Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar"

Transkript

1 Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı. Dün 2,9500 seviyelerine kadar yükselen Dolar/TL kuru, tutanaklardan sonra şuan ki seviyelerine 2,9280 e kadar geriledi. Geçtiğimiz günlerde İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney nin konuşması hala piyasa da etkilerini sürdürüyor. Euro ve Sterlin varlıklarında değer kayıpları devam ediyor. Ancak bugüne baktığımızda Brexit endişeleri ile hafta boyunca zayıf olan küresel endekslerde kısmen kayıplar telafi edildi. İngiltere borsası FTS100 %1,30, DAX endeksi %0.40 yükseliş kaydetti. ABD vadeli piyasalarında ise daha yatay bir görünüm olduğunu izliyoruz. Altın gün içerisinde kar satışları gerçekleştirse de, azalan küresel risk iştahından kaynaklı güçlü duruşunu sürdürdü. Olumlu gelen ABD özel sektör istihdam verisine rağmen daha çok 1360 üzerinde bir fiyatlama izledik. Petrol arzında yaşanan son gelişmeler ve küresel piyasada azalan risk iştahı ile haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra tutanakların açıklanmasıyla kısmen yükseliş kaydederek 48 dolara yaklaştı. Artık gözler bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak ve kritik veri sonrası piyasalarda dalga boyu yükselebilir. Japonya Nikkei Endeksi %0.47 düşüşle puanla güne başlarken,çin Shanghai composite endeksi %0.89 luk düşüşle puan seviyesinde seyrediyor.dow jones kapanırken %0.13 düşüşle puanla kapatmıştı. USDJPY ise seviyelerinden güne başladı.

2 Ekonomik Takvim

3 Altın Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket devam ediyor. Yükselişini altıncı gününe taşıyan değerli metalde Mart 2014 ten bu yana görülen en yüksek seviye olan 1375 doları dün itibariyle görmüş olduk. Son zamanlarda Brexit sonrasında artan belirsizlik ortamı ve merkez bankalarından müdahale beklentileri altının güçlü duruşunun devam etmesinde etkili oluyor. Ayrıca dün akşam saatlerinde açıklanan FOMC tutanaklarında belirsizlik ve istihdamda yaşanan kötüleşmeden bahsedilirken, ABD den bugün açıklanacak ADP Tarım Dışı İstihdam verisi ve bugün gelecek Tarım Dışı İstihdam verisi, işsizlikte iyileşme olup olmadığını görmemiz açısından önemli olacak. Değerli metalde yükseliş hareketinin devamında ise 1375 direnci oldukça önemli olacak, 1375 in aşılmasıyla birlikte hareket 1390 dolar seviyesine doğru yönelebilir. Geri çekilmelerde ise 1357 ve 1350 dolar destek seviyeleri önemli olacak.

4 EUR-USD Genel olarak Euro bölgesinde açıklanan verilerin olumlu gelmesine rağmen paritenin zayıf görünümü sürüyor. Dün açıklanan FED tutanakları sonrası doların gevşemesine bağlı olarak tepki alımları görülen EURUSD paritesinde Brexit endişeleri yükselişleri sınırlandırabilir. ABD tarafında açıklanan Özel sektör istihdam datası ve haftalık işsizlik maaşı başvurularının olumlu gelmesi pariteyi aşağı çekti. Teknik görünümde ise düşüş kanalını koruyan parite tarafında kritik destek noktası olarak izlenebilir. Bu seviye aşağı yönlü kırılırsa satışlar a kadar sürebilir.

