A- VİLLA VE DAİRE TADİLATLARINDA UYULACAK KURALLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "A- VİLLA VE DAİRE TADİLATLARINDA UYULACAK KURALLARI"

Transkript

1 İŞ TURKUAZ EVLERİ SİTE KURALLARI Amaç: İş Turkuaz Evleri Sitesi sakinlerinin, güvenlik ve huzurunun sürekliliğini sağlamak amacıyla uyulması gereken temel kuralların tanımlanmasıdır. Kapsam ve Geçerlilik: Site dahilindeki, kiralanmış veya lisanslanmış kullanılan tüm ortak alanlar, taşınabilir ve taşınamaz tüm demirbaşlar da bu yönetmelik kapsamındadır. Bu yönetmelik, İş Turkuaz Evleri Sitesi sakinlerinin tamamı için geçerlidir. Ayrıca Site Sakini olmayan ve sitede geçici olarak bulunan kişiler ile site hizmetlerinde, görevli bulunan kişiler dahil olmak üzere, site içinde bulunan tüm kişiler için geçerlidir. Hatalı ve uygunsuz davranışlarda ısrar edilmesi ve tanımlı kurallara uyulmaması halinde, yürürlükteki yasal yaptırımlar ve hükümler uygulanır. Sorumluluklar: 1 Hazırlama ve Güncelleştirme: Yönetmeliğin hazırlanması ve güncelleştirilmesinden, İş Turkuaz Evleri Sitesi Yönetim Kurulu sorumludur. 2 Uygulama: Yönetmeliğin uygulanmasından, kapsam a dahil olan tüm kişiler ve taraflar sorumludur. 3-Uyulması Gereken Kurallar A- VİLLA VE DAİRE TADİLATLARINDA UYULACAK KURALLARI 1. Kat malikleri dairelerinde yapacakları tadilat ve yenilemeleri tadilat başlamadan en az 2 gün önce; - Yapılacak işin tanımını (projesini), - İşi yapacak olan firmaya ait bilgileri, - İş süresini (başlama ve bitiş tarihlerini), Yönetim Ofisine bildirmekle zorunludur.

2 2. Yönetim Site tadilat bildiriminin bir örneğini Güvenlik görevlilerine gönderecektir. Güvenlik görevlileri bildirim yapılmayan dairede iş yapacak olan firmaya giriş izni vermeyecektir. 3. Çalışmalar Pazar ve resmi tatil günleri dışında saatleri arasında yapılacaktır. Zorunlu haller dışında pazar günleri hiçbir işçi girişi ve çalışma yapılmasına izin verilmez. 4. Perde beton duvarlar, kolonlar, kirişler, elektrik tesisatı, sıcak - soğuk su ve pis su tesisatları üzerinde değişiklik ve bina güvenliğine zarar verebilecek bir işlem yapılmayacaktır. 5. Tadilat malzemeleri ve eşyaları sadece büyük asansör ile taşınacak ve diğer site sakinlerinin giriş çıkışına mani olunmamasına azami dikkat edilecektir. 6. Tadilat sırasında çıkan hafriyat ve atık malzemeler, koridorlar, kat araları ve bina önüne bırakılmayacak aynı gün site dışına çıkarılacaktır. Zorunlu hallerde ise, Kat malikleri tarafından yaptırılan tadilat sonrasında çıkan hafriyatların en geç 1 hafta içerisinde kaldırılması gerekmektedir. Site genel görünümünün korunması açısından alınmayan hafriyatlar yönetim tarafından aldırılacak ve ilgili işlemin faturası kat ve villa malikine rücu edilecektir. 7. Tadilat sırasında ve iş bitiminde teknik servis tarafından yapılacak olan kontrollerde binaya zarar verebilecek işlerin yapıldığı tespit edilmesi halinde yapılan değişikliklerin eski haline getirilmesi istenecektir. 8. Bina ortak alanları ve dış cephelerde bireysel tamir ve tadilat işlerine kesinlikle izin verilmeyecektir. 9. Yukarıdaki kurallar klima montajları, çanak anten için de geçerlidir. 10. Uzun süreli tadilat yapmayı düşünen kat maliklerinin okulların tatil olduğu dönem için planlama yapmaları uygun olacaktır. Sınav dönemlerinde tadilat yapılmamasına dikkat edilecektir. 11. Bu kuralların uygulanmasından işi yaptıran kat malikleri sorumludur. Site teknik servisi yapılan tüm tadilat işlerini kontrol etmeye yetkilidir. B- EŞYA TAŞINMASINDA UYULACAK KURALLAR: 1. Bloktan ayrılanlar ve bloğa yeni taşınanlar, taşınma işlemine başlamadan en az iki gün evvel Toplu Yapı Yöneticiliğine ve blok yöneticisine haber vermek zorundadır. Aynı gün içinde bir blokta birden fazla taşınmaya izin verilmeyecektir.

3 2. Taşınmalardan önce, taşınan tarafından taşınma taahhütnamesi doldurulacaktır. Bu taahhütname doldurulmadan taşınma işlemine izin verilmeyecektir. Kat malikinin bulunmadığı durumlarda taşıma işlemi gerçekleştiren firma taahhütnameyi imzalayacak ve kat maliki de bundan sorumlu olacaktır. İş/hizmet için taşıyacağı malzemeleri ve ürünleri, ilgili kata taşıma esnasında ve sonrasında, taşımanın sitenin açık ve kapalı alanlarında yol açacağı her türlü zarardan (asansör, merdiven boşlukları, site girişleri ve çıkışları, sitenin açık ve kapalı alanları, sitedeki araçlar ve malzemeler vb.) FİRMA sorumlu olacaktır 3. Taşınmalarda mevcut asansörler yük taşıma amaçlı olmadığı için kullanımlarına izin verilmeyecektir. 4. Taşınma işlemi bittikten sonra teknik personel tarafından Blok girişi, katlar ve asansör kontrol edilecek, taşıma esnasında hasar olup olmadığı tespit edilerek Yönetim e bildirilecektir. 5. Taşınma 09:00 18:00 saatleri arasında Pazar ve bayram günleri haricinde yapılacaktır. Araçlar saat ile arası siteye giriş yapacak, bu saatten sonra siteye giriş yapacak olan araçlar içeriye alınmayacaktır. C- TRAFİK VE OTOPARK KURALLARI: 1. Site içerisinde 20 km hız sınırlanmasına uyulması esastır. Site içi yollarda ve otoparkta, araç kullanımı sırasında azami dikkat sarf edilmelidir. 2. Site içerisinde ehliyetsiz araç kullanılması yasaktır. 3. Her konut sahibi, aracını kendi oturduğu ada/alan içindeki park yeri olarak belirlenmiş, park çizgileri arasına park etmelidir. Villa veya bloklarda oturan araç sahipleri, taraflara ayrılmış olan park alanları dışındaki yerleri zorunlu haller dışında kesinlikle işgal edemezler. 4. Otopark alanları her daire için bir araç park edecek şekilde planlanmıştır. Birden fazla aracı olan kişilerin diğer araçlarını kat maliklerine ayrılmış olan yerlere park etmemesi gerekmektedir. 5. Blok girişleri acil durumlarda ambülans ve itfaiye araçları için ayrıldığından blok girişlerine park edilmesi yasaktır. 6. Site içindeki park yerlerinin dolu olması halinde site dışına park edilecektir. 7. Misafir araçlarının site içerisine girerken ruhsatlarını ibraz etmeleri, kat ve villa maliklerinin misafirlerini önceden bilgilendirmeleri zorunludur. Otopark alanlarımızın sınırlı olması nedeniyle misafir araçlarının site dışında park edilmesi gerekmektedir.

