EK ÖDEME MEVZUATI, EK ÖDEME KURALLARI VE HESAPLAMA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EK ÖDEME MEVZUATI, EK ÖDEME KURALLARI VE HESAPLAMA"

Transkript

1 EĞİTİM SERİSİ:1 EK ÖDEME MEVZUATI, EK ÖDEME KURALLARI VE HESAPLAMA MARMARA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

2 MEVZUAT

3 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 58 inci maddesi tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik tarih ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

4 BİR ÖNCEKİ UYGULAMAYLA KARŞILAŞTIRMA

5 Hesaplama Kriterleri tarihinden önce Kadro görev unvan katsayısı var mı? Diğer bir deyişle hesaplamalarda kariyer gözetiliyor mu? Hayır Evet tarihinden sonra Taban Ödeme neye bağlı? Oranlara Yönetici payına Çalışma günü göz önünde bulunduruluyor mu? Hayır Evet Hesaplamaya ait puan ve katsayılar var mı? Hayır Evet Yönetici payı var mı? Hayır Evet Hesaplamalarda alt birim var mı? Hayır Evet Dönem ek ödeme katsayısı (bir puan kaç lira) var mı? Hayır Evet Tavan ek ödeme oranları var mı? Evet Evet Kalibrasyon katsayısı var mı? Hayır Evet Kalite verimlilik katsayısı var mı? Hayır Evet Özellikli birim var mı? Evet Evet Mesai dışında çalışan personele ücret var mı? Hayır Evet

6 TANIMLAMALAR

7 Döner sermaye geliri; ilgili mevzuatı uyarınca mesai saatleri içinde ve mesai saatleri dışında döner sermaye faaliyetleri sonucunda elde edilen geliri, Mesai içi gelir ; ilgili mevzuatı uyarınca tespit edilen çalışma saatleri içinde elde edilen geliri, Mesai dışı gelir; çalışma saatleri dışında ve hafta sonu ve resmi tatillerde elde edilen geliri, Yasal kesintiler; Döner sermaye gelirlerinden tahsil edilen kısmından yapılacak kesintileri, Dağıtılacak miktar; ilgili ödeme dönemi için yönetim kurulunun, yasal sınırlar dâhilinde yapılacak kesintilerden sonra dağıtımına karar verdiği miktarı, Ek ödeme matrahı; ek ödemeden yararlanacak personelin ek ödemeye esas %100 tutarını,

8 Mesai dışı çalışma: Mesai saatleri içinde yapılan çalışmalar ile nöbet hizmetleri dışında, sınırları yönetim kurullarınca belirlenen çalışma günlerinde yapılan çalışmayı, -Haftalık 40 saatin üzerindeki -Nöbet hizmetleri + haftalık 40 saat dışındaki çalışmadır. -Vardiyalı çalışanlarda mesai gece veya tatil günleri olabilir.

9 Rutin işlem; sonuçlarının yorumlanması işlemi/hizmeti talep eden öğretim elemanı tarafından gerçekleştirildiği (işlemi talep eden öğretim elemanı tarafından uygulanan endoskopi, ultrasonografi, ekokardiyografi gibi vs işlemler hariç) laboratuar, görüntüleme, tahlil ve tetkikleri -Otoanalizör ile çalışan tüm laboratuvarlar -Direk röntgen grafileri, EKG -Endoskopiler, -Ekokardiyografi, -Raporlanan görüntüleme işlemleri (BT, MR, USG, Mamografi, Sintigrafi) -Girişimsel işlemler (Anjiyografi, BT Biyopsi vb) -EEG, Uyarılmış potansiller vb hariç

10 Birim : döner sermaye gelirinin elde edildiği fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksek okulu ve uygulama araştırma merkezini, -Fakülte, hastane, MYO (Fakülte + hastane) Alt birim; döner sermaye gelirinin elde edildiği birimler içerisinde faaliyet gösteren bölüm, ana bilim/ana sanat dalı, bilim/sanat dalını, ünite ve merkezleri, -Anabilim dalı (Psikiyatri, Anatomi..) -Bölüm (Temel bilimler.) -Bilim dalı (Hematoloji.) -Ünite (Diyaliz ünitesi, yoğun bakım ünitesi ) -Merkez (İVF merkezi.)

