İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü"

Transkript

1 İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

2 Kalite Koordinatörlüğü Oluşumu Yükseköğretim kurumlarımızda eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini ve bu kapsamda tanımlanan görev, yetki ve sorumluluklara ilişkin esasların düzenlendiği Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliğimiz 23 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

3 Kalite Koordinatörlüğü Faaliyet Özeti ( ) Kalite Komisyonu ve Kalite Koordinatörlüğü tarihinde Kalite Güvencesi Yönergesi hazırlanarak, Kalite Komisyonu ile Kalite Koordinatörlüğü nün Oluşumu 2016 yılında sağlanmıştır.

4 Kalite Komisyonu ve Kalite Koordinatörlüğü Kalite Koordinatörlüğü Faaliyet Özeti ( )

5 Kalite Koordinatörlüğü Yönetim Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat MURAT Rektör Prof. Dr. Mahmut AK Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Naci Tolga SARUÇ Kalite Koordinatör Yardımcısı Kalite Koordinatör Yardımcısı Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Eray YURTSEVEN Yrd. Doç. Dr. Çigdem Börke TUNALI Yrd. Doç. Dr. Selçuk Bora CAVUSOGLU

6 Kalite Komisyonu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut AK Rektör Eğitim Koordinatörü Döner Sermaye İşletme Müdürü Prof. Dr. Sedat MURAT Prof. Dr. Aysegül KOMSUOGLU Prof. Dr. Halim ISSEVER Devlet Konservatuvarı Prof. Dr. Müdürü Aygül Günaltay Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Naci Tolga SARUÇ İstanbul Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ümit Dekan Yardımcısı Dilber MUTLU DEMİREL Prof. Dr. Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Küçük Hüseyin KOÇ

7 Kalite Komisyonu Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Uluslararası Akademik İlişkiler Doç. Dr. Eray YURTSEVEN Doç. Dr. Yeser Yesim Özer YÜRÜR Doç. Dr. Bilge DONUK Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin TUNÇ Doç. Dr. Sema AKMAN Farabi Koordinatörü İktisat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çigdem Börke TUNALI Yrd. Doç. Dr. Selçuk Bora CAVUSOGLU Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdür Yardımcısı

8 Kalite Komisyonu Genel Sekreter Metin KÜÇÜK Abdullah ATES Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bilgin HAFIZMEHMETOĞLU Personel Daire Başkanı İç Denetçi Abubekir KAYMAZ Seda ÖZVAR Öğrenci Temsilcisi

9 Kalite Koordinatörlüğü Faaliyet Özeti ( ) Misyon, Vizyon, Stratejik Hedefler, Kalite Güvencesine Yönelik Politikalar Programların TYYÇ ile İlişkili Öğrenme Çıktılarına Dayalı Olarak Yapılandırılması Diploma Programları Misyon, Vizyon, Eğitim Amaç ve Hedefleri, Program Yeterlilikleri Akreditasyon Sürecinin Gereklerinin Yerine Getirilmesi Konusunda Çalışmalar

10 Kalite Koordinatörlüğü Faaliyet Özeti ( ) Tüm İdari ve Akademik Birimlerde ISO 9001 Belgesi Almaya ve Akreditasyona Yönelik Çalışmalar Ölçme ve Değerlendirme Anketleri, Memnuniyet Anketlerinin Hazırlanması ve Analizi Performans Göstergelerinin TSE Kapsamında Çalışılan Birimlerle Hazırlanması ve Yıllık Hedeflerinin Belirlenmesi Kurumsal Dış Değerlendirmeye Gönüllü Başvuru ve Bu Çerçevede Tüm Birimlerimizin Hazırlanması

11 Kalite Koordinatörlüğü Faaliyet Özeti ( ) İstanbul Üniversitesi nin Kalite Politikası yapılan çalışmalar sonucunda revize edilerek, kalite yol haritası şekillenmiştir.

12 Kalite Koordinatörlüğü Faaliyet Özeti ( ) Kalite Koordinatörlüğü web sayfası yenilenerek Kalite Koordinatörlüğü kurumsal logosu tasarlanmıştır.

13 Kurumsal Web Sitesi Tasarlandı. Kurumsal Web Sitesi

14 Kalite Koordinatörlüğü Sosyal Medya Hesapları Kalite Koordinatörlüğü tarafından sosyal medya hesapları oluşturularak, yapılan çalışmalar hakkında aktif bilgilendirmeler yapılması sağlanmıştır.

