Güçlü yanlarımızın altını çiziyoruz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Güçlü yanlarımızın altını çiziyoruz."

Transkript

1 Güçlü yanlarımızın altını çiziyoruz.

2 PARKER, ARTHUR PARKER VE CARL KLAMM OLMAK ÜZERE YALNIZCA İKİ KİŞİYLE KURULDU. BU İKİ KİŞİLİK GİRİŞİMİN BİR TEKNOLOJİK BAŞARI HİKÂYESİNE DÖNÜŞMESİ SIRASINDA HIZI YAVAŞLATAN ZORLUKLARLA VE BAŞARILARLA KARŞILAŞILDI. ANCAK ŞİRKETİN BÜYÜMESİNE IŞIK TUTAN UNSUR, HER ŞEYDEN ÖNCE ART PARKER IN GİRİŞİMCİ RUHU OLDU. ART, AİLE İLE DÜRÜSTLÜĞÜ, YENİLİK VE KARARLILIKLA BİRLEŞTİREN BİR KÜLTÜR YARATTI. BU REKABETÇİ VE ŞEFKATLİ KÜLTÜR BUGÜN HALA GÜÇLÜ BİR BİÇİMDE AYAKTA. PARKER, BU NEDENLE HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİNDE BİR DÜNYA LİDERİDİR.

3 HAYALİN Doğuşu. Art Parker, Cleveland, Ohio'da küçük bir makine mağazası olan Parker Appliance Şirketi ni kurdu. Şirket; kamyonlar, trenler, otobüsler, endüstriyel makineler ve yakın zamanda icat edilen uçaklar için pnömatik fren sistemleri üretecekti. Şirketin kuruluşundan yaklaşık 10 yıl önce, Art Parker, bir cihazın patentini aldı. Bu cihaz, makineler üzerinde hidrolik kontrol sağlıyordu. Bu patent, onun yaklaşık 160 patentinin ilkiydi.

4 Art, Birinci Dünya Savaşı'na katıldığında hayalini beklemeye almak durumunda kaldı. Savaştayken kamyonlardaki fren sistemlerinin yetersiz olması Art'ın dikkatini çekti. Fren sistemlerini geliştirme ilhamını buradan aldı. Parker'ın envanterinin tamamını taşıyan bir treyler, Parker'ın büyük otobüs ve kamyon üreticilerine fren sistemlerinin yeteneklerini sunacağı fuara giderken Pittsburgh, Pennsylvania'nın doğusunda bir uçurumdan aşağı düştü. Art, iflasını duyurmak zorunda kaldı ancak hiç vakit kaybetmeden şirketini yeniden kurma çalışmalarına başladı HER ŞEY KAYBEDİLDİ. Azmi dışında.

5 1924 KARARLILIKLARINI Duyurdular. Şirketi yeniden kurma çabasıyla Art Parker, iki parçalı genişletilmiş boru bağlantı parçası için bir patent başvurusunda bulundu. Binlerce uygulamada kullanılabilecek yeni bağlantı parçası yeni Parker Appliance Şirketi nin kuruluşu olacaktı. ABD donanması, Detroit Edison ve Goodyear Tire and Rubber ile birlikte Parker genişletilmiş boru bağlantı parçasını kullanmaya başladı. Art, uçak liderleriyle havacılık sektöründeki yoğun çalışmalarına başladı. Sektör liderleri çoğunlukla Parker bağlantı parçaları ve valflerini kullanacaktı.

6 1927 P A R K E R Kanatlandı. Charles Lindbergh, Spirit of St. Louis adlı uçağıyla ilk Atlantik aşırı uçuşunu Parker'ın yakıt sistemiyle yaptı. Bu tarihi olay, Parker'ın havacılık sektörüyle bugün hala devam eden olağanüstü ilişkisinin başlangıcı oldu. Art, ilk çalışanlarından biri olan ileri düşünceli ve kararlı Helen M. Fitzgerald ile evlendi yılında, evliliklerinin ikinci yılında oğulları Patrick Parker dünyaya geldi. Art ve Helen, daha sonradan üç çocuk sahibi daha olarak neşeli, sevgi dolu bir aile kuracaktı.

7 Parker, Büyük Bunalım'da havacılık sektöründen aldığı kritik siparişler sayesinde ayakta kaldı. Çalışanlar zor zamanlarda ücretlerini düzenli aldı. Parker, iş gücünün büyümesiyle 1934 yılında daha önce Hupp Otomobil Tesisi olan ve Cleveland, Euclid Avenue üzerinde bulunan metre karelik binayı satın aldı.

8 Parker, İkinci Dünya Savaşı bonolarının satışına yardımcı olması için kendi dökümhanesinde bir resmi satışçı maskotu olan "Parkie"yi yarattı. Parker, 1939 yılında 40 patent ve 3 milyon dolarlık satışıyla ülkenin orduya katılma çağrısına yanıt verdi. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Parker'ın tek bir müşterisi vardı: ABD hükümeti. Parker ürünlerine olan güvenin ve yeniliğin kanıtıydı. Parker, savaş gayretini desteklemek amacıyla, 1940'ta 910 çalışandan oluşan işgücünü 1941'de 2600'e çıkardı. 1940'daki 3 milyon dolarlık satış, 1945'te 21,9 milyon dolara çıktı. S A V A Ş GAYRETLERİNE Destek.

9 1945 Hayal HALA HAYATTA. 1945'in Yılbaşı günü Art Parker aniden öldü. Parker'ın faaliyetlerini sürdürmesi amacıyla, kurulun karşı yönde tavsiyelerine rağmen Helen Parker, kocasının hayat sigortası poliçesinden gelen 1 milyon dolarlık kazancı yeniden şirkete aktardı. Helen Parker yeni bir yönetim ekibi işe aldı ve birlikte farklı alanlara yönelmek gibi ileri görüşlü bir karar aldılar. Parker, Kore Savaşı'nda bir kez daha ABD'nin güvenilir müttefiki oldu. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana olağanüstü gelişim gösteren Parker ürünleri yüksek rağbet görüyor. Bu ürünler arasında uçak yakıtı ve hidrolik sistemler için yeni valfler, jet motoru bileşenleri ve uçaklara daha hızlı yakıt ikmali yapılmasını sağlayan cihazlar bulunuyor.

10 Pat Parker 1955'te şirkette tam zamanlı olarak çalışmaya başladı. Kore Savaşı sırasında ABD ordusundaki deniz ikmal subayı olarak savaş uçaklarında edindiği deneyim, Parker'da satış görevlisi olarak ona epey fayda sağlayacaktı KRİTİK Satın Alma. Parker, 1957 yılında lider silindir ve valf üreticisi, aile şirketi Hannifin Şirketi ni satın aldı. Satın alma, Parker'ın akışkan güç sistemlerinin tüm elemanlarını tedarik etmesini sağladı. Bu satın alma ile elde edilen geniş ürün yelpazesi, daha geniş endüstriyel dünya açısından kritik bir beceriydi.

11 1964 PARKER KENDİ İMKANLARINI YARATTI. Wall Street'te yer aldı. Parker, çok daha fazla sayıda satın almayla inanılmaz büyüme kaydetti. Şirket, benzersiz kültürü ve merkezi olmayan yönetim felsefesini koruyarak başarılı oldu. Parker hisselerinin ilk kez New York Borsası'nda ticareti yapıldı. Sadece iki yılda Parker, prestijli Fortune 500 şirketleri arasında yerini aldı. Pat Parker'ın şirket başkanı olmasıyla yeni bir dönem başladı. Şirkete, babası gibi aynı yenilikçi vizyonla liderlik etti.

12 1969 İNANILMAZ Seviyelere elde ULAŞILDI. edildi. BAŞARILAR Charles Lindbergh'ün tarihi Atlantik ötesi uçuşundan yalnızca 42 yıl sonra Apollo 11 aya iniş yaptı. Parker teknolojisi, iniş modülünün motorlarını kontrol etmeye yardımcı olarak bir kez daha önemli bir olayda yerini aldı.

13 Parker mühendisleri, Apollo 13 astronotlarını kurtarmak için NASA ile birlikte 24 saat çalıştı. Yüksek basınçlı depodan uzay aracı kabinine oksijen almanın bir yolunu bularak astronotların nefes almasını ve yuvalarına güvenle dönmelerini sağladılar. Parker, kötüye giden bir ekonomik dönemde, otomotiv sektörünün önemli oyuncularından biri olarak güçlü kalmayı başardı. Parker, 1975'te yeni logosunu tanıttı. Yeni tasarım, şirketin geleceğe dönük vizyonunu temsil ediyordu. Logo bugün halen kullanılıyor.

14 1980 Sıkı çalışma MEYVESİNİ VERDİ. Parker, 10 yıllık stratejik büyümenin ardından önemli bir dönüm notasına ulaştı: 1 milyar dolarlık satış. Bu, şirketi bekleyen gelişmelerin ümit verici bir göstergesiydi. Parker, Batı Almanya, Fransa, Norveç, Finlandiya, İtalya, Birleşik Krallık ve Avustralya'ya açılıp faaliyetlerine başladı. Tam olarak global bir işletme haline geldi.

15 Başkan ve CEO Duane Collins'in liderliğinde Parker, satın alma ve yeni tesisler kurma yoluyla global büyüme kararlılığını sürdürdü. Güçlü bir bağımsız idare edilen distribütör ağıyla desteklenen Parker, şu anda 120 ülkede müşterilerine hizmet ediyor. Parker 1993'te katma değerli hizmetlerinde, müşterilerin mağazaya gelerek onarım ve malzeme tedarik edeceği ParkerStore TM ve üreticiye giderek yerinde bakım ve onarım imkanı sağlayan HOSE DOCTOR ağı ile köklü bir değişiklik yaptı yılına gelindiğinde 1000 perakende mağaza açmıştı. Şu anda yaklaşık 3600 bağımsız idare edilen perakende mağazası bulunmaktadır.

16 Parker, 60 yıldan uzun bir süre Hupp Otomobil Tesisi'nde faaliyet gösterdikten sonra global merkez ofisini Cleveland yakınlarında Mayfield Heights, Ohio'da bulunan modern bir binaya taşıdı.

17 1997 HEPSİ BİR ARAYA GELDİ. Başarı İÇİN. 1993'ten 1997'ye kadar Parker global işletmeler halinde yeniden organize oldu. Bu kapsamda, bölge grup başkanları atayarak ve bir satış şirketi yapısı kurarak birden çok divizyona ait ürünlere sahip yerel müşterileri desteklemeye başladı. Bu, büyüme için önemli bir katalizör işlevi gördü: Satışlar neredeyse ikiye, kazançlar ise dörde katlandı.

18 2000 YENİ LİDER. DEĞİŞMEYEN PARKER Ruhu. Don Washkewicz Başkan ve Operasyon Direktörü olarak yönetimi devraldı. Yenilikçi Win Stratejisi yle şirkete yeni bir yol çizdi. Don, şirketin global tesislerine seyahat ederek mükemmelliyetçi uygulamaları keşfederdi. Fikir, bu kanıtlanmış araçları işletmenin tümünde uygulamak üzerine kuruluydu. Kötü bir ekonomik dönemde Win Strateji si, şirketi öncesi görülmemiş bir büyüme elde etme noktasında bir araya getirdi. Win Strateji si hız kazandı. ve 2005 yılında Parker'ın satışları. 8,2 milyar dolara ulaştı. Bu yaklaşım,. artık Parker'ın DNA'sının. vazgeçilmez bir parçası oldu..

19 2005 M İ R A S I Yaşatılıyor. 6 Temmuz 2005'te Pat Parker öldü. Pat'in liderliği şirket üzerinde muhteşem bir etki yaratmıştı. Espri anlayışı, mütevazılığı ve ilgisi, imalat tesislerinden ofislere kadar her yerde hissediliyordu. Pat de babası gibi yeniliğe arzu duyuyordu ve müşterilerine iş ortakları ve dostları olarak büyük bir bağlılık besliyordu.

20 2007 BİRLEŞME VE Fırsat. Parker, yeni bir marka stratejisini benimsedi. Bu strateji, şirketi dünya çapında birleştirecek bir programdı. Planda, müşterilerin üretkenliğini ve kârlılığını artırmak için müşterilerle iş ortaklığı kurma sözünü destekleyecek bir slogan bulunuyordu. YOUR PARKER Kültürü. Parker kültürü, kurucusu Art Parker örneğini yansıtmaya devam ediyor. Kazanan bir kültür, yalnızca katılımcı ve sağdık çalışanlar ve değerli müşterilerine derin saygıyla yaklaşan etkin liderlerle elde edilir. Parker, işini doğruluk ve dürüstlük ile bu şekilde yapmaktadır.

21 2013 PLANLARIMIZI DAİMA Gelecek İÇİN YAPIYORUZ. Parker, endüstriyel sensör teknolojisi ve Nesnelerin İnterneti; enerji şebekesi verimliliği ve giyilebilir robotik ürünlerin geliştirilmesi; yeni hız rekorları kıran yarış yatları, Formula Bir araçları ve elektrikli motosikletlerde ilerlemeye liderlik ediyor. HİDROLİK FİLTRASYON UZAY VE HAVACILIK MÜHENDİSLİK / SIZDIRMAZLIK ÜRÜNLERİ ENSTRÜMANTASYON AKIŞKAN BAĞLANTILARI OTOMASYON Parker, dünyanın en büyük mühendislik zorluklarını çözme konusundaki bağlılığı sayesinde insanlığa olumlu bir etki yaratmayı amaçlamaktadır.

22 Başkan ve CEO Tom Williams ile Başkan ve Operasyon Direktörü Lee Banks, ekip üyeleri, müşteriler ve hatta en büyük hissedarlardan alınan geri bildirimler doğrultusunda yeni bir Win Strateji si uyguladı. Bu strateji, yeni hedefler belirleyecek, çalışanları teşvik edecek ve Parker'ın birinci sınıf müşteri deneyimi modelini genişletecekti. Strateji, şirketin yeni başarı düzeylerine ulaşması için sağlam adımlar atmasını sağlıyor. FİKRİ Mülkiyet. Parker, inovatif tarihi boyunca 8000'den fazla patentle ödüllendirilerek sektörü şekillendiren bileşenler ve teknolojiler geliştirmiştir.

23 2017 PARKER 100. Yıl Dönümünü KUTLUYOR yılına ulaşan Parker; yaklaşık çalışanı, müşterisi, ürünü ve yıllık 11 milyar Doların üzerindeki satışıyla global bir işletme olmayı başarmıştır. Tek bir ürün ve sıfır müşteri ile yola çıkıp şaşırtıcı bir başarı elde etmiştir.

24

Dürüstlükle Kazanma. İtibarımızı Muhafaza Etme, Mali Gücümüzü Koruma

Dürüstlükle Kazanma. İtibarımızı Muhafaza Etme, Mali Gücümüzü Koruma Dürüstlükle Kazanma İtibarımızı Muhafaza Etme, Mali Gücümüzü Koruma Dürüstlükle Kazanma nın amacı, Parker ın itibarını muhafaza etmek ve mali gücümüzü korumaktır. Etik sahibi bir şirket ve güvenilir iş

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

Örgütsel Yenilik Süreci

Örgütsel Yenilik Süreci Örgütsel Yenilik Süreci TEKNOLOJİ VE İNOVASYON YÖNETİMİ -Hafta 5 Örgütsel Yenilikçilik Süreci-Planlaması Dr. Hakan ÇERÇİOĞLU 1 2 1 Örgütsel Yeniliğin Özellikleri Örgütsel bağlamda yenilik, örgütü ve üyelerini

Detaylı

Dünyanın En Zorlu Mühendislik Sorunlarına Çözüm Üretme.

Dünyanın En Zorlu Mühendislik Sorunlarına Çözüm Üretme. Dünyanın En Zorlu Mühendislik Sorunlarına Çözüm Üretme. Parker müşterileri ile işbirliği yaparak onların verimliliklerini ve karlılıklarını arttırır. Dünyanın En Zorlu MÜHENDİSLİK Sorunlarına Çözüm Üretme

Detaylı

Dünyanın En Zorlu Mühendislik Sorunlarına Çözüm Üretme.

Dünyanın En Zorlu Mühendislik Sorunlarına Çözüm Üretme. 10% Global Genel Merkez Parker Hannifin Corporation 6035 Parkland Boulevard Cleveland, Ohio 44124-4141 216 896 3000 EMEA Genel Merkezi Parker Hannifin Europe Sàrl La Tuilière 6 - CH-1163 Etoy, İsviçre

Detaylı

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1966 yılında, Koç Topluluğu, ilk Türk yapımı otomobil Anadol u Otosan A.Ş. fabrikalarında üretti. Büyük bir coşkuyla karşılanan ve üretildiği yıllar

Detaylı

YÜKSEK KALİTE TEKNOLOJİ YÜKSEK KALİTE HİZMET İLE BULUŞUYOR

YÜKSEK KALİTE TEKNOLOJİ YÜKSEK KALİTE HİZMET İLE BULUŞUYOR YÜKSEK KALİTE TEKNOLOJİ YÜKSEK KALİTE HİZMET İLE BULUŞUYOR Çoğu zaman görülmez asla vazgeçilmez Freudenberg Sealing Technologies Freudenberg Sealing Technologies 58 ülkede 37.000 in üzerinde çalışana sahip

Detaylı

YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ

YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ Kino-mo, Ergül Makina Sahne Sanatları Danışmanı Yeni Hologramlar 1000 lerce Reklam Noktası MÜŞTERİ DENEYİMİ ÖNEMLİDİR MÜŞTERİYE ÖZEL İLGİ ÇEKİCİ NET

Detaylı

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi Paneli

Detaylı

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER Önsöz Sevgili Çalışma Arkadaşlarım, Şirketimiz için net stratejik öncelikler ve iddialı hedef ler belirledik. Henkel de iş performansımızı arttırmamızda, önceliklerimizi

Detaylı

Baykal Makine Tanıtım Sunumu

Baykal Makine Tanıtım Sunumu Baykal Makine Tanıtım Sunumu İçindekiler Kurumsal Yapı Markalar, Global Faaliyet Ağı ve Pazar Konumu Teknoloji ve Yenilikler Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kurumsal Yapı Logo-Type Hakkımızda Misyonumuz Vizyonumuz

Detaylı

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyonumuz Müşterilerin ürünlerini ve çevrelerini korumak ve güzelleştirmek için güvendikleri, yüksek kalitede, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri tutarlı şekilde

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

H2020 Açılış Etkinliği TÜRKİYE ve AVRUPA: Araştırma ve Yenilik ile Birlikte Daha Güçlü. TÜBİTAK Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Başkan

H2020 Açılış Etkinliği TÜRKİYE ve AVRUPA: Araştırma ve Yenilik ile Birlikte Daha Güçlü. TÜBİTAK Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Başkan H2020 Açılış Etkinliği TÜRKİYE ve AVRUPA: Araştırma ve Yenilik ile Birlikte Daha Güçlü TÜBİTAK Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Başkan Orta Gelir Tuzağı Yenilik Ekonomileri * Bilgi yoğun teknolojiye odaklanma

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

ZF, TRW Otomotiv şirketini bünyesine katıyor

ZF, TRW Otomotiv şirketini bünyesine katıyor Sayfa 1/5, 29.09.2014 ZF, TRW Otomotiv şirketini bünyesine katıyor Birleşik şirket 30 MilyarAvro luk ciro ve 138.000 çalışan sayısına ulaşacak Kabul görmüş ürünleri, teknolojik avantaj, yakıt tasarrufu

Detaylı

ANALİZ TÜRKIYE DE ILERI TEKNOLOJIYI KIMLER GELIŞTIRIYOR?

ANALİZ TÜRKIYE DE ILERI TEKNOLOJIYI KIMLER GELIŞTIRIYOR? ANALİZ TÜRKIYE DE ILERI TEKNOLOJIYI KIMLER GELIŞTIRIYOR? 72 Fotoğraflar: Dünya Gazetesi Fotoğraf Arşivi Türkiye nin ihtiyacı olan yeni büyüme stratejisi için ileri teknolojili sektörlerde rekabet gücünü

Detaylı

Vizyon ve stratejiyi dönüştürmek: Dört bakış açısı

Vizyon ve stratejiyi dönüştürmek: Dört bakış açısı KAPLAN VE NORTON Vizyon ve stratejiyi dönüştürmek: Dört bakış açısı Finansal Finansal anlamda başarılı olmak için yarardaşlarımıza nasıl görünmeliyiz? Amaçlar Ölçüler Hedefler Girişimler Müşteri İç işletme

Detaylı

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN Stratejik Pazarlama Planlaması Tolga DURSUN 1 İŞLETME YÖNETİM SÜRECİ PLANLAMA UYGULAMA DENETLEME o Amaçları Belirleme o Strateji ve taktikleri belirleme Örgütleme Kadrolama Yürütme Performans sonuçlarını

Detaylı

Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak

Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak 1 Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak Invent Analytics Prof. Dr. Gürhan Kök Kurucu ve Bilim Danışmanı Gratis Erdem Özcan Tedarik Zinciri Direktörü 2 AJANDA A. Invent Analytics B.

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

STRATEJİ FORMÜLASYONU

STRATEJİ FORMÜLASYONU STRATEJİ FORMÜLASYONU ULUSLARARASI STRATEJİLER Uluslararası Strateji Uluslararası düzeydeki dağınık iştiraklere ait faaliyetlerin birbirlerinden bağımsız biçimde ve aynı zamanda ana şirket ile min koordinasyon

Detaylı

Şirket Sunumu

Şirket Sunumu Şirket Sunumu 2017 www.marcela.com.tr İçerik Marcela kimdir? Vizyonumuz ve misyonumuz Organizasyon yapısı Üretimimiz Çalışma ilkelerimiz Göstergeler 2 Marcela kimdir? Marcela, tekstil sektöründe yaklaşık

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

AvivaSa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Kuruluş ve Gelişimi

AvivaSa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Kuruluş ve Gelişimi AvivaSa Emeklilik ve Hayat A.Ş. HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan bu rapor SPK nın VII-128.1 nolu Pay Tebliği nin 29.Maddesi

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik İşletmelerin ihtiyacı olan girdilerin (hammadde, malzeme,

Detaylı

Tedarik Zinciri Performans Ölçümü

Tedarik Zinciri Performans Ölçümü Tedarik Zinciri Performans Ölçümü Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik Zinciri Yönetim Etkinliğinin Artırılmasında Kullanılan Performans Ölçüleri 1. Maliyet

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ Türkiye lojistik sektörü, sektörün dinamiklerini değiştiren çok önemli bir satın almaya sahne oldu. Borusan Lojistik, Türkiye nin önde gelen lojistik şirketlerinden Balnak ın hisselerinin tamamını satın

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ VİZYON BELGESİ (TASLAK) Türkiye 2053 Stratejik Lokomotif Sektörler MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ Millet Hafızası ve Devlet Aklının bize bıraktığı miras ve tarihî misyon, İstanbul un Fethinin

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v KÜRESEL GENİŞLEMEDE HİNDİSTAN PAZARI... 1

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v KÜRESEL GENİŞLEMEDE HİNDİSTAN PAZARI... 1 İÇİNDEKİLER Önsöz... v 1. ULUSLARARASI PERAKENDECİLİK KAVRAMI, PERAKENDECİLİKTE ULUSLARARASILAŞMA VE KÜRESEL TEDARİK... 1 KÜRESEL GENİŞLEMEDE HİNDİSTAN PAZARI... 1 1.1. ULUSLARARASI PERAKENDECİLİK TANIMI,

Detaylı

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI AKTEK GARAGE DÖKÜMANI Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon İŞ GELİŞTİRME VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYON BÖLÜMÜ 1 İÇERİK 1. Aktek Tarafından Belirlenmesi Gereken Adımlar... 4 1.1. Destek Verilecek Olan Sektörler

Detaylı

LOJİK Hidrolik Önce Kalite

LOJİK Hidrolik Önce Kalite 2012 LOJİK Hidrolik Önce Kalite Lojik Hidrolik Ltd. Şti. Hidrolik ve Pnömatik Malzeme İthalatı, Otomasyon ve Yağlama Sistemleri Tasarımı, Muhtelif Hidrolik Güç Üniteleri İmalatı alanlarında Mühendislik,

Detaylı

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz We create chemistry Kurumsal stratejimiz BASF nin hikayesi Kuruluş yılımız olan 1865 ten bu yana dünyamızla birlikte onun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için değişiyor ve gelişiyoruz. Şirket olarak sürdürülebilir

Detaylı

KoçSistem. İK Uygulaması

KoçSistem. İK Uygulaması KoçSistem İK Uygulaması 444 0 262 www.kocsistem.com.tr İK Uygulaması nedir? İnsan kaynakları ekiplerinin işe alım sürecinden başlayarak, tüm insan kaynakları fonksiyonlarında uçtan uca çözüm üretebilen

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ GENEL DESTEK PROGRAMI Programın Gerekçesi: Proje hazırlama kapasitesi düşük KOBİ ler ile KOSGEB hedef kitlesine yeni dahil olmuş sektörlerdeki

Detaylı

OTOMOBİLİ HENRY FORD MU İCAT ETTİ?

OTOMOBİLİ HENRY FORD MU İCAT ETTİ? OTOMOBİLİ HENRY FORD MU İCAT ETTİ? Otomobili Ford un icat ettiğini sanan çoktur ama bu yanlıştır. Ford, üretim bandını mükemmel hale getirip üretimi hızlandırarak otomobili ucuzlattı... İlk buharlı otomobil

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem Aktif Müşteri

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem Aktif Müşteri 1.000+ Çalışan 45 Ülke 800+ İş Ortağı 5.000+ Kişilik Ekosistem 85.000+ Aktif Müşteri Kişisel bilgisayarlar için uygulama yazılımları geliştirmek üzere 1984 yılında kurulan Logo, Türkiye nin yenilikçi yazılım

Detaylı

BM Fotoğrafı/Larry Barns GLOBAL IMPACT METLIFE TA KURUMSAL SORUMLULUK

BM Fotoğrafı/Larry Barns GLOBAL IMPACT METLIFE TA KURUMSAL SORUMLULUK BM Fotoğrafı/Larry Barns GLOBAL IMPACT METLIFE TA KURUMSAL SORUMLULUK Kurumsal sorumluluk; riskleri minimize edecek, mali gücü muhafaza edecek ve finansal taahhütlerimizi uzun vadede yerine getirmemize

Detaylı

İşletmenin temel özellikleri

İşletmenin temel özellikleri 5. Hafta İşletmenin Tanımı İşletme, üretim faktörlerini planlı ve sistematik bir biçimde bir araya getirerek mal ya da hizmet üretmek amacı güden üretim birimine denir. İşletmelerin temel özellikleri ve

Detaylı

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta Öğr. Gör. Murat BURUCUOĞLU Gerek üretim hattı için gereken malzeme ve hammaddeler, gerekse dağıtım için bekleyen tamamlanmış ürünleri genel olarak stok olarak tanımlamaktayız. Stoklar ekonomik gelişmenin

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri 900+ Çalışan 45 Ülke 800+ İş Ortağı 2.500 Kişilik Ekosistem 85,000 Aktif Müşteri Kişisel bilgisayarlar için uygulama yazılımları geliştirmek üzere 1984 yılında kurulan Logo, Türkiye nin yenilikçi yazılım

Detaylı

BÜYÜYÜN BÜYÜMEYE PROGRAMI PY 2012/2013

BÜYÜYÜN BÜYÜMEYE PROGRAMI PY 2012/2013 BÜYÜYÜN ve Kazanın PY 2012 / 2013 : Büyüme Yılı! Büyümeye Odaklanın YENİ PERFORMANS YILI İÇİN HEDEFİNİZ BÜYÜME OLMALI Amway Serbest Girişimcileri (ASG ler) olarak bu inanılmaz fırsatı değerlendirmek için

Detaylı

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM Liberty Mutual Insurance Group Amerika Boston merkezli Liberty Mutual Insurance Group, kurulduğu 1912 yılından bu yana insanların daha güvenli ve daha emniyetli hayatlar

Detaylı

Berner Türkiye. 27/Mayıs/ 2016; Konya Konferansı Sunumu

Berner Türkiye. 27/Mayıs/ 2016; Konya Konferansı Sunumu 27/Mayıs/ 2016; Konya Konferansı Sunumu Sunum İçeriği Berner Grup Yeni Dünya Yeni Müşteri Yeni Yaklaşımlar 2 Berner Grup 9.000 çalışan 60 yıllık tecrübe İnşaat ve Otomotiv Sektöründe ve Endüstri alanlarında

Detaylı

BELGELENDİRME HİBELER(1) DÖKÜMANLAR KREDİLER(2) HİBELER(1) KOSGEB HİBELER. Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım. Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi

BELGELENDİRME HİBELER(1) DÖKÜMANLAR KREDİLER(2) HİBELER(1) KOSGEB HİBELER. Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım. Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi HİBELER(1) BELGELENDİRME KREDİLER(2) DÖKÜMANLAR HİBELER(1) KALKINMA AJANSLARI HAZİNE HİBELERİ TARIMSAL KOSGEB HİBELER GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ 100.000 tl KOBİ Proje Destek Programı 150.000 Tematik Proje Destek

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUÇLARINI AÇIKLADI

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUÇLARINI AÇIKLADI TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 2009 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUÇLARINI AÇIKLADI Basın Bülteni 20 Ekim 2009 Konsolide Gelir 7,8 milyar TL yi aştı Türkiye nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojisi şirketi Türk Telekom

Detaylı

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI Bu program, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği, İş planı

Detaylı

ENDÜSTRİ 4.0. Hazırlayan: Sündüz GÖKÇEN

ENDÜSTRİ 4.0. Hazırlayan: Sündüz GÖKÇEN ENDÜSTRİ 4.0 Hazırlayan: Sündüz GÖKÇEN Endüstri Devrimine Genel Bir Bakış Endüstri 4.0, yeni teknolojilere, endüstriyel üretime ve üretim dünyasına yeni bir bakış içeriyor. Sanayi devrimi sadece bir kez

Detaylı

Ergonominin Amacı ve Goodyear Ergonomi Ekip Çalışmaları. Goodyear İzmit İş Güvenliği ve Çevre Bölümü

Ergonominin Amacı ve Goodyear Ergonomi Ekip Çalışmaları. Goodyear İzmit İş Güvenliği ve Çevre Bölümü Ergonominin Amacı ve Goodyear Ergonomi Ekip Çalışmaları Gönül YÜZBEY İş Güvenliği i ve Çevre MüdürüM ŞİRKET HAKKINDA 1898 de A.B.D nin Ohio eyaletinin Akron kentinde kuruldu. İsmini, vulkanizasyon işlemini

Detaylı

Yatırımcı Sunumu 2013 Yıl Sonu

Yatırımcı Sunumu 2013 Yıl Sonu Türkiye nin Teknoloji Markası Yatırımcı Sunumu 2013 Yıl Sonu M. Buğra Koyuncu İcra Kurulu Başkanı Gülnur Anlaş İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Mali İşler 14 Şubat 2014 Yasal Uyarı Bu sunum, Şirket

Detaylı

Business Game (İşletme Oyunu)

Business Game (İşletme Oyunu) Business Game (İşletme Oyunu) Business Game Şirketler iki çeşit ürün üretirler Tüm şirketler bu ürünleri aynı pazarda satarlar Müşteriler Pazar Oyunun başlangıcında, her takım tamamlayacağı senaryo hakkında

Detaylı

kültürel değişim gayreti Kültürel değişim ğş

kültürel değişim gayreti Kültürel değişim ğş Altı Sigma Nedir? Mühendis ve istatistikçiler tarafından ürün ve proseslerin ince ayarını yapmak için kullanılan ileri derecede teknik bir yöntem Müşteri ihtiyaçlarını kusursuza yakın karşılama hedefi

Detaylı

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR Bu fuar 5174 sayılı kanun gereğince TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ) denetiminde düzenlenmektedir CWIEME İSTANBUL HAKKINDA Türkiye ve çevresindeki bölgelerde iş

Detaylı

FABRiKALAR GÜNCEL ÜRÜNLER

FABRiKALAR GÜNCEL ÜRÜNLER TR MARKA Türk otomotiv sanayinin köklü firması Karsan, kurulduğu 1966 yılından bu yana, ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için Bursa da yer alan modern ve esnek

Detaylı

Ayşe Temiz Hadi Tolga Göksidan Mehmet Erdem Çorapçıoğlu

Ayşe Temiz Hadi Tolga Göksidan Mehmet Erdem Çorapçıoğlu Ayşe Temiz Hadi Tolga Göksidan Mehmet Erdem Çorapçıoğlu IX. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi/ANKARA 05 Mayıs 2017 1 TASNİF DIŞI TUSAŞ, TSKGV nın

Detaylı

BAŞARI HİKAYESİ. AVM Kişi Sayım ve Raporlama Yönetim Paneli

BAŞARI HİKAYESİ. AVM Kişi Sayım ve Raporlama Yönetim Paneli BAŞARI HİKAYESİ AVM Kişi Sayım ve Raporlama Yönetim Paneli Müşteri Corio, dünyanın perakende odaklı en büyük gayrimenkul yatırım şirketlerinden biridir. Alışveriş Merkezleri geliştirme, iyileştirme ve

Detaylı

MARYLAND HEIGHTS'DA ŞUBAT 2017'DE YAPILAN İLK ÇÖZÜMLER FORUMU

MARYLAND HEIGHTS'DA ŞUBAT 2017'DE YAPILAN İLK ÇÖZÜMLER FORUMU SCHATTDECOR SİZİN İÇİN NE YAPABİLİR? MARYLAND HEIGHTS'DA ŞUBAT 2017'DE YAPILAN İLK ÇÖZÜMLER FORUMU Flavio Nunes, Genel Müdür, Schattdecor Inc.: Schattdecor, Çözümler Forumu'ndaki sunumlarla bir kere daha

Detaylı

TÜRKİYE VE ESKİŞEHİR SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ

TÜRKİYE VE ESKİŞEHİR SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ TÜRKİYE VE ESKİŞEHİR SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ Savaş M. ÖZAYDEMİR ESO Yönetim Kurulu Başkanı 18 Mayıs 2015 ESOGÜ Türkiye nin Mevcut Durumu ve 2023 Hedefleri! İhracatımız artıyor, ancak yüksek teknolojili

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU

HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU Akışkan gücü, basınçlı akışkanların, ister sıvı ister gaz halinde olsun, enerjilerinden faydalanarak elde edilen güçtür. Sıvı veya gaz, yada somut olarak su veya hava, ancak

Detaylı

Nr. 514, September 2014 Neslihan Sargut nsargut@isravision.com +90 (212 ) 285 9745

Nr. 514, September 2014 Neslihan Sargut nsargut@isravision.com +90 (212 ) 285 9745 Yapay görme ile kalite sürekli denetim altında Yapay görme teknolojilerinin üretim dünyasına iki büyük faydayı birarada sunduğunu söyleyen ISRA Vision Vistek Genel Md. Yardımcısı Serkan Çakır, "Her üretimin

Detaylı

İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu. Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015

İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu. Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015 İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015 İndeks I. İnci Holding ve Grup Şirketleri II. Vizyon-Misyon III. Organizasyon Şeması IV. Tarihçe V. Operasyonlar VI.

Detaylı

Körfez Mah. Ankara Karayolu Cd. No.119 Birleşim İş Mrk. K.3 D. 306 İzmit, KOCAELİ T. T. M. W.

Körfez Mah. Ankara Karayolu Cd. No.119 Birleşim İş Mrk. K.3 D. 306 İzmit, KOCAELİ T. T. M. W. w w w. a s s a m u h e n d i s l i k. c o m Körfez Mah. Ankara Karayolu Cd. No.119 Birleşim İş Mrk. K.3 D. 306 İzmit, KOCAELİ T. T. M. W. 0262 331 87 00 0532 772 87 01 info@assamuhendislik.com KURUMSAL

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER)

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) 1.KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

Piyasalardaki Dalgalanma Otomotiv Sektörüne Nasıl Yansıyor?

Piyasalardaki Dalgalanma Otomotiv Sektörüne Nasıl Yansıyor? Piyasalardaki Dalgalanma Otomotiv Sektörüne Nasıl Yansıyor? Pınar ELMAS Otomotiv sektörü, ekonomide yarattığı katma değer, istihdama olan katkısı ve ilişkide bulunduğu diğer sektörlerdeki teknolojik gelişmenin

Detaylı

Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye

Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye Giriş Hat Bakımı AMAC Aerospace in en yeni hangarı Türkiye'nin Güney Batısında, popüler turizm destinasyonu Bodrum-Milas Havalimanı'nda yer almaktadır ve

Detaylı

İŞ BAŞ TE TE LIK KNOL AL O ANI Jİ H AMLESİ

İŞ BAŞ TE TE LIK KNOL AL O ANI Jİ H AMLESİ İŞ TE TEKNOLOJİ BAŞLIK ALANI HAMLESİ Ülkeler Teknolojiyle Büyüyor IDI (Bilişim Gelişim Endeksi) Skoru 10,0 9,0 8,0 İngiltere Finlandiya 7,0 Fransa 6,0 5,0 4,0 3, 0 5.00 0 10.00 0 Romanya TÜRKİYE Bosna-Hersek

Detaylı

AKSA ve AR-GE. Mustafa YILMAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş.

AKSA ve AR-GE. Mustafa YILMAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. AKSA ve AR-GE Mustafa YILMAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. İTÜ AR-GE SEMİNERLERİ 10.03.2010 KISACA AKSA AR-GE TÜRKİYE VE AKSA AKSA AR-GE MERKEZİ KARBON ELYAF PROJESİ

Detaylı

PATENT DEĞERLEME YÖNTEMİ

PATENT DEĞERLEME YÖNTEMİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI PATENT DEĞERLEME YÖNTEMİ VESTEL BEYAZ EŞYA SAN. TİC. AŞ. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEKLİ YENİLİK MODELİ SUNUM PLANI

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

8 Sosyal Etkinlikler. 9 Duyuru. 10 Kariyer Köşesi HABER SAYI: 1 HAZİRAN / 2015. Intercity İstanbul Park. Mayıs Etkinlikleri. Intercity İstanbul Park

8 Sosyal Etkinlikler. 9 Duyuru. 10 Kariyer Köşesi HABER SAYI: 1 HAZİRAN / 2015. Intercity İstanbul Park. Mayıs Etkinlikleri. Intercity İstanbul Park HABER SAYI: 1 HAZİRAN / 2015 1 Intercity İstanbul Park Mayıs Etkinlikleri 4 Intercity İstanbul Park Haziran Etkinlikleri 8 Sosyal Etkinlikler 9 Duyuru 10 Kariyer Köşesi Intercity Istanbul Park Mayıs Etkinlikleri

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Ekim 2017 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE DİJİTALLEŞME İLE İŞ MODELLERİ DÖNÜŞÜYOR Dünya nın en geniş

Detaylı

ZAMANIN RUHUNU OKUMAK

ZAMANIN RUHUNU OKUMAK KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU ZAMANIN RUHUNU OKUMAK KURUMSAL DEĞERLER Kurucumuz Vehbi Koç un belirlediği değerler, dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de Topluluğumuza yön vermeye devam edecektir. Müşterilerimiz

Detaylı

Sensör Birleştirme Eğitimi. Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın

Sensör Birleştirme Eğitimi. Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın Sensör Birleştirme Eğitimi Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın Operasyonel verimliliği en üst düzeye çıkarma Hızlı jet platformlar,

Detaylı

01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA

01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA 01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA Doğru yerdesiniz... HİDROLİK VE PNÖMATİK 2005 size yeni pazarların kapılarını aralayacak... Makina Mühendisleri

Detaylı

17. Çözüm Ortaklığı Platformu Stratejik CFO Olarak Sürdürülebilir ve Sağlıklı Büyüme

17. Çözüm Ortaklığı Platformu Stratejik CFO Olarak Sürdürülebilir ve Sağlıklı Büyüme 20. Aralık 2018 17. Çözüm Ortaklığı Platformu 17. Çözüm Ortaklığı Platformu Stratejik CFO Olarak Sürdürülebilir ve Sağlıklı Büyüme Swissotel The Bosphorus, İstanbul 20 Aralık 2018 «Yeni Normale» Hoş Geldiniz!

Detaylı

BURS ÖNCESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ

BURS ÖNCESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2018-2019 AKADEMİK YILI BURS ÖNCESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ ANKARA, 1 Ağustos 2018 İSTANBUL, 2 Ağustos 2018 Burs Programı 2018-2019 AKADEMİK YILI BURS ÖNCESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ

Detaylı

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir.

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir. FİRMA TANITIM Kuruluşundan itibaren doğru işi zamanında teslim etme anlayışı başarı odaklı yaklaşımıyla sektörün yetkin şirketlerinden biri haline gelmiştir. Şirket politikası gereği yalnız inşaat sektöründe

Detaylı

Teknoloji Partneri. Çözüm Ortağı

Teknoloji Partneri. Çözüm Ortağı Mühendislik Çözümleri OTO M A S YO N Teknoloji Partneri MÜHENDiSLiK Çözüm Ortağı DA N I S M A N L I K www.inovamuhendislik.net KURUMSAL Endüstride ve sanayide kullanılan ve üretilen makine, sistem ve ekipmanlarda

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik zinciri boyunca tedarik ve zinciri içinde müşteri tatmin düzeyini

Detaylı

Müşteri taleplerini genişletir ve projenin her aşamasında hem müşteriye hem de kullanıcıya fayda getirecek yenilikleri kurgular ve uygular.

Müşteri taleplerini genişletir ve projenin her aşamasında hem müşteriye hem de kullanıcıya fayda getirecek yenilikleri kurgular ve uygular. Euro-DMC Kimdir? Enerjisini başarılı olmanın verdiği hazdan ve eğlenerek çalışabilmesinden alan Euro/DMC ekibi, müşterilerine sağladığı esnek çözümler, keskin hedefler ve hedef kitleyi markayla bütünleştirebilme

Detaylı

Hidrolik & Pnömatik Sızdırmazlık Elemanları. Ürün Broşürü. Your Productivity Partner. www.kastas.com

Hidrolik & Pnömatik Sızdırmazlık Elemanları. Ürün Broşürü. Your Productivity Partner. www.kastas.com Hidrolik & Elemanları Ürün Broşürü www.kastas.com Your Productivity Partner Your Productivity Partner Kastaş'ın verimlilik ilkesi, rekabetçi fiyatlar ve hızlı teslimat süresi ile en iyi kaliteyi sunar.

Detaylı

TÜRKİYE'NİN BİLİM, TEKNOLOJİ, SANAYİ VE KALKINMA STRATEJİSİ ASST. PROF. DR. HAKKI ÇİFTÇİ (ÇUKUROVA UNİVERSİTY, TURKEY)

TÜRKİYE'NİN BİLİM, TEKNOLOJİ, SANAYİ VE KALKINMA STRATEJİSİ ASST. PROF. DR. HAKKI ÇİFTÇİ (ÇUKUROVA UNİVERSİTY, TURKEY) TÜRKİYE'NİN BİLİM, TEKNOLOJİ, SANAYİ VE KALKINMA STRATEJİSİ ASST. PROF. DR. HAKKI ÇİFTÇİ (ÇUKUROVA UNİVERSİTY, TURKEY) KITASALLAŞMA, BÖLGESELLEŞME ULUSALLAŞMA 3 Rekabet gücünün temel özellikleri şu

Detaylı

NCR MÜŞTERİ REFERANS PROGRAMI

NCR MÜŞTERİ REFERANS PROGRAMI NCR MÜŞTERİ REFERANS PROGRAMI İNOVASYON. DÖNÜŞÜM. BÜYÜME NCR, siz değerli müşterimizi, başarınızı NCR Çözümleri ve Servisleri ile paylaşmaya davet ediyor. NCR Müşteri Referans Programı, NCR teknolojisi

Detaylı

TİM AKADEMİ 2023 DENİZLİ

TİM AKADEMİ 2023 DENİZLİ TİM AKADEMİ 2023 DENİZLİ timakademidenizli@tim.org.tr 17 Şubat 2015 1 İhracat Milyar $ 22. yılımıza girerken, 26 ihracatçı sektörde faal 61.000 üyeli ihracatçılar ailesi olarak... 600 500 400 200 0 15,3

Detaylı

İnovasyon Projelerinin Stratejik Yönetimi. Dr. Merih Pasin

İnovasyon Projelerinin Stratejik Yönetimi. Dr. Merih Pasin İnovasyon Projelerinin Stratejik Yönetimi Dr. Merih Pasin 8.11.2018 ORTAK Dil ve Algı Eksikliği BÜTÜNSEL Yaklaşım Eksikliği STRATEJİK Yaklaşım Eksikliği ODAKLANMA Eksikliği ÜST YÖNETİM Sahiplenme Yetersizliği

Detaylı

KURUM İÇİ YER. HP de Kurum İçi Yer Değiştirme Felsefesi & Stratejimiz

KURUM İÇİ YER. HP de Kurum İçi Yer Değiştirme Felsefesi & Stratejimiz KURUM İÇİ YER DEĞİŞTİRME Şebnem Arıcan - İşe Alım Direktörü, MEMA Orta Doğu, Akdeniz, Afrika 1 Eylül 01 Copyright 01 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject

Detaylı

ZF Aftermarket, Automechanika da Vites Yükseltiyor

ZF Aftermarket, Automechanika da Vites Yükseltiyor Sayfa 1/5, 2016-09-13 ZF Aftermarket, Automechanika da Vites Yükseltiyor ZF Aftermarket, yeni marka stratejisini Automechanika da tanıtıyor Yenilikçi ürünler ve hizmet konseptleri büyümeyi de beraberinde

Detaylı

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ 2 Hidropar Ankara A.Ş. Hidropar Ankara A.Ş. 3 ENDÜSTRİYEL HİDROLİK MOBİL HİDROLİK Hidroliğin her alanında maksimum hız, kuvvet ve kontrol Üstün performans

Detaylı

İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI

İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI MAĞAZA GÖRSELLERİ 1 İŞ ORTAKLIĞI MODELİMİZ UCZ Mağazacılık iş ortaklığı modeli iki kuruluş arasındaki sürdürülebilir ve karşılıklı kazançlı ticari ilişkiyi ifade eder. UCZ Mağazacılık

Detaylı

worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü

worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü 444 0 262 www.kocsistem.com.tr worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü worksforce Saha Satış Otomasyonu çözümü, saha satış ekiplerinin rota bazlı bir satış planı üzerinden,

Detaylı