Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1 ffiffiyemen HARITA BLGILERI YüZölÇümü: 555.0O0 kmz Nufüs: 2 3,000,000 (2008 tahmini) NüfUsYoğunluğu: Herkm2 için 41 kiş] lbare şekli: Cumhuriyet Sürdürülen ticari faliyetler neticesinde UzUn bir refah Ve başarl döneml yaşamlştlr. Başkenti: Sana'a Komşu ülkeler: Suudi Arabistan Kralllğ (kuzeyde), 0man S!ltanl ğ] (doğuda) Yemen CUmhuriyeti, Arap Yarlmadas 'nln güney ucunda Ve batlda KlZll Den z'den güneye doğru Aden Körfezi ve doğuda Arap DeniZi arasinda Uzanan, 200O km'den uzun kys olan ayrlcalkl bir coğraf konumda yeral]r. ArapYarmadas'ndadüzenliVeönem]imiktardayağmUralantekülkeolanYemen'in bu elverişli konum!, göze çarplcl doğal mirasl Ve farkll ortamarl ile onu bölgedek diğerülkelerdenaylrlr.stratejikkonumu ESKI MEDENIYETLER Yemen'de, TaŞ devri'ne kadar uzanan, 3000 yl öncesinde yaşamlş olan erken medeniyetlerin kanltlarlna rastlanllmaktadlr. NüfUs, eski ticaret yollarl boyunca ise,onubinyllllkdönemde,doğuvebat araslnda ticaret Ve kültürel değişimjn tam ortaslnda biryere yerleştirmiştir. Yemen demokrasiyi kucakyan bir ülkedir Ve her Yemenli'nin oy verme hakk vardr' Şimdikj Devlet Yöneticisi Başkan AIj AbdUllah saleh'tir. Yemen kanunlar, her Vatandaşlna anayasal ve insan haklarl garantisinin yanlslra, tüm politik partiiere kendi politik, kültürel Ve toplumdaki sosyal rollerini yerine getirmek için eşit hak a r vermektedir. Romallar bu eski medeniyetleri, daha az münbit olan Arabia Deserta (''Çöl Arabistan")'a karş, Arabia Feix ("MUtlu Arabistan") olarak adlandlrmlştlr. Yüzylllar boyunca bu topraklarda, en güçlü Ve efsanevi olanlar] Saba, Awsan ve Himhyarolanbirçokmedeniyetlerbelirmiştir;ziyaretçilerhalabumeeniyetlerden kalan zengin mimari miras hayranlkla seyretmektedir. Yemen'i jşgal ctmek Ve ele geçirmek için bir çok başarsz denemeler olmuştur; Roma IiTparatorluğu 24 BCE tarihinde Yemen'i işgal etmeye çallşmlş fakat I.4arib duvarlarlnln hemen dşnda yenilmiştir. Beş yüz yldan fazla bir zaman sonra Etiyopyalllar Bizanslllarln desteği ile MUtlU Arabistan'I işgal edebilmiştir' fakat bu durum sadece yaklaşlk 50 yll sürmüştür' YedinCi yüzyll CE'de, l;lam'ln çağrs zamannn başiangcna kadar ülkeyi Persler yönetmştir. Bu dönemin başlamasndan sonra Yemen, önemli şehirlerin kurulmas ve tahkimatlar Sayesinde bir refah ve gelişme dönemiyaşamlştlr' Bağdat'taki Abbasi Halifeliği'nin Zaylflamasl ile Yemen'de Zabid'deki Ziadi Hanedan, Shibam _ Kawkaban'dak Ya'afuri Devleti, Sad'a'da Zeidi, Sana'a'da sulaihivejiblailetaiz'derasutidgibibirçokküçükvebağms ZdeVletlerkUrU]maya başlanmüşt]r.

2 .ffiffiyemen llk osmanll işga]i '] 538 ylllnda olmuştur Ve onurlu Yemen halk tarafndan geri püskürtüldüğü'] 635ylnakadar,yaklaşkbiraslrSürmüştür.lkjnciosmanllişgaliiSe ylllnda, Yemen'in 9üneyindek Aden Şehri'ni lhgiliz linparatorluğu'nun '] 839 ylllnda işgal etmesinden sonra başlamlştlr. osmanlllar 1 9'] 8 yillnda püskürtülmüş, ingilizler ise 'de geri çekiimiştir. BU tarihten itibaren, bu olağanüstü ülkedenin eski m ras hiç birişgaici güçtaraflndanyerinden edilememiştir ylnda Kuzey ve Güney Yemen BaŞkan Ali Abdullah Saleh'in ]iderliğinde birleşmiştir. BENZERSIZ MIRAS Eski ve değişik kültürel mirasl ile ve halen Yemen halknn bağmszlk ruhunu Ve geleneklerini farkl klan l;lam _ öncesi etkiler ile Çekiciliğini Sürdüren Yemen, Al RUb Al KhaIi çölünden, Yemen'in yakln geçmişte UNESCo Dünya Mirasl Listesi'ne kabul edilmiş olan Socotra taklmadalarnda yer alan ve m'ye ulaşan merkezi platosu iie orta Doğu'nUn en önemli doğai miras kabul edilen Rasyan bölgesindeki yeşilvadilere kadar, doğai güzelliklerle doludur. Yemen'de UNESO Dünya Mirasl Listesi'nde yer alan üç şehir Vardlr: San'a, Shibam HadhramautVe Zabid-9eniş açlk hava müze]eri, mimarileriveyüzylllardlrkorunmuş doğalarl, tipik pazarlar ve eski tapnaklarl ile Liste'de yer almaktadlr. Bu muhteşem Ve büyüleyici ülke, en maceracl gezgine bile, geçmişi Ve geleceği bağlayan bir köprü görevi gören benzersiz ve inanlmaz deneyimleryaşama imkan]arl sağlamaktadlr' Yemen'deki şehir]er Ve arkeo]ojik alanlar saylslzdlr Ve ülknin her yerine yay]lmş durumdadr. Aşağda, önde gelen tur işletmecilerinin programlarlna dahil edilebilecek kilitalanlar verilmektedir: SANA A: KoRuMA ALTINDAKI şehir Yemen ComhUriyeti'nin başkenti, Al surated dağlarna yakn olarak Ve Yemen düzlüğünün ortaslnda, Noqum dağlarlnln batlslnda, deniz seviyesinden 2200 m yükseklikteyetallr. Sana'a, kendisini dünya çaplnda ün sahibi klan eski mimari stilini koruyan canl bir açlkhava müzesi olarak kabul edilmektedir. UNESCo Dünya MiraSl Listesi'ndeyeralan Eski Sana'a ŞehriArapdünyaslnln en eeski şehirlerinden birisidir ve benzersiz eski yapllan i]e fark edi]mektedir. Çoğunlukla koyu renkli bazaltlardan, briket Ve Çamurdan yapllmlş olan bu yapiar gerçekten de Yemen stilinln benzersiz kombinasyonlarn sunarlar. PenCerelerVe dlş duvarlar kaymaktaşl "cam '' jle, ince ince işlenmiş frizlerle süslenmiş Ve beyaz jipsle kaplanmlştlr. En prestijli evler, her birisi farkl bir ev fonksiyonunu yerine getiren beş ya da altl katll kulelerden oluşur. Şehrin tarihi değeri 14000'i aşkn evle kendini gösterir, bunlar]n çoğunun tarihi CE'ye kadar inmektedir Ve hepsi büyüleyici bir bölgede yer allr. Sana'a'nn Nuh'un oğlu Shem taraflndan, Tufan sularl çekildikten sonra kurulduğu söylenir.

