İŞ GELİŞTİRME PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İŞ GELİŞTİRME PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 SAYFA NO 1/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı GOLDCERT tarafından yürütülen pazarlama, iş geliştirme, teklif ve sözleşme yönetimi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için uygun ve tutarlı bir yöntem oluşturmaktır. 2. KAPSAM Bu prosedür pazarlamadan başlayıp denetimin planlanmasına kadar yürütülen faaliyetleri kapsar. 3. SORUMLULUKLAR - Pazarlama ve iş geliştirme ile ilgili hedef ve stratejilerin oluşturulmasından Genel Müdür sorumludur. - Telefon ve faks ile gelen taleplerin iş geliştirmeye iletilmesinden sekreterya sorumludur. - Gelen taleplerin değerlendirilmesi, tekliflendirilmesi ve teklif/teklif onaylarının takibinden İş Geliştirme Müdürü sorumludur. İş Geliştirme Müdürü talep değerlendirme aşamasında gerektiği hallerde MÜŞTERİ nin başvurduğu faaliyet kapsamında atanmış uzmandan (denetçi/teknik uzman) görüş alır. 4. TANIMLAR Denetim Süresi: Tüm denetim türleri için denetim faaliyetinin yürütülmesi için gereken, denetçi günlerinde ölçülen zamandır. Denetçi Adam/Gün: Denetçi adam/gün süresi 8 saattir ve ulaşım için harcanan zamanı ve ilgili ülke mevzuatında geçen öğle yemeği süresini içerebilir yada içermeyebilir. (Gözlemci, Aday Denetçi, Teknik Uzman ve Rehber in denetime katılımı denetim adam/gün süresini etkilememektedir). Çalışan Sayısı: Belgelendirme kapsamındaki her bir vardiyada çalışan tüm tam zamanlı personeli içerir. Sürekli olmayan (yarı zamanlı, mevsimsel, taşeron) personel eğer denetim sırasında bulunuyorsa bu sayıya eklenmelidir. Kompleksite Kategorisi (Sadece Çevre Yönetim Sistemi için): Çevre yönetim sistemleri için, Esas olarak bir organizasyonun denetim süresini etkileyen ve organizasyondaki çevresel etkilerin doğası, sayısı ve ağırlığını baz alan ve 5 temel karmaşıklık kategorisini tanımlayan düzenlemeler.

2 SAYFA NO 2/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA 5. UYGULAMA 5.1 Talebin Alınması ve Değerlendirme Genel - İş geliştirme, fuar, reklam, tanıtım ve müşteri referansı ile müşteri talepleri firmamıza ulaşmaktadır. Bu talepler , faks, telefon, web yada yüzyüze görüşme şeklinde gerçekleşebilmektedir. Tüm Talepler Hizmet Talep Formu ile kayıt altına alınmaktadır. Talebin alınması sırasında kuruluş bilgilerinin ve faaliyet konularının teyidi için aşağıdaki evraklar da müşteriden talep edilir. Ticaret Sicil Gazetesi (Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sicil Tasdiknamesi yada Vergi Levhası v.s. şahıs şirketleri için-uygulanabilir olduğunda), Faaliyet Belgesi Çalışan sayısını doğrulayıcı belgeler (Son ayın SGK bildirgesi + taşeron sözleşmeleri vb). Çalışan sayısı tespit edilirken tüm çalışanlar (taşeron, mevsimsel işçiler dahil) hesaba katılır. - Talepte bulunan müşterinin farklı tüzel kişiliğe sahip tesisleri varsa ve bu tesisler için belgelendirme hizmet talebi bulunuyorsa bu tesis/ler için ayrıca yukarıdaki gibi başvuru yapması gerekmektedir. - Gelen talepler iş geliştirme müdürü tarafından incelenir. Belgelendirmesi talep edilen kapsam ile ilgili, detaylı ve kesin bir kapsam tanımının yapılmış olup olmadığı doğrulanır ve hariç tutmaların belirlenmesi sağlanmalıdır. Kapsam tanımı yanlış anlamaya izin vermeyecek şekilde kesin olmalıdır. Kapsam tanımında; Faaliyetin tanımı (tasarım geliştirme, üretim, hizmet, satış, satış sonrası servis) ve ürünlerle/hizmetlerle ilgili detaylar yer almalıdır. Bu inceleme ile GOLDCERT in gelen hizmet talebini gerçekleştirme becerisine sahip olup olmadığı ve hizmet talebinde bulunan MÜŞTERİ nin talebi ile ilgili hazırlıklarının yeterli olup olmadığı teyit edilir. Bu inceleme sırasında aşağıdaki hususlar dikkate alınır ve sonuçlar Talep Değerlendirme ve Denetim Süresi Hesaplama Formuna kaydedilir: Belgelendirme standardı ve yetki kapsamı Başvuru sahibi faaliyet alanı Yer ve zaman Denetim Dili Potansiyel bir tehditin olup olmadığı Yönetim sistem hazırlıklarının denetim için yeterli olup olmadığı

3 SAYFA NO 3/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA - Talebin gözden geçirmesi sonrası uygun bulunması durumunda Madde 5.2 ye uygun olarak işlemler yürütülür, uygun bulunmazsa teklif verilmez ve başvuru sahibi bu hususta bilgilendirilir. Teklif verilemeyen bu başvurular Teklif Sunulamayan Hizmet Talepleri klasörüne koyulur Transfer Belgelendirme Talepleri - Transfer Belgelendirme talepleri GOLDCERT e ulaştığında İş Geliştirme Müdürü Hizmet Talep Formuna ek olarak Sertifika Transfer Bilgi Formunun da müşteri tarafından doldurulmasını ister. Bu formda belirtilen dokümanlar ve evraklar da istenir. - Transfer talebi İş Geliştirme Müdürü tarafından incelenir (gerektiğinde Operasyon Müdürü ile beraber) ve transfer öncesi gözden geçirme, değerlendirme ile ilgili sonuçlar Talep Değerlendirme ve Denetim Süresi Hesaplama Formuna kaydedilir. - Transfer belgelendirme öncesi yapılan değerlendirme de aşağıda belirtilen konular incelenir: Transferi talep edilen belge faaliyet kapsamı GOLDCERT akreditasyon yetki kapsamında mı? Transfer sebebi? Transferi talep edilen belge, uluslararası kabul edilen (IAF yada bölgesel-mla Seviye 3 uygun olan durumlarda 4 ve 5) bir akreditasyon kurumundan akredite bir belgelendirme kuruluşu tarafından düzenlenmiş, geçerli bir belge mi? Askıda, iptal durumda olan yada belge durumunun doğrulanamadığı belgeler için uygulanamaz. Transferi talep edilen belgeyi düzenleyen Belgelendirme firması faaliyetlerine devam ediyor mu ve Belgelendirme firması akreditasyon yetki kapsamı uygun mu? Belgeyi düzenleyen belgelendirme firmasının akreditasyon süresi geçmişse, akreditasyonu askıya alınmış yada iptal edilmişse veya ticari faaliyeti durmuşsa transfer uygulanamaz. Önceki denetim ve uygunsuzluk raporları (varsa kapatılan uygunsuzlukların belgelendirme firması tarafından doğrulama kayıtları) MÜŞTERİ tarafından sunulabiliyor mu? Önceki denetim raporları sunulamıyor ise transfer uygulanmaz. Son denetim tarihi süresi 12 ayı (365 günü) geçmiş mi? Gözetim denetim tarihi geçmiş ise transfer uygulanmaz. Alınan şikayetler ve şikayetler ile ilgili yürütülen faaliyetler Yasal merciler ile herhangi bir anlaşmazlığın olup olmadığı - Talebin gözden geçirmesi sonrası uygun bulunmazsa teklif verilmez yada yeni belgelendirme başvurusu gibi ele alınır ve başvuru sahibi bu hususta bilgilendirilir. - Transfer başvurusu uygun bulunursa müşteriye Madde 5.2 ye uygun olarak teklif sunulur.

4 SAYFA NO 4/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA Ön Denetim Talepleri - MÜŞTERİ den Ön Denetim Talebi gelmiş ise gelen talep değerlendirilerek sonra uygun bulunması durumunda Madde 5.2 ye uygun olarak ayrıca ön denetim teklifi gönderilir. Talebin uygun bulunmaması durumunda teklif verilmez ve başvuru sahibi bu hususta bilgilendirilir Belgeli Kuruluşlardan Gelen Değişiklik Talepleri - Belgelendirilmiş müşteriler yönetim sistemlerindeki önemli değişiklikleri en geç 15 gün içersinde GOLDCERT e Sertifika Değişiklik Talep Formu ile bildirmeleri gerekir. Bu husus ile ilgili teklif aşamasında müşteriye Genel Hizmet Şartları ile detaylı bilgi verilmektedir. - Müşteriden gelen değişiklik talebi ve müşterinin revize ticari evrakları ve uygulamalar İş Geliştirme Müdürü tarafından (gerektiğinde Operasyon Müdürü ile birlikte) incelenir ve değişiklik denetimi yapılıp yapılmayacağına karar verilir. - Aşağıdaki değişikliklerde saha incelemesi gereklidir. Bunlar: Adres değişikliği Kapsam genişletme veya daraltma (Kapsam Genişletme Denetimi MÜŞTERİ den gelen talep üzerine gözetim denetimi ile birleştirilebilir). Kuruluşun başka şahıslara yada şirkete devri Kilit personel değişikliği (Karar alma, yönetim, teknik kadro) Yönetim sistemi ve proseslerdeki büyük değişiklikler - Aşağıdaki değişiklikler bir sonraki denetimde doğrulanabilir. Müşteri ticari unvan veya statü değişikliği (Kilit personel değişikliği olmadığı durumda) - Değişiklik ile ilgili denetim kararına varılırsa, Madde 5.2 ye uygun olarak değişiklik denetim teklifi gönderilir. - Kapsam genişletme taleplerinde yetki kapsam uygunluğu, aynı belgelendirme talebinde olduğu gibi İş Geliştirme Müdürü tarafından değerlendirilir ve sonuçlar Talep Değerlendirme ve Denetim Süresi Hesaplama Formuna kaydedilir. Talebin gözden geçirmesi sonrası uygun bulunması durumunda Madde 5.2 ye uygun olarak işlemler yürütülür, uygun bulunmazsa teklif verilmez ve başvuru sahibi MÜŞTERİ bu hususta bilgilendirilir.

5 SAYFA NO 5/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA Yeniden Belgelendirme Talepleri - Yeniden belgelendirme denetimine girilebilecek son denetim tarihinden en az 2 ay önce müşteriler ile irtibata geçilir. Müşteriler telefon, yada faks yolu ile yeniden belgelendirme denetimi konusunda bilgilendirilir. - Müşteri yeniden belgelendirme talebinde bulunmaz ise belge geçerlilik süresi sonunda geçerliliğini kaybeder. Yeniden belgelendirme talebinde bulunur ise; müşteri bilgileri güncellemesi Hizmet Talep Formu ile yapılır. Gelen talepler Madde e uygun olarak gözden geçirilir. - Yeniden belgelendirmede 1. aşama denetimi uygulanmaz. 2. Aşama denetimi gibi süreç işlemektedir. Ancak yeniden belgelendirme öncesi müşteri yönetim sistemi, yasal mevzuat ve/veya yönetim sistemini etkileyebilecek değişiklikler incelenir ve varsa değişiklikler 1.aşama denetim gerçekleştirilebilir. - Talebin gözden geçirmesi sonrası uygun bulunması durumunda Madde 5.2 ye uygun olarak işlemler yürütülür, uygun bulunmazsa teklif verilmez ve başvuru sahibi bu hususta bilgilendirilir. - Belge geçerlilik tarihinden sonraki bir tarihte Yeniden Belgelendirme talep edilirse bu denetim yeniden belgelendirme değil ilk belgelendirme olarak ele alınır Geçiş Denetimleri - Yönetim sistemi standartları revize edildiğinde. İlgili akreditasyon rehberlerine göre müşteriler geçişlerini sağlamalıdır. Gözetim, yeniden belgelendirme yada doğrudan denetim ile geçiş yapmak isteyen müşteriler için denetim süresi hesaplaması yeniden belgelendirme denetim süresi gibi 2/3 olarak uygulanır. Gözetim ve yeniden belgelendirme denetimlerinde geçiş olmasında ilave ücret alınmamaktadır. 5.2 Tekliflendirme ve Başvuru Denetim Sürelerinin Belirlenmesi - Gelen talebin uygun bulunması durumunda Hizmet Talep Formunda belirtilen bilgilere göre (EA/NACE sınıfı Risk Grubu/Kategorisi, Çalışan Sayısı gibi) İş Geliştirme Müdürü tarafından Denetim Süreleri belirlenir ISO 9001:2008 veya ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Denetim Sürelerinin Belirlenmesi - ISO 9001 belgelendirme denetimleri için denetim sürelerinin belirlenmesinde aşağıda bulunan Tablo 1 kullanılır.

6 SAYFA NO 6/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA Tablo 1: ISO 9001:2008 veya ISO 9001:2015 Belgelendirme için Denetim Süresi Hesaplama Tablosu Aşama 1 ve 2 için Aşama 1 ve 2 için Çalışan Sayısı toplam minimum Çalışan Sayısı toplam minimum adam gün sayısı adam gün sayısı 1-5 1, >10700 Aynı sistem ile Hesaplama devam eder - Müşterinin çalışan sayısına göre Tablo 1 e uygun olarak belirlenen adam/gün sayısında Müşterinin kompleksite durumuna göre arttırma (Çok karmaşık yada çok fazla ayrı prosesin olması, çevirmen ihtiyacı olduğu durumlarda, Önemli bir prosesin farklı bir yerde bulunması gibi) yada azaltma (Karmaşık olmayan basit prosesler, Düşük riskli proses ve ürünler, Hariç tutulan maddeler (Tasarım ve geliştirme, kalibrasyon v.s.), Birçok çalışanın aynı işi yapması gibi) sözkonusu olabilir. Denetim süreleri belirtilen normal sürenin %30 undan fazla azaltılamaz. - ISO 9001 belgelendirme denetimlerinde 1.aşama denetim süresi; TÜRKAK R40.05 rehberi EK- A da verilen risk faktörü sınıflandırma tablosuna göre MÜŞTERİ faaliyet kapsamı yüksek ve/veya en yüksek risk gruplarında ise MÜŞTERİ yerinde, orta ve/veya düşük risk gruplarında ise MÜŞTERİ yeri ziyaretine gerek olmaksızın masabaşında yapılabileceği hususundan hareketle ihtiyaç duyulabilecek zaman dikkate alınarak belirlenmelidir. Belgelendirme 1.aşama denetim süresi, toplam belgelendirme denetim süresinin %30 undan fazla olmamalıdır aylık periyotlarda gerçekleştirilecek olan gözetim denetim süreleri belgelendirme denetim süresinin 1/3 ünden az olmamalıdır. Bu denetim süreleri tespit edilirken ara dönemde