15 Kalite Koordinatörlüğü Akdredite Olan Birimler Akredite olan programlara özel tasarımlar hazırlanıp belgeleriyle birlikte Kalite Koordinatörlüğü web sitesinde duyurulmuştur.

16 Kalite Koordinatörlüğü ISO 9001:2015 Temel Eğitimi TSE ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ne 34 kişi katılım göstermiştir.

17 Kalite ile ilgili haberler güncel olarak web sitemizde yayınlanmıştır. Kalite Haberleri

18 Öğrenci Memnuniyet Anketine Göre A+ Üniversiteyiz Üniversitemiz, öğrencilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilen A+ grubu olan toplam 19 üniversite arasında yer alan 4 devlet üniversitesinden biri olarak ilk 10 da yer almıştır yılında 106 devlet ve 68 vakıf olmak üzere 174 üniversitede okuyan 10,894 öğrenciden elde edilen veriler kullanılarak yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) na göre İstanbul Üniversitesi A+ grubu üniversite olarak seçilmiştir.

19 Memnuniyet Anketleri Birimlerimizden gelen memnuniyet anketleri web sitemizde paylaşıldı.

20 Memnuniyet Anketleri Birimlerimizden gelen memnuniyet anketleri web sitemizde paylaşıldı.

21 Memnuniyet Anketleri Garaj Memnuniyet Anketi için cep telefonlarından QR Kod ile okutulabilecek şekilde tasarımlar hazırlandı. Garaj Amirliğine ait araçlara yapıştırıldı.

22 Memnuniyet Anketleri Birimlerimizden gelen anketler sosyal medya hesaplarımızda paylaşıldı.

23 Memnuniyet Anketleri Tüm İstanbul Üniversitesi idari ve akademik tüm personeline anketlerin bulunduğu link paylaşılarak bilgilendirme yapılmıştır tarihinde kişiye mail gönderildi tarihinde kişiye mail gönderildi. kaliteanketleri.istanbul.edu.tr

24 Anket Değerlendirmesi Birimlerimizden gelen anketler analiz edilip birimlere gönderilmeye başlandı. Örneğin; Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

25 Mezun Memnuniyet Anketi Mezun memnuniyet anketi Amfi İstanbul da İstanbul Üniversitesi mezunlarının memnuniyet düzeylerini saptamak amacıyla paylaşılmıştır.

26 Ders ve Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketi Ders ve Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketi AKSİS öğrenci otomasyonuna yüklenerek öğrenciler tarafından sınav sonuçlarına bakılmadan önce doldurulması sağlanmıştır. Ve raporlaması Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılmaya başlanmıştır.

27 Kalite Koordinatörlüğü Hizmet Memnuniyet Anketi Birimlerimizin, Kalite Koordinatörlüğü faaliyet ve hizmetleri hakkında görüş ve beklentilerini ölçmek için memnuniyet anketi hazırlanmıştır.

28 Kalite Koordinatörlüğü Çalışmaları SIRA NO BİRİM ADI TARİH 1 Hukuk Müşavirliği Yazı İşleri ve Genel Evrak Müdürlüğü Garaj Amirliği Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Özel Güvenlik ve Koruma Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı Personel Daire Başkanlığı Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Genel Sekreterlik İdari birimlerimize ait dokümanların kontrol edilip revize edilmesi ve performans göstergelerinin belirlenmesi için toplantılar yapılmıştır.

29 Kalite Koordinatörlüğü Çalışmaları Birimlerimizle yapılan toplantı fotoğrafları web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda paylaşılmıştır.

30 Kalite Koordinatörlüğü Çalışmaları Birimlerimize ait toplantı fotoğrafları web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda paylaşılmıştır.

31 İÜ Kalite Yönetim Sistemi : KALSİS Kalite Yönetim Sistemi TSE, Kalite Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görüşmeleriyle tekrardan yapılandırılmış KALSİS olarak daha kullanışlı hale getirilmiştir. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı veri analizi kısmıyla ilgili çalışmalarına da devam etmektedir.

32 İÜ Kalite Yönetim Sistemi : KALSİS TSE Belgesi alınması planlanan birimler için Süreç Ağacı yenilenmiştir.

33 Veri Analizi Kalite Yönetim Sisteminin uygunluğunun ölçülmesi amacıyla Kalite Koordinatörlüğü tarafından ilgili birimlerle görüşmeler yapılarak birimin alt süreç ve faaliyetleri doğrultusunda, iş çıktılarına göre performans göstergeleri ve performans göstergelerini meydana getiren kontrol kriterleri belirlenmiştir.

34 Veri Analizi Kontrol kriterlerine ilişkin veriler ilgili birimler tarafından Kasım ve Aralık aylarında Kalite Koordinatörlüğü ne iletilmiştir. Ocak verileri de gönderilmeye başlanmıştır.

35 Veri Analizi Birimler Kasım, Aralık verilerini göz önünde bulundurarak 2017 Yıllık hedeflerini belirlemektedir. Örneğin; Sağlık Kültür ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı

36 İÜ Kalite Yönetim Sistemi : KALSİS Kalite doküman sistemi üzerinde süreç ağacı yenilenmiştir. Her birim için süreç kartları oluşturulmuştur. KALSİS e uygun şekilde yerleştirilmiştir. Örneğin: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

37 Tüm dokümanlar tekrardan revize edilip yeni dokümanlar eklenmiştir. Bu dokümanlar KALSİS e yüklenmeye başlanmıştır. İÜ Kalite Yönetim Sistemi : KALSİS

38 Kalite Koordinatörlüğü Çalışmaları Kalite temsilcileri, birim dokümantasyon sorumluları ve iç tetkikçiler her birimden EBYS üzerinden istenip güncel haliyle listelenmiştir.

39 Program Yeterlilikleri ve Dersin Öğrenme Çıktılarının Hazırlanmasına İlişkin Kılavuz Kalite Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Program Yeterlilikleri ve Dersin Öğrenme Çıktılarının Hazırlanmasına İlişkin Kılavuz, EBYS üzerinden ilgili birimlere gönderilmiştir. Birimler tarafından, ilgili kılavuzdan yararlanılarak program yeterlilikleri gözden geçirilmiş, program misyon, vizyon ve hedeflerinin güncellenmesine ilişkin çalışmalar başlatılmıştır. Kılavuz sunum şeklinde hazırlanarak Kalite Koordinatörlüğü web sitesinde paylaşılmıştır.

40 İ.Ü Danışma Kurulu 9 şubat 2017 tarihli İstanbul Üniversitesi Senatosunda İstanbul Üniversitesi Danışma Kurulu Yönergesi kabul edilmiştir. Bu yönerge sayesinde Üniversitemizim iş dünyası ve diğer paydaşlar ile arasındaki ilişkiyi geliştirebilme imkan ve fırsatı sağlanacaktır. Danışma kurulu kamu ve özel kuruluşların talep ve önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulunmak, Eğitimde kalitenin arttırılmasına, geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına yardımcı olmak gibi görevleri yürütmesi hedeflenmektedir.

41 Kurumsal Dış Değerlendirme Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yürütülmekte olan İstanbul Üniversitesi nin Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci kapsamında Değerlendirme Takım Üyeleri 14 Şubat 2017 tarihinde İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ı makamında ziyaret etti. İstanbul Üniversitesi nin değerlendirmesi amacıyla yapılan saha ziyareti Şubat tarihleri arasında devam etti.

42 Kurumsal Dış Değerlendirme Ziyaret Planı

43 Kurumsal Dış Değerlendirme Ziyaret Planı

44 Kurumsal Dış Değerlendirme Ziyaret Planı

45 Kurumsal Dış Değerlendirme Ziyaret Planı

46 Kurumsal Dış Değerlendirme Değerlendirme Takımı ile Rektör, Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Kalite Koordinatörü ve Kalite Komisyonu Üyelerinin Görüşmesi

47 Kurumsal Dış Değerlendirme Değerlendirme Takımı Üyelerinin Fen Fakültesi Ziyareti

48 Değerlendirme Takımı Üyelerinin İletişim Fakültesi Ziyareti Kurumsal Dış Değerlendirme

49 Değerlendirme Takımı Üyelerinin İşletme Fakültesi Ziyareti Kurumsal Dış Değerlendirme

50 Değerlendirme Takımı Üyelerinin Teknik Bilimler MYO Ziyareti Kurumsal Dış Değerlendirme

51 Değerlendirme Takımı Üyelerinin Tıp Fakültesi Ziyareti Kurumsal Dış Değerlendirme

52 Kurumsal Dış Değerlendirme Değerlendirme Takımı Üyelerinin Eczacılık Fakültesi Ziyareti

53 Kurumsal Dış Değerlendirme Değerlendirme Takımının Araştırma Merkezleriyle Görüşmesi Değerlendirme Takımının Kurumun Paydaşlarıyla Görüşmesi Değerlendirme Takımının İdari Birimlerle Görüşmesi

54 Kurumsal Dış Değerlendirme Kurumsal Dış Değerlendirme Kurulu Toplantısı

55 Kurumsal Dış Değerlendirme Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci 17 Şubat 2017 tarihinde sona erdi.

56 Yapılacaklar İstanbul Üniversitesi Akademik ve İdari birimlerine diğer Kalite Belgelerinin kazandırılması Planlanan Diploma Programlarının Akreditasyonu Stratejik Plan ın Hazırlanması Üniversite Sıralamaları İçin (Ranking) Katkıda Bulunulması

57

58

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. (1) Bu Yönergenin amacı İstanbul Teknik Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ İKBU STRATEJİ TAKİP VE KALİTE GÜVENCE KOMİSYONU

YÜKSEK ÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ İKBU STRATEJİ TAKİP VE KALİTE GÜVENCE KOMİSYONU YÜKSEK ÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ İKBU STRATEJİ TAKİP VE KALİTE GÜVENCE KOMİSYONU 17.05.2017 KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME İÇERİK Temel Özellikler Değerlendirme Takvimi Değerlendirme

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Hitit Üniversitesi Kalite Komisyonunun

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Hitit Üniversitesi Kalite Komisyonunun eğitimöğretim

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi 25 Temmuz 2018 KAPSAM Ankara Üniversitesi nin Kalite Güvencesi Süreçlerine İlişkin 1.

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Bartın Üniversitesi nde Yükseköğretim Kalite

Detaylı

Balıkesir Üniversitesi Kalite Komisyonu Çalışmaları - I. 16/06/2016 Perşembe Saat 11.00

Balıkesir Üniversitesi Kalite Komisyonu Çalışmaları - I. 16/06/2016 Perşembe Saat 11.00 Balıkesir Üniversitesi Kalite Komisyonu Çalışmaları - I 16/06/2016 Perşembe Saat 11.00 Kalite Komisyonu Yükseköğretim kurumları, iç ve dış değerlendirme ve kalite geliştirme çalışmaları için bir Kalite

Detaylı

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 Diler ASLAN PAÜ Kalite Komisyonu Üyesi Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAVDEM) Müdürü Kurum Kalite Koordinatörü

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönerge'nin amacı; Siirt Üniversitesinde Yükseköğretim

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 Bu Yönergenin amacı Bülent Ecevit Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

Sayı : Konu: Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2017/1

Sayı : Konu: Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2017/1 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BENF2D1Z* Sayı : 71586281-602.04.01-. Konu: 2019-2023 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2017/1 Üniversitemiz 2013-2017 dönemini kapsayan ilk

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Ordu Üniversitesi'nin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve idari hizmetlerinin

Detaylı

Kalite Yönetim Sistemi

Kalite Yönetim Sistemi Kalite Yönetim Sistemi 1 1 Kalite Güvence Süreçlerinin Yönetimine İlişkin, Organizasyonel Yapılanma 2 Kalite Yönetim Sistemi Üniversitemizin; misyon, vizyon ve hedeflerine ulaşmak için bu değerleri kalite

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi'nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ TANITIM KİTAPÇIĞI BİRİMİN TANITIMI Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ nün Talimatıyla 2013 Tarihinde kurulan Birimimiz 1 Yönetim Temsilcisi, 1 Koordinatör,

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönerge; Bartın Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/10/2014-215469 T.C. Sayı :18235917-903.99- Konu :Diğer İŞLETME FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA ''İŞ YERİNDE PSİKOLOJİK TACİZ/MOBBİNG'' konulu eğitim çalışmasının İletişim Fakültesi Cep

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Dokuz Eylül Üniversitesinde

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL (Senatonun 08/10/2015 tarih ve 2015/156 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Abant

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 20/08/2014-159917 T.C. Sayı :18235917-915.99- Konu :Kuruluş Duyurusu İŞLETME FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında, Yetiştirme

Detaylı

Prof. Dr. Ali SINAĞ Kalite, Akademik Değerlendirme ve Akreditasyon Koordinatörü

Prof. Dr. Ali SINAĞ Kalite, Akademik Değerlendirme ve Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Ali SINAĞ Kalite, Akademik Değerlendirme ve Akreditasyon Koordinatörü Nisan 2016 Yükseköğretim Kalite Kurulu ve Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Yükseköğretim Kalite Kurulu: Resmi Gazetede

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde oluşturulan

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU. Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU. Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 24 Mart 2017 İç değerlendirme raporlarının kapsamı Bir yükseköğretim

Detaylı

I S O :

I S O : H E R Ş E Y KO L AY O L M A DA N Ö N C E ZO R D U R I S O 9 0 0 1 : 2 0 0 8 FAT İ H S U LTA N M E H M E T VA K I F Ü N İ V E R S İ T E S İ K A L İ T E YÖ N E T İ M S İ S T E M İ Ç A L I Ş M A L A R I K

Detaylı

İçindekiler DURUM ANALİZİ... 2 TARİHÇE... 2 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM... 2 MEVCUT DURUM... 2 TEŞKİLAT ŞEMASI... 3 İNSAN KAYNAKLARI... 4 ÖĞRENCİ YAPISI...

İçindekiler DURUM ANALİZİ... 2 TARİHÇE... 2 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM... 2 MEVCUT DURUM... 2 TEŞKİLAT ŞEMASI... 3 İNSAN KAYNAKLARI... 4 ÖĞRENCİ YAPISI... İçindekiler DURUM ANALİZİ... 2 TARİHÇE... 2 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM... 2 MEVCUT DURUM... 2 TEŞKİLAT ŞEMASI... 3 İNSAN KAYNAKLARI... 4 ÖĞRENCİ YAPISI... 6 FİZİKİ YAPI... 9 MALİ YAPI... 9 PERFORMANS BİLGİLERİ...

Detaylı

SINOP ÜNIVERSITESI KALITE KOMISYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESI. BIRINCI BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SINOP ÜNIVERSITESI KALITE KOMISYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESI. BIRINCI BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SINOP ÜNIVERSITESI KALITE KOMISYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESI BIRINCI BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Sinop Üniversitesi Kalite Komisyonunun kuruluş,

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge; Eskişehir Teknik Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri

Detaylı

Doç.Dr. Rahmi ÜNAL. KUDEK Genel Koordinatörü

Doç.Dr. Rahmi ÜNAL. KUDEK Genel Koordinatörü Doç.Dr. Rahmi ÜNAL KUDEK Genel Koordinatörü Neden Kalite Güvence? Dünyada 20. yüzyılın son çeyreğinde hızlanan, bilgiye dayalı küresel ekonomik yarış ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerinde yaşanan

Detaylı

DEÜ KALİTE ÇALIŞMALARI BİRİM KALİTE KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

DEÜ KALİTE ÇALIŞMALARI BİRİM KALİTE KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEÜ KALİTE ÇALIŞMALARI BİRİM KALİTE KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEÜ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. İlgi KARAPINAR Aynur KABASAKAL Nedim ÖNBAŞ Murat Emre ARDIÇ Toplantının Amacı Tanışma Üniversitedeki

Detaylı

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) - TPDB Yürütücü Sekreteri Prof. Dr.

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) - TPDB Yürütücü Sekreteri Prof. Dr. T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYON TOPLANTISI Toplantı No: 2018/1001 Toplantı tarihi: 04 Ekim 2018 Toplantı Yeri: İKÜ Senato Odası Toplantıya katılanlar: Rektör Prof. Dr. Erhan GÜZEL (Başkan)

Detaylı

İçindekiler. Yapılan Çalışmalar. Yapılacak Çalışmalar. Stratejik Plan Çalışmaları İç değerlendirme Çalışmaları

İçindekiler. Yapılan Çalışmalar. Yapılacak Çalışmalar. Stratejik Plan Çalışmaları İç değerlendirme Çalışmaları İçindekiler Mevzuat, Yasal Durum YÖKAK Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Kalite Sürecinin Hedefleri NEVÜ Kalite Komisyonu Çalışmaları Yapılan Çalışmalar Stratejik Plan Çalışmaları

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu 1. Amaç ve Faaliyet Kapsamı Amaç: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma ve yönetim hizmetlerinin değerlendirilmesi,

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU (2009-2014) 0 İÇİNDEKİLER SUNUŞ.. 2 1-GENEL BİLGİLER.. 3 A-Misyon ve Vizyon.. 3 B-Yetki, Görev Ve Sorumluluklar.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. (1) Bu Yönergenin amacı Ankara Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) + ORION Otomasyon Birim Bşk. Alper OZAN (Kalite Koordinatör Yrd.

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) + ORION Otomasyon Birim Bşk. Alper OZAN (Kalite Koordinatör Yrd. T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYON TOPLANTISI Toplantı No: 2018/0801 Toplantı tarihi: 02 Ağustos 2018 Toplantı Yeri: İKÜ Senato Odası Toplantıya katılanlar: Rektör Prof.Dr. Erhan GÜZEL (Başkan)

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi bünyesindeki tüm diploma programlarının

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu usul ve esaslar ın amacı; Bingöl Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına,

Detaylı

Sayı : Konu: 2018/2022 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2016/1

Sayı : Konu: 2018/2022 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2016/1 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BE5F7644* Sayı : 71586281-602.04.01-. Konu: 2018/2022 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2016/1 Üniversitemiz 2013-2017 dönemini kapsayan ilk

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 22/12/2014-132120 *BEL53DC7S* Sayı : 51894716-903.99- Konu : Mal Bildirimi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DEĞERLENDİRME SÜRECİ

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DEĞERLENDİRME SÜRECİ YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DEĞERLENDİRME SÜRECİ İç ve Dış Kalite Güvence Sisteminin Kurulması Yükseköğretim Kurumlarında İç ve Dış Kalite Güvence Sisteminin Kurulması amacıyla 23 Temmuz 2015

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 09/12/2016-446774 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı *BEAMLYS4F* Sayı :18235917-010.04- Konu :Yönergeler İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Üniversitemizin 28.07.2016

Detaylı

YÖNERGE GAZİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNERGE GAZİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNERGE GAZİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Gazi Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

Kalite Yönetim Sistemi El Kitabı Dok.No: AU KYS EK Bölüm 9 Performans değerlendirme

Kalite Yönetim Sistemi El Kitabı Dok.No: AU KYS EK Bölüm 9 Performans değerlendirme İzleme, ölçme, analiz ve değerlendirme Kalite Yönetim Sistemi El Kitabı Performans değerlendirme Altınbaş Üniversitesinde idari ve destek hizmetler kapsamında uygulanan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 22/01/2019-E.7472 Sayı :62637355/929/E. 7472 22/01/2019 Konu :Mezunlarla İletişim DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA İlgi : Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğünün 11/01/2019 tarihli

Detaylı

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 Diler ASLAN PAÜ Kalite Komisyonu Üyesi Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAVDEM) Müdürü Kurum Kalite Koordinatörü

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesi Kalite Komisyonunun amaçlarına, faaliyet alanlarına,

Detaylı

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ Prof. Dr. Belma Gümüşel belmagumusel@yahoo.com ECZACILIK FAKÜLTELERİ n=12 Öğrenci Alan Öğrenci alması onaylanan Öğrenci almayan

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım Evrak Tarih ve Sayısı: 23/03/2015-3344 T.C. Sayı : 13960294-612.02- Konu : İç Kontrol Sisteminin Revize Edilerek Yeniden Değerlendirilmesi Dağıtım İlgi : 03/03/2015 tarihli ve 2623 sayılı yazı. Bilindiği

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BOZOK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BOZOK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Bozok Üniversitesi'nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİNOP ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİNOP ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Sinop Üniversitesi Kalite Komisyonunun kuruluş,

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- Bu usul ve esasların amacı, Kafkas Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Engelli Öğrenci

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç: MADDE 1- Bu yönergenin amacı, üniversite genelinde Meslek Yüksekokullarının, işgücü piyasası

Detaylı

Fakülteler. Enstitüler. Yüksekokullar. Meslek Yüksekokulları. Koordinatörlükler. Engelli Öğrenci Birimi

Fakülteler. Enstitüler. Yüksekokullar. Meslek Yüksekokulları. Koordinatörlükler. Engelli Öğrenci Birimi ANA SĠTE Yatay Eksen Ana BaĢlıkları Ana Sayfa Hakkımızda Yönetim Akademik Ġdari Öğrenci ġü de YaĢam ĠletiĢim Yatay Eksen Alt BaĢlıkları Hakkımızda Yönetim Akademik Ġdari Öğrenci Rektör Fakülteler Genel

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Kalite Komisyonu DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Kalite Komisyonu DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 23/10/2017-E.150208 *BE6P5TA6N* Sayı : 72796105-109.04- Konu : Kalite Güvencesi ACİL DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Üniversitemiz 2019-2023 Stratejik Planı'nda yer almak üzere

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

Prof.Dr.Bülent EKER BEK Koordinatörü 03.01.2010 TEKİRDAĞ

Prof.Dr.Bülent EKER BEK Koordinatörü 03.01.2010 TEKİRDAĞ Prof.Dr.Bülent EKER BEK Koordinatörü 03.01.2010 TEKİRDAĞ GİRİŞ BOLOGNA SÜRECİ ÜNİVERSİTEMİZDE YAPILANLAR PAYDAŞLARIN KATILIMI NASIL OLACAK ÖNERİ VE DİLEKLER 2012 YıLıNA KADAR AVRUPA YÜKSEKÖĞRETIM

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım Evrak Tarih ve Sayısı: 07/03/2016-12426 T.C. Sayı :42780703/602.04.03/ Konu :2018-2022 Stratejik Plan Hazırlığı Dağıtım Üniversitemiz 2013-2017 ikinci beş yıllık Stratejik Planının süresi 2017 yılında

Detaylı

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Eylül 2018 Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Sunum planı Yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Gazi Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 23/11/2017-E.167448 *BE5FKD3H4* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı Sayı : 51894716-903.99- Konu : Öğretmen Kampanyası YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esaslar ın amacı; Üniversitemizde yapılacak kalite güvencesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve Kapsam

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve Kapsam T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge; İstanbul Kültür Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Toplam Kalite Yönetim Koordinatörlüğü DAĞITIM

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Toplam Kalite Yönetim Koordinatörlüğü DAĞITIM Evrak Tarih ve Sayısı: 03/10/2017-E.21698 T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Toplam Kalite Yönetim Koordinatörlüğü *BEKVV2A1* Sayı : 38897088-060.99- - Konu : YÖK Kalite Kurulu Ekibinin Ön Ziyareti

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : /774.99/E /12/2018 Konu :İşaret Dili Kursu SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : /774.99/E /12/2018 Konu :İşaret Dili Kursu SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 13/12/2018-E.117738 T.C. Sayı :62287957/774.99/E. 117738 13/12/2018 Konu :İşaret Dili Kursu SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Engelsiz Kampüs Birimimiz tarafından, Üniversitemiz

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Sayı : 47842117-602.04.01-E.1700011032 23.05.2017 Konu : Üniversitemiz 2020-2023 Dönemi Stratejik Plan Hazırlık Programı

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜLT UYGULA KONTROL Bilgi Akışı EĞİTİM VE ÖĞRETİM SÜREÇLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İYİLEŞTİRME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME SÜREÇLERİ YÖNETSEL SÜREÇLER

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları

Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları Durum Analizi Hazırlayan: KADEM Sunum İçeriği Kapsam YÖDEK Özdeğerlendirme Modeli SAÜ Kalite Yapılanması SAÜ Stratejik Yönetim Modeli SAÜ Kalite Adımları SAÜ Kalite

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı. Sayı : / /E /11/2018 Konu :Lojman Müracaatı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı. Sayı : / /E /11/2018 Konu :Lojman Müracaatı Evrak Tarih ve Sayısı: 30/11/2018-E.113035 T.C. Sayı :99703607/813.01.02.01/E. 113035 30/11/2018 Konu :Lojman Müracaatı DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Üniversitemiz Lojmanlarında oturmak isteyen personelin

Detaylı

İçindekiler DURUM ANALİZİ...2 TARİHÇE...3 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM...3 MEVCUT DURUM...3 TEŞKİLAT ŞEMASI...4 İNSAN KAYNAKLARI...5 ÖĞRENCİ YAPISI...