4 8. Tamir bakım araçları, ilgili malzemelerini blok/villa önlerine indirdikten sonra araçlarını güvenliğin gösterdiği noktaya park etmek durumundadır. Park edilecek olan alan diğer maliklerin giriş çıkışını engellemeyecek şekilde olmalıdır. 9. Güvenlik görevlisi gerekli gördüğü durumlarda kat ve villa maliki dışındaki araçların ve kişilerin siteye girişini engelleyebilir. 10. Kamyon, traktör, iş makinesi v.b. gürültülü ve site yollarına hasar vermesi muhtemel olan araç ve cihazların siteye girmesi zorunlu haller dışında yasaktır. D- ÇÖPLERİN TOPLANMASI VE ATILMASINA İLİŞKİN KURALLAR 1. Çöpler, görevliler tarafından her sabah saat 08:30 da toplanacaktır. Çöp toplama saati dışındaki münferid çöp toplama talepleri, görevliler tarafından yerine getirilmeyecektir. 2. Konut dışındaki alanlarda kesinlikle çöp bulundurulmamalıdır. 3. Çöplerin, çevreyi kirletmemesi ve kötü koku yaymaması için, ağızları düğümlenerek kapatılmış sağlam poşetler içine konularak görevliye hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Delik çöp poşetleri sebebiyle çöp içindeki asidik sıvılar blok içlerindeki mermerlere zarar vermekte olup, gerekli durumlarda ilgili malikten bakım ve onarım bedeli talep edilecektir. 4. Çöp toplama saatleri dışında blok içlerine ve villa kapı önlerine çöp koyulması yasaktır. Bu saatler dışındaki çöpler, kat ve villa malikleri tarafından, belirlenmiş alanlardaki çöp konteynırlarına bırakılmalıdır. 5. Yangın merdivenine, sahanlıklara, koridorlara ve kapı önlerine çöp bırakmak yasaktır. 6. Çöp poşetlerine, konserve kutusu, kırık şişe, cam vb gibi zarar verici maddelerin atılması durumunda, ilgili malzemenin kağıt, gazete vb. ne sarılarak ilgili personele zarar vermeyecek şekilde teslim edilmesi zorunludur. İlgili kurala uyulmaması sebebiyle yaşanacak kaza durumlarında, yol, hastane vb. masraflar kat/villa malikinden talep edilebilecektir. 7. Geri dönüşüme tabi atıklar (cam, plastik, kağıt ve kullanılmış yağ) bu tür malzemeler ayrı poşetlere konulmak suretiyle kapı önlerine bırakılacaktır. D- DIŞ CEPHE VE BALKON İLE İLGİLİ KURALLAR: 1. Sitedeki düzen ve görünümün bozulmaması esastır. Bu amaçla, konutlarda orijinal dış görünümü bozacak değişiklik yapılamaz. Tapuya tescil yapılmış olan Toplu Yapı Yönetim planında da belirtildiği üzere binaların dış görünüşünde belirlenen renklerin dışına ve imara aykırı uygulamaların yapılması yasaktır. Ortaklaşa alınan kararı her konut sahibi eksiksiz olarak uygulamak zorundadır.

5 Verandaların Kapatılmasına İlişkin Kurallar a) Verandaların üzeri pergola tarzı sabit bir çatı ile örtülebilecektir. b) Yaptırılacak pergolanın çatı yüksekliği zemin kat tavan yüksekliğini aşmayacaktır. c) Çatı iskeleti, ahşap, alüminyum veya çelik profilden imal edilebilecek, taşıyıcı ayaklar ile iskeletin dışarıdan gözüken yüzeyleri ahşap doğramanın rengi ile uyumlu olacaktır. Alüminyum koyu kahverengi renk olacak ve kodu RAL 8016 dır. d) Taşıyıcı ayaklar bahçeye taşmayacak, veranda sınırları içinde bırakılacaktır. e) Saçaklar her bir yönden 40 cm den fazla teras sınırları dışına taşmayacaktır. f) Pergolanın üzeri cam veya shingle ile kapatılabilecek, kullanılacak shingle binanın mevcut çatı kaplama deseni ve rengi ile birebir aynı olacaktır. g) Kullanılacak elektrik tesisatının dış ortam şartlarına uygun seçilmesi gerekir. h) Üzeri kapatılan alanın İmar Yönetmeliği ne aykırı olmaması için, sabit tesis niteliğinde sayılmayan ve tamamen açılabilen cam balkon ile çevrelenmesi zaruridir (PVC, ahşap doğrama veya buna benzer bir malzeme ile tamamen veya kısmen sabit olarak yapılacak kapama işlemine izin verilmez). Villa 1. Kat Balkonlu Odanın Balkon Üzerinin Kapanmasına İlişkin Kurallar a) Balkonun üzeri pergola tarzı sabit bir çatı ile örtülebilecektir. b) Yaptırılacak pergolanın çatı yüksekliği çatı saçak seviyesini aşmayacaktır. c) Çatı iskeleti, ahşap, alüminyum veya çelik profilden imal edilebilecek, taşıyıcı ayaklar ile iskeletin dışarıdan gözüken yüzeyleri ahşap doğramanın rengi ile uyumlu olacaktır. Alüminyum koyu kahverengi renk olacak ve kodu RAL 8016 dır. d) Çatı örtüsünün saçakları her bir yönden 20 cm den fazla taşmayacaktır. e) Pergolanın üzeri cam veya shingle ile kapatılabilecek, kullanılacak shingle binanın mevcut çatı kaplama deseni ve rengi ile birebir aynı olacaktır. f) Kullanılacak elektrik tesisatının dış ortam şartlarına uygun seçilmesi gerekir. g) Üzeri kapatılan alanın İmar Yönetmeliği ne aykırı olmaması için, sabit tesis niteliğinde sayılmayan ve tamamen açılabilen cam balkon ile çevrelenmesi zaruridir (PVC, ahşap doğrama veya buna benzer bir malzeme ile tamamen veya kısmen sabit olarak yapılacak kapama işlemine izin verilmez). Villa Giriş Kapısı Önünün Kapatılmasına İlişkin Kurallar a) Bu bölümde bina alanını arttırmayacak şekilde cam balkon tarzı kaplamaya izin verilir. b) Kaplanacak alan bu bölümün üzerini örten ana yapıda mevcut çatı elemanı sınırları dışına taşamaz.

