Cisco Access Point Kurulumu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Cisco Access Point Kurulumu"

Transkript

1 Cisco Access Point Kurulumu Makaleye başlarken amacım Cisco Access point ürün ailesini hakkında bir makale yazmaktı. Makaleye başladıktan sonra anladım ki benim yazmaktan hoşlanmadığım bir makale olacaktı ve onun için konfigürasyon tarafını yazmak istedim. Bu makalede yine Cisco AP ürün ailesinden kısaca bahsedeceğim ve seri hallinde Cisco tarafında Wireless çözümleri hakkında bilgi vereceğim. İlk makalede stand-alone (bağımsız) bir AP i konfigüre edeceğiz. İlerleyen makalelerde, merkezi yönetim sağlayan Wireless Lan Controller (WLC) ürün gamı ve konfigürasyonu hakkında bilgiler verip Wireless Lan Solution Engine (WLSE) ve Wireless Control Sytem (WCS) hakkında kısa bilgiler vereceğim. Benim şu anda kullandığım AP, 1130 serisi. Bu AP genelde ofis ortamları için kullanıma uygun, şık görünüşlü bir cihaz. Üzerinde 3.0 DBI omnidirectional entegre anten bulunmaktadır af protokolünü destekler; (PoE) ethernetten enerji verilebilir. Tüm Cisco AP lerde varsayılan password olarak; user: cisco pass: Cisco olarak gelir ve dhcp den ip alır.

2 AP nin ip sini yazdığımızdaki gelen ekran görüntüsü. Buradan Logları, Interface durumlarını kontrol edebilirsiniz.

3 Express setup kısmından hostname ve IP değiştirilebilir ve AP nin rolünü atayabilirsiniz. Express Security kısmında ise SSID oluşturabilir. Buradan WPA-PSK ayarlarını yapamıyoruz ben ilk önce wpa ayarlarını yapıp daha sonra SSID oluşturacağım. Bu ayarları oluşturmadan önce şifreleme algoritmaları hakkında genel bir bilgi vermek isterim. WEP (Wired Equivalent Privacy) IEEE tarafından Eylül 1999 da onaylandı senesi başlarında WEP in kullandığı algoritmada ciddi güvenlik açıkları tespit edildi ve saniyeler içinde kırılabiliyor hale geldi. Günümüzde WEP kullanmak, Wireless tarafında şifre koymamak ile eşdeğerdir. Bu güvenlik açıkları tespit edildikten sonra IEEE i (WPA ve WPA2) yi geliştirdi yılında WPA (Wi-Fi Protected Access), WEP in yerini aldı. Bir sene sonra WPA2 geliştirildi. WPA2 ilk çıktığında donamımsal upgrade gerektiriyordu. İlk başlarda çok yaygın olarak WPA2 kullanılamadı fakat günümüzde artık her wireless cihazın ve kartların wpa2 desteği var. PSK (Preshared key) kullanılarak en güvenli yapı WPA2 dir. Eğer enterprise tarafında AP ler kullanılıyorsa 802.1x tarafına yönelinebilir, zira günümüzde WPA da Rainbow Table lar kullanılarak kırılabiliyor. Eğer komplike ve uzun bir parola (63 Karakter gibi) belirlenirse, hacking süresi günler hatta bazen aylar mertebesine çıkabiliyor. Biz bunları bildiğimiz için WPA2 kullanacağız. WPA için kullanacağımız algoritmayı seçiyoruz. AES, WPA2 de desteklenir. TKIP ise WPA da. Apply deyip kaydediyoruz.

4 SSID kısmında isim yazıp hangi interface e atayacağımızı belirliyoruz. Biz EMEA bölgesindeyiz ve ETSI standartlarını kullanırız. Bu standartlara göre a nın ülkemizde kullanımı yasal değildir. Sayfanın altına gidip Key Management ayarlıyoruz. Burada Mandatory ve WPA yı seçiyoruz. İsterseniz sadece WPA2 yi aktif kılabilirsiniz. WPA yı seçerseniz, client ın wireless adaptörü wpa2 desteği var ise wpa2 olarak bağlanır. Yoksa WPAv1 olarak bağlanır. En güçlü algoritma her zaman önceliklidir. Bu ayarları seçtikten sonra apply ediyoruz.

5 Daha sonra sayfanın el altına Infrastructure SSID ayarlarını yapıyoruz. SSID miz beacon paketlerinde brodcast olacaktır. SSID yi broadcast etmemek artık çok güvenli bir uygulama değil. Birtakım tool lar sayesinde artık çok rahatlıkla SSID broadcast edilmese bile görülebiliyor. Apply edip, ayarlarımızı kaydediyoruz. Fabrika ayarlarında cihazın Radio Interface leri kapalı gelir. Radio0 interface i b/g yi, Radio1 interface i a yı temsil eder. Network interfaces menüsünden g ye gelip interface i enable ediyoruz. Role In the Network: Burada bazı seçenekler görüyorsunuz. Biz Access point olarak seçtik. Peki bu cihazın Ethernet ile alakalı bir sıkıntısı olduğunda ne olacak? Örneğin kablosal bir problem bu AP e bağlı olan clientlar data göndermeye devam edecektir fakat kaynağına

