ITP MAKİNA SAN. TİC. LTD ŞTİ. TURBO HIZ KAFASI KATALOĞU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ITP MAKİNA SAN. TİC. LTD ŞTİ. TURBO HIZ KAFASI KATALOĞU"

Transkript

1 ITP MAKİNA SAN. TİC. LTD ŞTİ. ı TURBO HIZ KAFASI KATALOĞU

2 Turbo Hız Kafası YÜKSEK HIZ TAKIM FENER MİLİNİZİ ARTIK KÜÇÜK CEBİNİZDE TAŞIYABİLECEKSİNİZ MÜTHİŞ BİR OLAY MÜTHİŞ BİR BULUŞ SADECE SU VE HAVA İLE YÜKSEK DEVİRLERE ULAŞACAKSINIZ. FENER MİLİNİZ VE TUTUCUNUZ DÖNMEYECEK, SADECE KESME YAPACAĞINIZ TAKIMIN KENDİSİ DÖNECEK BÖYLECE ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYACAKSINIZ. YİNE BU SAYEDE, TEZGAH FENER MİLİ RULMANLARININ ÖMRÜNÜ UZATACAKSINIZ. TİTREŞİM (BALANS) YOK SALGI SORUNU YOK. TAKIMIN UZUN YA DA KISA OLMASI İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR SORUN YOK. EN YÜKSEK DEVİRDE DAHİ SES KİRLİLİĞİ YOK, UZUN TAKIMLARDA TİTREŞİM RİSKİ YOK. TAKIM KIRILMASI YOK; ARTIK SADECE YÜKSEK PERFORMANS VE UZUN TAKIM ÖMRÜNDEN BAHSEDECEKSİNİZ. TÜM BU AVANTAJLARI: TEZGAHINIZIN KESME SIVISI VE SİSTEMDEKİ HAVA BASINCIYLA KOLAYCA VE YÜKSEK PERFORMANSDA ELDE EDEBİLECEKSİNİZ BAR KESME SIVISI BASINCI İLE; 24, dev./dak BAR KESME SIVISI BASINCI İLE: dev./dak BAR KESME SIVISI BASINCI İLE : dev./dak BAR KESME SIVISI BASINCI İLE : dev./dak BAR KESME SIVISI BASINCI İLE : 59, dev./dak BAR KESME SIVISI BASINCI İLE ; dev./dak BAR KESME SIVISI BASINCI İLE ; 70, dev./dak BAR KESME SIVISI BASINCI İLE : dev./dak. 9. DEVİR ELDE EDECEKSİNİZ. KESME SIVISI BASINCINDAN YARARLANARAK dev./dak. ya KADAR DEVİR ELDE EDEBİLİRSİNİZ. HAVA BASINCI KULLANAN SİSTEMDE İSE 30,000 dev./dak. ile dev./dak. ARASI DEVİR ELDE EDEBİLİRSİNİZ. BUNUN İÇİN SADECE 4-10 BAR HAVA BASINCI YETERLİ.

3 KULLANDIĞINIZ HERHANGİ BİR İŞLEME MERKEZİNDE, KUÇUK ÇAPLI TAKIMLARDA DEVİR YETMİYOR, TAKIM KIRILIYOR, İŞ ÇOK UZUN SÜRÜYOR GİBİ PROBLEMLER ARTIK BİTTİ! ÇÜNKÜ, TURBO HIZ KAFASI DEVRİ BAŞLADI KÜÇÜK ÇAPLI TAKIMLARLA YÜKSEK DEVİRLİ MİCRO OPERASYONLAR, KÜÇÜK ve DETAY İŞLEME ARTIK MÜMKÜN 100 mm/dak dan 2000 mm/dak. İLERLEMELERİNE ÇIKMAK ve YÜKSEK PERFORMANS ELDE ETMEK BUNDAN SONRA ÇOK KOLAY OLACAK SADECE KESME SIVISI BASINCI AVANTAJI İLE. DÖNER TÜRBİN AVANTAJI. KESME SIVISI BASINCI YÜKSEK DEVİR İÇİN BÜYÜK AVANTAJ. TAKIMA DOĞRUDAN TAHRİK SAĞLAYARAK. TEZGAH FENER MİLİ MOTORU VE TUTUCU DÖNDÜRÜLMEDEN ÇALIŞIN! ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYIN! TAK VE KULLAN STANDART TUTUCU KULLANMA İMKANI. BT, HSK. İT, ISO, TÜM SİSTEMLERE UYGUN; HİDROLİK, BİLYALI SİSTEM VE ER PENS TUTUCULARA UYGULANABİLİR. MAKİNANİZİN TAKİM MAGAZİNİNDEKİ SIRADAN BİR TUTUCU / TAKIM GİBİ KULLANMA İMKANI. HERHANGİ BİR ÖZEL EKİPMANA İHTİYAÇ YOK, SU GEÇİRMEYEN PENS TUTUCU YETERLİ OLACAKTIR. EN İYİ DİNAMİK ÇEVRE SALGISI, BALANSIZLIK VE BÜYÜK HASSASİYET KOMPAKT DİZAYNI. KÜÇÜK AMA MUHTEŞEM KULLANIŞLI. DAHA AZ EKİPMAN KULLANIMI, (özel ekipman gerektirmez), YÜKSEK KESİCİ TAKIM PERFORMANSI. HER TAKIM DEĞİŞİMİNDE YENİ RULMAN SETİ ve TÜRBİN KULLANIMI GEREKLİDİR. SÜPER YÜZEY KALİTESİ ELDE ETME İMKANI. ÇOK DÜŞÜK MALİYET İLE YÜKSEK PERFORMANS. KÜÇÜK ÇAPLI TAKIMLARIN GEREKTİRDİĞİ GERÇEK DEVİRLERE ULAŞABİLECEĞİ İÇİN YÜKSEK PERFORMANS,,,, ve UZUN TAKIM ÖMRÜ. SÜPER İŞLEME KALİTESİ. 3 FARKLI ÇAPTA TAKIM ŞAFTINA UYGUN 3 mm - 4 mm - 6 mm

4 UYGULAMA ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALARI SERTLEŞTİRİLMİŞ ÇELİK 54HRC DELME OPEARASYONU D TAKIM ÇAPI NS TOOL 0.4 mm MATKAP N FENER MİLİ DEVRİ 26,000 dev./dak. Vf TABLA İLERLEMESİ 800 mm/dak. Ap KESME DERİNLİĞİ 6 mm Sq YÜZEY KALİTESİ N5- N6 SERTLEŞTİRİLMİŞ ÇELİK 45HRC KANAL AÇMA OPERASONU D TAKIM ÇAPI YG1 0.8 mm FREZE N FENER MİLİ DEVRİ dev./dak. Vf TABLA İLERLEMESİ 480 mm/dak. Ap KESME DERİNLİĞİ 0,03 mm Sq YÜZEY KALİTESİ N6 SERTLEŞTİRİLMİŞ ÇELİK 54HRC KANAL AÇMA OPERASYONU D TAKIM ÇAPI SANDVIK 0,3 mm KÜRE FREZE N FENER MİLİ DEVRİ dev./dak. Vf TABLA İLERLEMESİ 1,600 mm/dak. Ap KESME DERİNLİĞİ 0.02 mm Sq YÜZEY KALİTESİ N5 SERTLEŞTİRİLMİŞ ÇELİK 45HRC DELME OPERASYONU D TAKIM ÇAPI GUHRING 0,6 mm MATKAP N FENER MİLİ DEVRİ 26,000 dev./dak. Vf TABLA İLERLEMESİ 1,250 mm/dak. Ap KESME DERİNLİĞİ 2 mm Sq YÜZEY KALİTESİ N6 ALÜMİNYUM DELME OPEARASYONU D TAKIM ÇAPI ZECHA TOOL 0,2 mm MATKAP N FENER MİLİ DEVRİ 26,000 dev./dak. Vf TABLA İLERLEMESİ 21,000 mm/dak. Ap KESME DERİNLİĞİ 0,3 mm Sq YÜZEY KALİTESİ N6 SERTLEŞTİRİLMİŞ ÇELİK 45HRC DELME OPERASYONU D TAKIM ÇAPI NS TOOL 0,5 mm KÜRE FREZE N FENER MİLİ DEVRİ 26,000 dev./dak. Vf TABLA İLERLEMESİ 2,000 mm/dak. Ap KESME DERİNLİĞİ 0,01 mm Sq YÜZEY KALİTESİ N6 YUKARIDAKİ TÜM UYGULAMA ÇALIŞMALARI HAAS MACHINING CENTER DA YAPILMIŞTIR. UYGULAMA KONTROLÜNDE FENER MİLİ KESME SIVISI BASINCI 6 BAR OLARAK ÖLÇÜLMÜŞTÜR. 6 BAR KESME SIVI BASINCI 24,000 dev./dak. VERİR.

