PVP ARMOR TANK REHBERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PVP ARMOR TANK REHBERİ"

Transkript

1 PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fitting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fittingle savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir fakat defansif anlamda kafa kafaya çarpışabilecek gemiler değillerdir. Nano gemiler Fleet savaşlarına uygun değillerdir. İşte bu noktalarda sağlam ama yavaş Armor Tank gemileri devreye giriyor. Armor Tank gemilerin en büyük özelliği Defansif olarak çok sağlam olmaları ve Medium Slotlarını Electronic Warfare modülleri ile rahatlıkla fitleyebilmeleri. Normalde Nano gemilerin böyle bir lüks'ü yok, zaten az sayıda olan medium slotlarını defansif modüllere harcamak zorunda.bu anlamda Armor gemilerin Nano gemilere nazaran daha büyük avantajı vardır. Dediğim gibi tek sorunları "Hızları". Her ırk için ayrı ayrı PVP Armor Tank fittinglerini yapacağım.bunun yanı sıra 4 ırkın Faction ve Pirate gemilerinide sizin için fitleyip anlatacağım. Not: Nedendir bilinmez şu sıralar faction itemler T2 itemlerden bile ucuz, özellikle Armor Modülleri, Resist Modülleri "1 milyon isk" gibi abuk sabuk fiyatlardan satılıyor, T2 Kinetik Armor Resist 2 milyonken "True Sansha Kinetik Armor Resist" 1 milyon isk. Tavsiyem Faction fitleyin gemilerinizi. Bir tek EANM modülleri Faction olarak çok pahalı onun haricindekiler ucuz. Kısaltmalar: EW : Electronic Warfare MWD: Micro Warp Drive Scrambler : Warp Scrambler Distrupter : Warp Distrupter WEB : Stasis Webifier EANM : Energized Adaptive Nano Membrane HAC : Heavy Assault Cruiser BC: Battlecruiser BS: Battleship

2 MINMATAR RIFTER - PVP ARMOR TANK FRIGATE Minmatar Frigate Skill Bonus: 5% bonus to Small Projectile Turret damage and 7.5% bonus to tracking per level

3 Rifter oyunda bulabileceğiniz tartışmasız en iyi frigate'dir. Nano versiyonunu okuduysanız armor versiyonuda en az onun kadar iyidir. Öncelikli olarak frigate sınıfı armor tank geminin mümkün oluyorsa mutlaka armor repair takması gereklidir. Bunun başlıca nedeni, nano gemilerdeki gibi yüksek shield ve shield recharge yetenekleri yoktur. Roam'a çıktığınızda genelde kendinizi tamir edecek istasyonlar bulamayabilirsiniz. Dolayısıyla girmiş olduğunuz 2-3 savaştan sonra geminizde Armor kalmaz, bunu telafi etmek için kendi geminize Armor Repair modülü takmanız sizi bu dertten kurtaracaktır. Diğer bir avantajı da bazen olaylar sizin tahmin ettiğiniz gibi gelişmeyebilir ve grubunuzun size yetişmesi uzun sürebilir. Düşmanla bu durumda 1'e 1 savaşmak zorunda kalacaksınız. Normal şartlarda rakibiniz bir Cruiser yada üstü bir gemi ise silahları sizi azar azar yiyerek yok edecektir fakat sizin Armor'unuz tamir olmadan bu hasara uzun süre dayanamaz, bunu egale edecek tek modülde Armor Repair'dir. Yukarıda belirttiğim armor repair modülünü sonsuza kadar açık bırakıp kullanamazsınız, capacitor'ünüz ne yaparsanız yapın yetişmeyecektir. Bu modül'ün gemide bulunuş amacı ya savaş sonrası tamir veya savaş sırasında artık son çare düşmanı üzerinizde belirli bir süre tutup yardımın gelmesini beklemek içindir. Savaş stratejinizi bu modül üzerine kurmayın, çünkü tamir miktarı öyle süpersonik değil. Ofansif olarak rifter çok kuvvetli bir frigate'dir. Bu yüzden oyunda bolcana sadece Rifter'lardan oluşan filolar görürsünüz. Gemi ucuz olmasının yanında sahip olduğu Elektronik saldırı modülleri ve doğrudan saldırı modülleri ile dikkat edilmesi gereken bir rakiptir. Geminin interceptor sınıfına yakın hız kabiliyeti ve interceptor'den daha iyi resistlerinin olması onu bu konuda üstün kılar. Eğer aranızda interceptor sınıfına meyilli olanlar var ise, Rifter siz skillerinizi yaparken bu anlamda ihtiyaçlarınızı çok iyi karşılayacak bir gemidir. 200mm Auto Cannonları hem çok kuvvetli hemde çok seri silahlardır.rifter ile rakibinizin dibine girdiğinizde (3-5 km) WEB ve Distrupter attıktan sonra rakibinizin düşük hızı auto cannonlarınız için ideal hedef olacaktır. Bunun yanı sıra MWD'niz açık olacağından capactior olarak sorun yaşayacaksınız bunuda egale edecek modül "Vampire" modülüdür. Bu sayede MWD nizi sürekli açık bırakıp manevra avantajınızı kaybetmemiş olursunuz.

4 MINMATAR FIRETAIL - PVP FACTION ARMOR TANK FRIGATE 5% bonus to maximum velocity and 7.5% bonus to Small Projectile Turret tracking speed per level Not: Kullanımı rifter ile aynıdır.

5 MINMATAR STILETTO - INTERCEPTOR Minmatar Frigate Skill Bonus: 5% bonus to Small Projectile Turret damage and 7.5% bonus to Small Projectile Turret tracking speed per level Interceptors Skill Bonus: 15% reduction in MicroWarpdrive Signature Radius and 5% bonus to Warp Scrambler and Warp Disruptor range per level Role bonus: 80% reduction in Propulsion Jamming systems activation cost

6 Minmatar Interceptor'leri oyundaki en hızlı interceptor'lerdir. Aynı zamanda Minmatar Interceptor'leri en yüksek vuruş gücüne sahip olan frigate sınıfı gemilerdir.ana görevleri rakip gemilerin yakalanıp olduğu yere çakılmasını sağlamaktır. Yukarıdaki yazdığım bu özelliklerin hepsini birden üzerinde barındırınca doğal olarak defansıda yerlerde sürünüyor. Bu bir interceptor için kabullenenilebilir bir durum. Çünkü Interceptor'lerin defansı zırh'ı veya kalkanı değildir. Sahip olduğu en büyük defansı hızıdır.dolayısıyla hızınızı doğru şekilde kullanmanız gerekiyor. Öncelikle asla düşmanlarınıza doğrusal yaklaşmayın, herzaman orbit vererek hedefinize yaklaşın. Bunu alışkanlık haline getirmez iseniz, sizden km uzaktaki Battleship/Battlecruiser sınıfı gemiler sizi tek atışta öldürebilir.açı ile yaklaştığınızda büyük gemilerin silahları sizi takip etmekte zorluk yaşar. İkinci dikkat etmeniz gereken nokta düşmanınızın yakınına girdiğinizde almanız gereken önlemler. Bazen savaş sırasında beklemediğiniz durumlar olabilir bunlara en iyi örnek Armor Tank gemilerdir. Bu gemi sınıfının orta slotlarında bolcana EW modülleri bulunur. Distrupter+WEB+Scrambler. Tahmin edebieleceğiniz gibi bu modülleri yediğinizde hızınız çok büyük oranda düşüyor. Bu durumda kesinlikle rakipten uzaklaşmaya çalışmayın.zaten o gemilerinde istediği bu, rakibinizden doğrusal bir şekilde uzaklaşacağınızdan ve hızınızın çok düşük olmasından dolayı, sizi çok kısa sürede yok ederler, başınıza böyle birşey geldiğinde, düşmanın mümkün olduğu kadar dibine girip orbit verin (500m orbit) bu durumda eğer turret kullanan bir gemi ise garanti veriyorum sizi kesinlikle vuramayacaktır, uzaklaşırsanız ölürsünüz. Bunu aklınızda tutun. Üçüncü dikkat etmeniz gereken konu Capacitor miktarınız, ufak bir gemi olmasına rağmen interceptor'lerin capacitor tüketim miktarlarıda kullandıkları EW modülleri yüzünden çok hızlı tükenir, bunu egale etmek için Nosferatu (Vampire) modülünüzü geminizden eksik etmeyin, zaten saldırı mesafeniz 10 km nin altında olacağından bu modül sizin can kurtaranınız görevini görecek. Herhangi bir şekilde "Neutralizer" modülü ile capacitor'ünüz emilmişse bu modül sayesinde rakibinizden capacitor'ü çalabilirsiniz. Sizin cihazının doldurma süresi onlarınkinden kısa olduğundan capacitor'ünüzü çok kısa sürede geri yerine koyarsınız. Son olarak hızınızı yavaşlatacak armor tank gemilerden uzak durun "Dominix" ve "Typhoon" bu gemilere en güzel örneklerdir.

7 MINMATAR CLAW - INTERCEPTOR Minmatar Frigate Skill Bonus: 10% bonus to Small Projectile Turret Damage per level Interceptors Skill Bonus: 15% reduction in MicroWarpdrive Signature Radius and 7.5% bonus to Small Projectile Turret Tracking Speed per level Role bonus: 80% reduction in Propulsion Jamming systems activation cost Kullanımı Stiletto ile aynıdır.

