ÖĞRENCİ BİLGİLERİ OKUL BİLGİLERİ AİLE BİLGİLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRENCİ BİLGİLERİ OKUL BİLGİLERİ AİLE BİLGİLERİ"

Transkript

1 135 Plunkett Rd, Toronto, ON, CANADA, M9L 2J7 Tel: +1 (416) Fax: +1 (416) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Soyadı Adı Cinsiyeti Kan Grubu Doğum Tarihi YYYY MM DD Doğum Yeri Yaşı Adresi Posta Kodu Telefon (Ev) OKUL BİLGİLERİ Devam Ettiği Okulun Adı Sınıfı Adresi Telefon Fax Web Adresi AİLE BİLGİLERİ Baba Soyadı Baba Adı Doğum Tarihi YYYY MM DD Mesleği İş Adresi Telefon (Cep) Telefon (İş) Anne Soyadı Anne Adı Doğum Tarihi YYYY MM DD Mesleği İş Adresi Telefon (Cep) Telefon (İş) Under the Personal Information Protection and Electronics Documents Act (PIPEDA), NILE Academy is committed to protecting the personal information of all our constituents. All information collected on this form is in accordance with the NILE Academy Privacy Policy.

2 OKUYAN KARDEŞ BİLGİLERİ Soyadı Adı Doğum Tarihi YYYY MM DD YYYY MM DD YYYY MM DD Sınıfı Devam Ettiği Okulun Adı REFERANS BİLGİLERİ Soyadı Adı Mesleği İşyeri Adı Telefon (Cep) Öğrenciye Yakınlığı ÖĞRENCİ SAĞLIK BİLGİLERİ 1. Devamlı olan bir sağlık probleminiz var mı? Var ise belirtiniz. 2. Daha önce geçirdiğiniz bulaşıcı bir rahatsızlığınız var mı? 3. Daha önce psikolojik sorun yaşadınız mı? 4. Herhangi bir alerjiniz var mı? Var ise belirtiniz. 5. Sürekli kullandığınız bir ilacınız var mı? Var ise belirtiniz. Under the Personal Information Protection and Electronics Documents Act (PIPEDA), NILE Academy is committed to protecting the personal information of all our constituents. All information collected on this form is in accordance with the NILE Academy Privacy Policy.

3 NİL AKADEMİ KAYIT SÖZLEŞMESİ Nil Akademi tarafından, iş bu sözleşmenin sonunda adı soyadı ve adresi bulunan öğrenci velisi (bundan sonra veli olarak anılacaktır)ne sunulan, eğitim öğretim, kitap temini, okul kıyafeti, vize ve resmi işlem masrafları, sağlık sigortası, okul sonrası aktivite (aldığı takdirde)öğle yemeği, okul servisi ve yurt hizmetlerinin (barınma, kahvaltı ve aksam yemeği) aşağıda belirtilen hükümlerin uygulanacağı konusunda okul ve veli 1 yıl için anlaşmıştır. TANIMLAR Madde 1: Okul: Öğrenci: Veli: Mevzuat: OMEB: Ücretlendirmeler Sözleşmede Adı Geçen Öğrencinin Kaydının Yapılacağı NIL Academi yi, Okulda öğrenim görmek isteyen sözleşmenin sonunda adı ve soyadı yazılı olan kişiyi Öğrencinin her türlü yasal durum ve davranışından sorumlu olan sözleşmenin sonunda adı ve soyadı yazılı olan kişiyi, Öğrenci, veli ve okul arasındaki bu sözleşmenin konusunu ilgilendiren ve okul içerisindeki her türlü faaliyetleri düzenleyen ilgili kanun, yönetmelik, yönerge, genelge ve diğer yazıları, Ontario Milli Eğitim Bakanlığı nı ifade eder. Eğitim Öğretim Ücreti Senelik olarak ödenmesi gereken okul ücretidir. Kitap Kiralama Ücreti Senelik olarak öğrencinin kitap ihtiyaçlarını karşılamak üzere ödenen ücrettir. Öğrenci kiraladığı kitabı yeniden kullanılabilecek durumda dönem teslim eder. Kıyafet Ücreti Senelik olarak okulun antlaşmasının olduğu şirketten temin edilen kıyafet ücretidir. Her öğrencinin 2 takım okul kıyafetini bulundurması zorunludur. Vize ve Resmi İşlem Masrafları Öğrenci için Kanada Öğrenci Vizesi alınması veya bu vizenin uzatılması için ödenen ücrettir. Bu ücrete zorunlu olarak bulunması gereken Kanada da vesayet işlem ücreti de dahildir. Zorunlu Sağlık Sigortası Kanada da zorunlu olan, senelik olarak ödenen, sağlık giderleri için yaptırılan sigorta ücretidir. Yurt Ücreti Öğrencinin Nil Academi de öğrenci olduğu müddetçe kalabildiği yurt için senelik olarak ödenen barınma, kahvaltı ve akşam yemeği ücretleridir. Bu ücrete elektrik, su, doğal gaz ve internet ücretleri dahildir. Yurt ücreti paket ücrettir. Okul Servis Ücreti Öğrencinin kaldığı yer ile okul arasında taşınmasını temin için düzenlenen servis ücretidir. Öğle Yemeği Ücreti Öğrencinin izin günü haricinde yediği öğle yemeği için ödenen ücrettir. Okul Sonrası Aktivite Ücreti Öğrencinin okul sonrasında ve tatillerde okul tarafından düzenlenen ve geçerli bir neden (hastalık gibi) harici katılımın zorunlu olduğu aktiviteler (sinema, gezi, piknik, spor aktiviteleri) için ödenmesi gereken ücrettir. Bu hususta öğrenciden gelen talep üzerine yapılan ekstra ya da daha maliyetli aktiviteler için ekstra ücret ödenmesi gerekebilir. Aktiviteler okul programına ve hava şartlarına göre düzenlenir. Bu ücrete aktivitenin yapılacağı yere ulaşım dahildir.

4 İndirim ve Burslar İndirim ve burslar sadece eğitim-öğretim ücreti üzerinden yapılır. Erken Kayıt indirimi Belirlenen tarihten önce gelecek eğitim-öğretim yılıyla ilgili belirlenen peşinatın ödenmesi sonucu kazanılan eğitim-öğretim ücreti üzerinden yapılan %5 indirimdir. Erken kayıt indirimi alan öğrenci eğer taksitle ödeme yapacaksa taksitleri Temmuz 2011 de başlar ve en son taksit en geç 15 Mayıs 2012 de ödenir. Erken kayıt indirimi almaya hak kazanan öğrencinin taksitlerini anlaşılan miktar ve zamanlarda ödemesi gerekir. Aksi durumda bu hakkı kaybedebilir ve miktar eski haliyle talep edilir. Peşin ödeme indirimi Öğrencinin gelecek eğitim-öğretim yılı eğitim-öğretim ücretinin tamamını peşin ödemesi halinde eğitim-öğretim ücreti üzerinden yapılan %5 indirimdir. Peşin ödeme indirimi erken ödeme indirimi ile beraber uygulanabilir. Kardeş indirimi :Öğrencinin kardeşine her sene belirlenen miktarlarda yapılan indirimdir. Kardeş indirimi erken kayıt indirimi ve peşin ödeme indirimi ile beraber uygulanabilir. Taksit Öğrencinin imzalanan antlaşmayla belirlenen miktarı konuşulup belirlenen miktarlarda ve zamanlarda ödemesi yükümlü olduğu miktarlardır. Başarı bursu Öğrencinin sene sonunda yapılan gelecek eğitim-öğretim yılı için başarı bursu alacak öğrencilerin belirlendiği sınavda sınav öncesinde ilan edilen miktarlarda sınav sonucuna göre almaya hak kazandığı eğitim-öğretim bursudur. Öğrencinin ders durumunda ya da disiplin durumunda değişiklik olursa bu indirimler gözden geçirilebilir. İhtiyaç bursu Öğrencinin okul mütevelli heyetine mali durumunu ispat eder destekleyici belgelerle başvurduğu, yukarıdaki indirim ve bursların haricinde okul mütevelli heyetince yapılması uygun görülen burs tutarıdır. Bu burs diğerlerinden farklı olarak yurt hizmetleri ve öğle yemeği beraber ya da verilmesi uygun görülen biri- bedellerini de kapsar. Öğrencinin mali durumunda, ders durumunda ya da disiplin durumunda değişiklik olursa bu indirimler gözden geçirilebilir. Depozito Öğrenciden kitap kiralama, demirbaş eşya kullanımı (okul ve yurt) konularında muhtemel hasarlar için alınan bedeldir. Öğrenci kayıt esnasında bu bedeli öder, okulla ilişiği kesildiğinde geçmişte eğer bir hasara meydan verilmemişse bu bedel eksiksiz geri ödenir. Verilen hasarlar buradan karşılanır ve tekrar belirlenen miktara tamamlanması öğrenciden/veliden istenir. Depozito ücreti 500 CAD dır. GENEL ESASLAR Madde 2 Okulumuzda öğrenciye eğitim-öğretim, kitap temini, okul sonrası aktivite (aldığı takdirde) öğle yemeği, okul servisi, ve yurt hizmetleri (barınma, kahvaltı ve aksam yemeği) sunulacaktır. Madde 3 Okul her şeyden önce eğitim ve öğretim kurumu olduğundan; Okula elektronik eşya (radyo, mp3 player, ipod, game paye telefon, vb.), gazete, broşür ve benzeri şeyler ile gayri ahlaki veya siyasi içerikli yayın getirilmemesi,