5 YÜKSEK HIZ TAKIM FENER MİLİ TURBO HIZ KAFASI R-5,5 DÖNME (DEVİR) HIZI VE KESME SIVISI BASINCI KESME SIVISI BASINCINA GÖRE DEVİR HIZININ BULUNMASI BU TABLO DEĞİŞİK KESME SIVISI BASINÇLARINA GÖRE, (DİKEY ÇİZGİLER) (YATAY ÇİZGİLER) ELDE EDİLECEK DEVRİ, EĞRİ ÇİZGİSİDEKİ BİRLEŞİM NOKTASINDA HESAPLAYIP GÖSTERİR (FORMÜLDE OLDUĞU GİBİ). TABLODA GÖSTERİLMİŞ OLAN FORMÜL. HER HANGİ BİR KESME SIVISI BASINCINA GÖRE ELDE EDEBİLECEĞİMİZ DÖNME (DEVİR) HIZINI HESAPLAR VE GÖSTERİR. TABLODAKİ YATAY / DİKEY ÇİZGİLER (SİVİ BASINCI) VE EĞRİNİN KESİŞTİĞİ NOKTADAN YATAY ÇİZGİ VASITASI İLE DEVRİ BULABİLİRSİNİZ. TESPİT EDİLMİŞ KESME SIVISI BASINCI, (SU İLE KESME YAĞININ KATKI ORANLARI TAVSİYE EDİLEN %8-12 ARASIDIR) DÖNME KUVVETİNİ (TORK) VERİR. KESME SIVISININ YOĞUNLUĞU DÖNME KUVVETİNE ETKENDİR. SU BASINCINA GÖRE KESME SIVISI BASINÇ DEĞERLERİ VE ELDE EDİLECEK DEVİRLER BU TABLODA GÖSTERİLİR. DİĞER DEĞERLER İÇİN DİĞER TABLOLARA BAKINIZ. GÜÇ (WATT) VE SU BASINCI BU TABLO DEĞİŞİK BASINÇLARDA ELDE EDEBİLECEĞİNİZ GÜCÜ WATT CİNSİNDEN GÖSTERİR. TABLODA GÖSTERİLEN FORMÜL: HER HANGİ BİR KESME SIVISI BASINCINA BAĞLI OLARAK ELDE EDİLEN DEVRE GÖRE KESİCİ TAKIMIN DÖNME TORK DEĞERİNİN GÜCÜNÜ WATT CİNSİNDEN GÖSTERİR. MAXİMUM GÜÇ ÇIKIŞ EĞRİSİ BU TABLODA SADECE BİR REFERANSDIR VE GERÇEKTE KULLANILMAYACAKTIR. ÇALIŞMA ESNASINDA FENER MİLİNDE KESİNLİKLE HERHANGİ BİR RİSK OLUŞMAZ. NİTELİKLİ BİR DEVİR HIZI STABİLİTESİ SAĞLAYABİLMEK İÇİN, TAKIM İÇİN GEREKLİ OLAN GÜCÜ TAVSİYE EDİLEN ÇIKIŞ GÜCÜ EĞRİSİNE YAKIN BİR SEVİYEDE AYARLAMAK GEREKİR.

6 YÜKSEK HIZ TAKIM FENER MİLİ TURBO HIZ KAFASI R-5,5 TESPİT EDİLEN TORK GÜCÜ VE TAKIM DÖNME DEVİRİNE GÖRE 0.35 TORK KUVVETİ VE TAKIMIN DÖNME DEVİR SAYISI BU TABLO DÖNME (DEVİR) HIZI İLE KESİCİ TAKIMIN DÖNME TORK GÜCÜNÜN TESPİTİNE YARDIMCI OLUR. TABLOYA FORMÜL DE KONULMUŞ OLUP HERHANGİ BİR BASINÇTA ELDE ELDE EDİLEN DEVRE GÖRE DÖNME KUVVETİNİ (TORK GÜCÜNÜ) TESBİT ETMEMİZE YARDIMCI OLUR. MAXİMUM DEVİRDE TORK (DÖNME KUVVETİ) SIFIRA DOĞRU İNER. YÜKE GİRDİĞİNDE İSE TORK KUVVETİ ARTAR. KESME SIVISININ YOĞUNLUK ve BASINCINDAN YARARLANILARAK ELDE ETTTİĞİMİZ DEVİR, TAKIM YÜKE GİRDİĞİNDE TABLODA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ARTAN BİR TORK (DÖNME) KUVVETİNE DÖNÜŞÜR. 700 R-5,5 GÜÇ VE DÖNME (DEVİR) HIZI (Nm) ÜL *00 w i 300 a Rotâtfon Speed [Krpm] GÜÇ (WATT) VE DÖNME (DEVİR) HIZI BU TABLO DEĞİŞİK BASINÇLARDA GÜÇ VE DÖNME HIZININ PARABOLİK BASINÇ VE GÜÇ EĞRİLERİNDE HESAPLANARAK TESPİT EDİLMESİ İÇİN KULLANILIR. TABLODA DA GÖRECEĞİNİZ GİBİ SIFIR VE MAXİMUM DÖNME HIZLARINDA GÜÇ ELDE EDİLEMEZ. BU TABLODA DEVİR ARTTIĞINDA KESME GÜCÜNÜN AZALDIĞINI, DEVİR DÜŞTÜĞÜNDE KESME KUVVETİNİN ARTTIĞINI GÖZLEMLEYEBİLİRSİNİZ.

7 TURBO HIZ KAFASI; YÜKSEK HIZ ARTTIRICI KAFA MONTAJ TALİMATI Adım 1- ALÜMİNYUM MONTAJ TÜPÜNE ÖNCELİKLE RULMANDAN BİRİNİ DÜZGÜNCE YERLEŞTİRİNİZ. Adım 2- RULMANI KOYMUŞ OLDUĞUNUZ ALÜMİNYUM MONTAJ TÜPÜNE, PLASTİK TÜRBİN PARÇASINI. KONİK OLAN TARAFI AŞAĞI GELECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİNİZ. Adım 3- PLASTİK TÜRBİN YERLEŞTİRİLDİKTEN SONRA İKİNCİ RULMANI DA YUVASINA YERLEŞTİRİNİZ. Adım 4- TÜRBİN E MONTAJI YAPILACAK FREZE RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ YERLEŞTİRİLMELİDİR. Adım 5- İTİCİ ARA PARÇASINI MONTAJ APARATI MİLİNE YERLEŞTİRİNİZ. Adım 6- FREZENİN ŞAFT KISMINI, İTİCİ PARÇADAKİ YUVASININ İÇİNE GİREBİLECEĞİ ŞEKİLDE DÜZGÜNCE YERLEŞTİRİNİZ. Adım 7- İÇİNE ÖNCE RULMAN, SONRA PLASTİK VE DAHA SONRA RULMAN OLMAK ÜZERE YERLEŞTİRDİĞİNİZ ALÜMİNYUM MONTAJ TÜPÜNÜ. MONTAJ APARATINDAKİ YUVASINA YERLEŞTİRİNİZ. Adım 8- ALÜMİNYUM MONTAJ TÜPÜNÜ YUVASINA OTURTUP, FREZENİZİ VEYA MATKABINIZI DA YERLEŞTİRİN. TAKIM RULMANIN İÇİNE GİRDİKTEN SONRA, İTİCİ KOL İLE TAKIMINIZI RULMAN VE TÜRBİNİN İÇİNE DOĞRU İTEREK İSTEDİĞİNİZ BOYDA MONTAJI TAMAMLAYINIZ.

