POLİTEKNİK MÜHENDİS MİMAR ŞEHİR PLANCILARI PROFİL ANKETİ SONUÇLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "POLİTEKNİK MÜHENDİS MİMAR ŞEHİR PLANCILARI PROFİL ANKETİ SONUÇLAR"

Transkript

1 POLTEKNK MÜHENDS MMAR ŞEHR PLANCILARI PROFL ANKET SONUÇLAR Ankete katılan kisi sayısı 763 Analize giren kisi sayısı Meslek dısı çalısan sayısı Sonuçları olusturan kisi sayısı ANALZ HARTASI Analize katılanların profil da Oransal cinsiyet ve yaş da Araştırma katılımcılarının yarısını oluşturan yaş grubunda, kadın katılımcıların belirgin bir sayısal üstünlüü gözükmektedir

2 POLTEKNK MÜHENDS MMAR ŞEHR PLANCILARI PROFL ANKET SONUÇLARI ANKETE KATILANLARIN STHDAM BÇMLER VE ŞARTLARI Katılımcı çalışma durumu %80 Çalışıyorum %13 %7 Çalışmıyorum, iş aramıyorum şsizim, iş arıyorum stihdam biçimi: Kamu Özel Demografi Araştırmaya kamuda çalışan 67, kamuda taşeron ve özel sektörde çalışan 500 kişi katılmıştır. Kamuda cinsiyetin daha eşit daıldıı gözlenmektedir. Katılımcıların bulundukları sektörler Özel sektörde katılımcıların yaklaşık üçte biri inşaat, imar ve çevre alanı içeren sektörlerde çalışmaktadır. Kamuda belediye ve eitim alanında çalışan sayısı özelden farklılaşmaktadır.

3 POLTEKNK MÜHENDS MMAR ŞEHR PLANCILARI PROFL ANKET SONUÇLARI Çalışma yaşamındaki pozisyonlarının da Kamuda uzman oranı özele göre daha yüksektir. Ancak özelde çalışan katılımcıların %8 inin bu soruyu cevapsız bıraktıı akılda tutulmalıdır. Özel sektörde çalışanların pozisyonlarının cinsiyete göre da Kadın ve erkek katılımcılar arasında yöneticilik pozisyonları arasında önemli bir fark gözlenmemektedir. ş yaşamı hareketlilii Özel Sektör Son isyerindeki çalısma süresi Beklenecei gibi yaş arttıkça çalışılan iş yeri sayısı da artmaktadır. Bununla beraber 30 yaş ve altında 3 ve daha fazla işte çalışma yüzdesi dikkat çekicidir (%31). 36 yaş ve üzeri özel sektör çalışanlarının dörtte biri mevcut işyerinde 1 2 senedir çalışmaktadır. Kamu Kamuda çalışanların daha öncesinde özelde çalıştıkları ya da kamunun kadrolu olmayan pozisyonlarında çalıştıkları için iş yeri sayılarının yüksek olduu düşünülebilir.

4 POLTEKNK MÜHENDS MMAR ŞEHR PLANCILARI PROFL ANKET SONUÇLARI Haftalık çalışma süreleri da ve demografi Özel sektörde çalışma saatleri kamudan oldukça yüksek. Ayrıca özel sektörde çalışanların %42 si haftalık 46 saat ve daha fazla süre çalışmaktayken bu oran kamuda %7. Özel sektör demografi Kadın katılımcıların %37 si, erkek katılımcıların %45 i haftalık 46 saat ve üstü sürelerde çalışmaktadır. Kadınlar için yüksek çalışma saatleri yaş arttıkça düşmektedir. Erkeklerde ise anlamlı bir düşme eilimi gözlenmemektedir. Hafta sonu çalışmada sektör ve yaş da Cumartesi tam ya da yarım gün düzenli çalışma özelde %29 iken, kamuda bu oran %1 dir. Özelde cumartesi çalışma daha sık karşılaşılan, genel bir durumdur. Araştırmaya katılan özel sektör çalışanlarının yalnızca %28 haftasonu çalışmadıını ifade etmiştir. Katılımcıların %10 u bu soruya cevap vermemiştir.

5 POLTEKNK MÜHENDS MMAR ŞEHR PLANCILARI PROFL ANKET SONUÇLARI Gelir da: Sektörel-demografi Özel sektörde çalışanlarda gelir sorusuna cevap vermeme yüzdesi daha yüksektir (%20). Cevap vermeyenlerin %34 ü gelirini iyi bulduklarını belirtmektedir. Kamu sektöründe ücretlerin özele göre daha yüksek olduu gözlenmektedir. Gelirini orta düzey bulanlar kamu çalışanları arasında daha yüksektir. Özelde ise kötü bulanların oranı daha yüksektir. 30 yaş altında düşük gelir yüzdesi yüksektir. Bu oran kadınlarda daha da artmaktadır (2500 ve altı; %44 Kadın, %32 Erkek). Katılımcıların %60 ı 4000 ve altı kazanmaktadır. Bu yüzde 30 yaş altında %79 a çıkmaktadır. Özel sektörde çalışanların yan haklar da Özel sektör çalışanları gıda ve ulaşım imkanlarına oransal olarak yüksek seviyede ulaştıkları görünse de çalışanların %45 i yol parası servis imkanından, %39 u yemek parasından yoksun çalışmaktadır. Yemek ve yol parası alma yüzdesi 36 yaş üzerinde düşmektedir. Özel salık sigortası yaş arası kadınlarda ve 36 yaş üzeri erkeklerde en yüksek yüzde ile gözlenmektedir. Fazla mesai ücretleri Fazla mesainin özel sektörde norm olduu gözlenmektedir. Özel sektör katılımcılarının sadece beşte biri fazla mesaiye kalmadıını belirtmiştir. Karşılıını izin ya da ücret olarak almama durumu da hem kamuda hem de özelde yaygındır (Kamu: %42, Özel: %56). Fazla mesaiye kalma açısından kadın ve erkekler arasında genel olarak farklılık görülmemektedir. Ancak yaşla beraber bakıldıında 36 yaş ve üzerinde Fazla mesaiye kalmıyorum diyenlerin yüzdesi kadınlarda erkeklerden daha fazladır.

6 POLTEKNK MÜHENDS MMAR ŞEHR PLANCILARI PROFL ANKET SONUÇLARI SGK primleri Özel sektör çalışanlarının %30 u sosyal güvenlik primlerinin asgari ücret üzerinden ya da maaşlarından daha düşük bir tutar üzerinden yatırıldıını belirtmişlerdir. Genel olarak katılımcıların üçte ikisinin SGK prim bedeli gerçek ücret üzerinden yatırılmaktadır. 36 yaş üzerinde çalışanlar için bu oran daha düşüktür. Kadın ve erkekler arasında farklılaşma görülmemekle beraber yaş arasında SGK primlerinin gerçek maaş üzerinden yatırılması kadınlarda daha yüksektir. şyeri mekanına göre daılım %70 %26 %13 Erkekler kadınlardan daha yüksek oranla ofis dışında çalışmaktadır. Erkeklerde yaş arttıkça sahada çalışma yüzdesi de artmaktadır. 36 yaş ve üzeri erkeklerin %52 si ofis dışında, sahada çalışmaktadır. Özel sektörde çalışanların işyerlerindeki çalışan sayısı Çalışanların %50 si 100 kişi ve altında çalışanın olduu işletmelerde çalışmaktadırlar. Yaklaşık dörtte biri ise 1 20 arası sayıda çalışanın olduu yerlerde çalışmaktadır. Bu soruya cevap vermeme oranı da yüksektir.

