ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ GÜVENLİKTE YENİ ANLAYIŞLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ GÜVENLİKTE YENİ ANLAYIŞLAR"

Transkript

1 ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ GÜVENLİKTE YENİ ANLAYIŞLAR

2 Bölüm 1: Risk ve Risk Yöne;mi Risk nedir? Risk Değerlendirme ve Yöne?mi nedir? Profesyonel risk değerlendirme yapılarak işletmeye en uygun güvenlik sisteminin tespit edilmesi. Bölüm 2: Yaşanmış Olaylar Dünyada ve Türkiye de yaşanmış terör olayları Bölüm 3: Önerilen Yeni Güvenlik Yapılanması Güvenlik bütçelerinden tasarruf edebilir miyiz? Güvenlik operasyonu nasıl daha güvenli hale gelir? Ana giriş kapılarında yapılan güvenlik uygulamaları ve önerilen sistemler Otopark girişlerinde uygulanan güvenlik sistemleri ve önerilen sistemler LPG li araçlar PROFILING nedir? CCTV sistemlerinin iyileş?rilmesi ve profesyonel denetleme firmalarından dene?m hizme? alınması Bölüm 4: Soru ve Cevaplar

3 Risk Tehlikenin gerçekleşme olasılığı ve tehlikenin sonuçlarını kapsayan bir kavram.

4 Risk değerlendirme Basit ifadesiyle, problem formulasyonu, tehlike değerlendirmesi, tehlikeli maddeye maruz kalma etkilerinin analizi ve risk tanımlaması gibi ana kavramlardan oluşan risk analizidir.

5 Güvenlik sistemini dizayn ederken akla gelebilecek ihtimal ve senaryolar sonsuz kabul edilir. Güvenlik sistemi kurgulanırken öncelikli riskler üzerine yoğunlaşılmalıdır. Öncelikli ve yüksek riskleri örtebilecek, hassas olarak tanımlanan ve yüksek risk sınıfına dahil edilen noktalara güvenlik personeli, ekipman ve araçlar orantılı bir şekilde tahsis edilmelidir. Bu amaçla; Hassas noktaların incelenmesi Potansiyel risklerin belirlenmesi Potansiyel zararın saptanması Risklerin olasılık ve fizibiliteye göre puanlandırılması; Risklerin değerlendirilmesi ve yüksekten düşüğe doğru sıralaması yapılmalıdır.

6 Siz Alışveriş Merkezinizde en son ne zaman Risk Analizi Yaptırdınız? Alışveriş Merkezinin kurulduğu günden bugüne kadar aynı sayıda personel ile mi çalışıyorsunuz?

7 Oysaki Riskler her GÜN, her HAFTA, her AY, her YIL değişiyor. Bizler de değişen risklere uygun olarak Güvenlik Sistemimizi düzenlemeliyiz

8 Risk Yönetimi İnsan hayatı ve çevre güvenliği ile ilgili risklerin değerlendirilmesi ve kontrol edilmesine yönelik olarak, politikalar, tecrübeler ve kaynakların sistematik olarak uygulanmasıdır.

9 Eğer bir güvenlik sistemi kontrol edilmiyor, denetlenmiyor ise hiç kimse sistemin gerçek bir eylem/ olay karşısında nasıl davranacağını bilemez. Haberli ve habersiz denetimler, senaryolu denetimler ve tatbikatlar sistemin; Son durumunun görülmesine, Sistemin zayıf noktalarının belirlenmesine, Zaman içerisinde oluşan hataları tespit etmeye, Tecrübe kazanmaya, Prosedür ve talimatların güncellenmesine, Sistemin sürekli duyarlı ve dinamik olmasına katkı sağlamaktadır.

10 Türkiye de asayiş suçlarının çoğunluğunu (%55) mala karşı suçlar oluşturmaktadır.

11 Mala Karşı İşlenen Suçlar ve Oranları

12 Türkiye de asayiş suçlarının %45 lik kısmını şahsa karşı suçlar oluşturmaktadır. Şahsa Karşı Suçlar Öldürme Müessir Fiil (Yaralama ve Darp) Genel adap ve aile nizâmı ile şahıs hürriyeti aleyhine suçlar (insan kaçırma, rehin alma, tehdit, aile fertlerine kötü muamele, hakaret, müstehcen hareketler, ırza geçme, taciz, fuhuş ve kumar gibi) Devlet idaresi aleyhine işlenen suçlar (devlet memurlarına darp, saldırı, rüşvet, zimmet gibi) Diğer suçlar (insan ticareti, ateşli silah taşıma ve intihar gibi) Türkiye genelinde şahsa karşı suçlar içerisinde en çok (%42.2) yaralama olayları meydana gelmektedir.

13 Aylık ekonomi dergisi CNBC-e Business ın bu ay yayınladığı Türkiye nin en yaşanabilir kentleri araştırmasında derginin araştırmayı tamamlayan editörü Burak Mavi, bu veriye ulaşabilmek için 81 ilin valiliklerine, içinde kentte o yıl işlenen toplam suç sayısının da bulunduğu sorulardan oluşan bir form gönderdi. 74 valilikten eksiksiz cevap geldi. Bu verilere göre derlenen illere göre suç istatistiklerinde: NOT: Suç oranı sıralaması 2010 yılı verilerine göre yapılmıştır

14 1.Çorum İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 4,69 2. Ağrı İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 5,23 3. Mardin İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 7,02

15 20. İstanbul İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 12,14

16 24. Antalya İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 14,09

17 55. Ankara İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 21,14

18 59. İzmir İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 21,95

19 65.Erzurum İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 23, Bursa İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 27,2

20 73. Yalova İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 29, Kırıkkale İşlenen asayiş suçu sayısı: Şehrin nüfusu: Bin kişiye düşen suç sayısı: 31,23

21 59. İzmir 55. Ankara 20. İstanbul

22 16 Şubat 1999 Mavi Çarşı'da 13 can yandı PKK'nın başı Abdullah Öcalan'ın 16 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanmasının ardından Mart ayının başında başta Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e bombalı saldırı, Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi'nin yanında bir taksinin ön koltuğunun altına konulan bomba ve Ataköy Atrium Alışveriş Merkezi'nin otoparkını bombalama eylemleri gerçekleştirildi. Ancak 13 Mart'ta Mavi Çarşı'da 13 kişinin öldürülmesi, PKK'nın gerçekleştirdiği en büyük kitle katliamlarından biri olarak hafızalarda kaldı. Çıkış kapısının alevlerle kaplanması yüzünden, binadakilerin üst katlara kaçması ölü sayısının artmasına yol açtı. Paniğe kapılarak dördüncü kattan atlayan mağaza müdürü ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Çatıya çıkan biri bayan üç genç de uzatılan merdivenle kurtarıldı. Yangın merdiveni yoktu Yangında mağazanın muhasebecisi Meltem Özkılıç, Mavi Çarşı Mağazaları Genel Müdürü Neşe Ruscuk, öğretmen Ümit Ayyürek, satış görevlisi Seval Balcı, Ayşe Akın, Sonnur Atalay, Zeynep Beyazgül, yemekhane görevlisi Zeynep Arıkan, mağaza sahibi İbrahim Taslı, muhasebeci Şen Yeşildağ'ın öldü. Olaydan sonra Mavi Çarşı'nın yangın merdiveninin bulunmaması, olay yerine itfaiyenin merdivensiz gelmesi, mağazada yeterince güvenlik önleminin alınmaması uzun süre eleştirildi..

23 9 Mart 2006 Van'da patlama:1 ölü, 13 yaralı Van'da meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Van'da Sempaş Alışveriş Merkezi civarında meydana gelen patlamada, Belediye'ye ait trafik aracı parçalanırken, çok sayıda minibüsün camları kırıldı. Olayda ilk belirlemelere göre Enver Tanrıtanır öldü, 13 kişi de yaralandı. Van Valiliği'ne 500 metre uzaklıkta bulunan Sempaş Alışveriş Merkezi önündeki patlamanın ''canlı bomba'' tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

24 2 Ekim 2007 İzmir de alışveriş merkezinde patlama İzmir in Buca ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre patlamaya, Şirinyer de bir alışveriş merkezi önündeki çöp bidonuna konan bomba neden oldu. Patlamada, ilk belirlemelere göre 2 kişi yaralandı. Güvenlik güçleri bölgeyi kontrol altına alıp, incelemelere başladı. Özkanlar pazar yeri girişinde seyyar tezgahların yan kısmında patlama oldu. Sabah saatleri olması nedeniyle kalabalık vatandaş grubunun olmadığı pazar yeri girişindeki patlamada yaralananlar oldu. Yaralananların büyük bölümünün pazar esnafı olduğu bildirildi. 1'İ AĞIR 15 KİŞİ YARALANDI İzmir Valisi patlamayla ilgili gazetecilere bilgi veren Vali Kıraç, olayın sabah saat civarında meydana geldiğini belirtti. Vali Kıraç, şu bilgileri verdi: Pazar yerinin yakınında bisiklet üzerine konulan çantadaki patlayıcının patlaması sonucu 15 kişi yaralandı. Bunlardan 13'ü Ege Üniversitesi, ikisi Bornova Devlet Hastanesinde tedavi görüyor.

25 14 Nisan 2011 Avm'deki Patlama Güvenlik Kameralarına Yansıdı Aydın'ın Söke ilçesi Yenidoğan beldesinde outlet mağazaları ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgede yaşanan patlama anı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Aydın'ın Söke ilçesi Yenidoğan beldesinde outlet mağazaları ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgede yaşanan patlama anı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Alışveriş merkezinde bulunan çocuk giyim mağazasında buhar kazanının patlaması sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi Olayda 6 kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

26 29 Nisan 2011 AVM'de kadın canlı bomba paniği Ümraniye de bir alışveriş merkezinin otoparkında üzerinde bomba olduğunun söyleyen kadın panik yaşanmasına neden oldu. Etkisiz hale getirilen kadın sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. AVM otoparkında, saat sıralarında Handan Ö., "üzerimde bomba var" diye bağırdı. Güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis otoparkı boşaltırken güvenlik şeridi de çekti. Bu sırada olay yerine Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Selami Yıldız geldi. Yıldız, "Her yer yıkılacak" diye bağıran kadını sakinleştirmeye çalıştı. Emniyet Müdürü, kadını ikna etmeye çalışırken arka taraftan gelen polisler kadını etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Ekip otosuna bindirilen kadın karakola götürüldü. Polis, Özdemir in çantasını inceledi. Çantada herhangi bir şeye rastlanılmadı. Kadının sorgusu devam ediyor.

27 27 Mayıs 2011 Bisikletli terör Etiler de alışveriş merkezi Akmerkez in birkaç metre yakınında bulunan Koç Köprüsü nün altında patlayan bomba 8 kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırıyı üstlenen olmazken, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Kastedilen hedefin sivil yurttaşlarımızın olduğu anlaşılıyor dedi Etiler Polis Meslek Yüksekokulu ile Akmerkez yakınındaki Koç Köprüsü nün altında dün sabah saat de şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu, o sırada yolda seyir halinde bulunan araçlardakilerle çevrede bulunan vatandaşlardan yaralananlar oldu. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans, yaralılardan polis memuru Seyfi Erdem, İETT şoförü Üzeyfe Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal, Ceyhan Mercan ile Agop Demir i Şişli ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırdı. Kimliği açıklanmayan bir yaralı da kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştı. Patlamada, bir İETT otobüsünün de aralarında bulunduğu 5 araç hasar gördü. Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü nden beton parçaları koptu. Köprü altındaki çöp kutuları ile İETT durağı parçalandı. Çevredeki bazı binaların camları patlamanın etkisiyle kırıldı.

28 28 Mayıs 1999 Yunanistan'da canlı bomba dehşeti Yunanistan'da Arnavut vatandaşı olduğu belirlenen bir canlı bomba, içindeki yolcularla birlikte bir otobüsü rehin aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Yunan polis yetkilisi, Arnavut vatandaşı canlı bombanın Selanik'e gitmekte olan otobüsü Konu ile ilgili açıklama yapan Yunan polis yetkilisi, Arnavut vatandaşı canlı bombanın Selanik'e gitmekte olan otobüsü gaspettiğini belirterek, yolcuların hayatından endişe edildiğini söyledi. Aynı polis yetkilisi, "Otobüsü kaçıran Arnavut'un ne istediğini ya da otobüste kaç yolcu bulunduğunu henüz bilmiyoruz. Arnavut'la temas kurmaya çalışıyoruz" dedi. Olayın duyulmasının ardından özel polis birlikleri harekete geçerken, trafik polisleri yolu trafiğe kapattı. Polis kaynakları, olay hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Yunan resmi haber ajansı ANA ise yayınladığı haberde, otobüste 17 yolcunun bulunduğunu ve saldırganın yolcuları ölümle tehdit ettiğini bildirdi.

29 2 Eylül 2009 Yunanistan bomba sesiyle uyandı Yunanistan güne patlamalarla uyandı.. Atina ve Selanik'te aynı anda bombalar infilak etti. Yunanistan'ın başkenti Atina ile Selanik kentinde patlamalar meydana geldi. Yunan polisi, Atina borsasının dışında meydana gelen patlamanın şiddetli, ancak binaya verdiği hasarın hafif olduğunu belirterek, patlamadan sonra 8 aracın da yandığını kaydetti..çalıntı bir arabada meydana gelen patlamanın sebebi hakkında açıklama yapılmadı. Medya kuruluşları ise patlamadan önce bir Yunan gazetesine uyarı yapıldığını duyurdu. Öte yandan, kuzeydeki Selanik kentinde de Makedonya Trakya Bakanlığı yakınında iki el yapımı bombanın patladığı, patlama nedeniyle çevrede maddi hasar oluştuğu bildirildi. Atina'daki patlamada olduğu gibi Selanik'teki patlamadan önce de bir gazetenin uyarıldığı bildirildi.

30 9 Ocak 2010 Yunanistan'da patlama Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir patlama meydana geldi. Yunan basın yayın organları, patlamanın, kentin Yunanistan parlamentosunun da bulunduğu kesimde, Meçhul Asker Anıtı yakınlarında meydana geldiğini duyurdular. Patlama, parlamentonun yanında olduğu için çok sayıda polis bölgeye sevk edildi. Patlamaya, zaman ayarlı bombanın neden olduğu, bölgenin trafiğe kapatıldığı ve bomba imha uzmanlarının olay yerinde incelemelerini sürdürdüğü belirtildi. Olayda ilk belirlemelere göre, can ya da mal kaybı olmadığı kaydedildi. Patlamadan 10 dakika önce Elefterotiya gazetesini telefonla arayan bir kişinin ihbarda bulunduğu bildirildi.

31 12 Nisan 2010 Yunanistan terör şüphesiyle 6 kişiyi yakaladı Yunan polisinin terörle mücadele operasyonu çerçevesinde, terör örgütü Devrimci Mücadele mensubu olduğu belirtilen toplam 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Yunan medyası, 17 Kasım terör örgütünün dağıtılmasından sonra en önemli terör örgütü olduğu düşünülen Devrimci Mücadele ye mensup oldukları gerekçesiyle Nikolaos Maziotis (39), Panayota Rupa (41), Evangelos Stathopulos (32), Hristoforos Kortesis (31), Sarantos Nikitopulos (32), ve Konstantinos Gurnas'ın (30) gözaltına alındığını ve sabah saatlerinde savcılığa sevk edildiklerini duyurdu. Terörle mücadele birimi yetkililerinin Kalivia, Nea İonia, Eksarhia ve Ambelokipi semtlerindeki hücre evlerine yapılan baskınlar sonrasında, sözkonusu 6 kişinin Devrimci Mücadele örgütü mensubu oldukları yönünde somut kanıtlar bulunduğunu ifade ettikleri kaydedildi. Polisten yapılan açıklamada ise örgütün, Atina'nın Kalivia yerleşim biriminde bulunan hücre evindeki bilgisayarının sabit diskinde bu terör örgütünün geçmiş saldırılarıyla ilgili bildiriler ve gelecek saldırılara dair planlar bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınanların terörist saldırısı hazırlığı içinde olduklarına dair planların da ele geçirildiği açıklandı.

32 7 Mayıs 2010 Yunanistan terör şokunda Yunanistan da hükümetin ekonomik önlemlerini protesto etme gerekçesiyle yapılan gösterilerde 3 kişinin ölmesi ülkeyi sarstı. Bir banka şubesine molotof kokteyli atarak, biri 4 aylık hamile olmak üzere 2 kadınla bir erkek çalışanın hayatını kaybetmesine yol açan saldırganlar halen yakalanamadı. Terör olayında, saldırganların, Yansınlar, ne de olsa banka çalışanları dedikleri ileri sürüldü.

33 3 Kasım 2010 Yunanistan'da bomba paniği Yunanistan iki gündür farklı büyükelçiliklerde ele geçirilen bombalı paketler nedeniyle alarmda. İsviçre ve Rusya Büyükelçiliği önünde gerçekleşen patlamalarda ölü ya da yaralı yok. ATİNA - Yunanistan'da bomba alarmı var. Önceki gün dört bombalı paketin ele geçirildiği ülkede dün de 10'dan fazla ülkenin büyükelçiliğine bombalı paketler gönderildi. İsviçre ve Rusya büyükelçiliklerinde bombalı paketler infilak ederken, olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Yunan polisi, bazı paketleri de adreslerine ulaşmadan etkisiz hale getirdi.

34 30 Aralık 2010 Yunanistan'da şiddetli patlama! Yunanistan'ın başkenti Atina'da şiddetli bir patlama meydana geldi. Yunan basın-yayın organları, Ambelokipus semti Riankur caddesindeki İdare mahkemesi önüne bırakılan motosiklette bulunan bombanın saat 08.15'te patladığını duyurdu. Patlama öncesinde kimliği belirlenemeyen kişilerin Elefterotipia gazetesi ile özel ALTER televizyonunu arayarak bomba ihbarında bulunması üzerine, polisin mahkeme binasını boşaltarak çevrede güvenlik önlemleri aldığı belirtilen haberlerde, saldırının can kaybına yol açmadığı kaydedildi. Bölgede başka bomba bulunma olasılığına karşı önlem alan polisin olay yerinde inceleme başlattığı belirtildi.

35 Atina The Mall Alışveriş Merkezi

36 Atina The Mall Alışveriş Merkezi

37 Atina The Mall Alışveriş Merkezi

38 Atina The Mall Alışveriş Merkezi

39 Atina The Mall Alışveriş Merkezi

40 Alışveriş merkezlerinde araçların altını arıyoruz. Arama işleminin neden yapıyoruz? CAYDIRICILIK!!! Ve LPG Kontrolü Arama işlemi yapan güvenlik görevlisi araç altına konulan bombayı tanımlayacak eğitim almış mı? Alışveriş merkezlerinde bomba yüklü araç ile eylem yapılmış mı? HAYIR

41 LPG li araçlar neden kapalı garajlara alınmıyor? LPG li araçlar kapalı alanda benzinli araçtan daha mı tehlikeli? HAYIR LPG de Benzinde YANICIDIR. LPG de Benzinde zamanında müdahale edilmezse çevreye her ikisi de zarar verir. O Halde Neden LPG kontrolü yapıyoruz!!!

42 Yaya giriş kapılarında kapı metal dedektörleri kullanıyoruz. Peki bu cihazlar ne yaparlar? Üzerimizdeki metallere duyarlıdır metal yoğunluğuna sinyal verirler. Silah ve Patlayıcıları tespit edebilirler mi? HAYIR Silah yada kesici aleti ziyaretçi çantasına koyarak metal dedektöründen geçen ziyaretçinin çantası aranıyor mu? HAYIR O Halde neden ziyaretçileri metal dedektörden geçiriyoruz!!!

43 Alışveriş Merkezlerimizde kaç yaya giriş kapısı var? giriş kapısı olan Alışveriş merkezimizde bu uygulama için asgari 10 personel +2 değiştirici personel olmak üzere 12 personel; 11 giriş kapısı olan Alışveriş merkezimizde 21 personel +4 değiştirici personel olmak üzere 25 personel görevlendiriyoruz.

44 Tesisin en stratejik yeri olan CCTV odalarında kaç görevli bulunduruyoruz? 1 yada 2 Kaç kamera izliyorlar? 20 ile 150 Yeterli personel görevlendirilemediği için dinlenemiyorlar. PERSONEL KONSANTRE OLAMIYOR Bugüne kadar Alışveriş merkezlerimize bombalı araç ile eylem yapılmadığı halde her giriş kapısında 2 personel görevlendiriyoruz. Alışveriş merkezinin kalbinde ise yine 2 personel görevlendiriyoruz.

45 Her alışveriş merkezimizde 2-6 araç giriş kapısı olduğu düşünüldüğünde ve her giriş kapısında Alışveriş merkezlerinin açık olduğu saatlerde 07:00-15:00 ve 15:00-23:00 saatleri arasında 1+1=2 personel olmak üzere asgari 4-12 personel, değiştirici personeli dahil ettiğimizde 14 personel tasarruf edilebilir Kapı Sayısı

46 Asgari 4 personel maksimum 14 personel azaltarak güvenlik bütçesinden yıllık TL ile TL Alışveriş Merkezi genel bütçesine aktarabiliriz.

47 Giriş Kapılarında Kapı Metal Dedektörü Kullanıldığında Tasarruf Edilen Personel Sayıları Kapı Sayısı

48 Giriş Kapılarında Kapı Metal Dedektörü Kullanıldığında Tasarruf Edilen Bütçe TL TL Kapı Sayısı TL TL TL TL TL 0 TL TL TL TL TL TL TL TL TL TL

49 Giriş Kapılarında X-Ray Cihazı ve Kapı Metal Dedektörü Kullanıldığında Tasarruf Edilen Personel Sayıları 8 38 Kapı Sayısı

50 Giriş Kapılarında X-Ray Cihazı ve Kapı Metal Dedektörü Kullanıldığında Tasarruf Edilen Bütçe TL Kapı Sayısı TL TL TL 0 TL TL TL TL TL TL TL TL

51 Etkin Devriye Hizmeti Giriş kapılarındaki güvenlik uygulamaları yerine alışveriş merkezinin her katında yeterli devriye güvenlik personeli görevlendirilerek suç oluşmadan önce önleyici hizmeti, suç oluştuğunda ise hızla müdahale imkanı kazanılmalıdır.

52 NELER YAPABİLİRİZ? (5 giriş kapısı bulunan AVM ) 15%$(64.800$TL)$ 35%$ ( $ TL)$ 35%$ ( $ TL)$ 10%$(43.200$ TL)$ 5%$(21.600$TL)$ Personel(Maaş(İyileş/rmesi( Dene/m(ve(Danışmanlık( Personel(Eği/mi( AVM(Yöne/mine( Teknik(Ya<rım(

53 Önerilerimiz

54 Periyodik risk değerlendirmesi yapılmalıdır. Her Alışveriş merkezi bulunduğu il, bulunduğu lokasyon ve ziyaretçi profiline göre riskleri profesyonellerce değerlendirilmelidir. Bağımsız denetim ve danışmanlık firmasınca güvenlik sistemi her ay düzenli olarak denetlenmelidir.

55 Alışveriş merkezinin acil eylem planları yapılmalı ve Güvenlik, risk yönetimi ve tahliye planlarının düzenli olarak kontrol edilmelidir. Düzenli olarak AVM ve mağaza güvenlik tatbikatları (yangın ve tahliye ) yapılmalıdır.

56 Elektronik Güvenlik Sistemleri güçlendirilerek suç oluşmadan önce, suçun tespiti ve müdahalesi sağlanmalıdır. Bu müdahale özel eğitim almış, deneyimli personellerden oluşturulan Sivil kıyafetli acil müdahale timleri ile yapılmalıdır. Alışveriş Merkezinde görevli personellerin tamamına Profiling eğitimi verilmelidir.

57 Kriminolojinin tanımı ve amacı Suç Tasnifleri Sosyolojik Tasnif Psikolojik Tasnif SUÇUN NEDENLERİ SUÇ ETOLOJİSİ SUÇLA ALAKALI KAVRAMLAR İnsan ve Varlık Risk Yönetimi

58 DAVRANIŞ İLE İLGİLİ ŞÜPHELİ BELİRTİLER Heyecanlı olmak, Kekelemek, Tereddüt, Ağır nefes almak, Yüz kızarması, Aşırı durgun veya hareketli olmak, Israrcı olmak, Aceleci davranmak,

59 DAVRANIŞ İLE İLGİLİ ŞÜPHELİ BELİRTİLER Bakışını, yüzünü kaçırmak, Baskı altında bulunmak, Birden fazla kişi ise, aralarında fısıldaşma, Güvenlik sistemi ile ilgili soru (lar) sorma, Bina veya VIP rutini ile ilgili sorular sorma, Uyuşturucu madde, alkol veya ilaç etkisinde bulunduğu intibahı.,

60 GÖRÜNÜŞ İLE İLGİLİ ŞÜPHELİ BELİRTİLER Açıklanan kimliğe uymayan görünüş (Kötü giyimli bir Gn. Md. gibi), Hizmet personeli : Üniformasız, Eğer birden fazla kişiyse; Aynı giyim, aynı çanta, aynı ayakkabı - (hizmet elemanı değillerse), Spor ayakkabı, Eksik el başparmağı, Çarşaflı, Hamile, Protez uzuv (vücut parçası) Bu tür parçaların içinde cisim taşınabilmektedir.

