MECLiS TOPLANTISI YAPILDI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MECLiS TOPLANTISI YAPILDI"

Transkript

1 07 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ KUTLU OLSUN 10 NİSAN POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI NİSAN 2017 SAYI:2 BOYABAT TiCARET ve SANAYi ODASI MECLiS TOPLANTISI YAPILDI Odamız meclis toplantısı Çarşamba günü saat:19.00 da Kalebağı dinlenme tesislerinde yapılmıştır. Gündemde, aylık gelir-gider ve mizanın onaylanmasına karar verilmiş, Yönetim Kurulu nun bir aylık faaliyetleri değerlendirilmiştir. WEB SAYFAMIZ YENiLENiYOR Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Yeni web sayfası Yakında Hizmete Girecek Yeni sistemle birlikte, belgeler için ödemeler web sayfamızdan yapılabilecek. KOSGEB DESTEKLi TiCARET ODASI NEZDiNDE BARCELONA FUARI Her yıl İspanya nın Barcelona şehrinde düzenlenen BEYOND BUILDING CONS- TRUMAT BARCELONA ULUSLARARASI YAPI VE İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ FUARI na BOYABAT TİCARET VE SANAYİ ODASI nezdinde 23 MAYIS-26 MAYIS 2017 tarihleri arasında Kosgeb destekli olarak yurt dışı seyahat organizesi yapılmaktadır. İlgili sektörde faaliyeti bulunan üyelerimiz 27 Nisan 2017 tarihine kadar (vize için son tarihtir) Odamızla irtibata geçebilirler.

2 2 Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası NİSAN 2017 II. MERSiS BiLGiLENDiRME TOPLANTISI Ticaret Sicili Müdürlükleri 2.Bilgilendirme Toplantısı ve tarihlerinde TOBB Konferans Salonu nda yapıldı. Toplantının açılışına TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre YURDAKUL, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail YÜCEL ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adem BAŞAR katıldı. Toplantıda, teknolojik altyapısı yenilenen, yazılım geliştirme çalışmaları tamamlanan ve Mart ayı içerisinde tüm ticaret sicili müdürlüklerinde uygulamaya alınacak olan MERKEZİ KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) yenilenen uygulamaları ve ticaret sicili işlemlerinde uygulamada yaşanan sorunlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda odamızı iki kişi temsil etmiştir. KAYMAKAMLIK GÜVENLİK KAMERALARI TAKILMASIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME tarihinde Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan güvenlik toplantısı sonucunda, Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilçemizde bulunan fabrikalara kamera takılması konusunda gerekli yazı ve bildiri yapılmıştır.

3 3 NİSAN 2017 Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası ADALET BAKANI BEKiR BOZDAĞ BOYABAT A GELDi tarihinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yeni anayasa hakkında bilgiler verdi. ÇEVRE ve ŞEHiRCiLiK BAKANI MEHMET ÖZHASEKi BOYABAT A GELDi tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Boyabata geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve referandum süreci ile ilgili bilgiler verdi. Kalebağı nda düzenlenen Evlilikte 40 Yıl ını dolduran çiftlere hediyelerini takdim etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, program sonrasında Boyabat ta faaliyet gösteren STK lar, Muhtarlar ve Kanaat önderleri ile bir araya gelerek, istek ve taleplerini dinledi.

4 4 NİSAN 2017 Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası BELEDiYE KENT KONSEYi YAPILDI Kent konseyi toplantısı Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 20 Mart 2017 Pazartesi günü yapılan toplantıya; Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, kurum amirleri, meslek ve dernek oda başkanları katıldı. Toplantının içeriğinde Boyabat a yapılması planlanan ve yapılmakta da olan çalışmalar ön plana çıkarıldı. Milletvekili Nazım MAVİŞ konuşmasında Boyabat a yapılan çalışmaları değerlendirdi. Halk Eğitim Merkezi nin yenileneceğini, orta çarsının yeni bir kimliğe kavuşacağını, doğalgaz boru hattının kamulaştırılacağını ve Boyabat ın kültürel ve tarihi zenginliklerini korumak için var güçleri ile çalışacaklarını ifade etti. Toplantının sonuna doğru kurum müdürleri, dernek oda ve başkanları da istek ve önerilerini dile getirdi. TÜRK STANDARTLARI ENSTiTÜSÜ SiNOP ARAÇ KONTROL MERKEZi BOYABAT TA AÇILDI TSE araçların imal, tadil ve montaj yönetmeliği kapsamında bulunan tadilatlar LPG, LNG-CNG li araçlarda montaj tespit ve gaz sızdırmazlık muayenesi ve diğer tadilatlar, araç montaj, gaz sızdırmazlık ölçümü, egzoz emisyon ölçümü ve resmi takoğraf işleri Boyabat Küçük Sanayi Sitesinde Tuna Oto da yapılmaktadır.