8 Adım 9-2 ADET RULMAN VE 1 ADET PLASTİK TÜRBİNDEN OLUŞAN GRUBU YAVAŞ YAVAŞ YUVASINDAN ÇIKARINIZ. BÖYLECE MONTAJINIZIN BU SAFHASI BİTMİŞ OLUR. Adım 10- TAKIMINIZ İLE BERABER 2 ADRET RULMAN VE 1 ADET TÜRBİNDEN OLUŞAN GRUP KULLANIM VE SON MONTAJ İÇİN HAZIR. Adım 11- TÜRBİN SİLİNDİRİ İKİ PARÇADAN OLUŞUR: 1) KAPAK 2) ANA SİLİNDİR TÜP Adım 12- MADDE 10 DAKİ MONTAJLİ GRUBUN TÜRBİN SİLİNDİRİNE DOĞRU YERLEŞTİRİLMESİ İÇİN TABANA KADAR OTURTULDUĞUNDAN EMİN OLUN. Adım 13- TÜRBİNİ TÜRBİN SİLİNDİRİNE YERLEŞTİRDİK: ARTIK. KAPAĞINI TAKMAYA HAZIRIZ. Adım 14- KAPAK TAKILDIĞINDA. KESME SIVISI BASINCI İLE KULLANABİLECEĞİNİZ DEVİR YÜKSELTİCİ KAFA KULLANIMA HAZIR DEMEKTİR. Adım 15- SU SIZDIRMAYAN PENS, TOODLE I TİPİK BİR ER PENS BAŞLIĞI İLE KULLANABİLMENİZİ SAĞLAR. Adım 16- KESME SIVISI BASINÇ KONTROL EKİPMANI, TOODLE YÜKSEK HIZ KAFASINDAKİ GERÇEK BASINCIN TESPİT EDİLMESİNE YARDIMCI OLUR. GERÇEK ÇALIŞMA BASINCINI GÖSTERGEDEN GÖZLEMLEYEREK. ELDE EDECEĞİNİZ DEVRİ TABLODAN TESPİT ETMENİZİ SAĞLAR. DEVİR SAYISINI TESPİT ETMENİZİ SAĞLAYAN MUTLAK KESME SIVISI ÇALIŞMA BASINCI: 6 BAR : dev./dak. 10 BAR : 37, dev./dak 15 BAR : dev./dak 20 BAR : dev./dak 30 BAR : dev./dak 40 BAR : 65, dev./dak 50 BAR : 70, dev./dak 60 BAR : dev./dak SADECE SIVI BASINCIYLA MAX.110,000 dev/dak YA KADAR DEVİR ELDE EDEREK BÜYÜK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYABİLİRSİNİZ. HAVA İLE ÇALIŞAN MODELDE İSE TÜRBİN VE RULMAN TİPİNİ DEĞİŞTİREREK 30, ,000 RPM ARALIĞINDA ÇALIŞMA İMKANI SAĞLAYARAK ŞARTLARINIZI MÜTHİŞ. GELİŞTİREBİLİRSİNİZ.

9 ITP MAKİNA SAN. TİC. LTD ŞTİ. ı

PHC-A HİDROLİK TUTUCULAR HASSAS TAKIM BAĞLAMADA YENİ NESİL STANDART SIFIR SALGILI HİDROLİK - PHZ S P.38 İNCE TİP HİDROLİK - PHC S

PHC-A HİDROLİK TUTUCULAR HASSAS TAKIM BAĞLAMADA YENİ NESİL STANDART SIFIR SALGILI HİDROLİK - PHZ S P.38 İNCE TİP HİDROLİK - PHC S HİDROLİK TUTUCULAR PHC-A HASSAS TAKIM BAĞLAMADA YENİ NESİL STANDART SIFIR SALGILI HİDROLİK - PHZ S P.3 İNCE TİP HİDROLİK - PHC S EKSTRA GÜÇLÜ HİDROLİK - PHC A BT P.4 BBT P.6 HSK A P. Ekstra Güçlü Hidrolik

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt.

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. MAK-204 Üretim Yöntemleri Freze Tezgahı Frezeleme Đşlemleri (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Freze tezgahının Tanımı: Frezeleme işleminde

Detaylı

CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI

CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI Frezelemenin Tanımı Çevresinde çok sayıda kesici ağzı bulunan takımın dönme hareketine karşılık, iş parçasının öteleme hareketi yapmasıyla gerçekleştirilen talaş

Detaylı

Freze tezgahları ve Frezecilik. Page 7-1

Freze tezgahları ve Frezecilik. Page 7-1 Freze tezgahları ve Frezecilik Page 7-1 Freze tezgahının Tanımı: Frezeleme işleminde talaş kaldırmak için kullanılan kesici takıma freze çakısı olarak adlandırılırken, freze çakısının bağlandığı takım

Detaylı

02.01.2012. Freze tezgahında kullanılan kesicilere Çakı denir. Çakılar, profillerine, yaptıkları işe göre gibi çeşitli şekillerde sınıflandırılır.

02.01.2012. Freze tezgahında kullanılan kesicilere Çakı denir. Çakılar, profillerine, yaptıkları işe göre gibi çeşitli şekillerde sınıflandırılır. Freze ile ilgili tanımlar Kendi ekseni etrafında dönen bir kesici ile sabit bir iş parçası üzerinden yapılan talaş kaldırma işlemine Frezeleme, yapılan tezgaha Freze ve yapan kişiye de Frezeci denilir.

Detaylı

Albrecht APC.. .. Frezelemede yeni Standard! Ø 3mm. den Ø 32 mm. ye kadar takım bağlama. YENİ:

Albrecht APC.. .. Frezelemede yeni Standard! Ø 3mm. den Ø 32 mm. ye kadar takım bağlama. YENİ: Albrecht APC.... Frezelemede yeni Standard! YENİ: Ø 3mm. den Ø 32 mm. ye kadar takım bağlama. * Gövde toleransı h6 olan silindirik şaftlı bütün kesici takım bağlamaları için * 2,5 x D boyunda Hassasiyet

Detaylı

2 Karbür Matkaplar 2 3. 2 Karbür Matkaplar Sayfa. 12 HSS-Frezeler. 17 Mengeneler. Teknisyenler için yeni ürünler. HSS Matkaplar. Takma Uçlu Matkaplar

2 Karbür Matkaplar 2 3. 2 Karbür Matkaplar Sayfa. 12 HSS-Frezeler. 17 Mengeneler. Teknisyenler için yeni ürünler. HSS Matkaplar. Takma Uçlu Matkaplar 1 HSS Matkaplar Teknisyenler için yeni ürünler Delme 2 Karbür Matkaplar 2 3 Takma Uçlu Matkaplar 2 Karbür Matkaplar Soğutma Kanallı Karbür Matkaplar, TB 20 ve TB 30 Ürün ilavesi 42-43 4 5 Raybalar ve havşa

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR II DERSİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR II DERSİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR II DERSİ CNC TORNA UYGULAMASI Deneyin Amacı: Deney Sorumlusu: Arş. Gör.

Detaylı

" En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz

 En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..!  Ürünlerimiz " En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz Hakkımızda Firmamız 2013 yılı Haziran ayında Mehmet Yeşil Greentech Kesici Takımlar Şahıs firması olarak

Detaylı

CNC DİVİZÖR KATALOĞU.

