TERÖRÜN FİNANSMANI. Ömer Lütfi YALÇIN Aklama Suçu İnceleme Şube Müdürü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TERÖRÜN FİNANSMANI. Ömer Lütfi YALÇIN Aklama Suçu İnceleme Şube Müdürü"

Transkript

1 TERÖRÜN FİNANSMANI Ömer Lütfi YALÇIN Aklama Suçu İnceleme Şube Müdürü

2 TERÖRÜN FİNANSMANI İLE MÜCADELENİN ÖNEMİ Terörle mücadelede başarılı sonuçlar alınabilmesi için: Terör örgütlerinin yurt içi ve yurt dışı; - Propaganda faaliyetlerini, - Silahlı faaliyetlerini ve bunun için gerekli lojistik desteği, sürdürebilmesi için gerekli olan ulusal ve uluslararası mali kaynaklarının kurutulması gerekir.

3 Konular I- Terör ve terörün finansmanı tanımı II- Terörün finansmanı ile mücadeleye ilişkin Türk mevzuatı III- Aklama ve terörün finansmanı arasındaki ilişki IV- Uluslararası düzenlemeler

4 BÖLÜM I TERÖR ve TERÖRÜN FİNANSMANI

5 TERÖR TANIMI - Uluslararası arenada üzerinde uzlaşılmış ortak bir terör tanımı bulunmamaktadır. - Terörün finansmanı kapsamında atıfta bulunulan fiiller belirlenmiştir. - Lider doküman : BM Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Sözleşme

6 Sözleşmede terör fiilleri; - Bir halkı korkutmak yada bir hükümeti veya uluslar arası örgütü bir eylemi gerçekleştirmeye veya gerçekleştirmekten kaçınmaya zorlamak amacıyla gerçekleştirilen eylemler - Sözleşme eki listede yer alan Sözleşme ve protokollerde belirtilen eylemler olarak tanımlanmıştır.

7 Terör tanımı (Terörle Mücadele Kanunu (TMK) md.1) Cebir ve şiddet kullanarak, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle; - Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, - Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, - Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, - Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya el egeçirmek, - Temel hak ve hürriyetleri yok etmek, - Devletin iç ve dış güvenliğini bozmak, - Kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak, amacıyla işlenen fiiller.

8 TERÖRÜN FİNANSMANI Terör örgütlerinin asıl amacı gelir elde etmek değil, elde ettikleri gelirle ideolojilerini gerçekleştirmek ve faaliyetlerinin devamını sağlamaktır. Bu nedenle terör örgütleri yasal yollardan gelir elde etme yoluna da başvurabilmektedirler.

9 Terörün finans ihtiyacı - Silah ve mühimmat temini - Maaş ödemeleri - İletişim masrafları - Eğitim masrafları - Seyahat masrafları - Rüşvet ödemeleri - Alt yapı harcamaları

10 TERÖRÜN FİNANSMANI / KAYNAKLARIN HARCANMA YERLERİ Örgütsel amaçlı eylem ve faaliyetlerde kullanılmak üzere; Silah, mühimmat, bomba ve bomba yapımında kullanılan malzemelerin alınmasında; örgütün siyasi, ideolojik amaçlarla gerçekleştirdikleri faaliyetlerin maliyetinin karşılanmasında, Hücre evlerinin her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında, Örgütsel propaganda faaliyetlerinde bulunulması (kitap, dergi, bildiri, videoteyp kaseti gibi yayın araçlarının yayınlanması ve çoğaltılması) ve bu amacı gerçekleştirecek malzemelerin alınmasında, Örgüt mensuplarının akrabaları veya yakınları ya da örgüt mensubu olmayıp örgütçe tanınan ve örgütü destekleyen şahıslar adına menkul ve gayrimenkul alımlarında, Örgüt tarafından kendisine sorumluluk verilen kişilerin her türlü masraflarının karşılanmasında, Cezaevinde bulunan örgüt mensupları ile ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılabilmektedir.

11 Terörün finans kaynakları Yasal kaynaklar - Aidat ve bağış toplanması - Kar amacı gütmeyen kuruluşlar - Yayın araçları - Ticari faaliyetler - Sosyal etkinlikler Yasadışı kaynaklar - Gasp ve hırsızlık - Fidye amaçlı adam kaçırma - Haraç toplama - Sahtecilik - Kredi kartı dolandırıcılığı - Çek karnesi dolandırıcılığı - İnsan kaçakçılığı - Uyuşturucu kaçakçılığı - Silah kaçakçılığı

12 TERÖRÜN FİNANSMANI / YASAL KAYNAKLAR Gönüllü veya herhangi bir baskı, cebir veya şiddet söz konusu olmadığı halde tamamen duyulan korku nedeniyle terör örgütlerine yapılan bağış ve yardımlar(ayni,nakdi) Hayır kuruluşları aracılığıyla toplanan Terör örgütü üyesi iken ayrılmış kişilerce veya terörün finansmanı ile görünüşte bağlantısı olmayan kişilerce işletilen kuruluşların oluşturulması ve yasal ticari kazançların aktarılması ile de terör örgütlerine destek verilebilmektedir. Terörün finanse edilmesinde en çok kullanılan yöntemlerden biri de yayın organlarının işletilmesidir. Yayın organları (kitap, dergi, gazete, takvim, video-teyp, televizyon, radyo, vb) vasıtasıyla terör örgütleri hem propagandalarını yapmakta hem de yasal görüntü altında para toplayabilmektedir. Yine düzenlenen konser, şölen, sergi ve gösteri gibi sosyal etkinlikler yoluyla da yüksek tutarlı paralar toplanabilmektedir.

13 TERÖRÜN FİNANSMANI TANIMI BM Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Uluslararası Sözleşme; herhangi bir kimse tarafından kısmen veya tamamen Sözleşmede belirtilen eylemlerin gerçekleştirilmesinde kullanılması niyetiyle veya kullanılacağını bilerek doğrudan veya dolaylı olarak, yasa dışı bir şekilde ve kasten fon sağlama ve toplama şeklinde tanımlamıştır.

14 TMK md. 8 (gerekçe metni) madde kapsamında terörün finansmanı suçu tanımlanmıştır. Bu suretle,.. BM Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Uluslar arası Sözleşmeden kaynaklanan uluslar arası yükümlülüklerimize uygun düzenlemeler yapılmıştır.

15 BÖLÜM II TERÖRÜN FİNANSMANI İLE MÜCADELEYE İLİŞKİN TÜRK MEVZUATI

16 A- Ceza Yaptırımı sayılı Terörle Mücadele Kanunu sayılı Türk Ceza Kanunu sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun B- Önleyici Tedbirler -Tebliğler

17 3713 SAYILI TERÖRLE MÜCADELE KANUNU 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 8 inci maddesinde terörün finansmanı suçu düzenlenmiştir. ( tarih ve 5532 sayılı Kanunla eklenen madde) Terörün Finansmanı Her kim tümüyle veya kısmen terör suçlarının işlenmesinde kullanılacağını bilerek ve isteyerek fon sağlar veya toplarsa, örgüt üyesi olarak cezalandırılır. Fon kullanılmamış olsa dahi, fail aynı şekilde cezalandırılır. Bu maddenin birinci fıkrasında geçen fon; para veya değeri para ile temsil edilebilen her türlü mal, hak, alacak, gelir ve menfaat ile bunların birbirine dönüştürülmesinden hasıl olan menfaat ve değeri ifade eder.

18 Örgüt üyesi gibi cezalandırılır sayılı Kanunun 7 nci maddesinde; örgüte üye olanların TCK nın 314 üncü maddesi hükümlerine göre cezalandırılacağı belirtilmiştir. TCK nun 314 üncü maddesinde; örgüte üye olanlara, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verileceği hüküm altına alınmıştır. Dolayısıyla, terörün finansmanı suçunun cezası 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıdır.

19 sayılı Kanunun 8/A maddesinde terörün finansmanı suçunun nitelikli hali düzenlenmiş ve bu kanun kapsamına giren suçların kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle işlenmesi halinde, verilecek cezanın yarı oranında artırılacağı hüküm altına alınmıştır sayılı Kanunun 8/B maddesinde terörün finansmanı suçunda tüzel kişilerin sorumluluğu düzenlenmiş ve bu kanun kapsamına giren suçların bir tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde, TCK nun 60 ıncı maddesine göre bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunacağı belirtilmiştir.

20 5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNU 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama başlıklı 282 nci maddesinde; alt sınırı bir yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlar aklama suçunun öncül suçları olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun anılan hükümleri uyarınca terörün finansmanı suçu aklamanın öncül suçları arasında sayılmaktadır.

21 5549 SAYILI SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN Şüpheli İşlem Bildirim Tanımı Yükümlüler nezdinde veya bunlar aracılığıyla yapılan veya yapılmaya teşebbüs edilen işlemlere konu malvarlığının yasadışı yollardan elde edildiğine veya yasa dışı amaçlarla kullanıldığına dair herhangi bir bilgi, şüphe veya şüpheyi gerektirecek bir hususun bulunması halinde bu işlemlerin yükümlüler tarafından MASAK Başkanlığına bildirilmesi zorunluluğu getirilmiştir. Böylelikle şüpheli işlem bildirim yükümlülüğünün kapsamı genişletilerek terörü finanse edenlere ilişkin şüpheli işlem bildirimi alınabilmesi için yasal bir altyapı oluşturulmuştur.

22 Başkası Hesabına İşlem Yapıldığının Beyan Edilmemesi Kimlik tespitini gerektiren işlemlerde, kendi adına ve fakat başkası hesabına hareket eden kimsenin, bu işlemleri yapmadan önce kimin hesabına hareket ettiğini yükümlülere yazılı olarak bildirmediği takdirde cezalandırılacağına ilişkin bir düzenleme yapılmıştır. Böylelikle, organize suç ve terör örgütleri tarafından da kullanılabilecek bir yöntem olan finansal sistemde kendi adına ve fakat başkası hesabına işlem yapılması nın önüne geçilmesine yönelik yasal bir altyapı oluşturulmuştur.

23 Gümrük İdaresine Yapılacak Açıklama Türk parası, döviz veya bunlarla ödemeyi sağlayan belgeleri yurt dışına çıkaran veya yurda getiren yolcuların, gümrük idaresinin talebi üzerine bunlarla ilgili olarak tam ve doğru açıklama yapmakla mükellef olduğu hükme bağlanmıştır. Söz konusu hüküm, terörün finansmanı suçunun tespiti ve önlenmesinde ilgili birimlere kolaylık sağlayacak nitelikte düzenlemeler içermektedir.

24 Elkoyma Aklama ve terörün finansmanı suçunun işlendiğine dair kuvvetli şüphe bulunan hallerde 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 128 inci maddesindeki usule göre malvarlığı değerlerine el konulabileceği hüküm altına alınmıştır.

25 Uluslararası bilgi değişimi MASAK ın aklamanın yanı sıra terörün finansmanının önlenmesi kapsamında da uluslararası bilgi değişimini teminen yabancı ülkelerdeki muadil kurumlarla uluslararası antlaşma niteliğinde olmayan mutabakat muhtıraları imzalamaya ve imzalanan mutabakat muhtıralarını değiştirmeye Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı yetkili kılınmıştır.

26 B- ÖNLEYİCİ TEDBİRLER - 6 No.lu Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği ile 1, 2, 3 ve belli kısımları ile 4 nolu MASAK Genel Tebliğleri kaldırılmıştır. -Terörün Finansmanına Yönelik Şüpheli İşlemlerin Bildirimi Tebliği

27 MASAK Şüpheli İşlem Bildirim Rehberi Terörün finansmanına yönelik bilgilerin yanında terörün finansmanı ile bağlantılı şüpheli işlem göstergelerini de içeren MASAK Şüpheli İşlem Bildirim Rehberi Temmuz 2006 tarihinde MASAK internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu rehber, yükümlülere, karapara aklama ve terörün finansmanı suçuyla bağlantılı olayları MASAK a bildirmelerinde yol gösterecektir.

28 BÖLÜM III AKLAMA ve TERÖRÜN FİNANSMANI ARASINDAKİ İLİŞKİ

29 TERÖRÜN FİNANSMANI Aklama suçunda işleme konu fonun kaynağının tespiti, terörün finansmanında ise daha çok fonun kullanım yeri önem arz etmektedir. Yasal bir fonun terörün finansmanında kullanılması, bu fonu bir anlamda yasadışı bir niteliğe dönüştürmektedir.

30 TERÖRÜN FİNANSMANI / YÖNTEMLER Yasal yollardan elde edilen fonlarda da terör örgütleri yasal finans kaynaklarını ve bağlantılarını gizleme ihtiyacı duymaktadırlar. Bu ihtiyaç, terör örgütlerinin fonları yetkili birimlerin dikkatini çekmeden toplamak ve kullanmak için aklama ya benzer yöntemler bulmaları ve kullanmalarını gerektirmektedir.

31 TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ Aklamaya benzer teknikler kullanılmakta, ancak; Mali işlemlerin çoğunlukla küçük tutarlarda olması, Fonların yasal yollardan elde edilmiş olma ihtimali, Bu fonların takip ve tespitini, aklama suçunun takip ve tespitinden çok daha zor hale getirmektedir.