5 USD-TRY Kurun üst üste dördüncü gününü de değer kazanarak kapattığı bir günü geride bıraktık. Geçtiğimiz hafta yurt içerisinde yaşanan olumlu gelişmeler ile birlikte 2,87 seviyesine kadar geri çekilen kurda, bayram tatilinin de etkisiyle azalan likiditenin yükseliş hareketine destek olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan İsrail ve Rusya nın ardından Mısır ile de ilişkilerin normalleşmesi için çaba gösterilmesi ve bayram sonrası Mısır a bir heyet gönderileceğinin açıklanması olumlu gelişmeler olarak öne çıkıyor. ABD de ise dün açıklanan ISM İmalat Dışı Endeksi nin beklenti olan 53,3 ün üzerinde 56,5 olarak açıklanması önemli gelişmeydi. Ayrıca dün akşam saatlerinde açıklanan FOMC tutanaklarında beklenti doğrultusunda işsizlik ve belirsizlik konularının öne çıkarılması kurda çok fazla hareketliliğe neden olmadı. Bugün için ise ABD tarafından açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi kurda hareketliğin artmasında etkili olabilir. Teknik olarak ise yükselişin devamında 2,9550 direnci oldukça önemli, bu seviyenin aşılmasıyla birlikte 2,9700 tekrar test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 2,9200 ve 2,9080 destekleri önemli olacaktır. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Tutanaklar ne şahin, ne güvercin Dün, FOMC üyelerinin oy birliği ile politika faizini

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Merkez Bankaları toplantılarının takip edileceği kritik haftanın ilk işlem gününde sakin bir seyir söz konusuydu. Geçen hafta Cuma günü açıklanan olumlu ABD enflasyon rakamları sonrası,

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem 30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle yurtiçi piyasaların kapalı olduğu dünkü işlem gününde TL varlıkları yatay seyrini sürdürdü. FED baskısının gelişmekte olan ülke para birimlerinde olumsuz

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem FED dünkü toplantıda beklenildiği gibi faizleri sabit tuttu.ancak toplanıtdan öne çıkan başlıkları şöyle sıralayabiliriz. Faiz artırımları için sinyaller güçleniyor Daha fazla veri için

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın attığı döviz likidite adımları TL varlıklarına destek olurken seçimlere sayılı günler kala FBI'ın Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'un

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Yurtiçinde açıklanan 2.çeyrek işsizlik ortalaması %9,3 den %9,4 e yükseliş kaydederken, istihdam ve işgücüne katılma oranı artış gösterdi. Açıklanan verilerin yanı sıra, piyasada cuma günü

Detaylı

1371 seviyesini test ederek başlayan değerli maden 2014 yılındaki seviyelerine geldi.küresel

1371 seviyesini test ederek başlayan değerli maden 2014 yılındaki seviyelerine geldi.küresel Ekonomik Gündem Piyasalarda yeniden Brexit endişelerinin yükseldiğini görüyoruz. İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney, ekonominin yavaşlaması halinde gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem TCMB tarafından gerçekleşen Para Politikası Kurulu Toplantısın da piyasanın beklentileri doğrultusunda marjinal fonlama oranı yüzde 9 dan 8,75 e indirildi. Faiz indirimi kararından hemen

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Dün yurtiçi piyasada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TCMB) faiz kararı, yurtdışı piyasalarda ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ile ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem ABD tarafından açıklanan olumsuz verilere rağmen, bugün gerçekleşecek kritik eylül ayı FED toplantısı öncesinde Dolar endeksi yükselişlerine devam ederek tekrardan 96,00 seviyesine yaklaştı.

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem İç piyasalar yeni haftaya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın zorunlu karşılık ve kredi kartı faiz oranlarındaki düzenlemesiyle başladı. TCMB, Türk Lirası cinsinden tesis edilen

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TMCB) kurdaki oynaklık nedeniyle, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirdi. Bu teknik düzenleme ile merkez

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Hafta başı itibari ile dolar karşısında değer kaybeden TL varlıkları yeni günde pozitif fiyatlama gösterdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nın (TCMB) bugün gerçekleştireceği toplantısında

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Önceki gün FED toplantı tutanaklarında, birçok komite üyesinin kademeli faiz artışını desteklediğinin vurgulanmasının ardından dolar varlıklarında değer kayıpları yaşandı. Tarım dışının

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Veri açısından oldukça yoğun geçmesi beklenen haftaya TL varlıklarının yükselişle başladığını görüyoruz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün yaptığı açıklamada Zorunlu karşılık

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi dünkü konuşmasında önemli uyarılarda bulundu. Draghi, zayıf verimlilik ve düşük büyümenin Euro Bölgesi ekonomisinde kalıcı risklere sebebiyet