CNC DİVİZÖR KATALOĞU. CNC DİVİZÖR KATALOĞU www.yildiriakina.net 2017 serisi Yeni Tasarım CNC Divizör GXA - S Süper Pnomatik (Pnomatik Frenli) tabla çapı yeni tasarım dikey ve yatay bağlantı sonsuz dişli aktarma süper pnomatik

Detaylı

Mikro Pensli Tutucu Konik Tip ERC-T

Mikro Pensli Tutucu Konik Tip ERC-T Mikro Pensli Tutucu Konik Tip ERC-T ø12 ERC8 ø16 ERC11 ERC-T Küçük çaplar için Mikro Pensli Konik Tip Tutucu Dar alanlarda delme işlemleri için ÖZELLİKLER Takım dış yüzeyi yüksek balans kalitesi sağlamak

Detaylı

YÜKSEK HIZLI İŞ MİLLERİNİN TERMAL MODELLEMESİ

YÜKSEK HIZLI İŞ MİLLERİNİN TERMAL MODELLEMESİ YÜKSEK HIZLI İŞ MİLLERİNİN TERMAL MODELLEMESİ Turgut Köksal YALÇIN Muharrem Sedat ERBERDİ Prof. Erhan BUDAK İçerik Amaç Testler & Test Düzeneği İş Mili Rulmanlarındaki Isı Oluşumu Sonlu Elemanlar Analizi

Detaylı

BIAX 85 Yılı Aşkın Kalite

BIAX 85 Yılı Aşkın Kalite BIAX 85 Yılı Aşkın Kalite Schmid & Wezel pnömatik aletlere odaklanan öncülerdendi. Şirket 85 yıldır müşteriye en yüksek düzeyde hassasiyet, kalite ve işbirliği sunmakta. Bugünlerde, havalı el aletleri

Detaylı

Frezelemede freze ve kesme koşullarının seçimi # /27

Frezelemede freze ve kesme koşullarının seçimi # /27 Frezelemede freze ve kesme koşullarının seçimi MN 2004 Frezeleme sayfa 169 Görüntü değiştir MN 2004 Frezeleme sayfa 169 İşlem Kanal frezeleme Kenar frezeleme Dairesel helisel frezeleme Kopyacep frezeleme

Detaylı

Üst başlık hareket. kolu. Üst başlık. Askı yatak. Devir sayısı seçimi. Fener mili yuvası İş tablası. Boyuna hareket volanı Düşey hareket.

Üst başlık hareket. kolu. Üst başlık. Askı yatak. Devir sayısı seçimi. Fener mili yuvası İş tablası. Boyuna hareket volanı Düşey hareket. Frezeleme İşlemleri Üst başlık Askı yatak Fener mili yuvası İş tablası Üst başlık hareket kolu Devir sayısı seçimi Boyuna hareket volanı Düşey hareket kolu Konsol desteği Eksenler ve CNC Freze İşlemler

Detaylı

ERICKSON HC Hidrolik genleşmeli adaptör sıkma kovanları

ERICKSON HC Hidrolik genleşmeli adaptör sıkma kovanları ERICKSON HC Hidrolik genleşmeli adaptör sıkma kovanları Birincil uygulama ERICKSON Hidrolik genleşmeli adaptör sıkma kovanları özellikle silindirik şaftlı takımların yüksek hassasiyette sıkılarak takım

Detaylı

Frezeleme takım kompansasyonu # /49

Frezeleme takım kompansasyonu # /49 Frezeleme takım kompansasyonu Kesici pozisyonlandırma Dikkate alınması gereken: Aşağı frezeleme - Yukarı frezeleme. Aynı anda temas eden diş sayısı Giriş sorunları Çıkış sorunları Kesici pozisyonlandırma

Detaylı

Ekonomik anlamda küçülme değil büyüme

Ekonomik anlamda küçülme değil büyüme New 01.07.2016 Talaşlı imalat da yenilikler Ekonomik anlamda küçülme değil büyüme Son derece ince bir tasarıma sahip yüksek tork, yeni nesil hidrolik sıkıştırma teknolojisi. TOTL TOOLING=KLITE x SERVIS

Detaylı

Synchro Plus Kılavuz tutucular

Synchro Plus Kılavuz tutucular Synchro Plus Kılavuz tutucular Birincil uygulama Döner özellikli vida dişi açma uygulamaları için ilk tercih. Yeni Synchro Plus ile eşsiz vida dişi kalitesi elde etmek için eşzamanlı vida dişi açma uygulamasını

Detaylı

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Yılmaz Redüktörün standart üretim yelpazesinin içerisinde genel kullanım amaçlı üretilen redüktörlerin dışında sektöre özgü imal edilmiş özel redüktörlerde bulunmaktadır. Bu

Detaylı

TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96

TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96 TORNALAMA ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96 DELME Titex Karbür matkap 104 Sipariş sayfaları 106 Teknik bilgi 122 Delik genişletme ve hassas delik işleme

Detaylı

Chapter 22: Tornalama ve Delik Açma. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing

Chapter 22: Tornalama ve Delik Açma. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing Chapter 22: Tornalama ve Delik Açma DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing 22.1 Giriş Tornalama, dışı silindirik ve konik yüzeylere sahip parça işleme sürecidir. Delik açma, işleme sonucunda

Detaylı

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI Frezeleme; mevcut olan en esnek işleme yöntemidir ve neredeyse her şekli işleyebilir. Bu esnekliğin dezavantajı, optimize etmeyi daha zor hale getirecek şekilde uygulama

Detaylı

BÖLÜM 25 TAŞLAMA VE DİĞER AŞINDIRMA İŞLEMLERİ

BÖLÜM 25 TAŞLAMA VE DİĞER AŞINDIRMA İŞLEMLERİ 25.1 TAŞLAMA BÖLÜM 25 TAŞLAMA VE DİĞER AŞINDIRMA İŞLEMLERİ Taşlama, taş adı verilen disk şeklindeki bir aşındırıcıyla gerçekleştirilen bir talaş kaldırma işlemidir. Taşın içinde milyonlarca küçük aşındırıcı

Detaylı

Sandvik Coromant'tan kesici takımlar. Döner takımlar FREZELEME DELİK DELME DELİK İŞLEME TAKIM TUTUCU SİSTEMLERİ

Sandvik Coromant'tan kesici takımlar. Döner takımlar FREZELEME DELİK DELME DELİK İŞLEME TAKIM TUTUCU SİSTEMLERİ Sandvik Coromant'tan kesici takımlar Döner takımlar RZLM DLİK DLM DLİK İŞLM TAKIM TUTUCU SİSTMLRİ 2012 DLİK DLM Matkap seçimi Matkap seçimi 1 Delik çapını ve delme derinliğini belirleyin Tabloda listelenen

Detaylı

Ürün Yenilikleri. Atölye Ekipmanları IV / HWS 400 ve HWS 402 Mengeneler. CD katalog Çevrim içi katalog

Ürün Yenilikleri. Atölye Ekipmanları IV / HWS 400 ve HWS 402 Mengeneler. CD katalog Çevrim içi katalog Ürün Yenilikleri Atölye Ekipmanları IV / 2015 CD katalog 5.9.1.0 Çevrim içi katalog Meusburger standart parçaların lider bir üreticisi ve kalıp yapımı için de güvenilir bir partnerdir. Aynı zamanda atölye

Detaylı

Havalı Matkaplar, Kılavuz Çekmeler, Hava Motorları KILAVUZ

Havalı Matkaplar, Kılavuz Çekmeler, Hava Motorları KILAVUZ 2016 Havalı Matkaplar, Kılavuz Çekmeler, Hava Motorları 1. Çalışma Prensibi Matkaplar, kılavuz çekmeler ve paletli tip hava motorları aynı çalışma prensibine sahiptir. Rotorlu (vane) motor ve dişli kutusu

Detaylı

ToolLine.

ToolLine. Tooline www.tungaloy.com TUTUCU 2016 / 2017 F002 Tungaloy F001 Tooline - F046 Çokgen PSC bağlantı tertibatlı hızlı değiştirme sistemi F004 Geniş çeşitlilikte benzersiz işlevlere sahip tututucu sistemleri

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ CNC TORNA DENEY FÖYÜ Deney Yürütücüsü: Dr.Öğr.Üyesi Emre ESENER Deney Yardımcısı: Arş.Gör. Emre SÖNMEZ Hazırlayan: Arş.Gör.

