TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ HELAL BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ HELAL BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGESİ"

Transkript

1 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ HELAL BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGESİ Yönetim Kurulu Karar No : 10/07/2014 tarih ve XIX/34/148 numaralı Yürürlük Tarihi : 21/07/2014 HELAL BELGELENDİRME SİSTEMİ ÜCRETLENDİRME ÇİZELGESİ 1. BELGE VE/VEYA MARKA KULLANMA ÜCRETLERİ 1.1 HELAL UYGUNLUK BELGESİ/TSE HELAL MARKASI YILLIK KULLANMA ÜCRETİ: TSE Helal markasının Helal Uygunluk Belgesi ile birlikte kullanma hakkının verildiği ürün veya hizmetler ile ilgili her bir belgeye, her yılın ocak ayı içerisinde belgenin bir önceki kullanıldığı yıl için tahakkuk ettirilen ücret kalemidir. İlk defa verilen Helal Uygunluk Belgeleri için; marka kullanma ücreti, o yılın sonuna kadar belgenin kullanıldığı süre için ay bazında hesaplanarak tahakkuk ettirilir. Belge iptali yapılması durumunda; marka kullanma ücreti, aylık olarak tahakkuk ettirilir. (Belgenin, Helal Belgelendirme Komitesi/Belgelendirme Üst Komitesi tarafından iptal edildiği tarihteki ayın tümü için kullanılmış olduğu kabul edilir.) Bir Helal Uygunluk Belgesi için bu ücret Ürün Belgelendirme Ücretlendirme Esasları ve Ücret Çizelgelerinin EK-2 Marka Kullanma Ücretleri (Yıllık) Çizelgesinde belirtilen A kategorisinin tavan ücretidir.

2 Helal Uygunluk Belgesi/TSE Helal Markası Yıllık Kullanma Ücreti İndirimleri 1-Enstitümüzden birden fazla sayıda Helal Uygunluk Belgesi bulunan kuruluşlara ikinci ve sonraki Helal Uygunluk Belgeleri için Helal Uygunluk Belgesi/TSE Helal markası kullanma ücretinde % 35 indirim uygulanır. 1.2 HELAL PARTİ MALI UYGUNLUK/HELAL KESİM BELGESİ KULLANMA ÜCRETİ Düzenlenen her bir Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi için, belgelerin düzenlenme tarihinde tahakkuk ettirilen ücret kalemidir. Bir Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi Kullanma Ücreti 500,00 TL+KDV dir.* *TSE Helal Uygunluk Belgeli kuruluşların, Helal Uygunluk Belgesi ile aynı kapsamdaki (Aynı üretim yeri, aynı ticari marka, aynı ürün grubu/ürünler) ürünleri için düzenlenen Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgelerine bu ücret kalemi uygulanmaz. 2. MAKTU BELGE ÜCRETİ: Helal belgelendirme faaliyetleri sonucunda düzenlenen her bir belge için aşağıda belirtilen durumlarda tahakkuk ettirilen ücret kalemidir. (Bu ücret, Belgelerinin ilk kez düzenlenmesinde ve Helal Uygunluk Belgesinin yenilenmesinde alınmaz.) - Belgenin aslının kaybolması nedeniyle belgenin yeniden düzenlenmesi, - Adres değişikliği, kapsam değişikliği gibi nedenlerle Helal Uygunluk Belgesinin yeniden düzenlenmesi, - Belgenin yabancı dilde imzalı bir kopyasının talep edilmesi, - Belgenin birden fazla imzalı kopyasının talep edilmesi durumlarında düzenlenen her bir belge için 150 TL+KDV ücret tahakkuk ettirilir. TSE den kaynaklanan yazım hataları ve mücbir sebepler nedeniyle yeniden belge tanzim edilmesi durumunda bu ücret alınmaz. 3. İNCELEME HİZMET ÜCRETLERİ: İnceleme Hizmet Ücretleri, Görevli inceleme uzmanı/uzmanlarının, gün içerisinde gerçekleştirdiği inceleme sayısından, inceleme yapılmasından bağımsız olarak, incelemenin gerçekleştiği kuruluş ve gün başına (Yol süresi dahil) tahakkuk ettirilen ücret kalemleridir. İnceleme için geçen süre, günü tamamlamaması veya aynı gün birden fazla başvuru /belge sahibi Kuruluşta inceleme yapılması halinde, her bir başvuru/belge sahibi için ayrı ayrı tam olarak ilgili inceleme hizmet ücreti tahakkuk ettirilir.inceleme hizmet ücretleri aşağda belirtilen kalemlerden oluşur. 3.1 İNCELEME HİZMET ÜCRETİ (ÜRETİM YERİ İNCELEMESİ) Kuruluşun üretim yeri, üretim prosesi, personel, kalite kontrol vb. şartlarının yeterliliğinin değerlendirilmesi için kuruluşta üretim yeri incelemesinin yapıldığı uzman sayısından bağımsız olarak gün başına tahakkuk ettirilen ücret kalemidir. Her bir inceleme günü için yurtiçi kuruluşa 730,00 TL+KDV, yurtdışı kuruluşa 1550,00 TL+KDV ücret tahakkuk ettirilir. (Üretim yeri İnceleme hizmet ücreti, Üretim yeri incelemesi süresince gerçekleştirilen muayene/deney ve/veya numune alma ve/veya Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi Gözetim İncelemesi hizmetini de kapsar.)