6 ulaşamayacağı için paketlerde kayıplara neden olur. Birde kullanılan protokol UDP ise paket kayıpları takip edilemeyecektir. Birçok kişi Access point rolünde bırakır. Peki diğer opsiyonlar ne işe yarıyor; Access Point (Fallback to Radio Shutdown) : FastEthernet down olursa radio interface ini kapatır. Access Point (Fallback to Repeater) : FastEthernet down olursa ve cihazın kapsama alanında başka bir AP (Radio ayarları aynı ise) var ise cihaz tekrarlayıcı (Repeater Mode) olarak görev yapar. Repeater: Burada ise cihaz başka bir AP den aldığı sinyali tekrarlar. Önerilen mode değildir, çünkü tüm yük Root AP nin üzerinde olur ve Repeater mode daki cihaz sadece dataları alıp Root a iletir. Repater mode, kablonun gidemediği lokasyonlar için kullanılması uygundur. Diğer rolleri ilerleyen makalelerde anlatacağım. Data Rates bölümü. Ben burada Best Throughput seçtim.

7 Kanal ayarlarını yaptığımız yer. Default ayarlarda tüm kanallar seçili gelir ve en az enterferans a uğrayan kanalı seçmeye çalışır. Bir network yapısında, switch, router veya AP olabilir. Bir protokol var ise ve auto kelimesi geçiyor ise, bu çoğunlukla bir güvenlik açığı veya önerilen bir uygulama değildir. Buradaki ayar içinde bu geçerlidr. Cisco bunun Auto da bırakılmasını önermez. Doğru uygulama, site survey yapıldığında en az çakışan veya cihazın kesişmediği kanalı seçmektir. Non-Overlapping channels, 1,6 ve 11 dir. Buradaki uygulamada 1,6 ve 11 kanallarını seçip auto da bıraktık. Cihazın çalışacağı lokasyon hakkında bilgimiz yok ise uygulanabilir. Sayfanın en altından Apply dediğimizde bir uyarı belirtiyor. Burada b clientların bağlantısının önleneceğini uyarıyor. Performans açısından doğru olanda budur b client bağlandığında, protection mode a geçer ve cihazın data rate oranlarında düşüşler yaşanır ve bu da dolaylı olarak performanıs ciddi bir şekilde etkiler. Bu Cisco ya özel bir durum değildir. Herhangi bir g ye B client a bağlandığında bu durum gerçekleşir. Ok diyoruz. Wireless tarafındaki ayarlarımız bitti. Şu anda SSID miz yayın yapıyor. Son olarak cihaza ulaşımı daha güvenli hale getireceğiz.

8 Default password ü değiştiriyoruz.

9 Cihazın tarih ayarlarını yapıyoruz. Burası loglamaları analiz ederken önemlidir çünkü tarih yanlış ise ne zaman olduğunu tespit edemezsiniz. Telnet i kapatıp. SSH ı açıyoruz.

10 HTTP yi kapatıp, HTTPS etkin kılıyoruz. Stand Alone AP mizin ayarlarını yaptık. Cisco AP lerde 2 çeşittir. AP ve LAP (Light Access Point). LAP cihazlar, WLC ile yönetilebilir ve dump cihazlardır. Cihazda LWAPP image bulunur ve tüm konfigürasyon bilgilerini WLC dan alır. Bir sonraki makalede WLC lar hakkında bahsedeceğim. Bu makalemde Kablosuz ağlar ve standartları hakkında genel bilgiler ve Cisco AP konfigürasyonunu anlatmaya çalıştım. Aslında kablosuz ağların geçmişi eskiye dayanır. Bu makaleyi yazarken çok fazla teknik bilgilere girmemeye çalıştım ama okurken de fark ettim ki yazıya dökmek istediğim birçok konu eksik kaldı. Umarım ilerleyen bölümlerde kablosuz ağlar hakkında bir makale yazabilirim. Makaleyi bitirmedin Cisco AP ürün ailesi hakkında biraz bilgi vermek isterim; 1130 serisi bir AP ile konfigürasyon yaptık. Bu modelin bir üstü 1140 serisidir. Bu cihazlar piyasada çok yeni olup stand-alone versiyonları daha bulunmamaktadır. LAP olarak sadece WLC ile yönetilebilir. Wireless N destekler serisinden, 1231 AP ler Haziran 2009 da End-of-Sale oldu bunun bir üst model 1242 AP lerdir. Metal kasa oldukları için depo gibi alanlarda kullanıma uygundur cihazlara göre daha sıcağa dayanıklıdır. Voice uygulamalarında performans ı 1100 sersine göre daha iyidir lere harici anten takılabiliyor ve bu modellerin entegre antenli modeli yok AP ise, Cisco nun ilk çıkardığı N destekli cihazdır serisi gibi dış ortamlara daha dayanıklı ve güçlü bir cihazdır. Outdoor olarak 1300 serisi olan 1310 AP ler, hem entegre anten (13 dbi) hemde harici anten takılabilir olan modelleri vardır. İlerleyen makalelerde 1310 ile Root - Non-Root konfigürasyon örneğini yapıp iki binayı birbirine wireless olarak bağlayacağız. Onun için Outdoor tarafındaki çözümlerden fazla bahsetmeyeceğim. Son olarak yaptığımız konfigürasyonun CLI tarafındaki çıktısını yolluyorum. Bir sonraki makalede görüşmek üzere. Murat GÜÇLÜ ap#sh u Building configuration... Current configuration : 3619 bytes Last configuration change at 11:52: Thu Jul by cisco NVRAM config last updated at 11:52: Thu Jul by cisco version 12.4 no service pad service timestamps debug datetime msec service timestamps log datetime msec service password-encryption