Detaylı

Chapter 24: Frezeleme. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing

Chapter 24: Frezeleme. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing Chapter 24: Frezeleme DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing 24.1 Giriş Frezeleme, düz bir yüzey elde etmek için yapılan temel bir talaş kaldırma işlemidir Freze bıçakları bir veya birden fazla

Detaylı

YENİ. Tooldyne Uzmanından takım balans sistemi. RM1059 tr

YENİ. Tooldyne Uzmanından takım balans sistemi. RM1059 tr YENİ Tooldyne Uzmanından takım balans sistemi RM1059 tr Tooldyne Daha az balanssızlık sayesinde daha iyi işleme kalitesi Yüksek hızda işleme günümüzde metal ve plastiklerin ekonomik şekilde işlenmesi için

Detaylı

CNC-Kayar Otomat / Otomat

CNC-Kayar Otomat / Otomat CNC-Kayar Otomat / Otomat AVANTAJLAR SR-20J nin yüksek performansı sizi de memnun bırakacak. Daha fazla işlem kabiliyeti ve optimal kinematiği ile çok daha ekonomik çözümlere ulaşabilirsiniz. SR-20JN Bütün

Detaylı

HBM-5T 130 LUK CNC BORVERK

HBM-5T 130 LUK CNC BORVERK Opsiyonel 15 ton kapasiteli iş masası olan tezgahlarda X-ekseninde 3 sıra yatak vardır. HBM-5T 130 LUK CNC BORVERK 60 takımlık magazin, HBM-5T nin opsiyonel olarak alınabilir aksesuarlarındandır. Kollu

Detaylı

CNC-Kayar Otomat / Otomat

CNC-Kayar Otomat / Otomat CNC-Kayar Otomat / Otomat AVANTAJLAR SR-32J, üksek performans elde etmek amacı ile, spindle devir ve gücü, Canlı takım devir ve gücü; ve özel gövde tasarımı ile müşteri ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde

Detaylı

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme CoroMill QD Yüksek güvenlikli kanal frezeleme Kanal frezelemedeki ana zorluk, özellikle derin ve dar kanallar işlenirken genelde talaş boşaltmadır. CoroMill QD içten kesme sıvısına sahip türünün ilk kesicisidir.

Detaylı

DMU 75 / 95 monoblock

DMU 75 / 95 monoblock www.dmgmori.com Beş eksenli üniversal frezeleme tezgahı DMU 75 / 95 monoblock Standard yüksek teknoloji En uygun fiyata beş eksenli simültane işleme. DMU 75 / 95 monoblock 950 mm X hareketi ve beş eksenli

Detaylı

Modüler sistem Coromant EH

Modüler sistem Coromant EH Modüler sistem Coromant EH Küçük çaplar için takım esnekliği Erişimi zor olan parça kısımlarına ulaşılması ve takım grubunun mümkün olduğunca kısa ve kompakt tutulması karlı imalat için çok önemlidir.

Detaylı

MLM 3005 TALAŞLI ÜRETİM TEKNİKLERİ

MLM 3005 TALAŞLI ÜRETİM TEKNİKLERİ MLM 3005 TALAŞLI ÜRETİM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI Doç.Dr. Mustafa Kemal BİLİCİ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi C OO8 Temel İşlemler Atölyesi GSM:

Detaylı

Sandvik Coromant'tan kesici takımlar. Döner takımlar FREZELEME DELİK DELME DELİK İŞLEME TAKIM TUTUCU SİSTEMLERİ

Sandvik Coromant'tan kesici takımlar. Döner takımlar FREZELEME DELİK DELME DELİK İŞLEME TAKIM TUTUCU SİSTEMLERİ Sandvik Coromant'tan kesici takımlar Döner takımlar RZLM DLİK DLM DLİK İŞLM TAKIM TUTUCU SİSTMLRİ 2012 TAKIM TUTUCU SİSTMLRİ Takım tutucu sisteminin seçimi Takım tutucu sisteminin seçimi 1 Takım tutucu

Detaylı

CNC DİK TORNALAR, TORNALAMA MERKEZLERİ KTC/KTM SERİSİ

CNC DİK TORNALAR, TORNALAMA MERKEZLERİ KTC/KTM SERİSİ DİK TORNALAR, TORNALAMA MERKEZLERİ KTC/KTM SERİSİ GÜNEY KORE MALIDIR KTC SERİSİ CNC DİK TORNALAR KTM SERİSİ CNC DİK TORNALAMA MERKEZLERİ 1600, 2000, 3000 mm maks. çevirme çaplarında KTC Serisi CNC Dik

Detaylı

CNC Freze Tezgâhı Programlama

CNC Freze Tezgâhı Programlama CNC Freze Tezgâhı Programlama 1. Amaç CNC tezgâhının gelişimi ve çalışma prensibi hakkında bilgi sahibi olmak. Başarılı bir CNC programlama için gerekli kısmî programlamanın temellerini anlamak. Hazırlayıcı

Detaylı

VTEC MUSTEK CNC FREZE TEZGAHLARI

VTEC MUSTEK CNC FREZE TEZGAHLARI MDF, PLASTİK, STRAFOR, KOMPOZİT MALZEME İŞLEMEYE UYGUN GANTRY TİPİ CNC ROUTER FREZE TEZGAHLARI VER. 1.0 KOLON YAPISI VTEC MUSTEK KAYNAKLI ÇELİK KONSTRÜKSİYON VİBRASYON İLE GERİLİM GİDERME İŞLEMİ YAPILMIŞTIR.

Detaylı

" En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz

 En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..!  Ürünlerimiz " En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz Hakkımızda Firmamız 2013 yılı Haziran ayında Mehmet Yeşil Greentech Kesici Takımlar Şahıs firması olarak

Detaylı

VTEC MUSTEK CNC FREZE TEZGAHLARI

VTEC MUSTEK CNC FREZE TEZGAHLARI ALÜMİNYUM, MDF, PLASTİK, STRAFOR, KOMPOZİT MALZEME İŞLEMEYE UYGUN GANTRY TİPİ CNC ROUTER FREZE TEZGAHLARI VER. 1.0 KOLON YAPISI VTEC MUSTEK KAYNAKLI ÇELİK KONSTRÜKSİYON 20 mm. KALINLIĞINDA SIK ARALIKLARLA

Detaylı

C-TEK CNC FREZE MERKEZİ KULLANMA KLAVUZU

C-TEK CNC FREZE MERKEZİ KULLANMA KLAVUZU C-TEK CNC FREZE MERKEZİ KULLANMA KLAVUZU MODEL : KM-80D KM-100D KM-150D KM-200D KM 2085 KM-2585 İMALATÇI FİRMA: C-TEK TECHNOLOGY CORPORATION No. 23-2, LUNG HSING LANE, SEC.2, FENG HSING RD., TANTZU, TAICHUNG,

Detaylı

TÜRKİYEN YENİN N EN BÜYÜK MAKİNA MARKETİ ÜRÜN KATALOĞU. Geçmi. eçmişten. Gelecege Hep Birlikte Nice Dostluklara TS EN ISO

TÜRKİYEN YENİN N EN BÜYÜK MAKİNA MARKETİ ÜRÜN KATALOĞU. Geçmi. eçmişten. Gelecege Hep Birlikte Nice Dostluklara TS EN ISO SİNCE 1996 - -İÇİN TÜRKİYEN YENİN N EN BÜYÜK MAKİNA MARKETİ ÜRÜN KATALOĞU Geçmi eçmişten Gelecege Hep Birlikte Nice Dostluklara TS EN ISO 9001 -- www.yuntes.com.tr -- satis2@yuntes.com.tr -- SİNCE 1996

Detaylı

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 Küçük çaplarda 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip yeni parmak frezelerle CoroMill 390'ın kanıtlanmış performansı şimdi

Detaylı

2017 de Türkiye nin manyetik lineer motorları yerli üretim olan ilk lazer kesim makinesini ürettik. 3G, 120mt/dk hıza ulaştık.