7 Ü M Ş Ç 2016 Ş POL TEKN K HEND S M MAR PROF L ANKET Ç Ö ALI zel sekt Ş ö SONU MA YA rde ç EH R PLANCILARI alı ş LARI- AMINA DA R TUTUMLAR ma ortamına dair g ö üş r ler Çalışanların en memnun olduu konu iş arkadaşlarıdır. Olumsuz nedenlerden ise "şimi deiştirmeyi planlıyorum" en çok söylenenlerdendir. Katılımcıların yarısına yakını (%48) iş deişiklii planlamakta ve başka bir sektörde çalışmayı (%46) istemektedir. Çalışanların yaklaşık dörtte biri hakaret, yıldırma gibi davranışlar maruz kaldıklarını belirtmişlerdir (%23). 36 yaş üzeri erkekler kadınlardan daha yüksek oranla başka sektörde çalışmak istediini belirtmektedir. Genelde %23 olan hakaret, yıldırma gibi davranışlara maruz kalma oranı 30 yaş altı kadınlarda %32 ye, 36 yaş üzeri erkeklerde ise %30 a çıkmaktadır. " ş inizin riskli oldu unu d üşü ü n sorusuna verilen cevapların da Ö zel sekt ö rde ç ş alı anların soruya verdi yor musunuz?" i yanıtların da Genel olarak çalışanların %40 ı çalıştıı işin risk taşıdıını düşünmektedir. Bu oran 36 ve üzeri yaştaki erkekler için dier tüm gruplardan daha fazladır. Bu yaş grubunun dierlerinden daha yüksek oranla sahada çalıştıı bu deerlendirmede akılda tutulmalıdır. En fazla sözü edilen riskler işçi salıı ve güvenlii riskidir. Bunun yanında youn çalışma saatlerinden kaynaklı yıpranma, işsiz kalma korkusu, imza yetkisi sorumluluu gibi risklerden de bahsedilmektedir. Ş Ç alı da ş ma ya ş YER NDE AYRIMCILIK amında ayrımcılı a maruz kalma Katılımcıların beşte biri iş yerinde ayrımcılıa uradıını belirtmiştir. Bu oran kamuda %30 a çıkmaktadır. Ayrımcılıa uradıını belirtenler içinde, kadınların daha düşük ücret alması ve medeni durumla ilgili ayrımcılıklara kamuya oranla özelde daha sık rastlanmaktadır. Ö ö zel sekt ayrımcılı rde ç ş ına u alı an kadınların cinsiyet rama da Kadınların yaklaşık yarısı cinsiyet ayrımcılıını deneyimlediklerini belirtmektedir (%46). Erkeklerde bu oran oldukça düşüktür (%5). Kadınlarda 36 yaş ve üzeri katılımcılar %67 oranında Daha fazla sorumluluk alabilecek durumdayken buna layık görülmüyorum derken, Cinsiyetim nedeniyle istediim pozisyonda deil uygun görüldüüm pozisyonda çalışıyorum ve Aynı işi yapan erkeklere göre düşük ücretle çalışıyorum yorumu sıklıkla gözlenmektedir (%50). Kadınları ve LGBT'leri aşaılayan şaka küfür ima söylemlerinden rahatsızlık yüzdesi 35 yaş ve altında daha yüksektir. Medeni durum ve annelik planlarının işe alınmada belirleyici olması oranı 31 yaş ve üzerinde daha yüksektir. Fiziksel ve/veya cinsel şiddet yaş arası kadınlarda daha yüksek oranla deneyimlenmektedir (%19).

8 POLTEKNK MÜHENDS MMAR ŞEHR PLANCILARI PROFL ANKET SONUÇLARI MESLEKTE ÖNCELKLER Özel sektörde çalışanların meslekteki öncelikleri *Genel olarak çalışanlar için bir işe girme kararını belirleyen en önemli kıstas maaş miktarıdır. *Kadınlar yanlış buldukları işlere karşı tutum almada daha kararlı görünmektedir. Kadınlar için zor görevlere talip olmanın başarı açısından daha önemli olduu gözlenmektedir. Ek olarak kadınlar ekip çalışmasına daha fazla inanmaktadırlar. *Çalışanların yarısından fazlası (%69) yasal haklarını bilmektedir. *Katılımcıların %65'i yanlış bulduu uygulamayı dile getirebileceini, %58'i de yanlış bulduu projede çalışmayacaını belirtmiştir

9 POLTEKNK MÜHENDS MMAR ŞEHR PLANCILARI PROFL ANKET SONUÇLARI Özel sektörde meslee yaklaşımlar *Kadınlar için "Etik yaklaşım"ın 30'lu yaşlardan sonra daha etkili olmaya başladıı gözlenmektedir. "Başarı odaklı yaklaşım" ise yaş arttıkça gücünü kaybetmektedir. *Rekabetçiliinin yıpratıcılıını eleştiren "Kırgın yaklaşım" erkeklerde daha güçlüdür. "lgisiz yaklaşım" ise kadınlarda ve erkeklerde 31 yaş ve üstünde daha yüksek olarak gözlenmektedir. *Genel olarak kadınlar başarı, fayda ve bireysel yaklaşımlarda daha yüksek skorlar gösterirken erkekler etik ve kırgın yaklaşımda daha yüksek skorlar göstermektedirler. *Bu sonuçlar kadınların iş hayatında cinsiyet ayrımcılıı konusunda dezavantajlı konumda olduklarını yüksek oranda düşünmeleri ile beraber deerlendirilmelidir. Kadınlar liyakate, beceriye inanmakla beraber bunun gerçek hayatta karşılıını görememektedir. SERTFKA EDNME Mesleki alanda belgelendirme/sertifikalandırma programlarına katılım Kamu da sertifika edinme eiliminin daha yüksek olduu gözlenmektedir. Sertifikaya sahip olanlar ve olmayı düşünenler açısından cinsiyete göre farklılaşma gözlenmemektedir. Ancak sertifikası olmayan ve almayı da düşünmeyen kadın yüzdesi erkeklerden daha yüksektir. Özel sektörde çalışanların belgelendirmeye/sertifikaya ihtiyaç gerekçeleri En önemli sertifika edinme motivasyonu sertifikanın iş bulma olasılıını artırma beklentisidir. Katılımcıların yarısından fazlası bu nedeni belirtmiştir (%60). 35 yaş ve altı için bu motivasyon daha güçlüdür. Sertifika edinme motivasyonlarında cinsiyet, istatistiki anlamda bir fark yaratmamaktadır

