GİYOTİN TİP BULAŞIK YIKAMA MAKİNESİ LS 9 / WT 55 MONTAJ, İŞLETİM VE BAKIM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GİYOTİN TİP BULAŞIK YIKAMA MAKİNESİ LS 9 / WT 55 MONTAJ, İŞLETİM VE BAKIM"

Transkript

1 GİYOTİN TİP BULAŞIK YIKAMA MAKİNESİ LS 9 / WT 55 MONTAJ, İŞLETİM VE BAKIM

2 İÇİNDEKİLER A GENEL ÖNERİLER...Sayfa 4 A1. Taşıma...Sayfa 4 A2. Ambalajından çıkarma...sayfa 4 A3. İmha...Sayfa 4 A4. Teknik veriler...sayfa 5 B MONTAJCI / BAKIM GÖREVLİSİ İÇİN TALİMATLAR...Sayfa 6 B1. Su bağlantısı...sayfa 6 B2. Elektrik bağlantısı...sayfa 6 B3. Kontrol panelinin üzerinde görünen uyarı mesajları...sayfa 7 B4. Deterjan / durulama gözleri ve ayarları...sayfa 8 B5. Gözlerin ayarları...sayfa 9 B6. Bakım...Sayfa 10 C KULLANICI İÇİN TALİMATLAR...Sayfa 11 C1. Başlatma...Sayfa 11 C2. Yıkama devreleri...sayfa 12 C3. İşletim...Sayfa 12 C4. Günlük temizlik...sayfa 13 C5. Kontrol panelinin üzerinde görünen uyarı mesajları...sayfa 13 D ARIZA TESBİTİ...Sayfa 14

3 A GENEL ÖNERİLER UYARI CİHAZIN MONTAJINI YAPMADAN ÖNCE; BU MONTAJ, İŞLETİM VE BAKIM TALİMATLARINI DİKKATLİCE OKUYUNUZ. YANLIŞ MONTAJ, ADAPTASYON VE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER MALA ZARAR VEREBİLİR VEYA İNSANLARIN YARALANMASINA SEBEP OLABİLİR. KÖTÜ NİYETLE VERİLMİŞ HASAR, İHMAL SONUCU ORTAYA ÇIKABİLECEK ZARAR VEYA BU TALİMAT VE YÖNETMELİKLERE UYULMAMASI VEYA YANLIŞ BAĞLANTI YAPILMASI YAHUT YETKİSİ OLMAYAN ŞAHISLAR TARAFINDAN KULLANIM MEVCUT TÜM GARANTİ BELGELERİNİ GEÇERSİZ KILAR VE ÜRETİCİYİ FİRMAYI HER TÜRLÜ YÜKÜMLÜLÜKTEN MUAF TUTAR. 1. Cihazın güvenli şekilde montajı, işletimi ve bakımı konularında önemli tavsiyeler içerdiğinden bu kitapçıktaki talimatları dikkatle okuyunuz. İleride farklı kullanıcılar tarafından faydalanılabilmesi için bu kitapçığı el altında güvenli bir yerde saklayınız. 2. Montaj; mevcut yönetmeliğe uygun şekilde ve üretici firmanın talimatlarına uyarak kalifiye mühendisler tarafından gerçekleştirilmelidir. 3. Cihaz sadece özel olarak eğitilmiş kişiler tarafından kullanılmalıdır. 4. Herhangi bir hatalı işleme veya yanlış kullanım halinde cihazı kapatınız. Bütün tamirat işlemleri üretici firma tarafından yetkilendirilmiş hizmet merkezleri tarafından gerçekleştirilmelidir. Sadece orijinal yedek parçalar kullanılabilir. A1. TAŞIMA Cihazı hareket ettirmek için uygun araçlar kullanınız: bir çekme kaldıracı veya forklift paletleri (forkliftler cihazın alt kısmından yarısına erişecek şekilde olmalıdır). A2. AMBALAJIN AÇILMASI Koruyucu filmi çıkartın ve paketleme materyallerinin düzgün ve ürünün kullanılacağı ülkede geçerli olan yönetmeliklere uygun şekilde imha edilmesini sağlayınız. A3. İMHA Ambalajlama için kullanılan bütün malzemeler çevreyle dosttur. Tehlike yaratmayacak şekilde saklanabilir, geri dönüştürülebilir veya uygun bir atık yakma tesisinde yakılabilir. Geri dönüşümü olan plastik materyaller aşağıdaki şekilde belirtilmiştir: ( ) polietilen: dış ambalaj, talimat çantası. PE ( ) polipropilen: üst paketleme panelleri, şeritler. Pp ( ) polistren köpük: koruyucu çevreleme elemanları. PS Tahta ve karton malzemeler; yürürlükteki yerel yönetmeliğe uygun şekilde imha edilebilir. Hizmet ömrünü doldurmuş olan cihazlar uygun şekilde imha edilmelidir. Cihaz; yürürlükteki yönetmeliğe göre sökülebilir. Bütün metal parçalar paslanmaz çeliktir (AISI 304) ve parçalara ayrılabilir. Plastik parçalar; söz konusu malzemenin sembolüyle işaretlenmiştir. Ambalajı açmak için koruyucu eldivenler takınız. Bir çekme kaldıracı kullanarak cihazı kaldırınız, alt kısmı çıkartın ve cihazı monte edileceği yere yerleştirin.

4 A4. TEKNİK VERİLER MODEL LS 9 WT 55 Voltaj kaynağı: üç fazlı versiyon V N N- - dönüştürülebilir V tek fazlı versiyon V N N- -dönüştürülebilir V dönüştürülebilir V N N- Frekans Hz 50 o o 60 Maks. güç girişi kw 10,2 / 13,2 (*) 10,2 / 13,2 (*) Kaynatma ısıtma elemanları kw 9 9 Tank ısıtma elemanları kw 3 3 Hava kaynatma versiyonlarında su kaynağı basıncı kpa (bar) (0,5...7) (0,5...7) Basınç kaynatma versiyonlarında su kaynağı basıncı kpa (bar) (2...3) (2...3) Su kaynağı derecesi C Su kaynağı sertliği fh ( dh) 14 (8) maks. 14 (8) maks. Durulama devresi su tüketimi I Kaynatma kapasitesi I Tank kapasitesi I C de su kaynağıyla standart devre zamanı san Yasal gürültü seviyesi Leq db (A) Koruma oranı IP X4 IP X4 Net ağırlık kg Güç kaynağı kablosu H07RN-F H07RN-F (*) = Yazılım ile aktif hale getirilirtankın ve kaynatma ısıtıcı elemanların arasındaki uyum V 3N V V 1N C S C S C S C S 10,2 kw 13,2 kw 5x2,5 5x4 20A 3P+N 32A 3P+N 4x6 4x10 32A 3P 50A 3P 3x10 3x10 60A 1P+N 70A 1P+N C = Güç kaynağı kablosu S = Açma / Kapama düğmesi Standart devre zamanı; giriş su sıcaklığı yukarıda belirtildiğinden farklı olarak değişiklik gösterebilir. Şekil 4 A Ø ¾ G sabitleyicileri olan su giriş borusu C Øi 40 mm (٨) - Ø i 18 mm (*) çıkış borusu. I Güç kaynağı S Deterjan için boru girişi Q Tek potansiyel civatası (٨) Serbest tahliye yapan modeler için (*) Tahliye pompası olan modeller için