11 hostname ap enable secret 5 $1$IM/K$AnLobiTIjamvYzdmxQRHR1 no aaa new-model clock timezone ip domain name muratguclu.com dot11 ssid Test authentication open authentication key-management wpa guest-mode wpa-psk ascii 7 101F5B4A C545D7A power inline negotiation prestandard source username admin privilege 15 password F5952 bridge irb interface Dot11Radio0 no ip address no ip route-cache encryption mode ciphers aes-ccm tkip ssid Test speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 basic-11.0 basic-6.0 basic-9.0 basic-12.0 basic-18.0 basic basic-36.0 basic-48.0 basic-54.0 channel least-congested station-role root world-mode dot11d country TR indoor bridge-group 1 bridge-group 1 subscriber-loop-control bridge-group 1 block-unknown-source no bridge-group 1 source-learning no bridge-group 1 unicast-flooding bridge-group 1 spanning-disabled interface Dot11Radio1 no ip address no ip route-cache shutdown no dfs band block channel dfs station-role root bridge-group 1 bridge-group 1 subscriber-loop-control bridge-group 1 block-unknown-source no bridge-group 1 source-learning

12 no bridge-group 1 unicast-flooding bridge-group 1 spanning-disabled interface FastEthernet0 no ip address no ip route-cache duplex auto speed auto bridge-group 1 no bridge-group 1 source-learning bridge-group 1 spanning-disabled interface BVI1 ip address dhcp client-id FastEthernet0 no ip route-cache no ip http server ip http secure-server ip http help-path bridge 1 route ip line con 0 line vty 0 4 login local end

Bazı Cisco Router Modelleri: Cisco 1720 Router

Bazı Cisco Router Modelleri: Cisco 1720 Router Router,OSI modelinin 3.katmanında çalışan ve ağ protokollerini destekleyen ve ağları birbirine bağlayan cihazdır. Bir router içersinde birbirinden farklı amaçlar için dört tür bellek vardır.bunlar; ROM:

Detaylı

5014 PW. Hızlı Kurulum Kılavuzu

5014 PW. Hızlı Kurulum Kılavuzu 5014 PW WIRELESS ADSL MODEM ROUTER Hızlı Kurulum Kılavuzu adsl.teknotel.net Donanım Kurulumu LED Göstergeleri LED ADI READY ADSL LAN 1-4 Durumu Yanıyor: ADSL modem hazır Yanmıyor: ADSL modem hazır değil

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi

Hızlı Kurulum Rehberi 109 Hızlı Kurulum Rehberi 110 Bu Kurulum Rehberi, GW-7200U Wireless USB 2.0 Adaptörün ve yazılımının kurulumunda size rehberlik edecektir. Kablosuz ağ bağlantısının kurulması için, aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır.

Detaylı

FortiGate & FortiAP WiFi Controller

FortiGate & FortiAP WiFi Controller 2011 FortiGate & FortiAP [Bu dökümanda Fortigate üzerinden FortiAP cihazlarının nasıl kontrol edildiği ve nasıl ayarlandığı anlatılmıştır.] v400-build0496-rev.01 RZK Mühendislik ve Bilgisayar Sistemleri

Detaylı

IP Adres Subnet Mask Default Gateway ??

IP Adres Subnet Mask Default Gateway ?? IP Adres Tablosu Cihaz Arayüz Adres Subnet Mask Default Gateway Bilisim internet Fa0/0? 255.255.255.240 n/a S0/0/0? 255.255.255.240 n/a Fa0/0? 255.0.0.0 n/a S0/1/0 128.107.0.5 255.255.255.252 n/a Fa0/0

Detaylı

D Link DSL 2600U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

D Link DSL 2600U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU D Link DSL 2600U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU CİHAZIN BAĞLANTILARINI YAPMAK Cihazınızı aşağıdaki şekilde gösterilen şekilde bağlantılarını yapınız ve cihazınızın arkasında

Detaylı

PocketRest Kullanımı

PocketRest Kullanımı PocketRest Kullanımı El Terminalinden ayarlanan parametreler sayesinde Adisyon basılabilir, İade alınabilir, Masa değiştirilebilir, Hesap alınabilir Ödeme alınabilir gibi birçok işlem yapılabilmesi mümkündür.