10 Ü M Ş Ç POL TEKN K HEND S M MAR PROF L ANKET EH R PLANCILARI SONU MESLEK ODASI Meslek odası ü yeli LARI- LE 2016 Ş L i da K LER Meslek odasına üye olma oranı kamu çalışanları içinde daha yüksektir. TMMOB nin belirledii asgari ücretin bilinirlii genelde %70 civarında iken TMMOB üyeleri içinde %85 tir. Erkeklerde ise 35 yaş ve altı grupta meslek odasına üye olma oranı kadınlara ve dier yaş gruplarına göre daha yüksektir. Ö ö ü zel sekt odasına rde ç alı ş Meslek odasından beklentiler anarın meslek ye olmama nedenleri En sık rastlanan beklenti odanın mühendislerin şartlarını deiştirecek yaptırıma sahip olmasıdır. Ücretli çalışan mühendislerin çalışma koşullarının takibi, bu koşulların uygun olup olmadıı konusunda denetim ve uygun olmasını salamak için yaptırım gücüne sahip olması beklenmektedir. Çalışma koşulları kapsamında en çok ücretler ve fazla mesai sorunları dile getirilmektedir. Ayrıca mobbing ve işçi salıı ve güvenlii de dile getirilen sorunlar arasındadır. Üye olmayanlar neden olarak en çok fırsat olmadı ve gerek duymadım açıklamasını yapmışlardır (%29). Ş S ZL K Mezuniyet sonrası i ş sizlik da 567 katılımcının 48 i şu an işsiz olduunu belirtmiştir. şsiz katılımcıların yarısından fazlası 0 6 ay arası bir süredir işsiz olduunu belirtmiştir. Yine katılımcıların yarısı işsiz kalma nedeni olarak kendisinin işten ayrıldıını belirtmiştir. Genel olarak katılımcıların yarısına yakını mezuniyet ardından hemen iş bulmuştur (%47). ş sizlik s ü ş resi sizlik nedeni şten ayrıldım diyen 24 kişi en sık ayrılma nedeni olarak düşük ücret ve uzun mesaileri belirtmişlerdir. ş ten ayrılma/ şten ayrıldım diyen 24 kişi en sık ayrılma nedeni olarak düşük ücret ve uzun mesaileri belirtmişlerdir. şten çıkartıldıını belirten 14 kişi ise buna neden olarak en sık küçülme yi göstermişlerdir. Bazın çok düşük olduu akılda tutulmalıdır. ç ıkarılma nedenleri

Şu an mühendis, mimar, şehir plancısı olarak çalışıyor musunuz veya bu alanda iş arıyor musunuz? Neden meslek alanı dışında çalışıyorsunuz?

Şu an mühendis, mimar, şehir plancısı olarak çalışıyor musunuz veya bu alanda iş arıyor musunuz? Neden meslek alanı dışında çalışıyorsunuz? Adınız soyadınız Üniversite Bölümünüz Doğum yılınız Hangi yaş aralığındasınız 22 35 36 45 46 ve üzeri Mezuniyet yılı Cinsiyetiniz Kadın Erkek Diğer Mail adresiniz Telefon numaranız ÇALIŞMA KOŞULLARI Şu

Detaylı

Biyologların İstihdam Analizi Anketinin Sonuçları

Biyologların İstihdam Analizi Anketinin Sonuçları Biyologların İstihdam Analizi Anketinin Sonuçları Ankete 266 kişi katılmıştır. Katılımcıların genel profillerine bakıldığında kadınların ağırlıkta oldukları görülmektedir. Kadınlar, katılımcıların %67,3

Detaylı

TÜRKİYE DE KADIN İŞÇİ GERÇEĞİ: DAHA FAZLA AYRIMCILIK, DÜŞÜK ÜCRET, GÜVENCESİZ İSTİHDAM

TÜRKİYE DE KADIN İŞÇİ GERÇEĞİ: DAHA FAZLA AYRIMCILIK, DÜŞÜK ÜCRET, GÜVENCESİZ İSTİHDAM TÜRKİYE DE KADIN İŞÇİ GERÇEĞİ: DAHA FAZLA AYRIMCILIK, DÜŞÜK ÜCRET, GÜVENCESİZ İSTİHDAM 7 Mart 2018, İstanbul Giriş tarafından hazırlanan ve özet sonuçları kamuoyuna açıklanan Türkiye İşçi Sınıfı Gerçeği

Detaylı

2012 İŞ YERİNDE KADIN ARAŞTIRMASI RAPORU. Mart, 2012

2012 İŞ YERİNDE KADIN ARAŞTIRMASI RAPORU. Mart, 2012 2012 İŞ YERİNDE KADIN ARAŞTIRMASI RAPORU Mart, 2012 ARAŞTIRMA HAKKINDA 2012 Şubat ayında PERYÖN web sayfasında yer alan İş Yerinde Kadın Araştırması, Dernek üyeleri ve iletişim veri tabanında bulunan yaklaşık

Detaylı

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 www.macnamar.com Kale Mah. Kaptanağa Sok. Mecit Turan İş Merk. No: 5/86 Samsun Tel : 362 431 91 61 Fax: 362 431 91 61 1. Araştırmanın Kimliği... 1 1.1. Araştırmanın

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2010 Yılı Gençlerin İşsizlik ve İstihdam İstatistikleri İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı İşgücü İstatistikleri veri tabanı 2010 yılı sonuçlarına göre ülkemizde gençlerin

Detaylı

İMO İZMİR ŞUBESİ GENÇ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KOMİSYONU ANKET SONUÇLARI

İMO İZMİR ŞUBESİ GENÇ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KOMİSYONU ANKET SONUÇLARI İMO İZMİR ŞUBESİ GENÇ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KOMİSYONU ANKET SONUÇLARI Şubemizin Genç İnşaat Mühendisleri Komisyonu tarafından son on (10) yılda mezun olan Üyelerimize yönelik yapılan anketimizin amacı genç

Detaylı

DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİNİN KURUMA YÖNELİK AİDİYET VE İŞ MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİNİN KURUMA YÖNELİK AİDİYET VE İŞ MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİNİN KURUMA YÖNELİK AİDİYET VE İŞ MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayanlar: Yrd. Doç. Dr. M. Deniz Giray Yrd. Doç. Dr. Duygu Güngör İzmir Üniversitesi Fen-Edebiyat

Detaylı

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ Türk Sağlık-Sen tarafından Sağlık kurum ve kuruluşlarında yüz yüze yöntemiyle düzenlenen Çalışan Memnuniyet Anketi ne toplam 4.940 kişi katılmıştır. Katılımcıların yüzde 54,1

Detaylı

GMO 1. KADIN ÇALIŞTAYI

GMO 1. KADIN ÇALIŞTAYI GMO 1. KADIN ÇALIŞTAYI «AĞIR SANAYİDE KADININ YERİ» ÇALIŞTAY SONUÇ BİLDİRGESİ 08.03.2017 TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI GMO 1. KADIN ÇALIŞTAYI «AĞIR SANAYİDE KADININ YERİ» ÇALIŞTAY SONUÇ BİLDİRGESİ GMO

Detaylı

RAKAMLARLA KONYA İSTİHDAMI FEYZULLAH ALTAY

RAKAMLARLA KONYA İSTİHDAMI FEYZULLAH ALTAY Bugün, yükselen ekonomisi ve gelişmekte olan performansıyla ülkesi için önemli bir katma değer oluşturan sayılı merkezlerden birisidir. Gelişmekte olan ekonomisine paralel olarak birçok sektörde yeni iş

Detaylı

TÜRKİYE DE ÇALIŞAN KADINLAR: SORUNLARI, BEKLENTİLERİ VE SENDİKALARA KARŞI TUTUMLARI

TÜRKİYE DE ÇALIŞAN KADINLAR: SORUNLARI, BEKLENTİLERİ VE SENDİKALARA KARŞI TUTUMLARI TÜRKİYE DE ÇALIŞAN KADINLAR: SORUNLARI, BEKLENTİLERİ VE SENDİKALARA KARŞI TUTUMLARI Anket Kasım 2014-Ocak 2015 tarihleri arasında 26 ilde, kadınların çalıştığı işkolları dikkate alınarak 10 işkolunda,

Detaylı

ÇALIŞMA HAYATINDA KADINLAR: DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR, DAHA AZ KAZANIYOR

ÇALIŞMA HAYATINDA KADINLAR: DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR, DAHA AZ KAZANIYOR EMEK ARAŞTIRMA RAPORU: ÇALIŞMA HAYATINDA KADINLAR: DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR, DAHA AZ KAZANIYOR (Mart-2017) Bu çalışmayı, 8 Mart ı yaratan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nü bize armağan eden ve hayatın her