8 MINMATAR JAGUAR - PVP ARMOR TANK ASSAULTSHIP Minmatar Frigate Skill Bonus: 5% Small Projectile damage bonus Assault Ships Skill Bonus: 10% Small Projectile Turret optimal range and 5% projectile damage per level.

9 Jaguar Minmatar ırkının en iyi Assault ship'idir. Jaguar'ın en efektif hali "Nano" olan versiyonudur fakat illaha da armor tank kullanmak isteyenler için incelememizi yapalım. Jaguar defansif olarak shield tank versiyonuna göre daha zayıftır ama kötü değildir. Ortalamanın üzerinde defansif özelliklere sahiptir.genellikle sizin muhatap olacağınız gemiler ufak ve orta sınıf gemiler olacağından bu tip gemileri tanklamakta sorun yaşamazsınız. Özellikle EM ve Thermal resistleri çok yüksektir. Bunun PVP de bir avantajı var çünkü oyundaki neredeyse tüm PVP oyuncuları EM mermisi tercih ederler. Bunun temel nedeni genelde fleetlerde Nano gemiler olduğundan ve bir okadarda Drake olduğundan bu tip gemilerinde Shield Tank olmasından dolayı EM resistleri düşüktür. Fakat iş Jaguar gibi T2 Minmatar gemilerine gelince doğuştan hem Shield EM hemde Armor EM resistleri çok yüksektir. Dolayısıyla %90 ihtimalle düşmanlarda size EM vurmak zorunda kalacaktır (Savaş sırasında mermi değiştirmek çok büyük zaman kaybı kimse uğraşmaz bir Jaguar'ı öldürmek için 10sn mermi değiştirmekle). Defans olarak hızınızda ayrı bir faktördür. Armor tank olmasına rağmen hızı yüksektir m/s hızla giden frigate sınıfı bir gemiyi vurmak hiçte kolay değildir. Jaguar ofansif anlamda standart bir frigate'in vuruş gücüne sahiptir. Yakalama işini ise interceptorlerden daha iyi yapacağı kesindir. Bunun nedenide geminin yüksek resistleri ve armor miktarıdır. Interceptor'lerin en büyük sorunu yakaladıkları düşman eğer biraz dişli ise uzun süre o düşmanın üzerinde kalamazlar ve patlarlar, Assault Ship'lerde ise böyle bir sorun yoktur.uzun süre saldırıya dayanabilirler. Tek handikapları olan hız konusunda da ortalama bir hız'a sahiptirler ama bu bir sorun değildir çünkü Jaguar gibi gemilerin asıl işi kendilerinden büyük gemileri yakalamaktır.

10 MINMATAR WOLF - PVP ARMOR TANK ASSAULT SHIP Minmatar Frigate Skill Bonus: 5% Small Projectile Damage bonus Assault Ships Skill Bonus: 5% Small Projectile Turret damage and 10% falloff per level Kullanımı Jaguar ile aynıdır.

11 MINMATAR THRASHER - PVP ARMOR TANK DESTROYER 10% bonus to Small Projectile Turret tracking speed and 5% bonus to Small Projectile Turret damage per level Penalty -25% Rate of fire for all Turrets Bonus: 50% bonus to optimal range for Small Projectile Turret

12 Thrasher Minmatar Destroyer'ıdır. Daha önceden Nano rehberini okuduysanız bu geminin oyunun tek işe yarar Destroyer'ı olduğunuda okumuşsunuzdur. Fakat Armor tank olarak Nano versiyonu kadar iyi değildir ama "illahada armor tank kullanacağım" diyenler için inceleyelim. Thrasher armor tank olarak T1 frigate ve Cruiser sınıfı gemiler için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bunun ilk nedeni sahip olduğu resistler. Normal şartlarda PVP için hazırlanmış olan T1 Frigate'lerin resistleri yüksek olmaz, bunun yerine yakalayıcılık özlliklerine önem verilir. İşte bu noktada Thrasher ilk etapta T1 akranlarından ayrılıyor. Yüksek resistleri aynı zamanda kendisinden büyük gemiler ile girdiği çarpışmalarda destek kuvvet gelene kadar uzun bir süre rakibi oyalamasını sağlıyor. Sizinde fark ettiğiniz gibi geminin çok az low slot'u bulunmakta ve slotların hepsinide defansif modüllere harcamak zorunda (rigler dahil). Bu bakımdan Nano versiyonundan defansif anlamda daha sağlam ama ofansif açıdan daha zayıf bir gemidir. Ofansif olarak Thrasher Cruiser sınıfı bir geminin vuruş gücüne yakın bir vuruş gücüne sahiptir. Dolayısıyla Frigate,interecptor,Assaultship ve Cruiser sınıfı gemilerin Thrasher ile çarpışırken çok dikkatli olmaları gerekir. Yüksek DPS'i bir çok ağır tank gemiyi üzecek seviyededir. Kullandığı silahlar ufak ve hızlı silahlar olduğundan kendi boyutundan ufak ve büyük tüm gemilere maximum hasar verir.özellikle ufak gemileri vurmakta hiçbir sorun yaşamaz (istedikleri kadar hızlı olsunlar bu silahlar vurur ). Auto Cannonların en büyük handikap'ı çooookk kısa menzilli olmaları dolayısıyla Minmatar pilotu olarak düşmanınızın gemisinin ön camına kadar yaklaşıp kafa atmanız gerekmekte (eğer Artilery Cannon kullanmıyorsanız) bu bakımdan işiniz biraz zor ama birkez yaklaştığınızda da düşmanınızın işi zor çünkü 200mm Auto Cannonlar çok seri silahlar olduğundan rakip kalkan ve zırhını çok kısa sürede eritirler. Özellikle hızınızı kesebilecek gemilerden kaçınmayı unutmayın. Örnek: Dominix / Thyphoon bela gemilerdir saldırmadan önce 2-3 defa düşünün.

13 MINMATAR STABBER - PVP ARMOR CRUISER 5% bonus to Medium Projectile Turret firing speed per level and 5% bonus to max velocity per level

14 Minmatar Stabber oyunun başlarında binebileceğiniz Cruiser sınıfı bir gemidir ve uygun PVP fitlenirse birçok T2 gemiden bile iyi PVP yapma imkanı sunar. Fakat şunuda bilmeniz gerek bu gemi T1 sınıfı zayıf resistlere sahip düşük Armor HP'li bir gemidir, yani her koşulda ortaya atabileceğiniz bir gemi değildir. Stabber Defansif olarak armor tank olduğundan ortalamanın üzerinde resist defansına sahiptir fakat armor miktarı olarak zayıf bir gemidir. Eğer geminin armor miktarını rigleri değiştirip arttırmaya kalkarsanız çok büyük oranda geminin resistlerinin düştüğünü göreceksiniz, bu da sizi savaşa çıplak yollamak ile aynı şey olacaktır. Stabber bu haliyle oyundaki bir çok Frigate-Destroyer ve Cruiser sınıfı gemiyle rahatlıkla baş edebilir. Geminin high slotlarına dikkat ederseniz Smart Bomb modülleri görürsünüz. Oyunda Stabber gibi cruiser sınıfı gemilerin baş düşmanı diğer gemiler değil o gemilerin Drone'larıdır. Gemi hızlı olduğundan Turret kullanan diğer gemiler bu gemiyi vurmakta sorun yaşarlar fakat droneları stabber'ı çok kısa bir sürede yok edebilir. Oyundaki tüm dronelar T2 Dronelar dahil ortalama en düşük Shield'de ve Armor'da %25 kinetik resist'e sahiptirler. Toplam HP'leri 200 civarıdır. Savaş sırasında tek tek tüm düşmanlarınızın dronelarını hedef alıp vurma şansınız yok çünkü okadar süreniz yok, bu noktada Smart Bomblarınız devreye giriyor, iki smart bomb'unuz aynı anda çalıştırırsanız %90 ihtimal üzerinize saldırtılmış tüm droneları miktarına bakmaksızın yok edersiniz. Bu aynı zamanda üzerinize gönderilmiş Jammer Drone'larıda yok etmek için tek yoldur. Stabber ofansif anlamda harikalar yaratan bir gemi değildir fakat silahları ile kendi sınıfı ve altındaki gemileri çok rahatlıkla yok eder (T2 ler hariç). Bunun haricinde standart saldırısı, düşmanın dibine gir, orbit ver şeklinde dir, silahları çok seri silahlar olduğundan ufak gemileri vurmakta çok başarılıdır.