5 5 Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası NİSAN 2017 TOBB ELEKTRONiK BELGE DAĞITIM SiSTEMi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Elektronik Belge Dağıtım Sistemi (EBDS) Eğitimi, 29 MART 2017 Çarşamba günü 150 Oda ve Borsadan 275 personelin katılımıyla TOBB Konferans Salonunda yapıldı. Eğitimde; EBDS kapsamında Odaların ve Borsaların yapması gereken işlemler ve tanımlar ile sistemin işleyişi ve üyelerin sisteme nasıl girebilecekleri konuları ele alındı. İnteraktif olarak sunumun her aşamasında soru cevaplarla pekiştirilen eğitim, son bölümde görüş ve önerilerin alınması ile sonuçlandırıldı. Toplantıda odamızı üç kişi temsil etti. TOBB NEFES KREDİSİ ŞİMDİYE KADAR TL Boyabat - Durağan- Saraydüzü ilçelerinde bulunan üyelerimize kullanıldırıldı ilave istihdam TEŞViKi Mevcut çalışana ilave edilen her bir sigortalı çalışan için asgari ücret üzerinden 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanmaktadır. İşverenler bu teşvike konu olan sigortalı çalışan için aynı dönemde sigorta primi, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır. Ancak bu teşvik harici teşviklerden diğer çalışanlar için yararlanma hakları bulunmaktadır. BU TEŞVİKTEN YARARLANMAK İÇİN; 1-İşe aldığınız çalışanın İŞKUR kaydının olması, 2-Son 3 ay içerisindeki prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave olarak işe alınması, 3-Aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içinde SGK ya verilmiş olması, 4-İşveren tarafından ödenmesi gereken sigorta priminin tamamının yasal süre içerisinde ödenmesi, 5-İşyerinin SGK ya yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunmaması gerekmektedir. Destekten yararlanabilmek için işverenler adresinden e-bildirge sistemi üzerinde 4447/ Geçici 17. Madde İşveren Desteği menüsü işaretlenmek suretiyle erişilen ekran vasıtasıyla yapmalıdırlar. KADIN, GENÇ VE MESLEKİ YETERLİLİK TEŞVİKİ ENGELLİ İSTİHDAMI TEŞVİKİ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI TEŞVİKİ BOYABAT TİCARET ve SANAYİ ODASI İletişim Bilgileri Gökdere Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi Boyabat - Sinop Türkiye boyabattso@tobb.org.tr Telefonlar : Faks: Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman MUTLU Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Nuri ERDEM Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Selver ÖZEN

