Siber risklerin sonuçlarından k orunma AIG DEN CYBEREDGE İLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Siber risklerin sonuçlarından k orunma AIG DEN CYBEREDGE İLERİ"

Transkript

1 son Sibe rınd r risk an k lerin oru nma uçla AIG DE NC YBE RED GE

2 AIG DEN CYBEREDGE SİBER RİSKLER NELERDİR? SİBER RİSKLER NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ? CYBEREDGE NEDEN BU KADAR ETKİLİ? Siber riskler nelerdir? Siber riskler, bilgi ve bilgi sistemleri dünyasının bir gerçeğidir. İster mobil cihazlarında, bilgisayarlarında isterse sunucularında veya internette elektronik veri kullanan herhangi bir şirket bu risklerle karşı karşıyadır. CYBEREDGE NELERİ KAPSAR? Riskler, bir dizüstü bilgisayar üzerinde bilgi kaybından, internet bilişiminin yarattığı tehditlere kadar geniş bir yelpaze oluşturmaktadır. İşletmeler, hizmet reddi ile ilgili sorunlarla veya internetteki varlıklarının silinmesi veya kesintiye uğratılmasıyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Riskler sürekli olarak değişmekte ve daha da komplike hale gelmektedir. Kuruluşlar eskiden, fiziksel varlıklarını koruma amaçlı yatırım yaparken, artık dikkatlerin ve kaynakların ağ ve sistem korumalarına odaklanması gerekmektedir. ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ Şirketlerin bunu yapabilmelerine yardımcı olmak için, AIG veri sızıntıları ve ihlallerinin potansiyel olarak geniş kapsamlı sonuçlarından bazılarına hazırlıklı olmak için tasarlanan yenilikçi bir koruma paketi CyberEdge i geliştirdi. AIG, bilgi güvenliği uzmanları, halkla ilişkiler danışmanları ve hukuk uzmanları ile işbirliği içinde, sigorta korumasına ek olarak bir dizi katma değerli hizmet sunabilmektedir.

3 Siber riskler neden bu kadar önemli? Siber risklerin teşkil ettiği tehdit, artık bir şirketin varlıklarına yönelik fiziksel tehditler kadar somuttur ve ciddi artçı etkilere sahiptir. CyberEdge de işte bu zincir reaksiyonlara karşı hazırlıklı olunmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır: 1 Veri Sızıntısı 2 Bilgi İşlem Krizi 3 Halkla lişkiler 4 Finansal Kriz 5 Dijital veriler, şirketin sisteminden kaybolur veya sızdırılır. Bu kayıp bir kişisel bilgisayar, dizüstü bilgisayar, mobil cihaz veya tablet üzerinden gerçekleşebilir. Kişisel bilgilerin çalınması; müşteri bilgilerinin gizliliğinin ihlali veya dış kaynaklardan veya çalışanlardan veri varlıklarına erişmek üzere gerçekleştirilen tam kapsamlı bir siber saldırı şeklinde olabilir. Bilgi işlem departmanının, bir yandan sorunla başa çıkarken diğer yandan da olağan akışında işi yönetmesi gerekmektedir. Bu bir sızıntı mı, yoksa kayıp mı, yoksa şirket hacklendi mi? Veriler nasıl kayboldu veya çalındı? Veriler şu anda nerede? Bilgi işlem ekibi güvenlik ihlalleri ve büyük hackleme vakalarında deneyimli mi? Sızıntıyı ortadan kaldırabilirler mi? Sunucunun kapatılması gerekecek mi? Yedek sunucu yazılımına ihtiyaç var mı? Bir yıkım onarım planı var mı ve nasıl uygulanacak? Sızıntı haberleri, özellikle de bu sosyal medya çağında hızla yayılmaktadır. Şirkete olan güven, olayın üzerinden daha saatler geçmeden azalabilir. Durum, medya, müşteriler, personel ve paydaşların dikkatle yönetilmesini ve dikkate alınmasını gerektirir. Müşterilere verilerinin çalındığı söylenmeli mi? Başka kime bilgi verilmeli? Bunu yapmanın en iyi yolu ne? Güveni geri kazanmak ve şirketin itibarını korumak, hızlı harekete geçmeyi ve özenle yönetilen bir Halkla İlişkiler müdahalesini gerektirir. Finansal etkilerin uzantıları oluşmaya başlamıştır. Veri ihlalleri için düzenleyici cezalar söz konusu olabilir. Verileri kaybolan kişiler dava açacak mı? Şirketinizdeki sızıntı yüzünden, veri kaybı nedeniyle kendi müşterilerine tazminat ödemek zorunda kalan üçüncü şahıslar, bu tazminatı sizden talep edebilirler. Bunlara, kayıp veya ihlal kaynağını belirleme, ağları yeniden konfigüre etme, güvenliği yeniden sağlama ile verileri ve sistemleri kurtarma masrafları da eklenir. Ve işletme potansiyel olarak işleyemeyecek durumda olduğundan, kar kaybı da söz konusu olabilecektir. Yönetim Krizi Bir siber kriz, hisse fiyatını önemli ölçüde etkileyebilir. Yönetimin ve şirketin itibarı ciddi şekilde tehlikeye girebilir. Tek bir siber ihlal veya veri sızıntısı büyük ölçüde dallanıp budaklanabilir. Tabi şirketin potansiyel finansal sonuçlardan bazılarını alt edecek CyberEdge i yoksa

4 Cyberedge neden bu kadar etkili? CyberEdge, siber risklerin belirgin ve daha az belirgin sonuçlarını teminat altına alarak şirketlerin, domino etkisinin bir parçası olarak her şeyin devrilmeyeceğini bilerek, günlük işlerine devam edebilmesini sağlar. CyberEdge AIG nin işletme riski ve sigorta güvencesindeki uzmanlığını, siber olay müdahale hizmetlerine erişim, veri ihlali yönetimi ve seçilen çözüm ortaklarından Halkla İlişkiler hizmetini birleştirmektedir. CyberEdge diğer pek çok sorumluluk ürününün kapsamında yer almayan çeşitli siber risklere maruz kalınmasına yanıt vermek için tasarlanmıştır.