5 Ders içinde veya ders dışında hiçbir ideolojik konuşma yapılmaması, Sigara, uyuşturucu ve benzeri bağımlılık yapıcı maddelerin kullanılması, Genel edep-adap kuralları çerçevesinde bulunmayan tutum ve davranışlarda bulunulmaması, okul kılık kıyafet yönetmeliği ve örf ve genel ahlaka aykırı kıyafetlerle okulumuza gelinmemesi eğitim ve öğretim sıhhati açısından çok önemlidir. Okulumuzda bu konularda kesinlikle taviz verilmez. Madde 4 Öğrenci okulun demirbaşlarına zarar veremez. Verirse zarar bedeli öğrenciden alınır (Tamirat yaptırılıp tahsilatı öğrenciden yapılır). Okul bu amaç doğrultusunda velinin kredi kartını kullanabilir. Öğrenci hakkında OMEB mevzuatınca işlem yapılır dosyasına işlenir. Madde 5 Bu sözleşmeye ait hizmetlerin tamamı OMEB tarafından yayınlanan veya onaylanan mevzuat çerçevesinde verilecektir. Okul içerisindeki her türlü faaliyet bu hükümlere uygun olacaktır. Madde 6 Sözleşme şartlarına uymayan öğrencilerin kayıtlarının silinmesine okul idaresi karar verir. Madde 7 Gerek okul idaresinin gerek de velinin talebiyle herhangi bir şekilde kaydı silinecek öğrencinin okula herhangi bir borcu bulunmaması gerekir. Okulla ilişiği kesilen öğrenciden bulunduğu dönemin ücreti tahsil edil ir. Okula borcu bulunan yada okuldan ödünç aldığı kitapları, (araç-gereç vs.) geri iade etmeyen öğrencinin transkript, öğrenci karnesi, öğrenci belgesi, diploma gibi resmi evrakları borç kapanana kadar öğrenciye iade edilmez. Madde 8 Kayıt sildirme durumunda öğrenci velisinin dilekçe ile başvurusu ve dilekçe tarihi esas alınır. Madde 9 Eğitim-Öğretim başladıktan sonra okulumuzdan ayrılan veya devamsızlıktan veya diğer sebeplerden dolayı kaydı silinen öğrencinin tahsil edilen ücreti iade edilmez. Bulunduğu dönemle alakalı eksik kalan kısım tahsil edilir. Madde 10 İş bu sözleşmeye göre eğitim-öğretim dönemi için verilecek olan eğitim-öğretim yurt hizmetleri (barınma, kahvaltı ve aksam yemeği) öğle yemeği okul servisi sağlık sigortası kitap kiralama okul kıyafeti vize ve resmi işlem ücretleri okul sonrası aktivite ücretleri depozito kayıt ücreti karşılığı vergiler (HST) dahil toplam ücret CAD (Kanada Doları) dır. Nil Academi vergi oranlarındaki değişiklikleri bu ücretlere yansıtma hakkını saklı tutar. Alışılmamış/ beklenmedik etki veya sebeplerle Nil Academi zikredilen ücretleri yeniden düzenleyebilir. Bu ücretin tahsilatı sözleşmenin ekinde yer alan ve bu sözleşmenin ayrılmaz bir parçası olan ödeme planında kesin olarak belirtilen vadelerde ve şekilde yapılacaktır. Veli ödemelerini yaparken eğer CAD dışında bir para birimiyle ödeme yapacaksa günün kur paritesi üzerinden belirlenen miktarı CAD karşılığı olmak üzere ödemekle yükümlüdür. Veli ödemelerinin taksitle yapacaksa son taksitin tarihi 16 Mayıs 2012 yi geçemez. Geç kayıtlarda öğrencinin devam etmediği önceki ayların ücreti eğitim-öğretim, yurt hizmetleri (barınma, kahvaltı ve aksam yemeği), öğle yemeği, okul servisi okul sonrası aktivite ücretlerinden oranlanarak düşülür. Yeni dönem kaydı için önceki dönemlere ait borç olmaması gerekir. Madde 11 Ödemelerde herhangi bir uyuşmazlık söz konusu olursa okul kayıtları esas alınacaktır.

6 Madde 12 Kaldığı yurt ile ilişiği kesilen öğrencinin durumu Kanada yetkililerine yazı ile bildirilip öğrencinin ülkeyi terk etmesi sağlanır. Madde 13 Öğrenci harçlıkları ana hesap yoluyla gönderilemez. Madde 14 Yeni öğrenciler için okula ilk gelişte ücretsiz karşılama yapılır. Daha sonraki karşılamalar için talep edildiği takdirde karşılama servisi ayarlanır. TEMERRÜDE DÜŞÜLMESİ Madde 15 İş bu sözleşmenin ekinde yer alan ve bu sözleşmenin ayrılmaz bir parçası olan ödeme planına bağlanmış ve vadeleri kesin olarak belirtilmiş olan taksitlerimden birbirini izleyen en az ikisinin ödenmeyerek temerrüde düşülmesi ve ödenmeyen taksitlerin sözleşme bedelinin %10 unu bulması halinde bir hafta süre verilerek muacceliyet uyarısında bulunulmasından sonra, bakiye kalan borcun tamamının muaccel hale geleceğini kabul ve beyan ederim. KANUNİ İKAMETGAH Madde 16 İş bu sözleşmede yer alan hususların yerine getirilmesi ve gerekli tebligatların yapılabilmesi için aşağıda belirttiğim adresimin yasal ikametgahım olduğunu beyan eder, adres değişikliğimi yazılı olarak okulunuza bildirmediğim takdirde, bu adrese yapılacak tebligatın geçerli olacağını kabul ve taahhüt ederim. İş bu sözleşme 16 maddeden oluşmaktadır. İş bu kayıt sözleşmesinin tüm hükümlerini eksiksiz olarak okudum, anladım ve herhangi bir tereddüdüm olmaksızın tamamen hür irade ve arzumla kesin olarak kabul ediyorum, iş bu sözleşmenin bir nüshası tarafıma teslim edilmiştir. Kredi Kartı Bilgileri (Lütfen BÜYÜK harflerle ve okunaklı yazınız) Kredi Kartı Sahibinin Adı-Soyadı Kredi Kartı Visa Mastercard American express Kredi Kartı No. (AY) (YIL) Güvenlik Kodu Velinin Öğrencinin Adı Soyadı Adı Soyadı Adresi İmzası Tarih İmzası Tarih

7 NİL ACADEMİ DİSİPLİN SİSTEMİ Okul Müdürü, öğrenci işlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı ve 2 Öğretmenden oluşan Nil Academi disiplin kurulu, uygulamış olduğu disiplin sistemini, kayıtlı olduğu Ontario Minister Of Education, Ontario Eğitim Bakanlığı, kuralları paralelinde, ve Ontario eyaletinde bulunan özel okullarda takip edilen disiplin sistemini takip etmektedir. Okulumuzda veya yurtlarımızda işlenilen kural ihlallerinin derecesine göre, iki ayrı disiplin takibi uygulamaktadır; Referral (Sevk) ve Demerit (Uyarı). Referral (Sevk) disiplinsizlik halinin resmi olarak kaydedilmesi Referral, herkesçe yanlış bir fiil olduğu kabul edilen durumlarda disiplin komitesi tarafından uygulanır. Referral almayı gerektiren kural ihlalleri durumunda 4 aşama uygulanır; Referral Aşamaları Birinci Aşama: (Warning Letter), İlk kural ihlalinde öğrenci uyarı mektubu alır İkinci Aşama: (In School Suspension), aynı kuralın iki defa ihlalinde öğrenci okul içi uzaklaştırma cezası alır Üçüncü Aşama: (School Suspension), aynı kuralın üçüncü defa ihlalinde, öğrenci okuldan belirtilen süre kadar uzaklaştırma cezası alır Dördüncü Aşama: (School Expulsion), aynı kuralın ihlaline devamı halinde öğrenci okuldan süresiz uzaklaştırılır. Referral almayı gerektiren kural ihlallerinden bazıları Okul veya yurt giriş/çıkış saatlerine riayet etmemek Okul, yurt veya bunların dışında kumar/şans oyunlarını oynamak, bunlarla ilgili malzemeyi(oyun kartları vb.) okulda veya yurtta bulundurmak. Bununla ilgili olarak, olay okul idaresi tarafından sonradan öğrenilse de yaptırım uygulanır. Okul, yurt veya bunların dışında gayri ahlaki durumlarda bulunmak. Bununla ilgili olarak, olay okul idaresi tarafından sonradan öğrenilse de yaptırım uygulanır. Sigara, alkol yada herhangi bir uyuşturucu kullanmak, Kavga etmek, kavgaya karışmak, kavga için tahrik etmek, Ahlaksız, küfürlü, hakaret içeren sözler kullanmak, Okul ve yurt idaresine yada öğretmenlere ve belletmenlere yanıltıcı bilgi vermek, karşı gelmek, saygısızlık yapmak, hakaret etmek, Okul ve yurt kurallarına, programlarına, aktivitelerine uymamak, katılmamak, Elektronik eşyalarını (Cep telefonu, laptop, ipod, mp3 player, ve benzeri) kullanmaması gereken zamanlarda (belirli zamanlar haricinde) veya uygun olmayan şekilde kullanmak, Mazeretsiz olarak okula 2 gün devamsızlık yapmak, Ödev veya sınavlarda kopya çekmek, Okul veya yurt eşyalarına kasıtlı olarak zarar vermek, (ayrıca maddi zarar gideri, öğrenci velisinden tahsil edilir) Okulda veya yurtta başkalarının eşyasını izinsiz almak, kullanmak,

