Yetkinlikten işe alıma

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yetkinlikten işe alıma"

Transkript

1 Yetkinlikten işe alıma w w w. m o e r s t e s t. c o m / i n f m o e r s t e s t. c o m Test raporu / Kişiye özel / ÖRNEK SUNUM

2 Adayın / Çalışanın sahip olduğu yetkinlikler Odaklanma Takım oyunculuğu Zaman zaman odaklanabildiği gibi bazı durumlarda Birlikte hareket etmeyi tek başına olmaya tercih odaklanmada zorlanabilir. eder. Takım oyunundan hoşlanır. Problem çözme Problem çözme becerisi ve muhakeme yeteneği Hayal gücü ortalamanın üzerindedir. Yaratıcı ortalama düzeydedir. çözümler geliştirmeyi çoğu zaman başarır. Sorumluluk alma Sistemli çalışma Karar alma ve kararlarının sorumluluğunu üstlenme Çalışmasını genelde bir sistem ve düzen dahilinde konusunda tereddüt etmez. yürütür. Dağınıklığı sevmez. İletişim becerisi Baskı altında çalışma Kendini, duygularını ve düşüncelerini anlaşılır bir dille Psikolojik açıdan dirençlidir. Belirsizlikle ve stresle iletir. Açık iletişimi tercih eder. genelde baş edebilir. Eyleme geçme Hareketlilik Sonuca giden yola ilişkin adımları formüle etmekte Enerjiktir, normalden hızlı hareket eder. Çoğunlukla fazla zorlanmaz. sabırsız davranabilir. Öğrenmeye açıklık Normlara uyma Çok duyarlı, öğrenmeye çok istekli, farkındalığı olan Kurallara uyabildiği gibi bazı durumlarda kendi ve değişime açık biridir. kurallarını da tercih edebilir. Kendine güven Başarı tutkusu Kendine güveni tamdır. Güven sorunu yaşamaz. Başarı odaklı bir yapısı mevcuttur. Kaybetmekten Bardağın dolu tarafını görme eğilimi güçlüdür. pek hoşlanmaz. Dışa / içe dönük olma Esneklik Dışa dönüktür. İlişki kurmakta zorlanmaz. Sosyal Bazı durumlarda esnek olabilirken bazı durumlarda ortamlara girmekten hoşlanır. da esnek davranmayabilir.

3 Değerler 10 üzerinden verilmiştir. Kendine güven Başarı tutkusu Sorumluluk Baskı altında çalışma Esneklik 8 9 Odaklanma Problem çözme Dışa/ içe dönüklük 8 8 Eyleme geçme Sistemli çalışma Hareketlilik Bireysel farkındalık Takım oyunculuğu Normlara uyma Normlara uyma Takım oyunculuğu Bireysel farkındalık Hareketlilik Kendine güven Başarı tutkusu Sorumluluk Baskı altında çalışma Sistemli çalışma Esneklik Odaklanma Eyleme geçme Dışa/ içe dönüklük Problem çözme

4 Kendine güven >> 9 Kendine güveni tamdır. Kendini yeterli ve değerli hisseder. Çoğu durumda cesaretini muhafaza eder. Yapamadığı durumlarda başkasını suçlamaz. Bu durum cesaretini yitirmesine doğrudan yol açmaz. Kendisi hakkındaki değerlendirmesi olumlu, kendine yönelik tutumu gerçekçidir. Bu durum, kişide öz yaşamını denetleme duygusunu güçlendirir. Rekabetçi yapılar kişiyi daha çok isteklendirir. Genelde iyimser bir bakış açısını yeğler ve daha çok bardağın dolu tarafını görme eğilimi güçlüdür. Bir karar alırken başkalarının onayına nadiern ihtiyaç duyar. Gereğinde risk alabilir. Başarı tutkusu >> Kendini başarıya odaklayacak düzeyde hırsa sahiptir. Tuttuğunu koparacak denli hırslı olmasa da kolay pes etmez. Başarı odaklı bir yapısı mevcuttur. Başarma isteğini yoğun biçimde hisseder. Gücü yettiğince oyunu kuralına göre oynamaktan hoşlanır. Kazanma isteği ağır basar. Kaybetmekten pek hoşlanmaz. Gereğinde, hedefe ulaşmak için normların dışına çıkabilir. Elde ettiğiyle pek yetinmez. Daha fazlasını ister. Başarının, mutluluğun kriterlerini ortaya koyar ve bu kriterleri gerçekleşmek için hedefe yönelir. Statü ve imaj bazen çok önemli hale gelebilir. Çoğunlukla ben merkezci bir kişi özellikleriyle hareket eder. Hareketlilik >> 8 Hareketli bir yapıya sahiptir.durağanlık gerektiren faaliyetler ve rutin işler onun için monoton ve sıkıcıdır. Enerjiktir, normalden hızlı hareket eder. Çoğunlukla sabırsız davranabilir. Kontrol dışına çıkıldığında tepki verebilir. Genellikle ertelemez. Diğer insanlara göre daha stresli bir yaşama sahiptir. Daha çok çalışıp daha az tatil yapmayı yeğler. Tatilde de sıkılabilir. Çoğu zaman konuşmalarında kesinlik vardır. Kendisiyle ve başkalarıyla yarış halindedir. Aynı anda birden fazla iş yapmak isteyebilir. Kendisiyle ve başkalarıyla yarış halindedir. İşi başkasına vermek yerine kendi yapmayı tercih edip, yetkiyi paylaşmayabilir.

5 Sorumluluk >> 9 Sorumlulukları konusunda duyarlıdır. Gereğinde karar alma ve kararlarının sorumluluğunu üstlenme konusunda tereddüt etmez. Üzerine düşen görevleri zamanında ve istenilen biçimde yerine getirmek ister. Vicdani açıdan duyarlıdır. Tutarlı olmayı önemser. İlişkilerinde güven unsurunu ön planda tutar. Gereğinde işi yürütmek için kendiliğinden harekete geçer, inisiyatif alır. Olayları akışına bırakmayı istemez. Hesap vermek gerektiğinde başkalarını suçlamak yerine öncelikle kendini sorgular. Kaderini kendi elleriyle yazmak ister. Sistemli çalışma >> 8 Tertip ve düzenden hoşlanır. Sistemli çalışır. Dağınıklıktan pek hoşlanmaz. Çalışmasını genelde bir sistem ve düzen dahilinde yürütür. Yapması gerekenleri olması gerektiği şekliyle sıralayabilir, tasnif edebilir. Tertipli olmak önemli bir özelliğidir. Zihni dağınık değildir. İşten işe atlamaz. Aradığını koyduğu yerde bulur. Görsel bütünlükten hoşlanır. Sürdürebilirliği tercih eder. Düzenin, olağanın dışına çıkmak tedirgin edebilir. Sistem kurma ve sistem dahilinde çalışma noktasında pozitif bir tutum takınır ve katkı sağlar. İletişim >> 8 İletişim becerisi ortalamanın üzerindedir. Bu becerisini daha da geliştirebilir. İletişim kurmada pek zorlanmaz. Yoğun müzakere ve ikna gerektiren işler için kısmen düşünülebilir. Kendini, duygularını, düşüncelerini ifade etme becerisine sahiptir. Dinleme yeteneği ortalamanın üstündedir. Çoğu zaman karşı tarafa da konuşma olanağı yaratır. Genelde anlaşılır bir dille konuşur. Bilgi alışverişini gerçekleştirebilir. Farklı konum ve kültüre sahip kişilerle iletişim kurabilir. Mesajları doğru biçimde anlayıp karşısındakine doğru biçimde aktarabilir.

6 Takım oyunculuğu >> Takım oyunundan hoşlanan biridir. Birlikte hareket etmeyi tek başına olmaya tercih eder. Belirlenen ortak hedef ve değerler çerçevesinde bağlı olduğu takımın iklimine olumlu katkılar sağlayabilir. Takım üyeleriyle etkileşimi genelde uyumlu ve olumludur. Paylaşmayı tercih eder. Takımla birlikte olmak kendisini motive ettiği gibi takımın motivasyonuna da katkı sağlar. Takımın sinerji yaratmasına yardımcı olur. İşbirliğine ve etkileşime açıktır. Benimsediği takım üyelerini, düşüncelerini önemser. Kendisinden istenenler konusunda yardımcı olmak ister. Takım üyelerinin varlığından güç alır. Senkronizasyon sorunu yaratmaz. >> 8 Hayal gücü ortalamanın üzerindedir. Yaratıcı çözümler geliştirmeyi çoğu zaman başarır. Ayrıntılı gözlem yapmaktan hoşlanmaz. Pratik biri olduğu söylenemez. Çevresinde olan biteni kavrar fakat sabitlemekte zorluk çeker. Geçmişten ziyade gelecekten ilham alır. Çevresine esin kaynağı olan biridir. Zaman zaman gerçeklikten uzaklaşabilir. Ortak normlar ve kabulleri önemsemeyebilir. Kafası zaman zaman karışık olabilir. Beklentiler konusunda geniş yelpazeli biri olduğunu söylemek mümkündür. Somut olgulardan ziyade soyutlamalara yaslanabilir. Dışa - içe dönüklük >> Dışa dönük bir yapıya sahiptir. İlişki kurmakta zorlanmaz. Sosyal ortamlara girmekten, kendini göstermekten hoşlanır. Konuşkandır, sohbetlere katılmaktan hoşlanır. İlişki gerektiren işlerde başarılı olabilir. Çevresinde çok sayıda insan vardır. Bununla birlikte ilişkileri çok derinlikli değildir. Uygulamaya dönük bir kişidir. Rutin işlerden ve tek başına olmaktan hoşlanmaz. Sosyal biri olduğu söylenebilir. Ne var ki, sosyal sorumluluk taşıma konusunda çok istekli değildir. Enerjiktir. Girişken bir yapıya sahip olup nadiren çekingenlik gösterir. Etkinliklerden hoşlanır. Macera arayışı olabilir. Zaman zaman riske girebilir.

7 Normlara uyma >> Kurallara uyabildiği gibi zaman zaman kendi kurallarını da tercih edebilir. Bazı durumlarda kuralları esnetme ihtiyacı duyabilir. Bazı zamanlarda inisiyatif aldığı gibi zaman zaman da inisiyatif almakta çekingenlik yaşayabilir. Katı kuralların geçerli olduğu alanlarda ve durumlarda kendini motive etmediği takdirde zorluklarla karşı karşıya kalabilir. Baskıyı tolere etme >> Baskıyı kaldırır, dağılmaz. Psikolojik açıdan dirençlidir. Belirsizlikler ürkütmez. Kişi genelde baskıyı kaldırır. Belirsizlikle ve stresle genelde baş edebilir. Stresten beslenebilir. Baskıyı tolere edebilir. Stres eşiği yüksek sayılabilir. Yüksek stresli ortamlarda çoğunlukla kontrolü yitirmez. Baskı karşısında genellikle dağılmaz. Çoğu durumda soğukkanlı davranabilir ve panik yaşamaz. Kalın çizgilerle ifade edilmemiş iş ve projelerde çözümler geliştirebilir. Esneklik >> Esneklik-katılık konusunda ortalama bir değere sahiptir. Uzlaşılabilir konusunda durumsallık gösterir. Bazı durumlarda esnek olabilirken bazı durumlarda da esnek davranmayabilir. Karar gerektiren durumlarda alternatif arayıp seçenekler dahilinde tercihte bulunabileceği gibi bazen de salt değer yargılarını devreye sokarak önceki kararları, deneyimleri olguları baz alarak tekrarlayan kararları verebilir. Opsiyonları her zaman açık tutmayabilir. Yeni deneylere zaman zaman açıktır. Farklı yöntemlere değer yargılarıyla örtüştüğü müddetçe kulak tıkamaz. Empati konusunda ortalama biri olduğunu söylemek mümkündür.

8 Bireysel farkındalık >> 10 Duyarlı, öğrenmeye çok istekli ve açık biridir. Herşeye ilgi duyabilen, bireysel farkındalığı yüksek bir kişidir. Daha çok ön yargılarla kabul yerine araştırmayı tercih eder. Bilmediğini öğrenmek için çaba gösterir ve sorgular. Benliğinin sınırlarının farkında olan, gereğinde kendiyle yüzleşebilen bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda olumlu ve olumsuz yönlerini objektif biçimde değerlendirebilme kapasitesine sahiptir. Kendine, çevresine, işine, olan bitene ilgisi yüksek bir bireydir. Merak eden, öğrenmek isteyen, değişime kapıları açık biri olduğu öylenebilir. İşiyle ilgili geri bildirim almak ister. Keşfetmekten hoşlanır. Problem çözme >> Problem çözme yeteneği ortalama düzeydedir. Bu becerisini geliştirmesi gerekir ve isterse, destek olunursa bunu başarabilir. Problemin niteliğine göre rasyonel bir tutum da alabilir, olumsuz bir tutum da. Problemin doğru tanımlanmasında ve analizinde zaman zaman sıkıntılar yaşayabilir. Doğru yöntemlerin bulunması noktasında kafa karışıklıkları yaşayabilir. Bu durum, karar sürecini yavaşlatır ve yanlış önceliklere odaklanmasına yol açabilir. Soruna ilişkin kestirimlerde bulunmada zorluklar yaşayabilir. Muhakeme yeteneği ortalama düzeydedir. Odaklanma >> Odaklanma konusunda ortalama bir değere sahiptir. Zaman zaman odaklanabildiği gibi bazı durumlarda konsantrasyonunu yitirebilir. Dikkati bazen dağılabilir ve odaklanmada zorlanabilir. Engelleyici etkenler odaklanmasını olumsuz etkiler. Sevdiği ve ilgi duyduğu konulardaki odaklanması daha uzun süreli olabilir. Yoğun ve uzun süreli odaklanma gerektiren işlerde zorlanabilir. Bununla birlikte bu tür işler ve durumlar dışında odaklanma sorunu yaşadığını söylemek doğru bir tanımlama olmayacaktır.

9 Eyleme geçme >> Süreçten ziyade sonuca odaklanır. Sonuca ulaşmak kişi için önemlidir ve bunu başarabilir. Adımları zihninde canlandırarak formüle edebilir. Hemen çözme isteği ağır basar. Bunun için pozitif olarak kendini güdüler. Başaramama korkusunu fazlasıyla hissetmez. Sonuca ulaştığında alacağı hazzı içinde duyumsar. Başarılmış durumun gelecek görüntüsünü zihninde canlandırabilir. Bu gelecek görüntüsü aynı zamanda ihtiyacı olan motivasyonu da sağlar. Sonuç almanın çok önemli olduğu işler için uygundur.kişi, sonuca giden yola ilişkin adımları formüle etmekte fazla zorlanmaz. Bunun için öz motivasyonu mevcuttur. Adaya / çalışana ilişkin değerlendiriciye öneriler Rekabetçi yapılar kişiyi daha çok isteklendirir. Uygulamaya dönük bir kişidir. Rutin işlerden Gereğinde risk alır. Kontrolsüz güveni yanlış hoşlanmaz. Sosyal olmakla birlikte sosyal sorumluluk değerlendirmelere yol açabilir. taşımaya pek istekli değildir. Elde ettiğiyle pek yetinmez. Takdir edilmediği ya da Zaman zaman kuralları esnetme ihtiyacı duyabilir. statü beklentisi karşılanmadığında verimi düşer. İnisiyatif almada çekingenlik yaşayabilir. Genellikle ertelemez. İşi başkasına vermek yerine Yoğun stresli ve rekabetçi ortamlarda çoğunlukla kendi yapmayı tercih edebilir. Yetkiyi paylaşma kontrolü yitirmez. Baskı karşısında soğukkanlı konusunda isteksiz davranabilir. davranabilir. Sorumlulukları konusunda çok duyarlıdır. Herşeyi Bazen değer yargılarını devreye sokarak önceki kendi yönlendirmek ister. Vicdani açıdanduyarlıdır. kararları, deneyimleri olguları baz alarak tekrarlayan Tutarlı olmayı önemser. kararlar verebilir. Yapması gerekenleri olması gerektiği şekliyle Değişim konusunda tetikleyici ve öncü bir rol sıralayabilir, tasnif edebilir. Zihni dağınık değildir. üstlenebilir. İşiyle ilgili geri bildirim almak ister. İşten işe atlamaz. Keşfetmekten hoşlanır. Yoğun müzakere ve ikna gerektiren işler için kısmen Yöntem seçiminde zorlanabilir. Problem çözme düşünülebilir. Genelde açık ve anlaşılır bir dille becerisini geliştirmesi gerekir ve destek olunursa konuşur. bunu başarabilir. Sinerjinin yaratılmasına ve açığa çıkmasında katalizör Engelleyici etkenler odaklanmasını olumsuz etkiler. rolü oynar. Senkronizasyon gerektiren işlerde başarı Yoğun odaklanma gerektiren iş ve projelerde şansı vardır. zorlanabilir. Çevresinde olan biteni kavrar fakat sabitlemekte Hemen çözme isteği ağır basar. Bunun için pozitif zorluk çeker. Gelecekten ilham alır. Kafası genelde olarak kendini güdüler. Sonuca ulaştığında alacağı karışıktır. hazzı içinde duyumsar. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz info@moerstest.com Destek Hattı:

Yetkinlikten işe alıma

Yetkinlikten işe alıma Yetkinlikten işe alıma www.moers.com.tr / info@moers.com.tr Test Raporu / Kişiye Özel Rapor Adayın / Çalışanın sahip olduğu yetkinlikler Odaklanma Odaklanma sorununu yoğun yaşar. Kısa süreli ve ara sıra

Detaylı

Genel Yetenek Testi. Yetkinlikten işe alıma. / Test Raporu / Kişiye Özel Rapor

Genel Yetenek Testi. Yetkinlikten işe alıma.   / Test Raporu / Kişiye Özel Rapor Yetkinlikten işe alıma www.moers.com.tr / info@moers.com.tr Test Raporu / Kişiye Özel Rapor Adayın / Çalışanın sahip olduğu yetkinlikler Sayısal Kavrama Sayısal verileri bütün olarak görebilme, parçalar

Detaylı

TTI TriMetrix. Kişisel Yetenekler Versiyonu 1..2011

TTI TriMetrix. Kişisel Yetenekler Versiyonu 1..2011 TTI TriMetrix Kişisel Yetenekler Versiyonu D 1..2011 Türkiye Ana Distribütörü Barbaros Bulvari, Ertugrul Sitesi, No 133, Kat 5, Daire 11, 34349 BESİKTAS - ISTANBUL - TURKIYE +90 (212) 258 7625 / +90 (212)

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU Yaş Dönem Özellikleri BÜYÜME VE GELİŞME Gelişme kavramı düzenli, sürekli ve uyumlu bir ilerlemeyi dile

Detaylı

Kod 46 AYDIN KİŞİLİK TESTİ. xxxxxxxxxxx. "Hayattaki başarı, kişilik gücüne bağlıdır."

Kod 46 AYDIN KİŞİLİK TESTİ. xxxxxxxxxxx. Hayattaki başarı, kişilik gücüne bağlıdır. Kod 46 AYDIN KİŞİLİK TESTİ xxxxxxxxxxx "Hayattaki başarı, kişilik gücüne bağlıdır." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxxxxxx YAŞ: 20 CİNSİYET: BAYAN MESLEK: ÖĞRETMEN İL: İSTANBUL TARİH: KARTAL Copyright Test, Yrd.

Detaylı

12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli

12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli 12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli 12K ALL Model, diğer benzer modellerin aksine zayıf yetkinliklerin güçlendirilmesine değil, güçlü olan (çizgi ötesi) yetkinliklerin daha da baskın hale gelerek fark

Detaylı

DBE MOTİVASYON ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen

DBE MOTİVASYON ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen DBE MOTİVASYON ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO 22.7.205 29442 Geliştirme - Güncelleme Tarihi: 2009-205 Versiyon 2 GİRİŞ DBE MOTİVASYON ENVANTERİ NEDİR? 22.7.205 DBE Motivasyon

Detaylı

S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ. Rapor: Sam Poole ID: HC560419

S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ. Rapor: Sam Poole ID: HC560419 S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ Rapor: Sam Poole ID: HC560419 Tarih Şubat 23, 2017 2 0 0 9 H O G A N A S S E S M E N

Detaylı

G Ü V E N L İ K H O G A NR A P O R L A R İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR. Rapor: Jane Doe ID: HB290793. Tarih: Ağustos 02, 2012 S E Ç İ M

G Ü V E N L İ K H O G A NR A P O R L A R İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR. Rapor: Jane Doe ID: HB290793. Tarih: Ağustos 02, 2012 S E Ç İ M S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A NR A P O R L A R G Ü V E N L İ K İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR Rapor: Jane Doe ID: HB290793 Tarih: Ağustos 02, 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

ÜNİTE 2 KILAVUZ. Koçluk Süreci, Koçluk ve Hareketlilik için Araçlar ve Beceriler

ÜNİTE 2 KILAVUZ. Koçluk Süreci, Koçluk ve Hareketlilik için Araçlar ve Beceriler ÜNİTE 2 KILAVUZ Koçluk Süreci, Koçluk ve Hareketlilik için Araçlar ve Beceriler 1 2 Koçluk nedir? Koçluk, bireysel farkındalık ve motivasyon araçlarının uygulanmasıyla kişisel performansı ve potansiyeli

Detaylı

KARİYER GELİŞİMİ VE MESLEKİ REHBERLİK

KARİYER GELİŞİMİ VE MESLEKİ REHBERLİK KARİYER GELİŞİMİ VE MESLEKİ REHBERLİK Kariyer gelişimi ve mesleki rehberlik bir süreçtir. Çünkü meslek seçimi insan hayatında ömür boyu sürecek tesirleri ile kendini hissettirir. İnsanlar Mesleklerini

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA Sıra No :GMKA/Yönerge/19 Revizyon No : 2 Tarih : 30/01/2012 USUL VE ESASLARI 1. Amaç Bu uygulama usul ve esaslarının amacı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı nda (GMKA)

Detaylı

G Ü V E N L İ K H O G A NR A P O R L A R İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR. Rapor: Jane Doe ID: HB Tarih: Ağustos 02, 2012 S E Ç İ M

G Ü V E N L İ K H O G A NR A P O R L A R İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR. Rapor: Jane Doe ID: HB Tarih: Ağustos 02, 2012 S E Ç İ M S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A NR A P O R L A R G Ü V E N L İ K İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR Rapor: Jane Doe ID: HB290793 Tarih: Ağustos 02, 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK. Nedir? Nasıl Girişimci olunur?

GİRİŞİMCİLİK. Nedir? Nasıl Girişimci olunur? GİRİŞİMCİLİK Nedir? Nasıl Girişimci olunur? 1 GİRİŞİMCİ KİMDİR? GİRİŞİMCİ; Başkalarının baktığı ama göremediği fırsatları görüp, bunları bir iş fikrine dönüştürebilen, risk almaya yatkın olan kişidir 2

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

Performans ve Kariyer Yönetimi

Performans ve Kariyer Yönetimi Performans ve Kariyer Yönetimi Doç.Dr. İbrahim Sani MERT (13üncü Hafta) (Kariyer Planlama) KARİYER PLANLAMA Kariyer planlama, bir kişinin bireysel yetenekleri ilgileri, bilgisi ve motivasyon ve diğer özelliklerinin

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA. Birbirinden tamamen farklı bu iki kavrama tarzı, zihinsel yaşantımızı oluşturmak için etkileşim halindedirler.

DUYGUSAL ZEKA. Birbirinden tamamen farklı bu iki kavrama tarzı, zihinsel yaşantımızı oluşturmak için etkileşim halindedirler. 0212 542 80 29 Uz. Psk. SEMRA EVRİM 0533 552 94 82 DUYGUSAL ZEKA Son yıllarda yapılan pek çok çalışma zeka tanımının genişletilmesi ve klasik olarak kabul edilen IQ yani entelektüel zekanın yanı sıra EQ

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

Ön yargılar, eski yanlış bilgiler yıkılıyor. Yeni bir anlayış geliyor. Kendinizi ifade edebileceğiniz yeni yaratıcı alanlar geliyor.

Ön yargılar, eski yanlış bilgiler yıkılıyor. Yeni bir anlayış geliyor. Kendinizi ifade edebileceğiniz yeni yaratıcı alanlar geliyor. 2015'e çok az kaldı. Peki 2015'te başımıza neler gelecek? Astrolog Neşe Erden'in yeni kitabından sizin için kısa kısa her burç için 2015 yılının özetini çıkardık. Koç Burcu Ön yargılar, eski yanlış bilgiler

Detaylı

NLP de Başarının Dört Adımı. Başarının dört adımını uygulayarak satış kariyerinizde istediğiniz sonuçlara ulaşmak için etkili bir adım atabilirsiniz.

NLP de Başarının Dört Adımı. Başarının dört adımını uygulayarak satış kariyerinizde istediğiniz sonuçlara ulaşmak için etkili bir adım atabilirsiniz. NLP, en başarılı satışçıların elde ettikleri sonuçlara nasıl ulaştıklarını araştırıp, bu teknikleri modeller haline getirmiş ve diğer satışçılara aktarmıştır. NLP beynimizin nasıl çalıştığını, sözcüklerin

Detaylı

SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ A. AMACIMIZ Öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı

Detaylı

yukarıda olduğu psikolojik bir durumdur.

yukarıda olduğu psikolojik bir durumdur. Stress Yönetimi STRES NEDİR? Bireylerin, fiziksel ve ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi veya zorlanması ile ortaya çıkan psikolojik bir durumdur. Kişilerde meydana gelen ve onları normal faaliyetlerinden

Detaylı

Ahmet Denemeoğlu. Danışman ABC Firması 8.2.2009. Türkiye Ana Distribütörü

Ahmet Denemeoğlu. Danışman ABC Firması 8.2.2009. Türkiye Ana Distribütörü TriMetrix Sistem 3.0 Ayrıntılı Kişisel Yetenek Raporu "Başkalarını tanıyan kişi, bilgilidir. Kendisini tanıyan kişi, bilgedir." --Lao Tse Ahmet Denemeoğlu Danışman ABC Firması 8.2.2009 Türkiye Ana Distribütörü

Detaylı

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 2 Öğretmenlere Öneriler Giriş Okul yaşantısı içinde öğrenci için en önemli unsur öğretmendir. Üstün yetenekli öğrencilere uygun eğitimin sağlanmasında öğretmenlere

Detaylı

UZ. DR. GÖNÜL ERDAL DAĞISTANLI

UZ. DR. GÖNÜL ERDAL DAĞISTANLI GÜRÜLTÜ = HOŞA GİTMEYEN SES GÜRÜLTÜNÜN SÜRESİ ŞİDDETİ ZAMANI TÜRÜ GÜRÜLTÜ FİZYOLOJİK TEPKİLER RUHSAL TEPKİLER FİZYOLOJİK TEPKİLER ANĠ GÜRÜLTÜDE KAS GERĠLMELERĠ BAġ DÖNMESĠ YORGUNLUK ĠġĠTME KAYIPLARI METOBALĠZMA

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc.

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc. DUYGUSAL ZEKA EQ KENDİSİNİN VE BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Rapor: Sam Poole Kimlik no: HC560419 TARİH Şubat 23, 2017 2013 Hogan Assessment Systems Inc. GİRİŞ Hogan Duygusal Zeka ölçümü

Detaylı

Sağlık Yöneticiliği ve Liderlik SASDER 5. Ulusal Kongresi Antalya Uğur GENÇ CEO Memorial Sağlık Grubu

Sağlık Yöneticiliği ve Liderlik SASDER 5. Ulusal Kongresi Antalya Uğur GENÇ CEO Memorial Sağlık Grubu Sağlık Yöneticiliği ve Liderlik SASDER 5. Ulusal Kongresi Antalya - 12.05.2017 Uğur GENÇ CEO Memorial Sağlık Grubu Gündem Liderlik Nedir? Yakın Gelecekte Nasıl Bir Dünya Olacak? VUCA Y Kuşağı 10 Temel

Detaylı

Öğrenme, Örgütsel Öğrenme

Öğrenme, Örgütsel Öğrenme Öğrenme, Örgütsel Öğrenme Öğrenme: Kişide istediği sonuca ulaşmak amacıyla hareket etmesini engelleyecek çeşitli eksiklikleri tamamlamasını sağlayacak bir süreç Hayatın her sürecinde öğrenme İşyerinde

Detaylı

Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu:

Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu: Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu: Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) dil öğrencilerinin bilgi beceri ve yeterlilik düzeylerinin belirlenmesinde standart

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu

Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu FE EĞĐTĐMĐ DE PROJE TABA LI ÖĞRE ME Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu PROJE TABA LI ÖĞRE MEDE KAVRAMLAR Proje: Tasarı ya da tasarı geliştirme Taban: Temel, temel ilke,

Detaylı

Müze Profesyonelleri için Eğitim Modülü. Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan*

Müze Profesyonelleri için Eğitim Modülü. Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan* Müze Profesyonelleri için Eğitim Modülü Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan* Projenin Ortakları: Kültür ve Turizm Bakanlığı,Ankara Üniversitesi, Etnoğrafya Müzesi, TURKKAD,Euro Innovanet-İtalya, Ironbridge George

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI:3 1. SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ ANA FİKİR: Oyunlar duygu ve düşüncelerimizi keşfetme ve ifade etme yollarımızdan biridir. 1. Oyun çeşitleri 2. Oynarken hisset"klerimiz ve öğrendiklerimiz

Detaylı

MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir

MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir Mindfulness MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir şekilde. Jon Kabat Zinn MINDFULNESS FARKINDALIKLI YAŞAMLAR İnsanlar eğer stresle başa çıkabilir,

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak OYUN VE ÇOCUK Oyun oynamak çocukluk çağına özgü psikolojik, fizyolojik ve sosyal içerikli bir olgudur. Oyun hem zihinsel gelişimin aynası olan hem sosyal becerilerin öğrenildiği hem de duygusal boşalımın

Detaylı

Sayfa 1 / 6 D.I.S.C. Kişilik Envanteri Detay Profili ( 1/4 ) Doğal Karakter Profili Ortama Uyarlanmış Karakter Profili Yanıtların Tutarlılığı : %81 Myers Briggs Faktörleri : ESTP Stres Seviyesi Yüksek

Detaylı

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN 21400752 MAKİNENİN ARKASI Fotoğraf uzun süre düşünülerek başlanılan bir uğraş değil. Aslında nasıl başladığımı pek hatırlamıyorum, sanırım belli bir noktadan sonra etrafa

Detaylı

OPERASYONEL LİDERLİK BECERİLERİMİ GELİŞTİRİYORUM

OPERASYONEL LİDERLİK BECERİLERİMİ GELİŞTİRİYORUM OPERASYONEL LİDERLİK BECERİLERİMİ GELİŞTİRİYORUM Programın İş Sonuçlarına Faydaları: Birinci kademe yöneticilerden, hem takımın bir üyesi hem de takımın yöneticisi olarak, Bir yandan istenen sonuçları

Detaylı

HOLLAND IN TEMEL VARSAYIMLARI

HOLLAND IN TEMEL VARSAYIMLARI MESLEK SEÇİMİ HOLLAND IN TEMEL VARSAYIMLARI 1. Bir çok insan,benzerleri dikkate alındığında altı kişilik tipinden birine yerleştirilebilir.bunlar ; Gerçekçi, Araştırıcı,Artistik,Sosyal Girişimci ve Gelenekçi

Detaylı

Çocukların hareket gelişimi ve spora başlaması

Çocukların hareket gelişimi ve spora başlaması Çocukların hareket gelişimi ve spora başlaması Gallahue nin Motor Gelişim Dönemleri 14 yaş ve üstü 11-13 yaş 7-10 yaş Spor Hareketleri Dönemi Uzmanlık dönemi Genel dönem Özel dönem 6-7 yaş 4-5 yaş 2-3

Detaylı

İŞ YERİ UYUM ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen

İŞ YERİ UYUM ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen İŞ YERİ UYUM ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO.7.05 944 Geliştirme - Güncelleme Tarihi: 009-05 Versiyon GİRİŞ DBE İŞ YERİ UYUM ENVANTERİ NEDİR?.7.05 DBE İş Yeri Uyum Envanteri,

Detaylı

Proje Ekibi ve Sorumlulukları

Proje Ekibi ve Sorumlulukları Proje Ekibi ve Sorumlulukları Doç. Dr. Bilgen Başgut Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık ABD, Farmakoloji ABD -Süpermen in modası geçeli çok oldu. Dikkate değer bir başarı elde

Detaylı

TİCARET VE SANAYİ ODASI İLKOKULU SOSYAL BECERİ GELİŞTİRME GRUP ÇALIŞMAMIZ. REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

TİCARET VE SANAYİ ODASI İLKOKULU SOSYAL BECERİ GELİŞTİRME GRUP ÇALIŞMAMIZ. REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ TİCARET VE SANAYİ ODASI İLKOKULU SOSYAL BECERİ GELİŞTİRME GRUP ÇALIŞMAMIZ REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Çocuklar büyüklerini dinlemede asla iyi değildirler. Ama onların davranışlarını benimsemede

Detaylı

MODELLERDEN ÖĞRENME Enver CANER

MODELLERDEN ÖĞRENME Enver CANER MODELLERDEN ÖĞRENME Enver CANER 224-235 Kaynak II; Eğitim Psikolojisi Yazar;B.YEŞİLYAPRAK Hazırlayan;Enver CANER 2005-2006 Ders Sor.; Doç. Dr. Nasip DEMİRKUŞ, 1-Önce Soruları Tıklayın Yanıtlamaya Çalışın.

Detaylı

SCI - SATIŞ YETKİNLİKLERİ ENVANTERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

SCI - SATIŞ YETKİNLİKLERİ ENVANTERİ DEĞERLENDİRME RAPORU DEĞERLENDİRME RAPORU ADI, SOYADI: KURUMU: GÖREVİ: Örnek Kişi ABC Yönetici ÖLÇÜM TARİHİ: 01.01.2015 İnönü Cad. Üçler Apt. 12/5 Gümüşsuyu Taksim 34437 İstanbul Tel: (212) 293 83 45 Fax: (212) 243 07 38 www.pmetrica.com

Detaylı

BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR ALANLAR. twitter.com/baltasbilgievi Facebook.

BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR ALANLAR. twitter.com/baltasbilgievi Facebook. BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR ALANLAR GÖRÜŞME GENEL YETENEK KULLANILAN YÖNTEMLER KİŞİLİK REFERANS YETKİNLİK TESTLERİ DEĞERLENDİ RME MERKEZİ 2 GÖRÜŞME Sonraki adımların

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

DEĞERLENDİRME ( MATRİS)

DEĞERLENDİRME ( MATRİS) PLAY4GUIDANCE TİCARET OYUNU DEĞERLENDİRME ( MATRİS) Yazar: Jan M. Pawlowski, Hochschule Ruhr West (HRW) Yeterlik Kategorisi Yeterliğin Tanımı Ustalık seviyesinin tanımı Zayıf Orta İyi 01 Analitik Düşünme

Detaylı

Mentorlarin Işyeri nde Serti fi kalandirilm.

Mentorlarin Işyeri nde Serti fi kalandirilm. Mentorlarin Işyeri nde Serti fi kalandirilm www.bmw-eu.net Proje numarası: 2013-1-PT1-LEO05-15778 MENTORLARIN IŞYERİNDE SERTİFİKALANDIRILMASI Kredi başlık Mentorlarin Işyeri nde Serti fi kalandirilm Koordinasyon

Detaylı

İnsanların tek başına yeteneği, gücü, zamanı ve çabası kendi istek ve ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalmaktadır.

İnsanların tek başına yeteneği, gücü, zamanı ve çabası kendi istek ve ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalmaktadır. DR.HASAN ERİŞ İnsanların tek başına yeteneği, gücü, zamanı ve çabası kendi istek ve ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle yönetimin temel görevlerinden birisi, örgütü oluşturan

Detaylı

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM ARS Training, profesyonel iş dünyasında gereksinim duyulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerini bütünsel yaklaşımla, duygu ve davranışları temel alarak uygulayan bir eğitim

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları:

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları: OYUN VE ÇOCUK Çocuklar oyunla dünyayı keşfederler, diğer kişilerle kuracakları ilişkileri öğrenirler, kendi yeteneklerini ve güçlerini test ederler, yeni fikirleri denerler ve farklı aktiviteleri deneyecek

Detaylı

Sosyal psikoloji bakış açısıyla İş Sağlığı ve Güvenliği İle İlgili Kurallara Uyma Durumunun İncelenmesi. Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş

Sosyal psikoloji bakış açısıyla İş Sağlığı ve Güvenliği İle İlgili Kurallara Uyma Durumunun İncelenmesi. Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş Sosyal psikoloji bakış açısıyla İş Sağlığı ve Güvenliği İle İlgili Kurallara Uyma Durumunun İncelenmesi Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş Canlılar hayatta kalmak için güdülenmişlerdir İnsan hayatta kalabilmek

Detaylı

Economic Policy. Opening Lecture

Economic Policy. Opening Lecture Economic Policy Opening Lecture Neden buradasın? economic policy iktisat üniversite Neden buradasın? iktisat öğrenmek (varsayalım!) geleceğin için üniversite diploma bilgi Neden buradasın? bilgi bilmek

Detaylı

MÜLAKAT BECERİLERİ. Hazırlayan: İK Uzm.Seda MUMLU

MÜLAKAT BECERİLERİ. Hazırlayan: İK Uzm.Seda MUMLU MÜLAKAT BECERİLERİ Hazırlayan: İK Uzm.Seda MUMLU İçindekiler MÜLAKAT MÜLAKAT ÇEŞİTLERİ MÜLAKAT ÖNCESİ HAZIRLIK MÜLAKATTA NELER YAPILMALI/YAPILMAMALI MÜLAKAT SORULARI Mülakat Hakkında Mülakat ; Sınırlı

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

ETKILI SUNUM SıRLARı

ETKILI SUNUM SıRLARı ETKILI SUNUM SıRLARı Temel Hazırlıklar Başarılı bir sunum yaptığınız hazırlığa bağlıdır. Bu bölümde etkili bir sunum yapmak için gereken sağlam zemini nasıl kuracağınız anlatılıyor. Bu zemin yaratıcı düşünmeyi,

Detaylı

MOTİVASYON. Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Bayraktar

MOTİVASYON. Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Bayraktar MOTİVASYON Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Bayraktar Güdü: Bilişsel, duyuşsal ve davranışsal değişkenleri organize ederek davranışın yönünü belirlemektedir. Motivasyon(güdülenme):Okuldaki öğrenci davranışlarının

Detaylı

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Rapor Sahibi: Sam Poole ID: HF175947 Tarih: 23.05.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Giriş Hogan Değerler ve Yönelimler Ölçümü kişinin temel değerlerini,

Detaylı

S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ. Rapor: Jane Doe ID: HB290793

S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ. Rapor: Jane Doe ID: HB290793 S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ Rapor: Jane Doe ID: HB290793 Tarih Ağustos 13, 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S M E N

Detaylı

HOGANDEVELOP INSIGHT. John Doe AD SOYAD: HC TARİH: Ekim 30, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. John Doe AD SOYAD: HC TARİH: Ekim 30, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. John Doe AD SOYAD: HC560419 TARİH: Ekim 30, 2015 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. GİRİŞ Hogan Değerler ve Yönelimler Ölçümü kişinin temel değerlerini, hedeflerini ve ilgi alanlarını tanımlar. Bu bilgi

Detaylı

YUNUS ERTUĞRUL. Personality and Motivators Inventory. Bireysel Kısa Rapor YAŞ: 30

YUNUS ERTUĞRUL. Personality and Motivators Inventory. Bireysel Kısa Rapor YAŞ: 30 2853 Personality and Motivators Inventory Bireysel Kısa Rapor Bu rapor kişiye özgü bir ölçme süreci sonucunda oluşturulmuştur ve konuyla ilgili uzmanların rehberliğinde yorumlanabilir. Rapor içeriğinde

Detaylı

NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI

NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI (TANIMI-ÖZELLİKLERİ VE AİLELERE ÖNERİLER) PSİKOLOJİK DANIŞMANI ZEKÂ NEDİR? Bireyin gerek sorunları çözerken gerek çevreye uyum sağlarken var olan tüm yetenek ve becerilerini kullanması ile ortaya çıkan

Detaylı

NASIL ÖĞRENİYORUZ? (KÖS) (KİŞİSEL ÖĞRENME STİLİ)

NASIL ÖĞRENİYORUZ? (KÖS) (KİŞİSEL ÖĞRENME STİLİ) NASIL ÖĞRENİYORUZ? (KÖS) (KİŞİSEL ÖĞRENME STİLİ) ÖĞRENMEK NEDİR? Yaşan& sonucu kazanılan ve kalıcı izleri olan davranış değişikliğidir. Öğrenme olması için davranış değişikliğinin kalıcı olması gerekir.

Detaylı

SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR İ ALANLAR

SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR İ ALANLAR BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ İ İ İ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR İ ALANLAR GÖRÜŞME GENEL YETENEK KULLANILAN YÖNTEMLER KİŞİLİK REFERANS YETKİNLİK TESTLERİ DEĞERLENDİ RME MERKEZİ 2 GÖRÜŞME Sonraki

Detaylı

Giriş Bölüm 1. Giriş

Giriş Bölüm 1. Giriş GİRİŞİMCİLİK Bölüm 1. Giriş scebi@ktu.edu.tr http://scebi.ktu.edu.tr Giriş İşletme Kurma Düşüncesi ÖN ARAŞTIRMA Ekonomik Teknik Mali Yasal Araştırma Araştırma Araştırma Araştırma Ön Proje Yatırım Kararı

Detaylı

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI .. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

Öğretmen Liderliği ÖĞRETMEN LİDERLİĞİ

Öğretmen Liderliği ÖĞRETMEN LİDERLİĞİ Öğretmen Liderliği ÖĞRETMEN LİDERLİĞİ Doç. Dr. Cevat ELMA İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı E-posta: cevat.elma@omu.edu.tr Öğretmen liderliğini etkileyen faktörler: Bilgi kaynaklarının

Detaylı

12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli

12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli Analiz Raporu Örnek Lider, 24.01.2018 Tüm telif hakları InoTec Teknoloji ve Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. ye aittir. 12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli İçindekiler Sayfa. 1... 12K... Çizgi..... Ötesi....

Detaylı

Kıvılcımlar Programı Başvuru Formu

Kıvılcımlar Programı Başvuru Formu Kıvılcımlar Programı Başvuru Formu Kişisel Bilgiler Adı, Soyadı : Doğum tarihi (gün, ay, yıl) : Cep telefonu : E-posta adresi : Adresi : Aile adresi : Mezun olduğu lisenin adı ve ili : Devam ettiği üniversite

Detaylı

Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri

Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri Howard Gardner "Çoklu Zeka Kuramı" nı ortaya atmadan önce insanların zeki olup olmadığı matematik, geometri ve mantık sorulardan oluşan IQ testleri ile ölçülmekteydi. Fakat

Detaylı

Alina Marić alina.maric@hifab.se. Turkey - Europeaid/126747/D/SV/TR_Alina Maric, Hifab 1

Alina Marić alina.maric@hifab.se. Turkey - Europeaid/126747/D/SV/TR_Alina Maric, Hifab 1 Alina Marić alina.maric@hifab.se Turkey - Europeaid/126747/D/SV/TR_Alina Maric, Hifab 1 Liderlik biçimleri Yöneticinin kontrolü Çalışanların kontrolü Otokratik Katılımcı Serbest yönetim Turkey - Europeaid/126747/D/SV/TR_Alina

Detaylı

12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli. Analiz Raporu

12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli. Analiz Raporu Analiz Raporu Örnek Lider, 13.04.2017 Tüm telif hakları InoTec Teknoloji ve Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. ye aittir. 12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli İçindekiler Sayfa. 1... 12K... Çizgi..... Ötesi....

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ II

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ II Öğretme ve Öğrenme ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ II Dr. Mesut Saçkes Öğrenme bireyin çevresiyle etkileşerek geçirdiği yaşantılar sonucu davranışlarında oluşan kalıcı değişmelerdir. Öğretme öğrenmenin sağlanmasına

Detaylı

YARATTIĞINIZ MOTİVASYON VE ORTAM

YARATTIĞINIZ MOTİVASYON VE ORTAM YARATTIĞINIZ MOTİVASYON VE ORTAM İnsanları motive edemezsiniz. Onlar kendilerini motive etmeliler. Yönetici olarak her durumda insanların doğal motivasyonları için bir şeyler bulabilecekleri bir ortam

Detaylı

Meral Durubaş Didem Erten Tuba Yoleri Evren Pıravadılı

Meral Durubaş Didem Erten Tuba Yoleri Evren Pıravadılı Meral Durubaş Didem Erten Tuba Yoleri Evren Pıravadılı Farklılaştırılmış Eğitim Farklılaştırılmış öğretim öğrencilerin önbilgi, ilgi, öğrenme stilleri gibi farklı bireysel özelliklerini kabul eden, bu

Detaylı

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ Marmara Evleri Anaokulunda Rehberlik Hizmetleri (3 6 yaş) Okulumuzdaki tüm öğrencilerin her yönüyle sağlıklı gelişmeleri, okul ortamına uyum sağlamaları ve kapasitelerini

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi TARİH : / /20 NASIL BİR SİSTEM UYGULANACAK? Performans değerlendirmesinde açık değerlendirme sistemi uygulanacaktır. Bu nedenle önce personel kendisini değerlendirecek, sonrada aşağıda belirtilen şekliyle

Detaylı

Etik İlkeler ve Kurallar

Etik İlkeler ve Kurallar Ek. 2 PERSONEL YÖNETİMİ DERNEĞİ PERYÖN Etik İlkeler ve Kurallar 1 Amaç Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN), Türkiye de İnsan Kaynakları Yönetiminin en üst düzey ve standartlarda gerçekleştirilmesini amaçlayan

Detaylı

Yüz yüze değerlendirme

Yüz yüze değerlendirme Yüz yüze değerlendirme YAŞ: CİNSİYET: OKUL TÜRÜ: 1. Çalışma ortamı tercihleri 1. Diğer insanlarla işbirliği kurabilirim. Evet HAYIR FİKRİ 2. Büyük bir grupta çalışmaktan hoşlanırım. (5-10 kişi) 3. Bir

Detaylı

Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur.

Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur. ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur. ÖĞRETİM NE DEĞİLDİR? ÖĞRETİM ÖĞRENCİYE

Detaylı

G Ü V E N L İ K H O G A NR A P O R L A R İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR. Rapor: Sam Poole ID: HE Tarih: Kasım 08, 2017 S E Ç İ M

G Ü V E N L İ K H O G A NR A P O R L A R İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR. Rapor: Sam Poole ID: HE Tarih: Kasım 08, 2017 S E Ç İ M S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A NR A P O R L A R G Ü V E N L İ K İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR Rapor: Sam Poole ID: HE764696 Tarih: Kasım 08, 2017 2 0 0 9 H O G A N A S S E

Detaylı

AYLIK BÜLTENLER SERİSİ Eylül, 2012. Sayı : 1 KONU : 3. SINIF ÇOCUKLARININ ÖZELLİKLERİ

AYLIK BÜLTENLER SERİSİ Eylül, 2012. Sayı : 1 KONU : 3. SINIF ÇOCUKLARININ ÖZELLİKLERİ AYLIK BÜLTENLER SERİSİ Eylül, 2012 Sayı : 1 KONU : 3. SINIF ÇOCUKLARININ ÖZELLİKLERİ 3. sınıf bir geçiş dönemidir. Çocuklar hızlı bir şekilde ilerleme kaydederler. İlkokul döneminin ortasına yaklaşılır,

Detaylı

Çocuklarınıza sorun çözme becerisi kazandırma konusunda yol göstermeyi amaçlayan bültenimizin sizlere faydalı olması dileğiyle

Çocuklarınıza sorun çözme becerisi kazandırma konusunda yol göstermeyi amaçlayan bültenimizin sizlere faydalı olması dileğiyle Rehberlik Postası Değerli velilerimiz, Anne ve babalar, çocuklarının küçük yaşlarda sorunlarla karşılaşmalarını ya da bunlarla baş etmek zorunda kalmalarını engellemek için genelde kendileri sorunlara

Detaylı

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapor Sahibi: John Doe ID: UH Tarih: Nisan 11, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapor Sahibi: John Doe ID: UH Tarih: Nisan 11, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapor Sahibi: John Doe ID: UH565702 Tarih: Nisan 11, 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. GİRİŞ Hogan Kişilik Envanteri gündelik hayattaki kişilik özelliklerini ölçen, 7 ana ölçek ve 6 mesleki ölçekten

Detaylı

MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ (METE)

MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ (METE) MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ (METE) MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ YÖNERGE Bu envanter meslek, alan ve dal seçimi konusunda tercihlerinizi ve eğiliminizi belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Vereceğiniz

Detaylı

NASIL ÖĞRENDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?

NASIL ÖĞRENDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? NASIL ÖĞRENDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? İnsanlar genellikle 3 yoldan bilgi edinirler. ÖĞRENME STİLLERİ 1- GÖRSEL: Görerek ve okuyarak öğrenmeyi tercih ederler. Kendi kendine okuyarak öğrenirler. Renkli şeyleri,

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU

YÖNETİCİLER İÇİN YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU YÖNETİCİLER İÇİN YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU Performans Değerlendirme Kriterleri * Çok (1) (2) Orta (3) İyi (4) Çok İyi (5) Değerlendirici MESLEKİ YETERLİLİK 1.İş Bilgisi (Yaptığı işe

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

1 YÖNETİM VE ORGANİZASYONLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

1 YÖNETİM VE ORGANİZASYONLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 YÖNETİM VE ORGANİZASYONLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1.Yönetim Kavramı 12 1.1.1Yönetim Kavramının Kapsam ve Önemi 13 1.1.2. Yönetimin Tanımı 15 1.1.3. Yönetim Faaliyetinin

Detaylı

Eğitim Fakülteleri ve İlköğretim Öğretmenleri için Matematik Öğretimi

Eğitim Fakülteleri ve İlköğretim Öğretmenleri için Matematik Öğretimi Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 19 (2012) 269-273 269 KİTAP İNCELEMESİ Eğitim Fakülteleri ve İlköğretim Öğretmenleri için Matematik Öğretimi Prof. Dr. Murat ALTUN Dilek SEZGİN

Detaylı

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir.

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir. Değerli Anne ve Babalar, Anne-baba olarak ders seçimi aşamasında etkimiz ne kadar olmalı?, Çocuğumun ilgi ve yeteneklerini nasıl belirlerim?, Çocuğuma uygun meslek grupları nelerdir?, ve Ders seçimi sürecinde

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc.

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc. DUYGUSAL ZEKA EQ KENDİSİNİN VE BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK John Doe UH555438 TARİH Ekim 20, 2014 2013 Hogan Assessment Systems Inc. GİRİŞ Hogan Duygusal Zeka ölçümü bireyin kendisinin

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR Renk Kavramı; Kırmızı-Sarı-Mavi Zıt Kavramlar; Büyük-Küçük, Sıcak-Soğuk, Kirli-Temiz Duyu Kavramı; Pürüzlü-Pürüzsüz Şekil Kavramı; Daire-Kare-Üçgen Miktar; Ağır-Hafif GELİŞİMSEL ARŞİV (Portfolyo)

Detaylı

ÇOKLU ZEKA. Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Servisi

ÇOKLU ZEKA. Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Servisi ÇOKLU ZEKA Zekanın ne olduğu yıllarca tartışıldıktan sonra üzerinde anlaşılan bir kavrama ve sonuca ulaşıldı. Artık zekanın bir iki cümleyle özetlenemeyecek kadar karmaşık bir sistem olduğu kabul ediliyor.

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: ALİSA, YÖNERGELER DOĞRULTUSUNDA YÜRÜR, KOŞAR VE ZIPLAR. JİMNASTİĞE KARŞI İLK BAŞLARDA GÖSTERMİŞ OLDUĞU TEPKİLERİ ARTIK KALMAMAKLA BİRLİKTE, BAŞARMA

Detaylı

KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ

KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ DÜNYANIN EN BÜYÜK MARKALARI, GÖRMENİN ÖTESİNE GEÇTİLER. Onlara Katılın, Bugün. GÖRMENİN ÖTESİNDE GELİŞMEK Karanlıkta Diyalog Nedir? Karanlıkta Diyalog atölye çalışmaları

Detaylı

Bölüm 1. İletişimin ve Psikolojinin Gelişimi... 19

Bölüm 1. İletişimin ve Psikolojinin Gelişimi... 19 5 İÇİNDEKİLER Önsöz... 13 Giriş... 17 Bölüm 1. İletişimin ve Psikolojinin Gelişimi... 19 İletişimin gelişimi... 21 Psikolojinin Gelişimi... 23 Yapısalcılık ve işlevselcilik... 25 Psikodinamik bakış açısı...

Detaylı