6 Villa Garaj Girişleri Önünde Kalan Açık Park Alanının Üzerinin Örtülmesine lişkin Kurallar Bu bölüm park edecek araçların dış hava şartlarından korunması amacıyla yalnızca üstten seyyar bir malzeme (açılır/kapanır tente gibi) ile örtülebilir, bu amaçla duvar örülmesi, ahşap veya PVC doğrama ile yan cephelerin tamamen kapatılması yasaktır E- ORTAK YAŞAM ALANLARININ KULLANIM KOŞULLARINA İLİŞKİN KURALLAR 1. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince yeşil alanlar ve tesisler ortaktır. Konut sahiplerince ortak alanlara hiçbir şekilde sınır konulamaz ve ayrım yapılamaz 2. Site içerisindeki ortak kullanıma açık alanların (yeşil alanlar, sosyal tesisler, spor tesisleri, havuz, yollar vb) temiz tutulması ve korunması, bu konuda gerektiğinde çocuklarımızın ve misafirlerimizin uygun şekilde uyarılması ve bilgilendirilmesi ortak hayatın bir parçası olarak görülmelidir. 3. Yeşil alanlar üzerinde genel görüntüye ve bütünlüğe ters düşecek farklılaşma yaratacak ilave herhangi bir bitki veya ağaç dikimi veya sökümü yapılamaz, bu konudaki talepler Site Yönetim Ofisi ne yapılmalıdır, uygulamalar ise ancak Site Yönetim Kurulu nun onayı ile yapılabilir. 4. Blok kat malikleri ve müstakil konut kat malikleri bağımsız bölümlerinde diğer kat maliklerini rahatsız edecek nitelikte toplantılar tertip edemezler, gürültülü hareketlerde bulunamazlar, özellikle saat 23:00 dan sonra televizyon, radyo, müzik seti veya tesisatını komşuları rahatsız edecek şekilde kullanamazlar. Nişan, düğün gibi istisnai sebeplerle düzenlenecek toplantılarda diğer kat maliklerini rahatsız etmemeye azami özen göstermek zorundadırlar. 5. Her binanın çatısında ortak kullanım için bir tek anten bulunabilir, bu konuda münferid uygulama yapılmamalıdır. 6. Site ortak alanlarında yönetim tarafından ortaklaşa organize edilecek toplantılar dışında, münferit toplantı ve tören düzenlenmesi, Site Yönetim Kurulu kararına tabidir. 7. Balkonlarda barbekü kullanımı ve yakımı, site sakinlerini ve komşularımızı rahatsız edebileceğinden yasaktır. 8. Kurutma, havalandırma vb amaçlarla, dış görünümü bozacak tarzda çamaşır vb eşya, balkon demir ve duvarlarına asılamaz, camdan sarkıtılamaz. Pencere önlerine veya başka bölgelere kesinlikle çamaşır vb asılamaz. Balkonlarını dışarıdan kötü görünecek şekilde depo gibi kullanamazlar.

7 9. Kat mülkiyeti kütüğünde mesken olarak gösterilmiş bulunan bağımsız bölümleri dans salonu, kahvehane, lokanta, dükkan, vb ticarethane şekilde kullanamaz bu amaçlarla hiçbir şekilde kiraya veremezler. 10. Balkon ve pencerelerden sigara, gıda artığı ve diğer istenmeyen maddelerin atılması, hali, kilim silkelenmesi yasaktır. 11. Bina ortak alanlarında, kapı önlerine ayakkabı, terlik vb, yangın hortumlarının ve yangın söndürme cihazlarının bulunduğu bölüme yangın güvenliğini engelleyecek bisiklet vb. eşyalar hiçbir suretle bırakılamaz. 12. Asansörlerde sigara içilmesi sakıncalı ve yasaktır. 13. Bağımsız bölümlerini satmak veya kiralamak isteyen malikler yönetim ofisine bilgi vermek suretiyle ilanlarını camlarına asabilirler. 14. Konutların kiraya verilmesi halinde, Site Yönetimi ne karşı tüm sorumluluklar konut sahibine ait olacaktır. Kat malikleri bağımsız bölümlerinde bizzat oturmuyorlarsa, tebliğ adreslerini, bu adresteki değişiklikleri ve bağımsız bölümde kiracı olarak veya başka bir sıfatla oturanların, Ad, Soyad ve iş adreslerini içeren kimlik bilgilerini en geç 15 gün içerisinde Yönetim ofisine bildirmek zorundadır. Tebligat adresini ve bundaki değişikliği Yönetime bildirmeyen kat malikinin Yönetimde mevcut son adresine yapılan tebligat geçerli sayılır. 15. Kat malikleri bağımsız bölümleri kiraya verdikleri takdirde, (kiracının iş adres ile kimlik bilgilerini) yönetim ofisine kiraya verdiği tarihden itibaren 15 gün içinde bildirmekle yükümlüdür. 16. Siteden uzun süreli ayrılışlarda, gerekli güvenlik önlemlerin alınabilmesi için Yönetim Ofisi'ne bilgi verilmesi gerekmektedir. 17. Site içerisinde satıcılar giremez, dolaşamaz ve satış yapmaz. 18. Herhangi bir spor kulübünün şampiyonluğu neticesinde, o kulübün bayrağı veya herhangi bir sembolü en fazla 30 gün süre ile asılı kalabilir. 19. Site içerisinde her çeşit silah kullanımı ve atımı yasaktır. 20. Site dâhilinde broşür dağıtımı vb yayımlar, Site Yönetiminin onayına tabidir, bu talepler önce Yönetim Ofisi ne yapılmalıdır. 21. Konutlarda sürekli çalışmak üzere işe başlayan kişiler yönetime bildirilmelidir. 22. Site dâhilinde araç yıkanamaz, dış temizliği yapılamaz. 23. Daire satın alan veya kiralayan kişilerin Siteye girişlerinde sorun yaşanmaması için, satış veya kiralama işlemi ile ilgili olarak önceden Yönetim Ofisi ne bilgi vermesi gerekmektedir. 24. Sitede oturan maliklerimiz ve kiracılarımızın araç plakalarını site yönetimine güvenlik kontrolü açısından bildirmeleri gerekmektedir.

8 F- AİDATLARIN ÖDENMESİNE İLİŞKİN KURALLAR 1. Aidatların, her ayın son gününe kadar, Türkiye İş Bankası A.Ş. Çayyolu Şubesi nezdinde açılan (IBAN: TR ) numaralı hesaba yatırılması gerekmektedir. Aidatların belirlenen zamanda ödenmesi esastır. Zamanında ödenmeyen aidatlar için, kanuni gecikme faizi (%5) uygulanır. Aidat borcu toplamı 3 ve üzeri olan site sakinleri aleyhine hukuki takip başlatılacaktır. 2. Sitemizde oturan kiracılar evlerini boşaltmadan birkaç gün önce Yönetim Ofisi'ne müracaat ederek, aidat ve diğer giderlere ait borcu yoktur yazısını alarak siteden ayrılmalıdır. Ödenmeyen aidat borçlarından kat mülkiyeti kanuna göre ev sahibi de sorumludur. 3. Bloklarda oturan sakinlerimizin bloklarına ilişkin blok yönetimince belirlenmiş olan blok aidatlarını bloğun banka hesabına yatırmaları gerekmektedir. G- SİTE PERSONELİNİN GÖREVLERİ 1. Site personelinin görev tanımları Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş olup her apartmanın girişinde bulunan duyuru panolarında, web sayfasında ilan edilmiştir. 2. Site sakinleri, sitede görevli personeli, görevleri başında iken özel amaçlar için kullanamazlar, talimat veremezler, istek ve önerilerini doğrudan Yönetim Ofisi ne yapılması esastır. H- EVCİL HAYVAN BAKILMASINA İLİŞKİN KURALLAR 1. Site sakinlerini besledikleri evcil hayvanların açıları ve sağlık kontrollerini yaptırmakla yükümlüdür. 2. Köpekler bina içinde koridorlar, merdiven sahanlıkları, asansörler de dahil olmak üzere tasma ile dolaştırılacak kesinlikle başıboş bırakılmayacaktır. 3. Asansörlerde kat sakinleri olduğunda evcil hayvanlarla birlikte girilmeyecek boş asansör gelmesi beklenecektir. 4. Köpeklerin vb. dairelerde ve bina içinde havlayarak komşuları rahatsız etmemesi sağlanacaktır. 5. Site içinde köpekler tasma ile dolaştırılacak başıboş bırakılmayacaktır. Evcil hayvanların tasmasız sitede gezdirilmesi durumunda ilgili mercilere bildirilecek olup, hayvanın siteden uzaklaştırılması sağlanacaktır 6. Köpeklerin, çocuk parklarına, yüzme havuzu bölgesi ve koşu yoluna sokulması kesinlikle yasaktır. 7. Çocuklarımızın sağlığı açısından sakıncalı olduğundan oyun alanlarında ve çimler üzerinde köpek dışkılarının bırakılması yasaktır ve sorumluluğu köpek sahibine aittir.

