Tedarikçiler için Lojistik Taahhütleri / LC 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tedarikçiler için Lojistik Taahhütleri / LC 1"

Transkript

1 Tedarikçiler için Lojistik Taahhütleri / LC 1 1

2 İçindekiler Bölüm Sayfa 1 Amaç ve Kapsam 3 2 Sipariş İşlemleri Kavramlar Tedarik Talebi JIT-Tedarik Planı Tedarikçi Yönetimli Stok (VMI) Esneklik (Tedarik Talebi) Fazla/Eksik Teslimat-Sevkiyat Parti Mal Büyüklüğü Veri Transferi 4 3 Ambalaj Özellikler Standart Ölçüler Özel Ambalaj Ambalaj Tasarımı/Onay Prosedürü İşaretleme VDA - Etiketi Konsinye 6 4 Taşıma Belgeler Sevk İrsaliyesi Konşimento Yeniden Kullanılabilir Ambalaj Gümrükleme Teslimat Zamanları 8 5 Ekler Değişiklikler Özeti Kısaltmalar Diğer İlgili Belgeler 9 2

3 1 Amaç ve Kapsam Tedarikçiler için Lojistik Taahhütleri, Gilching de mukim Spheros GmbH ve ona bağlı işletmelerin bütün dahili ve harici, prototip, ürün ve hizmet tedarikçileri için geçerlidir. (Anonim Şirketler Kanununun 15, 16, 17. Maddeleri doğrultusunda) Lojistik Taahhütlerinin amacı, Spheros a özgü lojistik taleplerinin anlaşılması ve bunların işbirliği bazlı ortak çalışmayla uygulanmasıdır. 2 Sipariş İşlemleri 2.1 Kavramlar Sipariş işlemleri; münferit siparişler, tedarik talepleri, JIT-Tedarik Planları veya Tedarikçi Yönetimli Stok (VMI) ile yürütülür Tedarik Talebi Tedarikçiye teslimat planı konusundaki ihtiyaç öngörüleri, sıklığı haftada birden daha az olmamak üzere en az iki ay öncesinden iletilir. Öngörünün ne kadar detaylı olacağı malzeme planlama ile birlikte kararlaştırılabilir JIT-Tedarik Planı JIT yöntemiyle sevk durumunda tedarikçiye, teslimat tarihinden iki işgünü önce tedarik talebine ek olarak JIT tedarik planı elektronik posta yoluyla iletilir. Sadece tedarik planındaki miktarlar bağlayıcı sipariş olarak geçerlidir Tedarikçi Yönetimli Stok (VMI) VMI üzerinden tedarik sadece tedarikçi konsinyesi ile birlikte mümkün olabilir. Bu durumda tedarikçiye stok durumunu ve ihtiyaç öngörüsünü değerlendirmesi için Spheros ERP sistemine erişim hakkı verilir. Tedarikçi, talebi karşılamak için gerekli teslimatların büyüklüğüne ve sıklığına kendisi karar verir. Daha önceden anlaşılmış stok seviyelerine uyulması gereklidir. Bu tedarik standartının kullanılması isteniyorsa, bunun için ayrı bir anlaşma yapılmalıdır. 2.2 Esneklik (Tedarik Talebi) Teslimat planları konusunda sabitleme süresi anlaşmaya göre 1 2 haftadır. Bu sürenin ötesinde tedarikçi aylık en az ± % 15 lik sipariş değişikliklerini karşılamakla yükümlüdür.

4 Çok küçük sipariş miktarlarında daha büyük oynamaların olabileceği hesaba katılmalıdır. Münferit hallerde bunu aşan esneklik üzerinde anlaşılabilir. 2.3 Fazla/Eksik Teslimat-Sevkiyat Fazla ya da eksik teslimatlar sadece ilgili Spheros yetkilisi ile mutabık kalındıktan sonra kabul edilir. Mutabık kalınmadan yapılan fazla teslimatlar, masraflar tedarikçiye ait olmak üzere iade edilecek veya üçüncü kişilerin depolarında bekletilecektir. Bu durumda depolama ve yükleme / boşaltma masrafları tedarikçiye ait olacaktır. Fazla ya da eksik teslimatlara itiraz edilecek ve bunlar tedarikçi değerlendirilmesinde negatif etki gösterecektir. 2.4 Parti Mal Büyüklüğü Teslimat büyüklükleri konusunda malzeme kapsamına ve ambalaj birimlerine göre hareket edilmelidir. Bunun için spesifik anlaşmalar yapılır. 2.5 Veri Transferi Tedarik talepleri EDI üzerinden iletilebilir. Bunun için öngörülen standart olarak VDA-Norm 4905 kullanılır. Bağlantının oluşturulmasının maliyeti tedarikçiye aittir. 4 3 Ambalaj 3.1 Özellikler Ambalaj seçiminden bağımsız olarak aşağıdaki şartlara uyulmalıdır: Nakliye araçlarının forkliftlerle sorunsuz boşaltılabilmesi İstiflenebilme Belirlenmiş standart ölçülere uyulması Problemsiz kısmî çıkarılabilme Geri dönüştürülebilir ambalaj malzemeleri Malların kire karşı korunması Malların hasara veya kalite kaybına karşı korunması Örtü, üst yapı vb. gibi, yükleme biriminin dış hatlarından taşan nesnelerden mümkün mertebe kaçınılması gerekmektedir. Yetersiz veya kirli ambalaj sebebiyle oluşan kalite kayıpları tedarikçi tarafından karşılanacaktır.

5 Teslimatın bazı parçalarının ambalajın dışına taşmasından dolayı oluşan kalite kayıpları yine tedarikçi tarafından karşılanacaktır. Tek kullanımlık ambalajlar için uygun olan ve olmayan ambalaj malzemeleri: Malzeme Uygun olan Uygun olmayan Kompozit malzemeler Plastik Tek kullanımlık- Yeniden kullanılabilir- PE, PP DIN 6120 ye göre işaretlenmiş PE, PP, ABS DIN 6120 ye göre işaretlenmiş Kompozit malzemeler uygun değildir. PVC, Strafor PVC, Strafor Bütün termoset plastikler Karton ve kâğıt RESY sembolüyle işaretlenmiş Balmumu-, parafin-, zift- veya yağlı kâğıt Bağlama şeritleri PP, PET, Çelik PA, PES Tahta IPPC standardına göre Presbord, su geçirmez, cilalı veya lamine tahta Dolgu malzemesi Oluklu mukavva, kâğıt Bitki bazlı ürün parçaları veya strafor Standart Ölçüler Standart konteynerlerin özetine adresinden ulaşılabilir. Her teslimat için standart ölçü olarak uyulması gereken esas boyut aşağıdadır. Uzunluk x genişlik x yükseklik: x 800 x (Kafesli kutu paletler hariçtir) Başka ölçüler (örneğin daha büyük boy) Spheros ile münferit olarak kararlaştırılmalıdır. 3.3 Özel Ambalaj Özel ambalajların güvenli bir şekilde iade edilebilmesini teminen, tanınabilmeleri için açıkça işaretleme yapılmış olması ve üzerine... ya [Tedarikçi Adı] aittir yazılması gerekmektedir. Özel ambalaj kullanımı konusunda, teslimat öncesinde tek bir sefere mahsus olmak üzere malzeme planlama ile mutabık kalınmalıdır. Mutabakatsız veya işaretleme yapılmamış sevkiyat, ambalajın atılmasına sebep olacaktır, tazmin talebi doğmaz. 3.4 Ambalaj Tasarımı/Onay Prosedürü Ambalaj talebinin yerine getirilmesi için her ürün için ambalaj yapısı kararlaştırılmalıdır. Kararlaştırma en geç ilk örneklemeye kadar bitmelidir.

6 Spheros ambalaj veri kâğıdı üzerinde yazılı belirleme yapılacaktır. Bu dokümanda ambalajın tipi ve ölçüleri ve ambalaj birimi başına adet belirlenecektir. Ambalaj veri kâğıdı, Spheros satın alma birimi tarafından tedarikçiye gönderilecektir. Bu belge, 10 iş günü içerisinde doldurulup iade edilmelidir. Bunu müteakiben ambalaj Spheros tarafından çekinceli olarak teyit edilir. Spheros tarafından ilk seri teslimatın gelmesi ve incelenmesinden sonra, Spheros ambalaj konusundaki değerlendirmesini yapar ve kararı kesinleşir. İlk teslimat, sevk irsaliyesinin üzerinde 1. Teslimat kelimeleriyle açıkça belirtilmelidir. Üzerinde anlaşılan ambalaja uyulmazsa, Spheros oluşan yeniden ambalajlama masraflarını, ambalaj birimi başına en az 50 EUR olarak tedarikçiden tahsil etme hakkını saklı tutar. 3.5 İşaretleme VDA-Etiketi Malzeme numarasına göre her mal birimi VDA 4902 tavsiyesine göre (en son sürüm) etiketlenmelidir. Burada ilke olarak barkodlama kullanılmalıdır. 6 Örnek VDA Etiketi Konsinye Konsinye ürünleri olan mal birimleri KONSI yazısı ile açıkça işaretlenmelidir.

7 4 Taşıma 4.1 Belgeler Her teslimatta bir sevk irsaliyesi ve bir konşimento bulunmalıdır Sevk İrsaliyesi Sevk irsaliyesinin üzerinde aşağıdaki ibarelerin bulunması zorunludur: Sevk irsaliyesi numarası Spheros sipariş numarası ve/veya teslimat plan numarası Spheros tanıma numarası (numaraları) Teslim edilen miktar Son kullanma tarihi (Söz konusu olduğu durumlarda) Yeniden kullanılabilir ambalajların sayısı ve cinsi (tanımı) Konşimento Konşimento üzerinde aşağıdaki ibarelerin bulunması zorunludur: 7 Nakliye şirketi Teslimat tarihi Paket adedi Paket ağırlığı 4.2 Yeniden Kullanılabilir Ambalaj Boş, yeniden kullanılabilir ambalajların lojistiği Yeniden kullanılabilir ambalajlar Spheros tarafından sunulduklarında, bunların talep edilmesi tedarikçinin sorumluluğundadır. Ambalaj malzemeleri, Spheros fabrikasından 5 iş günlük teslimat süresi dikkate alınarak telefonla veya elektronik posta yoluyla talep edilmelidir Boş, yeniden kullanılabilir ambalaj envanter yönetimi Boş, yeniden kullanılabilir ambalaj envanter yönetimi iki tarafta da ayrı ayrı yapılır. Her çeyrekte taraflar miktarlar konusunda mutabakata varırlar. Uyumsuzluklar belgelenmeli ve gecikilmeden aydınlatılmalıdır.

8 4.2.3 Nakliye maliyeti Boş, yeniden kullanılabilir ambalaj sevkinin nakliye maliyeti, özel kurallar belirlenmediyse aşağıdaki gibi ödenecektir. Ex works sevkiyat: Spheros tarafından Serbest teslim: Tedarikçi tarafından Kirlenme Yeniden kullanılabilir ambalajların herhangi birinin üzerine ek olarak yazı yazılmamalı, bir şey yapıştırılmamalı, bunlar maksada aykırı kullanılmamalı, yağ ve gres ile mümkün olduğu kadar temas etmemelidir Hasar/Kayıp Birden fazla kere kullanılabilir ambalajlara tedarikçi tarafından hasar verilmesi ya da ambalajların kaybedilmesi durumunda oluşan maliyet tedarikçiye fatura edilecektir Gümrükleme Eğer özel düzenlemeler yapılmadıysa, olası gümrükleme işlemlerini tedarikçi üstlenecektir. 4.4 Teslimat Zamanları Teslimatlar sadece olağan iş saatlerinde mümkündür. İlgili Spheros işletmelerinden bunları öğrenebilirsiniz. Gerektiğinde sabit teslimat tarihleri kararlaştırılmalıdır.

9 5 Ekler 5.1 Değişiklikler Özeti Sayı Değişiklik Tarih Değiştiren 1 İlk Sayı 05/10 Christian Reisinger 5.2 Kısaltmalar Kısaltma Açıklaması ABS EDI IPPC JIT KLT PA PE PET PES PP VDA VMI Acrylnitril-Butadien-Styrol Electronic Data Interchange Integrated Pollution Prevention and Control-Entegre Kirlenme Önlenmesi ve Kontrolü Just in Time - Tam Vaktinde Kleinladungsträger - Ufak yük taşıyıcısı Polyamid Polyethylen Polyethylenterephthalat Polyethersulfon Polypropylen Verband der Automobilindustrie - Almanya Otomobil Endüstrisi Birliği Vendor Managed Inventory - Tedarikçi Yönetimli Stok (VMI) Diğer İlgili Belgeler Ambalaj veri kâğıdı Standart Ambalaj Özeti

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER Ek-1 AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER Bir ürün, bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki tanımını sağlıyor, ancak ürünün ayrılmaz bir parçası değilse, o ürünü ömrü boyunca içinde bulundurmak, desteklemek

Detaylı

2) SÖZLEŞMENİN KONUSU

2) SÖZLEŞMENİN KONUSU TEDARİK SÖZLEŞMESİ 1) TARAFLAR İş bu sözleşme, bir taraftan... adresinde mukim tedarikçi ve (bundan sonra tedarikçi diye anılacaktır.) ile diğer taraftan...adresinde mukim Sturm Makine San. Ve Tic. Ltd.

Detaylı

6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1

6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1 6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1 1. Tanım 2. Tedarik Zinciri Nasıl İşler? 3. Mağazalarda Gerçekleştirilen Prosedürler 3.1 Temel Stok Kontrolü 3.2 Envanter Yönetimi 3.3 Miktar ve Hasar Raporları 3.4 Ürünlerin

Detaylı

TLife Warehouse Management System365 Cloud

TLife Warehouse Management System365 Cloud BULUT TABANLI 365 GÜN 7/24 SAAT HER NOKTADAN ERİŞİM İMKANI TLife Warehouse Management System365 Cloud İÇERİK VE AMAÇ Amacımız Firmanız bünyesinde gerek merkez fabrikada gerekse farklı lokasyonlarda bulunan

Detaylı

Tedarikçiler için Genel Ambalajlama Yönetmeliği

Tedarikçiler için Genel Ambalajlama Yönetmeliği PUTZMEİSTER TÜRKİYE TEDARİKÇİ LOJİSTİK TALİMATI Genel Amaç Bir malzemenin hasarsız ve ekonomik teslimatı için çoğu zaman kaliteli ve uygun bir sevkiyat ambalajı gerekmektedir. Bu talimat sevkiyatların

Detaylı

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası AFET LOJİSTİĞİ LOJİSTİK Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası Kızılay Lojistik Yönetim Sistemi LOJİSTİK NEDİR? İhtiyaçları

Detaylı

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER Ek-1 Bir ürün, bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki tanımını sağlıyor, ancak ürünün ayrılmaz bir parçası değilse, o ürünü ömrü boyunca içinde bulundurmak, desteklemek

Detaylı

DAĞITIM SÜRECİ. Öğr. Gör. Selçuk KAHVECİ

DAĞITIM SÜRECİ. Öğr. Gör. Selçuk KAHVECİ Ünite 9 Öğr. Gör. Selçuk KAHVECİ Dağıtım Yetki Belgeleri Yurt içi dağıtım yapmak isteyen firmaların faaliyette bulunabilmesi için öncelikle T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından faaliyet

Detaylı

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ Mayıs 2010 Sayfa no: 1 KAPSAM Projede kullanılacak metal kablo kanalları aksesuarlarının imalatı, sıcak daldırma galvanizasyonu, ve alıcının

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAN IŞINLAMA ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAN IŞINLAMA ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAN IŞINLAMA ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER MADDE 1 TEDARİK EDİLECEK KAN IŞINLAMA ETİKETLERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ 3 MADDE 2 İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN

Detaylı

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU ÖN BİLGİLENDİRME FORMU İşbu Satış Sözleşmesi Ön Bilgi Formu nun konusu, SATICI' nın, ALICI' ya satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürün/ürünlerin satışı ve teslimi ile ilgili

Detaylı

TUZLA DERİ OSB GERİ DÖNÜŞÜM A.Ş. KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ DEĞERLERİMİZİ GERİ KAZANDIRIYORUZ. www.tuzlageridonusum.com

TUZLA DERİ OSB GERİ DÖNÜŞÜM A.Ş. KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ DEĞERLERİMİZİ GERİ KAZANDIRIYORUZ. www.tuzlageridonusum.com KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ DEĞERLERİMİZİ GERİ KAZANDIRIYORUZ DÜZCE TUZLA KEMERBURGAZ ALMANYA (TGD) Hedefimiz, sanayicilerimize entegre atık yönetim planı sunarak tek noktadan en ekonomik ve zaman tasarruflu

Detaylı

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ:

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ: MADDE 1 - SÖZLEŞMENİN TARAFLARI SATICI: MISIR ÇARŞISI BAHARAT İTH. İHR. LTD. ŞTİ. Adresi: Selanik cad. 14/C Kızılay-ANKARA ALICI: Müşteri MADDE 2 - SÖZLEŞMENİN KONUSU: İş bu sözleşmenin konusu, Alıcının

Detaylı

Shop Floor Automation

Shop Floor Automation Shop Floor Automation Üretim Yönetimi ve Takibi Depo Yönetimi ve Takibi BOM Tanımları ve Kontrolü Üretim Hattı Kontrol ve Yönlendirme Operatör Kontrol ve Yönlendirme İş Emri Yönetimi ve Takibi Otomatik

Detaylı

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim 1 İçindekiler Migros Ticaret A.Ş. Dağıtım Merkezlerine ve Mağazalarına transit sevkiyatlarınızda sıkça

Detaylı

Navlun sözleşmesinin genel şartları (Doppelmayr Seilbahnen GmbH)

Navlun sözleşmesinin genel şartları (Doppelmayr Seilbahnen GmbH) Navlun sözleşmesinin genel şartları (Doppelmayr Seilbahnen GmbH) 1. Geçerlilik alanı: 1.1. Bu şartlar sadece Doppelmayr Seilbahnen GmbH (bundan sonra "Doppelmayr" olarak anılacaktır) tarafından yükleniciye

Detaylı

ÖNCE-SONRA KAIZEN FORMU

ÖNCE-SONRA KAIZEN FORMU ÖNCE-SONRA KAIZEN FORMU Kaizen Konusu: Bitmiş ürünün ambalajlama revizyonu Tarih: 01.02.2015 Takım Üyeleri ve Görevleri: Oğuz Başeğmez ( Kalite Kontrol Yöneticisi)- Ali Gelir ( Sevkiyat Uzmanı) Kaizen

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA 25 yıllık perakende lojistiği deneyimimiz boyunca birçok ulusal, uluslararası mağaza zincirlerinin ve özellikle de yerel zincir ana distribütörlerinin ve otomotiv sektörünün lojistik operasyonlarında

Detaylı

OK Trans Uluslararası Ulaşım ve Lojistik

OK Trans Uluslararası Ulaşım ve Lojistik OK Trans Uluslararası Ulaşım ve Lojistik Uluslararası Kara Yolu Taşımacılığı HİZMETLERİMİZ Uluslararası Deniz Yolu Taşımacılığı Uluslararası Hava Yolu Taşımacılığı Tren Yolu Taşımacılığı Depolama Hizmetleri

Detaylı

3 SAP SISTEMINE GIRIŞ

3 SAP SISTEMINE GIRIŞ İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 SAP 1 Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) Sistemlerinin Tarihçesi 2 SAP Tarihçesi 5 SAP Sektörel Çözümler 9 SAP Business Suite 16 SAP Proje Uygulama Planı 17 2 SAP ERP 23 SAP

Detaylı

Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans

Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans gösterir. Fakat ses teknolojileri depo yönetiminin her aşamasında kullanılabilir. MAL KABUL Gelen Malın kabulü Etiketleme

Detaylı

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com TREND LOJİSTİK Gelişen Lojistik Uygulamalar Depo Yönetimi LOGIMEX 11 1 Mart 2012 ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com 1 Depolamanın Yeri Tedarik Zinciri Lojistik Depolama

Detaylı

MAĞAZAYA ÜRÜN TESLİMİ VE MAĞAZADAN ÜRÜN ÇIKIŞ TALİMATI. Dök. No 012 İlk Yayın Tarihi 16.11.2015 Rev. Yayın Tarihi Revizyon No 00 ONAY.

MAĞAZAYA ÜRÜN TESLİMİ VE MAĞAZADAN ÜRÜN ÇIKIŞ TALİMATI. Dök. No 012 İlk Yayın Tarihi 16.11.2015 Rev. Yayın Tarihi Revizyon No 00 ONAY. Amaç: Mağazaya gelen ürünlerin teslim alınması ve mağazadan ürün çıkartılması standardının oluşturulması, Kapsam: Tüm mağaza personelini kapsar. Uygulama: 1. Mağaza tarafından fabrikaya sipariş çekilir.

Detaylı

TÜRK KIZILAYI FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK TANIMLAR... 2 2. TEDARİK EDİLECEK FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 2 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN

Detaylı

Depo-Stok Yönetimi İçin Bilgi Sistemi, Malzeme İzleme

Depo-Stok Yönetimi İçin Bilgi Sistemi, Malzeme İzleme Depo-Stok Yönetimi İçin Bilgi Sistemi, Malzeme İzleme Depo-Stok yönetimi için bilgi sisteminde olması gereken bilgiler aşağıda verilmiştir. Hammadde Deposu Ara Ürün Stoğu Bitmiş Ürün Deposu Ara Yüzler

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN NEYFCÖRF SON TEKLİF MALZEMENİN GRUBU MİKTAR ^ 3! VERME ALINACAĞI TARİHİ

DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN NEYFCÖRF SON TEKLİF MALZEMENİN GRUBU MİKTAR ^ 3! VERME ALINACAĞI TARİHİ DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN Aşağıda cinsi ve miktarı yazılı malzeme teknik şartnamesi ve ticari şartnamesi ile ihale ek şartları dahilinde iç ve dış piyasadan açık teklif isteme usulüne göre

Detaylı

Bitufa Waterproofing BV

Bitufa Waterproofing BV Taahhüt K91669-01 Düzenleme 2016-04-01 Yerine geçtiği taahhüt Sayfa 1 / 5 KIWA BEYANI Ürün Belgelendirmeye ilişkin Kiwa Yönetmeliklerine uygun olarak düzenlenmiş bu Taahhüt ile Kiwa, bu ürün belgesinde

Detaylı

GENEL ŞARTLAR VE KOŞULLAR. A- Genel: 1- Üstün Plastik tarafından sunulan fiyat teklifleri, teklif tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerlidir.

GENEL ŞARTLAR VE KOŞULLAR. A- Genel: 1- Üstün Plastik tarafından sunulan fiyat teklifleri, teklif tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerlidir. Sayfa 1 / 5 A- Genel: 1- Üstün Plastik tarafından sunulan fiyat teklifleri, teklif tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerlidir. 2- Bu belge değişik durumlarda müşterilere gönderilecektir ve müşteri resmi

Detaylı

KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BATI ANADOLU BÖLGE KAN MERKEZİ ARŞİV-DEPO ÇELİK RAF VE PASLANMAZ ÇELİK RAF MALZEMELERİ GENEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BATI ANADOLU BÖLGE KAN MERKEZİ ARŞİV-DEPO ÇELİK RAF VE PASLANMAZ ÇELİK RAF MALZEMELERİ GENEL TEKNİK ŞARTNAMESİ KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BATI ANADOLU BÖLGE KAN MERKEZİ ARŞİV-DEPO ÇELİK RAF VE PASLANMAZ ÇELİK RAF MALZEMELERİ GENEL TEKNİK ŞARTNAMESİ 2018 Sayfa 1 1. TANIMLAR: Bu madde tarif edilen sözleşme ve

Detaylı

GEP YEŞİL ENERJİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK... www.gepyesilenerji.com

GEP YEŞİL ENERJİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK... www.gepyesilenerji.com TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK... TUZLA DÜZCE KEMERBURGAZ ALMANYA GEP YEŞİL ENERJİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ Hedefimiz, sanayicilerimize entegre atık yönetim planı sunarak tek noktadan en ekonomik ve zaman

Detaylı

OKUL SÜTÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 GENEL HUSUSLAR. 1.1 Tanımlar. 1.1.1 Adı, Sınıfı, Tipi: Tam yağlı UHT Süt. 1.1.2 Üretim Yeri: Türkiye

OKUL SÜTÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 GENEL HUSUSLAR. 1.1 Tanımlar. 1.1.1 Adı, Sınıfı, Tipi: Tam yağlı UHT Süt. 1.1.2 Üretim Yeri: Türkiye OKUL SÜTÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 GENEL HUSUSLAR 1.1 Tanımlar 1.1.1 Adı, Sınıfı, Tipi: Tam yağlı UHT Süt 1.1.2 Üretim Yeri: Türkiye 1.1.3 Üretim Metodu : UHT tekniğine uygun şekilde 1.1.4 Yasal Mevzuatlar

Detaylı

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER Ek-1 AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER Bir ürün, bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki ambalaj tanımını sağlıyor, ancak ürünün ayrılmaz bir parçası değilse, o ürünü ömrü boyunca içinde bulundurmak,

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

Mesafeli Satış Sözleşmesi

Mesafeli Satış Sözleşmesi Mesafeli Satış Sözleşmesi İş bu, Mesafeli Satış Sözleşmesi, Aşağıda bilgileri bulunan Alıcı ve Satıcı arasında belirtilen şartlar çerçevesinde düzenlenmiştir. 1. Satıcı Bilgileri ( Sözleşme içerisinde

Detaylı

PDF Editor. Endüstriyel Bakım Ürünlerinde Çözüm Ortağınız

PDF Editor. Endüstriyel Bakım Ürünlerinde Çözüm Ortağınız Endüstriyel Bakım Ürünlerinde Çözüm Ortağınız İÇİNDEKİLER 02 Hakkımızda 03 Endüstriyel Bant 04 Tisan 05 Granür & Sprey 06 Koruyucu & İzolasyon 07 Çemberleme 08 Köşebent & Paketleme 09 Ürün Ambalajlama

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ KAN NAKİL POŞETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY 1

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ KAN NAKİL POŞETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY 1 TÜRK I KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ KAN NAKİL POŞETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 İÇİNDEKİLER 1. TANIMLAR. 3 2. TEDARİK EDİLECEK ÜRÜNÜNÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR. 4 4.

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

Teklif-1: Danimarkali Lamba Tasarimcisi Yüksek Kaliteli Karton Ambalaj Aramaktadır

Teklif-1: Danimarkali Lamba Tasarimcisi Yüksek Kaliteli Karton Ambalaj Aramaktadır Teklif-1: Danimarkali Lamba Tasarimcisi Yüksek Kaliteli Karton Ambalaj Aramaktadır Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya da 250 den fazla satış mağazasına olan, tanınmış bir Danimarka firması firma metal, cam

Detaylı

Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2002/ 32 )

Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2002/ 32 ) Resmi gazete tarih sayı : 22 Nisan 2002-24734 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından: Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2002/ 32

Detaylı

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Mayıs 2010 Sayfa no: 1 KAPSAM Projede kullanılacak kablo merdivenleri ve aksesuarlarının imalatı, sıcak daldırma galvanizasyonu, ve alıcının

Detaylı

EGPS Küresel Satın Alma Yönetim Sistemi

EGPS Küresel Satın Alma Yönetim Sistemi EGPS Küresel Satın Alma Yönetim Sistemi EGPS; satınalma planlaması, teklif alma, ihaleye çıkma, teklif değerlendirme, sipariş emri verme, sevkiyat ve lojistik ambar kabulü, stoklama, malzeme çıkışı süreçlerinin

Detaylı

1.Lojistiğin Temel Kavramları. 2.Lojistik Sisteminin Bileşenleri. 3.Lojistik Ekonomisi. 4.Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi

1.Lojistiğin Temel Kavramları. 2.Lojistik Sisteminin Bileşenleri. 3.Lojistik Ekonomisi. 4.Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi 1.Lojistiğin Temel Kavramları 2.Lojistik Sisteminin Bileşenleri 3.Lojistik Ekonomisi 4.Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi 5.Lojistik ve Maliyet Yönetimi 1 6.Lojistikte Müşteri İlişkileri 7.Lojistikte

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Kısaltma: Elektrolyt CDM 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Würth Industrie Service

Würth Industrie Service 2015 2015 Würth Industrie Service Würth Industrie Service - TR Alipaşa Mahallesi Uluğbey Caddesi Silivri - İstanbul Tel: 0090 212 716 52 00 Faks: 0090 212 716 52 25 info@wurth-industrie.com.tr www.wurth-industrie.com.tr

Detaylı

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ 1.1. Niçin Tedarik Zinciri?... 1 1.2. Tedarik Zinciri ve Tedarik Zinciri Yönetimi... 3 1.3. Tedarik Zinciri Yapısı... 5 1.4. İş Modelleri... 6 Kaynaklar... 7 BÖLÜM 2

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

1. KONU ve KAPSAM 2. TANIMLAR

1. KONU ve KAPSAM 2. TANIMLAR 1. KONU ve KAPSAM Bu teknik şartname, TÜLOMSAŞ (Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.) de revizyonu yapılan tamir ve bakım gerektiren her türlü Lokomotif buatlarının tamir ve temizliği işi ile ilgili

Detaylı

DERSIMIZ: MATEMATIK 25.11.2015

DERSIMIZ: MATEMATIK 25.11.2015 DERSIMIZ: MATEMATIK Berk Boyacı Otomatik Tanımlama & RFID Ürün Yöneticisi 25.11.2015 Ayşen Öztoprak Lojistik Otomasyon İş Geliştirme Müdürü DERSIMIZ: MATEMATİK HAKKIMIZDA 25.11.2015 Berk Boyacı / Ayşen

Detaylı

ALICI VE SATICILAR GAV (Güvenli Alışveriş) işlemlerinde aşağıdaki hükmü peşinen kabul etmiş sayılır.

ALICI VE SATICILAR GAV (Güvenli Alışveriş) işlemlerinde aşağıdaki hükmü peşinen kabul etmiş sayılır. TÜKETİCİ HAKLARI TESLİMAT- CAYMA İPTAL İADE KOŞULLARI TESLİMAT-TAŞIMA; ALICI VE SATICILAR GAV (Güvenli Alışveriş) işlemlerinde aşağıdaki hükmü peşinen kabul etmiş sayılır. Kelepirgidiyor.com üzerindeki

Detaylı

Ri4Power ISV dağıtım panosu

Ri4Power ISV dağıtım panosu Ri4Power ISV dağıtım panosu Dikili tip dağıtım panosu Modüler pano sistemi TS 8, bkz. sayfa 75 Sistem panosu SE 8, bkz. sayfa 81 Montaj setleri, bkz. sayfa 298 Duvar tipi dağıtım panosu Temel kompakt kumanda

Detaylı

DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI

DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI Öğr.Gör.İsmail KARAYÜN Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Işılay TALAY DEĞİRMENCİ

Detaylı

Satış ve Teslimat ile ilgili Genel Şart ve Koşullar

Satış ve Teslimat ile ilgili Genel Şart ve Koşullar Satış ve Teslimat ile ilgili Genel Şart ve Koşullar 1. Geçerlilik 1) Spheros GmbH, Gilching ile Alman Şirketler Kanununun (Aktiengesetz) 15 ff maddesi uyarınca Spheros GmbH, Gilching ile bağlantılı diğer

Detaylı

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim 1 İçindekiler Migros Ticaret A.Ş. Dağıtım Merkezlerine ve Mağazalarına transit sevkiyatlarınızda sıkça

Detaylı

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Bir Blomberger Holzindustrie B. Hausmann GmbH & Co. KG markasıdır 1 2 3 4 5 Imalatçi DELIGNIT teknik özel kontrplağı

Detaylı

Tavsiye edilen İç Mekan Zemin Uygulama Teknikleri

Tavsiye edilen İç Mekan Zemin Uygulama Teknikleri Tavsiye edilen İç Mekan Zemin Uygulama Teknikleri Çimstone kuvars esaslı kompoze taştır. Kuvars, doğadaki en sert mineral taşlardan biridir. Çimstone, özgün birtakım indikatif teknik özelliklere sahiptir.

Detaylı

RİZE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ

RİZE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ 1/5 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı, Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ne müşteri tarafından elden getirilen, posta veya kargo ile gönderilen numunelerin kabulündeki uygulanacak işlemleri,

Detaylı

güvenle üretir

güvenle üretir güvenle üretir www.europac.com.tr 1993 ten beri tecrübe ve bilgi birikimi ile ambalajdaki çözüm ortağınız biz kimiz? Ambalaj sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan şirketimiz, 1993 yılında iki

Detaylı

Yeşil Lojistiğin Tersine Lojistik ile İlişkisi ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önemi. Araş.Gör. Güneş KÜÇÜKYAZICI Yrd.Doç.Dr. Murat BASKAK YAEM, 2010

Yeşil Lojistiğin Tersine Lojistik ile İlişkisi ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önemi. Araş.Gör. Güneş KÜÇÜKYAZICI Yrd.Doç.Dr. Murat BASKAK YAEM, 2010 Yeşil Lojistiğin Tersine Lojistik ile İlişkisi ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önemi Araş.Gör. Güneş KÜÇÜKYAZICI Yrd.Doç.Dr. Murat BASKAK Sunum Plânı Tedârik Zinciri ve Tedârik Zinciri Yönetimi Lojistik

Detaylı

LLP Sistemi ve Uygulaması

LLP Sistemi ve Uygulaması LLP Sistemi ve Uygulaması Endüstri Mühendisliği Bahar Konferansları 25-26 Ekim 2002 MURAT GÖKHAN OFLUOĞLU 1 LLP kavramı İçerik LLP rolü ve sorumlulukları Süreç modeli Tedarikçi ile LLP arasında bilgi akışı

Detaylı

ÇORLU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEK... www.ekolojikenerji.com.tr

ÇORLU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEK... www.ekolojikenerji.com.tr ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEK... www.ekolojikenerji.com.tr DÜZCE TUZLA KEMERBURGAZ ALMANYA KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ DEĞERLERİMİZİ GERİ KAZANDIRIYORUZ TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ GELECEK www.ekolojikenerji.com.tr

Detaylı

LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI

LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI Program 1: Program 2: Taşımacılık Yönetimi Depo Yönetimi Stok Yönetimi Satınalma ve Tedarik

Detaylı

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bursa Teknik Üniversitesi Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgi Güvenliği Alt Politikaları KURUMA ÖZEL BGYS-PL-02 0 / - 1 / 4 İÇİNDEKİLER 1. Amaç...2 2. Kapsam...2 3. Kayıtları...2 4. Tanımlamalar ve Kısaltmalar...2

Detaylı

GENEL SATINALMA SÖZLEŞMESİ

GENEL SATINALMA SÖZLEŞMESİ GENEL SATINALMA SÖZLEŞMESİ TARAFLAR İş bu sözleşme, bir taraftan SATINALMA SİPARİŞ FORMU nda bilgileri yer alan mukim TEDARİKÇİ ve/veya HİZMET SAĞLAYAN (bundan sonra TEDARİKÇİ diye anılacaktır.)ile diğer

Detaylı

Vestas Tedarikçileri için FATURA TALİMATLARI

Vestas Tedarikçileri için FATURA TALİMATLARI Vestas Tedarikçileri için FATURA TALİMATLARI Faturalarınızın en kısa süre içerisinde ve zamanında ödenmesi için aşağıdaki gereklilikleri lütfen dikkatle okuyunuz. Genel Kurallar Faturalarınızın işleme

Detaylı

11UY İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 4) BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 4) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 7 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, () İplik Operatörü seviye 4 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak

Detaylı

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme;

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; o Hangi durumlarda bağışçıdan kan alınacağı, o Bağışçının seçilmesi, bağışçının reddi, bağışçıdan kan

Detaylı

BÖLÜMLER. Birinci Bölüm TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ. İkinci Bölüm DIŞ KAYNAK KULLANIMI. Üçüncü Bölüm ENVANTER YÖNETİMİ

BÖLÜMLER. Birinci Bölüm TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ. İkinci Bölüm DIŞ KAYNAK KULLANIMI. Üçüncü Bölüm ENVANTER YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ARKA PLANI, GELİŞİMİ, GÜNCEL UYGULAMALARI BÖLÜMLER Birinci Bölüm TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ İkinci Bölüm DIŞ KAYNAK KULLANIMI Üçüncü Bölüm ENVANTER YÖNETİMİ Dördüncü Bölüm

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Kısaltma: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Elektrolyt CDM Şirketinin

Detaylı

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ FATURA SİSTEMİ Parametreler\Son Fatura, İrsaliye ve Sipariş Bilgileri E-İrsaliye Geçiş Tarihi, Geçici Kağıt İrsaliye Kesilsin parametreleri eklendi. e-irsaliye

Detaylı

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA)

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA) Tarih ve Sayı: 28/02/2019-E.3160 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı *BE6PBA8NS* Sayı :32319748-934.01.04/ Konu :Temizlik Malzemesi Alımı Hk. TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı nca Satın Alınacak 75.000 Kg. Kalorifer Yakıtı (KAL-YAK) Alımına Ait Teknik

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2015 EK LİSTE

FİYAT LİSTESİ 2015 EK LİSTE FİYAT LİSTESİ 2015 EK LİSTE Genel Şartlar Bu fiyat listesi Şubat 2015 te yayınlanan fiyat listesi temel alınarak hazırlanmıştır. Ürün kodları yanında verilen sayfa sayısı Şubat 2015 fiyat listesinde ürünün

Detaylı

LOJİSTİK ELEMANI TANIM

LOJİSTİK ELEMANI TANIM TANIM İş piyasasında faaliyet gösteren işyerlerinin ihtiyaç duyabileceği her türlü ürünün tedariki, stoklanması, paketlenmesi ve tüketileceği pazar mahalline kadar (dağıtım) nakliyesi işlemleriyle uğraşan,

Detaylı

WÜRTH ÜN MODERN STOK YÖNETİM SİSTEMİ ORSY

WÜRTH ÜN MODERN STOK YÖNETİM SİSTEMİ ORSY WÜRTH ÜN MODERN STOK YÖNETİM SİSTEMİ ORSY Würth Grubu Faaliyet Alanı: Atölye, servis ve endüstri alanlarına yönelik her türlü bağlantı elemanları ve tamir-bakım ürünlerinin uluslararası ticareti. Ürün

Detaylı

tarım ve iş makinaları ith. ihr. san. ve tic. ltd. şti.

tarım ve iş makinaları ith. ihr. san. ve tic. ltd. şti. Kasa evirme-flapsız Tip Flaplı tip N Kasa evirme taşmanı, özellikle zeytin, elma, incir, kayısı, patates, geri dönüşüm ve benzeri ürünlerin depolanması ve işlenmesi sırasında kullanılan büyük plastik ve

Detaylı

Anasayfa tedarik.aldora.com.tr Aldora Mobilya Intuitive SAY (Satın Alma Yönetimi) Karşılama Ekranı 1 / 35

Anasayfa tedarik.aldora.com.tr Aldora Mobilya Intuitive SAY (Satın Alma Yönetimi) Karşılama Ekranı 1 / 35 Anasayfa tedarik.aldora.com.tr Aldora Mobilya Intuitive SAY (Satın Alma Yönetimi) Karşılama Ekranı 1 / 35 Kayıtlı Kullanıcı Girişi Değerleri tedarikçimiz; Kayıtlı Kullanıcı Girişi ekranından önceden göndermiş

Detaylı

E-Dönüşüm Uygulamaları Son Dönem Değişiklikler. Kasım 2018

E-Dönüşüm Uygulamaları Son Dönem Değişiklikler. Kasım 2018 E-Dönüşüm Uygulamaları Son Dönem Değişiklikler Kasım 2018 E-Defter Uygulamaları 24.10.2018 tarihli Elektronik Defter Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Taslak Tebliğinde; - Elektronik defter

Detaylı

TÜRK KIZILAYI BÖLGE KAN MERKEZLERİ KAN IŞINLAMA ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI BÖLGE KAN MERKEZLERİ KAN IŞINLAMA ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK I BÖLGE KAN MERKEZLERİ KAN IŞINLAMA ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. TANIMLAMALAR Bu maddede tarif edilen kelimeler sözleşme ve eklerinde kullanıldığı takdirde aşağıdaki anlamları taşır. 1.1. Türk Kızılayı,

Detaylı

Proco Plastik San.Ve Dış Tic.Ltd.Şti.

Proco Plastik San.Ve Dış Tic.Ltd.Şti. POLİETİLEN BORU - FOLYOLU BORU & FİTİL FİYAT LİSTESİ PROFLEX İZOLE BORU BİRİM FİYATLARI ( ) BORU DIŞ ÇAPI/KALINLIK 10mm 15mm 20mm İZOLE ÇAPI ÇELİK PLASTİK BORU BORU 22mm 1 / 2 " 20 240 0,350 160 0,650

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Kısaltma: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Elektrolit 1.3. Şirket/İş

Detaylı

C-SİLİKON 1.ÖLÇÜ MADDESİ

C-SİLİKON 1.ÖLÇÜ MADDESİ C-SİLİKON 1.ÖLÇÜ MADDESİ 1. ISO 4823 standartlarında Tip 0 Putty ölçü olmalıdır. 2. İki aşamalı ölçü alma tekniği için 1. ölçü malzemesi 3. Ölçü malzemesi Polysiloksan malzemeden yapılmış olmalı. 4. Standart

Detaylı

Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir.

Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. KASIM, 2017 e-irsaliye Nedir? Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. Mevcut durumda kâğıt ortamda düzenlenmekte olan sevk irsaliyesi belgesinin; Elektronik

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği TEKLİF İSTEME FORMU İstem No Alım No : 41557 : : 18/14884 Talep Eden Birim : TIBBI GAZ VE MEKANİK BİRİMİ Konu : TIBBI GAZ VE MEKANİK BİRİMİ

Detaylı

UN 1262 OKTANLAR ve UN 2077 alfa-naftilamin palet üzerinde streçlenip gönderilecektir. işaretlemesi nasıl olmalıdır?

UN 1262 OKTANLAR ve UN 2077 alfa-naftilamin palet üzerinde streçlenip gönderilecektir. işaretlemesi nasıl olmalıdır? UN 1262 OKTANLAR ve UN 2077 alfa-naftilamin palet üzerinde streçlenip gönderilecektir. işaretlemesi nasıl olmalıdır? Dış Paket Kullanımı UN 1262 OKTANLAR UN 2077 alfa-naftilamin Yük; UN 2077 ve UN 1262

Detaylı

LOKASYONLARIMIZ

LOKASYONLARIMIZ LOKASYONLARIMIZ Çorlu Lojistik Merkezimiz 32 mavi yakalı, 7 beyaz yakalı olmak üzere toplam 39 personelimiz mevcuttur. 16 mavi yakalı, 14 beyaz yakalı olmak üzere toplam 30 personelimiz mevcuttur. Toplam

Detaylı

Bir tık uzağınızdayız...

Bir tık uzağınızdayız... Türkiye nin Lojistikte İlk ve Tek Marka Patentli 4.Parti Lojistik Şirketi Bize Ulaşın: 0212 873 87 47 www.4pl.com.tr Bir tık uzağınızdayız... Hakkımızda 2012 yılında kurulmuş olan 4PL hizmet alan ve veren

Detaylı

Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-2

Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-2 Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-2 Sağlık Kurumlarında Talep Yönetimi ve Satın Alma İşlemleri Talep Yönetimi Talep Yönetimini Gerektiren Nedenler; Küreselleşen mal ve hizmet pazarları Artan rekabet

Detaylı

Kasadaki mevcut para ,- Depodaki giyim eşyası ,- B Bankası ndaki ticari mevduat ,- K Bankası ndan alınan kredi 25.

Kasadaki mevcut para ,- Depodaki giyim eşyası ,- B Bankası ndaki ticari mevduat ,- K Bankası ndan alınan kredi 25. VAKA A Ceylan ÇALIŞKAN (tek şahıs) giyim eşyası alım-satımı ile uğraşmak üzere 01.12.2016 tarihinde bir işletme kurarak aşağıdaki varlık ve borçlarla işe başlamıştır. Kasadaki mevcut para 105.000,- Depodaki

Detaylı

11UY ÖN İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY ÖN İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (11UY0039-3) Ön İplik Operatörü seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak

Detaylı

Hasan Salih ACAR FASD Genel Sekreteri

Hasan Salih ACAR FASD Genel Sekreteri PAGEV KONGRESİ AMBALAJ MEVZUATI VE STANDARDLARI Hasan Salih ACAR FASD Genel Sekreteri İSTANBUL / 24 Ekim 2017 Ambalaj Ambalaj(TS EN 14182), hammaddeden işlenmiş ürüne kadar, üreticiden kullanıcı veya tüketiciye

Detaylı

Intralojistikte AGV Kullanımı

Intralojistikte AGV Kullanımı Intralojistikte AGV Kullanımı Yalçın Eroğlu 13.11.2013 Intralojistik Tüm endüstriyel alanlarda, dağıtım ve üretim bölgelerinde, dahili malzeme ve bilgi akışının organizasyonu, kontrolü, yürütülmesi ve

Detaylı

1 )Aşağıdakilerden hangisi intermodal yüklere hizmet veren terminallerden biridir?

1 )Aşağıdakilerden hangisi intermodal yüklere hizmet veren terminallerden biridir? LOJİSTİK 2016 VIZE SORULARI 1 )Aşağıdakilerden hangisi intermodal yüklere hizmet veren terminallerden biridir? Genel Parça Yük Terminalleri Kuru Dökme Yük Terminalleri Özel Yük Terminalleri Sıvı Dökme

Detaylı

Dış Ticarette Teslim Şekilleri

Dış Ticarette Teslim Şekilleri Dış Ticarette Teslim Şekilleri Standart kurallardan oluşan dış ticarette teslim şekilleri uluslararası ticaretin gelişmesine çok büyük katkı sağlamaktadır. Halihazırda Dünya genelinde geçerli olan ve INCOTERMS

Detaylı

ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.

ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. Sayfa: 1/6 1. ROYALCERT logosu, ROYALCERT tarafından yapılan belgelendirme denetiminde başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 2. ROYALCERT tarafından belgelendirilmiş kuruluşlar, ilgili akreditasyon

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KAN MERKEZLERİ OTOMATİK LANSET TEKNİK ŞARTNAMESİ. Türk Kızılayı Kan Merkezleri 2016 yılı Otomatik Lanset Teknik Şartnamesi Sayfa 1

TÜRK KIZILAYI KAN MERKEZLERİ OTOMATİK LANSET TEKNİK ŞARTNAMESİ. Türk Kızılayı Kan Merkezleri 2016 yılı Otomatik Lanset Teknik Şartnamesi Sayfa 1 TÜRK KIZILAYI KAN MERKEZLERİ OTOMATİK LANSET TEKNİK ŞARTNAMESİ Türk Kızılayı Kan Merkezleri 2016 yılı Otomatik Lanset Teknik Şartnamesi Sayfa 1 İÇİNDEKİLER MADDE 1 TANIMLAR..... 3 MADDE 2 İHALENİN KONUSU....

Detaylı

*Avukat modülünde müşterilerin avukata gönderdiği tahsilatları, avukat modülünden girdiğiniz zaman aynı anda girilen tahsilatın kasanıza yansımasını

*Avukat modülünde müşterilerin avukata gönderdiği tahsilatları, avukat modülünden girdiğiniz zaman aynı anda girilen tahsilatın kasanıza yansımasını SHOPSTAR YENİLİKLER *Shopstar satışlarınızı yazarkasanız (INTERPOS destekleniyor) ile bağlayabilirsiniz.bunun için Ayarlardan Yazarkasa sekmesinden fiş dizininizi belirlemelisiniz.yazarkasa fişi kullanılsın

Detaylı

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1 - TARAFLAR SATICI Ünvanı : Adresi : MERSİS No : Telefon : FAX : E-posta : ALICI Adı soyadı : Adresi : Telefon : E-mail : MADDE 2 - KONU İşbu sözleşmenin konusu, ALICI'

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik IV 100/40 M B1, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Bu elektrikli süpürge, özellikle Bölge 2 ST 1, ST 2 ve ST 3 toz patlama sınıflarında

Detaylı