GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İBRAHİM YILMAZ ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İBRAHİM YILMAZ ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI"

Transkript

1 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İBRAHİM YILMAZ ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

2 GAZİANTEP ANKARA GAZİANTEP SYRİA IRAQ

3 NÜFUS Suriyeli Misafirlerimiz Birlikte Yaklaşık 2.5 M Nüfusa Sahiptir. Tarımda İstihdam Edile Nüfus dir.

4 SANAYİ 5 adet organize sa bölgesi den fazla fabrika Gaziantep bir sanay şehridir.

5 TARIM Aynı zamanda tarihi Mezopotamya topraklar üzerinde yer alan geniş o ve verimli topraklara sah tarım şehridir.

6 ULAŞIM Otoyollar Demir yolları Hava yolları İle Türkiye ve dünyanın her yer bağlıdır.

7 ARAZİ DAĞILIMI DAĞILIM MİKTARI (Ha) % İLİN YÜZÖLÇÜMÜ TARIM ARAZİSİ ÇAYIR MERA ORMAN ARAZİSİ TARIM DIŞIARAZİ

8 YETİŞTİRİLEN ÖNEMLİ BİTKİSEL ÜRÜNLER ÜRÜN ADI EKİLEN ALAN (Ha ) ÜRETİM (TON) ANTEPFISTIĞI BUĞDAY ZEYTİN ARPA ÜZÜM PAMUK KIRMIZI MERCİMEK

9 HAYVAN SAYILARI HAYVAN NEVİ SAYISI KÜÇÜKBAŞ HAYVAN BÜYÜKBAŞ HAYVAN KANATLI ARI KOLONİSİ

10 GAZİANTEP TE ÜRETİLEN BAZI ÜRÜNLERİN TÜRKİYE KIYASLAMASI SEKTÖRÜN ADI TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN MİKTAR (Ton / Yıl) GAZİANTEP ÜRETİMİ (Ton / Yıl) GAZİANTEP TÜRKİYE ORANI % Antepfıstığı ,0 Bulgur ,0 Makarna ,0 Kırmızı Pul Biber Zeytinyağı Buğday Unu Ayçiçek Yağı Mercimek

11 ARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI

12 KURULUŞ ebaşkanlığımız; ükşehir Belediye Meclisinin 15 Mayıs 2014 tarihinde yap umunda 196 sayılı kararı ile kurulmuştur.

13 FELSEFEMİZ. Gıda tarım vehayvancılık Bakanlığının tarım politikaları doğrultusunda faaliyet göstermek,. İlin tarımsal potansiyelini en üst derecede değerlendirebilmek için yönlendirici uygulamalarda bulunmak,. Önceden düşünülmeyen, zamana bağlı olarak veya anlık gelişen olaylara karşı proje geliştirmek ve uygulamak.

14 ORGANİZAYON ŞEMASI DAİRE BAŞKANI İSEL ÜRETİM ŞUBE ÜDÜRLÜĞÜ HAYVANCILIK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GIDA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İDARİ VE M İŞLER ŞEFL

15 BİTKİSEL ÜRETİM PROJELERİMİZ

16 ANTEPFISTIĞI ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ EPFISTIĞINDA GÜBRELEME pta ilimiz fıstık alanlarında, esin elementleri ihtiyacının iyapılmıştır. sonra Gübretaş firması dan YEŞİL ALTINadı altında fıstığına yönelik bir taban si üretilmesi sağlanmıştır.

17 ANTEPFISTIĞI ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ izde çiftçimize 100 er il altın gübresi demonstratif tte ücretsiz olarak ıştır. ile tarım sektörüne kı sağlanmıştır.

18 ANTEPFISTIĞI ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ EK AŞILAMA fıstığı üretiminde en önemli lardan birisi de döllenme emidir. fıstığı kendine döllek bir bitki ığından erkek ve dişi ağaçlar yrıdır. fıstığı bahçelerinde erkek eksikliğini gidermek amacıyla mızdan erkek aşılama projesi ılmıştır.

19 ANTEPFISTIĞI ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ izde 138 çiftçimize ait bahçelerde erkek aşılama faaliyetinde bulunulmu ile tarım kesimine TL. destek sağlanmıştır.

20 ANTEPFISTIĞI ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ KEK FİDAN DAĞITIMI emizde adet erkek fıstığı fidanı çiftçilerimize siz olarak dağıtılmıştır. ile Tarım kesimine TL sağlanmıştır.

21 ANTEPFISTIĞI ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ EPFISTIĞINDA BİYOTEKNİK MÜCADELE Antepfıstığı üretiminde hastalık ve zararlılarla mücadele son derece önemlidir. Antepfıstığı üretiminde karşılaşılan zararlılardan birisi de dal güvesidir Dal güvesi ile mücadele edilmediğ zaman % 30 lara varan oranda zara verebilir.

22 ANTEPFISTIĞI ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ ık ki dal güvesi ile mücadelede Tarım Bakanlığından ruhsatlı b amaktadır. Öte yandan ilaçlama zamanı bitkinin çiçek zam elmektedir.

23 ANTEPFISTIĞI ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ bu nedenle bir biyoteknik adelemetoduolanferomon k kullanımı ile antepfıstığında güvesi ile mücadele tılmıştır. üretilen 7 ilçemizde feromon tuzak dağıtımı tsiz olarak yapılmıştır. ile tarım kesimine TL ak aktarılmıştır.

24 YEREL ÇEŞİTLERİ KORUMA PROJESİ kapsamında.000 adet dolmalık Antep ve ilimize özgü sof tesi fidesi dağıtılmıştır. m çiftçimiz lanmıştır. ile tarım sektörüne ynak aktarılmıştır.