6 FUAR TARİHLERİ SEKTÖR FUAR ADI ve AÇIKLAMA YER YAPI İNŞAAT Beton İstanbul Hazır Beton Çimento Agnega İnşaat Teknolojisi ve Ekipman Fuarı İSTANBUL KONGRE MERKEZİ EDUFARİS FUARCILIK YAPI İNŞAAT BURSA İNŞAAT YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ TESİSAT ISITMA SOĞUTMA ve HAVALANDIRMA DOĞALGAZ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI TÜYAP BURSA TÜYAP BURSA FUARCILIK YAPI İNŞAAT YAPIDECOOR ANKARA ANKARA İNŞAAT MALZEMELERİ YAPI YENİLEME FUARI ANKARA ATO CYF FUARCILIK 2017 MART AYINDA TESCİL OLAN ÜYELERİMİZ -Kamile Kömürcü - Mavi Bahçe -Yol Mobil İletişim İnşaat ve Madencilik Hizmetleri Limited Şirketi -Murat Özcan - Özcan Kereste -Ramazan Başçı - Ramazan Başçı iletişim YOLUYLA DOLANDIRICILIK -Ramazan Öncü - Kum Çakıl İşletmesi -Şok Marketler Ticaret Anonim Şirketi Sinop Boyabat Çamlıca Şok Şubesi Dolandırıcılık suçu en genel anlamıyla,bir kişiyi çeşitli hilelerle aldatarak, kendisine ya da başkasına menfaat sağlamak amacıyla yapılan kasıtlı eylemlerdir. Dolandırıcılık suçu,türlerine göre farklılık göstermektedir.ülkemiz genelinde en yaygın olarak karşılaşılan dolandırıcık yöntemi KONTÖR/PARA DOLANDIRICILIĞI şeklinde gerçekleştirilen ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılıktır. Kendilerini POLİS,ASKER,SAVCI gibi sahte unvanlarla tanıtan dolandırıcılar,telefonda aradıkaları şahıslara; -Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltılacağı, -Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı, -Bir olayda suçlu olarak isminin geçtiği, -Şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı,gizli operasyon yürütüldüğü,deşifre edilmesi durumunda gözaltına alınacağı, -İkamette bulunan altın ve ziynet eşyalarının hırsızlık olayında ele geçen eşyalar arasında olduğundan bahisle bir poşet veya çanta içerisine konularak belirtilen yere bırakılması gerektiği, -Operasyon bitimi parayı iade edecekleri, gibi senaryolarla tehdit,korku ve panik hali oluşturularak vatandaşlarımızı dolandırmaktadırlar. Bunların yanı sıra dolandırıcı şahıslar kullandıkları bilgisayar programları sayesinde vatandaşlarımızın telefon ekranında 155 Polis imdat tarafından aranıyor gibi gözükecek şekilde arama yaparak güvenlerini kazanmaktadırlar.bu yöntemler dışında,vatandaşlarımızın telefon numaralarına HEDİYE KAZANDINIZ yada ÇEKİLİŞ KAZANDINIZ gibi SMS atarak,vergi veya kargo ücreti adı altında para talep etmektedirler. Telefon yoluyla dolandırıcılık suçunun mağduru olmamak için; Sizi telefonla arayarak kendisini POLİS,SAVCI,ASKER olarak tanıtıp,bankaya para yatırmanızı veya bir yere para,altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın. Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku,panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin.telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayınız.

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI.

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. 9/2/2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı KHK ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici

Detaylı

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 1 4447 Sayılı Kanunun Geçici 17. Md. ÖngörülenTeşvik 687 KANUN NOLU TEŞVİK 2 Yararlanma Şartları: Sigortalılar Yönünden: İş-Kur a kayıtlı işsizler arasından 01.02.2017

Detaylı

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kanuni Teşviklerden Yararlanma Sayıları TEŞVİK AÇIKLAMA İŞYERİ SAYISI SİGORTALI SAYISI TEŞVİK TUTARI 5510 Malullük, Yaşlılık Ölüm Sigortası

Detaylı

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 1 TEŞVİKLER İLAVE İSTİHDAM - 7103 (4447 sayılı kanun geçici 19. madde) KADIN, GENÇ VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ OLANLARA YÖNELİK TEŞVİK BİR SENDEN

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/142 Ref: 4/142

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/142 Ref: 4/142 SİRKÜLER İstanbul, 29.06.2018 Sayı: 2018/142 Ref: 4/142 Konu: 4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. MADDESİNDE YER ALAN PRİM DESTEĞİ (İMALAT, BİLİŞİM SEKTÖRÜ TEŞVİĞİ) UYGULAMASIYLA İLGİLİ 2018-22 SAYILI GENELGE

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

T.C. MERSİN VALİLİĞİ ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ T.C. MERSİN VALİLİĞİ ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ 687 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE GETİRİLEN TEŞVİK UYGULAMASI: 09.02.2017 TARİH 29974 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANARAK

Detaylı

İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ 19.04.2017/54-1 İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ÖZET : 31/12/2017 tarihine kadar işe alınan her bir sigortalı için geçerli olmak üzere, 1/2/2017 tarihinden itibaren özel sektör işverenlerince İŞKUR

Detaylı

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü YASAL DAYANAK Artı İstihdam Teşviki 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 17 inci maddesi 2017/10 sayılı Genelge BAŞLAMA TARİHİ

Detaylı

2020 yılı Aralık ayına kadar geçerli olan prim desteği kapsama giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacaktır.