7 SAYFA NO 7/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA müşteride meydana gelen değişiklikler dikkate alınmalıdır. Daha kısa periyotlarda (6 ay, 9 ay) gözetim denetim süresi belirlenirse bu süreler yine yıllık orana dikkat edilerek hesaplanmalıdır. - Yeniden belgelendirme teklifleri verilirken müşteride meydana gelen değişiklikler dikkate alınır. Yeniden belgelendirme denetim süresi için için öngörülen sürenin ilk belgelendirme süresinin 2/3 ünden az olmaması beklenir. Bu sürenin belirlenmesinde kuruluşun geçmiş denetimlerdeki sistem performansı dikkate alınmaktadır. - Çoklu alan denetimleri için S-P.01 Belgelendirme Prosedürü Md uygulanır. - Belirlenen süreler Talep Değerlendirme ve Denetim Süresi Hesaplama Formuna Denetim Hesaplanan Gün Sayıları olarak kaydedilir ISO 14001:2004 veya ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistem Denetim Sürelerinin Belirlenmesi - ISO belgelendirme denetimleri için denetim sürelerinin belirlenmesinde aşağıda bulunan Tablo 2 ve Tablo 3 kullanılır. Tablo 2: ISO 14001:2004 veya ISO 14001:2015 Belgelendirme için Denetim Süresi Hesaplama Tablosu Çalışan Sayısı Aşama 1 ve 2 için Aşama 1 ve 2 için toplam minimum toplam minimum Çalışan Sayısı adam gün sayısı adam gün sayısı Y O D L Y O D L >10700 Aynı sistem ile Hesaplama devam eder Kısaltmalar: Y: Yüksek risk; O : Orta risk; D : Düşük Risk; L : Limitli Risk olarak değerlendirilir.

8 SAYFA NO 8/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA Tablo 3 - IAF MD-5 Tablo EMS 2 ye göre Çevre Denetim Planlanmasında Referans Alınacak Kompleksite - Risk Kategorileri Listesi Kompleksite Risk kategorisi Yüksek Orta Düşük Limitli, az- Kapsam- Faaliyet Alanı Madencilik ve taş ocağı işletmesi Petrol, doğal gaz çıkarma işlemleri Tekstil ve giyim ürünleri tabaklanması Kağıt üretiminde kağıt hamuru prosesi, kağıt geri dönüşüm prosesleri dahil Petrol rafinerisi Kimyasal ve ilaç sanayisi Birincil metal üretim tesisleri Seramik ve çimento dahil metal dışı malzeme işleme ve ürünler Kömür yakıtlı elektrik üretim tesisleri İnşaat işleri ve İnşaat yıkım işleri Tehlikeli ve tehlikesiz atık işleme tesisleri yakma-imha vs. Atıksu ve fosseptik atık işleme Balıkçılık Çiftçilik Ormancılık Terbiye/tabaklama işlemleri dışındaki tekstil üretimi Kereste imalatı, ağaç ve ağaç ürünlerinin işlenmesi/emprenyesi Kağıt üretimi ve baskı işleri kağıt hamuru üretimi hariç Cam, kireç, kil vs. dahil metal dışı malzeme işleme ve ürünler Metalik Ürünler için yüzey ve diğer kimyasal bazlı işleme - Birincil metal üretimi hariç Makine mühendisliği ürünleri için yüzey ve diğer kimyasal bazlı işleme Elektronik endüstrisi için elektrik devresi kartı üretimi Ulaştırma ekipmanları üretimi karayolu, demir yolu, hava yolu, deniz yolu araçları Kömür dışı yakıtla çalışan elektrik üretimi ve dağıtımı Gaz üretimi, depolanması ve dağıtımı (Gaz çıkarılması Yüksek risk kategorisindedir) Su sondajı, arıtma ve dağıtma- akarsu yönetimi dahil (Ticari atıksu arıtma yüksek risk kategorisindedir) Fosil yakıt perakende ve toptan ticareti Gıda ve tütün işleme Hava, kara, deniz yolu ile taşımacılık ve dağıtım Ticari emlak acentesi, emlak yönetimi, endüstriyel temizlik, hijyenik temizleme, kuru temizleme genel iş yönetimi hizmetlerinin parçası olarak Geri dönüşüm, kompostlaştırma, arazi doldurma, ıslahı- tehlikeli olmayan atıklar için Teknik test ve laboratuvarlar Hasta bakım yerleri, hastaneler, veteriner klinikleri Eğlence hizmetleri ve personel hizmetleri- oteller ve restoranlar hariç Oteller, restoranlar Ahşap ve ahşap ürünleri- kereste üretimi, emprenye ve işleme hariç Kağıt ürünleri- baskı, kağıt hamuru ve kağıt üretimi hariç Kauçuk ve Plastik enjeksiyon, şekillendirme ve montaj kimyanın bir bölümü olan kauçuk ve plastik hammadde üretimi hariç Sıcak şekillendirme, soğuk şekillendirme ve metal üretimi Yüzey işleme ve diğer kimyasal bazlı işleme hariç Toptancılık ve perakendecilik Elektrikli ve elektronik ekipmanların montajı ve kurulumu baskı devre kartı üretimi hariç Kurumsal faaliyetler ve yönetimi, Şirket merkezi ve holding şirketlerinin yönetimi Taşıma ve dağıtım yönetimi hizmetleri- aktif bir filo yönetimi olmaksızın Telekomünikasyon Genel iş hizmetleri emlak acenteleri, emlak yönetimi, endüstriyel temizlik, hijyenik temizlik, kuru temizleme hariç. Eğitim hizmetleri

9 SAYFA NO 9/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA Özel Durumlar Nükleer Nükleer elektrik üretimi Büyük miktarlarda tehlikeli atık depolama Kamu yönetimi Yerel yönetimler Çevreye duyarlı ürün ve hizmetleri olan kuruluşlar, finansal kurumlar Çevre Boyutlarının Kompleksite Kategorileri Yüksek: Doğası ve etkisi yüksek çevre boyutları (Genellikle, birçok çevre boyutuna önemli etkisi olan üretim ve işleme faaliyetleri) Orta: Doğası ve etkisi orta düzeyde çevre boyutları (Genellikle, bazı çevre boyutuna önemli etkisi olan üretim faaliyetleri) Düşük: Doğası ve etkisi düşük düzeyde çevre boyutları (Genellikle, çevre boyutuna az önemli etkisi olan kurulum-montaj faaliyetleri çevresi olan kuruluşlar) Limitli: Doğası ve etkisi limitli düzeyde çevre boyutları (Genellikle, Ofis türü çevresi olan kuruluşlar) Özel Durumlar: Denetim planlama aşamasında ilave ve özel önem verilmesi gereken kuruluşlar - Müşterinin faaliyet alanına göre Tablo 3 e uygun olarak risk kategorisi belirlenir. Risk kategorisi belirlenmesi sonrası çalışan sayısı dikkate alınarak Tablo 2 ye uygun ISO belgelendirme denetim süresi belirlenir. Belirlenen adam/gün sayısında Müşterinin kompleksite durumuna göre arttırma (müşterinin çok fazla yasal mevzuata tabi olması, Önemli bir prosesin farklı bir yerde bulunması gibi) yada azaltma (yönetim sisteminin uzun süredir uygulanıyor olması, karmaşık olmayan basit prosesler gibi) sözkonusu olabilir. Denetim süreleri belirtilen normal sürenin %30 undan fazla azaltılamaz. - ISO belgelendirme denetimlerinde 1.aşama denetim süresi; orta, yüksek ve en yüksek risk gruplarında (Türkak R rehberi) ise MÜŞTERİ yerinde, limitli ve/veya düşük risk gruplarında ise MÜŞTERİ yeri ziyaretine gerek olmaksızın masabaşında yapılabileceği hususundan hareketle ihtiyaç duyulabilecek zaman dikkate alınarak belirlenmelidir. Belgelendirme 1.aşama denetim süresi, toplam belgelendirme denetim süresinin %30 undan fazla olmamalıdır aylık periyotlarda gerçekleştirilecek olan gözetim denetim süreleri belgelendirme denetim süresinin 1/3 ünden az olmamalıdır. Bu denetim süreleri tespit edilirken ara dönemde müşteride meydana gelen değişiklikler dikkate alınmalıdır. Daha kısa periyotlarda (6 ay, 9 ay) gözetim denetim süresi belirlenirse bu süreler yine yıllık orana dikkat edilerek hesaplanmalıdır.

10 SAYFA NO 10/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA - Yeniden belgelendirme teklifleri verilirken müşteride meydana gelen değişiklikler dikkate alınır. Yeniden belgelendirme denetim süresi için için öngörülen sürenin ilk belgelendirme süresinin 2/3 ünden az olmaması beklenir. Bu sürenin belirlenmesinde kuruluşun geçmiş denetimlerdeki sistem performansı dikkate alınmaktadır. - Çoklu alan denetimleri için S-P.01 Belgelendirme Prosedürü Md uygulanır. - Belirlenen süreler Talep Değerlendirme ve Denetim Süresi Hesaplama Formuna Denetim Hesaplanan Gün Sayıları olarak kaydedilir Hizmet Bedelleri ve Tekliflendirme Başvuru Ücreti: Başvuru dosyasının değerlendirilmesi amacıyla alınan ücrettir. Başvuru ücreti 100 USD dir. Denetim Ücreti: maddesinde belirtilen Denetim Süreleri ile aşağıda belirtilen birim adam/gün ücreti çarpılarak belirlenir. Adam/Gün Ücreti; müşteriye sunulan sistem belgelendirme hizmetlerinde 1 denetçinin 1 günlük hizmet ücretidir. Adam/gün ücreti 150 USD dir. Hesaplanan adam/gün süresi 150 USD ile çarpılır. Denetim Ücreti= Denetim Adam/Gün Sayısı x 150 USD Yıllık Sertifika Kullanım Ücreti: Müşteri tarafından sertifika kullanımı karşılığı her yıl için alınan ücrettir. Yıllık sertifika kullanım ücreti 200 USD dir. Aynı müşteri birden fazla yönetim sisteminde belgelendirildiğinde ikinci sertifikanın kullanım ücreti olarak birim ücretin yarısı tahakkuk ettirilir. Ek Ücretler: Ulaşım, konaklama, iaşe giderleri ile ek sertifika talebi, ek bayrak talebi gibi durumlarda talep edilen ücretlerdir. Basılan sertifikanın aynısından veya farklı dillerde talep edilen her sertifika için 50 USD, ek masa bayrağı için 10 USD, ek gönder bayrağı için 20 USD ücret talep edilir. GOLDCERT, KDV siz olarak her bir ücret kaleminden (+) (-) 50 USD ilave veya indirim hakkına sahiptir.

11 SAYFA NO 11/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA - Denetim türlerine göre aşağıdaki ücret kalemleri toplanarak teklif oluşturulmaktadır. ÜCRETLENDİRME ŞEKLİ DENETİM TÜRÜ Yıllık Sertifika Başvuru Ücreti Denetim Ücreti Kullanım Ücreti Ek Ücretler Ön Denetim X X Belgelendirme X X X X Yeniden Belgelendirme X X X Transfer Belgelendirme X X X X Gözetim X X X Takip Denetimi X/2 X Değişiklik Denetimleri X Sertifika Bedeli X Kısa Süreli Denetimler X X - İş geliştirme tarafından teklif oluşturulur. Belgelendirme teklifleri 3 yıllık dönem için verilir. Bu teklifler kapsamında belgelendirme ve periyodik gözetim denetimleri yer alır. Tüm teklifler ile beraber Genel Hizmet Şartları dokümanı da müşteriye iletilir. Genel Hizmet Şartları ayrıca GOLDCERT web sitesinde yayınlanarak müşterilerin erişimine açık hale getirilmiştir. Genel Hizmet Şartları teklifin ayrılmaz bir parçasıdır ve Teklif onayı ile sözleşmeye dönüşen talep ile müşteri GOLDCERT Genel Hizmet Şartlarını da kabul etmiş olur. - Belgelendirme 1.Aşama denetimi sonucunda müşterinin niteliklerinde değişiklikler olduğu tespit edilirse 2.Aşama denetimi için gerekecek denetim süresi değişebilir. Böyle bir durumda denetim sürelerinin artması yada azalması sözkonusu olabileceğinden teklif revize edilebilir. Müşteri, ilk verilen tekliften farklı bir ücret ödemek durumunda kalabilir. Müşterinin zor durumda bırakılmaması ve anlaşmazlıkların önlenmesi maksadıyla Teklif Formunda bu durumu ifade eden bir madde bulunmaktadır. - Entegre denetim olması durumunda yukarıda belirtilen şartlara uygun olarak indirim İş Geliştirme müdürü tarafından gerçekleştirilir. Teklif revizyonları Rev:0 ile başlar ve devam eder. - Teklif numaralandırması (Ref. no) aşağıdaki gibi yapılmaktadır. G-ST-yy-sss (G: GOLDCERT, ST: Sistem Teklifi, yy: yılın son iki hanesi, sss: sıra no 001 ile başlar) Örneğin: G-ST (2010 yılı 67. sistem teklifi) Ürün hizmetleri tekliflendirmesinde; G-TT-yy-sss (G: GOLDCERT, TT: Teknik Bölüm (Ürün Hizmetleri, Gözetim, Test vb) Teklifi, yy: yılın son iki hanesi, sss: sıra no 001 ile başlar) ST: Sistem Teklifi, TT: Ürün Hizmetleri,muayene,gözetim, CE, Test teklifleri, ET: Eğitim Teklifi

12 SAYFA NO 12/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA - Tüm farklı teklif türlerinde aynı sıra numarası kullanılmaktadır. - Tekliflerin durumu ve bilgileri Teklif Takip Listesi ile takip edilmektedir. - Müşteriden teklif teyitleri her zaman yazılı olarak alınır. Müşteri yasal imza sahibi teklifleri onaylamalı ve kuruluş kaşesini vurmalıdır. - Teklif teyidinin alınması ile talep sözleşmeye dönüşür. Teklif ve Genel Hizmet Şartlarının kabulü GOLDCERT e yapılan resmi başvurudur. - İş geliştirme müdürü sözleşmeye dönüşen talep için iş emir numarası atar. Bu iş emirleri İş Takip Listesi ile takip edilir ve Operasyona iletilir. - İş Emir Numarası aşağıdaki şekilde verilmektedir: S-YY-ssss / Tür (S: Sistem iş emri, YY: Yılın son iki hanesi, ssss: Sıra numarası, Tür: [B1: 1. aşama, B2: 2. aşama, ÖD: Ön Denetim, G1: 1. Gözetim, G2: 2. gözetim, YB1: 1. Yeniden belgelendirme, TB: Transfer Belgelendirme, DD: Değişiklik-kapsam genişletme, adres v.s.]) Örneğin: S /B yılı 76. işin 2. aşaması için iş emri numarası - Takip denetimlerinde hangi denetim türü ile ilgili takip denetimi yapılması gerekli ise ilgili denetim türünün yukarıda belirtilen kısaltması iş emir numarasında kullanılır. - Başvurunun alınması ile dosya Operasyon bölümü ile mali işlemlerin takip edilmesi maksadıyla Muhasebe bölümüne iletilir. Bundan sonraki denetim ve belgelendirme faaliyetleri Belgelendirme Prosedürüne göre yürütülür. - MÜŞTERİ sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 6 ay içinde 1. aşama denetimi kabul etmezse başvurusu / sözleşmesi iptal edilir. Başvurunun iptali kuruluşun talebi ile de yapılabilir. - Müşteri öneri, talep, şikayet ve memnuniyetleri Geribesleme Prosedürüne göre yürütülür. 6. İLGİLİ DOKÜMANLAR VE KAYITLAR S-P.09 Geribesleme Prosedürü S-F.03 Teklif Formu S-D.01 Genel Hizmet Şartları S-D.08 Çevre Yeterlilik Analizi Rehberi S-F.02 Hizmet Talep Formu S-F.11 Sertifika Değişiklik Talep Formu S-F.26 Talep Değerlendirme ve Denetim Süresi Hesaplama Formu S-F.50 Sertifika Transfer Bilgi Formu S-F.57 Teklif Takip Listesi S-F.58 İş Takip Listesi

13 SAYFA NO 13/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA EK I İş Geliştirme Proses Akışı Üst Yönetim, Üst Yönetim, Piyasa ve Müşteri Araştırması Tanıtım ve Pazarlama , Web, Ziyaret Müşteri Müşteriye Bilgi ve Dosya Kapama Uygun Değil Müşteri Talebi Talebin Değerlendirilmesi Tekliflendirme Uygun , Web, Ziyaret, Telefon, Faks Talep Değerlendirme ve Denetim Süresi Hesaplama Formu Teklif, Genel Hizmet Şartları, Teklif Takip Listesi, Kuruluş Evrakları Müşteri Teklifin İncelenmesi Uygun Değil Teklif Revizyonu Müşteri, Teklif Teyidi ve Başvuru Uygun Teklif, Genel Hizmet Şartları İş Emri Numarasının Verilmesi İş Takip Listesi Operasyon Md., Başvurunun Operasyona İletilmesi Teklif, Genel Hizmet Şartları Müşteri Müşteri Yönetim Sistemindeki Değişiklikler Hizmet Talep Formu, Sertifika Değişiklik Talep Formu Operasyon Md. Denetim Gerekli Talebin Değerlendirilmesi Denetim Gerekli Değil Sertifika Değişiklik Talep Formu Belgelendirme Ekibi Belgelendirme Süreci Belgelendirme Prosedürü

14 Transfer Belgelendirme Başvuruları SAYFA NO 14/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA Müşteri, Transfer Belgelendirme Başvurusu Hizmet Talep Formu, Sertifika Transfer Bilgi Formu Sıfır Başvuru Olarak Ele Alınması Şartlar Yok İse Talebin Değerlendirilmesi Transfer Şartları Var Talep Değerlendirme ve Denetim Süresi Hesaplama İş Emri Numarasının Verilmesi İş Takip Listesi Operasyon Md., Başvurunun Operasyona İletilmesi Belgelendirme Ekibi Belgelendirme Süreci Belgelendirme Prosedürü

15 Yeniden Belgelendirme Süreci SAYFA NO 15/15 YAYIN TARİHİ ONAYLAYAN EA 3 yıllık Belge Süresi Dolacak Müşterilerle İrtibata Geçilmesi Hizmet Talep Formu Yeniden Belgelendirme Tekliflendirmesi Uygun Değil Teklif, Genel Hizmet Şartları Müşteri Teklifin İncelenmesi Uygun Teklif Revizyonu Müşteri Teklif Teyidi ve Başvuru -----o-----

İŞ GELİŞTİRME PROSEDÜRÜ

İŞ GELİŞTİRME PROSEDÜRÜ 1 AMAÇ Bu prosedürün amacı ICS tarafından yürütülen pazarlama, iş geliştirme, teklif ve sözleşme yönetimi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için uygun ve tutarlı bir yöntem oluşturmaktır. 2 KAPSAM Bu

Detaylı

T5 TETKİK SÜRESİ BELİRLEME TALİMATI DETERMINATION OF THE AUDITING TIME INSTRUCTION

T5 TETKİK SÜRESİ BELİRLEME TALİMATI DETERMINATION OF THE AUDITING TIME INSTRUCTION 1. Amaç Tetkik tipleri ve kuruluş yapısı dikkate alındığında tetkikler için harcanacak adam/gün sayılarını ve ücretlerini belirlemektir. 2. Kapsam Belgelendirme, Yeniden Belgelendirme, Ön Tetkik, Aşama

Detaylı

SİSTEMER tarafından verilecek tüm denetim faaliyetleri için ücretlendirmeyi kapsar.

SİSTEMER tarafından verilecek tüm denetim faaliyetleri için ücretlendirmeyi kapsar. 1. AMAÇ SİSTEMER Belgelendirme kuruluşu tarafından belgelendirme başvurusunda bulunan firmalara belgelendirme faaliyetleri için uygulanacak olan ücret ve ödeme şartlarını belirlemektir. 2. TANIMLAR VE

Detaylı

TALİMAT. Ücretlendirme Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 07/02/2011. Emine AÇAN 07/02/2011

TALİMAT. Ücretlendirme Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 07/02/2011. Emine AÇAN 07/02/2011 TALİMAT Doküman No Yayın Tarihi 15/10/2005 Ücretlendirme Talimatı Revizyon No 10 Son Rev.Tarihi 07/02/2011 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 07/02/2011

Detaylı

İŞ GELİŞTİRME PROSEDÜRÜ

İŞ GELİŞTİRME PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı GOLDCERT tarafından yürütülen pazarlama, iş geliştirme, teklif ve sözleşme yönetimi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için uygun ve tutarlı bir yöntem oluşturmaktır. 2. KAPSAM

Detaylı

TALİMAT. Medikal Ücretlendirme Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.12.2011. Emine AÇAN 01.12.2011

TALİMAT. Medikal Ücretlendirme Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.12.2011. Emine AÇAN 01.12.2011 TALİMAT Medikal Ücretlendirme Talimatı Doküman No MD-T-070/01 Yayın Tarihi 01.06.2011 Revizyon No 2 Son Rev.Tarihi 01.12.2011 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi

Detaylı

GERİBESLEME PROSEDÜRÜ

GERİBESLEME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 YAYIN TARİHİ 05.05.2010 ONAYLAYAN EA 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, GOLDCERT e gelen şikayet, itiraz, öneri, talep, bildirim, memnuniyet gibi her türlü geribeslemenin değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması

Detaylı

ÜCRETLENDİRME TALİMATI

ÜCRETLENDİRME TALİMATI 1.AMAÇ: UDEM den yönetim sistemi belgelendirmesi hizmeti alan kuruluşlara uygulanacak ücretlendirmenin tarif edilmesidir. 2. KAPSAM: Bu talimat TS EN ISO/IEC 17021, ISO 22003 standardının gerekliliklerine

Detaylı

Adam Gün: bir denetçinin denetme için harcayacağı 1 günlük zaman dilimidir. Bir Denetim Günü tipik olarak 8 saatlik normal çalışma günüdür.

Adam Gün: bir denetçinin denetme için harcayacağı 1 günlük zaman dilimidir. Bir Denetim Günü tipik olarak 8 saatlik normal çalışma günüdür. 1. AMAÇ Bu talimat, denetim ekibinin dokümante edilmiş yönetim sistem uygulamalarını yeterli şekilde denetleyebilmesi için gerekli zamanı belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. 2. KAPSAM: Tüm Yönetim Sistemlerini

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Yetiştiricilik-A Yetiştiricilik-B Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Yetiştiricilik-A Yetiştiricilik-B Hayvan Yetiştirme Bitki

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Gıda ve Yem İşleme-C Gıda Üretimi Gıda ve Yem İşleme-D Hazır

Detaylı

HİZMETLERİN FİYATLANDIRILMASI

HİZMETLERİN FİYATLANDIRILMASI 1.0 AMAÇ 1.1 Hizmetler için sözleşme ve fiyat tekliflerinin hazırlanmasında kullanılacak olan prosedürün tespit edilmesidir. 2.0 KAPSAM 2.1 Bu prosedür, YBM tarafından yürütülen yönetim sistemi denetim

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Gıda ve Yem İşleme-C Gıda Üretimi Gıda ve Yem İşleme-D Hazır

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon No: TS EN ISO/IEC 17021-1:2015 Yönetim Sistemleri Belgelendirme Kuruluşu * EA Kodu Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Yetiştiricilik-A

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ / DENETİM BAŞVURU FORMU

MÜŞTERİ BİLGİ / DENETİM BAŞVURU FORMU 1) Organizasyonun Adı ve Adresi Sayfa: 1 / 5 Belgenizin üzerine yazılmasını istediğiniz faaliyet kapsamınız ve ürün örnekleri: Vergi Dairesi: Vergi No: Web Adresi: Tel: Faks: E-mail: Toplam Çalışan Sayısı:

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Tel : +90 (322) 239 41 41 Faks : +90 (322) 239 40 50 : info@alimentcert.com

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Tel : +90 (216) 550 20 80 Yetiştiricilik-A Yetiştiricilik-B Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Gıda ve Yem İşleme-C Yemek Hizmeti-E Gıda İmalatı Yemek Hizmeti Perakende, Nakliye ve Depolama-F

Detaylı

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih Sayfa No : 1 / 7 REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih 00 Yeni Yayınlandı. Bu prosedür P.17 Makine Periyodik Muayene Prosedürü ile birlikte, P.10 Makine Muayene Prosedürü nün yerine

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Gıda ve Yem İşleme-C Yemek Hizmeti-E Perakende, Nakliye

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Yetiştiricilik-A Yetiştiricilik-B Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Yemek

Detaylı

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ TS EN 15085 & TS EN ISO 3834 Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR PRS 1500 01 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım Kontrol

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Yetiştiricilik-A Yetiştiricilik-B Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Hazır

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Yan Hizmetler-H Gıda Üretimi

Detaylı

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T DÖKÜMAN NO TARİH REVİZYON NO

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T DÖKÜMAN NO TARİH REVİZYON NO 1 / 14 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 24 13.04.2015 2015-1 no lu Kurul toplantısı sonucunda fiyatlandırmalar yeniden gözden geçirilerek ürün belgelendirme kapsamında kademeli değişiklik yapılmıştır. 25

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Hazır Yemek Hizmetleri-E Yan Hizmetler-H

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Gıda ve Yem İşleme-C Gıda Üretimi Gıda ve Yem İşleme-D Hazır Yemek Hizmetleri-E Hayvan Yemi Üretimi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Tel : +90 (322) 239 41 41 E-Posta Website : info@alimentcert.com : www.alimentcert.com

Detaylı

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T DÖKÜMAN NO TARİH REVİZYON NO

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T DÖKÜMAN NO TARİH REVİZYON NO 1 / 14 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 24 13.04.2015 2015-1 no lu Kurul toplantısı sonucunda fiyatlandırmalar yeniden gözden geçirilerek ürün belgelendirme kapsamında kademeli değişiklik yapılmıştır. 25

Detaylı

BAŞVURUNUN ALINMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

BAŞVURUNUN ALINMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 01 25.06.2013 Başvuru kabulü ürün ve sistem olarak ayrıldı 03.01.2012 02 07.04.2014 Başvurunun kabulü ile müşteri yazışmalarında ilgili yönetmeliğin

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Yetiştiricilik-A Yetiştiricilik-B Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Hazır

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Tel : 0 216 455 80 80 Faks : 0 216 455 80 08 : info@universalcert.com

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Tel : 0216 5183860 Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Hazır Yemek Hizmetleri-E Gıda Üretimi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Yemek Hizmeti-E Perakende,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Yan Hizmetler-H Yan Hizmetler-I

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi * EA Kodu 1 Tarım, balıkçılık 3 Gıda ürünleri, meşrubat ve tütün mamülleri 4 Tekstil ve tekstil ürünleri 6

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon No: ISO 9001:2000 - Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi 01 Tarım, balıkçılık 02 Madencilik ve taşocağı işletmesi 03 Gıda ürünleri, İçecekler ve

Detaylı

Genel Kısım. Sertifikasyon Prosedürü. Tekli Saha Denetimi Çoklu Saha Denetimi (merkez ve şubelerin tümü denetlenecektir) Örnekleme Denetimi

Genel Kısım. Sertifikasyon Prosedürü. Tekli Saha Denetimi Çoklu Saha Denetimi (merkez ve şubelerin tümü denetlenecektir) Örnekleme Denetimi Genel Kısım Firma Bilgileri (Merkez Ofis) Lütfen devamında Sayfadaki bilgileri de doldurunuz TÜV SÜD de sorumlu olan kişi tarafından doldurulacaktır: Firma Ünvanı: Adres: Posta Kodu / Şehir: E-Mail: Danışmanlık

Detaylı

"REVİZYON GEÇMİŞİ. Rev. Tarihi. Sayfa No. Rev. No. Revizyon Nedeni BURCU TANRIVERMİŞ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ERDAL GÜNGÖR MEHMET IŞIKLAR ONAYLAYAN

REVİZYON GEÇMİŞİ. Rev. Tarihi. Sayfa No. Rev. No. Revizyon Nedeni BURCU TANRIVERMİŞ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ERDAL GÜNGÖR MEHMET IŞIKLAR ONAYLAYAN Sayfa No 1/5 "REVİZYON GEÇMİŞİ Sayfa No Rev. No Rev. Tarihi Revizyon Nedeni ADI SOYADI İMZA HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN BURCU TANRIVERMİŞ ERDAL GÜNGÖR MEHMET IŞIKLAR Sayfa No 2/5 1.AMAÇ VE KAPSAM:

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) ISO 9001: 2008 (14.09.2018 tarihine kadar geçerlidir) TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi * EA Kodu 01 03 04 05 06 07 08 09 12 14 15 16

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Ad, Soyad Tarih İmza Hazırlayan / Revize Eden Hilal AY 05.04.2018 Kontrol Eden Selim YILMAZ 06.04.2018 Onaylama / Serbest Bırakma Burcu ÇELEBİ 09.04.2018

Detaylı

ISO 9001:2008 Yönetim Sistemi Belgelendirme Hizmeti Fiyat Teklifi. Tarih : Ref. No : Rev. No : 00

ISO 9001:2008 Yönetim Sistemi Belgelendirme Hizmeti Fiyat Teklifi. Tarih : Ref. No : Rev. No : 00 ISO 9001:2008 Yönetim Sistemi Belgelendirme Hizmeti Fiyat Teklifi Tarih : Ref. No : Rev. No : 00 Sayfa 1/5 Firma Adı / Unvanı : Adres/ler : Telefon : Vergi No : e-mail : Faks : Vergi Dairesi : Web : Sayın;

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Hazır Yemek Hizmetleri-E

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22 23 24 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 * EA Kodu

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12 14 15 16 17 18 19 23 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 * EA Kodu Tarım, balıkçılık

Detaylı

BELGELENDĐRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDĐRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/41 YAYIN TARĐHĐ 05.05.2010 ONAYLAYAN EA 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı GOLDCERT tarafından yürütülen denetim ve belgelendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için uygun ve tutarlı bir yöntem

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 YÖNETİM

Detaylı

TETKİK SÜRESİ BELİRLEME VE ÜCRETLENDİRME TALİMATI

TETKİK SÜRESİ BELİRLEME VE ÜCRETLENDİRME TALİMATI 1.0. AMAÇ Alberk QA TECHNIC in gerçekleştireceği ücretlerinin nasıl tayin edileceğinin belirlenmesi. 2.0. KAPSAM Belgelendirme, Yeniden Belgelendirme, Ön İnceleme, Gözetim, Takip ve Kapsam İncelemelerini

Detaylı

2 KAPSAM Bu prosedür, muayene bölümününe gelen şikayet ve itirazları kapsamaktadır.

2 KAPSAM Bu prosedür, muayene bölümününe gelen şikayet ve itirazları kapsamaktadır. BELGELENDİRME TİC. A.Ş. IS0/IEC17020/ISO/IEC17024-APIQ2-ISO9001 1 AMAÇ Bu prosedür, Alfanorm un vermiş olduğu hizmetler ile ilgili olarak müşterilerden, konu ile ilgili diğer taraflardan ve herhangi özel

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Gıda ve Yem İşleme-C Hazır Yemek Hizmetleri-E Perakende, Taşımacılık ve Depolama-F Perakende, Taşımacılık ve Depolama-G Yan

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Gıda ve Yem İşleme-C Catering - E Perakende, Nakliye ve Depolama-F Perakende, Nakliye ve Depolama-G Yardımcı

Detaylı

İtiraz ve Şikâyetler Prosedürü

İtiraz ve Şikâyetler Prosedürü CİCERT BELGELENDİRME HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. İtiraz ve Şikâyetler Prosedürü Revizyon No Revizyon Tarihi Açıklama A 06.02.2012 İlk Yayın B 20.07.2015 ISO 27006:2011 şartları ilave edildi. C 15.08.2016 EN ISO/IEC

Detaylı

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir.

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 2. TANIMLAR İtiraz: Uygunluk değerlendirmesi amaçlı yeniden denetim kararı için, belgelendirme kuruluşu veya akreditasyon

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Gıda ve Yem İşleme-C Hazır Yemek Hizmetleri-E Perakende, Taşımacılık ve Depolama-G Yan Hizmetler-I Gıda Üretimi

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Formu Revizyon No 03 04 05 06 07 08 09 10 11 Revizyon Tarihi 16.10.2006 14.11.2006 16.02.2007 15.10.2007 07.04.2008 02.01.2010 01.03.2011 01.06.2012 03.09.2013 Revizyon Sebebi ve Yeri

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar No : 15/12/2017 tarih- XX/135-634 Yürürlük Tarihi : 01.01.2018 1 TABLO 1:

Detaylı

Doküman No BQP.03 Yayın Tarihi 01.08.2012 Revizyon No 02 Revizyon Tarihi 26.08.2013 Sayfa No 1/8 PLANLAMA PROSEDÜRÜ

Doküman No BQP.03 Yayın Tarihi 01.08.2012 Revizyon No 02 Revizyon Tarihi 26.08.2013 Sayfa No 1/8 PLANLAMA PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/8 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı; TS EN ISO/IEC 17021 Yönetim Sistemlerinin Tetkikini ve Belgelendirmesini Sağlayan Kuruluşlar için Şartlar standardı kapsamında, BQS tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

PROSEDÜR Yayın Tarihi 15/10/2005 Revizyon No 6

PROSEDÜR Yayın Tarihi 15/10/2005 Revizyon No 6 Doküman No PROSEDÜR Yayın Tarihi 15/10/2005 Revizyon No 6 İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü Son Rev.Tarihi 15/03/2008 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön.

Detaylı

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK STANDARDI BELGELENDİRME HİZMET TEKLİF ve SÖZLEŞMESİ

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK STANDARDI BELGELENDİRME HİZMET TEKLİF ve SÖZLEŞMESİ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Pendik / İstanbul VD:... Ticaret Sicil Müdürlüğü / Sicil No:.. OSEM-SS-10001 OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK STANDARDI BELGELENDİRME HİZMET TEKLİF ve SÖZLEŞMESİ Teklif

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü FRM-002b, Rev.0 Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Adı Tarih Oluşturma Hilal AY 18.06.2017 Kontrol Selim YILMAZ 19.06.2017 Onaylama / Serbest Bırakma Burcu ÇELEBİ 20.06.2017 MS-PRO-005

Detaylı

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 4 MÜŞTERİ BAŞVURU ve Sayfa No 2 / 4 1) AMAÇ : Kontrol ve sertifikasyon için başvuruda bulunan müşteriler tarafından yapılan başvuruların FRG Uluslararası Belgelendirme, Kontrol, Eğitim ve

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi Tel : 0216 518 02 02 Faks : 0216 388 38 34 : certification@sqmart.com

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon No: ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi Adresi : Necatibey Cad. No:112 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: UYGUNLUK DEĞERLENDİRME KURULUŞLARI İÇİN AKREDİTASYONUN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PROSEDÜR Doküman No.: P702 Revizyon No: 05 Yürürlük Tarihi: 02.01.2012

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/46 YAYIN TARİHİ 05.05.2010 ONAYLAYAN EA 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı GOLDCERT tarafından yürütülen denetim ve belgelendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için uygun ve tutarlı bir yöntem

Detaylı

BELGELENDİRME YÖNETİMİ

BELGELENDİRME YÖNETİMİ 1.0 AMAÇ Talep edilen belgelerin verilmesi, belge kapsamı ve geçerliliğinin sürdürülmesi, yenilenmesi, kapsamının genişletilmesi, daraltılması, askıya alınması veya iptal edilmesi ile ilgili sistem ve

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME

PERSONEL BELGELENDİRME Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, başvuru sahibi, aday, belgelendirilmiş veya belge hakkı verilmeyen kişi ve onların işverenlerinden veya diğer bir kesimden belgelendirme faaliyetlerine yönelik

Detaylı

HİZMETLERİN FİYATLANDIRILMASI

HİZMETLERİN FİYATLANDIRILMASI 1.0 AMAÇ 1.1 Hizmetler için sözleşme ve fiyat tekliflerinin hazırlanmasında kullanılacak olan prosedürün tespit edilmesidir. 2.0 KAPSAM 2.1 Bu prosedür, YBM tarafından yürütülen kalite sistem denetim ve

Detaylı

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜBPR 03 TL01, Revizyon 01, 30.03.2016 De Control Denetim ve Belgelendirme Limited Şirketi Camikebir Mah. 48. Sk. No:4 İç Kapı No:8 35460 Seferihisar - İzmir, Türkiye Tel : +90-232

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Yetiştiricilik-A Yetiştiricilik-B Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem İşleme-D Yemek Hizmeti-E Perakende, Nakliye ve Depolama-F

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: TS EN ISO/IEC 17021:2012 Yönetim Sistemleri Belgelendirme Kuruluşu * EA Kodu Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon No: ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON İZLEME TABLOSU NO AÇIKLAMA TARİH HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ ONAYLAYAN GENEL MÜDÜR 1.AMAÇ ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME TRB nin, muayene süreci veya diğer ilgili herhangi bir konuyla ilgili,

Detaylı

İTİRAZ / ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTİRAZ / ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 Revizyon Formu Doküman Adı : Yayın Tarihi : Revize Edilen Bölüm: Doküman No. Yayın No. İlk Revizyon No: Revizyon No Revizyon Tarihi Revizyon Sebebi ve Yeri 01 02 11.11.2009 01.04.2011 TRB YENİ

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Sayfa 1 / 5 1. Amaç 2 2. Kapsam 2 3. Tanımlar 2 4. Sorumluluklar 2 5. Uygulama 2 5.1 Müşteri ile İlk Temas ve Müracaat Formunun Doldurulması ve Gözden Geçirilmesi 2 5.2 Teklifin / Sözleşmenin Hazırlanması,

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü FRM-002b, Rev.0 Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Adı Tarih Oluşturma Hilal AY 21.04.2017 Kontrol Selim YILMAZ 21.04.2017 Onaylama / Serbest Bırakma Yankı ÜNAL 25.04.2017 MS-PRO-005

Detaylı

ITU BİREYSEL/GRUP SERTİFİKASYONU İÇİN BAŞVURUNUN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ

ITU BİREYSEL/GRUP SERTİFİKASYONU İÇİN BAŞVURUNUN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ Bu prosedür bireysel ve grup sertifikasyonu kapsamında ITU belgelendirmesi için USB ye yapılan başvurunun nasıl değerlendirileceğini açıklar. Olası kontrol ve sertifikasyon başvurusundan alınacak

Detaylı

HİZMETLERİN FİYATLANDIRILMASI

HİZMETLERİN FİYATLANDIRILMASI 1.0 AMAÇ 1.1 Hizmetler için sözleşme ve fiyat tekliflerinin hazırlanmasında kullanılacak olan prosedürün tespit edilmesidir. 2.0 KAPSAM 2.1 Bu prosedür, YBM tarafından yürütülen yönetim sistemi denetim

Detaylı

SİSTEM BELGELENDİRME MÜRACAATLARI PROSEDÜRÜ

SİSTEM BELGELENDİRME MÜRACAATLARI PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, sistem belgelendirme faaliyetleri kapsamında NQS ye gelen yeni belgelendirme ve belge transferi müracaatlarının alınması, gözden geçirilerek uygunluğunun ve kabul

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) ISO 9001: 2008 (14.09.2018 tarihine kadar geçerlidir) TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi Tel : +90 216 573 55 53 Faks : +90 216 573 88

Detaylı

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6 OSEM-SS-10001 OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI 1 / 6 1. Kapsam OSEM-Oto Bakım ve Onarım Merkezi Yeterlilik Belgelendirmesi Standardı, OSEM Sertifikasyon A.Ş. (OSEM) tarafından

Detaylı

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir.

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir. 1.0 AMAÇ Bir müşterinin veya Prosis bünyesinde gerçekleştirilen eğitim katılımcısının PROSİS kararına itiraz etmesi, şikayette bulunması ve anlaşmazlıkların ortaya çıkması halinde yapılacak faaliyetlerin

Detaylı

ŞİKAYET, İTİRAZ VE ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET, İTİRAZ VE ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ USB nin İTU ile ilgili yapmakta olduğu belgelendirme faaliyetlerine ilişkin olarak kuruluşlardan veya ilgili taraflardan gelen yazılı veya sözlü gelen şikayet, anlaşmazlık veya itirazların değerlendirme

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi 01 03 04 05 06 07 08 09 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22 23 24 28 29 30 31 32 33 34 35 36 * EA Kodu Tarım, balıkçılık

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon No: ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi 01 02 03 04 05 06 07 09 12 14 15 16 17 18 19 22 23 24 25 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 * EA

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BELGELENDİRME MERKEZ BAŞKANLIĞI YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50-236 sayılı

Detaylı

Genel Kısım ISO 9001:2015 ISO 14001:2015 BS OHSAS 18001:2007 ISO 10002:2004. Sertifikasyon Prosedürü

Genel Kısım ISO 9001:2015 ISO 14001:2015 BS OHSAS 18001:2007 ISO 10002:2004. Sertifikasyon Prosedürü Genel Kısım Firma Bilgileri (Merkez Ofis) Lütfen devamında Sayfadaki bilgileri de doldurunuz TÜV SÜD de sorumlu olan kişi tarafından doldurulacaktır: Firma Ünvanı: Adres: Posta Kodu / Şehir: E-Mail: Danışmanlık

Detaylı

Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014. Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014

Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014. Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014 Sayfa: 1 / 6 Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014 Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014 Revizyon No: Revizyon Tarihi: Yapılan Değişiklik Değişikliği Yapan Kişi Sayfa: 2 / 6 1 AMAÇ Bu prosedürün amacı 3D INCERTA tarafından

Detaylı

SİSTEM BELGELENDİRME ÜCRET TALİMATI

SİSTEM BELGELENDİRME ÜCRET TALİMATI SİSTEM BELGELENDİRME ÜCRET TALİMATI AMAÇ: Bu talimat 132 sayılı Kanuna dayanılarak Türk Standardları Enstitüsü tarafından yürütülen Sistem Belgelendirme Faaliyetlerinde uygulanacak ücretlerle ilgili şartları

Detaylı

Müşteri Şikayet ve İtirazları Prosedürü

Müşteri Şikayet ve İtirazları Prosedürü Sayfa : 1 / 7 Hazırlayan Onayı Gözden Geçirme Onayı Yürürlük Onayı Yönetim Temsilcisi Belgelendirme Bölüm Müdürü Genel Müdür 1 Amaç Bu prosedürün amacı, yönetim sistemleri belgelendirmesi kapsamında S&Q

Detaylı

Akreditasyon Denetimleri için Denetim Sürelerinin (Adam/Gün) Hesaplanması Rehberi

Akreditasyon Denetimleri için Denetim Sürelerinin (Adam/Gün) Hesaplanması Rehberi R10.09 Revizyon No : 03 Yürürlük Tarihi : 20.10.2015 Akreditasyon Denetimleri için Denetim Sürelerinin (Adam/Gün) Hesaplanması Rehberi Hazırlayan: Kontrol: Onay: İhsan Emre BİLİCİ Ahmet GÖZÜKÜÇÜK Dr. Halil

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Sayfa 1 / 5 1. Amaç 2 2. Kapsam 2 3. Tanımlar 2 4. Sorumluluklar 2 5. Uygulama 2 5.1 Müşteri ile İlk Temas ve Müracaat Formunun Doldurulması ve Gözden Geçirilmesi 2 5.2 Teklifin / Sözleşmenin Hazırlanması,

Detaylı

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ Belgenin Verilmesi Belge almaya hak kazanmış adaylara belgelerinin basılması belgenin basılması ve teslim şartları maddesine göre gerçekleştirilir. Belge teslimleri adayın sınava giriş tarihinden itibaren

Detaylı

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. MÜŞTERİ BAŞVURU VE BELGELENDİRME SÜRECİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 MÜŞTERİ BAŞVURU ve Sayfa No 2 / 5 1) AMAÇ : Kontrol ve sertifikasyon için başvuruda bulunan müşteriler tarafından yapılan başvuruların FRG Uluslararası Belgelendirme, Kontrol, Eğitim ve

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı.

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı. Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Yetiştiricilik-A Yetiştiricilik-B Gıda ve Yem İşleme-C Gıda ve Yem

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Yetiştiricilik-A Yetiştiricilik-B Hayvan Yetiştirme Bitki

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgelendirmesi Sınıf-Kategori Açıklama Gıda ve Yem İşleme-C Gıda Üretimi Gıda ve Yem İşleme-D Hazır Yemek Hizmetleri-E Hayvan Yemi Üretimi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Kapsamı ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi AB-0041-YS Adresi : Girne Mahallesi, Girne Caddesi Tel : 0216 518 02 02 E-Posta Website : certification@sqmart.com : www.sqmart.com

Detaylı

ŞİKAYET ve İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET ve İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No. 1/5 1. REFERANSLAR TS EN ISO/IEC 17024 standardı Madde 9.8 ve 9.9 2. AMAÇ Bu prosedür; şikayet ve itirazın alınması, geçerli kılınması, araştırılması ve buna karşın gerçekleştirilecek faaliyetlerin

Detaylı