HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK- KAZAK ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞI PERSONEL YÖNETMELİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK- KAZAK ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞI PERSONEL YÖNETMELİĞİ"

Transkript

1 HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK- KAZAK ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞI PERSONEL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Mütevelli Heyet Başkanlığında ve Mütevelli Heyet Başkanlığınca Kazakistan da istihdam edilecek personelin hak ve yükümlülükleri, görevlendirme, özlük ve sosyal hakları ile Mütevelli Heyet Başkanı ve Üyelerine yapılacak ödemelerle ilgili esas ve usulleri belirlemektir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından imzalanan sözleşme ile işe alınan idari ve akademik birimlerde çalışan personel ile Mütevelli Heyet Başkanı ve Üyelerine yapılacak ödemelerle ilgili usul ve esasları kapsar. Dayanak MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Tüzüğü nün 5 (e, j, l) ile 17, 18 ve 24 üncü maddelerine dayanılarak düzenlenmiştir. Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Dolar: Amerika Birleşik Devletleri Dolarını b) İdari ve Mali İşler Koordinatörü/Genel Sekreter: Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı İdari ve Mali İşler Koordinatörü/Genel Sekreterini, c) İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü: Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürünü, d) Mütevelli Heyet Başkanı: Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanını, e) Mütevelli Heyet Başkanlığı: Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığını, f) Rektörlük: Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Rektörlüğünü, g) TL: Türk Lirasını, h) TÜFE: Türkiye İstatistik Kurumu Tüketici Fiyatları Endeksini, i) TÜRTEP: Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Türkiye Türkçesiyle Uzaktan Eğitim Programları Araştırma ve Uygulama Merkezini, j) TÜRTEP- ADK: TÜRTEP Akademik Değerlendirme Kurulunu k) TÜRTEP- YK: TÜRTEP Yönetim Kurulunu l) Üniversite: Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesini ifade eder.

2 İnsan kaynaklarının amacı İKİNCİ BÖLÜM Personel İstihdamı ve İlkeleri MADDE 5- (1) Mütevelli Heyet Başkanlığının insan kaynakları istihdamında aşağıdaki ilkeler esas alınır: a) İşleri asgari sayıda personelle gerçekleştirmek, b) Personel seçimi ve görevlendirmesini işin özelliğine göre yapmak, c) Personelin kişilik haklarına saygılı olmak, d) Yapılan hizmetin niteliğine uygun çalışma ortamı oluşturmak, e) Personel arasında sosyal ilişkiyi artırıcı önlemleri almak, f) Personel arasında eşitlik ilkesini sağlamak, g) Verimi artırmak için, başarılı personeli imkânlar ölçüsünde ödüllendirmek, personelin bilgi ve becerisini geliştirici eğitim verilmesini sağlamak. Kadrolar MADDE 6- (1) Mütevelli Heyet Başkanlığına bağlı ilgili görevlendirmeler, Mütevelli Heyet tarafından onaylanan Ekteki Norm Kadro cetveline göre yapılır. Kadrolar, görev unvanları ile adedini gösterir. Personel alımı ve ataması MADDE 7- (1) Rektörlük veya Mütevelli Heyet Başkanlığında boş kadro olması ve ihtiyaç duyulması durumunda, ilan neticesinde başvuran adaylar arasından mülakat yoluyla alım gerçekleştirilir ve Mütevelli Heyet Başkanı tarafından atama yapılır. (2) Göreve kabul edilen personel, Üniversite çalışma mevzuatına, belirlenmiş bulunan çalışma şartlarına, iş disiplinine, iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına, Üniversite tarafından çıkartılmış ve çıkartılacak olan yönetmelik, yönerge, genelge, talimat ve karar gibi düzenlemelere uymayı kabul ve taahhüt ettiğine dair belgeyi imzalar. (3) İlk defa görevlendirilen personel, iki ay adaylık süresi geçirir. Yeterli olmadığı tespit edilen personelin bu süre sonunda ilişiği kesilir. (4) Her personel için bir özlük dosyası tutulur. Rektörlükte görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı personelin özlük dosyası Rektörlükte ve Mütevelli Heyet Başkanlığında eş belgelerle takip edilir. Özlük dosyaları gizlidir ve İnsan Kaynakları Müdürlüğünde saklanır. Kazakistan da Rektörlük emrinde görevlendirilen Türkiyeli personelle ilgili tüm yazışma ve tebligat Rektör Vekili tarafından görevlendirilen yetkili tarafından takip edilir ve Mütevelli Heyet Başkanlığı İnsan Kaynakları Müdürüne iletilir. Personelin sorumlulukları MADDE 8- (1) Personelin sorumlulukları, bu Yönetmelikte ve yazılı iş sözleşmesinde yer alan hususlar, Mütevelli Heyet Başkanlığınca çıkartılmış ve çıkartılacak olan yönetmelikler, yönergeler veya yetkili amirin vereceği sözlü talimatlardır. Bunun dışındaki sorumlulukları şunlardır:

3 a) Görevini etkin ve verimli bir şekilde yapmak, görev ve yetkilerini kötüye kullanmamak, b) Mütevelli Heyet Başkanlığınca belirlenen çalışma saatlerini kabullenmek ve çalışma saatlerinde işyerinde bulunmak, çalışma süresinin tümünü işi için değerlendirmek, c) Personele karşı gerekli nezaket ve iyi niyet kuralları içinde hareket etmek, d) Kılık kıyafetine özen göstermek, e) İşe alkollü olarak gelmemek, f) İş sağlığı ve güvenliği ile işyeri güvenliği ve emniyeti konularına özen göstermek, g) Herhangi bir sebeple görevinden ayrıldığında, sorumluluğunda bulunan her türlü belge ile zimmetine kayıtlı demirbaş malzemeyi, ilgili personele bir tutanakla teslim etmek, h) İkamet adresi, telefon numarası, medeni durumu gibi işini ilgilendiren nitelikteki özel hayatındaki değişiklikleri üç gün içinde İnsan Kaynakları Müdürüne bildirmek, Mütevelli Heyet Başkanlığının sorumlulukları MADDE 9- (1) Mütevelli Heyet Başkanlığının sorumlulukları şunlardır: a) Bu Yönetmelikte ve iş sözleşmesinde verilen yükümlülükleri yerine getirmek, b) Bu Yönetmelikte ve iş sözleşmesinde hüküm bulunmaması hâlinde ise ilgili yasal düzenlemelere göre işlem yapmak. Personel sözleşmeleri ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Türkiye de Görevlendirilecek Personelin Özlük Hakları MADDE 10- (1) Emekliler dâhil, başka bir kurumla iş ilişkisi olmaksızın Mütevelli Heyet Başkanlığı ve TÜRTEP bünyesinde çalışan personel için, Ekteki Tip 1 Sözleşme düzenlenir. (2) Başka bir kurumla iş ilişkisi olarak Mütevelli Heyet Başkanlığı ve TÜRTEP bünyesinde çalışan personel için, Ekteki Tip 2 Sözleşme düzenlenir. Ücretler MADDE 11- (1) Personel ücretlerinin hesaplanmasında aşağıda belirtilen ilkeler esas alınır: a) Temel ücret: Temel ücret tutarları, sözleşmeli personelin unvanı, iş gerekleri, işyeri ve çalışma şartları dikkate alınmak suretiyle Mütevelli Heyet Başkanı tarafından tespit edilen ücrettir. Temel ücret tutarları her yılın Ocak ve Temmuz ayından geçerli olmak üzere, altı aylık TÜFE oranı ve bütçe imkânları esas alınarak Mütevelli Heyet Başkanı tarafından artırılabilir. Bu Yönetmelik ile belirlenen temel ücretleri % 20 ye kadar artırmaya veya azaltmaya Mütevelli Heyet Başkanı yetkilidir. b) Türkiye de görevlendirilecek personel için geçerli temel ücretler aşağıda gösterilmiştir:

4 TÜRKİYE DE GÖREVLENDİRİLECEK PERSONEL TEMEL ÜCRETLERİ Unvanı Temel Ücreti (TL) Rektör Yardımcısı (Türkiye) Dekan, Araştırma ve Uygulama Merkezi/Enstitü Müdürü (TÜRTEP Başkanı) İdari ve Mali İşler Koordinatörü/Genel Sekreter Prof. Dr. (Profesörlükte beş yılını dolduran) Prof. Dr İç Denetçi Doç. Dr Yrd. Doç. Dr., Başkan Danışmanı Donanım Ağ ve Güvenlik Müdürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı/TÜRTEP Başkan Yardımcısı (idari- mali)/merkez Sekreteri Dr., Araştırma Görevlisi (Dr.), Müdür, Sistem Uzmanı, Uzman Programcı (programcılıkta üç yılını dolduran), Avukat/Hukuk Müşaviri (Tam zamanlı) Programcı Arş. Gör. (Yüksek Lisans), Uzman Tekniker Arş. Gör., Uzman Yardımcısı, Özel Kalem/Yönetici Asistanı Memur Sekreter, Şoför Danışma Görevlisi Hizmetli c) Rektör Yardımcısı, profesör unvanına sahip kişiler arasından atanır. Rektör Yardımcısı için belirlenen temel ücret, beş yılını dolduran profesörler için geçerlidir; doldurmayanlar için bir alt dilim esas alınır. d) Dekan/Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü (TÜRTEP Başkanı) için belirlenen temel ücret profesörler için geçerlidir. Doçent ve yardımcı doçent atanması durumunda, bu akademik unvanlar için belirlenen temel ücret % 20 artırılır. e) Rektör Yardımcısı ve Dekan/Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü için belirlenen temel ücretler, görevde kalınan süre için geçerlidir. f) Aynı anda iki görevin yürütülmesi durumunda, üst görevin temel ücreti esas alınır. g) Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı (akademik işler) ve TÜRTEP Bölüm Başkanlığına atanacak personel için, görevde kaldıkları sürece, akademik unvanları için belirlenen temel ücret esas alınır. İdari ve mali işlerden sorumlu Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığına akademik personel atandığı takdirde de aynı usul esas alınır. * Tarihli Makam Onayına istinaden güncellenen personel temel ücretleridir.

