T.C. ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN"

Transkript

1 T.C. ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde Yüksek ans, Yüksek ans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. YÜKSEK LISANS ĠÇĠN 1. ans diplomasının aslı veya onaylı sureti 2. Not transkriptinin aslı veya onaylı sureti (ans baģarı not ortalamasının 100 lük sisteme göre karģılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin, öğrenci iģlerinden alınması, bu belgesi olmayan adaylarda ise Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı'nın 4'lük sistemdeki notların 100'lük sistemdeki karģılıkları tablosu esas alınacaktır). 3. *ALES sonuç belgesi (ALES notu istenilen puan türünden en az 55 olması gerekmektedir). 4. Varsa YDS, KPDS veya ÜDS not belgesi 5. Onaylı nüfus cüzdanı sureti adet vesikalık fotoğraf. 7. Dilekçe (Enstitü tarafından matbu olarak verilecektir). 8. ÖzgeçmiĢ 9. Askerlik durum belgesinin aslı (Erkek Adaylar Ġçin). 10. ans öğrenimini yurt dıģında tamamlayan adayların Yüksek Öğretim Kurulunca verilmiģ denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti. AÇIKLAMA * Resim Anasanat Dalı, Müzik Anabilim Dalı Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bilim Dalı ve Türk Müziği Anabilim Dalına yapılan baģvurularda ALES belgesi istenmeyecektir. NOT: EN FAZLA ĠKĠ ALANDA YÜKSEK LĠSANS PROGRAMINA BAġVURU YAPILABĠLĠR. DOKTORA ĠÇĠN 1. ans diplomasının aslı veya onaylı sureti 2. Yüksek lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti. 3. ans ve Yüksek ans Not transkriptinin aslı veya onaylı sureti (ans baģarı not ortalamasının 100 lük sisteme göre karģılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin, öğrenci iģlerinden alınması, bu belgesi olmayan adaylarda ise Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı'nın 4'lük sistemdeki notların 100'lük sistemdeki karģılıkları tablosu esas alınacaktır). 4. *ALES sonuç belgesi (ALES notu istenilen puan türünden en az 60 olması gerekmektedir.) 5. YDS, KPDS veya ÜDS den en az 55 puan almıģ veya Üniversitelerarası Kurul tarafından eģ değerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavları için belirtilen standart puanı aldığını gösterir belge. 6. Onaylı nüfus cüzdanı sureti adet vesikalık fotoğraf. 8. Dilekçe (Enstitü tarafından matbu olarak verilecektir).

2 9. ÖzgeçmiĢ 10. Askerlik durum belgesinin aslı (Erkek Adaylar Ġçin). 11. ans ve/veya öğrenimini yurt dıģında tamamlayan adayların Yüksek Öğretim Kurulunca verilmiģ denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti. AÇIKLAMA * Müzik Anabilim Dalı Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bilim Dalına yapılan baģvurularda ALES sonuç belgesi istenmeyecektir. NOT: EN FAZLA ĠKĠ ALANDA DOKTORA PROGRAMINA BAġVURU YAPILABĠLĠR. YATAY GEÇĠġ ĠÇĠN Yatay GeçiĢ yapacak öğrenciler yukarıda istenilen evraklara ek olarak aģağıdaki özel koģullara göre üniversitelerinden getirmeleri gereken belgeler YÜKSEK LĠSANS 1. Ayrılacağı programda kayıtlı olduğu derslerin tümünü baģarmıģ olmak ve not ortalamasının tam notun en az %80 olduğunu gösteren belge 2. Teze baģlamamıģ olduğuna dair belge 3. Ġlan edilen ilgili anabilim dalında yüksek lisans yaptığına dair belge DOKTORA 1. Ayrılacağı programda kayıtlı olduğu derslerin tümünü baģarmıģ olmak ve not ortalamasının tam notun en az %80 olduğunu gösteren belge 2. Teze baģlamamıģ olduğuna dair belge 3. Ġlan edilen ilgili anabilim dalında doktora yaptığına dair belge TEZSĠZ YÜKSEK LISANS IÇIN 1. ans diplomasının aslı veya herhangi bir resmi kurumdan onaylı sureti. 2. Not transkriptinin aslı veya onaylı sureti (Dörtlü sisteme göre elde edilen baģarı notunun yüzlük sisteme dönüģtürülmesinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen dönüģtürme tablosu esas alınacaktır). 3. Herhangi bir resmi kurumdan onaylı nüfus cüzdanı sureti adet vesikalık fotoğraf. 5. Askerlik durum belgesinin aslı (Erkek Adaylar Ġçin) 6. Dilekçe 7. ÖzgeçmiĢ

3 NOT: 1- Sağlık KuruluĢları Yöneticiliği Uzaktan Eğitim Yüksek ans Programına baģvuracak adaylar baģvurularını adresi üzerinden Online olarak yapacaklardır. NOT: 2- ĠĢletme Anabilim Dalı, Ġktisat Anabilim Dalı II.Öğretim Yüksek ans ve Sağlık KuruluĢları Yöneticiliği Uzaktan Eğitim Yüksek ans programında kesin kayıt yapan öğrencilerin sayısı 20 öğrenciden az olması durumunda program açılmayacaktır. YABANCI UYRUKLULAR ĠÇĠN Yüksek ans ve Doktora programlarına baģvuracak Yabancı Uyruklu Adaylardan Ġstenilen Belgeler 1. ans ve/veya yüksek lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti. 2. ans ve/veya yüksek lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti. (ans ve/veya yüksek lisans baģarı not ortalamasının 100 lük sisteme göre karģılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin, öğrenci iģlerinden alınması, bu belgesi olmayan adaylarda ise Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı'nın 4'lük sistemdeki notların 100'lük sistemdeki karģılıkları tablosu esas alınacaktır.) 3. Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığından alınan Diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti. 4. ans ve/veya yüksek lisans not transkriptinin aslı veya onaylı sureti 5. ALES puanı veya YÖK tarafından ALES ile eģdeğerliği Kabul edilen ulusal veya uluslararası sınavlar için belirlenen standart puan belgesinin aslı veya onaylı sureti. Sınav sonuç belgesinin son 3 yıl içinde alınmıģ, notunun yüksek lisans için en az 55 (ellibeģ), doktora için 60 (altmıģ) puan olması gerekmektedir 6. Doktora programına baģvuracak adayların ana dili dıģında Ġngilizce, Fransızca, ve Almanca dillerinin birinden en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca Kabul edilen bir sınavdan bu puana eģdeğer bir puan alması zorunludur. 7. TÖMER den alınmıģ Türkçe Yeterlik Belgesi. C1 düzeyinde TÖMER belgesi olmayan adaylar bir yıl süre ile Ġnönü Üniversitesi TÖMER de Türkçe dil eğitimine tabi tutulacaklardır adet vesikalık fotoğraf. 9. Dilekçe (Enstitüden matbu olarak verilecektir.) 10. ÖzgeçmiĢ 11. Geçerli bir pasaport ve öğrenci vizesi. Not: Ġlgili onaylı belgelerin Yeminli Tercüman tarafından Türkçeye çevrilmiģ suretlerinin sunulması gerekmektedir. 1- MÜRACAAT TARĠHĠ VE YERĠ: 1. Gerekli koģulları yerine getiren adaylar, Ağustos 2015 tarihleri arasında, baģvurularını Online yapacaklardır. Eksik belge ve yanlıģ beyan sorumluluğu adaya aittir. Bu durumda kayıt alınmıģ olsa dahi adayın kaydı iptal edilecektir. Ġstenilen belgeler daha sonra ilan edilecek tarihlerde teslim edilecektir. 2. Kazanan Adayların kesin kayıt tarihleri ilgili Enstitülerde veya WEB sayfalarında ilan edilecektir. Ayrıca adaylara bir tebligat yapılmayacaktır.