Detaylı

D Link DSL 2640U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

D Link DSL 2640U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU D Link DSL 2640U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU WEB ARAYÜZÜNÜ KULLANARAK MODEMİNİZE ERİŞİM ve AYARLARIN YAPILMASI Cihazınızın ışıklarını kontrol ettikten sonra, Internet

Detaylı

ZyAIR G-1000 Web Konfigürasyonu

ZyAIR G-1000 Web Konfigürasyonu Page 1 of 11 28 Eylül 2005 ZyXEL G-5100 802.11 g standardını kullanan, 54Mbps lık bir hıza sahip olan Outdoor wireless Access Point (AP) / Repeater /Bridge cihazımızdır.yani 2 adet G5100 i ister direk

Detaylı

DSL 2600U (Ver. A1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

DSL 2600U (Ver. A1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU DSL 2600U (Ver. A1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU ADIM 1: Cihazın bağlantıları yapmak, Cihazınızı aşağıdaki şekilde gösterilen şekilde bağlantılarını yapınız ve cihazınızın arkasında bulunan switch butonuna

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

Layer 2 Güvenlik Yöntemleri(Bölüm1) SAFA Kısıkçılar / İTÜ BİDB 2010

Layer 2 Güvenlik Yöntemleri(Bölüm1) SAFA Kısıkçılar / İTÜ BİDB 2010 Layer 2 Güvenlik Yöntemleri(Bölüm1) SAFA Kısıkçılar / İTÜ BİDB 2010 Pekçok güvenlik ve network yöneticisi sistemlerinin güvenliğini sağlayabilmek için gelebilecek tehditleri üst katmanlara kadar taşımaktansa,

Detaylı

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu 09-2012 / v2.0 0 Başlarken Bu Access Point i kullanmaya başlamadan önce lütfen paket içeriğini kontrol ediniz. Eğer eksik parça var ise satın aldığınız

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır;

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır; KABLOLU AĞLAR SWITCH AYARLARI 1.1. Switch konfigürasyonuna başlamadan önce, herhangi olumsuz bir duruma karşın switch konfigürasyonunun yedeği alınması önerilmektedir. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N 150Mbps Wireless N Nano Router Hızlı Kurulum Kılavuzu Öne Çıkanlar: 150Mbps kablosuz bağlantı hızı video akışı, online oyunlar ve internet görüşmeleri gibi uygulamalar için idealdir Ev ve seyahat için

Detaylı

PALO ALTO FIREWALL HAZ LG LER

PALO ALTO FIREWALL HAZ LG LER PALO ALTO FIREWALL HAZ LG LER Haz rlayan : Mehmet Emin DO AN Sistem Mühendisi HAZA ER M NASIL SA LANIR? Default IP User Password 192.168.1.1 admin admin Cihaz za seri/console port, SSH ve Web GUI üzerinden

Detaylı

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir.

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir. DHCP Relay Agent Uygulaması DHCP Relay Agent servisi DHCP nin bulunmadığı diğer subnet lerdeki bir Windows Server 2003 üzerine kurulur. Böylece diğer subnet lerdeki IP adresi isteği DHCP nin bulunduğu

Detaylı

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme S a y f a 1 antikor Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme SshClient, Putty v.s. S a y f a 2 S a y f a 3 Yönetici olarak AntiKor a girmek için SshClient veya Putty programı kullanılır. IP olarak kurum içinden

Detaylı

TL-MR3220 ve TL-MR3420 Kurulum Kılavuzu

TL-MR3220 ve TL-MR3420 Kurulum Kılavuzu TL-MR3220 ve TL-MR3420 Kurulum Kılavuzu 3G Özgürlüğünü Paylaşın BAŞLAMADAN ÖNCE 1. 3G Modeminizi PC nize taktığınızda çalıştığından ve internete girebildiğinizden emin olunuz. 2. 3G Modeminiz PC ye takılıyken

Detaylı

P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME

P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243

Detaylı

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme S a y f a 1 antikor Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme SshClient, Putty v.s. S a y f a 2 S a y f a 3 S a y f a 4 S a y f a 5 S a y f a 6 S a y f a 7 şeklini alır. Bu durumda kullanıcı yasaklı konumdadır.

Detaylı

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 1. GİRİŞ 1.1 Network Access Control (NAC) Metodları MAC Doğrulaması: 802.1x ve Web Kimlik doğrulaması desteklemeyen

Detaylı

Kolay Kurulum Kılavuzu

Kolay Kurulum Kılavuzu Kolay Kurulum Kılavuzu Robustel R3000 Serisi Endüstriyel 3G / 4G VPN Router 4 e Kadar Ethernet, 2 ye Kadar Seri Port İçindekiler Sayfa 3 R3000 Serisi Alt Modelleri Başlık 5 R3000 Serisi: Dış Görünüş 6

Detaylı

TW 3G Flarion Router Kullanma Kılavuzu

TW 3G Flarion Router Kullanma Kılavuzu TW 3G Flarion Router Kullanma Kılavuzu İÇİNDEKİLER ĐÇĐNDEKĐLER... 2 YASAL UYARI... 3 GÜVENLĐK BĐLGĐLERĐ... 3 Başlangıç... 4 Paket içeriği... 4 Sistem Gereksinimleri... 4 Arka Panel... 4 Ön Panel... 5 TW-

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Huawei HG655d Teknik Döküman

Huawei HG655d Teknik Döküman Huawei HG655d Teknik Döküman GENEL BİLGİLER Modem ile beraber verilecek olan Türkçe sesli interaktif kolay kurulum CD' si olacaktır. CD ile de kurulum yapılabilmektedir. Kolay Kurulum cd si, kurulum dökümanı

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu A. Cihazın Fiziksel Bağlantısı Kuruluma başlamadan önce bağlantıları aşağıdaki topolojide gösterildiği gibi yapınız. B. LED Işıkları Tanımlama Sabit: Modeme elektrik

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

DSL 2520U ALL IN ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

DSL 2520U ALL IN ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU DSL 2520U ALL IN ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU Paket İçeriği DSL-2520U ALL-IN-ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER CD-ROM (D-Link Click n Connect, Kullanım Kılavuzu) Ethernet

Detaylı

ARRIS WTM-552A 4 ETHERNET PORT VOIP KABLOSUZ MODEM HIZLI KURULUM KILAVUZU

ARRIS WTM-552A 4 ETHERNET PORT VOIP KABLOSUZ MODEM HIZLI KURULUM KILAVUZU ARRIS WTM-552A 4 ETHERNET PORT VOIP KABLOSUZ MODEM HIZLI KURULUM KILAVUZU Donanım Özellikleri Ön Panel A. Battery: (yalnızca WTM552AG) batarya durumunu gösterir. B. Telephone 1/2: Her bir telefon hattının

Detaylı

1 NETWORK KABLO VE CIHAZLAR

1 NETWORK KABLO VE CIHAZLAR VII 1 NETWORK KABLO VE CIHAZLAR 1 Kablolar 1 Bakır Kablolar 1 Cat5 Türü Kablolar 1 Cat6 Türü Kablolar 2 Cat7 Türü Kablolar 2 Fiber Kablolar 3 Fiber Kablo renkleri 6 Fiber Patch Kablosu çeşitleri 6 Switches

Detaylı

NA VNC SERVER KULLANIMI. Genel Bilgi NA VNC Server Ayarları

NA VNC SERVER KULLANIMI. Genel Bilgi NA VNC Server Ayarları NA VNC SERVER KULLANIMI Genel Bilgi NA VNC Server Ayarları Genel Bilgi Bu dökümanda NA ekranlarda VNC Server kullanımı anlatılmıştır. VNC, Virtual Network Computing kelimelerinin baş harflerinin bir araya

Detaylı

TCP/IP. TCP (Transmission Control Protocol) Paketlerin iletimi. IP (Internet Protocol) Paketlerin yönlendirmesi TCP / IP

TCP/IP. TCP (Transmission Control Protocol) Paketlerin iletimi. IP (Internet Protocol) Paketlerin yönlendirmesi TCP / IP TCP/IP Protokolü TCP/IP TCP/IP nin tarihi ARPANET ile başlayan Internetin tarihidir. Adreslerin dağıtımı NIC (Network Information Center) tarafından yapılır. Türkiye de ise bunu ODTÜ-TUBİTAK yapmaktadır.

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manuel MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM Hafta 7: BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM 1. Kablosuz Ağ Temelleri 2. Kablosuz Bir Ağın Kurulumu 1. Kablosuz Ağ Kurulum Bileşenleri 2. Kablosuz Ağ Destek Araçları 3. Kablosuz Ağ Yapılandırması 1. Kablosuz

Detaylı

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Bildiğimiz üzere Exchange Server 2003 ve 2007 de default olarak SSL oluşturulup kullanılıyordu. Ancak bir müddet sonra sertifikanın süresi dolduğu için artık çalışmayacaktı.

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

Universal Repeater Mod Kurulumu

Universal Repeater Mod Kurulumu Universal Repeater Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

KABLOSUZ 11N 300 MBPS GENİŞ BANT YÖNLENDİRİCİSİ

KABLOSUZ 11N 300 MBPS GENİŞ BANT YÖNLENDİRİCİSİ KABLOSUZ 11N 300 MBPS GENİŞ BANT YÖNLENDİRİCİSİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70591 ÜRÜN TANITIMI DN-70591, özellikle küçük iş, ofis ve ev ağ gereksinimleri için tasarlanmış kombine bir kablolu/kablosuz ağ

Detaylı

Açık Kod VPN Çözümleri: OpenVPN. Huzeyfe ÖNAL huzeyfe@enderunix.org

Açık Kod VPN Çözümleri: OpenVPN. Huzeyfe ÖNAL huzeyfe@enderunix.org Açık Kod VPN Çözümleri: OpenVPN Huzeyfe ÖNAL huzeyfe@enderunix.org EnderUNIX Yazılım m Geliştirme Ekibi Sunum Planı VPN Tanımı VPN Çeşitleri VPN terimleri VPN Teknolojileri AçıkKod VPN Projeleri OpenSSH

Detaylı

Siemens Scalance W Temel ayarlar - demo

Siemens Scalance W Temel ayarlar - demo 2015 Siemens Scalance W Temel ayarlar - demo Scalance W761 W721 / Scalance W774 W734 İlker Eren Ilke.eren@siemens.com wwww.siemens.com/.tyr.simatic.net[type text] Siemens Page AŞ 1 1/1/2015 SCALANCE W,

Detaylı

Unitech PA-690 El Terminali

Unitech PA-690 El Terminali Unitech PA-690 El Terminali Kablosuz Ağ Ayarları Ver:1.0 Kablosuz Ağ Ayarları Unitech el terminallerinde kablosuz ağ ayarlarını yapabilmek için kablosuz ağ ayar programı kullanılmalıdır. El terminalinin

Detaylı

Doğru Adaptor soket kutuplaması.

Doğru Adaptor soket kutuplaması. 1. Tanıtım Next YE-11G WiFi Bridge satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu portatif cihaz ile, IP Kamera ve internet teknolojilerini kullanan Ethernet RJ45 portlu cihazların kablosuz ağlara kolayca erişimi

Detaylı

Bitatek IT-8000 El Terminali

Bitatek IT-8000 El Terminali Bitatek IT-8000 El Terminali Kablosuz Ağ Ayarları Ver:1.0 Kablosuz Ağ Ayarları Bitatek IT-8000 el terminalinde kablosuz ağ ayarlarını yapabilmek için kablosuz ağ ayar programı kullanılmalıdır. Kablosuz

Detaylı

Wireless Router Kurulumu a. Kurulum 1

Wireless Router Kurulumu a. Kurulum 1 Wireless Router Kurulumu a. Kurulum 1 Cihazınızın kurulumu için bilgisayarınız ile routerınız arasında fiziksel (kablolu) bir bağlantı kurunuz. Bilgisayarınızın ethernet kablosunu routerınızdaki herhangi

Detaylı

Sophos SSL VPN Ayarları ve SSL VPN Clinet Programı Kurulumu

Sophos SSL VPN Ayarları ve SSL VPN Clinet Programı Kurulumu Sophos SSL VPN Ayarları ve SSL VPN Clinet Programı Kurulumu SSL VPN yapılandırmasında ilk önce Sophos Firewall ayarlamalarını yapacağız. Sophos Firewall cihazımıza bağlanıyoruz. 1. Kullanıcı Hesabı Tanımlama

Detaylı

Hızlı Başlangıç. NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN.

Hızlı Başlangıç. NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN. Hızlı Başlangıç NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender Model PR2000 NETGEAR Reset Internet/LAN LAN USB WiFi Internet Power USB Başlarken NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender PR2000

Detaylı

RoamAbout Wireless Access Points

RoamAbout Wireless Access Points Gelişen mobil teknolojiyle birlikte kablosuz ağ teknolojilerine olan ilgi de artmaktadır. Özellikle açık alanlarda (fuar, havaalanı, fabrika ortamı, hastane, ulaşım araçları vb), bir ya da birkaç binanın

Detaylı

Ssl Vpn konfigurasyonunda öncelikle Sslvpn yapmasına izin vereceğimiz kullanıcıları oluşturuyoruz.

Ssl Vpn konfigurasyonunda öncelikle Sslvpn yapmasına izin vereceğimiz kullanıcıları oluşturuyoruz. FORTIGATE 5.4 VERSION SSLVPN KONFIGURASYONU Ssl Vpn konfigurasyonunda öncelikle Sslvpn yapmasına izin vereceğimiz kullanıcıları oluşturuyoruz. User & Device a gelip User Definition dan Create New diyerek

Detaylı

Teknotel. NetMASTER. Genişbant Kablosuz LAN USB Cihazı Ürün Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

Teknotel. NetMASTER. Genişbant Kablosuz LAN USB Cihazı Ürün Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Teknotel NetMASTER Genişbant Kablosuz LAN USB Cihazı Ürün Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu 1 NETMASTER 11 Mbps Kablosuz LAN Kartı Bu kılavuz kablosuz LAN kartınızı kısa zamanda kurmanız ve yapılandırmanıza

Detaylı

Pikatel Airmax Web Arayüzü

Pikatel Airmax Web Arayüzü Pikatel Airmax Web Arayüzü Modemi, kutunun içerisinden ç kan cd ile değil de web arayüzünden kurmak için aşağ daki ad mlar takip ediniz. Önerilen cd ile kurulumdur. Pikatel Airmax web arayüzü, ADSL2+ operatör

Detaylı

Cisco Discovery Protocol (CDP) Kullanmak

Cisco Discovery Protocol (CDP) Kullanmak 234 Bölüm 5 Görebileceğiniz gibi, berbat etmenin birçok yöntemi vardır, flash, NVRAM ve hatta RAM deki dosyaları kopyalamanın demek istiyorum Bölüm 14 te gösterdiğim SDM demosu ile pratik yapın veya arkadaşınızın

Detaylı

AirTies WOB-200. Kablosuz Dış Ortam Köprüsü (Wireless Outdoor Bridge)

AirTies WOB-200. Kablosuz Dış Ortam Köprüsü (Wireless Outdoor Bridge) AirTies WOB-200 Kablosuz Dış Ortam Köprüsü (Wireless Outdoor Bridge) Bu doküman AirTies Kablosuz İletişim Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ...2

Detaylı

İnternet Bağlantı Ayarları. Kablosuz Bağlantı Ayarları. Pirelli DRG A226G. Modem Kurulum Kılavuzu. VodafoneNET

İnternet Bağlantı Ayarları. Kablosuz Bağlantı Ayarları. Pirelli DRG A226G. Modem Kurulum Kılavuzu. VodafoneNET İnternet Bağlantı Ayarları Kablosuz Bağlantı Ayarları Pirelli DRG A226G Modem Kurulum Kılavuzu VodafoneNET 1.Adım Web Arayüzünden kurulum yapmak için, tarayıcınızı açarak adres çubuğuna http://192.168.1.1

Detaylı

Ağ Sızma Testleri ve 2. Katman Saldırıları Türk Standardları Enstitüsü Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı

Ağ Sızma Testleri ve 2. Katman Saldırıları Türk Standardları Enstitüsü Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Ağ Sızma Testleri ve 2. Katman Saldırıları Türk Standardları Enstitüsü Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Tarih 1 İçerik TCP/IP Temelleri Ağı Dinleme MAC Adres Tablosu Doldurma ARP Zehirlemesi

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI Uyarı:Aşağıdaki satırlarda bahsi geçen ayarlar TTnet servis sağlayıcı baz alınarak anlatılacak olup farklı ülkelerdeki farklı internet servis

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri Çözümleri

Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri Çözümleri Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri Çözümleri www.telkolink.com CLR-PSE-100 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet POE Enjektör CLR-PSE-100 POE Enjektör POE Destekli Access Point AP, IP Kamera ve IP Telefon

Detaylı

SQL Server 2014 Kurulum Adımları

SQL Server 2014 Kurulum Adımları SQL Server 2014 Kurulum Adımları Kurulum medyasını veya disk üzerindeki kurulum kaynağını kullanarak SQL Server Setup (setup.exe) programını başlatın. New SQL Server stand-alone installation or add features

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

ZyXEL ZyAIR G-6000 Kurulum ve Konfigürasyonu

ZyXEL ZyAIR G-6000 Kurulum ve Konfigürasyonu Page 1 of 19 ZyXEL ZyAIR G-6000 Kurulum ve Konfigürasyonu G-6000 ürünü Point to 2 Point Bridge bir üründür. G-6000 olan bir merkeze yine G-6000 olan 2 farklı lokasyon kablosuz olarak bağlanabilir.g-6000

Detaylı

GURALP CMG-5TD LANTRONIX ve ADSL Kullanılarak Gerçek Zamanlı Veri İletişimi Yapılandırma Ayarları. Elektronik ve Hab. Yük.Müh.

GURALP CMG-5TD LANTRONIX ve ADSL Kullanılarak Gerçek Zamanlı Veri İletişimi Yapılandırma Ayarları. Elektronik ve Hab. Yük.Müh. GURALP CMG-5TD LANTRONIX ve ADSL Kullanılarak Gerçek Zamanlı Veri İletişimi Yapılandırma Ayarları Elektronik ve Hab. Yük.Müh. Süleyman TUNÇ Ocak 2006-1- CMG-5TD-Lantronix-ADSL Bağlantıları için Yapılması

Detaylı

Useroam Cloud Kurulum Rehberi

Useroam Cloud Kurulum Rehberi Useroam Cloud Kurulum Rehberi for Gereksinimler 1- Statik IP adresi Önemli not: Useroam Cloud sadece statik IP adresi ile çalışmaktadır. Dinamik DNS vb. servisler ile çalışmamaktadır. Kurulum 1 Öncelikle

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İÇİN BACKUP WAN KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İÇİN BACKUP WAN KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İÇİN BACKUP WAN KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Kablosuz Ağ Teknolojileri ve Uygulamaları 1 BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI KABLOSUZ YEREL ALAN AĞ KURULUMLARI Kablosuz Ağ Teknolojileri

Detaylı

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü - ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak - ESXI ye vsphere Client ile Bağlanmak - ESXI Üzerinde Bir Virtual Machine(Sanal Makine) Oluşturmak ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-out Fonksiyonu

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-out Fonksiyonu DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-out Fonksiyonu Bu bölüm VPN Dial-out fonksiyonunun nasıl ayarlandığını göstermektedir. Bölüm aşağıdaki iki kısıma ayrılmıştır, Kısım 12.1 : Giriş Kısım 12.2 : Örnekler ve Web

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi

ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi Bu rehber yalnızca en sık rastlanan durumları kapsamaktadır. Eğer LAN ınızda aşağıdakilerden herhangi

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu Vodafone Teknoloji Servisleri 1.Adım 3.Adım Web Ara Yüzünden Kurulum Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. İnternet tarayıcınızın

Detaylı

SCALANCE W KABLOSUZ HABERLEŞME ÜRÜNLERİ DEVREYE ALMA TEMEL AYARLARI

SCALANCE W KABLOSUZ HABERLEŞME ÜRÜNLERİ DEVREYE ALMA TEMEL AYARLARI SCALANCE W KABLOSUZ HABERLEŞME ÜRÜNLERİ DEVREYE ALMA TEMEL AYARLARI İÇİNDEKİLER SAYFA Bağlantı ve Kurulum 2 IP lerin PST tool ile atanması 3 IP lerin Step7 ile atanması 5 AP Access Point Ayarları 8 Client

Detaylı

CBW-38G4. Hızlı Kurulum Kılavuzu

CBW-38G4. Hızlı Kurulum Kılavuzu CBW-38G4 4 Ethernet Port 802.11g Docsis 3.0 Kablosuz Modem Hızlı Kurulum Kılavuzu Arka Panel ve Donanım Bağlantıları Bu bölüm modeminizin bağlantı adımlarını tanımlamaktadır.. Adım 4. Anten ayarlaması

Detaylı

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N NBG416N Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Hızlı Kurulum Rehberi ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Gerekli olduğu durumda yetkili kişilerin servis yapması uygundur. Yalnızca ürünle beraber gelen güç kaynağını kullanınız. Yalnızca ürünle beraber

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W 10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W This guide describes the basic functions of PZ8111/21/11W/21W. All detailed information is described in the user s manual. Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından

Detaylı

Switch. Access Point. Firewall. Uygulama Dökümanı. v 1.0.0

Switch. Access Point. Firewall. Uygulama Dökümanı. v 1.0.0 Switch + Access Point + Firewall Uygulama Dökümanı v 1.0.0 İçindekiler Örnek Topolji Ön Bilgiler Bölüm 1. Switch Yapılandırması 1.1 XGS-4728F Yapılandırması 1.1.a. VLAN IP Adresi Tanımlaması 1.1.b VLAN

Detaylı

Packet tracer arayüzü yukarıdaki şekilden de görüldüğü gibi üç ana araç çubuğundan oluşmaktadır.

Packet tracer arayüzü yukarıdaki şekilden de görüldüğü gibi üç ana araç çubuğundan oluşmaktadır. Lab1 Packet Tracer Arayüzü ve Komut Satırı Kullanımı Packet tracer arayüzü yukarıdaki şekilden de görüldüğü gibi üç ana araç çubuğundan oluşmaktadır. Main Toolbar: Sırayla, New: yeni çalışma alanı oluşturma,

Detaylı

AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R23 Serisi Kullanım

Detaylı

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-in Fonksiyonu

DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-in Fonksiyonu DRAYTEK VIGOR 3300V VPN Dial-in Fonksiyonu Bu bölüm VPN Dial-in fonksiyonunun nasıl ayarlanacağını göstermektedir. Bu bölüm iki kısımdan oluşmuştur. Kısım 11.1: Giriş Kısım 11.2: Örnekler ve web konfigürasyonu

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

Kablosuz N Access Point/Router Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Kablosuz N Access Point/Router Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Kablosuz N Access Point/Router Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Kablosuz N Access Point/Router TÜRKÇE Genel Bakış NBG-417N kablosuz bir Access Point (Erişim Noktası) ve Router olarak çalışabilir, NBG-417N

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

WU 150 Kablosuz USB Adaptör Kullanma Kılavuzu

WU 150 Kablosuz USB Adaptör Kullanma Kılavuzu WU 150 Kablosuz USB Adaptör Kullanma Kılavuzu Hoşgeldiniz... 2 Paket İçeriği... 2 WU-150 Genel Bilgiler... 3 Bağlantı... 3 LED Açıklaması... 3 WU-150 KURULUMU... 3 Windows Vista... 4 Windows XP... 8 Windows

Detaylı

WN-150U Wireless USB Adaptör

WN-150U Wireless USB Adaptör WN-150U Wireless USB Adaptör Hoşgeldiniz... 2 Paket İçeriği... 2 WN-150U Genel Bilgiler... 2 Bağlantı ve LED Açıklaması... 2 WN-150U KURULUMU... 3 Windows Vista / 7... 3 Windows XP... 6 Windows 2000...

Detaylı

AKUVOX E21 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX E21 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX E21 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 Akuvox İnterkom Türkiye Modüler A.Ş. www.akuvoxinterkom.com

Detaylı

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12 WiFi RS232 Converter Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 2 / 12 1. ÖZELLĐKLER 60.20mm x 40.0mm devre boyutları (5-15)VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini

Detaylı

1.4.1. Kablosuz Modem Kablosuz bir modemin kurulumu Resim 1.11: Kablosuz modem arka panel görünüşü

1.4.1. Kablosuz Modem Kablosuz bir modemin kurulumu Resim 1.11: Kablosuz modem arka panel görünüşü 1.4.1. Kablosuz Modem Kablosuz modem internetten gelen verileri alır, radyo frekanslarına dönüştürür ve üzerindeki anten ile bulunduğu ortama yayar. Kablosuz istemcide bulunan kablosuz ağ arayüz kartı

Detaylı

CLIENT MODE KURULUMU

CLIENT MODE KURULUMU CLIENT MODE KURULUMU Client Mode Nedir? Client mod varolan kablosuz bağlantıyı kabloluya çeviren bir tekniktir. Client özelliği bulunan kablosuz bir TP-LINK AP cihazımız ile herhangibir kablosuz erişim

Detaylı