TÜRKİYE DE ÇOK SESLİMÜZİK. Kazım ÇAPACI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE DE ÇOK SESLİMÜZİK. Kazım ÇAPACI"

Transkript

1 TÜRKİYE DE ÇOK SESLİMÜZİK Kazım ÇAPACI

2 TÜRKİYE DE ÇAĞDAŞ MÜZİĞİN GELİŞİMİ VE ÖZELLİKLERİ XVII. ve XVIII. yüzyıllarda Avrupa nın ilgisini çeken ve etkileri klasik bestecilerin eserlerine yeni bir renk ve anlatım ögesi olarak giren Mehter, Yeniçeri Ocağı nın kaldırılmasıyla yerini bandoya bırakmıştır. Batılı anlamda askerî müzik topluluğu olan bandoyu 1826 da İtalyan besteci Giuseppe Donizetti ( ) kurmuştur. Ülkemizde Batı tekniğinin uygulandığı ilk eğitim kurumu, Muzika-i Hümayun adını alan Saray Bandosu dur. Muzıka-i Hümayun, Cumhuriyet in ilanından sonra Riyaset-i Cumhur Musikî Heyeti adını almıştır. Riyaset-i Cumhur Musikî Topluluğu 1932 yılında Millî Eğitim Bakanlığı na bağlanmış ve topluluğun adı Atatürk tarafından Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası olarak değiştirilmiştir yılında Atatürk ün önderliğinde Musikî Muallim Mektebi açılmıştır yılında besteci, usta çalgıcı ve müzik eğitimcisi yetiştirmek üzere yurt dışında öğrenim görecek gençler için yarışmalı sınav açılmış ve daha sonra Türk Beşleri adını alacak yetenekli gençlerimiz Avrupa ya gönderilmiştir yılında İstanbul da Darülelhan (melodiler evi) adıyla açılan konservatuvar, Batı Müziği eğitimi veren Belediye Konservatuvarı na dönüştürülmüştür.

3 TÜRKİYE DE ÇAĞDAŞ MÜZİĞİN GELİŞİMİ VE ÖZELLİKLERİ Ülkemizdeki çok sesli müziğin gelişimi, 1934 yılında kurulan Ulusal Müzik ve Temsil Akademisinin kurulması ve Alman Besteci Paul Hindemith in, Türkiye de müzik yaşamının örgütlenerek düzenlenmesinde danışman olarak görevlendirilmesiyle devam eder. Daha sonra 1935 yılında Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde Güzel Sanatlar Müdürlüğü, 1936 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı kurulmuştur. Konservatuvarın temelini oluşturan Musikî Muallim Mektebi 1937 de Gazi Terbiye Enstitüsü ne bağlanmış ve yöneticiliğine Alman müzik eğitimcisi Eduard Zuckmayer getirilmiştir de Askerî Mızıka Okulu açılmıştır. Ünlü Macar besteci Bela Bartok,1936 da Türkiye ye gelerek yerel müziklerin değerlendirilmesi ve derleme çalışmalarının başlatılması konusunda konferanslar vermiş ve 1938 de Ankara Devlet Konservatuvarı nda Türk Halk Ezgileri Arşivi kurulmuştur.

4 TÜRKİYE DE ÇAĞDAŞ MÜZİĞİN GELİŞİMİ VE ÖZELLİKLERİ Çağdaş çok sesli müziğin gelişimi çeşitli kurumlarda başlayan müzik eğitimi, çok sesli koroların kurulması, yeni kurulan opera ve baleler, konservatuvarlarla devam etmiştir yılında devlet yasasıyla üstün yetenekli öğrencilerden İdil Biret ve Suna Kan müzik eğitimi almak üzere yurt dışına gönderilmişlerdir. Çok sesli müziğin yaygınlaşmasında en etkili kurumlardan biri de radyo olmuştur. Ankara Radyosu bünyesinde kurulan, Radyo Senfoni Orkestrası, Radyo Oda Müziği Orkestrası, Mandolin Orkestrası, Madrigal Korosu, Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu, gençlik ve çocuk korolarıyla çok sesli müzik yaşamını desteklemiştir. Çok sesli müzik bugün ülkemizde birçok şehirde kurulan senfoni orkestraları, opera ve baleler, devlet koroları, konservatuvarlar, güzel sanatlar liseleriyle, çeşitli uluslararası müzik festivalleriyle, çok sesli müzik Türk toplumunun kültür hayatındaki varlığını sürdürmektedir.

5 TÜRK BEŞLERİ Cumhuriyet in kurulduğu 1923 yılından sonra ulusalcı kültür ve eğitim politikalarının sonucunda birçok yetenekli müzisyen yurt dışına gönderilmiştir. Türk Müziğinin evrensel düzeye ulaşmasını amaçlayan bu hareketin içerisinde yer alan Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Hasan Ferit Alnar ve Necil Kazım Akses daha sonra Türk Beşleri olarak anılırlar. Türk Beşleri özellikle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş döneminde eserleriyle kendilerinden söz ettirmiş bu beş Klasik Batı Müziği bestecisini bir arada tarif etmek için kullanılan uluslararası bir deyimdir. Türk müziği için çok önemlidirler. Hepsinin ortak amaçları; Batı Müziği yapısı içinde Klasik Türk müziği ve Türk Halk Müziğinin renklerini kullanmaktır.

6 TÜRK BEŞLERİ Hepsinin ortak özelliği 1900 lerin başında doğmuş olmalarıdır ve Atatürk'ün eğitim için yurtdışına gönderdiği sanatçılardır. Farklı ailelerde, farklı kültürlerde ve farklı ortamlarda yetiştirildiler. Doğdukları dönem Osmanlı da padişahlık dönemiydi. Cumhuriyetin ilanı ve tekkelerin kapatılmasıyla birlikte, Türk müziği yapılmak istendi. Bu beş kişi devlet tarafından eğitim için yurtdışına gönderildi ve gelip Türk halk şarkılarını yeniden yorumladılar. Bu konuda bu uygulamayı daha önce yapan Rusya, Macaristan ve İspanya örnek alındı.

7 CEMAL REŞİT REY 25 Ekim 1904, Kudüs 7 Ekim 1985, İstanbul. Cemal Reşit Rey, Türk Beşleri nin en yaşlı üyesidir. Yurt dışında eğitim görmüştür. Besteci ve piyanist olmasının yanında eğitimcilik, orkestra yöneticiliği yapmıştır. Eserlerinden bazıları, Cumhuriyet in Onuncu Yıl Marşı, Lüküs Hayat Opereti, Enstantaneler dir. Cemal Reşit Rey sarayla yakın ilişkileri olan, son Osmanlı ailelerinden birinin oğluydu. 25 Eylül 1904'te Kudüs'te doğdu. Babası Ahmet Reşit Rey, o dönemde Kudüs'e mutasarrıf olarak atanmıştı. Cemal Reşit'in müziğe yeteneği o yıllarda ortaya çıktı. Diğer çocuklar sokakta oynarken o bulduğu bir akordeonu çalmaya ve ondan çıkan sesleri taklit etmeye çalışıyordu. Beş yaşındayken ailece İstanbul'a geldiler. Burada bir yandan ilkokula giderken, bir yandan da piyano çalışmaya başlar. Galatasaray Lisesi'nde okumaya başladığı yıllarda babasının politik durumu nedeniyle 1913 yılında zorunlu olarak Paris'e taşınırlar.

8 CEMAL REŞİT REY Burada, özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Raymond Poincaré aileye sahip çıkar. Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasına çok az zaman vardır ve Cemal Reşit Bey ve ailesi dünyanın kültür başkenti Paris'te yaşamaya başlarlar. Cemal Reşit Bey daha çocuk yaşlarında Gustav Mahler'i orkestra yönetirken görecek, konservatuvarda onu müdür ve ünlü besteci Gabriel Faure dinleyecektir. Faure onu dinledikten sonra ünlü pedagog Marguerite Long'a telefon açar ve "Madam size bir Türk çocuğu gönderiyorum ve hiçbir şey söylemiyorum, kendiniz göreceksiniz" der. Sonra babasına dönerek "Oğlunuz hayatta müzikten başka hiçbir şey yapamaz" diye onun müzik dehasını hemen keşfeder. Claude Debussy'nin öğrencisi, Maurice Ravel'in en yakın dostlarından ve eserlerini en iyi yorumlayan piyanistlerden biri olan Marguerite Long, 19 yaşına kadar hiç para almadan Cemal Reşit'in eğitimi ile yakından ilgilenecektir.

9 CEMAL REŞİT REY Cemal Reşit Bey ve ailesi, savaş başlayınca Paris'te uzun süre kalamazlar. Cenevre'ye yerleşirler. Cemal Reşit eğitimine burada Cenevre Konservatuvarı'nda devam ederken, normal lise eğitimini de sürdürür. Konservatuvarın ustalık sınıfına kadar yükselir ancak 1919'da babası dahiliye nazırlığına atanınca İstanbul'a gelirler. Baba oğlunu hemen İstanbul'da bir piyano öğretmenine götürür. Ancak çocuğun piyano bilgisi öğretmeninkinden fazladır. Cemal Reşit bu kez tek başına Paris'e eğitime gönderilecek, tekrar Marguerite Long'la çalışmaya başlayacaktır. Konservatuvarda Gabriel Faure'den müzik estetiği dersleri alır. Besteci, piyanist ve orkestra şefliği üzerinde eğitim görür. Daha okul yıllarında besteleriyle ilgi çekmeye başlar.

10 Cumhuriyet in 10. yıl kutlamaları için 1933'de bir marş yarışması düzenlenir. Cemal Reşit Rey, güftesi Behçet Kemal Çağlar ve Faruk Nafiz Çamlıbel'e ait olan şiir üzerine bir beste yapmaya karar verir. Uzun süre uğraşıp, herkesin coşku ile birlikte söyleyeceği bir marş oluşturmaya çalışır. Ancak ağabeyi Ekrem Reşit'e yaptığı çalışmayı bir türlü beğendiremez. Sonunda Cemal Bey'in aklına mehter ritmi gelir ve besteyi yapar. Herkesin rahatlıkla söyleyebileceği bir eser çıkar ortaya. Ankara'da eseri piyanoda çalarak kendi seslendirir. Marşı degerlendirecek olan heyetin içinde bulunan Cemal Bey'in "Cumhuriyet" sözcüğünde majörden minöre geçtiğini bunu da cumhuriyeti küçük düşürmek için yaptığını iddia eder ancak Cemal Reşit şu örnekle durumu kurtarır: "Minör küçük anlamına gelir ama müzikte bu anlamda kullanılmaz. Beethoven'in Napoleon'un kahramanlıkları için yazdığı Eroica'nın ikinci bölümü de do minör tonundadır." Jüride bulunan bir başkası ise bir kahramanlık öyküsü olan Marseillaise'in de minör tonundan olduğunu söyleyince durum tatlıya bağlanır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. Yıl Marşı böylece ortaya çıkmış olur. CEMAL REŞİT REY - Onuncu Yıl Marşı -

11 Cemal Reşit Rey, operet yazmaktan ve ağabeyi ile sahne sanatçıları ile birlikte yaşanan anılardan her zaman en sıcak biçimde söz etmişti: "Zerafet, incelik, nükte, hoşgörü... Bir sırada elli kişi oturmuş ve elli kişi de gülüyorsa bu bir sosyal hadisedir. Operet bestelediğim yıllar hayatımın en zevkli, en neşeli yıllarıdır. Sahne sanatçıları ile kısa sürede kaynaşmıştık. Onlarla konakta buluşur, şarkılar söyler çalışırdık. rahmetli biraderimin ölümü ile operet devri benim için kapanmış oldu." Cemal Reşit Rey, yılları arasında ağabeyi Ekrem Reşit Rey'le birlikte operet ve revü müzikleri besteler. Cemal Reşit Bey, bir yandan ciddi klasik eserlerini yazarken, ağabeyi ile birlikte Viyana, Paris havasını İstanbul'da yaşatmaya çalışmakta, sahneye konulan her oyun İstanbul'da büyük sükse yapmaktadır. Cemal Reşit Rey'in bu popüler çalışmaları kimi klasik müzik sanatçısı tarafından onun zamanını boşa harcaması olarak görülmesine rağmen, Cemal Bey bu çalışmaları hiçbir zaman küçümsememiş, sanat ve eğlenceyi düzeyli biçimde bir araya getiren operet ve revülerinden hep sevgi ile söz etmiştir. CEMAL REŞİT REY - operetleri -

12 Rey Kardeşler'in ilk operet çalışmasını dönemin Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Muhsin Ertuğrul ve İstanbul Valisi Muhittin Üstündağ talep eder. Üç Saat Opereti bu istek üzerine yazılır. Beş ay süreyle kapalı gişe oynayınca, Muhsin Ertuğrul gelecek sezon için onlardan yeni bir müzikal talebinde bulunur. İkinci operet Lüküs Hayat olur. Rey Kardeşler'in yazdıkları operetler içinde en beğenileni her zaman Lüküs Hayat olmuştur. Üçüncü yıl için yazılan operet Deli Dolu olur. Deli Dolu'da ana fikir iki yüzlülüktür. Eserde orkestrayı dönüşümlü olarak Hasan Ferit Alnar ve Cemal Reşit Rey yönetirler. sahnede kullanılan karikatürler Cemal Nadir tarafından çizilir. Deli Dolu'nun ilk orkestrası mali sıkıntılar dolayısıyla 10 kişiliktir. 1979'da İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenirken Cemal Bey, orkestrayı yetmiş kişiye çıkartır. 1937'de Hava Civa yazılır. Eserin ilk temsili 1943 yılında Avni Dilligil yönetiminde Ses Operet ve Tiyatrosu'nda yapılır. Ancak savaş yılları ekonomik krizi de beraberinde getirmiş ve eser daha küçük bütçeli olarak sahneye konulmuştur. Eserin baş kadın oyuncusu Semiha Berksoy'dur. CEMAL REŞİT REY - operetleri -

13 Rey Kardeşler'in bu operetlerin dışında revü çalışmalarıda vardır. Adalar, Alabanda ve Aldırma. Bunlardan Alabanda'da Safiye Ayla oynamıştır. Cemal Reşit Rey'in ağabeyinin ölümünden sonra operet çalışmaları biter. Ailede birbirinin arkasına gelen ölümler ve maddi sıkıntılar sonucu satılan konaktan kalan para ile taşındığı Serencebey'deki küçük apartman dairesindeki yalnız yaşam, yaşlılık dönemindeki Cemal Reşit Rey'i sanat dünyasından da uzaklaştırmıştır. 60'lı yılların sonlarında Haldun Dormen onu ziyarete gider ve birlikte yeni bir operet çalışması yapmalarını önerir. Ağabeyinin ölümünden sonra operetlere veda eden Cemal Bey, şarkı sözleri için Erol Günaydın'la çalışmaya razı olur. Yaygara 70 isimli oyun büyük bir başarı kazanır. Ardından aynı ekiple Uy Balon Dünya isimli yeni bir çalışma daha yapılır ancak çok başarılı olmaz yılında son opereti olan Bir İstanbul Masalı'nı besteler. CEMAL REŞİT REY - operetleri -

14 CEMAL REŞİT REY - son yılları 'te Lüküs Hayat 51 yıl aradan sonra yine aynı sahnede İstanbul Şehir Tiyatrosu 'nda sahnelenecektir. Cemal Bey, gala gecesi için özel olarak hastaneden çıkarılır ve Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu 'na getirilir. Eser yıllar sonra yine büyük bir başarı kazanmıştır. Haldun Dormen ve Gencay Gürün onu alkışlar arasında sahneye çıkarırlar. Anlatılmaz derecede mutludur. Seyirci onu dakikalarca ayakta alkışlar. Bu onun son sahneye çıkışı olacaktır. Ertesi gün tekrar hastaneye yatırılır ve buradan ikinci çıkışında Edirnekapı'daki aile mezarlığına defnedilecektir.

15 Operaları Faire Sans Dire, tek perde. Libretto: Ekrem Reşit Rey (Alfred De Musset ten yararlanılarak) Yarın Marek, üç perde, dört tablo. Libretto: Xavier Fromentin Sultan Cem, beş perde, on iki sahne. Libretto: Ekrem Reşir Rey (Roussel Despierre nin senaryosuna göre) Zeybek, üç perde. Libretto: Ekrem Reşit Rey Köyde bir facia, tek perde. Libretto: Ekrem Reşit Rey Çelebi, dört perde. Libretto: Ekrem Reşit Rey Orkestrasyonunun tamamlanması Operet ve Müzikalleri La Petit Chaperon Rouge, iki sahne, Üç saat, üç perde, Lüküs hayat, üç perde, Deli dolu, üç perde, Saz Caz, üç perde, Maskara, üç perde, Hava Cıva, üç perde, Yaygara 70, Uy balon dünya, Bir İstanbul masalı, Cemal Reşit Rey in ayrıca üç müzikal komedisi (revü sü) vardır Adalar revüsü, Alabanda, Aldırma, CEMAL REŞİT REY - eserleri -

16 Orkestra Yapıtları Bebek Efsanesi (Senfonik Şiir), 1928, Karagöz (Senfonik Şiir), Enstantaneler (Senfonik İzlenimler), Scéne Turques (Halk Dansları Üzerine) dört parça, Paysages de Soleil (Senfonik İzlenimler), Inıtation (Senfonik Şiir), Senfoni No:1, L appel (Senfonik Şiir), Fatih (Senfonik Şiir), Katibim (Piyano ve orkestra çeşitlemeler), Senfonik Konçerto (İkili Orkestra için), Senfoni No:2, Türkiye (Senfonik Rapsodiler). 50. Yıla Giriş (Senfonik Bölüm), Konçertoları Konçerto Kromatik (Piyano ve Orkestra için), Keman Konçertosu, Piyano Konçertosu, Gitar Konçertosu, Konçertant Parçaları Introduction and Dance (Viyolonsel ve Orkestra için), Konçertant Parçalar (Viyolonsel ve Orkestra için), Andante ve Allegro (Keman ve Yaylılar Orkestrası için), CEMAL REŞİT REY - eserleri -

17 Oda Müzikleri Sonat (İki Piyano için), Kentet (Beş Üflemeli Çalgı için), Ondes Martenot ve Yaylı Çalgılar için Poem, Yaylı Çalgılar Kuarteti, Kısa Parça (Keman ve Piyano için), Kuartet (Piyano ve Yaylılar için), Sextour (Tenor, Piyano ve Yaylılar Dörtlüsü için), Colloqye Instrumental, Prelüd ve Füg (İki Piyano için), Şan ve Orkestra Eserleri Anadolu Türküleri (Dört Parça), İki Anadolu Türküsü, Mystique (Mevlana nın Mesnevi Mukaddimesi), Üç Anadolu Türküsü, Vokal Fantezi, Şan ve Piyano Eserleri Je Me Demande (şiir: Ekrem Reşit Rey), Üç Melodi (Paris te Fromont Yayınevince basılmıştır), Initiales sur un Banc (şiir: Ekrem Reşit Rey), Chanson du Printemps (şiir: Ekrem Reşit Rey), Au Jardin (şiir: Philoxene Boyer), L Offrande Lyrique (sekiz ezgi), Nocturne (şiir: Ekrem Reşit Rey), Anadolu Türküsü (Paris te Heugel Yayınevince yayınlandı), Vatan (Hulusi Öktem in Mekteplerde Musıki adlı kitabında yayınlanmıştır, Dört Melodi (şiirler: Baki Süha Ediboğlu), CEMAL REŞİT REY - eserleri -

18 Koro Eserleri Anadolu Halk Türküleri (dört sesli koro için), İki Parça (eşliksiz kadın korosu için Yunus Emre nin şiirleri üzerine, On Halk Türküsü (dört sesli koro ve piyano için), Marşları 10. Yıl Marşı (piyano ve şan; bando için düzenlemeleri yapılmıştır), Denizciler Marşı (şan ve piyano için; bando düzenlemeleri yapılmıştır), Yedek Subay Marşı (piyano ve bando düzenlemesi yapılmıştır), Yıl Marşı, Piyano Yapıtları Scénes Turques, Anadolu Türküleri üzerine 6 parça (Heugel yayınevi, Paris), Paysages de Soleil (Anadolu Halk Dansları üzerine 6 parça), Sonat, Pelerinages Dans la Ville Qui N est Plus que Souvenir (Ankara Devlet Konservatuarı Yayını), Fantezi, İki Parça, On Halk Şarkısı (koro şarkılarının piyano uyarlaması, Ankara Devlet Konservatuarı Yayını), Sahne Müzikleri Özyurt, Macbeth, 1934 Kral Lear, Hamlet, Benli Hürmüz, CEMAL REŞİT REY - eserleri -

19 CEMAL REŞİT REY Ödülleri Cenevre Konservatuarı Solfej Birincilik Ödülü ( ) Cenevre Konservatuarı Piyano Birincilik Ödülü ( ) Cenevre Konservatuarı Erkek Birincilik Ödülü ( ) Cenevre Konservatuarı parnak Birincilik Ödülü ( ) İspanyol Hükümeti nin Alfonso X el Sabio Nişanı (1953) İtalyan Hükümeti nin Stella della Solidarietà Italiana Nişanı (1957) Fransız Hükümeti nin Chevalier de la Legion d Honneur payesi Fransız Hükümeti nin Officier de la Legion d Honneur payesi TİSAV Elli Yıl Sahnede Kalanlar Ödülü (1980) İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Osman Hamdi Ödülü (1981) Atatürk Sanat Armağanı (1981) Devlet Sanatçısı Ünvanı (1981) Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Profesörü (1984) Sevda-Cenap And Vakfı Altın Onur Madalyası (1985) İsmini taşıyan yapılar Cemal Reşit Rey Konser Salonu Cemal Reşit Rey İlkokulu Cemal Reşit Rey Guzel Sanatlar Lisesi

20 ULVİ CEMAL ERKİN 14 Mart 1909, İstanbul 15 Eylül Türk çağdaş müzik bestecisi ve müzik öğretmeni. Ulvi Cemal Erkin, 1925 yılında kazandığı devlet bursuyla yurt dışında eğitim almıştır. Birinci kuşak Çağdaş Türk Müziği bestecileri arasında yer akan Erkin, opera dışında hemen hemen tüm formlarda yapıtlar vermiş verimli bir bestecidir. Besteci ve piyanist olmasının yanında çeşitli kurumlarda öğretmenlik yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti nin ilk yıllarında açılan müzik kurumlarında yöneticilik yaparak «müzik devrimi» nin sevilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda öncülük etmiştir yılında devlet sanatçısı unvanı ile onurlandırılmıştır. Tüm eserleri seslendirilmiş tek Türk bestecisidir. Eserlerinden en önemlileri; Köçekçe Süiti, şan ve orkestra için Bülbül ve Ayın On Dördü ve Beş Damla adlı piyano eseridir.

21 ULVİ CEMAL ERKİN 1906 yılında İstanbul da dünyaya geldi. Babası, üst düzey bir bürokrat olan Mehmed Cemil Bey, annesi Nesibe Hanım dır. Diplomat Feridun Cemal Bey (Erkin) in kardeşidir. Yedi yaşındayken babasını kaybetti. Dedesi Abdullah Behçet Bey in evinde büyüdü. İlk müzik derslerini piyano çalan annesinden aldı. Piyano derslerine önce Mercenier adlı bir Fransız öğretmenden, daha sonra İstanbul da tanınmış bir öğretmen olan piyanist Adinolfi den dersler alarak devam etti; bir yandan da Galatasaray Lisesi nde eğitimini sürdürdü. Milli Eğitim Bakanlığı nın yurtdışında müzik öğrenimi görecek gençleri seçmek için açtığı sınavı kazanarak 1925 yılında Paris e gönderildi. Paris Konservatuarı nda Jean Batalla, Isidor Philipp ve Camile Decreus ile piyano, Jean Galon ile armoni, Noel Galon ile kontrpuan çalıştı; daha sonra Ecole Normale de Musique de, Jean Galon ve Nadi Boulanger dan kompozisyon dersleri aldı.

22 ULVİ CEMAL ERKİN Beş yıllık öğrenimini Paris Konservatuarı ile Ecole Normale de başarıyla tamamlayan genç sanatçı, 1930 yılında yurda dönerek Ankara Musiki Muallim Mektebi nde öğretmenliğe atandı. Çeşitli Avrupa kentlerinde öğrenimini tamamladıktan sonra yurda dönüp Ankara Musiki Muallim Mektebi kadrosuna katılan Ekrem Zeki Ün, Hasan Ferit Alnar, Ahmet Adnan Saygun, Necil Kazım Akses ile birlikte müzik tarihinde Türk Beşleri olarak anılan grubun bir üyesi kabul edildi. Paris te başladığı İki Dans adlı orkestra yapıtını Ankara da bitiren bestecinin bu ilk yaratısının dünya prömiyeri, 6 Mart 1931 yılında Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası tarafından gerçekleştirildi yılında piyanist ve piyano öğretmeni Ferhunde Remzi Hanım ile evlenen Ulvi Cemal Bey'in bu evlilikten Sevin (1937) ve İçten (1941) adında kızları oldu.

23 ULVİ CEMAL ERKİN 1936 yılında Ankara Devlet Konservatuarı nın kurulması üzerine bu kurumun piyano bölüm başkanlığını üstlendi yılları arasında konservatuarın müdürlüğünü üstlendi. Hayatının sonuna kadar bu kurumda piyano öğretmeni ve piyano bölüm şefi olarak görevine devam etti; bir yandan da bestecilik, orkestra şefliği yaptı. Türk Beşlerinin diğer üyeleri gibi eserlerinde halk müziği ezgilerinden yararlanan besteci, 1937 ve 1938 yıllarında yapılan birinci ve ikinci derleme gezilerine katıldı. Birinci gezide Sivas, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerinde; ikinci gezide Malatya, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep, Maraş ve Adana illerinde eser derleme çalışmalarına katıldı. Besteci arkadaşı Necil Kazım Akses le birlikte Carmen, Aida, Fidelio gibi çok sayıda önemli opera yapıtını Türkçe ye kazandırarak opera repertuarımıza armağan etti ve sahnelenmesini sağladı.

24 ULVİ CEMAL ERKİN 1943 yılında Cumhuriyet Halk Partisi nin açtığı beste yarışmasına Köçekçe ve Piyano Konçertosu ile katıldı. Piyano Konçertosu ödüle layık görüldü; Ahmet Adnan Saygun ve Hasan Ferit Alnar ile birlikte yarışmanın büyük ödülünün sahibi oldu. Bu eser, aynı yıl 11 Mart günü Riyaset-i Cumhur Orkestrası tarafından eşi Ferhunde Erkin solistliğinde seslendirildikten sonra 8 Ekim 1943 te bombardıman altındaki Berlin de yine Ferhunde Erkin in solistliğinde Berlin Şehir Orkestrası tarafından seslendirildi. Sanat yaşamındaki başarıları nedeniyle Fransız ve İtalyan devletlerinin onur ve liyakat nişanları ile ödüllendirilen Erkin, 1971 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından devlet sanatçısı ünvanı ile onurlandırıldı.

25 ULVİ CEMAL ERKİN 15 Eylül 1972'de, altmışbeş yaşında iken Ankara da yaşamını yitirdi. Karşıyaka Mezarlığı na defnedildi. Ölümünden sonra sanatçı anısına 1985 yılında pul basıldı yılında Çağdaş Türk müziğinin yaratılmasına zengin esin gücüyle olağanüstü katkılarından, gelecek kuşaklara aktardığı üstün eserlerinden ve yetiştirdiği değerli öğrencilerinden ötürü Sevda - Cenap And Müzik Vakfı onur ödülü altın madalyası verildi.

26 İlk yapıtlarında geç romantizm ve izlenimcilikten yola çıkan Ulvi Cemal Erkin, kısa sürede geleneksel Türk müziğinin, özellikle halk müziğinin makamsal ve ritmik gereçlerini başarıyla kullanmaya başladı; bilinçle eğildiği bu gerecin renkleriyle ulusal bireşime ulaştı. Besteci İlhan Usmanbaş Beşler in kişiliğinde Erkin in bu dönemini şöyle değerlendirir : Birinci kuşak Türk Bestecileri, 1930 larda ilk yapıtlarını verdikleri zaman, bugün insanı hayrete düşüren bir şey daha var; o da sanki Türkiye de yüzyıllardan beri Avrupa müziği yapılıyormuş gibi yeni bir müzik diline oturmuş olmaları. Mesela Erkin in Beş Damla adlı piyano parçaları 1931 tarihini taşır; yani henüz öğrenciliğini bitirip Türkiye ye dönmüş genç bir besteci, birden bire o güne kadar Türkiye de nasıl bir müzik yapılması gerektiğini en açık bir dille ortaya koymuştur. Bu çizgi, yaratılarının son döneminde doğal olarak yeni müzik tekniklerine eğilim göstermiş, sonuçta besteci, çağımıza uzanan bütün müzik tekniklerini kırk yıllık sanatsal yaşamına sığdırmayı başarmıştır. Ulvi Cemal Erkin in yapıtlarının seslendirme üzerindeki tüm telif hakları SACEM e aittir. ULVİ CEMAL ERKİN - eserleri hakkında -

27 ULVİ CEMAL ERKİN - ödüller ve nişanlar Fransız Milli Eğitim Bakanlığı Palm Academique Nişanı, 1959 Fransa Legion d'honneur Chevalier (şövalye) nişanı 1963 İtalyan Cumhuriyeti Liyakat Nişanı Fransa Legion d honneur Officier (subay) nişanı 1971 Türkiye Cumhuriyeti devlet sanatçısı ünvanı 1991 Sevda - Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü altın madalyası PTT, 1985 yılında besteci adına bir pul çıkartmıştır.

28 ULVİ CEMAL ERKİN - eserleri - Şan ve Orkestra için Bülbül ve Ayın Ondördü, soprano ve küçük orkestra için, 1932 Yedi Halk Türküsü, basbariton ve orkestra için, 1939 Dizinin dört parçasının orkestra tarafından seslendirilişi: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef: Hikmet Şimşek, bas: Ayhan Baran (bas), 15 Aralık 1972 Türkülerin tamamının ilk seslendirilişi: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef: Tadeusz Strugala, bas: Ayhan Baran, 6 Ocak 1978 Konservatuvar Marşı, Necil Kazım Akses ile müştereken bestelenmiştir, 1940 Şan ve Piyano için 6 Halk Türküsü, Ses ve piyano için, 1936 Koro Eserleri İki Sesli Halk Şarkıları, iki sesli koro için 12 parça, Halk Türküsü, karma koro için, Halk Türküsü, karma koro için, 1963

29 Orkestra Eserleri İki Dans, büyük orkestra için, 1930 İlk seslendirilişi: Riyaset-i Cumhur Musiki Heyeti, Şef: Zeki Üngör, Musiki Muallim Mektebi Salonu, Ankara, 6 Mart 1931 Konçertino, piyano ve orkestra için, 1932 Orkestra eşliğiyle ilk seslendirilişi: Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası, solist: Ferhunde Erkin, şef: Ulvi Cemal Erkin, 11 Mayıs Bayram, büyük orkestra için, 1934 İlk seslendirilişi: Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası, şef: Ulvi Cemal Erkin, Ankara, 11 Mayıs Piyano Konçertosu, piyano ve orkestra için, 1942 (Ferhunde Erkin e adanmıştır) İlk seslendirilişi: Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası, şef: Dr. Ernst Praetorius, piyano: Ferhunde Erkin, Ankara Radyoevi, 11 Mart 1943 Köçekçe, orkestra için dans rapsodisi, 1943 (Vedat Nedim Tör e adanmıştır) İlk seslendirilişi: Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası, şef: Dr. Ernst Praetorius, Ankara Radyoevi, 1 Şubat Senfoni, orkestra için, İlk seslendirilişi: Cumhurbaşkanlığı Filarmoni Orkestrası, şef: Ulvi Cemal Erkin, Ankara Devlet Konservatuarı Salonu, 20 Nisan 1946 Keman Konçertosu, keman ve orkestra için, İlk seslendirilişi:ankara Opera Evi'nin açılış töreni, Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası, Solist: Lico Amar (keman), Ankara, 2 Nisan Senfoni, orkestra için, (taslak), 1958 (orkestrasyonun tamamlanışı) İlk seslendirilişi: Münih Filarmoni Orkestrası, şef: Karl Oehring, Almanya, 2 Temmuz Senfoni Konçertant, piyano ve orkestra için, 1966 İlk seslendirilişi: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef: Prof. Gotthold Ephraim Lessing, piyano: Verda Erman, "1. Çağdaş Türk Müziği Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 10 Kasım Senfonik Bölüm, büyük orkestra için, İlk seslendirilişi: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef: Jean Perisson, Ankara, 8 Ekim 1976 ULVİ CEMAL ERKİN - eserleri -

30 Oda müzikleri Yaylılar Dörtlüsü, iki keman, Viyola ve Viyolensel için, İlk seslendirme: Adolf Winkler (keman), Enver Kapelman (keman), İzzet Nezih Albayrak (viyola), David Zirkin (viyolonsel), Ankara Radyoevi, 1936; İlk kez halk önünde çalınma: aynı kadro, Ankara Devlet Konservatuarı Konser Salonu, Nisan Piyanolu Beşli, piyano, iki keman, viyola ve viyolensel için, 1943 İlk seslendirme: Ankara Radyosu, Ferhunde Erkin (piyano), Gilbert Back (keman), Sedat Ediz (keman), İzzet Nezih Albayrak (viyola), Mesut Cemil Tel (viyolonsel), Ankara Radyosu, 23 Ocak Sinfonietta, yaylı çalgılar orkestrası için, 1943 (Nazım Kamil Bayur a adanmıştır) İlk seslendirme:cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef: Prof. Gotthold Ephraim Lessing, Ankara Radyoevi, 1967; halk önünde ilk çalınışı: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef: Prof. Lessing, 17 Şubat Solo piyano eserleri Beş Damla, piyano için beş parça, 1931 İlk seslendirme: Sivas Orduevi, piyano: Ulvi Cemal Erkin, 7 Kasım 1931; Ankara'da ilk seslendirme Halkevi Güzel Sanatlar Şubesi, 11 Mart 'Duyuşlar, piyano için onbir parça, 1937 İlk seslendirme: Ankara Halkevi, Piyano: Ferhunde Erkin, 17 Nisan Sonat, piyano için, 1946 İlk seslendirme: Ankara Radyosu stüdyosu, piyano: Ferhunde Erkin, 15 Ocak 1948 Altı Prelüd, piyano için, İlk seslendirme: Ankara Radyosu, Piyano : Gülay Uğurata, 20 Kasım 1969 ULVİ CEMAL ERKİN - eserleri -

31 Keman ve Piyano Ninni, Improvisation ve Zeybek Türküsü, keman ve piyano için, İlk seslendirme: Sivas Orduevi, Keman: Cezmi Rıfkı, Piyano: Ulvi Cemal Erkin, 7 Kasım 1931 (Yalnız "Ninni ve "Zeybek bölümleri çalınmıştır.); Eserin bütününün ilk seslendirilişi Ankara Halkevi, Keman: Necdet Remzi Atak, Piyano: Ulvi Cemal Erkin, 1932 Sahne Yapıtları Karagöz, çocuk oyunu için müzik, 1940 Keloğlan, bale müziği, 1931 (bestelenme), 1950 (orkestrasyon) İlk temsil: 1950 Opera çevirileri Pietro Mascagni/Cavalleria Rusticana, (Erkin ve Fuat Turkay) Georges Bizet/Carmen, (Erkin ve Akses) Charles Gounod/Faust, (Erkin ve Akses) Giuseppe Verdi/Aida, (Erkin ve Akses) Gioacchino Rossini/Sevil Berberi, (Erkin ve Akses) Giacoma Puccini/İl Tabarro,(Erkin ve Halil Bedii Yönetken) Giuseppe Verdi/Othello, (Erkin ve Akses) Richard Strauss/Salome, (Erkin ve Saadet İkesus) Ludwig van Beethoven/Fidelio, (Erkin ve Akses) ULVİ CEMAL ERKİN - eserleri -

32 HASAN FERİT ALNAR Hasan Ferit Alnar, küçük yaşta kanun çalmaya başlamış ve iyi bir kanun yorumcusu olarak ün yapmıştır de yurt dışına giderek eğitimini tamamlamıştır. Orkestra yöneticiliği, müzik tarihi ve kompozisyon öğretmenliği yapmıştır. Ankara da ilk opera temsillerinin düzenlenmesine öncülük etmiştir. Geleneksel bir çalgı olan kanun için yazdığı Kanun Konçertosu müzik tarihinde bir ilktir. Eserlerinden bazıları; Viyolonsel Konçertosu, Türk Süit i, Yaylı Dördül dür. Klasik Türk Müziği öğeleriyle Batı müziği tekniklerini bağdaştırma çalışmalarıyla tanınır. Kanun ve Yaylı Sazlar Orkestrası İçin Konçerto, Viyolensel Konçertosu en bilinen eserlerindendir.

33 HASAN FERİT ALNAR

34 Ahmet Adnan Saygun, 1928 de devlet bursuyla gittiği yurt dışında eğitimini tamamlamıştır. Bestecilik, etnomüzikoloji ve eğitim alanlarında Türk Müziğine olan katkılarıyla müzik tarihine geçmiştir yılında ilk ulusal operamız olan Özsoy operasını bestelemiştir. Eserlerinden bazıları; Kerem, Köroğlu ve Gılgamış operaları, Yunus Emre Oratoryosu, İnci nin Kitabı adlı piyano eseridir. Necil Kazım Akses, 1926 da yurt dışına giderek eğitimini tamamlamıştır. Türk Beşleri nin en genç üyesi olan Akses, besteciliği ve öğretmenliği kadar sanat kurumlarındaki yöneticiliği ile de Türk kültür yaşamına hizmet etmiştir. Eserlerinden bazıları, Çiftetelli, Sesleniş, Eskilerden İki Dans, Bir Divandan Gazel, Minyatürler dir. AHMET ADNAN SAYGUN

35 Necil Kazım Akses, 1926 da yurt dışına giderek eğitimini tamamlamıştır. Türk Beşleri nin en genç üyesi olan Akses, besteciliği ve öğretmenliği kadar sanat kurumlarındaki yöneticiliği ile de Türk kültür yaşamına hizmet etmiştir. Eserlerinden bazıları, Çiftetelli, Sesleniş, Eskilerden İki Dans, Bir Divandan Gazel, Minyatürler dir. NECİL KAZIM AKSES

36 NECİL KAZIM AKSES

37 Çağdaş Türk Bestecileri Türk Beşleri yle aynı kuşakta olan besteciler, Türk Müziği ses sistemi üzerine araştırmalar yaparak, geleneksel müziğimizin saf renklerini, ritmini, koro ve orkestra yapıtlarında işlemişlerdir. Batı daki çağdaşlarıyla birlikte yeni anlatım stillerini ve teknolojik gelişmelerin müziğin anlatım diline katkılarını da kullanarak Türk motiflerinin evrensel müzikte yer almasında öncü olmuşlardır. Eserlerinde, Batı nın çağdaş tekniklerini kullanarak ülkemizin müzik yaşamına evrensel boyutlarda katkı sağlayan bestecilerimiz: Ekrem Zeki Ün, Faik Canselen, Mithat Fenmen, Kemal İlerici, Bülent Tarcan, Sabahattin Kalender, Nedim Otyam, Nevit Kodallı, Necdet Levent, Ferit Tüzün, Muammer Sun, Cenan Akın, Kemal Sün der, Yalçın Tura, Kemal Çağlar, Çetin Işıközlü, Sayram Akdil, Okan Demiriş, Sarper Özsan, İstemihan Taviloğlu, Bülent Arel, İlhan Usmanbaş, Ertuğrul Oğuz Fırat, İlhan Mimaroğlu, Cengiz Tanç, İlhan Baran, Ali Doğan Sinangil, Turgut Aldemir, Ahmet Yürür, Necati Gedikli, Turgay Erdener, Betin Güneş, Mehmet Aktuğ, Kamuran İnce, Perihan Önder Ridder, Sıdıka Özdil, Nihan Atlığ Atay, Server Acim, Aydın Esen, Hasan Uçarsu, Mehmet Nemutlu, Ali Özkan Manav, Fazıl Say dır. Türk Müziği ve Batı Müziği arasındaki alışveriş on yedinci yüzyıla dayanır. Öncelikle Mehter müziği Batılı müzisyenleri etkilemiş; on dokuzuncu yüzyılın ilk yarısından itibaren de Osmanlı saraylarına gelen Batılı opera, bale gruplarından etkilenen Türk besteciler opera ve operet alanında bazı denemeler yapmışlardır. Yirminci yüzyıla doğru, aralarında ünlü piyanist Liszt in de bulunduğu Batı nın birçok ünlü müzisyeni İstanbul a gelerek konserler vermiştir. Klasik Dönemde Türk adını müzikte en çok duyuran besteci Mozart tır. Sonat, konçerto, opera ve balelerinde Türk vurmalı çalgılarını ve renklerini kullanmıştır.

CEMAL REŞİT REY TÜRK BEŞLERİ

CEMAL REŞİT REY TÜRK BEŞLERİ Kazım Çapacı CEMAL REŞİT REY TÜRK BEŞLERİ Cumhuriyet in kurulduğu 1923 yılından sonra ulusalcı kültür ve eğitim politikalarının sonucunda birçok yetenekli müzisyen yurt dışına gönderilmiştir. Türk Müziğinin

Detaylı

ULVİ CEMAL ERKİN. 14 Mart 1909, İstanbul 15 Eylül 1972. Türk çağdaş müzik bestecisi ve müzik öğretmeni.

ULVİ CEMAL ERKİN. 14 Mart 1909, İstanbul 15 Eylül 1972. Türk çağdaş müzik bestecisi ve müzik öğretmeni. Kazım Çapacı ULVİ CEMAL ERKİN 14 Mart 1909, İstanbul 15 Eylül 1972. Türk çağdaş müzik bestecisi ve müzik öğretmeni. Ulvi Cemal Erkin, 1925 yılında kazandığı devlet bursuyla yurt dışında eğitim almıştır.

Detaylı

Bu beş sanatçının ortak özellikleri sadece klasik müziğe gönül vermiş olmaları değildir. Hepsi 1900 lü yılların başında doğmuş olan değerli

Bu beş sanatçının ortak özellikleri sadece klasik müziğe gönül vermiş olmaları değildir. Hepsi 1900 lü yılların başında doğmuş olan değerli TÜRK BEŞLERİ TÜRK BEŞLERİ KİMDİR? Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarındaki klasik batı müziği tarzındaki önemli eserleri ile dikkat çeken beş bestecinin oluşturduğu gruba Türk Beşleri denmiştir. Ahmet

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Kutup Ata Tuncer Doğum Tarihi: 22/02/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sanatta Yeterlik/Doktora Türk Müziği Haliç Üniversitesi Tez Aşaması Yüksek Lisans Eğitim

Detaylı

Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl

Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl Adı Soyadı: Server ACİM Doğum Tarihi: 22 Nisan 1961 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl Lisans Müzik Bölümü Kompozisyon Anasanat Dalı Y. Lisans Müzik Anasanat Dalı / Kompozisyon Doktora

Detaylı

T.C. ANAYASASI MADDE 64: Devlet sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur. TC. ANAYASASI MADDE 27: Herkes bilim ve sanatı serbestçe öğrenme ve öğretme,

T.C. ANAYASASI MADDE 64: Devlet sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur. TC. ANAYASASI MADDE 27: Herkes bilim ve sanatı serbestçe öğrenme ve öğretme, T.C. ANAYASASI MADDE 64: Devlet sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur. TC. ANAYASASI MADDE 27: Herkes bilim ve sanatı serbestçe öğrenme ve öğretme, açıklama, yayma ve bu alanlarda her türlü araştırma

Detaylı

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler Zeki NACAKCI - Alaattin CANBAY Yazarlar Doç. Dr. Ahmet Serkan Ece - Doç. Dr. Alaattin Canbay Doç. Dr. Ebru Temiz - Doç. Dr. Esra Dalkıran Doç. Dr. M. Kayhan Kurtuldu - Doç. Dr.

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

HAKKIMDA EĞĠTĠM BĠLĠMSEL VE SANATSAL ETKĠNLĠKLER. A. Yayınlar. Makaleler: Atatürk ün Müzik AnlayıĢı Öner Sanat Dergisi Haziran 1995

HAKKIMDA EĞĠTĠM BĠLĠMSEL VE SANATSAL ETKĠNLĠKLER. A. Yayınlar. Makaleler: Atatürk ün Müzik AnlayıĢı Öner Sanat Dergisi Haziran 1995 HAKKIMDA Adı Soyadı : Ayhan HELVACI Doğum Yeri ve Tarihi : Ġnegöl, 1969 Unvanı : Öğretim Görevlisi, Doktor Yazışma Adresi : U.Ü. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 16059 Görükle/Bursa E-Posta

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI CEMAL REŞİT REY İN ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİNE KATKILARI.

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI CEMAL REŞİT REY İN ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİNE KATKILARI. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI CEMAL REŞİT REY İN ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİNE KATKILARI Gizem GÜLER YÜKSEK LİSANS TEZİ ADANA - 2010 T. C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar)

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, (2013-2014/Bahar) 1 İçindekiler Sayfa Nr. Bale Anasanat Dalı Koreoloji Yüksek Lisans Programı

Detaylı

26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Gaziantep (Merkez), 1964

26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Gaziantep (Merkez), 1964 26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Adı Soyadı Dr. Kemal YILDIRIM Doğum Yeri/Yılı Gaziantep (Merkez), 1964 Lisans Yüksek Lisans Doktora Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi

Detaylı

YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: BĠLDĠRĠLER VE SUNUMLAR:

YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: BĠLDĠRĠLER VE SUNUMLAR: YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: Lisans bitirme tezi: "Kızılcahamam Düğün Gelenekleri ve Düğün Müzikleri" Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji ve Folklor Anabilimdalı

Detaylı

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler Zeki NACAKCI - Alaattin CANBAY Yazarlar Doç. Dr. Ahmet Serkan Ece - Doç. Dr. Alaattin Canbay Doç. Dr. Ebru Temiz - Doç. Dr. Esra Dalkıran Doç. Dr. M. Kayhan Kurtuldu - Doç. Dr.

Detaylı

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II 04.03.2019 ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) I ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) II (Çoksesli Saz Eserleri

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ BAŞKANLIK HİZMET BİNASI, SANAT MERKEZİ ve ULVİ CEMAL ERKİN KONSER SALONU ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI

ÇANKAYA BELEDİYESİ BAŞKANLIK HİZMET BİNASI, SANAT MERKEZİ ve ULVİ CEMAL ERKİN KONSER SALONU ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI ÇANKAYA BELEDİYESİ BAŞKANLIK HİZMET BİNASI, SANAT MERKEZİ ve ULVİ CEMAL ERKİN KONSER SALONU ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1 İÇİNDEKİLER I. YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI... 3 II. YARIŞMAYA KATILMA ESASLARI...

Detaylı

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV BİYOGRAFİ TUNCAY LANGAL 1978 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak da doğdu. Ticaret Meslek Lisesini bitirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği

Detaylı

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi)

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi) TEZLER ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı -2000 (Lisans Tezi) ERMAN, A. İlköğretim IV. Sınıf Öğrencilerinin Çoklu Zeka Türlerindeki Dağılım ve Düzey Ölçümlerinin Müziksel

Detaylı

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE 13 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:30 KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE KARŞIYAKA ODA ORKESTRASI (KODA) şef Rengim Gökmen Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz

Detaylı

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN Çengelköy Mah. Bakırcıbaşı Sok. Ayanoğlu Apt. Daire No.1 Çengelköy, Üsküdar, İstanbul Cep telefonu : 0 537 554 86 32 E-posta : idilkucukdogan@yahoo.com KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu: T.C

Detaylı

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z.Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü nden

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi

Detaylı

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler Zeki NACAKCI - Alaattin CANBAY Yazarlar Doç. Dr. Ahmet Serkan Ece - Doç. Dr. Alaattin Canbay Doç. Dr. Ebru Temiz - Doç. Dr. Esra Dalkıran Doç. Dr. M. Kayhan Kurtuldu - Doç. Dr.

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı 05 Aralık 2013 Stanislav Ushev Mario Hossen "Keman" Program: Niccolo Paganını Keman Konçertosu No.2 Manuel De Falla Üç Köşeli

Detaylı

İstanbul Darül Bedayi. Sanatın ve Sanatçının Toplum Yapısında Önemi. Bir Atatürk Dersi. Bilmek Gerek A. Erdem Akyüz

İstanbul Darül Bedayi. Sanatın ve Sanatçının Toplum Yapısında Önemi. Bir Atatürk Dersi. Bilmek Gerek A. Erdem Akyüz Bilmek Gerek A. Erdem Akyüz BD TEMMUZ 2016 Bir Atatürk Dersi Sanatın ve Sanatçının Toplum Yapısında Önemi İstanbul Darül Bedayi Tiyatrosu sanatçıları, Ankara Türk Ocağı Tiyatrosu nun açılışı nedeniyle

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti.

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. On5yirmi5.com Fazıl Say kimdir? Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma (oluşturma : 1/26/2017) Üç yaşındayken Ali Kemal

Detaylı

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF Kazım Çapacı Sergei Vasilievich RACHMANINOFF 1 Nisan 1873, Semionova, Rusya 28 Mart 1943 Beverley Hills, California, ABD. Tatar Kökenli Rus besteci, orkestra şefi, piyanist. XX.yy ın en büyük piyanist

Detaylı

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ 2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ Konser 15 Ocak 2015 15 Ocak 2015 Antalya Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Dönem sonu konseri gerçekleştirdi. Konser 16 Ocak 2015 16 Ocak

Detaylı

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı:

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı: Engin ŞEN Ad Soyad e-mail : Engin ŞEN : enginsen2011@gmail.com EĞITIM 50.Yıl Besim Kadırgan İlköğretim Okulu: 1997-2004 Maltepe Ertuğrulgazi Yabancı Dil Ağırılıklı Lise: 2004-2008 Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Tuğçe RENDA. Doğum Tarihi ve Yeri : 3.06.198 - Ankara 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Keman Ana Sanat

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

Aralık Gün ANKARA İSTANBUL İZMİR MERSİN ANTALYA SAMSUN Gün

Aralık Gün ANKARA İSTANBUL İZMİR MERSİN ANTALYA SAMSUN Gün 0 T.C. Aralık BREMEN MIZIKACILARI KİTAP NA! ARȘIN MAL ALAN (*) TOSCA ATATÜRK EVİ KONSERİ HAYDİ ÇOCUKLAR OPERAYA IV. MURAT TANZİMAT TAN GÜNÜMÜZE OPERA SERÜVENİ (*) DANS GÖSTERİSİ (Dünya Engelliler Günü)

Detaylı

MÜZİK EĞİTİMİ GİRİŞ UZAK HEDEFLER. Dersin amacı:

MÜZİK EĞİTİMİ GİRİŞ UZAK HEDEFLER. Dersin amacı: MÜZİK EĞİTİMİ haftalık 1, yıllık toplam 37 ders saati GİRİŞ Müzik insan hayatının sürekli gereksinim ve kültürel gelişiminin bir parçası ve de ihtiyacıdır. O, insanoğlu kimliği ve etkisi ile doğrudan ve

Detaylı

Yarışma Sınavı. 5 Aşağıdakilerden hangisi bir opera eseri değildir? A ) Figaro'nun Düğünü. C ) Fındıkkıran D ) Carmen E ) Idomeneo

Yarışma Sınavı. 5 Aşağıdakilerden hangisi bir opera eseri değildir? A ) Figaro'nun Düğünü. C ) Fındıkkıran D ) Carmen E ) Idomeneo MÜZİK (SHNE SNTLRI) ÖĞRETMENİ 1 "Manon Lescavt" operasının bestecisi aşağıdakilerden hangisidir? G.Bizot G.Verdi W: Mozart G.Puccini Lv.Beethoven 5 şağıdakilerden hangisi bir opera eseri değildir? Figaro'nun

Detaylı

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON www.aassm.org.tr AASSM KONSERLERİ BODRUM ODA ORKESTRASI 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Konser Yunanlı şef Nikos Haliassas tarafından yönetilecek. Türkiye'den

Detaylı

Y. Lisans Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1989. Sanatta Yeterlilik Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1994

Y. Lisans Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1989. Sanatta Yeterlilik Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1994 Adı Soyadı: Güldeniz EKMEN AGİŞ Doğum Tarihi: 01.08.1958 Unvanı: Yardımcı Doçent Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı İst. Teknik Üniv. 1979 Y. Lisans Türk Müziği İst.

Detaylı

29 EKİM TÖRENLERİ. Cumhuriyet Bayramı Republic Day OFFICIAL HOLIDAY. Cumhuriyetin ilanı ve Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesi

29 EKİM TÖRENLERİ. Cumhuriyet Bayramı Republic Day OFFICIAL HOLIDAY. Cumhuriyetin ilanı ve Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesi 29 EKİM TÖRENLERİ Cumhuriyet Bayramı Republic Day OFFICIAL HOLIDAY Cumhuriyetin ilanı ve Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesi 1923 Cumhuriyet ilân edildi. Mustafa Kemal Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI TÜRK BEŞLERİ NİN ORKESTRA ESERLERİNDEKİ FLÜT SOLOLARININ İNCELENMESİ Figen AKGÜN YÜKSEK LİSANS TEZİ ADANA-2010 TÜRKİYE

Detaylı

Adnan ATALAY. Saygun un Eserleri (Besteleri, Kitapları, Makaleleri)

Adnan ATALAY. Saygun un Eserleri (Besteleri, Kitapları, Makaleleri) Adnan ATALAY Saygun un Eserleri (Besteleri, Kitapları, Makaleleri) Kültür ve Turizm Bakanlığı / İzmir Merkez İlçe Belediye Başkanlığı / İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü Ahmed Adnan Saygun Semineri,

Detaylı

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. Cilt:9, sayı:2, (2007)

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. Cilt:9, sayı:2, (2007) Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. Cilt:9, sayı:2, (2007) ÇOKSESLİ TÜRK MÜZİĞİ BESTECİLERİ İLE İLGİLİ LİSANSÜSTÜ TEZ VE YAYINLAR ANTOLOJİSİ Ö Z E T Ahmet Serkan ECE 1 Bu araştırmanın

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI ESKİŞEHİR ODUNPAZARI MESERRET İNEL İLKOKULU ODUNPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU DESTEĞİYLE GURURLA SUNAR TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI KORO ŞEFİ Tülây TÜRKMEN SANAT DANIŞMANI Hüseyin

Detaylı

CUMHURİYET İN İLK YILLARINDA MÜZİKTE MODERNLEŞME HAREKETLERİ VE MÜZİK POLİTİKALARI (1923-1952)

CUMHURİYET İN İLK YILLARINDA MÜZİKTE MODERNLEŞME HAREKETLERİ VE MÜZİK POLİTİKALARI (1923-1952) İnönü Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi Güzel Sanatlar, ISSN: 2147-0936 Cilt. 2, Say. 1, 2013, 71-89. www.inijoss.com CUMHURİYET İN İLK YILLARINDA MÜZİKTE MODERNLEŞME HAREKETLERİ VE MÜZİK

Detaylı

ÇALIŞTIĞI EĞİTİMCİLER

ÇALIŞTIĞI EĞİTİMCİLER M. NEVRA KÜPANA ÖĞRENİM DURUMU 2008- : Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı Doktora Programı (Tez Aşaması) 2006 2008: Marmara

Detaylı

Değişik müziksel etkinliklere karşı duygular sağlamak ve ilgi uyandırmak

Değişik müziksel etkinliklere karşı duygular sağlamak ve ilgi uyandırmak MÜZİK EĞİTİMİ GİRİŞ Müzik insan hayatının sürekli gereksinim ve kültürel gelişiminin bir parçası ve ihtiyacıdır. O, insanoğlu kimliği ve etkisiyle doğrudan ve yapıcı temas kurarak ses dünyasını, müzik

Detaylı

KANUN VE PİYANO İKİLİSİ

KANUN VE PİYANO İKİLİSİ KANUN VE PİYANO İKİLİSİ ESRA BERKMAN (KANUN) & NAZLI IŞILDAK (PİYANO) www.esraberkman.com/kanunpiyano Esra Berkman (kanun) tarafından 2008 yılında kurulan Kanun Piyano İkilisi nin öncelikli amacı, Ermeni

Detaylı

Müzik 1. Eğitimde Psikolojik Hizmetler 2.Müzik Eğitimi. Gazi Eğitim Enstitüsü Ankara Üniversitesi Gazi Üniversitesi Y. Lisans ----------- ----- ----

Müzik 1. Eğitimde Psikolojik Hizmetler 2.Müzik Eğitimi. Gazi Eğitim Enstitüsü Ankara Üniversitesi Gazi Üniversitesi Y. Lisans ----------- ----- ---- ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Sabri YENER 2. Doğum Tarihi :15 Nisan1952 3. Unvanı : Profesör 4. Öğrenim Durumu : Derecesi Alan Üniversite Yıl Yüksek öğrenim Lisans Müzik 1. Eğitimde Psikolojik Hizmetler 2.Müzik

Detaylı

ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İLETİŞİM BİLGİLERİ: İş :02362018518 E-Posta :araspoyrazacikgoz@gmail.com Faks : ÖĞRENİM BİLGİLERİ: Lisans : Plovdiv Müzik,Dans ve Resim Sanatları Akademisi / İcra

Detaylı

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI MÜZİK AMAÇ Piyano, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ve şan ana sanat dallarından oluşan Müzik Programı orkestra enstrümanlarının hemen hemen bütün dallarında eğitim öğretim vermektedir. Batı

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu

Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu Kodu A Puan Grubu ARAŞTIRMA VE YAYIN ETKİNLİKLERİ A1. Makaleler A1.1 SCI (Science Citation Index)- Expanded, SSCI (Social Science

Detaylı

müziği bestekârlarındandır? sesliliğin adıdır?

müziği bestekârlarındandır? sesliliğin adıdır? A A 1 Doğal minör moddaki bir dizinin 7. Derecesi üzerine kurulacak bir uygu (akor) hangi nitelikte olur? 33954 A ) Majör B ) Minör C ) Artık D ) Eksik E ) Dominant 4 Geleneksel Türk Sanat Müziği'nde fasıl

Detaylı

Hayal, Sayı: 16, Ocak-Şubat-Mart 2006 ECE AYHAN IN ŞİİRİNDE SİNEMA VE MÜZİK SANATININ ETKİSİ

Hayal, Sayı: 16, Ocak-Şubat-Mart 2006 ECE AYHAN IN ŞİİRİNDE SİNEMA VE MÜZİK SANATININ ETKİSİ Hayal, Sayı: 16, Ocak-Şubat-Mart 2006 ECE AYHAN IN ŞİİRİNDE SİNEMA VE MÜZİK SANATININ ETKİSİ Yard. Doç. Dr. Hulusi Geçgel İkinci Yeni şairleri, şiir diline bir açılım getirebilmek amacıyla, diğer sanat

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa da Klasik Müzik Keyfi Devam Ediyor

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa da Klasik Müzik Keyfi Devam Ediyor Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa da Klasik Müzik Keyfi Devam Ediyor Uludağ Premium sponsorluğunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Filarmoni Derneği nin kente kazandırdığı Bursa Bölge Devlet

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: YAKUP ALPER VARIŞ Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Müzik Eğitimi Abant İzzet Baysal Üniversitesi 1998 Y. Lisans Müzik Eğitimi

Detaylı

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır.

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır. GÖSTERİ SANATLARI Festivaller ve Yerel Etkinlikler MART Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri Her sene Mart ayında Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri

Detaylı

Özgün Makamsal Parçalar Piyano İçin Hazırlanmış 10 Özgün Parça

Özgün Makamsal Parçalar Piyano İçin Hazırlanmış 10 Özgün Parça Özgün Makamsal Parçalar Piyano İçin Hazırlanmış 0 Özgün Parça Mehmet Serkan UMUZDAŞ Yrd. Doç. Dr. Mehmet Serkan UMUZDAŞ ÖZGÜN MAKAMSAL PARÇALAR ISBN 978-60-6-60-6 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Tuğçe RENDA. Doğum Tarihi ve Yeri : 3.06.198 - Ankara 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Keman Ana Sanat

Detaylı

T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI ANABİLİM DALI MÜZİK BİLİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI ANABİLİM DALI MÜZİK BİLİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI ANABİLİM DALI MÜZİK BİLİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI FERİT TÜZÜN ÜN ÇAĞDAŞ TÜRK BESTECİLİĞİ İÇİN ÖNEMİ HAZIRLAYAN ONUR ŞENEL DANIŞMAN

Detaylı

Yarışma Sınavı. 4 Çoksesli korolarda yer alan en kalın erkek sesi. A ) Tenor B ) Bariton C ) Alto D ) Soprana E ) Bas

Yarışma Sınavı. 4 Çoksesli korolarda yer alan en kalın erkek sesi. A ) Tenor B ) Bariton C ) Alto D ) Soprana E ) Bas 1 şağıdakilerden hangisi Doğa sevgisini dile getiren lirik şiirler ve bu şiirlerden bestelenen şarkıları ifade eder? Madrigal Koral Kantat Oratoryo Lirik 4 Çoksesli korolarda yer alan en kalın erkek sesi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI 03 MAYIS 2017 İŞ BANKASI EMEKLİLERİ DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ T.S.M. Konseri 04-12.MAYIS.2017 SEBA SANAT GALERİSİ 4. Uluslararası İzmir Sanat

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ GENEL KOŞULLAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ Hacettepe Üniversitesi Senatosunun 13.12.2017 tarih ve 2017-394 sayı ile kabul ettiği

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri 2013-2014 Sezonu K A D I K Ö Y B E L E D İ Y E S İ SÜREYYA OPERASI ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ 21 Nisan Pazartesi 18:00 Birsen Ulucan Piyano Sınıfı SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri Konuk Sanatçı: Özcan Ulucan 20

Detaylı

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur.

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 17.07.2012 Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 1-15 Temmuz 2012 Pazar ÇOCUKLAR ARASI YETENEK YARIŞMASI

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Ek 3: T.C. Maltepe Üniversitesi Bilimsel-Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Puanlama Tablosu T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL-SANATSAL ETKİNLİKLERİ TEŞVİK PUANLAMA TABLOSU ORTAK ÇALIŞMALARDA PUAN DAĞILIMI

Detaylı

OPERA VE BALE MARDİN DE

OPERA VE BALE MARDİN DE OPERA VE BALE MARDİN DE Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl aralık ayında Ankara Devlet Opera ve Balesi nin Mardin de sahnelediği dünyaca ünlü Azeri besteci

Detaylı

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ece KAPTANOĞLU 2. Doğum Tarihi ve Yeri : 20.01.1982 AlaĢehir - MANĠSA 2. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik 3. Dil : Ġngilizce YDS puanı: 70 4. ĠletiĢim : Emek Mahallesi, Tuğra

Detaylı

GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU Bodrum Belediyesi tarafından Zeki Müren anısına Ustalara Saygı / Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması finalistleri belirlendi. Yetenekli

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı ve Soyadı: Bertan RONA Doğum Tarihi: 03.09.1978 Doğum Yeri: Malatya Akademik Unvanı: Dr. İş Telefonu: Cep Telefonu: 0 532 2510895 İş Adresi: E-postası: bertanrona@gmail.com

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NİSAN 2015 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NİSAN 2015 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NİSAN 2015 ETKİNLİK PROGRAMI 02.NİSAN.2015 03.NİSAN.2015 TUBİTAK BİLİM İNSANI DESTEKLEME VE DAİRE BAŞK. 46. Ortaöğretim Proje Yarışması ve İzmir Bölge Ödül Töreni

Detaylı

Aykurt NUHOĞLU Kadıköy Belediye Başkanı

Aykurt NUHOĞLU Kadıköy Belediye Başkanı 2016 Mart Programı D E Ğ E R L İ K A D I K Ö Y L Ü L E R Yerel yönetim anlayışımızla kentin deneyimini bir araya getiren kültür politikalarımızı çeşitlendirmeyi sürdürüyoruz. Kurumsal olarak ilçemizde

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Bahar Yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat

Detaylı

Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ

Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 553 6594114 e-mail:zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z. Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği

Detaylı

HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER

HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER 20 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:30 HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER PETROF PİYANOLU TRIO Jan Schulmeister keman Kamil Žvak viyolonsel Martina Schulmeisterová piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞVURU VE ÖZEL YETENEK SINAV KOŞULLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞVURU VE ÖZEL YETENEK SINAV KOŞULLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞVURU VE ÖZEL YETENEK SINAV KOŞULLARI 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano ve Yaylı Çalgılar

Detaylı

TEZİN ADI ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ LİED LERİNİN İNCELENMESİ TEZİN TÜRÜ YÜKSEK LİSANS ANA BİLİM DALI SAHNE SANATLARI ANA BİLİM DALI

TEZİN ADI ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ LİED LERİNİN İNCELENMESİ TEZİN TÜRÜ YÜKSEK LİSANS ANA BİLİM DALI SAHNE SANATLARI ANA BİLİM DALI TEZİN ADI ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ LİED LERİNİN İNCELENMESİ TEZİN TÜRÜ YÜKSEK LİSANS ANA BİLİM DALI SAHNE SANATLARI ANA BİLİM DALI TEZİ HAZIRLAYAN HÜLYA TEMEL i ADIYAMAN/2014 ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ LİED LERİNİN

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2017-2018 eğitim-öğretim

Detaylı

ÇAĞDAġ TÜRK MÜZĠĞĠ BESTECĠLERĠNĠN PROGRAMLI ESERLERĠNĠN ĠNCELENMESĠ Yusuf ÇETİNKAYA Yüksek Lisans Tezi Danışman: Prof. Dr. A. Bülent ALANER Ocak,

ÇAĞDAġ TÜRK MÜZĠĞĠ BESTECĠLERĠNĠN PROGRAMLI ESERLERĠNĠN ĠNCELENMESĠ Yusuf ÇETİNKAYA Yüksek Lisans Tezi Danışman: Prof. Dr. A. Bülent ALANER Ocak, ÇAĞDAġ TÜRK MÜZĠĞĠ BESTECĠLERĠNĠN PROGRAMLI ESERLERĠNĠN ĠNCELENMESĠ Yusuf ÇETİNKAYA Yüksek Lisans Tezi Danışman: Prof. Dr. A. Bülent ALANER Ocak, 2011 Afyonkarahisar T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL

Detaylı

Igor Fyodorovich STRAVINSKY STRAVINSKY

Igor Fyodorovich STRAVINSKY STRAVINSKY Kazım Çapacı Igor Fyodorovich STRAVINSKY STRAVINSKY Igor Fyodorovich Stravinsky. 17 Haziran 1882, Oranienbaum, Rusya 6 Nisan 1971, New York, ABD). Rus besteci, piyanist, orkestra şefi. 20.yy müziğinin

Detaylı

KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ. Kazım ÇAPACI

KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ. Kazım ÇAPACI Kazım ÇAPACI KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ 1750-1827 Klasik dönemin evreleri Müzikte klasisizm, XVIII. yüzyılın ikinci yarısı ile XIX. yüzyılın başlarını kapsayan dönem müziğini karakterize eden estetik eğilimi

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/GÜZ Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Güz yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat ve

Detaylı

GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI

GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI 15 MAYIS 2015 Gençlik Haftası Çelenk Sunma Töreni ve Valilik Makamını Ziyaret: Yer : Cumhuriyet Meydanı Saat : 10.00 (Çelenk Sunumu) Saat : 10.15 (Valilik Makamını Ziyaret), İl

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr AASSM KASIM KONSERLERİ İZDSO & İZDOB KOROSU / ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ SARI ZEYBEK SAHNE KANTATI 10 KASIM 2017, CUMA Saat: 20:30 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK

Detaylı

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Aday Etkinlik-Puan Listesi

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Aday Etkinlik-Puan Listesi DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Aday Etkinlik-Puan Listesi ETKİNLİK Makaleler MADDE 15 SCI (Science Citation Index), SCI-Expanded, SSCI (Social Science Citation Index) ve AHCI (Art and Humanities Citation Index) kapsamında

Detaylı

Keman sanatçısı Melisa Uzunarslan, "Melisa Uzunarslan ve Chamber Works" konseriyle kendi bestelediği eserleriyle 7 Şubat'ta, Borusan Müzik Evi nde.

Keman sanatçısı Melisa Uzunarslan, Melisa Uzunarslan ve Chamber Works konseriyle kendi bestelediği eserleriyle 7 Şubat'ta, Borusan Müzik Evi nde. Müzik Kemanın genç yıldızı, Melisa Nilüfer Nogayoğlu Keman sanatçısı Melisa Uzunarslan, "Melisa Uzunarslan ve Chamber Works" konseriyle kendi bestelediği eserleriyle 7 Şubat'ta, Borusan Müzik Evi nde.

Detaylı

Öğr.Gör. Birsen Özakay Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü

Öğr.Gör. Birsen Özakay Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Doğum: 25.05.1957 Kilis Eposta: birsen.ozakay@kocaeli.edu.tr Eğitim 1963 1968 Hürriyet İlkokulu, Kilis (Derece: Pekiyi) 1968 1975 İstanbul Çapa Lisesi İlköğretmen Okulu Matematik Bölümü ve Müzik Semineri

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr 1 FESTİVAL İZMİR AÇILIŞ KONSERİ / SERTAB ERENER & İZMİR BIG BAND 17 EKİM 2017, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Türkiye'nin en

Detaylı

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM Bodrum Belediyesi nin etkinlik takviminde yerini alan ve yedincisi gerçekleşen olan Karsanat Barok Müzik Festivali, bu yıl da Antik Tiyatro da 9 ve 10 Eylül de halka açık ve

Detaylı

T.C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME AYRINTILI PUAN TABLOSU

T.C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME AYRINTILI PUAN TABLOSU T.C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME AYRINTILI PUAN TABLOSU ADI SOYADI : UNVANI : FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL : BÖLÜM : ANABİLİM/ANASANAT DALI : 1- Uluslararası Makale PUANLAMA TABLOSU

Detaylı

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ Bodrum oda orkestrası 29 ekim de Turgutreis Atatürk meydanında Tobav çoksesli korosunun da yer aldığı konserde yer alıyor. Konser Turgutreis mahalle meclisinin etkinlikleri

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr FLÜT - ARP RESİTALİ 6 ARALIK 2016, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / KÜÇÜK SALON PROGRAM Bach Sonat Sol minör, BWV 1020 Allegro Adagio Allegro Faure

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı Konservatuvar Kurulu 13.02.2018 tarihinde saat 10.30 da Okul Müdürü Prof. Ümit İŞGÖRÜR Başkanlığında aşağıda isimleri yazılı tüm üyelerin katılımıyla toplanarak, gündemdeki konuları görüşüp karara bağlanmıştır.

Detaylı

1904 2004 YILLARI ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK BESTECİLERİNİN BİYOGRAFİK ÖZELLİKLERİ VE EĞİTİM SÜREÇLERİ *

1904 2004 YILLARI ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK BESTECİLERİNİN BİYOGRAFİK ÖZELLİKLERİ VE EĞİTİM SÜREÇLERİ * Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, Güzel Sanatlar Özel Sayısı, (Haziran 2006.) 1904 2004 YILLARI ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK BESTECİLERİNİN BİYOGRAFİK ÖZELLİKLERİ VE EĞİTİM SÜREÇLERİ *

Detaylı