4 3. Yatay GeçiĢ, ÜNĠP ve yabancı uyruklu kontenjanlarına adaylar Ģahsen müracaat edeceklerdir. 3-UYGULAMA SINAV TARĠHLERĠ VE YERĠ: - Temel Ġslam Bilimleri Anabilim Dalı, Sosyoloji Anabilim Dalı, Felsefe Anabilim Dalı, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Müzik Anabilim Dalı ve Türk Müziği Anabilim Dalı YAZILI SINAV TARĠHĠ : 27 Ağustos 2015 Saat: YAZILI SINAV YERĠ : Ġlgili Anabilim Dalı BaĢkanlığı Felsefe Anabilim Dalı Sözlü Sınav tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2015 / Saat 13.30/Ġlgili Anabilim Dalı BaĢkanlığı - Resim Anasanat Dalı MESLEKĠ BĠRĠMĠ ÖLÇME ve DEĞERLENDĠRME SINAV TARĠHLERĠ : Ağutos 2015 Saat : SINAV YERĠ : Ġlgili Anabilim Dalı BaĢkanlığı NOT : BĠR ADAY EN FAZLA ĠKĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMA BAġVURU YAPABĠLĠR. BAġVURULAN PROGRAMLARIN GĠRĠġ SINAV SAATLERĠNĠN VEYA KESĠN KAYIT SONRASI DERS PROGRAMLARININ ÇAKIġMASI DURUMUNDA ENSTĠTÜNÜN SORUMLULUĞU YOKTUR. 4- DEĞERLENDĠRME Yazılı Sınavı Olmayan Anabilim Dallarında Sıralama: Yüksek ans : ALES puanının % 50 si + ans not ortalamasının % 30 u + varsa YDS, KPDS veya ÜDS puanının % 20 si toplanarak bu toplamın en az 50 olması koģuluyla adaylar sıralanır. Yabancı dil puanı olmayan adayların puanı sıfır (0) olarak alınır. EĢitlik durumunda ALES + Yabancı Dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir. Doktora: ALES puanının % 60 ı + Hazırlık Sınıfı hariç en az 5 yıllık lisans mezunları için ise lisans not ortalamasının, yüksek lisans mezunları için lisans not ortalaması ile yüksek lisans not ortalaması toplamının yarısının % 10 u + YDS, KPDS veya ÜDS puanının % 30 u toplanarak bu toplamın en az 60 olması koģuluyla adaylar sıralanır. EĢitlik durumunda ALES + Yabancı Dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir..

5 Yazılı Sınavı Olan Anabilim Dallarında Sıralama - Yüksek ans: ALES %50 + Yabancı Dil Puanını %15 + Mezuniyet notu %15 + sınav notu %20 toplamına göre adayların sıralaması yapılır. Yabancı dil puanı olmayan adayların puanı sıfır (0) olarak alınır. Toplam puanı 65 ten düģük olanın kaydı yapılmaz. EĢitlik durumunda sınav notu yüksek olana öncelik verilir. - Doktora: ALES %50 + Yabancı Dil Puanını %15 + lisans not ortalaması ile yüksek lisans not ortalaması toplamının yarısının %15 i + sınav notu %20 toplamına göre adayların sıralaması yapılır. Toplam puanı 65 ten düģük olanın kaydı yapılmaz. EĢitlik durumunda sınav notu yüksek olana öncelik verilir. Resim Anasanat Dalı,, Müzik Anabilim Dalı ve Türk Müziği Anabilim Dallarında Sıralama - Yüksek ans : ans not ortalamasının % 30 u + Yabancı Dil Puanının % 20 si ile Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınav notunun % 50 sinın toplamına göre yapılır. Yabancı dil puanı olmayan adayların puanı sıfır (0) olarak alınır. Toplam puanı 50 den düģük olanın kaydı yapılmaz. EĢitlik durumunda Yabancı dil puanı yüksek olana öncelik verilir. Müzik Anabilim Dalı Doktora Programında Sıralama - ans Not Ortalaması ile Yüksek ans Not Ortalaması toplamının yarısının % 30 u + Yabancı Dil Puanının % 20 si ile Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınav notunun % 50 sinin toplamına göre adaylar sıralanır. Toplam puanı 60 tan düģük olanın kaydı yapılmaz. EĢitlik durumunda Yabancı dil puanları yüksek olana öncelik verilir. Yüksek ans programlarında Sıralama - Adayların sıralaması ans mezuniyet puanına göre yapılacaktır.

6 SOSYAL BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILINDA LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ALINACAK ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI ANABĠLĠM DALI BĠLĠM DALI Üretim Yönetimi ve Pazarlama NORMAL YABANCI UYRUKLU *ÜNĠP YATAYGEÇĠġ **ENGELLĠ ALES PUAN TÜRÜ EA YÜKSEK LĠSANS VE TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG. VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak ĠĠBF ve Dengi ans Mezunu olmak ****DOKTORA ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG.VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak ĠĢletme Anabilim Dalında Yüksek ans yapmıģ olmak ĠġLETME Muhasebe Finansman ve EA ĠĠBF ve Dengi ans Mezunu olmak ĠĢletme Anabilim Dalında Yüksek ans yapmıģ olmak Yönetim Organizasyon ve ĠĢletme Anabilim Dalı Yüksek ans Sağlık KuruluĢları Yöneticiliği Uzaktan Eğitim Yüksek ans EA MUAF ĠĠBF ve Dengi ans Mezunu ile Endüstri ve Sistem Mühendisliği ans Mezunu olmak 4 Yıllık ans Mezunu olmak MUAF ĠĠBF ve Dengi ve Sağlık Bilimleri ile ilgili en az 4 yıllık ans Mezunu olmak ĠĢletme ve Yönetim ile ilgili Anabilim Dallarında yüksek lisans yapmıģ olmak

7 ANABĠLĠM DALI SĠYASET BĠLĠMĠ VE KAMU YÖNETĠMĠ BĠLĠM DALI Yönetim Bilimleri Siyaset ve Sosyal Bilimler NORMAL YABANCI UYRUKLU *ÜNĠP YATAYGEÇĠġ **ENGELLĠ ALES PUAN TÜRÜ EA EA YÜKSEK LĠSANS VE TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG. VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak ĠĠBF ve dengi fakülteler ile Hukuk, ĠletiĢim, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Harp Okulu ans Mezunları baģvurabilirler. ĠĠBF ve dengi fakülteler, Hukuk, ĠletiĢim, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ilgili fakültelerin Sosyoloji bölümü mezunları ve Harp Okulu ans baģvurabilirler. Mezunları ****DOKTORA ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG.VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası ĠliĢkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası ĠliĢkiler, Hukuk, ĠĢletme(Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı) Anabilim Dalları, TODAĠE ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü nün Tezli Yüksek lisans programlarından birinden mezun olanlar ve Harp Akademisi mezunları baģvurabilirler. ans ve Yüksek ans Eğitimlerini Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslar arası ĠliĢkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası ĠliĢkiler, Hukuk, Sosyoloji Anabilim Dalları, TODAĠE ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü nün Tezli yüksek lisans programlarından birinden mezun olanlar ve Harp Akademisi baģvurabilirler. mezunları KentleĢme ve Çevre Sorunları EA ĠĠBF ve dengi fakülteler, Hukuk, ĠletiĢim, Fakülteleri ile ilgili fakültelerin Sosyoloji, ġehir ve Bölge Planlama, Çevre Mühendisliği ve Tarım Ekonomisi Bölümlerinden birinden mezun olanlar baģvurabilirler. Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslar arası ĠliĢkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası ĠliĢkiler, Ġktisat, Maliye,Hukuk,Sosyoloji, ġehir ve Bölge Planlama, Çevre Mühendisliği ve Tarım Ekonomisi Anabilim Dalları, TODAĠE ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü nün Tezli Yüksek lisans programlarından birinden mezun olanlar ve Harp Akademisinden mezun olanlar baģvurabilirler.

8 ANABĠLĠM DALI BĠLĠM DALI NORMAL YABANCI UYRUKLU *ÜNĠP YATAYGEÇĠġ **ENGELLĠ ALES PUAN TÜRÜ YÜKSEK LĠSANS VE TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG. VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak ****DOKTORA ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG.VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak ĠKTĠSAT EA ĠĠBF Mezunu olmak. ans yada yüksek lisansı Ġktisat Bölümü ABD dan mezun olmak ĠKTĠSAT MUAF 4 Yıllık ans Mezunu olmak EKONOMETRĠ EA *6(altı) kontenjanın lisans eğitimini Ekonometri Bölümünde yapmıģ olması. -Ekonometri Bölümünden yeterli baģvuru olmaması halinde Ekonometri Bölümü mezunlarına ayrılan 6(altı) kontenjanın 2(iki) tanesine Ġstatistik Bölümü lisans mezunları alınabilecektir. *4(dört)kontenjanın yüksek lisans eğitimini Ekonometri Anabilim Dalında yapmıģ olması. -Ekonometri Anabilim Dalından yeterli baģvuru olmaması halinde Ekonometri yüksek lisans mezunlarına ayrılan 4(dört) kontenjanın 2(iki) tanesine Ġstatistik Anabilim Dalı yüksek lisans mezunları alınabilecektir. MALĠYE EA Üniversitelerin ĠĠBF, Ġktisat, ĠĢletme ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin Maliye, Ġktisat, Kamu Yönetimi ve Ekonometri Programlarından birinden mezun olmak. ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER EA ĠĠBF, Siyasal Bilgiler, Hukuk, Harp Okulu, Polis Akademisi mezunu olmak.

9 ANABĠLĠM DALI BĠLĠM DALI NORMAL YABANCI UYRUKLU *ÜNĠP YATAYGEÇĠġ **ENGELLĠ ALES PUAN TÜRÜ FELSEFE EA YÜKSEK LĠSANS VE TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG. VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak ans mezunu olmak.felsefe alanı dıģından gelenler için Bilimsel hazırlık programı uygulanır. NOT:BaĢvuran adaylar ALES, YDS mezuniyet notuna ek olarak öğrenci alımlarında baģarı puanının %20 sini oluģturacak uygulama sınavlarından yazılı ve sözlü sınavlarına girecektir. ****DOKTORA ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG.VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak 1.Felsefe Anabilim Dalı doktora Programına müracaat etmek için Tezli Yüksek ans programını bitirmiģ olmak. 2.ans veya Yüksek ans eğitimlerini Felsefe, Felsefe ve Din Bilimleri, Felsefe Grubu alanlarından birinde yapmıģ olmak. NOT: BaĢvuran adaylar ALES, YDS mezuniyet notuna ek olarak öğrenci alımlarında baģarı puanının %20 sini oluģturacak uygulama sınavlarından yazılı ve sözlü sınavlarına girecektir. MÜZĠK Müzik Bilimleri ve Teknolojisi MUAF Eğitim Fakültesi, GSF ve Devlet Konservatuarı Müzik Bölümlerinden mezun olmak. ***BaĢvuranlar koģulları ile ilgili Anabilim Dalınca hazırlanan Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavına tabi tutulacaktır. Eğitim Fakültesi, GSF ve Devlet Konservatuarı tezli yüksek lisans mezunu olmak.***baģvuranlar koģulları ile ilgili Anabilim Dalınca hazırlanan Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme tabi tutulacaktır. Sınavına