61 Yaya giriş kapılarındaki kapı tipi metal dedektörlerin ve x-ray cihazlarının kullanılması yerine, kat ve otopark devriye hizmetlerinin arttırılması, CCTV sisteminin aktif olarak kullanılması, şüpheli durumlarda ve müdahale gerektiren olaylarda devriye personelinden ve Acil müdahale Timinden istifade edilmesi.

62 Örnek CCTV Odası

63 Yaya giriş kapılarına, giren ziyaretçilerin görüntülerinin aktarıldığı ve girişte ziyaretçinin görebileceği şekilde monitörler konularak, Alışveriş Merkezi içerisinde ziyaretçilerin kamera sistemiyle kontrol edildiğinin ziyaretçiler tarafından görülmesi sağlanarak caydırıcılık sağlanmalıdır.

64

65

66 TEŞEKKÜR EDERİZ

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI 27.07.2008 O. Metin İlkışık Nilay Ö. Ergenç ve Murat T. Turk İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, AKOM Güngören Bombalamaları Tarih: 27 Temmuz 2008, Saat:

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01. Günlük Haber Bülteni 26.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ACİL DURUM (TAHLİYE)

ACİL DURUM (TAHLİYE) ACİL DURUM (TAHLİYE) a) Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele,

Detaylı

SĠLAHSIZ ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI. Ek-3/A

SĠLAHSIZ ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI. Ek-3/A SĠLAHSIZ ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI Ek-3/A SĠLAHLI ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI Ek-3/B 4 EK-4/A ÖZELLĠKLERĠ: A: Göğüs Amblemi Ebadında - Gümüş renkli B: Reflektif Bant - Gümüş Renkli

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Amaç Halk sağlığı ve çevreyi korumak Can ve mal kaybını azaltmak Tehlike

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Acil Durum Yönetim Kurulu Yönergesi İÇİNDEKİLER Acil Durum Yönetim

Detaylı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı yalinosgb.com /haber/belek-antalya-otel-is-kazasi-8-yarali Antalya'nın Serik ilçesi Belek bölgesinde bir otel inşaatında meydana gelen göçük sonucu 8 işçi yaralandı.

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Bombalama konusunda araştırma sürüyor

Bombalama konusunda araştırma sürüyor Bombalama konusunda araştırma sürüyor Mart 01, 2012-8:48:28 Bakan Şahin, Van'ın Erciş ilçesindeki depremzedelerin kaldığı afet evlerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Afet evlerinin

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM YÖNETİM KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4 HAZİRAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Gece boyu sürdü DOLMABAHÇE tarafından gelen 100 kişilik bir gruptan yüzleri maskeli bazı kişiler, Beşiktaş'ta Başbakanlık Çalışma

Detaylı

HDP li 11 Vekil Gözaltında

HDP li 11 Vekil Gözaltında HDP li 11 Vekil Gözaltında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş,

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :   Tarih: Günlük Haber Bülteni 10.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com.tr Tarih: 09.02.2015 1 2 İnternet Haber Sitesi :www.haberler.com.tr Tarih: 09.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih:

Detaylı

RİSK ANALİZİ TALİMATI

RİSK ANALİZİ TALİMATI AĞRI İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ RİSK ANALİZİ TALİMATI DÖK. KOD NO : AĞRI-112-YÖN-TL- 22 YAY. TRH: 31.02.2014 REV.TRH: REV.NO: SA YFA NO: 5 1. AMAÇ: Ağrı İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde hizmet

Detaylı

GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Şubat 17

GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Şubat 17 GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Şubat 17 İçindekiler 1. Dönem İçerisindeki Gelişmeler 2. Fırat Kalkanı Operasyonu Son Gelişmeler 3. Türkiye Genel Risk Haritası 4. Güvenlik Değerlendirmesi 5. Aralık 2016

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02. Günlük Haber Bülteni 05.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

BU SUNUMUN İÇERİĞİ. Uçak ve Ekipman Kazaları. SAFA Denetimi

BU SUNUMUN İÇERİĞİ. Uçak ve Ekipman Kazaları. SAFA Denetimi BU SUNUMUN İÇERİĞİ Uçak ve Ekipman Kazaları SAFA Denetimi EMNİYET Tehlike, büyük veya yok olmaya yol açabilecek durum, gerçekleşme ihtimali bulunan fakat istenmeyen durum olarak tanımlanmaktadır. İstenmeyen

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ ACİL DURUM VE AFET PLANI

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ ACİL DURUM VE AFET PLANI VE AFET PLANI Dok. Kodu: YÖN.PL.04 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Rev. No: 00 Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ Çanakkale İl Ambulans Servisi KKM, bağlı tüm ASH İstasyonları, çevre ve insan sağlığını etkileyebilecek

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 Sayfa GÜVENLİ OKULLAR... 1 Giriş... 1 Güvenli Okulların Bileşenleri... 3 Acil Durumlarda Okullar... 8 Okulların Acil Durum Yönetimine İlişkin Araştırmalar... 10 Okullarımızda Acil Durum

Detaylı

Öcalan ın Cezaevinden Talimat Yağdırdıkça Örgüt Saldırıyı Artırdı

Öcalan ın Cezaevinden Talimat Yağdırdıkça Örgüt Saldırıyı Artırdı Öcalan ın Cezaevinden Talimat Yağdırdıkça Örgüt Saldırıyı Artırdı KCK nın üst yapılanmasını oluşturan Önderlik Komitesine, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ 2. KAPSAM Nazilli Devlet Hastanesinde bölüm bazında risk değerlendirmeleri yaparak çalışanların çalıştıkları alanlardan kaynaklı risklerini belirlemek ve gerekli önlemlerin alınmasını

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfastar.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 13.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih:12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Rasyonel Group, Teknoloji ve Güvenlik Sistemleri Dünyaya Destek Elini Uzatıyor

Rasyonel Group, Teknoloji ve Güvenlik Sistemleri Dünyaya Destek Elini Uzatıyor Rasyonel Group, Teknoloji ve Güvenlik Sistemleri Dünyaya Destek Elini Uzatıyor Rasyonel Group Teknoloji ve Güvenlik Sistemleri Ltd. Şti. Güvenlik ve Savunma Sanayi Sistemleri sektöründe en etkin çözümü

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: Günlük Haber Bülteni 09.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:08.03.2015 (1) (2) İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:08.03.2015 İNTERNET

Detaylı

9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı!

9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı! 9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı! Doktor Haklan bey, sabah muayenesine yetişmek üzere hızla hastaneye doğru yürüyordu. Cep telefonu çaldı, arayan hemşire Ayten hanımdı.