3 3.2 İNCELEME HİZMET ÜCRETİ (MUAYENE/DENEY VE/VEYA NUMUNE ALMA HİZMETİ İÇİN VE/VEYA HELAL PARTİ MALI UYGUNLUK/HELAL KESİM BELGESİ GÖZETİM İNCELEMESİ) Kuruluşta üretim yeri incelemesi tamamlanmasından sonraki gün/günlerde veya sadece Muayene/Deney ve/veya Numune alma ve/veya Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi Gözetim incelemesi hizmetinin gerçekleştiği gün başına ve uzman sayısına göre tahakkuk ettirilen ücret kalemidir. Kuruluşta geçen her gün için görevli uzman başına 360,00 TL+KDV ücret tahakkuk ettirilir. 3.3 İNCELEME HİZMET ÜCRETİ (YOLDA GEÇEN SÜRE İÇİN) Uzman sayısından bağımsız olarak ulaşım için yolda geçen gün başına görevlendirme olurunda yer alan kuruluş sayısına eşit olarak tahakkuk ettirilen ücret kalemidir.görev olurundaki tüm incelemeleri gerçekleştirmek için yolda geçen gün sayısı 360,00 TL+KDV ile çarpılıp çıkan rakam görev olurundaki toplam kuruluş sayısına bölünerek ortaya çıkan ücret kuruluşlara tahakkuk ettirilir. Not:Belgelendirme Merkezi tarafından sunulan diğer ürün belgelendirme hizmetleri tetkiklerinin beraber yapıldığı inceleme günü/günlerinde; üretim yeri incelemesi adı altında alınan inceleme hizmet ücreti kuruluşa bir defa yansıtılır. Örnek: TSE Uygunluk Belgesi ile Helal Gıda Uygunluk Belgesi müracaatları için 1 gün üretim yeri incelemesi yapılması halinde; kuruluşa yalnızca 730,00TL+KDV üretim yeri incelemesi hizmet bedeli faturalandırılacaktır 4. İNCELEME HİZMET GİDERLERİ ÜCRETİ İnceleme amacıyla görevlendirilen uzmanların, ulaşım, konaklama, harcırah giderleri (Görev olurundaki kuruluş sayısına eşit olarak) ve Belgelendirme Komisyonu giderleri (Komisyon üyelerinin TSE dışından görevlendirilmesi halinde), ilgili başvuru/belge sahibi kuruluşlara tahakkuk ettirilen ücret kalemidir. İnceleme amacıyla görevlendirilen uzmanların, görevlendirme süresine göre ulaşım, harcırah ve konaklama giderleri (Adam/Kuruluş sayısı), Belgelendirme Komisyonu ücreti (Komisyon üyelerinin TSE dışından görevlendirilmesi halinde) giderleri, Ulaşım giderleri (Ulaşımın TSE araçları ile sağlanması durumunda) (Ulaşım Ücreti/Kuruluş sayısı) 70,00 TL/Gün + (Gidiş geliş kilometre toplamı X0, 50 TL) Not: Ulaşımın firma tarafından sağlanması durumunda ulaşım ücreti tahakkuk ettirilmez. 5. BELGELENDİRME GİDERLERİ AVANS ÜCRETİ: Belge talebinde bulunan başvuru sahibi kuruluştan, ilk başvuru aşamasında belgelendirme hizmetleriyle ilgili yapılacak harcamalardan mahsup edilmek üzere, alınan ücrettir. Başvuru sahibi TSE den Belgeli ise avans talep edilmez. Yurtiçi başvuru öncesinde; 2000,00 TL avans alınır. Yurtdışı başvuru öncesinde; 15000,00 TL avans alınır.

4 6.YABANCI DİLDE DÜZENLENEN İNCELEME DOKÜMANI/RAPOR ÜCRETİ (TALEP HALİNDE) Belgeli kuruluşun talebi halinde, helal belgelendirme faaliyetleri sonucunda Türkçe ve/veya İngilizce düzenlenen rapor ve/veya incelemeye ait dokümanların ayrı bir yabancı dilde düzenlenmesi için tahakkuk ettirilen ücret kalemdir. Bu taleplerde 300,00 TL+ SAYFA BAŞINA 50,00 TL+KDV (En fazla 1000,00 TL+KDV) ücret kuruluşa tahakkuk ettirilir. 7. MUAYENE VE DENEY RAPORU SONUÇ DEĞERLENDİRME ÜCRETİ: Helal belgelendirme faaliyeti gereğince laboratuvarlar tarafından hazırlanan muayene ve deney raporlarının değerlendirilmesi ile ürünlerin helal şartlarına uygunluğunun değerlendirilmesi işlemleri için her Helal Uygunluk/Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi başına, her üretim yeri incelemesinde tahakkuk ettirilen ücret kalemidir. 210,00 TL/ Helal Uygunluk/Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi Not 1: Birden fazla sayıda Helal Uygunluk/Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi için ortaya çıkan toplam miktar üzerinden %35 indirim yapılır. Not 2: Helal Uygunluk Belgeli kuruluşların, belgesi ile aynı kapsamdaki ürünleri (aynı üretim yeri, aynı ticari marka, aynı ürün grubu/ürünler) için yaptığı Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi başvurularında bu ücret alınmaz. 8. BAŞVURU DEĞERLENDİRME ÜCRETİ Belgelendirme başvurusunda bulunan kuruluşun başvuru dokümanları ve eklerinin, teknik ve idari incelemesinin değerlendirmesi için başvuruda bulunulan ürün grubu başına tahakkuk ettirilen ücret kalemidir. Kuruluşun, başvurudan vazgeçmesi durumunda, bu ücret iade edilmez. Bu ücret kalemi Helal Uygunluk Belgesi incelemelerinden yalnızca marka müracaatı ve kapsam genişletme başvurularında alınır. Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi müracaatlarının herbirinde bu ücret alınır. Enstitümüzden Helal Uygunluk Belgesine sahip olup ayrıca Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi talep eden kuruluşlardan bu ücret alınmaz. 210,00 TL+KDV/Başvuru 9. ÖN İNCELEME HİZMET ÜCRETİ: Firmanın talep etmesi halinde, firmanın teknolojik, kalite kontrol, personel yeterliliği vb. şartlarını değerlendirmek maksadıyla numune alınmaksızın gerçekleştirilen ve belgelendirmeye esas teşkil etmeyen incelemedir. İnceleme sonucunda Ön İnceleme Raporu düzenlenir. Bu ücret, Ön İnceleme Hizmeti ve Ön İnceleme Raporu için tahakkuk ettirilen ücrettir. ( Başvuru değerlendirme ücreti tahakkuk ettirilmez. Ulaşım, konaklama ve sair inceleme hizmet giderleri kuruluşa ayrıca tahakkuk ettirilir.) 1050,00 TL+KDV/ (Kuruluş/(Adam/Gün)) 10. MUAYENE VE DENEY ÜCRETİ: Belgelendirme faaliyetleri ile ilgili olarak bir ürün üzerinde ilgili standart/kritere göre laboratuvarlarda yapılan muayene ve deneyler sonucunda ilgili laboratuvar tarafından tahakkuk ettirilen ya da TSE laboratuvarları tarafından başvuru/belge sahibine tahakkuk ettirilmek üzere Belgelendirme Merkezi Başkanlığına bildirilen ücrettir.

5 Muayene ve deneylerin ücretleri, başvuru /belge sahibi tarafından ilgili laboratuvara ödenir. Helal belgelendirme faaliyetleri ile ilgili olarak, TSE İnceleme Uzmanı/Uzmanlarınca üretim yerinde muayene ve deney yapılması veya Enstitü laboratuvarları dışında deney yapma/deney takibi yapılması durumunda söz konusu muayene ve deney için TSE DKLMB nin belirlediği muayene ve deney ücretinin %50 si kuruluşa tahakkuk ettirilir. 11. YURT DIŞI ÇÖZÜM ORTAĞI ARACILIĞIYLA DEĞERLENDİRİLEN BELGELENDİRME BAŞVURULARI İÇİN ÜCRETLER 11.1 HELAL UYGUNLUK BELGESİ/TSE HELAL MARKASI YILLIK KULLANMA ÜCRETİ (HELAL ÜRÜN İÇİN) 1000,00 AVRO/ Başvuru Başına 11.2 HELAL UYGUNLUK BELGESİ ARA KONTROL ÜCRETİ (HELAL ÜRÜN İÇİN) 250,00 AVRO/ Başvuru Başına 11.3 HELAL UYGUNLUK BELGESİ/TSE HELAL MARKASI YILLIK KULLANMA ÜCRETİ (HELAL HİZMET İÇİN) 400,00 AVRO/Başvuru Başına 11.4 HELAL UYGUNLUK BELGESİ ARA KONTROL ÜCRETİ (HELAL HİZMET İÇİN) 100,00 AVRO/Başvuru Başına 11.5 HELAL PARTİ MALI UYGUNLUK/HELAL KESİM BELGESİ KULLANMA ÜCRETİ 175,00 AVRO/Başvuru Başına Not 1: Helal Uygunluk Belgesi Belgelendirme ve TSE Helal Markası Kullanma Ücreti ile Ara Kontrol Ücreti toplamı olarak Helal Ürün Belgelendirmesi için 1250,00 AVRO, Helal Hizmet Belgelendirmesi için ise 500 AVRO ilk belgelendirme müracaatında belgelendirme işlemleri tamamlandıktan sonra, takip eden yıllarda ise her yılın Ocak ayı içerisinde çözüm ortağına veya belge talebinde bulunan başvuru sahibi kuruluşa tahakkuk ettirilir. Helal Parti Malı Uygunluk/Helal Kesim Belgesi Kullanma Ücreti belgelendirme işlemleri tamamlandıktan sonra çözüm ortağına veya belge talebinde bulunan başvuru sahibi kuruluşa tahakkuk ettirilir. Not 2: Çözüm ortağı bulunan ülkelerde çözüm ortağı tarafından alınan başvuruların TSE uzmanlarınca incelenmesi durumunda; madde 3 ve madde 4 de belirtilen ücret kalemleri çözüm ortağına TSE tarafından tahakkuk ettirilir. Not 3: İncelemelere ait alınan numunelere (varsa) ait muayene ve deney ücreti, ilgili laboratuvar tarafından başvuru sahibi kuruluşa ayrıca tahakkuk ettirilir.

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI ÜRÜN BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME YÖNERGESİ

TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI ÜRÜN BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME YÖNERGESİ Yayın Tarihi: 30/05/2013 Rev. Tarihi: 30/10/2013 Rev. No: 02 Sayfa: 1 / 12 TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI ÜRÜN BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME YÖNERGESİ Yönetim Kurulu Toplantı/Karar

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ YKK : XIX/98-438 Yürürlük Tarihi : 15/04/2015 Başka bir Onaylanmış

Detaylı

HELAL GIDA BELGELENDİRMESİ ÜCRET ÇİZELGESİ

HELAL GIDA BELGELENDİRMESİ ÜCRET ÇİZELGESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME MERKEZİ HELAL GIDA BELGELENDİRMESİ ÜCRET ÇİZELGESİ YKK : 07.07.2011 tarih ve XVIII/5-54 Yürürlük Tarihi : 07.07.2011 Revizyon Tarihi : 02.11.2012 Revizyon