3 ffiyetuen Birgezgin,şehirmerkezindenbaşlayarakherhangibiryönde birtekmodernbina bile görmeden, yarlm kilometre boyunca sokak labirentlerini Ve Zanaatlere göre ayrlmş mahaileleri keşfederekyürüyebilir. Eski şehrin büyük Souk kesiminde güzel mücevherler, parlake]biseler, qüzel kokulu esanslar' çok saylda baharat çeşitleri Ve her Yemenli erkeğin şeref ve erkeklik, mertlik sembolü olan efsanevi Jambiya (Cembiye) de dahil herşey bulunabilir. Sana'a şehrinin eski kesimi elliden fazla Cami, minare, lüks bahçeler, hamamlar Ve benzersiz pazar ile Yemen'in ilk mücevheridir ve bu efsanevi ülkede yaplacak bir yolculuğun başlanglç noktasdlr. SHlBAM HADHRAMAJT 3. CE Yüzylda Kraliçe Saba'nn tahttan inmesinden beri Hadhramaut bölgesinin başkenti olan Shibam, tüm ziyaretçilerin beklentilerini fazlas yla karşlayan bir şehirdir. Slkllkla "Çölün Manhattan''' olarak anlan Ve 1 6' YüZyllda inşa edilen müstahkem duvarlar i]e çevrili olan şehir yarm kilometre karelik bir aan içinde, beş ila yedi katll 500'den fazla evi korumaktadlr. ] 9. YüZyll CE'de ligilizlerin gelmesinden önce şehrin kontrolü konusunda anlaşmazllk içinde olan Al Qatn Ve Sieyun Sultanlklarl araslndaki Slnlrda yer alr. Shibam'daki yapl ustalarl, daha Sonra ülken n her taraflnda benimsenen kule mimarisinde mükemmelliğe ulaşmüştlr. Şehir kapllannca hala kullanllmakta olan, çamurdan yaplma tuğlalann yapldğ fabrikalar gezilebilir. Bu muhteşem şehirde dolaşan zjyaretçiler dar sokaklardaki harika görünümlü süslemeli kaplara ve şiirsellik Ve sükuneti yaşayacaklar yakndaki palmiye bahçelerine hayran olmaktan kendilerini alamayacaktr. ZABID Zabid, Tihama bölgesinde buunan Hodeidah'n yaklaşk 1 00 km güneyinde Ve Kzl Deniz eteklerinde yer allr; Yemen'in en eski şehirlerinden biridir. Esasen "Kültür Şehri" o]arak bilinen Zabid saysz kütüphanesi ile önemli bir geçmişe sahiptir. zabid, 8'l9 CE'de Al - Ashair Üniversite'sinde l'slam bilgini al _ Jalahdi tarafrndan kurulan ve modern cebirin temeli olan "Al Jabar" matematik sisteminin temellerinin atldğ şehirdir. Artlk çoğunun görüimemesine rağmen, şehrin en parlak döneminde şehirde 236 caminin var olduğu bilinmektedir. zabid'deki evlerin iç süslemelerinin zenginliğine rağmen, dş duvarlar bekienmeyecek kadar bas jt görünümlüdür; mimarlar, o tarihlerde ev sahibinin Zenginliğini Saklamak için garip bir stil geliştirmiştlr. lhanlmaz çekiciliğinden dolay Zabid '1 970'li yllarn başnda üniü lialyan yönetmen Pier Paolo Pasolini'nin yönettiği "Binbir Gece"nin ltalyan versiyonunun (il fiore delle mille e una notte)lokasyonu olarak Seçilmiştir..qriJ.i.'.:i.]jiaai'i].iği i:

4 ffiyemen Zabid'de dolaşan bir gezgin, tamamiyle Modern Dünya'dan çekilip çkarlmş bir yerde olduğu hissine kapilmaktan kendini alamaz- SHIBAM-İ(AWKABAN Shibam,tarihSelolarakbaZlSabayaZltlarndaShibamAqyanolarakanlan biryerdir. 2.3.CEYüzyllardatarihseIolarak"Sama'lÜçlüsü''olarakbilinenönemlibiryerdi.Bu eski kasaba şimidlerde ylknt halindedir. Şimdiki köyün tarihi Yafurid Hanedan'na ( ' CE) kadar inmektedir YüzyI CE'de Shibam Yafurid'lerin başkenti idive bu ad bir Hemryte krallna atfen Verilmiştir. Eski yazltlarda Washibam ya'fur olarak geçer. Kasaba deniz seviyesinden 2300 m yukanda yer allr. Kasabadaki muhtemelen en önemli kent simgeleri Muhammed lbn Yafur tarafndan 9. YüZyll CE'de yapt]rllan Büyük Cami, eski Souk Ve kasaba giriş kaplsldlr. KAWKABAN Deniz seviyesinden 2800 m yukarda yer alan eski bir tarihi merkez Ve müstahkem kaledir. 5. Yüzyl CE'de Bani Sharaf Al-Deen'in başkenti idi. Çok güzel mimari tasarimlarla bezenmiştir. Evlerin çoğu geçmişte harap olmuştur fakat yeniden inşa edilmiştir- Buras bir müzik okulu olma şöhretlne sahip olan bir yerdi. Böyle adlandrlmasnn nedeninin, kentte kymet]i taşlarla süslenmiş iki sarayn var '] olmaslndan kaynaklandlğl Söylenilir. Bu saraylardan her birine "yldz" (asl itibariy]e gezegen) denilirdi, böylece Kawkaban (iki ylldlz) adnln bu iki saraydan geldiği rivayetedilir. SHIHARA Yemen'deki en ünlü müstahkem kalelerden biridir. Shihara Dağ'nln tepesinde, 2600 metreyüksekte kurulu olan bu köy,0smanlllara gösterilen direnmede önemli bir rol oynamlştlr. AynCa Taş Köprüsü ile de ünlüdür. SA?DA Yemen'in en kuzeyde yer alan bölgesidir. Sa'ada, en önemli Yemen lslam felsefesi aklml olan Zaydizm'in kuru]duğu yerdir. HoDEIDAH l deniz'e tepeden bakan modern bir şe hi rd ir- En çekici yanü şe hri n gü neyi nde yel alan, ziyaretçilerin geleneksel Yemen teknelerini izleyebileceği ve balk pazarnda ballk, köpekballğl Ve tlrpana ballklarlnln zengin çeşitlerini görebilecekleri balkçlk Kz ]ima n d r.

5 ffiyhrüen MANAKHA Başkentten 90 km uzaklkta, Haraz dağlar üzerinde, 2200 m yüksekte terasl krsal kesimde kurulmuş olan Manakha önemli birkasabadlr. Çevredeki dağiarln çok güzel panoramalarnnseyredilebilmesineolanaksağlar. TAIZ Yemen'in en eski başkentlerinden biridir. Taiz, RaSulid zamanndan kalma' geleneksel mahalleieri ve camileri ile, bir de Can l bir görünüm sergileyen pazarl ile meşh u rd ur. ]IBLA lki mevsimsel nehrin birleştiği yerde, Vadi tabanlnda' muhteşem bir konumda kurulmuş eski bir kasabadlr. Jibla Kraliçe Arua CamiiVe Kur'an okulu i]e meşhurdur. MARlB Sana'a'nn doğusunda yer alan Marib, eski Saba'nln başkentidir. Marib, Kzl Deniz'den geçen ve tüm bölgeye uzanan, esans taşlyan keruanlarn geçiş yolunda kurujmuştur. Yemen'deki en önemli arkeolojik alanlardan biridir. Ay Tannsl Taplnağ], Bilquis Tahtl Ve Saba Krallğnn gücünü ald!ğt söylenen Sik op Barajl gezilmeye değeryerlerdendir BAIT AL-FAQIH Zabid'den 37 km uzaktadlr Ve Yemen'in en ünlü pazarlarlndan birine ev Sahipliğ] yapar YüZyll CE'de kahve ticareti için merkezi bir nokta o arak kurulmuştur. Ziyaretçilere, Seramikten kumaşa, Sepetten develere kadar Yemen ürün]erinin yoğun atmosferi içine dalma şans sağlar. AL MUKALLA Hint OkyanUsu'nun dört başl mamur limanlarndan biri olan Al-Mukalla önemli bir balkçlk merkezidir; ayrca camileri ve ülkenin değişik kesimlerinden çkarlan arkeolojik bulgularn Sergilendiği müzesi ile ünlüdür. ADEN Yemen'in en önemli limanlolmakla bir]ikte, tarihtekien eski limanlardan biriolmakla tanlnlr. Aden muhtemelen ']. Yüzyll BCE'de HimyaritiS tarafndan yaplan sarnçlar ]le i]nlüdi]r

6 ffiyemen KIRLENMEMIşl TEMIz KALMIŞ ADA, socotra Hint okyanusu'nun muhtemelen en Slradlşl Ve az hasar görmüş adasl olan Socotra'nln yüzölçümü 3600 km2'dir ve Arap Denizi'nde, Yemen sahillerinden 500 km Uzakta yer allr. Socotra, yakln geçmişte Ziyarete açllan benzersiz bir adadr. Adada Çok değişik doğal güzelliklere rastlamak mümkündür: denize yukardan bakan dağlar, palmiye ağaçlar ile kapl düzlükler, kamşlklar, sahiller, kireçtaşl platosu Ve derin dağ geçitleri. Adada ziyaretçiler başlanglçtan beri Var oan, ilkel görünümlü benzersiz hayvan Ve bitki türleri bu]acaklardir. Ada üzerinde B00'den fazla birki Slnlflamasl yap]lm]ştlr. Bunlarn en ünlü ojan Ejderha Kanl Ağac'dr; bu ad, bu ağaca gövdesindeki kesikten akan klrmlzl renkli reçineden dolay verilmiştir ve eski inanca göre bu bir ejderhanln kanldlr. Adada '] 40,tan fazla kuş türü belir]enmiştir Ve liste her yll gelişmektedir. Tüm taklmada' aday KorUnma Alanl olarak ilan eden Yemen Koruma Ve Geliştirme Yönetimi taraflndan Ve ekoturizmle ilgili k]lavuzluk hizmetisağlayan Yemen Turizmi GeliŞtirme Kurulu taraflndan korunmaktadlr. Socotra'nlndostcanlsve misafirperuerhalklnln nüfusu yaklaşk 35000'dir ve bu halkn kendi dilleri Ve kültürleri vardr. Ky alanlarlnda esas olarak Afrika kökenli balkçlar yoğundur. Socotra adasl denizseverier içjn bir Cennettir. Derin sularda 800'den fazla mercan türünün yanlslra binlerce balk ve kabukludenizhayvanltürüsaptanmlştlr.3.5ve25marasderinliklerdeinanlmaz renklerde mercanlar bulunmaktad]r. Ayrca berrak Slğ suarda izlenebilen çok sayda balk ve mercanlar dikkate a ndğnda, bu sularn şnorkelle dalş için de çok uygun olduğu söylenebilir. KIZIL DENIZ',DE MU}ITEŞEM DALIş VE YEMEN DAĞLARINDA TREKKtNG Kzl Deniz Ve Arap Denizi çoğu kimse taraflndan dalş için dünyanün en lyi yerleri olarak kabul edilmektedir. En güzel renkli mercan resifleri Kzll Deniz,in güney]nde, tam olarak Yemen'in önünde yer almaktadr. Yemen sahillerinde yer alan çok sayldaki ada, yeryüzündeki denizel dünyanln muhteşem çeşitlijiklerinin bazllarlnl gözler önüne Sermektedir. Kzl Deniz'de ve Arap Denizi'nde' Yemen çevresinde deniz Seferlerine katllmak, ZiyaretçiIere scak sularn keyfini çlkarma Ve lezzetli deniz yiyeceklerini tatma imkanl sağlar. 20'den fazla dalş alan, merakllarna kendilerini bu sulara atma Ve tlrpana, müren, ahtapot, dev mürekkep ballklar, lstakoz, köpek ballğl, yunus gibi çok değişik ballk türlerini görme imkani vermektedir. Yemen, özellikle Haraz ve al Al-Mawit Dağlarl, misafirperuer fakai az ziyarel edilmiş dağ köyleri, eski şarklar ve efsaneleriyle ayrlca trekking için de muhteşem biryerdir. seyahat BILGLERI PAsApoRT VE VİzE Yemen'e gelen tüm Ziyaretçilerden ViZe istenir; Vize her hangi bir Yemen giriş kapsndan(hava,denizyadakara)alnablir.avrupabirliği,norveç,abd,japonya, Kanada, RUSya Federasyonu, Yeni Zelanda Ve AVustralya Vatandaşlar herhangi bir Yemen Büyükelçiliğinden, ülkeye geimeden önce de vize alabilir.

7 ffiyerwüeru ZAMAN oilimi GIYIM GMT+ 3 Haff klyafetler, akşam için süveter. Gezileriçin rahat ayakkabllar. EL KTRİK VoLT'AJI ] İ 1 HAVAYOLLARI 0/220 Vo]t'tur. Amerikan modeli adaptör getirilmesi tavsiye edilir. DöViz KURU ABD Dola (USD) ve Avro (EUR) her yerde değiştiriiebilir; lngiliz Pound'u (GBP) da geniş oranda kabul görmektedir. Çok az sayda ATM makinasl vardr fakat çoğu otelde ve saylar artmakta olan dükkan ve restoranlarda kredi kartl kullanrlabiimektedir. Yerel para birimiyemen Riyali'dir (YER). USD'] =YER 202* EUR GBP 1 ] =YER 259* YrR 29 ] * ( ve Kuzey li-landa banknotlarl kabul eoilmez.1 '!koç [+23 ŞUbat 2009 ü t]baly MEvsiMLER VE İxİ-1-sn a] Yemen'de yaz musonlarndan mar.jinal olarak etkilenen subtropikal iklim hakimdir. KUzey platoda slcak ikyaz mevs1minde bile mülayimdir:scakllk arallğlyüksektirve Haziran _ Eylül ay]ar arasnda öğleden sonra yağmurlar sklkla görülür. Güneyde yaz mevsiminde scaklk yüksektir. Bu Zondaki ikjim aşr derecede kurudur; bununla beraber kylda nem oranl yüksektir. Yemeni Z yaret için ldeal mevsim Ekim TURLAR 0peratörlerCjörtçekerliaraçlarlagenişyaylllmllturarsağlamaktadlr. Dİ o arakyayg nb rşekildelhgilzcekonuşulur. Yinegeniş yaylllm]l, lüksten temel iht]yaçlan sağlama aralğna yayllan güvenil]r Ve iyi oteller mevcuttur. Çoğu tur operatörü değişik programll bir haftalktan (ülkenin kuzeyi) Ve iki haftalrğa (Ülkenin kuzeyi, güneyi Ve doğusu) kadar turlar önermektedir' Tipik 10 '] '] gecelik programlar Sana'a'da bir kaç gün, bir haftallk ülke turu Ve SoCotra'ya Seçmeli bir haftallk Uzatmall turdan o]uşur. l HABERLEŞME Tüm Yemen ülkesi, tüm dünyaya doğrudan bağlant sağlayan, modern telefon, faks Ve internet haberleşme ağl ile kaplanmlştlr. TAŞINABiLİR / cep TELEFoNLARI ile Nisan arastdtr. ÜlkeninresmidiliArapça'dr.lkincid Yemen'in ulusal havayollar ojan Yemenia Yemen Havayoilar Londra'dan Ve bir kaç diğer Avrupa merkezinden haftada iki kere doğrudan uçuş yapmaktadlr. Yemenia'nln uçuş programl Ve hizmetleri konularnda daha fazia bilgi için lütfen Ww.yemenia.com web sayf asn başvurunuz. Fe ix havayollar Orta DoğU'nur en genç filosu olarak yaygln dahili uçuş hizmeti sağlamaktadlr.dahafazjabilgiwww.fel xairuays.comadresindeneldeedileb]ir. lki tür hizmet Sağlanm]ştlr: GSM & CDMA. Eğer telefonunuz bu iki sistemden biri iie çallşyorsa, onu çoğu Yemen şehrinde kullanabilirsiniz. GSM / CDMA ağ halihazlrda ülkeninyarlslndan çoğunu kapsamaktadlr. Yerel SIl4 kartlan ve yaygrn ve ucuz olarak elde edilebilir

YEMEN. Türkçe. English Français Deutsch. Español Русский язык Italiano Bahasa Indonesia Bahasa Melayu

YEMEN. Türkçe. English Français Deutsch. Español Русский язык Italiano Bahasa Indonesia Bahasa Melayu YEMEN العربية English Français Deutsch Español Русский язык Italiano Bahasa Indonesia Bahasa Melayu Türkçe n HARITA BILGILERI Yüzölçümü: 555.000 km 2 Nufüs: 23,000,000 (2008 tahmini) Nüfus Yoğunluğu: Her

Detaylı

Gezi, 4 gece konaklama 5 gündüz şeklinde olacak. Gidiş: Havayolu ile İstanbul - Bosna, Dönüş; Üsküp - İstanbul olacak. 5 Ülke 12 vilayet gezilecek.

Gezi, 4 gece konaklama 5 gündüz şeklinde olacak. Gidiş: Havayolu ile İstanbul - Bosna, Dönüş; Üsküp - İstanbul olacak. 5 Ülke 12 vilayet gezilecek. Gezi, 4 gece konaklama 5 gündüz şeklinde olacak. Gidiş: Havayolu ile İstanbul - Bosna, Dönüş; Üsküp - İstanbul olacak. 5 Ülke 12 vilayet gezilecek. Gezilecek yerler: Bosna-Mostar (Bosna Hersek), Tivat,

Detaylı

Küba. Administrator tarafından yazıldı Salı, 15 Mart :23 - Son Güncelleme Salı, 16 Aralık :36 1 / 5

Küba. Administrator tarafından yazıldı Salı, 15 Mart :23 - Son Güncelleme Salı, 16 Aralık :36 1 / 5 1 / 5 GEZİ PROGRAMI / 24 Ocak - 01 Şubat 2015 1.GÜN 24 Ocak Cumartesi : İstanbul - Paris - Havana Air France ile 06:25 Paris'e hareket, 09:10 varış. 10:45 Paris-Havana, 15:10 Havana ya varış. Havaalanında

Detaylı

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke On5yirmi5.com Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke İşte vize alma telaşı olmadan sadece pasaportunuzu yanınıza alarak gidebileceğiniz 10 popüler ülke. Yayın Tarihi : 3 Eylül 2015 Perşembe (oluşturma :

Detaylı

22 25 NİSAN 2013 DOHA ( 3 GECE İSTANBUL ÇIKIŞLI ) AY DAN TURİZM

22 25 NİSAN 2013 DOHA ( 3 GECE İSTANBUL ÇIKIŞLI ) AY DAN TURİZM http://www.worldchamberscongress.com/ 22 25 NİSAN 2013 DOHA ( 3 GECE İSTANBUL ÇIKIŞLI ) Sayın Yetkili, 28 Şubat 2013 Ekte, grubunuza özel olarak hazırlamış olduğumuz 3 gecelik 8. Dünya Ticaret Odaları

Detaylı

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik.

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Şebnem GÜZELOĞLU 21302293 TURK 102-25 İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Dünya üzerindeki insanların hepsine Yapmayı en çok istediğin şey nedir? diye sorsak, muhtemelen çoğundan alacağımız

Detaylı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır.

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. PLATO: Çevresine göre yüksekte kalmış, akarsular tarafından derince yarılmış geniş düzlüklerdir. ADA: Dört tarafı karayla

Detaylı

5 YILDIZLI PAUL GAUGUIN İLE LOS ANGELES, TAHİTİ VE BORA BORA

5 YILDIZLI PAUL GAUGUIN İLE LOS ANGELES, TAHİTİ VE BORA BORA 5 YILDIZLI PAUL GAUGUIN İLE LOS ANGELES, TAHİTİ VE BORA BORA 03 Mart 2016 tarihinden itibaren HER PERŞEMBE Hareket! Dünyada siyah incinin bulunduğu tek ada olarak bilinen Tahiti ve Fransız Polinezyası

Detaylı

HONG KONG VE ŞANGHAY DA YILBAŞI - TUR PROGRAMI

HONG KONG VE ŞANGHAY DA YILBAŞI - TUR PROGRAMI HONG KONG VE ŞANGHAY DA YILBAŞI - TUR PROGRAMI 1. Gün İstanbul Doha - Hong Kong Qatar Airways in QR 242 kodlu uçağı ile saat 21.15 te İstanbul Sabiha Gökçen havalimanından hareket ve 01.30 da Doha ya varış.

Detaylı

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN EDİRNE UZUNKÖPRÜ MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI Yunanistan sınırına 6 kilometre uzaklıkta yer alan Edirne nin Uzunköprü ilçesi, Osmanlı İmparatorluğu nun Trakya daki ilk yerleşimlerinden biri. Ergene

Detaylı

Atoller (mercan adaları) ve Resifler

Atoller (mercan adaları) ve Resifler Atoller (mercan adaları) ve Resifler Atol, hayatlarını sıcak denizlerde devam ettiren ve mercan ismi verilen deniz hayvanları iskeletlerinin artıklarının yığılması sonucu meydana gelen birikim şekilleridir.

Detaylı

B A S I N Ç ve RÜZGARLAR

B A S I N Ç ve RÜZGARLAR B A S I N Ç ve RÜZGARLAR B A S I N Ç ve RÜZGARLAR Havadaki su buharı ve gazların, cisimler üzerine uyguladığı ağırlığa basınç denir. Basıncı ölçen alet barometredir. Normal hava basıncı 1013 milibardır.

Detaylı

YERYÜZÜNDE YAŞAM. Bir yerin Dünya üzerinde bulunduğu konuma coğrafi konum denir. Coğrafi konum, matematik ve özel konum olarak ikiye ayrılır.

YERYÜZÜNDE YAŞAM. Bir yerin Dünya üzerinde bulunduğu konuma coğrafi konum denir. Coğrafi konum, matematik ve özel konum olarak ikiye ayrılır. YERYÜZÜNDE YAŞAM COĞRAFİ KONUM Bir yerin Dünya üzerinde bulunduğu konuma coğrafi konum denir. Coğrafi konum, matematik ve özel konum olarak ikiye ayrılır. 1- MATEMATİK KONUM Dünya üzerindeki bir yerin

Detaylı

Şiraz'dan Mashad'a İran

Şiraz'dan Mashad'a İran Şiraz'dan Mashad'a İran 18-27 Kasım 2017 / 9 Gece - 8 Gün Gezgin Rehber Bülent Demirdurak ile Şiraz(2 )- Yazd(2) - Esfahan(2) - Tahran(1) - Mashad(1) - Uçak(1) Firdevsi'nin, Ömer Hayyam'ın, Sadi'nin, Hafız'ın,

Detaylı

Fransa - Korsika. www.gazella.com 0212 233 15 98 1

Fransa - Korsika. www.gazella.com 0212 233 15 98 1 Fransa - Korsika Fransa - Korsika İtalyan sıcaklığına ve Fransız asaletine sahip, 200 km. uzunluğundaki plajlarıyla ünlü, kartpostal gibi koyları olan, Napolyon Bonapart ın doğduğu ve hakkında Korsika

Detaylı

PEMBA ADASI. Afrika'nın doğu kıyısındaki uzak bir ada ve muhtemelen şimdiye kadar bulabildiğiniz medeniyetlerden uzakta.

PEMBA ADASI. Afrika'nın doğu kıyısındaki uzak bir ada ve muhtemelen şimdiye kadar bulabildiğiniz medeniyetlerden uzakta. PEMBA ADASI Afrika'nın doğu kıyısındaki uzak bir ada ve muhtemelen şimdiye kadar bulabildiğiniz medeniyetlerden uzakta. Gürültülü, baskılanmış, kirletilmiş elektronik dünyasını kapatın ve turist olarak

Detaylı

Yeni Yerler keşfetmek lazım

Yeni Yerler keşfetmek lazım Yeni Yerler keşfetmek lazım Dans, Eğlence Diyorsanız! Rio Sizi Bekliyor Rio Hakkında Rio de Janeiro, Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti ve Brezilya'nın en büyük ikinci kentidir. Ekvatoral iklimin

Detaylı

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA Giverny - Saint Michel St.Malo Deauville Trouville Honfleur Rouen 26-29 Nisan 2018 3 gece 4 gün Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı

Detaylı

Amsterdam Turu 3 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Amsterdam "Şehir Turu" 2.Gün: Amsterdam Serbest Gün veya Büyük Hollanda Ekstra Turu

Amsterdam Turu 3 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Amsterdam Şehir Turu 2.Gün: Amsterdam Serbest Gün veya Büyük Hollanda Ekstra Turu Amsterdam Turu 3 30.08.2017'den itibaren kalkışlı 747,00 EUR 2.955,21TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün: İstanbul Amsterdam "Şehir Turu" Tüm kenti dolaşan su kanallarıyla ve 17. yüzyıl mimarisiyle dikkat çeken Amsterdam,

Detaylı

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün 04 07 Ekim 2014 Kurban Bayramı Turu Neden Gitmeli? Hem Afrika hem de Akdeniz in havasını teneffüs edebileceğiniz, kendine has kültürü ile

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Hindistan. Kurban Bayramı'nda Hindistan. Jaipur-Agra-Varanasi-Delhi. 10 Eylül - 18 Eylül 2016 (9 gün - 8 gece)

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Hindistan. Kurban Bayramı'nda Hindistan. Jaipur-Agra-Varanasi-Delhi. 10 Eylül - 18 Eylül 2016 (9 gün - 8 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Hindistan Kurban Bayramı'nda Hindistan Jaipur-Agra-Varanasi-Delhi 10 Eylül - 18 Eylül 2016 (9 gün - 8 gece) Tur Programı 1. gün - 10 Eylül 2016, Cumartesi İstanbul

Detaylı

Dünya nın Okyanus Şehri Sharm El Sheikh

Dünya nın Okyanus Şehri Sharm El Sheikh l Dünya nın Okyanus Şehri Türk Hava Yolları ile 07 13 5 gece 6 gün Dünya nın Okyanusu diye anılan, Sualtı cenneti, muazzam güzellikteki doğası, profesyonel dalış imkanları ve lüks otelleri ile dünyanın

Detaylı

Bayramda Lyon Break. Lyon, FRANSA & Cenevre ve Lozan, İSVİÇRE. 04 08 Ekim, 2014 KURBAN BAYRAMI. Köprüler ve Işıklar Kenti: Lyon

Bayramda Lyon Break. Lyon, FRANSA & Cenevre ve Lozan, İSVİÇRE. 04 08 Ekim, 2014 KURBAN BAYRAMI. Köprüler ve Işıklar Kenti: Lyon Bayramda Lyon Break Lyon, FRANSA & Cenevre ve Lozan, İSVİÇRE 04 08 Ekim, 2014 KURBAN BAYRAMI Köprüler ve Işıklar Kenti: Lyon Avrupa nın cennet köşelerine keyifli bir yolculuk Fransa nın üçüncü büyük şehri

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017 SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ 12 15 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve süslü kasabaları ile sizi kendisine hayran bırakacak.

Detaylı

Kurban Bayramında ENDÜLÜS TE RAKS Granada Sevilla - Malaga 10 Eylül 2016 / 5 Gece 6 Gün

Kurban Bayramında ENDÜLÜS TE RAKS Granada Sevilla - Malaga 10 Eylül 2016 / 5 Gece 6 Gün Kurban Bayramında ENDÜLÜS TE RAKS Granada Sevilla - Malaga 10 Eylül 2016 / 5 Gece 6 Gün İspanya nın 17 Özerk bölgesinden biri olan Endülüs, 8.Yüzyıldan 11.Yüzyıla kadar Emevilerin himayesinde İslam medeniyetine,

Detaylı

Tokat ın 68 km güneybatısında yer alan Sulusaray, Sabastopolis antik kenti üzerinde kurulmuştur.

Tokat ın 68 km güneybatısında yer alan Sulusaray, Sabastopolis antik kenti üzerinde kurulmuştur. Çekerek ırmağı üzerinde Roma dönemine ait köprüde şehrin bu adı ile ilgili kitabe bulunmaktadır. Tokat ın 68 km güneybatısında yer alan Sulusaray, Sabastopolis antik kenti üzerinde kurulmuştur. Antik Sebastopolis

Detaylı

Roma Turu TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Roma "Şehir Tanıtım Turu" 2.Gün: Roma Castel Gandolfo & Nemi & Outlet Ekstra Turu"

Roma Turu TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Roma Şehir Tanıtım Turu 2.Gün: Roma Castel Gandolfo & Nemi & Outlet Ekstra Turu Roma Turu 29.12.2017'den itibaren kalkışlı 797,00 EUR 3.115,71TL TUR ÖZELLİKLERİ Türkçe Rehberli Yeşil Pasaporta Vizesiz Türkiye Çıkışlı / Varışlı 1.Gün: İstanbul Roma "Şehir Tanıtım Turu" Belirtilen Havalimanı

Detaylı

Beyrut. Beyrut (20-24 Nisan 2011)

Beyrut. Beyrut (20-24 Nisan 2011) arkanızda ayak izi bırakmayın! (20-24 Nisan 2011) Bir yandan gökyüzünün kapladığı o esrarengiz gri örtünün ardında kim bilir ne öyküler yaşanmıştır diye düşündüren, diğer yandan da farklı kültürleri, şık

Detaylı

Başlıca Kıyı Tipleri, Özellikleri ve Oluşum Süreçleri

Başlıca Kıyı Tipleri, Özellikleri ve Oluşum Süreçleri Başlıca Kıyı Tipleri, Özellikleri ve Oluşum Süreçleri Dünya da bir birinden farklı kıyı tipleri oluşmuştur. Bu farklılıkların oluşmasında; Dalga ve akıntılar, Dağların kıyıya uzanış doğrultusu, Kıyılardaki

Detaylı

NORMANDİYA & BRETONYA

NORMANDİYA & BRETONYA NORMANDİYA & BRETONYA Rouen Deauville Trouville Hounfleur Saint Michael St.Malo - Giverny 27 Eylül 01 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

Büyük Orta Amerika Turu

Büyük Orta Amerika Turu Maya ve İspanyol kültürünün yüz yıllardır değişmeyen yapıtları, adetleri ve renkleri, volkanlar, göller ve ormanlarla çevrili doğanın içerisinde Büyük Orta Amerika Turu 1. Gün: 7 Nisan 2015 Salı İstanbul

Detaylı

SUDAN ÜLKE RAPORU Ağustos 2013 A.Ç.

SUDAN ÜLKE RAPORU Ağustos 2013 A.Ç. SUDAN ÜLKE RAPORU Ağustos 2013 A.Ç. 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Sudan Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi Konumu : Sudan bir Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkesi olup kuzeyinde Mısır, doğusunda

Detaylı

Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ SRİ LANKA ÜLKE RAPORU Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 2 I.GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu : Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti : Sosyalist Cumhuriyet :

Detaylı

16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU

16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU 16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU 16 EKİM 2014 Saat 20.00 de Ankara dan Kapadokya ya hareket. Otele varış ve serbest zaman. 17 EKİM 2014 TAM GÜN KAPADOKYA TURU - 08:30 17:00 GÖREME PANORAMA Turdaki ilk yer

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 3806 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Gagliano del Capo Puglia deniz kenarında şahane villa Puglia Bölgesi'nin

Detaylı

BÜYÜK ÜRDÜN TURU NİSAN 2018 AMMAN ÖLÜDENİZ WADI MUJIB PETRA WADI RUM AQABE 1350 USD. (çift kişilik odada kişi başı konaklama)

BÜYÜK ÜRDÜN TURU NİSAN 2018 AMMAN ÖLÜDENİZ WADI MUJIB PETRA WADI RUM AQABE 1350 USD. (çift kişilik odada kişi başı konaklama) Ürdün Turu yapmaya karar vermeden önce 2017 yılı içinde gittik gördük ve Ürdün'ün sonsuz güzelliklerine hayran kaldıktan sonra sizler için Büyük Ürdün Turu yapmaya karar verdik. Tabi her zaman olduğu gibi

Detaylı

KENYA ÜLKE RAPORU Temmuz 2013 A.Ç.

KENYA ÜLKE RAPORU Temmuz 2013 A.Ç. KENYA ÜLKE RAPORU Temmuz 2013 A.Ç. 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Kenya Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi Konumu : Kenya ekvator enlemi üzerinde yer alan bir doğu Afrika ülkesidir. Ülkenin

Detaylı

COĞRAFİ KONUM ÖZEL KONUM TÜRKİYE'NİN ÖZEL KONUMU VE SONUÇLARI

COĞRAFİ KONUM ÖZEL KONUM TÜRKİYE'NİN ÖZEL KONUMU VE SONUÇLARI COĞRAFİ KONUM Herhangi bir noktanın dünya üzerinde kapladığı alana coğrafi konum denir. Özel ve matematik konum diye ikiye ayrılır. Bir ülkenin coğrafi konumu, o ülkenin tabii, beşeri ve ekonomik özelliklerini

Detaylı

Herhangi bir noktanın dünya üzerinde bulunduğu yere COĞRAFİ KONUM denir. Coğrafi konum ikiye ayrılır. 1. Matematik Konum 2.

Herhangi bir noktanın dünya üzerinde bulunduğu yere COĞRAFİ KONUM denir. Coğrafi konum ikiye ayrılır. 1. Matematik Konum 2. Herhangi bir noktanın dünya üzerinde bulunduğu yere COĞRAFİ KONUM denir. Coğrafi konum ikiye ayrılır. 1. Matematik Konum 2. Özel Konum 1. Türkiye nin Matematik (Mutlak) Konumu Türkiye nin Ekvatora ve başlangıç

Detaylı

Fiziki Özellikleri. Coğrafi Konumu Yer Şekilleri İklimi

Fiziki Özellikleri. Coğrafi Konumu Yer Şekilleri İklimi KİMLİK KARTI Başkent: Roma Yüz Ölçümü: 301.225 km 2 Nüfusu: 60.300.000 (2010) Resmi Dili: İtalyanca Dini: Hristiyanlık Kişi Başına Düşen Milli Gelir: 29.500 $ Şehir Nüfus Oranı: %79 Ekonomik Faal Nüfus

Detaylı

Bergama'dan Ayvalık'a Balıklı Lezzetler Peşinde Mayıs - 21 Mayıs 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Emre GEZER

Bergama'dan Ayvalık'a Balıklı Lezzetler Peşinde Mayıs - 21 Mayıs 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Emre GEZER Bergama'dan Ayvalık'a Balıklı Lezzetler Peşinde... 19 Mayıs - 21 Mayıs 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Emre GEZER Bergama: Asırlar boyunca çağının çok önünde koşmuş bir kültür yuvası; muhteşem

Detaylı

İZMİR BALÇOVA ANADOLU LİSESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ

İZMİR BALÇOVA ANADOLU LİSESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ İZMİR BALÇOVA ANADOLU LİSESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ 3 GÜN 2 GECE 23-27 NİSAN 2014 İSTANBUL "Orada, Tanrı ve insan, doğa ve sanat hep birlikte, yeryüzünde öylesine mükemmel bir yer

Detaylı

Yunanistan - Santorini

Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Milattan önce meydana gelen volkanik patlama sonucunda bugünkü krater görüntüsüne kavuşmuş, her yıl 1 milyonu aşkın turisti ve balayı çiftini ağırlayan, beyaz

Detaylı

İTALYA. Sanayi,Turizm,Ulaşım

İTALYA. Sanayi,Turizm,Ulaşım İTALYA FİZİKİ ÖZELLİKLERİ Coğrafi konum Yer şekilleri İklimi BEŞERİ ÖZELLİKLERİ Nüfusu Tarım ve hayvancılık Madencilik Sanayi,Turizm,Ulaşım İTALYANIN KİMLİK KARTI BAŞKENTİ:Roma DİLİ:İtalyanca DİNİ:Hıristiyanlık

Detaylı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı Datça da bir Yaz Her yıl daha önce görmediğim bir yeri gezip görmeye çalışıyorum. Bu yılki durağım da Datça oldu. Datça yı özetleyecek olursam Havası, Denizi ve 3B si diyebilirim. Gün batımında Datça Limanı

Detaylı

Prof. Dr. Orhan Kural İle AVUSTRALYA & TAZMANYA TURU 23 OCAK 4 ŞUBAT 2016 PERTH MELBOURNE HOBART CAIRNS

Prof. Dr. Orhan Kural İle AVUSTRALYA & TAZMANYA TURU 23 OCAK 4 ŞUBAT 2016 PERTH MELBOURNE HOBART CAIRNS Prof. Dr. Orhan Kural İle AVUSTRALYA & TAZMANYA TURU 23 OCAK 4 ŞUBAT 2016 PERTH MELBOURNE HOBART CAIRNS 1. GÜN 23 Ocak 2016 Cumartesi ISTANBUL ABU DHABI İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalindeki

Detaylı

Lübnan - Beyrut BEYRUT. www.gazella.com 0212 233 15 98

Lübnan - Beyrut BEYRUT. www.gazella.com 0212 233 15 98 Lübnan - Beyrut BEYRUT Lübnan - Beyrut Gökyüzünün kapladığı o esrarengiz örtünün altında kimbilir ne hikâyeler yatıyordur diye düşünürken, diğer yandan bu kadar farklı kültürü barındıran, şık vitrinleri,

Detaylı

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 2 SASANİLER-İSPANYA EMEVİLERİ-TULUNOĞULLARI

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 2 SASANİLER-İSPANYA EMEVİLERİ-TULUNOĞULLARI KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 2 SASANİLER-İSPANYA EMEVİLERİ-TULUNOĞULLARI SASANİLER (226-651) Sasaniler daha sonra Emevi ve Abbasi Devletlerinin hüküm sürdüğü bölgenin doğudaki (çoğunlukla Irak) bölümüne hükmetmiştir.

Detaylı

Tatil ve Yöre Rehberi

Tatil ve Yöre Rehberi Tatil ve Yöre Rehberi Kalkan, Antalya ya bağlı olan çok şirin bir sahil kasabasıdır ancak bu ilin merkezinden 200 km. kadar uzaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

1987 yılından beri faaliyette bulunan grubumuzun Edremit körfezinde yaptığı bu proje insana ve onun huzuruna, mutluluğuna verdiğimiz değerin tepe

1987 yılından beri faaliyette bulunan grubumuzun Edremit körfezinde yaptığı bu proje insana ve onun huzuruna, mutluluğuna verdiğimiz değerin tepe 1987 yılından beri faaliyette bulunan grubumuzun Edremit körfezinde yaptığı bu proje insana ve onun huzuruna, mutluluğuna verdiğimiz değerin tepe noktası olacaktır. Kazdağları nın eteklerinde huzuru, konforlu

Detaylı

Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece

Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece 1.Gün Almati havaalanına varış ile birlikte otele transfer. Check in sonrası otelde dinlendikten sonra turumuza başlıyoruz. Gezi, Almatı kentini çevreleyen

Detaylı

YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün Neden Gitmeli? 27 30 Temmuz 2014 Şeker Bayramı Turu Karadeniz in öteki ucunda Ortaçağ hissi uyandıran heykelleri, Sovyet döneminin izlerini

Detaylı

Finlandiya nın Tarihçesi

Finlandiya nın Tarihçesi Finlandiya Yüzölçümü :338.145 km 2 Nüfusu :5.175.783 İdare şekli :Cumhuriyet Başkenti :Helsinki Önemli şehirleri :Tampere, Espoo, Turku Dili :Fince Dini :Hristiyanlık Para birimi :Euro, Fin Markası Finlandiya

Detaylı

Yunanistan - Mikonos. www.gazella.com 0212 233 15 98 1

Yunanistan - Mikonos. www.gazella.com 0212 233 15 98 1 Yunanistan - Mikonos Yunanistan - Mikonos Dünya nın en iyi 22 adası arasında gösterilen ve Avrupa Jet Set inin uğrak tatil yerlerinden biri, Ege nin serin, masmavi denizine sahip, sabahın ilk ışıklarına

Detaylı

B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ MYANMAR ÜLKE RAPORU Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 2 I.GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu : Myanmar Birliği Cumhuriyeti : Cumhuriyet : Güneydoğu Asya ülkesi olan

Detaylı

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya...

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Endülüs Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Tarih : 25-04-2017-30-04-2017 Şehirler : Cordoba, Granada, Malaga, Sevilla Otel : 4* Ulaşım :

Detaylı

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

Altın Üçgen Hindistan

Altın Üçgen Hindistan Türk Hava Yolları ile Altın Üçgen Hindistan Agra, Fatehpur Sikri, Jaipur, Delhi Tüm Öğle Ve Akşam Yemekleri Dahil 5* Otellerde Konaklama 23 Ocak - 29 Ocak 2017 (7 gün - 6 gece) Tur Programı 1. gün - 23

Detaylı

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 1 632-1258 HALİFELER DÖNEMİ (632-661) Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali, her biri İslam ın yayılması için çalışmıştır. Hz. Muhammed in 632 deki vefatından sonra Arap

Detaylı

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Azar Gasht Maleki Travel Tur Tarihleri : 13 Nisan 15 Nisan 20 Nisan 22 Nisan 27 Nisan 29 Nisan 04 Mayıs 06 Mayıs 11 Mayıs 13 Mayıs Tur Programı:

Detaylı

Küba. Havana ve Cayo Santa Maria 26 Mart - 03 Nisan 2017 (9 gün - 8 gece)

Küba. Havana ve Cayo Santa Maria 26 Mart - 03 Nisan 2017 (9 gün - 8 gece) Küba Havana ve Cayo Santa Maria 26 Mart - 03 Nisan 2017 (9 gün - 8 gece) Tur Programı 1. gün - 26 Mart 2017, Pazar İstanbul - Amsterdam - Havana Saat 03.00'te Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde

Detaylı

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün Ljubljana, ışıl ışıl sokakları, gerçekleştirilen sanatsal aktiviteler, sokak sanatçıları ve rengarenk meydanı ile Avrupa lı turistlerin en popüler

Detaylı

Turizm Seyahat Acentası. Kaş Dalış ve Kültür Turu 15-19 Mayıs 15

Turizm Seyahat Acentası. Kaş Dalış ve Kültür Turu 15-19 Mayıs 15 Turizm Seyahat Acentası Kaş Dalış ve Kültür Turu 15-19 Mayıs 15 Kaş Dalış ve Kültür Turu 15-19 Mayıs 15 Kaş- Akdeniz'in derin mavisiyle doğal güzelliklerinin evliliği... Antik Likya yöresinin merkezi Kaş,

Detaylı

10 Nisan, 22 Mayıs, 26 Haziran, 24 Temmuz

10 Nisan, 22 Mayıs, 26 Haziran, 24 Temmuz TANZANYA & ZANZIBAR TURU TÜRK HAVA YOLLARI İLE Arusha (1) Ngorongoro (1) Serengeti (2) Zanzibar (2) Dar Es Salaam (1) 7 Gece 8 Gün 7 Eylül 7 Ekim 8 Kasım 27 Aralık 2016 10 Nisan, 22 Mayıs, 26 Haziran,

Detaylı

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ:

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ: TARİHİ : Batı Toroslar ın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki İlçesi nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. O devirlerde Marla ( Marulya) gibi isimlerle adlandırılan İlçe, 1872

Detaylı

TÜM YOLLAR PAYAS A ÇIKARDI... TÜM YOLLAR ÇUKUROVA DAN GEÇERDİ, 16. ASRIN EN ÖNEMLİ KONAKLAMA TESİSİ DE PAYAS DAYDI

TÜM YOLLAR PAYAS A ÇIKARDI... TÜM YOLLAR ÇUKUROVA DAN GEÇERDİ, 16. ASRIN EN ÖNEMLİ KONAKLAMA TESİSİ DE PAYAS DAYDI TÜM YOLLAR PAYAS A ÇIKARDI... TÜM YOLLAR ÇUKUROVA DAN GEÇERDİ, 16. ASRIN EN ÖNEMLİ KONAKLAMA TESİSİ DE PAYAS DAYDI Doğudan batıya giden yollar...veya batıdan doğuya. Hep Çukurova dan geçerdi. Güneyden

Detaylı

Bir Destinasyon Olarak Edirne ve Durum (Swot) Analizi

Bir Destinasyon Olarak Edirne ve Durum (Swot) Analizi Bir Destinasyon Olarak Edirne ve Durum (Swot) Analizi Planlama Süreci Durum Analizi (SWOT-GFTZ) Vizyon, Misyon, Amaçların Belirlenmesi Stratejilerin Belirlenmesi Uygulanacak Planın Seçimi Denetim ve Düzeltme

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0515 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Venedik İTALYA VENEDİK'TE SATILIK L ÜKS DAİRE Muhteşem ve eşi benzeri

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla EKONOMİK DURUM

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla EKONOMİK DURUM 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla EKONOMİK DURUM 1.5 EKONOMİK DURUM 1.5. Ekonomik Durum Arabistan ın ekonomik hayatı tabiat şartlarına, kabilelerin yaşayış tarzlarına bağlı olarak genellikle;

Detaylı

PULLMANTUR ZENITH İLE GLORİA

PULLMANTUR ZENITH İLE GLORİA 1 FLORANSA & PİSA PULLMANTUR ZENITH İLE GLORİA EKSTRA TUR PAKETİ Tur süresi: 9 saat 90 Bu gezimizde İtalya nın en ünlü iki kenti Floransa ve Pisa yı rehberlerimiz eşliğinde keşfedeceğiz. İlk durağımız

Detaylı

2. Gün 30/10/2016 Tebriz Sabah kahvaltımızın ardından tam günlük turumuza başlıyoruz ve 1958 tarihinde kurulmuş ve üç büyük salon, bahçe, ofis

2. Gün 30/10/2016 Tebriz Sabah kahvaltımızın ardından tam günlük turumuza başlıyoruz ve 1958 tarihinde kurulmuş ve üç büyük salon, bahçe, ofis İran Turu Geniş topraklarının binlerce yıllık geçmişi sizi insanlık tarihinin bir retrospektifine çağırıyor... Kültürel ve siyasal değişimler bir tarih kitabının en kapsamlı içeriğini oluşturur cinsten...

Detaylı

T.C. Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi

T.C. Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi RESMĐ DĐL: ĐSPANYOLCA BAŞKENT: MADRĐD EN BÜYÜK KENT: MADRĐD KRAL: I. JUAN CARLOS BAŞBAKAN :JOSÉ LUĐS RODRÍGUEZ ZAPATERO Yüzölçümü - Ülkeler arasında 50'nci - Toplam: 504.782 km² - Su %'si: %1,04 Nüfus

Detaylı

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI 25 Mayıs 2017 itibariyle Her Perşembe / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı,

Detaylı

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Toskana - Portofino - Cinque Terre Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Tarih : 15-05-2017-20-05-2017 Şehirler : Bologna, La Spezia, Lucca, Siena Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları

Detaylı

Saffet Emre Tonguç eşliğinde AMALFİ ( Positano & Ravello & Sorrento & Capri & Pompeii & Napoli )

Saffet Emre Tonguç eşliğinde AMALFİ ( Positano & Ravello & Sorrento & Capri & Pompeii & Napoli ) Saffet Emre Tonguç eşliğinde AMALFİ ( Positano & Ravello & Sorrento & Capri & Pompeii & Napoli ) 01 Mayıs 2018 / 4 Gece 5 Gün Yılın en iyi döneminde Saffet Emre Tonguç eşliğinde harika bir gezide Amalfi

Detaylı

ÜLKE RAPORU. Mayıs 2013. Eylül 2013 Ç.Ö. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

ÜLKE RAPORU. Mayıs 2013. Eylül 2013 Ç.Ö. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ MONAKO ÜLKE RAPORU Mayıs 2013 Eylül 2013 Ç.Ö. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 2 I.GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Monako Prensliği Yönetim Şekli : Anayasal Monarşi Coğrafi Konumu : Fransa nın güneydoğusunda,

Detaylı

ÜLKELER NEDEN FARKLI GELİŞMİŞLERDİR

ÜLKELER NEDEN FARKLI GELİŞMİŞLERDİR ÜLKELER NEDEN FARKLI GELİŞMİŞLERDİR Ülkelerin Gelişmişliğini Belirleyen Faktörler Coğrafya Öğretmeni Gelişmeyi tek bir ölçütle ifade etmek, ülkelerin ekonomik, sosyal ve siyasal yapılarındaki farklılık

Detaylı

Bölgesel iklim: Makroklima alanı içerisinde daha küçük alanlarda etkili olan iklimlere bölgesel iklim denir.(marmara iklimi)

Bölgesel iklim: Makroklima alanı içerisinde daha küçük alanlarda etkili olan iklimlere bölgesel iklim denir.(marmara iklimi) YERYÜZÜNDEKİ BAŞLICA İKLİM TİPLERİ Matematik ve özel konum özelliklerinin etkisiyle Dünya nın çeşitli alanlarında farklı iklimler ortaya çıkmaktadır. Makroklima: Çok geniş alanlarda etkili olan iklim tiplerine

Detaylı

İngiltere ve İskoçya

İngiltere ve İskoçya Türk Hava Yolları ile İngiltere ve İskoçya Şeker Bayramı'nda İngiltere ve İskoçya Londra - Edinburg 24 Haziran - 29 Haziran 2017 (6 gün - 5 gece) Tur Programı 1. gün - 24 Haziran 2017, Cumartesi İstanbul

Detaylı

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Fethiye Tatil ve Yöre Rehberi Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, Yakaköy, Kayaköy, Çalış gibi bir çok mevkiisi bulunan Fethiye tam anlamıyla bir tatil merkezidir.

Detaylı

Muson Yağmurlarını Atlatmak Kelsey, Dylan, and Trevor Bölüm 1 Fen Bilimleri

Muson Yağmurlarını Atlatmak Kelsey, Dylan, and Trevor Bölüm 1 Fen Bilimleri Muson Yağmurlarını Atlatmak Kelsey, Dylan, and Trevor Bölüm 1 Fen Bilimleri Hedefimiz Arizona, Phoenix te yaşayan sizleri büyük Phoneix bölgesindeki musonların olası riskleri hakkında bilgilendirmek. Bir

Detaylı

PULLMANTUR HORIZON İLE PORTOFINO DA AŞK

PULLMANTUR HORIZON İLE PORTOFINO DA AŞK 1 - VALETTA PULLMANTUR HORIZON İLE PORTOFINO DA AŞK EKSTRA TUR PAKETİ Tur süresi: 4 saat 55 Varışımız takiben otobüslerimize biniyoruz ve Valetta turumuza başlıyoruz. İlk durağımız Barakka Bahçeleri, burada

Detaylı

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Şeker Bayramında Saffet Emre Tonguç eşliğinde LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

İRAN. Türk Hava Yolları 7 Gece / 8 Gün. 16 Mayıs, 19 Eylül 2015. Neden Gitmeli?

İRAN. Türk Hava Yolları 7 Gece / 8 Gün. 16 Mayıs, 19 Eylül 2015. Neden Gitmeli? İRAN Türk Hava Yolları 7 Gece / 8 Gün Tahran İsfahan Şiraz 16 Mayıs, 19 Eylül 2015 Neden Gitmeli? Yanı başımızdaki ama bilmediğimiz İran ı görmek, tanımak ve yaşamak için gitmeli. Ne Yapmalı? Tahran ı

Detaylı

BÜYÜK ÇİN SEYAHATİ - TUR PROGRAMI

BÜYÜK ÇİN SEYAHATİ - TUR PROGRAMI BÜYÜK ÇİN SEYAHATİ - TUR PROGRAMI 1. Gün Antalya - İstanbul Türk Hava Yolları'nın TK 2439 kodlu uçağı ile saat 22.05 te Antalya Havalimanı'ndan İstanbul Atatürk Havalimanı na hareket ve 23.30 de İstanbul'a

Detaylı

Tur Programı. Güney Fransa'nın inclileri; Avignon, Arles ve Aix-en-Provence

Tur Programı. Güney Fransa'nın inclileri; Avignon, Arles ve Aix-en-Provence Baştan Başa Güney Fransa Güney Fransa'nın inclileri; Avignon, Arles ve Aix-en-Provence Tarih : 16-05-2017-21-05-2017 Şehirler : Arles, Avignon, Nice, Toulouse Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları tarifeli

Detaylı

COĞRAFYA YEREL COĞRAFYA GENEL COĞRAFYA

COĞRAFYA YEREL COĞRAFYA GENEL COĞRAFYA COĞRAFİ KONUM COĞRAFYA YEREL COĞRAFYA GENEL COĞRAFYA Yeryüzünün belli bir bölümünü FİZİKİ coğrafya BEŞERİ ve gösterir. EKONOMİK -Doğa olaylarını -Kıtalar coğrafya konu alır. -Ülkeler -İnsanlar ve -Klimatoloji

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu.

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu. Konumu Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan ülkedir. Batıda Büyük Okyanus, doğuda Atlantik Okyanusu arasında kalır. Kuzeyda Arktik Denizi, güneyde Amerika Birleşik Devletleri arasında kalır.

Detaylı

Roma mimarisinin kendine

Roma mimarisinin kendine Roma Bahçe Sanatı Daha sonraları Roma İmparatorluğunun en fazla geliştiği yıllarda, Romalı generallerin harpler sonucu dünyanın dört köşesine Roma mimarisinin taşınmasına sebep olmuştur. Roma mimarisinin

Detaylı

21-30 MART 2015 SİPADAN MALEZYA

21-30 MART 2015 SİPADAN MALEZYA Turizm Seyahat Acentası 21-30 MART 2015 SİPADAN MALEZYA Promosyon Paket Tur 21-30 MART 2015 VIPSCUBA kalitesi ile Muhteşem tropikal cennet Sipadan'a gidiyoruz! Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus un birleştiği

Detaylı

Sabi Sabi'de Foto Safari & Cape Town. Sabi Sabi (4) / Cape Town (3)

Sabi Sabi'de Foto Safari & Cape Town. Sabi Sabi (4) / Cape Town (3) Sabi Sabi'de Foto Safari & Cape Town Sabi Sabi (4) / Cape Town (3) BU SEYAHATTE... Konaklama yapacağınız Sabi Sabi Private Game Reserve de "Big Five" bölgesini keşfederken muhteşem bir safari deneyimi

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 3549 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Roma Merkezi Roma'da satılık olağanüstü çatı katı Roma'nın tarihi

Detaylı

Gezdikçe Gördükçe BD TEMMUZ İzlen Şen Toker. Güzel ağaç adlı masal kasabası. lberobello

Gezdikçe Gördükçe BD TEMMUZ İzlen Şen Toker. Güzel ağaç adlı masal kasabası. lberobello A Gezdikçe Gördükçe İzlen Şen Toker Güzel ağaç adlı masal kasabası lberobello 96 Alberobello nun dar sokaklarında trulli denilen evlerin arasında yürürken resimli bir masal kitabı sayfalarının içindeymişim

Detaylı

Kenya. Kenya. www.gazella.com 0212 233 15 98. Lake Nakuru. Nairobi Masai Mara

Kenya. Kenya. www.gazella.com 0212 233 15 98. Lake Nakuru. Nairobi Masai Mara Kenya Lake Nakuru Nairobi Masai Mara Kenya Muhteşem iklimi ve doğasıyla dünyanın en önemli ekosistemlerinden biri olarak kabul edilen, mistik kabile yaşamları ve eşsiz safari imkânları sunan, yüzlerce

Detaylı