2020 yılı Aralık ayına kadar geçerli olan prim desteği kapsama giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacaktır. Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Hükümetimiz, istihdamı artırmak ve işverenin prim yükünü hafifletmek için çeşitli teşvikler uygulamaktadır. Mecliste görüşülen 4447 sayılı kanuna Geçici

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI Odamızda 12 Ağustos 2016 Cuma günü zeytin ve zeytinyağı ile iştigal eden üyelerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.toplantıda

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ BDO Yayıncılık A.Ş. Sirküler Tarihi : 06.03.2017 Sirküler No : 2017/043 01.02.2017 TARİHİ İTİBARİYLE UYGULANACAK OLAN İŞVEREN DESTEĞİ 09.02.2017 tarih ve 29974

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 ADANA İNŞAAT 2014 8. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı ADANA IHS 2014 Adana 8. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz Teknolojisi,

Detaylı

İŞ BAŞI EĞİTİM KURSLARI VE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ERSİN UMDU E. SGK MÜFETTİŞİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI

İŞ BAŞI EĞİTİM KURSLARI VE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ERSİN UMDU E. SGK MÜFETTİŞİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI İŞ BAŞI EĞİTİM KURSLARI VE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ERSİN UMDU E. SGK MÜFETTİŞİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI ersinumdu@gmail.com İşbaşı Eğitim Programı Nedir? Kurumumuz tarafından işsizliğin azaltılmasına

Detaylı

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 1 İlave İstihdam Teşviki (2018) 2 İlave İstihdam Teşviki (2018) Sigortalı yönünden aranılan şartlar: Sigortalıların; İşe alındıkları aydan

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz YASAL DAYANAK 27/3/2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanan 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2017/Ocak

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2017/Ocak SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2017/Ocak İLAVE İSTİHDAM TEŞVİĞİ 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici 17. Madde

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 11. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Dekorasyon ve Aydınlatma Fuarı IHS KONYA 2014 Konya 11. Isıtma, Soğutma, Havalandırma,

Detaylı

Sirküler : İstanbul,

Sirküler : İstanbul, Sirküler : 18-33 İstanbul, 16.07.2018 2018 Yılında Uygulanacak Asgari Ücret Destek Tutarı 20 Haziran 2018 tarihli ve 30454 sayılı Resmi Gazete de 2018 yılında uygulanacak asgari ücret desteğine ilişkin

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI

YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI TÜİK İşsizlik Oranları Yürürlükteki İşveren Teşvikleri 5 Puan Genel İstihdam Teşviki Engelli İstihdamı Teşviki Bölgesel Teşvik İşbaşı Eğitimi Teşviki İlave İstihdam

Detaylı

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ KAYSERİ ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ Şubat 2017 Nayil COŞKUN KONU BAŞLIKLARI KISACA SEFERBERLİK PROJESİ, MEVCUT İSTİHDAM TEŞVİKLERİ VE YENİ TEŞVİKLER,

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

Yapılandırılan kamu borçlarının 1. Taksidini ödeyemeyerek hakkını kaybedenlere yeniden ödeme hakkı getirildi.

Yapılandırılan kamu borçlarının 1. Taksidini ödeyemeyerek hakkını kaybedenlere yeniden ödeme hakkı getirildi. O R K U N O R K U N duyuru 207 TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 6770 SAYILI KANUNLA 550, 633 VE 6356 SAYILI KANUNLARDA

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni-

Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni- Sayı: 2019/30 Konu: Yeni İstihdam Edilen Çalışana Yönelik Ücret Ve SGK Desteğine İlişkin Genelge Yayımlanmıştır. (7 Nolu SGK Genelgesi) Mevzuat: 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx

Detaylı

D S M M M O DİYARBAKIR SERBEST MUHASEBECİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R O D A S I Chamber Of Certified Public Accountants of Diyarbakır

