İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Yılı. Sayısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Yılı. Sayısı"

Transkript

1 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Prof. Dr. Sıddık YARMAN Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Geniş Bandlı, Yüksek Verimli Mikrodalga Güç Kuvvetlendiricileri Mikrodalga Filtreler Tasarım ve Üretim Uygulamaları Düşük Gürültülü Kuvvetlendirici (LNA) Tasarımı Uygulamaları (Tümleşik) Düşük Gürültülü Kuvvetlendirici (LNA) Tasarım Uygulamaları (Ayrık Elemanlı) Teorik + Deneysel + Uygulama Teorik + Deneysel + Uygulama Teorik + Deneysel + Uygulama Teorik + Deneysel + Uygulama Faz Kaydırıcılı Anten Dizileri Teorik + Deneysel + Uygulama 7 8 Terahertz Frekanslarında Devre Tasarımlarının Araştırılması ve Örnek Uygulamalar G Uygulamalarına Yönelik RF Devre/Anten Tasarımı X-Ku Band RF Ön-Uç (front-end) Tasarımı Teorik + Deneysel + Uygulama Teorik + Deneysel + Uygulama Teorik + Deneysel + Uygulama Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular da değerlendirilebilir. Not: Proje seçmek ve proje içerikleri ile ilgili bilgi almak için Arş. Gör. Sedat KILINÇ ile görüşülmelidir. Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Yukarıdaki Projelerden GÜNDÜZ İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda öğrenci olacak şekilde verilecektir. den Sonra kalan projeler verilmeyecektir.

2 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Prof.Dr.Mukden UĞUR Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları YG enerji iletim hatlarındaki RLC parametrelerinin dış etkenlere bağlı değişimi Rüzgar, buz yükü, vb. nedenler iletim hatlarında meydana gelen sehimde, dolayısıyla elektriksel parametrelerde değişime yol açarlar. Proje kapsamında hattın mekanik yapısına bağlı olarak bu parametrelerin değişimini hesaplayacak bir yazılım geliştirilecektir. (Teorik-yazılım) Organik yapılarda ses sinyalleri ile viskozitenin belirlenmesi Sabit genlikli bir mekanik darbe sonucunda malzemenin içerisinde oluşan ses şiddeti mikrfon ile ölçülerek iç yapı hakkında bilgi edineilecektir. (Pratik-yazılım) Organik yapılarda girişimsel olmayan yöntemlerle yaşlanmanın belirlenmesi Empedans ve AC sinyalin değişimi ölçülerek üründeki bozulma miktarı belirlenecektir. (Pratik-yazılım) Step motor kontrollü yüksek gerilim darbe üreteci yapımı Step motor ile hareket ettirilen bir küre vasıtasıyla farklı aralık ve dolayısıyla gerilimlerde darbe üretebilen bir cihaz tasarlanacaktır. (Pratik) EMF ölçüm cihazı tasarımı Arduino veya benzeri yöntem ile ortamdaki EMF seviyesini belirleyebilen bir cihaz tasarlanacaktır. (Pratik-yazılım) Polyester yalıtkanlara düşey baskı uygulanması sonucu malzemede meydana gelen mekanik zorlanmaların FEM (sonlu elemanlar) ile modellenmesi Projede yüksek gerilim laboratuvarında IEC 87 yüzeysel iz oluşumu testine maruz bırakılan polimerik örneklerin yüzeylerinde baskı kuvveti sonucu oluşabilecek çatlakların sonlu elemanlar yöntemi (FEM) kullanılarak modellenmesi amaçlanmaktadır. Programda deney düzeneği ve teste maruz bırakılan malzemeler çizilerek, yük miktarına göre değişim gösteren zorlanmaların malzemenin hangi bölgelerinde ne oranda artış gösterdiği belirlenecektir. (Pratik-yazılım) 7 Polyester yalıtkanlarda manyetik alanın bozulma noktasına etkisi IEC 8 yüzeysel iz oluşumu testinde polimerik malzeme ağırlıklı olarak orta noktadan bozulmakta, ancak düşük ihtimal ile de olsa bozulmalar farklı uç noktalarda da gerçekleşebilmektedir. Proje kapsamında yüksek manyetikelektrik alanın bu konudaki etkisi incelenecektir. (Pratik) 8 Topraklama yöntemleri ve empedansı belirleyen etkenler Topraklama sistemleri detaylıca incelenecek ve kullanılan elektrod cinsi, boyutu, derinliği, vb. etkenlerin sonuca etkisi araştırılacaktır. (Teorik) Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden GÜNDÜZ İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda öğrenci olacak şekilde verilecektir.

3 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Prof. Dr. Fırat KAÇAR Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Detection and Depth Estimation of Markers from Video Analysis. Precise Motion Analysis using Gyroscopes and Kinect Application of Touchless Technology in Operating Theatres (Software + Hardware (Software) (Software + Hardware) (Software + Hardware) Otonom İnsansız Hava Taşıtı (Teorik+Pratik) Otonom İnsansız Kara Taşıtı (Teorik+Pratik) 7 Sayısal Devrelerin FPGA Uygulaması İşlemsel Kuvvetlenidircilerin Gürültü ve Monte Carlo Analizi (Teorik+Pratik) (Teorik+Pratik) 8 Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden GÜNDÜZ İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda öğrenci olacak şekilde verilecektir. den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

4 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Nevra BAYHAN Akademik Yılı Lisans Bitirme Ödevi Konuları (Örgün ve İkinci Öğretim) Ortogonal seriler yardımıyla ayrık zamanlı sistemlerde kontrolör tasarımı Zaman gecikmeli (ölü zamanlı) sistemler ve kararlılık inceleme yöntemleri Genetik algoritmalar ve uygulamaları Bulanık mantık ve uygulamaları lerin önerilecekleri bitirme proje konuları UYARILAR:. Ödev konuları seçilmeden önce mutlaka Y.Doç.Dr. Nevra Bayhan ile görüşülmesi gerekmektedir.. Konular için Gereksinimler: Yazılım bilgisi, Matematik ve Kontrol müh. alanındaki konulara ve derslere yatkınlık ve ilgi duyma, Seçilen konularla ilgili uluslararası yayınlanmış bilimsel makaleleri inceleyebilmek.. Alan: Kontrol-Matematik-Yazılım. Yukarıda verilen konular sadece ilgi duyduğum konularda fikir verebilmek içindir. Çalışma yapmak isteyeceğim konular bunlarla sınırlı değildir. Yukarıdaki konulara ek olarak öğrencilerin önereceği konular da tartışılarak ödev olarak verilebilir.

5 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahim AKGÜNDOĞDU Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Hibrit Sistemle Kalkış Yapabilen İHA Tasarımı Önce dikey sonrasında Yatay uçuş yapabilen İHA tasarımı Yeraltı Görüntüleme Sistemleri Biyomedikal Bir tasarım Yeraltında bulunan maden, boşluk, su gibi yapıları görüntülemeyi başaran, Dedektör ve Rezistivite gibi sistemlerin ortak kullanılmasıyla oluşan bir tasarım Biyomedikal alanında yenilikçi ve ihtiyaç duyulabilen bir sistem tasarımı (lerin projeleri Dinlenecek ve karar verilecektir) Railgun tasarımı Elektrik alanı etkisiyle bir noktadan başka bir noktaya parçacık iletimi tasarımı. Android-IOS Yazılım Yapay Zeka Kullanımı Android veya IOS Yazılım yapılarak Yenilik sağlamak (Konu lere bırakılmıştır) Yapay zeka sistemleri kullanılarak akıllı bir sistem oluşturmak (Konu lere bırakılmıştır) NOT: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır.

6 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. İbrahim GÜNEŞ Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları 00 MW Mobil Enerji Santrali tasarımı. Sokak aydınlatma direklerinin dikey eksenli rüzgar türbini ile entegrasyonu ve tasarımı. PVsyst Güneş Enerjisi Simülasyon Programı ile Avcılar kampusü Güneş Enerjisi Potansiyelinin İncelenmesi. YEKA-Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanlarının Belirlenmesi, Simulasyonu, Modellenmesi PVsyst Güneş Enerjisi Simülasyon Programı ile Sağlık Kurumlarının Güneş Enerjisi Sistemleri Kurulumunun Modellenmesi. Bina enerji performansı değerlendirme araçları ve enerji simülasyonu Programlarının incelenmesi 7 8 Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden GÜNDÜZ İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda öğrenci olacak şekilde verilecektir. den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

7 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Yasin ÖZÇELEP Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Switched-capacitor Devre Tasarımı Yüksek verimli SEPIC Converter tasarımı Quantum Bilgisayarlar ve Reversible Circuits Tasarımı Süperiletkenlik ve Uygulamaları Araçlarda kullanılan elektronik kontrol birimlerinin incelenmesi NOT: Ödev alan öğrencilerle aylık toplantılar yapılacaktır. ler bu toplantılarda ilerleme raporlarını sunacaklardır. Ödev alan öğrenci bu koşulu kabul etmiş sayılır. Ödevlerin yanındaki öğrenci sayısı o ödevi alabilecek maksimum sayıdaki öğrenci sayısıdır. Yani, yanında öğrenci yazan ödevi öğrenci de alabilir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

8 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Tarık Veli MUMCU Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Çoklu rotorlu helikopterlerde konum kontrolü Çoklu rotorlu helicopterlerde sıfır noktası takibi Uygulama Uygulama İnsansız araçlarda kanuni altyapı Teorik Çoklu rotorlu helikopterle ile iç mekan algılama Uygulama Konumlandırma ve Haritalama Teorik 7 8 Çoklu rotorlu helikopterler ile döngü kapama probleminin incelenmesi Fırçasız doğru akım motorlarında elektronik sürücülerin incelenmesi Lithium-polymer pillerin incelenmesi Uygulama Teorik-Uygulama Teorik-Uygulama Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden GÜNDÜZ İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda öğrenci olacak şekilde verilecektir. den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

9 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. İnci Zaim Gökbay Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Malignant Melanom (MM) teşhisinde Kullanılan ABCD Skorunun Matematiksel Modelleme İle Hesaplanması. Malignant Melanom (MM), u c u ncu en sık rastlanan insan deri kanseridir. Tu m cilt kanserlerinin en o lu mcu l formudur ve lezyon, pigmentli kanser hu crelerinin deri ic inde kontrolsu z c ogălmasından kaynaklanmaktadır. Dermatologlar dijital dermatoskopi kullanarak bir melanom go ru ntu su kaydeder, daha sonra lezyon fotog raflarını analiz etmek ic in tasarlanmıs bir yazılım c o zu mu, otomatik go ru ntu isļeme ve karar verme isļemlerini yapar. Eylem Seçiminde Karar Verme Mekanizmalarının Analizi Bu çalışma matematiksel modelleme kullanılarak ABCD (A: asimetri, B: kenar, C: renk, D: c ap) skorunu bulunması üzerine bir yazılım geliştirilmesini kapsamaktadır. Bu çalışmada amaçlanan duyguların davranışlar üzerindeki etkisini açıklamaya yönelik hesaplamalı modelleri doğrusal olmayan sistem yaklaşımıyla tasarlamak ve elde edilen modeller aracılığı ile bilişsel süreçlerin anlas ılabilirligĭne katkıda bulunmaktır. Bu nedenle beyindeki öğrenme ve karar verme sistemlerini etkileyen duygusal süreçler incelenip duygusal davranışlarda etkin olan beyin bölgeleri ve sinir hücreleri arasındaki iletişimin dinamiği araştırılması planlanmaktadır. Not: No lu proje için lütfen bilgi alınız! Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden GÜNDÜZ İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda öğrenci olacak şekilde verilecektir. den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