5 h) Avukat/Hukuk Müşaviri görevi için, hizmet alım yöntemine gidilebilir. Bu durumda, Madde 11 (b) deki temel ücretler yerine sözleşme hükümleri esas alınır. i) Kıdem ücreti: Bir sosyal güvenlik kuruluşuna prim ödemek suretiyle geçen hizmet süresi toplam 1-5 yıl olanlara temel ücretlerinin % 2 si, 6-10 yıl arasında olanlara % 4 ü, yıl olanlara % 6 sı, yıl olanlara % 8 i ve 21 yıl ve daha fazla olanlara % 10 u oranında kıdem ücreti ödenir. Kıdem ücretlerinin artışları, belirtilen sürelerin dolmasını takip eden aydan itibaren hesaplanır. j) Performans ücreti: Her yılsonunda, çalışma süresi 6 aydan fazla olan personel için, Mütevelli Heyet Başkanı tarafından performans değerlemesi yapılır. Performans değerlendirmesi sonucunda, müteakip yılın Ocak ayından Aralık ayına kadar geçerli olmak üzere, Mütevelli Heyet Başkanının Oluruna istinaden ilgili personele temel ücretlerinin % 5 ine kadar performans ücreti ödenebilir. Performans ücreti, kazanılmış hak değildir. Her yılsonunda yeniden belirlenir. k) Eş değer görevlerden farklı olarak, nakit açığından malen sorumlu olan personele, temel ücretinin % 10 u oranında kasa tazminatı ödenir. l) Emekli aylığı veya üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki aylık veya ücretleri kesilmeden çalışanlara, görevleri için öngörülen yukarıdaki ücretlerin net %50 si ödenir. m) Yukarıda görev ve unvanları sayılmayanların ücret hesabına esas temel ücretleri, yukarıda gösterilen eş değer görevlerin tutarları aşılmamak şartıyla Mütevelli Heyet Başkanı tarafından belirlenir. n) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesini müteakip görev unvanı veya görev yaptığı birimi kaldırılan personel için gerekli öneli müteakip yeni görevine göre sözleşme düzenlenir, kabul etmediği takdirde iş akdi fesh edilir. o) Yukarıda yazılı hükümlerle belirlenen ücretler net olarak, her ayın birinde ödenir. TÜRTEP içerik ücreti MADDE 12- (1) TÜRTEP eğitim- öğretim müfredatına uygun olarak içerik hazırlayacak öğretim elemanları, ilgili bölümün TÜRTEP- ADK nın önerisi ve TÜRTEP- YK nın onayı ile belirlenir. Atama ve sözleşmeyi imzalaması için Mütevelli Heyet Başkanına sunulur. (2) TÜRTEP- YK ce isimleri onaylanan öğretim elemanları ile Ekteki Tip 5 Sözleşme düzenlenir. İçerik hazırlayacak öğretim elemanlarına her bir içerik için en fazla (dörtbinbeşyüz) TL telif hakkı, net olarak ödenir. TÜRTEP telif hakkı/danışmanlık ücreti MADDE 13- (1) TÜRTEP eğitim- öğretim müfredatına uygun olarak, ders ücreti / içeriklerin güncellenmesiyle ilgili telif hakkı/danışmanlık ücreti ödenecek öğretim elemanları, ilgili bölümün TÜRTEP- ADK nın önerisi ve TÜRTEP- YK nın onayı ile belirlenir. Atama ve sözleşmeyi imzalaması için Mütevelli Heyet Başkanına sunulur. (2) TÜRTEP- YK ce isimleri onaylanan öğretim elemanları ile Ekteki Tip 6 Sözleşme düzenlenir.

6 a) 3 kredilik uzaktan eğitim dersinin, yarı yıllık ders yükü, her bir 20 öğrencilik grup için; 15 saat teorik ders / canlı sunum yükü, 10 saat mesaj ve elektronik posta yükü, 10 saat ödev konusu hazırlama ve değerlendirme yükü ve 10 saat sınav sorusu hazırlama yükü olmak üzere, toplam 45 saatlik eğitim faaliyeti yükünden oluşur. Bunun haftalık ders yükü karşılığı 3 saattir. b) 20 öğrencilik grup için 3 kredilik uzaktan eğitim dersinin ders ücreti / içeriklerin güncellenmesiyle ilgili telif hakkı / danışmanlık ücreti, net ödenmek şartıyla, aşağıdaki şekilde hesaplanır. Öğrenci sayısının 10 ve daha aşağıya düşmesi hâlinde aşağıda gösterilen ücretin % 50 si ödenir. Akademik Unvanı Canlı Sunum Mesaj/ e- posta Ödev Sınav TL x saat = TL TL x saat = TL TL x saat = TL TL x saat = TL Toplam TL Prof. Dr 45 x 15 = x 10 = x 10 = x 10 = ,00 Doç. Dr. 35 x 15 = x 10 = x 10 = x 10 = ,00 Yrd. Doç. 30 x 15 = x 10 = x 10 = x 10 = ,00 Dr. ve Dr. Öğr. Gör. 25 x 15 = x 10 = x 10 = x 10 = ,00 c) 20 öğrencilik gruptan sonraki 60 ıncı öğrenciye kadar, derse kayıtlı her ek öğrenci için 3 kredilik uzaktan eğitim dersinin ders ücreti / içeriklerin güncellenmesiyle ilgili telif hakkı / danışmanlık ücreti, net ödenmek şartıyla, aşağıdaki şekilde hesaplanır: Akademik Unvanı Canlı Sunum Mesaj/ e- posta Ödev Sınav TL x 1=TL TL x 1=TL TL x 1=TL TL x 1=TL Toplam TL Prof. Dr 0 x 1 = 0 10,00x1= 10,00 10,00x1= 10,00 0 x 1 = 0 20,00 Doç. Dr. 0 x 1 = 0 7,50 x 1 = 7,50 7,50 x 1 = 7,50 0 x 1 = 0 15,00 Yrd. Doç. 0 x 1 = 0 6,00 x 1 = 6,00 6,00 x 1 = 6,00 0 x 1 = 0 12,00 Dr. ve Dr. Öğr. Gör. 0 x 1 = 0 4,00 x 1 = 4,00 4,00 x 1 = 4,00 0 x 1 = 0 8,00 d) 60 öğrencilik gruptan sonraki 150 nci öğrenciye kadar, derse kayıtlı her ek öğrenci için 3 kredilik uzaktan eğitim dersinin ders ücreti / içeriklerin güncellenmesiyle ilgili telif hakkı / danışmanlık ücreti, net ödenmek şartıyla, aşağıdaki şekilde hesaplanır: Akademik Canlı Mesaj/ Toplam Ödev Sınav Unvanı Sunum e- posta TL TL x 1=TL TL x 1=TL TL x 1=TL TL x 1=TL Prof. Dr 0 x 1 = 0 3,00 x 1 = 3,00 3,00 x 1 = 3,00 0 x 1 = 0 6,00 Doç. Dr. 0 x 1 = 0 2,75 x 1 = 2,75 2,75 x 1 = 2,75 0 x 1 = 0 5,50 Yrd. Doç. 0 x 1 = 0 2,50 x 1 = 2,50 2,50 x 1 = 2,50 0 x 1 = 0 5,00 Dr. ve Dr. Öğr. Gör. 0 x 1 = 0 2,25 x 1 = 2,25 2,25 x 1 = 2,25 0 x 1 = 0 4,50