D S M M M O DİYARBAKIR SERBEST MUHASEBECİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R O D A S I Chamber Of Certified Public Accountants of Diyarbakır 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Göre 2018 YILINDA UYGULANACAK TEŞVİKLER VE YAPILACAK DİĞER ÇALIŞMALAR 1. İlave İstihdam Teşviki 2. Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşviki 3. Kadın Genç ve Mesleki

Detaylı

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar. 23 Şubat 2018

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar. 23 Şubat 2018 2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018 1 İlave İstihdam Teşviki (2018) 2 İlave İstihdam Teşviki (2018) Sigortalı yönünden aranılan şartlar: Sigortalıların; İşe alındıkları

Detaylı

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI RAKAMLARI TÜRKİYE 2014 TÜRKİYE 2015 İZMİR 2014 İZMİR 2015 İŞGÜCÜ 28.786.000 29.678.000 1.746.000 1.745.000 İSTİHDAM 25.933.000

Detaylı

01/02/2019 İLA 30/04/2019 TARİHLERİ ARASINDA İŞE ALINAN SİGORTALILARIN ÜCRETLERİ VE SİGORTA PRİMLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANACAKTIR

01/02/2019 İLA 30/04/2019 TARİHLERİ ARASINDA İŞE ALINAN SİGORTALILARIN ÜCRETLERİ VE SİGORTA PRİMLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANACAKTIR 22.03.2019/72-1 01/02/2019 İLA 30/04/2019 TARİHLERİ ARASINDA İŞE ALINAN SİGORTALILARIN ÜCRETLERİ VE SİGORTA PRİMLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANACAKTIR 01/02/2019 ila 30/04/2019 tarihleri arasında

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı B.13.2.SGK.0.10.04.00/034 Konu : KOSGEB tarafından sağlanacak destekten yararlanmak üzere düzenlenecek yazılar. SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ. Meslek Mensupları Buluşması

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ. Meslek Mensupları Buluşması T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ Meslek Mensupları Buluşması 2012 1 Yeni yüzüyle SGK SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı yerine tek çatı: SGK Beş ayrı uygulama kanunu yerine tek kanun:

Detaylı

10 GÜNDEN AZ ÇALIŞAN EV HİZMETLİSİNİN PRİM ÖDEMESİ %30 ZAMLANDI

10 GÜNDEN AZ ÇALIŞAN EV HİZMETLİSİNİN PRİM ÖDEMESİ %30 ZAMLANDI 10 GÜNDEN AZ ÇALIŞAN EV HİZMETLİSİNİN PRİM ÖDEMESİ %30 ZAMLANDI EV HİZMETLİSİ OLUP 10 GÜNDEN AZ ÇALIŞAN 5510/ Ek 9 uncu maddesi kapsamında ev hizmetlerinde 10 günden az sigortalı olarak çalışanlar ; Ø

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:28 (02.06.2017) SÜLEYBE-ŞEFİK ÖZTÜRK HUZUREVİ MÜDÜRÜNDEN YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs SİRKÜLER Sayı: Mayıs 2017 İçindekiler 1. BÖLÜM... 2 SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI... 2 1. SGK Nakil Giriş/Çıkışlarla İlgili Değişiklik yapıldı... 2 2. Toplu İş Sözleşmesi Olan İşyerlerine İlişkin Asgari Ücret

Detaylı

Not: 5951 sayılı ilgili kanun da 5921 sayılı kanunun devamıdır. 5951 e giren personel 5921 kanundaki gibi değerlendirilir.

Not: 5951 sayılı ilgili kanun da 5921 sayılı kanunun devamıdır. 5951 e giren personel 5921 kanundaki gibi değerlendirilir. 08 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Bordro BORDRO UYGULAMALARI FARKLI KANUNLARA TABİ PERSONEL İÇİN BORDRO UYGULAMALARI 5921 SAYILI KANUN (İşsizlik Maaşı Alanın

Detaylı

İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır

İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır I- GİRİŞ : 25.02.2011 tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan

Detaylı

2018 YILI TEŞVİKLERİ

2018 YILI TEŞVİKLERİ 2018 YILI TEŞVİKLERİ İlave İstihdam Teşvikleri Bir Senden Bir Benden Teşviki Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü 1 İlave (2018) (4447 sayılı Kanuna eklenen Geçici 19. madde) Sigortalı