8 Demerit (Uyarı) ceza puanı verilmesi Öğrencilerin kural ihlalleri halinde demerit ceza puanı alması şeklinde olur. Öğretmenler ve okul idarecileri demerit vermeden önce isterse öğrenciyi uyarabilir, fakat uyarmak zorunda değildir. (In School Suspension) 60 Demerit alan öğrenciye referral 2. aşama yani okul içi uzaklaştırma uygulanır, (School Suspension) 120 Demerit alan öğrenciye referral 3. aşama yani belirtilen süre kadar okuldan uzaklaştırma uygulanır, (School Expulsion) 180 Demerit alan öğrenciye okuldan süresiz uzaklaştırılma yani referral 4. aşama uygulanır. Demerit almayı gerektiren kural ihlallerinin tekrarı durumunda 3 defa aynı maddeden demerit alınması durumunda öğrenciye ve ailesine uyarı mektubu verilir ve aile okula çağırılarak haberdar edilir, 5 defa aynı maddeden demerit alınması durumunda, öğrenciye referral birinci aşama uygulanır. (Warning Letter) 7 defa aynı maddeden demerit alınması halinde referral ikinci aşama uygulanır. (In School Suspension) 10 defa aynı maddeden demerit alınması durumunda, referral üçüncü aşama uygulanır. (School Suspension) Okuldan uzaklastirildigi halde, ısrarla ayni kural ihlalinde demerit almaya devam eden öğrencinin okulla iliskisi kesilebilir. Demerit (Uyarı) verilen kural ihlallerinden bazıları 1. Üniformasız okula gelmek 2. Saç veya sakal tıraşı olmadan okula gelmek 3. Derste veya etütde uyumak 4. Okulda veya yurtta sakız çiğnemek 5. Makyaj yapmak, oje kullanmak 6. El şakası, veya tehlikeli olabilecek şakalar yapmak 7. Okul içerisinde koşmak 8. Derse hazırlıksız gelmek, defter, kalem, kitap, vs. getirmemek 9. Ödevlerini yapmamak 10. Okul eşyalarını izinsiz kullanmak 11. Sınıfta dersi rahatsız etmek, gürültü yapmak, yerinden izinsiz kalkmak 12. Yurtta veya okulda müsaade edilmeyen yerlerde yemek veya içmek 13. Okulda veya yurtta etrafı kirletmek, yere çöp atmak Not: Referral kuralları okul idaresi tarafından değiştirilebilir, ilave kurallar eklenebilir ve çıkartılabilir. Okul yönetimi demerit kuralları listesinde, ceza puanlarının artırılması, azaltılması, yeni maddelerin eklenmesi, çıkartılması vb. herhangi bir değişiklik yapabilir.

9 Nil Academy Devamsızlık Prosedürleri (Attendance) 2 gün mazeretsiz devamsızlık: öğretmen, idare ve öğrenci görüşme yapar ve öğrenci sözlü uyarılır, 4 gün mazeretsiz devamsızlık: öğrenci ve aileye uyarı mektubu verilir. Öğrenci ve aile, öğretmen, disiplin kurulu ve müdür ile son uyarı görüşmesini yapar, 5 gün mazeretsiz devamsızlık: öğrencinin derslerden kredi alamayacağı ile alakalı resmi yazı öğrenci ve aileye verilir, dönem ücreti geri ödenmez. Nil Academi Üniforma Prosedürleri Öğrenciler okula üniformaları ile gelmelidir Üniforması olmayan öğrenci derslere alınmaz, Üniformalar okulun anlaşmalı olduğu firmadan tedarik edilir, Üniformalar en az iki takım alınmalıdır. Kirlenme, yırtılma, sökülme gibi durumlarda okula üniformasız gelmeyle alakalı mazeret olarak kabul edilmez. Okula ve Yurtlara Giriş Çıkış Kuralları Öğrenciler okula ve yurtlara, belirlenen saatlerde girebilir ve çıkabilir, Okulda ve yurtlardaki belirli zamanların dışındaki giriş-çıkışlarda, öğrenciler sadece yetkili kimselerden izin alabilir, İzinli giriş-çıkışlarda okulda ve yurtlarda bulunan giriş-çıkış takip belgesine giriş-çıkış vakitleri kaydedilir. Giriş çıkış saatlerine uymayan veya izinsiz giriş çıkış yapan öğrenciler referral alır. Cep telefonu, laptop, ipod, mp3 player, ve benzeri elektronik cihazlar İzinsiz olarak kullanıldığı fark edilen herhangi bir elektronik cihaza okul idaresi tarafından el konulur ve demerit verilir. Her el koymanın ardından öğrenciden 10 $ ücret karşılığında telefon geri verilir. (Bu ücret Kuzey Amerika daki okullarda yaygın olarak uygulanan cellphone handling fee olarak alınıyor.) İlk el koymada cihaz okul çıkışında teslim edilir. Demerit. İkinci el koymada hafta sonuna girerken cuma günü okul çıkışında teslim edilir. Demerit. Üçüncü el koymada ay sonunda cihaz teslim edilir. Demerit. Dördüncü el koymada sömestre sonunda cihaz teslim edilir. Referral 1. Aşama. Beşinci el koymada cihaz yıl sonunda teslim edilir. Referral 2. Aşama. Under the Personal Information Protection and Electronics Documents Act (PIPEDA), NILE Academy is committed to protecting the personal information of all our constituents. All information collected on this form is in accordance with the NILE Academy Privacy Policy.

10 NİL AKADEMİ YURT SÖZLEŞMESİ NİL AKADEMİ YURT SÖZLEŞMESİ A. Sözleşme Hakkında Genel Bilgi; 1. Bu sözleşme yurt idaresi ile öğrenci-veli arasında karşılıklı anlaşmadır ve 1 yıllıktır. 2. Sözleşme gereğince taraflar aşağıda belirtilen şartlara uymakla mükelleftir. 3. Bu sözleşme imzalandıktan sonra taraflar için resmi bağlayıcılığı vardır. 4. Öğrenci ekte bulunan yurt kurallarına uymakla mükelleftir. Bu sözleşmeyi imzalamak yurt kurallarının veli ve öğrenci tarafından okunması ve kabul edilmesi anlamına gelir. 5. Yurt kurallarına uymayan öğrenciye gerekli disiplin cezaları verilir. Disiplin cezaları, Nil Akademi Yurt Disiplin Kuralları kısmında belirtilmiştir. 6. Öğrenci kendisi için hazırlanan odada oda arkadaşlarıyla beraber kalır. B. Sözleşme Maddeleri; 1. Öğrenci hafta içi ve hafta sonu için belirlenen yurda giriş-çıkış saatlerine ve belirlenen program saatlerine uymak zorundadır. 2. Öğrenci, okul zamanı yurda izinsiz giremez, okul dışında yurttan izinsiz ayrılamaz. Hasta öğrenci, öğrenci servisiyle okula gelir, nöbetçi öğretmen gözetiminde sağlık kurumuna gider. 3. Giriş kapısı dışında herhangi bir yerden (cam, bahçe kapısı, vb.) yurda giriş veya çıkış yapılamaz. 4. Sigara içen öğrenci kesinlikle yurda kabul edilmez. 5. Yurtta her türlü kumar ve şans oyunlarına dair malzeme bulundurulamaz ve kullanılamaz. 6. Öğrenci yurt idaresi tarafından tespit edilen yurt ve yatakhanede kalır. İzinsiz ve keyfi olarak yer değiştirilemez. 7. Öğrenci yatakhane düzen ve temizliğinden sorumludur. Öğrencinin yurt demirbaşının yerini değiştiremez. Demirbaşa ya da binaya verilen zararın bedeli öğrenciden/veliden tahsil edilir. Yurt idaresi bu amaç doğrultusunda velinin kredi kartı bilgilerini kullanabilir. 8. Öğrenciler yatakhaneler de yiyecek ve içecek tüketemez, dışarıdan izinsiz olarak yemek sipariş edemez. 9. Öğrencinin yurt idareci, belletici ve personeline karşı saygı kurallarını aşan sözlü ve fiili davranışlarda bulunamaz. 10. Öğrencinin belirlenen yatış saatinden önce yatma hazırlıklarını bitirmiş olması gerekir. Öğrenci Yatış saatinden sonra ortalıkta dolaşamaz ve başkalarına rahatsızlık veremez. 11. Yurt içeresinde genel ahlaka aykırı şekilde (bornoz, atlet, kısa şort, vb.) dolaşılmaz, gayri ahlaki gazete, dergi, vb. yayın bulundurulmaz. Tespit edilenler toplanır ve imha edilir. 12. İdarece izin verilen yerler dışında herhangi bir amaçla elektrikli cihaz (TV, teyp, ısıtıcı, su ısıtıcısı, vb.) kullanılmaz veya bulundurulmaz. 13. Yurtta kesici, delici, yanıcı ve patlayıcı madde bulundurulmaz.