11 EK ÖDEME HESAPLAMAYA ESAS HAZIRLIK AŞAMALARI

12 (1) GELİRLERDEN DAĞITILACAK EK ÖDEME MİKTARI BELİRLENİR

13 İlgili ayda elde edilen gelirlerden giderler düşüldükten sonra dağıtılacak ek ödeme tutarı Birim Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır: (Döner sermaye gelirlerinden tahsil edilen kısmın, tıp ve diş hekimliği fakülteleri sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ile açık öğretim hizmeti veren yükseköğretim kurumları için asgari yüzde 35 i, ziraat ve veteriner fakülteleri, sivil havacılık yüksekokulu, sürekli eğitim merkezleri ile bünyesinde atölye veya laboratuar bulunan yükseköğretim kurumları için asgari yüzde 30 u, diğer yükseköğretim kurumları için ise asgari yüzde 15 i, ilgili yükseköğretim kurumunun ihtiyacı olan mal ve hizmet alımları, her türlü bakım onarım, kiralama, devam etmekte olan projelerin tamamlanmasına yönelik inşaat işleri ve diğer ihtiyaçlar ile yönetici payları için kullanılır. Bu oranları yüzde 75 ine kadar artırmaya üniversite yönetim kurulu yetkilidir. (2547 Sayılı Kanun 58/b) )

14 Azami Oranlar Sağlık Hizmetleri Üniversit Kanun e Labaratuvar, Sürekli Eğitim Merkezi Hizmetleri Üniversit e Bireysel (Danışmanlık, Bilirkişi v.s) Hizmetler Üniversit e Tanım Kanun Kanun Mal ve Hizmet Ek Ödeme BAPKO Hazine Payı

15 (2) GELİRLERDEN PAY ALACAK PERSONEL BİLGİLERİ İLE İLGİLİ BİLGİ FORMLARI HAZIRLANIR

16 Sağlık Hizmeti Yapan Birimlerde Öğretim elemanlarının; Gelirlere katkıda bulundukları gün sayıları(13-b/4 maddesine göre görevlendirildi ise ayrıca görevlendirme yazıları) listesi, İmzaladıkları mesai içi (b1) ve dışı (b2) puanlarını gösteren formlar ilgili ay performans bordrosu hesabında kullanılmak üzere hazırlanır.

17 657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan personelin; Aylık imza takip çizelgeleri, (13-b/4 e göre görevlendirildi ise görevlendirme yazıları), Fazla mesai yaptığına dair birim üst yönetici onaylı fazla mesai çalışma çizelgeleri, Özellikli birimde çalışan sağlık personelinin özellikli birimde görevlendirildiğine dair üst yönetici imzalı yazıları ilgili ay performans bordrosu hesabında kullanılmak üzere hazırlanır.

18 Eğitim Programı Yapan Birimlerde Eğitim Programlarında Görev Yapan Öğretim Elemanlarının; Görevlendirme yazıları (birim kadrosunda olmayıp, üniversitenin değişik birimlerinden eğitim programları için görevlendirilmeleri halinde Rektör olurlu bireysel ya da toplu görevlendirme listesi), Yetkili kişiler tarafından imzalı ve üst yönetici onaylı Öğretim Elemanlarının performans formları (Mesai içi (b1) ve dışı (b2) puanlarını, çalışma saatlerini, günlerini, görevlerini ve saat ücretlerini gösteren) ilgili ay performans bordrosu hesabında kullanılmak üzere hazırlanır.

19 Analiz Hizmeti Yapan Birimlerde Görev Yapan Öğretim Elemanlarının; Yaptıkları laboratuvar çalışmaları ve gün sayılarını; mesai içi (b1) ve dışı (b2) puanlarını ve alınan ücretleri gösteren formlar ilgili ay performans bordrosu hesabında kullanılmak üzere hazırlanır.

20 Diğer Bireysel Faaliyetlerde (Danışmanlık, Bilirkişi v.s) Görev Yapan Öğretim Elemanlarının; Öğretim Elemanlarının görev günlerini ve ücretlerini gösteren belgeler (Üniversite Yönetim Kurulu ve/veya Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kurulu Kararı) ilgili ay performans bordrosu hesabında kullanılmak üzere hazırlanır.

21 Ek ödeme hesaplaması sonucu çıkan tutarların personeli memnun edebilmesi için, ek ödemeye esas bilgiler reel, şeffaf ve anlaşılır olmalıdır.