İçindekiler DURUM ANALİZİ...2 TARİHÇE...3 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM...3 MEVCUT DURUM...3 TEŞKİLAT ŞEMASI...4 İNSAN KAYNAKLARI...5 ÖĞRENCİ YAPISI... İçindekiler DURUM ANALİZİ...2 TARİHÇE...3 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM...3 MEVCUT DURUM...3 TEŞKİLAT ŞEMASI...4 İNSAN KAYNAKLARI...5 ÖĞRENCİ YAPISI...7 FİZİKİ YAPI... 10 MALİ YAPI... 10 PERFORMANS BİLGİLERİ...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı GÖREVLENDİRME VE İZİN BÜROSUNA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı GÖREVLENDİRME VE İZİN BÜROSUNA Tarih ve Sayı: 21/01/2016-26571 T.C. Sayı :18235917-929- Konu :Cuma izni. GÖREVLENDİRME VE İZİN BÜROSUNA İlimizde cuma namazı saati mesai saatlerine denk geldiğinden; daha önce 12.00-12.30 olarak belirlenen

Detaylı

23 Temmuz 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

23 Temmuz 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 23 Temmuz 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29423 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE GÜVENCESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

23 Temmuz 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29423

23 Temmuz 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29423 23 Temmuz 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29423 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE GÜVENCESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 18/12/2018 tarih ve 340/24 sayılı senato kararı. Amaç ve Kapsam BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönerge; Burdur Mehmet

Detaylı

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır.

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır. Faaliyet 1.1.1 TOBB vb. kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sağlanması TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Tarih ve Sayı: 03/05/2017-166204 T.C. Sayı :18830503-813.99- Konu :İSTANBULFEST Etkinlikleri İVEDİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA 06-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Üniversitemizce İSTANBULFEST kültür

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi Koordinatörlüğü MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi Koordinatörlüğü MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 06/11/2017-E.158401 *BEND5JFU2* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi Koordinatörlüğü Sayı : 85292699-010.04- Konu : Yönergeler (Eğitim Komisyonu Çalışma Yönergesi)

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ: 18.09.2018 TOPLANTI SAYISI: 2018/6 TOPLANTI SAATİ: 13:30-15:00 KOMİSYON ÜYELERİ; Prof.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ KURULLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ KURULLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ KURULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı 26.09.2017 tarihinde Yüksek Öğretim Kurumu

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 02 KASIM 2017 Dış Değerlendirme Bir yükseköğretim kurumunun veya programı Eğitim-öğretim Araştırma

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 26/07/2016-271606 T.C. Sayı :18235917-929- Konu :Genelge. Dağıtım Yerlerine 2016/18 sayılı 15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına ilişkin Başbakanlık genelgesinin yayımlandığına ilişkin Başbakanlık

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ YILI UYGULAMA REHBERİ KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ SUNUŞ Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi, 2017 yılı içerisinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından, Kurumsal

Detaylı

DUYURU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

DUYURU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin internet sitesi, duyuru panoları ve kısa mesaj servisi ile yayınlanacak duyuruların

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 01/11/2018-E.103364 T.C. Sayı :54011814/746.01.03.04/E. 103364 01/11/2018 Konu :Jean Monnet Burs Programı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi : T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa

Detaylı

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) + TPDB Yürütücü Sekreteri Prof. Dr.

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) + TPDB Yürütücü Sekreteri Prof. Dr. T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYON TOPLANTISI Toplantı No: 2018/0901 Toplantı tarihi: 20 Eylül 2018 Toplantı Yeri: İKÜ Senato Odası Toplantıya katılanlar: Rektör Prof. Dr. Erhan GÜZEL (Başkan)

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DıŞ DEĞERLENDIRME ZIYARETI (8 OCAK 2017) BILGILENDIRME SUNUMU

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DıŞ DEĞERLENDIRME ZIYARETI (8 OCAK 2017) BILGILENDIRME SUNUMU 1 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DıŞ DEĞERLENDIRME ZIYARETI (8 OCAK 2017) BILGILENDIRME SUNUMU Kurumsal Dış Değerlendirme Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği (23 Temmuz

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - Bu Usul ve Esaslar ın amacı; İstanbul Aydın Üniversitesi Kalite

Detaylı

ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 KARAR TARİHİ : 5 Eylül 2017 KARAR NO : 2017/7 ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi öğrencilerinin, mutlu, huzurlu ve verimli bir yükseköğretim

Detaylı

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU *BE6E3E981* Toplantı Tarihi :24/10/2018 Konu :2018/6 No'lu Toplantı KOMİSYON KARARLARI Komisyonumuz; bir önceki toplantıda alınan kararların

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME (ADEK) ESASLARI

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME (ADEK) ESASLARI ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME (ADEK) ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Esaslar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi Tarih ve Sayı: 25/01/2017-33386 T.C. Sayı :37567810-199- Konu :2016/2017 Akademik Yılı Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları hk. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE 2016-2017 akademik yılında

Detaylı