11 14. Öğrencinin etüt ile alakalı belirlenen bütün kurallara uyması zorunludur. Etüt kurallarına uymamakta ısrar eden öğrencinin yurtta devamı gözden geçirilir. 15. Öğrenciye, Yurt ve Okul İdaresinin ortaklaşa belirlediği tarihlerde okul başlama ve bitiş tarihlerine uygun olmak kaydıyla sene içinde 10 gün izin verilir. Öğrenci ihtiyaç bursu kazanmışsa ve eğer zorlayıcı bir sebep olmaksızın Kanada dışına hava yoluyla seyahat etme talebi olursa öğrenciye verilen bu burs kaldırılır. Öğrencinin okul başlamadan 1 hafta önce kalacağı yere varmış olması gerekir. Öğrenci yazın okulun bitişiyle başlayan 10 günlük yaz programına katılmak zorundadır. Program ücreti veli tarafından karşılanır. 16. Öğrenciler yurt ile ilgili farklı ve yapıcı tavsiyelerde bulunabilirler. Ancak yurt idaresince belirlenen kuralları ve aldığı kararları eleştiren, bunlara muhalefet eden ve diğer arkadaşlarını idareye karşı kışkırtan öğrenci hakkında disiplin işlemi uygulanır. 17. Belirli zamanlarda Yurt ve Okul idaresi tarafından habersiz olarak arama yapılabilir. Bu aramalar öğrencinin şahsi eşyalarını da kapsayabilir. 18. Yurtta kalacak öğrencinin 2 büyük valiz 1 de küçük valiz hakkı olmak üzere 3 valiz hakkı vardır. 19. Öğrenci gelirken şahsi kullandığı eşyalarından başka tek kişilik yatak için 2 nevresim takımı 2 çarşaf 2 yastık kılıfı getirmelidir. Eğer öğrenci bunları bulundurmazsa, yurt idaresi bunları ücreti karşılığında temin eder. 20. Yurdun belirlenmiş düzenine ve disiplin kurallarına uymamakta ısrar eden öğrencinin yurt ile ilişiği kesilir. N İ L A K A D E M İ Y U R T D İ S İ P L İ N K U R A L L A R I Bu Yönetmelikte yazılı hususlara riayet etmeyen, yasaklara ve sözleşmesindeki hükümlere uymayan, Yurt içinde ve Yurt dışında öğrenciliğe yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunan öğrencilere aşağıdaki disiplin hükümleri uygulanır; a) Uyarma b) Kınama c) Yurttan çıkarma Uyarma, öğrenciye davranışlarının kusurlu olduğunun; kınama ise öğrenciye cezayı gerektiren davranışta bulunduğunun ve tekrarından kaçınılması gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesidir. Gerekli görülen ceza disiplin kurulu tarafından öğrenciye bildirilir. Yurtdan çıkarma, öğrencinin Yurt ile ilişkisinin kesilmesidir. Öğrenci, bu cezanın kendisine ve velisine tebliğ edilmesinden sonra Türkiye ye ilk uçak ile gönderilir uçak bileti veliden tazmin edilir. Yurt idaresi bu amaç doğrultusunda velinin kredi kartı bilgilerini kullanabilir.yurtdan çıkarma cezası, öğrencinin velisi/vasisine ve kayıtlı bulunduğu öğretim kurumuna yazılı olarak bildirilir. Ancak; Yurttan çıkarma cezasını gerektiren fiillerden birinin işlenmesi ve bu fiilin, diğer öğrencilerin can ve mal güvenliği için yakın tehdit oluşturması halinde, 1-2 saat içinde yurttan ayrılması sağlanır. Durum velisi/vasisine bildirilir.

12 Uyarma cezası uygulanacak fiiller (2 tekrar durumunda; çarşı izni iptal edilir) Madde 1 - Uyarma cezasının verilmesini gerektiren fiiller şunlardır: a. Arkadaşlarını rahatsız edecek şekilde gürültü etmek, b. Temizliğe dikkat etmemek, c. Yatakhane, yemekhane, banyo, etüt odası ile diğer çalışma, dinlenme salonuna girip çıkmada zaman çizelgesine uymamak, d. Yurt çalışma talimatında öngörülen hususlara uymamak, e. Personele kötü davranmak, f. Yatakhane talimatına uymamak, g. Başkasına ait eşyayı müsaadesiz kullanmak, h. Yurt yönetimine yanlış bilgi vermek, i. Etüde geç kalmak, etütte ders çalışmamak, etütte ayakta gezmek, etütte uyumak, etütte konuşmak, j. Etütte cep telefonu ve müzik çalar gibi herhangi bir elektronik cihazları kullanmak, k. Etütten dışarı izinsiz çıkmak. Kınama cezası uygulanacak fiiller Madde 2 - Kınama cezasının verilmesini gerektiren fiiller şunlardır: a. Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmek, b. Toplu yaşamaya dair kurallara aykırı davranışları alışkanlık haline getirmek, c. Özürsüz olarak Yurda geç gelmeyi veya Yurda gelmemeyi alışkanlık haline getirmek, d. Küfür etmek ve arkadaşlarına sataşmak, e. Yurdun fiziki yapısına bilerek zarar vermek, f. İtaatsizlikte ısrarlı olmak veya Yurt görevlilerine hakaret etmek, g. Yurt görevlilerinin astığı ilanları koparmak, yırtmak veya zarar vermek, h. Yurt personelinin ve arkadaşlarının eşyalarına zarar vermek, i. Yurt yöneticilerinin ve görevlilerinin çalışmalarını güçleştirmek, j. Yurtda yönetimden izin almadan toplantı veya tören düzenlemek, k. Etüde gelmemek, l. İzin saatlerine uymamak ve izin defterini imzalamadan izne çıkmak, m. Sigara içmek (devamı halinde yurt ile ilişiği kesilir). Yurttan çıkarma cezası uygulanacak fiiller Madde 3 - Yurtdan çıkarma cezasını gerektiren fiiller şunlardır: a. b. c. Kanada federal kanunlarına veya Ontario eyalet kanunlarına aykırı davranmak, İnsan haklarına ve temel ilkelere dayalı milli, demokratik ve sosyal hukuk devleti niteliklerine aykırı miting, forum, direniş, yürüyüş, boykot, işgal gibi ferdi veya toplu eylemler düzenlemek, düzenlenmesini kışkırtmak, düzenlenmiş bu gibi eylemlere katılmak veya katılmaya zorlamak, Kayitli olduğu kurumu Kanada adli ve idari makamları karşısında zan altında bırakacak faaliyetlerde veya mekanlarda bulunmak,

13 d. e. f. g. h. i. j. k. l. Kanunen cezayı gerektiren yüz kızartıcı suçları işlemek veya böyle bir suçtan hükümlü durumuna düşmek, Kanun dışı kuruluşlara üye olmak, bu kuruluşlarda faaliyet göstermek, bu tür kuruluşların propagandasını yapmak, Hırsızlık yapmak, Yurt yönetimi ve personeli ile arkadaşlarını tehdit etmek veya bu kişilere fiili tecavüzde bulunmak, Yurt içinde kesici, delici veya patlayıcı silahları bulundurmak veya herhangi bir kimseyi yaralamak suretiyle ilgili kanuna muhalefet etmek, Kumar oynamak, alkollü içki veya uyuşturucu maddeleri bulundurmak, kullanmak ve bunları alışkanlık haline getirmek, İçki, kumar veya uyuşturucu maddelerinin kullanıldığı, ahlak kurallarına aykırı tutum ve davranışların sergilendiği mekanlara girmek, Genel ahlak ve adabı muaşeret kurallarını ihlal eder mahiyette karşı cinsten kişilerle münasebet kurmak, Aynı fiilden dolayı üç defa kınama cezası almış olmak. Yukarıda geçen kurallara uyacağımı, aksi takdirde Yurt idaresinin ve disiplin kurulunun vereceği cezayı kabul edeceğimi taahhüt ederim. Bu sözleşmeyi ve disiplin kurallarını eksiksiz olarak okudum, anladım ve hür iradem ile imzaladım. Velinin Adı Soyadı Adresi İmzası Tarih Öğrencinin Adı Soyadı Adresi İmzası Tarih NİL AKADEMİ 135 Plunkett Rd, Toronto, ON, CANADA, M9L 2J7 Tel: +1 (416) Fax: +1 (416)