9 8. Pitbull, road wheıter gibi yasaklı köpek listesinde bulunan hayvanların site içerisinde beslenmesi yasaktır. Beslenmesi durumunda ilgili mercilere bildirilerek siteden uzaklaştırılması sağlanacaktır. I- HAVUZ VE SOSYAL TESİSLERİN KULLANIMA İLİŞKİN KURALLAR Havuz, basketbol ve tenis sahası vb. sosyal tesisler ve özel alanlarda, kurallara uygun hareket edilmesi ve tesislerin demirbaşlarının korunması esastır. 1. Tenis oynamak isteyen site sakinlerimiz mesai saatleri içerisinde Yönetim Ofisi nden mesai saatleri dışında güvenlik ofisinden temin edebilirler. 2. Basketbol ve tenis kortu gece kullanılmadığı zamanlarda tasarruf açısından elektrikleri kapatılacaktır. 3. Yüzme havuzu kullanımı giriş şartları her yıl Haziran ayının başında Site Yönetim Kurulu tarafından belirlenerek duyurulacaktır. 4. Yayınlanan kuralların önemli bir bölümü hijyenik bir havuza sahip olabilmemiz esasına dayanmakta olup, ortak menfaatlerimiz gereği bu kurallara uyulması gerekmektedir. HAVUZ BÖLGESİ KULLANIM KURALLARI 1. Yüzme havuzu Pazartesi günleri hariç diğer günler 10:00 20:00 saatleri arasında hizmete açıktır. 2. Yüzme havuzu ve havuz bölgesi sadece site sakinlerinin kullanımına açıktır. Havuz bölgesine misafir alınması Pazar günleri kesinlikle yasaktır. Hafta içi günlerde ise misafir girişine, havuzun doluluk oranına göre yönetimden onay alınması şartıyla, iki kişiden fazla olmamak kaydıyla ve belirli bir ücret karşılığında müsaade edilebilecektir. 3. Pazartesi günleri genel bakım ve ilaçlama yapılacağından havuz bölgesinin kullanımına izin verilmez. 4. Havuz bölgesi piknik alanı şeklinde kullanılamaz, mangal yakılmasına kesinlikle müsaade edilmez. 5. Havuz bölgesine cam şişe içinde içecek getirilmesi yasaktır. Havuz bölgesine alkollü gelinmesi ve havuz bölgesinde alkollü içecek alınması yasaktır. 6. Havuz bölgesinde belirlenen oturma alanları dışındaki yerlerde masa kurulamaz, şezlong ve güneşliklerin yerleri genel görünümü bozacak şekilde değiştirilemez. 7. Güneşlenme bölgesine kedi, köpek, kuş v.b. gibi evcil hayvan getirilemez. 8. Güneşlenen ya da havuzu kullanan site sakinlerinin kişisel eşyalarının güvenliğinden site yönetimi ya da güvenlik personeli sorumlu değildir. 9. Havuz çevresinde ve güneşlenme bölgesinde koşulmaz ve tehlikeli şekilde şakalaşılmaz. 10. Güneşlenme bölgesinde kalabalık arttığında, çok önceki saatlerde gelip bölgeyi kullanan site sakinleri, yerlerini yeni gelenlere bırakarak, başkalarının da bölgeden yararlanmalarına imkan verecek itinayı göstermelidirler. 11. Havuza sadece havuz kıyafeti ile girilebilir.bone kullanılması zorunludur. 12. Yüzme bilmeyenlerin havuza girmeleri yasaktır.

10 13. Havuza her girişte duş alınması ve ayak havuzunda ayakların dezenfekte edilmesi zorunludur. Soyunma odaları ve tuvaletler bölgesinden dönüşte havuza girilmek istendiğinde ayak dezenfektan havuzu mutlaka kullanılmalıdır. 14. Bebekler, ancak özel üretilmiş havuz bezleri kullanılarak havuza sokulabilirler yaşından küçük çocukların ebeveynleri veya bir yetişkin gözetiminde havuza girmeleri gerekmektedir. Yüzme bilmeyen çocuklar için gereken emniyet tedbirlerinin alınmasından ebeveynleri sorumludur. 16. Açık yarası ve bulaşıcı hastalığı bulunanlar havuzu kullanamazlar. 17. Havuz suyuna tükürülmemeli ve havuz suyu ile ağız-burun temizliği yapılmamalıdır. 18. Yüzme havuzunun her noktası 150 cm. derinliğinde olup, havuza atlamak sakatlanmalara ve yaralanmalara neden olabileceğinden, havuza atlayarak girilmemelidir. 19. Havuzu kullanan site sakinlerinin can güvenliğinden site yönetimi sorumlu değildir. 20. Havuz bölgesinden faydalananlar yukarıda yer alan tüm maddeleri kabul etmiş sayılırlar. 21. Havuz kullanım kurallarından herhangi birine uymamakta ısrar edenlerin giriş kartları iptal edilerek havuzu kullanmaları engellenecektir ve daha fazla aidat borcu olanlar havuzdan yararlandırılmayacaktır. 23. Havuz sezonu başında site sakinleri havuzda kullanılmak üzere almış oldukları havuz giriş kartlarını ait olduğu yılın bandrolünü almaları gerekmektedir. J- GÜVENLİK sayılı Özel Güvenlik Yasası gereği Ankara Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün 10 Şubat 2010 tarihli 754 no lu Özel Güvenlik İzin Belgesi ile sitemiz bünyesinde Özel Güvenlik Hizmeti alınmaktadır.. Güvenlik konusu ayrı bir yönetmelikle detaylandırılmıştır. Güvenlik personelinin gerek sitemizi daha iyi koruyabilmeleri ve gerekse genel anlamda daha iyi hizmet verebilmeleri için güvenlik yönetmeliğindeki konulara da gereken hassasiyeti göstermemiz gerekmektedir sayılı Özel güvenlik yasası gereği aşağıdaki yetkileri haizdir Özel güvenlik görevlilerinin yetkileri: a) Koruma ve güvenliğini sağladıkları alanlara girmek isteyenlere KİMLİK SORMA duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme. b) 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun 127 nci maddesine göre yakalama ve yakalama nedeniyle orantılı arama. c) Görev alanında, haklarında yakalama, tutuklama veya mahkûmiyet kararı bulunan kişileri yakalama ve arama. d) Yangın, deprem gibi tabiî afet durumlarında ve İMDAT istenmesi halinde görev alanındaki işyeri ve KONUTLARA girme. e) Genel kolluk kuvvetlerine derhal bildirmek şartıyla, aramalar sırasında suç teşkil eden veya delil olabilecek ya da suç teşkil etmemekle birlikte tehlike doğurabilecek eşyayı emanete alma.

11 f) Terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanete alma. g) Kişinin vücudu veya sağlığı bakımından mevcut bir tehlikeden korunması amacıyla yakalama. h) Olay yerini ve delilleri koruma, bu amaçla Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun 168 nci maddesine göre YAKALAMA. i) Türk Medeni Kanununun 981 inci maddesine, Borçlar Kanununun 52 nci maddesine, Türk Ceza Kanununun 24 ve 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (1) ve (2) numaralı bentlerine göre ZOR KULLANMA 2- Sakinlerimizin siteye girişlerinde araçlarını sticker veya kumandayı yönetim ofisinden temin etmeleri gerekmektedir. 3- Sitemizde 2016 yılında kurulumu gerçekleştirilen kamera sistemi mevcut olup sitemizin tüm sınırlarını, giriş kapılarını, oyun parkını kapsamaktadır. K- SİTE SAKİNLERİNİN KİMLİK BİLDİRİMİNDE BULUNMA ZORUNLULUKLARI 1774 sayılı KİMLİK BİLDİRME KANUNU hükümleri gereği sitede oturan maliklerin ve kiracılarımızın kimlik bildirimlerini yönetim ofisine bildirmekle yükümlüdür. İlgili kanun maddesi aşağıda özetlenmiştir. Madde11 - Kat mülkiyetine tabi taşınmaz mal yöneticileri ve kapıcıları, binalarında bildirim dışı kimselerin oturup oturmadığını, çalışıp çalışmadığını, garaj, kömürlük, boş daire gibi bölümlere saklanmalar, sığınmalar, bazı eşya veya maddeleri gizlemeler olup olmadığını kontrol etmekle yükümlüdürler. Bütün kat sahipleri ve kiracıları ile binada çalışanlar bu konularda yöneticiye yardımcı olmak ve gereken bilgileri vermek zorundadırlar. Yönetici ve kapıcıların, bu Kanuna aykırılıkları ve diğer şüpheli gördükleri hususları, bağlı oldukları genel kolluk örgütüne bildirmeleri gereklidir.

5-Blok girişleri acil,ambülans ve itfaiye için ayrıldığından blok önlerine kesinlikle park edilmeyecektir.

5-Blok girişleri acil,ambülans ve itfaiye için ayrıldığından blok önlerine kesinlikle park edilmeyecektir. TRAFİK VE OTOPARK KURALLARI: 1-Site içi yollarda azami hız 20 km dir. 2-Site içinde trafik ve yönlendirme işaretlerine uyulması zorunludur. 3-Site sakinleri araçlarını sadece otopark alanlarına park edeceklerdir.

Detaylı

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz.

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz. Kat maliki veya kiracı olarak oturduğunuz konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşamanız ve konutlarınızın kıymetinin artmasını istiyorsanız site yönetimi tarafından konulan kurallara mutlaka riayet etmeniz

Detaylı

DÜZCE MEMUR SEN EVLERİ SİTE YÖNETMELİĞİ

DÜZCE MEMUR SEN EVLERİ SİTE YÖNETMELİĞİ DÜZCE MEMUR SEN EVLERİ SİTE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanım ve Geçerlilik Amaç Madde 1 Memur Sen Evleri sakinlerinin, güvenlik ve huzurunun sürekliliğini sağlamak amacıyla uyulması gereken

Detaylı

SİTE YAŞAM REHBERİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON: Sayın Site Sakinlerimiz,

SİTE YAŞAM REHBERİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON: Sayın Site Sakinlerimiz, SİTE YAŞAM REHBERİ Sayın Site Sakinlerimiz, Değeri hızla yükselen, konumu nedeni ile her gün değer kazanan, çağdaş yaşamın gerektirdiği koşulların hızla oluşturulmaya çalışıldığı bir bölgede yaşamaktayız.

Detaylı

ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR l ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ 02 Ocak 2014 Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi

Detaylı

SİTE KURALLARI I. GENEL KURALLAR:

SİTE KURALLARI I. GENEL KURALLAR: SİTE KURALLARI I. GENEL KURALLAR: 1. Blok ortak kullanım alanı olan koridor, girişler ve sahanlıklara görüntüyü bozacak ve hareketi engelleyecek şekilde dolap, çocuk arabası, bisiklet, saksı vb. eşyalar

Detaylı

SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ

SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ I-GİRİŞ: İkamet amaçlı sitelerde konut sahiplerine tahsisli ortak kullanım alanlarının kiraya verilmesi olağan bir durum olarak karşımıza

Detaylı

ALTINKUM SİTESİ GENEL YAŞAM YÖNETMELİĞİ

ALTINKUM SİTESİ GENEL YAŞAM YÖNETMELİĞİ ALTINKUM SİTESİ; Sayın Site Sakinlerimiz; Sitemizin çağdaş görünümünü kaybetmemesi ve daha da iyi seviyelere taşınması için siz sayın site sakinlerinin aşağıdaki belirtilen kurallara uymasını temenni ve

Detaylı

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH TOYA MODA SİTESİ 2017 HAZİRAN AYI YÖNETİM HİZMETLERİ 1. SİTE TANITIMI VE ORGANİZASON ŞEMASI İstanbul ili, Küçükçekmece İlçesi, Tevfikbey Mahallesi 20 Temmuz Caddesi No:33 adres

Detaylı

Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası

Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası Kat mülkiyeti kanununu önemseyen her yöneticinin bütçe ayırması gereken bir poliçe Ortak alanları olan tüm siteler ve hasar sorumluluğu almak istemeyen objektif

Detaylı

Bilgi içindir esas olan poliçeniz ve hukuki ayrılmaz ekleridir.

Bilgi içindir esas olan poliçeniz ve hukuki ayrılmaz ekleridir. Ev sigortası Yangın, yıldırım, infilak Hırsızlık Sel / su baskını Deprem Dahili su hasarları Fırtına Kar ağırlığı Hava taşıtları çarpması Kara taşıtları çarpması Yer kayması Duman Grev, lokavt, kargaşalık,

Detaylı

Web. www.46528ada org, E-mail :46528ada@gmail.com Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35 Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35

Web. www.46528ada org, E-mail :46528ada@gmail.com Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35 Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL KURALLAR 1. Konutunuza taşınmadan ve konutunuzdan taşınmadan önce, taşınma gününüzü Yönetime bildiriniz. 2. Taşınma esnasında asansör ve ortak alanları itinalı kullanınız, ağır eşyalarla

Detaylı

SİTE YAŞAM KURALLARI. SİTE YAŞAM KURALLARI 1. Araç giriş-çıkışı, hız sınırı, araç park kuralları, otopark

SİTE YAŞAM KURALLARI. SİTE YAŞAM KURALLARI 1. Araç giriş-çıkışı, hız sınırı, araç park kuralları, otopark SİTE YAŞAM KURALLARI AMAÇ Çengelköy de Mesa Sitesi sakinlerinin, güvenlik ve huzurunun sürekliliğini sağlamak, daha güzel ve yaşanabilir mekânlar elde edebilmek amacıyla uyulması gereken temel kuralların

Detaylı

MASHATTAN SİTESİ TAŞINMA VE GİRİŞ KARTI UYGULAMASI

MASHATTAN SİTESİ TAŞINMA VE GİRİŞ KARTI UYGULAMASI MASHATTAN SİTESİ TAŞINMA VE GİRİŞ KARTI UYGULAMASI 2016 / 02 İLGİ; (a) 634 Sayılı Kat Mülkiyet Kanunu (b) 1774 Sayılı Kimlik Bildirim Kanunu (c) Mashattan Sitesi Yönetim Planı GENEL: İlgi kanunların gerektirdiği

Detaylı

Tesisimiz 3 blok ve Zemin+7 kattan oluşmaktadır. Tesiste 325 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Sosyal donatılar; Spor salonu, açık havuz.

Tesisimiz 3 blok ve Zemin+7 kattan oluşmaktadır. Tesiste 325 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Sosyal donatılar; Spor salonu, açık havuz. Tesisimiz 3 blok ve Zemin+7 kattan oluşmaktadır. Tesiste 325 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Sosyal donatılar; Spor salonu, açık havuz. Teknik donatılar: 7 ad. Asansör, su tankı, hidrofor, jeneratör,

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

ARTUNSAFİR. yaşamın prestiji

ARTUNSAFİR. yaşamın prestiji ARTUNSAFİR yaşamın prestiji ARTUNSAFİR yaşamın prestiji Bu katalogda yer alan görseller, metinler ve planlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Artun İnşaat gerekli gördüğü hallerde değişiklik yapma hakkını

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART 2017 31 MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu tekbir

Detaylı

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA MAYIS 2017 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde kurulu LAVİNYA MARMARA olarak adlandırılan 17 dükkan

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ 2017 1. Genel Hükümler 1.1.Kapsam Bu rehber Kocaeli 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Plan Hükümlerine ilave

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA: 1/7

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA: 1/7 SAYFA: 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 01 MART-31 MART 2017 AYLIK FAALİYET 1. GİRİ İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde kurulu LAVİNYA MARMARA

Detaylı

Soru 1: Sitemizde kaç aydır ikamet ediyorsunuz? (Toplam 245 kişi cevap vermiştir.)

Soru 1: Sitemizde kaç aydır ikamet ediyorsunuz? (Toplam 245 kişi cevap vermiştir.) Soru 1: Sitemizde kaç aydır ikamet ediyorsunuz? (Toplam 245 kişi cevap vermiştir.) Soru 2: Oturduğunuz konutun mülkiyeti kime aittir? (245 kişi cevap vermiştir) Soru 3: Site yönetmeliğini okudunuz mu?

Detaylı

LOTUS EVLERİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

LOTUS EVLERİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR LOTUS EVLERİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ 01 Ocak 2013 Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi olmalıdır. Sitemize

Detaylı

HANE PLUS-ESTEK SİTE YÖNETİM REHBERİ

HANE PLUS-ESTEK SİTE YÖNETİM REHBERİ HANE PLUS-ESTEK SİTE YÖNETİM REHBERİ Değerli Hane Plus sakinleri; Hane Plus a hoşgeldiniz. Size yeni yuvanızda sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyoruz. Sizler için, Konutlarınıza yerleşirken ve

Detaylı

2017 HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 2017 HAZİRAN AYI FAALİYET 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde

Detaylı

2018 YILI KASIM-ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

2018 YILI KASIM-ARALIK AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH NURSAN KONAKLARI 1. PROJE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, SİTE YÖNETİM ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Adnan Kahveci Mahallesi, Kafkas Cd., 34528 olarak kayıtlı,

Detaylı

2017 NİSAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 NİSAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 2017 NİSAN AYI FAALİYET 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURLU VE ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde

Detaylı

GÜNER&ÜNVER BİZİM BAHÇE SİTESİ GENEL YAŞAM KURALLARI;

GÜNER&ÜNVER BİZİM BAHÇE SİTESİ GENEL YAŞAM KURALLARI; GÜNER&ÜNVER BİZİM BAHÇE SİTESİ GENEL YAŞAM KURALLARI; 1-Öncelikle size telefon,mektup. Veya e-mail ile ulaşmamıza yardımcı olunuz,bilgi formunu doldurarak danışmadaki görevliye teslim ediniz. 2-Kiracınıza

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato:08.12.2015/95 Madde:9 un ekidir. YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine ait

Detaylı

2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Erkan MOLLAOĞLU Güvenlik Koordinatörü

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Erkan MOLLAOĞLU Güvenlik Koordinatörü T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Erkan MOLLAOĞLU Güvenlik Koordinatörü Ali ŞENEL Uludağ Üniversitesi kampusu

Detaylı

KİMLİK BİLDİRME KANUNU

KİMLİK BİLDİRME KANUNU 5115 KİMLİK BİLDİRME KANUNU Kanun Numarası : 1774 Kabul Tarihi : 26/6/1973 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 11/7/1973 Sayı : 14591 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 12 Sayfa : 2547 Madde 1 Bu Kanunda

Detaylı

EGE FLORA KONUTLARI SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

EGE FLORA KONUTLARI SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR EGE FLORA KONUTLARI SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi olmalıdır. Sitemize

Detaylı

3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE DÜZENLENMİŞ BULUNAN İMAR YÖNETMELİKLERİNE SIĞINAKLARLA İLGİLİ EK YÖNETMELİK

3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE DÜZENLENMİŞ BULUNAN İMAR YÖNETMELİKLERİNE SIĞINAKLARLA İLGİLİ EK YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: 3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE DÜZENLENMİŞ BULUNAN İMAR YÖNETMELİKLERİNE SIĞINAKLARLA İLGİLİ EK YÖNETMELİK Dayandığı Kanun Numarası ve Tarihi: 3194-3.5.1985 Resmi Gazete

Detaylı

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4-

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4- Kordon Yönetmeliği Atatürk Caddesinin (Birinci Kordon) Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı Arasında Yapılan Düzenleme ve Bu Alanın Kullanım Esaslarına Ait Yönetmelik Yasal Dayanak Madde 1- Bu Yönetmelik,

Detaylı

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 ARALIK 2015 31 ARALIK 2015 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

Vezin Sirküler

Vezin Sirküler Vezin Sirküler 2017 002 Sirkülerimizin konusunu Yargı Kararı Işığında Konutlarda uygulanacak KDV oranı ve KDV İadesi Sürecinde 150 m2 lik Net Alan Tespitinde Son Durum oluşturmaktadır. KAPSAM : Danıştay

Detaylı

KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI

KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI Tarih: 15.10.2015 Sayı : 2015/194 KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI 3065 sayılı KDV kanunun 28. maddesi 6322 Sayılı Kanun un 22. maddesiyle kısmen değiştirilmiştir. Bu değişiklikle Bakanlar

Detaylı

Sayın site sakinimiz ;

Sayın site sakinimiz ; Sayın site sakinimiz ; Projemizde yaşamaya başlayacak siz sakinlerimizin, daha güvenli, huzurlu ve rahat bir ortamda yaşamanız için gerekli olan güvenlik, temizlik, teknik, muhasebe hizmetleri MPLUS GRUP

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR 1. AMAÇ VE GENEL ESASLAR 1.1. Trafik kuralları ve uygulamalarının amacı Kampus ta trafik kazalarını önlemek, park etme

Detaylı

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 OCAK 2016 31 OCAK 2016 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

Müşterek Yaşam Bilgileri

Müşterek Yaşam Bilgileri Müşterek Yaşam Bilgileri Siteye/ Siteden Taşınma 1. Siteye / Siteden yeni taşınacak daire sahiplerinin taşınmayı gerçekleştirmeden en az 3 gün önce EVONAPARK SİTE YÖNETİMİNE bilgi vermesi gerekmektedir.

Detaylı

Sayı : 2016/4 22 Ocak 2016 Konu: Kesinleşen 2015-2016 yılı Dönemi Tahmini İşletme Bütçesi. Sayın Kat Maliki;

Sayı : 2016/4 22 Ocak 2016 Konu: Kesinleşen 2015-2016 yılı Dönemi Tahmini İşletme Bütçesi. Sayın Kat Maliki; TEBLİĞAT Sayı : 2016/4 22 Ocak 2016 Konu: Kesinleşen 2015-2016 yılı Dönemi Tahmini İşletme Bütçesi. Sayın Kat Maliki; 1. 13-20 Aralık 2015 tarihlerinde Kat Malikleri Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

KİMLİK BİLDİRME KANUNU

KİMLİK BİLDİRME KANUNU KİMLİK BİLDİRME KANUNU Kanun Numarası : 1774 Kabul Tarihi : 26/6/1973 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 11/7/1973 Sayı : 14591 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 12 Sayfa : 2547 Madde 1 Bu Kanunda sayılan,

Detaylı

KİMLİK BİLDİRME KANUNU

KİMLİK BİLDİRME KANUNU 5115 KİMLİK BİLDİRME KANUNU Kanun Numarası : 1774 Kabul Tarihi : 26/6/1973 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 11/7/1973 Sayı : 14591 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 12 Sayfa : 2547 Madde 1 Bu Kanunda

Detaylı

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERİ 01 TEMMUZ 2017 31 TEMMUZ 2017 YILLIK FAALİYET 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu tekbir toplu yapı

Detaylı

Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı

Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı TÜRK RİVİERASI ANTALYA Bergama Kralı II. Attalos akıncılara Gidin bana yeryüzünün cennetini bulun der. Akıncılar kralın bu emriyle

Detaylı

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: FREZYA- FNR205-198,75 + 86,20 TEKNİK ŞARTNAME-1 Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM

Detaylı

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA SİTESİ 2017 OCAK AYI FAALİYET RAPORU 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME-1. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa

TEKNİK ŞARTNAME-1. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL:HERA-20388-130,00+13,60 Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün Adı EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI KABA İNŞAAT PAKETİ

Detaylı

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: MİMOZA - 08437-185,65 + 29,30 TEKNİK ŞARTNAME-1 Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM

Detaylı

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: ARMİNA - 05705-126,40 + 7,50 TEKNİK ŞARTNAME-1 Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün Adı EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI

Detaylı

1. SİTEMİZDE ( 18 BLOK, 36 GİRİŞ ) ÇÖPLERİN ALINMASI VE TEMİZLİK HİZMETİ 6 (ALTI) PERSONEL TARAFINDAN SAĞLANMAKTADIR.

1. SİTEMİZDE ( 18 BLOK, 36 GİRİŞ ) ÇÖPLERİN ALINMASI VE TEMİZLİK HİZMETİ 6 (ALTI) PERSONEL TARAFINDAN SAĞLANMAKTADIR. OYAK YAMAÇEVLER SİTESİNDE ÇÖPLERİN ALINMASI VE TEMİZLİK HİZMETLERİ 1. SİTEMİZDE ( 18 BLOK, 36 GİRİŞ ) ÇÖPLERİN ALINMASI VE TEMİZLİK HİZMETİ 6 (ALTI) PERSONEL TARAFINDAN SAĞLANMAKTADIR. 2. ÇÖPLERİN ALINMASI

Detaylı

2018 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2018 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU 2018 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU VİAPORT HOUSES & SUİTES Raporda mart ayında Sitemizde yapılmış olan faaliyetlerimiz yer almakta ve planlanan faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Tel: 0216 222 01 71 Mail:

Detaylı

Hausordnung, türkische. Konut Yönetmenli[gcaron]i

Hausordnung, türkische. Konut Yönetmenli[gcaron]i Konut Yönetmenli[gcaron]i 1979 Metni Bir binada mü[scedil]terek bir [scedil]ekilde ya[scedil]amak, tüm konut sakinlerinin kar[scedil][inodot]l[inodot]kl[inodot] olarak birbirlerinin haklar[inodot]na riayet

Detaylı

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu kaydı : Antalya

Detaylı

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında.

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Tarih : 16.04.2014 Sayı : 04-14-390 T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ne ANKARA Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Bakanlığınız tarafından

Detaylı

RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ

RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, İstanbul ili, Sancaktepe ilçesi, Rings İstanbul Sitesinin; 1. İnsan sağlığına zarar verebilecek tüm etmenlerden arındırılmasını,

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş.

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. 15.03.2014 SUNUM AKIŞI NASIL ABONE OLABİLİRİM? ABONE BAĞLANTI BEDELİ. TESİSATÇI FİRMA SEÇİMİ. TESİSATÇI FİRMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ.

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME-1. Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

TEKNİK ŞARTNAME-1. Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri MODEL: LİLYUM - 07944-141,00 + 4,30 Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI KABA İNŞAAT

Detaylı

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTMveya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTMveya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: AKASYA - 10888-122,40 + 2,70 TEKNİK ŞARTNAME-1 Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün Adı EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI

Detaylı

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: DORA - 07666-129,60 + 12,85 TEKNİK ŞARTNAME-1 Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI

Detaylı

KİMLİK BİLDİRME KANUNU

KİMLİK BİLDİRME KANUNU 5115 KİMLİK BİLDİRME KANUNU Kanun Numarası : 1774 Kabul Tarihi : 26/6/1973 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 11/7/1973 Sayı : 14591 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 12 Sayfa : 2547 Madde 1 Bu Kanunda

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 234 ADA 107 NOLU PARSEL

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 234 ADA 107 NOLU PARSEL T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 234 ADA 107 NOLU PARSEL BALIKESİR İLİ BANDIRMA İLÇESİ ÇINARLI BELDESİ 234 ADA 107 NO LU PARSEL TANITIM DÖKÜMANI Kasım 2010 1 TAŞINMAZ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Detaylı

MUTFAKLAR Projesine göre mutfak dolapları ve gereçleri: paslanmaz çelik çift gözlü ve damlalıklı eviye, davlumbaz ve çöp öğütücü.

MUTFAKLAR Projesine göre mutfak dolapları ve gereçleri: paslanmaz çelik çift gözlü ve damlalıklı eviye, davlumbaz ve çöp öğütücü. İkebana Evleri FARKLI KONUT SEÇENEKLERİ Farklı bloklarda, 63 m2 ile 197 m2 arasında, 1+1 den 4+1 e farklı konut seçenekleri Daha geniş konut tercih edenler için 245 m2 ile 313 m2 arasında değişen özel

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI Bu kitapçıkta yer alan güvenlik kuralları, öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için gerekli tedbirleri almak üzere,

Detaylı

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa

Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL:HAUS CORNER-15002-79,10 TEKNİK ŞARTNAME-1 Yapının Arfa- Taşıyıcı Magu Strüktür Yapı Donanımlı Sistemini Paket Ürün n

Detaylı

SEÇKİN ATASAYANLAR SİTESİ YAŞAM REHBERİ

SEÇKİN ATASAYANLAR SİTESİ YAŞAM REHBERİ SEÇKİN ATASAYANLAR SİTESİ YAŞAM REHBERİ Değerli sakinlerimiz ve misafirlerimiz, Sitemize giriş ve çıkışlarda mutlaka kurallara uyunuz. GİRİŞ KURALLARI A.GENEL KURALLAR a. Araç Girişleri: 1. Sitede oturan

Detaylı

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Karayolu Taşıma Yönetmeliği 25.05.2018 ESKİ HÜKÜMLER Yetki belgesi sahiplerinin ortak yükümlülükleri MADDE 40 (15) Emniyet Genel Müdürlüğünün elektronik kayıtlarında geçerli Araç Tesciline İlişkin Geçici

Detaylı

HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. SATIŞ ve İDARİ ŞARTNAMESİ

HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. SATIŞ ve İDARİ ŞARTNAMESİ HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. SATIŞ ve İDARİ ŞARTNAMESİ 1. SATIŞA KONU YAPIYA AİT BİLGİLER Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.(Bundan böyle Halk GYO A.Ş. veya İŞVEREN olarak anılacaktır.)

Detaylı

2. İDARİ FAALİYETLER. Asansörlere blok kat daire planları yazıları yaptırılmıģ ve yerlerine konulmuģtur. MART 2017 AYI FAALİYET RAPORU

2. İDARİ FAALİYETLER. Asansörlere blok kat daire planları yazıları yaptırılmıģ ve yerlerine konulmuģtur. MART 2017 AYI FAALİYET RAPORU SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH BEYLİFE CİTY KONUTLARI YÖNETİCİLİĞİ 01 MART 2017-31 MART 2017 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM ORGANİZASYONU VE DOLULUK ORANLARI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet

Detaylı

YAPININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI

YAPININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI YAPININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI İnsanlar ihtiyaçlarına bağlı olarak çevreyi değiştirerek daha rahat yaşayabilmeleri için yeni bir çevre meydana getiriler. Bunlar yapıyı oluşturur. İnsanların ihtiyaçlarını

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

(2) Seyir ve Park Kuralları

(2) Seyir ve Park Kuralları T.C. TRAFİK KURALLARI (1) Uyulması Gereken Kurallar 1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçla girecek Öğrenci, İdari ve akademik personelin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolünün

Detaylı

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 1. TANIMLAR KİRAYA VEREN: Ticaret Unvanı: Mobicar Araç Paylaşım Hizmetleri A.Ş. Adresi: Eski Büyükdere Cad. Ayazağa Yolu

Detaylı

ETİLER/TEPECİK YOLU KİRALIK 3 KATLI MÜSTAKİL İŞYERİ

ETİLER/TEPECİK YOLU KİRALIK 3 KATLI MÜSTAKİL İŞYERİ ETİLER/TEPECİK YOLU KİRALIK 3 KATLI MÜSTAKİL İŞYERİ İÇİNDEKİLER Gayrimenkul Hakkında Genel Bilgi 2 Konum 3 Çatı Katı Planı 4 Birinci Kat Planı 5 Zemin Kat Planı 6 Gayrimenkul teknik

Detaylı

Mutluluğa Açılan Kapı

Mutluluğa Açılan Kapı Mutluluğa Açılan Kapı Yunuseli nin Yeni Yaşam Alanı Bostancıkent 35.Etap 4500 m2 Üzerinde 5 Er Katlı Binalarda Toplamda 76 Daire 5 Adet Ticari Alanıyla Sizlerin Yaşamına Değer Katıyor. Yaşamınıza Değer

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri...MÜDÜRLÜĞÜNE BANAZ İlgi : Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün

Detaylı

TOPLU YAPI DENETİM KURULU KARARI. : 01 Temmuz 30 Eylül 2010 Dönemi Olağan Denetim Raporu

TOPLU YAPI DENETİM KURULU KARARI. : 01 Temmuz 30 Eylül 2010 Dönemi Olağan Denetim Raporu TOPLU YAPI DENETİM KURULU KARARI KARAR TARİHİ : 20.10.2010 KARAR SIRA NO : 10 KARAR KONUSU : 01 Temmuz 30 Eylül 2010 Dönemi Olağan Denetim Raporu İlgi : (a) İzmir İli-Karşıyaka İlçesi İzmir Yamaçevler

Detaylı

Madde 2 Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 110 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 2 Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 110 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Not: Yönetmeliğin 13üncü maddesinde yer alan Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir. Hükmü Danıştay 10. Dairesinin 13/03/2007 tarihli ve E.No:2004/6952, K.No:2007/946 sayılı kararı

Detaylı

İZMİR İN OKSİJENİ E

İZMİR İN OKSİJENİ E İZMİR İN OKSİJENİ E N BOL EVİNDESİNİZ 5 7 SİZİN İÇİN EN ÖZEL YAŞAM Zihninizi boşaltın, bedeninizi dinlendirin, enerjinizi tazeleyin. Muhteşem bir yaşam için kendinizi hazırlayın... 8 9 10 doğada yaşam

Detaylı

Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları

Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları Tarihi kent merkezi, arkeolojik, kentsel sit alanlarında uygulama esasları EK MADDE (1)

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor www.yesilpark.com.tr YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ YEŞİLPARK HAYATINIZI GÜZELLEŞTİRECEK Sıra Dışı Tasarım, Konfor Ayrıcalık Yeşilpark Modern de Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor Yepyeni Bir Heyecan

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/141-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/141-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/141-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yayımlanan yönetmelik değişikliği ile Yeminli Mali Müşavirler

Detaylı

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri MODEL: İRİS - 10408-84,50 + 8,50 Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI KABA İNŞAAT

Detaylı

MAVİŞEHİR MODERN SİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI

MAVİŞEHİR MODERN SİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI 2-Personelin işe geliş - bildirilecektir. 1-Site Güvenlik binasında her vardiya görevlisi nöbetine 5 dakika önce gelerek devir- teslim yapacaklardır. Devir teslim defteri tutularak imzalanacaktır. gidiş

Detaylı

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör.

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör. MESLEK RESMİ DERSİ Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri Hazırlayan Öğr. Gör. Cahit GÜRER 26.02.2009-Afyonkarahisar YAPI Canlıların beslenmek ve barınmak

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

Şehrin İçindeki. Huzur

Şehrin İçindeki. Huzur Şehrin İçindeki Şehrin İçindeki Huzur Sehirle iç içe... Bursa Beşevler, Eğitimciler Caddesi nde inşa edilen Safalı Evler, sizi şehrin merkezinde ama şehrin karmaşasından uzakta, sakin ve huzurlu bir yaşam

Detaylı

Çakmak Sitesi Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı

Çakmak Sitesi Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı Çakmak Sitesi Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı Tarih :30.01.2016, Saat : 19.00 Yer :Site Toplantı Salonu Toplantı No: 2016-1 Çakmak Sitesinin Olağan Genel Kurul una katılmak için gelen üyelerimiz,

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEKAN TAHSİS YÖNERGESİ. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEKAN TAHSİS YÖNERGESİ. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEKAN TAHSİS YÖNERGESİ Senato:18 Mart 2014 / 323-4-B Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi kültür merkezleri, konferans

Detaylı

MALİK A- B1-B2 BLOK B BLOK TOPLAM

MALİK A- B1-B2 BLOK B BLOK TOPLAM SAYFA : 1/12 PROJE ADI KONU ve TARİH BEYLİFE CİTY KONUTLARI YÖNETİCİLİĞİ 21 ARALIK 2016-11 OCAK 2017 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Söğüt Sokak No:2 813 ve 944 ada 16.parsel

Detaylı

TARİH: 31.12.2015 REVIZYON: 0 SAYFA : 1/25

TARİH: 31.12.2015 REVIZYON: 0 SAYFA : 1/25 SAYFA : 1/25 PROJE ADI KONU ve TARİH GÜNEŞLİ PARK EVLERİ SİTESİ 2015 ARALIK AYI 1. GİRİŞ İstanbul İli, Bağcılar ilçesi, 3303 Ada, 10 No lu parsel numaralarında tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerine inşa edilen

Detaylı

KİRA SÖZLEŞMESİ. Sözleşmenin imzalandığı gün Kiraya Verenin Banka hesap numarasında havale/eft ile yapılacaktır.

KİRA SÖZLEŞMESİ. Sözleşmenin imzalandığı gün Kiraya Verenin Banka hesap numarasında havale/eft ile yapılacaktır. Dairesi KİRA SÖZLEŞMESİ Mahallesi Sokağı, Numarası Kiralanan yerin cinsi Kiraya verenin adı, soyadı Kiraya verenin T.C. Kimlik No. Kiraya verenin ikametgahı Kiracının adı, soyadı Kiracının T.C. Kimlik

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Taşıt Yönergesi Mart 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar... 1 Hukuki Dayanak... 1 İKİNCİ

Detaylı