EDĠRNE TABĠP ODASI ÇALIġMA RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EDĠRNE TABĠP ODASI 2010-2011 ÇALIġMA RAPORU"

Transkript

1 EDĠRNE TABĠP ODASI ÇALIġMA RAPORU

2 YÖNETĠM KURULU ÇALIġMALARI 09 Mayıs 2010 Pazar günü yapılan Seçimli Genel Kurul sonrasında Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu görev dağılımı ve diğer organlarda görev alan meslektaģlarımızın isimleri aģağıdaki gibi sıralanmıģtır. BAġKAN GENEL SEKRETER MUHASĠP ÜYE VEZNEDAR ÜYE ÜYE ÜYE ÜYE YÖNETĠM KURULU : Dr. Galip EKUKLU : Dr. Ali Rıza KARAġAHĠN : Dr. Erhan AKSOY : Dr. Cumhur ÇETĠN : Dr. Selçuk KÖSE : Dr. Gürcan ALTUN : Dr. Alper TEKĠN BÜYÜK KONGRE DELEGESĠ Dr. Memet AKBAL Dr. Mevlüt YAPRAK Dr. Armağan ALTUN Dr. Cezmi KAR Dr. Ertuğrul TANRIKULU Dr. Yeliz ÖZKAYA EKER Dr. Zeynep PEHLĠVANOĞLU ONUR KURULU Dr. Aydın ALTAN Dr. Osman Nuri HATĠPOĞLU Dr. Zerrin EKUKLU Dr. Gazanfer AY Dr. Süleyman YAZICI DENETLEME KURULU Dr. Zeynep EriĢkin KAYA Dr. Serpil TÜTÜNCÜ Dr. Nevzat KIRAN

3 MAYIS Mayıs 2010 tarihinde Edirne Tabip Odası eski ve yeni Yönetim Kurulu ile birlikte ilk toplantısını yaptı Mayıs 2010 tarihinde Dr. Ratıp KAZANCIGĠL için düzenlenen 90. yaģ kutlama programına katılım sağlandı ve kendisine plaket verildi.

4 3. 17 Mayıs 2010 tarihinde Edirne Belediye BaĢkanı ziyaret edildi Mayıs 2010 tarihinde HemĢireler Haftası Etkinleri içerisinde düzenlenen Kamu Hastane Birlikleri ve Tam Gün Yasa Tasarısı konulu panele Edirne Tabip Odası adına Dr. Galip EKUKLU konuģmacı olarak katıldı Mayıs 2010 tarihinde ETV de düzenlenen Sağlıkta DönüĢüm ve Genel Sağlık Sigortası konulu programa Dr. Galip EKUKLU konuģmacı olarak katıldı Mayıs 2010 Atatürk ü anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde anıta çelenk koyuldu.

5 7. Tıp Öğrenci Kolu 19 Mayıs 2010 tarihinde Tabip Odası Lokalinde Sabah Kahvaltısı düzenledi Mayıs 2010 saat PTT önünde DĠSK-KESK Ģubeler platformunun düzenlediği basın açıklamasına Odamız adına Dr. Erhan AKSOY katıldı Mayıs 2010 tarihinde Yönetim Kurulu olarak ETSO BaĢkanı Cemil GÜLER e ziyarette bulunuldu Mayıs 2010 tarihinde Ankara da yapılan Tabip Odaları Yöneticileri Örgüt Ġçi Eğitim toplantısına odamız adına Dr. Galip EKUKLU, Dr. Ali Rıza KARAġAHĠN ve Dr. Süleyman YAZICI katıldı.

6 HAZĠRAN Edirne Tabip Odası Tıp Öğrenci Kolunun Ġsrail in saldırıları ile ilgili basın açıklaması yaptı Haziran 2010 tarihinde Edirne Tabip Odası olarak Trakya Üniversitesi Rektörü ile görüģme yapıldı.

7 Haziran 2010 tarihinde Tabip Odası Lokalinde Kırklareli ve Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu ve Büyük Kongre üyelerinin katılımı ile toplantı yapıldı Haziran 2010 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi nde yapılan Türk Tabipleri Birliği 59. Olağan (Seçimli) Büyük Kongresine 7 Büyük Kongre üyemiz, Oda BaĢkanımız ve Genel Sekreterimiz katıldı.

8 TEMMUZ Edirne Belediyesi ile tarihinde yeni lokal arsası ile ilgili kira sözleģmesi imzalandı, Temmuz 2010 Tarihinde Tam gün yasası ile ilgili TTB Merkez Konseyi tarafından hazırlanan basın metni Edirne de bulunan yerel basın ile paylaģıldı, Değerli Basın Mensupları, Olasılıkla bu hafta içinde yaģamsal bir karar verecek. Bu nedenle Türk Tabipleri Birliği, Tabip Odaları, Hekimler neye itiraz ediyoruz? Bir kez daha sizlere açıklamak istiyoruz. Bu yasa ile ilgili Hükümetin, Sağlık Bakanı nın kamuoyuna söylediklerinin doğru olmadığını, gerçeği yansıtmadığını, aldatmaca olduğunu biliyoruz. 1. Hükümet sürekli olarak yanıltıcı beyanlarla hekim ücretlerine yönelik açıklamalar yapmakta ve hekimleri hedef tahtası haline getirmektedir. Biliyoruz ki global bütçeye geçildiği, Kamu Hastane Birlikleri kurularak maaģların da döner sermayeden ödeneceği koģullarda Ģu andaki ücretleri almak bile hayal olacaktır. Çünkü Kamu Hastane Birliği iģletmesi kurulduğunda devletin maaģ ödemesi kalkacak elde edilen gelir ölçüsünde para ödenecektir. 2. Ayrıca hekimlerce yine çok iyi bilinmektedir ki Sağlık Bakanı ve BaĢbakan ın kamuoyuna duyurduğu ücretler kâğıt üzerinde olup tavan rakamları yansıtmaktadır. Halen mevcut döner sermaye ödemeleri bile tavandan yapılmamakta, tasarıda belirtilen mesai dıģı çalıģma ile elde edilecek kazanca ulaģabilmek ise günde en az saat çalıģmayı gerektirmektedir. Bu gerçeği de bütün hekimler bilmektedir. 3. Emekli hekimlere TL civarında ödeme yapılmaktadır. Yasa mevcut emeklilere hiçbir iyileģtirme sunmamakta; yasa çıktıktan bir yıl sonra emekli olan hekimin maaģında ise TL arasında iyileģtirme yapmaktadır. Bugün çalıģmakta olan hekimler için bir tür zorunlu bireysel emeklilik sigortası getirilerek 30 yıl sonra emekli olacakların maaģının küsür TL yi ancak geçeceğini vaat etmektedir. Oysaki bugün emekli bir hakimin maaģının TL nin üzerinde olduğu bilinmektedir. 4. Yasa araģtırma ve sağlık hizmeti açısından da eğiticilere, öğretim üyelerine daha iyi bir ortam sağlamamaktadır. Hekimleri güvencesiz bir ortamda çalıģmaya iten bu anlayıģ, hekimlerin gelirini performans sistemiyle hastaların cebinden alınacak paraya, daha fazla ve niteliksiz hasta bakmaya endekslemiģtir. Son beģ yılın performans uygulamasının sonucu budur.

9 5. Sağlık hizmetlerinin katkı-katılım payı, fark ücreti getirilerek giderek daha fazla paralı hale dönüģtürülmesi gidilen yolu göstermektedir. 6. Yasa radyoloji çalıģanlarının sağlığını riske etmektedir. 7. Zorunlu mesleki sorumluluk sigortası ise sağlık hizmet sunumunda zarar gören vatandaģı mahkemelerde süründürüp -eğer parası varsa- sigorta avukatlarıyla boğuģmaya ve yıllar sonra zararını tazmin etmeye yöneltirken hekimlerden de içine ittiği uzun ve olumsuz çalıģma koģullarında daha fazla yapacağı hatalar için prim kesmektedir. Amerika nın iflas etmiģ modelini Türkiye de yaģatmayı hedeflemektedir. Sürekli suçlu ilan ettiği hekimleri Ģiddete maruz bırakmaktadır. ĠĢin özü ise kesilen paralarla sigorta Ģirketlerini zengin etmeye, kaynak aktarmaya dayanmaktadır. Yasa tasarı halindeyken uyarmıģtık, yine uyarıyoruz: Tam Gün adıyla bilinen yasa halen TBMM gündeminde olan Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarısı ile birlikte değerlendirildiğinde Bakanlığa bağlı eğitim ve araģtırma hastaneleri ile tıp fakülteleri hastaneleri baģta olmak üzere sağlık ortamında telafisi mümkün olmayan sakıncalar doğacaktır: Hastane gelirlerinin artırılması temel hedef olurken, nitelikli hasta bakımı, eğitim ve araģtırma bugünkünden daha da geri plana itilecektir; Zor ve zaman harcanması gereken hastalardan uzak durularak, sadece "bakılan" hasta sayısının artırılmasına çalıģılacak; Öğretim üyesinden sağlık ocağı hekimine tüm sağlık çalıģanları, emekliliğe yansımayan düģük bir temel ücrete mahkum edilerek, daha fazla hasta bakıp daha fazla kazanç elde etmeye yönlendirilecektir. Sonuç olarak verilen sağlık hizmeti her alanda giderek kötüleģecektir. Biz; hekimlerden taģeron iģçilere, kamu-özel ayrımı olmaksızın bütün sağlık çalıģanlarının, iģ güvencesi baģta olmak üzere, özlük haklarının kalıcı bir Ģekilde düzeltilmesini; Hekimlerimizin ve sağlık çalıģanlarının, iyi ve nitelikli hizmet üretecekleri, iģsizlik kaygısı duymayacakları ve emekliliklerinde geçinebilecekleri düzenlemelerin acilen yapılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Buradan Anayasa Mahkemesine sesleniyoruz: Bugüne dek uyarılarımıza kulak verilmemiģtir. Bu yasa basit bir çalıģma alanı düzenlemesi değildir. Bu yasa sağlık alanında hekim iģ gücü piyasası düzenlemesidir.

10 Neredeyse 7 gün 24 saat çalıģmayı dayatan, hizmetin niteliğini daha fazla tehlikeye sokan, ülkenin kaynaklarını özel sigorta Ģirketlerine aktaran/heba eden, radyoloji çalıģanlarının sağlığı baģta olmak üzere uzun çalıģma süreleri sonucu bütün sağlık çalıģanları ile birlikte halkın sağlığını tehdit eden bir düzenlemedir. Anayasa Mahkemesinden; sadece bizlerin değil, gelecek nesillerimizin de sağlık hakkını gasp eden uygulamaların bir parçası olan bu yasayla ilgili yürürlüğü durdurma ve iptal kararı vermelerini talep ediyoruz.

11 Temmuz 2010 KeĢan da yaģanan maden ocağı kazası ile ilgili TTB Merkez Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman ÖZTÜRK, Odamız temsilcileri Dr. Galip EKUKLU, Dr. Ertuğrul TANRIKULU ve ĠĢçi Sağlığı Kolu nun diğer üyeleri ile birlikte olay yerinde inceleme yaparak bilgi aldılar.

12 Temmuz 2010 tarihinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan Trakya Kalkınma Ajansının organize ettiği Sağlık Alt Yapısı konulu toplantıya odamız adına Dr. Erhan AKSOY katıldı Temmuz 2010 tarihinde Edirne Tabip Odası lokalinde Tam Gün Yasası ve Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigorta ile ilgili Basın toplantısı yapıldı. AĞUSTOS Ağustos 2010 tarihinde DĠSK toplantı salonunda referandum ile ilgili yapılan basın toplantısına odamız adına Dr. Galip EKUKLU katıldı.

13 EYLÜL Eylül 2010 tarihinde Bulgaristan BaĢkonsolosluğu ziyaret edildi. Hekimlerin vize alırken yaģadıkları sıkıntılar aktarıldı ve üyelerimize kolaylık sağlanması konusunda görüģmeler yapıldı Eylül 2010 Referandum halk oylaması konusunda DĠSK-KESK-TMMOB- TTB ve bazı siyasi partilerin katılımıyla yapılan Anayasa değiģikliğine HAYIR oylamasına katılım sağlandı.

14 Eylül 2010 tarihinde T.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı ile görüģme yapıldı. Bu görüģmede oda çalıģmaları ile ilgili bilgiler aktarıldı, destek istendi Eylül 2010 tarihinde Edirne Belediye BaĢkanı ve Günaydınlar gıda ile birlikte Belediye BaĢkanı makamında lokal konusunda görüģme yapıldı Eylül 2010 tarihinde Ankara da yapılan Genel Yönetim Kurulu toplantısına Edirne Tabip Odası adına Dr. Galip EKUKLU katıldı. EKĠM Ekim 2010 tarihinde Edirne Tabip Odası ve Tıp Öğrenci Kolunun ortak çalıģmaları ile Hilmi YARAYICI konseri düzenlendi,

15 ARALIK Aralık 2010 Çocuğun cinsel istismarı" iddiasıyla muayenesi talep edilen 15 yaģındaki bir çocuğu, kendisinin ve ailesinin muayeneye izin vermemesi nedeniyle muayene etmeyen Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı BaĢkanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz'ın yargılandığı davanın duruģmasına katılım sağlandı,

16 Aralık 2010 tarihinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık A Salonunda Tam Gün Yasası Sağlıkta DönüĢüm ve Üniversite Hastanelerinin durumu ile ilgili TTB Merkez Konseyi BaĢkanı Prof Dr. Özdemir AKTAN ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Osman ÖZTÜRK ün katılımıyla panel yapıldı,

17 Aralık 2010 Cuma günü Ankara da yapılan aģağıdaki etkinliklere Edirne Tabip Odası adına Dr. Galip EKUKLU katıldı TTB Merkez Konseyinde toplanma TBMM için yola çıkıģ TBMM önünde basın açıklaması TTB BaĢkanlar Kurulu Toplantısı

18 ve 2011 yılı Tıbbi Atık Bertaraf Ücretinin belirlenmesi ile ilgili Cuma günün Karaağaç Yolu Üzerinde Ġl Çevre ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda toplantı yapıldığı, toplantıya Edirne Tabip Odası adına Dr. Erhan AKSOY ve Dr. Cumhur ÇETĠN katıldı. OCAK Ocak 2011 tarihinde saat de Deveci Han Kültür Merkezinde Ġl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldığı, toplantıya Edirne Tabip Odası adına Dr. Galip EKUKLU katıldı Ocak 2011 tarihinde Edirne Aile Hekimleri Derneği ile ortak Basın açıklaması yapıldı ve basın açıklaması sonrası basında görevli arkadaģlar ile toplantı yapılarak acil servislerde yaģanan sağlık çalıģanlarına yönelik Ģiddet konusu ve hekimler hakkında çıkan haberlerden sıkıntı duyulduğu görüģüldü, konuyla ilgili afiģler hazırlanarak 24 saat açık olan oda telefon numaramız bu afiģlere yazıldı ve hastanelere asıldı,

19 BASIN AÇIKLAMASI TÜM YURTTAġLARA A SINIFI SAĞLIK HAKKI, SAYGIN BĠRĠNCĠ BASAMAK HEKĠMLĠĞĠ ĠSTĠYORUZ! Değerli basın çalıģanları, Biz sağlık hizmeti sunumunun ilk basamağında çalıģan hekimler, her zaman ülkenin her köģesinde, halkımıza en yakın yerlerde olduk. Ġnsanlarımızın sağlığını en baģtaki kaygımız bildik. KoĢullar uygun olmasa da iyi hekimlik yapmaya çalıģtık, çalıģıyoruz, çalıģacağız. Bundan kimsenin kuģkusu olmasın. Bizler birinci basamağın hekim örgütleri olarak birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemini ve değerini biliyoruz. Mesleğimizi en iyi koģullarda, en iyi ortamlarda; gelecek kaygısı duymadan, ekonomik sıkıntı çekmeden, kendimizi sürekli geliģtirerek uygulamak istiyoruz. Ve elbette alanımızla ilgili kararlarda söz sahibi olmak istiyoruz. Bilindiği gibi 2011 itibariyle tüm ülkede aile hekimliği uygulamasına geçiģ tamamlanmıģtır. Ancak gerek özellikle Ġstanbul da olduğu gibi halkımızın hizmet alımında, gerekse aile hekimlerinin çalıģma koģullarında, ekonomik ve özlük haklarında sorunlar ağırlığını hissettirmeye baģlamıģtır. 30 Aralık 2010 günü yayınlanan Aile Hekimliği Ödemeler ve SözleĢme Yönetmeliği, uygulama içinde görev alan hekimler ve hizmet alan vatandaģlarımız için birçok olumsuz koģulu da beraberinde getirmiģtir. Sağlık Bakanlığı, bu yönetmelikle getirilen hekimlerin özlük hakları, çalıģma koģulları ve denetlenmeleri ile ilgili birçok sorunlu yeni düzenlemeyi hazırlarken biz birinci basamak hekimlerinin duyarlılıklarına yeterince kulak vermemiģtir. Bugün artık birinci basamak sağlık hizmetlerinin dönüģtürülmesi, aile hekimliği uygulamasına geçilmesi çabalarında sona gelinmiģtir. Hükümet ve Sağlık Bakanlığı sistemin geri dönüģsüz biçimde yerini sağlamlaģtırdığı duygusuyla olsa gerek, sıranın aile hekimlerine verilen hakların tırpanlanmasına, geri alınmasına ve çalıģma koģullarının ağırlaģtırılmasına geldiği anlayıģıyla davranmaktadır. BeĢ yıldan bu yana pilot uygulama ile yürütülen Aile Hekimliği Uygulaması nda pilot uygulamanın amacı aksayan yönlerin düzeltilerek uygulamayı geliģtirmek iken Sağlık Bakanlığı peģpeģe çıkardığı yönetmeliklerle

20 tam tersini yapmıģtır. Sağlık ocağında bireye ve topluma yönelik koruyucu hizmetler yürütülürken, aile sağlığı merkezinde (ASM) bireye, toplum sağlığı merkezinde (TSM) topluma yönelik koruyucu hizmetler planlanmıģtı. Ancak TSM ler kadük bırakılarak sistemin bütün iģleri ASM lere yüklenmiģtir. Birinci basamak hizmetlerinde hizmet niteliğinin artırılması, böylece hizmet sunduğumuz vatandaģlarımıza hakettikleri kalitede bir sağlık hizmetinin götürülmesi biz hekimlerin de temel hedefi ve özlemidir. Öncelikle, bu hedefe yönelik her tür gerçekçi yaklaģımın arkasında yer almakta kaygı duymayacağımızın bilinmesini isteriz. Oysa bu yönetmelik ile getirilen yeni düzenlemeler özlenen hizmet kalitesini sağlamaktan uzaktır. Sağlık Bakanlığı bu yönetmelik ile aile hekimliği birimlerini, fizik koģullarına ve donanım özelliklerine göre A, B, C ve D olarak sınıflamakta ve aslında sunulan hizmet kalitesini hiç de belirlemeyen bu özelliklere göre ödeme yapmayı planlamaktadır. Sınıflama uygulanan illerimizde, örneğin Ankara da ölçütlere uygun A sınıfı aile hekimi belirlenememiģ, bir ASM deki 6 aile hekimi B sınıfı kategorisine girebilmiģ ve 1108 aile hekimi yani tüm aile hekimlerinin %89 u ise sınıflanamayan kategorisinde kalmıģtır. Özellikle daha yüksek sınıfta yer alabilmek için hekimlerin zorlandığı demirbaģ alımları ve ilave hizmet satın alma zorunlulukları, hizmet kalitesini yükseltmekten ziyade hekimlere yapılan cari gider yardımı üzerinden kesinti yapma gayesi güdüldüğü algısı yaratmıģtır. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı kendi yaptırdığı ve yıllardır içinde hizmet sunduğumuz binaları aile hekimlerine kiraya vermiģtir. Daha uygun koģullarda baģka binaların kiralanmasına izin verilmemiģtir. Anılan yönetmelik, buralarda görev yapan aile hekimlerini A, B, C, D ve sınıflandırılamayan olarak ülkemizin gerçekleri ile örtüģmeyen ve geliģmiģ, geliģmekte olan ve geri kalmıģ hiçbir ülkede uygulaması olmayan garip bir uygulamayla sınıflandırmaktadır. Bu sınıflandırmada hekimlerin bilgi, beceri, yetenekleri ölçüt alınmamıģtır. Yönetmelik ile hekimler için onur kırıcı nitelikler taģıyan bir ceza puanlaması sistemi getirilmektedir. Uygulanması öngörülen ceza puanlarının gerekçelerinin önem derecesi ile orantısız bir Ģekilde belirlendiği görülmektedir. Her bir

21 gerekçe, farklı denetçiler için farklı anlamlara gelebilecek biçimde yeterince somut olmayan ifadelerle belirtilmiģtir. Bu durum hekimlerde hatalı, haksız ve keyfi uygulamalarla karģılaģma endiģesi yaratmaktadır. Özveri ile çalıģma ilkesini benimsemiģ ve yüksek insani değerleri korumaya adanmıģ meslek grubumuzun bu tür ceza kriterleri ile yönetilmek istenmesi kabul edilemez. Bizler, her birimiz birinci basamakta A sınıfı ortamlarda çalıģmak istiyoruz. Bu ortamları sağlamanın Sağlık Bakanlığı nın görevi olduğunu düģünüyoruz. Bizler, hekim arkadaģlarını rakibi değil ekibi olarak gören bir anlayıģla çalıģmak istiyoruz. Diğer sağlık çalıģanlarıyla ekip halinde, Toplum Sağlığı Merkezi, Verem SavaĢ Derneği, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi gibi kuruluģlarla uyum içinde çalıģmak istiyoruz. Bizler sorumlusu olduğumuz tüm insanların A sınıfı hizmete layık olduğunu düģünüyoruz, öyle hizmet vermeye çalıģıyoruz. A sınıfı birinci basamak sağlık hizmetinin ulaģılabilir, sürekli, nitelikli, sevk zinciri düzenlenmiģ bir sağlık hizmeti olmasını istiyoruz. Hizmet kalitemizin kullandığımız teknoloji ile değil, hizmet sunum çıktılarının incelenmesi ile değerlendirilmesini istiyoruz. Ücretlerimizin ve çalıģma hakkımızın bu yönetmelikte görüldüğü gibi her an tehdit altında olduğu bir psikolojiyle çalıģmak istemiyoruz. Bizler on yıllardır tüm olumsuz koģullara karģın çocuk felcinin ülkemizden yok edilmesini sağladık. Kızamığı yok edilme aģamasına getirdik. Anne-bebek ölümlerinin azaltılmasında birincil görev üstlendik. Aynı gayreti fazlasıyla sürdürme gücüne sahibiz. Haklarımızı ve mesleki bağımsızlığımızı savunacak, geleceğimize sahip çıkacak, saygınlığımızı koruyacak gücümüzün kaynağı mesleğimize, yurttaģlarımıza saygımız, meslektaģlarımıza bağlılığımızdır. Yetkililere ve kamuoyuna saygıyla duyurmak isteriz. TÜRK TABĠPLERĠ BĠRLĠĞĠ EDĠRNE TABĠP ODASI EDĠRNE AĠLE HEKĠMLERĠ DERNEĞĠ

22 ġubat ġubat ayının son haftasında Edirne Veteriner Hekimleri Odasında düzenlenen meslek odaları toplantısına Edirne Tabip Odası adına Dr. Erhan AKSOY katıldı. Bu toplantıda Edirne de bulunan meslek odaları ile birlikte bir platform oluģturulmasına karar verildi ve bu platform 5 Mart 2011 de DĠSK toplantı salonunda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Edirne Tabip Odası adına Dr. Galip EKUKLU ve Dr. Erhan AKSOY katıldı ġubat 2011 PerĢembe günü TTB Merkez Konseyi II. BaĢkanı Dr. Hüseyin DEMĠRDĠZEN Edirne ye geldi ve Odamız temsilcileriyle birlikte öğretim üyeleri ve Aile Sağlığı Merkezleri ziyaret edildi.

23 MART Mart 2011 tarihinde Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi nce organize edilen ÇOK SES, TEK YÜREK mitingine Edirne Tabip Odası nın organizasyonuyla 150 kiģinin (3 otobüs) katılımı sağlandı,

24

25

26 Mart 2011 Tıp Haftası Etkinlikleri Programı 13 MART 2011 PAZAR ANKARA MĠTĠNGĠ (12 Mart Cumartesi saat 22:00 Edirne Migros önü Ankara Yolculuğu)

27 14 MART 2011 PAZARTESĠ Atatürk Anıtına Çelenk Koyma Töreni Saygı DuruĢu Tören Meslekte 30, 40, 50 ve 60 Yılını Dolduran Üyelerimize Sertifika Verilmesi Yer: T.Ü. Balkan YerleĢkesi Balkan Kongre Merkezi 2011 yılında meslekte 30 yılını dolduran üyelerimiz, ( Mezuniyet Tarihi 1981 ) 1-Dr. Ömer SÖZER 2-Dr. Nevzat KAYA 3-Dr. Muhsin KOTEN 4-Dr. Necip ULUZ 5-Dr. Atlıhan DOĞAN 6-Dr. Hüseyin AKPINAR 2011 yılında meslekte 40 yılını dolduran üyelerimiz, ( Mezuniyet Tarihi 1971 ) 1-Dr. Aydın ALTAN 2-Dr. Sait ERDA 2011 yılında meslekte 50 yılını dolduran üyelerimiz, ( Mezuniyet Tarihi 1961 ) 1-Dr. Mustafa YILDIRIM 2011 yılında meslekte 60 yılını dolduran üyelerimiz, ( Mezuniyet Tarihi 1951 ) 1-Dr. ġükrü SULAK ( Fotoğraf) 2-Dr. Saadet YARDIM

28 16 MART 2010 CARġAMBA Edirne Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu Konseri Yöneten: Mustafa Dalgıç Edirne Halk Eğitim Merkezi AkĢam ve Sanat Okulu Salonu 17 MART 2011 PERġEMBE SöyleĢi-Dinleti Darağacında Bir Fidan: ġeyh Bedreddin Dr. Mevlüt YAPRAK Edirne Tabip Odası Lokali 20 MART 2011 PAZAR Geleneksel Briç Turnuvası Edirne Briç Derneğinin Katkılarıyla Yer: Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğün Aliço GüreĢ Eğitim Salonu

29 21 MART 2011 PAZARTESĠ Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları Önleme Programı Bilgilendirme Toplantısı Dr. Celal KARLIKAYA Edirne Tabip Odası Lokali Mart 2011 ÇarĢamba saat de Tabip Odası Lokalinde 13 Mart Ankara Mitinginin değerlendirilmesi ve önümüzdeki süreç ile ilgili toplantı yapıldı, 38. Yine dönemi içinde Edirne Ġl Sağlık Müdürlüğü nde düzenli olarak yapılan Ġl Kronik Havayolu Hastalıkları toplantılarına Dr. Selçuk KÖSE ve Dr. Erhan AKSOY, Kanser Kontrol DanıĢma Kurulu toplantılarına Dr. Zerrin EKUKLU ve Edirne Valiliğinde düzenli olarak her ay yapılan Ġnsan Hakları Ġl Kurulu Toplantılarına Edirne Tabip Odası Adına Dr. Selçuk KÖSE düzenli olarak katılım sağladı, 39. Docere dergimizin 8. sayısı Dr. Mevlüt YAPRAK ın katkılarıyla 14 Mart Tıp Haftasına yetiģtirildi ve dağıtımı yapıldı.

30 NĠSAN Nisan 2011 tarihinde Yönetim Kurulu, ĠĢyeri Hekimliği Komisyonu ve Kamuda çalıģıp iģyeri hekimliği görevi yapan hekimler ile toplantı yapılarak iģyeri hekimliği alanındaki geliģmeler değerlendirildi, 11 Nisan 2011 tarihinde Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan asistan hekimlerin iģ bırakma eylemine destek verildi, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Hüseyin DEMĠRDĠZEN eyleme katılarak konuģma yaptı ve sonrasında lokalde asistan hekimler ile toplantı yapıldı.

31

32 19-20 Nisan ĠĢ Bırakma Eylemi ile ilgili sağlık çalıģanları, meslek örgütleri ve sendikalar ile ortak toplantı yapıldı. Konu ile ilgili sağlık müdürü ve baģhekimlikler ile görüģülerek eyleme destek istendi. Ayrıca 13 Nisan 2011 ETV de Nisan iģ bırakma eylemi ile ilgili program yapıldı, 15 Nisan 2011 tarihinde yine eylem ile ilgili

33 Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne Tabip Odası olarak Rumeli TV de program yapıldı.

34

35

36

37

38

39

40 TEŞEKKÜRLER Edirne Tabip Odası çalışmalarının geliştirilmesinde katkı sunan emek veren, tüm Komisyon ve Çalışma Gruplarından meslektaşlarımıza; etkinliklerimizde yanımızda olan, uzun soluklu mücadele sürecimizde yan yana durduğumuz, birlikte bir güç olduğumuz tüm hekimlere; Bize çalışmalarımızda destek veren değerli Merkez Konseyi üyelerine ve Diğer Tabip Odalarından meslektaşlarımıza; Bu çalışmaların yürütülmesinde bir arada çalıştığımız aktivistlerimize, Özgür ve genç bakışlarıyla heyecanımızı ateşleyen TÖK aktivisti genç arkadaşlarımıza, bizleri haberleriyle gündemde tutan değerlerli basın mensubu arkadaşlara; Teşekkür ediyoruz. EDİRNE TABİP ODASI

41

42

EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU

EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2013 2014 ÇALIŞMA RAPORU Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu görev dağılımı ve diğer organlarda görev alan meslektaşlarımızın isimleri aşağıda ki gibi sıralanmıştır. BAŞKAN GENEL SEKRETER

Detaylı

EDİRNE TABİP ODASI 2009 2010 ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2009 ÇALIŞMA RAPORU

EDİRNE TABİP ODASI 2009 2010 ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2009 ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2009 2010 ÇALIŞMA RAPORU ODA ORGANLARI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BaĢkan : Dr. Memet AKBAL Genel Sekreter : Dr. Ertuğrul TANRIKULU Muhasip Üye : Dr. Selçuk KÖSE Veznedar Üye : Dr. Mevlüt

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

Sayı: / Aralık 2014 Konu: Aile Hekimliği Nöbet ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE

Sayı: / Aralık 2014 Konu: Aile Hekimliği Nöbet ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE Sayı: 300-2014/1847 29 Aralık 2014 Konu: Aile Hekimliği Nöbet ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE İlgi: a- 300-2014/862 sayı ve 14.05.2014 tarihli yazımız. b- 300-2014/930 sayı ve 02.06.2014 tarihli yazımız. Ġlgi yazılarımızda

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU TTB Halk Sağlığı Kolu Gezici Eğitimi kapsamında 1-2 Ekim tarihlerinde ilimizde incelemelerde bulundu TTB Halk Sağlığı Kolunca düzenlenen 28. Gezici Eğitim

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU Bato aktüel yayında batoaktuel yapılan basın toplantısında BASIN ARACILIĞI İLE BALIKESİR KAMUOYUNA TANITILDI. Değerli basın mensupları, Sevgili meslektaşlarım,

Detaylı

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU Av. Füsun GÖKÇEN Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası 4857 sayılı ĠĢ Kanunu MADDE 77 ĠġVERENLERĠN VE ĠġÇĠLERĠN

Detaylı

ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ DERNEĞĠ GENEL KURULU NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL

ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ DERNEĞĠ GENEL KURULU NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL Üniversite Hastaneleri Birliği Platformu; 2009 Nisan, Ġstanbul Üniversitesi Toplantısı, 2009 Mayıs, Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/5464 30 NĠSAN 2010 GENELGE 2010/11

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/5464 30 NĠSAN 2010 GENELGE 2010/11 GENELGE 2010/11 Dokuzuncu Kalkınma Planında yer alan Ġstanbul un uluslararası finans merkezi olması hedefini gerçekleģtirmek üzere yapılan çalıģmalar kapsamında, Ġstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013 T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013 TOPLANTI TARĠHĠ : 17.04.2013 TOPLANTI SAATĠ : 10:00 TOPLANTI YERĠ : TMO Genel Müdürlüğü Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

KALKINMA KURULU DİYARBAKIR KASIM 2015 BEŞERİ SERMAYE EĞİTİM VE İSTİHDAM KOMİSYONU TRC2 2014-2023 BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI

KALKINMA KURULU DİYARBAKIR KASIM 2015 BEŞERİ SERMAYE EĞİTİM VE İSTİHDAM KOMİSYONU TRC2 2014-2023 BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI KASIM 2015 T. C. KALKINMA KURULU TRC2 2014-2023 BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI DİYARBAKIR BEŞERİ SERMAYE EĞİTİM VE İSTİHDAM KOMİSYONU İLERLEME RAPORU 2015/1 stajyer [Şirket adını yazın]

Detaylı

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Silifke CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek 2015 Genel

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU OCAK 2012 İçindekiler Bölüm 1 : Sağlık Turizminde Türkiye deki Gelişmeler... 2 Bölüm 2 : Kurumsal Kimlik Çalışmaları ve Yazışmalar... 3 Bölüm 3: Basılı Materyaller... 4 Bölüm4

Detaylı

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA Astım tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük yakınmaları ile kendini gösteren kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Astım belirtilerinin

Detaylı

EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI. Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Mart Mart 2011 Şube Çalışma Raporu

EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI. Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Mart Mart 2011 Şube Çalışma Raporu EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI 235 EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NO LU ŞUBE DENETLEME KURULU RAPORU MART 2008 MART 2011 ARASI 2 Mart 2008 ile 16 ġubat 2011 tarihleri

Detaylı

ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ

ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ Türk Tabipleri Birliği Hekimlerin Çalışma Koşulları, İşyükü ve İşgücüne ilişkin Ortak Görüş 2010 VERİ DÖKÜMÜ EKİM 2010 Yanıt dağılım grafkleri, tabloları ve anket soruları

Detaylı

SAĞLIKTA DÖNÜġÜMÜN TIP EĞĠTĠMĠNE ETKĠSĠ

SAĞLIKTA DÖNÜġÜMÜN TIP EĞĠTĠMĠNE ETKĠSĠ SAĞLIKTA DÖNÜġÜMÜN TIP EĞĠTĠMĠNE ETKĠSĠ Sağlıkta yapılan dönüģümü değerlendirirken sadece sağlık alanının kendi dinamikleriyle değil aynı zamanda toplumsal süreçler, ideolojik konumlandırılmalar, sınıflararası

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir.

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir. Tarih Sayı Konu : 12.03.2018 : EBSOV 30/18 : Mütevelli Heyet Top. Hk. Sayın Üyemiz Vakfımız 2018 yılı Mart Ayı Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı aģağıdaki gündem çerçevesinde, 26 Mart 2018 Pazartesi Günü

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

1) SSGSS Kanununda öngörülen kadın ve erkekler için emeklilik yaşının 2036 yılından başlayarak 65 yaşa yükseltilmesi düzenlemesi aynen korunmuştur.

1) SSGSS Kanununda öngörülen kadın ve erkekler için emeklilik yaşının 2036 yılından başlayarak 65 yaşa yükseltilmesi düzenlemesi aynen korunmuştur. 1 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASINDA DEĞİŞİKLİK ÖNGÖREN YASA TASARISI İLE İLGİLİ EMEK PLATFORMUNUN TALEPLERİ HAKKINDA BAKANLIKTA YAPILAN GÖRÜŞMELERDE KABUL EDİLEN, KISMEN KABUL EDİLEN

Detaylı

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANI (2012-2014) İSTİHDAM-SOSYAL KORUMA İLİŞKİSİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANI (2012-2014) İSTİHDAM-SOSYAL KORUMA İLİŞKİSİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ 1. Sosyal yardımlar hak temelli ve önceden belirlenen objektif kriterlere dayalı olarak sunulacaktır. 1.1 Sosyal Yardımların hak temelli yapılmasına yönelik, Avrupa Birliği ve geliģmiģ OECD ülkelerindeki

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı Silivri Belediye BaĢkanlığı

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Saðlýk emekçilerinin 2 gün süren grevleri baþladý. Ülke genelindeki hastanelerin nereyse tamamýnda hastanede

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

TC. YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Bilkent/ANKARA. 26 Temmuz 2006

TC. YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Bilkent/ANKARA. 26 Temmuz 2006 TTB Merkez Konseyi YÖK Başkanı sayın Erdoğan Teziç ile 26 temmuz çarşamba günü görüştü. Görüşmede TTB Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi 2006 Raporu sunuldu. Yeni tıp fakülteleri açılması, öğrenci sayıları,

Detaylı

ĠġYERĠ EĞĠTĠMĠ PROTOKOLÜ. Taraflar Madde 1 Bu protokol, ile Fırat Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi arasında. /. /20 tarihinde imzalanmıģtır.

ĠġYERĠ EĞĠTĠMĠ PROTOKOLÜ. Taraflar Madde 1 Bu protokol, ile Fırat Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi arasında. /. /20 tarihinde imzalanmıģtır. ĠġYERĠ EĞĠTĠMĠ PROTOKOLÜ Taraflar Madde 1 Bu protokol, ile Fırat Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi arasında. /. /20 tarihinde imzalanmıģtır. Kapsam Madde 2 Bu protokol, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi

Detaylı

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR Ġġ BAġVURU FORMU ĠSHAKOL Boya Sanayi A.ġ. No:.. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız ÖNEMLĠ NOTLAR 1. BaĢvuru formunu kendi el yazınızla ve bütün soruları dikkatli ve eksiksiz olarak doldurup, imzalayınız. ĠĢ

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

9.ULUSLAR ARASI SAĞLIKTA KALİTE, AKREDİTASYON VE HASTA GÜVENLİĞİ KONGRESİ. AĠLE SAĞLIĞI MERKEZLERĠNĠN DEĞĠġEN YAPISI VE VERDĠĞĠ HĠZMETLER

9.ULUSLAR ARASI SAĞLIKTA KALİTE, AKREDİTASYON VE HASTA GÜVENLİĞİ KONGRESİ. AĠLE SAĞLIĞI MERKEZLERĠNĠN DEĞĠġEN YAPISI VE VERDĠĞĠ HĠZMETLER 9.ULUSLAR ARASI SAĞLIKTA KALİTE, AKREDİTASYON VE HASTA GÜVENLİĞİ KONGRESİ AĠLE SAĞLIĞI MERKEZLERĠNĠN DEĞĠġEN YAPISI VE VERDĠĞĠ HĠZMETLER Yıldırım Bayezit DELDAL Antalya, 2015 SUNUM PLANI ASM DEĞİŞEN YAPISI

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU Gönen Sivil Toplum Platformu 6.cı toplantısını 06 Aralık 2018 PerĢembe günü Madeni ĠĢleri Odası BaĢkanı Ġlhan AYDIN moderatörlüğü ve Gönen Ticaret Odası

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

Sağlık Hizmet Sunumu Politikaları (Üniversite Hastaneleri)

Sağlık Hizmet Sunumu Politikaları (Üniversite Hastaneleri) Sağlık Hizmet Sunumu Politikaları (Üniversite Hastaneleri) Prof.Dr. Akın Kaya Ankara Ün. Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı(Satın alma ve Döner sermaye Birim Sorumlusu) Sağlık Hizmeti Sağlık

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

YÖNETMELİK. Siirt Üniversitesinden: SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ YABAN HAYVANLARI KORUMA, REHABĠLĠTASYON UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Siirt Üniversitesinden: SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ YABAN HAYVANLARI KORUMA, REHABĠLĠTASYON UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 2 Şubat 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29255 Siirt Üniversitesinden: YÖNETMELİK SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ YABAN HAYVANLARI KORUMA, REHABĠLĠTASYON UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAġARILI YÖNETĠMDE ĠLETĠġĠM Hastane İletişim Platformu Hastane ĠletiĢim Platformu Nedir? Bu

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir.

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir. 1 MAYIS 2013 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nde Adana Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızla birlikte 1 Mayıs ta alanlarda buluştuk, Uğur Mumcu Meydanı nda yapılan yürüyüşe katıldık. 9

Detaylı

Aile Hekimliği Kanunu

Aile Hekimliği Kanunu Aile Hekimliği Kanunu 24.11.2004 tarihinde 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun yürürlüğe girdi 11.10.2011 tarih ve 663 Sayılı KHK'nin 58. maddesi ile "Aile Hekimliği Kanunu" adını

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14/03/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM Esin ÖZDEMİR Avrupa Birliği Daire Başkanlığı Uzman 15 Ocak 2010, Ankara 1 ĠÇERĠK Türk Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Sorunlar Türkiye de Sanayi/Okul ĠĢbirliği TOBB ve Eğitim Oda

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- Ġlçemize bağlı Kalabak mahallesi 61.65.71.117.125.136.140

Detaylı

HAFTA 8. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĠĞĠ VE AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK

HAFTA 8. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĠĞĠ VE AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĠĞĠ VE AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK HEDEFLER Bu üniteyi çalıģtıktan sonra; Bu konunun sonunda Özel Hastaneler Yönetmeliği nde ve Ayakta

Detaylı

İthal Ucuz Hekim... Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası... Eğitim Hastanelerinde AKP Kadrolaşması...

İthal Ucuz Hekim... Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası... Eğitim Hastanelerinde AKP Kadrolaşması... Eylemi"miz 30 Ocak 2007 günü sağlık kuruluşlarından hizmet almaya çalışacak hastalarımıza karşı değil; hekimlerin özlük haklarını ve halkın sağlık hakkını gözetmeden sağlık ortamını piyasa ve siyasi kadrolaşmaya

Detaylı

Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları Bağlamında Hekimin Etik Sorumluluğu ve Hekim Hakları

Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları Bağlamında Hekimin Etik Sorumluluğu ve Hekim Hakları Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları Bağlamında Hekimin Etik Sorumluluğu ve Hekim Hakları Dr. Orhan Odabaşı Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu Başkanı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistanlık öncesi süreç: İstifa etmiş işsiz hekimler, Pratisyen hekimliğin zorlukları, TUS. Hak talebi,

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013)

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/08/2013 AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2

ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2 ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2 6331 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU NA GÖRE KAYITLAR- KURUM HEKĠMLĠĞĠNDE ĠġYERĠ HEKĠMLĠĞĠ ĠĢçi Sağlığı

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU ÇALIŞMA RAPORU 1-ÖRGÜTLENME KURUMSALLAŞMA 1.1. Yönetim Kurulu, dönem çalışmalarını tüm etkinlik alanını kapsayacak şekilde

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

ĠġVERENLERE ÖNEMLĠ UYARILAR Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNLARI ĠLE GELEN YAPTIRIMLAR

ĠġVERENLERE ÖNEMLĠ UYARILAR Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNLARI ĠLE GELEN YAPTIRIMLAR ĠġVERENLERE ÖNEMLĠ UYARILAR Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNLARI ĠLE GELEN YAPTIRIMLAR Yeni iģ sağlığı ve güvenliği konusundaki yasalar iģverenlere birçok yükümlülükler getirmektedir. Bu yükümlülüklerin yerine

Detaylı

ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru n o 46766/13 Yılser GÜNGÖR ve diğerleri / Türkiye

ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru n o 46766/13 Yılser GÜNGÖR ve diğerleri / Türkiye ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR BaĢvuru n o 46766/13 Yılser GÜNGÖR ve diğerleri / Türkiye T.C. Adalet Bakanlığı, 2013. Bu gayri resmi çeviri, Adalet Bakanlığı, Uluslararası Hukuk ve DıĢ

Detaylı

( d Bendine Göre Müracaat Edecek Sağlık Bakanlığı DıĢındaki Kurumlardan BaĢvuran Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN

( d Bendine Göre Müracaat Edecek Sağlık Bakanlığı DıĢındaki Kurumlardan BaĢvuran Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN ( d Bendine Göre Müracaat Edecek Sağlık Bakanlığı DıĢındaki Kurumlardan BaĢvuran Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN Mersin Ġli Ġlçesi. da Tabip / Uzman Tabip olarak görev

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

Oya BAYINDIR Özkan ALATAġ Sevgi Eskiocak TKBD BaĢkanı TKBD Okulu Sorumlusu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi

Oya BAYINDIR Özkan ALATAġ Sevgi Eskiocak TKBD BaĢkanı TKBD Okulu Sorumlusu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi TÜRK KLĠNĠK BĠYOKĠMYA DERNEĞĠ (TKBD) SÜREKLĠ MESLEKĠ GELĠġĠM OKULU (SMGO) TRAKYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ 22-24 Ekim 2011 EDĠRNE Değerli üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Türkiye nin

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ (TEMMUZ 2014 ) SAMİ AKPINAR UZMAN Evde Sağlık Hizmetinin Sunumu:10.03.2005 Tarih ve 25751 sayılı resmi gazetede yayınlanan usul

Detaylı

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) Düzenleme Tarihi: Bingöl Üniversitesi(BÜ) Ġç Kontrol Sistemi Kurulması çalıģmaları kapsamında, Ġç Kontrol Sistemi Proje Ekibimiz

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 27 Aralık 2012 Oturum No : 31

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 27 Aralık 2012 Oturum No : 31 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 27 Aralık 2012 Oturum No : 31 1- Bursa Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonunun 24.12.2012 tarihli Yeni Kanun Işığında İşyeri

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:*

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:* Sevtap YILDIRIR dryildirir@gmail.com ORCID ID: 0000-0002-0766-178X (505) 799 23 35 1. Doğum Tarihi : 06 / 06 / 1969 2. Unvanı : Pratisyen Hekim 3. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 4. Çalıştığı Kurum : İstanbul

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU 2012 ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye

Detaylı

Madde 1 - Bu Yönetmelik, iģyerlerinde sağlık ve güvenlik Ģartlarının iyileģtirilmesi için alınacak önlemleri belirler.

Madde 1 - Bu Yönetmelik, iģyerlerinde sağlık ve güvenlik Ģartlarının iyileģtirilmesi için alınacak önlemleri belirler. Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ YÖNETMELĠĞĠ Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ YÖNETMELĠĞĠ Resmi Gazete Tarihi: 09/12/2003 Resmi Gazete Sayısı: 25311 ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

Adı Soyadı Ünvanı. : Fatma Figen Uğurlu : Uzman Hemşire

Adı Soyadı Ünvanı. : Fatma Figen Uğurlu : Uzman Hemşire Adı Soyadı Ünvanı : Fatma Figen Uğurlu : Uzman Hemşire Doğum Tarihi : 08-09-1963 Doğum Yeri : Ankara Uyruğu : T.C. Medeni Durumu : Evli Yabancı Dili : İngilizce İş telefonu : 0212 660 11 25 / 27618 İş

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığının 16 Mayıs 2004

Detaylı

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2011 YILI FAALİYET RAPORU

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2011 YILI FAALİYET RAPORU EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 23/05/2010 tarihinde Odamızın 20. Olağan Seçimli Genel Kurulu na göre; oluşturulan Yönetim Kurulumuz, 26/05/2010 tarihinde görev dağılımı yaparak, Enver

Detaylı

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17 TTB Merkez Konseyi ve Ankara Tabip Odası, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi nde yaşanan yenidoğan kayıplarına ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi. TTB ve ATO tarafından oluşturulan Bilimsel Kurul un

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU 1-05/01/2013 tarihinde, Sakarya SMMM Odasının yeni edindiği bina açılışına Yönetim Kurulu olarak iştirak edildi. 2-29/01/2013 tarihinde, Bilecik SGK İl Müdürü

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/03/2012-31/03/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/03/2012-31/03/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/04/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/03/2012-31/03/2012) İÇİNDEKİLER 1- SORU ÖNERGELERĠ... 3 1.1- BAKANLIĞIMIZA YÖNELTĠLEN... 3 1.1.1- Ankara Milletvekili

Detaylı

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus/Gülek Mahallesinde vatandaşlarla bir

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı.

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 4 MART 2014 Çukurova Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ecz. Eda KUMCU ve Yardımcı Doç.Dr. Sinem BÜYÜKNACAR Yönetim

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

Kanun Tasarısının Metni

Kanun Tasarısının Metni Kanun Tasarısının Metni Kanun Numarası 5433 Başlığı Kabul Tarihi 30/11/2005 Dönemi ve Yasama Yılı KAMU MALÎ YÖNETĠMĠ VE KONTROL KANUNU ĠLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI

Detaylı

Elektronik Dönüşüm Uygulamaları

Elektronik Dönüşüm Uygulamaları Elektronik Dönüşüm Uygulamaları Orhan KABASOLUK LUCA BÖLGE TEMSİLCİSİ Ayhan AKGÖZ İŞNET SATIŞ MÜDÜRÜ Yeni Haberler Düzenlemeler - Otomatik Katılım Sistemi BES Yeni Haberler Düzenlemeler - Otomatik Katılım

Detaylı

AV. VEDAT CANBOLAT AV. ELİF CANBOLAT GÖKTEPE

AV. VEDAT CANBOLAT AV. ELİF CANBOLAT GÖKTEPE AV. VEDAT CANBOLAT AV. ELİF CANBOLAT TIBBİ MÜDAHALEDE KÖTÜ UYGULAMA Tıbbi müdahale; tıp mesleğini icraya yetkili bir kişi tarafından, doğrudan veya dolaylı olsa da tedavi amacına yönelik olarak gerçekleştirilen

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 07-08 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 07 08 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE

AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE Başkan, Nebojša Vučinić, Yargıçlar, Paul Lemmens, Egidijus Kūris, ve Bölüm Yazı

Detaylı

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar.

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 5 MART 2013 Yönetim Kurulumuz Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

Ek Ödeme Uygulama Deneyimi

Ek Ödeme Uygulama Deneyimi AĠBÜ TIP FAKÜLTESĠ VE SAĞLIK ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ Ek Ödeme Uygulama Deneyimi PROF. DR. HAYRETTĠN ÖZTÜRK ÇOCUK CERRAHĠSĠ VE ÇOCUK ÜROLOJĠSĠ UZMANI BAġHEKĠM AĠBÜ TIP FAKÜLTESĠ VE SAĞLIK ARAġTIRMA

Detaylı