Detaylı

SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ 6645 1 SİGORTALI YÖNÜNDEN ŞARTLAR 31.12.2017 Tarihine kadar İş-Kur İşbaşı Eğitim programını tamamlamış olması İşbaşı

Detaylı

1/26. E-Posta:

1/26. E-Posta: 1/26 2/26 SOSYAL GÜVENLİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ 5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ 3/26 5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Söz konusu prim indiriminden hangi sigortalılardan

Detaylı

YÜCEL AKDEMİR KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI

YÜCEL AKDEMİR KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL KHK/687-4447 SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ YÜCEL AKDEMİR İSMMMO BAŞKANI

Detaylı

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TEŞVİK NEDİR Sosyal Güvenlik Kurumu yada diğer Kamu Kuruluşları (İş-Kur, Hazine, vb) tarafından sağlanan teşviklerden anlaşılması gereken işverenin daha az prim ödemek

Detaylı

Torba Yasa Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Torba Yasa Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Torba Yasa Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, 6552 Sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların yeniden yapılandırılması

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 5510 sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler SUNUM İÇERİĞİ 2018 YILINDA UYGULANACAK YENİ TEŞVİKLER İlave İstihdam Teşviki Bir

Detaylı

7103 SAYILI YASA SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ. SMMM Dr Gülsüm Öksüzömer Yılmaz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Mevzuat Danışmanı İSMMMO

7103 SAYILI YASA SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ. SMMM Dr Gülsüm Öksüzömer Yılmaz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Mevzuat Danışmanı İSMMMO 7103 SAYILI YASA SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ SMMM Dr Gülsüm Öksüzömer Yılmaz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Mevzuat Danışmanı İSMMMO YASAL DAYANAK 27/3/2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanan 7103 sayılı Vergi

Detaylı

G E N E L G E 2009 13

G E N E L G E 2009 13 T.C. Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.5.01.08.00/31-146 16.1.2009 Konu : İhalelere katılmak üzere düzenlenecek olan yazılar G E N E L G E 2009 13 1- Genel

Detaylı

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI 23.05.2017 SİGORTA PRİMİ TEŞVİK UYGULAMALARI Yararlanma Şartları: Özel sektör işyeri

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI. Hazırlayan: Belma ÇEŞNİAL İş ve Meslek Danışmanı

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI. Hazırlayan: Belma ÇEŞNİAL İş ve Meslek Danışmanı İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI Hazırlayan: Belma ÇEŞNİAL İş ve Meslek Danışmanı İŞKUR dan İşverenler için KAÇIRILMAYACAK FIRSAT İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI Kuruma kayıtlı işsizlerin yine Kuruma kayıtlı işyerlerinde

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

ÜCRET DESTEĞİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU 26 MART 2019

ÜCRET DESTEĞİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU 26 MART 2019 ÜCRET DESTEĞİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU 26 MART 2019 1 KAPSAM İşbu çalışma, 22.02.2019 tarih ve 30694 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 7166 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

687 sayılı KHK kapsamında İstihdam için sağlanan Teşvikler (İŞKUR)

687 sayılı KHK kapsamında İstihdam için sağlanan Teşvikler (İŞKUR) 7 Şubat 2017 de TOBB koordinasyonunda düzenlenen Türkiye Ekonomik Şurası nda ülkemiz genelinde bir Milli İstihdam Seferberliği başlatılmıştır. Bu kapsamda 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete de ilan edilen

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU. İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu

TÜRKİYE İŞ KURUMU. İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu TÜRKİYE İŞ KURUMU İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI GELMİŞ GEÇMİŞ EN KOLAY, EN PRATİK, EN KAPSAMLI, EN AZ PROSEDÜR İÇEREN, UYGULAMASI EN KOLAY, İSTİHDAM

Detaylı

Faaliyet Raporu 2015

Faaliyet Raporu 2015 Faaliyet Raporu 2015 İç Yazışma Kime: Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Bilgi: Meclis Başkanı Kimden: Semra Ispartaloğlu Tarih: 28.01.2015 Konu: 27.01.2015 tarihli memnuniyet anketine ilişkin değerlendirme