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Geride bıraktığımız işlem gününde FED kararlarının fiyatlanmaya devam ettiğini ve ABD tarafından açıklanan olumsuz mevcut ev ve konut satışları verileri ile Dolar endeksinin tekrardan 95,00

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Yurtiçi piyasada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından gerçekleşen para politikası kurulu kararlarının etkisi devam ediyor. Merkez Bankası iç ve dış şoklara karşı daha esnek olabilmek

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) dün repo ihalesini açmadığını duyurması ve daha yüksek bir faizle (Geç likidite penceresi faiz oranı %10) ile piyasaları fonlayacağı beklentisinin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Gün içerisinde piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nın (TCMB) hamlelerini yakından takip etti. TCMB yaptığı toplantı sonucunda, gecelik borç alma oranını yüzde 8,5 ten yüzde 9,25

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalar gün içinde açıklanan yoğun veri

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın son işlem gününde

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Piyasalarda merakla beklenen kritik OPEC toplantısı takip edildi. OPEC delegesinin açıklamasına göre arzın günlük 1,2 milyon varil azalması konusunda anlaşmaya varıldı. Kararın açıklamasından

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014 08.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37410 1,37966 0,40 ALTIN 1297,05 1308,40 0,87 USDTRY 2,10899 2,09559 0,63 TRY 2,89809 2,89118 0,23 USDJPY 103,092 101,812 1,24 GBPUSD

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 2 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 2 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 2 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Dün piyasalarda OECD nin yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporu takip edildi. Raporda yavaş büyüyen küresel

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 26 Temmuz 2016 Salı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 26 Temmuz 2016 Salı Günlük Bülten 26 Temmuz 2016 Salı Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler Yurt içi gündemin piyasaya etkisinin yavaş yavaş azaldığını gözlemlerken küresel piyasalarda Fed beklentileri gündeme

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 03.09.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 16 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Fed bu toplantısında da piyasanın beklentileri doğrultusunda faiz artışına gitmedi. Büyüme beklentisi %2,2

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2016 Çarşamba Günlük Bülten 3 Ağustos 2016 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler Dün piyasalarda hareketli bir gün yaşadık. Yurt içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancı yatırımcılarla bir ekonomi

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 4 Ağustos 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 4 Ağustos 2016 Perşembe Günlük Bülten 4 Ağustos 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Dün yine hareketli bir günü geride bıraktık. Yurt içinde açıklanan enflasyon verileri önemli gelişmelere neden oldu. Enflasyon

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 23 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Piyasalarda nihayet kritik güne geldik. Günlerdir piyasalarda etkisinin sürdüğü Brexit oylaması bugün İngiltere

Detaylı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi. Ekonomik Gündem Petrol fiyatları, özel sektör verisine göre ABD'de Petrol stoklarının geçen hafta düşüş göstermesi ve OPEC ve diğer üreticilerin arz fazlasını azaltmak için üretimi kısması ile birlikte,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 14 Ocak 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 14 Ocak 2016 Perşembe Günlük Bülten 14 Ocak 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Dün gelişmiş ülke ekonomileri tarafında açıklanan verilerle fiyatlanan küresel piyasalarda yeni günde de yoğun

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Nisan 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Nisan 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Gün içinde açıklanan verilerin yakından takip edildiği Dolar Yen Teknik

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 14 Ekim 2016 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 14 Ekim 2016 Cuma Günlük Bülten Gedik Forex Günlük Bülten 14 Ekim 2016 Cuma Günlük Bülten Piyasa Gündemi Uluslar arası piyasalarda dün Almanya Eylül Tüfe verisi, ABD Haftalık Ham Petrol Stokları, FED Başkanı Harker ın konuşması

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Haziran 2016 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Haziran 2016 Cuma Günlük Bülten 17 Haziran 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Bir yandan Fed Etkileri bir yandan Brexit endişeleri ile başlayıp yoğun veri gündemi ile devam ettiğimiz haftanın

Detaylı

Ekonomik Gündem Hisse senetlerinde beklenen fiyat dalgalanmalarına ilişkin gösterge yükseliyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve diğer kurumlar, Brexit'in gerçekleşmesi durumun da durumun etkileri konusunda

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Haftaya yeni günün ilk saatlerinde açıklanan Japonya verileriyle başladık. TSI 01:50 de gelen ve beklentilerin altında açıklanan büyüme rakamları üst üste 2.