5 CyberEdge neleri kapsar? CyberEdge; verinin sızıntısı, kaybı veya ihlalinin sadece olası finansal etkisini değil aynı zamanda geleneksel sigorta teminatı ile profesyonel danışmanlığı birleştirerek; itibara ve bilgi işleme etkisini de azaltmaya yardımcı olmaktadır. İhtiyaç duyduğunuzda ek olarak sunulan bilgi işlem uzmanlığı Bir yardım eli Siber risk uzmanlarımızın sağladığı siber olay müdahale hizmetlerinin masraflarını karşılar. Elektronik Veriler Elektronik verilerin kurtarılıp kurtarılamayacağını, yeniden toplanıp toplanamayacağını veya yeniden oluşturulup oluşturulamayacağını belirlerken yapılan profesyonel hizmet masraflarını karşılar.

6 CyberEdge neleri kapsar? İtibar kaybını yönetmeye yardımcı olur Kriz Yönetimi Çözüm ortaklarımızın sağladığı kriz yönetimi, bir şirketin itibarını korumasına ve bir siber ihlal sonrasında onarmasına yardımcı olabilir. Hizmetler şunları kapsamaktadır: Şirketin İtibarının Onarılması Haber değeri taşıyan bir siber olayın potansiyel olumsuz etkilerini önleyebilecek veya hafifletebilecek, bağımsız danışmanların profesyonel hizmet ücretlerini ve masraflarını karşılar. Kişisel İtibarı Onarma Herhangi bir kişinin şirketteki itibarına gelecek potansiyel zararın hafifletilmesine yönelik hizmetlere ilişkin profesyonel ücretleri ve masrafları karşılar. Bildirim ve İzleme Müşterilere (veya herhangi bir düzenleme makamına) bilgilerinin bir ihlalden etkilendiğini bildirmeye ilişkin yapılan masrafları karşılar. Etkilenen kişilerin kimlik hırsızlığı eğitimi ve kredi dosyası izlemesi ile bağlantılı makul masraf ve harcamalar da tarafımızdan ödenecektir. Finansal etkilerin hafifletilmesi Veri Sorumluluğu İster sigortalı ister sigortalının dış kaynak firması (outsource) neden olmuş olsun, kişisel veya kurumsal verilerin ihlali ile bağlantılı zararları ve savunma masraflarını karşılar. Ağ Kesintisi (opsiyonel) Bir güvenlik ihlali nedeniyle sigortalının ağının ciddi bir kesintiye uğraması sonucunda ortaya çıkan net kar kaybını karşılar. Ağ Güvenliği Aşağıdakilerle bağlantılı zararları ve savunma masraflarını karşılar: Bir üçüncü şahsın verilerine virüs bulaşması Sigortalının yetkisi dışında bir üçüncü şahsın verilerine erişmesiyle sonuçlanan bir fiili veya ihmali Bir sistem kodunun elektronik olmayan yöntemlerle çalınması Kişisel bilgiler içeren donanımın çalınması Bir çalışanın fiilleri nedeniyle verilerin ifşa olması İdari Yükümlülükler Aşağıdaki masrafları karşılar: Bir veri koruma soruşturması ile bağlantılı hukuki danışmanlık ve temsile ilişkin makul profesyonel hizmet ücretleri Bir veri koruma düzenleme makamının uyguladığı sigorta edilebilir para cezaları Siber Şantaj/ Gizlilik Bağlantılı Şantaj (opsiyonel) Bir güvenlik tehdidinin sona erdirilmesi için üçüncü şahıslara yapılan fidye ödemelerini (şantaj zararı) karşılar. Multimedya Sorumluluğu (opsiyonel) Bir üçüncü şahıs fikri mülkiyeti ihlali veya elektronik içerik ile bağlantılı ihmal ile ilgili olarak uğranılan zarar ve yapılan savunma masraflarını karşılar.

7 Çözüm Ortaklarımız Bilgi güvence çözümlerimizin sağladıkları: Hacklendiklerine inanan teminat sahiplerine yardımcı olmak için siber olay müdahale ekibi Bir veri ihlalinden sonra, teminat sahiplerinin sistemlerini ve koruma duvarlarını onarmalarına ve işlerini normale döndürmelerini sağlamaya yardımcı olma Halkla İlişkiler ve Hukuki çözüm ortakları Teknik ve hukuki konuları ele almaya ve itibar kaybını hafifletmeye yönelik entegre kriz yönetimi yetisi sağlar.

8 İşletmelerin dijital olarak korunmasını sağlayın. CyberEdge güvencesi ile tanışın. TÜRKİYE AIG Sigorta A.Ş. Emirhan Cad. Atakule A Blok No:109 Kat: Dikilitaş Beşiktaş / İstanbul E-posta : finansalsigortalar@aig.com AIG, dünyanın önde gelen yangın, sorumluluk ve diğer elementer sigortacılık kuruluşlarından biri olup dünya genelinde 70 milyondan fazla müşteriye hizmet vermektedir. Güçlü finansal yapısı, uluslararası bilgi birikimi, risk değerlendirmedeki tecrübesi, üstün hizmet kalitesi ve hızlı hasar ödeme süreçleriyle AIG Sigorta, müşterilerine ticari ve bireysel sigortacılık alanında güvenli çözümler sunmaktadır.

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetici Sorumluluk Teminatı. GÖZDE KARATOPAK Manager, FINPRO Practice

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetici Sorumluluk Teminatı. GÖZDE KARATOPAK Manager, FINPRO Practice Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetici Sorumluluk Teminatı GÖZDE KARATOPAK Manager, FINPRO Practice Program Türkiye de yöneticinin sorumluluğu Yeni TTK Neden Yönetici Sorumluluk Sigortası? Poliçe işleyişi

Detaylı

Venatron Enterprise Security Services W: P: M:

Venatron Enterprise Security Services W:  P: M: VENATRON Enterprise Security Services Ltd. Şti. Danger is a click away. (Tehlike bir tık ötede ) sloganı ile 2011 de Siber Güvenlik sektöründe yerini alan Venatron Security güvenlik ihlallerini önlemek

Detaylı

Türkiye nin Sanayi 4.0 DönüĢümü Çerçevesinde Siber Tehditler ve Korunma Önlemleri. Levent Nart

Türkiye nin Sanayi 4.0 DönüĢümü Çerçevesinde Siber Tehditler ve Korunma Önlemleri. Levent Nart Türkiye nin Sanayi 4.0 DönüĢümü Çerçevesinde Siber Tehditler ve Korunma Önlemleri Levent Nart 1 SANAYĠ DEVRĠMĠNĠN AġAMALARI 2 SANAYĠ 4.0 ı TETĠKLEYEN 9 UNSUR 3 Ġġ DÜNYASINDA DĠJĠTALĠZASYONUN ETKĠLERĠ 4

Detaylı

BASKI GÜVENLİĞİ ZORUNLULUĞU

BASKI GÜVENLİĞİ ZORUNLULUĞU BASKI GÜVENLİĞİ 1 ZORUNLULUĞU 1 DAHA FAZLA VERİ 2020'de 40 ZB MÜŞTERİ 2020'de 25 milyar Bağlantılı Nesne GÜVENLİK TEHDİDİ Yıllık +%48 %92 VERİ İHLALİ OLDUĞUNU BELİRTEN ŞİRKETLERİN ORANI Forbes Global 2000

Detaylı

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. GENEL ŞARTLAR Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bitödeme ürün ve hizmetlerinin kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız

Detaylı

TEKNOLOJİ Mesleki Sorumluluk Sigortası

TEKNOLOJİ Mesleki Sorumluluk Sigortası TEKNOLOJİ Mesleki Sorumluluk Sigortası 2 AIG olarak; Sigortalılarımıza, şirketlerinin ve sektörlerinin ihtiyaçları doğrultusunda en geniş kapsamlı teminatları sunmayı, hasar anında en kısa zamanda ve sigortalılarımızın

Detaylı

IBM Güvenlik Sistemleri Yeni Nesil Güvenlik Bilgisi Toplama ve Olay Yönetimi

IBM Güvenlik Sistemleri Yeni Nesil Güvenlik Bilgisi Toplama ve Olay Yönetimi Yeni Nesil Güvenlik Bilgisi Toplama ve Olay Yönetimi 6 Aralık 2012 1 2012 IBM Corporation Gündem 2 Günümüzde BT güvenliği gereksinimi IBM güvenlik çerçevesi QRadar: Yeni Nesil Güvenlik Bilgisi Toplama

Detaylı

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Kurumsal firmaların Bilgi Teknolojileri departmanlarından iki kritik beklentisi var: Verilerin

Detaylı

İşyeri sigortası ile alınabilecek ek branş teminatları

İşyeri sigortası ile alınabilecek ek branş teminatları İşyeri sigortası ile alınabilecek ek branş teminatları Yangına Bağlı Kar Kaybı Sigortası İşveren Mali Mesuliyet Sigortası 3.Şahıs Mali Mesuliyet Sigortası Taşınan Para Sigortası Emniyeti Suistimal Sigortası

Detaylı

RİSK bizim işimiz. www.riskexperts.at

RİSK bizim işimiz. www.riskexperts.at RİSK bizim işimiz 1 Güvenlik, temel ihtiyaçtır Güvenlik, etrafından izole edilerek tekil olarak değerlendirilememektedir. Bu nedenle potansiyel risklerin anlaşılması, emniyet ve güvenliğin sağlanmasının

Detaylı

SİBER RİSKLERİN YÖNETİMİ. Erdem ALTIN

SİBER RİSKLERİN YÖNETİMİ. Erdem ALTIN SİBER RİSKLERİN YÖNETİMİ Erdem ALTIN 08.11.2017 1 NART SİGORTA VE REASÜRANS BROKERLİĞİ A.Ş. 1999 da İstanbul da kurulmuştur, Türkiye nin, Türk sermayeli en büyük sigorta ve reasürans brokerliği şirketidir,

Detaylı

Güvenlik Seviyenizi Arttırmak için Şifreleme Teknolojisinden Yararlanın

Güvenlik Seviyenizi Arttırmak için Şifreleme Teknolojisinden Yararlanın Eylül 2018 Güvenlik Seviyenizi Arttırmak için Teknolojisinden Yararlanın SECURRENT Sposorluğunda IDC Infobrief Raporu Güvenlik Seviyenizi Arttırmak için Teknolojisinden Yararlanın KVKK Kişisel Verilerin

Detaylı

KILAVUZ STRATEJİ ve TEKNOLOJİ DANIŞMANLIĞI A.Ş. Akıllı İş Çözümleri

KILAVUZ STRATEJİ ve TEKNOLOJİ DANIŞMANLIĞI A.Ş. Akıllı İş Çözümleri KILAVUZ STRATEJİ ve TEKNOLOJİ DANIŞMANLIĞI A.Ş. Akıllı İş Çözümleri KILAVUZ İş dünyasına analiz ve iş zekası çözümleri sunmak üzere kurulmuş bir danışmanlık ve teknoloji şirketiyiz. İş Yükünüzü Azaltır

Detaylı

Yönetici Sorumluluk Sigortası

Yönetici Sorumluluk Sigortası Yönetici Sorumluluk Sigortası Yönetici, Müdür veya çalışanın yasal varisi veya temsilcisi ** Sigortalı Kimdir? Yönetim Kurulu Üyeleri Önemli! *Talebin sadece, Yönetici, Yetkili veya Çalışanın Haksız veya

Detaylı

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI Valilik Makamının 04/11/2015 tarih ve 1260 Sayılı Olur ları kapsamında şube müdürlüklerinin görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Buna göre; I- PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA

Detaylı

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Tanım: Bilgi güvenliği, kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden

Detaylı

Sibergüvenlik Faaliyetleri

Sibergüvenlik Faaliyetleri 1 Siber Güvenlik Sibergüvenlik Faaliyetleri Erdoğan OLCAY Bilişim Uzmanı Kasım 2018 BTK Görev ve Yetkileri 5809 sayılı Kanun 60/11 Kurum, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin siber saldırılara

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

İcadiye Mah. Arifbey Sok. No:23 Da: 5 Üsküdar/İstanbul adresinde mukim

İcadiye Mah. Arifbey Sok. No:23 Da: 5 Üsküdar/İstanbul adresinde mukim HİZMET SÖZLEŞMESİ Altay Bilgisayar İcadiye mah. Arifbey sok No: 23 Da: 5 Üsküdar İstanbul Telefon: 0850 800 13 75 E-Posta: info@altaybilgisayar.com Sayfa 1 I. SÖZLEŞME TARAFLARI: İşbu sözleşme... adresinde

Detaylı

Mimar Mesleki Sorumluluk Sigortası. 16.Ocak.2016, Ankara Finansal Riskler

Mimar Mesleki Sorumluluk Sigortası. 16.Ocak.2016, Ankara Finansal Riskler 16.Ocak.2016, Ankara Finansal Riskler 2 Mimarlık Mimarlık, insanın içinde yaşamını sürdüreceği yapıların estetik ve kullanışlılık ilkelerini göz önüne alarak tasarlama sanatıdır. Yapılacak binanın şehir

Detaylı

Kaspersky Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Güvenlik

Kaspersky Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Güvenlik Kaspersky Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Güvenlik 2018 KOBİ'lerin Kendilerine Özgü Sorunları ve Gereksinimleri Vardır Bulut BT'ye Geçiş Basit, hepsi bir arada çözüm Kullandığın kadar öde İzleme

Detaylı

Sigortacılık & Aktüerya. Ilge YAZGAN Aktüerler Derneği İstanbul, 11 Nisan 2011 Yıldız Teknik Üniversitesi

Sigortacılık & Aktüerya. Ilge YAZGAN Aktüerler Derneği İstanbul, 11 Nisan 2011 Yıldız Teknik Üniversitesi Sigortacılık & Aktüerya Ilge YAZGAN Aktüerler Derneği İstanbul, 11 Nisan 2011 Yıldız Teknik Üniversitesi ERGO slide master 2010 Gündem Sigorta Aktüerya Sigorta Ne Demek? Sigorta: Sigorta, aynı türden tehlikeyle

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

Bilgi Güvenliği Hizmetleri Siber güvenliği ciddiye alın!

Bilgi Güvenliği Hizmetleri Siber güvenliği ciddiye alın! Bilgi Güvenliği Hizmetleri Siber güvenliği ciddiye alın! 2 Securitas ile Bir adım Önde Olun Bir kurumda çalışanlarla ilgili kişisel bilgilerin internette yayınlanması, interaktif bankacılık sistemi kullanıcısının

Detaylı

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ, TS ISO/IEC 20000-1 BT HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ Sunucu: Gürol GÖKÇİMEN 1 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgi : anlamlı veri, (bir kurumun

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için 2 Biz Kimiz? Artı Metrik Bilişim Teknolojileri, iş yerlerinde sağlığın ve güvenliğin korunması, geliştirilmesi, işe bağlı hastalık ve kazaların

Detaylı

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ Sayfa No: 1/7 A. AMAÇ Bu politika, nin deprem, yangın, fırtına, sel gibi doğal afetler ile sabotaj, donanım veya yazılım hatası, elektrik ve telekomünikasyon kesintileri gibi önceden tahmin edilebilen

Detaylı

Vergi No: (b) Şirketin ve bağlı kuruluşların başlıca iş faaliyetini belirtiniz?

Vergi No: (b) Şirketin ve bağlı kuruluşların başlıca iş faaliyetini belirtiniz? Yönetici Sorumluluk Sigortası Soru Formu AIG Sigorta A.Ş. Broker / Acente Adı / Partaj No: Teklif Sahibinin Detayları 1. Şirket Adı: 2. Genel Merkez Adresi: Vergi No: 3. Tescil Ülkesi: 4. (a) Şirket ne

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bu bolümde;

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bu bolümde; Bilgi Güvenliği Bu bolümde; Bilgi güvenliğinin önemini açıklayacak, Bilgi güvenliğine yönelik tehditleri kavrayacak, Sayısal dünyada kimlik yönetimi konusunda güvenlik acısından yapılması gerekenleri listeleyecek,

Detaylı

TÜRK P ve I Sigorta A.Ş. Balıkçı Gemisi Sorumluluk Sigortası TTK İLE UYUMLU

TÜRK P ve I Sigorta A.Ş. Balıkçı Gemisi Sorumluluk Sigortası TTK İLE UYUMLU TÜRK P ve I Sigorta A.Ş. Balıkçı Gemisi Sorumluluk Sigortası TTK İLE UYUMLU Balıkçı Gemisi Sorumlulukları Konusunda Artık Uzman Bir Sigortacınız Var! Balıkçı gemisi armatörleri, işletenleri ve operatörlerine

Detaylı

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi C C C C C C C Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi testo Saveris Restaurant dijital çözüm sistemi ile - gıda standartlarının yerine getirilmesi, kalitenin artırılması ve maliyetlerin

Detaylı

Mobil Güvenlik ve Denetim

Mobil Güvenlik ve Denetim Mobil Güvenlik ve Denetim IV. Bilgi Teknolojileri Denetim ve Yönetişim Konferansı Ümit Şen, Ernst & Young 14 Mart 2013 Gündem Mobil veri üretimi ve kullanımına ilişkin sayısal bilgiler Mobil cihazlara

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

HAKKIMIZDA. Misyonumuz; Vizyonumuz;

HAKKIMIZDA. Misyonumuz; Vizyonumuz; HAKKIMIZDA SOFTKEY kurumsal teknoloji hizmetlerinde, müşteri odaklı yaklaşımı, rekabetçi fiyatları ve eksiksiz destek hizmeti sunmak amacıyla kurulmuştur. Sektörün önde gelen teknoloji firmaları ile iş

Detaylı

Otomatik Katılım Sistemi

Otomatik Katılım Sistemi Otomatik Katılım Sistemi Sayın Yetkili, Çalışanlarınızın Otomatik Katılım ile Bireysel Emeklilik Sistemi ne aktarılmasına yönelik işleyiş hakkında bilgiyi içeren teklifimizi ekte bilgi ve görüşlerinize

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

GENSER Güvenlik Sistemleri A.Ş yılında %100 yerli sermaye ile kurulmuştur.

GENSER Güvenlik Sistemleri A.Ş yılında %100 yerli sermaye ile kurulmuştur. 1 Değerli müşterilerimiz, GENSER Güvenlik Sistemleri A.Ş. 1995 yılında %100 yerli sermaye ile kurulmuştur. Koruma ve güvenlik hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesi için alt yapısını ve kadrosunu 5188

Detaylı

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP olarak; Güvenlik Sektöründe Lider Kuruluşlara, Danışmanlık, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çözüm Ortaklığı hizmeti vererek faaliyete

Detaylı

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak PRECISE.PROVEN.PER FORMANCE. Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Profesyonel hizmetlerin dünyasında, en başarılı firmalar, işlerini küresel piyasalarda en iyi

Detaylı

DİJİTAL DELİLLERLE DERDİNİZİ ANLATIN!

DİJİTAL DELİLLERLE DERDİNİZİ ANLATIN! www.fordefence.com DİJİTAL DELİLLERLE DERDİNİZİ ANLATIN! Mustafa SANSAR mustafa@fordefence.com www.fordefence.com Mustafa Sansar Kimdir? Fordefence Adli Bilişim Laboratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı - CEO

Detaylı

Euler Hermes: Facilitating change. in trade landscape. of Turkey EULER HERMES. Alacak Sigortası

Euler Hermes: Facilitating change. in trade landscape. of Turkey EULER HERMES. Alacak Sigortası Euler Hermes: Facilitating change EULER HERMES in trade landscape Alacak Sigortası of Turkey EH Supervisory Board Meeting, Istanbul 15-16 July, 2014 www.eulerhermes.com.tr 1 1917 yılında kurulan Hermes,

Detaylı

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Kurumsal firmaların Bilgi Teknolojileri departmanlarından iki kritik beklentisi var: Verilerin

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI DOK NO. PLN_01

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI DOK NO. PLN_01 Sayfa: 1 1. AMAÇ Bu Plan ile, Oyak Portföy Yönetimi A.Ş. nin, acil ve beklenmedik durumlarda düzenleyici kurumlara, müşterilerine, saklamacı ve aracı kurumlara, ve üçüncü taraflara karşı olan yükümlülüklerini

Detaylı

VERİNETWORK BİLGİ VE İLETİŞİMTEKNOLOJİLERİ Anafartalar Mh. Sanayi Cd. Doğan Sk. No: 1/148 Ulus Altındağ / ANKARA

VERİNETWORK BİLGİ VE İLETİŞİMTEKNOLOJİLERİ Anafartalar Mh. Sanayi Cd. Doğan Sk. No: 1/148 Ulus Altındağ / ANKARA VERİNETWORK Türkiye genelinde hizmet veren firmaların teknoloji alt yapıları optimum seviyeye çıkartmayı hedeflemektedir. Kurumlara özel Müşteri ilişkileri yönetim yazılımları,kuruma özel yazılımlar ve

Detaylı

SİBER GÜVENLİK FARKINDALIĞI

SİBER GÜVENLİK FARKINDALIĞI SİBER GÜVENLİK FARKINDALIĞI BİR ZİNCİR EN ZAYIF HALKASI KADAR SAĞLAMDIR! GÜNÜMÜZDEKİ TEHDİT TRENDLERİ DDOS Saldırıları Phishing / Ransomware Saldırıları Bilgi Sızdırma / Bilgi Hırsızlığı Saldırıları DDOS

Detaylı

McAfee Total Protection for Secure Business

McAfee Total Protection for Secure Business Kolay yönetilir tek bir paketle kapsamlı güvenlik Orta ölçekli işletmeler, her gün en büyük işletmelerin karşılaştığı aynı güvenlik riskleriyle karşı karşıyadır, ancak normalde günümüzün tüm sofistike

Detaylı

Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk

Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk Güvenlik Dosyaların taşınabilir kayıt ortamlarına yedeklenmesi Elektrik kesintisinde veri kaybı Dosyaların dışarıdan erişilmesinin engellenmesi Gizlilik Hakkı Bilgisayarın

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası nın Amacı Bu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası; LUXERA Gayrimenkul A.Ş. nin ne

Detaylı

Data Media Bilgi İşlem Merkezi. Müşteri Bilgileri. Müşteri İsmi Şirket Adres DESTEK ALAN. Telefon Kullanıcı Sayısı

Data Media Bilgi İşlem Merkezi. Müşteri Bilgileri. Müşteri İsmi Şirket Adres DESTEK ALAN. Telefon Kullanıcı Sayısı PROGRAM ÖDEME DESTEK ALAN Sayın Data Media Yazılımları Kullanıcısı, Uzun bir süredir sizlere vermekte olduğumuz hizmetlerin devamını sağlayabilmek, Telefon destek servisimizden (mesai saatleri içinde)

Detaylı

01.01.2015 30.09.2015 İÇİNDEKİLER 1. RAPORUN DÖNEMİ 2 2. KURUMSAL KÜNYE 2 3. FAALİYET KONUSU 2 4. ŞİRKET HAKKINDA ÖZET BİLGİLER 2 5. SERMAYE VE ORTAKLIK YAPISI 3 6. FİNANSAL YAPIYA İLİŞKİN BİLGİLER 3 7.

Detaylı

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli HOŞGELDİNİZ Erdal Kılıç SOFT Gökhan Akça KoçSistem Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet

Detaylı

Bağımsız Denetim Hizmetleri Sizin işiniz, bizim önceliğimizdir

Bağımsız Denetim Hizmetleri Sizin işiniz, bizim önceliğimizdir Bağımsız Denetim Hizmetleri Sizin işiniz, bizim önceliğimizdir 2 Denetim hizmetlerimiz En iyi hizmet sizi tanımakla başlar Risk odaklı denetim yaklaşımımız ve sektörünüzde tecrübeli ekiplerimizle sizin

Detaylı

İŞ SÜREKLİLİĞİ POLİTİKASI

İŞ SÜREKLİLİĞİ POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1 AMAÇ... 2 2 TANIMLAR... 2 3 MEVZUAT VE İLGİLİ RİSKLER... 3 4 KAPSAM... 3 5 POLİTİKA AÇIKLAMASI... 3 1 1 AMAÇ Bu doküman, Groupama Sigorta & Emeklilik A.Ş. (Groupama) bünyesinde kurulmuş olan

Detaylı

EULER HERMES SİGORTA A.Ş.

EULER HERMES SİGORTA A.Ş. EULER HERMES SİGORTA A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 30 Mart 2015 V.03 1. AMAÇ... 3 2. TANIMLAR...3 3. YETKİ VE SORUMLULUK...3 4. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI...4 4.1. Şirket İnternet Sitesi ve İçeriği 4.2. Faaliyet

Detaylı

Dava Yönetİm Paketİ. İnnova Hukuk Yönetim Sistemi. Uçtan uca dava yönetimi. İnnova teknolojisiyle hukuki süreçlerinizi hızla sonuca ulaştırın.

Dava Yönetİm Paketİ. İnnova Hukuk Yönetim Sistemi. Uçtan uca dava yönetimi. İnnova teknolojisiyle hukuki süreçlerinizi hızla sonuca ulaştırın. İnnova teknolojisiyle hukuki süreçlerinizi hızla sonuca ulaştırın. İnnova Hukuk Yönetim Sistemi Dava Yönetİm Paketİ Büyümesini sürdüren kurumların artan hukuki takiplerinde yeni yardımcısı olacak Dava

Detaylı

Maaş Anlaşmalı Müşterilerimize Ayrıcalıklar İş Bankası nda!

Maaş Anlaşmalı Müşterilerimize Ayrıcalıklar İş Bankası nda! Maaş Anlaşması Ayrıcalıkları Maaş Anlaşmalı Müşterilerimize Ayrıcalıklar İş Bankası nda! /isbank /turkiyeisbankasi Ayr nt l bilgi: isbank.com.tr 0850 724 0 724 Şubelerimiz Hayatın her anında ihtiyaç duyulacak

Detaylı

Maaş Anlaşmalı Müşterilerimize Ayrıcalıklar İş Bankası nda!

Maaş Anlaşmalı Müşterilerimize Ayrıcalıklar İş Bankası nda! Maaş Anlaşması Ayrıcalıkları Maaş Anlaşmalı Müşterilerimize Ayrıcalıklar İş Bankası nda! /isbank /turkiyeisbankasi Ayr nt l bilgi: isbank.com.tr 0850 724 0 724 Şubelerimiz Hayatın her anında ihtiyaç duyulacak

Detaylı

vizyon escarus hakkında misyon hakkında Escarus un misyonu, müşterilerine sürdürülebilirlik çözümleri sunan öncü bir şirket olmaktır.

vizyon escarus hakkında misyon hakkında Escarus un misyonu, müşterilerine sürdürülebilirlik çözümleri sunan öncü bir şirket olmaktır. escarus hakkında Nisan 2011 de faaliyetine başlayan Escarus Sürdürülebilir Danışmanlık A.Ş., deneyimli ve profesyonel kadrosuyla sürdürülebilirlik çözümleri geliştirerek, danışmanlık hizmetleri vermek

Detaylı

5.HAFTA Ders içeriği. Sağlık sigortacılığında fiyatlandırma. Sağlık sigortasının diğer sigorta dallarından farklı yanları

5.HAFTA Ders içeriği. Sağlık sigortacılığında fiyatlandırma. Sağlık sigortasının diğer sigorta dallarından farklı yanları 1 5.HAFTA Ders içeriği Sağlık sigortacılığında fiyatlandırma Sağlık sigortasının diğer sigorta dallarından farklı yanları 2 Sağlık Sigortacılığında Fiyatlandırma Ticari birer işletme olarak sigorta şirketlerinin

Detaylı

FİNANS DANIŞMANLIĞINA İHTİYACINIZ VAR MI?

FİNANS DANIŞMANLIĞINA İHTİYACINIZ VAR MI? FİNANS DANIŞMANLIĞINA İHTİYACINIZ VAR MI? Finansal yapınızın düzensiz olduğunu düşünüyorsunuz, Borç/Alacak vadelerinizde uyumsuzluk var, Sabit kıymet yatırımlarını kısa vadeli kredilerle finanse ettiniz,

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ HİZMETİ SÖZLEŞMESİ

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ HİZMETİ SÖZLEŞMESİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ HİZMETİ SÖZLEŞMESİ 1.TARAFLAR: A. HİZMET SAĞLAYAN FİRMA Ünvan :, ÇEVRE MÜŞ.ÖZEL EĞT. ÖĞRT. HİZ. İNŞ. OTO. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Adres : ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Detaylı

www. gelecege dokun.com

www. gelecege dokun.com www. gelecege dokun.com Rekabetçi ve yenilikçi çalışma anlayışı ile her geçen gün büyüyen Anitec yoluna emin adımlarla devam etmektedir. 20 yılı aşkın süredir teknolojik sistemler alanında faaliyet gösteren

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Kurumun otomasyon üzerindeki tüm bilgilerinin yönetimini, korunmasını, dağıtımını ve önemli işlevlerinin korunmasını düzenleyen kuralları ve uygulamaları belirlemeyi amaçlar. 2. KAPSAM: Bu talimat,

Detaylı

COMODO LABORATUVARLARINDAN: Tüm Dünyada Kimlik Avına Yönelik Yeni Bir E-Posta Dolandırıcılık Hareketi Apple Kimliklerini Hedefliyor

COMODO LABORATUVARLARINDAN: Tüm Dünyada Kimlik Avına Yönelik Yeni Bir E-Posta Dolandırıcılık Hareketi Apple Kimliklerini Hedefliyor COMODO LABORATUVARLARINDAN: Tüm Dünyada Kimlik Avına Yönelik Yeni Bir E-Posta Dolandırıcılık Hareketi Apple Kimliklerini Hedefliyor Comodo Antispam Labs ekibi, Apple kimliğine sahip tüm işletmeleri ve

Detaylı

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin!