25 KIRMIZI BİBER ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ ilimiz Nurdağı ve İslahiye inde uygulanmaktadır. ile adet kırmızı fidesi üretilerek dağıtımı leştirilmiştir. ile tarım sektörüne 0 TL kaynak aktarılmıştır.

26 KIRMIZI BİBER ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ neksel üretimde ortalama dekara verim 1500 kg dolayında i üretim metotlarımızla kg. verim alınmıştır.

27 EVSİMLİK ÇİÇEK ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJES Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığımızın şehri leştirmek için kullanacağı mevsimlik çiçekler Gaziantep lmiştir.

28 TELLİ SİSTEM BAĞ TESİSİ PROJESİ cılığı geliştirmek amacıyla yüksek telli sistem bağ lmeye başlanmıştır. tesis

29 KURAKLIKLA MÜCADELE PROJESİ şehir Belediyemizce kuraklıkla ele amacıyla çiftçimize luk desteği verilmesine karar iş, ton buğday ve arpa dağıtımı yapılmıştır. dan çiftçimiz anmıştır. ile tarım kesimine 3 Milyon TL ağlanmıştır.

30 KİRAZ ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ şehir Belediyemizce Kiraz inin geliştirilmesi amacıyla rimize 60 ton taban gübresi iyapılmıştır. dan 120 çiftçimiz anmıştır. ile tarım kesimine TL ağlanmıştır.

31 HAYVANCILIK PROJELERİMİZ

32 KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ SÜT YEMİ DAĞITIMI coğrafyası küçükbaş hayvan iciliğine daha uygundur. ile gebe hayvanların yetersiz e nedeniyle yavru atmasını k ve süt verimini artırmak nmiştir. ile 9 ilçemizde Toplam ize ton koyun süt yemi ştir.

33 KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ S KEÇİSİ DAĞITIMI mize 25 şer KilisKeçisi, yemlik, sulukveyemdağıtımı yapılmış tarım kesimine TL. aktarılmıştır

34 HİJYEN SÜT MUTLU KADIN PROJESİ aş hayvanların sağımı genelde rımız tarafından yapılmaktadır. bu işi yapmak zorunda olan rımız çok büyük sıkıntılar ktadır. ımda hijyen mamaktadır. Bu nedenle süt, zulmaktadır.

35 HİJYEN SÜT MUTLU KADIN PROJESİ bu nedenler göz önüne alınarak Hijyen Süt Mutlu Kadın projesi gerçekleştirilm 00 kadın çiftçimize süt sağım makinası verilmiştir. rım kesimine TL. kaynak aktarılmıştır.

36 YEM BİTKİLERİ ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ HUMU DAĞITIMI cılığı desteklemek la toplam 35 ton fiğ ualınmıştır. izde toplam 350 Çiftçimize umu dağıtılarak dekar kimi gerçekleştirilmiştir. le tarım sektörüne ı sağlanmıştır.

37 YEM BİTKİLERİ ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ IR TOHUMU DAĞITIMI j üretimini desteklemek için 00 torba silajlık mısır tohumu arak çiftçilerimize dağıtımı çekleştirilmiştir. lçemizde toplam 500 Çiftçimize ır tohumu dağıtılarak ar alana mısır ekilmiş yaklaşık 000 ton silaj üretilmiştir. je ile tarım sektörüne katkı sağlanmıştır.

38 MERADA HAYVANLAR İÇİN SU TEMİNİ PROJESİ ralarımıza hayvan içme suyu tesisleri yapılmaktadır.

39 MERADA HAYVANLAR İÇİN SU TEMİNİ PROJESİ ada sondajla su çıkarılarak enerjisi panelleri ile dalgıç lar çalıştırılıp hayvanlar e suyu temin edilmiştir. rada sondaj işlemimiz lanmış ve su bulunmuştur. yılında işletmeye ktır.

40 VANI DAĞITIMI ARICILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ ile adet arı kovanı ve arıcılık meleri satın alınarak dağıtımı kleştirilmiştir. verilen üreticilerimize Halk Eğitim ezi tarafından Eğitim verilmiştir. den toplam 160 çiftçimiz lanmıştır. ile tarım sektörüne TL katkı nmıştır.

41 BAL ORMANLARI PROJESİ İşletme Müdürlüğü ile birlikte dekar alanda bal ormanı uştur.

42 TU DAĞITIMI ARICILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ u (phaceliaphacelia tanacetifolia am ), bal üretimi için ideal bir ir. ık 45 gün çiçekli kalan bu en arılar çok iyi bir şekilde e etmektedir earıyetiştiricileri Birliğine üye 400 kişiye kg. Arı otu iz dağıtılarak ekimi teşvik iştir

43 MOBİL MEZBAHANE bir hesaplamaya göre Kurban ında Gaziantep te; aş, büyükbaş hayvan yapılmaktadır. ygulama amacıyla 4 adet esimhane satın alınarak e konmuştur. aşlarımıza kasap hizmeti ek kurban kesimi sağlanmıştır.

44 ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ 0 çiftçimize Antepfıstığında Budama Eğitimi, çiftçimize Arı Yetiştiriciliği Eğitimi, çiftçimize Genel Çiftçi Eğitimi verilmiştir.

45 ÇİFTÇİ GEZİLERİ m 105 Kadın çiftçimiz ile eşlerinin Antalya Tarım Fuarı ve çe mesi sağlanmıştır.

46 GAZİANTEP TARIM FUARI ntep Tarım Fuarında stand ziyaretçilerimize yürütülen ler konusunda bilgi verilmiştir. iyaretçilere fide dağıtımı ştır.