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar No : XX/81-371 Numaralı Yürürlük Tarihi : 01/01/2017 Değişiklik Karar No

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar No : XX/81-371 Numaralı Yürürlük Tarihi : 01/01/2017 1 TABLO 1: MODÜLLERE

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI HİZMET YERİ BELGELENDİRME, MÜŞTERİ DOSTU KURULUŞ-MÜŞTERİ DOSTU MARKA VE UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Doküman BTBD-00-00-YYN-01 Yayın Tarihi 31/12/2014 Revizyon Tarihi 25/08/2015 03 TÜRK STANDARDLARI

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ Yönetim Kurulu Karar No : XIX/50-236 Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 29/04/2014 Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 Değişiklik

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 YÖNETİM

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI HİZMET YERİ BELGELENDİRME, MÜŞTERİ DOSTU KURULUŞ-MÜŞTERİ DOSTU MARKA VE UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar No : 15/12/2017 tarih- XX/135-634 Yürürlük Tarihi : 01.01.2018 1 TABLO 1:

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Doküman : YTBD-00-00-YYN-01 Rev. : 00 Sayfa : 1 / 13 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET Yönetim Kurulu Karar : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ GÖZETİM VE MUAYENE MERKEZİ BAŞKANLIĞI GÖZETİM VE MUAYENE ÜCRETLENDİRME YÖNERGESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ GÖZETİM VE MUAYENE MERKEZİ BAŞKANLIĞI GÖZETİM VE MUAYENE ÜCRETLENDİRME YÖNERGESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ GÖZETİM VE MUAYENE MERKEZİ BAŞKANLIĞI GÖZETİM VE MUAYENE ÜCRETLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönerge, TSE GMMB Gözetim ve

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BELGELENDİRME MERKEZ BAŞKANLIĞI YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50-236 sayılı

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/34-148 Yürürlük Tarihi : 08/01/2016 TS ISO/IEC 15408-CC ORTAK KRİTERLER STANDARDI MARKA KULLANMA ÜCRET

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ YKK: 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 Yürürlük Tarihi: 05/05/2014 Revizyon Tarihi: 17.12.2017 XX/134-630 Revizyon : 11 Revizyon Yürürlük

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ YKK: 29/0/20 tarih ve XIX/50/26 Yürürlük Tarihi: 05/05/20 Revizyon Tarihi: 20/2/208-XXI/-20 Revizyon : Revizyon Yürürlük Tarihi

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/81-368 Yürürlük Tarihi : 01.01.2017 Doküman Revizyon Tarihi 02.01.2017 10 TS ISO/IEC 15408-CC ORTAK KRİTERLER

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Doküman Revizyon Tarihi 20/06/2016 09 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/40-170 Yürürlük Tarihi : 17/02/2016 1/18 Doküman Revizyon Tarihi

Detaylı

SİSTEM BELGELENDİRME ÜCRET TALİMATI

SİSTEM BELGELENDİRME ÜCRET TALİMATI SİSTEM BELGELENDİRME ÜCRET TALİMATI AMAÇ: Bu talimat 132 sayılı Kanuna dayanılarak Türk Standardları Enstitüsü tarafından yürütülen Sistem Belgelendirme Faaliyetlerinde uygulanacak ücretlerle ilgili şartları

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ HELAL BELGELENDİRME USUL VE ESASLARI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ HELAL BELGELENDİRME USUL VE ESASLARI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ HELAL BELGELENDİRME USUL VE ESASLARI Yönetim Kurulu Karar No : 10/07/2014 tarih ve XIX/60/271 Yürürlük Tarihi : 10/07/2014 Revizyon Karar No : 12/05/2016 tarih ve XX/52-248

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ ADRES SUUDİ ARABİSTAN İÇİN YÜKLEME ÖNCESİ GÖZETİM İHRACATÇI REHBERİ TSE KALİTE KAMPÜSÜ ÇAYIROVA TREN İSTASYONU YANI NO:10 GEBZE KOCAELİ TEL: 0262

Detaylı

Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi

Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi R10.02 Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 18.08. 2014 Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi Hazırlayan: Kontrol: Onay: Turgay ÖZTÜRK Ahmet GÖZÜKÜÇÜK Dr. Halil İbrahim ÇETİN 1. AKREDİTASYON BEDELİ 1.1.

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI MUAYENE GÖZETİM ÜCRET TARİFESİ YKK : 03.09.2014 (XIX/67-299) Yürürlük Tarihi : 31.01.2019 Revizyon Tarihi : 31.01.2019 (XXI/37-148) Revizyon

Detaylı

31 Aralık 2008 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. (4. Mükerrer) Sayı : 27097 TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığınd TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN UYGUNLUK

31 Aralık 2008 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. (4. Mükerrer) Sayı : 27097 TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığınd TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN UYGUNLUK 31 Aralık 2008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığınd TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ YAPILAN ÜRÜNLERİN İTHALATINA DAİR DIŞ TİCARETTE

Detaylı

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T DÖKÜMAN NO TARİH REVİZYON NO

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T DÖKÜMAN NO TARİH REVİZYON NO 1 / 14 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 24 13.04.2015 2015-1 no lu Kurul toplantısı sonucunda fiyatlandırmalar yeniden gözden geçirilerek ürün belgelendirme kapsamında kademeli değişiklik yapılmıştır. 25

Detaylı

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T DÖKÜMAN NO TARİH REVİZYON NO

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T DÖKÜMAN NO TARİH REVİZYON NO 1 / 14 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 24 13.04.2015 2015-1 no lu Kurul toplantısı sonucunda fiyatlandırmalar yeniden gözden geçirilerek ürün belgelendirme kapsamında kademeli değişiklik yapılmıştır. 25

Detaylı

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI TSE ve HELAL GIDA Gıdaların, helal hassasiyeti taşıyan insanlara; hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir

Detaylı

SİSTEMER tarafından verilecek tüm denetim faaliyetleri için ücretlendirmeyi kapsar.

SİSTEMER tarafından verilecek tüm denetim faaliyetleri için ücretlendirmeyi kapsar. 1. AMAÇ SİSTEMER Belgelendirme kuruluşu tarafından belgelendirme başvurusunda bulunan firmalara belgelendirme faaliyetleri için uygulanacak olan ücret ve ödeme şartlarını belirlemektir. 2. TANIMLAR VE

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İTHALAT UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İTHALAT UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İTHALAT UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI YKK : 10/07/2014 XIX/60-272 Yürürlük Tarihi : 01/08/2014 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Kısaltma ve Tarifler Amaç MADDE

Detaylı

Ücretlendirme Rehberi NAR.10.03

Ücretlendirme Rehberi NAR.10.03 ISQ-NAP 1 :2017 Natural Product Standart For Food / Version 1-00 Ücretlendirme Rehberi NAR.10.03 09.01.2017/Rev.00 by ISQ Sayfa 1 /5 1. DOĞAL ÜRÜN SERTİFİKASYON ÜCRETLERİ 1.1. Doğal Ürün Sertifikasyon

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU AKREDİTASYON HİZMET ÜCRETLERİ

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU AKREDİTASYON HİZMET ÜCRETLERİ R 10.02 AKREDİTASYON HİZMET ÜCRETLERİ Rev.03 12-2011 1. AKREDİTASYON BEDELİ 1.1. Akreditasyon Bedeli Bileşenleri AKREDİTASYON HİZMET ÜCRETLERİ Akreditasyon bedeli, temel olarak aşağıda belirtilen kalemlerden

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MÜŞTERİ DOSTU KURULUŞ VE MÜŞTERİ DOSTU MARKA BELGELENDİRME USUL VE ESASLARI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MÜŞTERİ DOSTU KURULUŞ VE MÜŞTERİ DOSTU MARKA BELGELENDİRME USUL VE ESASLARI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MÜŞTERİ DOSTU KURULUŞ VE MÜŞTERİ DOSTU MARKA BELGELENDİRME USUL VE ESASLARI Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 BİRİNCİ

Detaylı

R Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi. Revizyon No : 06 Yürürlük Tarihi :

R Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi. Revizyon No : 06 Yürürlük Tarihi : R10.02 Revizyon No : 06 Yürürlük Tarihi : 15.08. 2016 Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi Hazırlayan: Kontrol: Onay: Mustafa EROĞLU Ahmet GÖZÜKÜÇÜK Dr. Halil İbrahim ÇETİN 1. AKREDİTASYON BEDELİ 1.1.

Detaylı

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜBPR 03 TL01, Revizyon 01, 30.03.2016 De Control Denetim ve Belgelendirme Limited Şirketi Camikebir Mah. 48. Sk. No:4 İç Kapı No:8 35460 Seferihisar - İzmir, Türkiye Tel : +90-232

Detaylı

ÜCRETLENDİRME TALİMATI

ÜCRETLENDİRME TALİMATI 1.AMAÇ: UDEM den yönetim sistemi belgelendirmesi hizmeti alan kuruluşlara uygulanacak ücretlendirmenin tarif edilmesidir. 2. KAPSAM: Bu talimat TS EN ISO/IEC 17021, ISO 22003 standardının gerekliliklerine

Detaylı

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan SGM 2014/35 sayılı Yerli

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL BELGELENDİRME FAALİYETLERİ ÜCRETLERİ (01/01/2014)

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL BELGELENDİRME FAALİYETLERİ ÜCRETLERİ (01/01/2014) A. YÖNETİM SİSTEMLERİ KATEGORİLERİ (KALİTE, ÇEVRE, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ, GIDA GÜVENLİĞİ, BİLGİ GÜVENLİĞİ ALANLARINDA, UZMAN, YÖNETİCİ, TETKİK GÖREVLİSİ) TSE-TÜRKAK-EOQ Kategorileri Kalite/Çevre/İş Sağlığı

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ve E1 BELGELENDİRMESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ve E1 BELGELENDİRMESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Türk Standardları Enstitüsü (TSE), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kuruluşudur. Türk Standardları Enstitüsü nün Görevleri: Standart Hazırlama,

Detaylı

ISO 27001:2013 BGYS BAŞTETKİKÇİ EĞİTİMİ

ISO 27001:2013 BGYS BAŞTETKİKÇİ EĞİTİMİ Terimler Tarifler Belgelendirme: Ürünlerle, proseslerle, sistemlerle veya kişilerle ilgili üçüncü taraf doğruluk beyanı. Gözetim: Uygunluk beyanının geçerliliğinin sürdürülebilmesi için esas alınan uygunluk

Detaylı

TALİMAT. Ücretlendirme Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 07/02/2011. Emine AÇAN 07/02/2011

TALİMAT. Ücretlendirme Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 07/02/2011. Emine AÇAN 07/02/2011 TALİMAT Doküman No Yayın Tarihi 15/10/2005 Ücretlendirme Talimatı Revizyon No 10 Son Rev.Tarihi 07/02/2011 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 07/02/2011

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI MUAYENE GÖZETİM ÜCRET TARİFESİ YKK : 03.09.2014 XIX/67-299 Yürürlük Tarihi : 01.01.2018 Revizyon Tarihi : 07.12.2017 (XX/134-631) Revizyon

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: UYGUNLUK DEĞERLENDİRME KURULUŞLARI İÇİN AKREDİTASYONUN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PROSEDÜR Doküman No.: P702 Revizyon No: 05 Yürürlük Tarihi: 02.01.2012

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME USUL VE ESASLARI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME USUL VE ESASLARI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME USUL VE ESASLARI Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Kısaltmalar

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI MUAYENE GÖZETİM ÜCRET TARİFESİ YKK : 03/09/2014 XIX/67-299 Yürürlük Tarihi : 15/09/2014 Revizyon Tarihi : 05/02/2015 Revizyon No : 03 (XIX/88-394

Detaylı

TEST UYGUNLUK MUAYENE TALİMATI

TEST UYGUNLUK MUAYENE TALİMATI : 1 / 5 Amaç IEP tarafından, Türk Standardlarına, EN Standardlarına, Teknik şartnamelere göre talep edilen uygunluk muayenelerinin yapılması usul ve esaslarını belirler.. Kapsam IEP Belgelendirme Merkezi

Detaylı

TALİMAT. Medikal Ücretlendirme Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.12.2011. Emine AÇAN 01.12.2011

TALİMAT. Medikal Ücretlendirme Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.12.2011. Emine AÇAN 01.12.2011 TALİMAT Medikal Ücretlendirme Talimatı Doküman No MD-T-070/01 Yayın Tarihi 01.06.2011 Revizyon No 2 Son Rev.Tarihi 01.12.2011 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZİ BAŞKANLIĞI HİZMET BEDELİ TARİFESİ YKK : 26.01.2018 XX/141-688 Yürürlük Tarihi : 01.02.2018 Revizyon Tarihi : 05.10.2018 XXI/20-72 Revizyon

Detaylı

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, 09.02.2004 tarih ve 25368

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI MUAYENE GÖZETİM ÜCRET TARİFESİ YKK : 03/09/2014 XIX/67-299 Yürürlük Tarihi : 15/09/2014 Revizyon Tarihi : 14/03/2016 Revizyon No : 09 (XX/43-189)

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME İLKELERİ YÖNERGESİ

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME İLKELERİ YÖNERGESİ T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- Bu yönergenin amacı Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulunda

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI MUAYENE GÖZETİM ÜCRET TARİFESİ YKK : 03/09/2014 XIX/67-299 Yürürlük Tarihi : 15/09/2014 Revizyon Tarihi : 15/04/2015 Revizyon No : 05 (XX/08-34)

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü YURT DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü YURT DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü YURT DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİ www.ekonomi.gov.tr 2 3 İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ Hazırlık Aşaması Pazarlama Aşaması

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ SUDAN İÇİN YÜKLEME ÖNCESİ GÖZETİM İHRACATÇI REHBERİ ADRES TSE KALİTE KAMPÜSÜ ÇAYIROVA TREN İSTASYONU YANI NO:10 GEBZE KOCAELİ TEL: 0262 723 11 45

Detaylı

İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI (GMP) BELGELENDİRME YÖNERGESİ

İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI (GMP) BELGELENDİRME YÖNERGESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME MERKEZİ İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI (GMP) BELGELENDİRME YÖNERGESİ YKK : 11.10.2012/XVIII/57-438 Yürürlük Tarihi : 11.10.2012 Revizyon Tarihi : - Revizyon No :

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Türk Standardları Enstitüsü (TSE), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kuruluşudur. Türk Standardları Enstitüsü nün Görevleri: Standart Hazırlama,

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME

SANKO ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME SANKO ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME ve HARCIRAH YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge; SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan ve Üyeleri, Mütevelli Heyeti tarafından oluşturulacak, kurul veya

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZ BAŞKANLIĞI ARAÇ TİP ONAYI TEKNİK SERVİS HİZMETİ USUL VE ESASLARI YKK : 10/07/2014 XIX/60-272 Yürürlük Tarihi : 01/08/2014 Revizyon Tarihi

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ARAÇ TADİL, İNCELEME, ONAY MUAYENE GÖZETİM USUL VE ESASLARI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ARAÇ TADİL, İNCELEME, ONAY MUAYENE GÖZETİM USUL VE ESASLARI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ARAÇ TADİL, İNCELEME, ONAY MUAYENE GÖZETİM USUL VE ESASLARI (TSE Otomotiv Merkezi Başkanlığı Araç Tadil, İnceleme, Onay ve Belgelendirme Yönergesi) YKK : 10/07/2014 XIX/60-272

Detaylı

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ PLANLANAN TARİH 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ 1.PERSONEL BELGELENDİRME KONFERANSI HAZIRLIK ÇALIŞMASI PLANI Amaç : Şirketlerin temel varlık gücü olan rekabeti

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI

ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ 1 ADI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARA BAŞVURULUR 2 Kesin kayıt işlemleri 3 4 KAYIT YENİLEME- DERS KAYDI DERS EKLEME- BIRAKMA 5 DERS SAYDIRMA 6 ÖZEL ÖĞRENCİ KABULÜ 8 9 10 DİGER YÜKSEKÖĞRETİM

Detaylı

DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. R.G.Tarihi: 26.02.2006 R.G.

DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. R.G.Tarihi: 26.02.2006 R.G. DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK R.G.Tarihi: 26.02.2006 R.G.Sayısı: 26092 MADDE 1-11/9/2003 tarihli ve 25226 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI SÜRECİ

Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI SÜRECİ İMİD Standart 8 Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi Yayın Tarihi Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa Yapısı DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI SÜRECİ PROSEDÜR: Doğrudan temin yönetimi,kamu İhale

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TSE TARAFINDAN İŞ GELİŞTİRİCİ VEYA BİLİRKİŞİ ÇALIŞTIRILMASI İLE GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERLE İŞBİRLİĞİ TESİS EDİLMESİ HAKKINDA YÖNERGE Yönetim Kurulu Karar No : 12/03/2015 tarih

Detaylı

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ Belgenin Verilmesi Belge almaya hak kazanmış adaylara belgelerinin basılması belgenin basılması ve teslim şartları maddesine göre gerçekleştirilir. Belge teslimleri adayın sınava giriş tarihinden itibaren

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM YÖNERGESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM YÖNERGESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM YÖNERGESİ YKK : 10/07/2014 XIX/60-272 Yürürlük Tarihi : 01/08/2014 Revizyon Tarihi : 13/08/2014 XIX/64-293 Revizyon No : 01 Revizyon Yürürlük Tarihi : 13/08/2014

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisansüstü Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 2 Öğrenci Kabulü 3 Adaylar Sınavlara Girmeden 1- Anabilim

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME MERKEZİ HELAL BELGELENDİRME SİSTEMİ YÖNERGESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME MERKEZİ HELAL BELGELENDİRME SİSTEMİ YÖNERGESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ÜRÜN BELGELENDİRME MERKEZİ HELAL BELGELENDİRME SİSTEMİ YÖNERGESİ YKK : 07.07.2011/XVIII-5-54 Yürürlük Tarihi : 07.07.2011 Revizyon Tarihi : 02/11/2012 Revizyon No : 01 Revizyon

Detaylı

X/5 ESASLAR 1. Madde 2-(**) Bu Esaslar, TÜBİTAK a bağlı Merkez, Enstitü ve

X/5 ESASLAR 1. Madde 2-(**) Bu Esaslar, TÜBİTAK a bağlı Merkez, Enstitü ve TÜBİTAK TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN DIŞ DESTEKLİ PROJELERE İLİŞKİN İDARİ VE MALİ ESASLAR (*) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu Esaslar, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAYIS 2016 Üniversitemizde Yürütülen Projeler ve Destekleyen Kuruluşlar PROJELER DESTEKLEYEN KURULUŞ BAP TUBĠTAK AB SAN-TEZ DĠĞER KURUMLARCA DESTEKLENEN PROJELER

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ KALİTE MARKASI

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ KALİTE MARKASI TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ KALİTE MARKASI www.turqum.com Türk Makine Sektörü Kalite Markası TURQUM Markası Nedir Bir Ürün Uygunluk Markası olan TURQUM, ürünün önceden belirlenmiş olan ürün standartlarına ve

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesinde tam zamanlı olarak çalışmakta olan

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

ORDU ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TAHAKKUK BİRİMİ ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 GÖREVDEN AYRILMA 2 YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİ a. Ayrılış Yazısı(Anabilim Dalı Başkanlığınca Hazırlanan) b. İlişik Kesme Formu c. Devir Teslim

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 20 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28239 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YÖNETMELİK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİNİN TAMİR VE AYARINI YAPACAK KİŞİLERE VERİLECEK YETKİ BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd.

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ - Her türlü standardı hazırlamak ve hazırlatmak. - Enstitü bünyesinde veya

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BOZULABİLİR GIDA MADDELERİNİN ULUSLARARASI TAŞIMACILIĞI VE BU TAŞIMACILIK FAALİYETİNDE KULLANILACAK ÖZEL EKİPMANA İLİŞKİN ANLAŞMA (ATP) KAPSAMINDA YAPILAN FAALİYETLERİN USUL

Detaylı

1 / 9 Bağlarbaşı Mh. 1. Barış Sk. No:36 Osmangazi, Bursa / Türkiye +90 224 240 12 34 / +90 224 246 07 07 www.dunyahelalbirligi.org

1 / 9 Bağlarbaşı Mh. 1. Barış Sk. No:36 Osmangazi, Bursa / Türkiye +90 224 240 12 34 / +90 224 246 07 07 www.dunyahelalbirligi.org AMAÇ: Bu talimatın amacı, DHB ürün/hizmet Belgelendirme Merkezi nin, Türkiye de ve uluslar arası alanda yapmakta olduğu helal gıda ve ürün belgelendirmesi faaliyetlerinin yürütülmesi, bu faaliyetler kapsamında

Detaylı

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ 1 TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ Türk Standardları Enstitüsü; her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18.11.1960 tarih ve 132 sayılı kanunla kurulmuştur. Enstitünün ilgili

Detaylı

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6 OSEM-SS-10001 OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI 1 / 6 1. Kapsam OSEM-SS-10001 Oto Bakım ve Onarım Merkezi Yeterlilik Belgelendirmesi Standardı, Oto Yedek Parça ve Servis

Detaylı

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01 SAYFA 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu doküman, eki olduğu teklif formunda belirtilmiş kapsamda Ürün belgelendirme kuruluşu ve tedarikçi arasında yürütülecek belgelendirme ve değerlendirme faaliyetleri ve sonrasında

Detaylı

EK-4) TSE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI PERSONEL BELGELENDİRME KONULARI ÜCRET TABLOSU

EK-4) TSE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI PERSONEL BELGELENDİRME KONULARI ÜCRET TABLOSU İYİ TARIM UYGULAMALARI KONTROLÖRÜ EĞİTİM, SINAV VE SERTİFİKA ÜCRETLERİ Ücret içi Mevcut Dışı için Mevcut BASB ve İKT üyesi Ülkeler İçin Mevcut Ücret Tutar İçi Ücret tutar Dışı Ülkeler İçin Teklif edilen

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu SEÇİLMESİ, GÖREVLENDİRİLMESİ VE EĞİTİMİ PROSEDÜRÜ. Doküman No.: P602 Revizyon No: 02. Kontrol Onay. İmza.

