DÜZCE DE SPOR TARİHİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DÜZCE DE SPOR TARİHİ"

Transkript

1 DÜZCE DE SPOR TARİHİ Düzce Nurettin Zafer stadı ĠBRAHĠM TUZCU KĠMDĠR 1956 Yılında Akçakoca Ayazlı mahallesinde Dünya ya geldim. Ġlkokulu Barbaros ilköğretim okulunda, ortaokulu Akçakoca Lise sinin ortaokul kısmında, lise yi Kdz Ereğli de o zamanın sanat okulu Endüstri Meslek Lise sinde okudum te mezun oldum. Okulun bitiminde Ereğli Demir Çelik Fabrikalarında iģbaģı yaptım. ÇeĢitli kademelerde görev aldım yılında emekli oldum. Sporu çok sevdiğimden çeģitli kulüplerde çalıģtım (Düzcespor, Akçakocaspor, YeniAkçakocaspor, Akçakoca Ġdmanyurdu, çeģitli görevlerde bulundum, AntaĢ Ġdmanyurdu, Ayazlı Tersane spor kulübün kurulmasında katkım çok fazladır. Bolu merkez hakem komitesinde 2 yıl çalıģtım, Düzce de saha komiserliği yaptım. Çuhallı ÇarĢısı GüzelleĢtirme Derneğinin kurulmasında emeğim olmuģtur. YeĢil Akçakoca, Lazimark,tan Ayazlı ya, Akçakoca köyleri, Düzce Ģehitleri, Düzce Hakkında Her Ģey Akçakoca da spor adlı kitapları derledim, Düzce Damla gazetesi,ankara Kentsel haber,ġstanbul Yerel futbol muhabirliğini yapmaktayım,2 çocuk babası ve az Fransızca bilmekteyim. Cennet Düzce yi çok seviyorum.

2 1. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim. 2. Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. Ġdrak ve ahlâk da bu iģe yardım eder. Zekâ ve kavrayıģı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayıģı yerinde olan daha az kuvvetlilerle baģa çıkamazlar. Ben Sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlâklısını severim. 3. Her çeģit spor faaliyetini Türk gençliğinin milli terbiyesinin ana unsurlarından saymak lâzımdır. Bu iģte hükümetin Ģimdiye kadar olduğundan daha çok ciddi ve dikkatli davranması, Türk gençliğinin spor bakımından da milli heyecan içinde, itina ile yetiģtirilmesi önemli tutulmalıdır. 4. Türk milleti anadan doğma sporcudur. Henüz yürümeye baģlayan köy çocuklarını bile harman yerinde güreģirken görürsünüz. Ata en çok, ve iyi binen yalnız Türk erkekleri değildir. Türk kadını da bu iģi iyi bilir. 5. Türk çocuklarına sporun bu günkü tekniğini öğretmek ve bunların bir kısmını bazı törenlerde ve bayramlarda dekor ortaya koymak gerekir. Buna lüzum var mı, yok mu? gibi soruya söyle cevap verilebilir. Esasen yoktur ; fakat hakikati ufak bir örnekle ispat edebilmek için gereklidir. 6. Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmıģ ve yükselmiģ olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiģtirmek ana siyasetimizin açık delilidir. 7. Bütün millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarfedilen çalıģmanın ehemmiyet ve kudsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir. 8. Açık ve kat' i söyleyeyim ki, sporda muvaffak olmak için her türlü muavenetten ziyade, bütün milletçe sporun mahiyeti ve kıymeti anlaģılmıģ olmak ve ona kalpten muhabbet ve onu vatani vazife telâkki eylemek lâzımdır. 9. Dünya spor hayatı ve spor dünyası çok mühimdir. Bu kadar mühim olan spor hayatı, bizim için daha mühimdir. Çünkü ırk meselesidir, ırkın ıslahı ve kiģayiģi meselesidir ve hatta biraz da medeniyet meselesidir. 10. Her boy ölçüģmede arkalarında Türk Milletinin bulunduğu ve Millet Ģerefini düģünmelerini Türk sporcularına meslek düsturu olarak kaydediyorum. 11. Türk sosyal bünyesinde spor düzenlemekle vazifeli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düģünürken sadece gösteriģ için herhangi bir yarıģmada kazanmak azmiyle spor yaptırmazlar. Esas olan bütün yaģtaki Türkler için beden eğitimi ve terbiyesini sağlamaktır.

3 12. Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. Ġdrak ve ahlâk da bu iģe yardım eder. Zekâ ve kavrayıģı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayıģı yerinde olan daha az kuvvetlilerle baģa çıkamazlar. Ben Sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlâklısını severim. 13. Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister. 14. Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düģünürken sadece gösteriģ için herhangi bir yarıģmada kazanmak azmiyle spor çizmezler. Esas olan bütün yaģtaki Türkler için Beden Eğitimi sağlamaktır. 15. Tatbik eden, icra eden, karar verenden daima kuvvetlidir.hakikati konuģmaktan korkmayınız. 16. Her ulus çocuklarının sıhhatli ve gürbüz olmaları için yaģadıkları bölgenin sıhhi Ģartlarını temin etmek, devlet halinde bulunan siyasi teģekküllerin en birinci ödevidir. 17. Yurt savunması bakımından bu derece ehemmiyetli olan izcilik, ferdi ve milli eğitim bakımından da o nisbette önemlidir. 18. Sizler, yani yeni Türkiye nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar; Türk gençliği, gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. 19. Yorgunluk her insan, her mahluk için tabii bir haldir Fakat insanda yorgunluğu yenebilecek manevi bir kuvvet vardır ki, iģte bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür. 20. Dünya spor hayatı ve spor dünyası çok mühimdir Bu kadar mühim olan spor hayatı, bizim için daha mühimdir Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK SUNUġ Bu kitap; Cumhuriyet in ilan ediliģinden günümüze kadar güzel kentimizde ve ilçelerinde yaģanan bütün spor olayları içermektedir. Düzce de Spor Tarihi Kitabı; bu coğrafya da, atalarımızın yaptığı mücadelenin hikâyesini ve bütün spor olaylarını anlatması yönüyle araģtırmacılara ıģık tutacak, bazı baģlangıç noktalarını belirleyen çalıģmalara yardımcı olacaktır. Düzce ve ilçelerinde bugüne dek yaģanan bütün spor olayları incelemeye alınmasına vesile olmam beni ziyadesiyle mutlu etmiģtir.bir çınar için toprak altındaki kökleri ne ise ve bu kökler kurudukça çınar nasıl kurumaya baģlarsa bu millet içinde tarih odur, tarihini bilen millet sağlam çınar gibidir. Zamanla eski adet ve geleneklerini, yaģayıģ tarzını

4 unutan, tarihini ve ecdadının ne yaptığını bilmeyen bir millet, kendini ayakta tutan köklerden bir kaçını kurutmuģ demektir. Tarih ise bu kökleri ayakta tutan önemli argümanlardan biridir. Düzce de Spor Tarihi Kitabı ile de hem tarihimizi daha iyi anlayabilecek hem de bu ulu çınarın kurumasına engel olacağız.bu kitapla Düzce nin spor tarihine ıģık tutma amacı güderken aynı zamanda bu günlere gelmemize vesile olan spor adamlarına saygılarımızı sunmayı bir borç bilirim.kitabın hazırlanmasında sabırlı çalıģmalarından dolayı Düzce nin son yıllarda yetiģtirdiği AraĢtırmacı yazar ve gazeteci ĠBRAHĠM TUZCU Bey e çok teģekkür ediyor, saygı değer Düzceli sporseverlere DÜZCE DE SPOR TARĠHĠ adlı kitabı armağan ediyorum. Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Ġl Müdürü Ömer Faruk ġiran Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Ġl Müdürü Ömer Faruk ġiran 1976 ġanlıurfa Doğumluyum.Ġlk, Orta ve Lise Öğrenimimi ġanlıurfa'da tamamladım. Harran Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliğini bitirdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 13 yıl Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptım yılında Düzce Ġlinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Ġl Müdürlüğüne baģlamıģ ve halen devam etmekteyim. Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Ġl Müdürlüğüne atandığım 29 Ekim 2011 tarihinden itibaren öncelikle hizmet binası, tiyatro salonu, 18 Temmuz Spor Salonu ve 18 Temmuz Stadyumunda bakım onarım çalıģmaları baģlatılarak sonlandırıldı. 18 Temmuz Stadyumunun çim zemin tamamen değiģtirildi. KoĢu pisti sentetik çim ile değiģtirildi. 18 Temmuz Stadyumu 2500 kiģilik Maraton Tribünü yapıldı. Gençlik Merkezi hizmet binası için 1 Milyon liralık ödenek çıkartılarak ihalesi gerçekleģtirildi. Akçakoca Stadyumunun zemini sentetik çim ile değiģtirildi. Akçakoca Stadyumun bakım ve onarımı gerçekleģtirildi.

5 Tüm ilçelerin spor salonlarının bakım ve onarımı gerçekleģtirildi. Kalkın Milli Takımlar Kampı onarımı gerçekleģtirildi. ġıralık tesislerinde 45 Bin metrekare Müdürlüğe tahsis edildi. Yığılca Stadyumunun 300 kiģilik tribünü yapıldı. Cumayeri Spor Salonu inģaatında sona gelindi. Kalıcı Konutlarda 2500 kiģilik spor salonu yapımına baģlandı. Aynı mevkide yüzme havuzu tesisi ihaleye çıkacak. Yüzme-Masa Tenisi-Voleybol- Halter branģları ilk defa açıldı. Yerel ligler kurularak spora olan ilgi arttırıldı. Kurumlararası bağlar turnuvalarla pekiģtirildi. Lisanslı sporcu sayısı 8860 ya çıkartılırken Gençlik Merkezi üyesi 420 den 1955 e çıkarıldı. Okullar ziyaret edilerek kurslar tanıtıldı. Yaz spor okullarında 1067 sporcu eğitim gördü. Spor kulübü sayısı 86 ya çıkarıldı. Tesisler 24 saat açılarak güvenlik elemanları ile güvenli hale getirildi. Sadece 2012 yılı içerisinde spor organizasyonları ile sporcunun Düzce ilinde konaklaması sağlandı. Yerel ve ulusal basında Bakanlığın ismi mümkün olduğunca duyuruldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor Ġl Müdürlüğü olarak özel günler, ilgiye muhtaç kesimler ve Milli Bayramlarda spor organizasyonları ve farklı projelerle yüzlerin spora ve il müdürlüğüne dönmesi sağlandı. Kaynak: G.S.H.Ġ.M. Ömer Faruk ġiran ÜLKEMĠZDE FUTBOLUN DOĞUġU Ülkemizde futbolun ilk olarak 19. yüzyılın son çeyreğinde oynanmaya baģladığı bilinmektedir. Osmanlı döneminde Selanik'te yakılan ilk ateģ, zamanla Bornova çayırlarına kadar yayılmıģtır. Ġlk futbol kulübü ise yine Ġzmir'de Ġngilizler tarafından kurulmuģtur. Daha sonra ise Ġstanbul'a bulaģan bu güzel salgın, Kadıköy ve Moda çayırlarını etkisine almasıyla beraber neredeyse tüm kentin ilgisini çekmeyi baģarmıģtır.1897 yılında Ġzmir'den gelen karmanın Ġstanbul karmasıyla karģılaģması, Türk topraklarındaki ilk futbol maçı olarak tarihe not düģülmüģtür.ġlk Türk futbol takımı ise Fuad Hüsnü Bey ile ReĢat Danyal Bey tarafından devrin hafiyelerinden kaçabilmek adına Ġngilizce isimle kurulan 'Black Stocking' olmuģtur. Bu takımın Rumlarla Papazın çayırında 1901'de oynadığı maç ise bir Türk takımının ilk futbol maçı olarak kayıtlara geçmiģtir. Genelde Ġstanbul'da yaģayan Ġngilizlerin baģı çektiği, ayrıca Rumların da katılımıyla geniģleyen futbol sevgisi, arka arkaya futbol kulüplerinin kurulması sonucunu doğurmuģtur. Ġngilizlerin ve Rumların ortaklaģa kurduğu Kadıköy Futbol Kulübü bu anlamda Ġstanbul'un ilk kulübüdür. Fakat çıkan anlaģmazlıklar neticesinde Ġngilizler Moda Futbol Kulübü'nü kurmuģ, ardından Kadıköylü Rumlar, Elpis ve Imogene kulüplerini kurarak Ġngilizleri takip etmiģtir. Bunun ardından aynı takımların katılımıyla 1903 yılında Ġstanbul Futbol Ligi kurulmuģtur. Ġstanbul'da bir futbol liginin kurulması, bu coğrafyada futbolun daha da yaygınlaģacağının ilk iģareti olmuģtur. Türk gençlerinin de bu yeni kurulan takımlara olan ilgisi, zamanla 'Biz niye bir futbol takımı kurmuyoruz'' fikrine

6 dönüģünce ilk resmi futbol takımımız da ortaya çıkmıģtır. 1905'te Mekteb-i Sultani'nin 10. sınıf öğrencileri, arkadaģları Ali Sami Yen'in önderliğinde Galatasaray'ı kurmuģtur. Galatasaray, sezonunda Ġstanbul Ligi'ne katılmıģ, 'de ise kazandığı ilk Ģampiyonlukla Türk futbol tarihi için bambaģka bir baģlangıcı müjdelemiģtir. Ardından Fenerbahçe ve BeĢiktaĢ onları takip edince Türk futbolu yeni bir boyuta doğru ilerlemeye baģlamıģtır. Türkiye'de futbolun tam olarak yeģermeye baģladığı periyot yılları arasıdır. II. MeĢrutiyet sonrası esen özgürlük havasında yeni takımlar kurulmuģ, bu arada Türk takımları da varlıklarını ciddi bir Ģekilde teyit ettirmiģtir. Ġstanbul'un ardından Ġzmir, Ankara, EskiĢehir, Bursa, Adana ve Trabzon Ģehirlerinde futbol büyük bir hızla yayılmaya baģlamıģtır. Pazar Ligi, Cuma Ligi, Ġstanbul Türk Ġdman Birliği Ligi ve Ġstanbul ġampiyonluğu Ligi bu dönemin önemli organizasyonları olmuģtur. Daha sonrasında yaģanan savaģlarla beraber futbol, yaklaģık 11 yıllık bir sekteye uğramıģtır.erken Cumhuriyet dönemi, Türkiye'de baģka birçok alanda oldu gibi futbolda da ilk önemli hamlelerin atıldığı bir dönüģüm süreci olmuģtur. Kazanılan zaferin getirdiği rüzgârla yeni bir ulusun temelleri atılırken, modernleģme ve dünyanın ileri medeniyetleri seviyesine eriģme emeli bu yeni ulusun ilk hedefidir. Bilim, sanat ve spor olmak üzere her alanda yeni bir yapılanma ve DÜZCE DE YAPILAN SPOR FAALĠYETLERĠ ATICILIK VE AVCILIK-ATLETĠZM-BADMĠNTON-BASKETBOL-BEDENSEL ENGELĠLER-BOKS-DAĞCILIK-DANS-FUTBOL-GÜREġ-HALK OYUNLARI-HAVA SPORLARI-HENTBOL-HĠS-ĠġĠTME ENGELĠLER-ĠZCĠLĠK-JUDO-KANO-KARETE- KĠCK-BOKS-MASA TENĠSĠ-MOTORSĠKLET-MUAY-THAĠ-OKÇULUK-OTOMOBĠL SPORLARI-ORYANTRĠNG-SATRANÇ-SU ALTI SPORLARI-TEAKWONDO-TENĠS- OKUL SPORLARI-VOLEYBOL-VUCUT GELĠġTĠRME-WUSHUI-GELĠġMEKTE OLAN SPOR BRANġLARI SPOR BRANġLARINI TANIYALIM FUTBOL Her biri on bir kiģiden kurulu iki takım arasında oynanan bir oyun. Bugün dünyanın hemen hemen her yerinde oynanan, adeta insanlar arasında hastalık derecesine varan bu oyunun nereden doğduğu kesin olarak bilinmemektedir. Avrupalı yazarların futbolun beģiğini Ġngiltere olarak söylemeleri, bu sporun modern anlamda orada baģladığını belirtmek içindir. Çok eski zamanlarda Çin de oynandığı ve ordularının çalıģma programlarında bulunduğu, kaynaklardan anlaģılmaktadır. Homerus ve Eflatun devirlerinde Yunanistan da çok yaygın

7 haldeydi. Zamanla oyun Roma ya, oradan da Roma lejyonerleri vasıtası ile Ġngiltere ye geçmiģti Düzce de sezonunda futbol açısından baktığımızda 12 Süper Amatör takımı, 17 - I.Amatör Takım ve 11-2.Amatör Futbol takımı olmak üzere 40 adet Spor Kulübümüz müsabakalara katılmaktadır. Düzce ilinde bir dönem Türkiye Profesyonel Futbol II.ve III.liglerine katılmıģ olan Kulüplerimiz tekrar BAL.liginde ilimizi temsilen mücadele etmektedirler.bunlar Düzcespor,.Akçakocaspor 3.lig, Beyköybelediyespor, KaynaĢlı belediyespor BAL liginde mücadele etmiģlerdi,ģimdilerde Düzcespor,KaynaĢlıbelediyespor Süper Amatörde mücadele etmektedirler,beyköybelediyespor ve Akçakocaspor BAL liginde mücadele etmektedir Adres : Ġstinye Mahallesi DarüĢĢafaka Caddesi No: 45 Kat: 2-3 PK:34460 Ġstinye / Ġstanbul Telefon : Faks: Mail: iletisim@tff.org Kaynak: T EAKWONDO Taekwondo, OkunuĢ: Tekvando (Korece: 태권도Hanja: 跆 拳 道, 2000: Taekwondo, McCune-Reischauer: T'aekwondo), çıplak el ve ayakla yapılan, Kore kökenli bir uzak doğu savunma sanatı ve sporudur. YaklaĢık 600'lü yıllarda ortaya çıkan ve birbirinden ayrı iki sistem olan "Ayak Sistemi" ile "Yumruk Metodu" zamanla bir araya getirilerek Taekwondo ortaya çıkmıģtır. Taekwondo kelimesi, Korece Tae, Kwon ve Do kelimelerinin birleģiminden oluģmuģtur. Tae, "tekme" veya "ayakla yapılan vuruģ"; kwon, "yumruk" veya "elle yapılan vuruģ"; do, "iyilik, doğruluk, fazilete giden yol" anlamına gelmektedir. Taekwondo'nun kelime anlamı; "el ve ayak yolu"dur.taekwondo'da tecrübe ve ustalığı belirtmek üzere, diğer pek çok uzak doğu kökenli savaģ sanatında olduğu gibi, elbisenin üzerine bağlanan kuģaklar kullanılır. Bu kuģaklar sırayla; beyaz, sarı, yeģil, mavi, kırmızı, siyah renklerdedir. Derecelendirmeyi kolaylaģtırmak için, her iki kuģağın arasında bir de ara kuģak bulunur ve bu kuģak, öncesindeki ve sonrasındaki kuģakların rengiyle anılır; sarı-yeģil kuģak, kırmızı-siyah kuģak gibi. 4 ayda 1 kuģak sınavı yapılır, baģarılı olanlar bir üst kuģağa geçerler. BaĢarıya göre ara kuģakları atlayarak yükselmek de mümkün dür.siyah kuģak en üst kuģaktır. Fakat siyah kuģağın da dereceleri bulunmaktadır. Bunlar, 1.Dan, 2.Dan, 3.Dan, 4.Dan, 5.Dan, 6.Dan, 7.Dan, 8.Dan ve 9.Dan'dır. Her Dan derecesi arasında belli bir bekleme süresi vardır. Bu süre Dan derecesi kadar yıldır. Örneğin, 4.Dan olan birisi 5.Dan'a geçmek için 4 sene

8 beklemek ve ardından bir imtihana girmek zorundadır.bir sporcunun siyah kuģak olabilmesi için 16 yaģından gün alması gerekmektedir. YaĢı tutmuyorsa siyah kuģak yerine Pum kuģak alabilir. Pum kuģağın dereceleri ise 1.Pum, 2.Pum ve 3.Pum'dur. Düzce de Lisanslı-460-Faal-186 sporcu bulunmaktadır ĠletiĢim:G.S.G.M. ULUS İŞ HANI A BLOK 3.KAT ULUS / ANKARA Tel: (312) , (312) webmaster@taekwondo.org.tr Kaynak: Ansiklobedisi,Teakwando fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu WUġHU Wushu (Çince: 武 術 ; Pinyin: wǔshù) Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Çin dıģında genel de Kung Fu (Çince: 功 夫, Pinyin: gōngfu) olarak tanımlanan spor türleri de buna dahildir. Çince Kung Fu terimi beceri anlamına gelir; savaģ sanatlarının dıģında da herhangi bir alanda kullanılabilir. Buna karģılık Wushu Savaş Sanatı anlamına gelir. Türkiye'de 1970'li yıllardan beri Kung Fu adı altında çalıģılmıģ; 1990 yılından itibaren dünyada yapıldığı Ģekliyle ülkemizde Modern Wushu çalıģılmaya baģlanmıģ; 1999 yılında federasyonu kurulmuģtur yılında katıldığımız Hong Kong Dünya ġampiyonası'nda ilk derecemiz olan dünya ikinciliği Ġbrahim Özcan tarafından ülkemize getirilmiģtir yılında Portekiz'de yapılan Avrupa Ģampiyonasında 1 Avrupa ġampiyonluğu, 1 Avrupa ikinciliği, 2 Avrupa üçüncülüğü; 2003 yılında Azerbaycan'da yapılan 14 ülkenin katıldığı uluslararası turnuvada 11 madalya kazanılmıģ; 2003 Yılında Çin'de yapılan Dünya ġampiyonasında 4 Dünya üçüncülüğü kazanılmıģ; 2004 Yılı Moskova'da yapılan Avrupa Ģampiyonasında 3 Avrupa Ģampiyonluğu, 2 Avrupa ikinciliği 1 Avrupa üçüncülüğü kazanılmıģ; 2004 yılı Moskova'da yapılan Avrupa gençler kupasında Tao dalında 9 madalya kazanılmıģ ve Ülkemize Avrupa üçüncülük Kupası getirilmiģtir yılında Vietnam'da yapılan 8.Wushu Dünya ġampiyonasında 3 bronz madalya, Wushu Dünya Kupasında 3 bronz madalya, 2006 yılında Ġtalya'da yapılan 11.Avrupa Wushu ġampiyonasında 4 altın 1 gümüģ 3 bronz madalya alınmıģtır yılında 52 kg'da Hüseyin Dündar Türkiye'ye ilk dünya Ģampiyonluğunu kazandırmıģtır.2009 yılında Türkiye Milli Takımı Kanada'da yapılan 10. Dünya Wushu ġampiyonasında Sanda branģında 6 bronz madalya kazanmıģ Tao'da madalya alamamıģtır.2011 yılında, Türkiye Milli Takımı Sanda branģında 4 gümüģ,2 bronz madalya;taoluda ise 1 altın madalya kazanmıģtır.bu sonuçla Elif Akyüz, Büyükler kategorisinde Wushu'nun Tao branģında altın madalya kazanarak, Türkiye'nin en genç dünya

9 Ģampiyonu unvanını elde etti. Ankara Spor Salonu'nda yapılan 11. Büyükler Dünya Wushu ġampiyonası'nda Taolu branģında altın madalya kazanan 14 yaģındaki Elif Akyüz, Türkiye'nin en genç dünya Ģampiyonu oldu. Ayrıca Türkiye Milli Takımının Tao'da Dünya ġampiyonasında ilk altın madalyayı kazanan sporcu unvanını elde etmiģtir. Düzce de Lisanslı-215-Faal-59 sporcu bulunmaktadır ĠletiĢim:Emek ĠĢhanı A Blok Kat 5 ULUS / ANKARA Tel: info@twf.gov.tr Kaynak: Ansiklobedi,WuĢhu fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu KĠCK-BOKS Kick Boks, yumruk, tekme, diz ve sınırlı clinch uygulamalarının biraraya getirilmesiyle oluģturulmuģ eklektik bir dövüģ sporudur. Egzersiz sistemi olarak uygulanabildiği gibi tam temaslı bir mücadele sporu olarak da uygulanabilmektedir.kick Boks aynı zamanda benzeri spor türlerini tanımlamakta kullanılan genel (generic) bir terimdir. Bu ad altındaki stiller:pradal Serey (Kmer kick boksu) Muay Thai'nin (Tayland Boksu) öncülü olduğunu varsayanlar bulunmaktadır. Güçlü diz ve dirsek vuruģları vardır.japon kick boksu - Muay Thai'ye benzemekte fakat farklı bir puanlama sistemine sahiptir.full Contact (Amerikan boksu) - Vücut koruyucuları kullanılır. Düzce de Lisanslı-348-Faal-15 sporcu vardır. İletişim: Ulus İşhanı kat.4 A-Blok No: Ulus-ANKARA TÜRKİYE T : E : info@kickboks.gov.tr Kaynak: Ansiklobedisi,Kiks-Boks fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu ATICILIK VE AVCILIK

10 Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun tarihi Türkiye'deki spor aktiviteleri ile uğraģan tüm toplulukların Türkiye İdman Cemiyetleri adı altında bir araya getirilmesi ile baģlar. Atıcılık ve avcılık faaliyetleri Türkiye Ġdman Cemiyetleri çatısı altında 1923 yılında baģlatılır.atıcılık, bir mermiyi silah aracılığıyla mümkün olduğu ölçüde hedefe ulaģtırmayı amaçlayan spor. Tabanca, tüfek gibi çeģitli silahlarla yapılır. Hedefler sabit veya hareketli olabilir. Av, Karada, denizde, gölde veya akarsularda evcil olmayan hayvanları vurma veya yakalama iģi yahut bu yollarla yakalanan hayvan,avcılık, günümüzde daha çok bir tür spor dalı, insanların karınlarını doyurmasına yönelik bir uğraģ.ġlimizde bu spor uzun yıllardan beri yapılmaktadır. Önceleri poligonsuz ve kısıtlı olanaklarla yapılan çalıģmalar GümüĢova Elmacık Trap-Skeet AtıĢ Poligonu ve 18 Temmuz Spor Salonunda bulunan Havalı Silahlar AtıĢ Poligonlarının faaliyete geçmesi ile daha düzeyli hale gelmiģ ve Türkiye çapında sporcular yetiģtirilmiģtir. Bazıları milli takıma kadar yükselip ülkemizi baģarı ile temsil etmiģlerdir.. Düzce de Lisanslı-179-Faal-4 sporcu vardır. ĠletiĢim: Ulus ĠĢhanı kat 4 Ankara tel: Kaynak: Ansiklobedisi,Avcılık ve Atıcılık fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu ATLETĠZM Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koģu, yürüyüģ, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür etkinlikler, çağlar boyunca tüm

11 dünyada yaygın ilgi görmüģtür.ġlk koģu yarıģının MÖ 3800 yılında Mısır'da düzenlendiği bilinmektedir. Ama tarihin en ünlü atletizm yarıģmaları, ilk kez EskiYunanistan'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda gerçekleģmiģtir.atletizm, insanın tüm güç ve yeteneğinin neredeyse tümüyle kullanılmasını gerektirir. Atletler birbiriyle yarıģırken, aynı zamanda kendi güç ve yeteneklerinin sınırlarını tanır, bunları geliģtirmeye çalıģırlar.pist ve alan atletizmi üç ana dala ayrılır: KoĢu, yürüyüģ ve alan (atlama ve atma) yarıģları.önemli gün ve haftalarda atma, atlama, koģu ve pist yarıģmaları gibi faaliyetler düzenlenerek tarihimizin ilk sporlarından biri olan Atletizm, Ġlimizde yaģatılmaya çalıģılmaktadır. Düzce de Lisanslı-338-Faal-65 sporcu vardır İletişim:19 Mayıs Spor Kompleksi Naili Moran Atletizm Tesisleri Ulus- ANKARA Tel : Kaynak:Vikipedi Görsel Ansiklobodisi.Atletizm fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu BASKETBOL BeĢer kiģilik takımlar halinde elle ve topla oynanan, yüksekliği 3,05 metre olan pota adı verilen çemberden geçirerek kazanmaya çalıģılan takım oyunudur. Tüm dünyada popüler olan bir spor türüdür. Ġlk olarak 1891 yılında James Naismith tarafından oynatılmıģtır. James Naismith'in basketbolu Mayas kabilesinin tlahiotenie oyunundan esinlendiği düģünülmektedir.basketbol, 2003 yılında ki çalıģmalar neticesinde kurulan Basketbol Yerel Liginin ardından, Düzce Gençlik Spor Kulübü ve Akçakoca Poyraz Spor Kulübünün 2. Lige katılma baģarısı göstermesi ile büyük ivme kazanmıģtır. Halen Türkiye Basketbol 2. Liginde Düzce belediyespor spor kulübü ilimizi baģarı ile temsil etmektedirler.baģta Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü Basketbol Okulları olmak üzere 12 Dev Adam ve Efes Pilsen Basketbol Okulu ile Ġlimiz antrenörlerince basketbol altyapı çalıģmaları da sürdürülmektedir Düzce de Lisanslı-536,Faal- 536 sporcu vardır.iletişim:abdi İpekçi Spor Merkezi10.Yıl Caddesi Zeytinburnu İSTANBUL 0 (212) tbf@tbf.org.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,basketbol fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu BADMĠNTON

12 Çinliler, Badminton'un atası sayılan Ti Jian Zi adı verilen bir oyun oynarlarmıģ. Yine badmintona benzeyen bir oyun, 19. yüzyıl ortalarında Hindistan'da poona adıyla oynanıyormuģ. Birçok açıdan günümüz badmintonuna benzeyen bu oyunu gören Ġngiliz subaylar, 1860 yıllarında bunu ülkelerine getirmiģler. Beauford Dükü'nün kızları bu oyunu ilk defa Badminton Evi'nde oynamıģlardır. Badminton ismi de bu salondan gelmektedir.tüytop ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur.kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır.türkiye Badminton Federasyonun 81 Ġlde Badminton Spor Okulları projesinin Ġlimizde hayata geçmesiyle bu spor dalı da ilköğretim ve liselerde yaygınlaģmaya baģlamıģtır. Düzce de Lisanslı-96-Faal-36 sporcu vardır. İletişim:Bursa caddesi BağlarbaĢı mahallesi 446.sokak. No :15 Keçiören / Ankara Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,badminton fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu DAĞCILIK Dağcılık, dağlarda yürüyüģ ve kamp kurmanın yanı sıra tırmanma sporunu da kapsayan bir doğa sporudur yüzyılda Avrupalı (Ġngiliz ve Fransızlar baģta olmak üzere) zenginlerin boģ zamanlarını değerlendirme ve hayatlarının rutinlerini yeni maceralarla süsleme arayıģı neticisin de bir spor sayılmaya baģlanan dağcılık, 20.yüzyılın baģında diğer ulusların da ilgisini çekmeyi baģarmıģtır. Uluslararası bir spor haline gelmesi ise, 1931 yılında, merkezi Cenevre'de olan Uluslararası Dağcılar Birliği (UIAA)'nin kurulmasıyla mümkün olmuģtur.

13 Ġzleyen yıllarda, belirli teknik ve emniyet yöntemlerinin geliģtirilmesine paralel olarak kendine özgü disiplini ve ilkeleri olan bir spor haline dönüģen dağcılık, birçok doğa sporunun da önünü açmıģtır. Türkiye'deyse dağcılık, üniversite kulüpleri ve Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) bünyesinde canlılığını korumaktadır.gençlik Spor Kulübü tarafından hafta sonları doğa yürüyüģleri yapılmakla birlikte Türkiye Dağcılık Federasyonunun yaz ve kıģ olmak üzere düzenlemiģ olduğu eğitim faaliyetlerine sporcu göndererek çalıģmalarını devam ettirmektedir. Düzce de Lisanslı-148-Faal-12 sporcu vardır. Adres:ĠĢ Hanı A Blok06050 Ulus/ Ankara Tel: (312) Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,dağcılık fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu GÜREġ GüreĢ, uygulayıcılarının birbirlerine vurmaksızın rakiplerini yenmeye çalıģtıkları bir spor türü. GüreĢ tarihteki en eski sporlardan biridir ve zamanla farklı stil ve formları geliģtirilmiģtir. GüreĢ genellikle savaģ sanatları arasında değerlendirilir. Osmanlılar zamanında saray dıģında yapılan güreģ müsabakaları; panayırlarda, düğünlerde, bir hayır kurumu yararına veya bu iģi meslek edinmiģ kiģilerin özel yer ve salonlarında yapılırdı. Ayrıca düğün ve Ramazan güreģleri adı altında düzenlenen etkinlikler de yapılmıģata sporumuz olan GüreĢ ilimizde, Dünya Birincimiz Nurettin Zafer, Haydar Zafer ve Gençler Dünya Ġkincisi Ramazan Topal ( GüreĢ Ġl Temsilcisi ) Ġsmail Atay Kırkpınar yağlı güreģ birincisi isimleriyle anılmaktadır.akçakoca Balatlı,Beyören Köylerin de her yıl düzenlenen Geleneksel Yağlı GüreĢleri ve Düzce Belediyesi Belediyespor Kulübü tarafından 2007 yılında birincisi organize edilen Geleneksel Yağlı GüreĢleri Kırkpınar GüreĢlerini aratmamaktadır. Düzce de Lisanslı-188-Faal-84 sporcu vardır. Adres:GüreĢ Fedarasyonu BaĢkanlığı Ankara Tel: (312) Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,güreģ fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu ĠZCĠLĠK

14 Ġzcilik; din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen, herkese açık, gönüllü, politik olmayan, eğitim amaçlı, üniformalı bir gençlik hareketidir.ġzcilik dünyada ilk defa 1907 yılında Britanya ordusundan emekli olan korgeneral Robert Baden-Powel tarafından kurulmuģtur. Baden-Powel'in 1908 yılında yazdığı Erkek Çocuklar İçin İzcilik kitabı bütün dünyada büyük bir ilgiyle karģılandı ve izciliğin temelini oluģturdu yılında Ġsviçre'nin Cenevre kentinde World Organization of the Scout Movement (Dünya Ġzcilik Örgütü), 1928 yılında ise World Association of Girl Guides and Girl Scouts (Dünya Kız Ġzcileri Derneği) Ġngiltere'nin Londra kentinde kuruldu. Baden-Powel 8 Ocak1941'de öldüğünde izcilik Türkiye dahil birçok dünya ülkesine yayılmıģtı.düzce Endüstri Meslek Lisesi Okul Spor Kulübü, Türkiye Ġzcilik Federasyonunun faaliyetlerine katılmaktadır. Düzce de Lisanslı-160,Faal-160 izci vardır Adres:Cinnah Caddesi 62/10 Çankaya / ANKARA Tel: (0312) Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,ġzcilik fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu KARATE Japon silahsız savaģ sanatıkarate Do ( 空 手 道 :からてどう ), için yaygın kullanılan kısaltılmıģ terim olup Japonca kara ( 空 :から)boş + te ( 手 :て) el + do yol, sanat kelimelerinden oluģmakta ve silahsız elin yolu/sanatı anlamına gelmektedir. Zen Budizmi ve Japon kültürü ile yoğrulan Karate, kiģinin kendini; bedensel ve zihinsel olarak eğitmesi ilkesi üzerine kurulu, eğitim sistemi sayesinde insanı Ģiddetten uzaklaģtıran, barıģçıl duygular beslemesini sağlayan bir

15 disiplindir.milli Takıma en fazla sporcu verdiğimiz branģların baģında gelir.balkan Ģampiyonu Emine Bahar Köroğlu ve Elif Ay ilk akla gelen isimlerdendir.. Düzce de Lisanslı-579-Faal-87 sporcu vardır. Adres:Ulus ĠĢhanı A Blok Kat.5 Ankara Tel karete@karete.gov.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,karete fed.int,sit.der:ġbrahim Tuzcu MASA TENĠSĠ Masa tenisi, 2 veya 4 oyuncunun birbirlerine topu ileri geri olarak attığı ortasında ağ olan masanın üstünde oynanan bir oyundur.bu sporun salon tenisi adıyla bilinen en eski Ģekli 1880 li yıllarda Hindistan ve Güney Afrika'daki Ġngiliz ordusu tarafından oynanırdı. Puro kutularının kapaklarını raket, yuvarlatılmıģ Ģarap ĢiĢesi mantarlarını da top olarak kullanırlardı. File olarak da kitapları kullanıyorlardı.özel gün ve haftalarda yapılan teģvik turnuvaları ve il birincilikleri ile sınırlı kalmaktadır yılı yaz döneminde Düzce Gençlik Spor Ġl Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi Belediyespor Kulübü iģbirliğiyle yaz okulları açılarak alt yapı oluģturulmaya çalıģılmaktadır,bu halen devam etmektedir. Düzce de Lisanslı-202-Faal-39 sporcu vardır Adres:Ulus iģ hanı A Blok Kat:10 No:1009 Ulus / ANKARA masatenisifed@gmail.com Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,masa tenisi fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu OKÇULUK

16 Yaylar(yaygın kullanılan türleri için bkz: Olimpik yay,makaralı yay), fiber, ahģap, karbon veya çelikten imal edilir. Yayın esnek maddesi solar kauçuktan yapılır. Buna mirsin adı verilir. Bilinen ilk kompozit (çok parçalı) katı yay Hunlar tarafından yapılmıģtır. Oklar ise fiber, karbon, alüminyum tahta veya çelikten olabilir. Oklar kompozit olarak birkaç malzemenin birlikte kullanılması ile de yapılabilir. Okun arkasında oku yönlendiren 3 tane tüy bulunur. Oklar 60 ila 71 cm uzunluğunda, ağırlıkları ise 20 ila 28 gram arasında olmalıdır. Hedef, çember çizgilerle beģ renge boyanır. Bu renkler merkezden dıģa doğru sırasıyla sarı, kırmızı, mavi, siyah ve beyazdır. Her renk Ģerit de ikiye ayrılır. Böylece hedef içten dıģa doğru 10'dan 1'e inen sayılarla numaralanır. 122 cm çapındaki hedef 90, 70, 60 metre atıģlarında, 80 cm çapındaki hedef ise 50 ve 30 metre atıģlarında kullanılır. Salon yarıģlarında; 25 metre uzaklıktaki hedefin çapı 60 cm, 18 metre uzaklıktaki hedefin çapı ise 40 cm olmalıdır.her ok hedefte vurduğu yere göre puan alır. Bir ok halkaları ayıran çizginin tam üzerine saplanmıģsa daha yüksek olan puanı alır. Uluslararası yarıģmalarda erkekler iki turda 144'er ok atarlar. Her turda okçu 90, 70, 50 ve 30 metreden hedefe üçer düzine ok atar. Bayanlarda 4 ayrı mesafeden 3'er metredir. Okçular her seferinde sayılarını okumadan önce 6 atıģ yaparlar. 50 ve 30 metreden daha küçük hedefe yaptıkları atıģlarda ise 3 atıģta bir sayı okunur. Bir yarıģmada her sporcu toplam 288 atıģ yapar.hedefin çapı ok atıģ uzaklığına göre belirlenmiģtir. YarıĢmanın birincisi toplam puana göre belirlenir. Kol ve sırt kaslarını, göz koordinasyonunu geliģtiren bir spordur ve eğlenceli bir spordur.yaz spor okulları ile ilimizce tanınan bu spor dalının halen yapılan çalıģmalarla faaliyeti devam etmektedir. Düzce de Lisanslı-80-Faal-2 sporcu vardır Adres : Ulus ĠĢhanı A/Blok Kat 7 No:716 Ulus/ANKARA Tel:(312) E-Posta :info@tof.gov.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,okçuluk fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu OTOMOBĠL VE MOTOR SPORLARI

17 Otomobil, yolcu taģımaya uygun tekerlekli, motorunu kendi taģıyabilen kara ulaģım taģıtı. Otomobil kavramının ilk ortaya çıktığı zaman göz önüne alınarak hayvan gücü kullanılmadan, itmeden veya çekmeden kendiliğinden hareket edebilen öz itmeli taģıtlardır. Motor kelimesi ayrıca o dönemde atsız taģımayı temsil etmiģtir, bu vesile ile "beygir gücü" terimi ile bir aracın gücü ölçülmüģtür. Aracı kullanan kiģi için bir ve istisnalar dıģında, en az bir yolcu için oturma kapasitesine sahiptirler.otomobiller yollarda kullanılmak için tasarlanmıģtır, bunun yanı sıra yol dıģı (Off-road) kullanıma olanak sağlayan otomobiller de vardır (SUV). Yollar diğer trafik öğeleriyle beraber paylaģılmaktadır.genel olarak otomobiller içten yanmalı motorlarla ve dört lastiğin dönmesiyle çalıģır. Ancak 2001 yılı itibariyle, hibrit motorlu otomobiller satılmaya baģlamıģtır. Elektrikle çalıģan hibrit motorlar için Ģu an Amerika BirleĢik Devletleri de baģta olmak üzere, bir çok ülke vergilerini minimuma indirmiģ ; ve ücretsiz elektrik dolum istasyonlarını otoparklara ve benzincilere yerleģtirmiģtir.3 teker ile çalıģan otomobiller de üretilmiģtir, ancak denge ve dayanıklılık sorunu yaģanmasından dolayı kullanıģlı hale gelememiģtir.otomobiller bir çok form altında karģımıza çıkmaktadır ; bazıları Sedan, Station Wagon, Convertible, Coupe, Hatchback 'dir.her yıl Nisan ayında KaynaĢlı Üçköprü mevkiinin Kurugöl civarında yapılan Ulusal Off-Road ġampiyonasının 3.Ayak Müsabakası ilimizin turizm ve spor alanlarında tanıtılmasına katkıda bulunan önemli organizasyonlardan biridir. Düzce de Lisanslı 10 sporcu sayısı vardır Adres: Göksuevleri, Kartopu Cad. B168/A Anadoluhisarı Ġstanbul Tel: info@tosfed.org.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,motor sporları fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu RAFTĠNG Rafting, raft adı verilen botlarla, tepesi yüksek nehirlerde yapılan bir nehir sporudur. Raftingde asıl olan içinde bulunduğunuz raftı devirmeden, kürekle yönlendirerek kayalar ve engeller arasından geçirmektir. Rafting, 6 ile 8 kiģilik takımlar halinde yapılır ve baģarılı olabilmek tek vücut gibi hareket eden bir takım olabilmekten geçer. Bu sporda akarsular zorluk derecesine göre altı dereceye ayrılırlar. 6. derece en zor parkurları, 1. derece ise en kolay parkurları belirtir. Her yıl turizm haftasında Türkiye çapında yarıģmalar yapılmaktadır ve her yıl Türkiye Ģampiyonasının bir ayağı Cumayeri ilçesinin Dokuzdeğirmen köyünde bulunan tesislerde gerçekleģtirilmektedir.suyun debisi ve zorluk derecesi rafting yarıģmalarına uygun olduğundan ilimiz, rafting sporu için Türkiye Rafting Federasyonunun tercih sebebidir.düzce de Cumayeri Dokuzdeğirmen bölgesinde yapılmaktadır.melen çayında

18 rafting parkuru Dokuz değirmen köyünden baģlar ve Beyler köyünde sona erer. melen çayında rafting yaklaģık bir saat sürer. Düzce de Lisanslı sporcu sayısı yoktur Adres:Ulus ĠĢhanı A Blok Kat:2 Ankara Tel: gensek@turkaf.org.tr Web Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,rafting fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu VOLEYBOL Voleybol, file ile ikiye bölünmüģ bir oyun alanı üzerinde iki takım tarafından oynanan bir spordur.oyunun amacı, topu filenin üzerinden göndererek rakip takımın oyun alanında yere değmesini sağlamak ve rakip takımında aynı amaca ulaģmasını önlemektir. Takımların rakip alana gönderirken topa üç kez vurma hakkı vardır (blok teması dıģında).top oyuna servis ile sokulur, servisi atan oyuncu topu filenin üzerinden rakip alana gönderir. Rally, topun oyun alanına değmesi, harice gitmesi veya bir takımın hata yapmasına kadar devam eder.voleybolda bir rally kazanan takım bir sayı alır (Rally Sayı Sistemi). Servisi karģılayan takım rallyi kazandığında bir sayı ve servis kullanma hakkı kazanır ve oyuncuları saat yönünde bir pozisyon dönerler. ABD nin Massachusetts eyaletinde, Genç Erkekler Hıristiyan Birliği (YMCA) adındaki spor kulübünde çalıģan beden öğretmeni William G. Morgan tarafından tasarlandı (9 ġubat 1895). Bir kapalı alan sporu olarak 1895 te oynanmaya baģlandı. Morgan, bu oyunu mintonette olarak adlandırmıģtı; daha sonraları topa yere değmeden vurma ilkesinden (vole) yola çıkılarak voleybol adı önerildi ve oyun bu adla tanındı. Ġlk kez Morgan tarafından kaleme alınan voleybol kuralları, YMCA ile Üniversiteler Ulusal Spor Birliği (NCAA) nın ortak çalıģması sonunda 1916 da yeniden düzenlendi. ABD de kısa sürede tutulan voleybol, I. Dünya SavaĢı sırasında ABD askerleri aracılığıyla Avrupa ya da geçti. Sporun, çeģitli ülkelerde uzun bir dönem bağımsız bir çizgide geliģmesinden sonra, 1947 de Paris te Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) kuruldu.ġlk Dünya ġampiyonası 1949 yılında erkekler, 1952'de kadınlar tarafından oynanmıģtır. Günümüzde, merkezi Ġsviçre nin Lozan kentinde bulunan FIVB ye 140 tan fazla ülke üyedir.voleybol Yerel Ligleri her sene büyükler ve gençler kategorilerinde yapılmaktadır.gençlik Spor Kulübü olarak genç kızlar, yıldız kızlar olmak üzere alt yapı

19 çalıģmaları devam etmektedir.ayrıca Ġlimiz 18 Temmuz Spor Salonu Gençler, Yıldızlar ve Büyükler Türkiye ġampiyonalarına ev sahipliği yapmaktadır.düzce belediyespor erkek voleybol takımı,suncukspor erkek voleybol takımları mücadelesini sürdürmektedir. Düzce de Lisanslı-547-Faal-146 sporcu vardır Adres:Emniyet Mah. Milas Sok. No:9/A BeĢevler-Ankara Tel: Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,voleybol fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu VÜCUT GELĠġTĠRME Vücut GeliĢtirme, ağırlık kaldırma, kalori alımı ve diğer uygulamaların bir araya getirilmesiyle kas telciklerinin (fibres) geliģtirilmesi iģlemidir. Bu aktivite ile uğraģan kiģiye vücut geliģtirici (Body Builder) denir.rekabete dayalı bir spor olarak vücut geliģtirmede, vücut geliģtiriciler, jüri önünde fiziksel görünüģlerini çeģitli hareket serileriyle sergilerler Vücut geliģtirmenin tarihi, taģ ve ağaçtan yapılan ve farhanlar (Nallar) denilen el ağırlıklarını (dumbbell veya dambel diye de kullanılır) kullanan atletlerin bulunduğu 11. yüzyıl Hindistan'ına kadar geri gitmektedir. Bu dönemde Hintliler ilk jimnastik salonlarının bir biçimini de inģa ettiklerine dair kanıtlar bulunmaktadır. Ancak bu dönemdeki vücut geliģtirme kasların görünümü değil güç arttırımını sağlamak için uygulanmaktaydı.düzce mizde Aylin Akbal, Serap Akbal, Mehmet Kaya ilk akla gelen isimlerdendir. Düzce de Lisanslı-73-Faal-14 sporcu vardır Adres:Ulus ĠĢ Hanı K:5 Ulus-Ankara Tel: E-posta - vgff@vgff.gov.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,vucut GeliĢtirme fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu JUDO

20 Judo kelimesi, nazik olmak veya yol vermek anlamına gelen "ju" ve yaģamın yolu anlamına gelen "do", kanjilerinden türetilmiģtir. Kelime karģılığı "nezaket yolu" veya "yol verme yolu" dur, "esneklik yolu", "uyum yolu", "bükülme yolu" Ģeklinde isimlendirildiği de olur. Judo (Japonca: 柔 道 - jūdō) (jū:kibar,nazik; dō:yol, öğreti : nezaket yolu)japonya kaynaklı bir dövüģ sanatı ve bir spor dalıdır. Judo, Jujutsu dan geliģtirilmiģ ve temel ilkeleri 1882'de Dr. Jigaro Kano tarafından tanımlanmıģtır. Judo Japon modern dövüģ sanatlarının ilk örneği olmuģtur. Gentai Budo (Modern DövüĢ Sanatları) geleneksel Japon dövüģ sanatları okullarının (Koryu) ilkelerinden geliģtirilmiģtir.ġlimizde Ahmet Alayıldız ın judo yu Düzcede geliģtirmesi dikkat çekicidir. Düzce de Lisanslı-534-Faal-162 sporcu vardır Adres: Ġzmir 2 Cd. Turtes ĠĢhanı No:34 Kat.6 Kızılay - Çankaya/ ANKARA Tel: E-Posta :turkjudo@judo.gov.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,judo fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu BOKS Boks, iki kiģinin boks hakemi gözetiminde karģılıklı yumruklaģarak; her kafaya vurduklarında tek puan topladıkları spor müsabakasıdır. Belden aģağıya ve enseye vurmak, sporcunun kendi etrafında 360 derece dönmesi, avuç içi (eldivenin beyaz boyalı bölgesi harici) vurmak, ses çıkarmak uyarı almasına neden olur, üç uyarı bir ihtar(-1 puan) alınmasına neden olur. Amatör boksörler 227 gr ağırlığında, profesyonel boksörler ise ağırlığı gr arasında

21 değiģen eldivenler kullanırlar. Profesyonel boksörler yalnızca Ģort, amatör boksörler ise Ģort ve atlet giyer. Hem amatör hem de profesyonel boksörler karģılaģmada diģ ve kasık koruyucuları kullanırlar. Amatör boksörler ayrıca koruyucu baģlık da takarlar.ġlimizi bayanlarda Derya Oktay baģarısı vardır. Düzce de Lisanslı-251-Faal-26 sporcu vardır Adres: Ulus ĠĢ Hanı 5.Kat No: Ulus / ANKARA Tel : boksfederasyonu@hotmail.com Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,boks fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu BEDENSEL ENGELLĠER Engelli futbolu,: engellilerin oynayabileceği biçimde uyarlanan, futbolun değiģik bir biçimidir. Genelde FIFA tarafından belirlenen kurallarlar kullanılmakla beraber, oyuncu sayısı, malzemeler ve bazı diğer kurallar engelli atletler için değiģtirilmiģtir. Görme Engelliler:Sporcular görme derecelerine göre sınıflandırılırlar. Buna göre hiç görmeyenler ve kısmen görenler kendi aralarında mücadele ederler.her bir takım; 4 oyuncu ve 1 gören kaleciden oluģur.ofsayt kuralı yoktur.futbol topunun içerisinde zil bulunur; böylece top hareket ederken ses çıkartır. ĠĢitme engelliler:ġģitme Engelliler Futbolu'nda; 55 desibel ve üzerinde duyma kaybı olan kiģiler oynamaktadır. Ülkemizde ĠĢitme Engelliler Ligi 32 yıldır düzenlenmektedir. ĠĢitme engelliler futbolu'nda özel kurallar yoktur.düzce de Lisanslı -39-Faal-25 sporcu vardırbedensel engelliler (Ampute) KiĢinin kol, bacak, ayak veya elinin tümünün veya bir kısmının olmaması durumuna amputasyon denir. Ampute futbol bir bacağı olmayan sporcuların kanedyen (koltuk değneği) kullanarak oynadıkları bir futbol türüdür. Yaygın olup Avrupa ve Dünya ġampiyonaları organize edilmektedir. * Her bir takım; 1 kaleci, 6 oyuncudan oluģur. Kaleciler ise tek kolludur.karģılaģmalar; 25'er dakikalık 2 devreden ve 10 dakikalık devre arasından oluģur.taç atıģı ayakla yapılır.ofsayt kuralı yoktur.oyuncular diğer bir oyuncuya değnekleriyle topu atamaz. Zihinsel engelliler FIFA'nın 11 kiģilik takımlar için uyguladığı kurallar geçerlidir. Türkiye ġampiyonaları, iki yılda bir Avrupa ġampiyonası ve her 4 yılda bir de Dünya ġampiyonası düzenlemektedir. Zihinsel engelliler futbolu'nda özel kurallar yoktur. Düzce de Lisanslı 2 sporcu vardır Adres:Ulus ĠĢ Hanı A Blok 1.Kat No:106 Ulus/Ankara Telefon: Mail:tbesf@tbesf.org.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi;bedensel engeliler int.sit.der:ġbrahim Tuzcu

22 ESKRĠM Eskrim, kılıçla yapılan bir spordur ve temelini kılıçla dövüģ sanatı oluģturur. Eskrimin bir spor dalı olarak geliģmesi, ortaçağda kılıçla yapılan düellolarla yakından iliģkilidir.eskrim üç tür silahla yapılır:flöre, epe ve kılıç (sabr). Bu üç eskrim biçiminin sayı sistemleri aynıdır, ama karģılaģmalarda farklı yönleri vardır. Eskrim özel giysiler içinde yapılır. Tel kafesten bir maske, koruyucu bir yelek, sağlam keten ya da branda bezinden bir ceket ve yumuģak eldivenler giyilir. Bu giysiler eskrimciyi yaralanmalardan korur. Eskrim karģılaģmaları, geniģliği 1.5 metre ve uzunluğu 14 metre olan bir pistte yapılır.flöre olarak adlandırılan silah, 1,1 metre uzunluğunda, ucunda küçük bir düğme ve çan biçiminde bir koruyucusu bulunan ince bir silahtır. En çok 500 gram ağırlığında olabilir. Eskrimi öğrenmede de flöre kullanılabilir. Flöre silahının ucundaki yaylı noktanın rakibin gövdesine bastırılmasıyla sayı kazanılır. Her iki oyuncu da aynı anda bu vuruģu yaparsa, sayıyı atak üstünlüğü olan kazanır. VuruĢlar yalnızca gövdeye yapılır, kol ve bacaklara ya da baģa değen vuruģlar kural dıģı sayılır. KarĢılaĢmalarda eskrimci kısa, hızlı adımlarla ileri-geri hareket eder. Hücum durumundaysa kol, gövde ve bacaklarının hamle denen açılımıyla rakibini dürter. Savunmada ise rakibin hücumunu savuģturarak vuruģ hakkı kazanmaya çalıģır. Doğrudan yapılan hamleler rakibi tarafından kolayca savuģturulacağı için, eskrimcinin aldatıcı hareketlerle rakibini ĢaĢırtacak hareketler yapması gerekir.epe, flöreden daha keskin ve ağır bir silahtır. Epede dürtüģler yalnızca silahın ucuyla yapılır ve giyside iz bırakabilir. KarĢılaĢma genel düello kurallarıyla yapılır ve özel sınırlamalar yoktur. Rakibin herhangi bir yerine yapılan dürtüģ puan olarak değer kazanır. Aynı anda yapılan vuruģlar iki tarafa da sayı kazandırır.kılıç, hem dürtme, hem de kesme silahı olarak kullanılır. Düz ve yassı olan kılıcın yarı yuvarlak bir koruyucusu vardır. Rakibin belden yukarısına kılıcın ucuyla ya da kenarlarıyla yapılan vuruģlar sayı kazandırır. Düzce de Eskrim sporcu yoktur Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi;eskrim fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu HALK OYUNLARI

23 Türk folklorunun önemli bileģenlerinden biridir. Köy ve kasabalarda oynanan yöresel oyunları ve yöresel kostümleri inceleyen bir bilim dalıdır. Ayrıca Türkiye'ye özgü ve yeni geliģmekte olan bir sanat dalıdır.türk folklorunun temelini halk oluģturmaktadır Bu yüzden de folklor, Halk oyunları anlamında kullanılmaktadır. Fakat bu yanlıģ bir tanımlamadır. Folklor bütün halk kültürünü (yemek, efsane, türkü vb.) kapsayan bir terimdir. Halkoyunları ise sadece yöresel dans ve giyimi kapsayan bir bölümüdür. Halk oyunları; diğer sanat dallarından farklı olarak, ait olduğu toplumun orijinal karakterlerini taģıyan, fertlerin müģterek duygu düģünce ve davranıģlarını sergileyen, baģkasına göre yalnızca güzel, ama kendi içinde ilgilenen kiģinin dünyasını aydınlatma özelliğine sahip bir kültürel kimlik tir.halk oyunları içinde barındırdığı melodi, ritim ve hareket yapısı ile bireyin bedensel ve ruhsal geliģiminde önemli bir faktör olarak karģımıza çıkmaktadır. Birlikte oynamanın avantajı ile kiģiye kaynaģmayı, beraber hareket etmeyi, paylaģmayı ve kendini ifade etmeyi öğreten Halk Oyunlarının bu özelliklerinden yola çıkarak, uygulanacak etkinliklerle ülkemiz insanının bireysel geliģiminin yanı sıra toplumsal geliģiminin de sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Düzce de Lisanslı-27-Faal-6 oyuncu vardır Adres:Ulus ĠĢhanı A/BLOK Kat Ulus/ Ankara Tel: Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedihalk oyunları fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu BĠSĠKLET Motorsuz, iki tekerlekli, pedallı, insan gücü ile ilerleyen bir ulaģım aracı, çiftteker.bisiklet sporunda da kullanılır. YarıĢ bisikleti, dağ bisikleti, Ģehir bisikleti, motorlu bisiklet, BMX, yatay bisiklet (recumbent), çift kiģilik bisiklet (tandem) gibi türleri vardır. Vitesli ve vitessiz türleri bulunmaktadır. Ġlk bisiklet 1791'de Sivrac'ın bisikletiydi. Bunun bir direksiyonu

24 (gidonu) bile yoktu. 1818'de ilk defa gidonlu bisiklet bulundu (Karl Drais) ve 1839'da Mac Millan'ın ilk pedallı bisikleti buluģu bu günkü bisikletlerin taslağını oluģturdu.ġlk bisiklet çok ilkel biçimde 12. yüzyıl da Çin'de görülmüģtür. Fransız Sirvac yaptığı sağ ve sol ayakların itmesiyle yürüyen bisiklet yapmıģtır. "Celerifere" adını taģıyan bu alet 1791 tarihlidir. Baron Karl Von Drais, Drais de Senerbol'un yaptığı bisikleti geliģtirmiģ ve bisiklete gidon eklemiģtir. Bu bisiklet 1816 yılında yapılmıģtır. Bu bisiklet tahtadan imal edilmiģtir. 1818'de bisiklette metal kullanılmaya baģlanmıģtır. Düzce de Lisanslı -6,Faal-1 sporcu vardır Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,bisiklet fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu BĠLARDO Bilardo bir spor çeģididir. Son yıllarda spor dalları içinde önemli bir yer kaplamaya baģlamıģtır. ġu anda, Avrupa'nın en çok ilgilenilen 5 sporu arasındadır. Bilardo oynamak için gereken aletler; bilardo masası, isteka (bilardo sopası), bilardo topları, tebeģir (istekanın topa daha ölçülü vurmasını ve gereksiz yere kaymamasını sağlar, özellikle falsolu vuruģlarda çok iģe yarar), köprü(isteğe göre) (zor uzanılan toplara yetiģmeyi sağlar) gerekir.bilardoda açı hesaplamak ve hızı ayarlamak iki temel kuraldır. Bilardo kapalı bir alanda oynanır. Bilardo en baģta cepli (delikli) bilardo ve cepsiz (deliksiz) bilardo olarak iki temel gruba ayrılır. Cepli bilardoya örnek olarak bilinen 8-Top (Amerikan) bilardosu ve Snooker vardır. Cepsiz bilardoysa 3-Top (3-Bant) bilardo olarak bilinir. Tabii bunların bugüne kadar ulaģamayan çeģitleri de vardır. Düzce de Lisanslı-54-Faal-1 sporcu vardır İletişim:Ulus ĠĢhanı A Blok Kat: Ulus / ANKARA Telefon : E- Posta bilardofed@bilardo.gov.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedibilardo fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu BRĠÇ

25 Briç elli iki kartlık standart iskambil destesiyle oynanan bir iskambil oyunudur. Turnuva brici versiyonu, Ģansın etkisini en aza indirmesi ve zihni yetenekleri bilemesi nedeniyle diğer iskambil oyunlarından çok çoğunlukla Satranç'a benzetilir. Zekanın etkisi olduğu 2 iskambil oyunundan biridir.(diğeri blöf) Yeniden bazı çevrelerde "Briç" yerine "Hidiv" denmesinden yola çıkarak türk kökenli bir oyun olduğu iddia edilse de aslında Ġngiliz'lerin Whist isimli oyunundan evrimleģerek bugünkü haline gelmiģtir. Oyunun Türk kökenli olmasına dair bir baģka iddia da "briç" kelimesinin Türkçe "bir-üç" ifadesinden bozulma olduğu varsayımına dayanır. "Bir-üç" ifadesinin kökeni olarak ise oyun sırasında üç elin kapalı bir elin açık olması Ģeklinde bir yorum getirilmektedir. Ancak önceki iddia gibi bu iddia da asılsızdır. Bir baģka iddia ise, 1910 lu yıllarda Ġngiliz subayların, bugünkü Galata Köprüsü altındaki kahvehanelerde oynadıkları bu oyuna "Bridge" adını koymalarıdır. Bu iddianın da yersiz olma ihtimali büyüktür. Bu gün en yaygın oynanan biçimi olan "Kontrat Briç" versiyonunun kuralları 1920'lerde Amerikalı iģadamı Harold Vanderbilt tarafından oluģturulmuģtur ve 1930'lu yıllarda Ely Culbertson ve 1940 ve 1950'li yıllarda da Charles Goren yazdıkları kitaplar ve katıldıkları radyo ve televizyon programları aracılığıyla bu oyunu popülerleģtirmiģlerdir. Türkiye'ye Fransa yoluyla girmiģtir. Bu nedenle Türkiye'de briçle ilgili deyimlerin Fransızca'sının kullanılması gelenektir. Düzce de Lisanslı-30-Faal-16 sporcu vardır ĠletiĢim:Ulus ĠĢhanı A-Blok Kat:7Ulus (312) (Genel Sekreterlik) Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi Briç fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu DANS

26 Çok çeģit Dans Figürleri vardır.rock,broadway,ça-ça,disko,foxtrot,halk Oyunları,Hip Hop,Jazz (caz),jive,kalipso,lirik,mambo,modern Dans,Paso Doble,Pop,Punk,Rumba,Salsa,Samba,Swing,Tango,Vals,Dansöz,Sirtaki Düzce de Lisanslı-26 sporcu vardır ĠletiĢim:KIZILIRMAK SOK. KARDEġ APT. NO:16/10 KIZILAY/ ANKARA Tel Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,dans fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu HAVA SPORLARI Türkiye,Yamaç paraģütü,yelken Kanat, Planör,ParaĢüt,Balon gibi hava sporları meraklıları için keģfedilmesi gereken bir ülkedir. Yamaç ParaĢütü,Yelken (delta) Kanat,Balon,Mikrolayt,Planör,Model Uçak,ParaĢüt. Düzce de Lisanslı-1-Faal-1 sporcu vardır ĠletiĢim:Ulus ĠĢhanı A Blok Kat: 10 No:1015 Ankara Kaynak: Tuzcu HENTBOL.

27 Hentbol, altısı saha içinde, biri kalede olmak üzere yedi oyuncuyla oynanan bir takım sporudur. Oyun süresi 30'ar dakikalık iki devreden oluģur. Ġlk yıllarında futbol stadyumlarında 11 kiģilik takımlar halinde çim üzerinde oynanan hentbol, 1950'lerden sonra yaygın bir salon sporu haline dönüģmüģtür. Türkiye de hentbol, ilk defa 1927 yılında Ġstanbul da oynanmıģtır yılında Ġstanbul da bölge turnuvaları düzenlenmeye baģlanmıģtır. Türkiye çapında ilk ulusal turnuva 1945 yılında düzenlenmiģtir. Toplam 4 takımın katıldığı bu turnuvayı Kara Harp Okulu takımı kazanmıģtır. Türkiye'de hentbol federasyonu 1976 yılında kurulmuģ, Deplasmanlı Hentbol Ligi ise sezonunda 12 takımın katılımıyla oluģturulmuģtur. Kadınlarda ise Türkiye Ligi, 'de baģlamıģtır. Düzce de Lisanslı-34-Faal-34 sporcu vardır ADRES : Yıldızevler Hilal Mahallesi Hollanda Caddesi No: 47Çankaya ANKARAPosta Adresi : bilgi@thf.gov.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,hentbol fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu HĠS YaĢam boyu spor sınıfındadır herkesimin yapabileceği spordur.12 Haziran 1990 tarihinde yaģam boyu spor faaliyetlerini organize etmek amacıyla GSGM bünyesinde Herkes Ġçin Spor(HĠS) federasyonu uruldu. Düzce de Lisanslı-46-Faal-45 sporcu vardır Adres:Ulus ĠĢhanı A Blok 2.kat No:210 ULUS / ANKARA / TÜRKĠYE E-Posta: bilgi@his.gov.tr Telefon: bilgi@his.gov.tr Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,hes fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu KANO

28 Kano (Ġspanyolca: canoa, Fransızca: canot, Ġngilizce:canoe) Düz tipli, tek bir pagayla yürüyen, hafif ve portatif tekne. Bu tekneyle akıntılı ve durgun sularda yapılan sporkano 1936 Berlin Olimpiyatlarından itibaren olimpik spor kategorisine dahil edilmiģtir. Türkiye'de uzun süre Kürek Federasyonun altında faaliyetlerde bulunmuģ 2004 yılı itibariyle özerk yapıya kavuģarak Türkiye Kano Federasyonu adı altında faaliyetlerine devam etmektedir ve Uluslararası Kano Federasyonun bir üyesidir. Slalom,Durgunsu Sürat Kano,Serbest/Rodeo Kano,Maraton,Kano Polo,Kano Yelken,Dragon Tekne. Düzce de Lisanslı 184 sporcu vardır Adres:Ulus iģhanı A Blok Kat:2 Ulus / ANKARA / TÜRKĠYE Tel: Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,kano fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu ORYANTĠRĠNG Oryantiring (yönbulma, orienteering, kısaca OL), harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karģı yapılan bir spor. Farklı arazi koģullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiģtir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleģtirilir. Oryantiring kelimesi, Ġngilizce orienteering kelimesi aracılığıyla, Ġsveççe orientering kelimesinden dilimize geçmiģtir. Oryantiring, 11. yy.ın baģında Ġskandinavya'da bir spor halini aldı. Ġlk resmi faaliyet 1918'de Ġsveç'te Albay

29 Ernst Killander tarafından yapıldı. O tarihten sonra ilgi hızla arttı ve ülkedeki en yaygın sporlardan biri halini aldı. Uluslararası Oryantiring Federasyonu 1961 yılında kuruldu. Oryantiring günümüzde pek çok ülkeye yayılmıģ bir kitle sporudur. Ġsveç'teki O-ringen faaliyeti her yıl onbinlerce sporcuyu bir arayaoryantiringde sporcular kendilerine verilen yarıģma bölgesinin haritasında belirtilmiģ hedeflere (kontrol noktaları) sırasıyla ve en kısa sürede ulaģmaya çalıģırlar. Kontrol noktalarında turuncu-beyaz bayraklar bulunur. YarıĢmacılar bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fiģe (kontrol kartı) basarak kontrol noktasına ulaģtıklarını kanıtlarlar. Bazı yarıģmalarda zımba ve kontrol kartı yerine elektronik bir sistem de kullanılmaktadır. Ġki hedef arasında hangi yolu izleyeceğine yarıģmacı kendi karar verir. Amaç hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm hedeflere ulaģamayanlar genellikle diskalifiye edilir. YarıĢmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çıkıģ verilir. YarıĢmacılar parkur boyunca karģılaģsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır. Düzce de Lisanslı-59-Faal-33 sporcu vardır İletişim:Ulus ĠĢ Hanı Kat:4 Oda No:413 Ulus/ANKARA iletisim@oryantiring.org Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,oryantring fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu SATRANÇ Satranç, iki oyuncu arasında oynanan bir spordur.bu oyun satranç tahtası denilen 8 8'lik kare bir alan üzerinde satranç taģlarıyla oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluģur. Taraflar beyaz ve siyah renkli taģları alırlar, her oyuncunun bir seferde bir hamle yapmasıyla oyun geliģir. Oyunun baģında beyaz ve siyahların 16 taģı bulunur. Bunlar bir Ģah, bir vezir, iki kale, iki fil, iki at ve sekiz piyondan oluģur. Oyunun amacı karģı tarafın Ģahını mat etmektir. Satrancın oluģumu konusunda değiģik görüģler vardır. Bilhassa Hindistan, Îran ve Çin, satrancın îcât edildiği yer olarak görülür. OluĢumu muhtemelen M.S. 3. ilâ 6. yüzyıllar arasıdır.oyunun îcâdı konusunda birkaç efsâne mevcuttur. Bunlardan biri buğday tânesi efsânesidir. 6. yüzyıldan beri satranç Îran'da bilinmektedir. Buradan 7. yüzyılda Ġslâm'ın yayılıģıyla birlikte Orta Doğu'da ve Kuzey Afrika'da yayılır. Endülüs Emevîleri, Ġtalya, Bizans Ġmparatorluğu ve Rusya yoluyla oyun, 9. ilâ 11. yüzyıllar arasında Avrupa'nın diğer yerlerine yayılır. Burada bir yandan Ģövalyelerin yedi yiğit erdeminden sayılırken diğer yandan kilise tarafından uygun bulunmuyordu. 15. yüzyılda oyun kuralları belirleyici Ģekilde değiģir. Bu yüzyıldan sonra bugün oynanana benzeyen modern satrançtan

30 bahsedilebilmektedir. Ġspanya (16. yüzyıl), Ġtalya (16./17. yüzyıl), Fransa (18./19. yüzyıl), Ġngiltere (19. yüzyıl) ve Rusya (20. yüzyıl), sırayla satrançta Avrupa'nın önder ülkeler oldular.19. yüzyılın ortasından beri düzenli satranç turnuvaları yapılmaktadır. Ġlk resmî Dünyâ Ģampiyonu Wilhelm Steinitz'tir. 1924'te Dünyâ Satranç Federasyonu (FIDE) kurulmuģtur. 20. yüzyılın sonunda iyi satranç oynayabilien satranç programları piyasaya çıktı. Bunlar, bu arada Dünyâ Ģampiyonları seviyesinde oynayabilmektedirler. Düzce de Lisanslı-640-Faal-492 sporcu var ĠletiĢim:FevzipaĢa Mah. ġehit YaĢar Akansel Sokak Özgürler ĠĢ Merkezi No:3 Kat: Ulus - Ankara Telefon: Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,satranç fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu SU ALTI SPORLARI En popüler üç sualtı takım oyunu ragbi, futbol, ve hokeydir. Karadaki örneklerinden farklı olarak daha az oyuncuyla oynanırlar; neredeyse bütün olay su altında geçtiği için bu sporların çok fazla seyirci çektiğini söylemek zordur. Yine de bu sporların, Avustralya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da gittikçe geniģleyen bir kitlesi vardır. Özellikle dalgıçlar, bu sporları bir tür antrenman olarak kullanır. Sualtı hokeyi 1950'lerde ortaya çıkarken, onu 20 yıl sonra sualtı ragbisi ve sualtı futbolu izlemiģtir. 2006Sualtı Hokeyi Dünya ġampiyonası'na 17 ülke katılmıģtır. Ġlk Sualtı Ragbi Dünya ġampiyonası, 1980'de Almanya'da düzenlenmiģtir.düzce de Lisanslı 3 sporcu vardır ĠletiĢim:Ulus ĠĢ Hanı - A Blok Ulus / ANKARATel: Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,sualtı fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu TENĠS

31 Tenis, raketle iki kiģi ya da iki kiģilik iki takım arasında oynanan bir spordur. Oyuncular raketleri ile içi boģ lastik topu ağ (net) üzerinden rakibinin sahasına (korta) atmaya çalıģırlar. Kurallar dahilinde en çok puanı alan oyuncu kazanır.ġngiltere'den 1800'lerde ilk olarak oynanmaya baģlayan oyun, öncelikle Ġngilizce konuģulan ülkelerde yayılmıģtır. Tenis bugün bir olimpiyat sporu olup, her seviyeden, her yaģtan ve her ülkeden oyuncusu bulunmaktadır. Tenis kortu dikdörtgen düz bir yüzeyin üzerinde genellikle betonda, balçıkta veya çimin üzerinde oynanır. Bazen de toprak sahada oynandığı görülür. Kortların önemli uzunluk ölçünleri vardır ve her kort bu ölçülere göre yapılmak zorundadırbir dikdörtgendir. Tenis kortları 23,77m (78 feet) uzunluğunda ve 10,97m (36 feet) geniģliğindedir. Tekler müsabakası için geniģlik 8,23m (27 feet) dir. Tenis kortu,1,07m (3.1/2 feet) yüksekliğindeki iki direğin üzerinden geçen çelik tel veya kordona asılmıģ durumdaki fileyle ortadan ikiye ayrılmıģtır. File gergin olmalı, direkler arasını tamamen doldurmalı ve topun geçmeyeceği kadar sık dokunmuģ olmalıdır. Filenin orta yüksekliği 0,914m (3 feet) olup, fileyi tutan çelik telin üzerinden geçerek yere sabitlenen bir orta bant ile filenin yüksekliği ve gerginliği ayarlanır. Filenin üzerindeki çelik tel, bir bant tarafından (file bantı) örtülü olmalı. File bantı ve orta bant tamamıyla beyaz olmalıdır. Fileyle ilgili kurallar arasında Ģunlar yer alır: Çelik telin veya kordonun çapı en çok 0,8 cm (1/3 inç) olmalıdır.ortada bulunan file bandının geniģliği en çok 5 cm (2 inç) olmalıdır.filenin bandının geniģliği, çelik telin her iki yanından da aģağıya doğru en az 5 cm (2 inç), en çok 6,35 cm (2.1/2 inç) ol. Düzce de Lisanlı-114-Faal-3 sporcu vardır ĠletiĢim:Ulus ĠĢhanı Kat: 7 Ulus/Ankara0.312) Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,tenis fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu YÜZME Yüzme sporu, uluslararası standartlarda boyutu olan (50 metre, 8 kulvar) havuzlarda bedenin kulaç ve ayak hareketlerinden baģka bir yardım almadan, her yarıģmacının kendi kulvarında,

32 serbest, sırtüstü, kelebek ve kurbağa stillerinin her birinde veya dördü birden karıģık olarak, 50, 100, 200, 400, 800, 1500 metrelerde bireysel veya ekip olarak yaptıkları yarıģmaya denir.serbest stil yüzme,kurbağalama yüzme,kelebekleme yüzme,sırtüstü yüzme,karıģık yüzme katogorıleri vardır.düzce de Lisanslı 45,Faal-38 sporcu vardır İletişim:Ulus ĠĢ Hanı Kat:7 Ulus Ankara Kaynak:Vikipedi Görsel ansiklobedi,yüzme fed.int sit Der:Ġbrahim Tuzcu BĠNĠCĠLĠK Binicilik, kısaca ata binme becerisidir. Binicilik; atı iyi durumda kullanma sanatı olup bu iyi durum, atı tam yerinde, sakin, zamanında, güven içinde ve olabildiğince iģe uygun kuvvet sarf ettirerek kullanma becerisidir. Biniciliğin tarihi çok eski zamanlara kadar uzanır.binicilik sporunun ilk izlerine, tarihte ilk Türk devleti olarak bilinen ve Çin de yaģamıģ olan Chou Çu sülalesinin hâkimiyeti döneminde rastlanmaktadır. Türk asıllı imparator Hiao dan (M.Ö. 900) söz eden kronikler, kendisinin mükemmel bir at ustası (binici) olduğunu yazmaktadırlar. Ata ilk binen kavim Türklerdir ve atlar ilk kez Türkler tarafından ehlileģtirilmiģtir. Binicilik tarihine damgasını vuranlar, belki de savaģlarda önemli rol oynayan, süvari de denen atlı askerlerdir. Ġlk süvari birliklerini MÖ 2600'de Çinlilerin kurdukları bilinmektedir. [ Çinliler ata binmeyi M.Ö. 3. yy.da Hunlardan öğrenmiģlerdir. Ancak binicilikte asıl geliģme, 5. yüzyıl da eğerin bulunmasından sonra gerçekleģmiģtir. Daha önceleri çıplak atın sırtına binilir ya da atın sırtına bir kilim ve battaniye atılarak oturulurdu.günümüzde askeri amaçlı binicilik gerilerken, spor amaçlı binicilik önem kazanmıģtır. Binicilikte baģlıca iki biçim vardır: İngiliz biniciliği ve Batı biniciliği. Ġngiliz biniciliği spor amacıyla yapılan biniciliktir. Batı biniciliği ise Amerika kıtalarında kovboy denen sığır çobanlarına özgü biniciliktir. Kovboylar, uzun üzengili ağır eyerler kullanır ve bacakları düz duracak biçimde ata binerler. Ġngiliz biniciliği ise, binicinin güvenliğini, binicinin atı denetimini ve atın rahatlığını dikkate alan bir anlayıģa dayanır.çocukların ata binmeyi öğrenmelerinin en iyi yolu, genellikle boylarına uygun, yere sağlam basan midillilere binmektir. Düzce de Lisanslı sporcu sayısı yoktur ĠletiĢim:Saim Önhon Kapalı ManejiNo. 22 BeĢtepe / AnkaraTel : KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,binicilik fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu

33 BOCCE,BOWLĠNG VE DART Bocce, bir spor dalı. Bu sporun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve M.Ö yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. Ġlk çıktığı yıllarda cilalanmıģ kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmıģ toplarla oynanmaktadır. Bugünkü Ģekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmıģ ve "bocce" adını da Romalılardan almıģtır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir.türkiye bocce ile 1991 yılında tanıģmıģ, 2005 yılında "Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu"nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuģmuģtur.oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atıģ yapılabilmektedir. Bowling sporunun Dünya Bowling Federasyonu'nun (WTBA), Uluslararası Bowling Federasyonu(FIQ), Avrupa Bowling Federasyonu(ETBF) tarafından belirlenmiģ oyun tipleri bulunmaktadır. 9 pin ve 10 pin Ģeklinde 2'ye ayrılmaktadır. Amacı, uzunluğu 18,288 m (faul çizgisinden, 1.nolu pin'e kadar olan mesafe) olan "lane" adı verilen hatların ilerisine konulmuģ pinleri devirmektir.türkiye'de oynanan bowling sporunda 10 pin bulunmaktadır. "Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu" altında Bowling branģı olarak faaliyet göstermektedir. Süper, 1, 2 ve 3. lig kategorilerini içeren bir ulusal ligi bulunmaktadır. Sporcuların oynadıkları lig ve bu ligde elde ettikleri sıralamaya göre katılım hakkı kazandığı 4 ayrı turnuva düzenlenmekte, ayrıca sezon sonlarında, sezon içinde lig ve turnuvalarda elde edilen puanların toplanması ile oluģturulan sıralamaya göre hak kazanılan 1 turnuva düzenlenmektedir yılı itibarıyla Türkiye'de her yıl düzenlenen ve Avrupa

34 Bowling Turuna dahil olan bir adet uluslar arası turnuva bulunmaktadır.dart (TDK önerisi oklama) [1] içiçe ve farklı renklerde halkalardan oluģan bir hedefe, belirlenmiģ bir uzaklıktan ufak okların atılarak, en yüksek puanı almak amaçlı bir oyun, spor. Dart, Orta Çağda okçular için bir eğitim oyunu olarak baģlamıģtır. Ġlk kez Ġngiltere'de ortaya çıkmıģtır.hedefe daha iyi gitmesi için arkasına tüy ya da aparey (flight) takılan dart oku yaklaģık 16 cm. uzunluğunda, niģan tahtasının çapı da yaklaģık 45 cm uzunluğundadır.niģan tahtası, 1'den 20'ye kadar değerlerin yazılı olduğu 20 puan dilimine bölünmüģtür.alınacak puanı belirleyen iç içe altı halka bu dilimleri kesmektedir. En içte 50 puanlık merkez (BullEye), hemen dıģında 25 puanlık bir halka, geniģ bir tekli atıģ halkası, dar bir üçlü atıģ halkası, diğer bir geniģ tekli atıģ halkası ve en dıģta dar bir çiftli atıģ halkası bulunmaktadır.çoğunlukla hedef skorlara göre isimlendirilen Dart'ın 301 / 501 / 701, Cricket, High Score, Shangai, 301 Elinination, Split Score, Rapid Score olarak anılan oyun çeģitleri vardır. Düzce de Lisanslı 5 sporcu vardır ĠletiĢim: Tel: / E-posta: info@tbbdf.gov.tr Ulus ĠĢhanı A Blok No: 1006 Ulus ANKARA KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,bbd fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu BUZ HOKEYĠ Buz Hokeyi adından da anlaģılacağı gibi buzun üzerinde iki takımla oynanan bir spor veya oyundur. Oyuncular hokey patenlerini giyip hokey sopalarıyla diski (pakı) kontrol etmeye çalıģırlar. Oyuncular diski (pakı) kaleye sokarak sayı bulurlar. Takımda biri kaleci olmak üzere altı oyuncu molasız oynar. Aslen bir takımda 20'den fazla oyuncu vardır. Bir oyuncu kuralları ihlal ederse hakem ceza olarak takımı bir süreliğine 5 kiģiyle oynatır. 26x56 mt. geniģlikte bir alanda oynanır. 15 ya da 20 dakikalık üç devreden oluģur. Buz hokeyi konusunda Kanada, Rusya, Ġsveç, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Amerika BirleĢik Devletleri ve Slovakya önde gelen ülkelerdir. Dünyadaki en iyi oyuncuların çoğu NHL'dendir (Ulusal Hokey Ligi). Yılın sonunda Stanley Kupası'nı kazanmaya çalıģırlar. Kuzey Amerika'da kadınlar Bayanlar Ulusal Hokey Ligi ve Bayanlar Batı Hokey Ligi'nde oynar. Kuzey Amerika ve Avrupa'da erkekler hokeyi kadınlar hokeyinden daha popülerdir. Olimpiyatlarda hokey hem kadınlar hem de erkekler tarafından oynanır. Buz hokeyi 19. yüzyılda Kanadalı güverteciler tarafından bulunmuģtur. NHL 1917'de baģlamıģtır itibariyle doğu-batı

35 konferansı adlarıyla 15'lik iki ligi vardır. Bu sporun en popüler olduğu ülkeler Amerika, Kanada, Rusya, Ġsveç ve Finlandiya'dır. Buz hokeyi, ilk kez orta çağlarda Kuzey Avrupalılar tarafından oynanmaktaydı. 19'uncu Yüzyıl ortalarında ise ilkel formda Kanada'da oynanmaya baģlanmıģ, ilk resmi hokey oyununun 1855'te Kingston, Ontario'da oynandığı düģünülmektedir. Kayıtlara geçen ilk maç 1865'te bir üniversite öğrencisi olan Robertson tarafından düzenlendi. Daha sonra Robertson, ilk buz hokeyi kurallarını geliģtirdi.bu kurallar gereğince takımlar dokuzar oyuncudan oluģuyor ve kare Ģeklinde bir pak kullanılıyordu. Montreal'de toplanan bir komite oyunun yediģer kiģilik takımlarla oynanmasını öngörmüģtür.1909'da ulusal hokey kurulu, oyuncu sayısının altıya indirilmesine karar verdi. 1893'de ise Stanley kupası baģladı. Bu kupada en iyi Kanadalı hokey takımına Lord Stanley ödülü verilmekte ve günümüzde devam etmektedir. Düzce de sporcu sayısı yoktur ĠletiĢim.:Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:51 Kat 5 D:19 Maltepe / Çankaya, ANKARA Tel: KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,buz Hokeyi int sit.der:ġbrahim Tuzcu BUZ PATENĠ Buz pateni, buz zeminde altı kızaklı patenle kayarak yapılan estetik yönü de bulunan spor.buz pateni genel olarak estetik ağırlıklı ve bireysel ya da çiftlerle yapılan; Artistik Buz Pateni ve karģılıklı iki takım arasında gol atarak mücadele edilen Buz Hokeyi Ģeklinde satandardize edilmiģtir. KıĢ sporu olarak bilinmekle birlikte artık kapalı alan buz pistlerinde yıl boyu yapılabilmektedir. Düzce de sporcu sayısı yoktur ĠletiĢim:Bahçelievler Buz Pisti Akdeniz Cad. No:57 K:2 Posta Kodu BAHÇELĠEVLER - ANKARA Tel: federasyon@buzpateni.org.tr KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,buz Pateni fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu CĠMNASTĠK

36 Jimnastik, bedeni, fiziksel yapısını düzeltme ve geliģtirme amacıyla düzenli hareket ettirme sanatıdır. Bedeni çevikleģtirmek ve güçlendirmek için yapılan alıģtırmaların tümü, idman ve kültürfizik hareketleri jimnastiğin kapsamına girer. Bu disiplin; erkeklerde, yer alıģtırmaları, barparalel, barfiks, halka ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıģtırmaları, türdeģ olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıģtırmalarını içerir.ġyileģtirme ve öğrenme amaçları güden tıbbi jimnastik ve eğitim jimnastiğiyse sanattan çok bilim ulamı içinde sayılmaktadır.ġnsanın fiziksel ve ahlaki yetilerini eğitmek, fiziksel ve ruhsal verimini artırmak amacıyla beden çalıģmalarından yararlanan "fiziksel eğitim", jimnastikten ayrı bir daldır. Düzce de Lisanslı 1 sporcu vardır ĠletiĢim:Ġstanbul Caddesi Sena ĠĢ Hanı P.K:06070 No:26/5-6 Ulus - ANKARA Tel:(312) KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,jimnastik fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu GELENEKSEL SPOR DALLARI Geleneksel Spor Dalları Federasyonu BaĢkanlığı, ata sporlarımızın yaygınlaģması ve geliģmesi için 1996 yılında kurulmuģtur. Ġlk BaĢkanlık Görevini Recep KILIÇ üstlendikten sonra sırasıyla Alper YAZOĞLU, Nihat GEZDER ve Fatih ĠSTANBULLUOĞLU baģkanlık görevini yapmıģlardır. Federasyonumuz bünyesinde Yağlı GüreĢ, Atlı Cirit, Rahvan Binicilik,Aba GüreĢi (AĢırtmalı Ab A GüreĢi KapıĢmalı Aba GüreĢi ), KuĢak GüreĢi, ġalvar

37 GüreĢi ve Kızak Sporu branģları bulunmaktadır.yağlı GüreĢ 1999 yılında Federasyonumuz Bünyesinden alınarak GüreĢ Federasyonuna bağlanmıģtır.atlı Cirit, Rahvan Binicilik, Aba GüreĢi (AĢırtmalı Aba GüreĢi KapıĢmalı Aba GüreĢi ), KuĢak GüreĢi, ġalvar GüreĢi ve Kızak Sporu branģlarında Federasyonumuzun her yıl faaliyetleri yapılmaktadır.federasyonumuz Ata sporlarımızın yayılması ve geliģmesi için çalıģmalarını sürdürmektedir. ġuan ki BaĢkanlık görevini Fatih ĠSTANBULLUOĞLU yürütmektedir Düzce de Lisanslı 34,Faal-34 sporcu vardır ĠletiĢim:Ulus ĠĢ Hanı A Blok No: Ulus/ANKARA Tel: Kaynak:Geleneksrel sporlar fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu GELĠġMEKTE OLAN BRANġLAR Rafting, raft adı verilen botlarla, tepesi yüksek nehirlerde yapılan bir nehir sporudur. Raftingde asıl olan içinde bulunduğunuz raftı devirmeden, kürekle yönlendirerek kayalar ve engeller arasından geçirmektir. Rafting, 6 ile 8 kiģilik takımlar halinde yapılır ve baģarılı olabilmek tek vücut gibi hareket eden bir takım olabilmekten geçer. Bu sporda akarsular zorluk derecesine göre altı dereceye ayrılırlar. 6. derece en zor parkurları, 1. derece ise en kolay parkurları belirtir. Düzce de Lisanslı 29,Faal-5 sporcu vardır ĠletiĢim:Ulus ĠĢ Hanı A Blok K:10 Ulus-Ankara Tel: KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,gel.ol.sp.fed.ġnt,sġt.der:ġbrahim Tuzcu GOLF

38 Golf, doğada özel olarak yapılmıģ bir sahada golf sopaları ve küçük sert bir topla oynanan bir oyundur. Oyunun amacı, sahanın belirlenmiģ 18 parkurunu (çukurunu) golf topuna en az vuruģ yaparak tamamlamaktır. Golf çim saha üzerinde oynan bir spordur.oyuna katılan her oyuncu sırayla baģlangıç vuruģlarını yaparlar. Sahanın çukura kadar olan bölümünde fair-way adı verilen sahanın esas oyun alanına topu atmak amaçlanır. Bu alan diğer alanlara göre daha düzgün ve kısa kesilmiģ çimlerden oluģur ve yaklaģık 30 ila 90 metre geniģliğinde olabilir; vuruģ yapmaya daha elveriģlidir. Marifet topu sahanın düzgün çimli alanlarına atabilmektir.bu alanın iki yanında 'rough' (kaba çim) adı verilen bölge yer alır. Bu bölgede uzun otlar, çalılıklar, ağaçlar veya kumlu, topraklı bölgeler yer alabilir. Buralardan golfçünün vuruģ yapabilmesi için özel teknikler gereklidir. Doğal olarak bu tür engellerin olmadığı sahalarda yapay engeller golf sahası mimarı tarafından sahaya yerleģtirilebilir; kum havuzları, küçük göller vs. Oyuncular isabetli atıģlarla green adı verilen, bayrak direğiyle özel olarak iģaretlenmiģ çukura topu atmayı hedeflerler. En az vuruģla topu çukura atabilmek oyunun amacıdır. Oyun 18 parkurda tamamlandıktan sonra biter. En az vuruģu yapan oyuncu kazanır. Düzce de sporcu sayısı yoktur ĠletiĢim:Ulus ĠĢhanı A Blok Kat:2 No: 205Ulus / ANKARA Tel : golf@gsgm.gov.tr KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,golf fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu HALTER

39 Halter, iki tarafında ağırlıklar olan bir demir parçasının havaya kaldırılmasıyla yapılan spor dalıdır.halter sporu müsabakaları koparma ve silkme olarak iki hareketten oluģur. Koparma'da sporcu halteri tek seferde kaldırır, hakem iģaretine kadar baģının üstünde dirseklerini kırmadan tutar. Silkme'de ise omuzları üzerinde ağırlığı kısa süre tartar ve daha sonra yukarı kaldırır Düzce de sporcu sayısı yoktur ĠletiĢim:Ulus iģhanı Kat:7 Ulus/ANKARA Tel: KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,halter fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu HERKES ĠÇĠN SPOR Her bireyin spor yapma hakkı vardır, spor sosyo-kültürel geliģimde önemli bir unsurdur. Günümüzde rekreasyonel anlamda spor anlayıģı giderek artmaktadır. Uluslararsı Herkes Ġçin Spor federasyonu 3 Nisan 1982 tarihinde Strazburg da kurulmuģtur.avrupa konseyinin 24 ġubat 1983 tarihli toplantısında, Yönetim Kurulunu oluģturmuģtur. ÇalıĢma ofisleri de aynı Ģehirde yer almaktadır. Uluslararası Herkes Ġçin Spor Federasyonunda kullanılan resmi dil, Ġngilizce, Fransızca ve 1985 yılından beri Arapçadır.1987 yılında Bilbao da toplanan genel kurul federasyonun yapısal durumunu belirlemiģtir.uluslararası Herkes Ġçin Spor Federasyonu, bireyleri, özel ve kamu kuruluģlarını aktivite bağlamında bir araya getirir ve federasyon bünyesinde aktif üye olabilmek için gerekli, aidatların yatırılması ön Ģartı vardır. Ġlk genel kurul 20 Ocak 1987 tarihinde Bilbao da gerçekleģtirilmiģtir. 7. genel kurul Mayıs 2008 tarihinde Blankenberg de yapılmıģtır. Düzce de Lisanslı 102,Faal -101 sporcu vardır ĠletiĢim:Ulus ĠĢhanı A Blok 2.kat No:210 ULUS / ANKARA Tel:/ bilgi@his.gov.tr KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları.his fed.int.sit.der.:ġbrahim Tuzcu

40 HOKEY Hokey, iki takım arasında bir ucu kıvrık sopalarla oynanan bir top oyunudur. Çim alanda çim hokeyi, buz üzerinde buz hokeyi, pist üzerinde yol hokeyi ve havuz içerisinde sualtı hokeyi olmak üzere dört değiģik türü vardır. Oyunda bir ucu kıvrık bir sopanın, her dört hokey türünün ortak özelliğini oluģturur. Oyunun genel amacı, sopaları ustaca kullanarak topun (ya da diskin) rakip kaleye sokulması olarak özetlenebilir. Dört hokey türü, üzerinde oyunun oynandığı alanın özelliğine ve bu alan üzerinde oyuncuların ayakla, buz pateni, tekerlekli patenle ya da paletle oynamalarına göre birbirinden ayrılır. Hokey türleri, tarihlerine ve uygulandıkları ülkelere göre birbirlerinden ayrılırlar. Örneğin çim hokeyi Hindistan ve Pakistan'ın ulusal sporlarıdır; buz hokeyi, Avrupa ve Amerika'nın dağlık kuzey yörelerinde yaygındır. Tekerlekli patenler üzerinde oynanan hokey ise Ġber Yarımadası ile Ġtalya'da oynanır. Düzce de sporcu sayısı yoktur ĠletiĢim:Ulus Ishani A Blok 10.Kat No: ULUS / ANKARA KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,hokey fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu KÜREK Kürek Ġnsanoğlunun denizler ve akarsularla basit araçlar kullanarak mücadelesini temel alan spor dalıdır.kürek sporu, sporcuların birbirleri ile rekabet ederek göl,nehir ve denizde,

41 kürekler vasıtası ile hareketin sağlandığı özel olarak üretilmiģ tekneler ile gerçekleģtirilen bir takım sporudur.ġlk kez Romalılar ve Eski Mısırlılar tarafından kullanılmıģ olan küreğin tarihçesi, M.Ö. 25. yüzyıla kadar inmektedir. Kullanıldığı ilk bölgeler ise, Akdeniz ve Nil Nehri çevreleridir. Asur ve Mısırlılar'dan kalan kabartmalarda üç kürekçili sandallar görülmektedir. Vikingler ise kürekle dünyayı ilk kez dolaģanlar olurken Ming Hanedanı döneminde aynı Ģeyi Çinliler tekrarlamıģlardır.kürek, insanoğlunun denizlere açılmasıyla birlikte ulaģımın önemli bir parçası durumuna gelirken tüccarlar, balina avcıları, balıkçılar ve kılavuzlar geçimlerini sağlamak için kürekten yararlandılar. Eski Çağ'ın üç sıra kürekli gemileri yerini zamanla yalnızca rüzgara bağlı kalmamak için yapılan kadırgalara bıraktı. Boyları 35 metreye ulaģan bu gemiler, her oturağında üç kiģi bulunan ve her biri tek bir kürek kullanan 150 kürekçi (galiot) tarafından yürütüldü. 16. yüzyılda kürekli teknelerle bulunan yolcuların kendi aralarında bahse girmeleriyle de yeni bir spor dalı olarak kürek sporunun temelleri atıldı.1715'te Ġngiltere'de, kayıkçıların kendi aralarında düzenlemiģ oldukları "Doggetts Coat Badge" yarıģı modern anlamda yapılmıģ olan ilk kürek yarıģı oldu.amatör bir spor niteliğinde olan ilk kürek yarıģları ve kuralları ise, 1829'da Ġngiltere'de Oxford ve Cambridge üniversiteleri arasında, 1851'de ABD'de Harward ile Yale Üniversiteleri arasında düzenlendi. Bacakları itmek suretiyle güç kazanılmasını sağlayan kızaklı oturakların ilk kez kullanılması ise 1857'de ABD'de oldu, onu 1871 yılında Ġngiltere izledi. 1892'de Fransa, Belçika, Ġtalya ve Ġsviçre tarafından Uluslar arası Kürek Dernekleri Federasyonu (Federation Ġnternationale Des Societes D'Aviron) "FISA" kuruldu. FISA aynı zamanda kurulan ilk uluslar arası spor federasyonu oldu Paris Olimpiyat Oyunları'na alınmasından sonra kürek, olimpik bir spor haline geldi. Bayanların bu yarıģlarda resmi olarak yer alması ise ilk kez 1976 Montreal Olimpiyat Oyunları'nda gerçekleģti.erkeklerde ilk Dünya ġampiyonası 1962'de, bayanlarda ilk dünya Ģampiyonası 1974'te düzenlenmeye baģlandı. 14 tekne sınıfından oluģan yeni olimpiyat kürek programı ilk kez 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda uygulandı.dünyanın en zor sporlarından biri olup, aģırı bir dayanıklılık ve kuvvet gerektirmektedir. Kürek sporunu yaparken vücudun bütün kasları çalıģır. Düzce de sporcu sayısı yoktur ĠletiĢim:Ulus Cad.Ulus Ishani A Blok No:316Ulus Ankara (312) w: KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,kürek fed.int.sit,der:ġbrahim Tuzcu MODERN PENTATLON

42 Spor, modern olimpiyatların kurucusu olan Pierre de Coubertin tarafından icat edilmiģtir. Oyunun adı, Yunanca 5 anlamına gelen "penta" sözcüğünden gelmektedir. Spor, ilk kez 1912 Yaz Olimpiyatları'nda düzenlendi ve sporun ilk Ģampiyonu Ġsveçli atlet Gösta Lilliehöök oldu. Kadın pentatloncular ise, bu dalda ilk kez 2000 Yaz Olimpiyatları'nda yarıģtılar. [1] Genellikle pentatlondaki her spor dalını düzenleyen kurallar, bu spor dallarının ayrı ayrı yarıģıldığı oyunlardaki kuralların aynısıdır. Buna karģın, atla en gel atlama yarıģmasında pentatloncular, binecekleri atları belirlemek için kura çekerler. Sporcuların 5 deneme atlayıģı yapıp atlarını iyice tanımaları için yalnızca 20 dakikaları vardır. Ayrıca, atletler koģu yarıģlarında birbirinden mesafeyle ayrılmıģ pozisyonlarda çıkıģ yaparlar. Düzce de Lisanslı 1 sporcu vardır ĠletiĢim:Bayındır Sokak Günaydın Apartmanı No : 30 /8 Tel: KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,modern petlnaton fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu MOTORSĠKLET Spor motosikleti, hız için tasarlanmıģ sürüģ rahatlığının ikinci planda kaldığı bir motosiklet tipidir. Spor motosikletlerin sokak (street), arazi (off-road) ve ikili spor (dual-sport) olmak üzere 3 farklı çeģidi vardır. 1960'ların sonlarına kadar motosikletler 3 ana formatta üretilirdi:çalıģma motosikletleri: Motor ebatı genellikle 250 cc'nin altında olan ve düģük güçte kamu hizmetine sunulmuģ motosikletler.genel motosikletler: Motor ebatı genellikle cc arasında değiģen ve yüksek güçte olduğundan genel iģler dıģında eğlence amaçlı da kullanılabilen motosikletler.seyahat motosikletleri: esas olarak uzun mesafeler için üretilmiģ olan genel iģlevli motosikletler. Düzce de Lisanslı 1 sporcu vardır ĠletiĢim:ANKARA SPOR SALONU GAR / ANKARA Tel:(0312) info@tmf.org.tr KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,motorsiklet fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu MUAY-THAĠ

43 Muay Thai eskiden Siam olarak adlandırılan bölgenin bölünmesinden sonra oluģan ve bugün ağırlıklı olarak Tayland'da sistemlenmiģ dövüģ sistemlerinin tümünün genel adıdır. Her ne kadar bölge sınırları değiģse dahi bu ülkeye komģu olan Myan Mar (eski adı Buma) 'da uygulanan "Bando veya Lethwai" ve Kamboçya'da yapılan "Khmer Boksu" ile büyük benzerlikler gösterir... Muay Thai'nin orijini hakkında Tayland, Myanmar ve Kamboçya arasında anlaģmazlıklar günümüzde iyice ĢiddetlenmiĢ olup, her ülke çıkıģı kendine mal etmektedir. Bugün Muay Thai evrim geçirerek 3 dalda "Profesyonel, Amatör ve Tradisyonel (Geleneksel)" olarak uygulanmaya konmuģtur.tarihi 1300'lere kadar dayanabilmektedir. Eski antik sistemlerin tümü "Muay Boran" (Antik DöğüĢ Sistemi) Ģemsiyesi altındadır (Bu konuda birçok efsane mevcuttur)muay Boran Ģemsiyesi altında ; "Muay Lopburi (bugünkü Muay Thai'nin atası sayılır,dik duruģlar ihtiva eder), Muay Chaiyuth, Muay Korat, Muay Kochasarn, Muay Nakorn" sistemleri bulunur... Geleneksel sistemler bazen Myanmar, Tayland veya Kamboçya sınırlarında müsabaka düzenlerler, eldiven yerine sargı, bandaj kullanılır ve özellikle Burma bu konuda gelenekselliği fazla bırakmamaktadır.krabbi Krabbong ise, tamamen "kılıç, mızrak, vb." ihtiva eden silahlı geleneksel kendine has bir disiplin olup, ancak sanıldığı gibi Muay Thai sistemi ile bir ilgisi yoktur. Ayrıca bugün Tayland ordusunun bazı bölümlerinde kullanılan "Military Lerdrit" diye ülkeye has ayrı bir sistem mevcuttur.tayland'da uygulanan profesyonel sistem döğüģleri için ise "Lumpini, Rachandamnern, TV 7 vb." gibi özel olarak inģa edilmiģ stadyumlar mevcuttur. Bunlar arasında özellikle Rachandamnern dünyada yalnızca "Boks" amacı için inģa edilmiģ en büyük stadyumdur. Buralarda her hafta gün aģırı döğüģler düzenlenir ve yoğun olarak ilgi çeker... Enternasyonel profesyonel muay thai konusunda baģlıca dünya organizasyonları " WMC (WORLD MUAY THAI COUNCIL), S-1 (SONGCHAI PROMOTIONS) olarak adlandırılabilir.amatör kapsamda ise 110 ülke "IFMA (INTERNATIONAL FEDERATION MUAYTHAI AMATEUR) Ģemsiyesi altında toparlanmıģ olup, sözkonusu kuruluģ 2006'da "GAISF" (Olimpiyatlar için kriter kuruluģlardan biri) tarafından üyeliğe seçilmiģtir... Amatör Muay Thai; "Müsabaka, YarıĢma (Koreografi) ve Aerobic Muay Thai" bölümlerinden oluģturulmuģtur. Düzce de Lisanslı 46,Faal-2 sporcu vardır ĠletiĢim: Ulus ĠĢ Hanı A Blok Kat:5 No:515Ulus/ANKARATel: turkiyemuaythaifed@hotmail.com KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,muay-tahai fed.int.sit.der:ġbrahim tuzcu ÖZEL SPORLAR

44 Engelli sporları toplumun bedensel veya zihinsel engeli bulunan üyeleri tarafından yapılan sporlardır. Bu spor dallarının çoğu, mevcut spor dallarının engelli kiģiler tarafından daha rahat bir yapabilmeleri için uyarlamalarından oluģur. Ancak sadece engelliler için özel olarak düģünülmüģ yeni spor dalları da vardır. Tekerlekli sandalye basketbolu Tekerlekli sandalye tenisi Oturarak voleybol Düzce de Lisanslı 22,Faal- 22 sporcu vardır ĠletiĢim:ULUS Ġġ HANI KAT: 1 NO: 111 Ankara TEL: KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,özel sporlar fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu RAGBĠ Ragbi oyunu ilk defa 19. yüzyılın baģlarında, Ġngiltere'nin Rugby Ģehrinde yer alan Rugby School adlı okulda oynanmaya baģlandı. [1] Ġlk zamanlarda oyuncu sayısıyla ilgili bir kısıtlama yoktu yılında, okulda öğrenci olan William Webb Ellis'in futbol oynarken topu eline alıp sayı yapması, günümüzdeki ragbi sporunun kuruluģu olarak kabul edildi. [2] 1845 yılında ise yine aynı okul, ragbi kurallarını ilk kez yazılı hale getirildi.kısa sürede popüler hale gelen ragbide artan kulüp sayısı nedeniyle, ragbi birliği adında bir birlik kuruldu ve kurallar belirlenmeye baģlandı yılında ragbi birliğinden ayrılan bir grup, ragbi ligi adı altında; daha farklı kurallara sahip olan bir ragbi oyunu oluģturdu. Günümüzde ragbi, bu iki ana kurallar üzerinden oynanmaktadır.

45 Düzce de Lisanslı 3 sporcu vardır ĠletiĢim:Ulus ĠĢhanı 5. Kat No: Ulus / Ankara Tel: info@tbsf.org.tr KAYNAK:Vikipedi görsel yayınları,ragbi fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu TRĠATLON Triathlon kelimesi eski Yunanca kökenlidir. 3 branģ bir arada yapılan bir spor demektir. Bu branģlar sırasıyla yüzme, bisiklet ve koģunun peģi sıra yapılmasıdır. Ferdi bir spordur ve sporcu her bir branģa ait mesafeyi bitirir bitirmez kurallara uygun kıyafetlerini giymek için, belirli kuralara uymak Ģartı ile, değiģim alanına girer ve diğer branģa baģlar. Yani sporcu sadece bir branģta baģarılı olması yetmez, diğer branģlara ait antrenmanları da yapmak ve kas gruplarını çalıģtırmak zorundadır. Ayrıca taktik ve teknik seviyesini en üst düzeyde tutarak hem enerjisini hem de dayanıklılığını korumak zorundadır.mesela; Yüzme sırasında sporcular genelde açık deniz veya göllerde yüzdükleri ve belirli bir Ģamandıra ile iģaretli parkuru takip ettikleri için, normal havuz yüzücülüğünden daha farklı bir teknik kullanırlar. Yüzdükleri deniz/gölün akıntısı, dalga boyu ve en önemlisi yanındaki, arkasındaki ve önündeki sporcunun dalgası ve vücudu hem engel olmakta hem de avantaj ya da dezavantaj yaratmaktadır. Yüzücüler Yunus VuruĢu denilen teknikle sudan kafalarını çıkarmak ve dubalarla iģaretli parkuru takip etmektedirler. Sporcu belli bir yüzme stili ile değil, her stilde yüzebilir.ayrıca suyun sıcaklığına bağlı olarak, eğer su sıcaklığı 25.5 Santigrad derecenin altında ise kıyafet tarzı mayo giyebilir. Bu mayo vücudu daha sıcak tutarak daha hızlı bir yüzmeyi sağlamak açısından bir avantajdır. Bazı yarıģlarda bu kural uygulanmayabilir. Ama Masterler bu kuralın dıģındadır.triatlon bisikleti, kurallar açısından profesyonel bisikletten tam bir farklılık gösterir. Çünkü draft'a müsaade etmez. Daha çok tekli zaman koģuları kuralları gibidir. Bisikletleri en aerodinamik tarzda ve tutma kolları 3lü Kol veya Havalı Kol dur. Lastikleri ve sele duruģu sporcunun bir sonraki branģı olan koģuda kullanacağı kasları serbest bırakan Ģekle ayarlıdır. Sporcu en son turda en yüksek süratle sürmesi onun koģuda kullanacağı kaslardaki oksijeni maksimuma çıkarmasını sağlar.dünyada ilk Triatlon yarıģı 18 Ģubat 1978'de Hawai adalarında Waikiki plajında yapılmıģtır.sprint (kısa mesafe), olimpik mesafe, half Ironman ve Ironman (demir-adam) olmak üzere değiģik mesafelerde yapılmaktadır. Olimpiyatlarda kabul gördüğü Ģekli yüzme (1km), bisiklet (40 km) ve koģu (10 km) disiplinlerinden oluģur.ülkemizdeki ilk Triatlon denemesi ise, 1986 senesinde, Ġstanbul'da, Boğaziçi Üniversitesi Spor Bayramı kapsamında 1 km yüzme, 30 km bisiklet ve 6 km koģu Ģeklinde giriģ seviyesi triathlonun yarıya indirilmesi Ģeklinde gerçekleģtirilmiģtir. Bu yarıģ onu izleyen 8 yıl boyunca devam ettirilmiģtir. Ülkemizdeki ilk gerçek, 1,5 km yüzme 40 km bisiklet ve 10 km koģu Ģekliyle ve resmi olarak hakemlerin nezaretinde Triatlon denemesi

46 ise, 1988 senesinde, Eskisehir'de, Nihat Aydin tarafindan 2 saat 59 dakika 43 saniye ile basariyla tamamlanmistir Bununla birlikte kendisi de Türkiyenin ilk triathleti olarak resmi kayitlara gecmistir. Türkiye Triathlon Federasyonu Ülkemizde ise ilk defa resmi yarismalar Alanya'da yapılmıģtır 1991 yılından beri uluslararası nitelikte yarıģlara devam edilmektedir. Türkiye'de önemli triatlon yarıģları Alanya Triatlonu, Erdek Triatlonu, Eğirdir Triatlonu, Marmaris Triatlonu, Sinop Triatlonu, ÇeĢme Triatlonu, ENKA Triatlonudur. Türkiye'de baģlıca triatlon takımları; TDĠ Triatlon Takımı, ENKA Triatlon Takımı, ODTU Triatlon Takımı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Triatlon Takımı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Triatlon Takımı, ATASPOR Triatlon Takımı ( Göztepe Takımı, Balıkesir ve Alanya Belediye Takımları2005 ve 2006 Yılları Türkiye büyük erkekler Ģampiyonu Mert ONARAN 'dır. Triatlon sporu sponsorluk faaliyetlerinin geliģmemiģ olmasından dolayı milli takım düzeyinde dahi yeterli destek sağlanamadan yapılmaktadır. Buna rağmen yeni sporcular katılmaktadır. Bunlardan biri 3 yıldır triatlon yapan ve ilk yılında Türkiye gençler Ģampiyonu olan Onur AYDEMĠR 'dir. Zülfü Karabulut, Talha Kemal Koçak,Mücahit Aksu, Fırat Dizman ve Doğucan Bilgetürk gibi baģarılı sporcularda triatlona emek vermektedirler. Bu genç sporcular gelecek vedetmektedirler, fakat yeterli desteği sağlamakta zorlandıkları için olanaksızlıklarla boguģmaktadırlar.türkiye de Triatlon Federasyonu 22 Aralık 2000 de kuruldu Düzce de sporcu sayısı yoktur ĠletiĢim:Ulus ĠĢ Hanı A Blok Kat:5 No: 516Ulus/ANKARA Tel: triatlon@gsgm.gov.tr YELKEN Bernoulli'nin prensibine göre rüzgâr açısının yelkenin yüzeyindeki yüküne bağlı olarak, yelkenin bir tarafında diğerinden daha fazla hava basıncı oluģur. Bu basınç farkı kaldırma gücü yaratarak yelkeni düģük basıncın olduğu tarafa iter. Omurga (veya borda merkezi) yelken üzerindeki bu yanal gücü yelkenlinin yana yatarak ileri doğru hareketine dönüģtürür.bernoulli denklemi kullanılarak bulunan basınç farkı, tekneye aktarılan itkinin bir kısmını oluģturmaktadır. Asıl itki, momentumun korunumu sayesinde oluģur. Rüzgâr hareket halindeki hava moleküllerinden oluģmaktadır. Bu moleküller sahip oldukları hız ve kütle sayesinde belli bir momentum ile yelkene çarparlar. Yelkenin önünden giren rüzgâr, arka tarafından çıkarken momentumunun bir kısmını tekneye yelken vasıtasıyla iletir ve hızı

47 yavaģlar. Tekne kendi ağırlığı oranında kazandığı bu momentumu harekete çevirir. Bu hareketin yan bileģenleri salma ile dengelenir, ileri yönlü bileģeni ise teknenin hız kazanmasıyla dengelenir. Düzce de Lisanslı 5,sporcu vardır ĠletiĢim:Ulus ĠĢ Hanı Kat: 2, Ulus PK:06050 ANKARA T: KAYNAK:Vikipedi,Yelken fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu HENTBOL Hentbol, altısı saha içinde, biri kalede olmak üzere yedi oyuncuyla oynanan bir takım sporudur. Oyun süresi 30'ar dakikalık iki devreden oluģur. Ġlk yıllarında futbol stadyumlarında 11 kiģilik takımlar halinde çim üzerinde oynanan hentbol, 1950'lerden sonra yaygın bir salon sporu haline dönüģmüģtür.defanstaki takım, hücum eden takımı ceza sahasının önünde kalelerine yaklaģtırmamaya çalıģır. D Ģeklindeki 6 m uzaklıktaki ceza sahasına kaleci dıģındaki oyuncuların girmesi yasaktır. Savunma sırasında, defans oyuncuları belirli ölçüde rakip oyunculara temasta bulunabilirler. AĢırı faullü temaslarda oyuncu iki dakikalık oyundan çıkma cezası ile cezalandırılır ve ceza alan oyuncunun yerine oyuncu giremez. Cezası biten oyuncu veya yerine baģka oyuncu girebilir. Hentbol sahası 40 metre uzunluğunda ve 20 m geniģliğinde dikdörtgen bir alandır. Kaleye 9 cm uzaklıkta kesik çizgilerle belirlenmiģ ceza sahasında yapılan fauller penaltı olarak nitelendirilir. Penaltı atıģları kalenin tam 7 m karģısından yapılır. Bu atıģlara 7 m atıģı da denir. Her takım sahaya 10'u saha oyuncusu, 2'si kaleci olmak üzere 12 oyuncu ile çıkar. Maç baģlarken oyun alanı içinde, bir takımdan 6' sı oyuncu, biri kaleci olmak üzere toplam 7 oyuncu bulunur. Kenarda 5 yedek oyuncu oturur. Oyun süresi içerisinde çizgi ile belirlenen bölümde, kendi aralarında her an istedikleri kadar oyuncu değiģtirilebilirler. Oyunda amaç, rakip kaleye gol atmaktır. Eğer bir oyuncu kurallar içinde topu rakip kaleye atar ve sokabilirse bu "gol" olarak kabul edilir. Takımlar, birbirlerinin kalelerine topu atıp gole çevirmeye çalıģırken, gol olmaması için de savunma ile kendi kalelerini korurlar. Hentbolda oyuncular topu elle tutabilir, yumruklayabilir ya da atabilir. Topa vücudun dizden aģağı herhangi bir bölümüyle dokunmak yasaktır. Sadece kaleci kalesini vücudunun tümüyle koruyabilir. Oyuncu, topu elinde en fazla 3 saniye tutabilir ve topla sadece 3 adım atabilir. Ġki devre sonunda en çok gol kaydeden takım galip gelir. Gol sayıları eģitse karģılaģma beraberlikle son bulur. Galibiyette 2 puan, beraberlikte 1 puan alınırken, yenilgide puan alınamaz.oyun basketboldaki gibi hava atıģı ile baģlar ve top

48 çelindikten sonra tutan oyuncunun hava atıģı yapılan yere 3 metre uzaklıkta olması zorunluluğu vardır. Topun çevresi bayanlar müsabakalarında iken erkeklerde cm.dir. Topun ağırlığı erkeklerde 425 ile 475 gr bayanlarda ise 325 ile 400 gramı geçmemesi gerekir. Oyuncular topu sürerken iki kez tutabilirler ancak tuttuktan sonra üç saniye içinde ellerinden çıkarmak zorundalar ve topla en fazla üç adım atabilirler. Oyun iki hakemle yönetilir. Günümüzde oynanan modern hentbolun temelleri 1920 lerde Almanya, Danimarka ve Ġsveç te oynanan el topuna dayanır ve 1952 Olimpiyatlarında gösteri amacıyla yer alan hentbol, 1972 Olimpiyatlarında resmî olarak yer almıģtır.günümüzde hentbol özellikle Avrupa kıtasında büyük ilgi çekmektedir. Ġspanya'da ASOBAL Liga, Almanya'da Handball Bundesliga, Ġsveç'te Handbol ElitSerien, Danimarka'da TDC Ligaen sporun en üst düzeyde oynandığı yerel ligler olarak nitelendirilmektedir.türkiye de hentbol, ilk defa 1927 yılında Ġstanbul da oynanmıģtır yılında Ġstanbul da bölge turnuvaları düzenlenmeye baģlanmıģtır. Türkiye çapında ilk ulusal turnuva 1945 yılında düzenlenmiģtir. Toplam 4 takımın katıldığı bu turnuvayı Kara Harp Okulu takımı kazanmıģtır. Türkiye'de hentbol federasyonu 1976 yılında kurulmuģ, Deplasmanlı Hentbol Ligi ise sezonunda 12 takımın katılımıyla oluģturulmuģtur. Kadınlarda ise Türkiye Ligi, 'de baģlamıģtır.düzce de Lisanslı 34,Faaal-34 sporcu vardır ĠletiĢim: Yıldızevler Hilal Mahallesi Hollanda Caddesi No: 47Çankaya/Ankara.Tel : 0(312) E-Posta Adresi : bilgi@thf.gov.tr KAYNAK:Hentbol vikipedi int sit.,hentbol fed.int.sit.der:ġbrahim Tuzcu ESKĠDEN DÜZCE DE SPOR Ġlkçağlarda kesin olarak bilinmemekle birlikte Ġlkçağlarda At YarıĢlarının yapıldığı, bunun yanı sıra askerler arasında GüreĢ, Boks gibi sporların yaygın olduğu görülür. Osmanlı Devrinde Osmanlı döneminde Düzce'de yaģayanlar arasında Cirit, At yarıģı, Okçuluk, GüreĢ en çok rağbet gören sporlar arasındaydı.özellikle At yarıģı ve Okçuluk gibi Ata Sporlarımızın Düzce'de geniģ kitleler tarafından yapıldığı ve hatta bu tür yarıģlara Düzce dıģından da katılımların olduğu yapılan araģtırmalarda ortaya çıkmıģtır.cumhuriyet öncesi Düzce'de spor tarihi gerek yazılı ve gerekse yaģayanların aktardığı bilgilerle 1910'lu yıllarda net olarak bilinmektedir yılında Muallim Kavalalı Ali Bey tarafından ilk futbol takımının kurulduğu ve kurulan bu takım da o dönemin Mülki Amirlerinin yanı sıra öğrencilerin forma giydiği Futbol takımında bulunan kiģilerin kendi aralarında yaptıkları maçları çok sayıda izleyicinin takip ettiği biliniyor. Cumhuriyet Dönemi 1920'li yıllarda Futbolun yanı sıra Atletizm, At YarıĢları Düzce'de en çok ilgi toplayan spor dallarının baģında geliyordu. Jandarma Komutanı, Ġbrahim Fırat, Yağcı Hüseyin, Yekta Bey ve Kınıca Vahit gibi o dönemin renkli simalarının önderliğinde kurulan Atletizm Takımının büyük baģarılar elde ettiği, yarıģların sadece Düzce'de değil zaman zaman komģu kentlerde de yapıldığı biliniyor. Düzce'de Futbol ve At YarıĢlarından sonra en çok sevilen ve rağbet gören spor kuģkusuz güreģlerdir. Uzun Mustafa çayırında yapılan Yağlı ve Karakucak GüreĢleri bir anlamda Kırkpınar öncesi antreman niteliği taģıyordu. Kırkpınar'da mücadele edecek olan pehlivanlar önce Düzce'deki sınavları geçiyor ve ardından Kırkpınar'da mücadele ediyordu. Defalarca Kırkpınar baģpehlivanlığını kazanmıģ Tekirdağ'lı Hüseyin, Çolak Ġsmail ve Ordulu Mustafa'nın yanı sıra Olimpiyat ve Dünya ġampiyonluğunu Hamit Kaplan, Haydar Zafer bu yarıģlarda mücadele eden Düzce lilerdir yıllarında Nurettin Zafer'in öncülüğünde

49 Düzce Gençlik Kulübü bünyesinde kurulan Serbest GüreĢ Takımı Türkiye çapında önemli dereceler elde etmiģti Yıllarında Düzce'de Voleybol Sporunun da sevildiğini görüyoruz. Ruhi Gürel, Sami Bozkurt kendi aralarında kurdukları takımlarla bu sporun Düzce'de yaygınlaģmasında önemli rol oynadılar. Bu arada Fransızca Öğretmeni Hadi Kolman, Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Yenal bu sporun okullarımıza girmesinde ve yaygınlaģmasında yoğun çaba sarf ettiler. Cumhuriyetin ilk yıllarında Düzce'de Bisiklet sporunun hız kazandığını görüyoruz. Bolu Caddesinden baģlayıp Civit'te sona eren bisiklet yarıģlarına kiģinin katıldığı, halk evleri tarafından organize edilen atletizm yarıģlarının da Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren geleneksel hale geldiğini görürüz. Düzce'de sporun 1950 sonrasında çeģitlilik kazandığı, hem takım sayısının arttığı hem de sporla uğraģan insanların sayısının arttığını biliniyor.cumhuriyetten bu yana FUTBOL Ģimdiki Ġnönü parkın olduğu yer,(marif tarlası) Atatürk heykelin bulunduğu eski mezarlık olan yer,,burhaniye Mahallesi Öneyler tarlasında,teknik lise ve Endüstri meslek lisesinin olduğu yerde Hamidiye mahallesi,aziziye merası,ġstilli merası,bahçeköy merası,taģköprü merası, Fevzi Çakmak mahallesi Cezaevi sahası,orman Tekniker okul bahçesi sahası,düzce Yan sahası,düzce Ģehir stadı,ġiralık stadı gibi yerlerde futbol oynanmıģtır.voleybol Uzunmustafa Jandarma karakolu yanı,ġimdiki Atatürk heykelin bulunduğu yer,dsġ olduğu yerin bahçesinde,en son 1983 yılında Muhsin Abat tarafından Voleybol Düzcelilere sevdirilmiģ,metin KaĢıkoğlu,Ġsmail Bayram, Muhsin Abat,Tahsin Carım,Mehmet Aydın,Bülent Bedir,Levent Bedir Voleybolcular yetiģmiģtir.güreġ 1950 Yılında Düzce Ģehir stadında,reģat Sözen Pırpır köyü merasında,gümüģova Dedekoru çayırında,dağdibi merasında GüreĢler yapılmıģtır Ġlk Düzce li güreģçi Tacettin Kaplan dır.en çok GüreĢçi Dağdibi köyünden çıkmıģtır,düzce de Ordulu Mustafa Bük,Hamit Kaplan, güreģ yapmıģlardır.düzce de Nurettin Zafer,Haydar Zafer,Çolak Ġsmail gibi güreģçiler yetiģmiģtir.at YARIġI 1925'li yıllarda Çerkez ve Abaza topluluklarının baģını çektiği at yarıģları tüm Türkiye tarafından bilinmekteydi. Çilimli'li Mehmet Ağa, Necip Kadir Güney, Karaköylü Kasapoğulları dönemin en ünlü at yarıģçılarıydı. Melen boyu, Uzun Mustafa Çayı, Akarsu boylarında yapılan bu at yarıģlarından elde edilen bu gelirlerle Cami, okul, kütüphane gibi halkın yararlanacağı önemli hizmetler yapılmıģtır yıllarında Düzce Ġçme Suyu ġebekesi yararına yapılan yarıģlarla Düzce'nin içme suyu projesi gerçekleģti. O dönemde yarıģların kıran kırana geçtiği, Düzce'deki at yarıģlarına Türkiye'nin çeģitli bölgelerinden yarıģmacıların geldiği, Düzce li at yarıģçılarının da diğer bölgedeki yarıģlara katıldığı biliniyor. Düzce'de Futbol ve At YarıĢlarından sonra en çok sevilen ve rağbet gören spor kuģkusuz güreģlerdir yılından 1950 yılına kadar yapılan At yarıģlarına 1950 den sonra Saray yeri merası, Arap çiftliği merası,ağaköy merası,uzun Mustafa Cami yanından Ģehir stadına kadar bölgede at yarıģları yapılmıģtır.bu yarıģlarda ġamil Yıldız,Hikmet Yarar,Tefik Aypar,Mahmut Rıfat Yıldız,Kazım Ceylan (D.1903-Ö.1979 ÇAYPAK KÖYÜ) Kaynak:Kenan IĢık,Ġhsan Çetin,Ġbrahim Tuzcu,Der:Ġbrahim Tuzcu

50 ġamil Yıldız AKÇAKOCA DA AT YARIġLARI 1935 yılı Ģimdiki yeni Akçakoca Ģehir stadı Mustafa Acar ın yeri,soldan sağa 5 ci At MEVRUK tur,binbaģı Tahir Kıral dır1933 yılında o zamanın Askerlik Ģubesi baģkanı olan BinbaĢı Tahir Kıral tarafından at yarıģları düzenlenirdi,binbaģıya ait HĠLAL isminde at vardı, jokeyi askerlik Ģubeden bir askerdi,birde Adapazarı dan gelen MEVRUK isimli at gelirdi,hġlal devamlı MEVRUK U geçerdi,hġlal bir gün Ģimdiki Ataçların binasının bulunduğu yerde büyük su kanalı vardı HĠLAL oraya düģer ayağını kırar at çok acı çeker ve Karafar (Ģimdiki yol Ģantiyesinin yeri) bölgesine götürülür ve baģından silahla acı çekmesin diye öldürülür,daha sonra BinbaĢı Tahir bey ölen atın yerine bir at daha alır o ara 1938 yılında Hatay Türkiye ye bağlanır,binbaģı atın ismini de HATAY koyar,bu atta Akçakoca civarında geçilmez, bu yarıģlar Ģimdiki Çuhalı çarģı-deredibi köyü karayolu üzerinde,birde Ģimdiki Ģehir stadı eskiden tarla idi burası Haydar Acar ait idi bu yarıģlar buralarda yapılırdı,bu binbaģı tayini baģka yerine gidince yapılmayan bu yarıģlar daha sonra Ģimdiki Tarım kredinin bulunduğu yerde at yarıģları tekrar Mütahit Osman Akın tarafından düzenlendi Akçakoca nın en iyi at binicileri Döngelli köyünden ZEKĠ SARI,CAVĠT HASDEMĠR di,,osmaniye mahallesinden ġükrü ÜZMEZ,OSMAN AKIN,MUSTAFA ĠLHAN,HASAN YAZGAN idi,çiçekpınar Acara dan Raif Kocaman dır.akçakoca maalesef Ģimdilerde böyle yarıģlar yapılmamaktadır Kaynak:Ġbrahim Tuzcu GÜNÜMÜZDE DÜZCE DE SPOR Spor kulübü ve lisanslı futbolcu sayısının her yıl artığı ilimizde en popüler spor olarak futbol ortaya çıkıyor. Futbol dıģında, Basketbol, Voleybol,Rafting( Her yıl turizm haftasında Türkiye çapında yarıģmalar yapılmaktadır ve her yıl Türkiye Ģampiyonasının bir ayağı Dokuzdeğirmen köyünde bulunan tesislerde gerçekleģtirilir),karete ( Milli takıma en fazla sporcu verdiğimiz branģların baģında gelir) Atıcılık ( Milli takımda 2 sporcumuz ay yıldızlı formayı giymektedir)yüzme,yamaç ParaĢütü ( Her yıl Akçakoca ve Yığılca Ġlçelerimizde turnuvalar düzenlenmektedir. Ġki ilçemizde bu sporun yapılabileceği mekanlar mevcuttur), Masa Tenisi, Oryantring, Tenis, Hentbol, Atletizm, GüreĢ, Satranç, Okçuluk, Yelken ( Her yıl

51 geleneksel olarak Yığılca ilçemizde yelken Ģenlikleri yapılmaktadır), Bisiklet, Bilek GüreĢi, Body Bulding, Briç, Bilardo, Badminton, Offf Road( Türkiye Off Road Ģampiyonasının bir ayağı her yıl Üçköprü köyü mevkiindeki Kurugöl de yapılmaktadır.) Trekking, Dağcılık, Balık tutma, izcilik,boks ilimizde yapılan sporlardır. Ġlimizde bütün federasyonların il temsilcilikleri mevcuttur. Kaynak:Kenan IĢık Damla Gaz.Der:Ġbrahim Tuzcu DÜZCE DE SPORCU SAYISI Gençlik spor Genel Müdürlüğü Ağustos 2010 ayı istatistiklerine göre ilimizdeki sporcu sayısı Ģu,Ģekildedir. Lisanslı sporcu Sayısı: Bayan:984- Erkek:3566. Toplam : 4550 Faal Sporcu Sayısı: Bayan:127- Erkek:696- Toplam:823 Spor Kulüpleri Sayısı: Ġldeki Kulüp sayısı Faal kulüp sayısı- 47 Kaynak: D.S.H.Ġ.M. GENELEKSEL TURNUVALAR Müftülük Turnuvaları: Düzce Ġl Müftülü tarafından her yıl futbol (Halı Saha) voleybol ve masa tenisi turnuvaları düzenleniyor. Geleneksel hale gelen bu turnuvalar dıģında Ġl Müftülüğü tarafından yaz aylarında camilerde eğitim gören öğrencilerin katıldığı futbol turnuvası da düzenlenmektedir. Olgunlar Turnuvası: Düzce de Soru GeliĢtirme Vakfı tarafından Nurettin Zafer stadında her yıl 35 yaģ üstü Olgunlar turnuvası düzenletmedir. Düzce dıģından da takımların mücadele ettiği turnuvada bir dönemi imza atmıģ eski futbolcular forma giyiyor. Çilimli Olgunlar Turnuvası: Mustafa Öztürk tarafından bu yıl 7. yapılan olgunlar çim saha futbol turnuvası Çilimli ilçemizde yapılmaktadır. 30 yaģ üstü futbolcuların forma giydiği turnuva Mustafa Öztürk e ait çim sahada yapılıyor. Olimpik Cup Tenis Turnuvası: Olimpik Spor kulübü tarafından Olimpik Cup tenis turnuvası 18 Temmuz spor salonu yanında bulunan Olimpik Spor kulübü tenis kortlarında geleneksel olarak yapılmaktadır. Farklı yaģ grubundaki sporcuların mücadele ettiği turnuva Düzce de tenis sporunun tanıtılmasına katkı yapmaktadır. AvcıbaĢı Sporting YarıĢmaları: Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından 2004 yılında itibaren Düzce de geleneksel olarak yapılan AvcıbaĢı Sporting yarıģmalarına Türkiye nin önemli atıcıları katılmaktadır. GümüĢova ilçesine bağlı Elmacık atıģ poligonunda yapılan turnuva kendi alanında tektir. 18 Temmuz KoĢusu: Atatürk ün Düzce ye geliģi kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde her yıl 18 Temmuz koģusu yapılmaktadır. Önceki yıllarda Ģehir içinde yapılan koģular son 3 yıldır ġıralık Spor kompleksin de gerçekleģiyor.

52 Balatlı ve Beyören Köyü Yağlı GüreĢleri: Akçakoca ilçemize bağlı Balatlı köyünde yaklaģık 51 yıldır aralıksız olarak devam eden Balatlı ve Beyören Köyü yağlı ve karakucak güreģleri Düzce de geleneksel olarak yapılan en uzun etkinliktir. Türkiye çapında dereceye sahip güreģçilerin de mücadele ettiği Balatlı ve Beyören Köyü yağlı güreģ yenliklerini izlemek için Düzce dıģından da izleyici gelmektedir. Yağlı GüreĢ ġenligi: Düzce Belediyesi tarafından ilk kez 2005 yılında düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Düzce Belediyesi Yağlı GüreĢ Ģenlikleri bir nevi Kıkpınar ın rövanģı kabul edilmektedir. Türkiye nin in önemli pehlivanlarının kispet giydiği güreģler önceki yıllarda 18 Temmuz Ģehir stadında, son 2 yıldır da GümüĢova Dedekoru mevkiinde yapılmaktadır. Bataklı çiftlik Köyü Voleybol Turnuvası: 5 yıldır geleneksel olarak yapılan Bataklı Çiftlik köyü voleybol turnuvası köyde yapılan turnuvalar arasında Türkiye de ilk ve tektir. ġenlik Ģeklinde geçen turnuvada her yaģ grubundaki sporlardan oluģan takımlar mücadele etti. 7 yıldır yapılamayan bu önemli turnuva halen Bayramcı köyünde yine aynı ciddiyetle devam etmektedir. Bayramcı (Konaklı)Turnuvası : Bataklı Çiftlik köyünde 15 yıldır geleneksel olarak yapılan voleybol turnuvası artık 7 yıldır Bayramcı (Konaklı) köyünde devam etmektedir. Türkiye de köyde geleneksel olarak yapılan tek turnuva özelliğini koruyan turnuvaya ilgi her geçen yıl artmaktadır. Bayramcı köyünde bulunan voleybol sahasında bulunan turnuva Ģenlik Ģeklinde geçmektedir. Yelken ġenliği : Yığılca Ġlçesi Hasanlar Barajı mevkiinde yapılan Yelken Ģenliğine ilgi her geçen yıl artmaktadır.ġimdilik gösteri amaçlı yapılan bu Ģenlik Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleģtirilmektedir. Doğa harikası Yığılca ilçemizin tanıtılması yönünde önemli bir iģlevi olan Ģenliğe Düzce dıģından gelen yelkenciler gösteri yapmaktadır. Rafting yarıģları: Her yıl Türkiye Rafting Ģampiyonasının bir ayağı Dokuzdeğirmen köyünde bulunan Melen çayında yapılmaktadır. Yine Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde her yıl bir dizi etkinlik aynı mevkide yapılır. Dokuzdeğirmen köyündeki rafting tesisleri sayesinde Düzce dıģından rafting yapmak için gelenler konuklama imkanı bulmaktadır. Önceleri sadece gösteri amaçlı yapılan rafting yarıģları artık son yıllarda bu spor dalında Türkiye nin en önemli sporcularının buluģma noktası oldu. Gösteri amaçlı yarıģlar sonrasında kulüpler arası yarıģlar büyük ilgi görmektedir. Bu önemli etkinliğin yapıldığı Cumayeri Dokuzdeğirmen mevkiinin Ġstanbul ili su havzası içinde bulunması ve buraya baraj planları nedeniyle rafting yarıģlarının geleceği konusunda soru iģaretleri bulunmaktadır. Özel Turnuvalar: Özellikle Bahar aylarında çeģitli köylerimizde ve özel kuruluģlar tarafından organize edilen halı saha futbol turnuvalarında yüzlerce sporsever katılım sağlamaktadır. Düzce deki özel turnuvalar arasında Vilayet Kupası Olgunlar Turnuvası,Minikler Turnuvası, kurumlar arası turnuvalar öne çıkmaktadır. Polis Turnuvası: Polis teģkilatının kuruluģ yıldönümlerinde her yıl geleneksel olarak Futbol, Voleybol, Teakwando branģlarında. yapılan turnuvalar büyük ilgi görüyor. Kurumlar arası kaynaģmayı, amaçlayan turnuvalara katılımın her yıl arttığı gözlenmektedir. Kaynak: Kenan IĢık Damla Gaz.G.S.H.Ġ. Müd.Cahit Demir.Der:Ġbrahim Tuzcu

53 ÖZEL SPOR TESĠSLERĠ Öncü Spor Fenerbahçe Sosyal Tesisleri: KaynaĢlı Topuk yaylasında inģaatı devam eden Fenerbahçe Spor kulübü tesislerinin 2010 yılı içerisinde bitirilip hizmet girmiģtir. Konsopa Tenis Kortu: otel bünyesinde bulunan tenis kortu bölgeye hizmet vermektedir Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri: Kalıcı konutlar bölgesindeki spor tesisinde basketbol, voleybol, tenis kortu ve futbol sahası mevcut Olimpik Spor Kulübü Tenis Kortu: 18 Temmuz spor salonunu yanındaki tesis yap iģlet devret modeli ile sporseverlere hizmet vermektedir. Halı Saha Tesisleri: Düzce Merkezde Metin Büyük,Alpay, Alpay Çiçek halı sahalarının yanı sıra Cumayeri,,Gölyaka GümüĢova ilçelerimizde halı saha tesisleri mevcuttur. Albayrak Spor Merkezi: Karete, body, Bilek GüreĢi, Vücut GeliĢtirme, fitness, sporlarının yapılabildiği spor salonu Düzce Merkezde hizmet vermektedir. Arslan Spor Merkezi: Karete, vücut geliģtirme sporlarının yapılabildiği Arslan Spor Merkezi ilimizin en eski spor salonlarından biridir. Özel Spor Akademisi: Karete, vücut geliģtirme sporunun yapıldığı spor salonunda spor akademi sınavlarına yönelik kurslarda düzenlenmektedir. Onur Halı saha tesisleri: 2010 yılı içerisinde faaliyete geçen onur halı saha futbol tesisleri Fettahbey tarlasında bulunmaktadır. Açık ve kapalı 2 suni çim döģeli futbol sahasında Galatasaray futbol okulu çalıģmaları da yapılıyor. Kaynak: Kenan IĢık Damla Gaz.G.S.H.Ġ.M Müd.Cahit Demir.Der:Ġbrahim Tuzcu SPOR TESĠSLERĠMĠZ 18 Temmuz ġehir Stadı 18 Temmuz Spor Salonu Akçakoca Misafirhanesi Akçakoca Spor Akçakoca ġehir Stadı Düzce Amatör Saha

54 Salonu Çilimli Spor Salonu Gölyaka Spor Salonu GümüĢova Spor Salonu GümüĢova Elmacık AtıĢ Poligonu Havalı Silahlar AtıĢ Poligonu Tenis Kortu Düzce Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü Akçakoca Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi 18 Temmuz Ģehir stadı: 5000 seyirci kapasiteli 18 Temmuz Ģehir stadı Düzce ilinin kapasite bakımından en büyük stadıdır.2012 yılında 2600 kiģilik açık tribün ün bulunduğu yere kapalı tribün yapıldı, ayrıca doğal çim çalıģmaları yapılmıģtır 18 Temmuz spor salonu: 1200 seyirci kapasiteli spor salonu depremler sonrasında bakım ve onarımdan geçti. Salonda masa tenisi, voleybol, basketbol, hentbol branģlarında müsabakalar yapılmaktadır. Akçakoca Spor salonu : 500 seyirci kapasiteli spor salonunda salon sporlarına ait her türlü müsabakalar yapılmaktadır Akçakoca ġehir stadı:.750 seyirci kapasiteli Ģehir stadyumunda bölgesel futbol ligi maçları oynanmakta ve bayram törenleri burada yapılmaktadır.2012 Yılında Suni çim yapıldı Çilimli Spor Salonu: 2005 yılında hizmete giren Çilimli Spor salonu bölgenin ihtiyacını karģılayacak kapasitedir. Salonun kapasitesi 500 kiģiliktir. Gölyaka Spor Salonu: Gölyaka Spor salonu 500 seyirci kapasiteli ve bölgenin ihtiyacını karģılayacak, her türlü spor aktivitelerinin yapılabileceği nitelikte. Ayrıca stad yapımı için proje çalıģmaları devam ediyor Cumayeri Spor Salonu : Cumayeri Spor salonu diğer spor salonları gibi tek tip proje ve seyirci kapasitesi 500 kiģi, inģaat halinde.

55 Kalıcı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu: Kalıcı Konutlar Nalbantoğlu nda Yarı Olimpik 500 kapasiteli Yüzme havuzu yapımı çalıģmaları devam ediyor. Ayrıca 2500 lik kapasiteli Kapalı Spor Salonu inģaatına 2012 yılında baģlanacaktır Kiremit Ocağı Gençlik Merkezi: Kiremit Ocağında yapılacak Gençlik Merkezi ihalesi 2012 yılı içinde yapılacaktır Cumayeri Ģehir stadı: Stad mevcuttur A.K.V. KaynaĢlı Spor Salonu: 2003 yılında Anadolu Kalkınma Vakfı tarafından KaynaĢlı ilçemize kazandırılan Spor salonu bölge insanını ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte ve 600 seyirci kapasiteli. KaynaĢlı Çim saha : FĠFA tarafından Türkiye ye yaptırılan ilk çim saha olan KaynaĢlı Ģehir stadında özellikle kamp dönemlerinde ilimize ve yakın illere kampa gelen futbol takımları hazırlık maçları oynuyor, ayrıca statta BAL ve amatör lig müsabakaları oynanıyor. Elmacık AtıĢ Poligonu: Dünya 2. ve Balkan Ģampiyonluğu bulunan sporcularımızın da faaliyet gösterdiği Atıcılık ilimizde her geçen gün aģama kaydediyor yılında Elmacık köyü sınırları içine yapılan AtıĢ poligonunda Türkiye Ģampiyonaları düzenlenmekte, çeģitli özel turnuvalar yapılmaktadır. Uygun yer bulunduğu taktir de ilimize olimpik atıģ poligonu yapılması planlanmaktadır. Milli Takımlar Kamp Merkezi: Akçakoca ilçemizde daha önce mülkiyeti DSĠ ye ait olan tesis Milli Takımlar Kamp Merkezi olarak Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüze tahsis edildi. Milli takımlarımızın kamp merkezi olarak kullanabileceği tesisle ilgili restorasyon çalıģmaları sürmektedir. ġıralık Spor Kompleksi : Çok amaçlı olarak yapımına baģlanan spor kompleks inde futbol sahaları tenis kortları, koģu pistleri baģta olmak üzere bir çok spor branģı yapılabilecek. Henüz proje aģamasındaki kompleks için yerel imkanlarda kullanılıyor. Amatör lig maçları burada yapılmaktadır Dokuz Değirmen Rafting Tesisleri : Cumayeri Dokuzdeğirmen köyündeki tesis rafting sporuna gönül verenlere hizmetini sürdürmektedir.tesiste gerek yurt içinden ve gereksi yurt dıģından sporcular yararlanıyor. Golf Merkezi: Tesisin Gölyaka ilçemize yapılması buraya önem kazandırmıģtır. Kardüz Kayak Merkezi: 2007 yatırım programına alınması planlanan Kardüz kayak tesisleri için proje çalıģmaları devam ediyor. Futbol sahaları : Futbolun yaygın olduğu ilimizde tüm ilçelerde futbol sahaları vardır. Ġlçelerin yanı sıra beldelerde köylerimizin çoğunluğunda futbol sahaları mevcuttur Motor Sporları Pisti: Henüz proje aģamasında olan Motor sporları pistinin GümüĢpınar köyü ne yapılması planlanmaktadır. Nurettin Zafer Stadı: Düzce Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanan Nurettin Zafer stadı suni çim kaplı olup burada amatör futbol maçları oynanmaktadır. Futbol sahaları: Futbolun en sevilen spor olduğu Düzce ilinde GümüĢova hariç tüm ilçelerde futbol sahası vardır. GümüĢova dıģında Konuralp, beldelerinde de futbol sahası yoktur.

56 Gölyaka Spor Performans Merkezi: Avrupa Spor birliği tarafından Gölyaka ilçesinde 100 hektarlık alana kurulması planlanan spor kompleksi ile ilgili çalıģmalar devam etmektedir. 300 milyon dolar maliyeti bulunan tesiste her türlü spor aktivitelerinin yanı sıra turizm de düģünülmektedir GümüĢova Spor Salonu: GümüĢova ilçemizdeki 250 koltuk kapasiteli spor salonu önemli bir açığı kapatıyor. Genellikle okul sporlarına kapılarını açan spor salonunda zaman, zaman müeseseler arası turnuvalar tertip ediliyor. Yığılca Sentetik stadı:2011 Yılında yapılan sentetik çim saha mevcuttur,400 kiģilik tribün yapılacaktır Kaynak: G.S.H.Ġ.M.Tesisler Amiri Rıfat Kara,Derleyen:Ġbrahim Tuzcu DÜZCE DE SPORU YÖNETENLER VE KURUMLARIN YÖNETĠCĠLERĠ Gençlik Hizmetleri ve Spor Ġl Müdürleri:Düzce Ġlçe olduğu dönemlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor Ġlçe Müdürlüğü görevinde bulunan isimler Ģöyle: Cihat GümüĢova Avni Yavuz, Saim Yılmaz Gençlik Hizmetleri ve spor Ġl Müdürleri: Düzce nin il olmasının ardından Düzce de Ģu Ġl Müdürleri görev yaptı: Uğur BaĢkan, Hüseyin Konuk, Zarif Tura (Vekaleten),Korhan Öztekin,Ali Özdemir,Ömer Faruk ġiran Akçakoca Gençlik Hizmetleri ve spor Ġlçe Müdürleri: Osman Ertuğrul, Ali Kulak, YaĢar Abanoz,Hasan Ekinci Futbol Federasyonu Ġl Temsilcileri: Düzce nin il olmasının ardından kurulan Türkiye Futbol Federasyonu Ġl Temsilciliği görevlerinde Ģu isimler bulundu: Hayrettin Günal ( Kurucu BaĢkan) Bayram Ali Kubilay, Ġbrahim Karalmaz,Saim Yılmaz,Gökhan Karadağ ASKF BaĢkanları: Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Düzce BaĢkanlıklarında bulunan isimler Ģöyle sıralanıyor: Ġhsan Çetin, Erdal PiĢken, Erdoğan Bıyık Konfederasyon Üst Delegeleri: Erdoğan Bıyık, Sedat Demirağ, Metin Sayar, Ġbrahim Karalmaz, TÜFAD BaĢkanları: 2008 yılında kurulan Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneğin ilk baģkanı:mustafa Yıldırım dır. TFFHGD: Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği baģkanlık görevinde bulunan isimler Ģunlardır. Mustafa Yılmaz, Ersan Tekin Ġl Hakem Kurulu BaĢkanı : Kerim Görün (Emekli öğrt.) Ulusal Gözlemci: Kerim Görün (Emekli öğr.) Bölgesel Gözlemci: Varol Atılkan,SavaĢ Can Resuoğlu (Radyoloji Teknikeri) Ulusal temsilci: Ġsmail Üstüner (Ġstanbul il Temsilcisi)

57 Ġlçe Müdürlükleri: Akçakoca Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü,Çilimli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Kaynak: Kenan IĢık Damla Gaz.Ġhsan Çetin ÇEKA Mat.G.S.H.Ġ.M..Cahit Demir.Der:Ġbrahim Tuzcu GÖKHAN KARADAĞ FUTBOL FUTBOL ĠL TEMSĠLCĠSĠ 1976 Bolu doğumlu olan Gökhan Karadağ ilk orta ve lise öğrenimini Düzce de tamamladı. Bolu Abant Ġzzet Baysal Üniversitesi beden eğitimi yüksekokulu mezunu olan Karadağ halen 9 yıldır Ġsmet PaĢa ilköğretim okulunda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaktadır. B futbol antrönörlüğü diplomasına sahip Gökhan Karadağ Bayram Ali Kubilay ve geçtiğimiz dönem Saim Yılmaz ın TFF Ġl temsilci yardımcılığı görevlerinde bulundu Kaynak: Düzce ASKF, Gökhan Karadağ AMATÖR SPOR KULÜPLERĠ DERNEĞĠ (ASKF) 2000 yılında Düzce de spor faaliyeti adına kayda değer hiçbir Ģey yapılmazken en önemli icraat Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu nun kurulması olmuģtur. Ġhsan ÇETĠN baģkanlığındaki Düzce ASKF kurucuları arasında Düzce Belediyespor yöneticisi ve yılları arasında da Düzce ASKF genel baģkanlığı yapan Erdal PĠġKEN ve yılları arasında Futbol Ġl Temsilciliği yapan Ġbrahim KARALMAZ da vardır. Ayrıca Düzce Belediyespor yöneticisi Hayrettin GÜNAL yılları arasında Futbol Ġl Temsilciliği görevini yapmıģtır. KURULUġ TARĠHĠ:

58 KURUCUSU: ĠHSAN ÇETĠN ( ),ERDAL PĠġKEN ( ),ERDOĞAN BIYIK ( ) EN SON GENEL KURUL TARĠHĠ: YÖNETĠM KURULU: GENEL BAġKAN: Erdoğan Bıyık ĠĢ: GENEL SEKRETER: Hüseyin Aydın GENEL BġK. YRD.: Nihat Uran, Recep Albayrakoğlu, Ġbrahim Kazancı ÖRGÜTLENME SEK.: Nail Gerede EĞĠTĠM SEKRETERĠ: ġerif Ali Karanfil MALĠ SEKRETER: Metin Sayar YÖN. KRL. ÜYELERĠ: Muhsin Sönmez, Ahmet Cesur, Veysel Ulusoy DENETĠM KURULU: Harun Can ġerbetçi, Nuh Yüksel, Sabri Özbek DĠSĠPLĠN KURULU: Alaattin Dilek, Yılmaz Öztürk, Metin ġahin, Hamdi Akyıldız, Ömer Ayyıldız Selahattin Kudu, Ġhsan Çetin, Bayram Ali Kubilay, ONUR KURULU: Hayrettin Günal, Hidayet ġen

59 ADRES :Uzun Mustafa mah.kuyumcuzade bul. Civan Apt.No:47 Kat:2 Düzce FAKS: ĠLDEKĠ KULÜP SAYISI : 68 FEDERASYONA ÜYE SAYISI:52 FAAL KULÜP SAYISI: 47 ĠHSAN ÇETĠN Yılında Düzce de doğdu, yıllarında askerliğini matbacı olarak yaptı,asker dönüģü 1973 yılında Düzce de Oto-Alım Satım iģine baģladı,1974 yılında Ġstanbul Kadıköy de matbacı dükkanını açar ve Günaydın gazetesinden aldığı teklifle Bolu- Zonguldak bölge bayiliğinde reklam ve haber servisi olarak görev yaptı.30 Yıla yakın Anadolu ajansın muhabirliği ve TRT de 3 yıl muhabirlik görevini yaptı.1982 yılında ġakir KarataĢ sahibi olduğu Yeni Düzce Gazetesinin Genel yayın yöneltmenliğini yaptı,1988 yılında tekrar matbacı mesleğine geri dönerek ÇEKA matbasını açtı halen devam etmektedir. Ortaokul mezunu olup, evli 1 kız 3 erkek çocuk babasıdır.sporu çok sevdiğindendüzcesporun değiģik kademelerinde çalıģtıktan sonra,2006 yılında çok sevdiği Düzcespora baģkan oldu yılında Aziziyespor kulübünü kurdu.düzce,zonguldak,kdz Ereğli Rotary kulübün kurulmasında önderlik yaptı.1996 yılında Düzce Rotary kulübü baģkanlığını yaptı.1988 yılında kurulan Düzce Milli Eğitimi Güçlendirme ve Bina yaptırma derneği yanı sıra 30 yıla aģkın tüm okullarda gönüllü olarak çalıģtı.aziziye ilköğretim okulu bahçesinde kapalı spor salonu,aziziye Sağlık meslek lisesi,ssk hastahanesinin yapımı ve Hastahanenin Yaptırma ve YaĢatma derneğini kurdu,ayrıca Muncurlu köyünde yapılan hastahanesin derneğinde görev aldı,ģimdiki yeni Pazar yerin bulunduğu yerde Avni Akyol ilköğretim okulun yapımında

60 emeği olan,deprem sonrası Fidanlık mevkinde yapılan prefabriklerin yapılmasında,ssk hastahanin batısında bulunan Olimpiyat gençlik evin yapılmasında emeği geçmiģtir.depremde yıkılan eski öğretmen evin yenisini Azmi milli ilköğretim okulun yapılmasında,yine deprem sonrasında Düzce Ģehir stadın çimlendililmesinde emeği geçen,deprem sonrası Düzce nin il olmasından sonra.düzce Amatör spor kulüpleri fedarasyonu ASKF kurarak genel baģkanlığını yıllarca yaptı,yılığlca,akçakoca.düzce,gölyaka,çilimli,cumayeri,gümüģova,taģköprü,beyköy stadlarının yapımında çok emeği geçtiği için Türkiye Milli olimpiyat komitesince FAĠR Play ödülü,2003 yılnda kutlama mektubu dalında ödüle layık görüldüğü için madalya ve beraat aldı..ġiralık mevkinde 158 dönümlük arazi üzerinde ġıralık tesislerinin yapımında çok emeği geçen değerli bir Düzce aģığı büyüyümüzdür Kaynak: Ġhsan Çetin ÇEKA Mat. ERDAL PİŞKEN 1968 de Düzce doğdum yılında Düzce Gençlerbirliği genç takımında lisanslı olarak amatör futbola baģladım. Ġki sezon bu takımda oynadıktan sonra basketbol sporuna yoğunlaģan ilgim nedeniyle futbolu bırakarak basketbol oynamaya baģladım yılında Dereli Tütüncüspor da basketbol takımında lisanslı olarak yerel liglerde oynadım. Aynı spor kulübünde ve yıllarında amatör olarak lisanslı futbol da oynadım. Askerlik dönüģü sezonunda Çilimlispor da amatör futbola devam ettim yılında Düzce Belediye sinde memuriyete baģlayınca aynı kulüpte basketbol sporuna dönüģ yaparak lisanslı basketbola devam ettim. Düzce Belediyespor Kulübü nde hem sporcu, hem dernek üyesi olarak 1998 yılına kadar faal olarak spor yaģantıma devam ettim yılında kulübümüz Türkiye Erkekler Bölgesel Ligi nin kurulmasıyla bu lige dahil olunca yaģ problemi nedeniyle bu ligde oynayamadım ve faal sporu bıraktım.1998 yılında Düzce Belediyespor a futbol branģının açılmasıyla kulüp yöneticiliğine baģladım yılında kurulan Düzce ASKF nin kurucu yönetim kurulu üyesi oldum yılına kadar ASKF de yönetim kurulu üyeliği yaptım yıllarındaki Düzce ASKF yönetiminde de bulundum sezonunda Düzce Belediyespor Kulüp BaĢkanlığı yaptım yılında

61 Düzce ASKF BaĢkanı seçildim. Aynı yıl geçici görevle Düzce Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü nde memuriyete devam ettim yılında tekrar Düzce Belediyesi ndeki memuriyetime dönüģ yaptım. Bu arada basketbol hakemliği ve basketbol antrenörlüğü kurslarını tamamlayarak belgelerimi aldım yılında Düzce Amatör Futbolcular Derneği ni kurdum. Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu na katılım sağlayarak o federasyonun da kurucu üyelerinden biri oldum. Halen Düzce Belediye Gençlik ve Spor Kulübü yönetim kurulunda görev yapmaktayım. Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi nde oynayan kulüp takımından sorumlu yöneticiyim. Kaynak:Erdal PiĢken Düzce Bel.Zab.Am. ERDOĞAN BIYIK Erdoğan Bıyık yılında Düzce de doğdu. Ġlk, Orta ve Lise eğitimini Düzce de tamamladı yılları arsında kara harp okulunda askerlik görevini tamamladı.1992 yılında Düzce de kendi iģ yerinde spor malzemeleri satıģı ile iģ hayatına atıldı.1998 yılında Düzce Genç Çevreciler Derneğini kurup faaliyetleriyle Düzce gündeminde yer almasını sağladı.2005 yılında amatördeki Gençlik Spor kulübü baģkanı oldu. Bu kulübü basketbol profesyonel 2. ligine yükselmesini sağlayıp kulüp yönetim ve hizmet merkezini kazandırılmasını sağladı yılında Düzce amatör spor kulüpleri federasyonu baģkanlığını kazandı ve Düzce deki yaklaģık amatör e malzeme ve tesis anlamında büyük destekler bularak aktarım yapılmasını sağladı. Son olarak bir amatör evi kazandırdı. Düzce de 30 metrekare alanla baģlayıp Ģu anda yaklaģık 450 metrekare 3 adet perakende satıģ mağazası,500 metrekare toptan satıģ mağazası ile bölgede lider konumdaki As spor mağazalarının sahibi ve Düzce Amatör Spor kulüpleri federasyon baģkanlığı görevine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Kaynak:Erdoğan Bıyık,Düzce ASKF

62 DÜZCE SAHA KOMĠSERLĠĞĠ DERNEĞĠ BaĢkan Yılmaz KuĢçuoğlu Düzce doğumlu, evli,3 çocuk babası, lise mezunu halen Düzce Ġtfaiye müdürlüğünde memur olarak çalıģmaktadır,2000 Yılından beri Düzce de saha komiserliği görevini icra etmektedir, Futbola Yığılcaspor da baģlayıp,boluspor alt yapısında 2 yıl oynadıktan sonra tekrar Yığılcaspor a geldi,yığılcaspor da oynarken 28 yaģında sakatlanarak çok sevdiği futbol yaģantısına nokta koydu KuruluĢ tarihi : Kurucuları: Ġhsan Çetin, Abdullah Özenir, Cahit Can,Hüsnü Ovalı Kütük no: Faks: Adres: Cedidiye mah.hükümet cad.no:7/h DÜZCE Tel: BaĢkan : Hüsnü Ovalı Toplam üye sayısı 21 kiģidir, Hüsnü Ovalı (Serbest-Üye),Özkan Özdemir ( ĠĢçi-Üye),Engin Kuzu (Eğitimci-Üye),Erdal PeĢken (Memur- Yed. Üye),Hamit Özyiğit ( Memur- Yed.Üye),Selçuk Kaba (ĠĢçi-Yed.Üye),Vecdi Özdinçer ( Memur-Yed.Üye),ġenol Altundal (Tekniker-Den.Üye),Ġbrahim Özcan (Memur-Den.Üye-Akçakoca),Ümit Ovalı ( Teknisyen-

63 Den.Üye),Adnan Güner ( ĠĢçi-Yed.Den.Üye- Akçakoca),Faruk Öz (Güv Gör.-Yed.Den.Üye) Ramazan Altundal ( Memur-Yed.Den.Üye).Rıdvan Küçük (Ġl Özel Ġdare Memur Üye).Saha komiserliğinde 21 adet üye vardır,fakat 11 üye faal görevlerini sürdürmektedirler Kaynak:Düzce Ġl Der.Md,Yılmaz KuĢçuoğlu,Ġhsan Çetin.Der:Ġbrahim Tuzcu BÖLGESEL (BAL) AMATÖR FUTBOL LĠGĠNDE TEMSĠLCĠLERĠMĠZ Sezonu Temsilcilerimiz Akçakoca Gençlik ve Spor, Beyköy Belediyespor dur. Akçakoca Gençlik ve Spor Beyköy Belediyespor

64 DÜZCE ASKF YE BAĞLI SPOR KÜLÜPLERĠ DÜZCEBELEDĠYESPOR BÖLGESĠ : SAKARYA ĠLĠ: DÜZCE ĠLÇESĠ: MERKEZ MAHALLE: CEDĠDĠYE KURULUġU: FORMA RENGĠ: YeĢil- Beyaz KÜTÜK NO: ADRES: Olimpik gençlik evi SGK KarĢısı Düzce TELEFON: FAKS: E-MAĠL: BAġKAN:ABDULVAHAP DEMĠREL ĠLK KURUCULARI:SELAHATTĠN OLCAR-HALUK VELĠOĞLU-HAYRETTĠN GÜNAL-MUZAFFER POLAT-GANĠ YILMAZ-ĠSMAĠL TANYEL-SERVET KARAÇAM FAALĠYETĠ:FUTBOL-VOLEYBOL-MASA TENĠSĠ-BĠSĠKLET Düzce Belediye Spor Kulübü adıyla 26 Kasım 1986 yılında kurulmuģtur. Zamanın Belediye BaĢkanı Selahattin OLCAR ın kurucu baģkanlığında Muzaffer POLAT, Gani YILMAZ, Ġsmail TANYEL, Servet KARAÇAM, Hayrettin GÜNAL ve Haluk VELĠOĞLU kulübün ilk yönetim kurulunu oluģturmuģlardır.13 Mart 1987 tarihinde yapılan 1. Olağan genel kurul sonrasında geniģ bir yönetim kurulu ile yeni yönetim seçilmiģtir. Bu yönetim kurulu da yine Belediye BaĢkanı Selahattin OLCAR ın baģkanlığında Yılmaz KOMĠT, Kenan FIRAT, Sabri SĠVRĠKAYA, Atilla GÜNAL, ġaban YILMAZ, Elan ÖZGÜL, A. Oktay ÖZKASAP, Ġsmail TANYEL, Sedat POLAT ve Hayrettin GÜNAL gibi Ģehrimizin tanınan iģ adamları ve belediye bürokratlarından teģkil etmiģti. Bu yönetim kurulu sezonunda voleybol, masa tenisi ve bisiklet sporu branģlarında faaliyet gösterme kararı almıģtır. 01/12/1989 tarihinde Nihat KUġÇUOĞLU baģkanlığında göreve gelen yönetim kurulunu Ģu isimler oluģturmuģtur; Selami KURU, Hayrettin GÜNAL, Hikmet KALTU, Özcan ÇAKMAKÇI, Yılmaz KAYIKÇI ve Nurettin GÜLERYÜZ. Bu yönetim iģbaģındayken kulübün resmi adı Düzce Belediye Gençlik ve Spor Kulübü olarak değiģtirilmiģtir sezonunda futbol branģını faaliyete geçiren Düzce Belediyespor o sene katıldığı Bolu Ġli 2. Amatör küme

65 maçlarında na mağlup Ģampiyon olarak 1. Amatör kümeye terfi etmiģtir. Bu takımın antrenörlüklerini Özgür ORAL ve Kenan ÖZEN yapmıģlardır. Bu sezon için Düzce Belediyespor yıllardır atıl durumda olan Yeni TaĢköprü sahsına yatırım yaparak, yaptığı düzenlemelerle Düzce amatör futboluna bir saha kazandırmıģtır.birinci amatör küme futbol maçları deprem nedeniyle sezonunda oynanmamıģtır. Sezon baģında Abdullah ÖZENĠR hoca ile anlaģan kulübümüz 4 maç sonra liglerin iptal edilmesiyle kısa bir sezon geçirmiģtir sezonu amatör futbol müsabakalarına katılan Düzce Belediyespor Antrenör Aydın KOÇ ile sezona baģlamıģ ve tamamlamıģtır sezonu futbol takım teknik sorumluluğuna Kenan ÖZEN getirilmiģ, yardımcılığını ise Davut YILDIRIM yapmıģtır. Sezon bitiminde altyapı futbolcusu arayıģına giren takımımız ilk kez Düzce Belediyesi Futbol Yaz Okulu nu açarak Muncurlu köyünde Ģu an Muncurlu Devlet Hastanesi olarak kullanılan yerde yaz okulunun faaliyetlerini sürdürmüģtür. Kenan ve Davut hocalar nezaretinde yapılan yaz futbol okulunda yetenekli oyuncular ile altyapı minikler ve yıldızlar takımları oluģturulmuģtur ve sezonlarında Düzce Belediyespor futbol takımlarında teknik sorumlu Özgür ORAL ve yardımcı antrenör Alptekin AYDIN görev almıģlardır yaz aylarında baģlayan Yaz Futbol Okulu çalıģmaları da her geçen yıl artarak devam etmiģtir.2004 yılı yapılan olağan genel kurul neticesinde kulüp baģkanlığına Kadir BADUR seçilmiģtir. Yönetim kurulu üyeleri Ģöyledir; Bülent SĠVRĠKAYA, Sinan AYDIN, M. Ali DUMAN, Abdullah HAKSEVEN, Hayrettin GÜNAL, Erdal PĠġKEN, Özgür ORAL. Erdal PĠġKEN in Düzce ASKF genel baģkanı olması ve Hayrettin GÜNAL ın da Futbol Disiplin Kurulu üyeliğine seçilmeleri nedeniyle boģalan üyeliklere Ġlhami HAN ve Orhan ALTANLAR getirilmiģlerdir sezonunda Özgür ORAL ve Mustafa YILDIRIM ile futbol çalıģmaları yapılmıģtır sezonunda futbolda Özgür ORAL devam edilmiģ, yardımcı antrenörlüğünü Sezgin SAĞLAM yapmıģtır sezonunda futbolda Özgür ORAL, Abdullah ÖZENĠR ve Sezgin SAĞLAM dan oluģan teknik heyet görev almıģtır sezonunda futbol takımını Özgür ORAL altyapıyı ise Kenan ÖZEN çalıģtırılmıģtır sezonunda Özellikle bu sezondan itibaren futbol altyapı çalıģmaları meyvelerini vermeye baģlayarak altyapı takımları her yaģ grubunda Ģampiyonluklara ambargo koyarak ilimizi Türkiye Ģampiyonalarında temsil etme hakkı kazanmıģtır sezonunda futbolda Özgür ORAL ve yardımcısı Çetin DOLAPÇIOĞLU görev almıģlardır. Yine yukarıda saydığımız branģlarda ve hocalarla sezon tamamlanmıģtır. Futbol takımımız il ikincisi olarak Zonguldak ta yapılan Türkiye Ģampiyonasına katılmıģtır. Futbol altyapı kategorilerinde U-13, U-14 ve U-15 yaģ kategorilerinde Düzce Belediyespor birinci olmuģtur. Yaz Spor Okullarına çok büyük bir ilgi olmuģ ve futbol, salon sporları ve bireysel sporlarda çeģitli dallarda 500 e yakın çocuğumuz bu yaz okulundan istifade etmiģtir sezonunda görev yapan yönetim Ģu Ģekildedir; Kadir BADUR, Ġbrahim KORKMAZOĞLU, Bülent SĠVRĠKAYA, M. Ali DUMAN, Abdullah HAKSEVEN, Özgür ORAL, Orhan ALTANLAR. Aynı sezon futbol altyapı çalıģmalarına antrenör olarak Ġbrahim ÇAKMAK hoca da katılmıģtır sezonu amatör futbol takımlarımızda Kenan ÖZEN, Ömer Lütfi BAġOL ve Fatih ALBAYRAKOĞLU görev yapmıģlardır. Bu sezon içerisinde yine U- 13, U-14, U-15 ve U-17 yaģ kategorilerinde Düzce Belediyespor il Ģampiyonu olmuģtur.. Amatör futbol takımımızda yine Kenan ÖZEN, Ömer Lütfi BAġOL ve Fatih ALBAYRAKOĞLU üçlüsü çalıģmalar yapmıģtır. Amatör Süper lig de 4. Olarak ligi bitiren futbol Ģubesinde tüm altyapı kategorilerinde Düzce Belediyespor Ġl Ģampiyonu olmuģtur.

66 Amatör futbol takımımız Düzce Süper Amatör Ligi ni 3. olarak tamamlamıģtır. Altyapı kategorilerinde U-14, U-15, U-16 ve U-19 takımları il Ģampiyonu olmuģlardır. Futbol takımızda çalıģan antrenörler ise Kenan ÖZEN, Ömer Lütfi BAġOL ve Fatih ALBAYRAKOĞLU yapmıģlardır. DĠĞER BRANġLAR Düzce belediyerspor Bisiklet,Masatenisi,Yağlı güreģ,teakwando,karete,boks, okçuluk, oriyantring, herkes için spor, zihinsel engelliler spor, bedensel engelliler spor, halk oyunları, karate, dağcılık branģlarında hizmet vermektedir Düzce Belediye Spor Kulübü adıyla 26 Kasım 1986 yılında kurulmuģtur. Zamanın Belediye BaĢkanı Selahattin OLCAR ın kurucu baģkanlığında Muzaffer POLAT, Gani YILMAZ, Ġsmail TANYEL, Servet KARAÇAM, Hayrettin GÜNAL ve Haluk VELĠOĞLU kulübün ilk yönetim kurulunu oluģturmuģlardır.13 Mart 1987 tarihinde yapılan 1. Olağan genel kurul sonrasında geniģ bir yönetim kurulu ile yeni yönetim seçilmiģtir. Bu yönetim kurulu da yine Belediye BaĢkanı Selahattin OLCAR ın baģkanlığında Yılmaz KOMĠT, Kenan FIRAT, Sabri SĠVRĠKAYA, Atilla GÜNAL, ġaban YILMAZ, Elan ÖZGÜL, A. Oktay ÖZKASAP, Ġsmail TANYEL, Sedat POLAT ve Hayrettin GÜNAL gibi Ģehrimizin tanınan iģ adamları ve belediye bürokratlarından teģkil etmiģti. Bu yönetim kurulu sezonunda voleybol, masa tenisi ve bisiklet sporu branģlarında faaliyet gösterme kararı almıģtır. 01/12/1989 tarihinde Nihat KUġÇUOĞLU baģkanlığında göreve gelen yönetim kurulunu Ģu isimler oluģturmuģtur; Selami KURU, Hayrettin GÜNAL, Hikmet KALTU, Özcan ÇAKMAKÇI, Yılmaz KAYIKÇI ve Nurettin GÜLERYÜZ. Bu yönetim iģbaģındayken kulübün resmi adı Düzce Belediye Gençlik ve Spor Kulübü olarak değiģtirilmiģtir.özellikle bisiklet branģında çok zorlu bir çalıģma ortamı olması ve sporcu eksikliği nedeniyle bir türlü faaliyete geçememiģtir. Temin edilen bisikletler de Beden terbiyesi Ġl Müdürlüğü ne teslim edilmiģtir yılında basketbol ile birlikte masa tenisi branģında da faaliyetlere devam edilmiģ ve bu branģta Cevat BÜYÜKKIRLI hoca ile altyapı çalıģmalarına önem verilmiģtir. Daha sonra masa tenisi antrenörlüğünü Adem AK hoca yapmıģtır sezonunda Yine aynı sezon kısa bir süre Düzce 18 Temmuz Stadı açık tribün altında karate, taekvando ve judo çalıģmaları yapılmıģtır sezonunda Yine bu dönemde kano, rafting ve güreģ branģlarında faaliyetler baģlamıģtır sezonunda Masa tenisi branģında da antrenör Ġsmail Hakkı VELĠ ile çalıģmalar yapılmıģ ve Türkiye Ģampiyonalarına katılım sağlanmıģtır.2007 yılından baģlayarak günümüze kadar yaz aylarında her yıl Düzce Belediyesi tarafından ulusal düzeyde Yağlı GüreĢ organizasyonları yapılmıģtır. 6 Kasım 2007 tarihinde alınan yönetim kurulu kararıyla mevcut branģlara ilaveten boks, okçuluk, oriyantring, herkes için spor, zihinsel engelliler spor, bedensel engelliler spor, halk oyunları, bisiklet, karate, dağcılık ve sporun her dalında faaliyet gösterilmesi kabul edilmiģtir yılı Ağustos ayında da Yağlı GüreĢ organizasyonu yapılmıģ ve büyük ilgi görmüģtür sezonu Aynı sezon içinde Karate ve Boks sporları için de çalıģmalar yapılmıģtır. Yaz Okulları çalıģması 2010 yazında da devam etmiģtir.2011 Yaz Spor Okulunda futbol, voleybol, basketbol, tenis, masa tenisi, karate ve güreģ branģlarında çalıģmalar yapılmıģtır. 9 Haziran 2012 tarihinde yapılan 6. Geleneksel Düzce Belediyesi Yağlı GüreĢleri nde BaĢ Pehlivanlığı Belediyemiz güreģçisi Ahmet KAVAKÇI kazanmıģtır.

67 Kaynaklar: D.S.H.G.M Erdal PiĢken Düzce Bel.Zab.Am. Der:Ġbrahim Tuzcu BÖLGESĠ :SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:ÇĠLĠMLĠ MAHALLESĠ:ULUCAMĠ KURULUġU: FORMA RENGĠ :YEġĠL-BEYAZ KÜTÜK NO: TELEFONU: BAġKANI.ĠBRAHĠM KAZANCI ADRESĠ: YEġĠL MAH.ÇĠLĠMLĠ DÜZCE BELEDİYESPOR FUTBOL TAKIMI ÇĠLĠMLĠ BELEDĠYESPOR ĠLK KURUCULARI.MUSA ÖZKAN-HALUK KAZANCI-GALĠP AKTAġ-MEHMET BAL-METĠN ORHAN-ĠBRAHĠM KAZANCI-NECMĠ YILDIZ-MUSTAFA ÖZTÜRK

68 FAALĠYETĠ:FUTBOL 1970 yılında Çilimlispor olarak kurulan kulüp,1971 yılında Bolu il Ģampiyonu olarak,türkiye gurup maçları için Ġzmit Kağıtspor a elendi, yıllarında üst üstte yine Bolu il Ģampiyonu oldu ve yine o yıllar içerisinde Türkiye gurup maçlarında elendi,baģarılı olamadı,1984 yılında ilgisizlik yüzünden kulüp tüzük değiģikliğine gitti ve Çilimli belediyesi olarak tekrardan Düzce amatör liglerinde devam etti,halen Düzce birinci amatör liginde mücadele etmektedir.düzce spor camiasına en çok büyük futbolcular veren kulüp unvan ına sahiptir.bunlardan bazıları ise ġükrü Cop,Muharrem Sarıer,Muhsin Abat,Yılmaz Vural (Ant),Dursunali Yıldız,Ünsal Abi,Kaleci Ömer,Turgut Özkasap,Tır Ġbrahim,Adnan Yüksel,Ömer Tüfekçi,Turgut Akgöl,Caner Yücel,Mil Okta,Muzaffer KabataĢ,Abdurrahim Çakmak gibi isimler futbol oynamıģlardır Kaynak:ġahin Öztürk CC Çilimlibelediyespor CCCCC GÜMÜġOVA BELEDĠYESPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:GÜMÜġOVA MAHALLE:MERKEZ KURULUġ TARĠHĠ: FORMA RENGĠ:LACĠVERT-BEYAZ KÜTÜK NO:

69 ADRESĠ:MERKEZ MEYDANI-GÜMÜġOVA TELEFON / FAKS: WEB SAYFASI:GUMUSOVABELEDĠYESPORKD@WĠNDOWSLĠVE.COM BAġKAN:MEHMET TORUN ĠLK KURUCULARI:ĠRFAN ġanli-talat BAYRAK-FAZLI ÖZDEMĠR-HALĠT NALCI-ĠRFAN BOSTANCI-SABAHATTĠN ÖZDEMĠR-METĠN ÇAVUġ FAALĠYETĠ:FUTBOL 1978 yılında GümüĢova Spor Kulübü adıyla kurulup daha sonra 20 ġubat 2001 yılında isim değiģikliği için tüzük değiģikliği yapılmıģ ve GümüĢova Belediye Spor Kulübü adıyla faaliyet göstermeye baģlayan kulübümüz, 2001 yılında 2. Amatör kümeden baģlayıp futbol sezonunda Ģampiyon olarak 1. Amatöre, sezonunda ASKF tarafından karar alınarak sezonunda yeni kurulan Süper Amatör liginde (ASL) mücadele etmeye baģladı. Burada ilk sezonda 1. amatör kümeye düģen GümüĢova Belediye Spor futbol sezonunda 1. amatör ligi Ģampiyonu olarak tekrar süper amatöre yükselmiģtir.o günden bu güne süper amatörde mücadele eden kulübümüz, sezonunda 25 puanla 5. sırada, sezonunda 23 puanla 9. sırada, sezonunda 59 puanla Ģampiyon olan Akçakoca sporun ardından 50 puanla 2. sırada yer almıģtır futbol sezonunda ise Ģampiyonluğu son hafta Akçakoca deplasmanında Akçakoca spora 2-0 yenilerek kaybeden kulübümüz 54 puanla yine 2. olarak ligi tamamlamıģtır futbol sezonu hedefinde mutlak Ģampiyonluk parolası ile lige baģlayan GümüĢova Belediye Spor ilk iki haftada rakiplerini yenmeyi baģardı. Bizlerde kulüp yöneticileri olarak takımımıza baģarılarının devamını diliyoruz Kaynak: Mevlut Çakmak

70 GÜMÜŞOVA BLD SPOR YENĠ TAġKÖPRÜSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:YENĠTAġKÖPRÜ KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-LACĠVERT-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:CAMĠKEBĠR MAH.MARAġAL ARA SOK. DÜZCE TELEFON: BAġKAN.SABRĠ ÖZBEK ĠLK KURUCULARI:EMRULLAH ĠNAN-HÜSEYĠN ARSLAN-HASAN ÇEġME- NURCAN TUNCER-RECEP ÖZENĠR-MUSTAFA AYDIN-CANER YÜCEL FAALĠYETĠ:FUTBOL 1986 Yılından beri Düzce Birinci Amatör liginde mücadelesini sürdürmektedir.düzce de ilk defa 2008 Yılında ġahap Bayav adına düzenlenen turnuvada birinci olmuģtur. Kaynak:Hüseyin Akçay

71 YENİ TAŞKÖPRÜ SPOR GÖLYAKASPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:GÖLYAKA MAHALLE:ĠMAMLAR KURULUġU: FORMA RENGĠ:MAVĠ-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:ĠMAMLAR MAH. GÖLYAKA TELEFONU: BAġKAN:MUHSĠN SÖNMEZ ĠLK KURUCULARI:NECMĠ UYGUN-ALĠ GENÇ-RÜġTÜ BAġAR-MEHMET ġan- BAHATTĠN CEYLAN-BAYRAM BÜLBÜL-ALĠ BEġER-Y.KADRĠ DĠKMEN- FAALĠYETĠ:FUTBOL TARİHİ: Yılında Necmi Uygun,Ali Genç,RüĢtü BaĢar,,Mehmet ġan,bahattin Ceylan,Bayram Bülbül,Ali BeĢer,Yakup Kadri Dikmen kurmuģlardır.belediye baģkanı RüĢtü Genç ve Katibi Haydar AltınıĢık kulübün kurulmasında çok yardımcı olmuģlardır,gölyaka da yetiģen gençlerin sporla ilgili,her türlü faali,yetlerde bulunmak için kurulmuģtur.kulüp,futbol,voleybol,basketbol,masa tenisi,atletizm spor branģlarında ağırlık vermiģtir.ġimdiye kadar kulüp baģkanlığı yapan kiģiler, Necmi Uygun, Bahattin Ceylan, Bahattin Ceylan, Bahattin Ceylan, Feyzullah ÇavuĢ, arası-Bahattin Ceylan,7-198-Rahmi Yılmaz, Bahattin Ceylan, arası Avni Uygun, arası-cavit Atasoy, arası Muhsin Yavuz, Sezai Tonya, arası Avni Uygun, arası-Isa Erginyavuz, arası-muhsin Sönmez, Muhsin Sönmez ÖNEMLİ BAŞARILARI Sezonunda Ali EROL un Antrenörlüğünde Bolu Ġl ġampiyonu oldu ve Ġzmit te 3. Lige yükselme müsabakalarına katıldı sezonundamustafa ÇAKAR Antrenörlüğünde Düzce Ġl ġampiyonu oldu, EskiĢehir de 3. Lige yükselme müsabakalarına katıldı. 1 turda Ġstanbul Temsilcisi ÇAPA yı eleyerek 2. tura çıktı Sezonunda gurup 3.sü olarak amatör süper ligde oynamaya hak kazanmıģtır. Halen Düzce Süper Amatör Futbol liginde mücadele etmektedir Kaynak: Gölyaka beledeyisi int.der:ġbrahim Tuzcu

72 GÖLYAKA KĠRAZLISPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ: MERKEZ MAHALLE:KĠRAZLI KÖYÜ KURULUġU: FORMA-RENGĠ:MAVĠ-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:KĠRAZLI KÖYÜ DÜZCE TELEFON: BAġKAN:CAFER ġġmġek ĠLK KURUCULARI:MUAMMER ERKAHRAMAN-ĠSMET KISAKOL-AHMET ÖZTÜRK-MEHMET AKAGÜNDÜZ-KADĠR YILMAZ-ĠSKENDER TAYMAZ-SULTAN AK FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce 2.Amatör liginde mücadele vermektedir,henüz bir baģarısı yoktur

73 KİRAZLI KONURALP BEÇĠSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA: ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ-KONURALP MAHALLE:BURHANĠYE KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-YEġĠL KÜTÜK NO: ADRES:YÖRÜK KÖYÜ KONURAPL TELEFON: BAġKAN:AHMET ÖZDEMĠR ĠLK KURUCULARI:SAMĠ KAHVECĠ-YUSUF AKGÜNOĞLU-SAVAġ KORKMAZ- ĠSMAĠL AKGÜN-GAFUR ĠLHAN-ABDULLAH KIBRIS-HASAN GÜROL FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce Süper Amatör liginde mücadele vermektedir,hiç bir baģarısı yoktur

74 BEÇİ GÖLYAKA ĠÇMELERSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:GÖLYAKA MAHALLE:ĠÇMELER KÖYÜ KURULUġ: FORMA RENGĠ:SĠYAH-KIRMIZI KÜTÜK NO: ADRES:ĠÇMELER KÖYÜ GÖLYAKA TELEFON: BAġKAN:AYDIN YÜKSEL

75 ĠLK KURUCULARI:HASAN EKER-ġEREF KESKĠN-MUZAFFER GÜRBÜZ-FEHMĠ TARIM-CELAL SAĞLAM-MUSTAFA ARSDLAN-CELAL ALTIN FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce 2.Amatör futbol liginde mücadele etmektedir,hiçbir baģarısı bulunmaktadır - BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:GÖLYAKA İÇMELER GÖLYAKA SAÇMALIPINARSPOR MAHALLE:SAÇMALIPINAR KÖYÜ -GÖLYAKA KURULUġU: FORMA RENGĠ:SARI-MAVĠ KÜTÜK NO: ADRES:SAÇMALIPINAR KÖYÜ-GÖLYAKA TELEFON: BAġKAN:MURAT ALTUNDAL ĠLK KURUCULAR:MEHMETALĠ ġentürk,ġhsan ÖNAT,BAKĠ ÖZÜAK,AHMET TOK,YUSUF CEBECĠOĞLU,CENGĠZ EKSĠNECMĠ UYGUN

76 FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce 2.Amatör liginde mücadele vermektedir,hiçbir baģarısı yoktur BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:DOĞANLI KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:MAVĠ-BEYAZ-SĠYAH KÜTÜK NO ADRES.:DOĞANLI KÖYÜ DÜZCE TELEFON BAġKAN:NĠHAT URAN SAÇMALIPINAR DOĞANLI GENÇLĠKSPOR ĠLK KURUCULARI:EROL YĠĞĠT-EROL LURÇĠ-ZEKĠ KONUR-ĠSMAĠL TERZĠ-NĠHAT URAN-OSMAN KÜÇÜKAKBULUT-CEMĠL YĠĞĠT FAALĠYETĠ:FUTBOL

77 1999 Yılında kurulan kulüp, Düzce 2.Amatör kümede iki yıl oynadı ve Ģampiyon olarak birinci amatör kümeye çıktı,2005 yılında Düzce Süper Amatör kümeye çıktı,burada iki sene oynadı ve birinci amatör kümeye düģtü,2011 yılında tekrar Düzce Süper Amatör kümeye çıktı, halen bu kümede mücadele etmektedir Kaynak:Turan Uran DOĞANLI DÜZCE GENÇLĠKSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:KÜLTÜR MAH. KURULUġU: FORMA RENGĠ:MAVĠ-KIRMIZI-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:KÜLTÜR MAH.KUYUMCUZADE BUL.STADYUM SOK.NO:27 KAT:1 TELEFON: FAKS: BAġKAN:HAKAN ÇETĠN

78 ĠLK KURUCULAR:FATĠH KETEN-CAHĠT DEMĠR-ERTAN SAVAġ-ZERRĠN GÖNÜL- SERDAR ÇAKIR-KORHAN ÖZTEKĠN-K.SEMĠH DEMĠR-AKĠF ÇAVUġ-DENĠZ ġahan-atġlla ġahġ,n-orhan CENGĠZ ÜMĠT AYAZ FAALĠYETĠ:FUTBOL yılında kütük nosu ile kurulan Düzce Gençlik ve Spor kulübü forma rengi Kırmızı-Beyaz-Mavi olarak Sadettin Aydın-Sebahattin Sarıer-Mustafa Çelebi-Recep Yaman-Muharrem Tok-Afer Yavuz-Ġsmail Uğur KaynaĢlı Sarıçökek köy gençleri tarafından kurulur.fakat yılında tüzük değiģikliğine gidilerek aynı forma rengi ile Düzce Gençlik olarak tescil edilir ve halen Düzce Amatör küme müsabakalarına katılmaktadır.yeni kurulan bir kulüptür baģarıları yoktur Kaynak:Cahit Demir DÜZCE GENÇLİK Kaynak:Cahit Demir AZĠZĠYESPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:AZĠZĠYE MAH. KURULUġU: FORMA RENGĠ:YEġĠL-BEYAZ

79 KÜTÜK NO: ADRES:AZĠZĠYE MAH.FĠDANLIK KARġISI- DÜZCE TELEFON: BAġKAN:AYDIN KOÇ ĠLK KURUCULARI:SADETTĠN ÖZMEN-ĠHSAN ÇETĠN-NURETTĠN TEKE-EROL DURU-NURETTĠN ACEROĞLU-HASAN ġahġn-mustafa ARSLAN FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce 2.Amatör liginde oynamaktadır hiçbir baģarısı yoktur, AZĠZĠYE AYDINPINARSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:ÇAY MAH KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-LACĠVERT KÜTÜK NO:

80 ADRES:ÇAY MAH.AYDINPINAR CAD.MELTEM SOK-DÜZCE TELEFON: BAġKAN:YAKUP KALKAN ĠLK KURUCULARI:YILMAZ KOMĠT-ZEKĠ AYHAN-CAVĠT AYIġIK-ÜMĠT TEKE- LÜTFÜ SAVAġ-ÖMER DUMAN-HULĠSĠ SAYAR FAALĠYETĠ:FUTBOL AYDINPINAR Düzce Birinci Amatör liginde oynamaktadır,düzce futboluna çok futbolcu yetiģtirmiģtir KOÇYAZISPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:KOÇYAZI MAH. KURULUġU: FORMA RENGĠ:TURUNCU-SĠYAH KÜTÜK NO: ADRES:DERELĠ TÜTÜNCÜ KÖYÜ-DÜZCE

81 TELEFON: BAġKAN:HĠKMET MISIR ĠLK KURUCULARI:ġARAFETTĠN YILMAZ-HĠKMET SEYĠS-OSMAN ÜSTÜNEL- HAYRULLAH YILDIZ-ALAADĠN SEYĠS-SÜLEYMAN YILDIRIM-NECMĠ ÜSTÜNEL FAALĠYETĠ:FUTBOL 2003 Yılı Dereli Tütüncü Gençlik kapanma üzere iken eski futbolcularından Düzce nin tanınmıģ simalarından Hikmet Mısır tarafından maddi imkanları kendisi tarafından sağlanarak bu kulübe sahip çıkarak,2003 yılında tüzük değiģikliği yapılarak forma rengi Turuncu-Siyah, Koçyazıspor kulübü olarak tescil edilir.(dereli Tütüncü Gençlik forma rengi Siyah-Beyaz idi).2004 Yılında Düzce 2. Amatör kümede o yıl Ģampiyon olur ve 2005 yılında 1 ci Amatör kümeye çıkar,2006 yılında Süper kümeye çıkarak dikkatleri üzerine çeker.bir yıl oynadıktan sonra tekrar 1 ci Amatör kümeye düģer,halen Düzce birinci Amatör kümede mücadelesini sürdürmektedir Kaynak:Hikmet Mısır KOÇYAZI CUMAYERĠBELEDĠYESĠ BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:CUMAYERĠ MAHALLE:YENĠMAHALLE KURULUġU:

82 FORMA RENGĠ:YEġĠL-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:BELEDĠYE BĠNASI CUMAYERĠ TELEFON: BAġKAN.METĠN GÖKÇEOĞLU ĠLK KURUCULARI:M.MUSTAFA PAK-ÜMĠTCAN METĠN-SENCAR METĠN-AHMET ORHAN-KAZIM ġen-mustafa FĠġ-MUAMMER YÜKSEL-MUSTAFA YILDIRIM- AHMET ERDEM-ZEKĠ YÜKSEL FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce 2.Amatör Liginde oynamaktadır, CUMAYERİ BELEDİYESİ KAYNAġLI ÜÇKÖPRÜ BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:KAYNAġLI

83 KÖYÜ:ÜÇKÖPRÜ KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ-YEġĠL KÜTÜK NO: ADRES:ÜÇKÖPRÜ KÖYÜ-KAYNAġLI-DÜZCE TELEFON: BAġKAN:SERKAN ALTINDAL ĠLK KURUCULAR:GÜRSEL ÖZTÜRK-ZAFER PERÇĠN-FARUK ÖZDEMĠR- NURETTĠN KIRICI-ALĠ FĠDAN-AHMET KURT-HAYRETTĠN KIRICI-MUSTAFA ERÇĠN-ADEM FĠDAN-YAġAR ġebek FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce birinci amatör liginde mücadele vermektedir,hiçbir baģarısı yoktur, BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:AKÇAKOCA MAHALLE:BEYÖREN KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:SARI-LACĠVERT ÜÇKÖPRÜ AKÇAKOCA BEYÖRENSPOR

84 KÜTÜK NO: ADRES:BEYÖREN KÖYÜ AKÇAKOCA TELEFON: E-MAĠL: BAġKAN:ERTUĞRUL UZBAK ĠLK KURUCULAR:CEVAT ÜNLÜ,ÖMER AKTAġ,SAĠM ÇAVUġOĞLU,ADĠL ġanli,ġsmaġl ÖZCAN,ABDULLAH ÜNSAL,MUSTAFA ASAL,ALAATTĠN ÖZCAN FAALĠYETĠ:FUTBOL,GÜREġ,VOLEYBOL,ATLETĠZM Köyde spora ilgi çok fazladır, sarı siyah olarak kurulan gayri federe kulüp, yılında köy sakinlerinden CEVAT ÜNLÜ, ÖMER AKTAġ,SAĠM ÇAVUġOĞLU,ADĠL ġanli,alattġn ÖZCAN,ĠSMAĠL ÖZCAN,ABDULLAH ÜNSAL,MUSTAFA ASAL, tarafından kulüp Sarı- Lacivert forma rengi ile federe yapılmıģtır.bolu amatör futbol liginde yıllarca mücadele vermiģtir en iyi derecesi lig 3 süsü olmuģtur,ayrıca iniģli çıkıģlı küme guruplarında Ģampiyonluklar yaģatmıģtır,halen Düzce amatör futbol 2 ci liginde mücadele vermektedir. Akçakoca nın köklü kulüplerindendir eski bir spor kulübü dür. Kulüp profesyonel olarak diğer takımlara ve Akçakoca spor alt yapısına birçok futbolcu vermiģtir ayrıca voleybol da ve atletizm dede baģarılar yaģamıģ tır,bolu voleybol liginde 2 defa il birincisi olmuģ Sakarya da gurup maçlarında baģarılar göstermiģtir,atletizm dede il 2 iliğini yaģatmıģtır,akçakoca ya spor konusunda çok emeği geçen kulüp görünümündedir,bundan dolayı bu köyü kutluyorum.bu,köyde at yarıģları,manda yarıģları, güreģler, futbol müsabakaları yapılırdı köyde spora ilgi fazladır,yıllarca bayramlarda yapılan geleneksel güreģ müsabakaları halen devam etmektedir,köyden birçok güreģçide yetiģmiģtir bu konuda da bu köyü örnek almalı alkıģlamalıyız.tel: BEYÖREN Kaynak:Akçakoca da spor Ġbrahim Tuzcu kit. KAYNAġLI KARAÇALISPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:KAYNAġLI MAHALLE:KARAÇALI MAH.

85 KURULUġU: FORMA RENGĠ:YEġĠL-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:KARAÇALI MAH.DÜZCE CAD.KAYNAġLI-DÜZCE TELEFON: BAġKAN:MUSTAFA SAĞLAM ĠLK KURUCULAR:ġEVKĠ YAZICI-BĠROL SAĞLAM-ORHAN AKBULUT-MUSTAFA GÜNDOĞDU-CELAL AKBULUT-KEMAL AKBULUT-CEMĠL ĠLHAN FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce 2.amatör liginde mücadele vermektedir,hiçbir baģarısı yoktur. KARAÇALI ÜSKÜBÜ SĠNERJĠ BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ: MERKEZ -KONURALP MAHALLE:ÇĠFTEPINARLAR KURULUġU: FORMA RENGĠ:ALTIN SARISI-TURKUAZ MAVĠSĠ-BEYAZ

86 KÜTÜK NO: ADRES:ÇÇĠFTEPINARLAR MAH.CUMHURĠYET CAD.NO:7 KONURALP-DÜZCE TELEFON: BAġKAN:UFUK YILMAZ ĠLK KURUCULAR:UFUK YILMAZ-ġAFAK YILMAZ-NECMETTĠN AKTEPE-ÜMĠT ÇETĠN-ZEKĠ AKTEPE-MURAT KARTALOĞLU-MEHMET AYDIN FAALĠYETĠ:FUTBOL 2008 Yılında kurulan kulüp Düzce 2. ci Amatör kümede Ģampiyon olur birinci Amatöre çıkar,burada Ģampiyon olur ve 2011 Yılında Süper Amatör ligine katılmaya hak kazanır halen Düzce Süper Amatör müsabakalarına devam etmektedir Kaynak.ġafak Yılmaz KONURALP SİNERJİ KÖPRÜBAġISPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ-KÖPRÜBAġI ÖMEREFENDĠKÖYÜ KÖYÜ:ÖMEREFENDĠKÖY KURULUġU: FORMA RENGĠ:LACĠVERT-BEYAZ

87 KÜTÜK NO: ADRES:KÖRÜBAġI ÖMEREFENDĠKÖY TELEFON: BAġKAN:CAHĠT ARSLAN ĠLK KURUCULARI:ALĠ ÇOġKUN-BAYKAN ÖZEN-ĠDRĠS MEMĠġ-ĠSMAĠL MEMĠġ- ÜMĠT MEMĠġ-A.BÜLENT BAYINDIR-KADĠR DÜZEN FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce Birinci Amatör liginde oynamaktadır.,- KÖPRÜBAŞI SANCAKSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ-SANCAKLAR MAHALLE:SANCAKLAR KURULUġU: FORMA-RENGĠ:MAVĠ-BEYAZ

88 KÜTÜK NO: ADRES:SANCAKLAR MAH.AKÇAKOCA CAD. TELEFON: BAġKAN:SABRĠ KOÇ ĠLK KURUCULAR:KAZIM YAMAK-SAMĠ ÇOġAR-MUZAFFER ÇOġAR-ERDAL KANBUR-MEHMET ZEYNEL-DERVĠġ BĠRĠNCĠ-MUHAMMED YAMAK FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce Birinci Amatör liginde oynamaktadır. SANCAKLAR ÇĠLĠMLĠ DĠKMELĠSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:ÇĠLĠMLĠ KÖYÜ:DĠKMELĠ KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ-MOR KÜTÜK NO:

89 ADRES:DĠKMELĠ KÖYÜ-ÇĠLĠMLĠ TELEFON: BAġKAN:FEVZĠ DĠNDAR ĠLK KURUCULAR:FEVZĠ DĠNDAR-AHMET YILDIZ-ALAATTĠN ERSOY-MEHMET YILMAZ-ALĠ CAN-CĠHAN KAYNAR-METĠN ÇALIġKAN FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce birinci amatör liginde mücadele vermektedir,hiçbir baģarısı yoktur. DİKMELİ DÜZCE ÇAMLI GENÇLĠKSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:KARACA MAH. KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ KÜTÜK NO:

90 ADRES:KARACA MAH.SANAT SOK NO:39 DÜZCE TELEFON: BAġKAN:MUSA AKSU ĠLK KURUCULAR:NAĠM ERGÜN-NAĠL ÇALIK-NĠHAT YEġĠLDAĞ-MUSA AKSU- ERDĠNÇ YEġĠLDAĞ-CEMAL ĠNTEPE-SAĠM YEġĠLDAĞ FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce birinci amatör liginde mücadele vermektedir,hiçbir baģarısı yoktur. ÇAMLI GENÇLİK GÖLYAKA ÜÇYOLSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:GÖLYAKA KÖYÜ:ÜÇYOL KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ KÜTÜK NO:

91 ADRES:ÜÇYOL KÖYÜ-GÖLYAKA TELEFON: BAġKAN:ĠBRAHĠM KETEN ĠLK KURUCULAR;ĠBRAHĠM KETEN-NURETTĠN GÖRÜR-TARIK KETEN-NEDĠM ĠLHAN-VAHDETTĠN ĠLHAN-ġAHĠN SEVGĠ-ÜMĠT DOĞAN FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce birinci amatör liginde mücadele vermektedir,hiçbir baģarısı yoktur. ÜÇYOL YETĠġTĠRME YURDUSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ-HAMĠDĠYE MAHALLE:HAMĠDĠYE KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:HAMĠDĠYE MAH.2 NOLU SAĞLIK OCAĞI KARġISI TOLGA ECZ.DÜZCE

92 TELEFON: BAġKAN:TAHSĠN CARIM ĠLK KURUCULAR:MEHMET GÜNAYDIN-MUZAFFER ÜSKÜN-ALAATTĠN GÜLLÜ- ALĠ ÇAĞLAR-ÖZCAN SARIAL-ġUAYĠP ALTAY-HĠKMET LERMĠ FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatör liginde mücadele vermektedir,hiç bir baģarısı yoktur. YETİŞTİRME YURDU DÜZPAġ ANADOLU GENÇLĠK BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:ġEREFĠYE MAH. KURULUġU: FORMA RENGĠ:MAVĠ-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:ġEREFĠYE MAH.CENGĠZ TOPELSOK.TAġHAN Ġġ MERKEZĠ DÜZCE TELEFON:

93 BAġKAN:MEHMET ÇELEBĠ ĠLK KURUCULAR:EMRULLAH AKGÜN-ÖMER ÇUBUKÇU-MEHMET ÇELEBĠ- FATĠH TAVLI-HASAN KAHRAMAN-MURAT KIR-ġABAN HOġGÜNEL FAALĠYETĠ:FUTBOL TARĠHĠ:DüzpaĢ Anadolu Gençlik Spor Kulübü 2008 yılında Düzce Anadolu Gençlik derneği bünyesinde YeĢil Düzce Gençlik ve Spor kulübü olarak kurulmuģtur sezonunda kulüp adını DüzpaĢ Anadolu Gençlik spor kulübü olarak değiģtirilmiģtir sezonunda 2. Amatör kümede mücadele etmeye baģlamıģ,aynı yıl 2. Amatör ligin en centilmen takımı olmuģtur.a Takımı ve U-16,U-13,U-14futbol müsabakalarında mücadele etmektedir.düzce de birçok köklü kulübün alt yapısında müsabakalara katılmadığı bir ortamda,yeni kurulan kulübümüz U-13,U-14,U-16 yaģ katogörilerde müsabakalara katılması gençlere ve gençliğe verdiği önemi göstermektedir,kulübün amacı küçük yaģtaki çocukların sporu sevdirmek ve kötü alıģkanlıktan kurtarmaktır, uzak tutmaktır. Kaynak:Düzce DüzpaĢ Mehmet Hoca Der:Ġbrahim Tuzcu DÜZPAġ KAYNAġLI YENĠ TAVAK ÇĠMENSPOR BÖLGESĠ:AKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:KAYNAġLI KÖYÜ:TAVAK KÖYÜ

94 KURULUġU: FORMA RENGĠ.YEġĠL-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:BEYCĠLER KÖYÜ-DÜZCE TELEFON: BAġKAN:ADNAN MADANCIOĞLU ĠLK KURUCULAR:KAZIM YAMAK-CEMĠL DAĞ-ÇETĠN ORHUN-NECATĠ SEVĠM- ORHAN SERTÇELĠK-SADETTĠN ÇALIK-FEVZĠ SAĞLAM FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce 2.Amatör liginde mücadele vermektedir,hiç bir baģarısı yoktur. TAVAK ÇĠMEN HASTANESPOR(OGSB) BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:KĠREMĠT OCAĞI KURULUġU:

95 FORMA RENGĠ:BORDO-MAVĠ KÜTÜK NO: ADRES:KĠREMĠT OCAĞI ATATÜRK DEVLET HASTANESĠ DÜZCE TELEFON: BAġKAN:EROL TAYHAN ĠLK KURUCULAR:SELAHATTĠN PARLAK-MEHMET TEKĠN-ALĠ AKGÜN-FATĠH CĠVELEK-ĠSMAĠL MERT-SEYFETTĠN DUDAK-AKĠF ÇAVUġ-FATĠH ALBAYRAKOĞLU-KÖKSAL MOLLAMEHMETOĞLU FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce birinci amatörde oynamaktadır,2009 yılında kurulan kulüp 2010 yılında ikinci amatör kümeden birinci amatör kümesine çıkar,2012 yılında tüzük değiģikliğine gidilerek Hastanespor ismi Düzce Organize Sanayi Bölgesi gençlik spor (DOSB) adını alır,kulüp baģkanı Erol Tayhan dır Kaynak: Sedat Demirağ OGSB KONURALP KABALAKSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE

96 ĠLÇESĠ:MERKEZ-KONURALP KÖYÜ:KABALAK KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:KABALAK KÖYÜ KONURALP-DÜZCE TELEFON: BAġKAN:ALAATTĠN ALKAN ĠLK KURUCULAR:MUSTAFA OCAK-SABRĠ AMAN-RĠFAT YAZGELDĠ-SEZAĠ SÖNMEZ-KUDRET CAPOĞLU-RAMAZAN ÇAVUġ-REFĠK ġahġn FAALĠYETĠ:FUTBOL 1992 Yılında Kırmızı-Beyaz olarak tescil edilen.1994 Yılında Düzce 2.Amatör liginde Ģampiyon olan takım,2 yıl sonra tekrar 1996 yılında 2.Amatör ligine düģtü,son olarak 2 yıl Düzce 2.Amatör ligine maddi imkansızlıklar yüzünden liglere katılamıyor. Kaynak:Kenan GüneĢ Der:Ġbrahim Tuzcu ÇĠLĠMLĠ PIRPIRSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE

97 ĠLÇESĠ:ÇĠLĠMLĠ KÖYÜ:PIRPIR KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-SĠYAH KÜTÜK NO: ADRES:PIRPIR KÖYÜ-ÇĠLĠMLĠ TELEFON: BAġKAN:MUTLU CEBECĠ ĠLK KURUCULAR:NECMETTĠN DURAN-SABRĠ DUMAN-FETHĠ GÖRGÜN-TAHSĠN NANE-CENGĠZ IġIK-ġABAN ERGÜN FAALĠYETĠ:FUTBOL 2010 yılında Düzce ikinci amatör kümede ikinci sırada tamamlayarak,statü gereği birinci amatör kümeye yükseldi. Düzce birinci amatör liginde mücadele vermektedir,hiçbir baģarısı yoktur.buradan yetiģen profesyonel futbolcular ise Metin Duran,(Düzce),Ġbrahim Demirdelen dir (Gerede,UĢak) Kaynak: Sabri Duman PIRPIR DÜZCE ĠDMANYURDUSPOR

98 BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:MERKEZ-KĠREMĠTOCAĞI KURULUġU: FORMA RENGĠ.LACĠVERT-BEYAZ-MAVĠ KÜTÜK NO ADRES:MERKEZ KĠREMĠT OCAĞI-BAĞDAT CAD.NO:22-KAT:1 DÜZCE TELEFONU: BAġKAN.MEHMET SAYGUN ĠLK KURUCULARI:CEMĠL TANRIVER-A.MURAT ÇOBAN-MÜCAHĠT ÖZCAN- YAġAR KAVĠLOĞLU-M.EMĠN ERÇOBAN-ERDEM YAMAÇ-AHMET ODABAġOĞLU FAALĠYETĠ:FUTBOL TARĠH:Düzce idman yurdu 2009 yılında Düzce Ġdman Yurdu spor kulübü genel kaptanı olan Tiyatro sanatçısı Cafer Göksu ve arkadaģları tarafından Çamlıevler gençlerinin önderliğinde kuruldu Forma rengi Lacivert-Mavi-Beyaz olan kulüp, Amatör grubunda Ģampiyon oldu, amatör Ģampiyonluk Ģampiyonu olan,yönetimin hedefi bal ligi Kaynak:Cafer Göksu

99 ĠDMANYURDU CUMAYERĠ TURAN GENÇLERBĠRLĠĞĠ BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:CUMAYERĠ MAHALLE:YUKARI AVLAYAN KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ-SARI KÜTÜK NO ADRES.YUKARI AVLAYAN KÖYÜ-CUMAYERĠ TELEFON BAġKAN:ĠLHAMĠ TURAN ĠLK KURUCULAR:ĠLHAMĠ TURAN-HÜSEYĠN TURAN-REYHAN TURAN-NAZMĠYE TURAN-HALĠL AKTÜRK-DERYA AKTÜRK-SELÇUK ASLAN FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatör ligin de mücadele vermektedir.yeni kurulan bir kulüptür,baģarıları yoktur.

100 GENÇLERBĠRLĠĞĠ YIĞILCASPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:YIĞILCA MAHALLE:MERKEZ KURULUġU: FORMA RENGĠ:YEġĠL BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:BELEDĠYE BĠNASI ALTI-YIĞILCA TELEFON: BAġKAN:ALADDĠN ġġmġek ĠLK KURUCULARI:RECEP TEMĠZEL-ABDULLAH ÖZTÜRK-SUAT YELBOĞA- SALAHATTĠN MARADĠT-KENAN GÜNAYDIN-HALĠT ġen-ġbrahġm ÖZSOY- HÜSEYĠN DAĞLI FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce Süper Amatör liginde oynamaktadır.

101 YIĞILCA GÖLYAKA HACIYAKUPSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:GÖLYAKA MAHALLE:HACIYAKUP KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-YEġĠL KÜTÜK NO: ADRES:HACIYAKUP KÖYÜ-GÖLYAKA TELEFON:

102 BAġKAN:ġAFAK ÇAVUġ ĠLK KURUCULARI:ĠSMAĠL BAKLACI-KAZIM ARSLAN-OSMAN ÇAKAR-RESUL MALKOÇ-ZEKĠYA ÇAKAR-KAZIM ĠMAMOĞLU-MEHMET ÇELEBĠ-VEYSEL KARDÜZ-MUZAFFER YILMAZ FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatör liginde mücadele vermektedir,hiç bir baģarısı yoktur. HACIYAKUP AKÇAKOCA KURUKAVAKKÖYÜ GENÇLĠK BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:AKÇAKOCA KÖYÜ:KURUKAVAK KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ-YEġĠL KÜTÜK NO: ADRES: KURUKAVAK KÖYÜ AKÇAKOCA TELEFON: BAġKAN:RÜSTEM YILMAZ ĠLK KURUCULAR:RÜSTEM YILMAZ,CABĠR NEFESOĞLU,ZEKAĠ YILMAZ,SADULLAH TÖNGEL,MAHMUT CEYLAN,HASAN CEYLAN,MEHMET KARSLIOĞLU,NADĠR YILMAZ,ABDULLAH ASLAN FAALĠYETĠ:FUTBOL yılında, RÜSTEM YILMAZ,CABĠR NEFESOĞLU,ZEKAĠ YILMAZ,SADULLAH TÖNGEL,MAHMUT CEYLAN,HASAN CEYLAN,MEHMET KARSLIOĞLU,NADĠR YILMAZ,ABDULLAH ASLAN tarafından,gençlerin kumar,alkol, kahveden uzaklaģmaları için,geriden gelen gençlere örnek olmaları için kurulan,forma rengi Türkiye milli takımından esinlenerek Kırmızı -Beyaz yapılmıģtır. Kurukavak spor futbol ve

103 voleybolda mücadele etmiģtir.1992 yılında 2 ci amatörden 1 ci amatöre Ģampiyon olup çıkar ve yıllarca halen de Düzce 2 ci Amatör liginde mücadele etmektedir,bütün maçlarını Akçakoca yerine Düzce ye yakın olması sebebiyle Düzce de oynamaktadır,eskiden köyde güreģ çok yapılırdı maalesef Ģimdilerde yapılmamaktadır.köyde Ģimdilerde futbola merak fazla olmasına rağmen bir türlü baģarıyı yakalayama nın sıkıntısı içindeler.tel: Kaynak:Akçakoca da spor Ġbrahim Tuzcu kit. KURUKAVAK AKÇAKOCA BALATLI ÖZBALATLISPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:AKÇAKOCA KÖYÜ:BALATLI KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:BALATLI KÖYÜ AKÇAKOCA TELEFON: BAġKAN:ġEMSĠ AKGÜN ĠLK KURUCULAR:ĠSMAĠL YAVUZ,ĠDRĠS AYDIN,MUSTAFA ASAL,AHMET ÇINAR,BURHAN ĠNCE,MUSTAFA DURMAZ,VAHĠT DEMĠR,MUSTAFA KURT,RAĠF TUNCER,HĠKMET AKTAġ FAALĠYETĠ:FUTBOL Bu köyde at yarıģları,manda yarıģları, güreģler, futbol müsabakaları yapılırdı köyde spora Ġlgi fazladır Bolu amatör küme ve Düzce amatör kümelerinde futbol müsabakalarında oynamıģ,halen Düzce ikinci amatör liginde mücadele etmektedir.köyde ilk spor kulübü 1970 yılında Gürgenspor olarak Kırmızı- Beyaz renkten oluģan bir formasıyla müsabakalar yaparken 1980 yılında ĠSMAĠL YAVUZ,ĠDRĠS AYDIN,MUSTAFA ASAL,AHMET ÇINAR,BURHAN ĠNCE,MUSTAFA DURMAZ,VAHĠT DEMĠR,MUSTAFA KURT,RAĠF TUNCER,HĠKMET AKTAġ ilk kurucularıdır. Federe olarak Bolu 1. ve 2. amatör liginde müsabakalara iģtirak etmiģtir,bu esnada kulüp 3 yıl ceza alır liglere katılamaz, bu arada tekrar yılında HAKAN ASAL tarafından isim değiģikliğine gidilerek ÖzBalatlı spor

104 kulübü kurulur ve Bolu ve Düzce amatör liginde mücadeleye kendi köy çocuklarıyla mücadelesine devam etmektedir, forma rengi Kırmızı- Beyaz dır. Futbolda baģarısı bulunmayan köy Ģuan Akçakoca da tek yağlı güreģleri düzenleyen köy konumundadır. Tel: Kaynak:Akçakoca da spor Ġbrahim Tuzcu kit. BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ: MERKEZ-KONURALP KÖYÜ: SUNCUK KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ;SĠYAH-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:SUNCUK KÖYÜ-KONURALP TELEFON: FAKS: BAġKAN:ALġĠ ġenoğlu Özbalatlıspor BOĞAZĠÇĠ SUNCUKSPOR

105 ĠLK KURUCULARI:ÖZCAN ERNGĠN-METĠN ġġrġn-adnan AYDIN-MEHMET ġġrġn-osman ULUSOY-ALĠZAĠM AKYILDIZ ĠSMAĠL BAġAR FAALĠYETĠ:FUTBOL-VOLEYBOL TARĠHĠ:Suncukspor un eskilere varan futbol alıģkanlığı vardır. Ġbrahim ġengüloğlu, Faruk ALBAYRAK, Hikmet ALBAYRAK, Seyfettin SÖNMEZOĞLU, Kenan Merttürk, Ġhsan Çatana, Recep ALBAYRAK, Fikret ALBAYRAK, Ġrfan SÖNMEZOĞLU, Ġlhami ALBAYRAK, Yunus YILMAZTÜRK, Mustafa SÖNMEZOĞLU, Abdüsselam ALBAYRAKOĞLU, Rahmi SÖNMEZOĞLU, ġaban ALBAYRAK, Ahmet ve Ġsmail ALBAYRAKOĞLU kardeģler, ve birçok ismin Suncuk köyünün sporda ve sosyal faaliyetler içinde yer almasında katkıları çok büyük tür.bu sayılan abilerimiz köyler arası futbol maçlarında boy göstermiģlerdir. Üstelik bu saydığımız isimlerin sporculukları çok üst düzeyde olup dönemlerinin en baģarılı isimleri olmuģlardır. 80 li yıllarda ilk kez bir minikler turnuvasıyla futbol dünyasında boy gösteren Suncukspor o dönemde elindeki kısıtlı imkanlarla büyük emekler veren sevgili büyüğümüz rahmetli Metin SÖNMEZOĞLU abimiz önderliğinde o maçlara katılmıģtır. Turnuvada na mağlup olarak Ģampiyon olan Suncukspor un Ģanlı tarihi baģarılarla doludur.1989 yılında köyün içinde kendilerine ait kulübede faaliyet göstermeye çalıģan (Kadirhoca,murat,Cavit,Bahri,Muhammet,Av.Recep,Engin vs) gençleri gören köyün büyükleri dernekleģmeye karar verilmiģ ve 1990 da dernekleģerek 1991 de resmi müsabakalara katılmaya baģlamıģtır 1990 yılından sonraki süreçte Kenan ALBAYRAKOĞLU ve Mustafa SÖNMEZOĞLU nun çok önemli çalıģmaları ve katkılarıyla bu günkü Suncukspor kurulmuģtur. Ġlk baģkanımız Ferhat ġengüloğlu ve ardından Merhum Metin SÖNMEZOĞLU, Merhum Fevzi ALBAYRAK, ġaban ALBAYRAK, Ġhsan ÇATANA, Avk. Recep ALBAYRAK ve son olarak ALĠ ġengüloğlu ile yoluna dolu dizgin devam etmektedir. Suncukspor ilk amatör lig Ģampiyonluğuna sezonunda Fevzi ALBAYRAK baģkanlığında T.Direktör Murat YILMAZ liderliğinde 2.Amatör lig de ulaģmıģtır. ġampiyonluk sevincini doyasıya yaģamıģ fakat 1.Amatör lig baģlamadan 1999 depremi yaģanmıģ ve ligler iptal edilmiģtir. Spor sahaları 2 yıla yakın depremzedelerin konaklama ve barınma alanları olarak kullanılmıģ olup özellikle amatör spora 2 yıl gibi uzun süre ara verilmiģtir. Bu süreçte kulübümüzde bir dağılma ve kopma süreci yaģanmıģtır. Liglere 5-6 yıl katılamamıģtır sezonunda futbol sevdalısı büyüklerin çabalarıyla Suncukspor liglere döndürülmüģtür. Ġhsan ÇATANA baģkanlığında Salih ALBAYRAK, Ġbrahim ġengüloğlu, Ġsmet SÖNMEZOĞLU ve Ġlhami ALBAYRAK ın yer aldığı yönetim kurulu göreve baģlamıģ ve iki yıl sürecinde Suncukspor un 2.amatör ligde yer almasını sağlamıģlardır. Tamamını köy gençlerinin oluģturduğu iki sezonda takımımız sadece spor amaçlı ve köyümüzü temsil etmek için liglerde yer almıģtır. Fakat hayat felsefesi olarak baģarısızlığı kabullenemeyen yapımız sebebiyle iki yıl sonra baģkanlığa seçilen Avk. Recep ALBAYRAK ın büyük katkıları ile büyüme ve kurumsallaģma adına adımlar atılmaya baģlandı. Bu süreçte sezonu 2.Amatör lig Ģampiyonluğu yaģayan Suncukspor da ALĠ ġengüloğlu görevi devraldı ve her geçen gün üstüne koyarak büyümeye devam ettirdi ve futbol sezonunda 1.Amatör lig Ģampiyonu olan Suncukspor Düzce Amatör Süper Lig de oynamaya hak kazandı yılında bölgesel voleybol ligine

106 katılan Suncukspor sayı averajıyla 3.ligin kapısından dönmüģtür.suncukspor kulübü bir dönem Karate dalında müsabakalara katılmıģ ve çeģitli dereceler elde etmiģtir.alargalar ; namı Düzce sınırlarını aģan muhteģem taraftarı. Onlardan fazla bahsetmeye gerek yok bilenler zaten biliyor bilmeyenlerin Suncukspor maçlarına gidip o çoģku ya Ģahit olması gerekir. Kaynak:Muhammet Albayrakoğlu BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:AKÇAKOCA KÖYÜ:GÖKTEPE KURULUġU: SUNCUK AKÇAKOCA GÖKSPOR

107 FORMA RENGĠ:MAVĠ-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:Göktepe köyü -Akçakoca TELEFON: BAġKAN:Gökhan Necati Solak WEB: ĠLK KURUCULAR:ALĠ TÜRKAN,ġÜKRÜ KAZANCI,AHMET SOLAK,ETHEM SARI,ALĠ GÜNDÜZ,REġAT GÜNDOĞAN,CEMAL YILMAZ,VASFĠ ZORLU FAALĠYETĠ:FUTBOL 1956 yılında gayri federe olarak kurulan Gökspor kulübün ilk kurucuları ALĠ TÜRKAN,ġÜKRÜ KAZANCI,AHMET SOLAK,ETHEM SARI,ALĠ GÜNDÜZ,REġAT GÜNDOĞAN,CEMAL YILMAZ,VASFĠ ZORLU dur, forma rengi Mavi-Beyaz olarak tarihe geçmiģtir yılında federe olarak Bolu amatör kümede yıllarca mücadele etmiģ,daha sonra maddi imkansızlık nedeni ile kapanmıģ.bu arada Göktepe olarak kulüp ismini değiģtirmiģtir.3-4 yıl sonra kulüp tekrar Gökspor ismini alarak Bolu amatör liginde müsabakalara devam etmiģtir.1980 yılında Bolu amatör futbol Ģampiyonu olur Manisa da bölgeler arası Ģampiyonaya katılır.1985 yılında kulüp ilgisizlik ve maddiyatsızlıktan dolayı tekrar kapanır yılında tekrar GÖKHAN SOLAK tarafından kurulan Gökspor 2010 yılında Düzce 2 ci amatör Ģampiyonu olur halen,düzce 1. amatör futbol liginde mücadele etmektedir.kurucuları ERKĠN GÜNDOĞAN,GÖKHAN NECATĠ SOLAK,ALĠ SARI,AKĠF GÜNDOĞAN,MURAT EREN,HÜSEYĠN ġener SOLAK,ZEKĠ SARI,KADEM SARI, HAKAN AKDOĞAN dır.forma rengi Mavi-Beyaz dır.ayrıca alt yapı oluģturularak ileriye dönük atılımlıda yapmıģtır,diğer amatör branģlarda sportif faaliyetleri vardır.bunlar güreģ ve voleyboldur.bu branģlarda Bolu ilinde baģarılar elde etmiģtir fakat maddi imkansızlıklardan dolayı bu branģlarda kapatılmıģtır.köyde bayramlarda güreģler yapılırdı bu güreģlerde Ģuanda yapılmamaktadır.tel: Kaynak:Akçakoca da spor Ġbrahim Tuzcu kit.

108 GÖKSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA DÜZCE GENÇLERBĠRLĠĞĠ ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ KÖYÜ:AYDINPINAR KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:LACĠVERT-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:KÜLTÜR MAH.AKÇAM SOK.DÜZCE TELEFON: BAġKAN.NUH YÜKSEL ĠLK KURUCULARI:SALAHATTĠN ORAL-SAMĠ HOġOĞLANOĞLU-TURGUT GEÇALP-HAKKI GÖKSU-A.RIZA YILMAZ-YILMAZ GÜLġEN-NEJAT CAN FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatör liginde oynuyor.

109 BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:ÇĠLĠMLĠ MAHALLE:YAYLA KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:MAVĠ-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:KAFYAYLA-ÇĠLĠMLĠ GENÇLERBĠRLĠĞĠ ÇĠLĠMLĠ BIÇKIBAġIKÖYÜ YAYLASPOR KÜLÜBÜ TELEFON: BAġKAN:MEHMET DEMĠR ĠLK KURUCULARI:MEHMET CÖNTÜRK-ORHAN SAK-ÖMER ÇENGEL-SAFFET TEKĠN-S.KENAN AYVACI-MEHMET DEMĠR-ÜNAL KAYGISIZ FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatörde mücadele vermektedir,hiç bir baģarısı yoktur.1991 yılında 3 köy tarafından kurulup düzce bölgesi amatör kümede yıllarca mücadele eden Yayla spor bundan böyle faaliyetlerine BıçkıbaĢı Köyü adına devam edecektir...yeni BaĢkan Mehmet DEMĠR dir

110 Kaynak:Mehmet Demir YAYLA GÖLYAKA KUYUDÜZÜ BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:GÖLYAKA MAHALLE:KUYUDÜZÜ KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-SĠYAH KÜTÜK NO: ADRES:KUYUDÜZÜ KÖYÜ-GÖLYAKA TELEFON: BAġKAN:SALĠH ġengül

111 ĠLK KURUCULARI:YAKUP ġġrġn-alġ ġüküroğlu-mustafa ÇALIġKAN- MEHMET ALBAYRAK-RASĠM ÇAKMAK-MEHMET YEġĠLYURT-YUSUF BĠÇER- YUSUF AKKAN FAALĠYETĠ:FUTBOL Köyde amatör bir spor kulübü kurulmasını ilk kez düģünen Mehmet BaĢar ve Eminhasan ġüküroğlu bunu gerçekleģtirmek için 1975 yılında resmi giriģimlerini baģlattılar. Kulübün kurucu üyeleri olan Salih ġengül, Nazmi ÇalıĢkan, Yusuf Biçer ( Ördekçi Yusuf ), Rasim Çakmak, Mehmet YeĢilyurt ve Cemil ġener adlı köylüler de bu iki kiģiye destek oldular. Mehmet BaĢar ve Eminhasan evrakları dolaģtırarak tescil iģlemlerini yaptırdılar. O yıllarda Bucak olan Gölyaka nın ve köylerinin ilk amatör spor kulübü KUYUDÜZÜSPOR böylece faaliyete geçti. Köyden ve Gölyaka dan, çevre köylerden gençler seçildi ve lisansları çıkarılarak futbol takımı oluģturuldu. Kuyudüzüspor Futbol Takımı,1977 futbol sezonunda Düzce 2. amatör kümede top koģturmaya baģladı. Bazen 1. amatör lig e yükseldi bazen kümeden düģtü. 1975'ten beri kısıtlı imkanlarıyla bu kulübü yönetip yürüten, destekleyen kiģilere ancak gıpta ile bakılır. Son yıllarda kulüp ün iģlerini Ģahsi gayretleriyle yürüten Ġrfan Ayar, Recep ġahin, Ġlhan ġengül(küçük Ġlhan), Metin ġahin, Mustafa ġahin, Recep BaĢar, Hayrettin Yavuz gibi gençleri takdir etmeli. Bu arada, Avrupada yaģayan Abdullah ġahin i de unutmayacağız, desteğini devam ettireceğinden emin Kaynak: Kuyuduzü fecabook net BÖLGESĠ:SAKARYA KUYUDÜZÜ AĞAKÖY

112 ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:AĞA MAH KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZ-BEYAZ-SĠYAH KÜTÜK NO: ADRES:AĞA MAH.12.SOK.NO:7 DÜZCE TELEFON: BAġKAN:CEMĠL TANRIVER ĠLK KURUCULARI:MUSTAFA DURSUN-ÖZGÜR ASAN-TURAN DEMĠRKAYNAK- FEVZĠ CENGĠZ-FEHMĠ DEMĠRKAYNAK-HASAN GÜN-SEYFĠ DEMĠRKAYNAK FAALĠYETĠ:FUTBOL 2008 yılında yeni kurulan bir takımdır,2 yıl Düzce ikinci amatör kümesinde oynadıktan sonra 2010 yılında birinci amatör ligine çıkmıģtır,halen Düzce birinci amatör kümesinde mücadelesini sürdürmektedir Kaynak:Mustafa Dursun AĞAKÖY

113 1934 SELAMLAR KÖYÜ GENÇLĠK VE SPOR KULÜBÜ ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:GÜMÜġOVA MAHALLESĠ:SELAMLAR KÜTÜK NO BAġKANI: MURAT ÜNAR TELEFON: ADRESĠ: 702.SOK.SELAMLAR MEVKĠ 32 FORMA RENGĠ;BORDO-BEYAZ-SĠYAH ĠLK KURUCULARI:MURAT ÜNAR-CAVĠT AKPINAR-GÜNDÜZ BAġ-FARUK CEBECĠ-ÖZCAN KARA MEHMET KILIÇ ERSĠN KÜÇÜK-FAHRETTĠN ALKAN- SOYDAN ARMAĞAN ġahġn-süleyman KIRIKÇI FAALĠYETĠ:FUTBOL TARĠHĠ:Spor kulübümüzün ilk kuruluģ tarihi hamlesi 2010 yılında Selamlar Köyü gençlerin isteği üzerine Muhtar Rıdvan Tekin köy kahvesinde köylüyü toplar kurulacak spor takımının maddi boyutunu anlatır fakat destek bulamaz,daha sonra 2011 yılı Ekim ayında tekrar toplanılır ve muhtarlık önderliğinde tüzel kiģilik kazandırıldı yılında Büyük önder M.Kemal Atatürk ün köyümüzü ziyaret etmeleri ve köyün ismini Selamlar köyü olarak değiģtirmesi ve o günün anısı üzerine bu isim verilmiģtir.kulübümüzün kuruluģ tarihide dir.kulüp kurulduktan sonra 13 yaģ gurup gençlerin velilerinin izni alınarak U-13 Ligine katılmaları sağlanmıģtır.kulübün kurucuları muhtar ve azalardan,cami derneğinden oluģmaması için çaba gösterilmiģ çünkü hedef köydeki insanları sosyal aktivitelerin içine çekmekti. Kaynak:Süleyman Kırıkçı

114 SELAMLAR ALBAYRAKSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:KÜLTÜR MAH KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-SAKS MAVĠSĠ-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:KÜLTÜR MAH.SPOR SOK.BELEDĠYE Ġġ BODRUM KT. NO:1 DÜZCE TELEFON: BAġKAN:ADEM ALBAYRAK ĠLK KURUCULAR:ADEM ALBAYRAK-AYġE ALBAYRAK-MURAT YAVUZ-EMĠNE KURT-FERHAT ġengüloğlu-adem SERT-YEYSEL ÇELĠK FAALĠYETĠ:KARETE,JUDO,VUCUT GELĠġTĠRME,BĠLEK GÜREġĠ,TENĠS GĠBĠ SPOR BRANġLARI ĠLE ĠLGĠLENMEKTEDĠR Düzce ilin en faal kulübüdür ferdi sporlar da büyük baģarıları vardır

115 Kaynak: Mehmet Albayrak ALBAYRAKSPOR HAMĠDĠYE BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ-HAMĠDĠYE MAHALLE:HAMĠDĠYE MAH. KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:HAMĠDĠYE MAH.D-100 KENARI- DÜZCE TELEFON: BAġKAN:ERDEM DAĞISTANLI ĠLK KURUCULARI:FAHRĠ ÇOġKUNER-MUSTAFA TURHAN-ORHAN DEMĠR- ĠSMAĠL KAHRAMAN-MEHMET KARAOĞLU-YAġAR TEKĠNSOY-FADAĠ TUFAN FAALĠYETĠ:FUTBOL

116 1984 Yılında kurulan kulüp 1992 yılında Birinci Amatör Ģampiyonu olur,aynı yıl Türkiye deplasmanlı bölgesel ligde mücadele eder fakat baģarılı olamaz,1996 yılında ikinci amatör kümeye düģer,1998 yılında tekrar birinci amatör kümeye çıkar,ama ertesi yıl ikinci amatör lige düģer ve o yıldan beri Düzce ikinci amatör kümesinde mücadele etmektedir,yalnız 4 yıldır maddi imkansızlıklardan dolayı takım liglere katılamamaktadır Kaynak:Ergün Dağıstanlı Hamidiyespor Hamidiyespor ve Aziz Yıldırım

117 AS GENÇLĠK BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ-AYDINPINARKÖYÜ MAHALLE:ġEREFĠYE MAH. KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:ġEREFĠYE MAH.GAZĠANTERP CAD.ZÜBEYDE HANIM SOK NO.25 DÜZCE TELEFON: FAKS: BAġKAN:ATĠLLA BIYIK ĠLK KURUCULAR:ERGÜN ÖZ-RUHĠ DÜZGÜN-HÜSEYĠN ATASEVEN-HÜSEYĠN ELTUTAN-HÜSEYĠN PARLAK-ALĠ BAKIR-ALĠ ATASEVEN FAALĠYETĠ:FUTBOL 1988 yılında kurulan Düzce Polisgücü kulübü kapatılmak üzereyken tüzük değiģikliğine gidilerek Asspor adını alır.düzce ikinci amatör liginde oynarken,2010 yılında birinci amatör ligine yükselir,halen bu kümede mücadele vermektedir Kaynak: Barbaros

118 BÖLGESĠ.SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇE:MERKEZ Asspor DÜZCE GENÇLĠK HĠZMETLERĠ VE SPOR KULÜBÜ MAHALLE:UZUNMUSTAFA MAH. BÖLGESĠ:SAKARYA KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-LACĠVERT-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:UZUNMUSTAFA KUYUMCUZADE BULVARI CĠHAN APT.NO:47 DÜZCE TELEFON: FAKS: BAġKAN :Ömer Faruk ġġran ĠLK KURUCULARI:CAHĠT DEMĠR-FATĠH KETEN-ERCAN POMAY-METĠN ÇALIġKAN-BAYRAM ARPAT-YALÇIN ATASEVER-AYHAN AYYILDIZ FAALĠYLETĠ:BADMĠNTON-JUDO-BASKETBO-GÜREġ-SATRANÇ-ATLETĠZM- HENTBOL-VOLEYBOL-YÜZME-MASA TENĠSĠ,AVCILIK VE ATICILIKKARETE

119 YENĠ VAKIFKÖYÜ GENÇLĠKSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:ÇĠLĠMLĠ MAHALLE:YENĠVAKIF KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:SĠYAH-BEYAZ-KIRMIZI KÜTÜK NO: ADRES:YENĠVAKIF KÖYÜ-ÇĠLĠMLĠ TELEFON: BAġKAN:OKTAY MALAKÇIOĞLU

120 ĠLK KURUCULAR:OKTAY MALAKÇIOĞLU-AFER KINAY-ÜMĠT UYSAL-ERSĠN TEZEL-SAMET TUNÇ-MUHAMMET TOPKAN-ĠRFAN TEMĠZ FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatör liginde mücadele vermektedir,hiç bir baģarısı yoktur. YENĠ VAKIFKÖYÜ GENÇLĠKSPOR MERKEZ ATICILIK VE AVCILIK BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:AZMĠLLĠ MAH. KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-LACĠVERT KÜTÜK NO: ADRES:AZMĠLLĠ MAH.AYDINPINAR CAD.AV PAZARI NO:13-DÜZCE TELEFON:

121 BAġKAN:SERVET SĠVRĠKAYA ĠLK KURUCULAR:NECMETTĠN ERDOĞMUġ-SUAVĠ BĠLĠR-NĠYAZĠ DOĞUSOY- SÜLEYMAN BĠLĠR-BEDRETTĠN AKKURT-SAĠM YILMAZ-METĠN BĠLĠR FAALĠYETĠ:AVCILIK VE ATICILIK Özgür Sivrikaya Servet Sivrikaya,Tolunay Kaan Gür GÖLYAKA GENÇLERGÜCÜSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:GÖLYAKA MAHALLE:ĠMAMLAR MAH KURULUġU: FORMA RENGĠ:YEġĠL-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:ĠMAMLAR MAH AÇMAKÖY-GÖLYAKA-DÜZCE TELEFON: BAġKAN:DAVUT ġenlġkoğlu

122 ĠLK KURUCULAR:HAMĠT KOÇ-MUHAMMED DERE-BAYRAM KOÇ-BEKTAġ HOROZ-FEHMĠ ÇELEBĠ-HÜSEYĠN YILMAZ-SELAMĠ CANOĞLU FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatör liginde ligi dondurmuģtur BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ-KONURALP MAHALLE:ÇĠFTLĠK KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:SARI-SĠYAH KÜTÜK NO: ÇĠFTLĠK GENÇLĠKSPOR ADRES:ÇĠFTLĠKKÖYÜ-KONURALP-DÜZCE TELEFON: BAġKAN:AYDIN KUBĠLAY ĠLK KURUCULAR:NACĠ DOĞAN-FAĠK ÇĠFTÇĠ-GÜLTEKĠN BĠLGĠN-NADĠR YILMAZ-ĠSMAĠL YILDIZ-A.FAĠK ġen-ergün YĠĞĠT FAALĠYETĠ:FUTBOL Üskübüspor olarak faaliyette bulunan kulüp kapanma noktasına gelince aynı yıl Çiftlik köyü gençleri tarafından takıma sahip çıkılır ve o yıl takım Düzce 2. Amatör kümesinde Ģampiyon olur, yılında 1 ci Amatör kümede Ģampiyon olur,aynı yıl tüzük değiģikliğine gidilir kulübün adı Üskübü spor iken forma rengi Siyah-Sarı-Beyaz Çiftlik gençlik kulübü olarak tescil edilir.halen Düzce 1. Süper Amatör liginde mücadele etmektedir.çiftlik köyünde sosyal aktivite olarak futbol ön plandadır.çiftlik köyü gençlerinden oluģan ve geçmiģi baģarılarla dolu olan Çiftlikspor kulübü yeniden canlandırılarak 2005 yılında tekrar Düzce 2.Amatör kümede mücadele etmeye baģladığı ilk yıl geçmiģini aratmayacak Ģekilde baģarı dolu sonuçlar alarak tüm otoritelerin beğenisi ve takdiri içerisinde Ģampiyonluğunu ilan etmiģ ve 1.Amatör kümeye yükselme baģarısı göstermiģtir.2.yıldır 1.amatör kümede mücadele eden Çiftlikspor kulübu 2 yılda da genç ve dinamik kadrosuyla baģarılı sonuçlar alarak ilk 3 içerisinde yer alma baģarısını göstermiģtir.aydın KUBĠLAY'ın BaĢkanlığıni yaptığı ve Türkseven Ģirketler grubunun sponsor desteğini arkasına alan Çiftlikspor, yılında yenilenen teknik kadrosu ve oyuncu takviyeleri ile daha güçlü hale gelmiģtir.takımın Teknik Direktörlüğüne Yıllarca Düzcespor da profesyonel futbol oynamıģ ve hatta takım kaptanlığını yapmıģ Ali Murat

123 ERÇOBAN getirilmiģtir.bu yıl Çiftlikspor kulübünun hedefi Süper Amatör kümeye yükselmek olarak benimsenmiģ bu doğrultuda yönetim,takım ve taraftarlar bir bütün olarak kenetlenmiģlerdir.. Kaynak:Ġsmail Atay ÇĠFTLĠKSPOR BAHÇEKÖY BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ-DÜZCE KÖYÜ:BAHÇEKÖY KURULUġU: FORMA RENGĠ:TURUNCU-MAVĠ-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:BAHÇEKÖY TELEFON: BAġKAN:YAġAR SÖZEN

124 ĠLK KURUCULAR: YAġAR SÖZEN,AHMET ĠNAN,MUSTAFA SÖZEN,RECEP ÇELĠK,RESUL KARABULUT,ENGĠN SÖZEN,UĞUR ACAR FAALĠYETĠ:FUTBOL 1985 yılında kurulan Bahçeköy Düzce ikinci amatör liginde o yıl Ģampiyon olarak birici amatör kümeye çıkar,1998 yılına kadar oynadıktan sonra ilgisizlikten dolayı kulüp kapatıldı,bahçeköy tekrar 2010 yılında kurularak Düzce ikinci amatör kümesinde Ģampiyon olur,birinci kümeye çıkar halen bu kümede mücadelesini sürdürmektedir.bahçeköy den Murat Esen profesyonel futbolcu olarak tarihe geçer Kaynak:YaĢar Kavil BAHÇEKÖYSPOR BOĞAZĠÇĠ KARADENĠZSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:BOĞAZĠÇĠ KÖYÜ: YAZLIK KURULUġU: FORMA RENGĠ: KÜTÜK NO: 81-1,94 ADRES: YAZLIK KÖYÜ 7BOĞAZĠÇĠ

125 TELEFON: BAġKAN:RECEP SAĞLAM ĠLK KURUCULAR: FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatör liginde ligi dondurmuģtur BOĞAZĠÇĠ KARADENĠZSPOR MELENAĞZISPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:AKÇAKOCA KÖYÜ:MELENAĞZI KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:YEġĠL-MAVĠ KÜTÜK NO: ADRES:AKÇAKOCA MELENAĞZI KÖYÜ.-DÜZCE

126 TELEFON: BAġKAN:KEMAL ÇOLAK ĠLK KURUCULAR:TĠMUR TOPALOĞLU,ĠMDAT TOPALOĞLU,KAMĠL KAYA,AYHAN TÜRKOĞLU,UĞUR SEÇKĠN,SELÇUK ÖZTÜRK,NURETTĠN HOġBAġ FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatör liginde ligi dondurmuģtur Bu köyde spora ilgi çoktur, Kulüp federe olmadan önce futbol, yüzme,kürek,güreģ,voleybol da birçok turnuvalara katılmıģtır,bu baģarılardan dolayı köy gençleri kulübü federe olmaya karar verirler yılında forma rengi YeĢil-Beyaz olan kulüp kurucuları TĠMUR TOPALOĞLU,ĠMDAT TOPALOĞLU,KAMĠL KAYA,AYHAN TÜRKOĞLU,NURETTĠN HOġBAġ,AHMET TURGUT,BEYTULLAH AYDIN dır,1988 yılında ki futbolcular Ģunlardır.KALECĠ UĞUR SEÇKĠN,HASAN BĠLGĠN,SELÇUK ÖZTÜRK,BĠROL ġahġn ġahġn,bġlgen KAHVECĠOĞLU,HASAN BĠLGĠN,SALĠH ÖZKÖK,VASFĠ ÇOLAK,ĠHSAN DEMĠRCĠ dir..en son kulüp baģkanı Ģuan Ġsmail Hakkı Yapıcı dır yılında Kulüp Bolu 2 ci amatör futbol liginde Ģampiyon olur,ama ertesi yıl birinci amatörde müsabakalara ilgisizlikten katılamaz ve 2 ci amatör ligine düģer, halende futbol müsabakalarına katılamamaktadır,ģuanda Düzce 2. amatör liginde futbol ligindedir. Kaynak.Ġbrahim Tuzcu Akç.Kit. MELENAĞZISPOR UĞURLUSPOR BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:AKÇAKOCA

127 KÖYÜ:UĞURLU KÖYÜ KURULUġU: FORMA RENGĠ:KIRMIZI-BEYAZ KÜTÜK NO: ADRES:AKÇAKOCA UĞURLU KÖYÜ.-DÜZCE TELEFON: FAKS; E-MEĠL: BAġKAN:ĠBRAHĠM ERDOĞAN ĠLK KURUCULAR:ARSLAN KAHRAMAN,RÜġTÜ AKSOY,MUSTAFA ÇELĠK,ADNAN SALYANCI,YAġAR YILMAZ,GÜNDÜZ ERDEM FAALĠYETĠ:FUTBOL Düzce ikinci amatör liginde ligi dondurmuģtur yılında ARSLAN KAHRAMAN, RÜġTÜ AKSOY,MUSTAFA ÇELĠK,ADNAN SALYANCI,YAġAR YILMAZ,AHMET SALYANCI,ALĠ HAYDAR GÜNDÜZ,ERDEM AKBIYIK tarafından forma rengi Kırmızı -Beyaz olan spor kulübü gayri federe iken Akçakoca da birçok sportif aktivitelere katılmıģ baģarılar elde etmiģtir,bunu gören köy halkı kulübü federe yapmıģtır,bolu 2ci amatör ligine iģtirak etmiģ ve akabinde burada da Ģampiyon olmuģ Bolu 1ci amatöre yükselmiģtir,1995 yılına kadar burada mücadele etmiģtir fakat maddi imkansızlıklar yüzünden lige ara vermiģtir,2 yıl sonra tekrar Düzce il olunca Düzce 2ci amatörde lige tekrar baģlamıģtır,fakat yine maddi imkansızlıklar nedeniyle kulüp tekrar lige ara vermiģtir halende bu ara devam etmektedir.köyde spora ilgi çok fazladır Bolu amatör küme Düzce amatör kümede yıllarca oynamıģtır köydeki spor kompleksleri bunun kanıtıdır,2009 yılında hizmete girmiģtir değerli muhtarım Arslan Kahraman arkadaģımı spora verdiği değer ve katkılarından dolayı kutluyorum.köyde ayrıca Akçakoca,Kocaali,Karasu köy takımlarının katılmıģ oldukları sportif aktiviteler düzenleyip köyün tanıtılmasında yardımcı olmuģlardır,ve baģarılarda elde etmiģlerdir,ayrıca Türkiye nin birçok yerinde profösyönel futbol takımlarında oynayan birçok futbolcu yetiģtirmiģtir.köyde eskiden top sahasının olduğu yerde yağlı güreģler düzenlenirdi maalesef Ģimdilerde bu spor dalında hiçbir faaliyet yapılmamaktadır,bu spor dalı 2000 yılına kadar devam etmiģtir,buradaki spor kompleksini değerlendirmek amacıyla burada bazı turnuvaların düzenlenmesi sağlanmalıdır. Kaynak:Ġbrahim Tuzcu Akç. Spor kit.

128 UĞURLUSPOR NOT:60 Adet Kulüp faal dir, bu külüpler Düzce ASKF YE bağlı spor külüplerıdır DÜZCE ĠġĠTME ENGELLĠLER FUTBOL TAKIMI İşitme Engeliler futbol takımı Türkiye iģitme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen 2. futbol liginde mücadele eden Düzce ĠĢitme Engelliler futbol takımı futbol sezonunda grubunda 2. olma baģarısı gösterdi. Lige kendi imkanları ile katılan futbol takımımızda bulunan futbolcuları büyük çoğunluğu Düzce de ikamet etmektedir. Kulüp baģkanlığını Bedri Sarıkaya nın yaptığı futbol

129 takımını Kemal Adnan Yıldız çalıģtırıyor futbol sezonunda lige katılan temsilcimiz maçlarını Nurettin Zafer stadında oynamaktadır. Kaynak: Erdal PiĢken Düzce bel.zab.am. ÜÇÜNCÜ LĠG VE BAL LĠGĠNDE OYNAYAN TAKIMLARIMIZ DÜZCESPOR -KERVAN DOĞSANSPOR-AKÇAKOCASPOR- KAYNAġLIBELEDĠYESPOR-BEYKÖYBELEDĠYESPOR FUTBOL KÜLÜPLERĠN KURULUġLARI BÖLGESĠ:SAKARYA ĠLĠ:DÜZCE ĠLÇESĠ:MERKEZ MAHALLE:ġIRALIK KURULUġU: FORMA RENGĠ.:KIRMIZI-LACĠVERT KÜTÜK NO: DÜZCESPOR ADRES:ġĠRALIK-DÜZCESPOR SOSYAL TESĠSLERĠ ÇĠFLĠK KÖYÜ TELEFON: FAKS: BAġKAN:ĠSMAĠL BAYRAM ĠLK KURUCULARI:AHMET KARACA-VALA BAYAV-ORHAN ĠBRAHĠMOĞLU- TEFĠK BENEKAY-ĠHSAN GÜMÜġOVA-METĠN BATUM-HAKKI SAKARYA-CEVDET KOMĠT-AHMET GÜNAY-MUSTAFA ÇOBAN-YILMAZ OCAK-EROL ÇAKMAN- N.SAMĠ MĠROĞLU-ġAKĠR KARATAġ FAALĠYETĠ:FUTBOL

130 DÜZCESPOR Düzcespor 1967 yılında Düzcespor ve Düzce Gençlikspor amatör takımlarının birleģmesiyle kurulan Düzcespor, futbol sezonunda Türkiye Ģampiyonu olarak profesyonel kulüp olma hüviyeti kazandı. ilk kulüp baģkanı Atıf Bilginen dir.profosyönel ligdeki ilk yılında Ģampiyon olarak ikinci milli ligine çıkan Düzcespor sezonunda III. Lige düģmüģ, sezonunda II. Lige çıkmıģ, sezonunda III. Lige düģmüģ, sezonunda II. Lige çıkmıģ, sezonunda III. Lige düģen, sonunda lige bir yıllık ara veren kırmızı lacivertliler futbol sezonunda ikinci Türkiye profesyonel liginden üçüncü lige, futbol sezonunda amatör kümeye düģtüler. 4 kez birinci Türkiye ligini kapısından dönen Düzcespor,yeni kurulan BAL liginde mücadele vermektedir yılında Düzce Süper Amatör kümeye düģtü KĠMLER GELDĠ KĠMLER GEÇTĠ 1967 yılında kurulan Düzcespor da bu güne kadar toplam 52 baģkan görev yaptı. 45 yıllık mazisi bulunan kırmızı lacivertlilerde Atıf Bilginen ( sezonu)yılmaz Öney ( futbol sezonu), Mehmet Nuri Özçelik ( futbol sezonu),haģim Altan ( sezonu) 3. profesyonel ligde Ģampiyonluk yaģayan baģkanlar olurken 5 sezon amatör kümede mücadele eden Düzcespor da HaĢim Altan, Mehmet KeleĢ,( 2 sezon) Ġhsan Çetin,

TSK REHABĠLĠTASYON MERKEZĠ ENGELLĠLER SPOR KULÜBÜ

TSK REHABĠLĠTASYON MERKEZĠ ENGELLĠLER SPOR KULÜBÜ TSK REHABĠLĠTASYON MERKEZĠ ENGELLĠLER SPOR KULÜBÜ 1. Tarihçe: TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü faaliyetine, 2001 yılında Karagücü adı ile baģlamıģtır. Ġlk olarak Tekerlekli Sandalye Basketbol

Detaylı

Olimpiyat Sporlarıyla İlgili Bilmeceler

Olimpiyat Sporlarıyla İlgili Bilmeceler Hazırlayan: Tuğba Can Okçuluk Uzaktaki hedefe yapılan atışlarla, Toplayan en yüksek puanı, Kazanır madalya, Avcılığa dayanan bu spor dalında. Atletizm Yüz metre koşusu, üç bin metre koşusu, Maratonu, dekatlonu,

Detaylı

Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyat Oyunları (YOG) Bilgi Notu

Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyat Oyunları (YOG) Bilgi Notu Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyat Oyunları (YOG) Bilgi Notu Organizasyon 6-18 Ekim 2018 tarihleri arasında aşağıda yer alan 33 spor dalında Arjantin in Buenos Aires kentinin ev sahipliğinde düzenlenecektir.

Detaylı

Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Disiplinler ve Maksimum Ülke Kotaları

Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Disiplinler ve Maksimum Ülke Kotaları Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Disiplinler ve Maksimum Ülke Kotaları *Takım Sporlarıyla İlgili Önemli Not Buenos Aires 2018 YOG programında yer alan takım sporlarının Futbol, Hokey, Plaj

Detaylı

2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER

2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER T.C. EGE ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Bornova ĠZMĠR 2014 A. ARTĠSTĠK

Detaylı

VOLEYBOL TANIM VE TÜRKİYE VE DÜNYADA GELİŞİMİ. Doç.Dr.Hakan Sunay A.Ü.SBF

VOLEYBOL TANIM VE TÜRKİYE VE DÜNYADA GELİŞİMİ. Doç.Dr.Hakan Sunay A.Ü.SBF VOLEYBOL TANIM VE TÜRKİYE VE DÜNYADA GELİŞİMİ Doç.Dr.Hakan Sunay A.Ü.SBF Voleybol Oyununun Tanımı(1) 6 oyuncu ile oynanan bir spor dalıdır. Saha file ile ortadan ikiye ayrılmıştır Filenin yüksekliği kategorilere

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM SPOR ETKİNLİKLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM SPOR ETKİNLİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM SPOR ETKİNLİKLERİ Buzda satranç denilen bu oyun zekâ, fiziksel yetenek, dikkat ve el-göz koordinasyonu gerektirir. Bu sporu okulumuzun spor salonunda oynanmaya hazır

Detaylı

SPOR DALI 2017 EĞİTİM PLANI TARİH YER

SPOR DALI 2017 EĞİTİM PLANI TARİH YER AVCILIK ve ATICILIK Havalı ve AteĢli Silahlar 1.Kademe Yardımcı Antrenör YetiĢtirme Kursu ġubat 2017 ANKARA Trap&Skeet 1.Kad. Yard. Ant. YetiĢtirme Kursu Haziran 2017 MANĠSA Havalı ve AteĢli Silahlar 1.Kademe

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken, Yüzme, Basketbol ve Atıcılık

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 23.10.2010 05.10.2012 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2010 2011 ve 2011 2012 yılı

Detaylı

SPOR MÜSABAKALARI GÜNLÜK PROGRAMLAR

SPOR MÜSABAKALARI GÜNLÜK PROGRAMLAR SPOR MÜSABAKALARI GÜNLÜK PROGRAMLAR OCMG 2013 Günlük Programlar 30 Haziran 2013, 10.00 1 18.06.2013 BASKETBOL E 18 Haziran 2013 Servet Tazegül Spor Salonu 15:00 E Maç 1 Sırbistan - İtalya 17:15 E Maç 2

Detaylı

YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDATI 1. YIL YARIYIL D.KODU DERSİN ADI ZOR/SEÇ

YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDATI 1. YIL YARIYIL D.KODU DERSİN ADI ZOR/SEÇ 1. YIL 1. YARIYIL BSE 111 Türkçe 1. Yazılı Anlatım Zorunlu 2 0 2 2 8010131 Yabancı Dil 1 Zorunlu 3 0 3 3 SYB 101 Spor Bilimine Giriş Zorunlu 3 0 3 4 SYB 103 Yönetim Bilimi Zorunlu 3 0 3 5 SYB 105 Genel

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYANLAR Şef G. Ali AKYOL Bil. İşl. Halil

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TARAFINDAN ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRİLEN 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ARASI TAKIM SPORLARI VE FERDİ YARIŞMALARA ÜNİVERSİTEMİZİ

Detaylı

MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 12 Mayıs 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27932 YÖNETMELİK Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden: MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :(

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :( K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim ve

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

SPOR BRANŞLARI MÜSABAKA PROGRAMI SPOR DEPARTMANI

SPOR BRANŞLARI MÜSABAKA PROGRAMI SPOR DEPARTMANI SPOR BRANŞLARI MÜSABAKA PROGRAMI SPOR DEPARTMANI 1. ATICILIK - HAVALI ATEŞLİ SİLAHLAR 21 Haziran 2013 SAAT KAT DİSİPLİN ETKİNLİK YER 08.00 17.00 K-E Tabanca - Tüfek Silah ve Malzeme Kontrolü Erdemli Atış

Detaylı

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN 06.02.2018 BASKETBOL VE VOLEYBOL TAKIMLARI ALL STARS SPORTS CAMP TA 2018 sömestr tatilinde Kuşadası'nda düzenlenen kış kampına Ülkem Koleji basketbol ve voleybol takımları katıldı.

Detaylı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKAN Demirhan ŞEREFHAN GENEL SEKRETER Mehmet TURHAN ADRES : Ulus İşhanı A Blok Kat:1 Ulus-Ankara TÜRKİYE TEL: +90 312 309 73 97 FAKS:

Detaylı

Birinci Kısım GENEL HÜKÜMLER

Birinci Kısım GENEL HÜKÜMLER ĠSTANBUL ĠLĠ AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SPOR FAALĠYETLERĠNDE ÜSTÜN BAġARI GÖSTERENLERĠN ÖDÜLLENDĠRĠLMESĠNE VE AMATÖR SPOR KULÜPLERĠNE NAKDĠ YARDIMA DAĠR YÖNETMELĠK TASLAĞI Birinci Kısım GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ. Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012

EGE ÜNİVERSİTESİ. Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012 EGE ÜNİVERSİTESİ Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012 ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI KATILDIĞIMIZ SPOR MÜSABAKALARI VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM 2 BADMİNTON Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça,

Detaylı

BELEDİYESPOR FAALİYET RAPORU 2006

BELEDİYESPOR FAALİYET RAPORU 2006 2006 AMACI Şehrimiz gençliğinin tüzüğümüzde b u l u n a n b r a n ş l a r d a s p o r t i f faaliyetlerde bulunmasını sağlamak, sporu sevdirmek, spora yöneltmek, sporcuları eğitmek, sportif kültür ve bilincini

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2013-2014 KATILDIĞIMIZ SPOR BRANŞLARI VE TAKIM ANTRENÖRLERİ 1 ATLETİZM Arş. Gör. Görkem AYBARS 2 BADMİNTON Yrd. Doç. Dr. Ersin ALTIPARMAK 3 BASKETBOL

Detaylı

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir.

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. İLİMİZİN SPOR FAALİYETLERİ AMATÖR SPOR KULÜP SAYILARI Bal Ligi

Detaylı

İTÜ de Spor ve Yaşam

İTÜ de Spor ve Yaşam İTÜ de Spor ve Yaşam Geçmişten Geleceğe İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 240 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye de mühendislik ve mimarlık

Detaylı

Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81

Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81 Telefon : 210 21 96 Faks : 210 79 81 Büyük Spor Salonu : 210 21 98 Baraka Spor Salonu : 210 21 94 Spor Merkezi : 210 78 50 Havuz Müdürlüğü : 210 27 36 Tenis Kortları : 210 21 93 Internet Adresi E-posta

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ 2001 Yılı Faaliyetleri 2000-2001 dönemi Gençlik ve Spor Kulübünün sezon açılışı 10 Ekim 2001 tarihinde Fuar Yüzme Havuzunda düzenlenen kokteylle yapılmıştır. Bayan-erkek basketbol,

Detaylı

Neden Modern Pentatlon Faaliyet ve Projelerine Sponsor Olmalısınız? Üstün Yönlerimiz Çünkü ;

Neden Modern Pentatlon Faaliyet ve Projelerine Sponsor Olmalısınız? Üstün Yönlerimiz Çünkü ; Neden Modern Pentatlon Faaliyet ve Projelerine Sponsor Olmalısınız? Üstün Yönlerimiz Çünkü ; YarıĢmalar öncesi, sırası ve sonrasında sponsor olan firmaca hazırlanacak her türlü görsel,müzik veya yayın

Detaylı

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 6 EKİM 2010 6 EKİM 2010 TRABZON KAZANACAK! Zihni Ağırman /TAKA GAZETESİ Trabzon büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Sadece Trabzon değil,

Detaylı

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU Hazırlayanlar : Ali AKYOL (Şube Müdürü) Halil

Detaylı

BASKAN DAN HASAN TAHSİN USTA BELEDİYE BAŞKANI

BASKAN DAN HASAN TAHSİN USTA BELEDİYE BAŞKANI BASKAN DAN Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelecekte mutlu, başarılı, yaratıcı ve iletişim becerileri yüksek bireyler olması için onların okul dışı zamanlarını da en iyi şekilde planlamamız gerekmektedir.

Detaylı

KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler. Soyadı Adı : Mine TOPSAÇ. Akademik Unvanı : OKUTMAN. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Ankara/ Polatlı / 03.02.

KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler. Soyadı Adı : Mine TOPSAÇ. Akademik Unvanı : OKUTMAN. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Ankara/ Polatlı / 03.02. KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : Mine TOPSAÇ Akademik Unvanı : OKUTMAN Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Ankara/ Polatlı / 03.0.975 Uyruğu : TC Ana Dil (ler) : Türkçe Cinsiyet : Bayan Tel : (53)

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

SPOR FEDERASYONLARININ YAPISI VE İŞLEYİŞİ (6) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF

SPOR FEDERASYONLARININ YAPISI VE İŞLEYİŞİ (6) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF SPOR FEDERASYONLARININ YAPISI VE İŞLEYİŞİ (6) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF Spor Federasyonları (1) Bir ya da daha fazla spor dalı teknik ve idari bakımdan birer federasyona bağlanır. Federasyonlar, kendi

Detaylı

SPOR DALI 2016 EĞİTİM PLANI TARİH YER

SPOR DALI 2016 EĞİTİM PLANI TARİH YER 1.Kademe Yardımcı Antrenör YetiĢtirme Kursu 10-25 ġubat 2016 ANKARA AVCILIK VE ATICILIK ATLETİZM 1.Kademe Yardımcı Antrenör YetiĢtirme Kursu 07-12 Nisan 2016 ERZĠNCAN 1.Kademe Yardımcı Antrenör YetiĢtirme

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU REKREASYON BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI 1. YIL

GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU REKREASYON BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI 1. YIL GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU REKREASYON BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI 1. YIL I. YARIYIL II. YARIYIL REK 101 Rekreasyon Bilimine Giriş 3 0 3 REK 102 Beden Eğitimi ve Spor Bilimlerine Giriş

Detaylı

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet göstermekteyiz.

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet göstermekteyiz. ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet

Detaylı

: Hentbole özgü fizyolojik parametrelerin performansla olan ilişkisi

: Hentbole özgü fizyolojik parametrelerin performansla olan ilişkisi KĠġĠSEL ÖZGEÇMĠġ KiĢisel Bilgiler Soyadı Adı : DOĞAN AyĢegül Akademik Unvanı : Öğretim Görevlisi Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Konuklu / 9.08.965 Uyruğu : TC Ana Dil (ler) : Türkçe Cinsiyet : Bayan Tel :

Detaylı

Bir Olimpiyat Madalyası 946 Milyon Lira!

Bir Olimpiyat Madalyası 946 Milyon Lira! Tarih: 30.09.2012 Sayı: 2012/12 Türkiye nin Spor Bütçesi: Madalyanın Maliyeti Yüksek Raporu: Bir Olimpiyat Madalyası 946 Milyon Lira! İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın Türkiye nin Spor

Detaylı

ALİ RIZA DOĞAN. ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ

ALİ RIZA DOĞAN. ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ ALİ RIZA DOĞAN ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ Dünyamızda teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte kısa süre önce imkansız olduğunu düģündüğümüz

Detaylı

Ali AKYOL Spor Şube Müd.

Ali AKYOL Spor Şube Müd. T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SPOR ŞUBESİ ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Ali AKYOL Spor Şube

Detaylı

Ali AKYOL Spor Şube Müd.

Ali AKYOL Spor Şube Müd. T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SPOR ŞUBESİ ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Ali AKYOL Spor Şube

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2006-2007 DERECE ALMIŞ OLDUĞUMUZ ÜNİVERSİTELERARASI MÜSABAKALAR BASKETBOL B KATEGORİSİ GRUP BİRİNCİLİĞİ (19-23 MART 2007 / ANKARA) Müsabakalara 11

Detaylı

İstanbul da Kurulan Cumhuriyetin İlk Milli Hemşirelik Okulu Kızılay Hemşirelik Lisesi

İstanbul da Kurulan Cumhuriyetin İlk Milli Hemşirelik Okulu Kızılay Hemşirelik Lisesi İstanbul da Kurulan Cumhuriyetin İlk Milli Hemşirelik Okulu Kızılay Hemşirelik Lisesi Hale TOSUN* Balkan SavaĢları sırasında profesyonel anlamda yetiģmiģ hemģirelere olan ihtiyaç kaçınılmaz olarak kendini

Detaylı

MERHABA. Takım ruhuyla çıktığımız bu yolda önceliklerimiz ve hedeflerimiz:

MERHABA. Takım ruhuyla çıktığımız bu yolda önceliklerimiz ve hedeflerimiz: MERHABA 2014 yılının Ekim ayında Elektromobil Takımımızı kurarak bilimsel bir projeyle yola çıktık. ÇalıĢmalarımıza performans modeliyle baģladık. Hedefimize adım adım yaklaģıyoruz. Projemize maddi manevi

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 (12 Mayıs 25 Mayıs 2014) Sayfa 1 BASKETBOL KÜÇÜK BASKETBOL Küçük basketbol takımımız başarılı maçlar çıkarmaya devam ediyor. Gelişim ligi maçında rakibi Fenerbahçe Ataşehir basketbol takımını

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ (I. VE II. ÖĞRETIM) 2016 MÜFREDATI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ (I. VE II. ÖĞRETIM) 2016 MÜFREDATI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ (I. VE II. ÖĞRETIM) 2016 MÜFREDATI I. YARIYIL AET101 TÜRKÇE I (YAZILI ANLATIM) Z 2 0 2 2 AEY103 YABANCI DIL I Z 3 0 3 2 BSÖ105 BEDEN EĞITIMI BILIMINE GIRIŞ Z 3 0 3 5 BSA107 ANTRENÖRLÜK

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU HATAY- 2016 BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ LĠSANS PROĞRAMI

T.C. HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ LĠSANS PROĞRAMI T.C. HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ LĠSANS PROĞRAMI I. DÖNEM 2102101 Z Türkçe I Yazılı Anlatım 2 0 2 2 2 2102102 Z Yabancı Dil I İngilizce 3 0 3 3 2 2102103 Z

Detaylı

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; ulusal ve uluslararası spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösteren veya derece alan ve

Detaylı

SPONSORLUK FIRSATLARI 2013-2014 SEZONU

SPONSORLUK FIRSATLARI 2013-2014 SEZONU SPONSORLUK FIRSATLARI 2013-2014 SEZONU Ünilig, Türkiye'nin üniversitelerarası ilk çok branșlı, deplasmanlı spor ligi olarak Genel Müdürlüğümüz tarafından 2012-13 sezonunda organize edilmeye bașlandı. İlk

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SEÇMELİ DERSLER VE AKTS KREDİLERİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SEÇMELİ DERSLER VE AKTS KREDİLERİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SEÇMELİ DERSLER VE AKTS KREDİLERİ SEÇMELİ TEORİK DERSLER 3010501 Antrenman Planlamasında Özel Konular 3 0 3 4 S 3010502 Sporda Performans

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU HATAY- 2015 ÖNSÖZ 1992 yılında kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden

Detaylı

Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri

Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri Basketbolda Oyun Kuralları Tarihçe 1 Basketbol, ABD'nin Massachusetts eyaletinde, Springfield Genç Erkekler Hristiyan Birliği (YMCA) Eğitim Okulu'nda beden eğitimi

Detaylı

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir.

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. İLİMİZİN SPOR FAALİYETLERİ AMATÖR SPOR KULÜP SAYILARI Bal Ligi

Detaylı

d) Yönetim Kurulu: Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulunu,

d) Yönetim Kurulu: Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulunu, TYF AÇIK SU (OPEN WATER) TEKNĠK KURUL TALĠMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu Talimatın amacı; Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yüzme (Open Water) Teknik Kurulunun oluģumunu, görev ve yetkileriyle

Detaylı

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.)

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) Sporun nabzını 20 ayrı branşta verdiği hizmetle elinde tutan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden; Türkiye'nin ilk ve tek spor organizasyon

Detaylı

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler FUTBOL Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler Futbol; On birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla

Detaylı

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU MİNİ VOLEYBOL FELSEFE MİNİ VOLEYBOL / MİDİ VOLEYBOL Voleybolu nasıl daha fazla erişilebilir hale geirelim? CEVAP Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MARMARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TVF EĞİTİM KURUL KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ 4.ANTRENMAN BĠLĠMĠ KONGRESĠ Aykut Çelik ALTERNATĠF ANTRENMAN TAKVĠMĠ

HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ 4.ANTRENMAN BĠLĠMĠ KONGRESĠ Aykut Çelik ALTERNATĠF ANTRENMAN TAKVĠMĠ HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ 4.ANTRENMAN BĠLĠMĠ KONGRESĠ Aykut Çelik ALTERNATĠF ANTRENMAN TAKVĠMĠ YÜZME HAVUZLARI VE ĠġLETMECĠLERĠ Ülkemizde hizmet veren havuzların %90 ı kamu %10 u özel sektör tarafından iģletilmektedir.

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 8 ( 17 Şubat 02 Mart 2014) Sayfa 1 ATLETİZM ATLETİZM İSTANBUL ŞAMPİYONASI DENEME YARIŞLARI SONUÇLARI ADI VE SOYADI SONUÇ YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ ADI VE SOYADI SONUÇ YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ

Detaylı

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI İ İ Ş 1 Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür

Detaylı

İstanbul un 100 Spor Kulübü

İstanbul un 100 Spor Kulübü 100 ayrı karede İstanbul un 100 Spor Kulübü 2012 Avrupa Spor Başkentliğine seçilen İstanbul'un 100 spor kulübünün tarihçesi kitaplaştırıldı. 'İstanbul'un 100 Spor Kulübü' adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir.

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. MASA TENİSİ Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. 1900'lerde İngiltere ve ABD'de selüloit bir top ve tirşe gerili tefe benzer raketlerle oynanan

Detaylı

ESKĠDEN DÜZCE VE AKÇAKOCA DA SPOR

ESKĠDEN DÜZCE VE AKÇAKOCA DA SPOR ESKĠDEN DÜZCE VE AKÇAKOCA DA SPOR ĠBRAHĠM TUZCU NUN KISA HAYAT HĠKAYESĠ 1956 Yılında Akçakoca Ayazlı mahallesinde dünyaya geldim. Ġlkokulu Barbaros ilköğretim okulunda, orta okulunu Akçakoca Lisesinin

Detaylı

ANKARA GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI SEZONU YARIŞMA TALİMATLARI VE USULLERİ BÖLÜM 1

ANKARA GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI SEZONU YARIŞMA TALİMATLARI VE USULLERİ BÖLÜM 1 ANKARA GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI SEZONU YARIŞMA TALİMATLARI VE USULLERİ BÖLÜM 1 YARIŞMA USULLERİ a. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU HATAY- 2017 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

Detaylı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Karar Tarih: 11/04/2018 Karar No : 168 Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı; Belediye sınırları içerisinde olup, amatör takımlar arasında spor

Detaylı

(SGM) ĠL MÜDÜRLÜKLERĠ SPOR TOTO TEġKĠLAT MÜDÜRLÜĞÜ ÜNĠVERSĠTELER (SKS) (4) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF

(SGM) ĠL MÜDÜRLÜKLERĠ SPOR TOTO TEġKĠLAT MÜDÜRLÜĞÜ ÜNĠVERSĠTELER (SKS) (4) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF (SGM) ĠL MÜDÜRLÜKLERĠ SPOR TOTO TEġKĠLAT MÜDÜRLÜĞÜ ÜNĠVERSĠTELER (SKS) (4) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF Gençlik Hizmetleri Spor Ġl Müdürlükleri Spor faaliyetlerinin en iyi şekilde devam etmesinde büyük rol

Detaylı

I. YARIYIL (GÜZ) D. KODU DERSİN ADI

I. YARIYIL (GÜZ) D. KODU DERSİN ADI I. YARIYIL (GÜZ) 3015101 Antrenörlük Mesleğine Giriş 3 0 3 4 Z 3015103 Spor Anatomisi 3 0 3 6 Z 3015105 Genel Jimnastik 2 2 3 6 Z Temel Bilgisayar Teknolojisi Kullanımı 2 0 2 3 Z Yabancı Dil 1 2 0 2 3

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ)

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) Bu açıklamalar Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. BebeStad Oyunları Organizasyon Hedefleri BebeStad oyunları, yeni sunumlar

Detaylı

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda Üniversitemiz çalışanları arasında birlik ve beraberliği ile birimler arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu artırmak amacıyla SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI bünyesinde Personel Halı

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 11 ( 17 Nisan 02 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 GENEL 18 Nisan Salı günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile Bayan Voleybol A Milli Takım Pasörü Naz Aydemir Akyol u konuk ettik. İbrahim

Detaylı

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU Türkiye Golf Federasyonu nun 2009-10 yılları faaliyet raporu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. ULUSAL SPORTİF FAALİYETLER 2009 Yılı Faaliyetleri

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR 2012-2013 KATILDIĞIMIZ SPOR VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM Prof. Dr. B. Muzaffer Çolakoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, Yrd. Doç. Dr. Fehime Haslofça, Arş. Gör. Görkem

Detaylı

FUTSAL BRANġ AÇIKLAMALAR

FUTSAL BRANġ AÇIKLAMALAR K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTSAL BRANġ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI Spor Genel Müdürlüğü. Sayı :B.20.1.SGM.0.06.03.00-120-01/419 16/02/2012 Konu : Görevlendirme Ücretleri

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI Spor Genel Müdürlüğü. Sayı :B.20.1.SGM.0.06.03.00-120-01/419 16/02/2012 Konu : Görevlendirme Ücretleri T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI Spor Genel Müdürlüğü Sayı :B.20.1.SGM.0.06.03.00-120-01/419 16/02/2012 Konu : Görevlendirme Ücretleri GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMINA Federasyon Başkanlıkları, îl Müdürlükleri ve

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2010-2011

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2010-2011 EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2010-2011 ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI KATILDIĞIMIZ SPOR MÜSABAKALARI VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM Prof. Dr. Muzaffer Çolakoğlu, Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ĠLKOKULLAR IAAF ÇOCUK ATLETĠZMĠ

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ĠLKOKULLAR IAAF ÇOCUK ATLETĠZMĠ Bu açıklamalar Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. IAAF Çocuk Atletizmi Organizasyonu Hedefleri IAAF Çocuk Atletizmi, yeni

Detaylı

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU TARİH 03 07 MAYIS 2017 FMV ÖZEL IŞIK LİSESİ NİŞANTAŞI KAMPÜSÜ BRANŞ MASA TENİSİ ( GENÇ KIZ-GENÇ ERKEK ) 1. Masa Tenisi Müsabakaları 04 Mayıs 2017 Perşembe günü başlayacaktır. 2. Yarışmalar, uluslararası

Detaylı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER 2014 - ANKARA İL SPOR MERKEZLERİ Büyüyen gelişen ve genç nüfusa sahip Türkiye

Detaylı

3025 Seçmeli Spor Dersi 2 S II. YARIYIL TOPLAMI Seçmeli Ders 2 S III. YARIYIL TOPLAMI

3025 Seçmeli Spor Dersi 2 S II. YARIYIL TOPLAMI Seçmeli Ders 2 S III. YARIYIL TOPLAMI I. YARIYIL (GÜZ) 3025101 Hukukun Temel Kavramları Z 3 0 3 4 3025103 Yönetim Bilimi Z 3 0 3 6 3025105 Spor Bilimlerinin Temelleri Z 3 0 3 5 3025107 İktisata Giriş Z 3 0 3 5 3025109 Davranış Bilimleri Z

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 1.09.01 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 1.09.01 Eğitim Komisyon Karar No: 0 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı na bağlı olarak

Detaylı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Lisans 2013_ECTS_uyumlu_1403 (Ana Müfredat) - Aktif

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Lisans 2013_ECTS_uyumlu_1403 (Ana Müfredat) - Aktif 21 uyumlu_1 (Ana Müfredat) - Aktif Genel Toplam Ders Adedi : 9 T : 1 U : 22 : 1 : 2 T+U : 1 1. YARIYIL No Ders Kodu Ders Adı T U L 1 111 2 Spor Bilimine Giriş 2 119 2 Türkçe I : Yazılı Anlatım 2 1111 2

Detaylı

TÜRKİYE TAEKWONDO FEDERASYONU YÖNETİM KURULU 16.07.2006-31.10.2008 DÖNEM FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE TAEKWONDO FEDERASYONU YÖNETİM KURULU 16.07.2006-31.10.2008 DÖNEM FAALİYET RAPORU TÜRKİYE TAEKWONDO FEDERASYONU YÖNETİM KURULU 16.07.2006-31.10.2008 DÖNEM FAALİYET RAPORU Taekwondo Federasyonumuz 22.04.2006 tarihinde Ġdari ve Mali yönden Özerklik verilmiģtir. Federasyonumuz idari ve

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

TÜRK SPOR SİSTEMİNİN YAPILANDIRILMASI VE BAZI ÜLKELERLE KARŞILAŞTIRILMASI (3) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF

TÜRK SPOR SİSTEMİNİN YAPILANDIRILMASI VE BAZI ÜLKELERLE KARŞILAŞTIRILMASI (3) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF TÜRK SPOR SİSTEMİNİN YAPILANDIRILMASI VE BAZI ÜLKELERLE KARŞILAŞTIRILMASI (3) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF ANAYASAMIZIN 59 MADDESİ; Devlet her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

CERRAHPAġA TIP FAKÜLTESĠ SPOR KOORDĠNATÖRLÜĞÜ

CERRAHPAġA TIP FAKÜLTESĠ SPOR KOORDĠNATÖRLÜĞÜ CERRAHPAġA TIP FAKÜLTESĠ SPOR KOORDĠNATÖRLÜĞÜ Ġki bine yakın öğrencisi beģ yüzden fazla öğretim görevlisi bulunan CerrahpaĢa Tıp Fakültesi Ġstanbul üniversitesi ve Sağlık Kültür ve Spor daire baģkanlığı

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SALON FUTBOLU DEPLASMANLI LİG ÜNİLİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SALON FUTBOLU DEPLASMANLI LİG ÜNİLİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SALON FUTBOLU DEPLASMANLI LİG ÜNİLİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Salon

Detaylı

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır.

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Oyun, orta saha çizgisinde her takımdan birer oyuncu arasında

Detaylı

Turnuvalar için. 2015 Yılı. Sponsorluk Dosyası

Turnuvalar için. 2015 Yılı. Sponsorluk Dosyası Turnuvalar için 2015 Yılı Sponsorluk Dosyası Florbol Turnuvası Florbol Türkiye nin organize ettiği geleneksel olarak Mayıs ayının son haftasında düzenlenen, Özel Okulların, devlet okullarının, Şirketlerin

Detaylı

ĠSTWEST GENÇ SPOR OKULLARI PROJESİ

ĠSTWEST GENÇ SPOR OKULLARI PROJESİ ĠSTWEST GENÇ SPOR OKULLARI PROJESİ PROJENĠN AMAÇLARI ĠSTWEST Sitesinde ikamet eden sakinlerin çocuklarının, konusunda uzman antrenör ve eğiticiler nezaretinde, bilinçli bir Ģekilde spor yapmalarını sağlayarak,

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2018-2019 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI 2009-2010 YILLARINA AİT FAALİYET RAPORU FEDERASYONUMUZA AİT BAZI TEKNİK BİLGİLERİ, Judo Yapılan Faal İl Sayısı; 2010 yılı itibariyle 63 ilde faal judo yapılmaktadır. Sporcu Sayımız; 2009 yılı lisanslı

Detaylı

T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK DERSİ GRUP SİSTEM

T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK DERSİ GRUP SİSTEM T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK DERSİ GRUP SİSTEM ABİDİN KUYUMCULUK BURCU ERGİNOĞLU 2009463120 HİLAL ARSLAN 2009463009 NURKAN AKGÜN

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 10 ( 27 Mart -17 Nisan 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 11-12 Nisan günlerinde Atatürk Olimpiyat Stadı nda İstanbul Ortaokullar Arası Puanlı Atletizm Yarışları yapıldı. Yarışmalara katılan öğrencilerimiz,

Detaylı