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU 2013 İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ İtfaiye hizmetlerimiz, günün 24 saati kesintisiz olarak etkin bir şekilde yürütülerek halkın canını-

Detaylı

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ 7.Hafta: Risk ve Risk Analizi DYA 114 Çevre Koruma BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ RİSK ve RİSK ANALİZİ Risk Belirli bir tehlikeli olayın meydana gelme olasılığı

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ Günlük Haber Bülteni 09.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sondakika.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi :www.haberler.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: 26.04.2014-26.04.2014. Haber Sayısı: 74

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: 26.04.2014-26.04.2014. Haber Sayısı: 74 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 26.04.2014-26.04.2014 Haber Sayısı: 74 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 26.04.2014 AKDENİZ BEYAZ ANTALYA'DA POLİS, GECE YARISI

Detaylı

Evet. Hayır. Alınması Gereken Önlem Sorumlu Kişi. Tamamlanacağı Tarih

Evet. Hayır. Alınması Gereken Önlem Sorumlu Kişi. Tamamlanacağı Tarih Durak ofisi zemini, kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış ve İç ve dış zeminler (durak girişi, zemini vs.) düzenli olarak kontrol edilmekte mi? Durak ofisi zemininde çökme, engebe

Detaylı

Eşsiz bir manzarada doyumsuz lezzetler

Eşsiz bir manzarada doyumsuz lezzetler KUSADASl - demokrat 27 Ağustos 2011 Sayfa 3 SÖKE TEKZEN YENİDEN KAPILARINI MÜŞTERİLERİNE AÇTI - NİSAN AYI İÇİNDE YANAN SÖKE TEKZEN MAĞAZASI YENİDEN SÖKELİLER VE MÜŞTERİLERİ İLE BULUŞTU - Perakende satışın

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com Tarih:30.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfanatik.com Tarih:30.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com

Detaylı

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler DİŞ PROTEZ LABORATUVARI DEĞERLENDİRMESİ Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım ÖNCEKİ TEHLİKE ŞİDDET OLASILIK 1.1. İşyerinde acil çıkış yönlendirmesinin yapılmamış olması. 1.2. İşyerinde bulunan yangın

Detaylı

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar Dt. Evin Toker dtevintoker@gmail.com Şiddet Nedir? Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şiddeti; fiziksel güç veya iktidarın kasıtlı bir tehdit veya gerçeklik biçiminde bir

Detaylı

Zabıta Hizmetlerinde İş Kazaları ve Alınması Gereken

Zabıta Hizmetlerinde İş Kazaları ve Alınması Gereken Zabıta Hizmetlerinde İş Kazaları ve Alınması Gereken Önlemler İbrahim Deniz EKİCİ A-Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Elektronik ve Haberleşme Mühendisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi AMAÇ Yerel yönetimlerin

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Afetler oluş zamanı belirli olmayan durumlar oldugundan sürekli hazır olunmayı gerektirmektedir. Afet anlarında ve sonrasında hızlı müdahale insan

Detaylı

GENEL RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÖRNEK FORMU

GENEL RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÖRNEK FORMU GENEL RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÖRNEK FORMU Risk Değerlendirme No: Tarih: İşveren: İşyeri Adresi: Yapılan İş Nedir? (Kısaca açıklayınız) İşçi sayısı: Erkek Kadın Çocuk Çırak Öğrenci RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPILMASININ

Detaylı

10 Ekim Ankara Terör Saldırısı : Toplumsal Eylem ve Etkinliklerde Alınması Gerekli Olan Tedbirler ve Polisin Rolü

10 Ekim Ankara Terör Saldırısı : Toplumsal Eylem ve Etkinliklerde Alınması Gerekli Olan Tedbirler ve Polisin Rolü 10 Ekim Ankara Terör Saldırısı : Toplumsal Eylem ve Etkinliklerde Alınması Gerekli Olan Tedbirler ve Polisin Rolü Demokratik ülkelerde insanların genel olarak iş, ekmek, eşitlik, özgürlük, adalet, yeni

Detaylı

Kenyada otele saldırı: 12 ölü

Kenyada otele saldırı: 12 ölü Kenyada otele saldırı: 12 ölü Kenya polis yetkililerinden yapılan açıklamada saldırganların işgal ettiği otelden aralarında yaralıların da bulunduğu 10 kişinin kurtarıldığı açıklandı. Kenya yayın organlarında

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY İçindekiler 1. GİRİŞ... 2 2. AMAÇ... 2 3. METOT... 2 4. TANIMLAR... 2 5. RİSK ANALİZİNİN YAPILMASI... 4 5.1. Bilgilendirme... 5.2. Tehlike Kaynaklarının Belirlenmesi... 4 5.2.1. İşin Düzenlenmesi ve Organizasyona

Detaylı

Akademi. Denetim Kalite Kontrol. Danışmanlık

Akademi. Denetim Kalite Kontrol. Danışmanlık Akademi GO Denetim Kalite Kontrol Danışmanlık G-SEC Akademi, uzman eğitim kadrosu ile, sınıf eğitimleri gerçekleştirmekte ve bunları, düzenlediği işbaşı ve saha eğitimleri ile desteklemektedir. Güvenlik

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ. Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ. Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı RİSK DEĞERLENDİRMESİ Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı YASAL DAYANAK İşyerinde Çalışanların Sağlık ve Güvenliklerini İyileştirmeye Yönelik Tedbirler Alınmasına İlişkin 12.06.1989

Detaylı

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU İsrail Yaralıların Tahliye Operasyonu FAALİ YET RAPORU TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ 08 Haziran 2010 Afet Yönetimi Müdürlüğü A. GENEL DURUM Ulusal ve uluslararası çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ VE RİSK DEĞERLENDİRMESİ BİR MEB UYGULAMASI

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ VE RİSK DEĞERLENDİRMESİ BİR MEB UYGULAMASI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ VE RİSK DEĞERLENDİRMESİ BİR MEB UYGULAMASI SAFETY AND RISK ASSESSMENT IN OCCUPATIONAL AND TECHNICAL SECONDARY EDUCATION A MEB APPLICATION

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 55

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 55 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 19.11.2016-19.11.2016 Haber Sayısı: 55 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 19.11.2016 AKDENİZ GERÇEK ''UTANÇ DUYUYORUZ'' 1 2 19.11.2016

Detaylı

'Uyardık ama ciddiye almadılar'

'Uyardık ama ciddiye almadılar' 1/5 ページ 8 Mart 2010, Pazartesi 'Uyardık ama ciddiye almadılar' Elazığ'da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Son bilgilere göre 51 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde

Detaylı

Yangın Alarm ve Ses Sistemleri Güç Teknolojileri. Telefon Santral Sistemleri Personel Takip Sistemleri

Yangın Alarm ve Ses Sistemleri Güç Teknolojileri. Telefon Santral Sistemleri Personel Takip Sistemleri Kamera Sistemleri Yangın Alarm ve Ses Sistemleri Güç Teknolojileri Telefon Santral Sistemleri Personel Takip Sistemleri Biometrik Tanıma Sistemleri Geçiş Kontrol Sistemleri Ürün Koruma Sistemleri Turnike

Detaylı

FETÖ İMAMLARINDAN S. TÜRK ÜN OĞLU BODRUM DA GÖZALTINA ALINDI

FETÖ İMAMLARINDAN S. TÜRK ÜN OĞLU BODRUM DA GÖZALTINA ALINDI FETÖ İMAMLARINDAN S. TÜRK ÜN OĞLU BODRUM DA GÖZALTINA ALINDI Hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ İmamlarından, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı

Detaylı

KAMU KURUM VE KURULUŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ

KAMU KURUM VE KURULUŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KAMU KURUM VE KURULUŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ Şirketimiz Türkiye genelinde 60 mışa yakın Kamu kurum ve kurululuşumuzun güvenliğini sağlamakta olup, Bu başarısını ödün vermediği ciddiyet ve disiplin ile sağlamaktadır.

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

Polis Taksim Meydanı'na girdi

Polis Taksim Meydanı'na girdi On5yirmi5.com Polis Taksim Meydanı'na girdi Gezi Parkı eylemlerinin 15. gününde polis, Taksim Meydanı na girdi. AKM ve Cumhuriyet Anıtı ndaki afişler söküldü, barikatlar da kaldırıldı. Yayın Tarihi : 11

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 17.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 16.02.2015 İnternet Haber Sitesi: www.urfanatik.com Tarih:16.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 16.02.2015

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 29

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 29 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 18.06.2016-19.06.2016 Haber Sayısı: 29 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 19.06.2016 TAKVİM ACI ÇIĞLIK 14 2 19.06.2016 VATAN ANTALYA'DA

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02. Günlük Haber Bülteni 02.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü On5yirmi5.com Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü Brüksel'de bugün art arda patlamalar gerçekleşti. Patlamalarda ölen insanların sayısı zaman geçtikçe artmaya devam ediyor.en son veriler en az

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

İstanbul'da terör saldırısı

İstanbul'da terör saldırısı İstanbul'da terör saldırısı İstanbul Beşiktaş ta Vodafone Arena yakınında iki patlama meydana geldi. Vodafone Arenayakınında ve Maçka Parkı nda iki patlama oldu. İki patlamada 30 u polis 7 si sivil, 1

Detaylı

İçindekiler Teşekkür 7 Tablolar ve Grafikler Listesi 15 GİRİŞ 19 BİRİNCİ BÖLÜM SAPMA, SUÇ VE KRİMİNOLOJİ KAVRAMLARI I. SAPMA, SUÇ VE KRİMİNOLOJİ

İçindekiler Teşekkür 7 Tablolar ve Grafikler Listesi 15 GİRİŞ 19 BİRİNCİ BÖLÜM SAPMA, SUÇ VE KRİMİNOLOJİ KAVRAMLARI I. SAPMA, SUÇ VE KRİMİNOLOJİ İçindekiler Teşekkür 7 Tablolar ve Grafikler Listesi 15 GİRİŞ 19 BİRİNCİ BÖLÜM SAPMA, SUÇ VE KRİMİNOLOJİ KAVRAMLARI I. SAPMA, SUÇ VE KRİMİNOLOJİ KAVRAMLARI 21 A. Sapma (Deviance) 21 B. Suç (Crime) 23 C.

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

KARABÜK İl Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürlüğü Polikliniği Sivil Savunma Büro Amirliği Özel Kalem Büro Amirliği Rehberlik ve Psikolojik Danışma

KARABÜK İl Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürlüğü Polikliniği Sivil Savunma Büro Amirliği Özel Kalem Büro Amirliği Rehberlik ve Psikolojik Danışma KARABÜK İl Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürlüğü Polikliniği Özel Kalem Büro Amirliği Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Basın ve Halkla İlişkiler Büro

Detaylı

GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU

GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU ISAF EXCLUSIVE İLK YILINI MUHTEŞEM BİR BAŞARI İLE TAMAMLADI 2017 Marmara Fuarcılık, uzun yıllardır güvenlik sektöründe köklü bir yer edinmiş ve dünyanın

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı ‘Okullarda Güvenlik,Kriz ve Acil Sağlık Yönetimi' Sunumu by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi / Fırat Üniversitesi / Ardahan Üniversitesi / Siirt Üniversitesi

Milli Eğitim Bakanlığı ‘Okullarda Güvenlik,Kriz ve Acil Sağlık Yönetimi' Sunumu by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi / Fırat Üniversitesi / Ardahan Üniversitesi / Siirt Üniversitesi OKULLARDA GÜVENLİK, KRİZ VE ACİL SAĞLIK YÖNETİMİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL UYGULAMA VE TEDBİR GEREKTİREN

Detaylı

KARİKATÜRLERİN DİLİNDEN IRAK I ANLAMAK - 1

KARİKATÜRLERİN DİLİNDEN IRAK I ANLAMAK - 1 Rapor No: 41, Mart 2011 KARİKATÜRLERİN DİLİNDEN IRAK I ANLAMAK - 1 UNDERSTANDING IRAQ THROUGH CARTOONS Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Center for Mıddle Eastern Strategıc Studıes mezhepçilik Irak

Detaylı

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır.

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır. ACİL DURUM Afet olarak değerlendirilen olaylar ve dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal, kasıt ve çeşitli amaçlarla meydana getirilen olayların tümünün yol açtığı hallerdir. Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde

Detaylı

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK İÇERİK 1- EMNİYET HAVACILIK DAİRE BAŞKANLIĞI 2- HAVA ARAÇLARININ TABİİ AFETLERDEKİ ROLÜ 3- EMNİYET HAVA ARAÇLARININ TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ POLİS HAVACILIK 1940-

Detaylı

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU Diyarbakır İli Sur İlçemizdeki 1 Nolu ASM ile Ergani İlçemizdeki 4 Nolu ASM nin 05.02.2016 tarihinde kundaklandığı ve yakıldığı haberleri

Detaylı

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet 1 2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 997 bin

Detaylı

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR 0 - Yeni Yayınlandı 1. AMAÇ: Fakülte kompleksi için tehlikeli olabilecek komşu binalarıdaki acil durumları da içerecek şekilde tüm Fakülte personelinin

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 53

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 53 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 10.12.2015-11.12.2015 Haber Sayısı: 53 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 11.12.2015 AKDENİZ BEYAZ TAŞ OCAĞI EYLEMİ 1 2 11.12.2015

Detaylı

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ Neden Acil Durum Müdahale Ekibi ne (ADME) ihtiyaç var? ADME nin görev ve sorumlulukları ADME elemanlarının seçilme aşamasında aranacak kriterler

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: 20.07.2015-21.07.2015. Haber Sayısı: 38

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: 20.07.2015-21.07.2015. Haber Sayısı: 38 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 20.07.2015-21.07.2015 Haber Sayısı: 38 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 21.07.2015 AKDENİZ BEYAZ BAKİRE TURİZMİ 1 2 21.07.2015

Detaylı

İşgal medyası, direnişin bu saldırısı sonucunda 7 yerleşimcinin yaralandığını açıkladı.

İşgal medyası, direnişin bu saldırısı sonucunda 7 yerleşimcinin yaralandığını açıkladı. Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları beşinci güne girdi. Saldırıların sonucunda oluşan bilanço; 69 şehit, bir kısmı ağır olmak üzere, aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu 600'den

Detaylı

E.Ü. ÖĞRENCİ KONSEYİ GÜVENLİK RAPORU

E.Ü. ÖĞRENCİ KONSEYİ GÜVENLİK RAPORU E.Ü. ÖĞRENCİ KONSEYİ 2013-2014 GÜVENLİK RAPORU 1 İÇERİK Bu rapor, EÜ öğrencilerinin tespitleri doğrultusunda, öğrencilere daha güvenli bir kampüs yaşamı sunmak adına, EÜ Öğrenci Konseyi tarafından hazırlanmıştır.

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

Mayın İzleme 2012. Büyük Bulgular Ve Türkiye

Mayın İzleme 2012. Büyük Bulgular Ve Türkiye Mayın İzleme 2012 Büyük Bulgular Ve Türkiye Sözleşme nin evrenselleştirilmesi 2012 de, iki ülke, Finlandiya - Ocak 2012 Somali -Nisan 2012 Mayın Yasaklama Anlaşması na katıldı. Mayın Kullanımı 1 ülkede,

Detaylı

AKDENİZ BEYAZ Tarih : 20.11.2015 HAFTADA 6 GÜN YERE... Sayfa : 3 ANTALYA Tiraj : 525 SİYASİ StxCm : 50 1/1

AKDENİZ BEYAZ Tarih : 20.11.2015 HAFTADA 6 GÜN YERE... Sayfa : 3 ANTALYA Tiraj : 525 SİYASİ StxCm : 50 1/1 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 20.11.2015-20.11.2015 Haber Sayısı: 45 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 20.11.2015 AKDENİZ BEYAZ 19 EVİ SOYDU 3 2 20.11.2015 AKDENİZ

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF 1. Enerji Kesilmesinin önlenmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1.a)Jenaratörün Devreye Girmesi

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ VE ASAYİŞ PROSEDÜRÜ

TESİS GÜVENLİĞİ VE ASAYİŞ PROSEDÜRÜ TSY.PR.01 10.09.2013 0 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi ve Polikliniklerinde etkin olarak denetim ve kontrolün sağlanması, önem ifade eden kritik bölgelerde oluşabilecek

Detaylı

İSTANBUL VATANDAŞ KARNESİ NİN İLK SONUÇLARI AÇIKLANDI! İSTANBULLULAR İLÇELERE KARNE VERDİ

İSTANBUL VATANDAŞ KARNESİ NİN İLK SONUÇLARI AÇIKLANDI! İSTANBULLULAR İLÇELERE KARNE VERDİ İSTANBUL VATANDAŞ KARNESİ NİN İLK SONUÇLARI AÇIKLANDI! İSTANBULLULAR İLÇELERE KARNE VERDİ İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi nin ilk sonuçları açıklandı. Yerel

Detaylı

Sağlık Bakanlığı. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

Sağlık Bakanlığı. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tehlike İletişimi Görevimiz Tehlike Serap SÜZÜK Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı 3. KLİMUD Kongresi, 19-22 Kasım 2015, Antalya Laboratuvar Güvenliği Eğitim Modülünden alınmıştır Tehlike İletişiminin 2 Yönü

Detaylı

Türkiye'de elektrik kesintileri

Türkiye'de elektrik kesintileri On5yirmi5.com Türkiye'de elektrik kesintileri Kayseri, Bursa, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun ve Gaziantep'te metro ve hafif raylı sistemin durması ve birçok ilde trafik ışıklarının devre dışı kalması

Detaylı

Dr. Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ACİL DURUM PLANLAMASINDA UYGULAMA ÖRNEKLERİ

Dr. Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ACİL DURUM PLANLAMASINDA UYGULAMA ÖRNEKLERİ 1 Dr. Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU alpaslan.kuzucuoglu@yeniyuzyil.edu.tr İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ACİL DURUM PLANLAMASINDA UYGULAMA ÖRNEKLERİ 2 JAPON ATASÖZÜ Hazırlık varsa endişe olmaz 3 PRINCETON

Detaylı

3T Risk Değerlendirmesi

3T Risk Değerlendirmesi This project is co financed by the European Union and the Republic of Turkey 3T Risk Değerlendirmesi ECBOHS PROJESİ ERDEMİR ÇALIŞTAYI 29-30.9.2011 Doç. Dr. Heikki Laitinen ME S S 1 İşyerinde 3 Seviyede

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 39

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 39 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 28.08.2016-29.08.2016 Haber Sayısı: 39 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 29.08.2016 TÜRKİYE ANTALYA AKDENİZ BASKISI 6 İS YERİNDEN

Detaylı

yaralandı. Polisten elde edilen bilgiye göre, kaza, saat 22.00'de karşıya geçmekte olan Mahmut ve Ayla, 120 km. hızla giden aracın

yaralandı. Polisten elde edilen bilgiye göre, kaza, saat 22.00'de karşıya geçmekte olan Mahmut ve Ayla, 120 km. hızla giden aracın 1.LEFKOŞA'DA TRAFİK KAZASI: 10 YAŞINDAKİ HASAN AĞIR YARALI Dün, sabah saatlerinde Lefkoşa'da meydana gelen trafik kazasında, 10 yaşındaki Hasan ciddi şekilde yaralandı. Polisten edinilen bilgiye göre,

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01. Günlük Haber Bülteni 30.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 29.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı