TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI"

Transkript

1 Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Odyoloji Anabilim Dalı Eğitim Odyolojisi yüksek lisans ve doktora programlarının adlarında Odyoloji yüksek lisans ve doktora programı olarak değiştirilmesi hakkındaki tarih ve EKK/ sayılı kararı görüşüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki Odyoloji Anabilim Dalı Eğitim Odyolojisi yüksek lisans ve doktora programlarının adlarında Odyoloji yüksek lisans ve doktora programı olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edilerek,yükseköğretim Kurulu na gönderilmek üzere Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi. Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 136 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu nun güncellenmesi hakkındaki tarih ve EKK/ sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu nun karar ekinde belirtildiği şekilde güncellenmesi oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 136 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 Tez yazım kılavuzunda yapılan başlıca değişiklikler: Metin içinde kaynakların gösterimi ve kaynak dizini oluşturulmasında, Uluslararası Sağlık Bilimleri alanındaki uygulamalar dikkate alınarak Vancouver sistemi kullanıldı. Tezlerin kurallara uygun ve kolay bir şekilde yazılması için, kılavuz içerisinde bulunan ekler, görselleştirilerek yeniden düzenlendi. Kaynaklar, Vancouver sistemine göre düzenlendiği için eski tez yazım kılavuzundaki Bilimsel yayınlarda kaynak gösterme ilkeleri kısmı çıkarıldı. Adayın, tez çalışması sırasında etik kurallara uyduğunu ve tezini tez yazım kılavuzuna göre yazdığını belirten ve kendi imzasını içeren bir beyan sayfası eklendi. İngilizce dış-iç kapak, onay sayfası eklendi. Özgeçmiş eklendi. Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır.

2 Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 137 Hukuk Fakültesi Fakülte Kurulu nun lisans programı 7. yarıyılın da verilmekte olan HUK443 Kıymetli Evrak Hukuku dersinin, içeriği değiştirilmeksizin, eşdeğeri olarak, sadece kodu değiştirilerek, HUK 456 Kıymetli Evrak Hukuku olarak 8. yarıyılda verilmek üzere açılması ayrıca 8. yarıyılın da verilmekte olan HUK448 Sigorta Hukuku dersinin, içeriği değiştirilmeksizin, eşdeğeri olarak, sadece kodu değiştirilerek, HUK 449 Sigorta Hukuku olarak 7. yarıyılda verilmek üzere açılması hakkındaki tarih ve sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Hukuk Fakültesi lisans programı 7. yarıyılın da verilmekte olan HUK443 Kıymetli Evrak Hukuku dersinin, içeriği değiştirilmeksizin, eşdeğeri olarak, sadece kodu değiştirilerek, HUK 456 Kıymetli Evrak Hukuku olarak 8. yarıyılda verilmek üzere açılması ayrıca 8. yarıyılın da verilmekte olan HUK448 Sigorta Hukuku dersinin, içeriği değiştirilmeksizin, eşdeğeri olarak, sadece kodu değiştirilerek, HUK 449 Sigorta Hukuku olarak 7. yarıyılda verilmek üzere açılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 137 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 HUKUK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMINDA YAPILACAK OLAN DEĞİŞİKLİKLER KAPATILACAK OLAN DERSLER DERSİN KODU-ADI T P K AKTS STATÜ HUK 443 KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Zorunlu HUK 448 SİGORTA HUKUKU Zorunlu AÇILACAK OLAN DERSLER DERSİN KODU-ADI T P K AKTS STATÜ HUK449 SİGORTA HUKUKU Zorunlu HUK456 KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Zorunlu KAPATILAN DERSLER EŞDEĞERLİK TABLOSU AÇILAN DERSLER HUK 443 KIYMETLİ EVRAK HUKUKU HUK 448 SİGORTA HUKUKU HUK456 KIYMETLİ EVRAK HUKUKU HUK449 SİGORTA HUKUKU Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır.

3 Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 138 Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Nanoteknoloji ve Nanotıp Anabilim Dalının Lisansüstü Programında 1 adet seçmeli ders açılması hakkındaki tarih ve 2 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Güz döneminden itibaren geçerli olmak üzere Nanoteknoloji ve Nanotıp Anabilim Dalının Lisansüstü Programında, - NNT 653 Nanoteknolojinin Kozmetik Uygulamaları ( / 9 AKTS ) seçmeli dersinin oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi. Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 139 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Yüksek Lisans programı kapsamında AİT 642 Popüler Tarih seçmeli dersinin açılması hakkındaki tarih ve EKK/ sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Yüksek Lisans programı kapsamında AİT 642 Popüler Tarih ( / 7 AKTS ) seçmeli dersinin açılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi. Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 140 Yabancı Diller Yüksekokulu Yüksekokul Kurulu nun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunun, IELTS sınavının merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliğinin olmadığı yönündeki 15 Haziran 2016 tarihli kararı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 17 Haziran 2016 tarih ve sayılı yazısı ile bildirilmesi sonucunda güncellenen Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce, Almanca, Fransızca Hazırlık Birimlerinde hazırlanmakta ve uygulanmakta olan Muafiyet Sınavı ve Sınavı eşdeğerlikleri hakkındaki tarih ve 2016/23 sayılı kararı görüşüldü. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunun, IELTS sınavının merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliğinin olmadığı yönündeki 15 Haziran 2016 tarihli kararı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 17 Haziran 2016 tarih ve sayılı yazısı ile bildirilmesi sonucunda Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce, Almanca, Fransızca Hazırlık Birimlerinde hazırlanmakta ve uygulanmakta olan Muafiyet Sınavı ve Sınavı eşdeğerliklerinin karar ekinde belirtildiği şekilde güncellenmesi oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi.

4 tarih ve 140 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE, FRANSIZCA VE ALMANCA HAZIRLIK BİRİMLERİ YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ ÖSYM Yönetim Kurulunca tarihinde güncellenen yabancı dil sınav eşdeğerlikleri temel alınarak Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kurulu değerlendirmeleri sonucunda oluşturulmuş bulunan yabancı dil sınavlarının Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet sınavları ile eşdeğerlikleri ve bunlarla ilgili açıklamalar aşağıda verilmiştir. Bu belgede hüküm bulunmayan hallerde ÖSYM tarafından tarihinde güncellenen yabancı dil sınav eşdeğerlikleri belgesi esas alınır. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde yürütülen eğitim, dört temel dil becerisini esas aldığı için; okuma becerisi, dilbilgisi kuralları ve kelime bilgisi ölçen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) ve Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) birimimiz tarafından uygulanmakta olan yeterlik sınavları ile örtüşmemektedir ve eşdeğer sayılmamaktadır. Tablolarda belirtilen sınavlar dışında kalan üniversite, enstitü veya diğer dil öğretimi yapan kuruluşlarca düzenlenen çeşitli kurslara yönelik yapılan sınavlar eşdeğer sayılmaz. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda verilen hazırlık eğitimini tamamlamış ve başarılı olmuş olan öğrencilerin hazırlık programı sonunda aldıkları genel başarı notları bu eğitimi son üç yılda almış olmak koşuluyla, Hacettepe Üniversitesi Muafiyet ve sınavlarına eşdeğerdir. 1. İNGİLİZCE SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ A. ING 160 İngilizce Yabancı Dil Meslek Grubu Meslek olarak yabancı dil programlarından birine kabul edilen öğrenciler için, Hacettepe Üniversitesi tarafından kabul edilen uluslararası İngilizce dil sınavlarının eşdeğerlikleri aşağıdaki tablolarda sunulmuştur. Test of English as a Foreign Language Internet Based TOEFL (TOEFL- IBT) sınavı ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 1 de verilen eşdeğerlik geçerlidir. TOEFL ITP (Institutional Testing Program), TOEFL CBT (Computer Based Test) ve TOEFL PBT (Paper Based Test) sınavlarına eşdeğerlik verilmemektedir.

5 Tablo 1. Eşdeğer kabul edilen TOEFL IBT sınavı TOEFL IBT H.Ü. ING (A1) (A2) (A3) (B1) (B2) (B3) (C1) Cambridge Advanced English (CAE) sınavı ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 2 de verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 2. Eşdeğer kabul edilen CAE sınavı CAE H.Ü. ING 160 A (B1) B (B2) C (B3) The Certificate of Proficiency in English (CPE) sınavı ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 3 te verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 3. Eşdeğer kabul edilen CPE sınavı CPE H.Ü. ING 160 A (A1) B (A2) C (A3) Pearson Test of English Academic sınavı (PTE Academic) ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 4 de verilen eşdeğerlik geçerlidir.

6 Tablo 4. Eşdeğer kabul edilen PTE Academic sınavı PTE Academic H.Ü. ING (A1) (A2) (A3) (B1) (B2) (B3) (C1) B. ING 150 İngilizce Eğitim Dili Grubu / ING 140 Türkçe Eğitim Dili Grubu Bölümlerinde tamamen veya kısmen yabancı dille eğitim öğretim yapılan programlara ve bölümlerinde tamamen Türkçe eğitim öğretim yapılan programlara kabul edilen öğrenciler için, Hacettepe Üniversitesi tarafından kabul edilen uluslararası İngilizce dil sınavlarının eşdeğerlikleri aşağıdaki tablolarda sunulmuştur. Test of English as a Foreign Language Internet Based TOEFL (TOEFL- IBT) sınavı ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 5 de verilen eşdeğerlik geçerlidir. TOEFL ITP (Institutional Testing Program), TOEFL CBT (Computer Based Test) ve TOEFL PBT (Paper Based Test) sınavlarına eşdeğerlik verilmemektedir. Tablo 5. Eşdeğer kabul edilen TOEFL IBT sınavı TOEFL IBT H.Ü. ING 150 / ING (A1) (A2) (A3) (B1) (B2) (B3) (C1) Cambridge Advanced English (CAE) sınavı ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 6 da verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 6. Eşdeğer kabul edilen CAE sınavı CAE H.Ü. ING 150 / ING 140 A (A3) B (B1) C (B2)

7 The Certificate of Proficiency in English (CPE) sınavı ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 7 de verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 7. Eşdeğer kabul edilen CPE sınavı CPE H.Ü. ING 150 / ING 140 A (A1) B (A2) C (A3) Pearson Test of English Academic sınavı (PTE Academic) ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 8 de verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 8. Eşdeğer kabul edilen PTE Academic sınavı PTE Academic H.Ü. ING 150 / ING (A1) (A2) (A3) (B1) (B2) (B3) (C1) 2. ALMANCA SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ Almanca için eşdeğerliği kabul edilen TELC Deutsch sınavları ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 9 da verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 9. Eşdeğer kabul edilen TELC Deutsch sınavları TELC Deutsch C1 Puan Aralığı H.Ü. Sehr Gut Gut Befriedigend Ausreichend

8 TELC Deutsch B2 Puan Aralığı H.Ü. Sehr Gut ,5 Gut Befriedigend ,5 Ausreichend TELC Deutsch B1 Puan Aralığı H.Ü. Sehr Gut ,5 Gut Befriedigend ,5 Ausreichend Almanca için eşdeğerliği kabul edilen Goethe Institut sınavları ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 10 da verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 10. Eşdeğer kabul edilen Goethe Institut sınavları GOETHE INSTITUT Goethe Zertifikat C1 Puan Aralığı H.Ü. Sehr Gut Gut Befriedigend Ausreichend Goethe - Zertifikat B2 Puan Aralığı H.Ü. Sehr Gut ,5 Gut Befriedigend ,5 Ausreichend Goethe Zertifikat Großes Puan Aralığı H.Ü. Deutsches Sprachdiplom B1 Sehr Gut ,5 Gut Befriedigend ,5 Ausreichend Almanca için eşdeğerliği kabul edilen TestDAF sınavları ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 11 de verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 11. Eşdeğer kabul edilen TestDAF sınavları TestDAF Seviye H.Ü. TND 5 85 TND 4 75 TND 3 65

9 Tablo 12. Eşdeğer Kabul Edilen Almanca Sınavı DSD II Deutsches Sprachdiplom (DSD) Stufe II H.Ü. C1 85 B FRANSIZCA SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ Uluslararası Fransızca dil sınavlarının eşdeğerlikleri aşağıdaki tablolarda sunulmuştur. Fransızca için eşdeğerliği kabul edilen Diplôme D études En Langue Française (DELF) ve Diplôme Approfondi De Langue Française (DALF) sınavları ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 13 de verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 13. Eşdeğer kabul edilen DELF / DALF sınavları DALF C2 (CEFR C2) DALF C1 (CEFR C1) DELF B2 (CEFR B2) H.Ü. / Muafiyet , , , , ,

10 , , Fransızca için eşdeğerliği kabul edilen Baccalauréat sınavları ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 14 de verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 14. Eşdeğer kabul edilen Baccalauréat sınavı1 BACCALAURÉAT H.Ü. / Muafiyet Milli Eğitim Bakanlığı onayı bulunmayan Baccalauréat Diplomaları eşdeğerlikte geçerli değildir.

11 Fransızca için eşdeğerliği kabul edilen Test de Français International (TFI) sınavı ile Hacettepe Üniversitesi ve Muafiyet arasında Tablo 15 de verilen eşdeğerlik geçerlidir. Tablo 15. Eşdeğer kabul edilen TFI sınavları TFI H.Ü

12 Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 141 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Yönetim Kurulu nun Ağız ve Diş Sağlığı Programı Tablosunda ADS 110 Klinik Uygulamalar I dersinin sehven 24 (T:0 P:24 K:8) olarak yazılmış olan Pratik saatinin 16 pratik saati olarak düzeltilerek ADS 110 Klinik Uygulamalar I (T:0 P:16 K:8) AKTS:8 olması hakkındaki tarih ve 2016/223 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Ağız ve Diş Sağlığı Programında ADS 110 Klinik Uygulamalar I dersinin sehven 24 (T:0 P:24 K:8) olarak yazılmış olan Pratik saatinin 16 pratik saati olarak düzeltilerek ADS 110 Klinik Uygulamalar I (T:0 P:16 K:8) AKTS:8 olması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi.

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 142 22.09.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Fakültesi Fakülte Kurulu nun Resim Bölümü lisans programında yer alan 2 adet seçmeli derse sehven verilen

Detaylı

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ Güncelleme Tarihi: 16.07.2014

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ Güncelleme Tarihi: 16.07.2014 YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ Güncelleme Tarihi: 16.07.2014 ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Çalışma Grubu raporu ve bu rapora temel teşkil eden analizler

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 16.06.2016 Karar Sayısı: 115 16.06.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakültesi Kurulu nun İşletme Bölümünün Lisans Programı Bologna

Detaylı

HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ, YABANCI DĠLLER YÜKSEK OKULU DĠL YETERLĠK SINAVLARI EġDEĞERLĠKLERĠ

HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ, YABANCI DĠLLER YÜKSEK OKULU DĠL YETERLĠK SINAVLARI EġDEĞERLĠKLERĠ 1 EK II HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ, YABANCI DĠLLER YÜKSEK OKULU DĠL YETERLĠK SINAVLARI EġDEĞERLĠKLERĠ Hacettepe Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulunda uygulanmakta olan yeterlik sınavlarının, ulusal ve

Detaylı

Tablo 1. Eşdeğerlik Tablosu Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyeleri. KPDS-ÜDS Puanı A1 30 A2 45 B1 60 B2 75 C1 95 C2 100

Tablo 1. Eşdeğerlik Tablosu Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyeleri. KPDS-ÜDS Puanı A1 30 A2 45 B1 60 B2 75 C1 95 C2 100 YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Çalışma Grubu raporu ve bu rapora temel teşkil eden analizler sonucunda ÖSYM Yönetim Kurulunca

Detaylı

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ Güncelleme Tarihi: 16.07.2014

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ Güncelleme Tarihi: 16.07.2014 YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ Güncelleme Tarihi: 16.07.2014 ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Çalışma Grubu raporu ve bu rapora temel teşkil eden analizler

Detaylı

KPDS-ÜDS Puanı A1 30 A2 45 B1 60 B2 75 C1 95 C2 100

KPDS-ÜDS Puanı A1 30 A2 45 B1 60 B2 75 C1 95 C2 100 YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Çalışma Grubu raporu ve bu rapora temel teşkil eden analizler sonucunda ÖSYM Yönetim Kurulunca

Detaylı

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Çalışma Grubu raporu ve bu rapora temel teşkil eden analizler sonucunda ÖSYM Yönetim Kurulunca

Detaylı

22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 756 Yabancı Diller Yüksekokulu Yüksekokul Kurulu nun ÖSYM tarafından 18.07.2014 tarihinde güncellenen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri

Detaylı

Tablo 1. Not Dönüşümü. Kredili Sistemde Katsayısı

Tablo 1. Not Dönüşümü. Kredili Sistemde Katsayısı ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE KREDİLİ VE MUTLAK SİSTEMDEKİ NOT KARŞILIKLARININ, ECTS HARF NOTLARI KARŞILIKLARININ, GRE/GMAT NOTLARININ ALES I KARŞILIĞININ VE YABANCI DİL EŞDEĞERLİKLERİNİN BELİRLENMESİNE

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL VE ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL VE ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL VE ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı, Aksaray

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ

İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ İngilizce hazırlık programına kayıtlı olan farklı öğrenci gruplarına yönelik hazırlanan yeterlik sınavları için belirlenmiş olan eşdeğerlikler aşağıdaki gibidir:

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 027 10.03.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano Anasanat Dalı bünyesindeki Korrepetisyon ve Bale Piyanistliği Yüksek Lisans Programı ile

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ. Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı Kuruluş, İşleyiş, Muafiyet ve Sınav Yönergesi

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ. Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı Kuruluş, İşleyiş, Muafiyet ve Sınav Yönergesi ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı Kuruluş, İşleyiş, Muafiyet ve Sınav Yönergesi Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı Çankırı Karatekin Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans düzeyinde

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞİLİŞKİLER DAİRESİ. YÖD.0.00.16-14/ 11 Mart 2014 BASIN DUYURUSU

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞİLİŞKİLER DAİRESİ. YÖD.0.00.16-14/ 11 Mart 2014 BASIN DUYURUSU YÖD.0.00.16-14/ 11 Mart 2014 BASIN DUYURUSU ÖSYM YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ ile ilgili yeni güncelleme yapmıştır. 3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6114 sayılı Ölçme,

Detaylı

ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yabancı

Detaylı

29/09/2011 tarihli ve 2011/242 sayılı Senato Kararının ekidir.

29/09/2011 tarihli ve 2011/242 sayılı Senato Kararının ekidir. ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesinin

Detaylı

ALMANCA HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ

ALMANCA HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ ALMANCA HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ Almanca hazırlık programına kayıtlı olan farklı öğrenci gruplarına yönelik hazırlanan yeterlik sınavları için belirlenmiş olan eşdeğerlikler aşağıdaki gibidir: 3.

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 27/12/2017 tarih ve 2017/14 sayılı kararı ile kabul

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Üniversitesi'nin zorunlu ve isteğe

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Adnan Menderes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İlk Yayın 20.12.2017 Sayfa 1/8 Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Bu yönerge

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 01.03.2018 Karar Sayısı: 432 01.03.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kurulu nun Klinik Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde

Detaylı

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ ODASI EN AZ ÜCRET YÖNERGESİ

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ ODASI EN AZ ÜCRET YÖNERGESİ TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ ODASI EN AZ ÜCRET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi Enstitülerinde

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 168 15.12.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı na bağlı olarak Dil ve Konuşma Terapisi yüksek lisans

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 02.04.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 02.04.2015 Eğitim Komisyon Karar No: 809 Eczacılık Fakültesi Fakülte Kurulu nun Eczacılık Fakültesi lisans eğitiminde verilmekte

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 15 Ekim 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29858 YÖNETMELİK Uludağ Üniversitesinden: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK ÖĞRETİM YÖNERGESİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Uludağ Üniversitesi nde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında uygulanacak

Detaylı

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL USUL VE ESASLARI

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL USUL VE ESASLARI T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL USUL VE ESASLARI MADDE 1 Amaç ve Kapsam Bu yönerge İstanbul Gedik Üniversitesi nde lisansüstü Programlara uluslararası

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi nde yabancı dil öğretiminin amaç, kapsam, uygulama ve değerlendirme

Detaylı

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV YERLERİ

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV YERLERİ 4. KAYIT VE SINAV TAKVİMİ Yabancı Diller Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt ve Sınav Takvimi KAYITLAR Kayıt kılavuzunda belirtilen Ankara Üniversitesi kayıt programını dikkatle inceleyiniz.

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitülerin Yabancı Diller

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin Keykubat

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin

Detaylı

08 09/07/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı.

08 09/07/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. 08 09/07/2008 2008/1 1 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. Karar No 1- Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi Lisansüstü

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; Kastamonu Üniversitesi

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI Bu faaliyete sadece YTÜ deki akademik programlara tam zamanlı kayıtlı olan öğrenciler başvurabilir. İlgili programın Yabancı Dil Hazırlık

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ YÖNERGESİ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ YÖNERGESİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı; Adnan Menderes Üniversitesine bağlı enstitü, fakülte, konservatuvar,

Detaylı

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kültür Üniversitesi nin zorunlu

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 24.03.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 036 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalı Bilgi ve Belge Yönetimi Yüksek Lisans programı Giriş Sınavlarına

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ ADAYLARININ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU VE KABUL YÖNERGESĠ

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ ADAYLARININ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU VE KABUL YÖNERGESĠ T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ ADAYLARININ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU VE KABUL YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç: MADDE 1- (1) Bu Yönerge,

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesinde yabancı dil öğretiminin amaç, kapsam, uygulama ve değerlendirme

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı Bartın Üniversitesi

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 15.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 749 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Halk Sağlığı Hemşireliği Yüksek Lisans ve

Detaylı

A. KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR:

A. KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR: SURİYE, MISIR VE YEMEN DE YÜKSEKÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN EK MADDE 2 YE GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ 21 Eylül 2013 tarih ve 28772 sayılı Resmi

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Kabulü: 11/12/2012 tarih ve 14/1 sayılı Senato Kararı) (Güncelleme: 27/09/2016 tarih ve 5/32 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Hava Kurumu

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 410 11.01.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano ve Arp Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programları Yönergesi'nin güncellenmesi hakkındaki

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 20.11.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 700 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Doktora programında yer alan bazı derslerin ders

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 124 21.07.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu nun Uluslararası İlişkiler Yandal Programı koşullarının güncellenmesi hakkındaki

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI Bu faaliyete sadece YTÜ deki akademik programlara tam zamanlı kayıtlı olan öğrenciler başvurabilir. İlgili programın Yabancı Dil Hazırlık

Detaylı

Karşılaştırmalı Değişiklik Tablosu. T P K (Değiştirilmesi istenen mevcut şekli)

Karşılaştırmalı Değişiklik Tablosu. T P K (Değiştirilmesi istenen mevcut şekli) Karar Sayısı: 231 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Yönetim Kurulu nun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Programının açılması hakkındaki 23.01.2017

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU İçindekiler YATAY GEÇİŞ KILAVUZU... 3 1. Yatay Geçiş Şekilleri... 3 2. Kurum içi yatay geçiş:... 3 5. Kurumlar

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesinde yabancı dil öğretiminin amaç, kapsam, uygulama ve değerlendirme

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 16.01.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 548 Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu nun Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı nda EBB 320 Etkili Öğrenme

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 278 01.06.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans programına alan içi seçmeli dersler olarak EMÜ 414 - Matematiksel

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç; MADDE 1-(1) Bu Yönerge nin amacı, Siirt Üniversitesinde

Detaylı

ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI

ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI İlan No: TBTK.ARDEB.2017-2 ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI 1- İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ: Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı / Bilimsel Programlar Uzmanı pozisyonları için; TÜBİTAK a sunulan

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Amasya Üniversitesinin

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI Program dili Türkçe ve İngilizce dir. Başvuru İçin İstenen Belgeler: Üniversitelerin lisans ya da yüksek lisans programlarından

Detaylı

4. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAYIT VE SINAV TAKVİMİ

4. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAYIT VE SINAV TAKVİMİ 4. KAYIT VE SINAV TAKVİMİ KAYITLAR Kayıt kılavuzunda belirtilen Ankara Üniversitesi kayıt programını dikkatle inceleyiniz. ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI KAYITLARI Zorunlu Hazırlık Sınıfında okuyacak

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 11.05.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 269 Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yandal programında ve Programın uygulama ilkelerinde

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ ESASLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ ESASLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM 21.09.2013 tarihli ve 28772 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 30 Eylül 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27715 YÖNETMELİK Ankara Üniversitesinden: ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 19.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 786 Fen Fakültesi Fakülte Kurulu nun Matematik Bölümü tarafından Aktüerya Bilimleri Bölümü öğrencilerine verilen MAT 148 Doğrusal

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 10.09.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 993 Hukuk Fakültesi Fakülte Kurulu nun Hukuk Fakültesi Lisans Programı 6. Yarıyıl seçmeli dersi olan HUK 344 Uluslararası Örgütler

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Medeniyet Üniversitesine

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Avrupa Meslek Yüksekokulunun zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 78 18.10.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Seçmeli Dersler Birimi Koordinatörlüğü Seçmeli Dersler Komisyonu nun 2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Döneminden itibaren hem Güz hem Bahar Dönemlerinde

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 07.04.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Tarihi : 07.04.2016 Karar Sayısı: 053 Sosyal Bilmler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Kamu Hukuku Anabilim Dalı bünyesinde Ekonomi ve Enerji Hukuku II. Öğretim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 03.10.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 469 Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 21- (2) de aşağıda belirtilen değişikliğin

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 403 28.12.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Psikoloji Bölümü Yan Dal Programında yer alan derslerin güncellenmesi hakkındaki 23.11.2017 tarih ve

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 14.02.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 311 Sağlık Bilimleri Fakültesi Fakülte Kurulu nun Odyoloji Bölümü nün adının Odyoloji ve Dil Konuşma Bozuklukları Bölümü olarak değiştirilmesi

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır YÖNETMELİKLER

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır YÖNETMELİKLER T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 18 Temmuz 2013 PERŞEMBE YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİKLER Sayı : 28711 Mükerrer ANKARA

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 05.12.201 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 05.12.201 Eğitim Komisyon Karar No: 504 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İşletme Anabilim Dalı İşletme Uzaktan Eğitim II.

Detaylı

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN TABLOLARI. İKTİSAT ANABİLİM DALI Kontenjan Sayısı YABANCI DİL ALES ALES Puan Türü Türk Uyruklu

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN TABLOLARI. İKTİSAT ANABİLİM DALI Kontenjan Sayısı YABANCI DİL ALES ALES Puan Türü Türk Uyruklu İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARINA İLİŞKİN BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJAN İLANI A- YÜKSEK

Detaylı

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Sayfa 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK ve KAPSAM DAYANAK Madde 1 Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci, 21 inci, 49 uncu maddeleri ile 04/12/2008-27074 ve 28/06/2009-27272 sayılı

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Hitit Üniversitesine

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Nevşehir Hacı

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KILAVUZU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KILAVUZU KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KILAVUZU ARALIK-2012 2012 2013 BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ BAġVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESĠ

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ BAġVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESĠ T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ BAġVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1)Bu yönergenin

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 25.06.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 942 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Kök Hücre Bilimleri Anabilim Dalına bağlı olarak Kök Hücre Yüksek Lisans programının

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, Lisansüstü Programlarına 2014-2015 öğretim yılı güz yarıyılında, Galatasaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Abdullah Gül

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 04.12.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 04.12.2014 Eğitim Komisyon Karar No: 709 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Bale Dansçılığı Programı, Modern Dans

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 07.05.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 850 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun Sosyal Hizmet Bölümü lisans programında 2 dersin önkoşulunda düzenleme

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI I. GENEL BİLGİLER 1) Başkanlığın görev alanlarında tecrübeli personel ihtiyacını karşılamak üzere 5978 sayılı Kanunun 21

Detaylı