7 e) 150 öğrencilik gruptan sonraki derse kayıtlı ek öğrenciler için ders ücreti / içeriklerin güncellenmesiyle ilgili telif hakkı / danışmanlık ücreti ödenmez. f) Yürüklükteki Yükseköğretim Kanununa uygun olarak, Üniversite bünyesinde sözleşmeli çalışan öğretim üyelerinin haftalık ders yükü en az on saat veya 3 grup, öğretim görevlileri ve okutmanların haftalık ders yükü en az 12 saat veya 4 gruptur. Rektör, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile akademik olmayan görevlerde çalışanlar için haftalık ders yükü zorunluluğu aranmaz. Bunların yardımcıları ile bölüm başkanları için haftalık ders yükü yukarıda belirtilen sürenin yarısı kadar veya 2 gruptur. Belirtilen zorunlu ders yükü ücretsiz olarak verilir. TÜRTEP dönem projesi sözleşmesi MADDE 14- (1) TÜRTEP te kayıtlı yüksek lisans öğrencisinin yapmak zorunda olduğu dönem projesi, öğretim elemanı danışmanlığında yaptırılır. TÜRTEP eğitim öğretim müfredatına uygun olarak dönem projesi telif hakkı / danışmanlık ücreti ödenecek öğretim elemanları, ilgili bölümün TÜRTEP- ADK nın önerisi ve TÜRTEP- YK nın onayı ile belirlenir. Belirlenen öğretim üyelerinin isimleri, kimlik fotokopileri ve akademik unvanını gösteren belgeleri, atama ve sözleşmenin yapılabilmesi için Mütevelli Heyet Başkanının onayına sunulur. (2) Atamaları Mütevelli Heyet Başkanınca onaylanan öğretim üyelerinin göreve başlayabilmesi için Ekteki Tip 7 sözleşme düzenlenir. (3) TÜRTEP Proje Danışmanı olan öğretim elemanına; projesini yönettiği her öğrenci için Üniversite sözleşmeli personeli ise 150 TL, değil ise 225 TL danışmanlık ücreti, üç taksitte net olarak ödenir. Huzur hakkı MADDE 15- (1) Huzur hakkı ödemeleri aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir: a) TÜRTEP- ADK Başkanına, toplantı başına 500 TL, TÜRTEP- ADK Üyesine, toplantı başına 400 TL huzur hakkı, net olarak ödenir. TÜRTEP- ADK Başkanı ve üyelerine, her bir yarıyıl için, en fazla 3 defa huzur hakkı ödenir. TÜRTEP- ADK Başkanı ve üyelerinin başka şehirden gelerek toplantıya katılmaları hâlinde, her defasında geliş- dönüş yol giderleri belgesini ibraz etmek şartıyla ödenir. b) TÜRTEP- YK Başkanına ve üyelerine toplantı başına 400 TL huzur hakkı, net olarak ödenir. TÜRTEP Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine, her ay için toplantı sayısına bakılmaksızın, en fazla 1 defa huzur hakkı ödenir. TÜRTEP- YK Başkanı ve üyelerinin başka şehirden gelerek toplantıya katılmaları hâlinde, her defasında geliş- dönüş yol giderleri, belgesini ibraz etmek şartıyla ödenir. c) Mütevelli Heyet sorumluluğunda oluşturulacak yayın kurulu üyelerine, kurul ve komisyon üyelerine, ödenecek huzur hakkı, ayda iki toplantıyı geçmemek ve 15 inci maddenin (b) bendindeki tutarı aşmamak kaydıyla, Mütevelli Heyet Başkanınca belirlenir. d) Üniversite bünyesinde tam veya yarı zamanlı sözleşmeli olarak çalışan personele huzur hakkı ödenmez. Hizmet içi eğitim ücretleri MADDE 16- (1) Kurum personeline yönelik düzenlenecek hizmet içi eğitim, oryantasyon eğitimi, konferans, seminer ve benzeri eğitimlerde, eğitimi verecek öğretim

8 elemanlarına ödenecek ders saat ücretleri, net ödenmek şartıyla, aşağıda gösterildiği gibi belirlenmiştir: Akademik Unvanı Ders Saat Ücreti TL Profesör Doktor 200,00 Doçent Doktor 180,00 Yardımcı Doçent Doktor ve 160,00 Doktor Öğretim Görevlisi, Okutman, 140,00 Akademik Olmayan Kişiler Ücret artışları MADDE 17- (1) Bu Yönetmeliğin 12, 13, 14, 15 ve 16 ncı maddelerinde belirtilen parasal değerler, her yılın Ağustos ayında, aynı aydan başlayarak bir yıl süreyle geçerli olmak üzere, yıllık TÜFE oranı ve bütçe imkânları dikkate alınarak Mütevelli Heyet Başkanı tarafından belirlenir. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Kazakistan da Görevlendirilecek Sözleşmeli Personelin Özlük Hakları Personel sözleşmeleri MADDE 18- (1) Emekliler dâhil, başka bir kurumla iş ilişkisi olmaksızın Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Kazakistan da Rektörlük bünyesinde görevlendirilen sözleşmeli personel için, Ekteki Tip 3 Sözleşme düzenlenir (2) Emekli aylığı veya üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki aylık veya ücretleri kesilmeden Kazakistan da görevlendirilenler için, Ekteki Tip 4 Sözleşme düzenlenir Ücretler MADDE 19 - (1) Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından, başka bir kurumla iş ilişkisi olmadan veya emekli aylığı veya üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki maaşı kesilmeden Kazakistan da görevlendirilen sözleşmeli personele sözleşme dönemi boyunca aylık ücret ödenir. (2) Aşağıdaki tabloda görev ve unvanları sayılmayanların ücretleri, eş değer görevlerin tutarları aşılmamak şartıyla Mütevelli Heyet Başkanı tarafından belirlenir. (3) Sözleşme ile Kazakistan da görevlendirilen personelin görev unvanı, Mütevelli Heyet Başkanının yazılı onayı alınmadan değiştirilemez. (4) Hizmetin özellikleri, görev yerinin durumu gibi hususlar dikkate alınarak, Kazakistan da görevlendirilecek sözleşmeli personelin ücretlerini % 20 ye kadar arttırmaya Mütevelli Heyet Başkanı yetkilidir. (5) Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından, Kazakistan da görevlendirilen sözleşmeli personelin aylık net ücretleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:

9 KAZAKİSTAN DA GÖREVLENDİRİLECEK SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÜCRETLERİ No Görev Unvanı Aylık Ücreti (Dolar) 1 Rektör Vekili/Rektör Birinci Yardımcısı Rektör Yardımcısı (İdari- Mali)/ Genel Sekreter, Prof. Dr. 3 İç Denetçi, Başsayman Doç. Dr., Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr., Başsayman Yardımcısı Müdür, Mimar, Mühendis Öğretim Görevlisi (Dr.), Okutman (Dr.) Müdür Yardımcısı Uzman Diğer Öğretim Görevlisi / Araştırma Görevlisi / Okutman Yüksek Lisans Lisans Stajyer Ek ücretler MADDE 20- (1) 19 uncu maddede görev unvanları ve aylık ücretleri belirtilen kişilere, aşağıda belirtilen görevlere atanmaları hâlinde, atandıkları görevde kaldıkları sürece, aşağıdaki gösterilen tutarlar aylık net ücretlerine ilave edilir. Görev Unvanı Ek Ücret (Dolar) Rektör Yardımcısı (Akademik) 600 Dekan, Enstitü/Yüksekokul Müdürü 450 Dekan Yardımcısı, Enstitü/Yüksek Okul Müdür Yardımcısı, Bölüm Başkanı 300 Rektör Vekili Danışmanı 150 (2) Rektör Yardımcısı (Akademik), profesör unvanına sahip kişiler arasından atanır. Bu görev için belirlenen, 20 nci maddenin (1) inci fıkrasındaki ek ücret, görevde kalınan süre için geçerlidir. Doçent ve Yardımcı Doçentin bu göreve vekâlet etmesi hâlinde, yukarıda belirlenen ek ücretin sırasıyla % 60 ve % 40 ı ödenir. Üniversite hastanesinde görevlendirilen sözleşmeli personel ücretleri MADDE 21- (1) Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından, tıp fakültesi ve üniversite hastanesinde görevlendirilen sözleşmeli personele aşağıdaki tutarlar, aylık net ücret olarak ödenir:

10 Görev Unvanı Aylık Net Ücret (Dolar) Hastane Baş Hekimi Hastane Baş Hekim Yardımcısı Prof. Dr Doç. Dr Yrd. Doç. Dr., Doktor (Uzman) Doktor Hastane Baş Müdürü, Başhemşire Sağlık Teknisyeni, Tıbbi Cihaz Teknisyeni, Hemşire Ücret artışları MADDE 22- (1) Bu Yönetmeliğin 19, 20 ve 21 inci maddelerindeki ücretler, Mütevelli Heyet Başkanının teklifi ve Mütevelli Heyet kararı ile belirlenir. Çalışma süreleri BEŞİNCİ BÖLÜM Personelin Sosyal Hakları MADDE 23- (1) Haftalık çalışma süresi en çok 45 saattir. Günlük çalışma saatleri, işin gereklerine ve unvanlara göre Mütevelli Heyet Başkanınca ayrıca belirlenebilir. Fazla çalışma MADDE 24- (1) Personel kendisine verilen görevleri günlük normal çalışma süresi içerisinde yapmakla yükümlüdür. Sözleşmeli normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde yazılı olarak görevlendirilebilir; bu suretle yapacağı çalışmaların karşılığında yürürlükteki İş Kanununa göre fazla mesai ücreti ödenir. Yazılı görevlendirme olmadan izinsiz olarak fazla mesai yapıldığı takdirde bu çalışma, fazla çalışma olarak değerlendirilemez. Fazla çalışma süresi, bir sözleşme yılında 270 saati geçemez. Ücretli yıllık izin MADDE 25- (1) Mütevelli Heyet Başkanlığı ile sözleşme imzaladığı ve işe girdiği tarihten itibaren bir yıl çalışmış olan personel yıllık ücretli izne hak kazanır. Yıllık ücretli izin süreleri aşağıdaki gibidir: a) 1 5 yıl arası hizmet süresi için 14 iş günü, b) 6 15 yıl arası hizmet süresi için 20 iş günü, c) 15 yıldan fazla hizmet süresi için 26 iş günüdür. (2) İzinlerin ait olduğu yıl içinde kullanılması esastır. Yıllık izinlerde personelin başka bir işte çalışması yasaktır. Yıllık izin planlaması, birim amirlerinin onayı alınarak her yılın Şubat ayı sonuna kadar İnsan Kaynakları Müdürlüğüne, birim amirleri tarafından bildirilmelidir.

11 (3) Rektörlükte çalışan Türkiyeli sözleşmeli personelin yıllık izin hakkı ise, eğitim dönemi dışında İş Kanunu hükümlerine göre kullandırılır. Rektörlükte çalışan Türkiyeli personelin izin planlaması, Mayıs ayı sonuna kadar Rektör Vekili tarafından bildirilir. Mazeret izni MADDE 26- (1) Personele belgelemesi kaydıyla; evlendiğinde 3 gün, eşi doğum yaptığında 5 gün, eş, çocuk, anne, baba ve kardeş ölümü hâlinde 3 gün mazeret izni verilir. Bu izinler yıllık izinlerden düşülmez. Kazakistan da görevlendirilen personele Kazakistan dışına çıkması durumunda gidiş- dönüş için 2 gün ilave edilir. * * 10 Haziran 2015 Tarihli 50.Mütevelli Heyet kararlarının maddesi ile değiştirilmiştir.