14 NİL AKADEMİ YE HOŞ GELDİNİZ Öğrencimizin sizlerden uzakta Nil Akademi de öğrenim görürken, hayatının daha kolay ve güvenli geçmesi, derslerindeki başarısının korunması ve/veya yükselmesi için sizler için hazırlanan aşağıdaki hatırlatmalara dikkat etmenizi rica ederiz. Kanada`ya Gelmeden Önce Öğrencilerimizin maddi değeri yüksek kılık-kıyafet, ayakkabı, çanta, elektronik eşya (cep telefonu, dizüstü bilgisayar, müzik çalar vb.) mücevherat gibi şahsi eşyalarını yanlarında getirmemeleri önem arz etmektedir. Nadirattan da olsa, gerek okul içinde gerekse okul dışında bunlar gibi değeri yüksek şahsi eşyalardan dolayı istenmeyen bir takım hadiseler olabilmektedir. Nil Akademi, bunlar gibi maddi değeri yüksek kişisel eşyaları emanete kabul etmemektedir. Bu gibi maddi değeri fazla şahsi eşyaların sorumluluğu, eğer getirirlerse, öğrencinin kendisine aittir. Nil Akademi kılık-kıyafet ile ilgili alışverişin gelmeden önce Türkiye de yapılmasını tavsiye etmektedir. Toronto`ya THY ile haftanın Pazartesi, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günlerinde İstanbul`dan direk olarak 4 seferle ulaşım mümkün olmakla beraber, Toronto dan dünyanın en iyi havayolları (Lufthansa, Air-France, KLM, Austrian, Alitalia, British Airways) ile, genelde 3 saati aşmayan bekleme süreli, Avrupa aktarmalı (Münih, Frankfurt, Londra, Paris, Roma, Viyana, Amsterdam) İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ya ulaşım imkanı vardır. Velilerimizin bilet alırken okul takvimine dikkat ve riayet etmeleri gerekir. Okul idaresi hiçbir şekilde öğrencilik hayatını ve okul programını aksatacak taleplere olumlu cevap vermeyecektir. Yurtlarımız okulun açılmasından 3 gün önce açılır ve okulun kapanmasından 1 hafta sonra kapanır. Yemek servisi okulun açık olduğu günlerdedir, dolayısıyla öğrencinin erken geldiği ve geç gittiği durumlarda ancak imkanlar dahilinde yemek servisi yapılır. Diş ve göz rahatsızlıkları maliyeti yüksek özel sigortalar hariç olmak üzere, devlet dahil, hiçbir sigorta kapsamında değildir. Bu hizmetlerin, Kanada da bedeli de yüksektir. Öğrencilerimizin gelmeden önce göz ve diş hekimlerini ziyaret etmelerinde fayda vardır. Gelmeden önce öğrencilerimize annelerinin ütü, çamaşır yıkama, dikiş, yatağını toplama, dolabını düzenleme, oda temizliği gibi hususlarda bir ön bilgilendirme yapmaları, uygulamalı bir şekilde bunu çocuklarına göstermeleri gerekmektedir. Çünkü artık bunlardan kendisi sorumlu olacaktır. Öğrencilerimizin özellikle iç çamaşırlarına, okul gömleklerinin içine, isimlerinin baş harflerinin işlenmesi gerekmektedir. Öğrencilerimiz görünmeyen yerine isimlerinin baş harfi işlenen 2 takım tek kişilik nevresim setini beraberlerinde getirebilecekleri gibi Toronto dan da temin edebilirler. Öğrencilerimize sene boyunca 1 yastık,1 battaniye verilecektir. Ekte Kanada ya girerken herkesten zorunlu olarak doldurulması istenen, örnek olarak doldurulmuş formu bulacaksınız. Formda sorulan sorulardan bazıları şunlardır: Yanınızda silah var mıdır? Yanınızda satmak için olmasa dahi ticari ürün örneği ve/veya mal var mıdır? Yanınızda yiyecek (meyve, sebze, et, yumurta, mandıra mamulleri), hayvan, kuş, böcek, bitki, bitki parçası, toprak, canlı organizma, aşı var mıdır? Yanınızda nesli tükenen türlerden yapılmış bir eşya var mıdır? Yanınızda $ CAD nı veya eşdeğerini aşan miktarda para var mıdır? Önümüzdeki 14 gün içinde Kanada da bir çiftliği ziyaret edecek misiniz? Geçtiğimiz 14 gün içinde Kanada dışında bir çiftliği ziyaret ettiniz mi?

15 Öğrencimizin bu formu örnekte gösterildiği gibi doldurması gerekmektedir. Aksi takdirde birçok faktör hususunda ciddi ve tavizsiz bir hassasiyet gösteren gümrük idaresi ile problem yaşanabilir, hatta öğrencimizin Kanada ya girişi gümrük yetkilileri tarafından engellenebilir. Nil Akademi bu hususta sorumluluk kabul etmez ve antlaşma şartları hükmünü korur. Formu doldurmanın uygun olarak yapılması gerektiği gibi forma aykırı bir durum içinde de bulunulmamalıdır. Bu açıdan öğrencilerimiz yanlarında mandıra mamulü - peynir gibi -, et mamulü - sucuk gibi -, pişmiş gıda - pide veya lahmacun gibi - ve tohum olarak nitelenebilecek - çekirdek gibi - ürünleri taşımamaları gerekir. Tespiti halinde bu ürünler çöpe atılır, ceza kesilir ve önemlisi kayıt altına alınıp olayı takip eden 3 yıl içindeki bütün girişlerde (sistemden otomatik olarak çıkana kadar) arama yapılır. Bu ürünlerin hepsi Toronto da helal mamül satan süpermarketlerde uygun fiyatlara bulunabilmektedir. Toronto Toronto yerli dilinde toplanma yeri anlamına gelmektedir. Toronto, Kanada nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, Ontario eyaletinin başkentidir. Nüfusu yaklaşık 6 milyondur ve genelde İngilizce konuşulur. Nüfusunun %54 ünü göçmenler oluşturur. Toronto da civarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaşamaktadır. Vatandaşlarımızın işlettiği Türk ürünlerinin satıldığı marketler ve lokantalar bulunmaktadır. Nil Akademi ve Türk Kültür merkezi Anadolu insanının ortak buluşma noktasıdır. Toronto da Türkiye Cumhuriyeti nin Başkonsolosluğu bulunmaktadır. Son derece güvenli bir yerdir, suç oranları dünyanın diğer metropollerine göre çok düşüktür. Toronto parkları ve doğal hayatı korunmasıyla yeşil bir şehirdir. Toronto nun hava sıcaklık ortalaması aşağıdaki gibidir: Ay Gunluk Ortalama Sicaklik C Ortalama Yagmurlu Gun Sayisi Ortalama Karli Gun Sayisi Ocak Subat Mart Nisan Mayis Haziran Temmuz Agustos Eylul Ekim Kasim Aralik Genel itibariyle Kasım-Nisan arası havalar soğuk olduğundan, Nil Akademi öğrencilerimizin kışlık olarak kullandıkları palto, kaban, kazak, süveter, iç pijama, yünlü iç fanila, kışlık çorap gibi giyecekleri hazır bulundurmalarını tavsiye eder. Toronto, Niagara şelalelerine, Ottawa, Montreal, ve ABD ye oldukça yakındır. Toronto dünyanın en yaşanılır kentleri arasındadır. Toronto, gelişmiş bir ulaşım ağına sahiptir. Toplu taşıma aracı olarak Otobüsler ve Metro bulunur. Taksi ücretleri Türkiye ile kıyaslandığında pahalıdır. Havaalanından şehre servis sağlayan bir çeşit özel taksi olan limuzin servisleri vardır. Yeni öğrencilerimizin havaalanından alınması Nil Akademi personeli tarafından yapılacaktır. Ancak acil durumlar istisna olmak üzere, öğrencilerimizin havaalanına gidiş ve gelişleri kendi sorumluluklarındadır. Kanada ya Geldikten Sonra Öğrencilerimizin şuur kaybı, kaza geçirme gibi istenmeyen bir durumda, kendisine yardımcı olanların rahat bir şekilde Nil Akademi ye ulaşabilecekleri bir kimliklerini her zaman yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Aileler öğrencilerimizin dikkatini bu hususa çekmelidirler. Yine ailenin de aynı şekilde istenmeyen veya acil durumlarda kendilerine ulaşılabilecek bir telefon numarasını Nil Akademi ye ulaştırmaları ve bu telefonu sürekli ulaşılabilir durumda bulundurmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin herhangi bir kavga ya da tartışmada taraf olmamaları, olayları kendi yöntemleriyle yatıştırmaya çalışmamaları, kendilerini ilgilendirmeyen, ciddi sorumlulukları olan kurtarma, yardım etme gibi gayretler içinde olmamaları gerekir. İyi niyetle yola çıkılan bu tür gayretler yardım edilen tarafın zarar görme teziyle adli mercilere intikal edebilmektedir.

16 Öğrencilerimizin tanımadıkları kişi veya kişilerle arkadaşlık etmemeleri, hediye / yiyecek / içecek kabul etmemeleri, tanıştığı ve kendisiyle iletişim kurmak isteyen kişileri zaman geçirmeden Nil Akademi personeliyle tanıştırmaları gerekmektedir. Nil Akademi velilerimizin öğrencimize harçlık olarak 100 $ CAD dan fazla göndermelerini uygun bulmamaktadır. Hayatlarını değil sadece varlıklarını çocuklarıyla paylaşan ebeveynlerin bu hususta annelik-babalık duygularıyla çocuklarına ihtiyaçlarından fazla miktarda harçlık göndermeleri, öğrencilerimizin hayatlarında dönüm noktası teşkil edebilecek hatalar yapmalarına sebep olabilmektedir. Nil Akademi öğrencilerimizin bir takım ihtiyaçlarını (Telefonlarına kredi yükleme gibi) karşılayabilmeleri için yanlarında limitini 200 $ CAD olarak belirleyeceğiniz bir kredi kartı (Master ya da Visa) bulundurmalarını tavsiye eder. Öğrencilerimizin kapalı yerde (okul ya da yurt) ateşli ve/veya patlayıcı özelliği olan, yangına sebep verme riski taşıyan maddeler ile şaka amaçlı bile olsa meşgul olmaları kesinlikle yasaktır. Kanada da, yangın hususunda bina yapım malzemelerinden kaynaklanan sebeplerle ciddi ve tavizsiz bir hassasiyet vardır ve yaptırımları da oldukça ağırdır. Gerçek bir yangının zararları bir tarafa, yangın olmaksızın yanlış alarm adlı işlem sürecini başlatmasının yanında 2000 $ CAD kadar cezası mevcuttur. Yanlış alarma sebep olanlar tespit edilip ailelerinden bu ceza bedeli tahsil edilir. Ailelerin çocuklarını bu hususa karşı bilinçlendirmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin izinsiz kimsenin mülküne girmemeleri, yine izinsiz olarak kişilerin fotoğrafını çekmemeleri gerekir. Aksi halde adli süreç başlayabilir. Öğrencimizin düzenli kullandığı ilaçların isimleri, dozajı örnek doktor reçetesiyle beraber idareye bildirilmelidir. Ayrıca varsa alerjisi olan maddelerden Nil Akademi idare ve personeli haberdar edilmelidir. Öğrencilerimiz Türkiye ile olan 7 saatlik zaman farkına Toronto daki hayata adapte olarak, vakit geçirmeden alışmaya çalışmalıdırlar. Öğrencilerimiz yaptırılması zorunlu olan sağlık sigortası sayesinde Devletin Sağlık Hizmetlerinden ücretsiz ve sınırsız yararlanabilmektedirler. Kanada da özel hastane yoktur, muayene özel Polikliniklerde yapılmaktadır. Sağlık sigortası ilaç bedelini de kapsamaktadır. Rahatsızlanan öğrenci, durumunun acilliğine göre, en uygun zamanda, öğretmen ya da belletmen eşliğinde sağlık kurumuna götürülür. Genel bir bilgi olması açısından Kanada da doktorlar ilaç yazma eğiliminde değildirler. Dolayısıyla öğrencimizin Türkiye deki aile doktoruna danışarak kendisine yetecek kadar soğuk algınlığı ilaçlarını (antibiyotik gibi) getirmesi ve ihtiyaç halinde yine Türkiye`deki doktoru kontrolünde kullanması tavsiye edilir. Ayrıca Kanada da kış rahatsızlıkları çok yaygın görüldüğünden hastanelerin acil servisleri bu rahatsızlıkları acil kapsamında değerlendirmemektedir. Bu şekilde acil servise başvuran bir hastanın ortalama bekleme süresi 5 saattir ve hasta, genelde, reçete yazılmadan dinlen geçer tavsiyesi ile muayeneden sonra geri gönderilmektedir. Dolayısıyla, ailelerin sabırlı olmaları, eğer çocukları rahatsızsa bunun gözlem altında olduğunu bilmeleri gerekir. Velilerimizin, öğrencinin kaldığı yer ile ilgili, Nil Akademi personeli ile ilgili olarak ailesine yansıttığı aksaklıkları, Nil Akademi idaresi ile paylaşması ve hemen hüküm vermeden kaçınarak olayı beraberce değerlendirmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki bir sorun varsa bunun çözüm merci ilk olarak Nil Akademi dir. Toronto da sadece araç sürücüleri değil, yayalar da trafik kurallarına karşı hassas olmak durumundadırlar. Polis yayalara da hatalı davranışlarından ötürü ceza kesebilmektedir. ir içi iletişimde aylık bedeli 40 $ CAD olan şehir içi kullanımlı, cep telefonu hatları öğrencilerimize tavsiye edilmektedir. Ancak bu GSM operatörleri bazı telefon marka ve modellerinde çalışmamaktadırlar. Yeni bir telefon edinmek gerekebilir. Türkiye ile olan ucuz iletişim, internet üzerinden uluslar arası görüşme servisi sağlayan internet siteleri vasıtasıyla sağlanabilir. Ayrıntılar için öğrencilerimiz bilgilendirilecektir. Öğrencilerimizin aileleriyle olan görüntülü görüşmeleri için ortam mevcuttur. Ailelerimize tavsiye edilen gün içindeki görüşme zamanı, Nil Akademi okul saatlerinin günlük bitiş ve boş-dinlenme zamanının, Türkiye saati ile karşılığı olan, akşam 22:30 ile 24:00 arasıdır.

17 Kanada da alışverişlerde %13 devlet vergisi uygulanır. Etiket fiyatları vergisiz fiyatlardır. Gıda ürünlerinde vergi yoktur. Genelde pazarlık yapılmaz. Toronto da alışveriş için süpermarketler ve küçük esnafın işlettiği dükkanlar bulunur. Nil Akademi, öğrencilerimizin ihtiyacı olan her şeyi bulabilecekleri, fiyatları da uygun olan süpermarketleri tercih etmelerini önerir. Süpermarketlerde içki ve sigara satılmaz. İçki satılan yerlerin girişinde kimlik kontrolü yapılır ve sahte kimlik kullananlara ağır yaptırımlar söz konusudur. Az sayıdaki ve sembolik denebilecek halk pazarları genelde pahalıdır. Yaş sebze-meyve yıl içerisinde bütün çeşitleriyle süpermarketlerde her zaman bulunabilmektedir. Velilerimizin öğrencilerimize harçlık gönderme yöntemleri: 1. Okul ücretinin yatırıldığı hesabı harçlık göndermede kullanmayınız Western Union gibi para transferleri yöntemleriyle, Öğrencinin Toronto da açacağı banka hesabına Türkiye`den havale, Türk bankalarının kendilerine sağladığı ATM kartlarıyla. Toronto çok kültürlü bir şehir olduğundan dünyanın her mutfağından restoranlar mevcuttur. Batı kültürünün fast-food zincirleri de bulunmaktadır. Toronto Kuzey Amerika da en fazla Müslümanın yaşadığı şehirdir. Onun için çeşitli Müslüman milletlerin mensuplarının işletmeciliğini yaptığı restoranlar vardır ve bunların girişinde Arapça Helal yazısı vardır. Öğrencilerimizin bu tür restoranları tercih etmelerinde, bu hususta Nil Akademi personeline danışmalarında büyük fayda vardır. Fast restoranlarda dini açıdan mahzurlu ürünler satılmaktadır. Hemen hepsinde domuz içerikli ürünler ile vejetaryen ürünler yan yana satılmakta ya da satışa hazırlanmaktadır. Kendilerine sorulduğunda ticari kaygılarından olsa gerek mahzurlu bir şey yok, biz ayrı hazırlamaya, pişirmeye ve satışa sunmaya dikkat ediyoruz deseler de bu ifadeler çok inandırıcı değildir.

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır.

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİNİN UYGULANMASI: 07.00 da Öğrenciler nöbetçi

Detaylı

T.C. ŞİLE KAYMAKAMLIĞI Şile Oya Ali Osman Keçici Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü

T.C. ŞİLE KAYMAKAMLIĞI Şile Oya Ali Osman Keçici Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü (EVCĠ ĠZĠN BELGESĠ) ÖĞRENCĠNĠN Adı ve... Doğum Yeri ve Yılı :... Cep Telefonu :. Email :.. VELĠSĠNĠN Adı ve... Mesleği :... İş i :... Ev i :...... Ev Tel No :... İş Tel No :... Cep Telefonu : Email : Evci

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 164 Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller Kınama cezasını gerektiren davranışlar ve fiiller şunlardır: a) Okulu, okul eşyasını

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ KAYIT SÖZLEŞMESİ (ÖZEL OKULLAR) Özel Okul Adı: Özel ENKA Ortaokulu

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ KAYIT SÖZLEŞMESİ (ÖZEL OKULLAR) Özel Okul Adı: Özel ENKA Ortaokulu T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ KAYIT SÖZLEŞMESİ (ÖZEL OKULLAR) Özel Okul Adı: Özel ENKA Ortaokulu Baba Adı Anne Adı Veli/Vasi Doğum Yeri ve Yılı Okula Kayıt/Nakil

Detaylı

Tel: +90 (216) 325 08 26. Fotoğraf ÖZEL GÜNDÜZ BAKIM EVİ

Tel: +90 (216) 325 08 26. Fotoğraf ÖZEL GÜNDÜZ BAKIM EVİ K A Y I T F O R M U Fotoğraf ÇOCUK BİLGİLERİ Adı-Soyadı : TC numarası : Doğum Yeri ve Tarihi : Okula Başlama Tarihi : Ayrılma Tarihi : Kan Grubu : En Son İkâmetgâh Adresi : Ev Tel : ANNE BİLGİLERİ Adı-Soyadı

Detaylı

Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği

Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve TanımlarAmaç MADDE. 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ordu Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi, işletilmesi

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. TÜGVA HAKKINDA Geçmişin mirasını kabul edip, günümüzün bilgisiyle donatılmış gençler ile geleceği tasarlamak ve yeni bir medeniyet kurma tasavvuru, Türkiye Gençlik Vakfının kuruluş

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine bağlı öğrenci

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge; SANKO Üniversitesi nde kısmi zamanlı olarak geçici işlerde

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ KAYIT SÖZLEŞMESİ (ÖZEL OKULLAR) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ ÖĞRENCİNİN ANNE BİLGİLERİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ KAYIT SÖZLEŞMESİ (ÖZEL OKULLAR) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ ÖĞRENCİNİN ANNE BİLGİLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ KAYIT SÖZLEŞMESİ (ÖZEL OKULLAR) Özel Okul Adı: Baba Adı Anne Adı Doğum Yeri ve Yılı Okula Kayıt veya Nakil Tarihi Sınıfı ÖĞRENCİ

Detaylı

SOMUNCU GRUP BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

SOMUNCU GRUP BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE SOMUNCU GRUP BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Somuncu Gruba bağlı birimlerde staj yapacak

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, Beşiktaş Belediyesi Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlarında bulunan

Detaylı

KADEM VAKFI YURT BAŞVURU KILAVUZU

KADEM VAKFI YURT BAŞVURU KILAVUZU KADEM VAKFI YURT BAŞVURU KILAVUZU 1. KADEM VAKFI HAKKINDA 2. YURTLARIMIZA KAYIT VE GENEL SÜREÇ 2.1. Yurda Kayıt Süreci 2.1.1. Ön Başvuru 2.1.2. Mülakat Süreci 2.1.3. Yurda Kesin Kayıt 2.1.4. Öğrenci Tanıma

Detaylı

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri ile diğer üniversitelerden başvuruda bulunan öğrencilerin

Detaylı

ERDEMLİ İMKB FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

ERDEMLİ İMKB FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE ERDEMLİ İMKB FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Paralı Yatılı olarak öğrenim gören okulunuz.. sınıfından... nolu kızım/oğlum..... nın 2016-2017 Öğretim yılı sonuna kadar paralı yatılı olarak okul pansiyonuna kaydının

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

C. ÖĞRENCİNİN EV İZNİ, ZİYARETÇİSİ, TELEFON GÖRÜŞMELERİ

C. ÖĞRENCİNİN EV İZNİ, ZİYARETÇİSİ, TELEFON GÖRÜŞMELERİ Mainz İlahiyat Meslek Okulu YURT VELİ SÖZLEŞMESİ YURT-ÖĞRENCİ SÖZLEŞMESİ Yurt hayatı denildiğinde, akla ilk gelen toplu yaşam merkezidir. İyi bir çevre oluşturmak için her öğrencinin kuralları bilip, en

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı.

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı. Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: Program Adı: İkametgâh Adresi: T.C SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ İlk

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ PANSİYONU BAŞVURU BİLGİ FORMU

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ PANSİYONU BAŞVURU BİLGİ FORMU (Pansiyon Müracaat Dilekçesi) YUSUF ZİYA ÖNER FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Okulunuzun./.. Sınıfı,.. nolu. nın velisiyim. Çocuğumun okulunuz pansiyonunda Parasız / Paralı yatılı olarak kalmasını istiyorum. Gereğini

Detaylı

TED BURSA KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ

TED BURSA KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI : 10.12.2014 KONU : Sömestir Kayak Kampları Sayın Veli, Yarıyıl tatilinde; okulumuz öğrencilerinin ve misafirlerinin katılabileceği Uludağ ve Bulgaristan da kayak kampları planlanmıştır. Bulgaristan'daki

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının

Detaylı

ÖĞRENCİ VELİSİ SORUMLULUK FORMU

ÖĞRENCİ VELİSİ SORUMLULUK FORMU Form 1 ÖĞRENCİ VELİSİ SORUMLULUK FORMU Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı ve No Doğum Yeri ve Yılı Velisinin Adı ve Soyadı Yakınlık derecesi Ev Telefonu İş Adresi İş Telefonu Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesine

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İş yeri Eğitimi Bitiş Tarihi:

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İş yeri Eğitimi Bitiş Tarihi: Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: İkametgâh Adresi: İlk

Detaylı

ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM PROSEDÜRÜ

ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/6 ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/6 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, Emek Boru (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde çalışan

Detaylı

..VALİLİĞİNE (Millî Eğitim Müdürlüğü)

..VALİLİĞİNE (Millî Eğitim Müdürlüğü) Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı SAYI : B.08.0.OBD.0.22.05.00/ 434 20/02/ 2009 KONU : Öğrenci Eğitim Kampları...VALİLİĞİNE (Millî Eğitim Müdürlüğü) Millî Eğitim Bakanlığı Okuliçi

Detaylı

(2) Seyir ve Park Kuralları

(2) Seyir ve Park Kuralları T.C. TRAFİK KURALLARI (1) Uyulması Gereken Kurallar 1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçla girecek Öğrenci, İdari ve akademik personelin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolünün

Detaylı

STAJ SÖZLEŞMESİ FORMU ÖĞRENCİ

STAJ SÖZLEŞMESİ FORMU ÖĞRENCİ T.C. Kimlik No Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Cep Telefonu İkametgah Adresi ÖĞRENCİNİN OKUL BİLGİLERİ Okul Adı Fakülte/Yüksekokul Bölüm Adres Telefon E-posta ÖĞRENCİNİN KİMLİK BİLGİLERİ Adı Soyadı

Detaylı

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir.

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir. KLASİK DÖNEM ÖĞRENCİ KABUL POLİTİKASI 1 TEKLİFLER Kabul Jürisi, başvuru sahibinin niteliklerinin, yeterliliklerinin ve hedeflerinin Özyeğin Üniversitesi - Le Cordon Bleu Sertifika Programı tarafından sunulan

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE NELER DEĞİŞTİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE NELER DEĞİŞTİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE NELER DEĞİŞTİ Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle değişti. ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIĞINDA KURAL

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS 30.11.2016 Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ AKADEMİK KADRO BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

TRABZON MERKEZ FEN LİSESİ DERS YILI YATILILIK KABUL ŞARTLARI

TRABZON MERKEZ FEN LİSESİ DERS YILI YATILILIK KABUL ŞARTLARI TRABZON MERKEZ FEN LİSESİ 2017-2018 DERS YILI YATILILIK KABUL ŞARTLARI PARASIZ YATILILIK HAKKI KAZANABİLMEK İÇİN; a) Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak. b) Ortaokullar,

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

ANASINIFI ( ) 1.SINIF ( ) DİĞER ( )

ANASINIFI ( ) 1.SINIF ( ) DİĞER ( ) ANASINIFI ( ) 1.SINIF ( ) DİĞER ( ) 2017-2018 ÖĞRETİM YILI NEJAT SABUNCU İLKOKULU E- OKUL ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU ÖĞRENCİ BİLGİLERİ T.C. Kimlik No(Öğrencinin) Doğum Yeri Doğum Tarihi Kan Grubu GENEL BİLGİLER

Detaylı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları Amaç Madde 1. Bu kuralların amacı; yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması

Detaylı

T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI 2015-2016

T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI 2015-2016 T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI 2015-2016 YURT KAYIT SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR Bu sözleşmenin bir tarafını; Kavacık Mah. Ekinciler Cad. No:19 Beykoz/İSTANBUL adresinde bulunan T.C. İstanbul

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TBMM BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE BECERİ EĞİTİMİ GÖRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM Başkanlık Makamının

Detaylı

BORSA İSTANBUL İSLAHİYE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

BORSA İSTANBUL İSLAHİYE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE BORSA İSTANBUL FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Okulunuz öğrencilerinden...'in velisiyim.öğrencimiz Borsa İstanbul İslahiye Fen Lisesi pansiyonunda kalacağından almış olduğu bursluluk parasının kesilmesi gerekmektedir.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler. İKİNCİ BÖLÜM Stajlar

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler. İKİNCİ BÖLÜM Stajlar TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI MİLLİ SARAYLARDAN SORUMLU GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞINA BAĞLI BİRİMLERDE ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE BECERİ EĞİTİMİ GÖRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN BELİRLENMESİ

Detaylı

ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM

ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-2547 sayılı kanunun 47. Maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmış olan bu Yönetmeliğin amacı Uluslararası Antalya Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda kimlik

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU ve İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU ve İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU ve İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda kimlik bilgileri verilen öğrencimiz kurumunuzda/işyerinizde

Detaylı

TRABZON SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

TRABZON SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE TRABZON SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Velisi bulunduğum okulu sınıfı Öğrencisi nın okulunuz pansiyonuna giriş çıkış saatleri ve evci adresi aşağıdaki çizelgede bulunmaktadır. Aşağıda belirttiğim pansiyon saatleri

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 9 ABANT İZZET BAYSAL BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi, işletilmesi,

Detaylı

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Đstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (246)

Detaylı

paraflar Sayfa 1 Okul/Kurum Müdürü Prof.Dr. Uğur ARSLAN FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı İkametgah Adresi

paraflar Sayfa 1 Okul/Kurum Müdürü Prof.Dr. Uğur ARSLAN FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı İkametgah Adresi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgah Adresi İŞ YERİ KLİNİK UYGULAMA SÖZLEŞMESİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR KADİR YALLAGÖZ SAĞLIK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM/KLİNİK

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /...

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /... ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Programı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası ( ) İkametgah Adresi STAJ YAPILAN İŞYERİNİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Telefon Numarası ( ) Faks Numarası

Detaylı

ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ

ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSĐYON GÜNLÜK ZAMAN

Detaylı

Gidiş Tarihi: Dönüş Tarihi: Müşteri Temsilcisi :. Kabul eden temsilci: Referans: Tarih / / Fotoğraf VİZE TAKİP SÖZLEŞMESİ

Gidiş Tarihi: Dönüş Tarihi: Müşteri Temsilcisi :. Kabul eden temsilci: Referans: Tarih / / Fotoğraf VİZE TAKİP SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Tarih / / VİZE TAKİP SÖZLEŞMESİ a. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI Vİize Merkezi Adnan Saygun Cd. Körkadı Sok. Turizm Sitesi 6. Blk D:4 Ulus İSTANBUL Müşteri. Adres b. KONU: İş bu sözleşmenin konusu vize

Detaylı

DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar

DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar Öğrencilere farklı bir çalışma ortamında okul kavramını sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik ve dayanışma ruhu sağlamak. Öğrencilerin sorumluluk

Detaylı

FOTOĞRAF T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

FOTOĞRAF T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ 1 T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Telefon Numarası İkametgâh Adresi Ana

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI ÜNĠVERSĠTENĠN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü Müdürü) Fakülteler (Dekan) Merkezler (Müdür) Yüksek

Detaylı

ÖZEL NURAY TEMİZ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT FORMU

ÖZEL NURAY TEMİZ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT FORMU ÖZEL NURAY TEMİZ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT FORMU EK:1 ÖĞRENCİ BİLGİLERİ TC. NO : DOĞUM YERİ VE TARİHİ: CİNSİYETİ: KAN RUBU: OKULA BAŞLAMA TARİHİ: ANNE BİLGİLERİ: TC NO : DOĞUM

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında staj yapacak yükseköğretim kurumu

Detaylı

ANITTEPE JANDARMA LOJMANLARI ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Çankaya/ANKARA

ANITTEPE JANDARMA LOJMANLARI ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Çankaya/ANKARA ANITTEPE JANDARMA LOJMANLARI ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Çankaya/ANKARA.doğumlu oğlum/kızım 2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı için okulunuza kaydetmek istiyorum. Gereğini arz ederim. Öğrenci Velisi Adı-Soyadı Tarih/Ġmza

Detaylı

TED BURSA KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ

TED BURSA KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI : 22.11.2013 KONU : Sömestir Kayak Kampları Sayın Veli, Yarıyıl tatilinde; okulumuz öğrencilerinin ve misafirlerinin katılabileceği Uludağ, Bulgaristan ve İsviçre'de kayak kampları planlanmıştır.

Detaylı

İşletmelerde Beceri Eğitimi 2015-2016. Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Eylül 2015

İşletmelerde Beceri Eğitimi 2015-2016. Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Eylül 2015 İşletmelerde Beceri Eğitimi 2015-2016 Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Eylül 2015 SÖZLEŞME 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve M.E.B. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin

Detaylı

KURS KAYITLARI BAŞLIYOR

KURS KAYITLARI BAŞLIYOR DUYURU KURS KAYITLARI BAŞLIYOR Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde ÇOCUK ve SANAT Projesi kapsamında ÇOCUK KOROSU, ÇOCUK BALESİ ÇOCUK ORKESTRASI ve ÇOCUK RESİM-TASARIM kursları için kayıtlar başlamıştır.

Detaylı

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ 2017-2018 EDİRNE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYONU İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Staj Yönergesi

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Staj Yönergesi Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanım Amaç MADDE 1- (1) Stajın amacı öğrencilere; a) Meslekleriyle ilgili işyerini yakından tanıtmak,

Detaylı

ÇAYCUMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NE (İlçe Bursluluk Ve Yatılılık Komisyonu na)

ÇAYCUMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NE (İlçe Bursluluk Ve Yatılılık Komisyonu na) ÇAYCUMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NE (İlçe Bursluluk Ve Yatılılık Komisyonu na).. Yılında yapılan Merkezi Sistem sınavını kazanarak ilçenizdeki..okulunu kazandım. Boş kontenjan kalması durumunda Çaycuma

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Madde 1- Amaç: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu yönergenin amacı, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz.

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR, İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KAYIT GÜNLERİNDE EMİNÖNÜ YERLEŞKEMİZE BEKLİYORUZ... İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM

Detaylı

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ OKULUMUZ VE LİSE HAYATINA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER Hepinizi öğrencinizin başarısından dolayı kutluyoruz. Öğrencimizin amacı; sadece iyi bir üniversiteyi

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU Resim Sayın Firma/Kurum Yetkilisi, YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar staj yapma zorunluluğu

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu esasların amacı; Artvin Çoruh

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ÖĞRENCİ BAŞARISININ TESPİTİ PROGRAMLAR VE DERSLER Ortak Dersler Seçmeli Dersler PUAN DÜZENİ Puan Derece 85-100

Detaylı

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır.

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. AÇIKLAMALAR: ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. Erken Çocukluk Eğitimi (Anaokulu) ve İlkokulda; Öğrenci

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 SİRKÜLER İstanbul, 29.05.2017 Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 Konu: SERBEST BÖLGELERDE ÇALIŞACAK YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 07.07.2009 tarih ve 27281

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah Adresi

Detaylı

AKADEMİK DESTEK PROGRAMI ÇALIŞMA BURSLU ÖĞRENCİ SÖZLEŞMESİ

AKADEMİK DESTEK PROGRAMI ÇALIŞMA BURSLU ÖĞRENCİ SÖZLEŞMESİ I. AKADEMİK DESTEK E AİT SORUMLULUKLAR A. AMAÇ B. AKADEMİK DESTEK YÜKÜMLÜLÜKLERİ C. ÇALIŞMA YERİ, SÜRESİ ve ÜCRETİ II. LERE AİT SORUMLULUK ve GÖREVLER A. GENEL KURALLAR B. ÇALIŞMA GRUPLARI C. ARŞİVLEME

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı öğrencileri öğretim programı çerçevesinde ve bu çerçeveye ek olarak, öğrenci kulüpleri

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda yürütülen

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim

Detaylı

UCPA / KİRKİT HOTEL / HİSARÖNÜ

UCPA / KİRKİT HOTEL / HİSARÖNÜ UCPA / KİRKİT HOTEL / HİSARÖNÜ MAVİ SINIF NEDİR? Hedefler / amaçlar : Öğrencilere farklı bir çalışma ve okul kavramı sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik ve dayanışma ruhu oluşturmak.

Detaylı

DEVAM-DEVAMSIZLIK ve İLİŞİK KESME

DEVAM-DEVAMSIZLIK ve İLİŞİK KESME DEVAM-DEVAMSIZLIK ve İLİŞİK KESME MADDE 36- Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine/e- Okul sistemine işlenir. Günlük toplam ders saatinin yarısından fazla derse gelmeyenlerin

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Hava Kurumu

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

VERGİ AFFI TAKVİMİ sayılı Askerlik Kanunu, - Mülga 5539 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve

VERGİ AFFI TAKVİMİ sayılı Askerlik Kanunu, - Mülga 5539 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve VERGİ AFFI TAKVİMİ Konu Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri Ve Belediyelere Olan Kesinleşmiş Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması (Md.2) Bildirim /Beyan Tarih Ödeme Tarihi

Detaylı

1-KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ

1-KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ YATAY GEÇİŞ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Fakültemiz Bölümlerine yatay geçiş yolu ile gelmek isteyen öğrenciler için 3 tür geçiş yolu bulunmaktadır: 1- Kurumiçi Yatay Geçiş 2- Kurumlar arası Yatay Geçiş

Detaylı

tarihli Öğretmenler Genel Kurulu kararı ile aşağıda yazılı bulunan Okul Kuralları yürürlüğe alınmıştır.

tarihli Öğretmenler Genel Kurulu kararı ile aşağıda yazılı bulunan Okul Kuralları yürürlüğe alınmıştır. 09.09.2016 tarihli Öğretmenler Genel Kurulu kararı ile aşağıda yazılı bulunan Okul Kuralları yürürlüğe alınmıştır. Önsöz Bizler; öğrenciler, öğretmenler, veliler ve eğitim / öğretimden sorumlu kişiler

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç Bölüm I Genel Hükümler Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı Hisar Eğitim Vakfı Özel Hisar İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine verilen

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ 24 Ekim 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28094 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1-1) Bu yönergenin amacı, Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin

Detaylı

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011)

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) 2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) Kurumumuzca hazırlanan ve 07.01.2011 tarihli, 27808 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tütün Mamulleri ve Alkollü

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ:

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ: Kadir Has Üniversitesi nde eğitim İngilizce ağırlıklıdır. Üniversiteye kabul edilen öğrenciler

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı