İLAÇ ORDER. İlaç Order Ekranına gidebilmek için; Yatan Hastalarımız için Kullandığımız;

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İLAÇ ORDER. İlaç Order Ekranına gidebilmek için; Yatan Hastalarımız için Kullandığımız;"

Transkript

1 İLAÇ ORDER İlaç Order Ekranına gidebilmek için; Yatan Hastalarımız için Kullandığımız; Genel İşlemler >> Yatan Hasta >> Servis Defteri ekranını açmalıyız.

2 Açılan Servis Defteri ekranından; İlaç Order yapılacak hastanın isminin üzerine çift tıklanmalı. Bu sayede İlaç Order ekranına girmiş olacağız.

3 Açılan İlaç Order Ekranında; İlaç No alanına Mouse ile çift tıklayarak Order edilecek İlaçlar Listesine Girmiş olacağız.

4 İlaç Arama ekranında; İstenilirse İlaç adı alanında İlacın ticari ismi yazılarak İlaçların listelenmesi sağlanır. Ya da İstenilirse Jenerik Adı alanına aranan ilaca ait etken madde ismi yazılarak İlaçların etken madde bazında ticari isimleri ile birlikte listelenmesi sağlanır.

5 İlacın adi alanından arama örneği.

6 İlacın Jenerik (Etken madde) isminden arama örneği.

7 Listeden ilacı seçmek için ilacın üzerinde iken AKTAR butonuna basılmalıdır.

8 İlacı ekrana aldıktan sonra; Uygulama alanları doldurulmalıdır. Açıklama alanı İstenilirse doldurulabilir. Ekranın alt kısmında bulunan ONAY DURUMU yapmış olduğumuz order isteminde ki İlacın Klinik Eczane Arası işlem süreci bilgisini sunmaktadır.

9 Jenerik Adi (Etken Madde) alanından arayarak bulduğumuz İlaç, Eczane biriminin stoğunda yoksa yinede aktar butonu ile seçebiliriz.

10 Seçtiğimiz İlaç Eczane biriminin stoklarında bulunmadığı için; Sistem kullanıcıya iki seçenek sunmaktadır. İlk seçenek olan KENDİNDEN Seçeneği; Hasta İlacı yanında getirmiş ise KENDİNDEN butonuna basılmalıdır.

11 KENDİNDEN butonuna basarak seçtiğimiz ilaç ekranımıza Kendinden (K) checbox ı seçili bir şekilde yansımaktadır.

12 İkinci Seçenek Olan Muadilleri Seçeneğini seçtiğimizde karşımıza İlgili ilacın Eczane biriminde bulunan muadil ilaçlarını listeler.

13 Görüldüğü gibi ekrana gelen muadil ilaç listesinde ilaçların Eczanede bulunan stok bilgisini de sunmaktadır. Tamam butonuna basılarak İlgili İlaç ekrana alınmalıdır.

14 Örnekte görüldüğü gibi program seçtiğimiz ilacı muadili olan ilaç ile değiştirerek ekrana yansıtmaktadır.

15 İlaç Order ekranında Servis İlaçlarım Seçeneği; Programı açmış olduğumuz birime tanımlı olan, ilgili birimin kullanıcıları tarafından düzenlenmiş olan servis tarafından en sık kullanılan birden fazla ilaç grubuna ulaşmamızı sağlar.

16 Ekranın Sol kısmında oluşturulan ilaç grup isimleri, sağ kısmında ise bu gruplara ait ilaçlar bulunmaktadır. İstediğimiz ilaç grubunu seçmek için SEÇ butonunu tıklamalıyız.

17 Seçtiğimiz İlaç grubuna ait ilaçları aktarmak için TAMAM butonuna tıklamalıyız.

18 Dün kullanılan İlaçlar butonu ile; Hastaya yapılmış olan dün ve daha geçmiş tarihlere ait ilaç order bilgisini görüp aynı zamanda içinde bulunduğumuz işlem tarihine kopyalamayı sağlamaktadır.

19 Seç butonu ile tümü seçilip, Tamam butonu ile seçilen ilaçlar günümüze aktarılır.

20 İlaç Arama ekranında Kırmızı veya Yeşil Reçeteli bir ilacı aradığımızda ekranda Reçete tipi ve İlaç uyarı bilgisi ile ilgili ilacın durumu hakkında bilgi alabiliriz. Aktar butonuna bastığımızda ise;

21 Doktorun Kaşe Ve İmzasının gerektiği bir belgenin Eczane birimine sunulması gerektiği bilgisini İlgili Doktora sunuyoruz.

22 Hemen akabinde kullanıcıya Kırmızı Reçeteli ilaçlar için oluşturulmuş olan özel koşullar bilgisini sunmaktayız. Benzer bilgiyi Yeşil Reçeteli İlaçlar için de sunmaktayız.

23 Ardından Kırmızı Yeşil Reçete Butonu ile hastaya istemiş olduğumuz Kırmızı reçeteli ilacın raporun çıktısını sunuyoruz.

24 Raporun çıktısı yukarıda ki gibi olacaktır. İlgili Doktor İmza alanına ıslak imzasını atıp bu çıktıyı Eczaneye göndermelidir.

25 İlaç order ekranında TÜMÜ seçeneği; İlgili Hastaya o günkü işlem tarihinde order edilmiş Tüm birimlerde ki İlaç Order bilgisini sunmaktadır. Kliniğimiz dışında başka birimlerden (örneğin Yoğun Bakım yada Ameliyathane) order edilen ilaçların KULLANIM ŞEKLİ alanında ki renk KAHVERENGİ olarak yansımaktadır. Sadece Kendi Kliniğimizden yapılmış Order bilgini görmek için BİRİMİM seçeneği ile filtrelememiz gerekiyor.

26

27 İlaç Order ekranında ki ACİL sütunu; Yapılan orderda ki ilaçların CV olduğunu gösterir. Bu alanda ki bilgi parametrik olarak çalışır. V CV dönüşümü Hastane İdaresinin belirttiği bir saatte sistem tarafından otomatik olarak yapılır. Bu parametre dışında Kullanıcı manuel olarak ta isteği İlaçları Acil checkbox ı işaretleyerek CV yapabilir.

28 Stop seçeneği ile Doktor İstemiş olduğu İlacın Tedavisini durdurabilir. Tedavinin durdurulduğuna dair bilgiyi program Hemşire kullanıcısına bilgi olarak sunmaktadır.ayrıca Stoplanan bir ilaca ait İstem bilgisi de Eczaneye yansımamaktadır. Tekrar Stoplanan ilacın tedavisine devam etmek isteyen Doktor Stop seçeneğini kaldırmalıdır.

29 Enfeksiyon Uzman Onay Gerektiren İlaçlar Sistemimize tanımlıdır. Doktor Enfeksiyon Uzman onayı (EHU) onay gereken bir ilacı order etmek istediğinde ilaç arama alanında ilacın ismini yazdığında ilaç uyarı alanında bu ilaç ile ilgili uyarı metni ile karşılaşır. Aktar Butonuna basarak devam edilmelidir.

30 Aktar butonu ile ekrana alınan ilaç ile ilgili, Önce EHU Uyarı mesajı ile karşılaşmaktadır.

31 Ardından Doktora İstemiş olduğu ilacın EHU onayı gerektiğine dair yasal bilgilendirmeyi içeren mesaj sunulmaktadır. Doktor Tamam Butonuna basarak işleme devam etmelidir.

32 Ardından Program, istem yapan olan doktorun Enfeksiyon Uzmanının da görebileceği ilacı neden istediğine dair girebileceği açıklama formunu sunmaktadır. Doktor Anlamlı bir enfeksiyon açıklaması yazmalıdır. Ekran görüntüsünde görüldüğü gibi kullanılacak anlamsız bir cümle sistem tarafından uyarı mesajı ile red edilecektir.

33 Kurulacak anlamlı bir cümle ile Enfeksiyon Uzman Onayı butonuna basılarak, İlaç yazılan İstem nedeni açıklaması ile birlikte Enfeksiyon Uzmanının onayına sunulacaktır.

34 İlaç Order ekranında ki DİYET RASYON butonu ile birlikte, Doktor Hastaya o gün ve yatış süresi boyunca, hastanın kullanacağı Diyet tipini belirler.

35 Doktor Ana diyet tipi alanında ki alana Mouse ile çift tıklayarak, Diyet Tipleri Listesine ulaşabilir. Doktor istediği Ana diyet tipini Tamam butonuna basarak seçebilir. Ayrıca Hastaya uygulayabileceği Ek Diyet tiplerini de ek diyet tipi alanından seçebilir

SERVİS DEFTERİ. "Servis Defteri" ekranına şekildeki gibi giriş yapılmaktadır.

SERVİS DEFTERİ. Servis Defteri ekranına şekildeki gibi giriş yapılmaktadır. SERVİS DEFTERİ Servis defteri ekranı yatışı yapılan hastalar ve bu hastalara yapılan tetkik, tedavi, laboratuvar, radyoloji vb. uygulamalrın girilmesi ve girilen işlemlerin görülebilmesini sağlamaktadır.

Detaylı

1) Đlaç Malzeme Đstem... 1. 2) Order Girişi... 3

1) Đlaç Malzeme Đstem... 1. 2) Order Girişi... 3 S a y f a i S a y f a ii S a y f a iii ĐÇĐNDEKĐLER 1) Đlaç Malzeme Đstem... 1 2) Order Girişi... 3 S a y f a iv S a y f a 1 1) Đlaç Malzeme Đstem Đlaç / Malzeme Đstem formu; serviste yatan hastalara, seçilen

Detaylı

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz.

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz. Klavyeden F5 tuşu ile girişe başlanılır. Programı ilk kez kullanacak hekimlerin Kullanıcı Kod ve şifreleri Doktor kodları ile aynı olup bu bilgiyi Bilgi İşlem Merkezimizden veya sekreterlerinizden öğrenebilirsiniz.

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Sayfa No : 1 / 5 SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Önemli Not: Devir İşlemlerinin öncelikle MKYS sisteminden, daha sonra HBYS sisteminden yapılması

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

POLİKLİNİK DEFTERİ REÇETE YAZIMI. Poliklinik Defteri nden ilgili hastanın üzerine gelip üst bölümde bulunan ANAMNEZ sekmesine basılır.

POLİKLİNİK DEFTERİ REÇETE YAZIMI. Poliklinik Defteri nden ilgili hastanın üzerine gelip üst bölümde bulunan ANAMNEZ sekmesine basılır. POLİKLİNİK DEFTERİ REÇETE YAZIMI Poliklinik Defteri nden ilgili hastanın üzerine gelip üst bölümde bulunan ANAMNEZ sekmesine basılır. Anamnez Ekranının sağ tarafında bulunan butonlardan Reçete Yaz butonuna

Detaylı

Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı Anamnezlerim;Hasta adına kullanıcı tarafından yazılan anamnezleri, Bölüm Anamnezleri;Hasta adına

Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı Anamnezlerim;Hasta adına kullanıcı tarafından yazılan anamnezleri, Bölüm Anamnezleri;Hasta adına Randevular sekmesinde kullanıcının login olduğu Merkeze göre seçilen tarih aralığında birimlerdeki hasta randevuları listelenir. Kullanıcı randevu statüsüne(randevu Almış,Gelmiş,Gelmedi) ve randevu türüne

Detaylı

Uzaktan Eğitim Sistemi Firma Yönetim Paneli

Uzaktan Eğitim Sistemi Firma Yönetim Paneli Uzaktan Eğitim Sistemi Firma Yönetim Paneli Firmalar için hazırlanmış yönetim panelinin kullanma kılavuzu Giriş Sistemde Kullanıcı Arama Eğitim Atamalarının Yönetilmesi Kullanıcıya Ders Atanması Kullanıcıya

Detaylı

PROBEL Radyoloji Bilgi Sistemi

PROBEL Radyoloji Bilgi Sistemi PROBEL Radyoloji Bilgi Sistemi Eğitim Dökümanı Doküman No Yayın Tarihi Revizyon Tarihi Revizyon No PRBL-HBYS-30002 12.020.2018 Konu Probel Radyoloji Bilgi Sistemi Eğitim Dökümanı Menüler Uygulamayı Genel

Detaylı

Web Kayıt İşlemleri Hakkında Yardım Belgesi

Web Kayıt İşlemleri Hakkında Yardım Belgesi Web Kayıt İşlemleri Hakkında Yardım Belgesi Öğretim Üyelerimizin ve Öğrencilerimizin Dikkatine, Bu belge, sistemin kullanımı hakkında size yardımcı olması amacıyla hazırlanmıştır. Sistem hakkında sorunuz

Detaylı

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu Medikal Malzeme Satış Kılavuzu A Ulusal Bilgi Bankası (UBB) nedir? Tıbbi Cihaz Yönetmeliği direktifleri olan (93/42/EEC) Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC) ve Vücut

Detaylı

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu www.talyabilisim.net Sayfa 1 Ayarlar: E-Reçete için ilk önce sistemimizdeki tanımlı olan ilaç rehberini güncellememiz gerekmektedir. Güncelleme için gerekli olan ilaç rehberini; http://www.iegm.gov.tr/default.aspx?sayfa=fiyat_listesi

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU Sürüm 1.0 Ocak 2011 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş Ve Program Kullanımı 2. Provizyon Süreci 3. Paket Oluşturma ve Fatura Gönderim Süreçleri 1 1. Sisteme

Detaylı

HASTA I LAÇ ORDER I STEMI UYGULAMASI

HASTA I LAÇ ORDER I STEMI UYGULAMASI HASTA I LAÇ ORDER I STEMI UYGULAMASI Dokümanın amacı Hasta ilaç istemlerinin E Order sistemi üzerinden nasıl yapılacağına yönelik bir eğitim klavuzudur. Programa Giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan

Detaylı

1 Organizasyon Tanımlama

1 Organizasyon Tanımlama İçindekiler 1 Organizasyon Tanımlama... 3 1.1 Şirket Tanımlama... 3 1.2 Kullanıcı Tanımlama... 3 1.3 İş Akışında Kullanılacak Grup/Birimlerin Oluşturulması... 3 1.4 Oluşturulan Grup/Birim Altına Kullanıcı

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

POLİKLİNİK DEFTERİ. Amacı;

POLİKLİNİK DEFTERİ. Amacı; POLİKLİNİK DEFTERİ Amacı; Poliklinik Defteri, Polikliniğe başvuran hastaların poliklinik içerisindeki tedavi işlemlerinin sisteme giriş yapıldığı kısımdır. Ayaktan başvuran hastaların Anamnez, Karar ve

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Meryem Yavaş Boyut Ltd. Şti Temmuz 2008 Özet : Bu doküman, Selçuk Ecza Deposu web depo uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Web depo uygulamasının

Detaylı

TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE

TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE Konu : 6.8.2.6 Versiyon Güncellemesi Hakkında Tarih : 22.04.2014 Sayı :00014/22022014 TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

BOLOGNA İŞLEMLERİ. Seçilen fakülte bölüm programı düzenlemek için; Değiştir butonuna tıklayınız.

BOLOGNA İŞLEMLERİ. Seçilen fakülte bölüm programı düzenlemek için; Değiştir butonuna tıklayınız. BOLOGNA İŞLEMLERİ Öncesi yapılması gereken işlemler 1. Fakülte Bölüm Programlarınkontrol edilmesi (Akademik İşlemler>Fakülte Tanımları) (Akademik İşlemler > Bölüm Tanımları) (Akademik İşlemler > Program

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

Web Labaratuar Modulu

Web Labaratuar Modulu Web Labaratuar Modulu http://212.156.99.42:777/mlis Linkini web tarayıcıların(google Chrome tercih sebebi) adres satırına linki yazıp Enter butonu tıklanır. Kullanıcı ekranı karşımıza gelir. Karşımıza

Detaylı

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır.

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır. NÜTRİSYON TAKİBİ Nütrisyon takibi; Erişkin ve Çocuk hastalarda belirlenmiş olan sistem sorgularının kayıt edildiği, çocuk hastalar için oluşturulmuş formülasyona göre; erişkin hastalar için değerlendirme

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Doküman No: F-70 Yürürlük Tarihi: 28.12.2015 1 Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri Versiyon Bilgisi Doküman No 1

Detaylı

YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ

YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ http://www.sencard.com.tr adresi online işlemler bölümünde yer alan sencard provizyon uygulaması üzerinden kullanıcı adı ve kurum şifresi ile sencard Yatarak OTS sistemine

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KLAVUZU

SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KLAVUZU SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KLAVUZU Başkanlığımızda faaliyet göstermekte olan Medula Hastane, Medula Eczane, Medula Optik ve Medula Şahıs Ödemeleri birimlerine gün içersinde birçok sorun bildirilmekte

Detaylı

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi malzeme reçetesi karşılayacak olan meslektaşlarımızın reçete arkasına eklenmesi gereken

Detaylı

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, 5 Haziran 2007 Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, Sizlere, müşterilerimize sunduğunuz Eğitim ve Destek kalitesini arttırmanıza katkıda bulunmak ve teknik çalışmalarınıza destek olmak üzere hazırladığımız Teknik

Detaylı

Luca Fatura Aktarım İşlemi

Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Muhasebe Yazılımında Fatura aktarım işlemini Muhasebe Modülü > Fiş İşlemleri> Fatura Aktarımı Alanından yapabilirsiniz. Bu alanın seçtiğinizde fatura aktarım ekranı başka

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Konu : TEBEOS GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA Tarih : 03-10-2014 Sayı : 0005/03102014 TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü 1 Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü Eczanem Otomasyon Sistemi Sms Modülü, değişik gönderim seçeneklerine ile her ihtiyaca göre mesaj gönderim

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR?

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? EĞİTİM DOSTLARI www.egitimdostlari.org ÖĞRETMENLER NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? ADIM: 1 SİTEYE GİRİŞ Giriş butonu sayfanın sol üst tarafında bulunmaktadır. Üye girişi veya kayıt yapmak için buraya tıklayınız.

Detaylı

KULLANICI PORTALI KOLAY KULLANIM KLAVUZU

KULLANICI PORTALI KOLAY KULLANIM KLAVUZU KULLANICI PORTALI KOLAY KULLANIM KLAVUZU Bu klavuz kamudasinav.com'a yeni kayıt olmuş kullanıcıları sitenin genel kullanım özellikleri ve kullanım kuralları ile ilgili bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu İçerik İçerik 01 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) 03 Çalışma Alanı Fiyatlar Grafik İşlem Tarihçe Ayarlar 04 Emir Girişi Pozisyon Açma Pozisyon Kapama 01 Kurulumu Kurulumu B urganfx setup dosyasını

Detaylı

Okunmuş Kitaplar(Ödünç Verilenler)

Okunmuş Kitaplar(Ödünç Verilenler) Okunmuş kitaplar listesi, kütüphanenizde ödünç olarak verdiğiniz kitapların listelerini almak istediğinizde kullanabileceğiniz bir lsiteleme ekranıdır. Bu ekrandan kütüphanenizde hangi kitapların kimler

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 18.08.2017 Copyright 2017 AKINSOFT 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi AKINSOFT WOLVOX

Detaylı

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız.

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler ürününe E-Fatura uygulaması çözümleri eklenmiştir. E-fatura uygulama çözümü 2 aşamada tamamlanmaktadır. 1. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler yazılımında

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU EUP

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU EUP GİRİŞ Bu kılavuz; 18/12/1953 tarihli ve 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanuna göre hazırlanan Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) üzerinden eczane açmak için başvuruda bulunan eczacıların İl

Detaylı

UNICO JIRA DASHBOARD OLUŞTURMA

UNICO JIRA DASHBOARD OLUŞTURMA UNICO JIRA DASHBOARD OLUŞTURMA JIRA DA KENDİ PANELİMİ NASIL OLUŞTURURUM? 1. «Kontrol Panelleri» butonuna tıklanır. 2. Açılan listede en aşağıda bulunan «Kontrol Panellerini Yönet» seçeneğine tıklanır.

Detaylı

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. ÖncelikleSGK Kurumsal Hekim Şifresi Alınması Gereklidir HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir 01.07.2012 tarihinden itibaren e-reçete uygulamasına geçilecektir. E-reçete uygulaması ile

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

BİLGİ TOPLAMA FORMU KULLANIM BİLGİLERİ

BİLGİ TOPLAMA FORMU KULLANIM BİLGİLERİ BİLGİ TOPLAMA FORMU KULLANIM BİLGİLERİ 1-SİSTEME GİRİŞ Tarafınıza verilmiş olan ÇKYS şifresi ile giriş yapılmalıdır. Açılan bölümden şekil de görüldüğü gibi İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi, altta açılan

Detaylı

Nokta Yazılım Diyaliz v3 Program Klavuzu Diyaliz v3 Giriş :

Nokta Yazılım Diyaliz v3 Program Klavuzu Diyaliz v3 Giriş : Nokta Yazılım Diyaliz v3 Program Klavuzu Diyaliz v3 Giriş : Nokta Yazılım Diyaliz v3 programına eğer ilk defa giriyorsanız; Kullanıcı Adı: admin Şifre: 2 Programınızı standart tanımlanan şifreler ile açtıktan

Detaylı

SAĞLIK TAKİP OTOMASYONU

SAĞLIK TAKİP OTOMASYONU SAĞLIK TAKİP OTOMASYONU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - Sağlık ve yardım Takip

Detaylı

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI AUTODESK ACADEMIC RESOURCE CENTER (ARC) İÇİN - Adım adım AutoDesk ürünleri indirme ve lisanslama rehberi Eğitim amaçlı olarak öğrenci laboratuvarlarındaki bilgisayarlara kurmak için, AutoDesk ürünlerinin

Detaylı

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1. REÇETEDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER Reçeteyi düzenleyen sağlık hizmeti sunucusunun adı veya MEDULA tesis kodu, Hasta adı soyadı, T.C. Kimlik

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ TC İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU İçindekiler WEB İçerik Sistemine Giriş Bilgileri... 3 Sunucu, Şifre, SQL, yedekleme, Debug... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

SMSOKUL KULLANIM KILAVUZU V. 1.0

SMSOKUL KULLANIM KILAVUZU V. 1.0 SMSOKUL KULLANIM KILAVUZU V. 1.0 Smsokul Kullanım Ekranı Gönderilebilecek sms miktarı Okul bilgileri güncelleme butonu Sms okul yapılan havale bildirimi Sistemden Çıkış Yapmak için kullanılır. 1 adet cep

Detaylı

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ Sayfa No : 2 / 13 DEĞİŞİKLİK N0 TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN 0 19.04.2018 İlk yayın Oğuz

Detaylı

MTP KULLANIM KLAVUZU

MTP KULLANIM KLAVUZU MTP KULLANIM KLAVUZU İçindekiler MTP KULLANIM KLAVUZU İçindekiler... 1 ANA MENÜ... 2 Firma Ve Müşteri Bilgilerini Güncelleme... 3 Maliyet Hesaplamaları... 4 AYARLAR... 6 TEKLİF HAZIRLAMA... 6 Teklif Ekranı...

Detaylı

ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ

ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ Internet tarayıcısı adres alanına http://online.demirhayat.com.tr/eczane.aspx yazılarak programa girilir. Aşağıdaki logon ekranından mevcut kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

HBYS üzerinden PACS a erişim ve kullanım açıklaması.

