15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı"

Transkript

1

2 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı Mayıs Sayı:102 IRAK TÜRKMENLERİ İZMİR DE BULUŞTU 01 Mayıs 2017 Irak Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği tarafından düzenlenen Irak Türklerinin İzmir Buluşması Bayraklı Öğretmenevi nde yapıldı. Buluşmaya Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Tütüncü, Irak Parlamentosu, Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Türkmen Milletvekili Niyazi Mimaroğlu, Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Irak Türkmenleri Öğrenci ve Gençler Birliği İzmir Başkanı Dr. Murtaza Tuzlu ve çok sayıda Türkmen katıldı. İzmir de yaşayan Irak Türklerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirten Dr. Murtaza Tuzlu, Kerkük ten Türkmeneli ne cereyan eden güncel gelişmeler konusunda bilgi paylaşımı yaptıklarını söyledi. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Tütüncü Irak taki Türkmeneli bölgesinde yaşanan sorunları masaya yatırdıklarını belirterek, Özellikle son dönemdeki Kerkük te yaşanan bayrak krizi, Türkmenlerin Musul a bağlı Telafer de yapılacak olan operasyonla ilgili beklentilerimizi paylaşacağız. Bütün temennimiz anavatanımız Türkiye nin de desteği ile Irak taki Türkmenler yakın bir zamanda inşallah haklarına kavuşurlar. Bölgedeki Irak ın toprak bütünlüğü içinde diğer etnik guruplarla da kardeşçe yaşamayı başarırız inşallah dedi. Tütüncü, Bölge yeniden dizayn edilmeye başlandı. Bu yeni dizaynda en büyük zararı çekenler Türkmenler oldu. Çünkü Türkmenler silahsız ve sahipsiz oldukları için maalesef topraklarından oldular. Burada da en çok kaybı Telafer bölgesinde yaşadık. Yakında da Telafer in IŞİD den temizlenmesi için bir operasyon yürütülecek. Bütün temennimiz en az can kaybı ile temizlensin ve tekrar yüz binlerce insan evine yurduna dönebilsin. Bu noktada tabii ki anavatan Türkiye nin siyasi desteğine çok ihtiyacımız var, inşallah bu desteği alırız. İnsani konuda Türkiye nin yardımları çok fazladır. Bundan minnettarız, her zaman Irak Türklerinin yanında olmuştur ama bugünlerde siyasi desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var diye konuştu. (Türkmen Şanı)

3 ERŞAT SALİHİ BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI 01 Mayıs 2017 Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Türkmenlerin önderlerinden biri olan Dr. İbrahim Arafat ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Salihi mesajında şu cümlelerle üzüntüsünü dile getirdi: Allah ın kaderine olan inancımızla, Türkmen, şahsiyetlerinden ve Irak Türkmen Cephesi nin Musul İl Eski Başkanlarından Dr. İbrahim Arafat ın vefat haberini büyük üzüntüyle almaktayız. Rahmetli, Türkmen halkını ve davasını, ailesi ile beraber 1950 li yıllarından beri milliyetçi bir görüşle savunmuştur ve sahip çıkmıştır. Rahmetli, çok çalışkan ve cesur biriydi. Memleketine dönmeden gurbette vefat eden hocamıza, Allah tan rahmet, ailesine sabırlar ve başsağlığı dilerim mekanı cennet olsun. (Türkmeneli TV) KERKÜK TE KAÇIRILAN ALİ BOZKURT SERBEST BIRAKILDI 01 Mayıs gün önce Irak ın Kerkük şehrindeki Kudüs caddesinden kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan 1968 doğumlu ve üç çocuk babası olan Ali Muhammet Ali, maruz kaldığı işkence sonucu kötü bir durumda Kerkük ün Domiz semtinde vatandaşlar tarafından bulundu. Vücudunun 8 yerinden bıçaklanarak yaralanan Türkmen vatandaşı Cumhuriyet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisinin ardından taburcu oldu. (Türkmeneli TV)

4 ANKARA'DA DÜZENLENEN KURS SONA ERDİ 01 Mayıs 2017 Başkent Ankara'da Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Kişisel Gelişim Kursu 'nun sona ermesi münasebetiyle tören düzenlendi. Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen kursa, Türkiye'de yaşayan Türkmen Telaferliler katıldı. Kursun sona ermesi münasebetiyle düzenlenen törene Türkmen şahsiyetler de katıldı. Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Fatih Türkcan yaptığı konuşmada, Türkmen Milleti'nin birlik olmasının önemine vurgu yaptı. Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı ise düzenlenen kurs hakkında konuştu. Törenin sonunda 12 hafta boyunca devam eden kursa katılanlara sertifikaları dağıtıldı. (Türkmeneli TV) IRAK TÜRKMEN CEPHESİ SUİKASTİ ŞİDDETLE KINADI 03 Mayıs 2017 Irak Türkmen Cephesi Irak ın Kerkük şehrindeki 1 Haziran semtinde meydana gelen suikast ile ilgili bir bildiri yayımladı. Irak Türkmen Cephesi, ''Kerkük Petrol ve Gaz Şirketi müdür yardımcısı Muhammet Yunus'un bu sabah suikast sonucu hayatını kaybetmesi haberini üzüntüyle karşıladık. Bu tür olaylar Kerkük'ün güvenliğini zedelemektedir. Rahmetli çalışkan, disiplinli ve hiç bir zaman etnik ve mezhepsel ayrım yapmadan herkese eşit mesafede yaklaşan biriydi. Biz Irak Türkmen Cephesi olarak Kerkük Petrol ve Gaz şirketlerindeki yetkililerin bu suikastın perde arkasını araştırmasını istiyoruz ifadelerini kullandı. Irak Türkmen Cephesi ayrıca, Bağdat'taki güvenlik birimlerine de çağrıda bulunarak Kerkük'te kol gezen yasa dışı ve organize suç örgütlerinin temizlenmesini talep etti. (Türkmeneli TV)

5 TUZHURMATU DA TÜRKMEN ÖĞRENCİLERE SALDIRI 03 Mayıs 2017 Irak ın Kerkük-Tuzhurmatu bölgesi arasında Türkmen öğrencileri taşıyan bir araç kimliği belirsiz silahlı kişilerce saldırıya uğradı. Silahlı saldırıda Tuzhurmatu ahalisinden olan 3 kişi yaralandı yaralılardan birisinin durumu ağır. (Efkar Hurra) AVRUPA'DA IRAK TÜRKMENLERİ FEDRASYONU NUN 2. KURULTAYI 03 Mayıs 2017 Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Avrupa'daki Irak Türkmenleri Federasyonunun 2. Kurultayı ile ilgili kutlama mesajı yayınladı. Salihi düzenlenen kurultay hakkında yayımladığı kutlama mesajında ''Avrupa'daki Irak Türkmenleri Federasyonunu ve başkanlık görevine tekrar seçilen Sündüs Abbas'ı can-ı gönülden kutlar ve başarılarını dilerim. Umarız, Avrupa'da bulunan tüm dernekler ve federasyonlar, Türkmenlerin yaşadığı insan hakları ihlallerini tüm dünyaya ve uluslararası mahfillerde duyuracak ve tanıtacak elçimiz olacaklardır'' ifadesini kullandı. (Türkmeneli TV)

6 KERKÜK'TE TÜRKMEN İŞÇİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ 03 Mayıs Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle Irak Türkmen İşçiler Örgütü ile Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Irak ın Kerkük şehrinde bir kutlama düzenledi. Kutlamada bir grup Türkmen işçi ödüllendirdi. Kutlamada konuşma yapan Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Başkanı Kasım Kazancı İşçi Bayramı münasebetiyle Türkmen İşçileri tebrik etti. Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Hüseyin Bahattin de Türkmen işçilerin üzerine büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Kutlama sırasında bir grup Türkmen işçiye plaket sunuldu. (Türkmeneli TV) TMH KERKÜK'TE TÜRKMEN BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKİLDİ 04 Mayıs 2017 Türkmen Milliyetçi Hareketi, 3 Mayıs Türkçülük Günü münasebetiyle Irak ın Kerkük şehrinde şehir merkezinde dev Türkmen bayrağını göndere çekme merasimi düzenledi. Merasimde Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanı Hüsamettin Türkmen, siyasetçiler, parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, subaylar ve vatandaşlar hazır bulundu. Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkan Yardımcısı Abbas Beyatlı ve Türkmen Milliyetçi Hareketi Üyesi Muhammet Hürmüzlü konuşma yaptılar. Merasimde Kerkük'ün Şehit Adil Şerif Caddesi'nde Türkmen Milliyetçi Hareketi Genel Merkezi önünde dev Türkmen bayrağı sloganlar arasında Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanı Hüsamettin Türkmen tarafından göndere çekildi. (Türkmeneli TV) KERKÜK ÜNİVERSİTESİ NDE POSTER VE FOTOĞRAFÇILIK FESTİVALİ 04 Mayıs 2017 Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanı Abdürrezzak El İsa'nın riayetinde Kerkük Üniversitesi 3 gün boyunca Poster ve Fotoğrafçılık Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Festivale yurt genelinden 17 üniversite katıldı. Kerkük Üniversitesi Rektörü Dr. Abbas Hasan Taki yaptığı konuşmada, Kerkük Üniversitesi'nin terör eylemlerine maruz kalan Irak Üniversitelerine ev

7 sahipliği yaptığını söyledi. Taki, ''bugün şiddete karşı omuz omuza duruyoruz'' dedi. Festivalde üniversite öğrencilerinin çizdiği resimler ve çektiği fotoğraflar yer aldı. (Türkmeneli TV) BAKANLAR KURULUNDAN BAYRAK TEPKİSİ 05 Mayıs 2017 Irak ın Kerkük şehrinde devlet daireleri üzerinde Kürt Bölgesel Yönetimi Bayrağının asılması ile ilgili Bakanlar Kurulu'ndan tepki geldi. Bakanlar Kurulu, Kerkük İl Meclisinin Kerkük'ün etnik yapılarına saygı göstermesini istedi. Bakanlar Kurulu Kerkük'te barışçıl ortamda yaşamanın ve Irak'ın birliğinin sağlanması için anayasa ve kanun çerçevesinde çalışmanın önemine vurgu yaptı. Bakanlar Kurulu bildirisinde şu ifadelere yer verildi. ''Ordu, polis ve diğer güvenlik güçlerinin terör örgütü IŞİD'e karşı birleştiği bir dönemde Kerkük Yerel Meclisi'nin diğer ana milletlerin yokluğunda Kerkük'te devlet dairelerinde Kürt Bölgesel Yönetimi Bayrağının asılması kararını aldı. Hükümet, Kerkük'te barışçıl ortamda yaşamanın ve Irak'ın birliğinin sağlanması için anayasa ve kanun çerçevesinde çalışmanın önemine vurgu yaparken, aynı zamanda Kerkük vatandaşlarının korunması ve Irak'ın birliğini sağlamak için tüm anayasal yolları izleyecektir. (Türkmeneli TV) KERKÜK'TEKİ GÜVENLİK YETKİLİLERİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI 05 Mayıs 2017 Irak İçişleri Bakanlığı, Irak ın Kerkük şehrinde son zamanlarda artan güvenlik ihlalleri ve vatandaş ve yetkililere karşı düzenlenen kaçırma ve suikast olayları üzerine soruşturma komisyonu kurulması yönünde talimat verdi. Bakanlık ayrıca Kerkük'teki güvenlik yetkililerini İçişleri Bakanlığı'na çağırdı. Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Albay Saad Maan yaptığı açıklamada, 'İçişleri Bakanı Kasım El Araci'nin Kerkük'te son zamanlarda artan güvenlik ihlalleri ve meydana gelen suikast olayları üzerine soruşturma

8 komisyonu kurulması yönünde talimat verdiğini ve Kerkük Polis Müdürü ile Kerkük İstihbarat Müdürünün İçişleri Bakanlığı'na çağrıldığını' ifade etti. Açıklamada, Kerkük'te son zamanlarda siyasi şahsiyetlerin ve devlet yetkililerinin suikasta maruz kaldığını ve en sonunda Türkmen vatandaş Muhammet Ali Muhammet'in Kerkük'ün Kudüs caddesinden kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılması ve Kerkük Kuzey Petrol ve Gaz Şirketi Müdür Yardımcısının suikasta uğradığını hatırlattı. Açıklamanın devamında, Kerkük'teki güvenlik yetkililerinin İçişleri Bakanlığı'na çağrılması bir diğer nedenin de Kerkük'teki güvenlik durumunun genel bir biçimde değerlendirilmesi, mevcut sorunların giderilmesi ve vatandaşlar için güvenlik ve istikrarın sağlanması gibi konular olduğu bildirildi. (Türkmeneli TV) DR. İBRAHİM ARAFAT İÇİN MEVLİT DÜZENLENDİ 08 Mayıs 2017 Başkent Ankara da Dr. İbrahim Arafat için mevlit düzenlendi. Törene Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Fatih Türkcan ile Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı Abbas Türkmen katıldı. Programda İbrahim Arafat ın ruhu için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, ilahiler söylendi. Arafat ın Türkmen milleti için verdiği çabalardan övgüyle söz edildi. (Türkmeneli TV)

9 SALİHİ: "KERKÜK VALİSİ POLİS'İN GÜCÜNÜ ZAYIF GÖSTERİYOR" 08 Mayıs 2017 Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Türkmeneli Televizyonuna özel açıklamada bulundu. Salihi Kerkük Valisi Necmettin Kerim'i Kerkük'teki Polis Güçlerini zayıf göstermekle suçladı. Salihi aynı zamanda terör örgütü PKK'nın Kerkük'teki varlığı ve flamalarının Kerkük'te asılmasının büyük problemlere yol açacağı konusunda da uyardı. (Türkmeneli TV) TÜRKMEN SİYASİ PARTİ BAŞKAN VE TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ 08 Mayıs 2017 IŞİD sonrası Türkmenlerin durumunu ele almak üzere Irak Türkmen Cephesi Başkanlık binasında Türkmen siyasi parti başkan ve temsilcileri bir araya geldiler. Mayıs ayında Irak ın başkenti Bağdat'ta parlamento başkanı ve Birleşmiş Milletler Irak Temsilciliği ile koordineli olarak yapılması planlanan Birleşik Türkmen Kongresinde ele alınacak konular da tartışıldı Toplantı da ayrıca Türkmen coğrafyasının durumu ve geleceği de görüşüldü. Kerkük başta olmak üzere Türkmen coğrafyasının geleceği ve durumunun da ele alındığı

10 toplantıda Türkmen göçmenlerinin evlerine geri dönmeleri, Türkmen bölgelerinin imar ve yeniden kalkındırılması ve Irak'taki Türkmen çıkarının korunması de görüşüldü. Toplantıya katılanlar, gelecekteki Türkmen siyasi birliği ve söylem birliğinin gerçekleşmesine vurgu yaptılar. Türkmeneli televizyonuna konuşan Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan,''Bağdat'ta yapılması planlanan Türkmen konferansı oldukça önemlidir dedi. (Türkmeneli TV) GASP VE SOYGUNLAR ARTMAYA BAŞLADI 08 Mayıs 2017 Irak ın Kerkük şehrinde özellikle Türkmenler'in hedef alındığı soygun, suikast ve cinayetler devam ediyor. Bu kez Kerkük'ün Atlas Caddesi'nde turizm firması sahibi Türkmen vatandaş güpegündüz iki kişi tarafından gasp edildi. Paraları çalınan Türkmen vatandaş Recep Hattat Türkmeneli Televizyonu'na verdiği demeçte, olayın iki kişi tarafından saat 12 civarında gerçekleştiğini kaydetti. Recep Hattat'ın oğlu Ahmet Hattat ise, gün geçtikçe gerileyen güvenlik durumunun acilen iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. (Türkmeneli TV) TÜRKMENLER VAROLUŞ MÜCADELESİ VERİYOR 09 Mayıs 2017 Hikmet İlim ve Sanat Derneği nin bu haftaki Pazartesi Sohbetleri nde, Irak taki son gelişmeler ve Türkmenlerin mücadelesi dile geldi. Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Musul ve Kerkük başta olmak üzere Türkmenlerin yaşadığı şehir ve bölgelerde son derece önemli gelişmeler yaşandığını belirterek Türkmenler, Irak ta varoluş mücadelesi veriyor. Ufak bir yanlış hareket sadece Kerkük ü değil, bölgeyi yakacak duruma gelindi dedi. Önemli açıklamalar yapan Dr. Aydın Beyatlı, bayrak krizinden referandum ve Kürdistan ın kurulmasına varıncaya kadar önemli uyarılarda bulundu. Dr. Beyatlı, Kerkük ün bölünmesi durumunda Irak ın da bölüneceğine dikkati çekti.

11 Irak ve Suriye de Türkmenlerin mücadelesini aşan bir sürece girildiğini, Amerika ile Rusya nın, burada Türkiye siz bir oyun oynayamadıklarına da dikkati çeken Beyatlı, Türkiye nin Suriye de PYD ye, içeride de PKK ya karşı başarılı bir mücadele yürütmesinin Irak ve Suriye deki Kürt, PKK ve İran a bağlı milis güçlerini korkuttuğunu, Süleymaniye ile Erbil de Talabani ile Barzani sürtüşmesinin artarak devam ettiğini belirtti. Bu aşamada Türkiye nin, önce diplomatik girişimlere hız vermesi gerektiğini, sınır kapılarının kapatılması dahil ekonomik yaptırımların uygulanabilirliği üzerinde de duran Beyatlı, Türkiye nin Suriye üzerinden yapacağı artık çok sınırlıdır. Ancak Irak üzerinden bir askeri harekâtı hâlâ mümkün. Sayın Cumhurbaşkanının Bir gece ansızın gelebiliriz demesi, bizim yüreğimize su serperken başkalarının yüreğine ise korku saldı. Türkiye, İran ve Irak, ABD nin ne yapacağını beklemeden yapması gereken şeyleri yapmalıdırlar. Türkmenler, silahlı bir güce sahip olarak Irak içinde ve dışında harekete geçmeleri için desteklenmelidir. Irak ve Suriye Türkmenlerinin kaderi birdir. Ha Telafer ha Cerablus. Fırat Kalkanı 29 Mart 2017 de zaferle sona erdi. Türkiye güvenliğini, Türkmenler ve Araplarla bir olarak düşünmek zorunda. Bunun da adı Dicle Kalkanı olacaktır. Tüm Irak Türkmenleri Peygamber Ocağındaki Mehmetçiğin önünde canlı kalkan olacaktır. dedi. Dr. Aydın Beyatlı ya Hisder in teşekkür plaketini Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü ve emekli edebiyat öğretmeni Yaşar Çalışkan birlikte takdim ettiler. Sohbette Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi Başkanı Adil Beyatlı ile Bayır Bucak Türkmenleri temsilcileri de hazır bulundular. ( TÜRKMEN HEYETİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ 10 Mayıs 2017 Irak ın Bağdat şehrindeki ABD Büyükelçiliğinin daveti üzerine başta Kerkük, Tuzhurmatu ve Diyala olmak üzere Türkmen bölgelerindeki en son siyasi gelişmeleri açıklamak ve tartışmak üzere Erşat Salihi, Niyazi Mimaroğlu, Casim Cafer, Hasan Turan ve Hasan Özmen den oluşan bir heyet ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Irak ta cereyan eden sıkıntılı olayları, Türkmen bölgelerinin durumunu özetleyen bir sunum yaptı. Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan turan ise Türkmen bölgelerinin sıkıntılarını gidermek için özümler sundu. Milletvekili Casım Muhammed Cafer de Türkmen bölgelerinde siyasi uzlaşmaları gözden geçirmek amacıyla plan ve programların yapılmasının gerekliliğine değindi. Milletvekili Niyazi Mimaroğlu Türkmenlerin vatanı uğruna binlerce kurban verdiğini bu ülkede IŞİD den önce ve sonra en fazla Türkmenlerin hedef alındığını dile getirdi. Eski Milletvekili Hasan Özmen Diyala vilayetindeki Türkmen şehirlerinde gerçekleşen gelişmeleri detaylı bir şekilde aktardı. Toplantı sonunda ziyaretçi heyet Türkmen liderlerinin Bağdat ta gerçekleşecek olan kurultayda birleştirilmiş Türkmen bildirisi hazırlayacaklarını bildirdiler. Toplantıya ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Askeri Danışmanı katıldı. (Efkar Hurra)

12 MİLLETVEKİLİ NEHLE EL-HEBABİ NİN TÜRKMENLER HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI 10 Mayıs 2017 Kanun Devleti Oluşumundan Milletvekili Nehle El-Hebabi Kürt Asayiş Güçlerini Kerkük teki Türkmen Oluşumuna yapmakta olduğu demografik değişimden sorumlu tuttu. El-Hebabi bu hususta vermiş olduğu bir basın açıklamasında Irak Merkezi Hükümetin zayıflığı ve rolünün ortadan kalkması Kürtlerin Kerkük e el koyma politikalarını yürütmesine neden oldu şeklinde bir ifadede bulundu. El-Hebabi Irak Cumhurbaşkanından Kürtlerin Kerkük te yayılmalarını durdurmasını ve Türkmenlere karşı olan haksız muamelenin önüne geçilmesini talep etti. (El-Etejah Satellite Channel)

13 KÜRT ASAYİŞ GÜÇLERİ ŞEHRİ TERK ETMEYE ZORLUYOR 11 Mayıs 2017 ''Kürt Asayiş Güçleri, Telaferli Türkmen sığınmacıları Kerkük'ü terk etmeye zorluyor'' bu sözler Kerkük'e bağlı Türkmen Kümbetler Köyü'nde yaşayan Telaferli Türkmen sığınmacılara ait. Türkmeneli Televizyonu'na konuşan sığınmacılar, Kürt Asayiş güçlerinin ellerinden resmi evraklarını ve belgelerini alarak kendilerinden 10 gün içinde Kerkük'ü terk etmelerini istediklerini belirttiler. Türkmen sığınmacılar, Irak Hükümeti ve tüm ilgili mercilerden konuya müdahale etmesini talep ettiler. Kümbetler Köyü, terörden kaçan Türkmen sığınmacı aileler için adeta bir sığınak oldu. Yaklaşık 3 yıl önce evlerini ve yaşadıkları şehri terk eden Türkmen aileler tüm zorluklara rağmen yaşam mücadelesine devam ediyor. Türkmen sığınmacı ailelerin çektikleri tüm zorluklara karşı, Kürt Asayiş Güçleri Türkmen Kümbetler Köyü'nü bastı ve Türkmen sığınmacı ailelerin resmi evraklarına el koydu. Türkmen vatandaşlar, Kerkük'ü terk etmeleri için kendilerine 10 gün süre verildiğini söylediler. Türkmen sığınmacılar, Kürt Asayiş Güçleri'nin 10 gün içinde Kerkük'ü terk etmemeleri durumunda haklarında yasal işlem yapılacağını belirttiklerini ifade etti. Türkmen sığınmacılar, Irak Hükümeti ve tüm ilgili mercilerden konuya müdahale etmesini talep ettiler. Kümbetler köyü halkı ise, Telaferli sığınmacılardan şimdiye kadar kötü bir davranış görmediklerini ve beraber kardeşçe yaşadıklarını söylediler. Türkmen sığınmacı aileleri ülkenin tehlikeli bölgelerine göndermenin yanlış olduğunu ifade eden İnsan Hakları İzleme Örgütü, Kürt Güçlerinin Türkmen sığınmacıları Kerkük'ü terk etmeye zorlamamaları gerektiğini bildirdi. (Türkmeneli TV)

14 TÜRKMEN KARDEŞLİK OCAĞININ 57. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ 13 Mayıs 2017 Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Türkmenleri milli bayrağa sahip çıkmaya çağırarak, bayraksız milletin yok olacağını ve sahipsiz kalacağını söyledi. Salihi, Irak ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen Türkmen Kardeşlik Ocağının 57. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkmen milli bayrağının önemine vurgu yaparak, "Bayraksız millet hiç olur, yok olur, sahipsiz ve ayaklar altında kalır." dedi. Türkmenlerle ilgili sosyal ve kültürel faaliyetleri bulunan Türkmen Kardeşlik Ocağının önemine dikkati çeken Salihi, Ocağın Türkmenlere atalarından emanet kaldığını ifade etti. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da yaptığı konuşmada, Ocağın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Ocak, Türkmeneli'nin en köklü kurumlarından biri. Ocağın kuruluşundan 57 yıl geçmiş. Kerkük Türkmeneli'nin gözbebeği ise Ocak da Türkmen kültürünü geleceğe taşımanın göz bebeği." diye konuştu. Türkmenler arasında hiçbir ayrımı kabul etmeyeceklerini dile getiren Yıldız, "Türkmenler, Türkmeneli coğrafyasının neresinden gelirse gelsin, hepsini bir arada görmek istiyoruz. Türkiye'yi yanınızda görmek istediğinizi biliyoruz. O yüzden yanınızdayız ve sizleri kendimizden ayrı

15 tutmuyoruz. Ocağınız sönmesin ve hep daim olsun. Türkmen kardeşliği ve Türkmenlerle Türkiye'nin kardeşliği de daim olsun." dedi. Terör örgütü IŞİD saldırıları nedeniyle yerinden edilen Telaferlilerin durumuna da değinen Yıldız, Telaferlilerin eski günlerine kavuşmasını sağlayacaklarını vurguladı. (Anadolu Ajansı) ŞEHİT YAYÇILI VE ŞEHİT KARANAZ SAYGIYLA ANILDI 15 Mayıs 2017 Büyük Türkmen mücadeleci şehit Mustafa Kemal Yayçılı ve şehit Fazıl Karanaz ın bir trafik kazasında şehit olmalarının 13. yıldönümünde Kerkük Kışlası, Irak Türkmenleri Şehit ve Siyasi Mahpuslar Dernekleri Kerkük te anma töreni düzenledi. Törene siyasi parti başkan ve yetkilileri, Kerkük İl Meclisi Türkmen üyeleri, Türkmen şahsiyetler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı. Törende başta şehit Yayçılı ve şehit Karanaz olmak üzere tüm şehitlerin ruhu için Kuran-ı Kerim den ayetler ve Fatiha suresi okundu ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Haydar Kasapoğlu ve Türkmeneli Partisi Başkanı Riyaz Sarıkahya Şehit Yayçılı ve Karanaz hakkında övgü dolu sözler kullandı. Şehit Yayçılı nın oğlu Kutluhan Yayçılı ve şehit Karanaz ın kardeşi Gazi Karanaz şehitlerle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. (Türkmeneli TV)

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Temmuz 2016 - Sayı:84 ŞEHİTLER İÇİN İFTAR YEMEĞİ 01 Temmuz 2016

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ekim 2016 - Sayı:88 SALİHİ DEN BARZANİ AÇIKLAMASI 01 Ekim 2016 Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -HAZİRAN 2011- Sayı: 2 1 Haziran: Irak Türkmen Cephesi nin Kerkük İl Başkanlığı

Detaylı

SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI

SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Haziran 2016 - Sayı:82 SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Ekim 2012- Sayı: 18 2 Ekim 2012: Irak

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı.

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı. 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Eylül 2018 KERKÜK Ü İŞGAL PLANI 17 Eylül 2018 Irak Türkmen Cephesi

Detaylı

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz.

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz. ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01 15 Kasım 2016 Sayı:90 İLHANLI TEKKESİ NE DÜZENLENEN HAVA SALDIRISI

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Mart - Nisan 2012- Sayı: 11-12 10 Mart: Kerkük vilayeti sorumluları arasında Kerkük

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı - Haziran 2012- Sayı: 14 4 Haziran 2012: Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Ağustos 2012- Sayı: 16 1 Ağustos 2012:

Detaylı

SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Haziran 2016 - Sayı:83 SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -EKİM 2011- Sayı: 6 2 Ekim: Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından 01-09 Ekim

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 1-15 Mayıs 2016 - Sayı:80 BEŞİR KÖYÜ IŞİD'DEN TEMİZLENDİ 01 Mayıs 2016

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Şubat 2013- Sayı: 22 2 Şubat 2013: Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -EYLÜL 2011- Sayı: 5 5 Eylül: Türkmen polis müdürlerinden Albay Orhan Halil e yönelik

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2016 - Sayı:78 IRAK TÜRKMEN AYAN VE AŞİRETLER MECLİSİ YENİ

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2017 - Sayı:100 IRAK PARLAMENTOSU'NDAN 'BAYRAK' KARARI 01 Nisan

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -Mayıs 2012- Sayı: 13 2 Mayıs 2012: Irak Bakanlar Kurulu olağan üstü bir toplantı

Detaylı

Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı

Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı Aralık 2012 Sayı: 20 1 Aralık 2012: Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Temmuz 2016 - Sayı:85 DEMOKRASİ GALİP GELDİ 17 Temmuz 2016 Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mayıs 2016 - Sayı:81 WARREN: IŞİD KİMYASAL SİLAH KULLANDI 18 Mayıs

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Kasım 2015 - Sayı:69 KONYA TÜRKMENELİ GENÇLİK TOPLULUĞU NUN FAALİYETLERİ

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ocak 2017 - Sayı:94 SALİHİ'DEN YENİ YIL MESAJI 01 Ocak 2017 Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 15-31 Ekim 2014- Sayı: 47 KERKÜK VALİSİNİN TÜRKMEN GÖÇMENLERE KARŞI HASMANE

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Kasım 2012- Sayı: 19 2 Kasım 2012: Londra

Detaylı

TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE, TÜRKMENLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ

TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE, TÜRKMENLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mayıs 2017 - Sayı:103 TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE,

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Mart 2017 - Sayı:98 TÜRKMENLER KERKÜK PETROLÜNÜN İRAN ÜZERİNDEN İHRACINDAN

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Nisan 2013- Sayı: 24 3 Nisan 2013: Irak

Detaylı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı Orta Doğu Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı Ali SEMİN BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı 56 Stratejist - Temmuz 2017/2 Orta Doğu da genel olarak yaşanan bölgesel kriz ve

Detaylı

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO. TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.11, ARALIK 2016 MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI 15 Aralık 2016 tarihinde ORSAM, TEPAV ve TOBB Ekonomi

Detaylı

TUZHURMATU'NUN GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI ÖNCELİKLİ OLMALI 01 Haziran 2017

TUZHURMATU'NUN GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI ÖNCELİKLİ OLMALI 01 Haziran 2017 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Haziran 2017 - Sayı:104 TUZHURMATU'NUN GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI ÖNCELİKLİ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ekim 2014- Sayı: 46 KERKÜK TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 01 Ekim 2014 Kerkük

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Nisan 2017 - Sayı:101 SALİHİ HÜKÜMETİ VE TÜRK MİLLETİNİ TEBRİK ETTİ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-30 Eylül 2016 - Sayı:87 YAHYAVA KAMPINDA YANGIN 01 Eylül 2016 Irak

Detaylı

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Temmuz 15, 2015-4:50:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Ocak 2014- Sayı: 33 SEÇİMLERDE BAŞKALARI İLE ORTAK LİSTE

Detaylı

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinin girişimleriyle Yunanistan'dan gelen Batı Trakyalı öğrencilerle

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni KTSO BAŞKANLARINDAN KARAMAN OSB DE ÇIKAN BÜYÜK YANGIN A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Odası Meclis Başkanı Toktay, Organize Sanayi Bölgesinde

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar:Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Ağustos 2015 - Sayı:64 TÜRKİYE DİYANET VAKFI NDAN KERKÜK E MOBİL

Detaylı

TÜRKMENELİ ÖĞRENCİ VE GENÇLER BİRLİĞİNİN TÜRKMEN ŞEHİT GÜNÜ ANISINA ETKİNLİKLERİ 16 Ocak 2015

TÜRKMENELİ ÖĞRENCİ VE GENÇLER BİRLİĞİNİN TÜRKMEN ŞEHİT GÜNÜ ANISINA ETKİNLİKLERİ 16 Ocak 2015 ORSAM IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Ocak 2015- Sayı: 53 IRAK'TA "TÜRKMEN ŞEHİTLER" ANILDI 16 Ocak 2015 Irak

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. ITC'DEN ABADİ'YE "TÜRKMEN BAKAN" ÇAĞRISI 01 Şubat 2017

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. ITC'DEN ABADİ'YE TÜRKMEN BAKAN ÇAĞRISI 01 Şubat 2017 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Şubat 2017 - Sayı:96 ITC'DEN ABADİ'YE "TÜRKMEN BAKAN" ÇAĞRISI 01 Şubat

Detaylı

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ" Cumartesi, 04 Kasım :31

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ Cumartesi, 04 Kasım :31 Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x67kzj3 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti olarak üzerimize düşen bir şey varsa bu noktada burası için, Yunanistan için elimizi taşın

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -TEMMUZ 2011- Sayı: 3 1 Temmuz: Kerkük Doktorlar Sendikası, Kerkük Vilayet Yönetimi

Detaylı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de 22.11.2017-22:35 Son Güncelleme: 22.11.2017-22:35 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 2019 a giden yolda dava uğruna daha fazla mücadele edeceğiz

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2015 - Sayı: 57 KANADA DA TÜRKMENLER ALTUNKÖPRÜ VE TAZEHURMATU

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mart 2017 - Sayı:99 TÜRKMEN HEYETİ IRAK CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ 16

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 16-31 Ocak 2014- Sayı: 34 TÜRKMEN ŞEHİTLER GÜNÜ 16 Ocak 2014 16

Detaylı

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR Meslek odaları ve bazı sivil toplum kuruluşları, son günlerde yaşanan iç kargaşalarda meydana gelen ölümler, Türk Bayrağına ve Atatürk heykellerine yapılan saldırılar üzerine sağduyu çağrısında bulundu.

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

ve Türkmenlerin Geleceği

ve Türkmenlerin Geleceği TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.18, EYLÜL 2017 Referanduma Doğru Irak ın ve Türkmenlerin Geleceği Konferansı 15 Eylül 2017 tarihinde ORSAM ve TEPAV işbirliğiyle Referanduma Doğru Irak ın ve Türkmenlerin Geleceği

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Mart 2014- Sayı: 37 ITC, EĞİTİM BAKANINDAN ELDEN ALINAN HAKLARI

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Şubat 2014- Sayı: 35 * TUZHURMATU DA PATLAMA: 4 ÖLÜ, 21 YARALI

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Aralık 2013- Sayı: 31 ITC BAŞKANI SALİHİ NİN ARAÇ KONVOYUNA

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

UETD Genelmerkez Gençlik Kolları Aralık 2014 Faaliyet Raporu

UETD Genelmerkez Gençlik Kolları Aralık 2014 Faaliyet Raporu UETD Genelmerkez Gençlik Kolları Aralık 2014 Faaliyet Raporu GK Faaliyet Raporu Aralık 2014 2 3 Aralık 2014 Cesur Yürek Türk Kızı Tuğce Albayrak Cesur yürek Türk kızı Tuğçe " son yolculuğuna uğurlandı.

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Ağustos 21, 2017-1:53:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Irak ta 7 Mart 2010 seçimlerinin ardından hükümet kurma konusunda siyasi çekişmenin etkileri halen devam

Detaylı

IŞİD İN KERKÜK E SALDIRMASI VE DEVLET BİNALARINI İŞGAL ETME PLANI 01 Temmuz 2017

IŞİD İN KERKÜK E SALDIRMASI VE DEVLET BİNALARINI İŞGAL ETME PLANI 01 Temmuz 2017 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Temmuz 2017 - Sayı:106 IŞİD İN KERKÜK E SALDIRMASI VE DEVLET BİNALARINI

Detaylı

TÜRKMEN AŞİRETLER VE AYAN MECLİSİ TÜRKMEN ŞEHİTLER KONUSUNU ELE ALDI 16 Ocak 2017

TÜRKMEN AŞİRETLER VE AYAN MECLİSİ TÜRKMEN ŞEHİTLER KONUSUNU ELE ALDI 16 Ocak 2017 AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Ocak 2017 - Sayı:95 TÜRKMEN AŞİRETLER VE AYAN MECLİSİ TÜRKMEN ŞEHİTLER

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM,

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM, ALIM, S ATIM, KİRA YA VERM E TEMMUZ 2014 ÖNETMELİĞ İ Y IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU 1. GENEL DURUM Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgütün Musul u ele geçirmesinin ardından Musul da bulunan Türkmen

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:11.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com Tarih:11.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Aralık 2014- Sayı: 51 ITC BAŞKANI ERŞAT SALİHİ ERBİL DEKİ AMERİKAN

Detaylı

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR.

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER söyleşileri TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. Hasan TURAN Kerkük doğumlu olan Hasan Turan,

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 22.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 21.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 21.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfahaber24.com Tarih:

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRETIM ALANINI GELIŞTIRMEK IÇIN IRAK VE TÜRKIYE ARASINDA DAHA ÇOK IŞBIRLIĞI YAPILMASINI UMUYORUZ.

YÜKSEK ÖĞRETIM ALANINI GELIŞTIRMEK IÇIN IRAK VE TÜRKIYE ARASINDA DAHA ÇOK IŞBIRLIĞI YAPILMASINI UMUYORUZ. ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ No.41, No.23, OCAK MART 2017 2015 ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ NO.41, OCAK 2017 YÜKSEK ÖĞRETIM ALANINI GELIŞTIRMEK IÇIN IRAK VE TÜRKIYE ARASINDA DAHA ÇOK

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Mart 12, 2017-7:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi açılış

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

Türkiye nin 81 ilinden gelen 100 muhtar, çözüm sürecine destek için Mardin de toplandı. Muhtarlar, barışa destek için beyaz güvercin uçurdu.

Türkiye nin 81 ilinden gelen 100 muhtar, çözüm sürecine destek için Mardin de toplandı. Muhtarlar, barışa destek için beyaz güvercin uçurdu. Türkiye nin 81 ilinden gelen 100 muhtar, çözüm sürecine destek için Mardin de toplandı. Muhtarlar, barışa destek için beyaz güvercin uçurdu. Çözüm sürecine destek olmak için Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

Kerkük, Telafer, Kerkük...

Kerkük, Telafer, Kerkük... Kerkük, Telafer, Kerkük... P R O F. D R. Ü M İ T Ö Z D A Ğ A L A E D D İ N PA R M A K S I Z BAĞIMSIZ TÜRKMENELİ CUMHURİYETİ Kerkük Krizi ve Türkiye'nin Irak Politikası gerekçelerden vazgeçerek konuyu

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Eylül 2014- Sayı: 45 KERKÜK YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRÜ

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ 183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ Muhtarlar Konfederasyonu 1.Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Muhtarlar Konfederasyonunun Genel Başkanlığına Hüseyin Akdeniz seçildi.

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Açış Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Dünyanın dört

Detaylı

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u makamında ziyaret etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir/Limonluk Mahallesi Muhtarlığını

Detaylı