10 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Hasan TİRYAKİ Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları BLDC HUB (Outer) Motor ve Sürücüsünün Geliştirilmesi Uygulamalı - Elektrikli Otomobiller için BLDC HUB Motor ve Sürücüsünün gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. STM veya ARM işlemci mimarisine sahip başka bir mikroişlemci programlama ile elektronik kart tasarımı konularında bilgi/tecrübeye ihtiyaç vardır. Yerleşik Şarj Birimi (SMPS) Geliştirilmesi Uygulamalı - Elektrikli Otomobiller için Yerleşik Şarj Birimi (SMPS) gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Elektronik kart tasarımı, üretimi ve dizgisi konularında bilgi/tecrübeye ihtiyaç vardır. BLDC (Inner) Motor Tasarımı Teorik - Elektrikli Araçlara uygun bir BLDC (Inner) Motor Tasarımının yapılması hedeflenmektedir. ANSYS/Electromagnetic Suite/Maxwell programı hakkında araştırma yapılmasına ihtiyaç vardır. Proje sonunda öğrencilere elektrik makinaları tasarımı hakkında tecrübe kazandırılması beklenilmektedir. Elektronik Bilgilendirme Sistemi ve bu sistemle birleşik çalışabilecek IOS ve Android Uyumlu Mobil Uygulama Geliştirilmesi Uygulamalı Otobüs, Metrobüs, Metro, Tramway gibi toplu ulaşım araçlarında ve duraklarında kullanılmak üzere Elektronik Bilgilendirme Sistemi ve bu sistemle birleşik çalışabilecek IOS ve Android Uyumlu Mobil Uygulama gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. elektronik kart tasarımı, seri port haberleşme ve mikroişlemci programlama konularında bilgi/tecrübeye ihtiyaç vardır. NOT: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Yukarıdaki Projelerden GÜNDÜZ İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda öğrenci olacak şekilde verilecektir. öğrenciden herhangi bir proje verilmeyecektir.

11 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Koray GÜRKAN Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama Sıcaklık, nem, basınç ve rüzgar yönü/hızı bilgisinin GPS koordinat bilgisi ile beraber en çok saniyede bir ölçümü, veri tabanına aktarılması ve on-line izlenmesi gerçekleştirilecektir. Meteorolojik Bilgilerin Veri Tabanı ile On-line İzlenmesi Python Programlama BeagleBone/Raspberry Pi/Banana P IC, SPI, UART haberleşme PCB Çizim ve Üretimi MySQL, PHP Otomatik Sıvı Sıcaklığı Ölçüm Sistemi Evlerde Tüketilen Enerjinin Ölçümü Veri Tabanı ile On-line İzlenmesi Ultrasonik Temizleyiciler için IGBT tabanlı Değişken Frekanslı Sürücü Devre RTD sensörden oluşan sıcaklık probu, belirli aralıklarla ufak bir robot kolu sistemi ile otomatik olarak sıvının içine girecek, ölçüm yapacak ve tekrar sıvıdan ayrılacaktır. Ölçüm sonuçları hem yerel bir sistemde depolanacak hem de akıllı telefona aktarılacaktır. RTD Sensör Ölçümü veri alımı Elektromekanik Sistem kontrolü PCB Çizim ve Üretimi Kablosuz Aktarım Android Uygulama Mesken tipi enerji hattından çekilen akımın ve aktif gücün ölçümü, veri tabanına aktarılması ve on-line izlenmesi gerçekleştirilecektir. Uygun akım / güç sensörlerinin/entegrelerinin belirlenmesi Python Programlama PCB Çizim ve Üretimi BeagleBone/Raspberry Pi MySQL, PHP Toplam 00W gücünde ultrasonik sensör sürücü devresi gerçeklenecektir. Tasarım-Simulasyon PCB Çizim ve Üretimi Ultrasonik Sensör NI USB- BNC kartı ile LabView programı üzerinden gerçeklenecektir. Program aşağıdakileri sağlayacaktır. LabView DAQ Kartı ile Çok Kanallı Ölçüm, Kayıt, Analiz ve Görüntüleme Sistemi Çok kanallı analog işaret ölçümü FFT, PSD ve diğer analizler Kayıt Görüntüleme

12 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı MEMS İvmeölçerlerin Gürültü Karakteristiğinin Belirlenmesi Piyasada bulunan -eksen MEMS ivmeölçerlerden farklı bant genişliklerinde veri alınması ve gürültü analizi

13 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Polat UZUNOĞLU Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Çok katlı HVDC gerilim üreteci En az katlı yükseltici bir devre tasarlanacaktır, pratik Bilgisayar kontrollü V tipi ark boynuzu YG de elektriksel gerilimlerde boşalmaları gözlemlemeye yarayan değişken aralıklı ark boynuzu tasarlanacaktır, pratik üroflovmetre işaretlerinin multifraktal analiz metodu ile incelenmesi DFA methodu ile MATLAB ortamında yazılım geliştirilecektir.(matlab bilgisi gerektirir) İz takibi yapabilen yük taşıyıcı bir araç modeli geliştirilmesi Proje kapsamında tekerlekli bir yük taşıyıcı cihaz yola yerleştirilmiş görsel/manyetik verileri takip ederek yükü hedef noktasına ulaştıracaktır, pratik Rüzgâr gülü Pozisyon sensörleri veya kodlayıcı kullanılarak rüzgârın yönü sesli bir şekilde kullanıcıya bildirilecektir, pratik Gaz sensörleri ile hava kalite kontrolü Ortamdaki karbondioksit miktarına göre hava sirkülasyonunu sağlayan bir cihazın tasarımı yapılacaktır, pratik Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden GÜNDÜZ İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda öğrenci olacak şekilde verilecektir. den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

14 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Yard. Doç. Dr. Metin ERTAŞ Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Ameliyathanelerde Temassız Teknoloji Uygulamaları (Application of Touchless Tehnology in Operating Theatres) Akıllı Antibiyotik Yerleştirme Cihazı (Smart antibiotics Locator Device) Koloni Sayma Sistemi (Colony Counter System) Sayısal Meme Tomosentezi için Filtrelenmiş Geri Çatım Algoritması (Optimized Filtered Back Projection (FBP) Implementation for Digital Breast Tomosynthesis) Toplam Değişintinin ve Yerel Olmayan Toplam Değişintinin Uygulanması (Implementation of Total Variation and Non-Local Total Variation) Aurdino Mysensor.0 kullanarak Matlab ortamında kişisel sağlık verileri içeren MATLAB GUI tasarımı (GUI design of personal health tracking using Aurdino Mysensor.0 via MATLAB) Kinect gesture implementation to increase the hygiene and efficiency in operating theatres. A medical device to be designed. Software development- Image Processing (MATLAB or C++) Requires strong MATLAB or C++ skill. Requires strong MATLAB or C++ skill MATLAB programming & Electronics Design

Öğrenci Sayısı. Faz Kaydırıcılı Anten Dizisi Tasarımı 2 Teorik + Deneysel + Uygulama

Öğrenci Sayısı. Faz Kaydırıcılı Anten Dizisi Tasarımı 2 Teorik + Deneysel + Uygulama İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 08-09 Akademik Yılı Prof. Dr. Sıddık YARMAN 08-09 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Maks.

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Yılı. Öğrenci Sayısı

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Yılı. Öğrenci Sayısı İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 016-017 Akademik Yılı Prof. Dr. Sıddık YARMAN 016-017 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Proje Adı Maks. Öğrenci Sayısı Açıklama

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Döneminden İtibaren Uygulanacak LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI 2018 2019 Eğitim Öğretim Döneminden

Detaylı

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans programının eğitim dili İngilizce olup, tezli ve tezsiz iki programdan oluşmaktadır. Tezli programda öğrencilerin; -

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİK TASARIMI DERSİ KONULARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİK TASARIMI DERSİ KONULARI 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mühendislik Tasarım dersi konuları aşağıda verilmiş olup, öğrenciler ilgili Öğretim Üyeleri ile görüşerek Mühendislik Tasarım Dersi Konu Önerme Formu nu doldurarak

Detaylı

(20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.)

(20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.) (20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.) KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ÖRGÜN ÖĞRETİM DERS PLANI (2017-2018 eğitim-öğretim

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS III.YARI II.YARI I.YARI 1. SINIF GÜZ YARII ADI Z/S T U L KREDİ AKTS UNV13101 TÜRK DİLİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13105 İNGİLİZCE-I Z 4 0 0 4 4 4 MUF16101

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2015-2016 Akademik Yılı. Sayısı. 2 Teorik- Deneysel-Uygulama

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2015-2016 Akademik Yılı. Sayısı. 2 Teorik- Deneysel-Uygulama İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Prof. Dr. Sıddık YARMAN 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği)

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS 1. SINIF GÜZ YARII I.YARI ADI Z/S T U L KREDİ AKTS UNV13101 TÜRK DİLİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13105 İNGİLİZCE-I Z 4 0 0 4 4 4 UNV13107 TEMEL BİLGİ

Detaylı

Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi

Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi Proje Yöneticisi: Doç.Dr. Cihan KARAKUZU Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımının basit

Detaylı

(08/06/2016 tarih, 75 sayılı Senato toplantısının 5 nolu karar ekidir.) EK: 8

(08/06/2016 tarih, 75 sayılı Senato toplantısının 5 nolu karar ekidir.) EK: 8 II.YARI I.YARI (08/06/2016 tarih, 75 sayılı Senato toplantısının 5 nolu karar ekidir.) EK: 8 KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ELEKTRĠK-ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETĠM DERS PLANI

Detaylı

1. DÖNEM Kodu Dersin Adı T U K. Matematik II Mathematics II (İng) Fizik I 3 2 4. Bilgisayar Programlama I (Java) Computer Programming I (Java) (İng)

1. DÖNEM Kodu Dersin Adı T U K. Matematik II Mathematics II (İng) Fizik I 3 2 4. Bilgisayar Programlama I (Java) Computer Programming I (Java) (İng) Müfredat: Mekatronik Mühendisliği lisans programından mezun olacak bir öğrencinin toplam 131 kredilik ders alması gerekmektedir. Bunların 8 kredisi öğretim dili Türkçe ve 123 kredisi öğretim dili İngilizce

Detaylı

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1. YIL - 1. DÖNEM ADI TEORİK UYGULAMA AKTS MAT175 Matematik I ** 4 0 5 FIZ 115 Genel Fizik I 3 1 5 KIM 115 Genel Kimya 3 1 5 ING 185 İngilizce I 2 0 2 TDI 195 Türk Dili I 2 0 2 EEM 101 Elek.-Elektronik

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

Prof. Dr. Fuat ANDAY

Prof. Dr. Fuat ANDAY 0-0 Güz Yarıyılı ELK 48 Mezuniyet Projesi I Dersi Konuları Prof. Dr. Fuat ANDAY İşaret-akış diyagramlarından yararlanarak işlemsel kuvvetlendiricili Öğrenci sayısı: devrelerin analizi ve sentezi. İşlemsel

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

Mühendislik Tasarımı/Tez Konusu

Mühendislik Tasarımı/Tez Konusu Her Öğretim Üyesinin kabul edeceği öğrenci sayısı 5 ile sınırlıdır. Mühendislik Tasarım/Mezuniyet Tezi dersleri için öğrenciler ilgili Öğretim Üyesi ile görüşerek konu belirleme formunu doldurup, 26 Ocak

Detaylı

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi 2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2 ZORUNLU MM 101 GENEL MATEMATİK-I 3 0 3 5 ZORUNLU MM 103 LİNEER

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1-1 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL MAT11 GENEL MATEMATİK I 6 6 FİZ11 FİZİK I 1 6 6 KİM11 KİMYA 1 5 5 EM11 BİLGİSAYAR

Detaylı

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ MEKATRONİĞİN TEMELLERİ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı Yrd. Doç. Dr. İlker ÜNAL Vize %30 Dersin Koşulları Final %60 Ödev %10 Dersin Konuları Mekatronik Sistemler Birimler ve Ölçme

Detaylı

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI 1.YARIYIL 1222102 Elektroteknik 1222104 Matematik I 1222105 Fizik I 122210 Kimya T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İKİNCİ ÖĞRETİM 2017-2018 ÖĞRETİM

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*)

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*) HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*) 1. YARIYIL 0500101 FİZİK I 4 2 5 6 0500102 MATEMATİK I 4 0 4 6 0500103 KİMYA 3

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*)

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*) HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*) 1. YARIYIL 0500101 FİZİK I 4 2 5 6 0500103 KİMYA I 3 2 4 6 0500102 MATEMATİK I

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZ 400 BİTİRME KONULARI

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZ 400 BİTİRME KONULARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZ 400 BİTİRME KONULARI Prof. Dr. Mehmet Emin ARICI 1.Eş eksenli boru tipi bir ısı değiştiricisi ile yağ

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL MAT101 GENEL MATEMATİK I 4 0 4 6 FİZ101 FİZİK I 4 0 4 6 KİM101 KİMYA 4

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 138 ve 240 den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre alınması

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI 1. YARIYIL Adı Z/S T U L K AKTS 1 0500101 Fizik I Z 4 2 0 5 6 2 0500102 Kimya I Z 3 2 0 4 6 3 0500103 Matematik I Z

Detaylı

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti.

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. www.lapisteknoloji.com info@lapisteknoloji.com LAPİS Havacılık Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Limited Şirketi, alanlarında uzman

Detaylı

BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ ROBOT PROGRAMLAMA ÜNİTESİ

BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ ROBOT PROGRAMLAMA ÜNİTESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ ROBOT PROGRAMLAMA ÜNİTESİ 1-Robot nedir? 2-Robot projeleri için tavsiyeler 3-Robot Türleri ve Çeşitleri 4-Eğitsel robotlar 5-Robot tasarımı için gerekli bileşenler ROBOT NEDİR?

Detaylı

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi Yönetici: Doç.Dr. Cihan KARAKUZU Çalışma Adı : Lego robot uygulaması Bölümümüzde mevcut lego robotlardan biri üzerinde muhtelif senaryoları gerçeklemek Genel programlama ve el becerisi gerektirir Lego

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1-13 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL MAT11 GENEL MATEMATİK I 6 FİZ11 FİZİK I 3 1 6 KİM11 KİMYA 3 1 6 EM11 BİLGİSAYAR

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* MKM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* MKM-5502 UZMANLIK

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON LABORATUVARI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON LABORATUVARI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON LABORATUVARI Kuruluş Amacı Celal Bayar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kontrol

Detaylı

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ 1 PROJENİN TANIMI Bu projede bir quadrotora, görüntü tabanlı algılama ile hareketli bir nesneyi otonom olarak takip etme özelliği kazandırılmıştır.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Adresi : Hasköy Sanayi Sitesi İdari Bina No:19 Gebze 41400 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0 262 644 76 00 Faks : 0 262 644 58 44 E-Posta : bilgi@emcas.com.tr Website

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Hasköy Sanayi Sitesi İdari Bina No:19 Gebze 41400 KOCAELİ/TÜRKİYE Tel : 0 262 644 76 00 Faks : 0 262 644 58 44 E-Posta : bilgi@emcas.com.tr

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS PLANI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS PLANI 7. YARIYIL 4. YARIYIL ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS PLANI 1- Öğrenci aşağıda verilen Çift Anadal Programı derslerini (kredilerini) almak ve başarılı olmak zorundadır.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL MKM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL MKM-5502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8

Detaylı

Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. - Firma Tanıtım Sunumu -

Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. - Firma Tanıtım Sunumu - Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. - Firma Tanıtım Sunumu - Şubat 2013 Hakkımızda Firma Profili Ekip Faaliyet Alanları Firma Profili Hakkımızda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nın 2012 Teknogirişim Sermaye

Detaylı

SHA 606 Kimyasal Reaksiyon Akışları-II (3 0 3)

SHA 606 Kimyasal Reaksiyon Akışları-II (3 0 3) Doktora Programı Ders İçerikleri: SHA 600 Seminer (0 2 0) Öğrencilerin ders aşamasında; tez danışmanı ve seminer dersi sorumlusu öğretim elemanının ortak görüşü ile tespit edilen bir konuyu hazırlayarak

Detaylı

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI. 3 6 GR.-1 Dr. Öğr. Üyesi Bayram AKDEMİR GR.-2 Dr. Öğr. Üyesi Dilek UZER

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI. 3 6 GR.-1 Dr. Öğr. Üyesi Bayram AKDEMİR GR.-2 Dr. Öğr. Üyesi Dilek UZER 1.YARIYIL 1222102 Elektroteknik 1222104 Matematik I 1222105 Fizik I 122210 Kimya T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İKİNCİ ÖĞRETİM 2018-2019 ÖĞRETİM

Detaylı

BİTİRME ÖDEVİ KONU BİLDİRİM FORMU

BİTİRME ÖDEVİ KONU BİLDİRİM FORMU Öğretim Elemanın Adı Soyadı: Prof. Dr. Ali KOKANGÜL BİTİRME ÖDEVİ 1 Yalın üretim a, b, c, d 2 Malzeme stok optimizasyonu a, b, c, 3 Yaratıcı düşünce ve fikir üretme a, b, c, d 4 Matematiksel modelleme

Detaylı

MİLLİ TREN ve TÜBİTAK. Milli ve Özgün Modern Trenlerin Geliştirilmesi

MİLLİ TREN ve TÜBİTAK. Milli ve Özgün Modern Trenlerin Geliştirilmesi MİLLİ TREN ve TÜBİTAK Milli ve Özgün Modern Trenlerin Geliştirilmesi İçerik Günümüzde Kullanılan Modern Trenler. Milli Tren için Milli ArGe. YHT alt bileşenleri ve maliyet yüzdeleri. TÜBİTAK Enstitüleri

Detaylı

oarikan@yildiz.edu.tr

oarikan@yildiz.edu.tr BİTİRME Sİ ÖNERİ FORMU ADI HARMONİKLİ SİSTEMLERDE GÜÇ KOMPANZASYONU TASARIMI ÖZETİ Projede harmoniklerin bulunduğu sistemde güç faktörünün düzeltilmesi irdelenerek, kompanzasyonu ve filtrelemeyi sağlayan

Detaylı

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 61 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ * Bu bölümde geçen kısaltmaların açılımları şöyledir; Mühendislik Geliştirme Eğitimleri: MÜ-GE Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi: MİSEM

Detaylı

Prof. Dr. Oğuzhan Urhan GYY Müh.Tas 3 ve Tez Konusu Önerileri

Prof. Dr. Oğuzhan Urhan GYY Müh.Tas 3 ve Tez Konusu Önerileri Prof. Dr. Oğuzhan Urhan 2018-2019 GYY Müh.Tas 3 ve Tez Konusu Önerileri Mobil platformlarda Derin Öğrenme (Deep Learning) uygulaması Geleneksel örüntü tanıma yaklaşımları yerine geçmeye başlayan derin

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tarihçe Bölüm 1992 yılında kurulmuştur. 1994 yılında Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır. 1999 yılından bu güne Lisans eğitimi gerçekleşmektedir. Bölümümüzün MÜDEK ve EUR-ACE

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. http://fbe.ieu.edu.tr

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. http://fbe.ieu.edu.tr Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı http://fbe.ieu.edu.tr Vizyonumuz; Yürütülmekte olan lisansüstü eğitim programları, bilimsel araştırma ve etkinlikleri ile ulusal ve uluslararası

Detaylı

1. Giriş. 2. Dört Rotorlu Hava Aracı Dinamiği 3. Kontrolör Tasarımı 4. Deneyler ve Sonuçları. 5. Sonuç

1. Giriş. 2. Dört Rotorlu Hava Aracı Dinamiği 3. Kontrolör Tasarımı 4. Deneyler ve Sonuçları. 5. Sonuç Kayma Kipli Kontrol Yöntemi İle Dört Rotorlu Hava Aracının Kontrolü a.arisoy@hho.edu.tr TOK 1 11-13 Ekim, Niğde M. Kemal BAYRAKÇEKEN k.bayrakceken@hho.edu.tr Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği Bölümü

Detaylı

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. YIL 1. DÖNEM 0370060001 Algoritma ve

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVESİTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Elektrik Müh. Projesi I ve Bitirme Çalışması Konuları

KOCAELİ ÜNİVESİTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Elektrik Müh. Projesi I ve Bitirme Çalışması Konuları KOCAELİ ÜNİVESİTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Elektrik Müh. Projesi I ve Bitirme Çalışması Konuları 1. Prof. Dr. Nurettin ABUT 1. Güç yarıiletkenleri özellikleri

Detaylı

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil EK-1 Muafiyet Formu Açıklama: un ders saatini muafiyet için uygun görmemesi durumunda dersin içeriğinin uygunluk kontrolüne gerek bulunmamaktadır. Öğrenci No: Sayfa 1/4 I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAK YENİ DERS PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI u in Adı T U L K AKTS Ön Şart 1501 EEM-101 EEM ne Giriş 1 0 0 1 2

Detaylı

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II 1. Yarıyıl Adı Kre di AK TS EHB-105 Algoritma ve Programlama 2+2 5 BIL-107 Bilgisayar Mühendisliği in Adı Algoritma ve Programlama 3+1 7 Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I 1+1 2 FIZ-145 Fizik I 3+0

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Hasköy Sanayi Sitesi İdari Bina No:19 Gebze 41400 KOCAELİ/TÜRKİYE Tel : 0 262 644 76 00 Faks : 0 262 644 58 44 E-Posta : bilgi@emcas.com.tr

Detaylı

Derste Neler Anlatılacak? Temel Mekatronik Birimler,temel birim dönüşümü Güncel konular(hes,termik Santral,Rüzgar Enerjisi,Güneş

Derste Neler Anlatılacak? Temel Mekatronik Birimler,temel birim dönüşümü Güncel konular(hes,termik Santral,Rüzgar Enerjisi,Güneş Derste Neler Anlatılacak? Temel Mekatronik Birimler,temel birim dönüşümü Güncel konular(hes,termik Santral,Rüzgar Enerjisi,Güneş Enerjisi,Doğalgaz,Biyogaz vs.) Mekatroniğin uygulama alanları Temel Mekanik

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I 1.SINIF 1. YARIYIL 0507101 Matematik I 4 0 0 4 6 0507102 Fizik I 4 0 0 4 6 0507103 Yabancı Dil I 2 0 0 2 2 0507104 Türk Dili I 2 0 0 2 2 0507105 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 0 2 2 0507106 Bilgisayar

Detaylı

Yetenekler Ve Mühendislik/Danışmanlık Hizmetleri. Ağustos 2014

Yetenekler Ve Mühendislik/Danışmanlık Hizmetleri. Ağustos 2014 Yetenekler Ve Mühendislik/Danışmanlık Hizmetleri Ağustos 2014 TESİSLER Ar-Ge Laboratuarları ve Üretim Tesisleri Elektromekanik Atölyeler RF ve Elektronik Labarutarları Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI MKM-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI MKM-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-6602 TEZ

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D KODU DERSLER T U KR AKTS D KODU DERSLER T U KR AKTS EEM206

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D KODU DERSLER T U KR AKTS D KODU DERSLER T U KR AKTS EEM206 EK-1 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D.KODU DERSLER T U KR AKTS D. KODU DERSLER T U KR AKTS FİZ101 FİZİK-1 3 1 4 5 FİZ102 FİZİK-2 3 1 4 5 MAT101 MATEMATİK-1

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Ölçme Tekniği Ders No : 0690220028 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

MAK 101 Makine Mühendisliğine Giriş. Mühendislik Branşları Örnekleri. Mühendislik. Makine Mühendislerinin İşleri Arasında:

MAK 101 Makine Mühendisliğine Giriş. Mühendislik Branşları Örnekleri. Mühendislik. Makine Mühendislerinin İşleri Arasında: MAK 101 Makine Mühendisliğine Giriş Makine Mühendisliği Konuları Temel Ve Mühendislik Yaklaşımı Mühendislik Engineering(ingenerare) : Yaratmak Mühendislik: Temel Bilimleri kullanarak; yapılar, aletler

Detaylı

TASARIM PROJE KONULARI DOÇ.DR. SEZAİ TAŞKIN. HAYAL ET-PLANLA-TASARLA-HESAPLA-GERÇEKLEŞTİR

TASARIM PROJE KONULARI DOÇ.DR. SEZAİ TAŞKIN. HAYAL ET-PLANLA-TASARLA-HESAPLA-GERÇEKLEŞTİR 2016-2017 TASARIM PROJE KONULARI DOÇ.DR. SEZAİ TAŞKIN sezai.taskin@cbu.edu.tr HAYAL ET-PLANLA-TASARLA-HESAPLA-GERÇEKLEŞTİR Not: Öğrencilerin önereceği konular da tartışılarak proje olarak teklif edilebilecektir.

Detaylı

Ders Adı : Özel Tasarımlı Motorlar Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : Özel Tasarımlı Motorlar Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Özel Tasarımlı Motorlar Ders No : 0690220130 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ders Adı : Bilgisayar Destekli Tasarım Ders No : Teorik : 1 Pratik : 1 Kredi : 1.5 ECTS : 2. Ders Bilgileri.

Ders Adı : Bilgisayar Destekli Tasarım Ders No : Teorik : 1 Pratik : 1 Kredi : 1.5 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Bilgisayar Destekli Tasarım Ders No : 0690220063 Teorik : 1 Pratik : 1 Kredi : 1.5 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Elektrik Enerji Santralleri Ders No : 0690220128 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

KISMİ DEŞARJ CİHAZLARI

KISMİ DEŞARJ CİHAZLARI KISMİ DEŞARJ CİHAZLARI XDP-II Kısmi Deşarj Cihazı XDP-II cihazı kısmi deşarjla oluşan elektriksel alandaki hızlı değişiklikleri algılayarak hassas ölçümler yapar. Aynı zamanda izole ekipmanlardaki kısmi

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 101 GENEL MATEMATİK-I- 3 0 4 4 MM 103 LİNEER CEBİR 2 0 4 4 MM 105 FİZİK-I

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZ 400 BİTİRME KONULARI

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZ 400 BİTİRME KONULARI 1 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZ 400 BİTİRME KONULARI Prof.Dr. Mehmet Emin ARICI 1.Güneş kuleleri -2 kişi - Isı Transferi/Heat Transfer

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 101 GENEL MATEMATİK-I- 3 0 4 4 MM 103 LİNEER CEBİR 2 0 4 4 13 MM 105

Detaylı

TÜBİTAK BIT-MNOE

TÜBİTAK BIT-MNOE TÜBİTAK 1511 1511-BIT-MNOE-2015-2 Havacılık ve Uzay Sektörlerine Yönelik MEMS Tabanlı Sistemlerin, Alt Bileşenlerin ve Devrelerin Geliştirilmesi Programın Amacı Nedir? Havacılık ve uzay sektörleri için

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 138 ve 240 den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre alınması

Detaylı

Doğrudan Dizi Geniş Spektrumlu Sistemler Tespit & Karıştırma

Doğrudan Dizi Geniş Spektrumlu Sistemler Tespit & Karıştırma Doğrudan Dizi Geniş Spektrumlu Sistemler Tespit & Karıştırma Dr. Serkan AKSOY Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Bölümü saksoy@gyte.edu.tr Geniş Spektrumlu Sistemler Geniş Spektrumlu

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI 1-11 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 11 GENEL MATEMATİK-I- 3 3 MM 13 LİNEER CEBİR MM 15 FİZİK-I

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Doğrusal Entegre Devreler EEE325 5 4+2 5 6

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Doğrusal Entegre Devreler EEE325 5 4+2 5 6 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Doğrusal Entegre Devreler EEE325 5 4+2 5 6 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V4 DERS PLANI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN) 1.Sınıf / Güz

Detaylı

RF Mikroelektroniği (EE 433) Ders Detayları

RF Mikroelektroniği (EE 433) Ders Detayları RF Mikroelektroniği (EE 433) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati RF Mikroelektroniği EE 433 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i EE 301, EE

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2018-2019 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

Bölüm 1 Güç Elektroniği Sistemleri

Bölüm 1 Güç Elektroniği Sistemleri Bölüm 1 Güç Elektroniği Sistemleri Elektrik gücünü yüksek verimli bir biçimde kontrol etmek ve formunu değiştirmek (dönüştürmek) için oluşturlan devrelere denir. Şekil 1 de güç girişi 1 veya 3 fazlı AA

Detaylı

MEKATRONİK SİSTEMLERDE KULLANILAN ELEKTRİK SÜRÜCÜ DEVRELERİ YRD. DOÇ. DR. ERSAN KABALCI

MEKATRONİK SİSTEMLERDE KULLANILAN ELEKTRİK SÜRÜCÜ DEVRELERİ YRD. DOÇ. DR. ERSAN KABALCI MEKATRONİK SİSTEMLERDE KULLANILAN ELEKTRİK SÜRÜCÜ DEVRELERİ YRD. DOÇ. DR. ERSAN KABALCI Mekatronik Sistemler Mekatronik; işlem ve ürünlerin tasarımında makine mühendisliği, elektronik kontrol ve yazılım

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU Ders Kodu Bim Kodu Ders Adı Türkçe Ders Adı İngilizce Dersin Dönemi T Snf Açıl.Dönem P

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Scada Sistemleri Ders No : 0690220133 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ 1. SINIF (I.ve II.Ö) ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YIL İÇİ SINAV PROGRAMI

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ 1. SINIF (I.ve II.Ö) ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YIL İÇİ SINAV PROGRAMI METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ 1. SINIF (I.ve II.Ö) Pazartesi 17.00 Fizik I Salı 09.00 Metalürji ve Malzeme Müh. Girişi (A/B) Çarşamba 15.00 Kimya Perşembe 17.00 Matematik I Cuma 09.00 Cumartesi 15.00

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V5 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ve ÜST SINIFLAR) Açıklama:

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI İÇ TESİSAT DÖŞEME TEKNİKLERİ ÇAĞIRMA TESİSATLARI GÜVENLİK TESİSATLARI HABERLEŞME VE BİLDİRİM TESİSATLARI ZAYIF AKIM TESİSATI ARIZA TESPİTİ VE ONARIMI AYDINLATMA

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2015 %25 V1 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFTAN İTİBAREN) Açıklama:

Detaylı

32 SAAT 32 SAAT . EĞİTİM YILI ELEKTRİK TESİSATÇISI KURS PLANI BAŞLAMA TOPLAM SÜRE TARİHİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ

32 SAAT 32 SAAT . EĞİTİM YILI ELEKTRİK TESİSATÇISI KURS PLANI BAŞLAMA TOPLAM SÜRE TARİHİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ KURS MERKEZİNİN ADI ALAN ADI KURSUN ADI KURSUN SÜRESİ... EĞİTİM YILI ELEKTRİK TESİSATÇISI KURS PLANI BAŞLAMA.. TOPLAM SÜRE TARİHİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSATÇISI 1256 SAAT BİTİŞ TARİHİ

Detaylı

Çözümleri TRAFİK ÖLÇÜM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri TRAFİK ÖLÇÜM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri TRAFİK ÖLÇÜM SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Trafik Ölçüm Sistemleri Akıllı Ulaşım Sistemleri nin temel bileşenlerinden biri olan trafik ölçüm dedektörleri;

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN 1.Sınıf / Güz Dönemi FIZ-137 KIM-607 Fizik

Detaylı

Öğretim Dili (2) Temel Bilim Eğitimi (4) 1. Yarıyıl (30 AKTS)

Öğretim Dili (2) Temel Bilim Eğitimi (4) 1. Yarıyıl (30 AKTS) Ek 4: Tam Müfredat Formu (1) (Değişik: G.Ü. Senatosunun 21/3/2018 tarihli, 03 sayılı toplantısı, 2018/31 sayılı karar) Ders kategorisi için kısaltmaları kullanınız: Ders adı, kredisi, önkoşulları, seçmeli

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Doğru Akım Devreleri Ders No : 0690220027 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

Detaylı

Tasarım/Bitirme Proje Konuları (2014 2015 Güz ve Bahar dönemleri)

Tasarım/Bitirme Proje Konuları (2014 2015 Güz ve Bahar dönemleri) Tasarım/Bitirme Proje Konuları (2014 2015 Güz ve Bahar dönemleri) Bu dosyadaki proje konuları 2014 2015 Güz ve Bahar dönemlerinde Tasarım ve Proje derslerini alacak olan öğrencilere önerilen konulardır.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Sayısal Elektronik Ders No : 0690220088 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

RF Entegre Devre Tasarımı (EE 575) Ders Detayları

RF Entegre Devre Tasarımı (EE 575) Ders Detayları RF Entegre Devre Tasarımı (EE 575) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS RF Entegre Devre Tasarımı EE 575 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl. 2.

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl. 2. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl MAT 105 Matematik I Z 4 1 4,5 6 FIZ 103 Fizik I Z 3 2 4 6 EEM 105 Elektrik

Detaylı

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI 2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ 200111 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI USE OF FUNDAMENTAL INFORMATION TECHNOLOGY 2017 2 0 2 2

Detaylı