HBYS üzerinden PACS a erişim ve kullanım açıklaması. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi HBYS üzerinden PACS a erişim ve kullanım açıklaması. İZMİR 26.04.2016 hastane.ege.edu.tr adresine girip, Elektronik Hasta Dosyası linkine tıklayınız. Kullanıcı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Sayın Bologna Birim Sorumlusu, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM PROGRAMLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Bu kılavuz Üniversitemizde Bologna Sürecine uyum çalışmaları kapsamında hazırlanan Program

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

AKILCI LABORATUVAR KULLANIM KILAVUZU

AKILCI LABORATUVAR KULLANIM KILAVUZU AKILCI LABORATUVAR KULLANIM KILAVUZU 1- Akılcı Laboratuvar Rapor Formatları T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji ve Tıbbı Patoloji raporlarının standart

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ AMİR İŞLEMLERİ. Didem AKKAYA Şubat 2014 v1.

Kullanıcı Kılavuzu. T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ AMİR İŞLEMLERİ. Didem AKKAYA Şubat 2014 v1. Kullanıcı Kılavuzu T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ AMİR İŞLEMLERİ Didem AKKAYA Şubat 2014 v1.0 İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Amir Tarafından Taleplerin Listelenmesi...

Detaylı

HALK SAĞLIĞI LABORATUARI WEB MODÜLÜ

HALK SAĞLIĞI LABORATUARI WEB MODÜLÜ HALK SAĞLIĞI LABORATUARI WEB MODÜLÜ SIRASIYLA YAPILACAK İŞLEMLER ve SORULMASI MUHTEMEL SORULAR: 1. Web modülüne giriş yapma (Login) --> Kullanıcı Adı ve Şifre nasıl alınır? 2. Hastanın muayene işlemleri

Detaylı

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır.

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır. 5 Haziran 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Genel TOPLU TRANSFER ĐŞLEMLERĐ Toplu transfer işlemleri üç alt bölümde incelenecektir. Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden

Detaylı

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ. agid_yk agidyk

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ.   agid_yk agidyk ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma Firma Yetkilisi www.ecbs.cevre.gov.tr üzerinden e-devlet şifresi ile EÇBS

Detaylı

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Bölüm:............................ Programın Amacı ve Size Katacakları 2.Bölüm:........................... Programın Genel Özellikleri 3.Bölüm:............................

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ECTS YÖNETİM PANELİ KULLANIM KILAVUZU

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ECTS YÖNETİM PANELİ KULLANIM KILAVUZU 1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ECTS YÖNETİM PANELİ KULLANIM KILAVUZU 1. BİRİM İŞLEMLERİ... 2 1.1 BİRİM (FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL, ENSTİTÜ, MESLEK YÜKSEKOKULU) ÖĞRENİM ÇIKTILARININ EKLENMESİ... 2 1.2 BİRİM

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU 2016 1 İÇİNDEKİLER SATINALMA TALEP GİRİŞİ... 3 TALEPTEN TEKLİF OLUŞTURMA... 11 TALEPTEN SİPARİŞ OLUŞTURMA... 16 2 SATINALMA TALEP

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KLAVUZU

SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KLAVUZU SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KLAVUZU Başkanlığımızda faaliyet göstermekte olan Medula Hastane, Medula Eczane, Medula Optik ve Medula Şahıs Ödemeleri birimlerine gün içersinde birçok sorun bildirilmekte

Detaylı

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon MENÜ AYARLAMA Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Fusion@6 serisi ürünlerde ürün ana menüsü çeşitli temalarla görsel olarak

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Personel Modülü Kullanım Kılavuzu 1 1. GİRİŞ... 3 2. YÖNETİCİ GİRİŞİ... 4 3. PERSONEL TANIMLARI... 4 3.1 Personel Tanımlarına Erişim... 4 3.2 Personel

Detaylı

Port-ALL Kullan m K lavuzu

Port-ALL Kullan m K lavuzu Port-ALL Kullan m K lavuzu V1. 27.07.2009 1 / 29 İçindekiler: 1) Kullanıcı Girişi 2) Ayakta Tedavi Sigortal Bulma ve Kimlik Kontrolü Hasta Bilgi Formu Bas Poliçe Seçimi ve Teminat Görme Branş Seçme Doktor

Detaylı