5 B MONTAJCI / BAKIM PERSONELİ İÇİN TALİMATLAR En azından teknik veri plakasında belirtilene eşit kapasitede; aşırı akım aparatı (manyetermal el ile veya otomatik kesme ampulü) ve 30mA artık akım devresi kırıcı değerinde bir bağlantı kesme düğmesi monte ediniz. BİLGİ PLAKASI Bilgi plakası; cihazın tanımını ve teknik verilerine ilişkin bilgileri içerir ve cihazın üzerindeki panelin sağ tarafında yer alır (şekil 5). Çıkış pompasını; yerden 750 ila 1000 mm arasında bir yüksekliğe yerleştirin. Durulama devresi süresince çıkış borusundan yaklaşık 4 litre su akmasını kontrol altında tutun. B2. ELEKTRİK BAĞLANTISI B1. SU BAĞLANTISI Bulaşık makinesini yerleştirdikten sonra ilgili yükseklik tespit edici ile cihazın seviyesini belirleyin (şekil 5). Cihazın su kaynağı borusu A yı (şekil 4) ana bağlantı kaynağına; bir kesme musluğu ve basınç vanasını cihazla ana kaynağa bağlamak suretiyle bağlayın (şekil 6).! DİKKAT: TOPRAKLAMA VE ELEKTRİK BAĞLANTILARI ULUSAL YÖNETMELİKLERE UYGUN ŞEKİLDE YAPILMALIDIR.. Elektrik bağlantısını gerçekleştirmeden önce; cihazın oran plakası üzerinde mevcut bulunan voltaj ve frekans bilgilerinin ana elektrik kaynağında var olanla uygun olmasına dikkat ediniz.. Terminal uçtaki topraklama kablosu; faz kablolarına oranla daha uzun olmalıdır (en fazla 20 mm).. Güç kaynağı kablosunun topraklama kablosunu etkin bir topraklama kelepçesi ile bağlayın. Cihaz ayrıca tek potansiyel sistemin içerisinde olmalıdır, bu bağlantı Q vidası ile (şekil 4) ve (sembol) işaretiyle gösterildiği şekilde yapılmalıdır. Tek potansiyel kablosu 10 mm2 lik bir çapraz bölmeye sahip olmalıdır. Güç kaynağı V 3N (standart konfigürasyon) Cihaz ile ana şebeke arasında ölçülen dinamik su besleme basıncının; basınç kazanı olan cihazlarda 200 ile 300 kpa arasında olduğunu ve atmosfer kazanlı makineler için 50 ile 700kPa arasında olduğunu kontrol edin (bu kontrolü; bulaşık makinesinin tankı ya da kazanı su ile dolarken yapınız). Eğer basınç çok yüksekse; giriş borusuna uygun bir basınç düşürücü takınız. Serbest tahliyesi olan modellerde: Atık çıkış borusu C yi (şekil 4) ana tahliye borusuna, bir mandal monte etmek suretiyle bağlayınız veya çıkış borusunu yere kurulmuş bir S mandalının üstüne yerleştirin. Güç kaynağı terminal bordunu açın ve bujileri aşağıdaki şekilde yerleştirin: bujilerden biri 2 ve 4 nolu terminallerin arasına ve diğeri 4 ve 6 nolu terminallerin arasına yerleştirilmelidir. Uygun bir güç kaynağı kablosu (teknik veri tablosuna bakınız) kullanarak 3 fazı; 1, 3 ve 5 nolu terminallere, doğal fazı 6 nolu terminale ve topraklama bağlantısını da terminal (sembol) bağlayın. - Tahliye pompası olan modellerde:

6 Güç kaynağı V 3 Güç kaynağı terminal bordunu açın ve bujileri aşağıdaki şekilde yerleştirin: bujilerden biri 1 ve 2 nolu terminallerin arasına, diğeri 3 ve 4 nolu ve sonuncusu 5 ve 6 nolu terminallerin arasına yerleştirilmelidir. Uygun bir güç kaynağı kablosu (teknik veri tablosuna bakınız) kullanarak 3 fazı; 1, 3 ve 5 nolu terminallere ve topraklama bağlantısını da terminal (sembol) bağlayın. Güç kaynağı V 1N Güç kaynağı terminal bordunu açın ve bujileri aşağıdaki şekilde yerleştirin: iki buji 1 ve 3 ve 5 nolu terminallerin arasına ve diğer ikisi 2, 4 ve 6 nolu terminallerin arasına yerleştirilmelidir. Uygun bir güç kaynağı kablosu (teknik veri tablosuna bakınız) kullanarak fazı ve doğal bağlantıyı; 5 ve 6 nolu terminallere ve topraklama bağlantısını da terminal (sembol) bağlayın. Güvenlik aparatları Elektrik pompasının kanatlarına bağlı olan bir aşırı termal sıcaklığı otomatik olarak kapatıp yeniden açma aparatı; hatalı çalışma durumlarında elektrik kaynağıyla bağlantıyı keser. Su kaynağından ötürü bir problem meydana gelmesi halinde; bir aparat kaynatıcının içerisindeki suyun ana kaynağa dönmesini engeller. Tahliye çıkışına bağlı olan bir aşırı akım borusu tankın içerisindeki suyu belli bir seviyede tutar. Güvenlik kurallarına ve yönetmeliğine uyulmaması; üretici firmayı her türlü sorumluluktan muaf kılar. B3. KONTROL PANELİ ÜZERİNDE GÖRÜNEN UYARI MESAJLARI A1 B1 B2 C1..C8 SU YOK - Vananın açık olup olmadığını - Su giriş filtresinin temiz olup olmadığını - Minimum kaynak basıncını - Taşma borusunu takılıp takılmadığını YETERSİZ TAHLİYE - Aşırı akımın yön değiştirip değiştirmediğini - Atık çıkış borusu ve taşma menfezinde herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını TANKIN SU SEVİYESİ ÇOK YÜKSEK - Atık çıkış borusu ve taşma menfezinde herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını HİZMET MERKEZİNİ ARAYINIZ E1..E8 HİZMET MERKEZİNİ ARAYINIZ - Cihaz çalışmaya devam etse de; bir teknisyen tarafından uygun kontrollerin yapılmasında fayda vardır. Enerji kontrolü için gerekli olan bağlantılar Cihaz; dışarıdan enerji tüketimi kontrolüne uygun şekilde tasarlanmıştır. Enerji yükselme kontrolörünü 11 ve 12 nolu terminallerin karşısına bağlayınız.! DİKKAT: Kontrolörün normal şekilde açılan (n.o) kontağı 11 ve 12 nolu terminallerin karşısına bağlanmalıdır. Bu kontak kapandığında kaynama ısıtma elemanlarının bağlantısı da kesilir. Bu durumlarda bulaşık makinesinin kullanılması devre süresini uzatabilir.