22 EK ÖDEME HESAPLAMA

23 (1) PERSONEL EK ÖDEME MATRAHININ HESABI

24 Ek Ödeme matrahı: Gelir getiren görevlerde çalışan personelin Aylık (ek gösterge dahil) + yan ödeme + ödenek (geliştirme ödeneği hariç) + her türlü tazminat (28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun geçici 3 üncü maddesinin beşinci fıkrası uyarınca ödenen tazminat dahil, makam, temsil ve görev tazminatı ile yabancı dil tazminatı hariç) toplamından oluşur. (2547 Sayılı Kanun 58/c-1)

25 (2) PERSONEL AZAMİ EK ÖDEME ORANLARI

26 Tanım Sağlık Hizmetlerinde Analiz ve Sürekli Eğitim Hizmetlerinde Diğer Hizmetlerde elde edilen gelirin M.İ. M.D. Ö.B. F.Ç. M.İ. M.D. Ö.B. F.Ç. M.İ., M.D. Ö.B. F.Ç. Öğretim Üyeleri (Prof.Dr., Doç.Dr., Yrd.Doç.Dr.) % - - Öğretim Görevlileri % - - G.K.B. Öğretim Üyeleri % - - Araştırma Görevlisi % - - Diğer Akademik Personel % - - Eczacı Hastaneler Başmüdürü Sağlık Personeli Diğer 657 Personel %30 arttırım %20 arttırı m M.İ. M.S. Ö.B. F.Ç. G.K.B. Mesai İçi Mesai Dışı Özellikli Birim Fazla Çalışma Gelirlere Katkısı Bulunmayan

27 (3) YÖNETİCİ PAYI

28 Rektör, rektör yardımcısı ve genel sekreterlere gelir getirici katkılarına bakılmaksızın, üniversite yönetim kurulunun uygun gördüğü birimin döner sermaye hesabından yönetici payı olarak ayrılan tutardan ek ödeme yapılır. Yapılacak ek ödemenin tutarı ek ödeme matrahının, rektörler için yüzde 600 ünü, rektör yardımcıları için yüzde 300 ünü, genel sekreterler için yüzde 200 ünü geçemez. (2547 Sayılı Kanun 58/f-1)

29 Döner sermaye gelirinin elde edildiği birimlerin dekan, başhekim ve enstitü ve yüksekokul müdürleri ile bunların yardımcılarına, gelir getirici katkılarına bakılmaksızın, görev yaptıkları birimin döner sermaye gelirlerinden yönetici payı olarak ayrılan tutardan ek ödeme yapılır. Yapılacak ek ödemenin tutarı, ek ödeme matrahının, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürü için yüzde 250 sini, bunların yardımcıları için yüzde 100 ünü, tıp ve diş hekimliği fakülteleri dekanları ile sağlık uygulama ve araştırma merkezleri başhekimleri için yüzde 500 ünü, bunların yardımcıları için yüzde 300 ünü geçemez. (2547 Sayılı Kanun 58/f-2)

30 Bu fıkra kapsamında bulunan yöneticilere, mesai saatleri içerisinde verdikleri mesleki hizmetlerinden dolayı ayrıca ek ödeme yapılmaz. Mesai saatleri dışında döner sermaye gelirlerine katkıları bulunması hâlinde alabilecekleri toplam ek ödeme tutarı, hiçbir şekilde yönetici payı dahil ilgisine göre ve (d) fıkralarında belirtilen esaslara göre hesaplanacak tutarı geçemez. (2547 Sayılı Kanun 58/f-3)