47 PLANLANAN PROJELERİMİZ EL SULAMA FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ BAŞ DAMIZLIK HAYVAN ÜRETİM MERKEZİNİN KURULMASI Lİ MİSAFİRLERİMİZİN TARIM SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM EDİLEBİLMESİ İÇİN EĞİTİM ESİ FİDANI DİKİMİ ÜRETİMİNİN GELİŞTİRİLMESİ EK ÜRETİMİNİN GELİŞTİRİLMESİ RETİMİNİN GELİŞTİRİLMESİ TEMİZLEME ÜNİTELERİNİN KURULMASI

48 TEŞEKKÜRLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER A-HAYVANCILIK DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Bakanlar Kurulu Kararı MADDE 4- (1) Birime Destek 1 Sütçü ve kombine

Detaylı

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 04 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama Besilik Materyal Üretim Desteği(baş) 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü

Detaylı

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 1 3 MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ Mazot Gübre Destekleme Ürün Grupları Destekleme Tutarı Tutarı Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları,9

Detaylı

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 03 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile

Detaylı

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU HAZIRLAYAN DOÇ.DR.BERRİN FİLİZÖZ TOBB SİVAS İLİ AKADEMİK DANIŞMANI Sivas İli 28.6 bin metrekarelik toprağı ile ülkemizin toprak büyüklüğü sıralamasında 2. sıradadır.

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARIMSAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARIMSAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL SAYISI Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğümüz 04.06.2015 yılında kurulmuş olup; 1 Şube Müdürü 1 Ziraat Yüksek Mühendisi 3 Ziraat Mühendisi 1 Topograf 4HizmetAlımPersoneli, personelinden oluşan kadro

Detaylı

1926

1926 1926 1926 2011 YILI BİRİME DESTEK MİKTARLARI ALAN BAZLI DESTEKLEMELER (TL/da) 1 Tütüne Alternatif Ürün Desteği 120 2 Toprak Analizi 2,5 3 Organik Tarım Tarla bitkileri, Sebze, Meyve 25 Hayvancılık,

Detaylı

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR ERZURUM ġubat- 2010 İLİMİZİN GENEL DURUMU ARAZĠ DAĞILIMI ALAN ARAZĠNĠN CĠNSĠ (hektar) % ĠĢlenebilen Tarım arazisi 460.252 18,2 Çayır-Mera

Detaylı

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ 12.01.2016 İZMİR KURULUŞ KANUNU Tarım Kredi Kooperatiflerinin temelleri 1863 yılında Memleket Sandıkları adı altında Mithat Paşa tarafından atılmıştır. 1972 yılında çıkarılan

Detaylı

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 05 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme (TL/baş) Suni Tohumlama (TL/baş) Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile etçi ırkların melezleri anaç sığır Etçi ırklar anaç

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

Tarım Sayımı Sonuçları

Tarım Sayımı Sonuçları Tarım Sayımı Sonuçları 2011 DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ İstatistik ve Araştırma Dairesi Ocak 2015 TARIM SAYIMININ AMACI Tarım Sayımı ile işletmenin yasal durumu, arazi kullanımı, ürün bazında ekili alan, sulama

Detaylı

GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ

GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ Bekir ENGÜRÜLÜ Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Haziran 2016 SUNUM PLANI DÜNYADA TARIMIN GÖRÜNÜMÜ TÜRKİYE TARIMINA BAKIŞ

Detaylı

A R A Z İ V A R L I Ğ I ALAN(Ha) PAYI(%) Tarım Arazisi (Kullanılmayan hali Araziler Dahil) (*) 254.960 44,7. Çayır Mera Alanı (*) 65.

A R A Z İ V A R L I Ğ I ALAN(Ha) PAYI(%) Tarım Arazisi (Kullanılmayan hali Araziler Dahil) (*) 254.960 44,7. Çayır Mera Alanı (*) 65. TARIMSAL YAPI 1. İlin Tarımsal Yapısı İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 28.651 çiftçi ailesinden 141.077 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2013 yılı Bitkisel ve Hayvansal in

Detaylı

TARIM. 2013 2005 2010 2013 Ürünler Ekilen. Ekilen. Ekilen. Üretim(ton) Üretim(ton) alan(da) alan(da) alan(da) Tahıllar

TARIM. 2013 2005 2010 2013 Ürünler Ekilen. Ekilen. Ekilen. Üretim(ton) Üretim(ton) alan(da) alan(da) alan(da) Tahıllar TARIM Bölgesi nde ve de Tahıllar ve Diğer Bitkisel in Alan ve Üretim Miktarları (Seçilmiş ) 2005-2010-2013 TÜRKİYE 2005 2010 2013 2005 2010 2013 Tahıllar / TÜRKİYE (%) 2005 2010 2013 Buğday (Durum) 5.907.280

Detaylı

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek.

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek. Çiftçiye, bu yıl verilecek tarımsal destekler belirlendi Bakanlar Kurulu'nun ''2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar''ı, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı 22.11.2016 / ERZURUM TARIMSAL DESTEKLEMELER Bilgehan ÖZEN Ziraat Yüksek Mühendisi HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tel : 0312 258 73 47 Faks : 0312 258 73 43

Detaylı

AKŞEHİR İLÇESİ TARIMSAL VERİLERİ

AKŞEHİR İLÇESİ TARIMSAL VERİLERİ AKŞEHİR İLÇESİ TARIMSAL VERİLERİ Hazırlayan Mücahit ORHAN 2011 -----1----- Yıl Toplam Alan (Dekar) =========== =========== TARIM ALANLARI Ekilen Tarla Alanı (Dekar) Nadas Alanı (Dekar) Sebze Bahçeleri

Detaylı

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 9,552.

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 9,552. HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 0/0/2007-3/2/2007 T.C. Sayfa: - 6 ARPA MTS 0.25 0.52 0.388 528,230.00 KG 205,006.24 04 ARPA TTS 0.38 0.42 0.4009 66,080.00 KG 26,494.00 3 ARPA HASARLI TTS 0.25 0.30 0.2862 65,000.00

Detaylı

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır.

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır. İzmir İlinin Son 5 Yıllık Dönemde Tarımsal Yapısı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ İzmir, sahip olduğu tarım potansiyeli ve üretimi ile ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Halen Türkiye de üretilen; enginarın

Detaylı

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Doç.Dr.Tufan BAL I.Bölüm Tarım Ekonomisi ve Politikası Not: Bu sunuların hazırlanmasında büyük oranda Prof.Dr.İ.Hakkı İnan ın Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Kitabından

Detaylı

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/07/2013. Tarih: Sayı: 7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/07/2013. Tarih: Sayı: 7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 31/0/2013 T.C. Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.69 0.55 8,69,225.00 KG 4,996,961.20 446 ARPA YEMLİK TTS 0.55 0.68 0.5835 5,660,349.9 KG 3,302,59.24 11 ARPA YEMLİK ı: 8,299,20.44

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler FINDIK ÜRETİCİLERİ ALAN BAZLI GELİR DESTEGİ Fındık Desteği 170 İyi Tarım Uygulamaları Desteklemeleri Meyve- Sebze Örtü Altı Süs Bitkileri, Tıbbı Aromatik Bitkiler

Detaylı

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 06 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ 3 4 Buzağı/Malak Çoban (Sürü Yöneticisi) İstihdam 4 ay ve üzeri buzağı/malak (8 İl) 350 TL/baş Soy kütüğü (8 İl) Döl kontrolü 500 TL/baş 50 (ilave)

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

TARIMSAL DESTEKLER DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TARIMSAL DESTEKLER DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Ankara -21 Ekim 2015 TARIMSAL DESTEKLER Sunum Planı 1- Türkiye Tarımı Genel Bilgiler 2- Tarımsal Destekleme Mevzuatı 3- Destekleme Kalemleri

Detaylı

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ 2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ SUNUM İÇERİĞİ Türkiye de Tarım Tarımsal girdi politikaları Tarımsal kredi politikaları Tarımsal sulama politikaları Tarımda 2023 Vizyonu 2 TÜRKİYE

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/03/2017. Tarih: Sayı: 3 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/03/2017. Tarih: Sayı: 3 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 1/0/2017 T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.85 0.76 177,520.00 KG 10,2.70 9 ARPA YEMLİK TTS 0.71 0.87 0.8171 8,202,410.00 KG 6,702,02.82 1 ARPA YEMLİK ı: 6,82,56.52 22 ARPA

Detaylı

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8.1. Ağaçlandırma: Bölgemiz imar planı içerisinde yeşil alan olarak ayrılan yerlerin çevre tanzimi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2009 yılı içerisinde

Detaylı

Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler

Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler 12 Mart 2011, ANTALYA Türkiye de tarım sektörü Temel Göstergeler Türkiye 2002 Tarım % Türkiye 2009 Tarım Nüfus (milyon)

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/08/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/08/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2017 T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.5 0.15,519,572.00 KG 6,949,956.96 25 ARPA YEMLİK MTS- 0.2 0.2 0.247 95,660.00 KG 7,7.75 1 GT ARPA YEMLİK TTS 0.7 0.9 0.415 6,114,13.00

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2016. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2016. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 6 ARPA YEMLİK MTS 0.58 0.70 0.683 777,530.00 KG 480,763.0 5 ARPA YEMLİK TTS 0.60 0.73 0.6523 655,730.00 KG 427,755.50 8 ARPA YEMLİK ı: 908,58.60 23 ARPA ı 908,58.60

Detaylı

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 0/0/2009-3/2/2009 T.C. Sayfa: - 8 ARPA MTS 0.26 0.50 0.396,008,2 KG 322,50.23 205 ARPA OFİS-A 0.37 0.37 0.3680,802,60 KG 663,386.06 2 ARPA TTS 0.30 0.47 0.3223 777,4 KG

Detaylı

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,720.

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,720. HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 0/0/2008 T.C. Sayfa: - 8 ARPA MTS 0.44 0.52 0.492 468,64.00 KG 230,406.30 87 ARPA TTS 0.47 0.49 0.4764 277,80.00 KG 32,059.60 8 ARPA BİRALIK ı: 362,465.90 95 ARPA YEMLİK ARPA

Detaylı

MURADİYE Nüfus Erkek Kadın Toplam Gürpınar Oran %52 % Kaynak: Tüik

MURADİYE Nüfus Erkek Kadın Toplam Gürpınar Oran %52 % Kaynak: Tüik Muradiye Tarihi: Muradiye, cumhuriyet ilanına kadar Kandahar ve Bargıri adıyla iki yerleşim birimi olarak anılırken cumhuriyet sonrası birleşerek Muradiye ismini almıştır. Tarihi ile ilgili fazla bilgi

Detaylı

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU 1.AMASYADA TARIMSAL YAPI İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 29.390 çiftçi ailesinden 146.948 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2011 yılı Bitkisel

Detaylı

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA İç Anadolu Bölgesinde Tarımsal Ormancılık Uygulamaları ve Potansiyeli Bölgenin Genel Özellikleri: Çok fazla engebeli bir yapıya sahip olmayan

Detaylı

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2010. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2010. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - ARPA YEMLİK MTS 0.39 0.3472 966,070.00 KG 335,433.97 77 ARPA YEMLİK OFİS-A 0.4 0.4 0.4093 66,400.00 KG 27,78.02 ARPA YEMLİK TTS 0.3 0.45 0.372 803,39.00 KG 298,230.75