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Ocak 2017 Perşembe. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Ocak 2017 Perşembe. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 19 Ocak 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda dün Avrupa ve ABD tarafından açıklanan makro ekonomik veriler ile FED Başkanı Jannet Yellen in konuşmaları takip

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 04 Kasım 2014 Salı. İçindekiler

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 04 Kasım 2014 Salı. İçindekiler G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Kritik gelişmelerin yaşandığı geçen haftada canlanan küresel piyasalarda dikkatler Cuma günü açıklanacak

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 9 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler Yurtiçinde dün TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı Sanayi Üretimi verisi yıllık bazda %0,7 ile piyasa

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 27.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36451 1,36341 0,08 ALTIN 1292,30 1264,75 2,13 USDTRY 2,08308 2,10116 0,86 TRY 2,84290 2,86474 0,76 USDJPY 101,927 101,973 0,04 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor.

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor. Ekonomik Gündem Yurt içinde sıkıntılı gelişmelerin devam etmesi ve ara ara artan siyasi tansiyon ile birlikte ülke güvenlik risklerindeki tırmanış, Dolar/TL paritesinde etkili olmaya devam ediyor. FED

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Şubat 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Şubat 2016 Perşembe Günlük Bülten 18 Şubat 2016 Perşembe Piyasa Gündemi Günlük Bülten Dün Türkiye saatiyle 21:00 de açıklanan Fed tutanaklarına odaklanan küresel piyasalar tutanaklardan çıkan sonucu fiyatlamaya yeni günde

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat Günün Gelişmeleri: Dün ABD den açıklanan veriler Dolar ı destekleyen türden değildi. ISM İmalat endeksi 48.2 ile beklentinin 48.1 in hafif üzerinde gelirken, üretim PMI verisi 52.4 ile beklentilerin hafif

Detaylı

Teknik Bülten. 15 Haziran 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 15 Haziran 2016 Çarşamba Güne Başlarken ABD'de perakende satışlar Mayıs'ta aylık %0,5 arttı, beklenti %0,3 artması yönündeydi. Eurostat tarafından açıklanan veriye göre 19 üyeli Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi Nisan'da %1.1 arttı.

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 10 Nisan 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 10 Nisan 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Hafta başından bu yana açıklanan makro ve mikro

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Geçtiğimiz hafta sakin seyreden piyasalarda yeni haftanın ilk işlem gününde de yoğun olmayan bir veri gündemi bizi bekliyor. ABD tarafında TSI 18:30 da 3 aylık

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe Günlük Bülten 5 Kasım 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün takip edilen yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinden gelen açıklamaların ardından yeni

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015 Foreks Bülten 07 Eylül 2015 Amerika Birleşik Devletlerinde Tarım Dışı İstihdam Ağustos ayında 173k artış gösterirken işsizlik oranı yüzde 5.1 düzeyine geriledi. Açıklanan verinin 215k olan piyasa beklentilerinin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 11.02.2015 Açılış Kapanış % 1,13165 1,13322 0,13 ALTIN 1234,14 1218,66 1,25 TRY 2,49463 2,50161 0,28 TRY 2,82000 2,83440 0,51 JPY 119,427 120,452 0,85 GBP 1,52512 1,52345

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 28.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,38403 1,38503 0,05 ALTIN 1304,05 1296,5 0,58 USDTRY 2,13408 2,13248 0,07 TRY 2,95079 2,94228 0,29 USDJPY 102,178 102,482 0,30 GBPUSD

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Yılın son gününe Çin tarafında açıklanarak beklentilerin üzerinde gelen İmalat PMI verileri ile başladık. Yıl sonu nedeniyle Japonya, Rusya, İtalya, İsviçre,

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Dolar, yatırımcıların dikkatlerini ABD'de faiz artırımına ilişkin beklentilere çevirmesi ile birlikte önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazanırken, Asya hisse senetleri, petrol

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Piyasalar geçen hafta Fed den Haziran faiz artışına dair herhangi bir sürpriz haber alamayınca Dolar daki satışlarını daha da sertleştirdi. Çarşamba günü Fed açıklaması sonrası faiz artışına

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 20.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36066 1,35993 0,05 ALTIN 1319,88 1314,92 0,37 USDTRY 2,13865 2,13899 0,01 TRY 2,91477 2,90889 0,20 USDJPY 101,936 102,053 0,11 GBPUSD

Detaylı

Ekonomik Gündem. İmalat sanayi dışı endeks ise Haziran ayındaki seviyesi olan 53.7'den 53.9 seviyesine çıktı.