2017 de Türkiye nin manyetik lineer motorları yerli üretim olan ilk lazer kesim makinesini ürettik. 3G, 120mt/dk hıza ulaştık. FiberBora FIBERBORA Almira Lazer olarak 2007 den beri sunduğumuz avantajlı destek hizmetleri ve %100 sorunsuz makine politikasıyla bugüne kadar 3.000 den fazla makine satışını gerçekleştirdik. Kullanım

Detaylı

YCM Tezgahları Endüstri 4.0 a %100 Uyumludur!!!

YCM Tezgahları Endüstri 4.0 a %100 Uyumludur!!! YCM Tezgahları Endüstri 4.0 a %100 Uyumludur!!! Nesnelerin İnterneti Makinaların İnterneti Servis Güvencesi ile P. 1 of 30 NMV Serisi YCM NMV 76A YCM NMV 106A P. 2 of 30 Makine Özellikleri NMV76A NMV106A

Detaylı

MATKAP BİLEME MAKİNASI

MATKAP BİLEME MAKİNASI MATKAP BİLEME MAKİNASI Portatif matkap bileyici. Kolay kullanım, hızlı ve hassas bileme Özel donanımı sayesinde uzun kullanım ömrü Matkap uçlarının öz kısmında açtığı ikincil kesme kenarı sayesinde delme

Detaylı

GÜÇLÜ. HASSAS. STABİL.

GÜÇLÜ. HASSAS. STABİL. DİK İŞLEME MERKEZLERİ PERFORMANCE QUALITY SATIATION GÜÇLÜ. HASSAS. STABİL. Daha Güçlü,Dayanıklı ve optimum stabilite yapısı için Meehanit FC35 Döküm Kullanılmıştır. Tüm serilerimizde hassas ve güçlü lineer

Detaylı

Delme Yüksek basınçla sıkma yapan tutucu, WNT- Monstermill karbür frezeler için idealdir Diş Sayfa Tornalama Frezeleme temler Tutucu sis Delme

Delme Yüksek basınçla sıkma yapan tutucu, WNT- Monstermill karbür frezeler için idealdir Diş Sayfa Tornalama Frezeleme temler Tutucu sis Delme Delme Takım tutucular Yüksek basınçla sıkma yapan tutucu, WNT- Monstermill karbür frezeler için idealdir Diş Sayfa Zor şartlarda çalışma sırasında optimum düzeyde titreşim giderme özelliği. En yüksek düzeyde

Detaylı

CNC FREZE UYGULAMASI DENEY FÖYÜ

CNC FREZE UYGULAMASI DENEY FÖYÜ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ CNC FREZE UYGULAMASI DENEY FÖYÜ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD.DOÇ.DR.BİROL

Detaylı

PM-70143 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU

PM-70143 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU PM-70143 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU UYARI: Lütfen bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyup, gerektiğinde tekrar faydalanabilmeniz için saklayınız. Rev. 3.2 Kullanım Ağırlığı hafif, ufak

Detaylı

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri TALAŞLI İMALAT MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI Talaşlı İmalat Yöntemleri 2 Talaşlı İmalat; iş parçası üzerinden, sertliği daha yüksek bir kesici takım yardımıyla,

Detaylı

1 - Modüler veya yekpare için, G3 sayfasındaki içindekiler kısmından.

1 - Modüler veya yekpare için, G3 sayfasındaki içindekiler kısmından. TOOLIN SYSTMS How to select tool holding TAKIM TUTUCU SİSTMLRİ Takım tutucu sisteminin seçimi Takım tutucu sisteminin seçimi Takım tutucu sistemini seçin 1 - Modüler veya yekpare için, 3 sayfasındaki içindekiler

Detaylı

Klasik torna tezgahının temel elemanları

Klasik torna tezgahının temel elemanları Klasik torna tezgahının temel elemanları Devir ayar kolları Dişli Kutusu Ayna Soğutma sıvısı Siper Ana Mil Karşılık puntası Çalıştırma kolu ilerleme mili (talaş mili) Araba Acil Stop Kayıt Öğr. Gör.Ahmet

Detaylı

2017 de Türkiye nin manyetik lineer motorları yerli üretim olan ilk lazer kesim makinesini ürettik. 3G, 120mt/dk hıza ulaştık.

2017 de Türkiye nin manyetik lineer motorları yerli üretim olan ilk lazer kesim makinesini ürettik. 3G, 120mt/dk hıza ulaştık. G - F Serileri Almira Lazer olarak 2007 den beri sunduğumuz avantajlı destek hizmetleri ve %100 sorunsuz makine politikasıyla bugüne kadar 3.000 den fazla makine satışını gerçekleştirdik. Kullanım alanına

Detaylı

Başlıca ürün özellikleri

Başlıca ürün özellikleri Darbeli matkap AdvancedImpact 900 Yenilikçi Bosch Kickback Control ve 2 vitesli şanzımana sahip yeni AdvancedImpact 900 performans ve kontrol konusunda en yüksek taleplerle gelen hafif hizmet kullanıcıları

Detaylı

HSS alanında etkinlik

HSS alanında etkinlik New Haziran 2017 Talaşlı imalat da yenilikler HSS alanında etkinlik Yeni HSS-E-PM UNI matkabı, HSS ile VHM arasındaki boşluğu dolduruyor TOTAL TOOLING=KALITE x SERVIS 2 WNT Önasya Kesici Takımlar San.

Detaylı

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Delme Delme Đşlemi Delme Tezgahları Đleri Delik Delme Teknikleri

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Delme Delme Đşlemi Delme Tezgahları Đleri Delik Delme Teknikleri Mak-204 Üretim Yöntemleri II Delme Delme Đşlemi Delme Tezgahları Đleri Delik Delme Teknikleri Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Üretim Yöntemleri 1

Detaylı

Ezerek parlatma. iç çap mikroler ID. dış çap mikroler OD. iç konik mikroler MIC. düz yüzey mikroler MFF. dış konik mikroler MOC. www.aksan-tm.

Ezerek parlatma. iç çap mikroler ID. dış çap mikroler OD. iç konik mikroler MIC. düz yüzey mikroler MFF. dış konik mikroler MOC. www.aksan-tm. Ezerek parlatma iç çap mikroler ID dış çap mikroler OD YAMATO - Ezerek parlatma takımlarıyla işparçalarının parlatılması, ölçüye getirilmesi, yüzey sertleştirmesi saniyeler içinde tamamlanır Delik içi

Detaylı

CNC-Kayar Otomat / Otomat

CNC-Kayar Otomat / Otomat CNC-Kayar Otomat / Otomat AVANTAJLAR SB-20RG yeni teknik özellikleriyle sizinle tanışmayı bekliyor. SB-20RG daha fonksiyonel oluşu ve yeni eklenen teknik donanımları; Sub Spindle için canlı takım, kontrol

Detaylı

SECO HABER ÖZETLERİ BAŞARINIZI SAĞLAYAN TAKIMLAR

SECO HABER ÖZETLERİ BAŞARINIZI SAĞLAYAN TAKIMLAR SECO HABER ÖZETLERİ 2016-1 BAŞARINIZI SAĞLAYAN TAKIMLAR SÜREKLI İYILEŞTIRME Üretkenliği artırma konusunda zaten üstün bir takım olan T4-12 ailesi daha da iyileştirildi. Daha yüksek kesme derinliği ve talaş

Detaylı

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI Ürün Kataloğu Hakkımızda 2007 yılında kurulan PARS MAKSAN, 2009 yılına kadar talaşlı imalat, alüminyum döküm, model yapımı alanlarında faaliyet göstermiştir. 2009 yılında üretim

Detaylı

KIRAY MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Edirne Cad. No: 96/A Ergene Tekirdağ mail: Tel. Fax

KIRAY MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Edirne Cad. No: 96/A Ergene Tekirdağ mail: Tel. Fax KIRAY MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Edirne Cad. No: 96/A Ergene Tekirdağ mail: satis@kiraymakina.com Tel. Fax. 0 282 673 71 88 Özellikle Avrupalıların pazar lideri olduğu ve ön planda kaldığı ülkemizde yerli

Detaylı

NUR İŞ METAL SANAYİ ve TİCARET LTD.ŞTİ.

NUR İŞ METAL SANAYİ ve TİCARET LTD.ŞTİ. Aşağıda makine parkurumuz ve yapmış olduğumuz işlerden çeşitli resimler bulunmaktadır. NUR-İŞ METAL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. olarak talaşlı imalat, çelik konstrüksiyon imalatı ve işlemesi, döküm malzeme

Detaylı

PM (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU

PM (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU PM-70141 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU UYARI: Lütfen bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyup, gerektiğinde tekrar faydalanabilmeniz için saklayınız. Rev. 3.1 PRO-MAX PM-70141 Teknik Özellikler

Detaylı

Delme ile ilgili bazı teknolojik gelişmeler

Delme ile ilgili bazı teknolojik gelişmeler Delik Delme Giriş Delme ile ilgili bazı teknolojik gelişmeler Üretkenlik Yüksek hızlı delme tamamı solid karbür matkaplar Daha büyük delikler için yüksek üretkenlikte takma uçlu matkaplar Zor malzemeler

Detaylı

1 Tabloda listelenen matkaplar için çap aralığını ve delme derinliklerini bulun.

1 Tabloda listelenen matkaplar için çap aralığını ve delme derinliklerini bulun. pdrilling Content DLİK DLM Matkap seçimi Matkap seçimi Delik çapını ve delme derinliğini belirleyin 1 Tabloda listelenen matkaplar için çap aralığını ve delme derinliklerini bulun. 2 Matkap tipini seçin

Detaylı

* Sağ el 1/8 1/4 -19 -28 -19 1/8 3/8 1/4. Nominal Boru Boyutu - Inch Başına Diş - 27 - 18 - 18

* Sağ el 1/8 1/4 -19 -28 -19 1/8 3/8 1/4. Nominal Boru Boyutu - Inch Başına Diş - 27 - 18 - 18 El Paftaları Kat. Model Açıklama Kalıplar Ağırlık Fiyat 13083 11-R - 1 El Paftası (Set Halinde) BSPT 13,3 365 13088 11-R - 2 El Paftası (Set Halinde) BSPT 17,5 630 37777 Sap ve Cırcır - 2.4 115 Ağır Tip

Detaylı

HIGH SPEED PRECISION SPINDLES YÜKSEK DEVİRLİ HASSAS İŞ MİLLERİ. www.simaksan.com.tr

HIGH SPEED PRECISION SPINDLES YÜKSEK DEVİRLİ HASSAS İŞ MİLLERİ. www.simaksan.com.tr HIGH SPEED PRECISION SPINDLES YÜKSEK DEVİRLİ HASSAS İŞ MİLLERİ www.simaksan.com.tr HAKKIMIZDA SİMAKSAN MAKİNE ELEKTRİK ELEKTRONİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ 2006 yılında CNC takım tezgahlarına servis hizmetleri sunmak,

Detaylı

HİDROLİK MAKİNALAR YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI

HİDROLİK MAKİNALAR YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI HİDROLİK MAKİNALAR YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI HİDROLİK TÜRBİN ANALİZ VE DİZAYN ESASLARI Hidrolik türbinler, su kaynaklarının yerçekimi potansiyelinden, akan suyun kinetik enerjisinden ya da her ikisinin

Detaylı

3 EKSEN CNC DİK İŞLEM

3 EKSEN CNC DİK İŞLEM 3 EKSEN CNC DİK İŞLEM MODEL BİRİM ECOTP444 PRO TP444 EXPERT 444 ULTIMA 444 TABLA Çalışma tablası mm 400X400 800x800 400X400 800x800 500x400 800x800 500x400 800x800 Maks. iş parçası ağırlığı kg 300 500

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TALAŞLI İMALAT LABORATUARI DENEY FÖYÜ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TALAŞLI İMALAT LABORATUARI DENEY FÖYÜ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TALAŞLI İMALAT LABORATUARI DENEY FÖYÜ DENEY ADI İŞLEME HASSASİYETİ (İŞ PARÇASI YÜZEY PÜRÜZLÜLÜĞÜ ÖLÇÜMÜ) DERSİN

Detaylı

Belirgin şekilde farklı, mutlak iş süreci güvenilirliği.

Belirgin şekilde farklı, mutlak iş süreci güvenilirliği. _ DC 170: DELİK AÇMADA YENİ BİR YÜZ Belirgin şekilde farklı, mutlak iş süreci güvenilirliği. Ürün yenilikleri Delik açma DC 170 DELİK AÇMA İKONU. ÜSTÜN BİR ÇÖZÜMÜN ETKİLEYİCİLİĞİ. DC 170 DELİK AÇMA İKONU.

Detaylı

tmmob makina mühendisleri edası V. DANILEVSKY İMALAT MÜHENDİSLİĞİ Çeviren: Mak. Müh. Emin Bahadır KANTAROGLU YAYIN NO: 121

tmmob makina mühendisleri edası V. DANILEVSKY İMALAT MÜHENDİSLİĞİ Çeviren: Mak. Müh. Emin Bahadır KANTAROGLU YAYIN NO: 121 tmmob makina mühendisleri edası V. DANILEVSKY İMALAT MÜHENDİSLİĞİ Çeviren: Mak. Müh. Emin Bahadır KANTAROGLU YAYIN NO: 121 »I-k t TMMOB MAKINA MÜHENDiSLERi ODASI OCAK1M7 YAYIN NO. 121 BASKI: Yon» BMM Y«y«ıSM«yM

Detaylı

Verimliliğiniz İçin YG 1 KESİCİ TAKIMLAR SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. YÜKSEK PERFORMANSLI ÜRÜNLER En İyi Seçimler YG-1 ÜRÜNLERİ HIZLI ARAMA

Verimliliğiniz İçin YG 1 KESİCİ TAKIMLAR SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. YÜKSEK PERFORMANSLI ÜRÜNLER En İyi Seçimler YG-1 ÜRÜNLERİ HIZLI ARAMA YG-1 ÜRÜNLERİ HIZLI ARAMA YÜKSEK PERFORMANSLI ÜRÜNLER En İyi Seçimler Verimliliğiniz İçin YG 1 KESİCİ TAKIMLAR SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. Tavukçuyolu Cad. No:279, Yukarı Dudullu Mahallesi, Ümraniye / İstanbul,

Detaylı

Siz belirtin, biz tedarik edelim!

Siz belirtin, biz tedarik edelim! New Eylül 2016 Talaşlı imalat da yenilikler Siz belirtin, biz tedarik edelim! WNT de Karbür kademeli matkap sizin belirleyeceğiniz kademelerde tüm boyutlarıyla maksimum esneklik avantajı sağlar TOTAL TOOLING=KALITE

Detaylı

Yüksek hassasiyetli taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle üstün bağlama hassasiyeti

Yüksek hassasiyetli taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle üstün bağlama hassasiyeti için teknik bilgi Yüksek hassasiyetli taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle üstün bağlama hassasiyeti Yüksek hassasiyette bağlama sistemi - Yüksek hassasiyetde taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle

Detaylı

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR.

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. KSB DÜNYASINA D HOŞGELD GELDİNİZ SANTRİFÜJ J POMPALAR Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. POMPA KESİT T RESMİ POMPA ANA PARÇALARI

Detaylı

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER Teknik özellikleri....2 Makine ölçüleri..... 2 Kullanım kılavuzu 3 Kurulum ve yerleşim... 3 Makine kullanımı... 3 Kama broşu

Detaylı

RENKLİ LCD EKRAN, MANUAL GUIDE 0i DİYALOG PROGRAMLAMA İLE. İSTENİRSE FANUC 18i-M KONTROL ÜNİTESİ VE AI Nano CC, AI Nano HPCC, DATA SERVER

RENKLİ LCD EKRAN, MANUAL GUIDE 0i DİYALOG PROGRAMLAMA İLE. İSTENİRSE FANUC 18i-M KONTROL ÜNİTESİ VE AI Nano CC, AI Nano HPCC, DATA SERVER DİK İŞLEME MERKEZİ VM-1 FANUC i-mc KONTROL ÜNİTESİ RENKLİ LCD EKRAN, MANUAL GUIDE i DİYALOG PROGRAMLAMA İLE İSTENİRSE FANUC 18i-M KONTROL ÜNİTESİ VE AI Nano CC, AI Nano HPCC, DATA SERVER KUTU KIZAK SİSTEMİ

Detaylı

Telefonla aradığında da yetkin hizmet Know-how u olan uygulama teknisyenleri 09:00 19:00

Telefonla aradığında da yetkin hizmet Know-how u olan uygulama teknisyenleri 09:00 19:00 KAMPANYA BITIŞ TARIHI: 3.05.208 Sipariş verme saatiniz: 8:30. Aynı gün işlemi tamamlayıp çıkışı sağlayalım Avrupa nın talaşlı imalat alanında en modern lojistik merkezi; sizin için anlamı saat 9:00 a kadar

Detaylı

SinterlenmişKarbürler. Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır.

SinterlenmişKarbürler. Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır. SinterlenmişKarbürler Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır. Seramikler 3 Katogoride Toplanır: 1) Alumina (Al2O3) 2) Alumina

Detaylı

Ø 16 BS250 03. Hidrokraft - Blok Silindir Ölçüleri 250 16/10/_ /03. Hidrolik Blok Silindir. 50 mm BS250 16 / 10 / / 03 / 40+STROK 11 R1/4" R1/4" R1/4"

Ø 16 BS250 03. Hidrokraft - Blok Silindir Ölçüleri 250 16/10/_ /03. Hidrolik Blok Silindir. 50 mm BS250 16 / 10 / / 03 / 40+STROK 11 R1/4 R1/4 R1/4 BS50 03 Hidrolik Blok Silindir Ø 16 Nominal Basınç Test Basıncı Max. Strok Standart Strok : 50 Bar : 400 Bar : 0 mm : 16 mm 50 mm Silindir tipi ve çalışma basıncı Piston Ø mm Mil Ø mm Strok mm Montaj şekli

Detaylı

KAMPANYALI YENİ ÜRÜNLERİMİZ

KAMPANYALI YENİ ÜRÜNLERİMİZ MX 0520 MX 2600 SDS PLUS KIRICI DELİCİ MX 7-155 TAŞLAMA 115MM 35 TL 550 W 0-2900 ELEKTRONİK DEVİR 13MM MANDREN AĞIRLIK : 1,8 KG MX 1440 AKÜLÜ MATKAP TEK AKÜ 95 TL 800 W 0-930 DEVİR 26 MM DELME KAPASİTESİ

Detaylı

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Dilimleme için uygun donanıma sahip CoroCut QD, piyasadaki en güçlü ve en gelişmiş kesme ve kanal açma takımıdır. Herhangi bir tezgah tipi ile tüm malzemelerde

Detaylı

Yeni! Yeni nesil TAC frezeler - Çoklu işleme motodları için tek takım EPH / EVH / EXH. Keeping the Customer First

Yeni! Yeni nesil TAC frezeler - Çoklu işleme motodları için tek takım EPH / EVH / EXH. Keeping the Customer First Keeping the Customer First Tungaloy Report No. 366-Tr EPH / EVH / EXH Yeni nesil TAC frezeler - Çoklu işleme motodları için tek takım Yeni! Derin,düz havuzlar için gövde tipleri. Hybrid TAC Mills EPH tip

Detaylı

BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI

BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI Kesici Takımlarda Aşınma Mekanizmaları Aşınma, kesicinin temas yüzeylerinde meydana gelen malzeme kaybı olarak ifade edilir. Kesici Takımlarda Aşınma Mekanizmaları

Detaylı

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1 Bükme ve Düzeltme Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tip No inç. Sayfa Boru Bükmeler Tesisat 7 5 8-4 10-18 8.2 Enstrüman 8 16-1 2 6-12 8.2 Üçlü Bükme

Detaylı

vida DİŞİ TAMİRİ vida DİŞİ TAMİRİ

vida DİŞİ TAMİRİ vida DİŞİ TAMİRİ v İ da d İ ş İ tam İ r İ Vida dişi tamir yayları, diş anma çapını korumak şartı ile bozulmuş vida dişlerini tamir etmek veya güçlendirmek için diş yuvasına yerleştirilir (vida dişi zırhlama). Bu işlem

Detaylı

MANYETİK MATKAPLAR 825, ,00. Özellikler / Avantajlar: Özellikler / Avantajlar:

MANYETİK MATKAPLAR 825, ,00. Özellikler / Avantajlar: Özellikler / Avantajlar: MANYETİK MATKAPLAR MiniBeast MagBeast HM40 Kompakt ve güçlü, şantiye veya atölye kullanım için idealdir. Maksimum performans için hafif ve güçlü. 13mm 825,00 1.250,00 40 mm kesme kapasitesi sunan güçlü

Detaylı

CoroDrill 880 Demir içermeyen malzemeler gündemde

CoroDrill 880 Demir içermeyen malzemeler gündemde CoroDrill 880 Demir içermeyen malzemeler gündemde 1 EĞİLİM: Daha hafif, daha az yakıt demektir Hafif bir cismi hızlandırmak için ağır bir cisme göre daha az enerji gerekir; bu nedenle hafif malzemeler

Detaylı

KRS Ürünler. {slide= Silindirik Makaralı Rulman }

KRS Ürünler. {slide= Silindirik Makaralı Rulman } KRS Ürünler {slide= Silindirik Makaralı Rulman } İdeal radyal rulmanlar olarak en çok tercih edilen makaralı rulman tipidir: Yüksek radyal yükleri taşıyabilirler (Sadece radyal yönde etkiyen yükler altında

Detaylı

Herhangi bir delme operasyonu için MSD & MSDHların farklı tasarımları MSD(H) 101 K 60 100L 11S. Yağ deliği Uygulama Toplam boy Şaft çapı

Herhangi bir delme operasyonu için MSD & MSDHların farklı tasarımları MSD(H) 101 K 60 100L 11S. Yağ deliği Uygulama Toplam boy Şaft çapı Mack için Teknik Bilgiler Herhangi bir delme operasyonu için MSD & MSDHların farklı tasarımları Yekpare lama sistemi 101=Ø10.1 Takım Çapı : mm Kesme uzunluğu (Özel Tip) MSD(H) 101 K 100 11S Yağ deliği

Detaylı

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI Ürün Kataloğu Hakkımızda 2007 yılında kurulan PARS MAKSAN, 2009 yılına kadar talaşlı imalat, alüminyum döküm, model yapımı alanlarında faaliyet göstermiştir. 2009 yılında üretim

Detaylı

CNC TORNA TEZGAHLARI

CNC TORNA TEZGAHLARI kula CNC TORNA TEZGAHLARI TECRÜBE TORNA UZMANI ECOCA... Torna tezgahları üretmek için kurulan ECOCA, ilk 30 sene boyunca sadece torna tezgahı imal etti. 1988 yılından bu yana CNC torna tezgahları üretiyor.

Detaylı

» MANYETİK TABANLI MATKAPLAR VE KENAR FREZELERİ

» MANYETİK TABANLI MATKAPLAR VE KENAR FREZELERİ » MANYETİK TABANLI MATKAPLAR VE KENAR FREZELERİ Manyetik Matkap Makineleri El Matkap Makinesi RSH 1300 Güçlü motor ve ergonomik şekilde ayarlanabilen devir sayısı ile mükemmel delme işlemi sağlanır. RUKO

Detaylı

ASİSTAN ARŞ. GÖR. GÜL DAYAN

ASİSTAN ARŞ. GÖR. GÜL DAYAN ASİSTAN ARŞ. GÖR. GÜL DAYAN VİSKOZİTE ÖLÇÜMÜ Viskozite, bir sıvının iç sürtünmesi olarak tanımlanır. Viskoziteyi etkileyen en önemli faktör sıcaklıktır. Sıcaklık arttıkça sıvıların viskoziteleri azalır.

Detaylı