15 MINMATAR RUPTURE - PVP ARMOR TANK CRUISER 5% bonus to Medium Projectile Turret firing speed per level and 5% bonus to Medium Projectile Turret damage per level

16 Rupture Minmatar T1 Cruiserları arasında en kuvvetli ve en ofansif cruiser sınıfı gemidir, fakat hız bakımından Stabber'ın Maximum hızının yarısı hız'a sahiptir. Bu anlamda bir Minmatar gemisi olarak yavaş kalan bir gemidir. Rupture defansif olarak da Minmatar'ın en kuvvetli gemisidir. Ortalamanın üzerinde defansı ile ve yüksek Armor HP (Cruiser'a göre) si ile sağlam bir cruiser'dır. Gene Stabber da olduğu gibi drone saldırılarına açık bir gemidir. Size birçok insan gemide bulunan smart bombların yerine Neutralizer takmanızı tavsiye edecektir fakat kimse Neutralizer'larınızı çalıştırdığınızda Capacitor'ünüzün nekadar dayanacağını söylemez, MWD+Dist+WEB+2xNeutralizer Level 5 skiller le bile 44sn'lik Capacitor'ünüz oluyor, takdir edersiniz ki 44 saniyenin sonunda sizinde Capacitor'ünüz bitmiş olacak, herhangi bir ters durumda (düşman filosunun üzerinize binmesi gibi) MWD nizi açıp kaçamayacaksınız, tüm modülleriniz kapanacak vs vs. Benim tavsiyem bu gemilere Neutralizer takmayın. Burada şunuda sorabilirsiniz, "Yukarıdaki EFT resiminde de Capacitor 54 saniye dayanıyor ne fark'ı var?" fark'ı şu smart bombları açıp kaparsanız etrafınızdaki tüm drone'lar yok olacak ve bir daha çalıştırmak zorunda kalmayacaksınız ve ordaki rakamdan daha uzun dayanacaktır (2 dk). Fakat Neutralizer modüllerinde böyle bir şansınız yok, neutralizer yapabildiğiniz süre boyunca rakibinizin capacitor'ünü yok edersiniz, dolayısıyla aç kapa durumu söz konusu değil. Ofansif anlamda Rupture bir cruiser'a göre çok kuvvetli bir gemidir. 220mm Vulcan Auto Cannonları çok seri ve hızlı tarama yeteneğine sahip silahlar olduğundan vuruş menziline giren ufak ve orta boyuttaki gemileri çok rahat bir şekilde yok eder. Geminin hızı çok yüksek olmadığından büyük gemilere saldırırken dikkat edin çünkü MWD niz açık olduğundan BS sınıfı ve BC sınıfı gemilerin sıktığı mermiler size full hasar verecektir (resistler düştükten sonra) yani Signature dan dolayı hasar indirimi söz konusu olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu bu. Bu durumdan da kurtulmak için eğer düşmanınızın hızını yavaşlatabilirseniz MWD'nizi kapatıp savaşabilirsiniz, böylece saldırı aldığınızda hasarınızda az olacaktır.

17 MINMATAR STABBER FLEET ISSUE - PVP ARMOR TANK CRUISER 5% bonus to Medium Projectile Turret firing speed per level and 5% bonus to Medium Projectile Turret damage per level Kullanımı Stabber ile aynıdır.

18 MINMATAR RAPIER - PVP ARMOR RANK RECON SHIP Minmatar Cruiser Skill Bonus: 5% bonus to Medium Projectile Turret rate of fire and 7.5% bonus to target painter effectiveness per level Recon Ships Skill Bonus: 60% bonus to stasis webifier range and - 96% to -100% reduction in Cloaking Device CPU use per level Role Bonus: 80% reduction in liquid ozone consumption for cynosural field generation and 50% reduction in cynosural field duration Note: can fit covert cynosural field generators

19 Rapier Minmatar Force Recon gemisidir. En büyük özelliği düşmanlarını Stasis Webifier modülleri ile uzak mesafelerden olduğu yere çakmasıdır.görünmez hareket etme kabiliyeti savaş alanında defansif anlamda onu avantajlı kılar. Defansif olarak Rapier ortalamanın çok üzerinde defans'a sahiptir.armor HP'si ise bir cruiser için normal seviyededir.bunlara ek olarak görünmez Warp edebilme kabiliyeti onu hem grubun gözcüsü hemde kritik destek birimi yapar. Her nekadar defansı sağlam olsada, düşman filosu Recon sınıfı bir gemiyi gördüğünde %90 ihtimalle ana hedef yapar. Dolayısıyla bir Recon gemisi olarak her an ortalarda görünmemeniz gerekir. Ya en kritik ve size ihtiyaç duyulan anda görünür olun veya grubunuzun rakip filodan kesinlikle daha üstün olduğuna emin olduğunuz durumlarda görünür olarak savaşın. Rapier'in ofansif olarak vuruş gücü Drone'larıdır.Silahlarının bir etkisi yoktur. Rapier'in asıl saldırı modülleri EW modülleri dir. Geminin WEB ve Target Painter modüllerine bonus'u vardır. Eğer Recon skill'ini 5 yaparsanız rakip gemilerin hızlarını %90 oranında kesersiniz. Normal bir WEB modülünün mesafesi 10 km dir, fakat Rapier ise bu modülleri 34 km den kullanır.bu çok büyük bir avantajdır. Buna ek olarak Target Painter modülünün gücünü %37,5 oranında arttırır.bu da herhangi bir geminin Signature Radius'unu (Boyutunu) %57,56 oranında arttırıp daha fazla hasar almasını sağlar. Özellikle Battleship altı gemilerin üzerinde çok etkilidir, interceptor sınıfı gemiler için kabus gibi bir modüldür.

20 MINMATAR HUGINN - PVP ARMOR TANKCOMBAT RECON SHIP Minmatar Cruiser Skill Bonus: 5% bonus to Medium Projectile Turret rate of fire and 7.5% bonus to target painter effectiveness per level Recon Ships Skill Bonus: 60% bonus to stasis webifier range and - 96% to -100% reduction in Cloaking Device CPU use per level Role Bonus: 80% reduction in liquid ozone consumption for cynosural field generation and 50% reduction in cynosural field duration Note: can fit covert cynosural field generators Huginn Minmatar Combat Recon gemisidir. Kullanımı Rapier ile aynıdır. İki temel farkı bulunur. Huginn defansif olarak Rapierden daha zayıf fakat ofansif olarak çok daha kuvvetli ve Rapier görünmez hareket edebilirken Huginn görünmez olarak Warp yapamaz. Bunların haricinde kullanım olarak bire bir aynıdır.

21

22 MINMATAR VAGABOND - PVP ARMOR TANK H.ASSAULT SHIP Minmatar Cruiser Skill Bonus: 5% bonus to Medium Projectile Turret rate of fire and 5% bonus to max velocity per level Heavy Assault Ship Skill Bonus: 10% bonus to Medium Projectile Turret falloff range and 5% bonus to Medium Projectile Turret damage per level

23 Vagabond Minmatar ırkının en hızlı cruiser'ıdır. Normalde en çok kullanıldığı hali Nano versiyonudur, fakat minmatar ırkı iseniz ve başka alternatifiniz yok ise Vagabond'u armor tank olarak kullanabilirsiniz. Defansif olarak Vagabond ortalamanın üzerinde defansif özelliklere sahiptir fakat Explosive resist anlamında biraz sıkıntısı vardır ama bu PVP açısından sorun değildir, çünkü oyunda PVP de Explosive hasar verenmeyi tercih eden pek oyuncu yoktur, genel olarak EM ve Thermal. Dolayısıyla yüksek EM resisti ile PVP de çok büyük bir tehlike altında değildir.genel olarak baktığımızda Armor HP bakımından bir cruiser için normal sayabileceğimiz bir Armor HP ye sahiptir. Ofansif olarak Vagabond çok fonksiyonlu bir gemidir. Öncelikle Armor Tank olmasına rağmen yüksek hız ve manevra kabiliyetine sahiptir. Hızı sayesinde ve kalın armor resistleri ile düşmanın peşine düşmekte interceptor sınıfından daha iyi iş gören bir gemidir.bunun yanı sıra 220mm Auto Cannonları da çok seri ve hızlı silahlar olması sebebi ile çok kısa bir sürede düşmanına yüksek hasarlar verebilen bir gemidir. Gemide bulunan Distrupter+Scrambler+WEB modülleri de düşmana hızlıca yaklaştıktan sonra olduğu yere çakıp yüksek hızda dönerken maximum hasar vermenizi sağlar. High Slot'unda bulunan Neutralizer modülüde oyundaki birçok Frigate sınıfı geminin capacitor'ünü tüketip MWD lerinin kapanmasına sebep olarak geminiz için kolay hedef haline gelmelerini sağlar. Bunlara ek olarak Vagabond'un 5 adet Light Drone çıkarabilme özelliği extra DPS olarak katkı sağlar.

24 MINMATAR MUNIN - PVP ARMOR TANK H.ASSAULT SHIP Minmatar Cruiser Skill Bonus: 5% bonus to Medium Projectile Turret rate of fire and 5% bonus to Medium Projectile Turret damage per level Heavy Assault Ship Skill Bonus: 10% bonus to Medium Projectile Turret optimal range and 7.5% bonus to Medium Projectile Turret tracking speed per level Kullanımı Vagabond ile aynıdır

25 MINMATAR HURRICANE - PVP ARMOR TANK BC Battlecruiser Skill Bonus: 5% increase in projectile weapons damage and Rate of Fire 99% reduction in the CPU need of Warfare Link modules

26 Hurricane oyundaki en fonksiyonel gemilerden birisidir. İstediğiniz zaman Armor Tank istediğiniz zaman shield tank olabilen bir gemidir. Bu esnekliği ona savaş alanında da üstünlük sağlar. Defansif olarak Hurricane ortalamanın üzerinde fakat Armor HP olarak yüksek HP ye sahiptir. Yüksek HP si resistlerinden kaybettiği defansif dezavantajını avantaja çevirir, çünkü resist modüllerine harcıyacağı slotları ofansif modüllerine harcar. Böylece asli görevi olan hasar verme işlemini yerine doğru şekilde getirir. Ofansif olarak oyundaki tartışmasız en tehlikeli gemilerden birisidir. Geminin orta slotları hız ve EW modüllerine ayrılmıştır. Bu modüller sayesinde rakip gemileri örümcek ağına sarar gibi hareketsiz kılar. Hareketsiz bir düşmanın Hurricane karşısında hiçbir şansı yoktur. Silaharının 220mm olması dezavantaj değil avantajdır, çünkü 220mm Auto Cannon'lar 425mm Auto Cannon'lara göre daha hızlı tracking'e ve daha seri atış kabiliyetine sahiptir. Bu şekilde etrafınızda size tehlike oluşturabilecek Frigate sınıfı ve Cruiser sınıfı gemilere karşı yüksek isabet ve hasar verebilme kabiliyetine sahip olmuş olacaksınız. Bunlara ek olarak gemide bulunan 2 x Neutralizer modülü rakip gemilerin Capacitor'lerini çok kısa bir sürede yok edecektir.bu da size savaş alanında ayrıca bir üstünlük sağlayacaktır.