32 TERÖRÜN FİNANSMANI / YÖNTEMLER Terör örgütleri, nakit kuryelerle yüklü nakit taşımacılığı yapmak, banka hesapları üzerinden çeşitli işlemler gerçekleştirmek, banka ve seyahat çekleri gibi çeşitli parasal araçları satın almak, kredi kartı kullanmak, elektronik transferlerde bulunmak, suretiyle, fonların kaynağı ve kullanım yerleri arasındaki ilişkiyi gizlemeye çalışmaktadırlar. Yeraltı, internet ve telefon bankacılığı yöntemleri de terör örgütleri tarafından sıklıkla kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır.

33 Suç örgütleri gelir elde etmek amacıyla faaliyetlerde bulunmakta ve bu aşamada da terör örgütlerinden faydalanabilmektedir. Terör örgütleri varlıklarını idame ettirebilmek ve terör faaliyetlerinde bulunabilmek için suç işlemektedir.

34 Suç örgütleri amaç Gelir elde etmek sorun Suçtan elde edilen gelirlerin gizlenmesi aklama Suç ve para arasındaki ilişkiyi koparmak

35 Terör örgütleri amaç TMK md.1 de sayılan fiilleri işlemek ve varlıklarını idame ettirmek sorun Faaliyetlerinin ve varlıklarının devamı için sağlanan finans kaynaklarının gizlenmesi aklama Suç ve para arasındaki ilişkiyi koparmak

36 Suç gelirlerinin aklanması Terörün finansmanı ve finans kaynaklarının gizlenmesi Öncül suç suç Suçtan elde edilen gelir aklama Yasal faaliyetler Yasal gelir Suçtan elde edilen gelir Yasal görünüm (Yasal gelir) aklama Yasadışı kullanım Yasadışı gelir Yasal görünüm (Yasal gelir) Kullanım yeri ve amacının gizlenmesi

37 TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİNDE MALİ KURULUŞLARIN ROLÜ Yükümlüler; Terörizm konusunda riskli bilinen ülkelerle yapılan mali işlemler, Bu ülkelerle bağlantılı müşteri hesapları, Kar amacı gütmeyen veya yardım faaliyetlerinde bulunan kuruluşlar, Elektronik transferler, konusunda daha dikkatli olmalıdırlar.

38 TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİNDE MALİ KURULUŞLARIN ROLÜ Aklama suçunun önlenmesi için geçerliolanmüşterinin tanınması, kayıtların saklanması, şüpheli işlem bildirimi gibi tedbirlerin terörün finansmanıyla mücadele açısından da uygulanması gereklidir.

39 ŞÜPHELİİŞLEM BİLDİRİMLERİ Belirli işlemlere yönelik olarak daha dikkatli olunması amacıyla belirlenen şüpheli işlem tipleri rehber mahiyetinde olup değerlendirmeye yardımcı olmak amacıyla belirlenmiştir. Bunlardan bazıları MASAK internet sayfasında yayınlanmıştır.

40 TEŞEKKÜRLER. Ömer Lütfi YALÇIN Aklama Suçu İnceleme Şubesi Müdürü masak.gov.tr Tel:

KAR AMACI GÜTMEYEN KURULUŞLARIN TERÖRÜN FİNANSMANI AMACIYLA KÖTÜYE KULLANILMALARININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK REHBER

KAR AMACI GÜTMEYEN KURULUŞLARIN TERÖRÜN FİNANSMANI AMACIYLA KÖTÜYE KULLANILMALARININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK REHBER T.C. MALİYE BAKANLIĞI MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI KAR AMACI GÜTMEYEN KURULUŞLARIN TERÖRÜN FİNANSMANI AMACIYLA KÖTÜYE KULLANILMALARININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK REHBER Şubat, 2009 GİRİŞ Dernek ve

Detaylı

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ KAPSAMINDA İŞLEMLERİN ERTELENMESİNE DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ KAPSAMINDA İŞLEMLERİN ERTELENMESİNE DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 01.08.2016/93-1 SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ KAPSAMINDA İŞLEMLERİN ERTELENMESİNE DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI finansmanının önlenmesi ve bu suçlarla

Detaylı

5549 Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun İle Getirilen Temel Değişiklikler

5549 Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun İle Getirilen Temel Değişiklikler Bankacılar Dergisi, Sayı 64, 2008 5549 Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun İle Getirilen Temel Değişiklikler Oktay ÜSTÜN * Değerli katılımcılar, Bankalar Birliği nin değerli temsilcileri,

Detaylı

BANKALAR BİRLİĞİ TOPLANTISI

BANKALAR BİRLİĞİ TOPLANTISI BANKALAR BİRLİĞİ TOPLANTISI Mürsel Ali KAPLAN MASAK Başkanı 11 Ağustos 2010 İstanbul SUNUM İÇERİĞİ Aklama ve Terörün n Finansmanı Suçlar ları MASAK Başkanl kanlığının n Yapısı ve Fonksiyonları Şüpheli

Detaylı

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesi Politikası

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesi Politikası Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesi Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Hakkında 1944 yılında Türkiye nin perakende bankacılık odaklı ilk ulusal çaplı özel bankası olarak

Detaylı

5549 sayılı RLERİNİN N AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN

5549 sayılı RLERİNİN N AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN 5549 sayılı SUÇ GELİRLER RLERİNİN N AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN TCK & 5549 sayılı Kanun Aklama suçuyla mücadelenin iki temel boyutu bulunmaktadır. Önleyici tedbirler Caydırıcı tedbirler TCK &

Detaylı

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU ŞÜPHELİİŞLEM BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU ŞÜPHELİİŞLEM BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU ŞÜPHELİİŞLEM BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ 1 ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİMDE BULUNMANIN ÖNEMİ ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİMİ, ORGANİZE SUÇLARLA VE TERÖRLE MÜCADELENİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR. ŞÜPHELİ

Detaylı

MASAK Şüpheli. Tebliğ 14.01.2014. www.gsghukuk.com

MASAK Şüpheli. Tebliğ 14.01.2014. www.gsghukuk.com MASAK Şüpheli İşlem Bildirimine İlişkin Taslak 14.01.2014 www.gsghukuk.com Şüpheli İşlem Bildirimine İlişkin Taslak 5337 sayılı Suç Gelirleri nin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1)Bu Tebliğin amacı, şüpheli işlem bildirimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Dayanak MADDE 2-(1)Bu Tebliğ, Suç Gelirlerinin

Detaylı

KARAPARA AKLANMASININ ÖNLENMESİ

KARAPARA AKLANMASININ ÖNLENMESİ Kanun Adı : Karaparanın Aklanmasının Önlenmesine, 2313 SayIlI Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi HakkInda Kanunda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda ve 178 Sayılı Maliye BakanIığının Teşkilat ve Görevleri

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN 2013/043 SAYI

BAKIŞ MEVZUAT KONU TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN 2013/043 SAYI BAKIŞ MEVZUAT KONU TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA SAYI KANUN 2013/043 ÖZET 6415 sayılı TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN da, terörizmin finansmanı suçunun düzenlenmesi ve terörizmin

Detaylı

ING BANK A.Ş. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ POLİTİKASI

ING BANK A.Ş. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ POLİTİKASI ING BANK A.Ş. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ POLİTİKASI ING Bank A.Ş. politikasının temelinde müşteri kaynaklı uyum riskinin yönetimi bulunmakta, ayrıca; Sürekli olarak

Detaylı

1- Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun ile hangi düzenlemeler getirilmektedir?

1- Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun ile hangi düzenlemeler getirilmektedir? 1- Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun ile hangi düzenlemeler getirilmektedir? Bu kanun ile esas olarak üç temel alanda düzenleme yapılmaktadır: i. Bu kanunun yürürlüğe girmesi öncesinde

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/106

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/106 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/106 Konu: Şüpheli İşlem Bildirimine İlişkin Usul Ve Esasları Yeniden Belirlemek Amacıyla İhdas Edilen 13 Sıra No lu MASAK Genel Tebliği

Detaylı

TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN YAYIMLANDI

TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN YAYIMLANDI Sirküler Rapor 18.02.2013/62-1 TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN YAYIMLANDI ÖZET : Terörizmin finansmanı suçunun düzenlenmesi ve terörizmin finansmanının önlenmesi amacıyla malvarlığının

Detaylı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği (Sıra No: 13) (25.08.2014)

Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği (Sıra No: 13) (25.08.2014) Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği (Sıra No: 13) (25.08.2014) 25 Ağustos 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29099 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA

Detaylı

- Alım ve/veya satım işlemine konu deniz, hava veya kara nakil vasıtalarının değeri yirmibin TL (20.000 TL) veya üzerinde olduğunda,

- Alım ve/veya satım işlemine konu deniz, hava veya kara nakil vasıtalarının değeri yirmibin TL (20.000 TL) veya üzerinde olduğunda, T.C. MALİYE BAKANLIĞI Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı 1. İLGİLİ MEVZUAT İlgili kanun, yönetmelik ve tebliğlere www.masak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. işlem yapılan şahısların da) kimlik

Detaylı

Nüfus Cüzdanı No: Sürücü Belgesi No: Pasaport No: İkamet Tezkeresi No: Diğer (Adı ve Numarası): Ev:

Nüfus Cüzdanı No: Sürücü Belgesi No: Pasaport No: İkamet Tezkeresi No: Diğer (Adı ve Numarası): Ev: KARA PARA ŞÜPHELİ İŞLEM DAHİLİ BİLDİRİM FORMU GİZLİDİR Gönderilecek Adres: Uyum Birimi Groupama Genel Müdürlük Eski Büyükdere Caddesi No:2 Groupama Plaza Maslak - İstanbul A- FORMU DÜZENLEYEN PERSONELİN

Detaylı

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5549 Kabul Tarihi : 11/10/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 18/10/2006 Sayı : 26323 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

TİCARÎ SIR, BANKA SIRRI VE MÜŞTERİ SIRRI HAKKINDA KANUN TASARISI

TİCARÎ SIR, BANKA SIRRI VE MÜŞTERİ SIRRI HAKKINDA KANUN TASARISI TİCARÎ SIR, BANKA SIRRI VE MÜŞTERİ SIRRI HAKKINDA KANUN TASARISI Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; kamu kurum ve kuruluşları ile iktisadî, ticarî ve malî sektörlerde üretim, tüketim ve hizmet

Detaylı

Suç ekonomisi ile kayıt dışı ekonominin örtüştüğünü ifade eden Sayın Şimşek, bu konuyla mücadelede son derece kararlı olduklarını vurguladı.

Suç ekonomisi ile kayıt dışı ekonominin örtüştüğünü ifade eden Sayın Şimşek, bu konuyla mücadelede son derece kararlı olduklarını vurguladı. Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı ( MASAK) ve Gazi Üniversitesinin müşterek düzenlediği ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı

Detaylı

KANUN TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN. Kanun No. 6415 Kabul Tarihi: 7/2/2013

KANUN TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN. Kanun No. 6415 Kabul Tarihi: 7/2/2013 16 Şubat 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28561 KANUN TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun No. 6415 Kabul Tarihi: 7/2/2013 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN 9971 SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5549 Kabul Tarihi : 11/10/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 18/10/2006 Sayı : 26323 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt

Detaylı

Terörün Finansmanı İle Mücadelede Yeni Dönem

Terörün Finansmanı İle Mücadelede Yeni Dönem Terörün Finansmanı İle Mücadelede Yeni Dönem Hatice TOPKAYA Maliye Uzmanı 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) bölümünden mezun oldu. 2006 yılından itibaren Mali

Detaylı

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ 1 ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİMDE BULUNMANIN ÖNEMİ Amaçlar Suç ve suç bağlantılı gelirler ile mücadelede finansal kuruluşlarla işbirliği Mali sektörün

Detaylı

En Fazla Bilgi Talebi Gönderen Yabancı Muadil Kuruluşların Dğılımı (2013)

En Fazla Bilgi Talebi Gönderen Yabancı Muadil Kuruluşların Dğılımı (2013) En Fazla Bilgi Talebi Gönderen Yabancı Muadil Kuruluşların Dğılımı (2013) İÇİNDEKİLER BAŞKANIN SUNUŞU...1 I. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI VE TERÖRÜN FİNANSMANIYLA MÜCADELE...4 II. MASAK HAKKINDA GENEL BİLGİLER...8

Detaylı

NADİR METAL RAFİNERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDAKİ ŞİRKET POLİTİKASI VE UYGULAMA

NADİR METAL RAFİNERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDAKİ ŞİRKET POLİTİKASI VE UYGULAMA NADİR METAL RAFİNERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDAKİ ŞİRKET POLİTİKASI VE UYGULAMA İLKELERİ 1 NADİR METAL RAFİNERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık No : 2010-059 Tarih : 22.10.2010 Konu : 6009 Sayılı Kanun İle Gider Vergileri Kanununda Banka Sigorta Muameleleri Vergisine İlişkin Yapılan Değişikle Alakalı Yayımlanan 87 Seri Numaralı Gider Vergileri

Detaylı

7536 İKİNCİ BÖLÜM Görev, Yetki ve Sorumluluklar

7536 İKİNCİ BÖLÜM Görev, Yetki ve Sorumluluklar 7535 KARAPARANIN AKLANMASININ ÖNLENMESİNE, 2313 SAYILI UYUŞTURUCU MADDELERİN MURAKEBESİ HAKKINDA KANUNDA, 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA VE 178 SAYILI MALİYE BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA

Detaylı

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN 9971 SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5549 Kabul Tarihi : 11/10/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 18/10/2006 Sayı : 26323 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt

Detaylı

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları Perakende ve Elektronik Ticaret Dairesi Av. Bahar EMRE Gümrük ve Ticaret Uzmanı 09/01/2017 Kanunun Kapsamı

Detaylı

Maliye Bakanlığından: MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 5)

Maliye Bakanlığından: MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 5) 9 Nisan 2008 ÇARŞAMBA Sayı : 26842 Maliye Bakanlığından: MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 5) 1. Konu 9/1/2008 tarihli ve 26751 sayılı Resmî Gazete de yayımlanarak 1/4/2008 tarihinde

Detaylı

KANUN SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN. Kanun No. 5549 Kabul Tarihi : 11/10/2006 İKİNCİ BÖLÜM

KANUN SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN. Kanun No. 5549 Kabul Tarihi : 11/10/2006 İKİNCİ BÖLÜM 18 Ekim 2006 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26323 KANUN SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun No. 5549 Kabul Tarihi : 11/10/2006 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

BİRİNCİ KISIM KARAPARA AKLANMASININ ÖNLENMESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

BİRİNCİ KISIM KARAPARA AKLANMASININ ÖNLENMESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar KARAPARANIN AKLANMASININ ÖNLENMESİNE, 2313 SAYILI UYUŞTURUCU MADDELERİN MURAKEBESİ HAKKINDA KANUNDA, 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA VE 178 SAYILI MALİYE BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA

Detaylı

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Karayolu Taşıma Yönetmeliği 25.05.2018 ESKİ HÜKÜMLER Yetki belgesi sahiplerinin ortak yükümlülükleri MADDE 40 (15) Emniyet Genel Müdürlüğünün elektronik kayıtlarında geçerli Araç Tesciline İlişkin Geçici

Detaylı

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU T.C. Maliye Bakanlığı MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU TSB-MASAK ÇALIŞTAYI 05.11.2014 Revza ERDOĞAN Maliye Uzmanı İÇERİK Mevzuatımızda Yapılan Değişiklikler (2014 değişiklikleri) Yükümlülük Denetimleri Şüpheli

Detaylı

SUÇ GELİRİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ EĞİTİMİ ÖZET DOKÜMANI

SUÇ GELİRİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ EĞİTİMİ ÖZET DOKÜMANI SUÇ GELİRİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ EĞİTİMİ ÖZET DOKÜMANI SUÇ GELİRİ NEDİR? Suç Geliri Ne Değildir: Kayda alınmayan yasal faaliyetler sonucunda elde edilen gelir veya değer suç

Detaylı

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ve TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİNE DAİR UYUM YÖNETMELİĞİ

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ve TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİNE DAİR UYUM YÖNETMELİĞİ SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ve TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİNE DAİR UYUM YÖNETMELİĞİ Bankacılık mesleğinin temeli güven, itibar ve istikrardır. Pasha Yatırım Bankası A.Ş. bu çerçevede, suç gelirlerinin

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık No: 2010/40 Tarih: 24.10.2010 Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com

Detaylı

87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/48

87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/48 İstanbul, 25.10.2010 87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/48 22.10.2010 tarih ve 27737 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği nde;

Detaylı

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI VE TERÖRÜN FİNANSMANI İLE MÜCADELEDE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER. 22 Ekim 2010 Potföy Yönetim Şirketleri/İstanbul

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI VE TERÖRÜN FİNANSMANI İLE MÜCADELEDE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER. 22 Ekim 2010 Potföy Yönetim Şirketleri/İstanbul SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI VE TERÖRÜN FİNANSMANI İLE MÜCADELEDE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER 22 Ekim 2010 Potföy Yönetim Şirketleri/İstanbul Kapsam Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı MASAK Yükümlüler

Detaylı

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun No. 5549 Kabul Tarihi : 11/10/2006 18.10.2006 tarihli, 26323 sayılı R.G. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Kanunun amacı, suç

Detaylı

TEBLİĞ PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1)

TEBLİĞ PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) 21 Ocak 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28889 Sermaye Piyasası Kurulundan: TEBLİĞ PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, makul bir ekonomik veya finansal

Detaylı

SUN BAĞIMSIZ DIŞ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

SUN BAĞIMSIZ DIŞ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Sayı: YMM.03.2010-80 Konu: 87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi Uygulaması İle İlgili Olarak 6009 Sayılı Kanunla Yapılan Değişiklikler Hk. İZMİR. 1.11.2010 Muhasebe

Detaylı

Türkiye de Çocukların Terör Suçluluğu. Dr. Yusuf Solmaz BALO

Türkiye de Çocukların Terör Suçluluğu. Dr. Yusuf Solmaz BALO Türkiye de Çocukların Terör Suçluluğu Dr. Yusuf Solmaz BALO Anlatım planı Terör gerçekliği Güvenlik ihtiyacı Bu ihtiyacın Ceza Hukuku alanında karşılanması Ceza Kanunları (TCK, TMK) Yeni suç tipleri Mevcut

Detaylı

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 5) DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 5) DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 20.11.2013/199-1 MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 5) DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği (Sıra No: 10) ile Mali Suçları Araştırma

Detaylı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı İÇİNDEKİLER

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER BAŞKANIN SUNUŞU...1 I. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI VE TERÖRÜN FİNANSMANIYLA MÜCADELE...3 II. MASAK HAKKINDA GENEL BİLGİLER...7 A. Vizyon ve Misyon... 7 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 7

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 18 İST, 15.01.2010

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 18 İST, 15.01.2010 SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 18 İST, 15.01.2010 ÖZET: Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik ve bununla ilgili tebliğde değişiklik yapıldı. SUÇ

Detaylı

ELEKTRONIK PARA VE ÖDEME KURULUŞLARINCA YAPILAN ÖDEME HİZMETLERİNİN BSMV VE KDV KARŞISINDAKİ DURUMU

ELEKTRONIK PARA VE ÖDEME KURULUŞLARINCA YAPILAN ÖDEME HİZMETLERİNİN BSMV VE KDV KARŞISINDAKİ DURUMU 13.03.2017/46-1 ELEKTRONIK PARA VE ÖDEME KURULUŞLARINCA YAPILAN ÖDEME HİZMETLERİNİN BSMV VE KDV KARŞISINDAKİ DURUMU ÖZET : 91 Seri No lu Gider Vergileri Genel Tebliğinde elektronik para ve ödeme kuruluşları

Detaylı

KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 2. Bu Yasa

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /29-1

Sirküler Rapor Mevzuat /29-1 Sirküler Rapor Mevzuat 07.01.2016/29-1 TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008-32/34) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde Yolcu

Detaylı

Terörle Mücadele Mevzuatı

Terörle Mücadele Mevzuatı Terörle Mücadele Mevzuatı Dr. Ahmet ULUTAŞ Ömer Serdar ATABEY TERÖRLE MÜCADELE MEVZUATI Anayasa Terörle Mücadele Kanunu ve İlgili Kanunlar Uluslararası Sözleşmeler Ankara 2011 Terörle Mücadele Mevzuatı

Detaylı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı İÇİNDEKİLER BAŞKANIN SUNUŞU...4 I. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI VE TERÖRÜN FİNANSMANIYLA MÜCADELE...7 II. MASAK HAKKINDA GENEL BİLGİLER... 10 A. Vizyon ve Misyon... 10 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar...

Detaylı

Sirküler 2013/16 Sahte Ve Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenleyenler, Kullananlar Ve Bunlara İştirak

Sirküler 2013/16 Sahte Ve Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenleyenler, Kullananlar Ve Bunlara İştirak Sirküler 2013/16 Sahte Ve Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenleyenler, Kullananlar Ve Bunlara İştirak Edenler İçin Getirilen İlave Yaptırımlar Sirkülerin Konusu Bu Sirkülerimizde, 11 Nisan 2013

Detaylı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı İÇİNDEKİLER BAŞKANIN SUNUŞU...4 I. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI VE TERÖRÜN FİNANSMANIYLA MÜCADELE...6 II. MASAK HAKKINDA GENEL BİLGİLER...9 A. Vizyon ve Misyon... 9 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 9

Detaylı

25/12/2015 SİRKÜLER 2015/36. Sayın Yetkili; Tahsilat ve Ödemelerde Tevsik Zorunluluğu Haddi TL ye İndirildi.

25/12/2015 SİRKÜLER 2015/36. Sayın Yetkili; Tahsilat ve Ödemelerde Tevsik Zorunluluğu Haddi TL ye İndirildi. SİRKÜLER 2015/36 25/12/2015 Sayın Yetkili; Tahsilat ve Ödemelerde Tevsik Zorunluluğu Haddi 7.000 TL ye İndirildi. 24/12/2015 tarihli ve 29572 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 459 Sıra No.lu Vergi Usul

Detaylı

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI (MASAK)

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI (MASAK) MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI (MASAK) MİSYON ÇALIŞMASI Tablo 1. Misyon Çalışması Sonuçları Konsolide Misyon İstikrarlı bir ekonomi için gelir ve harcama politikalarının hazırlanması, uygulanması,

Detaylı

YURT İÇİNDE İHRAÇ EDİLECEK KİRA SERTİFİKASI İZAHNAMELERİNİN VEYA İHRAÇ BELGELERİNİN ONAYLANMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER(*)

YURT İÇİNDE İHRAÇ EDİLECEK KİRA SERTİFİKASI İZAHNAMELERİNİN VEYA İHRAÇ BELGELERİNİN ONAYLANMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER(*) EK/1 YURT İÇİNDE İHRAÇ EDİLECEK KİRA SERTİFİKASI İZAHNAMELERİNİN VEYA İHRAÇ BELGELERİNİN ONAYLANMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER(*) 1) VKŞ ve fon kullanıcılarını tanıtıcı bilgiler. 2) VKŞ nin yürürlükte bulunan

Detaylı

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN 9971 SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5549 Kabul Tarihi : 11/10/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 18/10/2006 Sayı : 26323 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt

Detaylı

«VERGİ ANLAŞMALARI VE UYGULAMASI» KONULU SEMİNER

«VERGİ ANLAŞMALARI VE UYGULAMASI» KONULU SEMİNER ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI EV SAHİPLİĞİNDE «VERGİ ANLAŞMALARI VE UYGULAMASI» KONULU SEMİNER Dr. Hüseyin IŞIK Ankara, 08.05.2015 Seminer OECD Modeli, BM Modeli ve Türkiye-Almanya Vergi Anlaşması

Detaylı

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar Dt. Evin Toker dtevintoker@gmail.com Şiddet Nedir? Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şiddeti; fiziksel güç veya iktidarın kasıtlı bir tehdit veya gerçeklik biçiminde bir

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 02.12.2008 7 Sıra No.lu Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2008/128 02.12.2008 tarih ve 27072 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 7 Sıra No.lu Mali Suçları Araştırma

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Hukuk Müşavirliği. Sayı : B.05.0.HUK /11/2012 Konu : Yardımlarda Mülki İdare Amirine Bildirim.

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Hukuk Müşavirliği. Sayı : B.05.0.HUK /11/2012 Konu : Yardımlarda Mülki İdare Amirine Bildirim. BAKANLIK MAKAMINA İlgi : Dernekler Dairesi Başkanlığının 12.09.2012 tarih ve B.05.0.DDB.0.02.01.00 3441 sayılı yazısı. GÖRÜŞ İSTENİLEN KONU : Dernekler Dairesi Başkanlığının İlgi yazısıyla; dernekler ile

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/106

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/106 19 Kasım 2018/Pazartesi ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/106 KONU: TÜRK LİRASI DÜZENLEME ZORUNLULUĞU OLAN VE OLMAYAN SÖZLEŞMELER İÇİN YENİ TEBLİĞ YAYINLANDI. Bilindiği gibi,

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü GENELGE (2016/1)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü GENELGE (2016/1) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Sayı : 87375112-010.06.99 Konu : Nakit Kontrolleri GENELGE (2016/1) Bankacılık sistemi dışında gerçekleşen ve yolcu beraberinde ülkemize

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 102 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 102 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 102 İST, 06.10.2018 ÖZET: 6 Ekim 2018 tarih ve 30557 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)

Detaylı

SİRKÜLER 2018/83. : Dövizli Sözleşmelerin TL sına Çevrilmesi İstisna Hallerine İlişkin Tebliğ Yayımlanmıştır.

SİRKÜLER 2018/83. : Dövizli Sözleşmelerin TL sına Çevrilmesi İstisna Hallerine İlişkin Tebliğ Yayımlanmıştır. SİRKÜLER 2018/83 08.10.2018 KONU : Dövizli Sözleşmelerin TL sına Çevrilmesi İstisna Hallerine İlişkin Tebliğ Yayımlanmıştır. 6 Ekim 2018 tarihli ve 30557 sayılı Resmi Gazete de Türk Parası Kıymetini Koruma

Detaylı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı İÇİNDEKİLER

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER BAŞKANIN SUNUŞU...1 I. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI VE TERÖRÜN FİNANSMANIYLA MÜCADELE...3 II. MASAK HAKKINDA GENEL BİLGİLER...6 A. Vizyon ve Misyon... 6 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar...

Detaylı

CEZA HUKUKU (FĐNAL SINAVI) 1- TCK ye göre, aşağıdakilerden hangisi davayı düşüren nedenlerden biri değildir?

CEZA HUKUKU (FĐNAL SINAVI) 1- TCK ye göre, aşağıdakilerden hangisi davayı düşüren nedenlerden biri değildir? CEZA HUKUKU (FĐNAL SINAVI) 1- TCK ye göre, aşağıdakilerden hangisi davayı düşüren nedenlerden biri değildir? a) Sanığın ölümü b) Hükümlünün ölümü c) Ön ödeme d) Genel af e) Dava zaman aşımı AÇIKLAMA: Bir

Detaylı

TEBLİĞ. h) Bu maddede sayılanların bağlı ortaklıkları, müessese ve işletmeleri ile birlikleri,

TEBLİĞ. h) Bu maddede sayılanların bağlı ortaklıkları, müessese ve işletmeleri ile birlikleri, 11 Eylül 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28762 TEBLİĞ Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) ile Maliye Bakanlığından: KAMU HAZNEDARLIĞI GENEL TEBLİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, kapsamda yer alan

Detaylı

5510 SAYILI KANUNU GÖRE 2018 YILINDA SGK TARAFINDAN UYGULANACAK PARA CEZALARI (TL) Cezayı Gerektiren Fiil Ceza Miktarı (TL)

5510 SAYILI KANUNU GÖRE 2018 YILINDA SGK TARAFINDAN UYGULANACAK PARA CEZALARI (TL) Cezayı Gerektiren Fiil Ceza Miktarı (TL) 5510 SAYILI KANUNU GÖRE 2018 YILINDA SGK TARAFINDAN UYGULANACAK PARA CEZALARI (TL) Cezayı Gerektiren Fiil Ceza Miktarı (TL) Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi İle Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesini

Detaylı

TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ (UNION OF CHAMBERS OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF TURKEY)

TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ (UNION OF CHAMBERS OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF TURKEY) m M T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ () Raşit UÇAN Vergi Müfettişi Ümit GÜNER Vergi Müfettişi Yeminli Mali Müşavirlerin 5549 Sayılı Suç

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU NA EKLENEN 153/A MADDESİ İLE GETİRİLEN TEMİNAT UYGULAMASI

VERGİ USUL KANUNU NA EKLENEN 153/A MADDESİ İLE GETİRİLEN TEMİNAT UYGULAMASI VERGİ USUL KANUNU NA EKLENEN 153/A MADDESİ İLE GETİRİLEN TEMİNAT UYGULAMASI İbrahim ERCAN * 1- GİRİŞ Bilindiği üzere, 6455 sayılı Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

SÖZLEŞME BEDELLERİNİN DÖVİZ CİNSİNDEN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BELİRLENDİ

SÖZLEŞME BEDELLERİNİN DÖVİZ CİNSİNDEN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BELİRLENDİ 08.10.2018/170-1 SÖZLEŞME BEDELLERİNİN DÖVİZ CİNSİNDEN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BELİRLENDİ ÖZET : Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO: 2015/93 24.Aralık.2015 İçindekiler: * Ödeme ve tahsilatların bankadan geçirilmesi zorunluluğuna ilişkin VUK Genel Tebliği yayımlandı. ÖDEME VE TAHSİLATLARIN BANKADAN GEÇİRİLMESİ ZORUNLULUĞUNA

Detaylı

459 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ DUYURUSU

459 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ DUYURUSU 459 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ DUYURUSU Maliye Bakanlığı, Tahsilat ve Ödemelerin tevsik zorunluluğuna ilişkin olarak hali hazırdaki 8.000 TL lik Had di 7.000 TL ye indirmiştir. Konuya ilişkin

Detaylı

SPKn İDARİ PARA CEZALARI

SPKn İDARİ PARA CEZALARI SPKn İDARİ PARA CEZALARI Av. Ümit İhsan Yayla Sermaye Piyasası Kanununda Halka Açık Şirketlerle İlgili Suç ve Yaptırımlar ile Önemli Nitelikte İşlemler Paneli İstanbul 27.06.2014 Sunum İçeriği Ceza Vermeye

Detaylı

İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine İlişkin 30.11.2007 Tarihli Yönetmeliğin 11 ve 19. Maddeleri Anayasaya Aykırıdır

İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine İlişkin 30.11.2007 Tarihli Yönetmeliğin 11 ve 19. Maddeleri Anayasaya Aykırıdır İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine İlişkin 30.11.2007 Tarihli Yönetmeliğin 11 ve 19. Maddeleri Anayasaya Aykırıdır Doç. Dr. Tuğrul KATOĞLU* * Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza

Detaylı

Konu: Türk lirası düzenlenme zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan sözleşmeler yeniden belirlenmiştir.

Konu: Türk lirası düzenlenme zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan sözleşmeler yeniden belirlenmiştir. Sayı: 2018/95 Konu: Türk lirası düzenlenme zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan sözleşmeler yeniden belirlenmiştir. Bilindiği üzere 13 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 85 sayılı Cumhurbaşkanı

Detaylı

SİRKÜLER NO: 2018/50

SİRKÜLER NO: 2018/50 19 Kasım 2018 SİRKÜLER NO: 2018/50 Konu: Sözleşmelerin TL cinsinden yapılması zorunluluğu hakkındaki tebliğde değişiklik Sözleşmelerin TL cinsinden yapılması hakkındaki 2018/40 ve 2018/42 sayılı sirkülerimiz

Detaylı

Mali Suçları Araştırma Kurulu. Genel Tebliği. Sıra No : 9 (RG: 02.01.2010-27450)

Mali Suçları Araştırma Kurulu. Genel Tebliği. Sıra No : 9 (RG: 02.01.2010-27450) Maliye Bakanlığından: Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği Sıra No : 9 (RG: 02.01.2010-27450) 9/1/2008 tarihli ve 26751 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak 1/4/2008 tarihinde yürürlüğe giren Suç

Detaylı

TURMOB [Kurs başlığı]

TURMOB [Kurs başlığı] TURMOB [Kurs başlığı] 09.10.2018/171-1 ÖZEL MEVZUAT SİRKÜLERİ SÖZLEŞME BEDELLERİNİN DÖVİZ CİNSİNDEN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 13.09.2018 tarihli ve 30534 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 85

Detaylı

Sirküler 2018/12 10 Ekim 2018

Sirküler 2018/12 10 Ekim 2018 Sirküler 2018/12 10 Ekim 2018 Konu: Sözleşme Bedellerinin Döviz Cinsinden Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar 13 Eylül 2018 tarih ve 30534 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı

Detaylı

Sayı: İstanbul,

Sayı: İstanbul, Sayı: 2018 099 İstanbul, 09.10.2018 Konu: Sözleşme Bedellerinin Döviz Cinsinden Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Belirlendi. Özet: Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ

Detaylı

MALİ SUÇLARLA MÜCADELE

MALİ SUÇLARLA MÜCADELE MALİ SUÇLARLA MÜCADELE OSMAN ÖZTÜRK VERGİ BAŞMÜFETTİŞİ İZMİR, 15/03/2018 AJANDA MALİ SUÇ VE MALİ SUÇLA MÜCADELE KAVRAMSAL ÇERÇEVE HUKUKİ ÇERÇEVE HUKUKİ DÜZENLEMELERDEKİ GENEL İLKELER AKTÖRLER KARA PARA

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 109 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 109 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 109 İST, 19.11.2018 ÖZET: 16 Kasım 2018 tarih ve 30597 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)

Detaylı

SİRKÜLER. Vergi Usul Kanunu'na "Teminat uygulaması" başlıklı 153/A Maddesi Eklenmiştir.

SİRKÜLER. Vergi Usul Kanunu'na Teminat uygulaması başlıklı 153/A Maddesi Eklenmiştir. Sayı : 2013/41 28/03/2013 Konu : Münhasıran Sahte Belge Düzenlemek Üzere Mükellefiyet Tesis Ettirenlere İlişkin Teminat Uygulaması SİRKÜLER Vergi Usul Kanunu'na "Teminat uygulaması" başlıklı 153/A Maddesi

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 25.11.2013 Sayı: 2013/020 Konu: 90 SAYILI K.H.K. NİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASI NEDENİYLE ŞİRKETLERİN ORTAKLARINA, ÇALIŞANLARINA, İŞTİRAKLERİNE VE DİĞER TÜZEL VE GERÇEK KİŞİLERE FAİZ KARŞILIĞI VERDİKLERİ

Detaylı

HAYATA KARŞI SUÇLAR. Madde 81- (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, MÜEBBET HAPİS CEZASI ile cezalandırılır.

HAYATA KARŞI SUÇLAR. Madde 81- (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, MÜEBBET HAPİS CEZASI ile cezalandırılır. KASTEN ÖLDÜRME HAYATA KARŞI SUÇLAR Madde 81- (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, MÜEBBET HAPİS CEZASI ile cezalandırılır. (Madde 48- (1) Müebbet hapis cezası, hükümlünün hayatı boyunca devam eder.) Nitelikli

Detaylı

PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1)

PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) Sermaye Piyasası Kurulundan: Amaç ve kapsam PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, makul bir ekonomik veya finansal bir gerekçeyle açıklanamayan, borsa ve teşkilatlanmış

Detaylı

SUÇ OLUŞTURAN GELİRLERİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ

SUÇ OLUŞTURAN GELİRLERİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ Sayı : 2015/210 6 Tarih : 07.12.2015 Ö Z E L B Ü L T E N 1 SUÇ OLUŞTURAN GELİRLERİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ HAKKINDAKİ YASAL DÜZENLEMELER (KARA PARANIN AKLANMASININ ÖNLENMESİ-MASAK) I- YASAL DÜZENLEMELER

Detaylı

A K A D E M İ SİRKÜLER

A K A D E M İ SİRKÜLER Türk Lirası Düzenlenme Zorunluluğu Olan Sözleşmeler Belirlendi Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 2018-32/51 sayılı Tebliğ ile döviz veya dövize endeksli düzenlenme

Detaylı

YENİ DÜZENLEME KAPSAMINDA TAHSİLÂT VE ÖDEMELERDE TEVSİK UYGULAMASININ ÖZELLİKLERİ VE UYGULANACAK CEZA

YENİ DÜZENLEME KAPSAMINDA TAHSİLÂT VE ÖDEMELERDE TEVSİK UYGULAMASININ ÖZELLİKLERİ VE UYGULANACAK CEZA YENİ DÜZENLEME KAPSAMINDA TAHSİLÂT VE ÖDEMELERDE TEVSİK UYGULAMASININ ÖZELLİKLERİ VE UYGULANACAK CEZA Rızkullah ÇETİN 38 * 1-GİRİŞ: Genel itibariyle vergi kaçakçılığı ya da vergiden kaçınma olaylarını

Detaylı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı 0

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı 0 Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı 0 Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER BAŞKANIN SUNUŞU 2 I. SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI VE TERÖRÜN FİNANSMANIYLA MÜCADELE 3 II. MASAK HAKKINDA

Detaylı

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİNDE FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARIN BU BÖLGELER DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AR-GE FAALİYETLERİNİN VERGİSEL DURUMU

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİNDE FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARIN BU BÖLGELER DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AR-GE FAALİYETLERİNİN VERGİSEL DURUMU TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİNDE FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARIN BU BÖLGELER DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AR-GE FAALİYETLERİNİN VERGİSEL DURUMU Ömer AYDEMİR* 28 ÖZ Üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi

Detaylı

DÖVİZLİ SÖZLEŞMELER İLE İLGİLİ OLARAK BAKANLIK TARAFINDAN SIKÇA SORULAN SORULAR YAYIMLANMIŞTIR.

DÖVİZLİ SÖZLEŞMELER İLE İLGİLİ OLARAK BAKANLIK TARAFINDAN SIKÇA SORULAN SORULAR YAYIMLANMIŞTIR. DÖVİZLİ SÖZLEŞMELER İLE İLGİLİ OLARAK BAKANLIK TARAFINDAN SIKÇA SORULAN SORULAR YAYIMLANMIŞTIR. Hazine ve Maliye Bakanlığından BASIN DUYURUSU Bilindiği üzere, 13.09.2018 tarihli 30534 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Yeni TTK nın 369 uncu Maddesinde

Yeni TTK nın 369 uncu Maddesinde YENİ TTK NIN YÖNETİM KURULUNA GETİRDİĞİ CEZAİ VE HUKUKİ SORUMLULUKLAR İLE GETİRDİĞİ YENİ UYGULAMALAR AHMET YELİS YEMİLİ MALİ MÜŞAVİR 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu 01 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe

Detaylı

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine İlişkin Yükümlülüklere Uyum Programı Hakkında Yönetmelik

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine İlişkin Yükümlülüklere Uyum Programı Hakkında Yönetmelik Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine İlişkin Yükümlülüklere Uyum Programı Hakkında Yönetmelik Ömer Lütfi YALÇIN AKLAMA SUÇU İNCELEME ŞUBE MÜDÜRÜ İçerik 1. SGA ve TF ile Mücadelede

Detaylı

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez.

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 16 / 11 / 2018 SİRKÜLER SAYISI : 2018

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/69

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/69 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 20.12.2017 Sayı : 2017/69 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 2017 Yılına Ait Gayrimenkul Sermaye İratlarının

Detaylı