12 Hastalık izni MADDE 27- (1) Personel, hastalık nedeni ile işe gelmediğinde birim amirine mutlaka haber vermeli; Türkiye de hastalığını Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı veya anlaşmalı sağlık kuruluşlarından, Kazakistan da ise Üniversitemiz hastanesinden aldığı rapor ile belgelemelidir. Özel sağlık kuruluşlarından alınan raporlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından onaylanmadığı sürece kabul edilmez. Personel işe devamsızlık yapmış sayılır. (2) Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı veya anlaşmalı sağlık kuruluşlarından rapor alan Türkiye de görev yapan personel, durumu İnsan Kaynakları Müdürlüğüne bildirir. Şayet raporu 5 günden daha uzun süreli ise personel raporlu olduğu sürenin ücretini Sosyal Güvenlik Kurumundan alarak Üniversitenin hesabına yatırır. Ücretsiz izin MADDE 28- (1) İsteği hâlinde, kadın personele doğum raporunun bitiminden itibaren altı aya kadar ücretsiz izin verilebilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz. Erkek personelin kısa dönem ve bedelli askere çağrılması hâlinde ücretsiz izin verilebilir. Ölüm hâli MADDE 29- (1) Personelin ölümü hâlinde; çalıştığı zaman içerisinde yasal ve hizmet sözleşmesinden doğan hakları veya alacakları, veraset ilamının ibrazı şartıyla kanuni varislerine ödenir, eş, çocuk, anne, baba veya kardeşlerinden herhangi birisine iki aylık net ücret tutarında ölüm yardımı yapılır. Mütevelli Heyet Başkanının onayıyla cenazenin ailesine ulaştırılması masrafları karşılanır. Doğum yardımı MADDE 30- (1) Kendisi veya eşi doğum yapan personele bir aylık net ücretin yarısı tutarında doğum yardımı yapılır. Anne ve babanın her ikisi de Üniversite personeli ise doğum yardımı sadece anneye yapılır. Yemek giderleri MADDE 31- (1) Mütevelli Heyet Başkanlığı ve TÜRTEP bünyesinde çalışan sözleşmeli personele mesai günlerinde öğle yemeği; yemek verilemeyen personele yemek kartı verilir. Tedavi giderleri MADDE 32- (1) Türkiye ve Kazakistan da Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından görevlendirilen sözleşmeli personelin tedavi giderleri, bağlı oldukları Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanır. (2) Sağlık Kurulu raporunda gerekçesi de belirtilmek suretiyle, Kazakistan dan Türkiye ye dönmesi gerekli olan personelin tedavi için görev mahalli dışına yanında bir refakatçi ile gitmesinin zorunlu olması durumunda; hastanın belirlediği refakatçiye veya hasta tarafından refakatçi bulunamaması hâlinde üniversite tarafından görevlendirilecek refakatçiye, yol ve zorunlu masrafı ödenir. Ulaşım giderleri

13 MADDE 33- (1) İkamet ettiği ülke ile görevlendirildiği yer arasındaki gidiş- dönüş taşıt ücretleri, sözleşme ile Kazakistan da görevlendirilen kişiye yılda bir defa; bakmakla yükümlü olduğunu beyan ettiği aile fertlerine ise bir veya birden fazla sözleşme dönemini kapsayacak görev süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere ödenir. (2) Ulaşım giderlerine ait belge ibraz edilememesi hâlinde, gidip gelmeye en uygun ve mutat taşıtların fiyatı emsal alınarak, beyana istinaden ödeme yapılır. (3) Görevlendirilen kişinin özel aracı ile seyahat etmesi hâlinde ilgiliye, yol masrafı olarak gidip gelmeye en uygun ve mutat taşıtların fiyatı emsal alınarak, beyana istinaden ödeme yapılır. Konaklama giderleri MADDE 34- (1) Mütevelli Heyet Başkanı tarafından sözleşme ile yurt dışında görevlendirilenlere, görev süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere, gidişte 1, dönüşte 1 olmak üzere, en fazla 2 gün için yatacak yer karşılığında ödedikleri giderlerinin, Harcırah Yönetmeliğinde belirlenen yevmiyesinin (aylık ücret/30) iki katına kadar olan kısmı, ibraz edilecek belgelere istinaden ayrıca ödenir. (2) Lojman verilemeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı personele Mütevelli Heyet Başkanlığınca belirlenen tutarda kira yardımı yapılır. Kira yardımı yapılacak personelin isimleri Mütevelli Heyet Başkanlığına Rektörlük tarafından yazılı olarak bildirilir. 1 Avans verilmesi MADDE 35 - (1) Kazakistan da sözleşme ile ilk defa görevlendirilen kişilere, bir aylık net ücret tutarında avans ödenir. (2) Avans alan kişi, herhangi bir sebeple görevlendirildiği görev mahalline 15 gün içinde gitmezse aldığı avansı iade eder. Ceza ve disiplin MADDE 36- (1) Personele verilecek disiplin cezaları ile bu cezaları gerektiren fiil ve hâller hakkında Üniversite Disiplin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır. Emeklilik MADDE 37- (1) İdari ve akademik personelin kurumdan emekli edilmelerinde veya ilişiklerinin kesilmesinde, ilgili mevzuatlarda belirtilen re sen emekliliğe ilişkin usul ve esaslar dikkate alınır ve gerekli yaş haddini dolduranlar lüzum görüldüğünde re sen emekliye sevk edilebilir. ALTINCI BÖLÜM Performans Değerlendirme ve Vekâlet Performans değerlendirme yöntemi MADDE 38- (1) Personelin başarısının değerlendirilmesi amacıyla yıl içindeki çalışması, iş disiplini, gayreti ve gelişmesi göz önünde bulundurularak birim amiri tarafından hakkında yılda bir kez, Aralık ayı içinde, Performans Değerlendirme Formu doldurulur. Birim amirinin performans değerlendirmesi yapabilmesi için, ilgili personelle 1 24 Haziran 2014 Tarihli 48. Mütevelli Heyet kararlarının maddesi ile eklenmiştir.

14 altı ay çalışmış olması şartı aranır. Altı ay birlikte çalışılmaması hâlinde, bir önceki amirin, yoksa bir üst amirin görüşü alınarak düzenleme yapılır. Personel performans değerlendirmesi birinci ve ikinci amir tarafından hazırlanır, Mütevelli Heyet Başkanı gerekli gördüğü ilaveleri yapar ve onaylar. Onaylanmış belge İnsan Kaynakları Müdürü tarafından muhafaza edilir. Performans değerlendirme sonuçları hakkında ilgili personele, birim amiri ve İnsan Kaynakları Müdürü tarafından çalışmalarını olumlu yönlendirecek şekilde yazılı veya sözlü olarak bilgi verilir. (2) Performans değerlendirmesi yoluyla personel hakkında tam bir kanaatin ortaya çıkması sağlanır. Birbirini takip eden iki yılda performansı yetersiz görülen personel ikinci yılın sonunda yazılı olarak uyarılır. Takip eden yıldan itibaren performans değerlendirmesi sonucu yetersiz görülen personelin temel ücret artışı Mütevelli Heyet Başkanı tarafından belirli bir süre için durdurulur veya iş akdi feshedilebilir. Vekâlet görevi MADDE 39- (1) Personelin kanuni izin, sağlık raporu, geçici görev, disiplin cezası uygulanması ve görevden uzaklaştırma sebepleriyle işinden geçici olarak ayrılması hâlinde dolu kadrolara kurum içinden vekil atanabilir. Vekâleten yürütülen bu görevlere ayrıca ücret ödenmez. (2) Asil olarak atama yapılmamış koordinatör ve müdür kadroları ile Rektörlük bünyesindeki idari ve akademik kadrolara altı aylık süre için vekâleten atama yapılabilir. Vekâleten atamada, vekâlet edene, vekâlet edilen kadro temel ücretinin azami %20 si nispetinde vekâlet ücreti ödenir. Bir kişiye kendi görevi dışında birden fazla vekâleten veya tedviren ek görev verilmez. Bu maddenin (1) inci fıkrasındaki şartlar dışında, vekâlet durumunda asilde aranan şartların vekilde de bulunması gerekir. Hukuki gerekçeler veya zorunluluklar sebebiyle, bu görevlerin boş kalacak olması durumunda Mütevelli Heyet Başkanı yetkisiyle vekâlet görevi gerektiği kadar uzatılabilir. YEDİNCİ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler Mütevelli Heyet Başkanına yapılacak ödeme MADDE 40- (1) Mütevelli Heyet Başkanlığı, Rektörlük emrinde görevlendirilen Türkiyeli personel ve Türkiye deki birimler ile Türkiye Cumhuriyeti yatırım bütçesinin yönetimi ve ita amirliği sorumluluğunu taşıyan Mütevelli Heyet Başkanına, Mütevelli Heyet Başkanlığı Personel Yönetmeliği nin 11 (b) maddesindeki Personel Temel Ücretleri tablosunun en üst diliminden, söz konusu Yönetmeliğin 11 (i, l) maddesindeki esaslar göz önüne alınarak ücret ödenir. Rektöre ücret ödemesi MADDE 41- (1) 2 Mütevelli Heyet üyelerine huzur hakkı ödemesi 2 24 Mayıs 2013 tarihli 44. Mütevelli Heyet Kararlarının maddesi ile 41. Madde, yönetmelikten çıkarılmıştır.

15 MADDE 42- (1) Mütevelli Heyeti toplantılarına katılan Mütevelli Heyet üyelerine, yevmiye dışında her toplantı için Mütevelli Heyeti Bütçesinden 500 ABD Doları huzur hakkı net olarak ödenir. (2) Kendilerine Üniversiteden aylık ücret ödenen Mütevelli Heyet Başkanı ve Üniversite Rektörüne huzur hakkı ödenmez. Kazanılmış haklar MADDE 43- (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce Mütevelli Heyet Başkanlığı ile sözleşme yapmış olan personelin iş sonu tazminatı ile ilgili özlük hakları saklıdır. 01/08/1999 tarihinden önce işe alınmış olan personelin, herhangi bir surette işten çıkarılması durumunda iş sonu tazminatı hesaplanırken, 01/08/1999 tarihine kadar süren çalışması için bundan önceki genelgeler ve sözleşme hükümleri esas alınır. 01/08/1999 tarihinden önceki çalışmasına ilişkin iş sonu tazminatı hesabında en son aldığı ücret, işten çıkarılmadan önce aldığı brüt ücret miktarının kesintisiz tutarıdır. (2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonraki çalışmaları için tahakkuk ettirilecek iş sonu tazminatının hesabında, bu Yönetmelik ve bu tarihten sonra imzalanan sözleşmeler geçerlidir. Hüküm bulunmayan hâller MADDE 44- (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hâllerde, Mütevelli Heyet Kararları, Yürürlükteki İş Kanunu ve Yükseköğretim Kanunu hükümleri uygulanır. Yürürlükten kaldırılan mevzuat MADDE 45- (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesini müteakip 01-02/11/2008 tarihli 33. Mütevelli Heyet Toplantısında (Karar No: 4.1) kabul edilen Mütevelli Heyet Başkanlığı Personel Yönetmeliği yürürlükten kalkar. Yürürlük MADDE 46- (1) Bu Yönetmelik hükümleri 01 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 47- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Mütevelli Heyet Başkanı yürütür. Yönetmeliğin kabul edildiği Mütevelli Heyet Toplantısının Tarihi: 02 / 06 / 2012 Toplantı Numarası: 42 Karar Numarası:

16 Ek: 1 Taraflar BAŞKA BİR KURUMLA İŞ İLİŞKİSİ OLMAKSIZIN ÇALIŞAN PERSONEL İÇİN HİZMET SÖZLEŞMESİ (TİP 1) MADDE 1 (1) Bu sözleşme... ın Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı emrinde çalışmasına ait şartları düzenler. Sözleşmede bundan sonra geçecek Kurum ibaresi, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı nı, Sözleşmeli ibaresi ise... ı ifade eder. Görev yeri MADDE 2 (1) Sözleşmelinin görev yeri Kurumun. Bürosu dur. Kurum sözleşmeliyi yurt içinde veya yurt dışında geçici olarak görevlendirebilir. Görevi MADDE 3 (1) Sözleşmeli... görevi ile Mütevelli Heyet Başkanına bağlı olarak çalışır. Çalışma saati ve süreleri MADDE 4 (1) Sözleşmelinin, günlük ve haftalık çalışma şekil, saat ve süreleri görev yapılan işyeri için tespit edilen usul ve sürelere tabidir. (2) Sözleşmeli, kendisine verilen görevleri günlük çalışma saat ve süreleri içinde bitirmek zorundadır. (3) Sözleşmeliye normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde, yazılı olarak görevlendirilmek suretiyle yapacağı çalışmaların karşılığında ek ücret ödenir. Göreve başlama MADDE 5 (1) Sözleşmelinin göreve başlama tarihi,... dir. Sözleşme süresi ve fesih MADDE 6 (1) Sözleşme süresi sözleşmenin imzalandığı tarihten... tarihine kadardır. İlk defa görevlendirilen personel, iki ay adaylık süresi geçirir. Yeterli olmadığı tespit edilen personelin bu süre sonunda ilişiği kesilir. Sözleşmeli herhangi bir tazminat talebinde bulunmayacağını kabul ve taahhüt eder. Benzer şekilde, sözleşmeli de ilk iki aylık adaylık süresi içinde sözleşmenin feshini talep edebilir. (2) İşbu sözleşme, sözleşme süresi sonunda usulüne uygun olarak yapılacak tebligat ile feshedilmemişse kendiliğinden birer yıl süreyle uzar. (3) Hizmet Sözleşmesi, sözleşme döneminin bitimi beklenmeksizin İş Kanunu hükümlerine uygun olarak feshedilebilir.

17 (4) Sözleşmenin feshi suretiyle işine son verilen sözleşmelinin iş sonu tazminatının hesabında, kurum mevzuatı, ilgili kişi ile yapılmış sözleşmelerde belirtilen hükümler ve İş Kanunu hükümleri uygulanır. Ücret ve ödeme MADDE 7 (1) Sözleşmelinin aylık net temel ücreti. TL, aylık net kıdem ücreti TL dir. Bu ücret, ilgili olduğu ay içerisinde ödenir. Sosyal güvenlik ve haklar MADDE 8 (1) Sözleşmeli Sosyal Güvenlik Kurumu na sigortalanır. Sosyal Güvenlik Kurumu nun sağladığı sosyal güvenlik, emeklilik ve diğer sosyal haklardan yararlandırılır. (2) Emeklilik kesenekleri de dâhil olmak üzere bütün şahıs ve kurum karşılıkları Kurum tarafından ilgili kuruluşlara ödenir. Harcırah MADDE 9 (1) Sürekli görev yeri dışında bir iş için geçici görevlendirilen sözleşmeliye, Üniversite Mütevelli Heyeti tarafından kabul edilen Harcırah Yönetmeliği esaslarına göre, görev harcırahı ödenir. İzin MADDE 10 (1) Sözleşmelinin yıllık izin hakkı İş Kanunu hükümlerine ve üniversitemiz personel yönetmeliğine göre hesaplanır ve kullandırılır. Diğer hükümler MADDE 11 (1) Bu sözleşmede hüküm bulunmayan hâllerde Kurum mevzuatı, İş Kanunu ve genel hükümler uygulanır. MADDE 12 (1) Sözleşmelinin kanuni ikametgah adresi,... dır. Her türlü tebligat bu adrese yapılır. Adres değişikliği Kurum a yazı ile bildirilmemişse, bu adrese yapılacak tebligat geçerli olur. MADDE 13 (1) Bu sözleşme... tarihinde düzenlenerek iki nüsha hâlinde taraflarca imzalanmıştır. MADDE 14 (1) Bu sözleşmeden doğacak ihtilafların hallinde Ankara Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir. Sözleşmeli Personel Mütevelli Heyet Başkanı

18 Ek: 2 Taraflar BAŞKA BİR KURUMLA İŞ İLİŞKİSİ OLARAK ÇALIŞAN PERSONEL İÇİN HİZMET SÖZLEŞMESİ (TİP 2) MADDE 1 (1) Bu sözleşme... ın Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı emrinde çalışmasına ait şartları düzenler. Sözleşmede bundan sonra geçecek Kurum ibaresi, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı nı, Sözleşmeli ibaresi ise... ı ifade edecektir. Görev yeri MADDE 2 (1) Sözleşmelinin görev yeri Kurumun.. Bürosu dur. Kurum sözleşmeliyi yurt içinde veya yurt dışında geçici olarak görevlendirebilir. Görevi MADDE 3 (1) Sözleşmeli... görevi ile Mütevelli Heyet Başkanı na bağlı olarak çalışır. Çalışma saati ve süreleri MADDE 4 (1) Sözleşmelinin, günlük ve haftalık çalışma şekil, saat ve süreleri görev yapılan işyeri için tespit edilen usul ve sürelere tabidir. (2) Sözleşmeli, kendisine verilen görevleri günlük çalışma saat ve süreleri içinde bitirmek zorundadır. (3) Sözleşmeliye normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde, yazılı olarak görevlendirilmek suretiyle yapacağı çalışmaların karşılığında ek ücret ödenir. Göreve başlama MADDE 5 (1) Sözleşmelinin göreve başlama tarihi,... dir. Sözleşme süresi ve fesih MADDE 6 (1) Sözleşme süresi sözleşmenin imzalandığı tarihten... tarihine kadardır. İlk defa görevlendirilen personel, iki ay adaylık süresi geçirir. Yeterli olmadığı tespit edilen personelin bu süre sonunda ilişiği kesilir. Sözleşmeli herhangi bir tazminat talebinde bulunmayacağını kabul ve taahhüt eder. Benzer şekilde, sözleşmeli de ilk iki aylık adaylık süresi içinde sözleşmenin feshini talep edebilir. (2) İşbu sözleşme, sözleşme süresi sonunda usulüne uygun olarak yapılacak tebligat ile feshedilmemişse, kadrosunun bağlı olduğu Kurum tarafından yapılan görevlendirme süresiyle sınırlı olmak üzere, kendiliğinden birer yıl süreyle uzar. (3) Hizmet Sözleşmesi, sözleşme döneminin bitimi beklenmeksizin İş Kanunu hükümlerine uygun olarak feshedilebilir.