31 4-)YÖNETİCİ PAYI HESAPLAMA YÖNETİCİ PAYI HESAPLAMA KDV siz Tutar 9.000,00 Yönetici Payı %1 Hazine Payı 90,00 Bordrodaki En düşük Öğretim Elemanı Ücreti 1.000,00 %5 Arş.Fonu 450,00 Yönetici %100 Ek Ödeme Matrahı 2.750,00 Katkı Payı (Dağıtım Oranı) ,00 Yönetici Payı Tutarı ,00 Kalan Tutar (mal ve Hizmet) 3.150,00 Öğretim Elemanı En düşük Pay ,00 Azami Verilecek Yönetici Payı ,00 Azami Yönetici Payı Tutarı 5.000,00 0, Azami Yönetici Payı Oranı 0,73 Yönetici Yardımcısı (1) Payı %100 Ek Ödeme Tutarı 1.500,00 Yönetici Yardımcısı (2) Payı %100 Ek Ödeme Tutarı 2.500,00 Yönetici Yardımcısı (1) Payı 1.090,91 0, Yönetici Yardımcısı (2) Payı 1.818,18 0, Toplam Yönetici Payı Tutarı 7.909,09 Azami Yönetici Payı Tutarı 1.393,97 Yönetici Yardımcısı (1) Payı 304,14 Yönetici Yardımcısı (2) Payı 506,90 Toplam Yönetici Payı Tutarı 2.205,00

32 EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK KATSAYI VE PUANLARIN TANIMI

33 KATSAYILAR

34 Aktif çalışılan gün katsayısı; Toplam gün sayısından (yataksız tedavi kurumlarında ise toplam iş günü sayısı) çalışılmayan günlerin çıkarılması sonucu bulunan çalışılan gün sayısının, o dönem içerisindeki toplam gün sayısına bölünmesi sonucu bulunan katsayıdır. A Puanının hesaplanmasında kullanılır. Her çalışan için ayrı ayrı hesaplanır. Formülü Personelin çalıştığı gün sayısı / İlgili ayın gün sayısı (Yataklı Tedavi Kurumlarında) Personelin çalıştığı gün sayısı / İlgili ayda çalışılan (tatil günleri hariç) iş günü sayısı (Yataksız Tedavi Kurumları ve diğer birimlerde)

35 Dönem ek ödeme katsayısı; Bir puan, kaç kuruş? Birim Yönetim Kurulunca Dağıtımına Karar verilen Tutar /Birimde çalışan tüm personelin bireysel Net Katkı Puanları NKK (A+B1+B2+C+D+E) Toplamı Örnek: Dağıtılacak Tutar = TL ise Birim NKK Toplamı= ise; Dönem Ek Ödeme Katsayısı= /10.000=5 olur. Yani elde edilen her puanın değeri 5 TL dir

36 Tavan ek ödeme katsayısı; Kanunun 58 inci maddesinde belirlenmiş bulunan tavan katsayısını, Ek ödeme matrahının en fazla % 1200 (12 kat) Birim veya alt birim ortalaması; A Puanının bulunmasından kullanılır. İzinli personel artarsa ortalama yükselir Çalışan kişi başına iş yükü aratacağından, puan artışı doğaldır Formülü: Birimde veya alt birimde üretilen toplam puan / birim veya alt birimde tüm çalışanların aktif çalışılan gün katsayıları toplamı

37 Kadro/ Görev unvan katsayısı; Personelin kurum içindeki kadro veya görev unvanlarına göre Ek-1 sayılı cetvelde belirlenen ve ortalamalardan faydalanma oranını gösteren katsayıyı gösterir. Kadro ve görev farklı ise; yönetim görevlerinde görev katsayısı, diğerlerinde kadro katsayısı esas alınır.

38 Kalibrasyon katsayısı; Birim veya alt birim ortalamasından kadro/görev unvan katsayısına göre alınan (A) puanına, bireysel üretilen puanların (B1+B2+C+D) katkı oranını belirlemek üzere (0,4) ila (0,9) arasında yönetim kurulu tarafından belirlenecek katsayıyı (Üniversitemiz tarafından 0,6 olarak tespit edilmiştir.) Düştükçe A ve E den pay alanların ek ödemesi artıyor (Asistan ve personel için) Arttıkça Öğretim Üyesi ve görevlisi lehine Birime veya alt birime uygulanabilir.

39 Kalite-Verimlilik Katsayısı; Birim veya alt birimlerin verimlilik ve kalite artırıcı faaliyetleri için Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslar ile katsayıları, Kurumsal hedeflerin belirlenme ve denetim şekli, kullanılacak kalite-verimlilik belirteçleri, kabul edilecek kurum kalite-verimlilik denetim metotları ve periyotları ile kurum kalite verimlilik puan veya katsayısı dikkate alınarak kurum için genel değerlendirme notu olan birim veya alt birimlerin verimlilik ve kalite artırıcı faaliyetleri için kalite-verimlilik katsayısı tanımlanır.

40 Karlılık katsayısı ; Birim Karlılık Katsayısı : Dağıtılacak miktar / Birim dönem B puanı toplamı Alt Birim Karlılık katsayısı : Alt birim net karı / Alt birim B puanı toplamı Ameliyathane Karlılık katsayısı : Cerrahi alt birimler net kar toplamı/cerrahi alt birimlerin B puan toplamı

41 PUANLAR

42 KURUMSAL KATKI PUANI (A)

43 İlgili döner sermaye birim veya alt birim ortalamasının, kadro/görev unvan katsayısı ve aktif çalışılan gün katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan puanı ifade eder. Tüm personele yapılacak ödemelerde ve E puanı hesabında kullanılır. Tüm çalışanları etkiler Görev unvan katsayısı ile meslekler arası fark oluşturulabilir. Alt birim uygulaması ile branşlar arası fark oluşturulabilir Bu puanın hesaplanmasında aşağıdaki formül uygulanır. (A) = Birim (b-ort) veya alt birim (ab-ort) ortalaması x kadro/görev unvan katsayısı x aktif çalışılan gün katsayısı

44 Örnek Dağıtılacak Miktar= Toplam B+C+D Puanı= Çalışan Sayısı=2.000 B.Ort =( )/2.000=5.000 Aktif Çalışılan Gün K=1 Prof Dr Kadro Unvan=3.5 olsun. A=5.000 x 1 x 3.5= Puan Dönem Ek ödeme Katsayısı= / =0.3 A dan hesaplanan ödeme=0.3 x =5.250 *35/100=1.837,50 Kişi mesai içi tavan ek ödeme oranı=5kişi Ek Ödeme Matrahı= 1.000,00 TL Kişinin Alabileceği azami A Puanı= (5*1.000)*35/100 =1.750,00 A Puanı ;Kişinin Mesai İçi Tavan Ek Ödeme Oranı x Kişinin Ek Ödeme Matrahı çarpımı çıkan sonucun %35 ini geçemez. Kişinin A Puanından alacağı pay 1.837,50 TL değil 1.750,00 TL dir.

45 -E puanını etkiler (< % 50) -Radyoloji puanını etkiler (< % 100) -En çok B puanından etkilenir. -B2 puanı olan idareciler alabilir. Sadece B1 puanı olan idareciler yararlanamazlar. -Raporlanmayan rutin laboratuvar, tahlil, tetkik ve görüntüleme işlemleri; bu işlemleri yapan alt birimler için yapılan hesaplamalara yansıtılamaz. Ancak bu alt birimlerde (B puanı bulunmayan) görevli öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerine (A) puanının % 100 üne kadar ek puan yönetim kurulu kararıyla verilebilir.

46 BİREYSEL GELİR GETİRİCİ PUAN(B)

47 (B) Bireysel gelir getirici faaliyet puanı; Kurum içinde bireysel gelir getirici faaliyetlerden dolayı alınan mesai içi (B1) ve mesai dışı (B2) puanlarının toplamından oluşan puandır. Her bir döner sermaye birimi için Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan Gelir Getirici Faaliyet Cetveli ne göre kişinin ürettiği hizmetlerden elde edilen puanlar kullanılarak hesaplanır. Bu puan aşağıdaki şekilde hesaplanır. (B) = Gelir Getirici Faaliyet Cetveli ne göre alınan toplam puan

48 Bireysel gelir getirici puan : =B1 (mesai içi) + B2 (mesai dışı) -Sadece öğretim üyeleri faydalanır -İdareciler, B2 puanından faydalanabilir Maliye Bakanlığı tarafından her yıl yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliğinde tanımlanan hizmet ve uygulamalar ile bu listeye ilgili kurum tarafından eklenen hizmetler dahilinde yapılan hizmetler, GELİR GETİRİCİ FAALİYET CETVELİ ne göre hesaplanarak hizmeti gerçekleştiren öğretim üye ve görevlilerinin B PUANI nı oluşturur.

49 ÖRNEK: B1 puanı toplamı = 1500 Dönem Ek Ödeme Katsayısı= 7 Kalibrasyon Katsayısı=0,60 ise B1 Puan Karşılığı = 1500 * 7 * 0,60 = 6.300,00 olur B1 azami Puan Karşılığı Personel Mesai İçi Ek Ödeme Oranı =5 Personel Mesai İçi Ek Ödeme Tutarı=1200 B1 Tavan Ek Ödeme Tutarı = (5* 1200) *75 /100 =4.500,00 TL Kişinin B1 Puanından alacağı pay 6.300,00 TL değil 4.500,00 TL dir.

50 EĞİTİM ÖĞRETİM KALİTE PUANI(C)

51 C puanı : Döner sermaye kapsamında yapılmayan eğitim-öğretim faaliyetleri için Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan Eğitim-Öğretim Faaliyetleri Cetveli nde yer alan puanlar toplamıdır. Kurum tarafından belirlenir Ders ücreti gibi algılanmaması önemlidir Kalite unsuru ile birlikte değerlendirilmelidir Öğrenci memnuniyet anketi Web sitesine ders notu konulması vb Abartılmamalıdır. Belirlenen alt sınıra yakın miktarda olması önerilir. Üst sınır konulabilir

52 Yükseköğretim Kurulu tarafından Eğitim-Öğretim Faaliyetleri Cetveli ne ilişkin düzenleme yapılıncaya kadar, eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetler ile ilgili esaslar bu Yönetmelikteki esaslara uygun olarak yönetim kurulları tarafından belirlenir. (C) = Eğitim-Öğretim Faaliyetleri Cetveli ne göre alınan toplam puandır. Formülü: C Puan Karşılığı = C Puan toplamı * Dönem Ek Ödeme Katsayısı * Kalibrasyon Katsayısı

53 Örnek: C Puan Toplamı = 200 Dönem Ek Ödeme Katsayısı= 7 Kalibrasyon Katsayısı =0,60 olsun C Puan Karşılığı = 200 * 7 * 0,60 =840,00 TL olur Mesai içi Ek Ödeme Oranı = 400 Mesai İçi Ek Ödeme Tutarı= 1.000,00 TL Olsun Uygulanacak C Tavan Karşılığı = (400 * 1.000,00) *25/100 = 1.000,00 Kişinin C Puanından alacağı pay 840,00 TL dir.

54 BİLİMSEL FAALİYET PUANI(D)

55 Bilimsel faaliyet puanı; döner sermaye kapsamında yapılmayan bilimsel faaliyetleri için, Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan Bilimsel Faaliyetler Cetveli nde yer alan puanlar toplamıdır. Bu puanlama bilimsel faaliyetlerin ölçme ve değerlendirilmesi amacıyla yapılır. Bilimsel faaliyetler cetvelinde bir faaliyet için belirlenen puan, faaliyeti gerçekleştiren öğretim elemanları arasında katkılarına göre ve bu puan toplamını aşmayacak şekilde dağıtılır. Bu puanın hesaplanması; öğretim elemanlarının bir önceki yıl içerisinde gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetler puanı toplamının aylara eşit dağıtılması suretiyle aşağıdaki şekilde belirlenir. (D) = ( Bilimsel Faaliyetler Cetveli ne göre alınan toplam puan) / 12

56 Gerçekçi puanlar verilmelidir Yükseköğretim Kurulu tarafından Eğitim-Öğretim Faaliyetleri Cetveli ile Bilimsel Faaliyetler Cetveli ne ilişkin düzenleme yapılıncaya kadar, eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetler ile ilgili esaslar bu Yönetmelikteki esaslara uygun olarak yönetim kurulları tarafından belirlenir.

57 Örnek: D Puan Toplamı = 400 Dönem Ek Ödeme Katsayısı= 7 Kalibrasyon Katsayısı =0,60 olsun C Puan Karşılığı = 400 * 7 * 0,60 =1.680,00 TL olur Mesai içi Ek Ödeme Oranı = 400 Mesai İçi Ek Ödeme Tutarı= 1.000,00 TL Olsun Uygulanacak D Tavan Karşılığı = (400 * 1.000,00) *25/100 = 1.000,00 Kişinin DPuanından alacağı pay 1.680,00 TL değil, 1.000,00 TL dir.

58 DİĞER FAALİYETLER PUANI(E)

59 (A), (B), (C) ve (D) puanlarının hesaplanmasında dikkate alınan faaliyetler dışındaki komisyon üyelikleri, özellik arz eden riskli birimlerde çalışma ve benzeri diğer hususlar dikkate alınarak yönetim kurulları tarafından tanımlanan ve belirlenen yüzdelik değerlerin kişinin (A) puanı ile çarpılması sonucu bulunan puandır. (E) puanı; (A) puanının her bir görev için % 30 unu, toplamda ise % 50 sini geçemez. (E) puanı aşağıdaki şekilde hesaplanır. (E) = Kişinin (A) Puanı x Belirlenen yüzdelik değer Desteklenmesi gereken veya riskli alt birimler, görevler ve kişiler için uygulanması önerilir.

60 Her göreve puan verilerek 0.5 tamamlanabilir. Tek bir göreve 0.3 verilebilir. Riskli birimlere riskler tanımlanarak her bir riske puan verilerek 0.5 tamamlanabilir. Hepsi bir arada puanlanabilir. E Puanının Kullanıldığı Yerler Ek görevi olan personele yapılan ödemelerde Birimlerde çalışan personele riskine göre yapılacak ödemelerde

61 E Puanına Neden Gerek Duyulur A puanında birim ortalamasına göre ödeme yapan kurumlarda personeller arasında fark oluşmuyor E puanı ile ek görev alan ve riskli işlerde çalışanları ödüllendirmek için Çünkü; Kanunda geçen yoğun bakım, acil, ameliyathane v.b. Yerler değildir. Bunlar kanunda özellikli birimler olarak geçmektedir. Riskli birim ile ilgili çok sayıda mahkeme kararı var. Her dava açan kazanıyor. Bu nedenle birimleri çalışanların karşılaşabilecekleri risklerine göre puanlamak hukuki sorunları azaltabilir. Böylece her altbirim risklerine göre puan alacaktır.

62 KİMLER HANGİ PUANLARDAN YARARLANIR

63 Öğretim üye ve görevlileri bireysel net katkı puanı = A + [(B1+B2+C+D) x KK] +E, Öğretim Üyesi ve görevlisi (Bireysel Net Katkı Payı = A + [(B1+B2+C+D) x KK] +E) A Kurumsal Katkı Puanı Bireysel gelir getirici puan B 1 B 2 ÜST LİMİT % C D E Eğitim-öğretim faaliyeti puanı Bilimsel faaliyet puanı Diğer faaliyetler puanı

64 YÖNETİCİLER (Bireysel Net Katkı Payı = Yönetici Payı+B2+A) ÜST LİMİT Yönetici payı+?+400 YP Yönetici Payı B2 Mesai Dışı Gelir A Dekan YP %500 Başhekim YP %500 Dekan Yard. YP %300 Başhekim Yard. YP %300 Rektör YP %600 Rektör Yard YP %300 Genel Sekreter YP %200

65 Araştırma görevlileri (Bireysel Net Katkı Payı =A+D+E) ÜST LİMİT A D E %500 %300 Kurumsal Katkı Puanı Bilimsel faaliyet puanı Diğer faaliyetler puanı

66 Diğer personel A E ÜST LİMİT %150 Başmüdür %250 Başhemşire, eczacı %200 Özellikli birim %200 Özellikli Alt Birimler yoğun bakım doğumhane yeni doğan, süt çocuğu yanık, diyaliz Kurumsal Katkı Puanı Diğer faaliyetler puanı özel bakım gerektiren ruh sağlığı organ ve doku nakli, acil servis enfeksiyon ameliyathane

67 Bir öğretim üyesi ve görevlisine yapılacak ek ödemede; yönetim kurullarınca belirlenen ek ödeme oranının en fazla %75 ine kadar mesai içi gelir getirici faaliyeti (B1) puanı, en fazla %25 ine kadar eğitim-öğretim faaliyeti (C) puanı, en fazla %25 ine kadar bilimsel yayın faaliyeti (D) puanı ve en fazla %15 ine kadar diğer faaliyetler (E) puanı dikkate alınır. Bunların toplamı yönetim kurullarınca belirlenen tavan oranını geçemez. Nöbet ücretleri hariç olmak üzere mesai dışı gelir getirici faaliyette bulunulması halinde bu faaliyetlerine karşılık olarak hesaplanan oran, yönetim kurullarınca belirlenen ek ödeme oranının %50 sinden fazla olamaz. Öğretim elemanı dışındaki personele nöbet ücretleri hariç olmak üzere mesai dışı çalışılan her bir saat için (A) puanının %1 ine kadar yönetim kurulu kararıyla ek puan verilir. Yönetim kurullarınca belirlenen ek ödeme oranının %20 sinden fazla olamaz.

