KÜTAHYA ILICA Kütahya Ilýca Kaplýcalarý, Bakanlar Kurulu nun tarih ve 89/13900 Sayýlý kararý ile Termal Turizm Merkezi olarak Kütahya nýn k

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KÜTAHYA ILICA Kütahya Ilýca Kaplýcalarý, Bakanlar Kurulu nun tarih ve 89/13900 Sayýlý kararý ile Termal Turizm Merkezi olarak Kütahya nýn k"

Transkript

1 KÜTAHYA, TERMAL TURÝZMÝN BAÞKENTÝ Kütahya, jeotermal kaynaklar açýsýndan ülkemizin en zengin illerindendir. Bu nedenle Kütahya ya Termal Turizmin baþkenti de denilebilir. Zira Türkiye de Bakanlar Kurulu Kararý ile ilan edilen 65 Termal Turizm Merkezi nden yedi tanesi Kütahya da bulunmaktadýr. Bu kaynaklar oldukça yüksek termal deðerlere sahiptir ve saðlýk turizmi açýsýndan son derece önemlidir. Kütahya daki termal sular romatizmadan felç hastalýklarýna, kadýn hastalýklarýndan sinirsel rahatsýzlýklara kadar bir dizi hastalýða derman olup, yerli ve yabancý turistlere þifa daðýtmaktadýr. Kaplýcalarýmýzýn tedavi edici nitelikleri efsanelerle olduðu gibi týbbi laboratuvar tetkikleri ile de kanýtlanmýþtýr. KÜTAHYA DAKÝ TERMAL TURÝZM MERKEZLERÝ Kütahya da yedi termal turizm merkezi bulunmaktadýr. - Kütahya Ilýca, - Gediz Ilýcasu, - Gediz Murat Daðý, - Emet Yeþil-Kaynarca, - Tavþanlý Göbel, - Simav Eynal-Çitgöl-Naþa, - Hisarcýk Esire dir. Ayrýca - Kütahya Yoncalý, - Emet Günlüce Dereli, - Emet Yeniceköy Kaplýcalarý bulunmaktadýr. Kaynak: Kütahya Valiliði Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü nün Termal Turizmde Kütahya Yayýný.

2 KÜTAHYA ILICA Kütahya Ilýca Kaplýcalarý, Bakanlar Kurulu nun tarih ve 89/13900 Sayýlý kararý ile Termal Turizm Merkezi olarak Kütahya nýn kuzeyinde yer alan Ilýca Harlek Termal Turizm Merkezi Kütahya-Eskiþehir karayolunun 23.km. sinden 4 km. içeride, çam ormaný içindedir metredir. Sýcaklýðý C derecedir. Kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat içerir. Romatizma hastalýklarý, kronik bel aðrýsý, eklem hastalýklarý, yumuþak doku hastalýklarý, ortopedik hastalýklar, beyin ve sinir cerrahisi sonrasý, genel stres, spor yaralanmalarýnda tamamlayýcý tedavi unsuru olarak kullanýlmaktadýr. Sularýn kalsiyum ve florür iyonlarý ihtiva etmesi sebebi ile yaþlýlarda kontrollü içme kürleri þeklinde kullanýmý halinde kemik erimesinde yardýmcý tedavi unsuru olarak kullanýlmakta, ayrýca kadýn hastalýklarý, karaciðer yetersizlikleri, böbrek ve safra kesesi iltihaplarýna da iyi geldiði bilinmektedir. ULAÞIM Ilýca þöyledir: Kütahya 26 km. Eskiþehir 47 km. Ankara 287 km. Ýstanbul 337 km. Ýzmir 357 km. Antalya 387 km. Bursa 155 km. HAVAYOLU Eskiþehir Havaalaný na 50 km., Kütahya Altýntaþ ilçesinde bulunan Zafer Bölgesel Havalimaný na 73 km mesafede bulunmaktadýr. DEMÝRYOLU: Yüksek Hýzlý Tren; Ankara-Eskiþehir 1,5 saat. Raybüs; Eskiþehir-Kütahya 1,5 saat.

3 GEDÝZ ILICASU Gediz Ilýcasu Kaplýcalarý, Bakanlar Kurulu nun tarih ve 87/11608 sayýlý kararý ile termal turizm merkezi olarak Kaplýca, Ilýca Çayý nýn aktýðý vadinin güneydoðusundan doðan sýcak su kaynaklarýnýn çevresinde geliþmiþtir. Kütahya nýn güneyinde Gediz e 13 km. uzaklýkta ve Simav yolu üzerindedir. 750 metredir. Sýcaklýðý C derecedir. Sülfat, bikarbonat, sodyum, magnezyum, metaborik asit içerir. Romatizma, deri hastalýklarý, sinir hastalýklarý, eklem ve kas hastalýklarý, böbrek, idrar yollarý, sindirim sistemi ve kadýn hastalýklarýna iyi geldiði bilinmektedir. ULAÞIM Gediz Ilýcasu Termal Turizm Merkezi ne karayolu ulaþýmý ile uzaklýklar þöyledir: Kütahya 107 km. Eskiþehir 185 km. Ankara 418 km. Ýstanbul 467 km. Ýzmir 235 km. Bursa 280 km. Antalya 357 km. GEDÝZ MURAT DAÐI Gediz Muratdaðý Kaplýcalarý, Bakanlar Kurulu nun tarih ve 87/11608 sayýlý kararý ile termal turizm merkezi olarak Kaplýcada yan yana inþa edilen iki hamamýn Germiyanoðullarý dönemine ait olduðu sanýlmaktadýr. Kocahamam ve Hacýdânâ adlarýyla anýlan hamamlarýn sýcak suyu, daðýn batýya dönük yamaçlarýndan çýkmaktadýr Murat Daðý nýn sýk bir orman örtüsüyle kaplý 1450 nci metresinde yer alan kaplýca, Gediz e 30 km. uzaklýktadýr metredir. Kaplýca sularý C derecededir. Sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, bromür ve sülfat içerir. Baþta romatizma hastalýklarý olmak üzere; deri, kadýn hastalýklarý, sinir ve kas rahatsýzlýklarýna dair pek çok hastalýðý iyileþtirme gücüne sahip olan kaplýca sularý, Evliya Çelebi nin de övgüsünü kazanmýþtýr. Gediz Murat Daðý Termal Turizm Merkezi ne karayolu ulaþýmý ile uzaklýklar þöyledir: Kütahya 124 km. Eskiþehir 172 km. Ankara 435 km. Ýstanbul 454 km. Ýzmir 248 km. Bursa 367 km. Antalya 458 km.

4 KÜTAHYA YONCALI KAPLICALARI Kütahya nýn batýsýnda yer alan Yoncalý Kaplýcalarý þehir merkezine 16.km. uzaklýktadýr. 950 metredir. SUYUN SICAKLIÐI: 42 C derecedir. : Kalsiyum, magnezyum ve kükürt içermektedir. Kireçlenme ve eklem romatizmalarý, iltihabi eklem hastalýklarý, yumuþak doku romatizmalarý, nörolojik hastalýklar, travmatik ve spor rahatsýzlýklarýnýn tedavisine iyi gelmektedir. Dübecikler Yüzme Havuzu: %83 oranýnda radyoaktiviteye sahiptir. Karaciðer bozukluklarý ile böbrek hastalýklarý için iyileþtirici özelliðe sahiptir. Çelikler Suyu Hamamý: Radyoaktivite daha yüksektir. Yaþlanmaktan korkanlara moral ve dinçlik aþýlar. Halk arasýnda gençlik suyu olarak da bilinir. Batak (çamur banyosu): Türkiye nin en yüksek radyoaktivite miktarýna sahip hamamýdýr. Bilhassa romatizma hastalýklarýna iyi gelmektedir. Yoncalý Kaplýcalarýna karayolu ulaþýmý ile uzaklýklar þöyledir Kütahya 16 km. Eskiþehir 94 km. Ýstanbul 430 km. Bursa 130 km. Ýzmir 404 km. Ankara 381 km. Antalya 434 km. SÝMAV EYNAL Simav Eynal Kaplýcalarý Bakanlar Kurulu nun tarih ve 89/13900 sayýlý kararý ile termal turizm merkezi olarak ilan edilmiþtir. Kütahya nýn güney batýsýnda Simav a 4 km. uzaklýktadýr. 800 metredir. Sýcak su kaynaðý 163 C, kaplýca suyu C derecedir. Kalsiyum, sodyum, bikarbonat sülfat, metaborik-florürbromür içerir. Romatizma hastalýklarý, kronik bel aðrýsý, eklem hastalýklarý, yumuþak doku hastalýklarý, ortopedik, beyin ve sinir cerrahisi sonrasý, genel stres bozukluðu ve spor yaralanmalarýnda tamamlayýcý tedavi unsuru olarak kullanýlabilir niteliktedir. Ayrýca nevralji, cilt ve deri hastalýklarýna, böbrek taþlarýnýn dökülmesine, siyatik, kireçlenme, kadýn hastalýklarý ve sedef hastalýðýna iyi gelmektedir. ULAÞIM Kütahya 145 km. Eskiþehir 225 km. Ankara 450 km. Ýstanbul 428 km. Ýzmir 225 km. Bursa 185 km. Antalya 458 km.

5 NAÞA TERMAL TURÝZM MERKEZÝ Naþa Kaplýcalarý Bakanlar Kurulu nun tarih 2006/11354 Sayýlý Kararý ile Termal Turizm Merkezi olarak ilan edilmiþtir. : Simav ýn batýsýnda ilçe merkezine 6 km. Naþa beldesine 2 km. uzaklýktadýr. : 800 metredir. : Suyun sýcaklýðý 90 C derecedir. Kalsiyum, sodyum, bikarbonat ve sülfat içerir. Kireçlenme, bel fýtýðý, siyatik lumbago, romatizma, egzama, böbrek kumlarý, mide ülseri, nefrit, guatr, cilt rahatsýzlýklarýna iyi geldiði bilinmektedir. Termal Turizm Merkezi ne karayolu ulaþýmý ile uzaklýklar þöyledir: Kütahya 152 km. Eskiþehir 232 km. Ankara 457 km. Ýstanbul 435 km. Ýzmir 232 km. Bursa 192 km. Antalya 465 km. EMET DERELÝ KAPLICALARI : Emet-Tavþanlý yolu üzerinde, Emet ve Tavþanlý ilçelerine 20 km. Kütahya ya 70 km. uzaklýkta Günlüce Beldesi ndedir. : 980 metredir. SUYUN SICAKLIÐI: C derecedir. : Kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat içerir. Eklem romatizmasý, kemik erimesi, kas iltihaplarý ve aðrýlarý, sinirsel hastalýklar, spor yaralanmalarý, ruhsal hareket bozukluklarýna iyi geldiði bilinmektedir. þöyledir (nereden) Kütahya 70 km. Eskiþehir 148 km. Ýstanbul 430 km. Bursa 130 km. Ýzmir 404 km. Ankara 381 km. Antalya 434 km. EMET YENÝCE KAPLICALARI : Kütahya ili, Emet ilçesine baðlý olan Yenice Beldesi Emet ilçe merkezinin Güneybatý yönünde 12 km. mesafededir. : 950 metredir. Özellikle kaþýntý, deri ve alerjik hastalýklara, sedef, kireçlenme, romatizma hastalýklarýna iyi gelmektedir. Ayrýca yaralarýn iyileþme ve hýzlý kapanmasýna faydalý olarak bilinmektedir. Emet ilçesinden 12 km. mesafede olup, Emet-Hisarcýk karayolunun 6. km. sinde yol ayrýlmaktadýr. Yolu asfalttýr.

6 TAVÞANLI GÖBEL Tavþanlý Göbel Kaplýcalarý Bakanlar Kurulu nun tarih 2006/11354 Sayýlý Kararý ile Termal Turizm Merkezi olarak : Kütahya nýn batýsýnda Tavþanlý nýn 6 km. güneybatýsýndadýr. : 850 metredir. SUYUN SICAKLIÐI: C derecedir. : Bikarbonat, kalsiyum, magnezyum içerir. Kas ve iskelet hastalýklarýnýn tedavisinde, ortopedik operasyonlar sonrasý uzun süre hareketsiz kalma durumlarýnda oluþan hastalýklarýn tedavisinde, romatizma ve cilt hastalýklarýnýn yaný sýra spor yaralanmalarý ve açýk yaralarýn kapanmasýna da þifalý gelen kaplýca suyu, bulunduðu bol oksijenli doða ortamý nedeniyle astým hastalarýnýn tercihi konumundadýr. Kütahya 44 km. Eskiþehir 128 km. Ýstanbul 400 km. Bursa 173 km. Ýzmir 384 km. Ankara 361 km. Antalya 431 km. EMET YEÞÝL VE KAYNARCA Emet Yeþil ve Kaynarca Kaplýcalarý Bakanlar Kurulu nun tarih 93/4833 Sayýlý Kararý ile Termal Turizm Merkezi olarak : Kütahya nýn batýsýnda Emet ilçe merkezindedir. : 979 metredir. : Suyun sýcaklýðý C derecedir. : Sülfat, bikarbonat, kalsiyum ve magnezyum içerir. Her türlü romatizma hastalýklarýnýn kronik dönemlerinde özellikle mide, baðýrsak sistemi, karaciðer ve safra kesesi üzerinde kuvvetli etki saðladýðý, sindirimi kolaylaþtýrdýðý ve baðýrsak hareketlerini düzenlediði rapor edilmiþtir. Kütahya 91 km. Eskiþehir 1690 km. Ankara 402 km. Ýstanbul 451 km. Ýzmir 425 km. Bursa 264 km. Antalya 455 km.

7 ÇÝTGÖL Çitgöl Kaplýcalarý Bakanlar Kurulu nun tarih 2006/11354 Sayýlý Kararý ile Termal Turizm Merkezi olarak ilan edilmiþtir. : Simav a 5 km. Çitgöl Beldesine 1 km. uzaklýktadýr. : 800 metredir. : Suyun sýcaklýðý 162 C, kaplýca suyu C derecedir. Kalsiyum, sodyum, bikarbonat ve sülfat içerir. Cilt ve deri hastalýklarý, kireçlenme, mide ülseri, egzama, bel fýtýðý, ortopedik rahatsýzlýklar, böbrek taþlarýnýn dökülmesi, her türlü romatizma hastalýklarý, siyatik, ruhen ve bedenen görülen yorgunluklar, kadýn hastalýklarý, nevralji, ameliyat sonrasý rehabilitasyon, kýrýk çýkýk gibi birçok hastalýða iyi gelmektedir. Çitgöl Termal Turizm Merkezi ne karayolu ulaþýmý ile uzaklýklar þöyledir: Kütahya 147 km. Eskiþehir 230 km. Ankara 455 km. Ýstanbul 433 km. Ýzmir 230 km. Bursa 190 km. Antalya 463 km. HÝSARCIK ESÝRE Bakanlar Kurulu nun tarih 2006/11354 Sayýlý Kararý ile Termal Turizm Merkezi olarak : Kütahya nýn batýsýnda Hisarcýk a 10 km. uzaklýktadýr. : 782 metredir. SUYUN SICAKLIÐI 51 C derecedir. Kalsiyum, magnezyum sülfat, bikarbonat içermektedir. Romatizma hastalýklarý, deri hastalýklarý, kas ve eklem aðrýlarý, çeþitli kadýn hastalýklarý, içme kürleriyle de; böbrek taþý, mide-baðýrsak sistemi, karaciðer safra kesesi hastalýklarýnda etkilidir. Kütahya 102 km. Eskiþehir 180 km. Ýstanbul 462 km. Bursa 180 km. Ýzmir 436 km. Ankara 413 km. Antalya 466 km.

2015 Bacasýz sanayi olarak adlandýrdýðýmýz turizm sektörü ülke ekonomisinin geliþmesine katký saðladýðý gibi ülkelerin birbirlerine yakýnlaþmasýna ve kültür köprülerinin oluþmasýna neden olmaktadýr. Ülkemiz

Detaylı

fethetmiþ, 1097 yýlýnda kýsa süren bir iþgal döneminden sonra 1233 yýlýndan itibaren Kütahya tamamen Türk hakimiyetine girmiþtir. KÜTAHYA NIN KISA TARÝHÇESÝ Kütahya, Geç Miyosen dönemden itibaren Neolitik,

Detaylı

Su sıcaklığı: 31 C ve 46 C arasında değişir.

Su sıcaklığı: 31 C ve 46 C arasında değişir. İşte Türkiye'nin kaplıca rehberi Kaplıcalar, Türkiye'de bir çok kişi şifa merkezleridir. Peki hastalığınıza göre hangi kaplıcaya gitmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte hastalıklara ve özelliklerine

Detaylı

Türkiyede ziyaret edebileceğiniz birçok kaplıcanın özellik ve iletişim bilgileri...

Türkiyede ziyaret edebileceğiniz birçok kaplıcanın özellik ve iletişim bilgileri... Kaplıca Rehberi Türkiyede ziyaret edebileceğiniz birçok kaplıcanın özellik ve iletişim bilgileri... BURSA-Çekirge Su sıcaklığı: 31 C ve 46 C arasında değişir. Tedavi edilen hastalıklar: Romatizma, karaciğer,

Detaylı

İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır?

İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır? İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır? 1. Konum (Taşımacılık ve Lojistik Avantaj) 2. Yetişmiş insan gücü 3. Zengin yer altı kaynakları (Maden, Termal)

Detaylı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasý Faaliyet ve Tanýtým Dergisi Yýl: 2014 Sayý: 183 1 Ýçindekiler 16 7 48 KUTSO Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasý Ocak - Mart 2014 Yýl :13 Sayý : 183 Üç ayda bir yayýnlanýr.

Detaylı

TÜSAD İnfeksiyon Çalışma Grubu

TÜSAD İnfeksiyon Çalışma Grubu TÜSAD İnfeksiyon Çalışma Grubu Neden Grip Aşısı Yaptırmalıyız? Grip her yýl görülür ve günlük yaþamý etkiler Her yýl trafik kazalarýndan daha fazla insan grip nedeniyle ölmektedir. Özellikle çocuklar,

Detaylı

GÜVEN. Kvalifiye Personel, Lisan, Kültür,Din,Gelenek ve Görgü farkliliklari

GÜVEN. Kvalifiye Personel, Lisan, Kültür,Din,Gelenek ve Görgü farkliliklari SAGLIK TURIZMI DR.MED.MEHMET VEDAT ÖZEK 1957 IZMIR Lise Saint Benoit Istanbul, Ankara Tevfik Fikret 1975 Almanya Munih tip fakultesi menzunu 1985 USA Boston Kardioloji Research center Harvard Med. School

Detaylı

www.avrasyatermal.com www.avrasyatermal.com 0850 811 84 34 Sizlerin Mutlu, Huzurlu ve Sağlıklı Olmanız İçin Sağlık, otel, devre mülk ve devre tatil olarak projelendirilen Avrasya Termal, Marmara nın

Detaylı

Çanakkale İlindeki Kaynaklar HIRDIRLAR KAPLICASI KUCUKCETMI KAPLICASI KIRKGECIT ILICASI KIZILCA TUZLASI KAPLICASI OZANCIK ILICASI KARAILICA

Çanakkale İlindeki Kaynaklar HIRDIRLAR KAPLICASI KUCUKCETMI KAPLICASI KIRKGECIT ILICASI KIZILCA TUZLASI KAPLICASI OZANCIK ILICASI KARAILICA Çanakkale İlindeki Kaynaklar HIRDIRLAR KAPLICASI KUCUKCETMI KAPLICASI KIRKGECIT ILICASI KIZILCA TUZLASI KAPLICASI OZANCIK ILICASI KARAILICA AKCEKECILI ILICASI KESTANBOLU KAPLICASI KOCABASLAR ILICASI PALAMUTOBA

Detaylı

Aile Hekimliðinde Genogram

Aile Hekimliðinde Genogram Aile Hekimliðinde Genogram Prof. Dr. Ýsmail Hamdi KARA, Düzce Üniversitesi Týp Fakültesi Aile Hekimliði AD, Düzce Aile Hekimliði Dersleri - 02.06.2010 15:30 1 I. Tanýmlar Hastalarý yalnýz bir birey olarak

Detaylı

Aðrý tanýsý klinik olarak, DITI ile konulabilir

Aðrý tanýsý klinik olarak, DITI ile konulabilir Fibromiyalji hasta görüntüleri Aðrý tanýsý klinik olarak, DITI ile konulabilir Aðrýyý görüntüleme ve patolojisini tanýmlamada baþarýlý yöntemdir. Aðrý kaynaðýnýn vücudun neresinde olduðunu gösterebilir.

Detaylı

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ TANITIM REZARVASYON İHSANİYE-GAZLIGÖL 2016

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ TANITIM REZARVASYON İHSANİYE-GAZLIGÖL 2016 MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ TANITIM REZARVASYON İHSANİYE-GAZLIGÖL 2016 1 2 3 4 BAKANLAR KURULU KARARI İLE TERMAL TEDAVİNİN BAŞKENTİ SEÇİLEN GAZLIGÖLDE BULUNAN TESİSİMİZ KIRKPINAR TERMAL TEDAVİ KAPLICA MERKEZİNİN

Detaylı

Larson'un 1960'larda veciz olarak belirttiði gibi,

Larson'un 1960'larda veciz olarak belirttiði gibi, 5 Prof. Dr. Semih KESKÝL Larson'un 1960'larda veciz olarak belirttiði gibi, yaþlýlarýn acil hastalýklarý diye bir durum yoktur. Bizimde burada söz konusu edeceðimiz yaþlýlar arasýndaki acil týbbi durumlardýr.

Detaylı

Yeni Çağlayan Çağlayan Aşiyan Otel

Yeni Çağlayan Çağlayan Aşiyan Otel Yeni Çağlayan Çağlayan Aşiyan Otel Dört Mevsim Tatil Dünyada en büyük servet sağlık ve bu sağlık doğanın kalbinde gizli... Doğa bu gizliliği kimi zaman tertemiz orman havasıyla, kimi zaman şifalı sularla

Detaylı

Mutluluğu birlikte yaşamaktır

Mutluluğu birlikte yaşamaktır Mutluluğu birlikte yaşamaktır Bodrum Capital Group A.Ş. Atatürk Mah. Meriç Cad. Andromeda Gold Plaza B Blok D: 189 Kat: 45 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0(216) 290 26 66 Fax: 0(216) 290 26 69 EGE NİN İNCİSİ

Detaylı

KÜTAHYA NIN EKONOMİK ANALİZİ AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY

KÜTAHYA NIN EKONOMİK ANALİZİ AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY KÜTAHYA NIN EKONOMİK ANALİZİ AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY Günü Kurtarmak Değil, Geleceği Okumak Önemlidir Türkiye Ekonomisinde yapısal değişiklikler 1983 ten sonra ANAP ın iktidara gelişiyle

Detaylı

Tatil Günlüğü 1+1 Kat Planı Ölçüler Daire Brüt Alanı 82.27 m 2 Daire Net Alanı 68.81 m 2 Salon + Mutfak 26.76 m 2 Yatak Odası 14.28 m 2 Koridor 5.36 m 2 Banyo 9.11 m 2 Balkon 7.79 m 2 Soğukluk

Detaylı

Bolkar Daðlarý. AKD054 Acil Gerileme (-1)

Bolkar Daðlarý. AKD054 Acil Gerileme (-1) Bolkar Daðlarý AKD054 Acil Gerileme (-1) Ali Ýhsan Gökçen Yüzölçümü : 399366 ha Yükseklik : 210 m - 3524 m Boylam : 34,46ºD Ýl(ler) : Mersin, Niðde, Konya Enlem : 37,26ºK Ýlçe(ler) : Ereðli, Pozantý, Ulukýþla,

Detaylı

SİVAS İLİNİN JEOTERMAL. Fikret KAÇAROĞLU, Tülay EKEMEN Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 58140 SİVAS

SİVAS İLİNİN JEOTERMAL. Fikret KAÇAROĞLU, Tülay EKEMEN Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 58140 SİVAS SİVAS İLİNİN JEOTERMAL SULARI Fikret KAÇAROĞLU, Tülay EKEMEN Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 58140 SİVAS JEOTERMAL ENERJİ Jeotermal Enerji, yerkabuğunun çeşitli

Detaylı

Saðlýklý Bir Diþeti Nasýl Olmalýdýr? Saðlýklý diþeti, çoðunlukla açýk pembe renkli, sert kývamlý, mat, yüzeyi portakal kabuðu görünümünde ve diþlerin

Saðlýklý Bir Diþeti Nasýl Olmalýdýr? Saðlýklý diþeti, çoðunlukla açýk pembe renkli, sert kývamlý, mat, yüzeyi portakal kabuðu görünümünde ve diþlerin Saðlýklý Bir Diþeti Nasýl Olmalýdýr? Saðlýklý diþeti, çoðunlukla açýk pembe renkli, sert kývamlý, mat, yüzeyi portakal kabuðu görünümünde ve diþlerin arasý býçak sýrtý gibi sonlanan özelliklere sahiptir.

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Týpta Uzmanlýk Eðitim Dallarý ve Kontenjanlarý

Tablo 2 Üniversitelerdeki Týpta Uzmanlýk Eðitim Dallarý ve Kontenjanlarý Bu tabloda yer alan dallara yalnýz týp fakültesi mezunlarý baþvurabilirler. Bu adaylar, Tablo-2 ve Tablo-3'ün birinden 8'i geçmemek üzere en çok 14 dalý tercihleri arasýnda gösterebilirler. Eðitim görmek

Detaylı

Yurdumuzda En Zengin Mineral Maden Suyu, İnsan Sağlığı ve Faydaları.

Yurdumuzda En Zengin Mineral Maden Suyu, İnsan Sağlığı ve Faydaları. Yurdumuzda En Zengin Mineral Maden Suyu, İnsan Sağlığı ve Faydaları. * Maden suyu ile soda arasında ne fark vardır? Maden Suyu, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan

Detaylı

ADANA ANKARA. Ankara Dýþkapý Yýldýrým Beyazýt Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi. Adana Numune Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi

ADANA ANKARA. Ankara Dýþkapý Yýldýrým Beyazýt Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi. Adana Numune Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Tablo 3 Saðlýk Bakanlýðý Eðitim Araþtýrma Hastanelerinde, Saðlýk Bakanlýðý Adýna Týp Fakültelerinde Diðer Kurumlarda Uzmanlýk Eðitimi Yapýlacak Dallar Kontenjanlarý Adý Türü Adý Türü ADANA Adana Numune

Detaylı

Burj Al Babas Devremülkleri

Burj Al Babas Devremülkleri Burj Al Babas Devremülkleri Burj El Babas toplamda 732 adet villadan oluşmaktadır. Bu villaların 372 adeti satılmıştır. Kalan 360 adet villanın kaba inşaatın % 60 bitirilmiştir. Devremülkler 2017 sonunda

Detaylı

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında Ağız içi Yaralarda Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında Egzama ve Sedef Rahatsızlıklarında Diş Ağrılarını Gidermeye Yardımcıdır Safra Kesesi Ağrılarında

Detaylı

On-line İletişim Adres Çaldağ Mh.Erguvan Cd Haymana Ankara

On-line   İletişim Adres Çaldağ Mh.Erguvan Cd Haymana Ankara On-line İletişim info@midashaymana.com +90 312 658 00 00 Adres Çaldağ Mh.Erguvan Cd. 06860 Haymana Ankara Tesis Adı MİDAS HOTEL HAYMANA TERMAL SPA & WELLNESS Adres Çaldağ Mahallesi Erguvan Cad No:10 Haymana-ANKARA

Detaylı

Yat, Kotra Ve Her Türlü Motorlu Özel Tekneler Ýçin Geçerli Olan KDV Ve ÖTV Ora

Yat, Kotra Ve Her Türlü Motorlu Özel Tekneler Ýçin Geçerli Olan KDV Ve ÖTV Ora 2009-40 Yat, Kotra Ve Her Türlü Motorlu Özel Tekneler Ýçin Geçerli Olan KDV Ve ÖTV Ora Ýstanbul, 25 Aðustos 2009 Sirküler Numarasý : Elit - 2009/40 Sirküler Yat, Kotra Ve Her Türlü Motorlu Özel Tekneler

Detaylı

Yaþlý hastanýn deðerlendirilmesi aþamasýnda bazý

Yaþlý hastanýn deðerlendirilmesi aþamasýnda bazý 4 Prof. Dr. Yeþim GÖKÇE-KUTSAL Yýllar bizi bulduklarý gibi býrakmýyorlar Owen Meredith Yaþlý hastanýn deðerlendirilmesi aþamasýnda bazý temel özellikler klinisyen hekimlerce mutlaka önüne alýnmalýdýr.ýleri

Detaylı

T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r

T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r Prof. Dr. Mustafa SOLAK Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü msolak@aku.edu.tr V. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi

Detaylı

Turizm sektörü, Türkiye için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır.

Turizm sektörü, Türkiye için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Turizm sektörü, Türkiye için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Milli Gelirin yaklaşık %5 i turizm sektöründen elde edilmektedir. (%1i termal turizimden) Turizm sektöründe son yıllarda yaşanan hızlı

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI: B100TSH0100004 Konu: Kaplıca Suyu Analizleri ANKARA 17.06.2004/10102. VALİLİĞİNE ( İl Sağlık Müdürlüğü) Çevre ve toplum sağlığının korunması

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

17a EK 17-A ÖYKÜ KONTROL LÝSTESÝ. ² Rahim Ýçi Araçlar - Ek 17-A²

17a EK 17-A ÖYKÜ KONTROL LÝSTESÝ. ² Rahim Ýçi Araçlar - Ek 17-A² EK 17-A RÝA ÝÇÝN DEÐERLENDÝRME KONTROL LÝSTESÝ ÖYKÜ KONTROL LÝSTESÝ Hizmet verenin sorularý: Hizmet alana aþaðýdaki sorularý sorun: Hizmet veren için kurallar: Eðer yanýtlar evet sütununda ise aþaðýdaki

Detaylı

Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı. Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve Cami. Ilgın Kaplıcaları. Buhar Banyosu

Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı. Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve Cami. Ilgın Kaplıcaları. Buhar Banyosu Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı Konya'nın 90 km kuzeybatısında yer alan ve 349 km2 yüzölçüme sahip olan Ilgın, günümüzden 3500 yıl önce şimdiki iskan yerinin 25 km kuzeydoğusunda Hititler tarafından "Yalburt"

Detaylı

TERMAL TESİS AMAÇLI TAŞINMAZ GELİŞTİRME

TERMAL TESİS AMAÇLI TAŞINMAZ GELİŞTİRME YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TERMAL TESİS AMAÇLI TAŞINMAZ GELİŞTİRME Harita Mühendisi Neriman OLÇAR FBE Harita Mühendisliği Anabilim Dalı Geomatik Programında Hazırlanan YÜKSEK LİSANS

Detaylı

CHECK-UP NEDÝR? Bir baþka deyimle Genel Saðlýk Kontrolü, hiçbir þikayet ve hastalýðý olmasa dahi, kiþide mevcut olabilecek hastalýklarýn yada bu hastalýklarýn erken bulgularýnýn ve kiþide bulunan, gelecekte

Detaylı

İçindekiler. Başkanın Mesajı... 2. Termal Nedir?... 4. Termal Suyun Özellikleri... 6. Termal Suyun Faydaları... 8. Saadetdere Kule Termal Tesisi...

İçindekiler. Başkanın Mesajı... 2. Termal Nedir?... 4. Termal Suyun Özellikleri... 6. Termal Suyun Faydaları... 8. Saadetdere Kule Termal Tesisi... İçindekiler Başkanın Mesajı... 2 Termal Nedir?... 4 Termal Suyun Özellikleri... 6 Termal Suyun Faydaları... 8 Saadetdere Kule Termal Tesisi... 10 Tesiste Sağlanan Hizmetler... 12 İletişim... 14 Saadetdere

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

Kaplıca Tedavisi Kışında Olur

Kaplıca Tedavisi Kışında Olur Kaplıca Tedavisi Kışında Olur Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. İrfan Karatutlu kaplıcanın kış mevsimindede çok fayda sağladığını söyledi. Karatutlu, Kaplıca

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Týpta Uzmanlýk Eðitim Dallarý ve Kontenjanlarý

Tablo 2 Üniversitelerdeki Týpta Uzmanlýk Eðitim Dallarý ve Kontenjanlarý Tablo 2 Ünirsitelerdeki Týpta Uzmanlýk Eðitim Dallarý Kontenjanlarý Türü Türü Abant Ýzzet Baysal Ünirsitesi 1011375 Acil Týp 5 K 2 - - - - - 1011114 Adli Týp 4 K 1 - - - - - 1011139 Anesteziyoloji Reanimasyon

Detaylı

Biberiye Eter Yağı. Biberiye Eter Yağı

Biberiye Eter Yağı. Biberiye Eter Yağı Biberiye Eter Yağı Biberiye, küçük, sürekli yeşil, açık mor, mavi çiçekli Akdeniz bölgesinde yetişen bir çalılıktır. Bu bitkiyi halk tıbbında uzun yıllar boyunca kullanıyorlardı. Eski Yunanlılar ve Romalılar,

Detaylı

GÜRÜLTÜ KONTROLÜ. . Gürültü Deðerlendirme Ölçüsü, ses basýncý seviyesine dayanan desibel (db)'dir.

GÜRÜLTÜ KONTROLÜ. . Gürültü Deðerlendirme Ölçüsü, ses basýncý seviyesine dayanan desibel (db)'dir. GÜRÜLTÜ KONTROLÜ 10 DESÝBELLÝK ARTIÞ ETKÝYÝ ÝKÝYE KATLIYOR Gürültü, insanlarýn fizyolojik ve psikolojik dengesini bozan, iþ baþarýsýný azaltan, çevrenin sessizliðini azaltarak ya da yok ederek niteliðini

Detaylı

her zaman bir adým öndesiniz Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi

her zaman bir adým öndesiniz Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi her zaman bir adým öndesiniz Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi Sistem Genel Özellikleri TRANSPARK Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi; Dünyanýn en modern ve karlý

Detaylı

Tablo 3 SAÐLIK BAKANLIÐI EÐÝTÝM VE ARAÞTIRMA HASTANELERÝNE ALINACAK ASÝSTAN SAYILARI ADANA ANKARA

Tablo 3 SAÐLIK BAKANLIÐI EÐÝTÝM VE ARAÞTIRMA HASTANELERÝNE ALINACAK ASÝSTAN SAYILARI ADANA ANKARA Bu tabloda yer alan dallarý, týp fakültesi mezunlarý ile Tababet Uzmanlýk Tüzüðünün 6. maddesinin B bendi uyarýnca diðer fakülte, yüksekokul veya bölümlerden mezun olan adaylar tercih edebilirler. mezunlarý,

Detaylı

İlk Başvuru, İnceleme ve Analiz. Madde 18

İlk Başvuru, İnceleme ve Analiz. Madde 18 İlk Başvuru, İnceleme ve Analiz Madde 18 Bu Yönetmelikte belirtilen kaplıca tesislerini işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler, kaynakta veya çıkış noktasında hiçbir işlem yapmadan kaynağın veya çıkış

Detaylı

KÜTAHYA ĠLĠ YATIRIMLARI (17.06.2014)

KÜTAHYA ĠLĠ YATIRIMLARI (17.06.2014) KÜTAHYA ĠLĠ YATIRIMLARI (17.06.2014) DEVLET SU ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya ya 2003-2013 yılları arasında 2014 yılı birim fiyatlarıyla tamamlanan ve devam

Detaylı

ÇAĞLAYAN OTEL AŞİYAN OTEL

ÇAĞLAYAN OTEL AŞİYAN OTEL ÇAĞLAYAN OTEL AŞİYAN OTEL Dört Mevsim Tatil Dünyada en büyük servet sağlık ve bu sağlık doğanın kalbinde gizli... Doğa bu gizliliği kimi zaman tertemiz orman havasıyla, kimi zaman şifalı sularla insanlıkla

Detaylı

TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE YOZGAT

TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE YOZGAT TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE YOZGAT Yozgat E 88 karayolu üzerinde bulunması ve özellikle Hattuşaş(Hitit Medeniyeti Başkenti)'a yakın olması ve Hattuşaş ile Kapadokyayı birbirine bağlayan Atatürk yolunun

Detaylı

BETONSA GÜVENCESÝYLE KENDÝLÝÐÝNDEN YERLEÞEN HAZIR BETON! VÝSKOBETON VÝSKOTEMEL VÝSKOKAT VÝSKOPERDE VÝSKOBETON Viskobeton, BETONSA nýn geleneksel betona göre birçok üstünlüðe sahip olan kendiliðinden yerleþen

Detaylı

T.C. SAÐLIK BAKANLIÐI KEÇÝÖREN OSMANLI AÐIZ ve DÝÞ SAÐLIÐI MERKEZÝ. Engelli Kliniði El Kitabý

T.C. SAÐLIK BAKANLIÐI KEÇÝÖREN OSMANLI AÐIZ ve DÝÞ SAÐLIÐI MERKEZÝ. Engelli Kliniði El Kitabý T.C. SAÐLIK BAKANLIÐI KEÇÝÖREN OSMANLI AÐIZ ve DÝÞ SAÐLIÐI MERKEZÝ Engelli Kliniði El Kitabý Osmanlý Ýþ Merkezi Keçiören Osmanlý Aðýz ve Diþ Saðlýðý Merkezi Adres: Yeni Etlik Cad. No: 103 Osmanlý Ýþ Merkezi

Detaylı

Mart 2010 Otel Piyasasý Antalya Ýstanbul Gayrimenkul Deðerleme ve Danýþmanlýk A.Þ. Büyükdere Cad. Kervan Geçmez Sok. No:5 K:2 Mecidiyeköy Ýstanbul - Türkiye Tel: +90.212.273.15.16 Faks: +90.212.355.07.28

Detaylı

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Otel Bilgisi Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Balıkesir, Edremit'te hizmet vermektedir. İstanbul'a 490, Bursa'ya 240, İzmir'e 210 kilometre mesafede yer almaktadır.

Detaylı

www.havrano.com 0 212 210 4595-0 505 147 1919 NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI Havran ın Edremit Körfezi ne bakan yamaçlarından, özenle toplanan zeytinlerden eşsiz ve enfes Havrano natürel sızma zeytinyağı üretildi.

Detaylı

TEST. 8 Ünite Sonu Testi m/s kaç km/h'tir? A) 72 B) 144 C) 216 D) 288 K 25 6 L 30 5 M 20 7

TEST. 8 Ünite Sonu Testi m/s kaç km/h'tir? A) 72 B) 144 C) 216 D) 288 K 25 6 L 30 5 M 20 7 TEST 8 Ünite Sonu Testi 1. 40 m/s kaç km/h'tir? A) 72 B) 144 C) 216 D) 288 2. A noktasýndan harekete baþlayan üç atletten Sema I yolunu, Esra II yolunu, Duygu ise III yolunu kullanarak eþit sürede B noktasýna

Detaylı

HEPATİTLER (SARILIK HASTALIĞI) VE 0212 5294400 2182 KRONİK BÖBREK HASTALIKLARI VE 0212 5294400 2182

HEPATİTLER (SARILIK HASTALIĞI) VE 0212 5294400 2182 KRONİK BÖBREK HASTALIKLARI VE 0212 5294400 2182 İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI HASTA OKULU PLANI HASTANE ADI TARİH SAAT KONU EĞİTİM YERİ HASTA OKULU PROGRAMI İÇİN HASTA VE YAKINLARININ İLETİŞİM KURABİLECEKLERİ TELEFON NUMARASI HASEKİ 28/01/2013

Detaylı

Geleceðin yapýlarýný tasarlayýp sizin için üretiyoruz... Göksu Royal, istanbul un batýsýnda þehrin yoðunluðundan uzak, sakin, gün geçtikçe popülerliði artan Silivri nin gözdesi olacak bir proje. Farklý

Detaylı

BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN KARGICIK KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN KARGICIK KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN KARGICIK KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Mersin ili 321 km sahil şeridi ile Türkiye'nin önemli

Detaylı

1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI; BİLGİ, BELGE ve VERİ TOPLAMA SÜRECİ MEVCUT ÇEVRE DÜZENİ PLANLARI PLANLAMA BÖLGESİ NDE MEVCUT DURUM

1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI; BİLGİ, BELGE ve VERİ TOPLAMA SÜRECİ MEVCUT ÇEVRE DÜZENİ PLANLARI PLANLAMA BÖLGESİ NDE MEVCUT DURUM SUNUM İÇERİĞİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI; TANIMI VE AMACI ÇALIŞMA ETAPLARI BİLGİ, BELGE ve VERİ TOPLAMA SÜRECİ ÇALIŞMANIN ETAPLARI MEVCUT ÇEVRE DÜZENİ PLANLARI PLANLAMA BÖLGESİ NDE MEVCUT DURUM

Detaylı

ve fizik muayene yöntemleri

ve fizik muayene yöntemleri Dönem 4 FTR STAJI 1.GÜN 08:30:00-09:20:00 09:30:00-10:20:00 Anabilim Dalı ve staj programı ile ilgili bilgilendirme, oryantasyon Dr. Metin KARATAŞ Egzersiz fizyolojisi Dr. Metin KARATAŞ Egzersiz fizyolojisi

Detaylı

Yaþlanma ile birlikte deri ve saçlarda görülen

Yaþlanma ile birlikte deri ve saçlarda görülen 9 Prof. Dr. Selçuk BÖLÜKBAÞI Yaþlanma ile birlikte deri ve saçlarda görülen deðiþiklikler gibi vücut duruþunda ve yürüyüþünde de deðiþiklikler meydana gelir. Kas-iskelet sistemi vücudun destek ve temelidir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III 1: DİYABET...1 Diabetes insipedius...2 Diabetes mellitus...2 Diyabetin Etkileri...3 Belirtiler...4 Nedenler...4 Tedavi...4 Bitkilerin Rolü...5 Tıbbi Faydaları...6 2: KARACİĞER

Detaylı

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ:

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ: TARİHİ : Batı Toroslar ın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki İlçesi nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. O devirlerde Marla ( Marulya) gibi isimlerle adlandırılan İlçe, 1872

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 ULAŞIM ARAÇLARI Başbakanlık Tasarruf Genelgesi ve 237 Sayılı Taşıt Kanun u gereği olarak, Kamuda gereksiz harcamaların

Detaylı

TOPLUMSAL SAÐLIK DÜZEYÝNÝN DURUMU: Türkiye Bunu Hak Etmiyor

TOPLUMSAL SAÐLIK DÜZEYÝNÝN DURUMU: Türkiye Bunu Hak Etmiyor TOPLUMSAL SAÐLIK DÜZEYÝNÝN DURUMU: Türkiye Bunu Hak Etmiyor Türkiye'nin insanlarý, mevcut saðlýk düzeyini hak etmiyor. Saðlýk hizmetleri için ayrýlan kaynaklarýn yetersizliði, kamunun önemli oranda saðlýk

Detaylı

Mersin Ýlinde Hassas Bölgelerde Gürültü Düzeylerinin 1998-2002 Yýllarý Arasýndaki Deðiþiminin Araþtýrýlmasý

Mersin Ýlinde Hassas Bölgelerde Gürültü Düzeylerinin 1998-2002 Yýllarý Arasýndaki Deðiþiminin Araþtýrýlmasý Mersin Ýlinde Hassas Bölgelerde Gürültü Düzeylerinin 1998-2002 Yýllarý Arasýndaki Deðiþiminin Araþtýrýlmasý Ekoloji Cilt: 13 Sayý: 49 25-30, 2003 Halil KUMBUR, Havva Duygu ÖZSOY, Zafer ÖZER Mersin Üniversitesi

Detaylı

Dövize Endeksli Kredilerde KKDF

Dövize Endeksli Kredilerde KKDF 2009-10 Dövize Endeksli Kredilerde KKDF Ýstanbul, 12 Mart 2009 Sirküler Sirküler Numarasý : Elit - 2009/10 Dövize Endeksli Kredilerde KKDF 1. Genel Açýklamalar: 88/12944 sayýlý Kararnameye iliþkin olarak

Detaylı

Tablo 45 - Turizm İşletme Belgeli Tesislerde Konaklama ve Belediye Sayıları

Tablo 45 - Turizm İşletme Belgeli Tesislerde Konaklama ve Belediye Sayıları TURİZM Kütahya ya gelen yabancı turistler Merkez ve Tavşanlı ilçelerinde; yerli turistler ise Merkez, Emet, Simav ve Tavşanlı ilçelerinde yoğun olarak konaklamaktadırlar. 2012 yılı içerisinde ildeki işletme

Detaylı

SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Bu sunu Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayatboyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında düzenlenen Eğitim Toplantıları için hazırlanmıştır.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MULTİ-B 250/250/1 mg efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MULTİ-B 250/250/1 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI MULTİ-B 250/250/1 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini, 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı madde (ler):

Detaylı

Ankilozan Spondilit BR.HLİ.065

Ankilozan Spondilit BR.HLİ.065 Gençlerde Bel Ağrısına Dikkat! Bel ağrısı tüm dünyada oldukça yaygın bir problem olup zaman içinde daha sık görülmektedir. Erişkin toplumun en az %10'unda çeşitli nedenlerle gelişen kronik bel ağrıları

Detaylı

KULLANIM KLAVUZU EFE KULUÇKA MAKINELERI KULLANMA TALIMATI

KULLANIM KLAVUZU EFE KULUÇKA MAKINELERI KULLANMA TALIMATI Ambalaj içinde bulunanlar: Köpük korumasý Kuluçka makinesi Güç kablosu Talimat kitapçýðý Açýklama: 1. Ýlk önce makineyi test ediniz. 2. Sýcaklýk ayarýný yapýnýz. 3. Sýcaklýk alarm parametre ayarlarý (AL

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir.

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir. KULLANMA TALİMATI NEROX-B12 film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı maddeler: Sitrik asit monohidrat,

Detaylı

düþürücü kullanmamak c-duruma uygun ilaç kullanmamak Ateþ Durumunda Mutlaka Hekime Götürülmesi Gereken Haller:

düþürücü kullanmamak c-duruma uygun ilaç kullanmamak Ateþ Durumunda Mutlaka Hekime Götürülmesi Gereken Haller: Ayna-Gazetesi-renksiz-11-06.qxp 26.10.2006 23:39 Seite 2 Çocuklarda Ateþ Deðerli Ayna okuyucularý, bundan böyle bu sayfada sizleri saðlýk konusunda bilgilendireceðim. Atalarýmýz ne demiþti: olmaya devlet

Detaylı

ValFoam Valfli PU Köpük Bostik ValFoam, nemle genleþen ve kürleþen tek komponentli, mekanik valfi sayesinde kullaným öncesi ve sonrasý asla týkanmayan aerosol poliüretan köpüktür. Elektrik tesisatlarýnýn

Detaylı

3T, metal iþleme sektöründe marka fuarlar arasýnda 3T Uluslararasý Metal Ýþleme, Kalýp, Otomasyon Teknolojileri ve Yan Sanayi Ürünleri Fuarý 15-18 Mayýs 2008 tarihleri arasýnda Ýzmir Kültürpark Uluslararasý

Detaylı

KÜTAHYA İLİ MADEN VE ENERJİ KAYNAKLARI

KÜTAHYA İLİ MADEN VE ENERJİ KAYNAKLARI KÜTAHYA İLİ MADEN VE ENERJİ KAYNAKLARI Kuzeybatı Anadolu da yer alan Kütahya ili yer altı kaynakları bakımından zengin illerimizden biridir. Genel Müdürlüğümüzün il ve yakın çevresinde yaptığı çalışmalar

Detaylı

Ad ve Soyadý:... Baba Adý:... Doðum Tarihi:.../.../...

Ad ve Soyadý:... Baba Adý:... Doðum Tarihi:.../.../... Sayýn Aday, 2004 Týpta Uzmanlýk Eðitimi (TUS) Nisan Dönemi sonunda boþ kalan kontenjanlar olduðu takdirde Ek Yerleþtirme yapýlacaktýr. Kayýt yaptýrýlmayan ve yerleþtirmeden boþ kalan kontenjanlarýn listesi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : İncilipınar Mah. 3385 Sk. No:4 Pamukkale 21050 DENİZLİ / TÜRKİYE Tel : 0 258 280 22 03 Faks : 0 258 280 29 69 E-Posta : isanmaz_derya@hotmail.com

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Týpta Uzmanlýk Eðitim Dallarý ve Kontenjanlarý

Tablo 2 Üniversitelerdeki Týpta Uzmanlýk Eðitim Dallarý ve Kontenjanlarý Tablo 2 Ünirsitelerdeki Týpta Uzmanlýk Eðitim Dallarý Kontenjanlarý * larý ile ilgili Açýklamalarýný mutlaka okuyunuz. 1 Adý Adý Abant Ýzzet Baysal Ünirsitesi 1011163 Çocuk Saðlýðý Hastalýklarý 5 K 1 -

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ (TEMMUZ 2014 ) SAMİ AKPINAR UZMAN Evde Sağlık Hizmetinin Sunumu:10.03.2005 Tarih ve 25751 sayılı resmi gazetede yayınlanan usul

Detaylı

İNSAN VÜCUDU Hücre: İnsan vücudunun en küçük yapı taşına hücre denir. Hücrenin beslenmesinde hücre zarı yardımcı olur. İnsan Yapısı: Hücreler birleşerek dokuları,dokular birleşerek organları, organlar

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir;

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir; Yrd. Doç Dr. Gonca Güzel Şahin SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE Sağlık Turizmi; insanların tedavi olmak amacıyla yaşadıkları ülkeden, kaliteli ve görece daha ucuz hizmet alabilecekleri başka ülkelere

Detaylı

(Domuz Gribi Virüsü) Bu Broþür Ankara Tabip Odasý Tarafýndan Hazýrlanmýþtýr. ANKARA ÞUBELERÝ Kasým 2009 - ANKARA Tasarým : Cafer ASLAN Baský : Mattek Matbaacýlýk Bas. yay. Tan. San. Tic. Ltd. Þti. GMK

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

Neden Çankaya Ortopedi?

Neden Çankaya Ortopedi? Neden Çankaya Ortopedi? www.cankayaortopedi.com Tedaviniz ortopedinin alt dallarında uzmanlaşmış bir ekip tarafından bilimselliği kanıtlanmış yöntemlerle yapılır Artroskopi ve Spor Yaralanmaları Artroplasti

Detaylı

IP67. Boyut Bilgileri LA.PR.001 LED PROJEKTÖR. 9,1 kg. www.nodeelektronik.com. Renk. Lens Açýsý. Renk Sýcaklýðý (K) Lens Açýsý. Kod.

IP67. Boyut Bilgileri LA.PR.001 LED PROJEKTÖR. 9,1 kg. www.nodeelektronik.com. Renk. Lens Açýsý. Renk Sýcaklýðý (K) Lens Açýsý. Kod. LA.PR.001 Boyut Bilgileri LA.PR.001, 15 ile 120 arasýnda deðiþen lens opsiyonlarý sayesinde yatay ve dikey polarizasyonda istenilen açýda ve uzaklýkta yüksek güçlü aydýnlatma saðlayabilmektedir. Modüler

Detaylı

Dedegöl Daðlarý. AKD034 Ýzlenmesi Gerekli Ayný (0)

Dedegöl Daðlarý. AKD034 Ýzlenmesi Gerekli Ayný (0) Dedegöl Daðlarý AKD034 Ýzlenmesi Gerekli Ayný (0) Dedegöl Daðlarý Ali Ýhsan Gökçen Yüzölçümü : 138568 ha Yükseklik : 820 m - 2992 m Boylam : 31,25ºD Ýl(ler) : Isparta, Konya Enlem : 37,74ºK Ýlçe(ler) :

Detaylı

TOHAV Suruç Mülteci Danýþma Merkezi Açýldý TOHAV'ýn mülteci ve sýðýnmacýlara yönelik devam ettirdiði çalýþmalar kapsamýnda açtýðý SURUÇ MÜLTECÝ DANIÞM

TOHAV Suruç Mülteci Danýþma Merkezi Açýldý TOHAV'ýn mülteci ve sýðýnmacýlara yönelik devam ettirdiði çalýþmalar kapsamýnda açtýðý SURUÇ MÜLTECÝ DANIÞM MD Mülteci Danýþma M TOHAV e-bülten n S AYI: 1 TOHAV Suruç Mülteci Danýþma Merkezi Ýletiþim Bilgileri Adres: Yýldýrým Mah. Ziyademirdelen Sok. N0: D: 1 Suruç/ÞANLIURFA Tel: 0 (414) 611 98 02 TOHAV Suruç

Detaylı

BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN MELLEÇ TURİZM MERKEZİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN MELLEÇ TURİZM MERKEZİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1 BATI İÇEL KIYI KESİMİ - MERSİN MELLEÇ TURİZM MERKEZİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Mersin ili 321 km sahil şeridi ile Türkiye'nin önemli bir sahil kentleri arasında

Detaylı

T E N S T E R A P İ BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR

T E N S T E R A P İ BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR T E N S T E R A P İ BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR İÇİNDEKİLER TENS TERAPİ NEDİR... 1 TENSİN VÜCUDA UYGULANMASI, TENS İÇİN ELEKTRODLARIN YERLEŞTİRİLMESİ... 2 TENS TERAPİNİN ETKİLİ OLDUĞU HASTALIKLAR... 3 TENS

Detaylı

Alzheimer Hastalarý. P r o f. D r. Ý s m a i l T u f a n

Alzheimer Hastalarý. P r o f. D r. Ý s m a i l T u f a n Alzheimer Hastalarý D u r u m - Ö n g ö r ü - Ö n e r i P r o f. D r. Ý s m a i l T u f a n Alzheimer hastalarý örneðinde bakýma muhtaçlýk sorunu ele alýnacak, gelecek üzerine öngörüler ortaya konulacak

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TALCİD FORTE çiğneme tableti Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her tablet 1000 mg hidrotalsit içerir. Yardımcı madde: Mannitol, mısır nişastası, nane aroması, muz aroması, sodyum sakarin,

Detaylı

ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI

ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI MEMUR PERSONEL ÞUBE MÜDÜRLÜÐÜ GÖREV TANIMI Memur Personel Þube Müdürlüðü, belediyemiz bünyesinde görev yapan memur personelin özlük iþlemlerinin saðlýklý bir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI AVİLAN-L İ.M. Enjektabl Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul 100 mg B 1 vitamini, 100 mg B 6 vitamini, 1 mg B 12 vitamini ve 20 mg lidokain hidroklorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir enterik kaplı tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

Omurga-Omurilik Cerrahisi

Omurga-Omurilik Cerrahisi Omurga-Omurilik Cerrahisi BR.HLİ.017 Omurga cerrahisi, omurilik ve sinir kökleri ile bu hassas sinir dokusunu saran/koruyan omurga üzerinde yapılan ameliyatları ve çeşitli girişimleri içerir. Omurga ve

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyon Baþkanlýðý Týbbi Laboratuvarlar

Laboratuvar Akreditasyon Baþkanlýðý Týbbi Laboratuvarlar Laboratuvar Akreditasyon Baþkanlýðý Týbbi Laboratuvarlar Týbbi Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon, Akreditasyon; Laboratuvarların, Muayene, Belgelendirme kuruluşlarının ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ İlan - 8 TYP Katılımcı Sayısı 30 XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ Ağaçlandırma TYP Başlangıç Tarihi 15.11.2013 1 ay 15 gün Son Başvuru Tarihi 04.11.2013 İkamet Şartı: Beşikdüzü İlçesine Bağlı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI TALCİD süspansiyon Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her ölçek (1 ölçek=5 ml) 500 mg hidrotalsit içerir. Yardımcı madde: Etil alkol % 96, aerosil 200, sodyum karboksimetilselüloz, sodyum

Detaylı