19 (4) Sözleşmenin feshi veya görevlendirme süresi sonunda, kadrosunun bağlı olduğu Kuruma dönmek üzere Mütevelli Heyet Başkanlığı ile ilişkisi kesilen Sözleşmelinin iş sonu tazminatı; kadrosunun bağlı olduğu Kurumdan alacağı birinci ay aylığı üzerinden hesaplanan iş sonu tazminatı ile Mütevelli Heyet Başkanlığından aldığı son aylığı üzerinden hesaplanan iş sonu tazminatı arasındaki fark kadardır. Ücret ödeme esasları MADDE 7 (1) Sözleşmelinin aylık net temel ücreti TL, aylık net kıdem ücreti TL dir. Bu ücret, ilgili olduğu ay içerisinde ödenir. Sosyal güvenlik ve haklar MADDE 8 (1) (657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 77. maddesi kapsamında görevlendirilenler için) Sözleşmelinin sosyal güvenliği ve sosyal hakları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 77 nci maddesine uygun olarak, T.C. Emekli Sandığı nca sürdürülür. Sözleşmeli, Emekli Sandığı nın sağladığı sosyal güvenlik, emeklilik ve diğer sosyal haklardan yararlanır. Emekli keseneği dışındaki bütün şahıs ve kurum karşılıkları Kurum tarafından ilgili kuruluşlara ödenir. Sözleşmelinin Emekli Sandığı keseneği kendisi tarafından Emekli Sandığı na ödenir. Ödeme Makbuzunun ibrazına binaen, kesenekler toplamı kendisine ödenir. (2) (2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında görevlendirilenler için). Sözleşmelinin sosyal güvenliği ve hakları, kadrosunun bulunduğu Kurum tarafından sağlanır. Harcırah MADDE 9 (1) Sürekli görev yeri dışında bir iş için geçici görevlendirilen sözleşmeliye, Üniversite Mütevelli Heyeti tarafından kabul edilen Harcırah Yönetmeliği esaslarına göre, görev harcırahı ödenir. İzin MADDE 10 (1) Sözleşmelinin yıllık izin hakkı, asıl kurumunda tabi olduğu mevzuata göre hesaplanır ve kullandırılır. Diğer hükümler MADDE 11 (1) Bu sözleşmede hüküm bulunmayan hâllerde Kurum mevzuatı ve genel hükümler uygulanır. MADDE 12 (1) Sözleşmelinin kanuni ikametgah adresi,... dır. Her türlü tebligat bu adrese yapılır. Adres değişikliği Kurum a yazı ile bildirilmemişse, bu adrese yapılacak tebligat geçerli olur. MADDE 13 (1) Bu sözleşme... tarihinde düzenlenerek iki nüsha halinde taraflarca imzalanmıştır. MADDE 14 (1) Bu sözleşmeden doğacak ihtilafların hallinde Ankara Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir. Sözleşmeli Personel Mütevelli Heyet Başkanı

20 BAŞKA BİR KURUMLA İŞ İLİŞKİSİ OLMAKSIZIN KAZAKİSTAN DA GÖREVLENDİRİLENLER İÇİN HİZMET SÖZLEŞMESİ Ek: 3 (TİP 3) Taraflar MADDE 1 (1) Bu sözleşme, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ile. arasında düzenlenmiştir. (2) Sözleşmede adı geçen; (3) İşveren ibaresi Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı, (4) Sözleşmeli ibaresi ise. yı ifade edecektir. Görev unvanı ve yeri MADDE 2 (1) Sözleşmelinin görev unvanı sözleşmeli personel, görev yeri Üniversitenin bulunduğu Kazakistan dır. Sözleşmelinin Kazakistan ın hangi şehrinde çalıştırılacağı Rektörlük tarafından belirlenir. (2) Rektörlük, sözleşmeliyi sürekli görevi haricindeki görevler için Kazakistan içinde veya dışında geçici olarak görevlendirebilir. Görevi MADDE 3 (1) Sözleşmeli,.. görevi ile doğrudan Rektörlüğe bağlı olarak çalışır. (2) Sözleşmeli görev mahalline intikalinden itibaren iki ay içinde Kazak Türkçesini işlerini yürütebilecek seviyede öğrenmekle yükümlüdür. Sözleşmeli, bu sürede Kazak Türkçesini yeterli derecede öğrenemezse, işbu sözleşme işveren tarafından feshedilir veya sözleşmeli, Rektörlük tarafından asli görevi dışındaki görevlerle görevlendirilebilir. Bu durumda görevlendirildiği kadronun özlük hakları uygulanır. (3) Sözleşmeli, görevlendirileceği bütün işleri yürürlükteki uluslararası anlaşma, yasa, tüzük, yönetmelik, genelge ve işveren tarafından görevlendirilen yetkili amirince verilecek emirlere uygun olarak zamanında ve en iyi şekilde yapmayı; genel mevzuata ve üniversite teamüllerine uymayı kabul ve taahhüt eder. Çalışma saati ve süreleri MADDE 4 (1) Sözleşmelinin, günlük ve haftalık çalışma şekil, saat ve süreleri görev yapılan işyeri için tespit edilen usul ve sürelere tabidir ve Rektörlük tarafından belirlenir. (2) Sözleşmeli, Kazakistan iş yerlerinde uygulanan hafta tatili, ulusal bayram, ara ve genel tatil hakkına sahiptir. Sözleşmeliye normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde de görev verilebilir. Mesai saati dışında verilen yazılı görevler için, Rektörlükçe Kazakistan iş mevzuatına göre ek ücret ödenir. Yazılı görevlendirme yapılmadığı sürece fazla mesai ücreti talep edemez.

21 Göreve başlama MADDE 5 (1) Sözleşmelinin göreve başlama tarihi,.. dir. Sözleşme süresi ve fesih MADDE 6- (1) Sözleşme süresi sözleşmenin imzalandığı tarihten. tarihine kadardır. (2) Sözleşmelinin işe başlama tarihinden itibaren ilk iki aylık dönem, deneme süresi olarak kabul edilir. Deneme süresi sonunda uyum sağlanamadığı için çalışması uygun görülmeyen Sözleşmeliye, Rektörlüğün teklifine istinaden Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından sözleşmenin tek taraflı olarak fesh edildiği yazılı olarak bildirilir. Bu durumda Sözleşmeli herhangi bir tazminat talebinde bulunmayacağını kabul ve taahhüt eder. Benzer şekilde, sözleşmeli de ilk iki ay içinde uyum sağlayamadığı gerekçesiyle sözleşmenin feshini talep edebilir. (3) Taraflar, her eğitim ve öğretim yılını tamamlamak koşuluyla sözleşme süresinin son bulma tarihinden bir ay önce yazılı bildirimde bulunmak suretiyle sözleşmeyi fesh edebilirler. Sözleşme belirsiz süreli sözleşme hâline dönüşmüş ise ihbar öneline uyularak fesh edilebilir. Ücret MADDE 7 (1) Sözleşmeliye, sözleşmenin imzalandığı tarihten başlayarak...- Dolar (.), Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından net aylık ücreti ödenir. (2) İkamet ettiği ülke ile görevlendirildiği yer arasındaki gidiş- dönüş taşıt ücretleri, fon, harç vb. giderleri, sözleşme ile Kazakistan da görevlendirilen kişiye yılda bir defa; bakmakla yükümlü olduğunu beyan ettiği aile fertlerine ise bir veya birden fazla sözleşme dönemini kapsayacak görev süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere ödenir. (3) Sözleşmelinin bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin isimleri ve akrabalık dereceleri: - (4) Sözleşmeliye Türkiye de bulunan eşi, çocuğu, anne veya babasının ölümü hâlinde bir hafta izin verilir. Bu süre zarfında sözleşmelinin Türkiye ye gidiş- dönüş vasıta giderleri Üniversite tarafından karşılanır. (5) Rektörlük tarafından sürekli görev yeri dışında bir iş için geçici görevlendirilen sözleşmelinin görev harcırahı, Rektörlük tarafından ödenir. İzin MADDE 8 (1) Sözleşmeli personelin yıllık izin hakkı, eğitim dönemi dışında olmak kaydıyla iş kanunu hükümlerine göre kullandırılır. Yıllık izin hakkının hangi tarihlerde kullanılacağı, sözleşmeli personel tarafından Rektör Vekiline Mayıs ayı sonuna kadar bildirilir. Diğer hükümler MADDE 9 (1) Bu sözleşmede hüküm bulunmayan hâllerde Üniversite mevzuatı ve Türkiye Cumhuriyeti kanun ve kararları uygulanır. MADDE 10 (1) Sözleşmelinin kanuni ikametgah adresi,.. dur. Her türlü tebligat, Türkiye de bulunduğu günlerde bu adrese, Kazakistan da bulunduğu

22 günlerde Rektörlüğe yapılır. Adres değişikliği işverene yazı ile bildirilmemişse, bu adreslere yapılacak tebligat geçerli olur. (2) Kazakistan Cumhuriyeti nde yürürlüğe giren İdari Suç Kanunu kapsamında; sözleşmeli, Kazakistan a giriş yaptığı tarihi dikkate alarak, kanunla belirlenen süre içerisinde ikamet kurallarını yerine getirir. Kanunla belirtilen süre içerisinde ikâmet işleminin yerine getirilmemesi hâlinde sözleşmeli ile imzalanan sözleşme fesh edilir. Sözleşmelinin ihmalinden kaynaklanan, Üniversite adına kesilecek maddi ceza Sözleşmeli tarafından ödenir. 4 MADDE 11 (1) Bu sözleşme... tarihinde düzenlenerek tek nüsha hâlinde taraflarca imzalanmıştır. Sözleşme aslı üniversitede kalmak kaydı ile sözleşmeliye fotokopisi verilecektir. MADDE 12 (1) Bu sözleşmeden doğacak her türlü ihtilaf Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre çözümlenecek olup, bu konuda Ankara Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili ve görevlidir. Sözleşmeli Personel Mütevelli Heyet Başkanı 4 10 Haziran 2015 Tarihli 50.Mütevelli Heyet Kararlarının maddesi ile eklenmiştir.

23 BAŞKA BİR KURUMLA İŞ İLİŞKİSİ OLARAK KAZAKİSTAN DA GÖREVLENDİRİLENLER İÇİN SÖZLEŞME Ek: 4 Taraflar (TİP 4) MADDE 1- (1) Bu sözleşme, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ile.. arasında düzenlenmiştir. (2) Sözleşmede adı geçen; (3) Rektörlük ibaresi Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığını, (4) Görevlendirilen ibaresi ise ı ifade edecektir. Dayanak MADDE 2- (1) Görevlendirilen, asıl kurumu.. olmakla birlikte,.. sayılı kanununun maddesi gereğince Rektörlük emrine görevlendirilmiştir. Tüm özlük hakları asıl kurumunca karşılanacaktır. (2) Bu sözleşme, görevlendirilenin çalışma izni alabilmesi için Kazakistan Mevzuatı gereğince zorunlu olduğundan düzenlenmiştir. Görev yeri MADDE 3- (1) Görev yeri, Üniversitenin bulunduğu Kazakistan dır. Kazakistan ın hangi şehrinde çalıştırılacağı Rektörlük tarafından belirlenir. Rektörlük, görevlendirileni sürekli görevi haricindeki görevler için Kazakistan içinde veya dışında geçici olarak görevlendirebilir. Görevi MADDE 4- (1) Görevlendirilen, görevi ile doğrudan Rektörlüğe bağlı olarak çalışır. (2) Görevlendirilen görev mahalline intikalinden itibaren iki ay içinde Kazak Türkçesini işlerini yürütebilecek seviyede öğrenmekle yükümlüdür. Bu sürede Kazak Türkçesini yeterli derecede öğrenemezse, rektörlüğün talebi üzerine Mütevelli Heyet Başkanlığınca görevlendirme sona erdirilerek asıl kurumuna iade edilir. (3) Görevlendirilen, bütün işleri yürürlükteki uluslararası anlaşma, yasa, tüzük, yönetmelik, genelge ve yetkili amirince verilecek emirlere uygun olarak zamanında ve en iyi şekilde yapmayı; genel mevzuata ve üniversite teamüllerine uymayı kabul ve taahhüt eder. Çalışma saati ve süreleri MADDE 5- (1) Günlük ve haftalık çalışma şekil, saat ve süreleri görev yapılan işyeri için tespit edilen usul ve sürelere tabidir ve Rektörlük tarafından belirlenir.

24 (2) Kazakistan iş yerlerinde uygulanan hafta tatili, ulusal bayram, ara ve genel tatil günleri aynen uygulanır. Normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde de görev verilebilir. Mesai saati dışında verilen yazılı görevler için, yazılı olarak görevlendirilmek kaydıyla, Rektörlükçe Kazakistan iş mevzuatına göre ek ücret ödenir. Yazılı görevlendirme yapılmadığı sürece fazla mesai ücreti talep edemez. Göreve başlama MADDE 6- (1) Göreve başlama tarihi,.. dir. Görevlendirme süresi ve iade MADDE 7- (1) Görevlendirme süresi, dayanak görevlendirme onayında belirtilen görevlendirilenin asıl kurumun görevlendirme süresi ile sınırlıdır. Rektörlük ihtiyaç bildirirse, Mütevelli Heyet Başkanlığı asıl kurumdan görevlendirme süresinin uzatılmasını talep edebilir. (2) Görevlendirme süresi sonunda, Mütevelli Heyet Başkanlığı yeni bir görevlendirme talep etmez veya asıl kurum görevlendirme onayı vermezse, süre sonunda görevlendirme kendiliğinden sona erer ve görevlendirilen asıl kurumundaki görevine iade edilir. İade hâlinde, görevlendirilen asıl kurumun tabi olduğu mevzuat uyarınca asıl kurumunda görevine başlar. (3) Görevlendirilenin, görevlendirme süresi içinde asıl kurumca görevlendirilmesi sona erdirilip kuruma iade talep edildiğinde veya süre içinde Rektörlük görevlendirmeyi sona erdirmek isterse, görevlendirmenin sona erdiğine ilişkin yazının Mütevelli Heyet Başkanlığınca tebliğinden itibaren asıl kurumunun tabi olduğu mevzuat uyarınca asıl kurumunda görevine başlar. Süre içinde Rektörlük görevlendirmeyi sona erdirmek isterse, gerekçeleriyle birlikte talebini Mütevelli Heyet Başkanlığına bildirir, Mütevelli Heyet Başkanlığının onayı ile görevlendirme sona erdirilir. (4) Görevlendirilen, sözleşme süresi içinde asıl kurumuna dönmek isterse bu talebini yazılı olarak bir ay önceden Rektörlüğe bildirmek zorundadır. Bu durumda, bir ayın sonunda görevlendirme sona erer ve asıl kurumuna iade edilir. (5) Görevlendirmenin süresinden önce taraflarca veya süre sonunda kendiliğinden sona ermesi durumunda taraflar birbirlerinden hiçbir şekilde tazminat, bakiye ücret vb. gibi parasal bir talepte bulunmaz. Ücret MADDE 8- (1) Sözleşmeliye, sözleşmenin imzalandığı tarihten başlayarak...- Dolar (.), Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından net aylık ücreti ödenir. (2) İkamet ettiği ülke ile görevlendirildiği yer arasındaki gidiş- dönüş taşıt ücretleri, fon, harç vb. giderleri, sözleşme ile Kazakistan da görevlendirilen kişiye yılda bir defa; bakmakla yükümlü olduğunu beyan ettiği aile fertlerine ise bir veya birden fazla sözleşme dönemini kapsayacak görev süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere ödenir.

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK 4523 ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 9/10/2006 No : 2006/11103

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ SEYAHAT YÖNERGESİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ SEYAHAT YÖNERGESİ NOT: BU YÖNERGELER 20 NİSAN 2010 TARİH 72/1 SAYILI MÜTEVELLİ HEYETİ KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ SEYAHAT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mütevelli Heyet Başkanlığınca

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 07.07.2009 tarih ve 27281

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç MADDE 1: Bu yönergenin amacı, İstanbul AREL Üniversitesinde açık bulunan

Detaylı

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Uygulamaları ile Ek Ders Ücretleri ve Geliştirme Ödeneğine İlişkin Sorunlar

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Uygulamaları ile Ek Ders Ücretleri ve Geliştirme Ödeneğine İlişkin Sorunlar Öğretim Elemanlarının Ek Ders Uygulamaları ile Ek Ders Ücretleri ve Geliştirme Ödeneğine İlişkin Sorunlar Ali KARATÜRK Daire Başkanı Özlem KÖSE Maliye Uzmanı Mayıs 2015 1 SUNUM PLANI Ek ders ücretine ilişkin

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge; SANKO Üniversitesi nde kısmi zamanlı olarak geçici işlerde

Detaylı

DERS YÜKLERİ YÖNERGESİ

DERS YÜKLERİ YÖNERGESİ 1 7 BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge İstanbul Okan Üniversitesi nin tam zamanlı akademik personelinin ders yükleriyle ilgili idari ve mali koşulları düzenler. İKİNCİ BÖLÜM Asgari Ders

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMUNDA GÖREV YAPAN VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KAPSAMI DIŞINDA BULUNAN PERSONELE YAPILACAK ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU 6219 MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 2945 Kabul Tarihi : 9/11/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 11/11/1983 Sayı : 18218 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Altınbaş Üniversitesi nin doktor öğretim üyesi,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN SÖZLEŞME ESASLARI, SÖZLEŞME ÜCRETLERİ VE FAZLA ÇALIŞMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1-657 sayılı

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME

SANKO ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME SANKO ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME ve HARCIRAH YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge; SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan ve Üyeleri, Mütevelli Heyeti tarafından oluşturulacak, kurul veya

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME KRİTERLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME KRİTERLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME KRİTERLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, Üniversitemiz öğretim üyesi kadrolarına

Detaylı

Ek Ders Mevzuatı maddesi maddesi /e maddesi 2547 Ek 26 maddesi 2547 Ek 27 maddesi maddesi

Ek Ders Mevzuatı maddesi maddesi /e maddesi 2547 Ek 26 maddesi 2547 Ek 27 maddesi maddesi EK DERS EL KİTABI 1 Ek Ders Mevzuatı 2547 sayılı Kanunun 36. maddesi 2914 sayılı Kanunun 11. maddesi ve Ders Yükü Tespiti ve Ek Ders Ücreti Ödemelerinde Uyulacak Esaslar 2547 sayılı Kanunun 44/e maddesi

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) İşbu yönerge, Kapadokya Meslek Yüksekokulunda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46.maddesine

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu esaslar, Üniversitemizde 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönerge; Turgut Özal Üniversitesinde kısmi zamanlı olarak geçici

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ

PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ TEMEL MAAŞLAR 1.1.1.1

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı İstanbul Medeniyet Üniversitesi

Detaylı

YARDIM VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

YARDIM VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ YARDIM VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Üniversite personeline, öğrencilerine,

Detaylı

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN 10131 MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5671 Kabul Tarihi : 26/5/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/6/2007 Sayı : 26545 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27949 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15 PRATİK BİLGİLER 2017 KATSAYILAR AYLIK KATSAYI 0,096058 01/01/2017 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,030462 TARİHİNDEN TABAN AYLIK KATSAYISI 1,503595 GEÇERLİ AİLE YARDIMI 2.134 204,99 ÇOCUK YARDIMI (0-6 YAŞ) 500 48,03

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğretim elemanlarının

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı Mevlana Üniversitesi nde görev yapan akademik ve idari personelin izin işlemlerini

Detaylı

2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM PERSONEL KANUNU VE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NUN EK DERSE ĠLĠġKĠN MADDELERĠ. 2914 sayılı Kanun

2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM PERSONEL KANUNU VE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NUN EK DERSE ĠLĠġKĠN MADDELERĠ. 2914 sayılı Kanun 2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM PERSONEL KANUNU VE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NUN EK DERSE ĠLĠġKĠN MADDELERĠ Ek ders ücreti : 2914 sayılı Kanun Madde 11 (DeğiĢik : 27/6/1989 - KHK - 375/17 md.) (1) (Değişik

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı.

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı. Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: Program Adı: İkametgâh Adresi: T.C SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ İlk

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BÜTÇE TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BÜTÇE TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BÜTÇE TALİMATI İlk Yayım Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 28.04.2007 19.12.2008 BT-0901 1/9 BÜTÇE TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini,

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini, 16 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28530 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

12 Haziran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ

12 Haziran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ 12 Haziran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30449 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Genel Şartlar

Detaylı

EK DERS İŞLEMLERİ. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

EK DERS İŞLEMLERİ. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı EK DERS İŞLEMLERİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Ek Ders Mevzuatı 2547 sayılı Kanunun 36. maddesi 2914 sayılı Kanunun 11. maddesi ve Ders Yükü Tespiti ve Ek Ders Ücreti Ödemelerinde Uyulacak Esaslar

Detaylı

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34 DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı: 19.11.1986-86/11220 Resmi Gazete:11.12.1986-19308 Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Devlet Memurlarının yiyecek yardımından hangi

Detaylı

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönerge, İzmir Demokrasi Üniversitesi nde ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete 17 Eylül 2013 tarih ve Sayı) BİRİNCİ BÖLÜM

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete 17 Eylül 2013 tarih ve Sayı) BİRİNCİ BÖLÜM NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete 17 Eylül 2013 tarih ve 28768 Sayı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Nişantaşı Üniversitesinin

Detaylı

İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV,

İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV, İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-7/9/1991 tarihli ve 20984 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İcra Müdür

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

KANUN YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

KANUN YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN 6 Mart 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30352 KANUN YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun No. 7100 Kabul Tarihi: 22/2/2018 MADDE 1-27/7/1967

Detaylı

sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıyor olması gerekir.

sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıyor olması gerekir. ANKARA ÜNİVERSİTESİNDE OKUTMAN ALIM VE ATAMA İLKELERİ 2547 sayılı Kanunun 32 inci maddesi ile 31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM YÖNERGESİ

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM YÖNERGESİ MEVLANA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesinde, bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı ön

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 8 Kasım 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29882 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ANALIK İZNİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN SONRASI YAPILACAK KISMİ SÜRELİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; öğrencilerin, kişilik ve becerilerini geliştirerek,

Detaylı

T.C FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEOKULU İZİN YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurulu nun 13/01/2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.

T.C FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEOKULU İZİN YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurulu nun 13/01/2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. T.C FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEOKULU İZİN YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 13/01/2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, yükseköğretim kurumlarında 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

EK DERS İŞLEMLERİ. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

EK DERS İŞLEMLERİ. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı EK DERS İŞLEMLERİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Ek Ders Mevzuatı 2547 sayılı Kanunun 36. maddesi 2914 sayılı Kanunun 11. maddesi ve Ders Yükü Tespiti ve Ek Ders Ücreti Ödemelerinde Uyulacak Esaslar

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara, 14 Kasım 2013 PERSONEL BİRİMLERİ TÜM ÇALIŞANLARIN; İşe alınmaları, İstihdamı, sözleşmelerinin tanzimi ve uygulanması, Atama, yükselme ve diğer özlük hakları, Sosyal haklar ve

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI İDARİ GÖREVLENDİRME, YOLLUK VE SEYAHAT HARCAMALARI YÖNERGESİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI İDARİ GÖREVLENDİRME, YOLLUK VE SEYAHAT HARCAMALARI YÖNERGESİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI İDARİ GÖREVLENDİRME, YOLLUK VE SEYAHAT HARCAMALARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge, Yaşar Üniversitesi personelinin, yurt

Detaylı

YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 16 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28530 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI İDARİ GÖREVLENDİRME, YOLLUK VE SEYAHAT HARCAMALARI YÖNERGESİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI İDARİ GÖREVLENDİRME, YOLLUK VE SEYAHAT HARCAMALARI YÖNERGESİ T.C. AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI İDARİ GÖREVLENDİRME, YOLLUK VE SEYAHAT HARCAMALARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) Bu Yönerge, Yaşar Üniversitesi personelinin, yurtiçi ve yurtdışına idari

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Üniversitemizde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46. maddesine göre kısmi zamanlı

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ BİLİMSELVE EĞİTSEL ETKİNLİKLERE KATILIMINI DESTEKLEME VE UYGULAMA YÖNERGESİ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ BİLİMSELVE EĞİTSEL ETKİNLİKLERE KATILIMINI DESTEKLEME VE UYGULAMA YÖNERGESİ TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ BİLİMSELVE EĞİTSEL ETKİNLİKLERE KATILIMINI DESTEKLEME VE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge;

Detaylı

T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ

T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge, Üniversitemizde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, İstanbul AREL Üniversitesinde açık bulunan

Detaylı

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 13/06/

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 13/06/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 13/06/2018 10.00 11 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ATAMA YÜKSELTME VE PERFORMANS ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞINA

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2016-E.127 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BE8AA9LH* Sayı : 26842974-050.01.04/ Konu : Senato Kararı STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞINA Üniversitemiz Senatosunun

Detaylı

İSTANBUL YENİYÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. (Üniversite Senatosunun 30/09/2016 tarih ve 2016/11 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.

İSTANBUL YENİYÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. (Üniversite Senatosunun 30/09/2016 tarih ve 2016/11 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. İSTANBUL YENİYÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 30/09/2016 tarih ve 2016/11 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1: Bu

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda kimlik

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ 1 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yönetmelik 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 İpek Üniversitesinden: YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

R.G.Tarihi: 24.07.2003 R.G.Sayısı: 25178

R.G.Tarihi: 24.07.2003 R.G.Sayısı: 25178 Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun R.G.Tarihi: 24.07.2003 R.G.Sayısı:

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ STAJ PROTOKOLÜ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ STAJ PROTOKOLÜ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ.. FAKÜLTESİ/ YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi Öğretim Yılı Telefon Numarası

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE TÜRKÇESİYLE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE TÜRKÇESİYLE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE TÜRKÇESİYLE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İş yeri Eğitimi Bitiş Tarihi:

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İş yeri Eğitimi Bitiş Tarihi: Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: İkametgâh Adresi: İlk

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Eylül 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28763 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç: Madde 1: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü personelinin yararlanması için inşa ettirme, satın alma, bağış ve kiralama suretiyle sağlanan konutların

Detaylı

Harcırah Unsurları. Gündelik Yol gideri Aile gideri Yer değiştirme gideri Bunlardan birini, birkaçını veya tamamına müstahak olabilir.

Harcırah Unsurları. Gündelik Yol gideri Aile gideri Yer değiştirme gideri Bunlardan birini, birkaçını veya tamamına müstahak olabilir. Harcırah Nedir? Harcırah asıl görevli bulundukları yerden başka yerlere geçici veya sürekli görevle naklen atanan memur ve hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURUMLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURUMLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURUMLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç Madde :1- Bu Usul ve Esasları amacı Gümüşhane Üniversitesinde

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesinde tam zamanlı olarak çalışmakta olan

Detaylı

KIRGIZISTAN-TÜRKIYE MANAS ÜNIVERSITESI AKADEMİK PERSONEL YÖNETMELİĞİ

KIRGIZISTAN-TÜRKIYE MANAS ÜNIVERSITESI AKADEMİK PERSONEL YÖNETMELİĞİ KIRGIZISTAN-TÜRKIYE MANAS ÜNIVERSITESI AKADEMİK PERSONEL YÖNETMELİĞİ AMAÇ MADDE 1. Bu yönetmeliğin amacı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Akademik Personelinin üniversiteye ilişkin hak ve yükümlülüklerinin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ İzmir/23.06.2015 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesinde 657 sayılı

Detaylı

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sayfa No 1 / 12 KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ (05 Kasım 2017 tarihli ve 30231 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır.) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kapadokya

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI YURTİÇİ VE YURTDIŞI AKADEMİK ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARA KATILMA DESTEĞİ VE İZİN YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI YURTİÇİ VE YURTDIŞI AKADEMİK ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARA KATILMA DESTEĞİ VE İZİN YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI YURTİÇİ VE YURTDIŞI AKADEMİK ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARA KATILMA DESTEĞİ VE İZİN YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönerge nin amacı, Kadir Has Üniversitesi öğretim elemanlarının

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ / YÜKSEKOKULU / MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞMESİ

T.C.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ / YÜKSEKOKULU / MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞMESİ T.C.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ / YÜKSEKOKULU / MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞMESİ GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu sözleşme, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev

Detaylı

KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Konya Gıda

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan idari personelin, aynı Kanunun

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta

Detaylı

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 YÖNETMELİK İzmir Demokrasi Üniversitesinden: İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı)

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı) İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü:21.03.2018 tarih ve 2018-6 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Gelişim

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ Senato : 03 Mart 2010 / 4 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı