EŞYANIN İSMİ KOD NO BH (*) %100 BH (*) %100 BH (*) %100

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EŞYANIN İSMİ KOD NO BH (*) %100 BH (*) %100 BH (*) %100"

Transkript

1 A Abajur Afyon BH Ağaç (Dikilmeye Mahsus) BH Ağaç Artıkları Ağaç Hamurları (Mekanik) Ağaç Hamurları (Eritilecek kimyevi ağaç hamurları) Ağaç Hamurları (Sodyumla veya sülfatla eritileceklerin dışında kimyevi ağaç Hamurları) Ağaç Hamurları (Bisülfitle eritileceklerin dışında kimyevi ağaç Hamurları) Ağaç Hamurları (Yarı kimyevi) Ağaç liflerinden panolar Ağaç parçalarından panolar Ağaç Yünü ve Tozu Ağaç Traversler (Demiryolları için) Ağaçlar (Fıçı çemberi yapmaya yarayan) Ağaçlar (Kalınlığı 6 mm. yi geçen boylamasına kesilmiş ağaçlar) Ağaçlar (Profile kesilmiş) Ağaçlar (Plaka ve katmanlar halinde kontrplak ağaçlar) Ağaçtan çerçeveler (tablolar ve aynalar için) Ağaçtan ambalajlar Ağaçtan aletler Ağaçtan Ev aletleri Ağaçtan Fıçı işleri Ağaçtan Eşyalar b.y. adı geçmeyen Ağaçtan Marangoz işleri ve çatı parçaları Ağızlıklar (Pipo ve sigara ağızlıkları) Ağlar (Sicimden, iplerden, halatlardan veya tekstil maddelerinden) Aksesuarlar (Optik, fotoğrafçılık, sinemacılık, ölçme, tıbbi cerrahi parça ve aksesuarları b.y. adı geçmeyen Aksesuarlar (Dokunmuş veya örülmüş aksesuarlar) b.y. adı geçmeyen Aksesuarlar ve giysi bölümleri b.y. adı geçmeyen Akrilik Polimer Akümülatörler (Elektrikli) Alaşımlar (Ham bakır sertleştirme alaşımları) Albit cinsi feldispat Albüminler ve Albüminatlar Alçı, Alçıtaşı, Anhidrid Alçıdan eşya Aldehitler Aldehitlerin halojenli; sülfone, nitre veya nitroze türevleri Aletler (Bakırdan elektriksiz ısıtma aletleri) Aletler (Plastik maddelerden ev veya tuvalet aletleri) Aletler (Elektromanyetik el Aletleri ) Aletler (Elektromanyetik ev aletleri) Aletler (Çizim, şekil çizme ve hesaplama, el ile uzunluk ölçme aletleri b.y. adı geçmeyen) Aletler (Tıp, veterinerlik) Aletler (Mekanik tedavi, masaj ve psikoteknik, solunumlu terapi cihazları) Aletler (Solunumlu cihazlar by. adı geçmeyen) Aletler (Ortopedi ve protez, sağırlar için aletler) Aletler (X ışınlı aletler) Aletler (Uygulama için) Aletler (Maddelerin mekanik özelliklerini deneme aletleri) Aletler (Sıvı ve gazların miktarını, seviyesini ve basıncını ölçme alet ve cihazları) Aletler (Fiziksel ve kimyasal analiz için) Aletler (Elektrik gücünü ve iyonlu radyasyonları ölçme cihazları ) Aletler (Ölçme veya kontrol aleti, b.y. adı geçmeyen) Aletler (Otomatik düzenleyici ve kontrol için) Aletler (Zaman kontrol ve sayman cihazları) Aletler (Telli müzik aletleri b.y. adı geçmeyen) Aletler (Nefesli müzik aletleri b.y. adı geçmeyen) Aletler (Elektrikli müzik aletleri ) Aletler (Müzik aletleri b.y. adı geçmeyen)

2 Aletler (El aletleri için birbiriyle değişebilir) Aletler (Kazanlar için yardımcı aletler) Aletler (Ev işleri için olmayan, maddelerin termik işlemleriyle ilgili aletler) Aletler (Müzik aletleri parça ve aksesuarları) Aletler (Aydınlatma cihazları b.y. adı geçmeyen) Aletler (Meşin veya derilerin tabaklanması veya işlenmesi için) Aletler (El, hava veya motor ile)çalışan elektriksiz Aletler (Lehim veya kaynak aletleri b.y. adı geçmeyen) Aletler (Büro aletleri b.y. adı geçmeyen) Aletler (Kauçuğun veya plastik maddelerin işlenmesi için b.y. adı geçmeyen) Aletler (Tütünün transformasyonu için b.y. adı geçmeyen) Aletler (Mekanik b.y. adı geçmeyen) Alet parçaları b.y. adı geçmeyen Aletler (Kaldırıcı aletler, taşıyıcı cihazlar için parçalar) Aletler (Bitki bakımı, arazi işleme ile ilgili bahçecilik, ormancılık, tarım alanlarında kullanılan) Aletler (Tarım ürünlerinin toplanmasıyla ilgili aletler) Aletler (Meyve suyu, elma, üzüm suyu, şarap imalatı için) Aletler (Arıcılık,tavukçuluk, bahçecilik, ormancılık, tarımcılık için aletler b.y. adı geçmeyen) Aletler (Hububat işlemek için b.y. adı geçmeyen) Aletler (Yiyeceklerin, içeceklerin endüstriyel imalatı için b.y. adı geçmeyen) Aletler (Kağıdın ve hamurun imalatı için) Aletler (Kitap yapraklarını dikme veya ciltleme için) Aletler (Kağıdın veya hamurun işlenmesi için) Aletler (Baskı parçaları için kalıba dökme, dizgi veya üretim için) Aletler (Tekstil makineleri için) Aletler (Fötr imalatı veya rötuşları için ve şapka imalatı için) Altın (Ham) Altın eşya Altın plakalar (Ham) Alüminyum oksit ve hidroksit Alüminyum (Ham) Alüminyum artıkları ve hurdaları Alüminyum Tozları ve pulları Alüminyum Çubuk ve profiller Alüminyum Teller Alüminyum Levhalar, şeritler (Kalınlığı 0,2 mm/den fazla olan) Alüminyum şeritler, levhalar (Kalınlığı 0,2 mm.ye kadar olan) Alüminyum Borular Alüminyumdan Boru aksesuarları Alüminyum Doğramalar b.y. adı geçmeyen Alüminyum Variller ve tanklar (300 litreden fazla) Alüminyum Tanklar, variller, yağdanlıklar ve kutular (300 litreye kadar) Alüminyumdan Tanklar (gaz için) Alüminyumdan kordonlar, kablolar ve iplikler Alüminyumdan ev ve tuvalet eşyası Alüminyumdan ürünler b.y. adı geçmeyen Alkalik (Toprak alkalik veya tantana benzer maddelerin oksitleri) Alkaloitler (Bitkisel) Alkoller (Fenol) Alkil benzerler ve Alkinnaftalinler b.y. adı geçmeyen (Karışımlar halinde) Ambalajlar (Plastik maddelerden) Ambalajlar (Kağıt ve Kartondan) Ambalaj makineleri Ambalaj Torbaları (Küçük) Amber Ambreyajlar (Elektromanyetik) Ambulans Amin Fonksiyonlu Bileşikler Amit Fonksiyonlu Bileşikler Amonyak Amonyaklı Su Amonyum Tuzları (Dörtlü)

3 Amyant Anahtarlar Anahtarlar (Elde kullanılan somun anahtarları germe anahtarları (Kurbağacık)) Ananas BH Anason ve Ardıç yemişi Anoraklar (Erkekler veya erkek çocukları için dokunmuş veya örülmüş) Anoraklar (Kadınlar veya kız çocukları için dokunmuş veya örülmüş) Anoraklar (Erkekler veya erkek çocukları için) Anoraklar (Kadınlar veya kız çocukları için) Anotlar (Bakır) Antibiyotikler Antigel maddeler Antimon, antimondan ürünler Antrasen (Karbonlu Hidrojen) Arabalar Arabalar (Özel kullanımlı) Arabalar (Kaldırma tertibatı olmayan el arabaları) Arabalar (Zırhlı savaş arabaları) Arabalar (Sakal Arabaları) Arabalar (Çocuk arabaları) Arabalar (Kaldırma tertibatı eşya nakletme arabaları) Araba şasileri Araba parça ve Aksesuarları Araba Parçaları (Sakat arabası parça ve aksesuarları) Araçlar (Yol bakım araçları) Araçlar (Motorsuz hava araçları) Araçlar (Motorlu hava ve uzay araçları) Araçlar ve Römorklar b.y. adı geçmeyen Araçlar (boş ve kullanılmış karayolu araçları) Araçlar (dolu karayolu araçları) Araç Parçaları (Demiryolu araçları parçaları) Araç Parçaları (Hava ve uzay araçlarının parçaları) Arazöz Arduvaz Arduvazdan Eşya Arıkil Armalar (Tekstil maddelerinden) Armalar (Adi metallerden ışığı tam geçirmeyen) Arminik Reçineler Armoniyum Armut ve Ayva (Taze) BH Artıklar (Kağıt ve Karton) Artıklar (Kıymetli metallerden, kıymetli metal plakalardan) Artıklar (Bakır artıkları) Artıklar (Plastik madde kalıntı ve artıkları) Artıklar (Sertleştirilmemiş kauçuk artıkları ve kalıntıları) Artıklar (Kauçuk artıkları ve sertleştirilmemiş kalıntıları) Artıklar (İşlenmemiş doğal mantar artıkları) Artıklar (Nişasta, şekerleme, bira ve damıtma artıkları) Artıklar (Bitumlu maden yağlarının diğer artıkları) Arpa Arsenik Asansörler Asetatlar Asbest lifleri ve ürünleri (işlenmiş) Asfalt Asfalttan Eşya (Ziftten) Asitler (Reçine asitleri) Asit Borik Asitler (İnorganik b.y. adı geçmeyen) Asitler (Doymuş asiklik monokarboksilik asitler) Asitler (Doymamış asiklik monokarboksilik asitler)

4 Asitler (Polikarboksilik) Asitler (İlave oksijenli fonksiyonlar içeren karboksilik asitler) Askılar (Elbise için adi metallerden) Astarlar ve Astardan eşya (Tekstil maddelerinden) Asiklik hidrokarbürler Asiklik Alkoller Askeri eşya (Askeri birliklerce cinsi belirtilen) Askeri eşya (Askeri birliklerce cinsi belirtilmeyen, emniyetli) BH Askeri eşya (Askeri birliklerce cinsi belirtilmeyen, emniyetsiz) BH (*) % Aslan BH Aspiratör Aşılar Ateşleyici alaşımlar, alevlenir özellikte maddeler BH (*) % Atıklar Atlar BH Atom reaktörleri (Atom reaktörleri için ışın saçmayan yakıt elemanları) Av malzemeleri Avize Ayakkabılar (Kauçuk ve suni maddelerden yapılmış su geçirmez) Ayakkabılar (Kauçuk, plastik b.y. adı geçmeyen) Ayakkabılar (Kauçuk, plastik deri tabanlı, üst kısmı deri olan) Ayakkabılar (Kauçuk, plastik, deri tabanlı üst kısmı kumaş olan) Ayakkabılar b.y. adı geçmeyen Ayakkabı kısımları Aydınlatma Mühimmatı (Havai Fişekler, Maytaplar v.s.) BH (*) % Aygıtlar (Manyetik veya elektromanyetik) Aygıtlar (Motorlarda ateşleme veya çalıştırma için elektrikli jeneratör cihaz ve aygıtları) Aygıtlar (Bisikletler ve arabalar için aydınlatma veya sinyalizasyon cihazları, elektrikli silgeçler, buz temizleyicileri) Ayı BH Ayıraç (Laboratuar veya teşhis ayıraçları b.y. adı geçmeyen) Aynalar (Adi metallerden) Ayna (Cam aynalar) Ayran BH Azoik veya Azoksik bileşikler Azotlu bileşikler b.y. adı geçmeyen Azot heteratomlu heterosiyklik bileşikler Azotür B Badem Baharatlar Bakla (Soya baklası) Baklagil artıkları Bakır plakaları çimento bakırı Bakırlar (rafine edilmemiş bakırlar, bakır anotlar) Bakırlar, bakır alaşımları (Rafine edilmiş ham bakırlar ham bakır alaşımları) Bakır artıkları; bakır hurdalar, Bakırdan çubuklar Bakır tel Bakırdan borular Bakırdan boru aksesuarları Bakırdan yaylar Bakırdan eşya b.y. adı geçmeyen Bal (Doğal) Bal (Suni) Balıklar (Canlı) BH Balıklar (Taze) BH Balıklar (Dondurulmuş) BH Balıklar (Taze veya dondurulmuş balık etleri ve fıletoları) BH Balıklar (Kurutulmuş tuzlanmış veya füme balıklar, balık unları BH

5 Balık BH Balık (Yenilemeyen) BH Balmumu Balsam Banknotlar Banyolar Barometre (yoğunluk ölçer) Barit Baryum Karbonat (Tabii) Baryum oksit Basılı Evrak Bastonlar Baston parçaları Başlıklar Başlıklar (Çubuklardan örülmüş) Başlıklar (Dokunmuş örülmüş) Başlıklar b.y. adı geçmeyen Başlıkların kısımları Başörtüleri b.y. adı geçmeyen Bataryalar (elektrikli) Battaniye (Her Tür) Bentonit Benzin (Uçak benzini) Benzin (Kurşunsuz motor benzini) Benzin (Kurşunlu motor benzini) Benzin (Jet tipi benzinler) Benzin (Özel benzin) b.y. adı geçmeyen Benzol Betonlar Betondan eşya Beton Kalıpları (Ahşap) Beton travers Bezler (Pamuk ve pansuman bezleri) Bıçaklar (Mekanik cihazlar için) Bıçaklar, bıçak kamaları b.y. adı geçmeyen Biblolar (Adi metallerden) Bidon (300 litrenin üzerindeki dökme demirden, demirden, çelikten) Bidon (300 litreye kadar olan dökme demirden, demirden çelikten) Biralar Bisikletler (Motorsuz) Bisiklet parça ve aksesuarları Bitkiler (Parfümeri, tıp veya böcek öldürmede kullanılan) Bitkisel hülasa ve usareler Bitkisel maddeler (örme için) Bitkisel maddeler (Süpürge veya fırça imalatı için) Bitkisel ürünler b.y adı geçmeyen Bitkisel maddeler (hayvan yiyeceği için bitkisel b.y. adı geçmeyen) Bitkisel alkaloitler Bitumlu maden yağları Bitum (Tabii) Bitumlu karışımlar Bizmut, bizmuttan ürünler Bor oksit Bordür taşları Boratlar Borat (tabii) Borular ve aksesuarları (plastik maddeden) Borular ( Kükürtlenmiş kauçuktan ) Borular (Tekstil maddelerinden) Borular (Borulara ait aksesuar seramik) Borular (Seramik boşaltma kanalları) Borular (Dökme demirden)

6 Borular (Demirden, çelikten, kaynaksız borular) Borular (Dış kesiti 406,4 mm.den fazla olan demirden, çelikten borular b.y. adı geçmeyen) Borular (Demirden çelikten b. geçmeyen) Boru aksesuarları (dökme demirden, demirden çelikten) Boru ve boru aksesuarları (nikelden) Boru aksesuarları (Alüminyum) Boru ve Boru aksesuarları (kurşundan) Boru ve Boru aksesuarları (Çinkodan) Boru ve Boru aksesuarları (kalaydan) Boru kesicileri (elde kullanılan) Bornozlar (Erkekler ve erkek çocuklar için dokunmuş veya örülmüş) Bornozlar (Kadınlar veya kız çocuklar için dokunmuş ve örülmüş) Bornozlar (Erkekler ve erkek çocuklar için b.y. adı geçmeyen) Bornozlar (Kadın veya kız çocukları için b.y. adı geçmeyen) Borürler Boya (Suyu olmayan bir ortamda dağıtılmış veya erimiş) Boya (Sulu bir ortamda dağıtılmış veya erimiş) Boyalar b.y. adı geçmeyen Boya (Ayakkabı boyası) Boyayıcı maddeler b.y. adı geçmeyen Boyama albümleri Boynuz (İşlenmemiş) Boynuz Kırpıntıları Börülce BH Bazalt Briket (Her Tür) Brom Bromürler Bromatlar Broşürler Bloklar Bluzlar (Kadınlar ve kız çocukları için) Bluzlar (Kadınlar veya kız çocukları için h.y. adı geçmeyen) Buğday (Has buğday ve buğday çavdar karışımı) Buğday ve buğday glüteni (has buğday) Buhar türbinleri Bulgur Bulyonlar Bulaşık Makinaları Buldozerler Bukletler (Sünger türden) Burçak Tohumu Buzdolapları, buz makinaları ve cihazları Buzlar (Tüketim buzları) BH Büz (Çimentodan mamul, kanalizasyon, su ve kablo boruları) C Canlı hayvanlar b.y. adı geçmeyen BH Canlı bitkiler b.y. adı geçmeyen BH Camsı madde (Demir veya çeliğin imalatından doğan granül camsı madde) Camlar ve cam kırıntıları (kırık) Cam bilyeler, çubuklar, borular (işlenmemiş) Camlar (Levha profıl halinde) Camlar (Çekilerek, üflenerek şekil verilmiş ve levhalar halinde camlar) Camlar (Plakalar, levhalar halinde flat camlar) Camlar (İşlenmiş plakalar, levhalar profıller ve flat camlar) Cam (kırılmaz) Cam (İzole) Cam aynalar Cam Kaplar, Kapaklar (Taşımada kullanılan ambalaj amaçlı) Cam Borular (Lambalar için camdan boynuzlu imbikler)

7 Camdan boynuzlu imbikler (İzole kaplar için) Cam ürünler (Ev ve büro iç dekorasyonu için) Cam ürünler (Sinyal tertibatı için) Camlar (Optik, işlenmemiş saat ve gözlük camları) Cam Ürünler (Tıpta, eczacılıkta, laboratuarda kullanılan) Cam Hırdavatları, cam süs eşyası Cam Şeritler cam elyafından ürünle Cam ürünler b.y. adı geçmeyen Ceketler (Erkekler veya erkek çocuklar için dokunmuş veya örülmüş) Ceketler (Kadınlar ve kız çocuklar için dokunmuş veya örülmüş) Ceketler (Erkekler veya erkek çocuklar için) Ceketler (Kadınlar veya kız çocukları için) Ceketler (Erkekler veya erkek çocukları için) Ceketler (Kadınlar veya kız çocukları için) Cenazeler Cephane Cevher (Demir cevheri) Cevher (Demir cevheri, parça ve toz) Cevher (Demir cevheri, konsantre) Cevher (Demir cevheri, pelet) Cevher (Demir cevheri, ara ürün) Cevher (Demir cevheri, yıkanmış cevher) Cevher (Demir cevheri, pelet keki) Cevher (Demir cevheri, B kafa elek altı) Cevher (Demir cevheri, C kafa elek altı) Cevher (Demir cevheri, C kafa parça) Cevher (Demir cevheri, C plaseri kalipre) Cevher (Demir cevheri, Koruyeri cevheri) Cevher (Demir cevheri, Hematit Parça 8-30 mm.) Cevher (Demir cevheri, B Kafa Hematit Toz 0-30 mm.) Cevher (Demir cevheri, Zenginleştirilmiş) Cevher (Demir Cevheri, menteş parça) Cevher (Demir Cevheri, menteş toz) Cevher (Demir Cevheri, attepe parça) Cevher (Demir Cevheri, attepe toz) Cevher (Demir Cevheri, karamadazı toz) Cevher (Demir Cevheri, kükürtlü cevher toz) Demir Cevheri (Gömeç toz) Demir Cevheri (Çetinkaya toz) Demir Cevheri (Çetinkaya parça) Demir Cevheri (Purunsur toz) Cevher (Demir Cevheri, Purunsur parça) Cevher (Demir Cevheri, Taşlıktepe toz) Cevher (Demir Cevheri, Taşlıktepe parça) Cevher (Demir Cevheri, Siderit) Cevher (Demir Cevheri, Karakuz toz) Cevher (Demir Cevheri, Karakuz parça) Cevher (Manganez cevheri) Cevher (Bakır cevheri) Cevher (Nikel cevheri) Cevher (Kobalt cevheri) Cevher (Alüminyum cevheri) Cevher (Kurşun cevheri) Cevher (Çinko cevheri) Cevher (Kalay cevheri) Cevher (Krom cevheri) Cevher (Tungsten cevheri) Cevher (Uranyum ve Toryum cevheri) Cevher (Molibden cevheri) Cevher (Titan cevheri) Cevher (Niyobiyum, tantal vanadyum ve zirkonyum cevheri) Cevher (Değerli maden cevheri)

8 Cevherler b.y. adı geçmeyen Ceviz (Brezilya ve Kaju cevizi) Cıvatalar (Dökme demirden, demirden, çelikten) Cihazlar (Elektrikli su ısıtıcıları, ısıtma cihazları, elektro termik ev cihazları) Cihazlar (Kablolu telefon veya telgraf için elektrikli cihazlar) Cihazlar (Mikrofon, hoparlör ve elektrikli amplifikatörler) Cihazlar (Kayıt aygıtı olmaksızın ses reprodüksiyon cihazları) Cihazlar (Ses kayıt cihazları) Cihazlar (Video cihazları) Cihazlar (Video ve ses ile ilgili cihaz parça ve aksesuarları) Cihazlar (Kayıt yapan ses cihazları) Cihazlar (Kayıt yapmayan ses cihazları) Cihazlar (Telsiz, telefon, radyo veya televizyon yayın cihazları, televizyon kamerası) Cihazlar (Radar cihazları) Cihazlar (Telsiz, telefon veya radyo yayını için alıcı cihazlar) Cihazlar (Televizyon alıcı cihazları) Cihaz parçaları (Telsiz, telefon, radyo yayını veya televizyon alıcı veya verici cihaz parçaları) Cihazlar (Komünikasyonda kullanılacak elektrikli sinyalizasyon, güvenlik ve kontrol cihazları) Cihazlar (Elektrikli işitsel veya gürsel sinyalizasyon cihazları) Cihazlar (Elektrikli) b.y. adı geçmeyen Cihaz parçaları (Elektrikli) b.y. adı geçmeyen Cihazlar (Hava araçlarında kullanılan cihazlar) Cihazlar (Optik tel, optik tel kabloları, b.y. adı geçmeyen monte edilmemiş optik elemanlar Cihazlar (Aletler için monte edilmiş optik elemanlar) Cihazlar (Dürbün ve tek dürbün, astronomi aletleri b.y. adı geçmeyen) Cihazlar (Fotoğrafçılık ve sinemacılık laboratuarlarında kullanılacak cihazlar b.y. adı geçmeyen yansıma ekranı) Cihazlar (Yer ölçü bilim, tapografya, hidrografya ve meteoroloji alet ve cihazları, telemetre) Cilalar Cilt tozları Civa Curuf (Demir veya çeliğin imalatından doğan b.y. adı geçmeyen) Curuf b.y. adı geçmeyen Ç Çadır ve çadır malzemesi Çalgılar (Vurmalı çalgılar) Çakmak Çatılar, çerçeveler (adi metallerden elektriksiz ) Çanta ürünleri Çamaşırlar (Evde kullanılan) Çamaşır suyu (Her Tür) Çanak (Topraktan Mamul) Çatallar Çavdar Çay Çay (Paraguay Çayı) Çay ve Paraguay çayı hülasaları ve mamulleri Çekim Levhaları Çekirdek (Kabak çekirdeği, kavrulmuş ve kavrulmamış) Çekirdek (Meyve çekirdeği) Çekirdek (Kavun ve karpuz çekirdekleri) Çekirdek (Sanayide, ilaç yapımında ve yem olarak kullanılan b.y. adı geçmeyen) Çelik (Ham halinde paslanmaz çelik, paslanmaz çelikten yarı mamul) Çelik telden örülmüş, birbirine geçmiş parmaklıklar, ızgaralar, örgüler Çelik Kontrüksiyon b.y. adı geçmeyen Çelikler (Alaşımsız) Çelikler (Dövülmüş sıcak haddelenmiş, sıcak çekilmiş, sıcak kalıptan çekilmiş alaşımsız çelikten, demirden) Çelikler (Alaşımsız çelikten demirden çubuk çelikler b.y. adı geçmeyen) Çelikler (Paslanmaz çelikten profiller çubuk çelikler)

9 Çelikler (Ham halinde diğer alaşımlı çelikler diğer alaşımlı çelikten yarı mamul) Çelikten Profiller (Alaşımsız) Çelikten Profiller, çubuk çelikler, çelikten oluklu çubuklar (Diğer alaşımlı) Çelikten kaynak yapılmış profiller Çelikten yarı mamul (alaşımsız) Çelikten tel (Paslanmaz) Çelikten tel (Diğer alaşımlı) Çelikten çekme tel (Paslanmaz) Çelikten çekme teller (Diğer alaşımlı) Çelikten ray malzemesi Çelikten bidon ve kaplar Çelikten ürünler (Genişliği 600 mm. ve daha fazla olan paslanmaz çelikten düz haddelenmiş) Çelikten ürünler (Genişliği 600 mm. den az olan fazla paslanmaz çelikten düz haddelenmiş) Çelikten ürünler (Genişliği 600 mm. yada daha fazla olan diğer alaşımlı çeliklen düz haddelenmiş ürünler) Çelikten ürünler (Genişliği 600 mm. den az olan diğer alaşımlı çelikten düz haddelenmiş ürünler) Çeltik (Kabuklu pirinç) Çemberler (Adi metallerden) Çeşniler Çerçeveler (Tablolar veya aynalar için ağaçtan) Çıkartmalar Çıkrıklar (Ağaçlar) Çıkrıklar Çırçır Makinesi Çiçek soğanları ve kökleri BH Çiçekler (kesilmiş ve çiçek goncaları) BH Çikolata Çilek BH Çimento bakırı Çimento Çimento taşı Çimentolar (Yüksek sıcaklığa dayanıklı) Çimentodan Eşya Çinko (Ham) Çinko oksit ve peroksit Çinko artıkları ve hurdaları Çinko Tozları, pudraları ve pulları Çinko çubuklar; profiller ve teller Çinko saçlar, şeritler ve levhalar Çinko boru ve boru aksesuarları Çinkodan ürünler b.y. adı geçmeyen Çiniler (Fayanslar) Çiviler (Dökme demirden, demirden çelikten resim çivileri) Çiviler (Bakırdan) Çocuk Arabası Çorbalar Çoraplar (kadın çorapları, kısa çoraplar) Çökelek BH Çömlek Çubuklar (Kurşundan) Çubuklar (Kalaydan) Çubuklar (Kermesten işlenmiş,sert metallerden aletler için) Çubuklar (Kaynakçılık, metaller kaplama ile ilgili adi metallerden) Çubuklar (Nikelden) Çuha Çuvallar D Dallar BH Dallar (süsleme için) BH

10 Damacana (Plastik) Damacana (Cam) Damgalıklar (adi metallerden) Damıtıcılar (Ocaklar için) Danteller Darı Defter (Her Tür) Değirmenler Demir piriti (Kızdırılmamış) Demir oksit ve hidroksit Demirler (Ham ayna şeklinde) Demir ürünleri (Demir cevherinden direk redüksiyonla elde edilmiş) Demir (Ham halinde) Demirden yarı mamul Demirden profiller (alaşımsız) Demirden kaynak yapılmış profiller Demirden, dökme demirden bidon Demir telden örülmüş, birbirine geçmiş parmaklıklar, ızgaralar, örgüler Demiryolu araçları parçaları Demiryolu sabit malzemeleri, komünikasyonda kullanılacak mekanik sinyalizasyon, güvenlik ve kontrol cihazları Denizcilik alet ve cihazları Deniz kabukları BH Deniz kabukluları (Hazırlanmış ve konserve yapılmış) Deniz kabukluları (Yenilemeyen) BH Deriler (Sığır veya at familyasından hayvanların işlenmemiş derileri) BH Deriler (İşlenmemiş koyun derisi) BH Deriler (İşlenmemiş deriler b.y. adı geçmeyen) BH Deriler (Hazırlanmış sığır veya at familyasından hayvanların derileri) Deriler (Hazırlanmış koyun derileri) Deriler (Hazırlanmış keçi derileri) Deriler (Hazırlanmış b.y. adı geçmeyen) Deriler (koyun veya kuzunun diğer derileri) Deriler (diğer hayvanların) BH Deri giysiler Deri eşya, b.y. adı geçmeyen Deterjanlı temizleme ve parlatma maddeleri Dezenfektanlar Difosfor Dikenli tel (Demirden, çelikten) Dinamo Dingil (Başlıkları ve yatakları dahil, her tür) Direk (Ağaçtan) Direk (Beton ve betonarme direkler) Direk (Madeni direkler) Ditionitler Dişçilik için bileşikler Diş Macunu Doğramalar (Ağaçtan, binalar için kullanılan marangozluk yapıtları) Dolaplar (Adi metallerden zırhlı dolaplar) Dolomi ve dolomi kerpici Dokuma maddeleri (Örgü yapılacak maddelerden örgüler örülecek düz dokuma maddeleri) Dokuma tezgahları Dokunmamışlar Domates (Taze) BH Domates (Sirkeden başka maddelerle hazırlanmış) BH Domuz cinsi hayvanlar BH Dökme demirden, demirden çekirdekler Dökme demirden, demirden ray malzemesi Dökme demirden borular Dökme demirden, demirden konstrüksiyon adı geçmeyen

11 Drazoik Bileşikler Duralit Düğmeler Dünya küreleri E Eczacılık ürünleri b.y. adı geçmeyen Eczacılık maddeleri (Sertleştirilmemiş, kükürtlü kauçuktan sağlık veya eczacılık maddeleri) Eğerler (Elde kullanılan) El aletleri (Ormancılık, bahçecilik, çiftçilik için) El aletleri b.y. adı geçmeyen El aletleri (Perakende satış için bir araya toplanmış el aletleri (Ormancılık, bahçecilik, çiftçilik için olanlar hariç) El eleği ve kalburu El tarih damgası, kaşesi, mührü ve zımbası Elbiseler, eteklikler (Kadınlar veya kız çocukları için dokunmuş veya örülmüş) Elbiseler ve eteklikler b.y. adı geçmeyen Eldivenler (Dokunmuş veya örülmüş) Eldivenler b.y. adı geçmeyen Elektrik enerjisi Elektrik malzemeleri (Kondansatörler) Elektrik malzemeleri (Basılı devreler) Elektrik malzemeleri (En fazla 1000 volt gerilimli elektrik devrelerini kesme veya bağlama tesisatları) Elektrik malzemeleri (1000 volttan az gerilimli elektrik devrelerini kesme veya bağlama tesisatları) Elektrik malzemeleri (Elektrikle kullanım için tahta yazı masası ve dolap) Elektrik malzemeleri (Elektrik devrelerini kesme, bağlama, kontrol etme veya dağıtma tesisat parçaları) Elektrik malzemeleri (Aydınlatmada kullanılan lambalar, ultraviyole veya enfraruj ışınlı lambalar, ark lambaları) Elektrik malzemeleri (Diot ve transistörler monte edilmiş pizo elektrikli kristaller) Elektrik malzemeleri (Entegre devreler ve elektronik küçük parçalar) Elektrik malzemeleri (Yalıtılmış tel ve kablolar, ayrı ayrı kılıfa konmuş optik tel kablolar) Elektrik malzemeleri (Kömürlü elektrotlar ve kömürlü maddeler) Elektrik için yalıtıcılar Elektrikli rezistanslar (ısınmayan) Elektrikli makine ve cihazlar b.y. adı geçmeyen Elektrikli makine, cihaz ve tesisatlar için yalıtkan parçalar Elektronik lambalar Elektrojen gruplar (Elektrikli) Elektrotlar (Kaynakçılık, metalle kaplama ile ilgili adi metallerden) Elevatör ve aksamı Elma (Taze) BH Elmaslar Elyaf (Bitki elyafları, dokumacılıkta kullanılan, işlenmemiş) Ekskavatörler Enzimler Enjektör (Tıbbi) Enjektör (Motorlarda kullanılan) Epoksid reçineler Erik BH Eriticiler ve yoğunluk azaltan maddeler b.y. adı geçmeyen Eserler (Orijinal yontusal sanal eserleri Esterler (Fosforik esterler) Eşarplar b.y. adı geçmeyen Eşek BH Eşya (Plastik maddelerden b.y adı geçmeyen) Eşya (Kükürtlenmiş kauçuktan Eşya (Sertleştirilmemiş kükürtlü kauçuktan b.y. adı geçmeyen) Eşya (Sertleştirilmemiş kauçuktan eşya) Eşya (Seyahat veya maroken eşya)

12 Eşya (Deri eşya b.y. adı geçmeyen) Eşya (Bağırsaktan, sidik torbasından, kinişten eşya) Eşya (Ağaçtan süs eşyası) Eşya (Ağaçtan eşya b.y. adı geçmeyen) Eşya (Doğal mantardan) Eşya (Yığma mantardan eşya) Eşya (Yontulacak, işlenecek hayvani maddeler ve bu maddelerden yapılmış) Eşya (Yontulacak işlenecek bitkisel veya mineral maddeler, kalıbı çıkarılmış ve yontulmuş b.y. adı geçmeyen) Eşya (Seyahat eşyaları) Eşya (100 yaşından küçük antika eşya) Eşya (Taşınma eşyası) Eşya (Kesici eşya b.y. adı geçmeyen, el ve ayak bakımı için enstrümanlar) Eşya (Yontma taşlardan eşya) Eşya (Asbestli çimentodan, selülozlu çimentodan) Eşya (Mineral maddelerden b.y. adı geçmeyen) Eşya (Silisik asitli topraklardan seramik eşya) Eşya (Ateşe dayanıklı seramik eşya b.y. adı geçmeyen) Eşya (Kıymetli metallerden ve metal plakalardan b.y. adı geçmeyen) Eşya (Perlenden inciden kıymetli taşlardan, sentetik ve yapay taşlardan) Eşya (Dökme demirden, dökme çelikten eşya b.y. adı geçmeyen) Eşya (Demirden, çelikten eşya b.y adı geçmeyen) Eşya (Grupaj eşya) Eşya (Bakırdan b.y. adı geçmeyen) Et (Yenilebilir, tuzlanmış, kurutulmuş veya füme et) BH Et (Hazır yiyecekleri ve konserveleri b.y. adı geçmeyen) BH Et BH Et (Yenilemeyen) BH Etajer Eterle Eternit (amyant ve çimento karışımı levhalar) Etler (Dondurulmuş öküz cinsi) BH Etler (Taze dondurulmuş domuz cinsi) BH Etler (Taze dondurulmuş koyun ve domuz cinsi) BH Etler (Taze dondurulmuş at, eşek, kalır ve küçük katır) BH Etler (Taze doldurulmuş yenilebilir kümes etleri) BH Etler (Taze dondurulmuş yenilebilir etler b.y. adı geçmeyen) BH Etler (Taze veya dondurulmuş balık etleri) BH Eteklikler (Kadınlar veya kız çocukları için b.y. adı geçmeyen) Etilen Glikol Etilen polimerler Etilik Alkol (%80 veya daha fazla oranda saf ve saf olmayan) Etilik Alkol b.y. adı geçmeyen Etiketler (kağıt veya kartondan) Etiketler (Tekstil maddelerinden) Ev aletleri (Plastik maddelerden) Ev aletleri (Dökme demirden, demirden, çelikten, elektriksiz) Ev aletleri (Elektrikli) (Dökme demirden, demirden, çelikten mutfak eşyası) Ev aletleri (Bakırdan) Ev aletleri (Mekanik ve 10 kg a kadar olan elde kullanılan) Ev eşyası (Porselen) Ev eşyası (Seramik b.y. adı geçmeyen) F Fanilalar (Dokunmuş veya örülmüş) Fasulye (Kuru) Fasulye (Taze) BH Fasulye (Dondurulmuş) Fayanslar (Seramikten) Fayanslar (Seramik) Fayanslar (Camdan)

13 Feldispat Fekül Fekül esaslı hazır yiyecekler Fenoller, Fenol Alkoller Fenollerin veya Fenol alkollerin halojene, sülfone, nitre veya nitroze türevleri Fenolik reçineler Ferro alaşımları Fermuarlar (Elbise için adi metallerden) Fermuarlar (Kaygan) Fındık (kabuklu ve kabuksuz, kuru) BH Fıçılar (300 litreye kadar olan dökme demirden, demirden, çelikten) Fırçalama maddeleri Fırınlar (Elektrikli sanayi veya laboratuar fırınları) Fıstık (Kavrulmamış yer fıstığı) BH Fidan (Fide, dikilmeye mahsus) BH Filamentler (Eğirme için özel işleme tabi tutulmamış kesik yapay filamentler) Fildişi (İşlenmemiş) Film şeritleri ve basılmamış fotoğraflar Filmler (Boş filmler, filmler, kağıtlar, kartonlar ve tekstiller) Filmler (Boş) Filmler (Banyo edilmiş sinema filmleri) Filmler (Plastik maddelerden boş filmler) Filmler (Plastik maddelerden b.y. adı geçmeyen) Filtre cihazları Fitiller (Patlayıcı madde fitilleri) BH (*) % Fitiller (Tekstil maddelerden) Fişekçilik maddeleri b.y. adı geçmeyen Forklift Formaldehit Fosfitler ve Fosfatlar Fosforik Asit Fosforik esterler Fosfürler Fosil tozları (Silisli) Fotoğraf Filmleri (Basılmamış rulo halinde boş) Fotoğraf kağıtları (Basılmamış fotoğraf kağıtları, kartonları ve tekstilleri) Fotoğrafçılıkta kullanılan kimyevi maddeler Fotoğraf b.y. adı geçmeyen Fotoğrafçılık alet ve cihazları Fotoğrafçılıkta kullanılan sabit görüntü projektörü, büyültme veya küçültme cihazları Fotokopi cihazları Flüor Florürler; Florosilikatlar ve Floroalüminatlar Frenler Frenler (Elektromanyetik) G Gaz sayaçları Gazete kağıdı Gazeteler Gazol (ağır gazyağı) Gemi çapaları (Dökme demirden, demirden, çelikten) Gemiler (İnsan ve yük taşımacılığı yapan gemiler) Gemiler (Balıkçı gemisi, deniz ürünlerini araştırma gemisi) Gemiler (Römorklar ve itme gemiler) Gemiler (Özel kullanımlı gemiler, üstü örtülü yüzer havuzlar) Gemiler b.y adı geçmeyen Gemiler (Parçalara ayrılan yüzer gemi ve aletler) Gliserin Gliserin esteri veya asidi karışım (Deri işlemesinde kullanılan) Glüten (Buğday glüteni)

14 Grafit (Yapay veya koloi Granit (Tabi) Granit Gravür b.y adı geçmeyen Giysiler (Erkekler veya erkek çocuklar için dokunmuş veya örülmüş) Giysiler (Kadınlar veya kız çocuklar için dokunmuş veya örülmüş) Giysiler (Bebekler için dokunmuş veya örülmüş) Giysiler (Dokunmuş veya örülmüş kauçuklu veya sindirilmiş kumaştan) Giysiler (Dokunmuş veya örülmüş b.y. adı geçmeyen) Giysiler (Erkekler ve erkek çocuklar için) Giysiler (Kadınlar veya kız çocuklar için b.y. adı geçmeyen) Giysiler (Bebekler için giysiler ve aksesuarları b.y. adı geçmeyen) Giysiler (Kauçuklu veya sindirilmiş kumaştan yapılmış) Giysiler (Spor veya kayak giysileri b.y. adı geçmeyen) Giysi bölümleri b.y. adı geçmeyen Gömlekler (Erkekler veya erkek çocuklar için dokunmuş veya örülmüş) Gömlekler (Kadınlar veya kız çocuklar için dokunmuş veya örülmüş) Gömlekler (Erkekler ve erkek çocukları için b.y. adı geçmeyen) Gömlekler (Kadınlar ve kız çocukları için b.y. adı geçmeyen) Gözlük Gözlük çerçeveleri Gübreler (Hayvansal ve bitkisel kökenli) Gübreler (Madeni veya kimyasal azotlu gübreler) Gübreler (Madeni veya kimyasal fosfatlı gübreler) Gübreler (Madeni veya kimyasal potaslı gübreler) Gübreler b.y. adı geçmeyen Güderi (rugan, metalize deri ve kösele) Gümüş (Ham) Gümüş plakalar (Ham) Gümüş eşya H Haritacılık işleri Harçlar (yapı harçları) Hamurlar (model hamurları) Halılar (Düğümlenmiş veya dolanmış ilmikli tekstil maddelerinden) Halılar (Dokunmuş tekstil maddelerinden halılar ve taban kaplamaları) Halılar (Sıkı dokunmuş tekstil maddelerinden halılar ve taban kaplamaları) Halılar (Keçe halılar ve taban kaplamaları) Halılar (Tekstil maddelerinden halılar ve taban kaplamaları b.y. adı geçmeyen) Halılar (Elde veya iğneyle dokunmuş duvar halıları) Halatlar (Sentetik filamentler) Halatlar (Yapay filamentlerden) Halatlar Halat maddeleri b.y. adı geçmeyen Halatlar (Demirden, çelikten) Halatlar (Bakırdan) Hareketli kasalar (boş ve kullanılmış) Hareketli sandıklar (dolu) Hasta arabası Haşhaş tohumu Haşhaş kabuğu ve sapları (Afyonu alınmış) Hava araçları (Balon ve idare edilebilen balon, motorsuz hava araçları) Hava araçları ( Motorlu hava araçları, uzay araçları ve fırlatıcıları) Hava ve uzay araçlarının parçaları Hava araçlarını fırlatma ve indirmede kullanılan tesisatlar, zeminde ve uçuşta kullanılan cihazlar Havai Fişekler BH (*) % Havuç (Taze) BH Havuzlar (Üstü örtülü yüzer havuzlar) Havuzlar

15 Hayvanlar (Canlı b.y. adı geçmeyen) BH Hayvansal mamuller (b.y. adı geçmeyen yenilebilir) Hayvansal mamuller (Hayvan bağırsakları, keseleri, işkembeleri) BH Hayvansal mamuller (Eczacılıkta kullanılan) Hayvansal mamuller (b.y adı geçmeyen) Hela taşı (pik, mermer, mozaik ve fayanstan mamul her tür) Helikopter Helva (Her tür) Heterositler Heterosiklik bileşiklik b.y. adı geçmeyen Heykel ve büst (Her tür) Hidrazm veya hidroksilamin organik türevleri Hidrojen (Devinimsiz gaz ve madeni olmayan diğer elementler) Hidrolik frenler için sıvı maddeler Hidroksit Hidrokarbürler (Gaz halinde hidrokarbürler b.y. adı geçmeyen) Hidrokarbürlerin halojene türevleri Hidrokarbürlerin sülfone, nitre veya nitroze türevleri Hidrür Hindibağ bitkileri Hindibağ kökü Hindibağ (Taze) Hindibağ (Kavrulmuş) Hindistan cevizi veya yağları Hindistan cevizi taze veya kuru Hindistan cevizi çekirdeği, kabuğu (küçük) Hindistan cevizi (büyük) Hint keneviri ve kalıntıları (Eritilmemiş hint keneviri, hint keneviri üstüpüleri) Hipofosfitler Hipokloritler, Hipobromitler Hormonlar Hortumlar (Adi metallerden) Hortum (Diğer) Hurdalar (Kıymetli metallerden, kıymetli metal plakalardan) Hurdalar (Dökme demirden, demirden ve çelikten) Hurdalar (Bakır hurdaları) Hurma (Taze) BH Hurma (Kurutulmuş) Hurma yağı Hülasalar (Bitkisel kökenli tabaklamacılık hülasaları) Ihlamur çiçeği (Yapraklı veya yapraksız) lntermodel taşıma üniteleri (boş ve kullanılmış) Intermodel taşıma üniteleri (dolu) b.y. adı geçmeyen Istakoz BH Istakoz (Konserve) Istampa Izgaralar (Bakır telden, birbirine geçmiş, örülmüş) İçecekler (Alkolsüz içecek b.y. adı geçmeyen) İçecekler (Mayalandırılmış içecekler b.y. adı geçmeyen; mayalandırılmış ve alkolsüz içecek karışımları) İçecekler (Alkollü içecekler; ispirtolu içecekler) İğneler (Demirden, çelikten dikiş ve örgü iğneleri) İğneler (Kermest ten, işlenmiş sert metallerden aletler için) İğne (Süs iğneleri) I İ

16 İlaçlar (Perakende satış için dozu ayarlanmamış ve paketlenmemiş) İlaçlar (Perakende satış için dozu ayarlanmamış ve paketlenmemiş) İlaçlar (Asalak mantarları yok etmeye yarayan ilaçlar, yabani ot yok edici ilaçlar) İnci (Hakiki ve yapay) İncir BH İnciler (Adi metallerden) İnek BH İnşaat malzemeleri (Plastik maddelerden b.y. adı geçmeyen) İnşaat malzemeleri (Seramik ve ateşe dayanıklı) İnşaat seramiği b.y. adlı geçmeyen İnşaat taşları (camdan) İnorganik bileşikler b.y. adı geçmeyen İnorganik asitlerin esterleri b.y. adı geçmeyen İnorganik bileşikler b.y. adı geçmeyen İnorganik bazlar b.y. adı geçmeyen İnülin İmit veya imin fonksiyonlu bileşikler İp ve iplik maddeleri b.y. adlı geçmeyen İpek böceği kozaları İpek (Ham) İpek kırıntıları İpek ipleri (Perakende satış için nemi alınmamış) İpek artıklarından ipler (Perakende satış için nemi alınmamış) İpekten veya ipek artıklarından ipler (Perakende satış için nemi alınmış) İpekten ve ipek artıklarından kumaşlar İpler İplikler (Kükürtlenmiş kauçuktan) İplikler (Perakende satış için nemi alınmamış tiftiklenmiş yün iplikler) İplikler (Perakende satış için nemi alınmamış tabaklanmış yün iplikler) İplikler (Perakende satış için nemi alınmamış tiftiklenmiş veya taraklanmış değerli kıllardan iplikler) İplikler (Perakende satış için nemi alınmış değerli kıllardan veya yünden iplikler) İplikler (Düşük nitelikli kıldan veya at kılından iplikler) İplikler (Pamuk dikiş iplikleri) İplikler (Eğrilmemiş bitkisel tekstil iplikleri b.y. adı geçmeyen) İplikler (Keten) İplikler (Hint kenevirinden) İplikler (Bitkisel tekstil liflerinden iplikler b.y. adı geçmeyen) İplikler (Sentetik ve yapay filamentlerden dikiş iplikleri) İplikler (Perakende satış için nemi alınmamış dikiş iplikleri hariç sentetik fılamentten) İplikler (Perakende satış için nemi alınmamış dikiş iplikleri hariç suni fılament iplikleri) İplikler (Perakende satış için nemi alınmamış dikiş iplikleri hariç sentetik veya suni filamentten)05406 İplikler (Sentetik veya yapay kesik liften dikiş iplikleri) İplikler (Perakende satış için nemi alınmamış dikiş iplikleri hariç, kesik sentetik liflerden) İplikler (Perakende satış için nemi alınmamış dikiş iplikleri hariç kesik yapay liflerden) İplikler (Perakende satış için nemi alınmış dikiş iplikleri hariç, kesik sentetik veya yapay liflerden) İplikler (Tekstillerle kaplanmış kauçuk ipler ve iplikler tekstil iplikler) İplikler (Madeni dokuma iplikleri ve madenle kaplanmış) İplikler (Kabartmalı, tüylü zincirli iplikler) İrmik İrmikler (Kabuklu sebzelerin, köklerin veya meyvelerin irmikleri İrmik esaslı hazır yiyecekler İskarası İskemle İspermeçet İspirto (beyaz ispirto) İşlemeler İyot İyodatlar İyodürler İzolatör (Yalıtıcı cihaz)

17 İzotoplar b.y. adı geçmeyen J Jant Jelatinler Jeneratörler (Elektrikli b.y. adı geçmeyen) Jeneratör (Ateşleme veya çalışma için elektrikli) K Kablolar (Alüminyumdan) Kablolar (Elektrikte kullanılacak yalıtılmış) Kablolar (Demirden, çelikten) Kablolar (Bakırdan) Kabuklular (Deniz hayvanları) BH Kadifeler (Dokunmuş kadifeler tüylü kumaşlar) Kadmiyum, kadmiyumdan ürünler Kafes (Ağaçtan) Kafes (Metal) Kafuru Kağıt veya karton artıkları Kağıt (Gazete kağıdı) Kağıt ve kartonlar (Yazım ve basım için kuşe olmayan) Kağıtlar (Ev veya hijyenik kullanım için) Kağıt ve kartonlar (Kuşe olmayan) Kağıt ve kartonlar (Parşömen) Kağıt ve kartonlar (Yapıştırılarak, birleştirilmiş) Kağıt ve kartonlar (Dalgalı veya krep) Kağıtlar (Karbon) Kağıt ve kartonlar (İnorganik maddelerden kuşe) Kağıt ve kartonlar (Sıvalı veya süslenmiş kuşe) Kağıt (Sigara kağıtlı) Kağıt bardaklar, duvar kağıtları Kağıt veya karton destekli parke kaplamaları Kağıtlıklar; kalemlikler (adi metallerden) Kahve Kahveden hazırlanmış mamuller Kakao (Çekirdek) Kakao artığı Kakao ezmesi Kakaodan tere yağ Kakao tuzu (Tatlandırılmamış) Kakao içeren hazır yiyecekler Kalay (Ham) Kalay artıkları Kalaydan ürünler b.y. adı geçmeyen Kalay cevheri Kalsiyum fosfat (Tabii) Kaloriferler (Dökme demirden, demirden, çelikten, elektriksiz, merkezi ısıtma için) Kalorifer kazanları Kamalar Kamçılar Kamçı parçaları Kamera (Sinemacılıkta kullanılan) Kamış (İşlenmemiş) Kamyonlar Kantarlar b.y. adı geçmeyen Kanlar BH Kaplar (Dökme demirden, demirden, çelikten) Karabiber ve Kırmızı biber

18 Karanfil Karbon Kartpostallar, tebrik kartları Karbonatlar Karbürler Karbon kağıtları ve kopyalama için kağıtlar b.y. adı geçmeyenler Kağıtlar, kartonlar Kağıt veya kartondan yazışma maddeleri Kağıtlar (ev veya hijyenik kullanım için) Kağıt ve kartondan ambalajlar; karton kutular Kağıttan malzemeler (okul, büro ve kırtasiyecilikte kullanılan) Kağıt veya kartondan etiketler Kağıt hamurundan marka ve kasnaklar Kağıtlar ve kartonlar b.y. adı geçmeyen Kağıtlar (Değerli) Kaplıca (Tahıl ürünü) Karpuz BH Kaşıklar, kepçeler Katalizörler b.y. adı geçmeyen Katran yağı Katran tortusu ve katran koku Katır, küçük katır BH Katır ve küçük katır etleri (Taze veya dondurulmuş) BH Kauçuk (Doğal) Kauçuk (Sentetik) Kauçuk (Yenilenmiş) Kauçuk artıkları ve kalıntıları (Sertleştirilmemiş) Kauçuk (Kükürtlenmemiş, karışık) Kauçuktan eşya (Kükürtlenmemiş) Kauçuktan iplikler (Kükürtlenmiş) Kauçuktan levhalar, yapraklar, şeritler ve profiller (Kükürtlenmiş) Kauçuktan tüpler, borular (Kükürtlenmiş) Kauçuktan kayışlar (Kükürtlenmiş) Kauçuktan yeni lastikler Kauçuktan lastikler Kauçuk iç lastikleri Kauçuktan giysiler Kauçuktan eşya b.y. adı geçmeyen Kauçuk ve artıkları Kayak giysileri (Dokunmuş veya örülmüş) Kayışlar (Tekstil maddelerden) Kaymak (Taze) BH Kaynak malzemesi Kaz BH Kazaklar (Dokunmuş veya örülmüş) Kazeinler ve Kazeinatlar, Kazein yapıştırıcılar Kazanlar (Buhar kazanları) Kavanoz (Boş) Kavun BH Kavun kabuğu Keçeler Keçe ve taban kaplamaları Keçiboynuzu Kemikler; kemik tozu (İşlenmemiş) Kepekler Keten tohumu Keten ve kinonlar Keten, Kelen üstüpüleri ve kalıntıları (Eğrilmemiş) Keten iplikler Keten kumaşlar Kermets, Kermetsten ürünler Kerpeten (Elle kullanılan)

19 Kestane (Her tür kuru ve taze) BH Kendir, Kenevir, Kenevir üstüpüleri ve kalıntıları (Eğrilmemiş) Kıllar (Tiftiklenmemiş, taranmamış) Kıl kalıntıları, Kıl tiftikleri Kıllar (Tiftiklenmiş, taranmış) Kıllar (İşlenmemiş) Kıllar (Fırçacılıkta kullanılan) Kıllar (Yele) Kırtasiye Kibritler BH (*) % Kil Killer (Kaolinli) Killer b.y. adı geçmeyen Kilitler (Adi metallerden) Kimyevi maddeler (Fotoğrafçılıkta kullanılan) Kimyevi ürünler (Elektronikte kullanılan) Kimyevi ürünler b.y. adı geçmeyen Kimyon tohumu Kiraz BH Kireç Kireç taşı Kiremitler Kitaplar Kitaplar (resimli boyama kitapları) Kraft kağıtlar ve kartonlar (kuşe olmayan) Kravatlar Klasörler Klimalar (Klima cihazları) Klinker Klor Kloratlar Kloritler Klorürler Klorhidrik veya klorsülfirik asit Kobalt oksit Kobalt cevheri Kobalt, kobalttan ürünler (cilasız) Koklar b.y. adı geçmeyen; Karni kömürü Kolonya Koltuklar b.y. adı geçmeyen Kolza tohumu Kondansatörler (Elektrikli) Konteynerler Konteyner (Demiryolu ile yapılacak dolu taşımadan önce veya sonra boş büyük konteyner) Konteyner (Dolu büyük konteyner) Konteyner (büyük konteyner, TCDD'ye ait vagonlarla yapılan dolu taşımada) Konteyner (büyük konteyner, TCDD'ye ait vagonlarla yapılan boş taşımada) Konteyner BH (*) %100 (TCDD'ye ait vagonlarla yapılan ve isminin hizasında (*) işareti bulunan eşya yüklü olan dolu taşımada) Konteyner (TCDD'ye ait vagonlarla yapılan, dolu taşıması yapılmamış) Konteyner (büyük konteyner, Sahibine ait vagonlarla yapılan dolu taşımada) Konteyner (büyük konteyner, Sahibine ait vagonlarla yapılan boş taşımada) Konteyner BH (*) %100 (Sahibine ait vagonlarla yapılan ve isminin hizasında (*) işareti bulunan eşya yüklü olan dolu taşımada) Konteyner (Sahibine ait vagonlarla yapılan, dolu taşıması yapılmamış) Kontraplak Koyun, keçi (canlı) BH Koyun veya keçi cinsi etler BH Koyun, keçi cinsi sakatatlar (Taze veya dondurulmuş, yenilebilir) BH Koyun veya keçi cinsi hayvan yağları BH Kozalak (Ağaç kozalakları)

20 Kum (döküm) Kum (deniz) Kömür (Filtrasyon) Kömür (Maden toz) Kömür (Maden parça) Kömür (Maden, adı geçmeyen) Kömür (ithal toz) Kömür (ithal parça) Kömür (ceviz kok) Kömür (Met. kok) Kömür (Döküm kok) Kömür (Kok tozu) Kömürler (Aktif halde) Kömür (Maden kömürü) Kömür (Linyit) Kömür (Koklar) Kömür (Şlam) Kösele (koyun kuzu derisinden) Kösele ( şerit, yaprak, levha kırpıntı halinde) Kraft kağıtlar ve kartonlar (kuşe olmayan) Kravatlar Kreozot yağları Kriko Krom oksit Krom cevheri Ksilol Kum (deniz) Kum (döküm) Kum (Tabii) Kumlar (Çakıllı) Kumaşlar (İçine plastik madde sindirilmiş) Kumaşlar (Kauçuk katılmış) Kumaşlar (Sindirilmiş veya kaplanmış b.y. adı geçmeyen) Kumaşlar (Dokunmuş örülmüş) Kumaşlar (Eski) Kumaşlar (İpekten veya ipek artıklarından) Kumaşlar (Tiftiklenmiş, yünden veya tiftiklenmiş değerli kıllardan) Kumaşlar (Taraklanmış yünden veya taraklanmış değerli kıllardan) Kumaşlar (Düşük nitelikte kıllardan veya at kılından) Kumaşlar (Pamuk kumaşlar b.y. adı geçmeyen) Kumaşlar (Hint kenevirinden) Kumaşlar (Kağıt ipliklerden) Kumaşlar (Sentetik filament ipliklerden dokunmuş) Kumaşlar (Yapay filament ipliklerden) Kumaşlar (Kesik sentetik liflerden) Kumaşlar (Kesik sentetik liflerden b.y. adı geçmeyen) Kumaşlar (Kesik yapay liflerden) Kumaşlar (Tül ilmikli) Kumaşlar (Düğümlenmiş ilmikli) Kumaşlar (Metal iplikten) Kumaşlar, kadifeler (Dokunmuş, örülmüş) Kumaş artıkları Kurdelecilik ürünleri Kurşun cevheri Kurşun oksit Kurşun (Ham) Kurşun artıkları Kurşun ürünleri b.y. adı geçmeyen Kuskus Kuş yumurtaları (Kabuklu) BH Kuş yumurtaları (Kabuksuz) BH Kuru ot Kuru üzüm BH

EŞYANIN İSMİ A Ağaç Artıkları...4401 Ağaç Hamurları (Mekanik)...4701 Ağaç Hamurları (Eritilecek kimyevi ağaç hamurları)...4702 Ağaç Hamurları

EŞYANIN İSMİ A Ağaç Artıkları...4401 Ağaç Hamurları (Mekanik)...4701 Ağaç Hamurları (Eritilecek kimyevi ağaç hamurları)...4702 Ağaç Hamurları A Ağaç Artıkları...4401 Ağaç Hamurları (Mekanik)...4701 Ağaç Hamurları (Eritilecek kimyevi ağaç hamurları)...4702 Ağaç Hamurları (Sodyumla veya sülfatla eritileceklerin dışında kimyevi ağaç Hamurları)...4703

Detaylı

Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24

Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24 Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24 YENİSİ--EK-24 TARİFE POZİSYONU TAHLİLİ YAPACAK LABORATUVAR EŞYANIN TANIMI TAHLİL FİYATI (TL) (KDV dahil) 4. FASIL GIDA 8. FASIL GIDA SÜT ÜRÜNLERİ, KUŞ VE KÜMES

Detaylı

HOLLANDA BİLGİ RAPORU

HOLLANDA BİLGİ RAPORU HOLLANDA BİLGİ RAPORU Dış Ticaret Servisi AĞUSTOS 2018 KONYA İLE TİCARETİ Konya Hollanda 2017 Yılı İhracat Kalemleri S.N. ÜRÜN DOLAR 1 Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve

Detaylı

KAMERUN A SATILABİLECEKLER

KAMERUN A SATILABİLECEKLER KAMERUN A SATILABİLECEKLER GIDA SEKTÖRÜ: - Makarna - Un - Bisküvi - Şekerleme - Maya ve kabartma tozları - Unlu mamul katkı malzemeleri - Konserveler - Salça ve turşular - Margarin ve sıvı yağlar - Yoğurt

Detaylı

AYAKKABILAR , ,83

AYAKKABILAR , ,83 ÜRÜN GRUBU OCAK ŞUBAT ÇİÇEK SOĞANLARI 20.919,09 5.685,96 ÇİMENTO 78.286.378,01 93.626.700,77 ÇAMFISTIĞI 2.328.299,08 1.905.147,23 ÇAY 244.988,09 277.629,80 ÇEŞİTLİ EŞYA 71.607,08 63.352,78 ÇEKİRDEKSİZ

Detaylı

/ 73 İNDİRİMLİ ORANA TABİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN KAPSAMI

/ 73 İNDİRİMLİ ORANA TABİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN KAPSAMI 27.03.2006 / 73 İNDİRİMLİ ORANA TABİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN KAPSAMI 8/3/2006 tarih ve 26102 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2006/10138 sayılı BKK ile tekstil ürünleri, Katma Değer Vergisi oranlarının belirlendiği

Detaylı

FİLİSTİN ÜLKE BİLGİ NOTU

FİLİSTİN ÜLKE BİLGİ NOTU Dış Ticaret Servisi EYLÜL 2018 DIŞ TİCARET TÜRKİYE İLE TİCARET TÜRKİYE İLE TİCARET Türkiye ile Filistin arasındaki ticaretin seyri incelendiğinde; 2010-2016 döneminde ihracatımızın 40,3 milyon $ dan 94,4

Detaylı

KISIM I CANLI HAYVANLAR, HAYVAN ÜRÜNLERİ BÖLÜM 1 CANLI HAYVANLAR 0101 Canlı Eşek, katır; küçük katır ve atlar 0102 Canlı öküz cinsi hayvanlar 0103

KISIM I CANLI HAYVANLAR, HAYVAN ÜRÜNLERİ BÖLÜM 1 CANLI HAYVANLAR 0101 Canlı Eşek, katır; küçük katır ve atlar 0102 Canlı öküz cinsi hayvanlar 0103 KISIM I CANLI HAYVANLAR, HAYVAN ÜRÜNLERİ BÖLÜM 1 CANLI HAYVANLAR 0101 Canlı Eşek, katır; küçük katır ve atlar 0102 Canlı öküz cinsi hayvanlar 0103 Canlı domuz cinsi hayvanlar 0104 Canlı koyun ve keçi cinsi

Detaylı

KONYA TİCARET ODASI KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ÜLKE RAPORU

KONYA TİCARET ODASI KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ÜLKE RAPORU KONYA TİCARET ODASI KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ Dış Ticaret Servisi Ocak 2013 KTO - Dış Ticaret Servisi KIRGIZİSTAN ÜLKE PROFİLİ Resmi Adı : Kırgızistan Cumhuriyeti Yönetim Biçimi : Parlamenter Cumhuriyet

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Ağustos 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılı Ocak-Ağustos

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Temmuz 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılı Ocak-Temmuz

Detaylı

HS Code Bölüm Sınıf Ölçü Birimi Vergi Oranı. Canlı hayvanlar Kg 10% 02 Etler ve yenilen sakatat Kg 10% 03

HS Code Bölüm Sınıf Ölçü Birimi Vergi Oranı. Canlı hayvanlar Kg 10% 02 Etler ve yenilen sakatat Kg 10% 03 HS Code Bölüm Sınıf Ölçü Birimi Vergi Oranı 01 1. BÖLÜM-CANLI HAYVANLAR VE HAYVANSAL ÜRÜNLER Canlı hayvanlar 02 Etler ve yenilen sakatat 03 Balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer

Detaylı

4. RAKAMLARLA TÜRKİYE MADENCİLİĞİ^

4. RAKAMLARLA TÜRKİYE MADENCİLİĞİ^ 4. RAKAMLARLA TÜRKİYE MADENCİLİĞİ^ Bu bölümde Türkiye'nin toplam ihracat ve ithalatındaki madenciliğin payına ilişkin bilgiler verilmiştir. Ayrıca Türkiye'nin 1987 yılı madencilik üretim değerleri, enerji

Detaylı

ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI US - 97 SEKTÖR NO ÜRÜN TANIMLAMASI

ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI US - 97 SEKTÖR NO ÜRÜN TANIMLAMASI ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI US - 97 SEKTÖR NO KOD ÜRÜN TANIMLAMASI 20 DEMİR - ÇELİK DIŞINDAKİ ANA METAL SANAYİİ 20.1 DEĞERLİ METALLERİN ÜRETİMİ 20.1.01 Gümüş (işlenmemiş, yarı işlenmiş veya toz

Detaylı

KONGO CUMHURİYETİ BİLGİ NOTU

KONGO CUMHURİYETİ BİLGİ NOTU Dış Ticaret Müdürlüğü Mart 2018 GENEL BİLGİLER GSYİH ( Milyon $ ) KBGSYİH ( $ ) Büyüme Oranı ( % ) Nüfus Yüzölçümü km² ) Başkent 8.843 (2015, IMF tahmin) 2.024 (2015, IMF tahmin) 2,32 (2015, IMF tahmin)

Detaylı

Batman İlinde Desteklenecek Proje Konuları

Batman İlinde Desteklenecek Proje Konuları ÖNEMLİ HATIRLATMA: Kalkınma Ajansların Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak başvuruda Proje Genel Bilgileri bölümü Ana Faaliyet Alanı kısmında sektör belirlenirken, Başvuru Sahibi proje konusunun

Detaylı

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - MART DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$.

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - MART DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$. TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - MART DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) A-İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR MART OCAK- MART MART OCAK- MART 2013 214.838.980 666.294.172

Detaylı

ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI US - 97

ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI US - 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI US - 97 SEKTÖR NO KOD ÜRÜN TANIMLAMASI 27 2720 DEMİR - ÇELİK DIŞINDAKİ ANA METAL SANAYİİ 27 2720.1 DEĞERLİ METALLERİN ÜRETİMİ 27 2720.1.01 Gümüş (işlenmemiş, yarı işlenmiş

Detaylı

KOD NUMAR ASI EŞYA CİNSİ

KOD NUMAR ASI EŞYA CİNSİ KISIM I CANLI HAYVANLAR, HAYVAN ÜRÜNLERİ BÖLÜM 1 CANLI HAYVANLAR 0101 Canlı Eşek, katır; küçük katır ve atlar 1 0102 Canlı öküz cinsi hayvanlar 1 0103 Canlı domuz cinsi hayvanlar 1 0104 Canlı koyun ve

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2016 YILI OCAK- AĞUSTOS DÖNEMİ ) TL U.S.$. AĞUSTOS OCAK - AĞUSTOS AĞUSTOS OCAK - AĞUSTOS 2015 307.801.642

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2016 YILI OCAK- EYLÜL DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR EYLÜL OCAK - EYLÜL EYLÜL OCAK - EYLÜL 2015 292.478.851 2.719.285.208 97.138.158 1.022.326.394 2016 285.236.982

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2018 YILI OCAK- NİSAN DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR NİSAN OCAK - NİSAN NİSAN OCAK - NİSAN 2017 476.704.521 1.836.831.339 130.362.215 498.830.118 2018 622.745.174

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2016 YILI OCAK- MART DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR MART OCAK - MART MART OCAK - MART 2015 331.188.309 815.701.486 127.851.561 330.386.817 2016 346.165.094 917.469.044

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2015 YILI OCAK- EYLÜL DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR EYLÜL OCAK-EYLÜL EYLÜL OCAK-EYLÜL 2014 365.319.053 2.710.202.371 165.114.132 1.251.999.448 2015 302.024.826

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2015 YILI OCAK- ARALIK DÖNEMİ ) TL U.S.$. ARALIK OCAK-ARALIK ARALIK OCAK-ARALIK 2014 359.176.370 3.906.864.197 156.662.514 1.784.268.243

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR MAYIS OCAK-MAYIS MAYIS OCAK-MAYIS 2016 373.710.524 1.700.146.727 127.426.906 582.798.285 2017 494.686.922 2.365.734.606 138.576.184 646.668.021 132

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2016 YILI OCAK- KASIM DÖNEMİ ) TL U.S.$. KASIM OCAK - KASIM KASIM OCAK - KASIM 2015 335.440.622 3.399.379.114 116.608.459 1.256.497.744

Detaylı

ARA MALI İTHALATI. Tablo 1- Ara Malı İthalatı ve Toplam İthalat İçindeki Payı (2010-2013) Ara Malı İthalatı

ARA MALI İTHALATI. Tablo 1- Ara Malı İthalatı ve Toplam İthalat İçindeki Payı (2010-2013) Ara Malı İthalatı ARA MALI İTHALATI Tablo 1- Ara Malı İthalatı ve Toplam İthalat İçindeki Payı (2010-2013) 2010 2011 2012 2013 Ara Malı İthalatı 131.445.426.338 173.140.242.682 174.930.348.503 183.811.325.436 TOPLAM İTHALAT

Detaylı

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ 150.01 ADI Kırtasiye Malzemeleri Grubu 1 150.01.01 Yazı Araçları 6.293,19 28.614,28 34.907,47 29.790,11 5.117,35 2 150.01.02 Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri 955,45 2.117,02 3.072,47 2.602,26

Detaylı

Gaz arıtımı sonucu oluşan ve tehlikeli maddeler içeren çamurlar ve filtre kekleri dışındaki gaz arıtımı sonucu oluşan çamurlar

Gaz arıtımı sonucu oluşan ve tehlikeli maddeler içeren çamurlar ve filtre kekleri dışındaki gaz arıtımı sonucu oluşan çamurlar Düzenli Depolama - 1. Sınıf (Tehlikeli Atık Düzenli Depolama) 01 03 04* Sülfürlü cevherlerin işlenmesinden kaynaklanan asit üretici maden atıkları 01 03 05* Tehlikeli madde içeren diğer maden atıkları

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 38,520.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 38,520. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.72 0.72 0.7200 53,500.00 KG 38,520.00 ARPA MTS 0.57 0.77 0.683 6,364,272.00 KG 4,347,252.58 839 ARPA TTS 0.60 0.90 0.685 2,655,743.00 KG,809,986.97

Detaylı

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$.

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$. TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) A-İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR HAZİRAN OCAK - HAZİRAN HAZİRAN OCAK - HAZİRAN 2013 217.747.583

Detaylı

DIŞ TİCARETİN GÖRÜNÜMÜ: TÜRKİYE KUVEYT

DIŞ TİCARETİN GÖRÜNÜMÜ: TÜRKİYE KUVEYT DIŞ TİCARETİN GÖRÜNÜMÜ: TÜRKİYE KUVEYT TÜRKİYE KUVEYT DIŞ TİCARET VERİLERİ 19 Şubat 2012 T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ DIŞ TİCARETİN GÖRÜNÜMÜ: TÜRKİYE KUVEYT TÜRKİYE KUVEYT DIŞ TİCARET

Detaylı

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. 01/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 31/12/2012. Tarih: Sayı:

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. 01/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 31/12/2012. Tarih: Sayı: Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/01/20-31//20 T.C. Sayfa: 1-20 ARPA YEMLİK MTS 0.55 0.55 0.5500 11,420.00 KG 6,281.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.51 0.63 0.5588 1,477,243.00 KG 825,411.14 21 ARPA MTS 0.45 0.73

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Eylül 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılı Ocak-Eylül

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ EK-2 01 01 01, Metalik maden kazılarından kaynaklanan 01 01 02, Metalik olmayan maden kazılarından kaynaklanan 01 03 08, 01 03 07 dışındaki diğer tozumsu

Detaylı

BOLVADİN TİCARET VE SANAYİ ODASI NACE KODLARINA GÖRE ÜYE SAYILARI

BOLVADİN TİCARET VE SANAYİ ODASI NACE KODLARINA GÖRE ÜYE SAYILARI KISIM A: TARIM, ORMANCILIK VE HAYVANCILIK 01: BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM İLE AVCILIK VE İLGİLİ HİZMET FAALİYETLERİ 01.1 Tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi 5 01.4 Hayvansal

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 11,270.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 11,270. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/203 T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.58 0.5750 9,600.00 KG,270.00 ARPA MTS 0.49 0.73 0.5836,207,733.00 KG 6,540,880.60 3258 ARPA TTS 0.55 0.77 0.6230 4,694,597.00 KG

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Kasım 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılı Ocak-Kasım

Detaylı

Atıklarınızı lütfen ayırınız!

Atıklarınızı lütfen ayırınız! Atıklarınızı lütfen ayırınız! Aşağıdaki atıklar çöp konteynerine ait değillerdir. Bunları ayrışmış şekilde biriktirmek için varolan düzenekleri kullanınız! Atık madde ayrışımı = Çevre sağlığı Atık kağıt,

Detaylı

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ İSTANBUL TİCARET ODASI DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ PERU ÜLKE RAPORU Güncelleme Tarihi: Nisan 2005 Ülke No: 504 C.A. I- GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Peru Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi Konumu

Detaylı

İNGİLTERE PAZARININ STRATEJİK ANALİZİ. Pazara Giriş Fırsatları. Dr. H. Bader ARSLAN 3 Mayıs 2016, Gaziantep

İNGİLTERE PAZARININ STRATEJİK ANALİZİ. Pazara Giriş Fırsatları. Dr. H. Bader ARSLAN 3 Mayıs 2016, Gaziantep İNGİLTERE PAZARININ STRATEJİK ANALİZİ Pazara Giriş Fırsatları Dr. H. Bader ARSLAN 3 Mayıs 2016, Gaziantep İNGİLTERE & GAZİANTEP GAZİANTEP Dış Ticaret Verileri 7.000.000 6.000.000 5.000.000 4.000.000 3.000.000

Detaylı

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ İSTANBUL TİCARET ODASI DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ URUGUAY ÜLKE RAPORU Güncelleme Tarihi: Nisan 2005 Ülke No: 524 C.A. I- GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Uruguay Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Demokrasi Coğrafi

Detaylı

BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) SEKTÖRÜN US 97 KODU. 80 (809 hariç)

BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) SEKTÖRÜN US 97 KODU. 80 (809 hariç) Ek 2 BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) Bölgeler Düzey 2 SEKTÖRÜN US 97 KODU Bölgesel Teşviklerden Yararlanacak Sektörler 1911 *derinin tabaklanması,

Detaylı

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ 150.01 ADI Kırtasiye Malzemeleri Grubu 1 150.01.01 Yazı Araçları 33.411,36 21.060,03 54.471,38 48.178,20 6.293,19 2 150.01.02 Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri 341,61 1.094,10 1.435,71 480,26 955,45

Detaylı

Siirt İlinde Desteklenecek Proje Konuları

Siirt İlinde Desteklenecek Proje Konuları ÖNEMLİ HATIRLATMA: Kalkınma Ajansların Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak başvuruda Proje Genel Bilgileri bölümü Ana Faaliyet Alanı kısmında sektör belirlenirken, Başvuru Sahibi proje konusunun

Detaylı

BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA)

BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) Bölgeler Düzey 2 SEKTÖRÜN Bölgesel Teşviklerden Yararlanacak US 97 KODU Sektörler 1911 *derinin tabaklanması,

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Aralık 2015 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTİV SANAYİİNDE DIŞ TİCARET Otomotiv Sanayii Ürünlerini İçeren UİB Verisine Göre 1 : 1. 2015 yılında otomotiv

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI

İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL TİCARET ODASI DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ MOLDOVA ÜLKE RAPORU Güncelleme Tarihi: 23 HAZİRAN 2005 Ülke No: 74, M.D. I- GENEL BİLGİLER DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ Resmi Adı : Moldova Cumhuriyeti

Detaylı

HUBUBAT. T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2018. Tarih: Sayı: - 31/12/2018 Satış Şekli

HUBUBAT. T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2018. Tarih: Sayı: - 31/12/2018 Satış Şekli 0/0/208 HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: - 2 ARPA MTS 0.70.5 0.888 8,403,77.00 KG 7,462,885.58 633 ARPA TTS 0.84.9 0.934,845,430.00 KG,723,733.67 46 ARPA YEMLİK ı: 9,86,69.25 679 ARPA ı 9,86,69.25 679

Detaylı

TABLO İLAVE GÜMRÜK VERGİSİ ORANI (%) G.T.İ.P. MADDE İSMİ 5 1 2 3 4 8 6 7 3917.29.00.10.00 3917.29.00.30.00 Dikişli borular 3917.29.00.40.00 Sertleştirilmiş proteinlerden tabii kauçuğun kimyasal türevlerinden

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 15,928.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 15,928. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-18 ARPA YEMLİK MTS 0.73 0.74 0.7388 21,560.00 KG 15,928.40 2 ARPA MTS 0.47 0.75 0.5951 11,301,552.00 KG 6,725,850.62 1252 ARPA OFİS-A 0.61 0.62 0.6164 952,720.00

Detaylı

BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASI 2017 YILI. HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi

BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASI 2017 YILI. HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi AKHİSAR TİCARET BORSASI BRİFİNG RAPORU 2017 YILI HAZIRLAYAN:Kalite ve Akreditasyon Birimi 2017 H ü r r i y e t M a h. 4 5 0 s k. N o : 1 0 3 A k h i s a r / M a n i s a AKHİSAR TİCARET BORSASI nın 2017

Detaylı

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam Toplama önerileri Toplama alanları bölgesel olarak çok farklı olabileceğinden, burada, atık maddelerin toplanmasıyla ilgili, en çok kullanılan yöntemler hakkında ve bölgenin şartlarına uygun olarak birleştirilebilecek

Detaylı

04.K21 Normal beyaz afyon mermer. 85,00 TL/m2 (2 cm kalınlıkta) 04.K22 Normal beyaz afyon mermer

04.K21 Normal beyaz afyon mermer. 85,00 TL/m2 (2 cm kalınlıkta) 04.K22 Normal beyaz afyon mermer 01.K01 Mütehassıs usta 13,09 TL/sa 01.K02 Mütehassıs usta yardımcısı 6,16 TL/sa 04.K01 Çam kereste 1.sınıf 875,00 TL/m3 04.K02 Çam kereste 2.sınıf 700,00 TL/m3 04.K03 Çam kereste 3.sınıf 435,00 TL/m3 04.K04

Detaylı

BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA)

BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) EK-2 Bölgeler Düzey 2 BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) SEKTÖRÜN US 97 KODU Bölgesel Teşviklerden Yararlanacak Sektörler 1911 *derinin tabaklanması,

Detaylı

Tekstilin aprelenmesi yatırımları için 10 Milyon TL, diğer yatırım konularında 2 Milyon TL

Tekstilin aprelenmesi yatırımları için 10 Milyon TL, diğer yatırım konularında 2 Milyon TL EK-2 A SEL DESTEKLERDEN FAYDALANABİLECEK SEKTÖRLER VE LER İTİBARİYLE ASGARİ YATIRIM TUTARLARI VEYA KAPASİTELERİ Sektör Kodu 1 0122.2 2 0500.0.04 3 15 US-97 Kodu Bölgesel Teşviklerden Yararlanacak Sektörler

Detaylı

TÜRKİYE - POLONYA DIŞ TİCARET RAPORU

TÜRKİYE - POLONYA DIŞ TİCARET RAPORU TÜRKİYE - POLONYA DIŞ TİCARET RAPORU TEKSTİL, DERİ, HALI AR - GE ŞUBESİ Eylül 2017 İÇİNDEKİLER POLONYA'NIN İHRACAT VE İTHALATI... 2 Polonya Dış Ticareti... 2 Polonya'nın Genel İhraç Ürünleri... 3 Polonya'nın

Detaylı

OKULDA KİMYA KAĞIT. Kağıdın ana maddesi doğal bir polimer olan selülozdur.

OKULDA KİMYA KAĞIT. Kağıdın ana maddesi doğal bir polimer olan selülozdur. OKULDA KİMYA KAĞIT Kağıdın ana maddesi doğal bir polimer olan selülozdur. Selüloz bitkilerin gövde ve yapraklarında bol bulunur, bu nedenle kağıt çoğunlukla ağaç gövdelerinden üretilir. Kağıt üretimi:

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 44,086.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 44,086. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK MTS 0.74 0.76 0.7500 58,780.00 KG 44,086.80 5 ARPA MTS 0.58 0.8 0.7363 3,922,622.00 KG 2,888,040.40 57 ARPA OFİS-S 0.68 0.75 0.7499 253,720.00 KG 90,27.00

Detaylı

MENŞELİ OLMAYAN GİRDİLERLE İMAL EDİLEN ÜRÜNE MENŞE STATÜSÜ KAZANDIRAN VEYA KAZANDIRMAYAN İŞÇİLİK VEYA İŞLEME FAALİYETLERİNE İLİŞKİN LİSTE

MENŞELİ OLMAYAN GİRDİLERLE İMAL EDİLEN ÜRÜNE MENŞE STATÜSÜ KAZANDIRAN VEYA KAZANDIRMAYAN İŞÇİLİK VEYA İŞLEME FAALİYETLERİNE İLİŞKİN LİSTE EK 4 MENŞELİ OLMAYAN GİRDİLERLE İMAL EDİLEN ÜRÜNE MENŞE STATÜSÜ KAZANDIRAN VEYA KAZANDIRMAYAN İŞÇİLİK VEYA İŞLEME FAALİYETLERİNE İLİŞKİN LİSTE (T.G.T.C. nin XI. Bölümünde Sınıflandırılan Tekstil Ürünleri)

Detaylı

KİRLİLİK KATSAYISI. 4 KOİ, AKM, Yağ-Gres, ph

KİRLİLİK KATSAYISI. 4 KOİ, AKM, Yağ-Gres, ph SEKTÖR GIDA SANAYİ ALT SEKTÖR KİRLİLİK KATSAYISI KİRLİLİK PARAMETRELERİ Nişasta,Un ve Makarna Üretimi 4 KOİ, AKM, ph Maya Üretimi KOİ, AKM, Yağ-Gres, Top-N, Top-P, ph Sitrik Asit Üretimi KOİ, AKM, Yağ-Gres,

Detaylı

YILLAR

YILLAR İSTANBUL TİCARET ODASI DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ LÜBNAN ÜLKE RAPORU GÜNCELLEME TARİHİ 29/04/2004 Ülke no : 604 / Y.A. I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Lübnan Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 RUSYA FEDERASYONU

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 RUSYA FEDERASYONU T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 RUSYA FEDERASYONU GENEL BİLGİLER TABLOSU Resmi Adı Rusya Federasyonu Başkenti Moskova Resmi Dil Rusça Bağımsızlık Tarihi 24 Ağustos 1991 Yüzölçümü 17.075.400 km 2 Nüfus 142,8

Detaylı

F.30 / / Rev.0 T.C.BURSA TİCARET BORSASI BÜLTEN AYI : KASIM 2013 BÜLTEN NO : 11 SAYFA NO : 1 HUBUBAT ARPA ,87

F.30 / / Rev.0 T.C.BURSA TİCARET BORSASI BÜLTEN AYI : KASIM 2013 BÜLTEN NO : 11 SAYFA NO : 1 HUBUBAT ARPA ,87 BÜLTEN AYI : KASIM 0 BÜLTEN NO : SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT ARPA ARPA 0, 0,90 0,7 8.90 KG.77,87 HTS === MİKTAR VE BEDEL TOPLAMI === 8.90 KG.77,87 BUĞDAY BUĞDAY TOHUMU,9,9,9.00 KG.8,8 HTS BUĞDAY

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ POZİSYON NO EŞYANIN TANIMI ÖLÇÜ BİRİMİ 474 VERGİ HADDİ 1 2 3 4 7001.00 Cam kırıkları ve diğer cam döküntü ve artıkları; külçe cam: 7001.00.10.00.00 - Cam kırıkları ve diğer cam döküntü ve artıkları - 10

Detaylı

DENEME SINAVI 1-A. 4-) Tarife cetveli tekniği bakımından aşağıdakilerden hangisi en son fasılda yer alır?

DENEME SINAVI 1-A. 4-) Tarife cetveli tekniği bakımından aşağıdakilerden hangisi en son fasılda yer alır? DENEME SINAVI 1-A 1-) Tarife tekniğine göre bir tarife pozisyonunun alt açılımının olmadığı nasıl gösterilir? A) Çift tire ile B) Tek tire ile C) Diğerleri ifadesi ile D) 00 çift sıfır ile 2-) Aşağıdakilerden

Detaylı

SİERRA LEONE CUMHURİYETİ ÜLKE PROFİLİ

SİERRA LEONE CUMHURİYETİ ÜLKE PROFİLİ SİERRA LEONE CUMHURİYETİ ÜLKE PROFİLİ Hazırlayan: Ümit SEVİM Uzman T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü 2015 İÇİNDEKİLER 1. TEMEL SOSYAL GÖSTERGELER... 3 2. TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELER... 3 3.

Detaylı

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam Toplama önerileri Toplama alanları bölgesel olarak çok farklı olabileceğinden, burada, atık maddelerin toplanmasıyla ilgili, en çok kullanılan yöntemler hakkında ve bölgenin şartlarına uygun olarak birleştirilebilecek

Detaylı

MEKSİKA PAZARI: GÖZLEMLER DENEYİMLER

MEKSİKA PAZARI: GÖZLEMLER DENEYİMLER MEKSİKA PAZARI: GÖZLEMLER DENEYİMLER TİMUR DİKBAYIR ESKİ MEKSİKO TİCARET MÜŞAVİRİ (2011-2015) 22.11.2018 - İSTANBUL MEVCUT DURUM 900,0 TR-MX İHR VS. TR-DÜNYA İHR 180,0 800,0 801,0 160,0 157,1 700,0 140,0

Detaylı

2016 YILI BRİFİNG RAPORU

2016 YILI BRİFİNG RAPORU a AKHİSAR TİCARET BORSASI 216 YILI BRİFİNG RAPORU AKHİSAR TİCARET BORSASINA AİT 1/1/216-31/12/216 TARİHLERİ ARASI BİRİFİNG RAPORU 216 H A Z I R L A Y A N : A Y Ş E N İ L G Ü V E N AKHİSAR TİCARET BORSASI

Detaylı

EK-2 BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA)

EK-2 BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) Çalışma Saatlerimiz Hafta İçi: 09:00-12:30 / 13:15-18:30 Referanslar EK-2 BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) Bölgeler Düzey 2 SEKTÖRÜN US 97 KODU

Detaylı

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ İSTANBUL TİCARET ODASI DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ EKVATOR ÜLKE RAPORU Güncelleme Tarihi: Nisan 2005 Ülke No: 500 C.A. I- GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Ekvator Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi

Detaylı

PROTOKOL II. (Madde 10 da Atıfta Bulunulan)

PROTOKOL II. (Madde 10 da Atıfta Bulunulan) PROTOKOL II (Madde 10 da Atıfta Bulunulan) TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE MISIR ARAP CUMHURİYETİ ARASINDA TEMEL TARIM, İŞLENMİŞ TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNDE TAVİZ DEĞİŞİMİ 1. İşbu Protokolün Tablo A sında

Detaylı

T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü

T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü EK 10 T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü a. Adı b. Numarası c. Referans numarası d. Ülkesi Tescil No: 2.Beyan sahibi/temsilcisi 5.Yükleme Yeri 6.Boşaltma

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ BOSNA VE HERSEK CUMHURİYETİ ÜLKE RAPORU Y.U Şubat 2009 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Bosna ve Hersek Cumhuriyeti Yönetim Şekli :

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 IRAK CUMHURİYETİ 1 / 6

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 IRAK CUMHURİYETİ 1 / 6 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 IRAK CUMHURİYETİ 1 / 6 RESMİ ADI BAŞKENTİ RESMİ DİL DEVLET BAŞKANI BAŞBAKAN DİN GENEL BİLGİLER - 2012 : Irak Cumhuriyeti : Bağdat : Arapça, Kürtçe (Kürt Bölgelerinde) : Celal

Detaylı

LĠBYA ARAP HALK SOSYALĠST CEMAHĠRĠYESĠ. : Albay Muammar Abu Minyar Al_Kaddafi

LĠBYA ARAP HALK SOSYALĠST CEMAHĠRĠYESĠ. : Albay Muammar Abu Minyar Al_Kaddafi I. ÜLKE BĠLGĠLERĠ LĠBYA ARAP HALK SOSYALĠST CEMAHĠRĠYESĠ Başkenti : Tripoli Yönetim Şekli : Cumhuriyet Devlet Başkanı : Albay Muammar Abu Minyar Al_Kaddafi Yüzölçümü : 1.759.540 km² Nüfusu : 6.3 (2008

Detaylı

MENŞELİ OLMAYAN GİRDİLERLE İMAL EDİLEN ÜRÜNE MENŞE STATÜSÜ KAZANDIRAN VEYA KAZANDIRMAYAN İŞÇİLİK VEYA İŞLEME FAALİYETLERİNE İLİŞKİN LİSTE

MENŞELİ OLMAYAN GİRDİLERLE İMAL EDİLEN ÜRÜNE MENŞE STATÜSÜ KAZANDIRAN VEYA KAZANDIRMAYAN İŞÇİLİK VEYA İŞLEME FAALİYETLERİNE İLİŞKİN LİSTE EK 5 MENŞELİ OLMAYAN GİRDİLERLE İMAL EDİLEN ÜRÜNE MENŞE STATÜSÜ KAZANDIRAN VEYA KAZANDIRMAYAN İŞÇİLİK VEYA İŞLEME FAALİYETLERİNE İLİŞKİN LİSTE (T.G.T.C. nin XI. Bölümünde Sınıflandırılan Tekstil Ürünleri)

Detaylı

PROJE KONULARI ÖNEMLİ HATIRLATMA:

PROJE KONULARI ÖNEMLİ HATIRLATMA: PROJE KONULARI ÖNEMLİ HATIRLATMA: Kalkınma Ajansların Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak başvuruda Proje Genel Bilgileri bölümü Ana Faaliyet Alanı kısmında sektör belirlenirken, Başvuru Sahibi

Detaylı

TİCARET BORSALARINA KOTE EDİLEN MADDELER

TİCARET BORSALARINA KOTE EDİLEN MADDELER TİCARET BORSALARINA KOTE EDİLEN MADDELER I HUBUBAT : 1 Arpa (Tevkifata Tabi) 2 Bagala-Karamuk " " 3 Buğday " " 4 Çavdar " " 5 Çalkantı " " 6 Çeltik " " 7 Darı " " 8 Kaplıca " " 9 Kuşyemi " " 10 Mısır "

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 2 ARPA YEMLİK MTS 0.87.00 0.8806 3,500.00 KG 99,950.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.89.00 0.956 347,550.00 KG 38,202.20 ARPA YEMLİK ı: 48,52.20 4 ARPA ı 48,52.20 4 MISIR MISIR

Detaylı

TAŞINIR ÖZET. Birim Adı. Kalan

TAŞINIR ÖZET. Birim Adı. Kalan Muh. : 9 Gümüşhane Sağlık Yüksekokulu Yazı Araçları Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile Cihazı ve Fotokopi Kağıt Tutturucular, Tutkallar ve Bantlar Yazı Düzelticiler Küçük Kırtasiye Gereç ve İlaçlar ve Farmakolojik

Detaylı

BÖLGESEL DESTEKLERDEN FAYDALANABİLECEK SEKTÖRLER VE BÖLGELER İLE ŞEHİRLER İTİBARİYLE ASGARİ YATIRIM TUTARLARI VEYA KAPASİTELERİ

BÖLGESEL DESTEKLERDEN FAYDALANABİLECEK SEKTÖRLER VE BÖLGELER İLE ŞEHİRLER İTİBARİYLE ASGARİ YATIRIM TUTARLARI VEYA KAPASİTELERİ BÖLGESEL DESTEKLERDEN FAYDALANABİLECEK SEKTÖRLER VE BÖLGELER İLE ŞEHİRLER İTİBARİYLE ASGARİ YATIRIM TUTARLARI VEYA KAPASİTELERİ 1. Bölge 2. Bölge 3. Bölge 4. Bölge 5. Bölge 6. Bölge (*) Sektör Kodu Bölgesel

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2015 YILI OCAK- MAYIS DÖNEMİ ) TL U.S.$. MAYIS OCAK-MAYIS MAYIS OCAK-MAYIS 2014 311.105.285 1.461.678.716 148.511.999 673.028.905

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.05 1.00 0.43 39.640.549 KG 17.308.811.8 HMA 723 BUĞDAY 0.35 0.85 0.47 14.180.581 KG 4 6.849.000.85 HTS 191 BUĞDAY 0.33 0.53 0.45 3.533.447 KG 1.527.601.55

Detaylı

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ KOLOMBİYA

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ KOLOMBİYA İSTANBUL TİCARET ODASI DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ KOLOMBİYA ÜLKE RAPORU Güncelleme Tarihi: Nisan 2005 Ülke No: 480 C.A. I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Kolombiya Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2015 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ ) TL U.S.$. HAZİRAN OCAK-HAZİRAN HAZİRAN OCAK-HAZİRAN 2014 304.424.385 1.766.103.101 143.741.314 816.770.219

Detaylı

EK-2 BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) SEKTÖRÜN US 97 KODU

EK-2 BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) SEKTÖRÜN US 97 KODU EK-2 BÖLGE BAZINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER (US 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI KODLARIYLA) Bölgel er Düzey 2 SEKTÖRÜN US 97 KODU Bölgesel Teşviklerden Yararlanacak Sektörler 1911 *derinin tabaklanması,

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/05/206-3/05/206 T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.7 0.85 0.7790 20,260.00 KG 56,78.60 ARPA YEMLİK ı: 56,78.60 ARPA ı 56,78.60 MISIR MISIR MISIR CİN İHR,075.20 KG MISIR CİN TTS.75

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.07 0.95 0.72 26.186.686 KG 18.480.448.3 HMA 2042 BUĞDAY 0.56 1.76 0.80 24.162.526 KG 0 18.746.871.7 HTS 308 BUĞDAY 0.49 0.95 0.74 1.225.180 KG

Detaylı

Şırnak İlinde Desteklenecek Proje Konuları

Şırnak İlinde Desteklenecek Proje Konuları ÖNEMLİ HATIRLATMA: Kalkınma Ajansların Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak başvuruda Proje Genel Bilgileri bölümü Ana Faaliyet Alanı kısmında sektör belirlenirken, Başvuru Sahibi proje konusunun

Detaylı

Yıl İhracat İthalat Denge Hacim ,4 58,6 47, ,2 52,1 13, ,8 54,7 29,1 138, ,5 68,3 62,2 198,9

Yıl İhracat İthalat Denge Hacim ,4 58,6 47, ,2 52,1 13, ,8 54,7 29,1 138, ,5 68,3 62,2 198,9 DIŞ TİCARET Genel Durum ın ihracatı petrol ve doğalgazgelirlerine bağlı olup, fiyatların yüksek seyrettiği yıllarda ülke gelirinde artış, düşüş dönemlerinde azalış gözlemlenmektedir. Petrol fiyatlarını

Detaylı

YILLIK BÜLTEN 2005 HUBUBATLAR ARPA HUBUBAT MAMÜLLERİ BUĞDAY KEPEĞİ ISPARTA TİCARET BORSASI MERKEZ

YILLIK BÜLTEN 2005 HUBUBATLAR ARPA HUBUBAT MAMÜLLERİ BUĞDAY KEPEĞİ ISPARTA TİCARET BORSASI MERKEZ 1 GÖREN MADDELERİN HUBUBATLAR ARPA ARPA 0,22 0,34 0,24 976.740,00 KG 236.755,15 HMSGT 88 ARPA 0,20 0,39 0,24 6.109.131,00 KG 1.436.768,75 HMS 583 ARPA 0,20 0,36 0,24 4.495.056,00 KG 1.072.584,84 HTS 55

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TEHLİKESİZ ATIKLAR TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ. Belge No: 2014/ 243

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TEHLİKESİZ ATIKLAR TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ. Belge No: 2014/ 243 TEHLİKESİZ ATIKLAR TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ EK-1 Belge No: 2014/ 243 İşbu Belge, 17.06.2011 tarih ve 27967 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri kazanımı Tebliği

Detaylı

3. DÜNYA MİNERAL VE METAL İSTATİSTİKLERİ^

3. DÜNYA MİNERAL VE METAL İSTATİSTİKLERİ^ 3. DÜNYA MİNERAL VE METAL İSTATİSTİKLERİ^ Dünya ve Türkiye Madenciliğine Toplu Bakış, Aralık, 1983 Madencilik Özel Sayısında 1982 yılına kadar verilen dünya mineral istatistiklerine kalındığı yerden devam

Detaylı

TÜRKİ CUMHURİYETLER & TÜRKİYE MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ

TÜRKİ CUMHURİYETLER & TÜRKİYE MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ TÜRKİ CUMHURİYETLER & TÜRKİYE MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ Azerbaycan Kazakistan Kırgızistan Özbekistan Türkmenistan Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği 1 TÜRKİ CUMHURİYETLER İN GENEL

Detaylı

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ - 30/09/2016. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ - 30/09/2016. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 22 ARPA YEMLİK MTS 0.67 0.80 0.7439 593,460.00 KG 44,486.38 20 ARPA YEMLİK TTS 0.7 0.89 0.7893 25,850.00 KG 70,37.30 6 ARPA YEMLİK ı: 6,857.68 36 ARPA ı 6,857.68

Detaylı

BÜLTEN NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI

BÜLTEN NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI HUBUBATLAR ARPA ARPA 0,25 0,39 0,312 662.670,00 KG 206.889,50 HTS 30,00 ARPA 0,20 0,35 0,243 809.690,00 KG 196.858,84 HMSGT 67,00 ARPA 0,17 0,31 0,230 2.070.980,00 KG 477.067,38 HMS 225,00 ARPA 0,26 0,35

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇAVDAR , KG 4,736.

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇAVDAR , KG 4,736. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 24 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.80 0.7496 754,045.00 KG 565,227.07 2 ARPA YEMLİK TTS 0.74 0.90 0.798 299,570.00 KG 237,203.70 30 ARPA YEMLİK ı: 899,37.37 53 ARPA ı 899,37.37

Detaylı