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ HUBUBAT BUĞDAY 01/0/201 BUGDAY DİĞER DURUM - 31/0/201 T.C. Sayfa: 1-8 BUĞDAY HMS 0.95 0.99 0.9523 182,890.00 KG 14,161.90 3 BUGDAY DİĞER DURUM ı: 14,161.90 3 BUĞDAY ı 14,161.90 3 HUBUBAT 14,161.90 3 BAKLİYAT

Detaylı

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/06/2008. Tarih: Sayı: 6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/06/2008. Tarih: Sayı: 6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2008-30/0/2008 T.C. Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS 0.49 2.10 0.510 224,180.00 KG 114,45.50 32 ARPA YEMLİK TTS 0.45 0.5 0.4981 213,530.00 KG 10,358.70 17 ARPA YEMLİK ı: 220,824.20

Detaylı

Sağlıklı Tarım Politikası

Sağlıklı Tarım Politikası TARLADAN SOFRAYA SAĞLIKLI BESLENME Sağlıklı Tarım Politikası Prof. Dr. Ahmet ALTINDĠġLĠ Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ahmet.altindisli@ege.edu.tr Tarım Alanları ALAN (1000 ha)

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 16/01/2015. Tarih: Sayı: 2 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 16/01/2015. Tarih: Sayı: 2 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.66 0.70 0.6697 69,30.00 KG 46,366.00 4 ARPA YEMLİK TTS 0.68 0.68 0.6800 50,300.00 KG 34,04.00 1 ARPA YEMLİK ı: 80,570.00 5 ARPA ı 80,570.00 5 MTS 1.00

Detaylı

BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ

BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ Sayfa: 1-10 BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ FASÜLYE KURU FASÜLYE K.FASULYE BATTAL KG 6,340.00 25,956.00 51.91 K.FASULYE BATTAL Toplamı: 6,340.00 25,956.00 51.91 KURU FASÜLYE Toplamı: 6,340.00 25,956.00 51.91 FASÜLYE

Detaylı

ISBN: YAYIN NO: GAPUTAEM-K-01

ISBN: YAYIN NO: GAPUTAEM-K-01 TARIMSAL VERİLER TARIMSAL VERİLER GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü Tarımsal Ekonomi ve Politika Araştırmaları Bölüm Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır. Bu yayının 5846

Detaylı

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA Tar-Yat Birimi Destekler 2014 2003 2015 DGD - 387,2 Milyon TL Mazot 14,9 Milyon TL 152,7 Milyon TL ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLER Kimyevi Gübre

Detaylı

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK T.C. Sayfa: 1-8 ARPA MTS 0.54 0.57 0.5545 304,900.00 KG 19,054.10 31 ARPA SST-B 0.54 0.57 0.5570 233,20.00 KG 129,927.78 35 ARPA TTS 0.5 0.58 0.59 245,080.00 KG 138,928.80

Detaylı

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, Genel Yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık

Detaylı

TARSUS TİCARET BORSASI

TARSUS TİCARET BORSASI TARIMDA ÖZET BÜLTEN 2015 2015 YILI TARIMIN ÖZETİ TARSUS TİCARET BORSASI TARIMDA 2015 YILI ÖZETİ İstatistik Kurumu nun 2015 bitkisel üretim verilerine göre;önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 7/08/ /08/2017. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-8 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 7/08/ /08/2017. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-8 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-8 ARPA YEMLİK MTS 0.78 0.83 0.8203 3,863,527.00 KG 3,169,220.61 10 ARPA YEMLİK MTS- 0.82 0.82 0.8247 95,660.00 KG 78,887.75 1 GT ARPA YEMLİK TTS 0.79 0.86 0.8468

Detaylı

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 133,885.

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 133,885. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-9 ARPA YEMLİK TTS 0.64 0.66 0.6404 209,055.00 KG 133,885.50 2 ARPA YEMLİK ı: 133,885.50 2 ARPA ı 133,885.50 2 ÇELTİK ÇELTİK ÇELTİK İTHAL İTL 0.82 0.82 0.8236 794,100.00

Detaylı

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ 4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ Ekonomi: İnsanların geçimlerini sürdürmek için yaptıkları her türlü üretim, dağıtım, pazarlama ve tüketim faaliyetlerinin ilke ve yöntemlerini inceleyen bilim dalına ekonomi denir.

Detaylı

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 30/11/2013 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 30/11/2013 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri 01//2013-30//2013 Sayfa: 1-5 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.5473 1,305,400.00 KG 714,484.00 96 ARPA YEMLİK TTS 0.5950 291,420.00 KG 173,394.90 1 ARPA YEMLİK ı: 887,878.90 97 ARPA ı 887,878.90

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. 07/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 11/09/2015. Tarih: Sayı:

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. 07/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 11/09/2015. Tarih: Sayı: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.60 0.5865 254,8.00 KG 149,457.92 4 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.61 0.6030 756,090.00 KG 455,904.75 3 ARPA YEMLİK ı: 605,362.67 7 ARPA ı 605,362.67

Detaylı

SERTİFİKALI BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ

SERTİFİKALI BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ T.C. ERZURUM GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ SERTİFİKALI BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ ERZURUM Temmuz -2012 PROJEYİ HAZIRLAYANLAR Asuman DEVECİ Ziraat Mühendisi Hülya ÖZER Ziraat

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA BİRALIK MTS , KG 5,840.

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA BİRALIK MTS , KG 5,840. HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 0/0/200 T.C. Sayfa: - 23 ARPA BİRALIK MTS 0.40 0.40 0.4000 4,600.00 KG 5,840.00 ARPA BİRALIK ı: 5,840.00 ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.30 0.55 0.3857 22,469,82.00 KG 8,666,25.60

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 18/01/2016. Tarih: Sayı: - 22/01/2016 Satış Şekli

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 18/01/2016. Tarih: Sayı: - 22/01/2016 Satış Şekli HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.65 0.681 75,480.00 KG 48,16.00 ARPA YEMLİK TTS 0.72 0.72 0.7187 1,10.00 KG 22,501.00 1 ARPA YEMLİK ı: 70,664.00 4 ARPA ı 70,664.00 4 ÇELTİK

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 3 ARPA YEMLİK MTS 0.84 0.89 0.8720 237,540.00 KG 207,45.76 5 ARPA YEMLİK TTS 0.87.00 0.969 325,690.00 KG 298,64.30 3 ARPA YEMLİK TTS-GT 0.90 0.90 0.9000 33,500.00

Detaylı

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 0/0/2006-3/2/2006 Sayfa: - 7 ARPA MTS 0.22 0.29 0.2484 73,450.00 KG 8,727.72 250 ARPA TTS 0.23 0.28 0.2446 7,50.00 KG 28,743.00 5 ARPA BİRALIK ı: 20,470.72 255 ARPA BEYAZ ARPA

Detaylı

DURUM BUĞDAYI KG ,40 H.PŞ. 1 DURUM BUĞDAYI KG ,00 HMS 1

DURUM BUĞDAYI KG ,40 H.PŞ. 1 DURUM BUĞDAYI KG ,00 HMS 1 HUBUBATLAR BUĞDAYLAR DURUM BUĞDAYI 0.68 0.68 0.68 18.180 KG 12.362,40 H.PŞ. 1 DURUM BUĞDAYI 0.66 0.66 0.66 18.000 KG 11.880,00 HMS 1 BUĞDAY SERT 0.64 0.69 0.67 26.160 KG 17.580,40 H.PŞ. 2 BUĞDAY SERT 0.57

Detaylı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı 1 Kredilerde Son 8 Yılda 54 Kat Artış 2 Tarımsal Kredilerin Sektörel Dağılımı (%) 3 Son 7 Yılda 3,8 Milyon Çiftçiye 39 Milyar TL Kredi

Detaylı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 8 ARPA YEMLİK MTS 0.52 0.52 0.5200 2,000.00 KG,040.00 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.65 0.6453 997,574.00 KG 643,733.00 2 ARPA YEMLİK ı: 644,773.00 3 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ

Detaylı

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 3,609.

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 3,609. Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK OFİS-S 0.65 0.65 0.6511 1,286,120.00 KG 837,375.08 1 ARPA YEMLİK ı: 837,375.08 1 ARPA ı 837,375.08 1 MISIR MISIR MISIR MTS 0.71 0.71 0.7147

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 37,536.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 37,536. Tarih: HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.70 1.20 0.9409 1,224,21 KG 1,151,844.60 157 ARPA YEMLİK TTS 1.05 1.0238 126,72 KG 129,740.60 3 ARPA YEMLİK ı: 1,281,585.20 160 ARPA ı

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 29/08/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 29/08/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-9 ARPA YEMLİK MTS 0.67 0.67 0.6705 60,444.00 KG 40,529.40 1 ARPA YEMLİK ı: 40,529.40 1 ARPA ı 40,529.40 1 MISIR MISIR MISIR İRMİĞİ İHR 0.74 0.95 0.8011 492,250.00 KG 394,323.88

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam YAĞLI TOHUMLAR YAĞLI TOHUMLAR. Toplam KÜSPELER

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam YAĞLI TOHUMLAR YAĞLI TOHUMLAR. Toplam KÜSPELER HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK 2009 MTS 0.36 0.36 0.3557 39,485.00 KG 14,045.75 1 ARPA YEMLİK ı: 14,045.75 1 ARPA ı 14,045.75 1 SARI 2009 MTS 0.43 0.43 0.4304 126,860.00 KG 54,594.56

Detaylı

T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA BEYAZ , KG 4,275.

T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA BEYAZ , KG 4,275. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-9 ARPA TANE HMS 1.35 1.35 1.3500 1,500.00 KG 2,025.00 1 ARPA YEMLİK ı: 2,025.00 1 ARPA BEYAZ ARPA UNU HMS 1.90 1.90 1.9000 2,250.00 KG 4,275.00 1 ARPA BEYAZ ı: 4,275.00

Detaylı

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/10/2016 Şube Adı: Sayfa: 1-10 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat.

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/10/2016 Şube Adı: Sayfa: 1-10 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. - 31//2016 Sayfa: 1 - HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.73 0.6902 1,099,550.00 KG 758,864.20 79 ARPA YEMLİK ı: 758,864.20 79 ARPA ı 758,864.20 79 YULAF YULAF YULAF (1.GRUP) MTS 0.70 0.70

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 113,177.

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 113,177. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-11 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.70 0.5684 134,110.00 KG 76,226.00 4 ARPA YEMLİK TTS 0.65 0.75 0.7108 21,200.00 KG 15,069.00 4 ARPA YEMLİK ı: 91,295.00 8 ARPA ı 91,295.00 8 MISIR

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/12/2017. Tarih: Sayı: 12 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/12/2017. Tarih: Sayı: 12 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01//2017-31//2017 Sayfa: 1-18 ARPA YEMLİK 2017 MTS 0.74 0.90 0.8283 511,370.00 KG 423,574.40 13 ARPA YEMLİK 2017 TTS 0.80 0.90 0.8839 236,840.00 KG 209,350.00 3 ARPA İTHAL 2016

Detaylı

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/12/2016. Tarih: Sayı: 2 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/12/2016. Tarih: Sayı: 2 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/1/016-31/1/016 Sayfa: 1-11 ARPA YEMLİK MTS 0.83 0.757 1,675,898.00 KG 1,16,17.41 45 ARPA YEMLİK TTS 0.8 0.7535 686,580.00 KG 517,349.10 16 ARPA YEMLİK TTS- 0.68 0.75 0.6978

Detaylı

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 01/0/201-1/0/201 Sayfa: 1-9 ARPA MTS 0.70 0.70 0.7000 2,000.00 KG 1,400.00 1 ARPA TTS 0.68 0.69 0.6885 522,40.00 KG 59,701.5 4 ARPA BİRALIK ı: 61,101.5 5 ARPA ı 61,101.5 5 MISIR

Detaylı

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2013. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2013. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: - ARPA MTS 0.59 0.73 0.6777 268,40.00 KG 8,706.94 27 ARPA TTS 0.6 0.77 0.7073 78,37.00 KG 25,996.30 7 ARPA YEMLİK ı: 307,703.24 34 ARPA ı 307,703.24 34 MISIR MISIR MISIR

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR 2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, uygulanan politikaların

Detaylı

BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASI 2017 YILI. HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi

BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASI 2017 YILI. HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi AKHİSAR TİCARET BORSASI BRİFİNG RAPORU 2017 YILI HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi 2017 H ü r r i y e t M a h. 4 5 0 s k. N o : 1 0 3 A k h i s a r / M a n i s a AKHİSAR TİCARET BORSASI nın 2017

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 06/03/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 06/03/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-8 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.70 0.7000 10,650.00 KG 7,455.00 1 ARPA YEMLİK TTS 0.62 0.74 0.6855 237,620.00 KG 162,878.20 3 ARPA YEMLİK ı: 170,333.20 4 ARPA ı 170,333.20

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 08/12/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 08/12/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-8 ARPA YEMLİK MTS 0.81 0.90 0.8273 281,140.00 KG 232,597.70 5 ARPA İTHAL TTS 0.84 0.91 0.8506 408,800.00 KG 347,721.20 5 ARPA YEMLİK ı: 580,318.90 10 ARPA ı 580,318.90

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/06/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/06/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK TTS 0.50 0.50 0.5017 144,340.00 KG 72,409.00 1 ARPA YEMLİK ı: 72,409.00 1 ARPA ı 72,409.00 1 MISIR MISIR MISIR İRMİĞİ İHR 0.70 0.89 0.8194 52,500.00 KG

Detaylı

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat BUĞDAY YEMLİK , KG 37,950.

T.C. SUNGURLU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat BUĞDAY YEMLİK , KG 37,950. HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 01/0/013-8/0/013 T.C. Sayfa: 1-9 ARPA SST-B 0.65 0.68 0.6681 5,00.00 KG 3,473.96 ARPA TTS 0.68 0.69 0.689 73,010.00 KG 49,855.95 3 ARPA BİRALIK ı: 53,39.91 5 ARPA ı 53,39.91 5

Detaylı

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 45,111.

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 45,111. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2016-30/0/2016 T.C. Sayfa: 1-8 ARPA YEMLİK TTS 0.82 0.83 0.8250 54,680.00 KG 45,111.00 3 ARPA YEMLİK ı: 45,111.00 3 ARPA ı 45,111.00 3 MISIR MISIR MISIR SARI MTS 0.70 0.72

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 30/04/2015 Şube Adı: KARAMAN TİCARET BORSASI Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat.

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 30/04/2015 Şube Adı: KARAMAN TİCARET BORSASI Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-9 ARPA YEMLİK MTS 0.66 0.78 0.7103 1,037,30.00 KG 736,866.75 59 ARPA YEMLİK TTS 0.69 0.82 0.758 568,76.00 KG 29,315.11 28 ARPA YEMLİK ı: 1,166,181.86 87 ARPA BEYAZ

Detaylı

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN 2014 YILI MALİYETLERİ

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN 2014 YILI MALİYETLERİ T.C. TOKAT VALİLİĞİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ (NİKSAR İLÇESİ) BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN 2014 YILI MALİYETLERİ TOKAT-2015 İÇİNDEKİLER ÜRÜN ADI SAYFA NO

Detaylı

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MS , KG 25,832.

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MS , KG 25,832. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MS 0.55 0.75 0.6174 41,840.00 KG 25,832.00 5 ARPA YEMLİK ı: 25,832.00 5 ARPA ı 25,832.00 5 MISIR MISIR MISIR YEMLİK MTS 0.67 0.6083 3,847,905.00 KG

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa Yemlik 1 0,99 0,99 0,99 45.955,00Kg 45.635,06 HŞ ARPA 45.955,00 Kg 45.635,06 Buğday Yemlik Buğday Yemlik 2 0,88 0,95 0,89 42.240,00Kg 37.801,20 HŞ 4 0,87 0,91 0,90 69.305,00Kg 62.323,11

Detaylı

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ BOLVADİN TİCARET BORSASI. Şube Adı: Sayfa: 1-11 Maddelerin Cins ve Nev'ileri.

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ BOLVADİN TİCARET BORSASI. Şube Adı: Sayfa: 1-11 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. - 3/2/204 Sayfa: - HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.40 0.80 0.6629 3,88,005.00 KG 2,3,455.5 34 ARPA YEMLİK MTS 680.00 680.00 680.0000 30.00 TON 20,400.00 ARPA YEMLİK TTS 0.62 0.85 0.6963,037,840.00

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 01/0/2008 T.C. Sayfa: 1-10 ARPA BİRALIK MTS 0.50 0.50 0.5014 8,800.00 KG 4,412.50 2 ARPA BİRALIK TTS 0.34 0.53 0.5096 2,962,80.00 KG 1,509,3.69 9 ARPA BİRALIK ı: 1,514,150.19

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA TOHUMLUK TTS , KG 18,082.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA TOHUMLUK TTS , KG 18,082. ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-5 ARPA YEMLİK MTS 0.78 1.30 0.9571 1,497,130.00 KG 1,432,892.36 142 ARPA YEMLİK TTS 0.86 1.13 1.0028 371,080.00 KG 372,124.00 7 ARPA YEMLİK ı: 1,805,016.36 149 ARPA TOHUMLUK ARPA

Detaylı

Proje İle Yapılan Faaliyetler Elde Edilen Çıktılar Sonuç (Ekonomik Analiz)

Proje İle Yapılan Faaliyetler Elde Edilen Çıktılar Sonuç (Ekonomik Analiz) Eğitim Proje öncesi sadece Tarım İl Müdürlüğünden uzmanları tarımsal konularda muhtelif eğitimler vermiştir. Köylülere; Bağ ve bahçe bakımı, Meyvecilik, Yem bitkileri üretimi, Toprak tahlili, gübreleme

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/05/2017. Tarih: Sayı: 5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/05/2017. Tarih: Sayı: 5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-1 ARPA YEMLİK MTS 0.61 0.61 0.6100 329,800.00 KG 201,178.00 1 ARPA YEMLİK TTS 0.76 1.07 0.8736 87,17.00 KG 76,42.00 ARPA İTHAL OFİS-A 0.70 0.70 0.6997 12,843,120.00

Detaylı

TARIMSAL VERİLER Mart 2015

TARIMSAL VERİLER Mart 2015 T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü TARIMSAL VERİLER Mart 2015 İÇİNDEKİLER Gayrisafi Yurtiçi

Detaylı

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. 01/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 31/12/2012. Tarih: Sayı:

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. 01/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 31/12/2012. Tarih: Sayı: Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/01/20-31//20 T.C. Sayfa: 1-20 ARPA YEMLİK MTS 0.55 0.55 0.5500 11,420.00 KG 6,281.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.51 0.63 0.5588 1,477,243.00 KG 825,411.14 21 ARPA MTS 0.45 0.73

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER. Burhan DEMİROK Daire Başkanı

TARIMSAL DESTEKLER. Burhan DEMİROK Daire Başkanı TARIMSAL DESTEKLER Burhan DEMİROK Daire Başkanı İstanbul -18-Aralık-2014 TARIMSAL DESTEKLER Sunum Planı 1- Türkiye Tarımı Genel Bilgiler 2- Tarımsal Destekleme Mevzuatı 3- Destekleme Kalemleri 4- Destekleme

Detaylı

T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 93,536.

T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 93,536. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/207-3/0/207 T.C. Sayfa: - 9 ARPA YEMLİK MTS 0.45 0.90 0.8387,529.77 KG 93,536.96 4 ARPA YEMLİK ı: 93,536.96 4 ARPA ı 93,536.96 4 ÇELTİK ÇELTİK ÇELTİK BALDO MTS.30 2.8 2.0289

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/05/206-3/05/206 T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.7 0.85 0.7790 20,260.00 KG 56,78.60 ARPA YEMLİK ı: 56,78.60 ARPA ı 56,78.60 MISIR MISIR MISIR CİN İHR,075.20 KG MISIR CİN TTS.75

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/07/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/07/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 31/0/2012 Sayfa: 1-9 ARPA YEMLİK MTS 0.52 0.5 0.530 2,119,95.00 KG 1,125,08.33 1 ARPA YEMLİK TTS 0.53 0.62 0.5486 1,891,138.00 KG 1,03,42.55 56 ARPA YEMLİK ı: 2,162,559.88 3

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/09/2016. Tarih: Sayı: 10 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/09/2016. Tarih: Sayı: 10 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.65 0.78 0.6906 709,670.00 KG 490,069.35 12 ARPA YEMLİK TTS 0.68 0.75 0.6939 830,040.00 KG 575,931.90 8 ARPA YEMLİK ı: 1,066,001.25 20 ARPA ı 1,066,001.25

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/08/2018 Şube Adı: KARAMAN TİCARET BORSASI Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat.

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/08/2018 Şube Adı: KARAMAN TİCARET BORSASI Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat. 01/0/201 HUBUBAT. ARPA ARPA BİRALIK T.C. Sayfa: 1-10 ARPA BİRALIK TTS 0.6 0.6 0.600 31,520.00 KG 27,107.20 1 ARPA BİRALIK ı: 27,107.20 1 ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.0 0.9 0.356 2,70,330.00 KG 2,323,267.65

Detaylı

ADANA İLİ TARIMSAL ÜRETİM DURUMU RAPORU

ADANA İLİ TARIMSAL ÜRETİM DURUMU RAPORU ADANA İLİ TARIMSAL ÜRETİM DURUMU RAPORU Ağustos 2013, Adana Hazırlayanlar Sabahattin Yumuşak; Adana Güçbirliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Özkan Başlamışlı; Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi

Detaylı

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Yapılan çalışmalar 1- Çiftçi Kursları Sıra No 2014 YILI Kursun Konusu Açılan Kurs Sayısı Kursiyer Sayısı 1 Arıcılık Kursu 1 30 2 Süt

Detaylı

2016 YILI BRİFİNG RAPORU

2016 YILI BRİFİNG RAPORU a AKHİSAR TİCARET BORSASI 216 YILI BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASINA AİT 1/1/216-31/12/216 TARİHLERİ ARASI BİRİFİNG RAPORU 216 H A Z I R L A Y A N : A Y Ş E N İ L G Ü V E N AKHİSAR TİCARET BORSASI

Detaylı

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/08/2007. Tarih: Sayı: 8 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/08/2007. Tarih: Sayı: 8 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK T.C. Sayfa: 1-11 ARPA BİRALIK MTS 0.37 0.42 0.3996 142,50.00 KG 56,90.52 1 ARPA BİRALIK TTS 0.41 0.43 0.4244 54,360.00 KG 232,750.90 4 ARPA BİRALIK ı: 29,731.42 22 ARPA YEMLİK

Detaylı