Türk Akreditasyon Kurumu SEÇİLMESİ, GÖREVLENDİRİLMESİ VE EĞİTİMİ PROSEDÜRÜ. Doküman No.: P602 Revizyon No: 02. Kontrol Onay. İmza. Doküman Adı: TÜRKAK ADINA KURS VEREN EĞİTMENLERİN SEÇİLMESİ, GÖREVLENDİRİLMESİ VE EĞİTİMİ PROSEDÜRÜ Doküman No.: P602 Revizyon No: 02 6 2 Akış Şemasında düzenlemeler yapılmıştır. 5 2 Yeki ve Sorumlukluklar

Detaylı

1- A ve B grubu reçeteler için örneklenen reçete sayılarında değişiklik oldu mu?

1- A ve B grubu reçeteler için örneklenen reçete sayılarında değişiklik oldu mu? 1- A ve B grubu reçeteler için örneklenen reçete sayılarında değişiklik oldu mu? A grubu reçeteler %10, B grubu reçeteler % 5 oranında örneklenerek incelenmeye devam edilecektir. 2- C grubu reçeteler için

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

1. AMAÇ 2. KAPSAM 3. SORUMLULAR. Uygunluk değerlendirme hizmeti veren bütün birimler. 4. KISALTMA VE TARİFLER

1. AMAÇ 2. KAPSAM 3. SORUMLULAR. Uygunluk değerlendirme hizmeti veren bütün birimler. 4. KISALTMA VE TARİFLER 1. AMAÇ Bu prosedür, Türk Standardları Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan uygunluk değerlendirme hizmetleriyle ilgili olabilecek itiraz, şikâyet ve uyuşmazlıkların değerlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUSAL YETERLİLİKLERİN GÜNCELLENMESİ VE YAPILAN GÜNCELLEMELERİN SINAV VE BELGELENDİRME SÜREÇLERİNE ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve Kapsam Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

26 Aralık 2014 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

26 Aralık 2014 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 26 Aralık 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29217 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: BİLİMSEL ÇALIŞMA, DENEME VE ÇEŞİT ISLAHI AMACIYLA BİTKİ, BİTKİSEL ÜRÜN VE DİĞER MADDELER İLE ZARARLI ORGANİZMALARIN

Detaylı

Metal Ve Makine Sektörü Ücretlendirme Talimatı. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi: 11/12/2018.

Metal Ve Makine Sektörü Ücretlendirme Talimatı. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi: 11/12/2018. Metal Ve Makine Sektörü Ücretlendirme Talimatı Doküman No T52 Revizyon 00 Yürürlülük Tarihi 08.12.2018 Mesleki Yeterlilik Kurumu Tarafından Yayımlanan Ulusal Yeterliliklere Göre Yapılan Sınavların Ücretlendirmesi

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esas ve Usullerin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

İhracata Yönelik Devlet Yardımları

İhracata Yönelik Devlet Yardımları İhracata Yönelik Devlet Yardımları 2014 İhracatçı Birliklerine başvurulan devlet yardımları TEBLİĞ ADI TEBLİĞ NO 1 Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ 2009/5

Detaylı

EKOİNSPEKT Uluslararası Belgelendirme Denetim Gözetim Teknik Kontrol ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. PROSEDÜR 14 - ÜCRETLENDİRME PROSEDÜRÜ

EKOİNSPEKT Uluslararası Belgelendirme Denetim Gözetim Teknik Kontrol ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. PROSEDÜR 14 - ÜCRETLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 7 EKOİNSPEKT Uluslararası Belgelendirme Denetim Gözetim Teknik Kontrol ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. - YASAL UYARI: Bu doküman gizlidir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu na (Resmi

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI Amaç ve kapsam MADDE 1- Düzce Üniversitesi Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği Uygulama Esasları, Düzce Üniversitesine

Detaylı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı 02.01.2014 Rev 01 1/15 Sürecin Tanımı Satınalma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Satınalma Müdürü 08-03-33 Sürecin Amacı İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı birimlerden gelen satınalma taleplerinin

Detaylı

POLİETİLEN BORU KAYNAKÇI SINAV ŞARTNAMESİ Ş-PBS-02

POLİETİLEN BORU KAYNAKÇI SINAV ŞARTNAMESİ Ş-PBS-02 SAYFA 1/6 1. SINAV NİTELİK ARALIĞI: Bu sınav şartnamesinin nitelik aralığı TS EN13067- çizelge1 de belirtildiği üzere boru bağlantıları için 3 PE boru malzeme grubunu ve bu grup içinde 3.6 ve 3.8 alt gruplarını

Detaylı

BELGELENEN FİRMALARIN TAKİBİ ASKIYA ALINMASI İPTALİ KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİ

BELGELENEN FİRMALARIN TAKİBİ ASKIYA ALINMASI İPTALİ KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİ Doküman Tanımı: Doküman No.: BELGELENEN FİRMALARIN TAKİBİ ASKIYA ALINMASI İPTALİ KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİ Rev Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Tarih Revizyon İçeriği 7 Tolga Aktaş Yeşim Başar Viktor F. Metz

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ USUL VE ESASLARI Yönetim Kurulu Karar No : 15/07/2015 tarih ve XX/10-42 numaralı Yürürlük Tarihi : 15/07/2015 Sayfa 1/14 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Kısaltmalar ve

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge; Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora ya

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Önlisans Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 1- Yüksekokul

Detaylı