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI İŞGÜCÜ PİYASASI RAKAMLARI TÜRKİYE 2015 TÜRKİYE 2016 İZMİR 2015 İZMİR 2016 İŞGÜCÜ 28.786.000 29.678.000 1.746.000 1.745.000

Detaylı

BACADER e-bülten NİSAN 2018

BACADER e-bülten NİSAN 2018 BACADER e-bülten NİSAN 2018 DTK DERGİSİ BACADER DEN KÖŞESİNDE YAYINLANAN KÖŞE YAZILARIMIZ DTK Dergisi BACADER DEN köşesinin Nisan sayısında TS 7363 İLE BACALARI ANLAMAK - III başlıklı köşe yazımız yayınlandı.

Detaylı

KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017

KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017 KHK/687-4447 SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017 SGK PRİMİNDE UYGULANACAK OLAN DESTEĞİN KAPSAMI GELİR VERGİSİ DESTEĞİ DAMGA VERGİSİ DESTEĞİ SİGORTA PRİMİNE İLİŞKİN SİGORTA

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 28 28. MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 28 TARİH KARAR 28 04.03.2014 İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı SAYI : B.13.2.SSK.5.01.08.00/73-031-544737 4/8/2008 KONU: Onaylanmış Kişi Statü Belgesi ile ilgili

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI İstihdam Teşvikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler 1 İSTİHDAM LERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTASI İŞVEREN HİSSESİNDEN 5 PUANLIK İNDİRİM

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 30.12.2014 27.01.2015 T.C.KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ABDURRAHMAN ARICI DAN ODAMIZA ZİYARET-13 OCAK 2015 KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ABDURRAHMAN ARICI 13 OCAK

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı B.13.2.SGK.0.10.04.00/034 Konu : TUBİTAK tarafından sağlanacak desteklerden yararlanmak üzere düzenlenecek yazılar. SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

7103 Sayılı Yeni Torba Kanun İle İşsizlik Sigortası Ve Sosyal Sigortalar Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler

7103 Sayılı Yeni Torba Kanun İle İşsizlik Sigortası Ve Sosyal Sigortalar Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler 29 Mart 2018 7103 Sayılı Yeni Torba Kanun İle İşsizlik Sigortası Ve Sosyal Sigortalar Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler 7103 sayılı Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

Sayı: Rehber.2014/031 Ankara, 20.08.2014

Sayı: Rehber.2014/031 Ankara, 20.08.2014 Sayı: Rehber.2014/031 Ankara, 20.08.2014 Konu: İşten Ayrılış Bildirgesi Düzenlenen Sigortalılar İçin Genel Sağlık Sigortası Bilgilendirme Yazılarına İlişkin Sosyal Güvenlik Kurumu Duyurusu Hk. Genel sağlık

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU «ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK» İSTİHDAM DESTEKLERİ

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU «ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK» İSTİHDAM DESTEKLERİ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU «ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK» İSTİHDAM DESTEKLERİ + İSTİHDAM TEŞVİKİ SGK ve VERGİ TERKİNİ 687 KHK Yasal Dayanak (8/2/2017 RG) BAŞLAMA TARİHİ :01.02.2017 BİTİŞ TARİHİ :31.12.2017

Detaylı

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ Sirküler Tarihi : 27.01.2017 Sirküler No : 2017/017 TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

SİRKÜLER SAYILI KANUNLA GETİRİLEN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ve SGK PRİM ERTELEMESİ HAKKINDA. Tarih: Sayı:2017/12

SİRKÜLER SAYILI KANUNLA GETİRİLEN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ve SGK PRİM ERTELEMESİ HAKKINDA. Tarih: Sayı:2017/12 SİRKÜLER Sayı:2017/12 Tarih:01.02.2017 6770 SAYILI KANUNLA GETİRİLEN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ve SGK PRİM ERTELEMESİ HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte İşmerkezi

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/012 Ref: 4/012

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/012 Ref: 4/012 SİRKÜLER İstanbul, 04.01.2016 Sayı: 2016/012 Ref: 4/012 Konu: 4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 10. MADDESİNDE YER ALAN SİGORTA PRİM TEŞVİKİNİN UYGULANMA SÜRESİ 31.12.2020 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR 28.12.2015

Detaylı

6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü

6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 6661 Sayılı Kanunun 17 nci Maddesinin Gerekçesi Nedir? Hangi Sigortalılardan Dolayı Destekten Yararlanılabilir? Hangi Sigortalılardan

Detaylı

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ Sirküler Tarihi : 31.05.2017 Sirküler No : 2017/069 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA VE BİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

: Asgari Ücret Artışı Nedeniyle İşverenlerin Ek Maliyetlerinin Hazine Tarafından Karşılanmasına İlişkin 6661 Sayılı Kanunla Yapılan Düzenleme

: Asgari Ücret Artışı Nedeniyle İşverenlerin Ek Maliyetlerinin Hazine Tarafından Karşılanmasına İlişkin 6661 Sayılı Kanunla Yapılan Düzenleme Sirküler No : 2016-17 Sirküler Tarihi : 29.01.2016 Konu : Asgari Ücret Artışı Nedeniyle İşverenlerin Ek Maliyetlerinin Hazine Tarafından Karşılanmasına İlişkin 6661 Sayılı Kanunla Yapılan Düzenleme Bilindiği

Detaylı

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU. ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2017)

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU. ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2017) TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2017) Tablo 1: 2017 Yılı Asgari Ücret Hesabı Asgari Ücret (Brüt) İşçiye Ait SGK Primi (%14) İşçiye Ait İşsizlik Sigortası

Detaylı

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ 4447-15921 İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALANLARIN İSTİHDAMI HALİNDE UYGULANAN PRİM TEŞVİKİ Kapsama giren sigortalı için, işsizlik ödeneğine hak kazandığı süre boyunca prime esas kazanç alt

Detaylı

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşviki

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşviki 687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşviki Tarih: 07.03.2017 Sayı: 2017/.. Özet 687 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşvikinin Kapsamı Genişletildi

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşvikinin Kapsamı Genişletildi PwC Türkiye Sosyal Güvenlik Bültenleri Tarih: 10.07.2017 Sayı: 2017/41 www.pwc.com.tr 687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşvikinin Kapsamı Genişletildi Özet 687 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler

Detaylı

Almanya Devlet Bakanı

Almanya Devlet Bakanı 2 ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI Almanya Devlet Bakanı Prof.Dr.BÖHMER ATSO'DA A lmanya Federal Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ve beraberindeki Heyet Arkeoloji

Detaylı

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 30 Mart 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM 06-10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover şehrinde düzenlenen

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

S.N Hizmetin Adı İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi GİRİŞ ÇIKIŞ 1-Nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi BELGESİ

S.N Hizmetin Adı İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi GİRİŞ ÇIKIŞ 1-Nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi BELGESİ T.C. HANÖNÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S.N Hizmetin Adı İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi GİRİŞ ÇIKIŞ 1-Nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi BELGESİ 15 DAKİKA 2-Dilekçe

Detaylı

MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Mevzuatları Son Değişiklikler ve Duyurular

MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Mevzuatları Son Değişiklikler ve Duyurular MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Mevzuatları Son Değişiklikler ve Duyurular 5510/4(b) Bağ-Kur Sigortalılığın Durdurulması v7143 sk. 5510/Geçici 76 (2018-23 Sayılı Genelge) 5510/4(b) kapsamında sigortalı

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB un 72 inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

Bu kapsamda 5510 sayılı yasanın 81. Maddesine (j) fıkrası eklendi. Buna göre;

Bu kapsamda 5510 sayılı yasanın 81. Maddesine (j) fıkrası eklendi. Buna göre; Bağ-Kur Kapsamındaki Sigortalılar İçin Yüzde 5 Prim İndirimi Başladı Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com 5510/4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında sigortalı olanlar için 07.09.2016

Detaylı

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Tax WWW.ONERYMM.COM.TR 13.ONUR YILIMIZ 2018 27 İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Özet Büromuzun 2018-17 sayılı sirkülerinde ayrıntılı olarak

Detaylı

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 22 Haziran 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30104 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: YÖNETMELİK SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018

7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018 7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018 İşbu çalışma 7103 Sayılı Kanun ile 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen Geçici 19 ve Geçici 20. maddeler

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı