BAYOSB Tapu Verme ve Parsellerin Satışı Prosedürü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAYOSB Tapu Verme ve Parsellerin Satışı Prosedürü"

Transkript

1 Sayfa No: 1/31 1. Amaç Tapu talebinde bulunan katılımcılara tapu verilmesi ve tapu verilmiş katılımcıların devir/satışına ait gereklilik ve yöntemlerin tanımlanmasıdır. 2. Tanımlar, Uygulama, Sorumluluk Bu prosedürün uygulanması Bölge Müdürü ve Yönetim Kurulu nun sorumluluğundadır. KATILIMCILARA TAPU VERME ESASLARI Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 105 ve 106. Maddelerine göre: Arsa tahsis ve satış gelirleri MADDE 105 (1) Bakanlık kredisi kullanan OSB'lerde, arsa tahsisleri ve satışlarından elde edilen meblağ ile ilgili olarak aşağıdaki işlemler yapılır: a) OSB, katılımcılara tahsis edeceği arsalardan alacağı tahsis ve satış bedellerini bankanın mahalli şubesinde açılacak Arsa Satışları Hesabına yatırır. Kredi borcu ödeninceye kadar bu hesabı banka takip eder, tahsis veya satıştan elde edilen meblağ ile kredi taksitlerinin vadesinde ödenmesini sağlar. b) Arsa tahsis ve satışlarından elde edilen meblağı yönetim kurulunun yatırmadığının tespit edilmesi durumunda; söz konusu tutar peşinat ise satış sözleşmesinin yapıldığı tarihten, taksit ise vade tarihinden yatırılış tarihine kadar geçen süre için Banka, Bakanlık lehine 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen oranlarda gecikme zammı uygular ve tahsilini takiben Genel Bütçeye gelir kaydeder. c) OSB'lerin arsa satışlarından elde ettikleri meblağ, ödemesiz dönemde ve daha sonra borçlarının olmaması halinde taksit tarihleri ile bağlantılı olmak şartıyla, bankanın mahalli şubesinde açılacak vadeli hesaplarda değerlendirilir. Bu hesapta birikecek meblağ, öncelikle gider vergisi, komisyon, vadesi gelmiş anapara taksitleri, faiz borçları ve tahsisi iptal edilen arsa bedellerinin iadesi için, kalanı da OSB nin işleri için kullanılır. ç) OSB den arsa tahsis ve satışı yapılanların spekülasyon yapmamaları ve beyan ettikleri sanayi tesislerini makul bir süre içinde kurmaları için OSB gerekli bütün tedbirleri alır ve sattığı parsellerin tapu kayıtlarına da geri alım hakkı şerhini koydurur. Arsa üzerinde, katılımcı tarafından kurulacağı önceden beyan olunan tesis işletmeye açılmadıkça geri alım hakkı şerhi tapu kayıtlarından kaldırılmaz.

2 Sayfa No: 2/31 Tapu verme MADDE 106 (1) Bakanlık kredisi kullanan OSB lerde, arsa tahsisi yapılan katılımcılardan; a) Tahsis bedelini defaten ödeyenlere veya tahsis bedelinden kalan borcu için teminat mektubunu, b) OSB nin kesin olarak belirleyeceği arsa bedelleri ile yapılacak diğer yatırımlara itirazsız olarak katılacağını belirten noter tasdikli taahhütnamesini, OSB ye verenlerden; tesisi üretime geçenlere geri alım hakkı şerhi konulmadan, tesisi üretime geçmeyenlere ise geri alım hakkı şerhi konularak, ipoteksiz tapuları verilir. (2) Katılımcılara geri alım hakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dâhil üçüncü kişilere devrinde OSB den uygunluk görüşü alınması zorunludur şerhi konulur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler, yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır.

3 Sayfa No: 3/31 Yapı Kullanım İzin Belgesi Alıp Üretime Geçenler İçin Örnek Dilekçe (EK-1) Konu: Tapu verilmesi hakkında. BAĞYURDU ORGANĠZE SANAYĠ BÖLGESĠ NE Bölgeniz sınırları içinde tarafımıza (Firma Adı) tahsis edilmiş olan. parsel no lu arsada inşa ettiğimiz tesisimiz üretime geçmiş bulunmaktadır. Bu çerçevede 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Kanunu ve OSB Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca Firmamıza tahsisli parselin tapusunun tarafımıza verilmesini talep ediyoruz. Gerekli işlemlerin bildirilmesini arz ederiz. Saygılarımızla, Firma Yetkili imzası / imzaları (İmzalar firma kaşesi üzerine atılacaktır)

4 Sayfa No: 4/31 Yapı Kullanım İzin Belgesi Almayan Üyeler İçin Örnek Dilekçe ( EK-2) Konu : Tapu verilmesi hakkında. BAĞYURDU ORGANĠZE SANAYĠ BÖLGESĠ NE Bölgeniz sınırları içinde tarafımıza (Firma Adı) tahsis edilmiş olan. parsel no lu arsa tapusunu, 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Kanunu ve OSB Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca Firmamıza verilmesini talep ediyoruz. Gerekli işlemlerin bildirilmesini arz ederiz. Saygılarımızla, Firma Yetkili imzası / imzaları (İmzalar firma kaşesi üzerine atılacaktır)

5 Sayfa No: 5/31 Tapu İçin Katılımcıya BAYOSB yazısı (EK-3) YAPI KULLANIM ĠZĠN BELGESĠ ALMAYAN KATILIMCILAR Sayı: Konu : Tapu Devri için gerekli işlemler ve belgeler hk. Ġlgi :.. tarihli yazınız. Firma Adı Sayın Üyemiz, İlgi yazınız çerçevesinde ayrıntılı bilgileri aşağıda verilen parselin tapusu, firmanıza tahsis edilen arsa tapusunda yapı kullanım izin belgesi alıp üretime geçinceye kadar tapu üzerinde geri alım hakkı şerhi konup taahhütname alınarak verilecektir, talebiniz doğrultusunda hazırlamanız gereken belgeler listesi ektedir. İmar uygulaması sonucu. No.lu parselin Tapu Sicil Müdürlüğündeki kayıtları şöyledir: İli Köyü Ada No Yüzölçümü İlçesi Pafta No Parsel No Belgeler için 2 (iki) adet dosya düzenlenmesini (1 Asıl + 1 Fotokopi) ve en kısa sürede BAYOSB Bölge Müdürlüğüne ulaştırılmasını rica ederiz. Saygılarımızla, Ekler : 1-) Belge listesi (EK-5) 2-) Taahhütnameler ve muvafakatname (Noterden) (EK-6-7-8)

6 Sayfa No: 6/31 Tapu İçin Katılımcıya BAYOSB yazısı (EK-4) YAPI KULLANIM ĠZĠN BELGESĠ ALIP ÜRETĠME GEÇENLER Sayı : Konu : Tapu Devri için gerekli işlemler ve belgeler hk. Ġlgi :.. tarihli yazınız. Firma Adı Sayın Üyemiz, İlgi yazınız çerçevesinde ayrıntılı bilgileri aşağıda verilen parselin tapusu, tapu üzerinde taşınmazın icra yoluyla satışı dâhil üçüncü kişilere devrinde OSB den uygunluk görüşü alınması zorunludur şerhi konup taahhütname alınarak verilecektir, talebiniz doğrultusunda hazırlamanız gereken belgeler listesi ektedir. İmar uygulaması sonucu. No.lu parselin Tapu Sicil Müdürlüğündeki kayıtları şöyledir: İli Köyü Ada No Yüzölçümü İlçesi Pafta No Parsel No Belgeler için 2 (iki) adet dosya düzenlenmesini (1 Asıl + 1 Fotokopi) ve en kısa sürede BAYOSB Bölge Müdürlüğüne ulaştırılmasını rica ederiz. Saygılarımızla, Ekler : 1-) Belge listesi (EK-5) 2-) Taahhütnameler ve muvafakatname(noterden) (EK-6-7-8)

7 Sayfa No: 7/31 Katılımcı tarafından Hazırlanacak Evraklar (EK-5) KATILIMCIDAN FĠRMADAN ĠSTENĠLEN BELGELER TAPU ĠġLEMLERĠ ĠÇĠN HAZIRLANACAK BELGELER: 2 dosya halinde (1 Asıl + 1 Fotokopi) düzenlenecek ve BAYOSB ye verilecektir. 1- Ticaret Sicil Memurluğundan alınacak faaliyet (tapu için yetki) belgesi 2- Vergi Levhası Fotokopisi 3- İmza Sirküleri 4- İşlemler vekil kanalı ile yapılacaksa noterden tasdikli (resimli) vekaletname (vekaletname için parselin tapu kayıtları yazımızda belirtilmiştir) 5- Tapu da işlem yapacak Firma yetkilisinin ve/veya vekilinin (ayrı ayrı) son altı ayda çekilmiş 4 X 6 cm boyutlarında vesikalık fotoğrafları (2 şer Adet ) 6- Firma yetkilisinin veya vekilinin fotoğraflı nüfus cüzdanı aslı 7- Firma yetkilisinin veya vekilinin fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet) 8- Tapu harcı ve diğer masraflar için nakit olarak yaklaşık..tl Hazırlanan belgeler BAYOSB nin yetkili organları tarafından incelenir (Gerektiğinde Mali ve Hukuki görüş alınır) ve herhangi bir sakınca görülmediği takdirde Tapu Müdürlüğü ne bildirilir.

8 Sayfa No: 8/31 Taahüttname (EK-6) YAPI KULLANIM ĠZĠN BELGESĠ ALMAYAN KATILIMCILAR TAAHHÜT VE BEYANI (TESĠS KURULMASI) (Noter tasdikli olacaktır) BAĞYURDU ORGANĠZE SANAYĠ BÖLGESĠ NE, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesince Firmamıza tahsis edilen İZMİR İli, Kemalpaşa İlçesi, Halilbeyli Köyü,.. Pafta, Ada,. Parselde kayıtlı.. m² alanlı (parsel No :.) imar parseline, tahsis işleminin gerçekleştirilme tarihinden itibaren 1 (bir) yıl içinde gerekli formaliteleri yerine getirerek inşaat ruhsatı alacağımızı ve inşaata başlayacağımızı, tahsis işleminin gerçekleştirilmesi tarihinden itibaren en geç 2 (iki) yıl içinde söz konusu parselde tesis kurarak üretim yapacağımızı beyan ve taahhüt ederiz. Aksi takdirde OSB Mevzuatınca işlem yapılacağını bildiğimizi beyan, kabul ve taahhüt ederiz. FİRMA/KAŞE/UNVAN

9 Sayfa No: 9/31 Taahüttname (EK-7) ALTYAPI BEDELLERĠNE KATILIM TAAHHÜTNAMESĠ (Noter tasdikli olacaktır) Tapu tahsis belgesi ile sahibi bulunduğum İzmir İli Kemalpaşa İlçesi..ada parsel nolu taşınmaz ile ilgili; Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Karar Organlarının alacağı kararlara itirazsız olarak uyacağımı, 4562 sayılı OSB Kanunu ve Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereği kesin olarak belirlenen arsa bedelleri ile birlikte yapılacak diğer tüm yatırımlara itirazsız olarak katılacağımı kabul, beyan ve taahhüt ederim. FİRMA/KAŞE/UNVAN

10 Sayfa No: 10/31 Muvafakatname (EK-8) ĠMAR PLANINA TAAHHÜT VE MUVAFAKAT ÖRNEĞĠ (Noter tasdikli olacaktır) BAYOSB sınırları içinde adıma tahsis edilen İzmir İli Kemalpaşa İlçesi..ada. Nolu parselin alanı değişmeden, BAYOSB onaylı sınırları içindeki tüm taşınmazlar üzerinde her türlü ölçekte, her türlü imar planı değişikliği ve revizyonunun yapılmasına, yaptırılmasına, İmar Kanunun 15, 16. ve 18. Madde uygulamalarının yapılmasına, yaptırılmasına, peşinen kabul, beyan, taahhüt ve muvafakat ederim. FİRMA/KAŞE/UNVAN

11 Sayfa No: 11/31 BAYOSB Tarafından Hazırlanacak Evraklar (EK-9) BAYOSB DEN ĠSTENĠLEN BELGELER a) Satılması istenilen taşınmaz mala ait tapu senedi, b) Tapu işlemleri açısından Sanayi ve Ticaret Bakanlığından alınan temsile ilişkin Yetki Belgesi, c) Satıcı temsilcilerin fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları, d) Temsilcilerin birer adet son altı ay içinde çekilmiş 6*4 cm büyüklüğünde vesikalık fotoğrafları (2 şer adet), e) Kanunda öngörülen temsilcilerin tapu dairelerine gelememeleri halinde, gelen kişiyi gösteren ve öngörülen temsilci tarafından verilmiş noterden alınan vekaletname, f) Arsaların satış, devir ve vefa hakkı konusunda belirlenecek prensipler içerisinde alınacak Yönetim Kurulu kararı,.

12 Sayfa No: 12/31 BAYOSB Tarafından Alınacak Karar Metni (EK-10) YAPI KULLANIM ĠZĠN BELGESĠ ALIP ÜRETĠME GEÇENLER Mülkiyeti Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesine ait olan Pafta Ada nolu parseli satın almak üzere müracaat eden nin talepleri ve taahhütnameleri incelendi. Yönetim Kurulumuz ; yaptığı inceleme sonucu arsanın m² (metrekare) bedelinin TL ( ) olması kaydıyla talep edilen m² alanlı..pafta.. Ada.. nolu Parselin toplam TL ( ) bedelle. ne, taşınmazın icra yoluyla satışı dahil üçüncü kişilere devrinde OSB den uygunluk görüşü alınması zorunludur şerhi ile satılmasına, Kemalpaşa Tapu Müdürlüğü nde yapılacak bu satışta. Ve.. yetkili kılınmasına, Katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.

13 Sayfa No: 13/31 BAYOSB Tarafından Alınacak Karar Metni (EK-11) YAPI KULLANIM ĠZĠN BELGESĠ ALMAYAN KATILIMCILAR Mülkiyeti Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesine ait olan Pafta Ada nolu parseli satın almak üzere müracaat eden nin talepleri ve taahhütnameleri incelendi. Yönetim Kurulumuz ; yaptığı inceleme sonucu arsanın m² (metrekare) bedelinin TL ( ) olması kaydıyla talep edilen m² alanlı..pafta.. Ada.. nolu Parselin toplam TL ( ) bedelle. ne, geri alım hakkı şerhi ile satılmasına, Kemalpaşa Tapu Müdürlüğü nde yapılacak bu satışta. Ve.. yetkili kılınmasına, Katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.

14 Sayfa No: 14/31 Tapu Dairesi Başvurusu Örnek Dilekçe (EK-12) Konu : Taşınmaz mal devri hakkında. KEMALPAġA TAPU MÜDÜRLÜĞÜ NE Mülkiyeti Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi ne ait bulunan İzmir ili, Kemalpaşa ilçesi, Halilbeyli köyü... pafta,. ada, parsel sayılı.. m2 yüzölçümlü taşınmazın, (Firma adı) devredilmesi hakkında Yönetim Kurulumuzdan alınan. tarih ve.. sayılı kararı ekte bilgilerinize sunulmaktadır. Yönetim Kurulu kararına istinaden yukarıda belirtilen söz konusu taşınmazın, (Firma adı) na devir işlemlerinin; a) Vergi, resim ve harçlarının (asgari beyan değeri)...-tl üzerinden, b) Devir ve Tescil işlemlerinin ise..-tl, üzerinden yapılmasını arz ederiz. Saygılarımızla, Parsel Ġçerisinde BAYOSB ye ait trafo var ise Tapu Müdürlüğü ne Ġntifa bildirilerek, hesaplanan intifa bedeli BAYOSB tarafından ödenir.

15 Sayfa No: 15/31 Tapu Uygunluk Yazısı Verilmesini İsteyen Firma / Şahıslardan İstenecek Belgeler (EK-13) BAYOSB Katılımcısı, başka bir Firma yada şahısa devir/satış işlemini gerçekleştirmek istediğinde; TAPU UYGUNLUK YAZISI VERĠLMESĠNĠ ĠSTEYEN FĠRMA / ġahislardan ĠSTENECEK BELGELER 1. Devreden uygunluk yazısı talep ettiğini belirten bir dilekçe 2. Varsa devreden firmaya ait tüm borçlar kapatılır, 3. Yeni devralan firma BAYOSB KATILIMCI TAAHHÜTNAMESİ ni kaşeler ve imzalar. 4. Yeni firma kendisi faaliyet gösterecek ise; 1. Dilekçe ekinde 2. Tapu fotokopisi, 3. Ticaret sicili memurluğundan onaylı faaliyet belgesi (sicil tasdiknamesi), 4. Firma yetkililerine ait imza sirküleri, 5. Yapılacak faaliyeti açıklayan bilgi ve belgeler, (İş akım şeması ve açıklama raporu) 6. Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği hükümlerine tabi olan projeler için ÇED Olumlu Kararı veya ÇED Gerekli Değildir Kararı nın eklenmesi (ya da ekli taahhüdün Noter onaylı verilmesi) 7. OSB tarafından hazırlanan ve kurulacak tesisin elektrik, su, doğal gaz, çalışan sayısı, atıkları ve atık özellikleri vs. bilgilerini gösterir firma yetkililerince imzalı bilgi formu, 8. İletişim bilgileri 9. BAYOSB ye taahhüt verilmesi Yeni satın alacak ŞAHIS ise, satın alacağı sanayi tesisini mutlaka BAYOSB kümelenmesine uygun bir sanayiciye kiraya vermek zorundadır! (BAYOSB kiracıları BAYOSB Kiralama Prosedürü gereklilikleri yerine getirir.) Müracaatlar BAYOSB nin yetkili organları tarafından incelenir ve herhangi bir sakınca görülmediği takdirde uygunluk onay yazısı verilir.

16 Sayfa No: 16/31 Satış Müsadesi Dilekçesi (EK-14) Konu: Satış Müsadesi hk. BAĞYURDU ORGANĠZE SANAYĠ BÖLGESĠ NE... Ada. Parseldeki taşınmazın.. ne satışını yapabilmemiz için gerekli müsaadenin verilmesini rica ederim/ederiz. Saygılarımızla. E K L E R Ġ; FİRMA/KAŞE/UNVAN 1. Tapu fotokopisi, 2. Ticaret sicili memurluğundan onaylı faaliyet belgesi (sicil tasdiknamesi), 3. Firma yetkililerine ait imza sirküleri, 4. Yapılacak faaliyeti açıklayan bilgi ve belgeler, (İş akım şeması ve açıklama raporu) 5. Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği hükümlerine tabi olan projeler için ÇED Olumlu Kararı veya ÇED Gerekli Değildir Kararı (ya da ekli taahhüdün Noter onayı) 6. OSB tarafından hazırlanan ve kurulacak tesisin elektrik, su, doğal gaz, çalışan sayısı, atıkları ve atık özellikleri vs. bilgilerini gösterir firma yetkililerince imzalı bilgi formu, 7. İletişim bilgileri 8. Taahhütname

17 Sayfa No: 17/31 Parsel Tahsis Şartları Taahhütnamesi (Ek-15) BAĞYURDU ORGANĠZE SANAYĠ BÖLGESĠ PARSEL TAHSĠS ġartlari TAAHHÜTNAMESĠ Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi nde adımıza tahsis edilen parsel ile ilgili olarak; 1. Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve OSB Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen şartları aynen kabul ettiğimizi ve muhteviyatına uyacağımızı, 2. Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından konulmuş ve konulacak şart ve kayıtlara, alınan ve alınacak bütün kararlara aynen uymayı ve bu konuda hiçbir itirazda bulunmayacağımızı, 3. Tahsis edilmiş arsa üzerine Belediyeden ruhsat alınmış olsa dahi, Bağyurdu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü onayı olmadan hiçbir proje ve proje tadilatını uygulamayacağımızı, 4. Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi içinde tarafımıza tahsis edilecek parsel içinden, İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi, Kanalizasyon Şebekesi, Drenaj Şebekesi, Telefon ve Elektrik şebekeleri, Trafo binaları, Doğalgaz boru hattı vb. altyapı tesislerinin geçmesine hiçbir itirazda bulunmayacağımızı ve hiçbir hak talep etmeyeceğimizi, 5. Sanayi tesisi inşa ederken altyapı tesislerine hiçbir zarar vermeyeceğimizi ve ruhsat ve ekleri projelere aykırı yapı inşa etmeyeceğimizi, 6. Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi içinde tarafımıza tahsis edilecek arsada, inşaat sırasında ve işletme devamınca diğer inşaat ve işletmelerle, çalışanlarına zarar vermeyecek şekilde gerekli tedbirleri alacağımızı, 7. Altyapı inşaatı, hizmet binaları, çevre tanzimi, orta gerilim elektrik şebekesi, arıtma tesisi, ısı-güç entegre tesisi, telefon şebekesi, doğalgaz şebekesi vb. Bağyurdu organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılacak bilcümle inşaatlar ve ihalelerle ilgili olarak ve işletme esnasında Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca alınmış ve alınacak, hukuki, akdi, iltizamı borç, inşai hak, yapısal ve mali vb. bilcümle kararlara uyacağımızı ve hiçbir itirazda bulunmayacağımızı ve herhangi bir hak talep etmeyeceğimizi, 8. Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde katılımcılarca kullanılacak su, elektrik, arıtma tesisinde arıtılacak atık sular ve diğer altyapı hizmetleri için BAYOSB Yönetim Kurulunca hazırlanan tarifelere itirazsız uyacağımızı ve bunlarla ilgili tesislerin bakım ve onarım masraflarından hissemize düşen miktarı aynen kabul edeceğimizi, 9. Üretim safhasında, bölge altyapı ve diğer sanayi tesislerine zarar verdiğimizin Bağyurdu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce tespit edilmesi halinde elektrik ve suyumuzun kesilmesini kabul ettiğimizi,

18 Sayfa No: 18/ Adımıza tahsis edilmiş bulunan parselde inşaat çalışmalarının bitiminden sonra üretime geçebilmek için Ege Bölgesi Sanayi Odası na kaydımızı yaptıracağımızı ya da söz konusu parseldeki binamızı üretim yapmak üzere BAYOSB kümelenme modeline uygun i bir firmaya kiraya vereceğimizi, 11. Adımıza tahsis edilmiş parselin yer aldığı bölgenin altyapı masraflarına ve aidatlarına Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca tespit edilecek bedellere katılacağımızı, bu bedellere itirazda bulunmayacağımızı, 12. Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve OSB Uygulama Yönetmeliğine uymadığımız takdirde parsel tahsisimizin iptal edilmesine hiçbir itirazda bulunmayacağımızı, Kabul ve taahhüt ederiz. FİRMA/KAŞE/UNVAN

19 Sayfa No: 19/31 Taahhütname (EK-16) TAAHHÜTNAME Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (.... ada... parsel )... sokak no.... adresinde yer alan tesiste üretime geçebilmem için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirilmesi Yönetmeliği hükümlerine tabi olan projeler için ÇED Olumlu Kararı veya ÇED Gerekli Değildir Kararı nı en geç 3 (üç) ay içerisinde Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesine teslim edeceğimizi, söz konusu kararı teslim etmediğimiz takdirde Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından tesislerimizin elektrik, su ve doğalgazının kesilmesine hiçbir itirazda bulunmayacağımızı kabul ve taahhüt ederim/ederiz. ADRES: FİRMA/KAŞE/UNVAN

20 Sayfa No: 20/31 Taahhütname (Ek-17) T A A H H Ü T N A M E Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde satın almama izin verilen sanayi tesisi ile ilgili olarak 1 hafta (yedi takvim günü) içerisinde Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesine; 1- Yeni aldığım yere ait tapunun bir suretini teslim edeceğimi, 2- Elektrik, Su ve Doğalgaz sözleşmelerini imzalamak üzere müracaat edeceğimi, 3- Elektrik, Su ve Doğalgaz güvence bedeli için hesaplanan bedellerde teminat vereceğimi, Söz konusu süre zarfında Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesine yukarıda yazılı üç maddede belirtilen hususlardan herhangi birini yerine getirmediğimiz takdirde tesisimizin elektrik, su ve doğalgazının kesilmesine hiçbir itirazda bulunmayacağımızı kabul ve taahhüt ederiz. TARİH FİRMA/KAŞE/UNVAN

21 Sayfa No: 21/31 Muvafakatname (EK-18) ĠMAR PLANINA MUVAFAKAT ÖRNEĞĠ (Noter tasdikli olacaktır) BAYOSB sınırları içinde adıma tahsis edilen İzmir İli Kemalpaşa İlçesi..ada. Nolu parselin alanı değişmeden, BAYOSB onaylı sınırları içindeki tüm taşınmazlar üzerinde her türlü ölçekte, her türlü imar planı değişikliği ve revizyonunun yapılmasına, yaptırılmasına, İmar Kanunun 15, 16. ve 18. Madde uygulamalarının yapılmasına, yaptırılmasına, hiçbir BEDEL istemeksizin kabul, beyan ve Muvafakat ederim. FİRMA/KAŞE/UNVAN

22 Sayfa No: 22/31 Kurulacak Tesise Ait Bilgi Formu (Ek-19) BAĞYURDU ORGANĠZE SANAYĠ BÖLGESĠ NDE KURULACAK TESĠSE AĠT BĠLGĠ FORMU 1- FĠRMA HAKKINDA BĠLGĠLER 1.1. Firmanın adı : 1.2. Adresi : 1.3. İletişim Bilgileri : Telefon Faks Yetkili Adı ve Soyadı : 1.5. Çalışan personel sayısı Memur : İşçi : 1.6. Vardiya sayısı : 1.7. İmal edilen mamüller ve takribi yıllık kapasite : Mamül Miktar (ton/yıl)

23 Sayfa No: 23/ Önümüzdeki on yıl içinde imalatınızda ne gibi değişiklikler düşünülüyor. Cins, teknoloji ve miktarları belirterek açıklayın Günlük tahmini tüketim miktarları; a) Elektrik :.. kwh b) Su : m3/gün c) Doğalgaz :. Sm İşyerinizde mutfak var mı? Kaç kişiye yemek hazırlanıyor? Evet Ο Hayır Ο 2. KATI ATIKLAR ĠLE ĠLGĠLĠ BĠLGĠLER 2.1. İdari binalar a) İdari binalardan çıkan katı atık miktarı :... kg/gün...litre/gün b) Nerede biriktiriliyor?. Naylon torbalarda Ο. Kapaklı plastik kovalarda Ο. Çöp bidonlarında Ο. Konteynırlarda Ο. Açık arazide yığılmak suretiyle Ο. Kapalı mekanda yığılmak suretiyle Ο. Diğer yöntemlerle (açıklayın) Ο c) İdari binalardan kaynaklanan çöpler. Diğer çöpler ile karıştırılıyor Ο. Ayrı toplanıp ayrı uzaklaştırılıyor Ο d) İçlerindeki kağıt vs. geri kazanılıyor mu? Evet Ο Hayır Ο

24 Sayfa No: 24/ Mutfak ve yemekhane a) Mutfak ve yemekhaneden çıkan katı atık miktarı... kg/gün... lt/gün b) Nerede biriktiriliyor?. Naylon torbalarda Ο. Kapaklı plastik kovalarda Ο. Çöp bidonlarında Ο. Konteynırlarda Ο. Açık arazide yığılmak suretiyle Ο. Kapalı mekanda yığılmak suretiyle Ο. Diğer yöntemlerle (açıklayın) Ο c) Bu çöpler diğer çöpler ile karıştırılıyor Ο Ayrı toplanıp ayrı uzaklaştırılıyor Ο Satılıyor Ο d) Hiçbir geri kazanma işlemi yapılıyor mu? Evet Ο Hayır Ο e) Mutfaktan kaynaklanan atıklar ne sıklıkla uzaklaştırılıyor?. Her gün Ο. Haftada bir Ο. Günde iki kere Ο. İki günde bir Ο. Daha uzun aralarla Ο f) Birim tarafından uzaklaştırılıyor?. Belediyece Ο. Firma tarafından Ο. Ücret mukabilinde tutulan nakliyeci ile Ο. Tesisimizde yakılıyor Ο. Diğer (açıklayın) Ο g) Uzaklaştırılan mutfak katı atıkları. Çöplüğe atılıyor Ο. Yakılıyor Ο. Boş arsaya atılıyor Ο. Bilmiyorum Ο. Diğer (açıklayın) Ο

25 Sayfa No: 25/ Proses Atıkları a) Proseslerden kaynaklanan katı atık cinsi ve miktarı Cins Miktar kg/gün b) Katı atıkların arasında aşağıdaki özelliklere sahip olanları var mı? (Evet ise cins ve miktarını belirleyin) Özellik Cinsi Miktarı Patlayıcı H.1 Parlayıcı H.3 Kendiliğinden yanmaya müsait Katı atıklar H.4.2 Suyla temas halinde parlayıcı Gazlar bırakan H.4.3 Oksitleyici H.5.1 Organik Peroksitler H.5.2 Zehirli H.6.1 Enfeksiyon maddeler H.6.2 Korozif H.8 Hava veya suyla temas Halinde toksik gaz bırakan H.10 Toksik H.11 Ekotoksik H.12 c) Önümüzdeki beş yıl içinde prosesten kaynaklanan katı atıklarınızın cins, miktar ve özelliklerinde olacağını tahmin ettiğiniz değişimler (Sayfanın arkasında açıklayın) ç) Hiçbir geri kazanma işlemi yapılıyor mu? Evet Ο Hayır Ο Açıklayın d) Prosesten kaynaklanan katı atıklar nerede biriktiriliyor?. Naylon torbalarda Ο. Kapaklı plastik kovalarda Ο. Çöp bidonlarında Ο. Konteynırlarda Ο

26 Sayfa No: 26/31. Açık arazide yığılmak suretiyle Ο. Kapalı mekanda yığılmak suretiyle Ο. Diğer yöntemlerle (açıklayın) Ο e) Toplama sırasında veya daha sonra proses kaynaklı katı atıklar cinslerine göre ayrı ayrı toplanıyor mu? Evet Ο Hayır Ο Toplandıktan sonra ayıklamaya tabi tutuluyor mu? Evet Ο Hayır Ο Evet ise nelere ve nasıl ayrıldıklarını açıklayın f) Proses kaynaklı katı atıklar kimin tarafından uzaklaştırılıyor?. Belediyece Ο. Firma tarafından Ο. Ücret mukabilinde tutulan nakliyeci ile Ο. Tesisimizde yakılıyor Ο. Diğer (açıklayın) Ο g) Hangi sıklıkta?. Her gün Ο. Günde iki kere Ο. İki günde bir Ο. Haftada bir Ο. Daha uzun aralarla Ο h) Uzaklaştırılan proses katı atıklar. Çöplüğe atılıyor Ο. Yakılıyor Ο. Satılıyor Ο Kime...Kaça...TL/ton.... Boş arsaya atılıyor Ο. Bilmiyorum Ο. Diğer (açıklayın) Ο 2.4. Arıtma Tesisi Çamurları a) Tesisinizin atık su arıtma tesisi var mı? Evet Ο Hayır Ο b) Cevap evet ise akım diyagramını verin

27 Sayfa No: 27/31 c) Izgaralarda toplanan katı atık miktarı kg/gün d) Kimyasal arıtmadan çıkan çamur miktarı kg/gün e) Biyolojik arıtmadan çıkan çamur miktarı kg/gün f) Çamurun suyu nasıl gideriliyor. Kurutma yatağı Ο. Filtre pres Ο. Filtre belt Ο. Diğer (açıklayın) Ο. Çamurun suyu giderilmeden vidanjörle atılıyor Ο g) Atılıncaya kadar nerede biriktiriliyor? h) Kimin tarafından uzaklaştırılıyor?. Belediyece Ο. Firma tarafından Ο. Ücret mukabilinde tutulan nakliyeci ile Ο. Tesisimizde yakılıyor Ο. Diğer (açıklayın) Ο ı) Uzaklaştırılan çamurlar. Çöplüğe atılıyor Ο. Yakılıyor Ο. Satılıyor Ο Kime...Kaça...TL/ton.... Boş arsaya atılıyor Ο. Bilmiyorum Ο. Diğer (açıklayın) Ο 2.5. Isıtma ve Enerji Merkezi a) Kuruluşunuzun merkezi ısıtma sistemi ne ile çalışır?. Kömür Ο. Linyit Ο. Fueloil Ο. Diğer Ο b) Kuruluşunuzun enerji üretme merkezi var mı? Evet Ο Hayır Ο Evet ise enerji kaynağı olarak ne kullanılıyor?. Kömür Ο. Linyit Ο

28 Sayfa No: 28/31. Fueloil Ο. Diğer Ο c) Isıtma veya enerji üretimi neticesinde meydana gelen külün miktarı ne kadar?...kg/gün Nasıl uzaklaştırılıyor?. Diğer katı atıklarla beraber atılıyor Ο. Ayrı olarak uzaklaştırılıyor Ο. Fabrikanın arazisinde serpiliyor Ο. Etraftaki boş arsalara atılıyor Ο d) Tesisinizde hava kirlenmesini önlemek için bacalarda siklon veya başka temizleme filtresi var mı? Evet Ο Hayır Ο Evet ise çıkan kurumun miktarı ne kadar? Nasıl uzaklaştırılıyor? Nereye atılıyor?. Çöplüğe Ο. Boş arsalara Ο. Bahçemizde serpiliyor Ο 2.6. Bahçe Atıkları a) Tesisinizin bahçesi var mı? Evet Ο Hayır Ο b) Bahçeyi ne amaçla kullanıyorsunuz?. Çiçek vs. ekmek için Ο. Ham madde depolamak için Ο. Mamul depolamak için Ο. Artık depolamak için Ο. Araba parkı olarak Ο c) Bahçenizden ne tip atık çıkıyor ve miktarları d) Bahçenizdeki katı atıklar nasıl uzaklaştırılıyor?

29 Sayfa No: 29/31 3. DĠĞER 3.1. İstenildiği takdirde çöplerinizi cinslerine göre ayrı ayrı toplayabilir misiniz? Evet Ο Hayır Ο 3.2. Katı atıklarınızın Belediyece ücret mukabilinde toplanmaları sizce uygun mu? Evet Ο Hayır Ο 3.3. Açıklamak istediğiniz diğer hususlar Soruları cevaplandıranın Ġsim ve Soyadı :... Ünvanı :... Ġmzası :... Tarih :...

30 Sayfa No: 30/31 Katılımcı İletişim Bilgileri (EK-20) UNVANI BAYOSB KATILIMCI ĠLETĠġĠM BĠLGĠLERĠ ADRESĠ TELEFON NUMARALARI FAKS NUMARALARI VERGĠ DAĠRESĠ VERGĠ NO TĠCARET SĠCĠL NO YETKĠLĠ ADI VE SOYADI CEP TEL E-POSTA WEB ADRESĠ

31 Sayfa No: 31/31 ġġrket E-POSTA ADRESĠ ACĠL BĠR DURUMDA ĠRTĠBATA GEÇĠLECEK KĠġĠNĠN ADI VE SOYADI CEP TEL E-POSTA FİRMA/KAŞE/UNVAN

UŞAK DERİ (KARMA) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACI KAYDI YAPILMASI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

UŞAK DERİ (KARMA) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACI KAYDI YAPILMASI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR UŞAK DERİ (KARMA) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACI KAYDI YAPILMASI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR OSB Uygulama Yönetmeliği Katılımcının tesisini kiralama şartları: MADDE 173 (1) Kiralamanın yapılabilmesi için; a)

Detaylı

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TESİS KURMA İZNİ BAŞVURU BELGESİ

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TESİS KURMA İZNİ BAŞVURU BELGESİ İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TESİS KURMA İZNİ BAŞVURU BELGESİ Faaliyet Sahibinin Adı Faaliyet Konusu ve Nace Kodu Faaliyet Adresi Firma İletişim Bilgileri Faaliyet Yeri Kullanılacak Alan :...

Detaylı

ENDÜSTRİLER İÇİN KATI ATIK ANKET FORMU

ENDÜSTRİLER İÇİN KATI ATIK ANKET FORMU 1- FİRMA HAKKINDA BİLGİLER ENDÜSTRİLER İÇİN KATI ATIK ANKET FORMU 1.1. Firmanın adı : 1.2. Adresi : 1.3. Telefon : 1.4. Fax : 1.5. Çalışan personel sayısı : Memur : İşçi : 1.6. Vardiya sayısı : 1.7. İmal

Detaylı

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU BELGESİ

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU BELGESİ İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU BELGESİ Faaliyet Sahibinin Adı Faaliyet Konusu ve Nace Kodu Faaliyet Adresi Firma İletişim Bilgileri Faaliyet Yeri Kullanılacak Alan Mal

Detaylı

TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAPU VERME ESASLARI

TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAPU VERME ESASLARI TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAPU VERME ESASLARI (TOSB zaman içinde olabilecek mevzuat, karar ve uygulama değişikliklerine göre değişiklik veya yeniden düzenleme yapma hakkını saklı tutar) ÜYELERE

Detaylı

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI Aşağıda Sanayi parselinde kiralama işleminin gerçekleştirilebilmesi için gerekli evrak listesi verilmiştir. Talep edilen bilgilerin

Detaylı

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI Aşağıda Hizmet Destek Alanı parselinde kiralama işleminin gerçekleştirilebilmesi için gerekli evrak listesi verilmiştir. Talep edilen

Detaylı

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI Aşağıda Sanayi parselinde kiralama işleminin gerçekleştirilebilmesi için gerekli evrak listesi verilmiştir. Talep edilen bilgilerin

Detaylı

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KİRACILIK KAYDI BAŞVURU DOSYASI Aşağıda Hizmet Destek Alanı parselinde kiralama işleminin gerçekleştirilebilmesi için gerekli evrak listesi verilmiştir. Talep edilen

Detaylı

TAPU UYGUNLUK YAZISI VERİLMESİNİ İSTEYEN FİRMA / ŞAHISLARDAN İSTENECEK BELGELER

TAPU UYGUNLUK YAZISI VERİLMESİNİ İSTEYEN FİRMA / ŞAHISLARDAN İSTENECEK BELGELER TAPU UYGUNLUK YAZISI VERİLMESİNİ İSTEYEN FİRMA / ŞAHISLARDAN İSTENECEK BELGELER 1. Devreden uygunluk yazısı talep ettiğini belirten bir dilekçe ile müracaat edecek. (EK-1) 2. Varsa devreden firmaya ait

Detaylı

TAPU UYGUNLUK YAZISI VERİLMESİNİ İSTEYEN FİRMA / ŞAHISLARDAN İSTENECEK BELGELER

TAPU UYGUNLUK YAZISI VERİLMESİNİ İSTEYEN FİRMA / ŞAHISLARDAN İSTENECEK BELGELER TAPU UYGUNLUK YAZISI VERİLMESİNİ İSTEYEN FİRMA / ŞAHISLARDAN İSTENECEK BELGELER 1. Devreden uygunluk yazısı talep ettiğini belirten bir dilekçe ile müracaat edecek. (EK-1) 2. Varsa devreden firmaya ait

Detaylı

ÇEVRE VE İŞLETME İZİNLERİ BELGE LİSTESİ

ÇEVRE VE İŞLETME İZİNLERİ BELGE LİSTESİ A. GAYRISIHHİ MÜESSESELER: İNŞAATA BAŞLAMADAN ÖNCE, YENİ ÜRETİM KONUSU PLANLAMASINDA VEYA KAPASİTE ARTIŞLARINDA: 1. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED): GOSB a başvuru yapılacaktır. Diğer kurum ve kuruluşlardan

Detaylı

TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÜYELİK ESASLARI

TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÜYELİK ESASLARI TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÜYELİK ESASLARI (TOSB zaman içinde olabilecek mevzuat, karar ve uygulama değişikliklerine göre değişiklik veya yeniden düzenleme yapma hakkını saklı tutar) BÖLÜM 1-)

Detaylı

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1

Detaylı

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. (İHALE KOMİSYONU) BAŞKANLIĞI NDAN ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. NİN ENA ELEKTRİK ÜRETİM LİMİTED

Detaylı

KAYSERİ MİMARSİNAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BELGELER

KAYSERİ MİMARSİNAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BELGELER KAYSERİ MİMARSİNAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BELGELER 1. Dilekçe, 2. Başvuru formu, 3. Tahsis Belgesi, 4. Yapı Kullanma İzin Belgesi 5. İmza Sirküleri,

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: 9 Şubat 2018 Sayı : 30327 RESMÎ GAZETE Sayfa : 29 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE YER ALAN PARSELLERİN TAMAMEN VEYA KISMEN BEDELSİZ TAHSİSİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

ARSA TAHSİS SÖZLEŞMESİ

ARSA TAHSİS SÖZLEŞMESİ ARSA TAHSİS SÖZLEŞMESİ 1- TARAFLAR: Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi ile katılımcı arasında aşağıdaki koşullarda bu ARSA TAHSİS SÖZLEŞMESİ düzenlenmiştir. Bu sözleşmede yer alan; Bakanlık : Bilim,

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI DEVİR EDEN 1- İş yeri devir etme dilekçesi 2- Belediyeye borcu olmadığına dair belge (Gelirler Md., İSKİ, İGDAŞ) 3- Kesin teminat mektubu

Detaylı

KAPASİTE İSTEK FORMU. Oda Sicil No * :... Yetkilinin Adı-Soyadı * Sanayi Sicil No * :. Firma Kaşesi ve İmza * İŞYERİ DURUMU *

KAPASİTE İSTEK FORMU. Oda Sicil No * :... Yetkilinin Adı-Soyadı * Sanayi Sicil No * :. Firma Kaşesi ve İmza * İŞYERİ DURUMU * KAPASİTE İSTEK FORMU SAYIN ÜYEMİZ; MÜRACAATINIZ ESNASINDA FORMDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERİN VE BELGELERİN EKSİZSİZ OLMASI EKSPERTİZ İŞLEMLERİNİZİ DAHA SERİ VE HIZLI SÜRDÜRÜLMESİ AÇISINDAN YARARLI OLACAKTIR.

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca

Detaylı

(Bu belgeler dışında ek konulacaksa EKLER bölümünde belirtilmelidir.)

(Bu belgeler dışında ek konulacaksa EKLER bölümünde belirtilmelidir.) .. /../20.. İSKİ HAVZA KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞINA (Avrupa Havza Koruma ve Atıksu Kontrol Şube Müdürlüğü) Dilekçe ekinde açık adresi yazılı bulunan işletmeyle ilgili olarak sunduğum bilgi ve

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI BELGE ONAY TASDİK İŞLEMLERİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI BELGE ONAY TASDİK İŞLEMLERİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI BELGE ONAY TASDİK İŞLEMLERİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 01 Belge Hazırlama Oda Sicil

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1 TÜR DEĞİŞİKLİĞİ ŞAHISIN ANONİM VEYA LİMİTED ŞİRKETE DÖNÜŞMESİ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi ANONİM ŞİRKET ŞUBE AÇILIŞI Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 16. Maddesi Uyarınca MALİK ve KİRACILAR Kira Yardımı

Detaylı

EOSB Kiralama Süreci

EOSB Kiralama Süreci EOSB Kiralama Süreci EOSB KİRALAMA SÜRECİ Doküman No : Yayın Tarihi : Revizyon Tarihi : Revizyon No : ---- _ Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Kiralama süreci Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 İHRACAT BELGELERİ ONAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1- İhracat gerçekleştirilecek ülkeye düzenlenecek belge (A.TR, EUR.1, EUR- MED, FORM- A, MENŞE ŞAHADETNAMESİ) 2- İhracata ait

Detaylı

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ SÜRE) 1 Çizimli

Detaylı

Devir için devir eden ve devir alan firmalardan istenen evraklar her hafta yönetim kurulumuzca yapılan toplantıda incelenmektedir.

Devir için devir eden ve devir alan firmalardan istenen evraklar her hafta yönetim kurulumuzca yapılan toplantıda incelenmektedir. EOSB DEVİR SÜRECİ Devir için devir eden ve devir alan firmalardan istenen evraklar her hafta yönetim kurulumuzca yapılan toplantıda incelenmektedir. OSB devir sürecinde her iki firmadan da istenecek evraklar

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Yapı Kullanım İzin Belgesi 2 Kart İrtifakı 3 Kat Mülkiyeti 4 İnşaat Ruhsatı İşleri BAŞVURUDA

Detaylı

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Yapı Kullanım İzin Belgesi 2 Yapı Ruhsatı 3 Kat İrtifak İşlemi 4 Tadilat Ruhsatı YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN

Detaylı

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI ODAYA KAYIT HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI ODAYA KAYIT HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI ODAYA KAYIT HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 01 Talep Üzerine Yeni (Gerçek Kişi) 1.Dilekçe

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ (Planlama Birimi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ (Planlama Birimi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. (Planlama Birimi) SIRA ADI 1 Bilgi Edinme -BİMER-CİMER 15-30 Gün 2 Plan Değişikliği 3 İmar Durum Değişikliği 4 Çıkma Talebi 1- İmar planı değişikliklerinde istenecek belgeler ek te sunulmuştur (Telefon

Detaylı

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE . /../.. EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE... projesinde bulunan,. Ada.. Parsel.. Blok... Nolu bağımsız bölümün borcunu bitirmiş bulunmaktayım. Tapu devri için gerekli işlemlerin

Detaylı

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI ALINMASI İÇİN İZLENİLECEK PROSEDÜR

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI ALINMASI İÇİN İZLENİLECEK PROSEDÜR MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI ALINMASI İÇİN İZLENİLECEK PROSEDÜR Dilovası,28.06.2013 BİRİNCİ AŞAMA: ÇED KARARI İnşaata başlamadan, yapı ruhsatı alınmadan önce hazırlanan

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi DERNEK İKTİSADİ İŞLETME KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri (Riskli Olarak Tespit Edilmiş Yapılar) ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 20.01.2015 [Metni yazın] 1. Amaç; Bu

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ SIR A NO 1 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ÇED Yönetmeliği Kapsamında Başvuru Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 03/10/2013 tarihli 28784 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Şikâyet Değerlendirme Şikâyet Dilekçesi veya Bimer Başvurusu 30 Gün Tesis veya faaliyete ait;

Detaylı

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 3- Ana Sözleşme 4- Kurucular Beyanı 5- Ödenmiş Sermaye Banka Dekontu ve Bloke Yazısı 6- Rekabet Fon Payı Dekontu 7- İmza Beyannamesi 8- Kuruluş Bildirim

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TAŞINMAZ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA İŞ / HİZMET ADI MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GENEL EVRAK TANZİMİ FAALİYET BELGESİ 5 TL YERLİ İSTEKLİ 5 TL YERLİ MALI BELGESİ 25 TL 1 TSOG BELGESİ 5 TL İFLAS VE KONKORDATO 7 TL VERGİ DAİRESİ VAKIFBANK HESABINA YATIRILACAKTIR ORTAKLAR PAY LİSTESİ 7

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER SIRA NO 52 53 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Zabıta Hizmetleri (Stant, İşgaliye Talepleri) Zabıta Hizmetleri Vatandaş Şikâyetleri 1- Dilekçe(varsa dilekçe ekleri), Talep onaylanırsa; 2-Ödeme makbuzu. BAŞVURUDA

Detaylı

ODA SİCİL EL KİTABI DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA GER FORM KODU: FRM.08.R00

ODA SİCİL EL KİTABI DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA GER FORM KODU: FRM.08.R00 ODA SİCİL EL KİTABI GER DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ HAZIRLAYAN ONAYLAYAN ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA FORM KODU: FRM.08.R00 ODA SİCİL EL KİTABI GİRİŞ BÖLÜM NO REVİZYON NO REVİZYON

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI (ATA KARNESİ) DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Katı Atık Düzenli Depolama Alanı İşletilmesi 2 Tıbbi Atıkların Toplanması, Taşınması ve Bertaraftı 3 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 2872 Sayılı Çevre

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1 YABANCI UYRUKLU FİRMA ŞUBE AÇILIŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER TAŞINMAZ MAL (ARSA) SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi, Yazır Mahallesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacaktır.

Detaylı

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR)

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR) BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR) Madde 1. İHALENİN KONUSU ve ŞEKLİ Bolu İli Merkez İlçesi yanında bulunan A Bloktaki taşınmazlar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a,36,37

Detaylı

SİLAH VE PATLAYICI MADDELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (HİZMET STANDARTLARI TABLOSU)

SİLAH VE PATLAYICI MADDELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (HİZMET STANDARTLARI TABLOSU) SİLAH VE PATLAYICI MADDELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (HİZMET STANDARTLARI TABLOSU) 1- ARMAĞAN SİLAH VE MERMİ MENŞEİ BELGESİ VERİLMESİ 2- MERMİ SATIN ALMA BELGESİ VERİLMESİ 3- SİLAH DEVİR İZNİ VERİLMESİ 4- SİLAH

Detaylı

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI 2 GÜN 2 SAAT 2 SAAT HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) SIRA NO

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI 2 GÜN 2 SAAT 2 SAAT HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) SIRA NO 1 Nikâh işlemleri ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ 1- Nüfus Cüzdanı 2- Nüfus Kayıt Örneği 3-4`er Adet Fotoğraf (Erkek ve Kadın İçin) 4- Sağlık Raporu 2 GÜN SIRA 1 Emlak Vergisi 2 ÇTV MALİ HİZMETLER

Detaylı

TESİS KİRALAMA İÇİN İSTENİLEN BELGELER

TESİS KİRALAMA İÇİN İSTENİLEN BELGELER TESİS KİRALAMA İÇİN İSTENİLEN BELGELER BELGELER MAL SAHİBİ Mal sahibi ile kiracının tesisin kiralanması hususunda müşterek dilekçesi Mal sahibine ait Ticaret Sicil gazetesi Mal Sahibine ait oda sicil kayıt

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ(ENGEÇ SÜRE) 1 İmar Durumu 1- Tapu Fotokopisi 2-

Detaylı

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI İl Özel İdaresine ait araçların kiralanması Köy Gelişim Alanı İmar Planı 3 Mevzi İmar Planı 4 Parselasyon Planları

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi BANKA ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*)

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) ÖNEMLİ NOT: Müracaat formu eksik veya gerçeklere uymayan tarzda doldurulduğu, okunaksız yazıldığı takdirde talep kesinlikle kabul edilmeyecektir. KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) İSTANBUL SANAYİ ODASI

Detaylı

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi SIRA NO 1 2 3 4 5 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ İADE İŞLEMLERİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ KAYIP İŞLEMLERİ

Detaylı

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI İl Özel İdaresine ait araçların kiralanması Köy Gelişim Alanı İmar Planı 3 Mevzi İmar Planı 4 Parselasyon Planları

Detaylı

KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

Detaylı

MERSİN TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SANAYİ PARSELİ BAŞVURU FORMU

MERSİN TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SANAYİ PARSELİ BAŞVURU FORMU MERSİN TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SANAYİ PARSELİ BAŞVURU FORMU Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Fakat yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz, Çünkü, daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde

Detaylı

BOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ 1-Gelen şikayet konusunun değerlendirilmesi 2-Değerlendirme

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Şube yetkililerince asıl imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Şube yetkililerince asıl imzalı 1 LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Sulama Suyu Talebi 2- Taahhütname 2 Yıl 2 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması 2- Ücret makbuzu 3 İçme suyu İzni 2- Taahhütname 1 Yıl 4

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI 2018 YILI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ

ADANA TİCARET ODASI 2018 YILI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO ADANA TİCARET ODASI 2018 YILI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ 1 1) Ticaret Sicil

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ(ENGEÇ SÜRE) 1 İmar Durumu 2 Kot Kesit Krokisi 3

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO F-45/REV.04 FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 2 GERÇEK KİŞİ KURULUŞ GERÇEK KİŞİ ADRES, SERMAYE, UNVAN, İŞTİGAL KONUSU DEĞİŞİKLİKLERİ

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi Dumlupınar, Kızılca, Yenice ve Yazır Mahallelerinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale

Detaylı

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ SÜRE) 1 Çizimli

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Gürültü ile İlgili Şikayet ve Talep 2 AY 2 Hava Kirliliği

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO F-42/REV.05 FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi HAKİKİ ŞAHIS KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1 KOLLEKTİF ŞİRKET MERKEZ NAKLİ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ADI ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Yapı kullanım izin belgesi 1. Tapu fotokopisi 2. Mal sahibi, mimar, yapı denetim firması imzalı başvuru dilekçesi 3. SSK dan ilişiksiz belgesi

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO F-43/REV.02 FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret

Detaylı

HAZIRLANACAK EVRAKLAR

HAZIRLANACAK EVRAKLAR Ramis ÖZTÜRK S.M.MALİ MÜŞAVİRLİK Batı Mah.Karanfil Sk.No:52/1 Pendik/İstanbul İletişim :216/491 08 61 Faks:216/491 08 66 Mail:ramis.ozturk@ismmmo.org.tr HAZIRLANACAK EVRAKLAR İŞYERİ AÇILIŞINDA ŞAHIS FİRMASI

Detaylı

Düzenlemeler aşağıda özetlenmiştir. 1- Yetkilendirme Başvurusu

Düzenlemeler aşağıda özetlenmiştir. 1- Yetkilendirme Başvurusu SİRKÜLER 2018/48: Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen web tabanlı Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) uygulaması konusunda

Detaylı

KOSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU

KOSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU ADI 1 Belge Edinme Talep ile ilgili dilekçe varsa ekleri 15 Gün 2 Bilgi Edinme Bilgi Edinme Dilekçesi 15 Gün 3 İş Deneyim Belgesi 6 B. Tahsilât makbuzu veya banka dekontu 5 Gün 4 Müşteri Şikâyetinin Cevaplanması

Detaylı

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*)

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) ÖNEMLİ NOT: Müracaat formu eksik veya gerçeklere uymayan tarzda doldurulduğu, okunaksız yazıldığı takdirde talep kesinlikle kabul edilmeyecektir. KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) NİKSAR TİCARET VE SANAYİ

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 KAPASİTE 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname 4- Kapasite raporu talebinde bulunan

Detaylı

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 01 Her Türlü Gelirin Tahsil Edilmesi 02 Adli Teminat İşlemleri 03 Teminat Alınması 04 Kesin Teminat İadesi 05 Geçici

Detaylı

Not: Talebe göre dizi pusulası doldurulması ve eklerinin konulması gerekmektedir.

Not: Talebe göre dizi pusulası doldurulması ve eklerinin konulması gerekmektedir. DİZİ PUSULASI Mahallesi Sokak Kapı No YKN Ada Parsel Yapı Sahibi TC. Kimlik No. Adresi: ARAAD Kayıt Sistemi Vekalet Kaydı 1 Güncel Tapu Kaydı 3 Vekil ve Malik Kimlik Fotokopisi Kurum Kesim Yazısı ( İSKİ-İGDAŞ-BEDAŞ-TELEKOM)

Detaylı

ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 İl Özel İdaresine

Detaylı

5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no belirtilmiş. 6-Zemin Etüd Ödendi Belgesi

5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no belirtilmiş. 6-Zemin Etüd Ödendi Belgesi HİZMET REHBERİ Sıra No İşlem Gerekli Evrak Listesi Süre 1-İmar durumu 2-Tapu 3-Kot-Kesit 1 Zemin Etüt Onayı 2 Tesisat Proje Onayı 4-İnşaat-istikamet rölevesi 5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no

Detaylı

ODA SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ODA SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HÜKMİ ŞİRKETLER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ 1. Sicil Tasdiknamesi Fotokopisi 2. İmza Beyanı veya İmza Sirküleri Fotokopisi 3. Ana

Detaylı

KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI FORMLARI

KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI FORMLARI KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI FORMLARI İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ .. /../2010 KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİNE (İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü) Kütahya İli, İlçesi,.Köyü, Pafta,.Ada,.

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ GERÇEK KİŞİ (HAKİKİ ŞAHIS) İŞLEMLERİ 1 GERÇEK KİŞİ-KAYIT Kuruluş

Detaylı

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S. No Hizmetin Adı 1 İmar Durumu Belgesi 2 Yazılı İmar Durumu Belgesi 3 İmar Plan Kopyası 4 5 6 Yer Seçim Belgesi

Detaylı

DĐLOVASI ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

DĐLOVASI ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE DĐLOVASI ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE Dilovası OSB sınırlarında Pafta No:., Ada No:., Parsel No:. olan taşınmaz üzerinde faaliyet gösteren. ünvanlı firmamızın.. konulu faaliyet için Deşarj Kalite

Detaylı

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*)

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) ÖNEMLİ NOT: Müracaat formu eksik veya gerçeklere uymayan tarzda doldurulduğu, okunaksız yazıldığı takdirde talep kesinlikle kabul edilmeyecektir. KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) İSTANBUL SANAYİ ODASI

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 2 KAPASİTE RAPORU EKSPERTİZ RAPORU (Gıda) 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO 1. T Plaka Devirleri 2. S Plaka Devir HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1-Başvuru Formu.(Ek-1) (Devir

Detaylı

Konu: Organize Sanayi Bölgelerinde Yer Alan Parsellerin Kısmen Veya Tamamen Bedelsiz Devrine İmkan Tanınmıştır.

Konu: Organize Sanayi Bölgelerinde Yer Alan Parsellerin Kısmen Veya Tamamen Bedelsiz Devrine İmkan Tanınmıştır. Sayı: 2018/24 Konu: Organize Sanayi Bölgelerinde Yer Alan Parsellerin Kısmen Veya Tamamen Bedelsiz Devrine İmkan Tanınmıştır. Mevzuat: 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgesi Kanunu Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SIRA NO İlan ve Reklam Vergisi Beyannamesi Alınması -İlan Reklam Vergisi Beyannamesi 2 Reklam Panosu Terkini 2 Gün 3 Ayaklı Tanıtım Levhası Dikilmesi İçin İzin

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU(01.03.2018 TARİHİ İTİBARİ İLE GÜNCELLENDİ) S I R A N O VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN

Detaylı

BOLU İLİ AİLE SAĞLIĞI ELAMANI OLMAYAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ. Aile Sağlığı Merkezi. Telefon Numarası. Gerede 2 Nolu ASM İLAN METNİ

BOLU İLİ AİLE SAĞLIĞI ELAMANI OLMAYAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ. Aile Sağlığı Merkezi. Telefon Numarası. Gerede 2 Nolu ASM İLAN METNİ İlimiz Aile Hekimliği Uygulamasında Gerede İlçesi 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi 14.03.006 Nolu Aile Hekimliği Birimine kamu görevlisi olmayan Ebe, Hemşire Sağlık Memuru ve Acil Tıp Teknisyeni istihdamı yapılacaktır.

Detaylı

KONYA SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI

KONYA SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI 31.07.2009 tarih ve 27305 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulması Gereken Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik uyarınca hazırlanmış olan Konya Sanayi Odası Hizmet Standartları

Detaylı