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! 444 87 36 Multinet Çağrı Merkezi Şirketlere, müşterilerine, üye işyerlerine ve çalışanlarına fayda sağlayan ve katma değerli çözümler sunan Multinet ile tanışın.

Detaylı

Başa Dön TİCARİ PAKET SİGORTASI

Başa Dön TİCARİ PAKET SİGORTASI Başa Dön TİCARİ PAKET SİGORTASI İÇERIK Yangın Sigortalarında Bedel Esası & Sigorta Bedelinin Belirlenmesi Poliçe Türleri Yangın & Oto dışı Sigorta Poliçelerinde Brüt Prim Detayı Ana Teminatlar İsteğe Bağlı

Detaylı

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TS ISO/IEC 27001 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ, TS ISO/IEC 20000-1 BT HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ Sunucu: Gürol GÖKÇİMEN 25.10.2014 Türk Standardları Enstitüsü 1 Güvenlik;

Detaylı

Denetim Vergi Müşavirliği Muhasebe Hizmetleri Kurumsal Danışmanlık. Sorumluluğunun farkında

Denetim Vergi Müşavirliği Muhasebe Hizmetleri Kurumsal Danışmanlık. Sorumluluğunun farkında AKAT Denetim Vergi Müşavirliği Muhasebe Hizmetleri Kurumsal Danışmanlık Sorumluluğunun farkında Denetim Kurumsal Danışmanlık ve Raporlama Muhasebe Hizmetleri Vergi Müşavirliği Bireysel Vergi ve Muhasebe

Detaylı

Bilgi Güvenliği. Kurumsal Eğitim Kataloğu Siber Güvenlik Farkındalığı

Bilgi Güvenliği. Kurumsal Eğitim Kataloğu Siber Güvenlik Farkındalığı Bilgi Güvenliği Kurumsal Eğitim Kataloğu 2017 Siber Güvenlik Farkındalığı Dijital Adli Bilişim Uyumluluk & Sertifikasyon Güvenli Yazılım Geliştirme Siber Saldırı & Savunma SİBER GÜVENLİK Son Kullanıcılar

Detaylı

Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yatırım ve Sigorta Hizmetleri www.hsbc.com.tr 444 0 424

Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yatırım ve Sigorta Hizmetleri www.hsbc.com.tr 444 0 424 Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yatırım ve Sigorta Hizmetleri www.hsbc.com.tr 444 0 424 HSBC Bank A.Ş. Esentepe Mahallesi, Büyükdere Caddesi, No: 128 Şişli 34394/İstanbul T. (0212) 376 40 00 F. (0212) 267

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ VE RAPORU BİLGİ YÖNETİMİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu Yayın

Detaylı

Bütünleşik İş Sürekliliği Çözümü

Bütünleşik İş Sürekliliği Çözümü Bütünleşik İş Sürekliliği Çözümü Bir Bütünleşik İş Sürekliliği Çözümü olan Clonera, Felaket Anında Sistemlerinizin Erişilebilir Olmasını Sağlar İş sürekliliğinin değeri ancak gerektiği zaman anlaşılır.

Detaylı

Denetim & Yeminli Mali Müşavirlik SÜREKLİLİK İÇİN

Denetim & Yeminli Mali Müşavirlik SÜREKLİLİK İÇİN PH Bağımsız Denetim & Yeminli Mali Müşavirlik SÜREKLİLİK İÇİN İşletmelerin devamı ve gelişmeleri için, diğer işletmelerle rekabet edebilme güç ve yeteneğine sahip olmaları gerekmektedir. İşletme kültürünün

Detaylı

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın www.absam.com.tr HAKKIMIZDA ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi; sağlık, sağlık hizmetleri vesağlık sistemlerinin başta politika,

Detaylı

Siber Güvenlik Basın Buluşması. C.Müjdat Altay 15 Haziran 2015

Siber Güvenlik Basın Buluşması. C.Müjdat Altay 15 Haziran 2015 Siber Güvenlik Basın Buluşması C.Müjdat Altay 15 Haziran 2015 Kısaca Netaş Ülkemizin her türlü bilgi ve iletişim teknolojisi ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirilen birçok

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU İLKE KARARLARI

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU İLKE KARARLARI KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU İLKE KARARLARI Öne çıkanlar Kişisel Veri Güvenliği Rehberi Yayımlandı Tüm hakları saklıdır KİŞİSEL VERİ GÜVENLİĞİ REHBERİ YAYIMLANDI Kişisel Verileri Koruma Kurumu (Kurum),

Detaylı

Ders İçeriği

Ders İçeriği BİLGİ GÜVENLİĞİ Ders İçeriği Bilgi Nedir Öğrenme, araştırma veya gözlem sonucu elde edilen gerçek ve ilkelerin bütününe verilen addır. İşlenmiş veridir. Bilgi diğer önemli iş kaynakları gibi kurum için

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Acil Durum Yönetim Kurulu Yönergesi İÇİNDEKİLER Acil Durum Yönetim

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

BELGE YÖNETİMİNDE AFET PLANLAMASI Disaster Planning in Records Management

BELGE YÖNETİMİNDE AFET PLANLAMASI Disaster Planning in Records Management BELGE YÖNETİMİNDE AFET PLANLAMASI Disaster Planning in Records Management Dr. Hüseyin ODABAŞ Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Z. Yonca ODABAŞ Ankara Üniversitesi

Detaylı

Denetim Komitesi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR

Denetim Komitesi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR MADDE 1: Amaç Bu yönetmelik; Şirketin 20.04.2012 tarih ve 922 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında alınan 7039 no lu karara ilişkin kurulan Denetim Komitesi nin yapılanmasını,

Detaylı

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05. Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.2013 İÇERİK Risk, Risk Yönetimi Kavramları Kurumsal Risk Yönetimi (KRY)

Detaylı

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır.