Detaylı

Diyarbakır da Anayasa Değişiklik Paketi ve Referandum Algısı. 10 Ağustos 2010 Diyarbakır

Diyarbakır da Anayasa Değişiklik Paketi ve Referandum Algısı. 10 Ağustos 2010 Diyarbakır Diyarbakır da Anayasa Değişiklik Paketi ve Referandum Algısı 10 Ağustos 2010 Diyarbakır 2 DİYARBAKIR DA ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ VE REFERANDUM ALGISI 10 Ağustos 2010 Doç. Dr. Behçet Oral Doç. Dr. İlhan

Detaylı

BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RUHSAL SAĞLIK DURUMUNUN BELİRLENMESI VE İŞ DOYUMU İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ

BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RUHSAL SAĞLIK DURUMUNUN BELİRLENMESI VE İŞ DOYUMU İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RUHSAL SAĞLIK DURUMUNUN BELİRLENMESI VE İŞ DOYUMU İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ Ercan AYDOĞDU Akdeniz Üniversitesi Hastanesi İşyeri Sağlık Birimi

Detaylı

City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ SAHA ÇALIŞMASI ÖRNEKLEM SAYISI CSG STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18

Detaylı

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ } Türkiye İş Kurumu 2003 tarihinde 4904 sayılı kanun ile kurulmuştur. } 665 sayılı KHK ile Bölge Çalışma Müdürlükleri

Detaylı

ÖZEL SEKTÖR DOSYASI: KOBİLERİN İSTİHDAMA KATKISI VE EKONOMİK BEKLENTİLERİ

ÖZEL SEKTÖR DOSYASI: KOBİLERİN İSTİHDAMA KATKISI VE EKONOMİK BEKLENTİLERİ ÖZEL SEKTÖR DOSYASI: KOBİLERİN İSTİHDAMA KATKISI VE EKONOMİK BEKLENTİLERİ Bu çalışma; (OKFRAM) ve İKSARA Araştırma ve Danışmanlık işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma örneklemi, Türkiye deki faal

Detaylı

NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI - SONUÇ RAPORU RAŞTIRMASI - S

NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI - SONUÇ RAPORU RAŞTIRMASI - S NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI RAŞTIRMASI - S V.01A - 18 HAZİRANH 2004 - SONUÇ RAPORU Nükleer Silahlar Araştırması - Sonuç Raporu v.01a - 18 Haziran 2004 Proje Ekibi Güçlü Atılgan Proje Sorumlusu Infakto

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2006 Yılı Çocuk İşgücü İstatistikleri İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından periyodik olarak gerçekleştirilmekte olan Hanehalkı İşgücü Anketine, modüler bir uygulama olarak

Detaylı

GÜMÜŞHANE DE İŞKOLLARI BAZINDA İSTİHDAM SORUNLARI GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI SUNUMU

GÜMÜŞHANE DE İŞKOLLARI BAZINDA İSTİHDAM SORUNLARI GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI SUNUMU GÜMÜŞHANE DE İŞKOLLARI BAZINDA İSTİHDAM SORUNLARI GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI SUNUMU 1 GENEL SORUNLAR 1. Asgari Ücret Üzerindeki Yükler 2. Toplum Yararına Programlar 3. Meslek Liseleri 4. Zincir

Detaylı

İSTİHDAM FAALİYETLERİ

İSTİHDAM FAALİYETLERİ İSTİHDAM FAALİYETLERİ Aktif İstihdam Politikaları Pasif İstihdam Politikaları Girişimcilik Programları İşsizlik Sigortası İşbaşı Eğitim Programları Ücret Garanti Fonu Toplum Yararına Çalışma Programları

Detaylı

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI?

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI? NASIL BİR? Yabancı dil bilen Evli Denizlili Genç Eğitimli Tanınan Yönetici Başarılı Orta yaşlı Bekar Varlıklı Giriş Belediye Başkanı Profili Araştırması, Denizli il merkezi ve çevre ilçelerde ikamet etmekte

Detaylı

Galatasaraylılar Yurdu Değerlendirme Raporu 2012 Haziran

Galatasaraylılar Yurdu Değerlendirme Raporu 2012 Haziran Galatasaraylılar Yurdu Değerlendirme Raporu 2012 Haziran 1 İçindekiler Giriş..Sayfa 3 Kapsam....Sayfa 4 Profil.Sayfa 5 Özet...Sayfa 6 Galatasaray Yardımlaşma Vakfı İle ilişkiler...sayfa 9 Galatasaray Yurdu

Detaylı

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 83 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %10,5 ine karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

HIV/AIDS E İLİŞKİN BİLGİ 13

HIV/AIDS E İLİŞKİN BİLGİ 13 HIV/AIDS E İLİŞKİN BİLGİ 13 A. Sinan Türkyılmaz, Turgay Ünalan ve H. Yaprak Civelek TNSA-2003 de cinsel yolla bulaşan hastalıklara (CYBH), özellikle AIDS e ilişkin bilgi düzeyini belirlemek üzere sorular

Detaylı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2015 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarlarını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2015 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarlarını açıkladı. 2015 Yılında Uygulanacak Asgari Ücret Açıklandı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2015 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarlarını açıkladı. 2015 Yılında uygulanacak brüt asgari ücret tutarları Asgari

Detaylı

2012 ÜCRET ARTIġI ARAġTIRMASI RAPORU. Ocak, 2012

2012 ÜCRET ARTIġI ARAġTIRMASI RAPORU. Ocak, 2012 2012 ÜCRET ARTIġI ARAġTIRMASI RAPORU Ocak, 2012 ARAġTIRMA HAKKINDA 2012 Aralık ayında PERYÖN web sayfasında yer alan, Dernek üyeleri ve iletişim veri tabanında bulunan yaklaşık 25.000 kişiye iletilen on-line

Detaylı

KADIN EMEKÇ LER N TALEPLER...

KADIN EMEKÇ LER N TALEPLER... KADIN EMEKÇ LER N TALEPLER D SK/GENEL- SEND KASI Emekçi kadınların sorunları gün be gün artmaktadır. Kapitalizmin yoğun saldırıları ve ataerkil sistem, kadın ve erkek arasındaki eşitsizliği derinleştirerek,

Detaylı

Prof. Dr. Ali Ekrem ÖZKUL Öğr. Gör. Serap BENLİGİRAY Öğr. Gör. M. Emin MUTLU Arş. Gör. Ruşen YILMAZ Arş. Gör. Sinan AYDIN

Prof. Dr. Ali Ekrem ÖZKUL Öğr. Gör. Serap BENLİGİRAY Öğr. Gör. M. Emin MUTLU Arş. Gör. Ruşen YILMAZ Arş. Gör. Sinan AYDIN AÖF BÜRO YÖNETİMİ PROGRAMI KLAVYE ÖĞRETİMİ DERSİ İÇİN UZAKTAN ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMASI Prof. Dr. Ali Ekrem ÖZKUL Öğr. Gör. Serap BENLİGİRAY Öğr. Gör. M. Emin MUTLU Arş. Gör. Ruşen YILMAZ Arş. Gör. Sinan

Detaylı

3. Basamak Bir Hastanede Görev Yapan Sağlık Çalışanlarının Hepatit C Hakkında Bilgi Düzeyi ve Hepatit C Enfeksiyonu Olan Hastalara Karşı Tutumlarının

3. Basamak Bir Hastanede Görev Yapan Sağlık Çalışanlarının Hepatit C Hakkında Bilgi Düzeyi ve Hepatit C Enfeksiyonu Olan Hastalara Karşı Tutumlarının 3. Basamak Bir Hastanede Görev Yapan Sağlık Çalışanlarının Hepatit C Hakkında Bilgi Düzeyi ve Hepatit C Enfeksiyonu Olan Hastalara Karşı Tutumlarının Değerlendirilmesi DR PıNAR KORKMAZ D U MLUPıNAR Ü N

Detaylı

GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU

GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU Burçin ÖNER Selim UYSAL 30 NİSAN 2017 GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU GİRİŞ: 19 Nisan 2017 tarihinde,

Detaylı

Kadın işçiler. Dr. Nilay ETİLER Kocaeli Üniversitesi

Kadın işçiler. Dr. Nilay ETİLER Kocaeli Üniversitesi Kadın işçiler Dr. Nilay ETİLER Kocaeli Üniversitesi Toplumsal cinsiyete dayalı işbölümü İkincil konum Hizmet ve bakım ağırlıklı işler Doğurganlık özelliği Küresel Cinsiyet Eşitsizliği raporu 124. sırada

Detaylı

Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçilerin % 92,4 ü erkek, % 7,6 sı kadındır.

Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçilerin % 92,4 ü erkek, % 7,6 sı kadındır. Kadın 7,6% Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçilerin % 92,4 ü erkek, % 7,6 sı kadındır. Erkek 92,4% Kocaeli 8% Trakya 5% Anadolu 8% Bursa 6% Eskişehir 7% İzmir 23% İstanbul 1'nolu (Anadolu ) 16% Gebze

Detaylı

E-DEVLET UYGULAMALARINI KULLANANLARLA KULLANMAYANLAR ARASINDAKİ FARKLARIN VE ETKİLERİN İNCELENMESİ

E-DEVLET UYGULAMALARINI KULLANANLARLA KULLANMAYANLAR ARASINDAKİ FARKLARIN VE ETKİLERİN İNCELENMESİ E-DEVLET UYGULAMALARINI KULLANANLARLA KULLANMAYANLAR ARASINDAKİ FARKLARIN VE ETKİLERİN İNCELENMESİ Dr. Tuna USLU Gedik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Özel Gebze Doğa Hastanesi Sağlık Hizmetleri

Detaylı

1. Gelir Vergisi Kanunu'nda Yer Alan Çeşitli Had ve Tutarlar 2015 Yılında Uygulanmak Üzere Belirlendi.

1. Gelir Vergisi Kanunu'nda Yer Alan Çeşitli Had ve Tutarlar 2015 Yılında Uygulanmak Üzere Belirlendi. No: 2015/19 Tarih: 09.01.2015 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık

Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık On5yirmi5.com Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık Yarı zamanlı işler de dahil olmak üzere, kadın adayların yüzde 73 ünün ücret beklentisi 1.500 TL yi geçmiyor. Yayın Tarihi : 7 Mart 2016

Detaylı

Başvuru Koşulları: (link oluşturulacaktır)

Başvuru Koşulları: (link oluşturulacaktır) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünce Eylül 2010-Mart 2012 döneminde yürütülmüş olan Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi kapsamında,

Detaylı

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ CSG OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18 Yaş Üzeri Bireyler. Katılımcıların 68

Detaylı

VUCA DÖNEMİ ALGI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI. Nisan 2017

VUCA DÖNEMİ ALGI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI. Nisan 2017 VUCA DÖNEMİ ALGI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Nisan 2017 AMAÇ VE YÖNTEM AMAÇ VE YÖNTEM Araştırmanın ana amacı; katılımcıların VUCA dönemine dair beklentilerini, hazır bulunuşluklarını, bu dönemdeki zorluklarla

Detaylı

ÇANAKKALE İLİNDE ÇALIŞAN KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARININ, SAĞLIK REFORMLARININ ETKİLERİ KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCELERİ SES ÇANAKKALE ŞUBESİ

ÇANAKKALE İLİNDE ÇALIŞAN KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARININ, SAĞLIK REFORMLARININ ETKİLERİ KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCELERİ SES ÇANAKKALE ŞUBESİ ÇANAKKALE İLİNDE ÇALIŞAN KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARININ, SAĞLIK REFORMLARININ ETKİLERİ KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCELERİ SES ÇANAKKALE ŞUBESİ 3.Sağlık Çalışanlarının Sağlığı Kongresi 18-20 Kasım 2011 Giriş ve Amaç Özellikle

Detaylı

Sirküler 2018/01 09 Ocak 2018

Sirküler 2018/01 09 Ocak 2018 Sirküler 2018/01 09 Ocak 2018 Konu: İnsan Kaynakları Bordro Bölümünün 2018 Yılında Kullanacağı Yasal Had ve Tutarlar 1. 01.01.2018 Tarihinden İtibaren Geçerli Asgari Ücret Tutarları 4857 sayılı İş Kanunu'nun

Detaylı

İŞKUR DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

İŞKUR DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞKUR DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞKUR DESTEKLERİ A. AKTİF İSTİHDAM POLİTİKALARI Aktif İstihdam Politikaları İş Birliği Yapılan Kurum/Kuruluşlar: Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim

Detaylı

(5) Meslek Lisesi (6) İmam Hatip Lisesi (7) Ön lisans (8) Lisans

(5) Meslek Lisesi (6) İmam Hatip Lisesi (7) Ön lisans (8) Lisans Değerli Katılımcı; Bu anket çalışması Türkiye de çalışmakta olan ya da çalışmak isteyip iş bulamayan gençliğinin eğitim olanakları, çalışma şartları ve sosyal durumları üzerine bilimsel araştırma yapma

Detaylı

Öğr. Gör. Halil YAMAK

Öğr. Gör. Halil YAMAK Ondokuzmayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 2018 2019 Güz Yarıyılı Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Dersi 1. Hafta Öğr. Gör. Halil YAMAK Yapı Sektörünün Önemi,

Detaylı

Özet Değerlendirme 1

Özet Değerlendirme 1 Özet Değerlendirme 1 SURİYELİ MÜLTECİ HAYATLAR MONİTÖRÜ ÇALIŞMANIN KAPSAMI İNGEV ve Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü işbirliğinde hazırlanan Mülteci Hayatlar Monitörü, Türkiye de kamp dışında yaşayan

Detaylı

Katılımcının Yaşı n % 21-30 114 21.6 31-40 152 28.8 41-50 208 39.5 51+ 53 10.1 TOPLAM 527 100.0

Katılımcının Yaşı n % 21-30 114 21.6 31-40 152 28.8 41-50 208 39.5 51+ 53 10.1 TOPLAM 527 100.0 12 Eczacı Profili-1998-2007 II. 1998 ARAŞTIRMASI BULGULARI ll.l.toplumsal VE EKONOMİK ÖZELLİKLER Katılımcının Yaşı n % 21-30 114 21.6 31-40 152 28.8 41-50 208 39.5 51+ 53 10.1 TOPLAM 527 100.0 Tabloda

Detaylı

Mezun Anketleri Sonuç Raporu

Mezun Anketleri Sonuç Raporu Peyzaj Mimarlığı Eğitim-Öğretimine Yönelik Mezunların Görüş ve Önerileri: Mezun Anketleri Sonuç Raporu Meryem ATİK Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 07070 Antalya Mezun Anketleri

Detaylı

KADIN MÜHENDİSLERDE İŞSİZLİK VE İSTİHDAM

KADIN MÜHENDİSLERDE İŞSİZLİK VE İSTİHDAM KADIN MÜHENDİSLERDE İŞSİZLİK VE İSTİHDAM Banu Salman EMO Genel Merkez Kadınların eğitim ve çalışma hayatında karşı karşıya kaldıkları ayrımcılık, EMO nun bünyesindeki mesleki alanlarda daha da ön plana

Detaylı

Türk İnşaat Firmalarının Yurtdışı Projelerde İşçi Sağlığı, İş Güvenliği ve Çevre Uygulamalarına Bakışı - Rusya Federasyonu Örneği

Türk İnşaat Firmalarının Yurtdışı Projelerde İşçi Sağlığı, İş Güvenliği ve Çevre Uygulamalarına Bakışı - Rusya Federasyonu Örneği 3. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu 21-23 Ekim 2011, Çanakkale Türk İnşaat Firmalarının Yurtdışı Projelerde İşçi Sağlığı, İş Güvenliği ve Çevre Uygulamalarına Bakışı - Rusya Federasyonu Örneği Aslı

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDAKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDAKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDAKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Hüseyin ÇİÇEK Maden Mühendisi Yangın Güvenlik Uzmanı A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İSGDER Yönetim Kurulu Üyesi huseyin.cicek@windowslive.com

Detaylı

EBELER HAFTASI NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ANKETİN SONUÇLARI

EBELER HAFTASI NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ANKETİN SONUÇLARI EBELER HAFTASI NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ANKETİN SONUÇLARI Türk Sağlık-Sen tarafından düzenlenen, ebeler haftası anketine 1295 kişi katılmıştır. Yapılan anketin verileri bilgisayar ortamında toplanmış

Detaylı

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi İş Güvenliği Uzmanları Sorunlarını Tartışıyor Forumu Sonuç Raporu 11 Nisan 2015, İstanbul İş Güvenliği Uzmanları Sorunlarını Tartışıyor Forumu Sonuç Raporu

Detaylı

Sirküler 2015/002 09 Ocak 2015

Sirküler 2015/002 09 Ocak 2015 Sirküler 2015/002 09 Ocak 2015 Konu: İnsan Kaynakları Bordro Bölümünün 2015 Yılında Kullanacağı Yasal Had ve Tutarlar 1. 01.01.2015 Tarihinden İtibaren Geçerli Asgari Ücret Tutarları 4857 sayılı İş Kanunu'nun

Detaylı

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB & Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB & Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim 2017 TEB & Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi Önsöz Bu raporda bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim (FOE) anketinin

Detaylı

GSG Hukuk Aylık İş Hukuku Bülteni Sayı Gebe ve emzikli çalışan günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz.

GSG Hukuk Aylık İş Hukuku Bülteni Sayı Gebe ve emzikli çalışan günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz. Aylık İş Hukuku Bülteni Aralık 2018 Kadın Çalışanlara İlişkin Çalışma Süreleri Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırk beş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan

Detaylı

Proje Adı: Türkiye Akademisinde Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Yansımaları. Araştırma Şirketi Araştırma Veren Veri Toplama Firması

Proje Adı: Türkiye Akademisinde Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Yansımaları. Araştırma Şirketi Araştırma Veren Veri Toplama Firması Proje Adı: Türkiye Akademisinde Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Yansımaları Araştırma Şirketi Araştırma Veren Veri Toplama Firması Araştırmanın Künyesi Kullanılan yöntem(ler) Kalitatif Kantitatif Diğer (açıklayınız)

Detaylı

Bu bağlamda, sigorta primine tabi olan kazançlardan;

Bu bağlamda, sigorta primine tabi olan kazançlardan; AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNDE HAK EDİLEN ÜCRET VE PRİM, İKRAMİYE VE BU NİTELİKTEKİ İSTİHKAK IN AYRI GÖSTERİLMESİNE İLİŞKİN SGK AÇIKLAMASI SGK, uygulamalarda zaman zaman ortaya çıkan karışıklıkları ortadan

Detaylı

Türkiye İş Kurumu İşverenlere Sunulan Hizmetler Kadri KABAK İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü kadri.kabak@iskur.gov.tr

Türkiye İş Kurumu İşverenlere Sunulan Hizmetler Kadri KABAK İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü kadri.kabak@iskur.gov.tr Türkiye İş Kurumu İşverenlere Sunulan Hizmetler Kadri KABAK İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü kadri.kabak@iskur.gov.tr 28 Nisan 2015 İşgücü Piyasasının Fotoğrafını Çekiyoruz! Yılda en az 2 kez, tüm

Detaylı

Araştırma Notu 14/163

Araştırma Notu 14/163 g Araştırma Notu 14/163 7 Mart 2014 REİSİ KADIN OLAN HER DÖRT HANEDEN BİRİ YOKSUL Gökçe Uysal * ve Mine Durmaz ** Yönetici özeti Gerek toplumsal cinsiyet eşitliği gerekse gelecek nesillerin fırsat eşitliği

Detaylı

Araştırma Notu 16/190

Araştırma Notu 16/190 Araştırma Notu 16/190 ASGARİ ÜCRET ETKİSİ GENÇLERDE VE KADINLARDA YOĞUNLAŞIYOR Seyfettin Gürsel * Gökçe Uysal ve Melike Kökkızıl Yönetici Özeti Bu araştırma notunda Ocak 2016'dan itibaren geçerli olan

Detaylı

DPID Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği. Sektör Araştırması

DPID Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği. Sektör Araştırması DPID Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Sektör Araştırması 2015-16 İstanbul, Aralık 2016 NIELSEN AGP Sunuş, Gizlilik ve Müşteri Hakları Bu araştırma raporu DPID Doğrudan Pazarlama İletişimcileri

Detaylı

İşsizlik ve İstihdam Raporu-Ağustos 2016

İşsizlik ve İstihdam Raporu-Ağustos 2016 İşsizlik ve İstihdam Raporu-Ağustos 2016 Geniş tanımlı işsiz 5 milyon 660 bin İstihdam artışında kamu lokomotif! Tarım dışı genç kadın işsizliği yüzde 24,8! Özet 15 Ağustos 2016, İstanbul Türkiye Devrimci

Detaylı

Türkiye de Kadın İstihdam Sorununa Çözümler LİZBON SÜRECİ ve KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ

Türkiye de Kadın İstihdam Sorununa Çözümler LİZBON SÜRECİ ve KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ Türkiye de Kadın İstihdam Sorununa Çözümler LİZBON SÜRECİ ve KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Kongresi Ankara, 25 Ağustos 2008 Y.Doç.Dr. İpek İlkkaracan İstanbul Teknik Üniversitesi Kadının

Detaylı

TÜRKİYE DE KADINLARIN SOSYO-EKONOMİK DURUM ARAŞTIRMASI

TÜRKİYE DE KADINLARIN SOSYO-EKONOMİK DURUM ARAŞTIRMASI TÜRKİYE DE KADINLARIN SOSYO-EKONOMİK DURUM ARAŞTIRMASI Araştırmaya katılan kadınların; %72,6 sı evli olduğunu, %12,1 i dul / boşanmış olduğunu, %15,3 ü bekâr olduğunu belirtmiştir. Evli ya da daha önce

Detaylı

SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ 6645 1 SİGORTALI YÖNÜNDEN ŞARTLAR 31.12.2017 Tarihine kadar İş-Kur İşbaşı Eğitim programını tamamlamış olması İşbaşı

Detaylı

YEMEKHANE ARAŞTIRMA ANKETİ

YEMEKHANE ARAŞTIRMA ANKETİ YEMEKHANE ARAŞTIRMA ANKETİ 1. ANKETE KATILANLARIN PROFİLİ A) CEVAPLAYICILARIN GÖREVLERİNE GÖRE DAĞILIMI Yaptığı Görev Cevap Veren Kişi Sayısı Yüzde Akademik Personel 378 21,8 Öğrenci 985 56,7 İdari Personel

Detaylı

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri. Ücret Sistemleri ve Verimlilik. Prof. DR. Mustafa Yaşar Tınar. 2005463076 Ümit Şenyüz. 2006463002 Faruk Ak

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri. Ücret Sistemleri ve Verimlilik. Prof. DR. Mustafa Yaşar Tınar. 2005463076 Ümit Şenyüz. 2006463002 Faruk Ak Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik Prof. DR. Mustafa Yaşar Tınar 2005463076 Ümit Şenyüz 2006463002 Faruk

Detaylı

STRATEJİK PLANLAMANIN KIRSAL KALKINMAYA ETKİSİ VE GAZİANTEP ÖRNEĞİ ANKET RAPORU

STRATEJİK PLANLAMANIN KIRSAL KALKINMAYA ETKİSİ VE GAZİANTEP ÖRNEĞİ ANKET RAPORU STRATEJİK PLANLAMANIN KIRSAL KALKINMAYA ETKİSİ VE GAZİANTEP ÖRNEĞİ ANKET RAPORU Şubat 10 2012 Yener YÜKSEL Mülkiye Başmüfettişi 0 İÇERİK Araştırmanın Amacı:... 3 Anket Ölçeklerinin Oluşturulması:... 3

Detaylı

ENEL HİZMETLER İŞÇİLERİ SE

ENEL HİZMETLER İŞÇİLERİ SE .. DISK. TÜRKİYE GEN EL HİZMETL ER İŞÇİLERİ SEN DİKASI EMEK ARAŞTIRMA RAPORU: TÜRKİYE DE KADINLAR ve KADIN EMEĞİ (Mart-2018) Bu çalışmayı, 8 Mart ı yaratan bize armağan eden ve hayatın her alanında mücadele

Detaylı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yeni Kütüphane Binası Anketi-2014

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yeni Kütüphane Binası Anketi-2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yeni Kütüphane Binası Anketi-214 Projesi üzerinde çalışılan yeni kütüphane binası ile ilgili öğrenci, akademik ve idari personel

Detaylı

Sirküler 2017/01 09 Ocak 2017

Sirküler 2017/01 09 Ocak 2017 Sirküler 2017/01 09 Ocak 2017 Konu: İnsan Kaynakları Bordro Bölümünün 2017 Yılında Kullanacağı Yasal Had ve Tutarlar 1. 01.01.2017 Tarihinden İtibaren Geçerli Asgari Ücret Tutarları 4857 sayılı İş Kanunu'nun

Detaylı

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK 2011

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK 2011 MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK 2011 TAŞIT ARAÇ VE PARÇALARI TİCARETİ SEKTÖRÜ MEVCUT DURUMU VE MÜŞTERİ EĞİLİMLERİ TESPİT ÇALIŞMASI TAŞIT ARAÇ VE PARÇALARI TİCARETİ SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM ANALİZ SONUÇLARI

Detaylı

Sirküler 2016/02 11 Ocak 2016

Sirküler 2016/02 11 Ocak 2016 Sirküler 2016/02 11 Ocak 2016 Konu: İnsan Kaynakları Bordro Bölümünün 2016 Yılında Kullanacağı Yasal Had ve Tutarlar 1. 01.01.2016 Tarihinden İtibaren Geçerli Asgari Ücret Tutarları 4857 sayılı İş Kanunu'nun

Detaylı

Yazarlar: Mustafa YILDIZ Bartın Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü-BARTIN Murat KUL Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu-BARTIN

Yazarlar: Mustafa YILDIZ Bartın Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü-BARTIN Murat KUL Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu-BARTIN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLERİNİN PSİKOLOJİK ŞİDDETE MARUZ KALMA DÜZEYLERİNİN MOTİVASYON DÜZEYLERİ ÜZERİNE ETKİLERİNİN İNCELENMESİ: KAYSERİ İLİ ÖRNEĞİ Yazarlar: Mustafa YILDIZ Bartın Üniversitesi Eğitim

Detaylı

Gebe ve Emzikli Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla, Emzirme Odaları ve Bakım Yurtlarına Dair Tüzük

Gebe ve Emzikli Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla, Emzirme Odaları ve Bakım Yurtlarına Dair Tüzük Hamilelik ve annellik süreci, çalışan kadınların kariyerlerinde kimi zaman bir dönüm noktası anlamına gelmekte. Bu yüzden de kadınlar, iş yaşamlarına bir süreliğine de olsa ara vermek istemediklerinden

Detaylı

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI EKONOMİK SOSYAL DURUM ARAŞTIRMASI Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası na bağlı üyelerin Türkiye ve Gemlik Ekonomisi ve Sosyal durumu hakkındaki yorumlarının istatistiki yöntemler

Detaylı

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliin amacı; meslekteki bilimsel, teknolojik gelimelerle ve uygulama alanları ile ilgili olarak Üye Mühendislere verilecek

Detaylı

SimgeRA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. BAHRİ OLGUN ALİ NİHAT TARLAN CAD. ERYILMAZLAR SOK.

SimgeRA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. BAHRİ OLGUN ALİ NİHAT TARLAN CAD. ERYILMAZLAR SOK. SimgeRA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. BAHRİ OLGUN ALİ NİHAT TARLAN CAD. ERYILMAZLAR SOK. ERYILMAZLAR APT. NO 1/1 ATAŞEHİR -İSTANBUL TEL-FAX:0 216 572 90 70-0 216 573 18 55 S İ R K Ü L E R R A P O R. SİMGE

Detaylı

Baskı Pelin Ofset Tipo Matbaacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. İvedik Organize Sanayi Bölgesi Matbaacılar Sitesi Sokak No: 28 Yenimahalle /

Baskı Pelin Ofset Tipo Matbaacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. İvedik Organize Sanayi Bölgesi Matbaacılar Sitesi Sokak No: 28 Yenimahalle / Baskı Pelin Ofset Tipo Matbaacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. İvedik Organize Sanayi Bölgesi Matbaacılar Sitesi 1514. Sokak No: 28 Yenimahalle / ANKARA Tel: (0.312) 395 25 80 Fa: (0.312) 395 25 84 www.pelinofset.com.tr

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar...

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar... BASIN BÜLTENİ Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan Reklam Çalışanları Memnuniyeti ve Beklentileri araştırması tamamlandı. Araştırmada

Detaylı

1. VATANDAŞLARIMIZI İLGİLENDİREN GELİŞMELER

1. VATANDAŞLARIMIZI İLGİLENDİREN GELİŞMELER 1. VATANDAŞLARIMIZI İLGİLENDİREN GELİŞMELER 1.1. İş Piyasası Eylül ayında çalışanların sayısı, bir ay öncesine göre mevsimsel etkilerden arındırılmış olarak 35.000 artmıştır. Mevsimsel etkilerden arındırılmamış

Detaylı

UÇAK,HAVACILIK,UZAY MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DURUM DEĞERLENDİRMESİ

UÇAK,HAVACILIK,UZAY MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DURUM DEĞERLENDİRMESİ TMMOB Makina Mühendisleri Odası I. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı 12 Mayıs 2001 Eskişehir-Türkiye UÇAK,HAVACILIK,UZAY MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DURUM DEĞERLENDİRMESİ Mehmet Nazım

Detaylı

2012 YILI BALIKESİR İŞLETMELERİNİN SOSYO-EKONOMİK DURUM VE 2013 YILI BEKLENTİ ARAŞTIRMASI BALIKESİR TİCARET ODASI

2012 YILI BALIKESİR İŞLETMELERİNİN SOSYO-EKONOMİK DURUM VE 2013 YILI BEKLENTİ ARAŞTIRMASI BALIKESİR TİCARET ODASI 1 12 YILI BALIKESİR İŞLETMELERİNİN SOSYO-EKONOMİK DURUM VE 13 YILI BEKLENTİ ARAŞTIRMASI Şubat 13 2 ÖNSÖZ Değişen yerel ve ulusal ekonomik gündem paralelinde hazırlanan ve tamamen bilimsel esaslara göre

Detaylı

TİSK İŞGÜCÜ PİYASASI BÜLTENİ NİSAN 2013 (SAYI: 23) I. SON BİR YILDA İŞGÜCÜ PİYASASINDAKİ GELİŞMELER (OCAK 2013 İTİBARİYLE) a. İŞGÜCÜ KOMPOZİSYONU:

TİSK İŞGÜCÜ PİYASASI BÜLTENİ NİSAN 2013 (SAYI: 23) I. SON BİR YILDA İŞGÜCÜ PİYASASINDAKİ GELİŞMELER (OCAK 2013 İTİBARİYLE) a. İŞGÜCÜ KOMPOZİSYONU: TİSK İŞGÜCÜ PİYASASI BÜLTENİ NİSAN 2013 (SAYI: 23) (Ocak 2013 TÜİK HİA Verilerinin Değerlendirilmesi) Türkiye İstatistik Kurumu nun (TÜİK) Ocak 2013 Hanehalkı İşgücü İstatistikleri, 14 Nisan 2013 tarihli

Detaylı

SimgeRA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK BAHRİ OLGUN ALİ NİHAT TARLAN CAD. ERYILMAZLAR SOK.

SimgeRA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK BAHRİ OLGUN ALİ NİHAT TARLAN CAD. ERYILMAZLAR SOK. SimgeRA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK BAHRİ OLGUN ALİ NİHAT TARLAN CAD. ERYILMAZLAR SOK. ERYILMAZLAR APT. NO 1/1 ATAŞEHİR -İSTANBUL TEL-FAX:0 216 572 90 70-0 216 573 18 55 S İ R K Ü L E R R A P O R. SİMGE RA

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi nin Çocuk ve Genç İşçiler Anketi Özet Raporu

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi nin Çocuk ve Genç İşçiler Anketi Özet Raporu İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi nin Çocuk ve Genç İşçiler Anketi Özet Raporu Çocuk ve Genç İşçiler Anketimiz, 25.08.2008 01.09.2008 tarihleri arasında yapılmıştır. Anketimiz, Çanakkale ilindeki 50

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2011 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2011 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu ARALIK 2011 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

(ISPARTA-SÜTÇÜLER İLÇESİ ÖRNEĞİ) -ŞUBAT-MART 2015- SUNUM PROF. DR. NAZMİ AVCI. MAYıS, 2015

(ISPARTA-SÜTÇÜLER İLÇESİ ÖRNEĞİ) -ŞUBAT-MART 2015- SUNUM PROF. DR. NAZMİ AVCI. MAYıS, 2015 MERMER OCAKLARINDA ÇALIŞANLARA İLİŞKİN İŞ YERİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÜZERİNE TESPİTLER (ISPARTA-SÜTÇÜLER İLÇESİ ÖRNEĞİ) -ŞUBAT-MART 2015- SUNUM PROF. DR. NAZMİ AVCI 1 MAYıS, 2015 lerinde 2 Bu araştırma

Detaylı

2016 YILI BORDRO ESAS PARAMETRELER NETLEŞİYOR

2016 YILI BORDRO ESAS PARAMETRELER NETLEŞİYOR 2016 YILI BORDRO ESAS PARAMETRELER NETLEŞİYOR Asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte İnsan Kaynaklarının ve Muhasebe /İdari İşler bölümlerinin 2016 yılına esas bordro parametrelerini belirlenmeye başladı.

Detaylı

DENİZLİ İLİ ÇALIŞAN NÜFUSUN İÇME SUYU TERCİHLERİ VE ETKİLEYEN FAKTÖRLER. PAÜ Tıp Fak. Halk Sağlığı A.D Araş. Gör. Dr. Ayşen Til

DENİZLİ İLİ ÇALIŞAN NÜFUSUN İÇME SUYU TERCİHLERİ VE ETKİLEYEN FAKTÖRLER. PAÜ Tıp Fak. Halk Sağlığı A.D Araş. Gör. Dr. Ayşen Til DENİZLİ İLİ ÇALIŞAN NÜFUSUN İÇME SUYU TERCİHLERİ VE ETKİLEYEN FAKTÖRLER PAÜ Tıp Fak. Halk Sağlığı A.D Araş. Gör. Dr. Ayşen Til Su; GİRİŞ ekosisteminin sağlıklı işlemesi, insanların sağlığı ve yaşamının

Detaylı

ENGELLİ KADINLARIN HAK TEMELLİ MÜCADELE ADIMLARI PROJESİ

ENGELLİ KADINLARIN HAK TEMELLİ MÜCADELE ADIMLARI PROJESİ ENGELLİ KADINLARIN HAK TEMELLİ MÜCADELE ADIMLARI PROJESİ Proje Hakkında Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları projemiz Orta

Detaylı

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 65 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %10 una karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

brüt asgari ücret tutarının 2.029,50-TL olarak tespit edilmiştir.

brüt asgari ücret tutarının 2.029,50-TL olarak tespit edilmiştir. Sayı: 2018/16 Konu: SGK Primine Esas Tavan ve Taban Ücret Tutarları İle AGİ Hesaplamaları Mevzuat: 5510 Ve 193 Sayılı Kanunlar Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

DOĞURGANLIĞI BELİRLEYEN DİĞER ARA DEĞİŞKENLER 7

DOĞURGANLIĞI BELİRLEYEN DİĞER ARA DEĞİŞKENLER 7 DOĞURGANLIĞI BELİRLEYEN DİĞER ARA DEĞİŞKENLER 7 Banu Akadlı Ergöçmen ve Mehmet Ali Eryurt Bu bölümde gebeliği önleyici yöntem kullanımı dışında kadının gebe kalma riskini etkileyen temel faktörler incelenmektedir.

Detaylı

KÜTÜPHANE PERSONELİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALGI VE BEKLENTİ ANKETİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

KÜTÜPHANE PERSONELİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALGI VE BEKLENTİ ANKETİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PLANLAMA VE PİLOT UYGULAMA PROJESİ KÜTÜPHANE PERSONELİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALGI VE BEKLENTİ ANKETİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME 01 TEMMUZ 2014 Bu rapor, Hacettepe Teknokent

Detaylı

Ekonomik Rapor Kaynak: TÜİK. Grafik 92. Yıllara göre Doğuşta Beklenen Yaşam Süresi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği /

Ekonomik Rapor Kaynak: TÜİK. Grafik 92. Yıllara göre Doğuşta Beklenen Yaşam Süresi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği / Grafik 92. Yıllara göre Doğuşta Beklenen Yaşam Süresi Erkek nüfus için, doğuşta beklenen yaşam süreleri 2000-2009 yılları arasında incelendiğinde 2000 yılında 68,1 yıl olan beklenen yaşam süresi 2001-2007

Detaylı