10 ANABĠLĠM DALI BĠLĠM DALI NORMAL YABANCI UYRUKLU *ÜNĠP YATAYGEÇĠġ **ENGELLĠ ALES PUAN TÜRÜ YÜKSEK LĠSANS VE TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG. VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak SOSYOLOJĠ EA 1-Sosyoloji,Felsefe,Sosyal Antropoloji,Tarih,Ġktisat,ÇalıĢma Ekonomisi,Endüstri iliģkileri ve Psikoloji lisans programlarından birinden mezun olmak TÜRK DĠLĠ VE EDEBĠYATI 2-1.maddede belirtilen bölümlerden, Sosyoloji bölümü mezunu dıģında programa müracaat edenlerin, Sosyoloji bölüm kurulunun kararı ile belirlenen Sosyoloji lisans öğretimi derslerini bilimsel hazırlık olarak almaları ve baģarmaları gerekmektedir. NOT:BaĢvuran adaylar ALES, YDS mezuniyet notuna ek olarak öğrenci alımlarında baģarı puanının %20 sini oluģturacak uygulama sınavlarından biri olan yazılı sınava girecektir SÖZEL Türk Dili ve Edebiyatı ile ÇağdaĢ Türk Lehçeleri bölümlerinden lisans mezunu olmak. NOT: BaĢvuran adaylar ALES, YDS mezuniyet notuna ek olarak öğrenci alımlarında baģarı puanının %20 sini oluģturacak uygulama sınavlarından biri olan yazılı sınava girecektir. ****DOKTORA ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG.VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak 1-Sosyoloji bölümünde yüksek lisans yapmıģ olmak NOT:BaĢvuran adaylar ALES, YDS mezuniyet notuna ek olarak öğrenci alımlarında baģarı puanının %20 sini oluģturacak uygulama sınavlarından biri olan yazılı sınava girecektir. Türk Dili ve Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı, Yeni Türk Edebiyatı, Eski Türk Dili, Yeni Türk Dili Anabilim Dalları ve Bilim Dallarında yüksek lisans yapmıģ olmak. NOT: BaĢvuran adaylar ALES, YDS mezuniyet notuna ek olarak öğrenci alımlarında baģarı puanının %20 sini oluģturacak uygulama sınavlarından biri olan yazılı sınava girecektir.

11 ANABĠLĠM DALI BĠLĠM DALI NORMAL YABANCI UYRUKLU *ÜNĠP YATAYGEÇĠġ **ENGELLĠ ALES PUAN TÜRÜ YÜKSEK LĠSANS VE TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG. VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak TARĠH SÖZEL 1.Ġlan edilen kontenjanın 10(on) tanesi lisans eğitimini Fen Edebiyat Fakültelerinin Tarih Bölümünden ans mezunları içindir 2. Ġlan edilen kontenjanın 5(beĢ) tanesi lisans eğitimini ĠĠBF nin Kamu Yönetimi, ĠĢletme ve Uluslararası ĠliĢkiler mezunları ile ĠletiĢim ve Hukuk Fakültesi ans mezunları içindir TÜRK MÜZĠĞĠ MUAF Devlet Konservatuarı Müzik Bölümleri, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümleri, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi(Müzik Öğretmenliği) lisans mezunları ***BaĢvuranlar koģulları ile ilgili Anabilim Dalınca hazırlanan Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavına tabi tutulacaktır. ĠLETĠġĠM BĠLĠMLERĠ SÖZEL ÜNĠP kapsamı dıģında açılan 12 kontenjanın; 8 i ĠletiĢim fakültesi mezunlarına, 4 ü alan dıģından baģvuracak öğrencilere ayrılmıģtır. Alan dıģından baģvurabilecek alanlar;(sosyoloji, Psikoloji, Filoloji, ĠĢletme, Kamu Yönetimi) Alan dıģından programa kazananlar 1(bir) yıl Bilimsel hazırlık alacaklardır. ****DOKTORA ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG.VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak Tarih Bilim Dallarından birinde yüksek lisans mezunu olmak.

12 ANABĠLĠM DALI FELSEFE VE DĠN BĠLĠMLERĠ TEMEL ĠSLAM BĠLĠMLERĠ BĠLĠM DALI NORMAL YABANCI UYRUKLU *ÜNĠP YATAYGEÇĠġ **ENGELLĠ ALES PUAN TÜRÜ YÜKSEK LĠSANS VE TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG. VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak SÖZEL ans mezunu olmak. Ġlahiyat fakültesi mezunları haricindeki diğer programlardan mezun olanlar bilimsel hazırlık derslerine tabi tutulur. BaĢarılı olanlar bir sonraki eğitim öğretim yılında yüksek lisans derslerine baģlarlar SÖZEL Ġlahiyat Fakültesi, Ġslami Ġlimler Fakültesi, Uluslar arası Ġslam ve Din Bilimleri Fakültesi, Ġlahiyat Bilimleri Fakültesi ve ĠDKAP mezunu olmak NOT:BaĢvuranlar ALES ve mezuniyet notuna ek olarak baģarı puanının %20 ini oluģturacak yazılı uygulama sınavına tabi tutulacaktır. ****DOKTORA ÖĞRENCĠ KABUL EDĠLEN PRG.VE ÖZEL ġartlar AĢağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak Temel Ġslam Bilimleri Anabilim Dalı veya Arap Dili ve Edebiyatı ABD yüksek lisans mezunu olmak, NOT:BaĢvuranlar ALES ve mezuniyet notuna ek olarak baģarı puanının %20 ini oluģturacak yazılı uygulama sınavına tabi tutulacaktır. RESĠM MUAF Güzel Sanatlar Fakülteleri Resim Bölümü ve Eğitim Fakültesi Resim-ĠĢ Öğretmenliği Resim Anasanat Dalı mezunu olmak (Resim Ana Sanat Dalı mezunu olan adaylar durumlarını belgelendireceklerdir.) ***BaĢvuranlar koģulları ile ilgili Anabilim Dalınca hazırlanan Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavına tabi tutulacaktır.

13 NOT: 1) *Üniversitelerarası ĠĢbirliği kapsamında, ÜNĠP için ayrılan kontenjanlara baģvuracak adaylar bağlı bulundukları üniversitelerinden izin verildiğini gösterir belgeleri ile birlikte Enstitü Müdürlüğüne Ģahsen baģvurmaları gerekmektedir. 2) ** Engelli kontenjanlara yalnızca bedensel engelli olduğuna dair belgesi olan adaylar baģvurabilir. 3) ***Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavı Teknik koģulları aģağıdadır. 4) **** Yüksek ans mezunları doktora programlarına baģvuru yapamaz. Ancak, ansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereğince 6/2/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan öğrenciler hakkında bu karar uygulanmaz. T.C. ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESĠ MÜZĠK ANABĠLĠM DALI MÜZĠK BĠLĠMLERĠ VE TEKNOLOJĠSĠ BĠLĠM DALI MÜZĠK ANABĠLĠM DALI( YÜKSEK LĠSANS/DOKTORA) ĠLE ĠLGĠLĠ ÖZEL KOġULLAR : Müzik Anabilim Dalı Yüksek ans : Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü ans mezunu olmak, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği ans mezunu olmak, Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ans diplomasına sahip olmak. BaĢvuranlar, ilgili Anabilim Dalı nca hazırlanan ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulunca onaylanan, Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavına (MBÖDS) tabi tutulacaktır. Yabancı Dil Sınavına girmiģ olma Ģartı kaldırılmıģtır. ALES sonuç belgesi istenmemektedir. Müzik Anabilim Dalı Doktora : Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Yüksek ans (Tezli)mezunu olmak, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik ÖğretmenliğiYüksek ans( Tezli) mezunu olmak,

14 Devlet Konservatuvarı Müzik BölümüYüksek ans(tezli) diplomasına sahip olmak. BaĢvuranlar, ilgili Anabilim Dalı nca hazırlanan ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulunca onaylanan, Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavına (MBÖDS) tabi tutulacaktır. Adayların, YDS/ÜDS / KPDS veya uluslar arası eģdeğer dengi sınavlardan herhangi birinden en az 55 (Elli beģ) ve daha üzeri puan alması gerekmektedir. ALES sonuç belgesi istenmemektedir. MÜZĠK ANABĠLĠM DALI Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bilim Dalı 2015/2016 Eğitim- Öğretim Yılı YÜKSEK LĠSANS SINAV KILAVUZU Mesleki Birikimi Ölçme ve değerlendirme Sınavı (MBÖDS) AMAÇ : Ġnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anabilim Dalı Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bilim Dalı nda Yüksek ans ve Doktora Programlarına öğrenci kabul Ģartlarından birisi de MBÖDS sınavına girmiģ olmaktır. Bu kılavuz ; MBÖDS hakkında programa baģvuracak adaylara bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Yüksek ans MBÖDS 1- Mesleki Birikim ( % 80 ) a) Dosya Sunumu : Adaylar jüriye, yaptığı bilimsel çalıģmaları içeren bir dosya sunacaklardır. Bu dosyadaki bilimsel veriler, araģtırma raporları, müziksel inceleme metinleri, yayınlanmıģ makaleler, sunulan bildiriler ve konser etkinlikleri gibi donelerden oluģabilir. b) DeĢifre : Adaylardan, daha önceki solfej eğitimi seviyelerini ölçmek amacı ile, ilk kez gördüğü bir SOLFEJ parçasını, sesleri doğru ( doğru entonasyon ile ) tartım dokularını eksiksiz bir biçimde okumaları istenecektir. c) Armoni : Adaylardan, daha önceki çokseslendirme bilgisini ölçmek amacı ile, sekiz ölçüden oluģan bir bas ezgisi verilerek, bu ezgiyi armoni kuralları çerçevesinde çoksesli yapıya dönüģtürmesi istenecektir. d) Kompozisyon : Adaylardan, sınav günü belirlenecek olan müzik ile ilgili bir konuda görüģlerini yazması istenecektir. ( Bu sınavda ; Adayların bilimsel düģünce-yazı-ifade yöntemleri ön planda tutularak değerlendirme yapılacaktır.) 2- Mülakat ( Sözlü GörüĢme ) ( % 20 ) Adayın ; müziksel ve kültürel birikimi, kiģiliği, görgüsü, kendisini ifade edebilmesi yeteneği hakkında fikir sahibi olmak amacı ile, 10 dakikayı geçmeyen bir sözlü görüģme yapılacaktır. 3- Değerlendirme, Sınavın baģarı değerlendirme notu 100 puandır. Bu sınavda baģarılı veya baģarısız olmak gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak, sınavın bu 2 aģamasının kendi içindeki ağırlıkları farklılık göstermektedir. Bu iç puan dengesi aģağıdaki tabloda gösterilmektedir. MESLKĠ BĠRĠKĠM % 80 SÖZLÜ %20 TOPLAM Dosya DeĢifre Armoni Kompozisyon Mülakat TOPLAM

15 MÜZĠK ANABĠLĠM DALI Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bilim Dalı 2015/2016 Eğitim-Öğretim Yılı DOKTORA SINAV KILAVUZU Mesleki Birikimi Ölçme ve değerlendirme Sınavı (MBÖDS) AMAÇ : Ġnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anabilim Dalı Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bilim Dalı nda Yüksek ans ve Doktora Programlarına öğrenci kabul Ģartlarından birisi de MBÖDS sınavına girmiģ olmaktır. Bu kılavuz ; MBÖDS hakkında programa baģvuracak adaylara bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Doktora MBÖDS 1- Mesleki Birikim ( % 80 ) e) Dosya Sunumu : Adaylar jüriye, yaptığı bilimsel çalıģmaları içeren bir dosya sunacaklardır. Bu dosyadaki bilimsel veriler, araģtırma raporları, müziksel inceleme metinleri, yayınlanmıģ makaleler, sunulan bildiriler ve konser etkinlikleri gibi donelerden oluģabilir. f) DeĢifre : Adaylardan, daha önceki solfej eğitimi seviyelerini ölçmek amacı ile, ilk kez gördüğü bir SOLFEJ parçasını, sesleri doğru ( doğru entonasyon ile ) tartım dokularını eksiksiz bir biçimde okumaları istenecektir. g) Armoni : Adaylardan, daha önceki çokseslendirme bilgisini ölçmek amacı ile, en fazla 16 ölçüden oluģan bir modülasyonlu bas ezgisi verilerek, bu ezgiyi armoni kuralları çerçevesinde çoksesli yapıya dönüģtürmesi istenecektir. h) Kompozisyon : Adaylardan, sınav günü belirlenecek olan müzik ile ilgili bir konuda görüģlerini yazması istenecektir. ( Bu sınavda ; Adayların bilimsel düģünce-yazı-ifade yöntemleri ön planda tutularak değerlendirme yapılacaktır.) 2- Mülakat ( Sözlü GörüĢme ) ( % 20 ) Adayın ; müziksel ve kültürel birikimi, kiģiliği, görgüsü, kendisini ifade edebilmesi yeteneği hakkında fikir sahibi olmak amacı ile, 10 dakikayı geçmeyen bir sözlü görüģme yapılacaktır. 3- Değerlendirme MESLKĠ BĠRĠKĠM % 80 SÖZLÜ %20 TOPLAM Dosya DeĢifre Armoni Kompozisyon Mülakat TOPLAM

16 Sınavın baģarı değerlendirme notu 100 puandır. Bu sınavda baģarılı veya baģarısız olmak gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak, sınavın bu 2 aģamasının kendi içindeki ağırlıkları farklılık göstermektedir. Bu iç puan dengesi aģağıdaki tabloda gösterilmektedir. T.C. ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat Dalı Yüksek ans Programı Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavı Teknik KoĢulları AMAÇ: ĠnönüÜniversitesiSosyalBilimlerEnstitüsüResimAnasanatDalı ndayüksekansprogramınaöğrencikabulģartlarındanbirisi de MBÖDS sınavına girmiģ olmaktır. Yüksek ans MBÖDS Sınav Tarihi: Ağustos 2015 Kontenjan: 6 KiĢi Yetenek Sınav AĢamaları: 1. Gün (26Ağustos 2015) Saat da 70X100 Cm ebadında resim kağıdına canlı modelden desen çalıģması (Süre 45+45: 90 dk. 10 dk. Ara) Saat da 70X100 Cm ebadından küçük olmamak Ģartıyla TÜYB resim uygulama çalıģması (Süre 300 dk.) 2. Gün (27 Ağustos 2015) Saat da aday çalıģma dosyalarıyla birlikte sözlü görüģme. Yetenek Sınavının Puanlaması: Değerlendirme 100 tam puan üzerinden hesaplanacak olup, bu puanı Desen %30, TÜYB Resim Uygulama %40 ve Sözlü GörüĢme-Dosya Değerlendirmesi %30 etkileyecektir.

17 Diğer Açıklamalar: 1. Sınavda kullanılacak malzemeler adaylar tarafından getirilecektir. ġövale, etejer ve tabure bölüm tarafından temin edilecektir. 2. Sınavlar Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Atölyelerinde (GSF B-Blok) yapılacaktır. 3. Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavı kapsamında sözlü görüģmeye getirilen, adayların daha önceki dönemlerde yaptıkları çalıģmalardan oluģan dosyalar iade edilmeyecektir. NOT: Desen Sınavı için kullanılacak olan 70X100 cm ebadındaki altlık adaylar tarafından getirilecektir. İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Anabilim Dalı Mesleki Birikimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavı (MBÖDS) Yüksek ans Sınav Klavuzu Değerlendirme aşamasında; Yabancı dil puanının %20 si, lisans not ortalamasının % 30 u ve Mesleki birikim ölçme ve değerlendirme sınav puanının % 50 sinin toplamına göre sıralama yapılacaktır. Toplam puanı 50 den düşük olan adayların kaydı yapılmayacaktır. Eşitlik durumunda ise, yabancı dil puanı yüksek olana öncelik verilecektir. İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Anabilim Dalı na başvurusu kabul edilen ve asgari koşulları sağlayan adayların Mesleki birikim ölçme ve değerlendirme sınavı, iki bölümden oluşacaktır. I. Yazılı Sınavı: Bu sınavda adayların, alan bilgisi yazılı olarak tespit edilecektir (Mesleki birikim ölçme ve değerlendirme sınav sonucuna % 40 Oranında Etki edecektir). THM a) Aday, TRT THM repertuvarından seçilmiş bir halk ezgisini tür bakımından adlandıracak ve adlandırdığı türü genel özellikleriyle açıklayacaktır. b) Aday, TRT THM repertuvarından seçilmiş bir halk ezgisini ayak / makam dizisi bakımından adlandıracak ve eser üzerinde makamsal analiz yapacaktır. c) Aday, makamsal yapıda oluşturulmuş sekiz ölçülük dikteyi verilen cevap kağıdına yazacaktır. d) Aday verilen bir konu başlığı üzerindeki görüşlerini kompozisyon seklinde yazacaktır. TSM a) Aday, TRT TSM repertuvarından seçilmiş bir eseri tür ve biçim bakımından adlandıracak ve genel özellikleriyle açıklayacaktır. b) Aday, TRT TSM repertuvarından seçilmiş bir eserin makamsal analizini yapacaktır. c) Aday, makamsal yapıda oluşturulmuş sekiz ölçülük dikteyi verilen cevap kağıdına yazacaktır. d) Aday verilen bir konu başlığı üzerindeki görüşlerini kompozisyon seklinde yazacaktır.

18 II. b. Sözlü Sınavı (Mülâkat) : Bu sınavda ise adayların, müziksel birikimi sözlü ve uygulamalı olarak ölçülecektir. Adayların çalgı veya ses icraları dinlenecektir (Mesleki birikim ölçme ve değerlendirme sınav sonucuna % 60 Oranında Etki edecektir). a) Aday, TRT THM ya da TRT TSM repertuvarından seçilmiş bir halk ezgisini ses ya da çalgısı yardımı ile deşifre edecektir. b) Aday 3 adet serbest olarak seçilmiş eseri çalgısı ya da sesi ile yorumlayacaktır. c) Aday eğer varsa geçmişte yapmış olduğu akademik ya da sanatsal faaliyetleri jüri üyelerine dosya halinde sunacak. Değerlendirme aşamasında; Yabancı dil puanının %20 si, lisans not ortalamasının % 30 u ve Mesleki birikim ölçme ve değerlendirme sınav puanının % 50 sinin toplamına göre sıralama yapılacaktır. Toplam puanı 50 den düşük olan adayların kaydı yapılmayacaktır. Eşitlik durumunda ise, yabancı dil puanı yüksek olana öncelik verilecektir. (Yabancı dil puanının % 20si + ans Not Ortalamasının % 30 u + Mesleki birikim ölçme ve değerlendirme sınavının % 50 si = TOPLAM PUAN ) NOT: Sınava girecek adayların 3 farklı eser hazırlamış olarak sınava girmeleri gerekmektedir.

Müzik Anabilim Dalı Yüksek Lisans :

Müzik Anabilim Dalı Yüksek Lisans : T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK ANABİLİM DALI MÜZİK BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ BİLİM DALI MÜZİK ANABİLİM DALI( YÜKSEK LİSANS/DOKTORA) İLE İLGİLİ ÖZEL KOŞULLAR : Müzik Anabilim

Detaylı

*ÜNİP YATAYGEÇİŞ **ENGELLİ ALES PUAN TÜRÜ. Dokt.

*ÜNİP YATAYGEÇİŞ **ENGELLİ ALES PUAN TÜRÜ. Dokt. ANABİLİM DALI TEMEL İSLAM BİLİMLERİ BİLİM DALI NORMAL Lis. Dokt. Tezsiz Y.L. YABANCI UYRUKLU Lis. Dokt. Lis. *ÜNİP YATAYGEÇİŞ **ENGELLİ ALES PUAN TÜRÜ Dokt. Y.L. Dokt. Tezsiz Lis Y.L. Dokt. Tezsiz Lis

Detaylı

T.C. ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılı Bahar döneminde Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı bahar döneminde Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yüksek ans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. döneminde

Detaylı

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ ALIM ĠLANI

T.C. ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ ALIM ĠLANI T.C. ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ ALIM ĠLANI 2016-2017 Akademik Yılı BAHAR yarıyılında, Enstitümüz lisansüstü programlarına öğrenci alınacaktır. Ġlgili

Detaylı

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans(II. Öğretim) ve Doktora

Detaylı

Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak Yabancı Uyruklu Adaylardan İstenilen Belgeler

Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak Yabancı Uyruklu Adaylardan İstenilen Belgeler İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yüksek ans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. yarıyılında 1-İSTENİLEN

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI 2010-2011 öğretim yılı güz yarıyılında Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimi görmek üzere alınacak

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA PROGRAM ĠLANI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA PROGRAM ĠLANI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ VE PROGRAM ĠLANI 2014 2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILINDA AġAĞIDA BELĠRTĠLEN PROGRAMLARA VE ÖĞRENCĠSĠ ALINACAKTIR BAġVURU TARĠHLERĠ BAġVURU YERĠ MÜLAKAT

Detaylı

BAŞVURULARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

BAŞVURULARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR Lisansüstü Başvuru Tarihleri: 27-31 Ağustos 2018 T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılı Güz döneminde Tezli Yüksek

Detaylı

BAŞVURUDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

BAŞVURUDA ARANAN GENEL ŞARTLAR T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı bahar döneminde Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI.

T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI. T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI BaĢvuru Tarihi 31 Temmuz-14 Ağustos 2017 Online BaĢvuru Adresi http://www.adu.edu.tr/lisansustu

Detaylı

ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı Bahar yarıyılı için aģağıda belirtilen sayıda Anabilim Dallarına ve Doktora

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI 2013-2014 öğretim yılı güz yarıyılında Sosyal Bilimler

Detaylı

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1-ĠSTENĠLEN

Detaylı

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA YURTĠÇĠ ÖĞRENCĠ

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA YURTĠÇĠ ÖĞRENCĠ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA KONTENJAN S.NO

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ KONTENJAN AÇIKLAMA (YÜKSEK LİSANS MEZUNU) ENSTİTÜSÜ/PROGRAMI

ALES PUAN TÜRÜ KONTENJAN AÇIKLAMA (YÜKSEK LİSANS MEZUNU) ENSTİTÜSÜ/PROGRAMI Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılında aşağıda belirtilen programlardaki kontenjanlar için anabilim ve bilim dallarına yüksek lisans

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ KONTENJAN AÇIKLAMA (YÜKSEK LİSANS MEZUNU) ENSTİTÜSÜ/PROGRAMI

ALES PUAN TÜRÜ KONTENJAN AÇIKLAMA (YÜKSEK LİSANS MEZUNU) ENSTİTÜSÜ/PROGRAMI Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılında aşağıda belirtilen programlardaki kontenjanlar için anabilim ve bilim dallarına yüksek lisans

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ yarıyılında aşağıda belirtilen programlardaki Anabilim ve Bilim Dallarına Yüksek

Detaylı

BURSA ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ BAHAR DÖNEMĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI

BURSA ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ BAHAR DÖNEMĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI BURSA ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 20182019 BAHAR DÖNEMĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI Sevgili Adaylar, Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 20182019

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 20132014 EğitimÖğretim yılı Bahar döneminde Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI BAHAR DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI BAHAR DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 20172018 BAHAR DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 20172018 EğitimÖğretim

Detaylı

EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ANABĠLĠM DALI (Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans Programı)

EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ANABĠLĠM DALI (Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans Programı) SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ĠÇĠN ENSTĠTÜMÜZ TEZLĠ-TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI ĠLE ARANILACAK ġartlar Lisansüstü Programlara BaĢvurular

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin:

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (09.12.2015

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Karaciğer Nakli Enstitüsü Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (30.06.2017

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA ĠLANI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA ĠLANI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA ĠLANI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne 20182019 eğitimöğretim yılı güz yarıyılında Karamanoğlu

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 2018-2019 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-2019 Eğitim-Öğretim

Detaylı

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 0405 EğitimÖğretim yılı Güz yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. ĠSTENĠLEN

Detaylı

T.C. SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI TEZLĠ / TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

T.C. SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI TEZLĠ / TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI T.C. SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI TEZLĠ / TEZSĠZ YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI BAġVURU KOġULLARI ve KONTENJAN ĠLANI Üniversitemiz 2014 2015 Eğitim Öğretim

Detaylı

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına 2012-2013 öğretim yılı güz yarıyılında Yüksek Lisans ve

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılında aşağıda belirtilen programlardaki boş kontenjanlar için anabilim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bünyesindeki Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

ALES Puan Türü. Yabancı Uyruklu 2 5 1 5 SÖZ 2 10 1 4 SÖZ 2 10 1 6 SÖZ 2 6 1 2 SÖZ 2 6 1 2 SÖZ

ALES Puan Türü. Yabancı Uyruklu 2 5 1 5 SÖZ 2 10 1 4 SÖZ 2 10 1 6 SÖZ 2 6 1 2 SÖZ 2 6 1 2 SÖZ DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen Türkçe eğitimli programlarına 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında ve Doktora

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20162017 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (05.01.2017

Detaylı

TEZLĠ YÜKSEK LĠSANS BAġVURU VE KABUL KOġULLARI

TEZLĠ YÜKSEK LĠSANS BAġVURU VE KABUL KOġULLARI SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2012-2013 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LĠSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOġULLARI ANABĠLĠM DALI TC UYRUKLU ALES PUAN TÜRÜ ALAN ALAN ĠÇĠ DIġI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR 10

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20142015 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

Lisansüstü BaĢvuru Bilgi Rehberi

Lisansüstü BaĢvuru Bilgi Rehberi T.C. IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2018-2019 üstü Eğitim- Akademik Bahar Yarıyılı üstü BaĢvuru Bilgi Rehberi Online Başvuru Aşağıdaki Linkten Yapılacaktır. http://www.igdir.edu.tr/lisansustu-online-basvuru

Detaylı

ADAYLARIN DİKKATİNE!

ADAYLARIN DİKKATİNE! ADAYLARIN DİKKATİNE! SİSTEME GİRİŞ İÇİN SİSTEME KAYDEDİLDİĞİNİZ E-MAİL ADRESİNİZE ŞİFRE OLUŞTURMA LİNKİ GÖNDERİLECEKTİR. BU LİNK TIKLANARAK YENİ ŞİFRE OLUŞTURULACAK VE BU ŞİFRE İLE BAŞVURU YAPILACAKTIR.

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları belirtilen Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı I. (GÜZ) yarıyılında yüksek lisans

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 20182019 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 20182019 EğitimÖğretim

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları belirtilen Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı I. (GÜZ) yarıyılında yüksek lisans

Detaylı

ÇANKAYA ÜNĠVERSĠTESĠ

ÇANKAYA ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTEMİZ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNCE 00-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA İSİMLERİ YAZILI PROGRAMLARA SINAVLA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ALES Puan Türü(*) KoĢullar

Detaylı

T.C. GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ

T.C. GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, BaĢvuru ġartları, BaĢvuruya Esas TeĢkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara BaĢvuru Tarihleri : 04-08 Ağustos 2014 I. Kontenjanlar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

II. BAġVURU ĠÇĠN GEREKLĠ BĠLGĠLER, DEĞERLENDĠRME VE KABUL ġartlari

II. BAġVURU ĠÇĠN GEREKLĠ BĠLGĠLER, DEĞERLENDĠRME VE KABUL ġartlari ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAġVURU KOġULLARI (2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI) Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Bahar

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar,

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim güz yarıyılında üniversitemizde

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Başvuru için Gerekli Yabancı Dil YDS/ÜDS/ KPDS asgari Puan Türk Dili ve

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI*

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI* Anabilim Dalı ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI* Yüksek Lisans Doktora Lisansa Dayalı Doktora Yatay GeçiĢ Doktora ĠġLETME 30 -Finans 4

Detaylı

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

ĠLAN ALANYA ALAADDĠN KEYKUBAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ĠLAN ALANYA ALAADDĠN KEYKUBAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ĠLAN ALANYA ALAADDĠN KEYKUBAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda verilen

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2014-2015 Akademik Yılı Bahar yarıyılında, Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne aşağıda belirtilen

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminde Yüksek, Tezsiz Yüksek ve o Progmları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

BUÜ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAġVURU KOġULLARI

BUÜ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAġVURU KOġULLARI BUÜ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2018 2019 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAġVURU KOġULLARI Sevgili Adaylar, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılında Üniversitemiz

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KKTC VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURU TARİHLERİ (SİSTEMDEN ONLİNE BAŞVURU YAPILACAK

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KKTC VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURU TARİHLERİ (SİSTEMDEN ONLİNE BAŞVURU YAPILACAK

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20132014 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI -2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI -Programa

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ANABĠLĠM DALLARI KONTENJAN YÜKSEK ALES LĠSANS Doktora Puan Türü Tezli Tezsiz ANALĠTĠK KĠMYA 7-7 SAY. FARMAKOGNOZĠ 10-5 SAY. Fitoterapi (II.Öğretim)

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aģağıda belirtilen Anabilim Dalı ve Bilim Dallarına 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için ve Doktora öğrencileri

Detaylı

ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

BAġVURU, KAYITLAR VE SINAVLARLA ĠLGĠLĠ AÇIKLAMALAR:

BAġVURU, KAYITLAR VE SINAVLARLA ĠLGĠLĠ AÇIKLAMALAR: T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora Programlarının aģağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. NEVġEHĠR HACI BEKTAġ VELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVġEHĠR HACI BEKTAġ VELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVġEHĠR HACI BEKTAġ VELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALLARI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Kontenjan Ales Kontenjan DOKTORA PROGRAMLARI

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1 üstü programlara başvuru Enstitümüz web sayfasından ONLINE yapılacaktır. 2 Adaylar sadece tek Anabilim Dalına/Bilim Dalına müracaat edebilirler. Başvuru yapan

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dalları nda 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı

Detaylı

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda belirtilen programlarına 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında tezsiz yüksek lisans ikinci öğretim ve tezli

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminde Öğrenci Alınacaktır.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminde Öğrenci Alınacaktır. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM ĠLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü üstü Eğitim Programlarına 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAġVURU Adayların

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KKTC VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI KKTC ve yabancı uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 18-22 Ağustos 2014 tarihleri

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına, 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* -

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* - HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında Fen ve Sosyal Bilimleri Enstitülerinin Anabilim Dallarına Yüksek ve Doktora programlarına öğrenci alınacaktır. Anabilim Dalı Tezli

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI TÜRK UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURU TARİHLERİ (SİSTEMDEN ONLİNE BAŞVURU YAPILACAK VE İSTENEN BELGELER ANABİLİM DALLARINA

Detaylı

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1- Başvuru yapmadan önce ilanda belirtilen başvuru koşullarının ve kontenjanlarının yer aldığı ilan metnini mutlaka okuyunuz. Eğer başvuru koşullarını taşıyorsanız

Detaylı

Lisansüstü BaĢvuru Bilgi Rehberi

Lisansüstü BaĢvuru Bilgi Rehberi T.C. IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ ENSTĠTÜLER 2018-2019 üstü Eğitim- Akademik Güz Yarıyılı üstü BaĢvuru Bilgi Rehberi 06/08/2018 ile 20/08/2018 Tarihleri Arasında Online Başvuru Aşağıdaki Linkten Yapılacaktır. http://www.igdir.edu.tr/lisansustu-online-basvuru

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE KOŞULLARI

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (16.06.2017

Detaylı

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME TEZLİ KONTENJAN TEZSİZ

Detaylı

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat DİCLE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen Türkçe eğitimli ve Doktora programları ile Arapça eğitimli Temel İslam ve

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına, 2017 2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYOLOJİ ANABİLİM DALI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI VE KONTENJANLARI Anabilim Kontenjan Özel Koşullar

Detaylı

T.C HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS PROGRAM ĠLANI 2015 2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ

T.C HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS PROGRAM ĠLANI 2015 2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ T.C HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ YÜKSEK LĠSANS PROGRAM ĠLANI 2015 2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILINDA AġAĞIDA BELĠRTĠLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LĠSANS ÖĞRENCĠSĠ ALINACAKTIR BAġVURU TARĠHLERĠ

Detaylı

KASTAMONU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KASTAMONU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN KASTAMONU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı ilgili Anabilim Dallarına, 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Ana Bilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI (İşletme Programı) İşletme Tezsiz 30 Lisans derecesine sahip olmak. Öğrenci Kabul Şartları

İŞLETME ANABİLİM DALI (İşletme Programı) İşletme Tezsiz 30 Lisans derecesine sahip olmak. Öğrenci Kabul Şartları Başvuru Tarihleri: 05-19 Ocak 2015 tarihleri arasında olup, Başvuru formu doldurulduktan sonra istenilen evraklar ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Sınav Tarihleri: Yabancı Dil Sınavı

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI

İŞLETME ANABİLİM DALI Başvuru Tarihleri: 05-19 Ocak 2015 tarihleri arasında olup, Başvuru formu doldurulduktan sonra istenilen evraklar ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Sınav Tarihleri: Yabancı Dil Sınavı

Detaylı

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013-2014 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCĠ ALIMI,KONTENJAN VE

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013-2014 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCĠ ALIMI,KONTENJAN VE ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013-2014 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCĠ ALIMI,KONTENJAN VE BAġVURU KOġULLARI Anabilim / Anasanat Dalı Tezli Yüksek

Detaylı

FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aģağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 31 Temmuz-04 Ağustos 2017 tarihleri

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Tezli Yüksek Lisans Doktora Tezli Yüksek Lisans Doktora Tezli Yüksek Lisans Doktora Tezli Yüksek Lisans Doktora Tezli Yüksek Lisans Doktora T.C. KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ

Detaylı