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. BİLGİ YÖNETİMİ Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. o Yazılım-donanım destek birimi 24 saat kesintisiz hizmet sunmalı, o Yazılım-donanım destek birimi çalışanlarının güncel iletişim bilgileri santralde

Detaylı

Hakkında ARGE SECOPS EĞİTİM MSSP SOME / SOC PENTEST. BGA Bilgi Güvenliği A.Ş.

Hakkında ARGE SECOPS EĞİTİM MSSP SOME / SOC PENTEST. BGA Bilgi Güvenliği A.Ş. 1 Hakkında BGA Bilgi Güvenliği A.Ş. ARGE 2 Siber güvenlik dünyasına yönelik, yenilikçi profesyonel çözümleri ile katkıda bulunmak amacı ile 2008 yılında kurulan BGA Bilgi Güvenliği A.Ş. stratejik siber

Detaylı

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ TANIMLAR HBYS: Hastane Bilgi Yönetim Sistemi. Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve diğer sağlık tesislerinde kullanılan hasta kayıtlanın saklanmasına ve erişimine imkân veren bilgi sistemidir.

Detaylı

«Günümüzün Siber Saldırıları, Veri Sızıntıları ve Çözüm Yolları...»

«Günümüzün Siber Saldırıları, Veri Sızıntıları ve Çözüm Yolları...» «Günümüzün Siber Saldırıları, Veri Sızıntıları ve Çözüm Yolları...» Serkan Bilen Bilişim 112 Yazılım & ParSecure Siber Güvenlik Sistemleri Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü 26 Nisan 2018 Günümüz Siber Saldırıları

Detaylı

Bilinen Yeniden Tasarlandı. Bireysel Emeklilik Sistemi nde OTOMATİK KATILIM. NN Hayat ve Emeklilik

Bilinen Yeniden Tasarlandı. Bireysel Emeklilik Sistemi nde OTOMATİK KATILIM. NN Hayat ve Emeklilik Bilinen Yeniden Tasarlandı Bireysel Emeklilik Sistemi nde OTOMATİK KATILIM NN Hayat ve Emeklilik NN Group & NN Hayat ve Emeklilik NN Group ağırlığı Avrupa'da olmak üzere 18 ülkede güçlü varlığa ve 170

Detaylı

Siber Teröristlere Karşı Kurumlar Nasıl Korunmalıdır? Yusuf TULGAR NetDataSoft Genel Müdürü

Siber Teröristlere Karşı Kurumlar Nasıl Korunmalıdır? Yusuf TULGAR NetDataSoft Genel Müdürü Siber Teröristlere Karşı Kurumlar Nasıl Korunmalıdır? Yusuf TULGAR NetDataSoft Genel Müdürü email: yusuf@netdatasoft.com Siber Teröristlerin Amaçları Bilgisayar Sistemlerine ve Servislerine Yetkisiz Erişim

Detaylı

İÇİNDEKİLER KISIM I PSİKOLOJİK DANIŞMA ETİĞİ İÇİN GENEL ÇERÇEVE. 1. Bölüm: Etiğe Giriş: Temel Kavramlar

İÇİNDEKİLER KISIM I PSİKOLOJİK DANIŞMA ETİĞİ İÇİN GENEL ÇERÇEVE. 1. Bölüm: Etiğe Giriş: Temel Kavramlar İÇİNDEKİLER Birkaç Söz: Kültüre Uyarlanarak Yenilenen ve Geliştirilen Yeni Baskı Üzerine...v Çeviri Editörünün Ön Sözü... xiii Çeviri Editörünün Teşekkürü...xv Ön Söz... xvii Teşekkür... xix KISIM I PSİKOLOJİK

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI Hazırlayan: Okt. Dr. Ebru SOLMAZ

BİLİŞİM SUÇLARI Hazırlayan: Okt. Dr. Ebru SOLMAZ BİLİŞİM SUÇLARI Hazırlayan: Okt. Dr. Ebru SOLMAZ Bilişim Suçu Nedir? Bilişim suçu - Siber suç - Elektronik suç - Dijital suç - Bilgisayar suçu Bir bilgisayar ve bilgisayar ağı kullanılarak işlenen herhangi

Detaylı

Doç. Dr. Pir Ali KAYA

Doç. Dr. Pir Ali KAYA 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu nda İşverenin Yükümlülükleri Doç. Dr. Pir Ali KAYA Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 1 I. 6331 Sayılı Kanuna Göre İşverenin

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

İzin yolu çile yolu olmaktan çıkıyor!

İzin yolu çile yolu olmaktan çıkıyor! İzin yolu çile yolu olmaktan çıkıyor! Araçları ile Türkiye ye gidecek olan vatandaşlarımız yola çıkmadan sigorta ve asistans ihtiyaçlarını karşılayacak, yola huzurla çıkacak. Büyük heyecanla beklediğimiz

Detaylı

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Kapsamlı bir yazılım seçim metodolojisi, kurumsal hedeflerin belirlenmesiyle başlayan çok yönlü bir değerlendirme sürecini kapsar. İş süreçlerine, ihtiyaçlarına

Detaylı

BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ?

BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ? BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ? Web Yazılımları Mobil Uygulamalar AR / VR Uygulamaları HoloLens Uygulamaları Bina İçi Navigasyon Siber Güvenlik ibeacon Uygulamaları Nesnelerin İnterneti (IOT) Dijital Pazarlama

Detaylı

Çalışanlar sosyal medyayı nasıl kullanmalı?

Çalışanlar sosyal medyayı nasıl kullanmalı? Çalışanlar sosyal medyayı nasıl kullanmalı? Sosyal medya, artık hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışanlar için oldukça dikkatli kullanılması gereken bir mecra haline geldi. Bir anlık öfkeyle

Detaylı