27 ANGEL CYNABAL - PVP ARMOR TANK CRUISER Gallente Cruiser Skill Bonus: 10% bonus to Medium Projectile Turret falloff per level Minmatar Cruiser Skill Bonus: 10% bonus to Medium Projectile Turret damage per level

28 Cynabal normalde en iyi nano olarak kullanılır fakat konumuz armor tank olduğundan ve illhada armor tank kullanacağım diyenler için inceleyelim. Defansif olarak Cynabal ortalamanın üzerinde resistlere sahiptir. Nano versiyonunda olduğu gibi gene en büyük defansı hızıdır m/s olan hızı ile hem rakiplerine çabuk yaklaşır hemde düşman ateşinin isabet oranını azaltır. Armor HP olarak bir cruiser için yüksek Armor miktarına sahiptir. Armor Tank olmasından dolayı nano versiyonunda olduğu gibi yüksek ateş gücüne sahip değildir, bunun nedenide ofansif modüllerin olduğu low slotların 5/4 ü defans modüllerine harcanmış durumda. Bunu yapmazsanız bu seferde defansdan zayıf düşersiniz. Armor tank özelliği olarak defansif özelliklerinizin öncelikli olmasından dolayı ofansif modülleri yer kalırsa kullanıyoruz. Ofansif olarak Cynabal kuvvetli bir gemidir fakat armor versiyonunda bunu bu şekilde göremezsiniz, yukarıda da belirttiğim gibi gemide defansa abanmak zorunda olduğumuzdan ofansif destek modüllerine yer kalmıyor dolayısıylada Cynabal potansiyelinin yarısı kadar bir vuruş gücüne sahip oluyor. Vuruş gücünden kaybederken yakalayıcılık özellikleri ön plana çıkıyor. Geminin armor tank olmasına rağmen yüksek olan hız kabiliyeti ve dayanıklılığı onu savaş alanında güvenilir yakalayıcı gemi konumuna sokuyor. WEB+Dist+Scrambler modüllerinin hepsini yiyen bir düşmanın yakalandıktan sonra Cynabaldan kaçması ancak ECM ile mümkündür fakat bunun içinde geminin kendisinde de 5 adet Medium ECM droneları bulunmakta (Not: Saldırı droneları yerine mutlaka ECM drone kullanın) ECM dronelar sayesinde rakibinizin hedef almasını engelleyip, siz yakalama işlemini yaparken size hasar vermesini veya elektronik modüller ile sizi engellemesini ortadan kaldırmış olurusunuz (Netralizer+Dist+Web+Scrambler+ vs vs rakip target alamadığından hiç birisi çalışmaz. Not: Gemi Faction bir gemi olduğundan fiyatı milyon isk civarında dolayısıyla biraz pahalı bir gemi ama kazandırdıkları vereceğiniz paranın karşılığıdır.

29 MINMATAR TYPHOON - PVP ARMOR TANK BS Minmatar Battleship Skill Bonus: 5% bonus to Large Projectile Turret firing speed per level 5% bonus to siege and cruise missile launcher firing speed per level

30 Oyunun belkide en fonksiyonel gemilerinden birisi olan Typhoon'la karşınızdayız. Gemi nasıl isterseniz o şekilde fitlemenize izin veriyor. Hem Nano veriyonu hemde Armor Tank versiyonu geminin çok iyidir. Gemi tam bir support gemisi olduğundan bulunduğu grubunun işlevselliğinide büyük oranda arttırır. Yeri geldiğinde Bait (Yem) yeri geldiğinde Neutralizer BS yeri geldiğinde de tamir gemisi rolünü aynı anda üstlenebilir ve bunları yaparken herhangi birşeyden feragat etmek zorunda kalmaz. Defansif olarak Typhoon çok yüksek resistlere sahip değildir, fakat bunun aksine çok yüksek armor HP miktarına sahiptir.zaten Typhoon gibi support gemisinden istediğimizde budur, yüksek armor HP'si savaş alınında çok uzun süre kalmasına ve yoğun ateş altında kalsa bile uzun süre dayanmasını sağlar. Armor özelliğinin yanı sıra bir çok defansif destek modüllerine sahiptir.bu modüller aynı zamanda ofansif modülleridir. Bunların ilk'i 2 x Heavy Neutralizer modülleridir. Bu modüller Typhoon'un 25 km yakınına girmeye cesaret etmiş tüm pilotları üzecek modüllerdir. BC ve Cruiser sınıfı gemilerin capacitor'lerini ilk tur'unda tamamiyle yok eder. Dolayısıyla size herhangi bir saldırıda blunmalarını engeller aynı zamanda bu hedefleri savunmasız ve hareketsiz bırakır. Heavy Capacitor booster'ı neutralizer modüllerini çok uzun bir süre (mutemelen tüm savaş boyunca) boyunca kullanabilmesini sağlar. Bu modüllere ek olarak bir adet Large Smart Bomb takılıdır, yalnız bu modülün kullanım amacı ofansif değil defansiftir. Sizinde ileride deneyim edineceğiniz üzere PVP de bolcana Drone kullanılır ve savaşın hengamesi içinde en isabetli vuruşa sahip olan cihazlarda Drone'lardır. 10 adet düşman grubuyla savaşırken primary verilen gemi sizinkiyse %90 ihtimal rakip filonun yarısı 50 adet üzerinize drone yollayacaktır.sizde taktir edersinizki 50 Drone çok büyük bir vuruş gücünü temsil ediyor ve bu dronelardan kaçışta mümkün değil, tek tek target da alamazsınız. Bu noktada Large Smart Bomb devreye giriyor. Bu modül tek turda açıp kaparsanız 50 değil 200 drone bile olsa hepsini yok eder. Bu modül size tahmin edemeyeceğiniz bir avantaj sağlar. Size burda başka bir ipucu da vereyim. Oyundaki tüm dronelar T1-T2 hepsinin ortak bir Resist özelliği var. Hem Armor da hemde Shield'de tüm droneların Kinetik resistans'ı %25 dir. Eğer geminize Kinetik hasar veren smart bomb takarsanız üzerinize yollanmış Drone'lara en fazla hasarı verirsiniz. Ofansif olarak Typhoon sahip olduğu Drone kapasitesi, Vuruş gücü, Elektronic Saldırı modülleri ve Neutralizer modülleri ile çok güçlü bir gemidir. Bu esneklik savaş alanında farklı stratejiler uygulamanıza izin verir, dolayısıyla oyun zevkinizide ikiye katlar. Typhoon yanına yaklaşılması en tehlikeli gemilerden birisidir.hız olarakta diğer ırkların gemilerine göre daha hızlı bir BS'dir. Bu ona savaş alanında diğer BS sınıfı gemilerden daha hızlı savaşa girme imkanı sağlar. Diğer büyük veya orta sınıf gemilerle gireceği mücadelelerde Neutralizer modül avantajı rakip gemilerin her anlamda saldırı gücünü kısıtlayacaktır (Amarr ve Gallente otomatikman devre dışı kalır, capacitor 0, Ateş gücü 0, aktif defans modülleri 0, EW modülleri 0, kısacası tüm fonksiyonlarını kaybederler). Typhoon'un drone gücünüde göz ardı etmemek gerekir, Heavy Drone'ları ile BS sınıfı gemiler için büyük tehdit oluşturur.birde bunun üzerine 800mm Auto cannonlarını eklediğinizde karşınızda yok etme gücü çok yüksek bir gemi olur.

31 MINMATAR TEMPEST - PVP ARMOR TANK BS Minmatar Battleship Skill Bonus: 5% bonus to Large Projectile Turret rate of fire per level 5% bonus to Large Projectile Turret damage per level Not: Kullanımı Typhoon ile aynıdır.support değil ofansiftir.

32 MINMATAR MAELSTROM - PVP ARMOR TANK BS Minmatar Battleship Skill Bonus: 5% large projectile weapon rate of fire per level 7.5% shield boost amount per level Not: Kullanımı Typhoon ile aynıdır.support değil ofansiftir.

33 Gallente Battleship Skill Bonus: ANGEL MACHARIEL - PVP FACTION ARMOR TANK BS 10% bonus to Large Projectile Turret falloff per level Minmatar Battleship Skill Bonus: Note: 5% bonus to Large Projectile Turret damage per level 25% bonus to Large Projectile Turret rate of fire

34 Machariel oyunda PVP amaçlı kullanabileceğiniz en iyi Faction Battleshiptir. Sahip olduğu vuruş gücüne oyunda başka hiçbir Faction BS sahip değildir. Bunda kullandığı 800mm Auto Cannonların büyük etkisi vardır. Gemi Jovian teknolojisi ve Minmatar teknolojisinin karışımı olduğundan geminin hareket kabiliyeti oyunda başka hiçbir Battleship te yoktur. Defansif olarak Machariel ortalamanın üzerinde defansa sahiptir fakat bu onun için bir dev avantaj değil avantajdır çünkü resistlerini yükseltmek yerine Armor Miktarını arttırmayı tercih eder, bunun nedenide resistlere harcıyacağı slotları hasar modüllerine verirseniz elinizde hem vuruş gücü yüksek hemde defansı yüksek bir gemi elde edersiniz.machariel'in hızı da defansif bir etken sayılabilir m/s hızla giden bir Battleship vurulması çok zor bir hedeftir,bu özelliği de savaş alanında daha az hasar almasını sağlar. Ofansif olarak Machariel daha önceden de belirttiğim gibi oyundaki en iyi gemidir. Düşmanlarına çok hızlı bir şekilde yaklaşıp kısa mesafeden yüksek hasarlar verebilir. Geminin sahip olduğu 5 adet medium slot EW anlamında bolcana envanter sunar. WEB+Distrupter+Scrambler kullanabilmesi savaş sırasında yakınına giren tüm hedefler için çok tehlikeli bir durum oluşturur. Geminin EFT Fitting'ine bakarsanız DPS'nin (Droneları ile birlikte) DPS olduğunu görürsünüz. Yani saniyede düşmanına hasar veriyor demek, bu takdir edersinizki çok yüksek bir rakam ve buna uzun süre dayanabilecek bir gemi oyunda yok. Machariel'in kullandığı 800mm Auto Cannonların diğer bir iyiliği, eğer rakip Frigate ve Cruiser sınıfı gemiler MAchariel'den 30km üzeri bir mesafedeyseler Machariel bu hedefleri ıskalamaz ve çok büyük hasar verir, Frigate sınıfı gemilerin ilk salvoda patlama ihtimalleri yüksektir. Geminin son High- Slotunda bulunan Neutralizer modülü rakiplerinizin Capacitorlerini kısa zamanda bitirip tüm elektronik ve destek sistemlerini etkisiz hale getirir. Özellikle yakınınıza girmeye çalışan ufak gemilerin zaten az sayıda olan ve muhtemelen yanınıza sokulmak için yolda capacitor'ünün yarısını harcamış olan frigate sınıfı gemiler neutralizer sayesinde capacitor'süz ve MWD leri kapalı bir şekilde ortada kalırlar ve sizin için kolay hedef haline gelirler. Son Not: Machariel 1 milyar ISK'ya yakın fiyatı ile pahalı bir faction gemidir. Dolayısıyla tavsiyem kuş gibi her fleet'e götürmeyin, fleet yapısına bakın yeterli miktarda support gemisi varmı. Sırf hava olsun diye götürmeye kalkıp 1 milyarlık gemiyi pisi pisine verebilirsiniz, artistik için gemiyi risk'e atmanıza değmez.

PVP ARMOR TANK REHBERİ

PVP ARMOR TANK REHBERİ PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fitting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fittingle savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

Her ırk için ayrı ayrı PVP Armor Tank fitinglerini yapacağım.bunun yanı sıra 4 ırkın Faction ve Pirate gemilerinide sizin için fitleyip anlatacağım.

Her ırk için ayrı ayrı PVP Armor Tank fitinglerini yapacağım.bunun yanı sıra 4 ırkın Faction ve Pirate gemilerinide sizin için fitleyip anlatacağım. PVP ARMOR TANK REHBERİ Her fiting şeklinin kendine has bir stratejisi vardır ve herzaman aynı fiting ile savaşa giremezsiniz. Buna örnek olarak şöyle diyebiliriz; Nano gemiler çok kullanışlı gemilerdir

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank

NANO REHBERİ. * Shield Tank. * Armor Tank. * Speed Tank NANO REHBERİ Bu rehberin amacı, sıkça duyduğunuz Nano gemi fitlerini anlatmak ve uygulaması konusunda bilgi vermektir. Nano terimi yüksek hız ve vuruş gücünü temsil eder ve shield tank'tır. Eve Online

Detaylı

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler;

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler; Hazırlayan=Thelater Server=Fenix Klan=Alissium Rappelz:Yeti Rehberi İçindekiler; Giriş 1 Petin(Hayvanın)Ana Özellikleri.2 Petin Giyebileceği Silahlar Ve Zırhlar..3 Pete takılabilecek Ruh Taşları.4 Peti

Detaylı

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması 1 SALAMANDRA REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Salamandra; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel kategorisinde bir pettir. Olağan özel petler içerisinde en ucuza alabileceğiniz

Detaylı

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Petin Ana Özelliği : LAMBANIN CİNİ (Güçlü, Savaşçı Tank Pet); Lambanın Cini güçlü vuruşları olan, dayanaklıklı ve görünüşüyle kendine

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Kara Unicorn; Rappelz Pet Sistemine Resurrection güncellemesi ile eklenmiştir ve Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir.

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Yazar:RealDetay Server:Fenix Mavi Peri; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Petler kategorisinde bir pettir. Olağan petler içerisinde tank petlerden

Detaylı

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Cikoritta / Serafin Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg Olağan; Ork: İnsani türden olup yakın dövüş ustasıdır. Fiziksel saldırı ve savunma yetenekleri ile

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly. Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corporation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix Beyaz Unicorn; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir. Olağan Özel petler içerisinde hem binek olarak kullanılabilmesi hem

Detaylı

American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer

American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer American Airborne (Ruhi) vs Soviet Strelkovy Batalon (Batuhan) 1750 pts & Mid-War Pincer 7 Şubat 2013 Perşembe Brifing: Savunan ve saldıran tarafların olduğu bir senaryo Pincer. Bu senaryoda masa boylamasına

Detaylı

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Öncelikle zindan nedir bunu bir inceleyelim. Zindan oyuncuların genellikle toplu olarak(8 kişiye kadar) parti kurup

Detaylı

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011 2011 Efsanevi Petler Hıdır 24.06.2011 Sayfa 2 Efsanevi PETLER Adları neden efsanevidir tahmin etmek zor değil. Onlar Rappelzin En eski serverlarında bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan ulaşılmazlar

Detaylı

Oyun Tasarımı. 10. Ders

Oyun Tasarımı. 10. Ders Oyun Tasarımı 10. Ders Geçtiğimiz haftalar 1. Lens: Öz Deneyim 2. Lens: Şaşırtma 3. Lens: Eğlence 4. Lens: Merak 5. Lens: Endojen 6. Lens: Problem Çözme 7. Lens: Temel Eleman Dörtlüsü 8. Lens: Hologra

Detaylı

Hazırlayan : Jarlexly Corparation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir?

Hazırlayan : Jarlexly Corparation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA. EVE Online nın Farkı Nedir? Hazırlayan : Jarlexly Corparation: Bregan Dearthe EVE ONLINE HAKKINDA EVE Online nın Farkı Nedir? EVE Online sonu açık Massively Multiplayer Online Game (MMOG) (Devasa Çok Oyunculu Online Oyun) dur. Birçok

Detaylı

Harpi (Evo1) Level 1 Statları. Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik Beceri Şans Harpi (Evo 1) Level Statları

Harpi (Evo1) Level 1 Statları. Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik Beceri Şans Harpi (Evo 1) Level Statları HARPİ REHBERİ Harpi hakkında merak edilen tüm sorulara cevap bulabilceginiz bir rehber hazırladım.umarım beğenirsiniz... Evo1 Evo2 Evo3 Harpi (Evo1) Level 1 Statları Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik

Detaylı

- İlk dikkat edilecek konu; 3B BIM modelinin her katının ayrı bir çizim dosyasında ve DWG nin de ayrı bir çizim dosyasında olmalıdır.

- İlk dikkat edilecek konu; 3B BIM modelinin her katının ayrı bir çizim dosyasında ve DWG nin de ayrı bir çizim dosyasında olmalıdır. Konu: 3B BIM Model ve Metraj Doğru Çalışma Kategori: Metraj ve Raporlar Tarih: 29.08.2013 Program: Allplan Versiyon: 2013 Soru: Bir 3B BIM modeline başlamadan önce nelere dikkat etmeliyim, doğru ve sorunsuz

Detaylı

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ El KASSIA ZİNDAN REHBERİ Fides / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz oyunumuzun en çok kullanılan zindanlarından biri olan El Kassia zindanını tanıtacağım.

Detaylı

Ad-Soyad-No YaşarCan Çoğan Büşra Baysan Kayıp Motor Smook Oyunu OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

Ad-Soyad-No YaşarCan Çoğan Büşra Baysan Kayıp Motor Smook Oyunu OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Ad-Soyad-No YaşarCan Çoğan 120805002 Büşra Baysan 120805040 Kayıp Motor Smook Oyunu OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz. Oyun Tek kişilik olarak tasarlanmıştır

Detaylı

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Ankara, Çankaya, Kızılay, Kızılay Mah. Model yılı Ocak 2011 135.000 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Ankara, Çankaya, Kızılay, Kızılay Mah. Model yılı Ocak 2011 135.000 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf İlan no: 269131 Nissan Note 1.6 110 HP Tekna A/T Sahibinden 2011 NİSSAN NOTE OTOMATİK VİTES FULL VE EKSTRALAR 38.000 TL İlan tarihi: 5 Şubat 2016 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Çankaya, Kızılay,

Detaylı

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ FUTBOL HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ Hücum Prensipleri (Topa sahip olan takım hücum eden takımdır) Pas / Destek Derinlik / Genişlik Toplu / Topsuz Koşular (Penatrasyon) Hareketlilik / Yer Değiştirme

Detaylı

Araç Karşılaştırma Programı

Araç Karşılaştırma Programı 1 Araç Karşılaştırma Programı Sık Sorulan Sorular 01 Ocak 2015 2 Konu: Genel 1. Soru: Sistemdeki bilgiler nereden geliyor? Cevap: Görüntüleme ve karşılaştırma yapılan programda yer alan tüm bilgiler (sonuç

Detaylı

Final Sınavı. Güz 2005

Final Sınavı. Güz 2005 Econ 159a/MGT 522a Ben Polak Güz 2005 Bu defter kitap kapalı bir sınavdır. Sınav süresi 120 dakikadır (artı 60 dakika okuma süresi) Toplamda 120 puan vardır (artı 5 ekstra kredi). Sınavda 4 soru ve 6 sayfa

Detaylı

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ?

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? İnternette herhangi bir maile kullanıcısına bir foruma yada mail grubuna Amannnn.Beni nerden bulacaklar???? deyip kahrolsun falanca gibi tehlikeli şeyler yazdınız. Birkaç saat

Detaylı

Eşsiz Petler. Hıdır

Eşsiz Petler. Hıdır 2011 Eşsiz Petler Hıdır 27.06.2011 Sayfa 2 Eşsiz PETLER Evet, geldik Oyunumuzun en üst seviye petlerine bunlardan ötesi yok oyunun son seviyesi hayalin gerçeğe dönüştüğü ulaşılması en zor olan EN BABA

Detaylı

BCO652 - Oyun Prototipleme

BCO652 - Oyun Prototipleme Ders 2 - Fiziksel Prototipler Hacettepe Üniversitesi October 13, 2016 Farklı prototipleme yöntemleri mevcuttur: Fiziksel Görsel Video Yazılım Bir oyun için birden fazlasına ihtiyacınız olabilir Fiziksel

Detaylı

Kodak 1500. Ağıziçi Kamera. İdeal sohbet başlatıcısı

Kodak 1500. Ağıziçi Kamera. İdeal sohbet başlatıcısı Kodak 1500 Ağıziçi Kamera İdeal sohbet başlatıcısı Her görüntüyü mükemmel bir görüntü haline getirin Gerçek Otomatik Odaklanma İnsan gözü gibi, kameranın patentli Likit lens teknolojisi kamera ile görüntüsü

Detaylı

American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line

American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line American Tank Company (Ruhi) vs Afrika Schützenkompanie (Levent) 1750 pts & Mid-War Hold the Line 25 Ağustos 2013 Pazar Brifing: Görev isminden de anlaşılacağı gibi hattı tutan bir birliğe bir diğerinin

Detaylı

HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları

HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları Seçeneklerin Yenilenmesi Bütün menüler ve Seçenekler menüsünün bütün özellikleri açılabilir bir pencereye yeni bir görsel ve açıklama ile taşındı. Savaş Simülatörü

Detaylı

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri Aktivite 6 Savaş gemileri Arama algoritmaları Özet Bilgisayarların sıklıkla bir yığın verinin içerisinde bilgi bulmaları gerekir. Hızlı ve verimli yöntemler kullanarak bunu becerirler. Bu aktivitede 3

Detaylı

1. Lütfen Araştırın!

1. Lütfen Araştırın! GENEL BİLGİLER Bu dokümantasyonu meydana getirmekteki temel amacımız, belirsizlikleri asgari düzeye indirgemek ve bazı konularda düşünmenizi sağlamaktır. Birçoğunuzun ilk defa duyduğu bu hizmetlerle ilgili

Detaylı

V = g. t Y = ½ gt 2 V = 2gh. Serbest Düşme NOT:

V = g. t Y = ½ gt 2 V = 2gh. Serbest Düşme NOT: Havada serbest bırakılan cisimlerin aşağı doğru düşmesi etrafımızda her zaman gördüğümüz bir olaydır. Bu düşme hareketleri, cisimleri yerin merkezine doğru çeken bir kuvvetin varlığını gösterir. Daha önceki

Detaylı

Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması İçindekiler İçindekiler...1 Önsöz....2 Petin Ana Özellikleri.....2 Pete takılabilecek silahlar ve zırhlar, silah ve zırha eklenebilecek ruh taşlar...3

Detaylı

YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 YETİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh Taşları..3 Petin

Detaylı

yalan radarı OĞUZ BENLİOĞLU

yalan radarı OĞUZ BENLİOĞLU yalan radarı OĞUZ BENLİOĞLU BEŞ ADIMDA YALANI VE YALANCIYI YAKALAMAK Mona Yayınları, 2017. ISBN: 978-605-9709-73-6 Tanıtım yazısı kitaptan kısa alıntılar içermektedir; daha ayrıntılı bilgi için kitabın

Detaylı

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM?

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? En az 6 aydır sınava hazırlanıyorsun. Ya gerçekten çalıştın hakkını vererek, ya da çalışmadığını düşündün. Ama dışarıdan biri baktığında senin saatlerce kendi geleceğini elleriyle

Detaylı

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim on günlerde mevsimsel geçiş döneminin verdiği miskinlikle aklıma yazılabilecek bir yazı gelmiyordu. Bugün kardio antrenmanımı yaparken,aklıma sevgili olmamak için yapman gerekenler adlı yazım geldi. Bende

Detaylı

SKTBBarkod Satış Ortaklığı Modeli

SKTBBarkod Satış Ortaklığı Modeli SKTBBarkod Satış Ortaklığı Modeli SKTB ürününün müşterisi olarak eğer satın aldığınız ürün ve destek hizmetinden memnun kaldıysanız başka potansiyel müşterilere de ürünümüzü tavsiye etmenizi isteriz. Eğer

Detaylı

KAYMAKAMA ve GAZETECİLERE SALDIRDILAR

KAYMAKAMA ve GAZETECİLERE SALDIRDILAR KAYMAKAMA ve GAZETECİLERE SALDIRDILAR Bodrum Gümüşlükte olaysız ve şenlik gibi yapılan sembolik tabela dikimini yapan Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan ikinci durağı Kadıkalesi Ormancılar Sitesinde

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları Genel bilgiler Genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği arttıran ve araç için durma zamanını azaltan yük taşıyıcıyı hızlıca değiştirmek için kullanılır. Yük değiş tokuşunun en genel türü,

Detaylı

3 puan 3 golle geldi

3 puan 3 golle geldi 3 puan 3 golle geldi Karakartallar İnönü'de sezonun ilk yarısındaki son maçına çıktı. Son maçında taraftarını üzmeyen Beşiktaş sahadan 3 puanla ayrılmayı bilen taraf oldu. Beşiktaş 3 puanı Holosko, Sivok

Detaylı

Sunar: Lityum bataryalı LED madenci baş lambaları

Sunar: Lityum bataryalı LED madenci baş lambaları Sunar: Lityum bataryalı LED madenci baş lambaları KSE-LIGHTS Madenci Baş lambaları Dünyada ilk kablosuz madenci baş lambası modelleri! HP-LED li modellerin yapısı ve fonksiyonları Model KS 7700 Model KS

Detaylı

SINAV KAYGISI KİTAPÇIĞI

SINAV KAYGISI KİTAPÇIĞI SINAV KAYGISI KİTAPÇIĞI HAZIRLAYAN MUHAMMED PAMUK DİĞER DÖKÜMANLARIMIZI REHBERLİK İÇİN YAPILMIŞ YAZILIMLARIMIZI GÖRMEK İÇİN FACEBOOK GRUBUMUZA BEKLERİZ. LİNK: https://www.facebook.com/groups/teknorehbe

Detaylı

REHBERLİK VE İLETİŞİM 9

REHBERLİK VE İLETİŞİM 9 REHBERLİK VE İLETİŞİM 9 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com İletişim Süreci KAYNAK Kodlama MESAJ Kod Açma ALICI KANAL Geri Besleme KANAL Sözsüz İletişim Sözsüz İletişimde Alan Başka

Detaylı

14.12 Oyun Teorisi Ders Notları

14.12 Oyun Teorisi Ders Notları 4.2 Oyun Teorisi Ders Notları Muhamet Yıldız Ders 2-3 Tekrarlı Oyunlar Bu ders notlarında, daha küçük bir oyunun tekrarlandığı ve bu tekrarlanan küçük oyunun statik oyun adını aldığı oyunları tartışacağız.

Detaylı

SWOT analiz nedir? On5yirmi5.com

SWOT analiz nedir? On5yirmi5.com On5yirmi5.com SWOT analiz nedir? SWOT Analizi, bir projede; kurumun, tekniğin, sürecin, durumun veya kişinin güçlü (Strengths) ve zayıf (Weaknesses) yönlerini belirlemekte, iç ve dış çevreden kaynaklanan

Detaylı

YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2-

YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2- YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN WARHAMMER KILAVUZU -Bölüm 2- Başlangıç Notu Merhabalar! Geçen sefer Warhammer ve Warhammer 40000 e başlama potansiyeli olan kişilerin aklındaki soruları cevaplamaya ve ordu seçimi

Detaylı

2. hafta Bulut Bilişime Giriş

2. hafta Bulut Bilişime Giriş 1 2. hafta Bulut Bilişime Giriş 3. Bulut Bilişime Duyulan İhtiyaç Son yıllarda veri kullanımında görülen artışlar sayesinde verinin elde edilmesi ve üzerinde analizler yapılarak genel değerlendirmelerde

Detaylı

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 EIMUS REHBERI E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 ÖNSÖZ MERHABALAR ARKADAġLAR; Eimus rehberini bu peti uzun süredir kullanmamdan dolayı yazıyorum.umarım birçok kutsal Ģövalyenin rüyalarını süsleyen bu peti

Detaylı

Venüs Radar Sensörlü Led li Armatürler

Venüs Radar Sensörlü Led li Armatürler Aydınlatma Armatürleri Venüs Radar Sensörlü Led li Armatürler www.femto.com.tr/urun/aydinlatma-armaturleri/venus-radar-sensourlu-ledli-armaturler Üstün led teknolojisi sayesinde A sınıfı enerji tüketimi

Detaylı

Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları

Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları Yetersiz Şifre Politikasının Sonuçları Bünyamin Demir, Aralık 2009, WGT E-Dergi 3. Sayı Yazıya başlamadan önce değerli okura amacımı -iyi anlatmak- maksadıyla şu notları düşmek istiyorum; Aşağıda göreceğiniz

Detaylı

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler.

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. DAR ALAN OYUNU (4 BÖLGELİ GEÇİŞ OYUNU) YAŞ GURUBU: 10-14 1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. 2. Takımlar pozisyonlarına göre sahayı

Detaylı

DENİZLİ ANADOLU LİSESİ 2006-2007 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI FİZİK DERSİ YILLIK ÖDEVİ

DENİZLİ ANADOLU LİSESİ 2006-2007 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI FİZİK DERSİ YILLIK ÖDEVİ DENİZLİ ANADOLU LİSESİ 2006-2007 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI FİZİK DERSİ YILLIK ÖDEVİ Öğrencinin ; Adı : Özgür Soyadı : ATİK Numarası : 387 Sınıfı : 10F/J Ders Öğretmeninin ; Adı : Fahrettin Soyadı : KALE Ödevin

Detaylı

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI Yasin YÜKSEL Araştırma konusu: Sosyal medyanın -özellikle yüksek öğretimde olmak üzere- eğitime katkısını, bu konuda yapılan araştırmaları, istatistikleri ve uygulamaları

Detaylı

Çin in Avrupa da Pazar Kaybı Devam Ediyor Yazar: Mithat Aracı/Da Kong

Çin in Avrupa da Pazar Kaybı Devam Ediyor Yazar: Mithat Aracı/Da Kong Çin in Avrupa da Pazar Kaybı Devam Ediyor Yazar: Mithat Aracı/Da Kong 2013 yılının bu ilk Çorapland dergisiyle başlayarak, sizlere, bu güne kadar yalnızca pamuklu soket segmenti vasıtasıyla analiz ettiğim

Detaylı

Caner Enver ÖZYURT. Perde Hızı

Caner Enver ÖZYURT. Perde Hızı Perde Hızı Perde hızı, pozlamada (duyarkat üzerine ne kadar ışık düşeceğini) kontrol ettiğimiz diğer bir parametredir. Deklanşöre basmadığımız sürece diyaframdan geçen ışık duyarkat üzerine düşmez yani

Detaylı

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ Versiyon 7.1.5 01.02.2016 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİM UYGULAMASI Merhaba. Matriks Veri terminali programı içinde

Detaylı

Gemi nedir? Gemi tipleri nelerdir?

Gemi nedir? Gemi tipleri nelerdir? Gemi nedir? Gemi,deniz, nehir ve göllerde yolcu veya yük taşımak amacıyla kullanılan deniz araçlarıdır. Birçok çeşidi vardır. 1.Yük gemileri Gemi tipleri nelerdir? A. KURU YÜK GEMİLERİ (GENERAL CARGO SHIP

Detaylı

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI Ders 8 İÇERME (containment) OYUNU Osman F. Güner Vido Kübü Referans Pozisyonları 1. Ders Blitz Oyunları 2-3. Ders Tutma (holding) Oyunları 4. Ders Demirleme (anchor)

Detaylı

Merge To Hdr. Merge To Hdr. Merge to hdr. HDR resimleri. www.dersmax.com Merge To Hdr 1

Merge To Hdr. Merge To Hdr. Merge to hdr. HDR resimleri. www.dersmax.com Merge To Hdr 1 Merge To Hdr Merge to hdr HDR resimleri. www.dersmax.com Merge To Hdr 1 www.dersmax.com Merge To Hdr 2 HDR nedir? Yüksek kontrastlı ya da ters ışıklı ortamlar için yapılan çekimlerde kullanılan bir teknik

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı Soyadı : TAYFUN KARACA OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunda bulunan karakterimizin adı mörfi, oyunda bir robosikletin içinde olduğu için

Detaylı

MVC. Görüldüğü üzere 2 adet cs. Dosyası oluşturdum. Birincisi çok satır kodu (20-25) içeren büyük işlerin yapılacağı class. İsmi buyuk_isler.

MVC. Görüldüğü üzere 2 adet cs. Dosyası oluşturdum. Birincisi çok satır kodu (20-25) içeren büyük işlerin yapılacağı class. İsmi buyuk_isler. MVC MVC Anlamakta zorluk çekiyorsanız bu yazımı dikkatle okumanızı tavsiye ediyorum. Derslerde öğrencilerimin en çok zorlandıkları konu MVC nin mantığıdır. Önce MVC anlamaya çalışmak yerine MVC den biraz

Detaylı

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Sürüm Notları I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Pers ırkının bonusları: - +%10 Daha fazla Demir üretimi - %10 Daha ucuz Okçu eğitimi - %10 Daha hızlı Kuşatma Makinesi üretimi - %20 Daha fazla Sefer

Detaylı

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi http://rappelzonline.net/ Katkılarıyla Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi ĐÇĐNDEKĐLER: Giriş Kırmızı Peri nin Ana Özellikleri Kırmızı Peri nin Takabileceği Silahlar ve Zırhlar Kırmızı Peri nin Silah

Detaylı

FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER!

FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER! ÜTÜLEME DIODE LAZERDE EN SON TEKNOLOJİ FCD FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER! HAFİF EN BAŞLIĞI (300 gr) DÜNYANIN 60.000.000 ATIŞ ÖMRÜ 20.000.000 Garanti 2 YIL GARANTİ BUZ BAŞLIK K142186/878.4810 17.04.2015

Detaylı

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor.

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor. Kepçe kulak genellikle olması gerekenden daha büyük kulak olarak algılanır. Hâlbuki çok doğru değil. Kepçe kulakları olan bir insan ile normal kulakları olan bir insanın aslında kulak büyüklüğü olarak

Detaylı

EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok

EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok uzun yıllar önce yazdığım bir yazıyı hatırladım. Onaltı yaşında, lisede iken yazdığım bir yazıyı. Cesaret edip, bir gazetenin araştırma merkezine göndermiştim.

Detaylı

Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri

Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri Ebru Pelin 10 günde 10 kilo verin... X diyetiyle bu yaza ideal kilonuzda girin... X biberi, Y kapsülü ile ayda 15 kilo verin... Bu ve benzeri iddialarla oluşturulan

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Honda Civic 1.8i VTEC

Honda Civic 1.8i VTEC İlan no: 255371 Honda Civic 1.8i VTEC Sahibinden 2007 honda civic 1.8 i-vtec 37.500 TL İlan tarihi: 22 Aralık 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Gölbaşı, Gölbaşı Model yılı Ocak 2007 Km 125.000

Detaylı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü Fizik I Dersi Final Sınavı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü Fizik I Dersi Final Sınavı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü Fizik I Dersi Final Sınavı 13 Ocak 2011 Hazırlayan: Yamaç Pehlivan Başlama saati: 13:00 Bitiş Saati: 14:20 Toplam Süre: 80 Dakika Lütfen adınızı ve

Detaylı

1 - Vitroseramik yüzey 2- Sýcak yüzey ikaz lambasý 3 - Kontrol düðmeleri 4 - Alt muhafaza 5 - Vitroseramik tek bölgeli ýsýtýcý

1 - Vitroseramik yüzey 2- Sýcak yüzey ikaz lambasý 3 - Kontrol düðmeleri 4 - Alt muhafaza 5 - Vitroseramik tek bölgeli ýsýtýcý OCAK AOB-6005 Deðerli Müþterimiz, Beklentinizin üzerinde ürün sunmayý amaç edinen VESTEL, modern tesislerde özenle üretilen ve titiz bir kalite kontrolünden geçirilen ürünleri kullanýmýnýza sunmaktadýr.

Detaylı

Kara Araçları Güç Sistemleri Teknik ve Teknolojik Özellikler: Güç Grubu Tasarımında Öne Çıkan Faktörler

Kara Araçları Güç Sistemleri Teknik ve Teknolojik Özellikler: Güç Grubu Tasarımında Öne Çıkan Faktörler Kara Araçları Güç Sistemleri Teknik ve Teknolojik Özellikler: Güç Grubu Tasarımında Öne Çıkan Faktörler Can Adil Özelçi FNSS Mühendislik ve AR-GE Direktörü Aracın tanımlanmış olan performans kabiliyetlerini

Detaylı

Oyun Tasarımı. 8. Ders

Oyun Tasarımı. 8. Ders Oyun Tasarımı 8. Ders Geçtiğimiz haftalar 1. Lens: Öz Deneyim 2. Lens: Şaşırtma 3. Lens: Eğlence 4. Lens: Merak 5. Lens: Endojen 6. Lens: Problem Çözme 7. Lens: Temel Eleman Dörtlüsü 8. Lens: Hologra k

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama Akıllı Mürekkep uygulamaları:bu uygulamalar SMART Board fonksiyonlarıyla entegre bir şekilde çalışır.klavye kullanarak yapabildiğiniz uygulamaları interaktif tahtanız

Detaylı

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Güvenlik ve Uyarılar a. Uyarılar b. Güvenlik Önlemleri 2. Cihaz Tanımı a. Solar Jeneratör 600W/1000W/2000W b. Tasarım

Detaylı

Acil Durum Yönetim Sistemi ICS 785 - NFPA 1600

Acil Durum Yönetim Sistemi ICS 785 - NFPA 1600 Acil Durum Yönetim Sistemi ICS 785 - NFPA 1600 Başlarken Acil Durum Yönetim Sistemi Kendilerini acil durumlarda da çalışmaya hedeflemiş organizasyon ve kurumların komuta, kontrol ve koordinasyonunu sağlama

Detaylı

www.boschevaletleri.com Bosch çaðrı yönetim merkezi 09/2008 BSH Ev Aletleri San. ve Tic. AÞ Çakmak Mah. Balkan Cad. No.: 51 Ümraniye 34770 - Ýstanbul

www.boschevaletleri.com Bosch çaðrı yönetim merkezi 09/2008 BSH Ev Aletleri San. ve Tic. AÞ Çakmak Mah. Balkan Cad. No.: 51 Ümraniye 34770 - Ýstanbul 09/2008 Bosch çaðrı yönetim merkezi 444 6 333 Türkiye nin en yaygın servis aðı Üç yıl garanti kapsamına giren Bosch ürünleri: Soðutucular, derin dondurucular, çamaþır makineleri, kurutma makineleri, bulaþık

Detaylı

Özellikler: Vakum tüpü ve ısıtma borusunun mükemmel bileşimi.

Özellikler: Vakum tüpü ve ısıtma borusunun mükemmel bileşimi. Özellikler: Vakum tüpü ve ısıtma borusunun mükemmel bileşimi. 1) Daha yüksek ısı verimliliği: Isı borusunun ileri ısı iletme tarzı, mükemmel seçici, emici kaplama ve yüksek vakumlu ısı korunması ile eksiksiz

Detaylı

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP 1 Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP Mobil Yazılım Hızlı Mobil Sayfalar Günümüzde mobil

Detaylı

Language: English / Turkish

Language: English / Turkish Rules of Coerceo by Coerceo Company Erhan Turkish translation by Erhan Çubukcuoğlu Türkçe Language: English / Turkish Copyright (Ticari haklar) Bu döküman Coerceo şirketinin resmi yazılı izni olmaksızın

Detaylı

Perseid Göktaşı Yağmuru: Ağustos

Perseid Göktaşı Yağmuru: Ağustos Perseid Göktaşı Yağmuru: 12-13 Ağustos 10 Ağustos tan itibaren göktaşı yağmurlarının en popüleri olan Perseid (Kahraman) göktaşı yağmuru görülmeye başlanacak ve 12 Ağustos gecesi doruğa ulaşacak. Bu göktaşı

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

PRESLEME. Model No. Kapasite mm. Tip. Sayfa

PRESLEME. Model No. Kapasite mm. Tip. Sayfa Pres Makineleri Her zaman aynı güvenilir, sızdırmaz bağlantıyı sağlamak için işlem tamamlama kilidine sahiptir. Üstün kalite ve dayanıklılık için tasarlanmıştır - RIDGID Ömür Boyu Garanti ile desteklenir.

Detaylı

e mutabakat GÜVENLİ HIZLI KOLAY www.e-mutabakat.com Mutabakatlarınıza zaman kazandıracak ve İş Hayatınızı kolaylaştıracak online bir çözüm.

e mutabakat GÜVENLİ HIZLI KOLAY www.e-mutabakat.com Mutabakatlarınıza zaman kazandıracak ve İş Hayatınızı kolaylaştıracak online bir çözüm. e mutabakat SADECE MUTABAKAT www.e-mutabakat.com GÜVENLİ HIZLI KOLAY Mutabakatlarınıza zaman kazandıracak ve İş Hayatınızı kolaylaştıracak online bir çözüm. TASARRUF Hem vakit hem tasarruf hem de doğa

Detaylı

Bandag Bayisi, güvenilir iş ortağınız. Bandag Akıllı Seçim AYRICALIKLI EKONOMİK DOĞAL GÜVENİLİR

Bandag Bayisi, güvenilir iş ortağınız. Bandag Akıllı Seçim AYRICALIKLI EKONOMİK DOĞAL GÜVENİLİR Bandag Bayisi, güvenilir iş ortağınız. Bandag Akıllı Seçim AYRICALIKLI EKONOMİK DOĞAL GÜVENİLİR Lastik Yönetimi İyi lastik yönetimi lastik giderlerinizi en aza indirmekle kalmaz! Diğer etkileri de vardır:

Detaylı

4 Saatlik MACD Stratejisi

4 Saatlik MACD Stratejisi Bu strateji basitliği yanında yüksek olasılıklı yatırım imkânı tanıyan bir stratejidir. Aşağıdaki FIG 1 grafiğine bakacak olursanız 5 haftalık sürede 14 sinyal görebilirsiniz. Ayrıca bu sinyaller gayet

Detaylı

ERASMUS BAHAR DÖNEMİ Accademia della Moda İtalya DİDEM ALTUNKILIÇ

ERASMUS BAHAR DÖNEMİ Accademia della Moda İtalya DİDEM ALTUNKILIÇ Ben Didem Altunkılıç. 22 yaşındayım. Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde 4. Sınıf öğrencisiyim ve 3. yılımı Erasmus programı dolayısıyla gittiğim İtalya nın Napoli şehrinde Accademia

Detaylı

Sadece 2 İstekle MySQL Blind SQL Injection. Canberk BOLAT canberk.bolat[-at-]gmail[-dot-]com

Sadece 2 İstekle MySQL Blind SQL Injection. Canberk BOLAT canberk.bolat[-at-]gmail[-dot-]com Sadece 2 İstekle MySQL Blind SQL Injection Canberk BOLAT canberk.bolat[-at-]gmail[-dot-]com 0x01 Giriş Bu yazı blind sql injection saldırılarında tek bir karakter için minimum istek ile doğru sonuca varabilmek

Detaylı

Şekil 2: Kanat profili geometrisi

Şekil 2: Kanat profili geometrisi Kanat Profili ve Seçimi Şekil 1: İki boyutlu akım modeli Herhangi bir kanat, uçuş doğrultusuna paralel olarak (gövde doğrultusunda) kesildiğinde şekil 1 olduğu gibi bir görüntü elde edilir. Şekil 2: Kanat

Detaylı

Tasarım Araçlarını Tasarlamak. BCO 623 Mehmet Han ALGEN

Tasarım Araçlarını Tasarlamak. BCO 623 Mehmet Han ALGEN Tasarım Araçlarını Tasarlamak BCO 623 Mehmet Han ALGEN GENEL BAKIŞ İyi bir oyun geliştirmenin püf noktası oyun için ilgi çekici bir içerik oluşturmaktır. Oyun geliştiren bir takımsa ilgi çekici bir içerikten

Detaylı

Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu Katılımcı İzleme Kılavuzu

Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu Katılımcı İzleme Kılavuzu Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu Katılımcı İzleme Kılavuzu Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü KIRKLARELİ Hazırlayan: Murat YAZICI ST olarak, eğitimlerdeki rehber rolünüzü yerine getirmek

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Fizik Mühendisliği Bölümü Pic Basic Pro ile PIC Programlama Ders Notları Hazırlayan: Kamil KAYA 2012 Mikrodenetleyiciler: Mikrodenetleyicilerin tanımına girmeden önce kısaca mikroişlemcilere

Detaylı

Profesyonel Dedektör Serisi Alarm vermesi ve vermemesi gereken zamanları çok iyi bilir. Artık sprey algılamalı çok noktalı anti-mask teknolojisi ile!

Profesyonel Dedektör Serisi Alarm vermesi ve vermemesi gereken zamanları çok iyi bilir. Artık sprey algılamalı çok noktalı anti-mask teknolojisi ile! Profesyonel Dedektör Serisi Alarm vermesi ve vermemesi gereken zamanları çok iyi bilir Artık sprey algılamalı çok noktalı anti-mask teknolojisi ile! Üstün Bosch teknolojisi yakalama performansını artırır

Detaylı