Ekonomik Gündem. İmalat sanayi dışı endeks ise Haziran ayındaki seviyesi olan 53.7'den 53.9 seviyesine çıktı. Ekonomik Gündem Asya hisse senetleri, Çin verisi öncesi, güçlü yene bağlı olarak Japonya hisse sentelerinin geri çekilmesi ve yatırımcıların dikkatlerini beklenenden daha düşük çıkan ABD ekonomik üretimine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

SPK Kaldıraçlı İşlem Düzenlemeleri:

SPK Kaldıraçlı İşlem Düzenlemeleri: SPK Kaldıraçlı İşlem Düzenlemeleri: SPK öncelikle kaldıraçlı alım satım (Foreks) ve tezgahüstü türev işlemler olmak üzere, yatırım hizmet ve faaliyetlerine ilişkin yenilikler getiren düzenlemeleri Resmi

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Kasım 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Kasım 2016 Çarşamba Günlük Bülten 30 Kasım 2016 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Piyasa Gündemi Bülten Uluslararası piyasalar dün makro ekonomik veri olarak yoğun bir günü geride bıraktı. Almanya Kasım TÜFE ve ABD

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Ağustos 2016 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Ağustos 2016 Pazartesi Günlük Bülten 29 Ağustos 2016 Pazartesi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde Yellen ın konuşmaları gündemin en dikkat çeken konusuydu. Bütün bir

Detaylı

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi Günün Gelişmeleri: Cuma günü ABD den açıklanan tarım dışı istihdam verisi 151bin ile beklentilerin (beklenti 190bin) altında kaldı. Ancak ortalama saatlik ücretler %0,5 ile beklentilerin üzerinde geldi.

Detaylı

EURUSD seviyesinde olan parite için aşağıda destek olarak seviyesi düşünülebilir, yukarıda direnç olarak ele alınabilir.

EURUSD seviyesinde olan parite için aşağıda destek olarak seviyesi düşünülebilir, yukarıda direnç olarak ele alınabilir. Ekonomik Gündem Asya piyasaları Merkez Bankası kararları öncesi bulunduğu seviyelerde tutunmaya çalışıyor. Japonya Nikkei endeksi güne % 0.58 düşüşle 17.253 seviyesinde ve Çin Shanghai endeksi % 0.03 ile

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma Günlük Bülten 3 Haziran 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Avrupa Merkez Bankası dün gerçekleştirdiği para politikası toplantısında piyasanın beklediği gibi faiz değişikliğine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 20.08.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 06 Mayıs 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 06 Mayıs 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Dün açıklanan hareketli veri gündeminin ardından

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 14 Nisan 2014 Pazartesi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 14 Nisan 2014 Pazartesi i G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R Türev Piyasalar Bülent ERTUNA Gn. Md. Yard. bulentertuna@gedik.com Ayşegül COSKUN acoskun@gedik.com Piyasa Gündemi İşlem Odası Sevda SARI ssari@gedik.com

Detaylı

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016 2 Aralık 2016 02 Aralık 2016 ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor Brexit Sekreteri D. Davis in hükümet Avrupa pazarına erişmek için gerekirse AB bütçesine katkı yapmaya

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi Günlük Bülten 10 Ağustos 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Küresel piyasalar Dünya nın 2 güçlü ekonomisi ABD deki faiz artırım beklentileri ve Çin endişeleri ile fiyatlanmaya

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 20.03.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38160 1,37800 0,26 ALTIN 1330,75 1327,30 0,25 USDTRY 2,24189 2,22641 0,69 EURTRY 3,09726 3,06804 0,94 USDJPY 102,394 102,397 0,01

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Şubat 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Şubat 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Şubat 2014 17.02.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37078 1,37063 0,01 ALTIN 1318,95 1328,55 0,72 USDTRY 2,17848 2,17595 0,11 TRY 2,98292 2,98237 0,01 USDJPY 101,619 101,910 0,28 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 12.01.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,18508 1,18337 0,14 ALTIN 1223,95 1233,05 0,74 TRY 2,29243 2,28446 0,34 EURTRY 2,71543 2,70402 0,42 JPY 118,269 118,341 0,06 1,51728

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Aralık 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Aralık 2016 Perşembe Günlük Bülten 29 Aralık 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uluslararası piyasalar ABD ve Avrupa piyasalarının Noel tatili sonrası işleme açilmış olmasına rağmen veri akışı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 17.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38154 1,38132 0,01 ALTIN 1302,25 1295,05 0,55 USDTRY 2,13553 2,12629 0,43 EURTRY 2,95363 2,93995 0,46 USDJPY 102,226 102,385 0,15

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Eylül 2016 Cuma

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Eylül 2016 Cuma Günlük Bülten 30 Eylül 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Piyasa Gündemi Bülten Küresel piyasalar dün ABD ve Euro Bölgesinden gelen veriler ile FeD Başkanlarının konuşmalarıyla hızlı bir günü geride

Detaylı

FX Bülteni. Günün Gelişmeleri: Trade Önerileri. Ziraat Yatırım 02 Ekim Cuma

FX Bülteni. Günün Gelişmeleri: Trade Önerileri. Ziraat Yatırım 02 Ekim Cuma Günün Gelişmeleri: Küresel borsalarda ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde, EURO/USD paritesinde negatif görünüm devam etmektedir. Dün ABD tarafında açıklanan haftalık işsizlik başvurusu verisi 277

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Şubat 2016 Cuma. Haftanın son işlem gününde yurt dışında yoğun bir

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Şubat 2016 Cuma. Haftanın son işlem gününde yurt dışında yoğun bir Günlük Bülten 19 Şubat 2016 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Haftanın son işlem gününde yurt dışında yoğun bir Günlük Bülten gündem bizi bekliyor. Günün takip edilecek veri gündemi arasında

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı Günlük Bülten 18 Ağustos 2015 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Yeni günün gündeminde yurt içinde dün siyasi liderlerin bir araya geldiği koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasının

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 09.01.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2014 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2014 Perşembe i G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanaklarında faizin değişmemesi kararı çıkmakla birlikte, faiz

Detaylı

30 Aralık Yılın sonuna geldiğimiz bugün Dolar/TL düzeltmesini yapıyor

30 Aralık Yılın sonuna geldiğimiz bugün Dolar/TL düzeltmesini yapıyor 30 Aralık 2016 30 Aralık 2016 Yılın sonuna geldiğimiz bugün Dolar/TL düzeltmesini yapıyor Yılın sonuna yaklaştığımız bugün de piyasalarda düşük volatilite sürüyor. Dün sabah itibariyle 103 seviyesi altına

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 NİSAN 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 NİSAN 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 NİSAN 2015 09.04.2015 Açılış Kapanış % EURUSD 1,07799 1,06587 1,12 ALTIN 1202,31 1194,78 0,62 USDTRY 2,59796 2,61970 0,83 EURTRY 2,80272 2,79400 0,31 USDJPY 120,121 120,571 0,37

Detaylı

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat Günün Gelişmeleri: Cuma günü ABD de açıklanan Ocak ayına ait perakende satışlar verisi %0,2 oranında artış ile beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti. Diğer taraftan, Opec in petrol üretiminde kısıntıya

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Eylül 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Eylül 2015 Salı Günlük Bülten 8 Eylül 2015 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Küresel Piyasalarda sabah erken saatlerde Çin tarafında açıklanan ekonomik veriler takip edildi. Ağustos ayı ihracat

Detaylı

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 2 6 Ocak 2017 Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu Düşük hacimli bir haftayı geride bırakırken yılın son işlem gününde piyasalarda nabzın arttığı görülmekte. ABD ve Rusya arasında

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe Günlük Bülten 17 Aralık 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uzun zamandır piyasada beklenen Fed'in fazi artırma hamlesi dün gerçekleşti. Fed 25 baz puan faiz artırımına

Detaylı