7 B4 DETERJAN / DURULAMA GÖZLERİ VE AYARLARI Şayet cihaz bir su yumuşatıcılı veya ozmotik aparata bağlı ise özel bir ürün için deterjan tedarikçinizle temasa geçiniz. Peristaltik gözler (durulama ve deterjan) periyodik bakım gerektirir. Durulama gözünün iç bölmesini özellikle periyodik bakıma ihtiyacı vardır (en az senede bir veya iki defa). Otomatik deterjan ve durulama gözleri için elektrik bağlantıları V maks. güç 30 VA da çalışan dış gözlerin elektrik bağlantısını yapmak için terminaller; güç kaynağı terminal bordunun üzerindedir. 1) Deterjan gözü pompası donanımlı bulaşık makinesi (şekil 10) R pompası; yaklaşık 0.8 g/s deterjan alır. Gün içerisinde bulaşık makinesi ilk kez dolduğunda 105 saniye içerisinde yaklaşık 84 gr deterjan alabilir; daha sonra 2g/l lik bir konsantrasyon sağlayacaktır. Gözün işleme süresi; bir sonraki maddede verilen talimatlara uyularak değiştirilebilir. Kit ile verilmiş olan hortumu deterjan kabının içine yerleştiriniz. 2) Peristaltik durulama gözü pompası donanımlı bulaşık makineleri (şekil 10) S pompası yaklaşık 0.1 g/s durulama malzemesi alır. Her durulama 5 saniyede 0.5 g alma gücüne sahiptir. Gözün işleme süresi; bir sonraki maddede verilen talimatlara uyularak değiştirilebilir. Kit ile verilmiş olan hortumu durulama kabının içine yerleştiriniz (sadece durulama gözü olmayan versiyonlar için). Deterjan gözünü 7 ve 9 nolu terminallerin arasına bağlayınız. Tankın dolması esnasında ve yıkama devresi başlarken esnasında bu bağlantı noktaları sürenin ayarlanması için müsait olacaklardır ( Gözlerin ayarlanması maddesine bakınız). 3) Durulama diyafram gözü pompası donanımlı bulaşık makineleri (şekil 10) Cihazlara T pompası; bir basınç kaynatıcı ile monte edilir. Oranlanmış miktarlar aşağıdaki maddede verilen talimatlara uyularak değiştirilebilir. Temin edilen hortumu durulama kabının içine yerleştiriniz. Otomatik deterjan gözü ile ilgili bağlantılar Durulama gözünü 8 ve 9 nolu terminallerin arasına bağlayınız. Tankın dolması esnasında ve yıkama devresi biterken bu bağlantı noktaları sürenin ayarlanması için müsait olacaklardır ( Gözlerin ayarlanması maddesine bakınız). EL İLE ÇALIŞTIRMA Deterjan kapları her değiştirildiğinde; hortumların dolması ve hava girişinin engellenmesi için gözlerin el ile çalıştırılması gerekebilir. Aşağıdaki şekillerde gösterildiği gibi düğmelere aynı anda basınız. Gerekirse bu işlemi birkaç kez tekrarlayınız. DETERJAN GÖZÜ PARLATICI GÖZÜ Deterjanın alınması için iki tane delik vardır (tıpalı) O (Ø5mm). Bu deliklerin yeri; dış panelden bakıldığında görülen gömme işaretleri sayesinde kolaylıkla tespit edilebilir. Tankın içerisindeki tıpası olan P deliği (Ø10mm); sıvı deterjan enjektörü monte etmek için kullanılabilir. Şayet cihazlar basınç kaynatmalı ise; diyafram gözü pompası D vidasına basılmak suretiyle el ile çalışır vaziyete getirilebilir (şekil 10).

8 B5 GÖZLERİN AYARLANMASI 1) Peristaltik gözler Tüm işlemler cihaz açık konumdayken, kapota açılmışken ve devre yok modu seçilmişken yürütülmelidir. Aktivasyon süresinin belirlenmesi: BAŞLIK = yükselt = azalt = bir sonraki parametreyi onayla veya seç SEKANSLA BAŞLATMA Belirtilen düğmelere aynı anda 5 saniye süresince basılı tutun: Devir esnasında durulama miktarı: Aktivasyon süresinin belirlenmesi: Programlama modunun gösterilmesi: Programlama modundan çıkış: Deterjanın ilk miktarı: Aktivasyon süresinin belirlenmesi: Durulamanın ilk miktarı: Aktivasyon süresinin belirlenmesi: Devir esnasında mevcut bulunan deterjanın miktarı: Dış gözler için notlar: - şayet det = 181 deterjan gözü sadece yıkama pompası işlemi esnasında çalışıyorsa; ana terminal bordunun üzerindeki 7-9 nolu terminaller aynı anda çalıştırılabilir. - şayet det = 182 deterjan gözü sadece dolum elektrovalfi işlemi esnasında kaynatma seviyesinin yeniden tespiti için çalışıyorsa; ana terminal bordunun üzerindeki 7-9 nolu terminaller aynı anda çalıştırılabilir. - şayet rai = 61 durulama gözü sadece dolum elektrovalfi işlemi esnasında kaynatma seviyesinin yeniden tespiti için çalışıyorsa; ana terminal bordunun üzerindeki 8-9 nolu terminaller aynı anda çalıştırılabilir - şayet rai = 62 durulama gözü sadece yıkama pompası işlemi esnasında çalışıyorsa; ana terminal bordunun üzerindeki 8-9 nolu terminaller aynı anda çalıştırılabilir. Bağlantılar için; kablo şemasına bakınız. Örnek: Diyelim ki; bir dış deterjan gözü; yoğunluk ölçer sensörü olan bir tanka bağlandı; bu durumda standart ayarlama aşağıdaki gibi olacaktır: dln = 0 tankın dolumu esnasında göz çalıştırılmaz. det = 181 göz; yıkama pompası işlemi esnasında çalışır vaziyettedir ve kondüksiyon sensörü ile yoğunluğun ölçülmesi sayesinde doğru miktarda deterjan alımı gerçekleşir.

9 2) Durulama diyafram gözü Oranlanmış olan miktarı değiştirmek için; D düğmesinin üzerindeki çevirin (şekil 10). Öneri: durulamanın etkili olup olmadığını kontrol etmek için yeni yıkanmış olan bardaklara ışığın altına tutarak bakınız. Bardağın üzerinde su izlerinin kalması; miktarın yetersizliğini gösterirken, bardağın üzerinde şerit şeklinde çizgiler olması da miktarın fazlalığını gösterir. Deterjan / durulama malzemesinin farklı bir malzemeyle değiştirilmesi Şayet deterjan / durulama malzemesini farklı bir malzemeyle değiştiriyorsanız (aynı imalatçı tarafından temin edilse bile); yeni deterjan/durulama malzemelerini kaba koymadan önce emme ve basınç hortumlarını temiz su ile durulamalısınız. aksi takdirde; farklı türdeki deterjan / durulama malzemelerinin karıştırılması kristalizasyona sebep olacaktır; ki bu da dozaj pompasının bozulmasına sebebiyet verecektir. Bu durumun tespit edilememesi garantiyi ve ürün yükümlülüklerini sona erdirecektir. B6. BAKIM - Kaynatıcının, tankın iç yüzeylerinin ve cihazın su sorularının kirecini yılda bir veya iki kere temizleyin. - Durulama ve su jetlerini sirke veya kireç çözücü kullanarak her ay düzenli olarak kireçten temizleyin. - Durulama bölmesinin ve deterjan peristaltik gözünün iç hortumu periyodik bakıma tabi tutulmalıdır (yılda bir veya iki kez). Cihazın uzun süre kullanılmaması halinde: Bulaşık makinesinin uzun bir süre kullanılmayacağı durumda aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin: - Su kaynağı vanasını kapatın. - Tankı tamamen boşaltın. - Filtreleri çıkartın ve dikkatlice temizleyin. - Göz hortumlarını kaplardan çıkarmak suretiyle tamamen boşaltın. El ile çalıştırma maddesinde anlatılan prosedürü en az üç kez tekrarlayın. - Kaynatıcıyı tamamen boşaltın. - Vazelinle nemlendirilmiş bir bez yardımıyla bütün paslanmaz çelik yüzeyleri tamamen yağlanana kadar silin. Koruyucu bakım Koruyucu bakım için arama aktif hale getirilebilir (hizmet kılavuzlarına bakınız). Devir sayısının setine ulaştıktan sonra (ör ); göstergenin üzerinde sembolü görünür. Bu mesaj, cihazın genel durumunun kontrol edilmesi için kalifiye bir teknisyen çağırılması gerektiğini gösterir. - Cihazın içinde bulunduğu tesislerin düzenli olarak havalandırılmasını sağlayın.

10 C KULLANICI İÇİN TALİMATLAR Cihazlarımız denenmiş ve yüksek performans vermek üzere düzenlenmiştir. Cihaz sadece; tasarlandığı amaç için kullanılmalıdır; yani belli deterjanlar ve su kullanarak bulaşıkların yıkanması. Farklı amaçla yapılan her türlü kullanım hatalı kullanım olarak kabul edilecektir. Kaynak su olmaması halinde cihaz durulama devresini gerçekleştiremez; böylesi bir durumda tüm faaliyetlerini durduracak ve A1 hata mesajını verecektir ( Uyarı mesajları na bakınız). İPUCU Tankta ve borularda kalmış olan endüstriyel yağın çıkartılması için bulaşıklarla aynı seviyeyi geçip taşmayacak şekilde bir kaç devir makineyi çalıştırın. İşlemeli tabakları yıkamamaya özen gösterin. Gümüş kaplama bulaşıkların diğer metallerle temas içinde olmamasına özen gösteriniz. Filtrelerin tıkanmasını önlemek için bulaşıkların üzerindeki büyük yemek atıklarını bulaşık makinesine koymadan önce temizleyiniz. Bulaşıkları; herhangi bir deterjan kullanmadan, soğuk veya ılık suya tutarak ön yıkamaya tabi tutun. Deterjan için otomatik dağıtıcı bölmelerini kullanın. Şayet makinede otomatik dağıtıcı bölmesi yoksa; su yıkama sıcaklığına eriştiğinde tankın içine köpük yapmayan bir deterjan dökünüz. KONTROL PANELİ BAŞLIK A = açık / kapalı B = tahliye / kendi kendine temizleme devresi (sadece tahliye pompası olan modellerde) K = gösterge D = tank gösterge ışığı E = kaynama gösterge ışığı J = 1. yıkama devresi H = 2. yıkama devresi F = 3. yıkama devresi Gösterge üzerinde görünen sıcaklık; gösterge ışığı E açıksa kaynatıcıya; gösterge ışığı D açıksa tanka aittir. Yıkama devresi süresince tankın sıcaklığı; durulama devresi süresince kaynatıcının sıcaklığı görülecektir. C1. BAŞLATMA. Su kaynağı musluğunu açın.. Ana girişleri açın.. Başlığı serbest bırakın ve her şeyin yerli yerinde olup olmadığını kontrol edin.. Başlığı kapatın ve A düğmesine basın. Bu aşama esnasında şayet başlık açıksa; göstergenin üzerinde KAPATIN mesajı belirir. Gösterge tankın sıcaklığını gösterdiğinde dolum ve ısıtma işlemi sona ermiş demektir. A düğmesinin gösterge ışığı (şekil 11); bulaşık makinesinin açıldığını göstermek üzere yanar ve su dolumu ile ısıtma işlemi başlar. DOLU sözcüğü; bütün dolum ve ısıtma işlemi süresince göstergenin üzerinde görünür. Tankın ısıtılması esnasında kaynatıcının sıcaklığını görüntülemek için; başlığı bırakın ve J düğmesine basın (şekil 11).

11 C2. YIKAMA DEVRELERİ Yıkama devresi; sıcak su ve deterjan ile bir yıkama (min. 55 C); ile sıcak su ve durulama malzemesi ile bir durulama (min. 82 C) işlemlerini içerir. Süre tablosu 50 C de su kaynağı ile standart devre süresi. Yıkama devresine devam etmek için, seçilen devrin düğmesine basın veya başlığı kapatın. Devir durdurulduğu yerden çalışmaya devam edecektir. Yıkamanın sonunda, bulaşık makinesi belli bir süre bip sinyali verir ve gösterge üzerinde SON ibaresi belirir; Şayet doğru şekilde durulama için kaynatıcının içerisindeki su minimum sıcaklığa ulaşmamışsa; mevcut bir aparat devir süresini uzatabilir. Devre süreleri ve sıcaklık isteğe göre ayarlanabilir (ör. durulama süresi ve sıcaklık arttırılabilir). Devir süreleri sadece uzman bir teknisyen tarafından ayarlanmalıdır. C3. İŞLETİM Gösterge; tank sıcaklığını gösterdiğinde dolum ve ısıtma aşamaları sona ermiş demektir: Başlığı kaldırın ve temiz bulaşıkları içeren rafı çıkartın. DİKKAT: Cihaz; bulaşıkların üzerindeki yanmış yiyecek atıklarını çıkartmayacaktır. Üzerinde yanık yiyecek atığı olan bulaşıklar; bulaşık makinesine konmadan önce mekanik / kimyasal yöntemlerle temizlenmelidir. Tankın içerisindeki suyu en az günde bir kez değiştiriniz. Raf türleri ve yükleme SARI raf: çapı en fazla 240 mm olan 18 tabak alabilir. Cihaz ancak aşağıdaki işlemler gerçekleştirildikten sonra hazır olur: Başlığı serbest bırakın. Tankın içerisine gerekli görülen miktarda deterjan dökün (otomatik gözü olmayan modeller için) * Başlığı kapatın ve uygun yıkama devresini seçin; ilgili gösterge ışığı bu işlemden sonra yanacaktır ve yıkama devresi aşağıdaki şekilde başlar. - I. devre Az kirlenmiş bulaşıklar için; J düğmesine basınız (şekil 11) (süre tablosuna bakınız). YEŞİL raf: çapı en fazla 240 mm olan 12 çanak alabilir. - II. devre (önerilir) Orta seviyede kirlenmiş bulaşıklar için; H düğmesine basınız (şekil 11) (süre tablosuna bakınız). Bardaklar için MAVİ raf: bardaklar aşağı bakacak şekilde yerleştirilebilir. - III.Devre Çok kirli bulaşıklar için, F düğmesine basınız (şekil 11) (süre tablosuna bakınız). Çatal-bıçaklar için SARI konteyner: her bir konteynerin içine sapları aşağıya gelecek şekilde 15 adet çatal, bıçak yerleştirilebilir. Yıkama devresini durdurmak için, seçilen devrin düğmesine basın veya başlığı serbest bırakın. Aksesuar olarak temin edilebilir: bardaklar için bölmeler ve en fazla 320 mm çapındaki bulaşıklar için raflar.

12 Not: Şayet sadece bir tür bulaşık rafı kullanılacaksa, YEŞİL rafı seçmeniz önerilir. C4. GÜNLÜK TEMİZLİK Tankın temizlenmesi Başlığı kaldırın ve temiz bulaşıkların içerisinde olduğu rafı çıkartın. Tank filtresi C yi çıkartın ve tanktan suyu tahliye etmek için W nin taşmasını sağlayın. Delikli fıskiyelerin temizlenmesi Üst ve alt jetler F ve I yı; halka H yi sökerek çıkartın. E filtresini çıkartın. Tahliye pompası olmayan modeller için: Tahliye kısmından kalıntıları çıkartmak için su jeti kullanarak tankı temizleyin. Tahliye pompası olan modeller için: Başlığı kapatın. B düğmesine basarak tahliye devresini seçiniz (şekil 11). Durulama jetlerinden L subaplarını çıkartın ve su jeti kullanarak temizleyin. Başlıklı delikleri temizlemek için sivri maddeler kullanmayın; aksi takdirde hasar meydana gelebilir. Temizleme işlemleri sona erdikten sonra daha önce çıkartılmış olan parçaları değiştirin. Dış yüzeylerin temizlenmesi Herhangi bir temizlik veya bakım işlemi yapmadan önce her zaman cihazın elektrik güç kaynağıyla bağlantısını kesin. Paslanmaz çelik yüzeyleri günlük düzenli olarak sıcak su ve doğal sabun ile temizleyin, bu yüzeylerin temizlenmesi herhangi bir surette; içerisinde zararlı bazı partiküller bulundurduğundan, tahriş edici deterjanlar, demir tel, fırça, çizici, delici aletler veya benzeri çelik aletler kullanılarak yapılmamalıdır; durulama işlemi ıslak bir bezle yapılmalı, kurulama işlemine özen gösterilmelidir. Kontrol panelini; yumuşak, nemli bir bez ve gerekirse doğal bir deterjan kullanarak temizleyiniz. Doğrudan veya yüksek basınçlı su jetleri kullanarak cihazı yıkamayınız. Havaya zararlı maddelerin yayılmasını en aza indirgemek için cihazı %90 ın üzerinde çevreyle dost ürünler kullanarak temizleyin (dış kısmını ve gerekli olduğunda iç kısmını). Cihazın kullanılmadığını zamanlarda her zaman başlığı kaldırın. C5. KONTROL PANELİNDE GÖRÜNEN UYARI MESAJLARI Temizleme devri süresince ekranda CLEAN TEMİZ mesajı görünür Bir kaç dakika sonra gelen 3 bip; temizleme devresinin sona erdiğini gösterir. A düğmesine basarak bulaşık makinesini kapatınız (şekil 11). A1 B1 B2 C1..C8 SU YOK - Vananın açık olup olmadığını - Su giriş filtresinin temiz olup olmadığını - Minimum kaynak basıncını - Taşma borusunu takılıp takılmadığını YETERSİZ TAHLİYE - Aşırı akımın yön değiştirip değiştirmediğini - Atık çıkış borusu ve taşma menfezinde herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını TANKIN SU SEVİYESİ ÇOK YÜKSEK - Atık çıkış borusu ve taşma menfezinde herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını HİZMET MERKEZİNİ ARAYINIZ Bütün güç kaynaklarını kapatın. Su kaynağı musluğunu kapatın. Filtreleri ve taşma durumunu değiştirin. E1..E8 HİZMET MERKEZİNİ ARAYINIZ - Cihaz çalışmaya devam etse de; bir teknisyen tarafından uygun kontrollerin yapılmasında fayda vardır.

13 D ARIZA TESBİTİ BULAŞIK MAKİNESİ İYİ YIKAMIYOR BARDAKLAR VE TABAKLAR DÜZGÜN KURUTULMUYOR BARDAKLAR ÜZERİNDE YOĞUŞMA VAR BARDAKLAR ÜZERİNDE LEKE VAR 1) Emme filtresinin kirli olup olmadığını ve başta sona temiz olduğunu kontrol ediniz 2) Yıkama suyu püskürtmelerinin katı yiyecek artıkları tarafından tıkalı olup olmadığını kontrol ediniz 3) Deterjanın ilk miktarının veya daha sonraki ilavelerinin doğru olduğunu kontrol ediniz 4) Seçilen yıkama devrinin çok kısa. Devri tekrarlayınız. 5) Tank sıcaklığının 55 C ile 65 C arasında olduğunu 6) Tabakların raflara doğru şekilde yerleştirildiğini 1) Yalnızca uzman teknisyenler: Parlatıcı miktarı ile ilgili talimatları kontrol ediniz. Kapta parlatıcı olduğunu kontrol ediniz ve gerekirse fazladan ilave ediniz 2) Yalnızca uzman teknisyenler:parlatıcının ayar miktarını 3) Su sıcaklığının 80 C ile 90 C arasında olduğunu 1) Kapta parlatıcı olduğunu kontrol ediniz ve gerekirse fazladan ilave ediniz. 2) Yalnızca uzman teknisyenler:parlatıcının ayar miktarını 3) Devir bitince bardaların raflarını hemen çıkarınız 1) Profesyonel bulaşıkları için sadece köpürmeyen ürünler kullanınız. TANKTA AŞIRI KÖPÜK VAR BARDAKLAR ÜZERİNDE YAĞLAR VE LEKELER VAR 1) Su sıcaklığının 50 C den az olmadığını 2) Yalnızca uzman teknisyenler:deterjan dağıtıcısı tarafından dağıtılan ürün miktarının aşırı olup olmadığını kontrol ediniz 3) Tankın uygun temizleyicilerle temizlenip temizlenmediğini Tankı boşaltın ve yeni yıkama devrinden önce baştan sona çalkalayınız. 4) Köpüren bir deterjan kullanılırsa, tankı boşaltın ve köpük kayboluncaya kadar su ile tekrar tankı doldurun. 1) Yalnızca uzman teknisyenler: Parlatıcı miktarını azaltınız. YIKAMA VEYA DURULAMA KOLLARINI YAVAŞÇA DÖNDÜRÜN 1) Kolları çıkarın ve baştan sona temizleyin. 2) Yıkama pompası emme filtresini temizleyiniz.

A GENEL TAVSİYELER...Sayfa 4. A1 TAŞIMA...Sayfa 4. A2 AMBALAJIN ÇIKARILMASI...Sayfa 4. A3 ATMA...Sayfa 4. A4 TEKNİK BİLGİLER...

A GENEL TAVSİYELER...Sayfa 4. A1 TAŞIMA...Sayfa 4. A2 AMBALAJIN ÇIKARILMASI...Sayfa 4. A3 ATMA...Sayfa 4. A4 TEKNİK BİLGİLER... TR İÇİNDEKİLER A GENEL TAVSİYELER...Sayfa 4 TÜRKÇE A1 TAŞIMA...Sayfa 4 A2 AMBALAJIN ÇIKARILMASI...Sayfa 4 A3 ATMA...Sayfa 4 A4 TEKNİK BİLGİLER...Sayfa 5 B KURULUM/BAKIM YAPAN KİŞİ İLE İLGİLİ TALİMATLAR...Sayfa

Detaylı

Bulaşık yıkama makinesi. Kullanma Kılavuzu

Bulaşık yıkama makinesi. Kullanma Kılavuzu Bulaşık yıkama makinesi Kullanma Kılavuzu Genel ürün tanımı 0 = Son durulama fıskiyeleri 2 = Perde 3 = Perde 6 = Tutucu basket 7 = Yıkama fıskiyeleri 8 = Drenaj kafası 9 = Filitre plakası 10 = Yan plaka

Detaylı

1.1.- Montaj Diyagramı...2 1.2.- Yarleştirme...3 1.3.- Su bağlantısı...3 1.4.- Drenaj...3 1.5.- Teknik özellikler...3 1.6.- Elektrik bağlantısı...

1.1.- Montaj Diyagramı...2 1.2.- Yarleştirme...3 1.3.- Su bağlantısı...3 1.4.- Drenaj...3 1.5.- Teknik özellikler...3 1.6.- Elektrik bağlantısı... Instrucciones generales para instalación, uso y mantenimiento Instructions générales pour l instalation, l utilisation et l entretien General instructions for installation, use and maintenance Allgemeine

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

A GENEL TAVSİYELER...Sayfa 4. A1 TAŞIMA...Sayfa 4. A2 AMBALAJIN ÇIKARILMASI...Sayfa 4. A3 ATMA...Sayfa 4. A4 TEKNİK BİLGİLER...

A GENEL TAVSİYELER...Sayfa 4. A1 TAŞIMA...Sayfa 4. A2 AMBALAJIN ÇIKARILMASI...Sayfa 4. A3 ATMA...Sayfa 4. A4 TEKNİK BİLGİLER... TR İÇİNDEKİLER A GENEL TAVSİYELER...Sayfa 4 A1 TAŞIMA...Sayfa 4 A2 AMBALAJIN ÇIKARILMASI...Sayfa 4 A3 ATMA...Sayfa 4 A4 TEKNİK BİLGİLER...Sayfa 5 B KURULUM/BAKIM YAPAN KİŞİ İLE İLGİLİ TALİMATLAR...Sayfa

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM300

Konveyörlü Tip WTM300 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI KAYNATMA TENCERESİ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli

Detaylı

BULAŞIK BARDAK ÇATAL KAŞIK TABAK YIKAMA MAKİNELERİ

BULAŞIK BARDAK ÇATAL KAŞIK TABAK YIKAMA MAKİNELERİ Bulaşık Bardak Yıkama Makinası Modeli : OBY 500 B İşlev:Setaltı Sanayi Tipi Endüstriyel Bulaşık Bardak Yıkama Makinası-Bardak Yıkama Makinesi Anılan Yıkama Kapasitesi (*) : 500 Bardak / Saat Yıkama Sepeti

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS90 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS90 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Cihazınızın Tanıtılması

Cihazınızın Tanıtılması GARANT 2 YIL Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. Cihazınızın Tanıtılması 1. Tutamak 2. Ön Kapak 3. Açma/Kapama Düğmesi 4. Devir Ayar Düğmesi

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

A GENEL TAVSİYELER...Sayfa 4. A1 TAŞIMA...Sayfa 4. A2 AMBALAJIN ÇIKARILMASI...Sayfa 4. A3 ATMA...Sayfa 4. A4 TEKNİK BİLGİLER...

A GENEL TAVSİYELER...Sayfa 4. A1 TAŞIMA...Sayfa 4. A2 AMBALAJIN ÇIKARILMASI...Sayfa 4. A3 ATMA...Sayfa 4. A4 TEKNİK BİLGİLER... TR İÇİNDEKİLER A GENEL TAVSİYELER...Sayfa 4 A1 TAŞIMA...Sayfa 4 A2 AMBALAJIN ÇIKARILMASI...Sayfa 4 A3 ATMA...Sayfa 4 A4 TEKNİK BİLGİLER...Sayfa 5 B KURULUM/BAKIM YAPAN KİŞİ İLE İLGİLİ TALİMATLAR...Sayfa

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM180

Konveyörlü Tip WTM180 Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Günümüzde pek çok modern araca dizel motorlu bir partikül filtresi monte edilmektedir. Zamanla çeşitli nedenlerle motorda kurum parçacıkları birikmekte, nihayetinde filtre yavaş yavaş tıkanmakta ve rejenerasyon

Detaylı

Yüksek verimli içme suyu pompası. Calio-Therm S. Tip Kitapçığı

Yüksek verimli içme suyu pompası. Calio-Therm S. Tip Kitapçığı Yüksek verimli içme suyu pompası Calio-Therm S Tip Kitapçığı Baskı Tip Kitapçığı Calio-Therm S Tüm hakları saklıdır. Bu kitabın içeriği üreticinin izni olmadan dağıtılamaz, çoğaltılamaz, düzenlenemez veya

Detaylı

Bardak Yıkama Makineleri - Küçük

Bardak Yıkama Makineleri - Küçük Electrolux Bulaşık Yıkama makineleri, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi arayan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

MĐCRO HERMETĐK ŞOFBEN KULLANMA KILAVUZU

MĐCRO HERMETĐK ŞOFBEN KULLANMA KILAVUZU PINAR EMAYE ISI GEREÇLERİ MERMER MADEN İNŞAAT SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ. Organize sanayi Bölgesi 8. Cadde 26110 ESKİŞEIİR / TURKEY Tel :+ Tel + 90.222.236 00 91 Fax : 0.222.236 0032 e-mail : www.pinaremaye.c

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 2000 SiYAH KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 2000 SiYAH KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 2000 SiYAH KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 2 Cihazınızın Tanıtımı (Şekil 1) A Su haznesi B Menteşeli kapak C Damlatmaz vanalı filtre kabı D Göstergeli Aroma düğmesi

Detaylı

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır.

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır. Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla uyduğundan

Detaylı

Uyarı Su ısıtıcısını sadece su ısıtmak için kullanın.

Uyarı Su ısıtıcısını sadece su ısıtmak için kullanın. GARANTİ 2 YIL Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

! 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir

! 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Bulaşık Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BOLS12S/E I. Kontrol Panel 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir 2. On/Off Düğmesi: Makineyi açma

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

TEZGAHALTI BULAŞ IK MAKİNASI MONTAJ,ÇALIŞ TIRMA,BAKIM

TEZGAHALTI BULAŞ IK MAKİNASI MONTAJ,ÇALIŞ TIRMA,BAKIM TR TEZGAHALTI BULAŞ IK MAKİNASI MONTAJ,ÇALIŞ TIRMA,BAKIM 1 2 TR İÇİNDEKİLER TÜRKÇ E A GENEL TAVSİYELER sayfa 4 A1. TAŞ IMA sayfa 4 A2. PAKETTEN ÇIKARMA sayfa 4 A3. İMHA ETME sayfa 4 A4. TEKNİK DEĞ ERLER

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

Servis El Kitabı. Ürün Kodu: Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013

Servis El Kitabı. Ürün Kodu: Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013 Servis El Kitabı Ürün Kodu: 82204-82208 Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013 Teknik Özellikler Gerilim: Frekans: Güç: Pompa gücü:

Detaylı

! 4. Başlatma/Durdurma Düğmesi: Programı başlatma veya askıya alma düğmesi

! 4. Başlatma/Durdurma Düğmesi: Programı başlatma veya askıya alma düğmesi MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Bulaşık Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BOLF12B/E I. Kontrol Panel 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir 2. On/Off Düğmesi: Makineyi açma

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KĠTABI

KULLANMA VE BAKIM KĠTABI KULLANMA VE BAKIM KĠTABI PATATES DĠNLENDĠRME (ELEKTRĠKLĠ) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI SOS BAİN MARİE (ELEKTRİKLİ) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında

Detaylı

Kazan yıkama makinesi WT830E

Kazan yıkama makinesi WT830E Electrolux bulaşık makineleri yelpazesi etkin bir temizlik, ekonomi ve ergonomi konularında çok yüksek talepleri olan profesyoneller için üretilir. Ürün yelpazesi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip,

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII Avize tr Montaj talimatı 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI DEVRİLİR TAVA (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Solar Kit 6 720 608 648 TR (2007.04) JS

Solar Kit 6 720 608 648 TR (2007.04) JS Solar Kit 7 709 003 674 6 720 608 648 TR (2007.04) JS İçindekiler İçindekiler 1 Emniyet ile İlgili Bilgiler ve Sembol Aç klamalar 3 1.1 Güvenlik göstergeleri 3 1.2 Sembol Aç klamalar 3 2 Detayl Şema 4

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 BEYAZ SEMAVER

VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 BEYAZ SEMAVER VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 BEYAZ SEMAVER KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL Cihazınızın Tanıtımı A Seramik Kapak G Musluk B Filtre H Gösterge C Seramik Çaydanlık I Taban Kapağı D Çaydanlık Muhafazası J Taban

Detaylı

Bardak yıkama makinesi WT2

Bardak yıkama makinesi WT2 Electrolux Bulaşık Yıkama serisi, bulaşık yıkama işleminde verimlilik, ekonomi ve ergonomi konusunda hayal edilebilir en yüksek taleplere sahip müşteriler için üretilmektedir. Ürün yelpazesi bardak yıkama,

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYĠ ÇALIġTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DĠKKATLĠCE OKUYUNUZ ASB 460 ASB 860 ĠÇĠNDEKĠLER 2 I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik IV 100/40 M B1, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Bu elektrikli süpürge, özellikle Bölge 2 ST 1, ST 2 ve ST 3 toz patlama sınıflarında

Detaylı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Montaj...

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

Bardak yıkama makinesi WT2

Bardak yıkama makinesi WT2 Electrolux Bulaşık Yıkama serisi, bulaşık yıkama işleminde verimlilik, ekonomi ve ergonomi konusunda hayal edilebilir en yüksek taleplere sahip müşteriler için üretilmektedir. Ürün yelpazesi bardak yıkama,

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

Isıtma devridaim pompası. Rio N / Rio Z N. Tip Kitapçığı

Isıtma devridaim pompası. Rio N / Rio Z N. Tip Kitapçığı Isıtma devridaim pompası Rio N / Rio Z N Tip Kitapçığı Baskı Tip Kitapçığı Rio N / Rio Z N Tüm hakları saklıdır. Bu kitabın içeriği üreticinin izni olmadan dağıtılamaz, çoğaltılamaz, düzenlenemez veya

Detaylı

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım talimatlarının tamamını dikkatlice okuyun.

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

D06F. Kurulum Kılavuzu. Basınç Düşürme Vanası

D06F. Kurulum Kılavuzu. Basınç Düşürme Vanası D06F Kurulum Kılavuzu Basınç Düşürme Vanası Güvenlik Kılavuzu: 1. Kurulum talimatlarına uyunuz. 2. Cihazı: Kullanım amacına uygun olarak İyi durumda iken Güvenliğe ve tehlike riskine ilişkin yapılması

Detaylı

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen GARANTİ 2 YIL Talimatlar Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatları tamamen ve dikkatlice okuyun. Bu kılavuz cihazınızın bir parçasıdır. Bu

Detaylı

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER:

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: 1)GİRİŞ... 2)GENEL UYARILAR.. 3)BOYLER TANITIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLER 4)ÇALIŞTIRILMA VE MONTAJ ESASLARI. 5)BAKIM VE TEMİZLİK. 6)ARIZA TESPİT. GİRİŞ: Bu kılavuzda

Detaylı

T I M E R TR Kullanım

T I M E R TR Kullanım TR Kullanım TIMER 1 2 ON/OFF 3 CALC 6 4 TIMER 5 7 2 Çalıştırma ve emniyet kurallarını dikaktlice okuyunuz! Emniyet kuralları Evinizde kullandığınız elektrik değrlerinin cihazın çalışması için gerekli değerleri

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

IV 100 / 40. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri

IV 100 / 40. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri IV 100/40, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Elektrikli süpürge düz yüzeylerde bir kişi tarafından, hiç yormadan kullanılabilir. Dayanıklı

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI IZGARA (ELEKTRİKLİ) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

BD 5400 İletkenlik Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BD 5400 İletkenlik Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı BD 5400 İletkenlik Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BD 5400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Mirage 200 Mirage 600 Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE

Detaylı

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 TR F E G D B C A 3 TÜRKÇE 11-13 4 HAIR DRYER HD 3700 Güvenlik Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

Bardak Yıkama Makinesi WT1

Bardak Yıkama Makinesi WT1 Electrolux Bulaşık Yıkama serisi, bulaşık yıkama işleminde verimlilik, ekonomi ve ergonomi konusunda hayal edilebilir en yüksek taleplere sahip müşteriler için üretilmektedir. Ürün yelpazesi bardak yıkama,

Detaylı

Bardak yıkama makinesi WT2

Bardak yıkama makinesi WT2 Electrolux Bulaşık Yıkama serisi, bulaşık yıkama işleminde verimlilik, ekonomi ve ergonomi konusunda hayal edilebilir en yüksek taleplere sahip müşteriler için üretilmektedir. Ürün yelpazesi bardak yıkama,

Detaylı

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER Dikkat Cihazınızın yanlış kullanımı nedeniyle herhangi bir zarar gelmemesi için, cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu talimatları dikkatlice okuyun. Özellikle cihazınızla ilgili güvenlik talimatlarını

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen Işık Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2243 GİRİŞ Sayaç floresan, metal halojenür, yüksek basınçlı sodyum veya akkor kaynaklardan gelen görünür ışığı ölçer. Bir LUX

Detaylı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ ASB 490 İÇİNDEKİLER I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

Kullanma Talimatı 1:1

Kullanma Talimatı 1:1 Kullanma Talimatı : Programınıza bağlı olarak, paneli makinenizin üzerindeki panel ile karşılaştırın. Kullanma Talimatı Ön Hazırlık Giysilerin yıkama talimatlarına göre giysilerinizi 3 ayırın. Cepleri

Detaylı

VESTEL V-BRUNCH SERiSi 1000 INOX ÇAY MAKiNESi

VESTEL V-BRUNCH SERiSi 1000 INOX ÇAY MAKiNESi VESTEL V-BRUNCH SERiSi 1000 INOX ÇAY MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL Talimatlar Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatları tamamen

Detaylı

VESTEL V-PRESS SERiSi 2000 KIRMIZI BUHARLI TEMiZLEYiCi

VESTEL V-PRESS SERiSi 2000 KIRMIZI BUHARLI TEMiZLEYiCi VESTEL V-PRESS SERiSi 2000 KIRMIZI BUHARLI TEMiZLEYiCi KULLANIM KILAVUZU GA RA NT İ 2 YIL Genel Açıklamalar 1. Tutma Kancası 2. Tutma Sapı 3. Elbise Askısı 4. Elbise Askısı Tuşu 5. Pantolon Kelepçesi 6.

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYĠ ÇALIġTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DĠKKATLĠCE OKUYUNUZ ASB 470 ASB 870 2 ĠÇĠNDEKĠLER I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAĞI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AGO 890 1 İÇİNDEKİLER I- Gazlı Ocakların Kullanım Alanı 3 II- Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 4 III- Teknik Özellikler

Detaylı

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL V-Brunc serisi.pdf 2 15.02.2011 10:03 VESTEL C V-BRUNCH SERİSİ 1000 M Y CM MY BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI CY CMY K KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızın elektrik bağlantısını

Detaylı

IV 100/75. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri

IV 100/75. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri IV 100/75, çok sağlam bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Çeşitli hedef gruplarda çok yönlü kullanılabilir. Son derece uzun ömürlü bir yan kanal üfleyici ile sürülmektedir. Güçlü motoru nedeniyle sürekli

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 610 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 610 testo kısa kullanım kılavuzu 610 1. Koruma

Detaylı