOPLAM ÜCRET 150 TL 780 TL. Teorik Sınav. Teorik Sınav.

TCS Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti. Teorik Sınav 1 TOPLAM ÜCRET 150 TL 780 TL. Teorik Sınav. Teorik Sınav. TCS Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi: 22/01/2019 1-(11UY0011-3-Ahşap Kalıpçı-Seviye 3) (Rev. No:02) 1 (11UY0011-3/A1

Detaylı

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Meslekler Listesi. 2015/1 sayılı Tebliğ. Sıra No

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Meslekler Listesi. 2015/1 sayılı Tebliğ. Sıra No 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin

Detaylı

MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Doküman No İlk Yayın No Sayfa No PQ.PR.001 19.12.2017 2 20.12.2018 1/5 MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ No 01 25.07.2018 Madde No 4.9.,4.10. 6,7, İçeriği İlk belgelendirme sonrasındaki işleyiş tanımlandı. 6 ve 7

Detaylı

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması UY00-3/0 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) UY00-3/A İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması T 75 UY00-3/A Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi YETERLİLİK TOPLAM SINAV ÜCRETİ

Detaylı

SINAV ŞARTNAMESİ. Makina Bakımcı -5

SINAV ŞARTNAMESİ. Makina Bakımcı -5 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Bu şartname, Makine Bakımcı Seviye 5 (10UY0002-5) Ulusal Yeterliliğine göre adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını,

Detaylı

BELGELENDİRME YÖNETİMİ

BELGELENDİRME YÖNETİMİ Tarihi : Rev.N Sayfa Rev. Tar. Açıklama o No 00 İlk Yayın - 01 26.04.2017 İçerik Yeniden Düzenlenmiştir. - Madde 3.0 Sorumlular Başlığı altındaki Personel Belgelendirme Müdürü ile Karar Vericilerin sorumluluğuna

Detaylı

12UY0069-3/02 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0069-3/02 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 3) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslar arası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde

Detaylı

EDİRNE TSO Mart 2018

EDİRNE TSO Mart 2018 TOBB MEYBEM Bilgilendirme EDİRNE TSO Mart 2018 1 Gündem Tehlikeli meslekler mevcut durum MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Mevzuatı TOBB MEYBEM Oda Borsalar Örnek Çalışmalar 2 Tehlikeli işlerde mevcut durum

Detaylı

14UY PVC DOĞRAMA MONTAJCISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ

14UY PVC DOĞRAMA MONTAJCISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ Revizyon Takip Tablosu No Tarih Açıklama Sayfa No 00 02.02.2017 İlk Yayın 5 Bu doküman SC Proje Yönetim Danışmanlık Turizm ve Tic. Ltd Şti. ye aittir. Yazılı izin olmadan kopya edilemez veya çoğaltılarak

Detaylı

12UY0069-4/02 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 4 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0069-4/02 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 4 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 4) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslar arası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde

Detaylı

SINAV ŞARTNAMESİ AMAÇ:

SINAV ŞARTNAMESİ AMAÇ: AMAÇ: Bu sınav şartnamesi, yetki kapsamımızdaki yeterliliklerin gerektirdiği bilgi, beceri, yetkinlikleri ölçmek ve değerlendirmek için yapılan sınavların kapsamını, yapısını ve değerlendirme sistemini

Detaylı

ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI

ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI 1) 11UY0011-3 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 MÜLAKAT ÜCRET: 750 TL 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması 110 TL - 110 TL 220 TL 11UY0011-3/A2 Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki

Detaylı

SOLİD BELGELENDİRME GÖZ. İNŞ. İŞ SAĞ. VE GÜV. HİZM. LTD. ŞTİ. BELGELENDİRME KURALLARI VE POLİTİKASI

SOLİD BELGELENDİRME GÖZ. İNŞ. İŞ SAĞ. VE GÜV. HİZM. LTD. ŞTİ. BELGELENDİRME KURALLARI VE POLİTİKASI Solid Belgelendirme TS EN ISO/IEC 17024 standardı ve MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumunun) Ulusal Yeterlilikleri çerçevesinde standart gereklerine uygun olarak, talep edilen yeterlilik ve birimleri için sınav

Detaylı

11UY0024-3 SIVACI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ

11UY0024-3 SIVACI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0024-3 Sıvacı Seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı EOV AKADEMİ tarafından yürütülen personel belgelendirme faaliyetlerine ilişkin olarak ilgili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınan itiraz ve şikayetlerin değerlendirilmesi ile

Detaylı