68 ASGARİ EK ÖDEME ORANI

69 Yapılacak asgari ek ödeme oranı, ilgili birim yöneticisi (dekan ve başhekim) için yönetim kurulunca Kanunda belirlenen tavan oranını geçmemek üzere belirlenen yönetici payı ek ödeme oranının; tıp fakültesi ile sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde görev yapan öğretim üye ve öğretim görevlileri ile uzman tabip ve diş tabipleri için % 35 inden, diğer öğretim elemanları için % 25 inden, diğer personel için ise % 15 inden, diş hekimliği fakültelerinde ise öğretim elemanları için % 25 inden, diğer personel için ise % 15 inden az olamaz.

70 ZİRAAT VE VETERİNER FAKÜLTELERİ, SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU VE BÜNYESİNDE ATÖLYE VE LABORATUVAR BULUNDURAN BİRİMLER İLE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ BİRİMLERİNDE BİREYSEL EK ÖDEME

71 Ziraat ve veteriner fakülteleri, sivil havacılık yüksekokulu ve bünyesinde atölye veya laboratuvar bulunan yükseköğretim kurumları ile sürekli eğitim merkezleri, açıköğretim hizmeti veren yükseköğretim kurumları ile düzenli döner sermaye geliri olan yükseköğretim kurumlarında döner sermaye gelirlerine katkısı bulunan; öğretim elemanlarına yapılacak ek ödemede, (A), (B), (C), (D) ve (E) puanlarından biri veya birden fazlası; diğer personele yapılacak ek ödemede ise (A), (B) ve (E) puanlarından biri veya birden fazlası kurumun yapısı ve mali durumu göz önünde bulundurularak kullanılabilir. (Yönetmelik Madde 5-9/b)

72 KANUNUN 58 inci MADDESİNİN ( C ) VE ( D ) FIKRALARI KAPSAMINA GİRENLER HARİCİNDEKİ DİĞER BİRİMLERDE BİREYSEL EK ÖDEME

73 Kanunun 58 inci maddesinin (c) ve (d) fıkraları kapsamına girenler haricindeki diğer birimlerde döner sermaye işletmesi hesabına yapılan iş veya hizmetler karşılığında kanuni kesintiler ile varsa yapılan veya hizmetlerle bağlantılı giderler düşüldükten sonra geri kalan tutar hizmet karşılığı olarak; hizmete katkısı bulunanlara önceden bir protokol ile belirlenen katkı oranları dikkate alınmak suretiyle, gelir tahsilatının yapıldığı tarihi izleyen bir ay içinde veya hizmet bedelinin peşin tahsil edilmesi halinde hizmetin gerçekleşme oranına bağlı olarak aylara bölünerek hizmeti veren öğretim elemanlarına, memurlara ve sözleşmeli personele ödenir. Tıp ve diş hekimliği fakültelerindeki öğretim elemanlarının sağlık hizmeti dışında verdikleri hizmetler karşılığında yapılacak ek ödemede de buna göre işlem yapılır.(yönetmelik Madde 5-9/c)

74 SON HÜKÜMLER

75 Kanunun 58 inci maddesinin (c) fıkrası kapsamında bulunan birimlerde çalışan personel dışında diğer birimlerde döner sermaye gelirlerinin elde edilmesine katkısı bulunmayan öğretim elemanları ile aynı şekilde gelirin elde edilmesine katkısı bulunmayan memurlara ve sözleşmeli personele, bu Yönetmelik kapsamında hiçbir şekilde ek ödeme yapılamaz. (Yönetmelik Madde 4)

76 Kurumlarda gelir getirici işlemleri ve diğer faaliyetleri yapmadığı hâlde yapmış gibi gösterenler ve gerekmediği hâlde işlemleri artıranlar hakkında genel hükümlere göre işlem yapılır.haksız olarak ek ödeme aldıkları tespit edilenlerden, haksız olarak yapılan ek ödemeler geri alınır. (Yönetmelik Madde 9)

77 Bu Yönetmelik hükümlerine göre ek ödeme yapılabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturamayan ve değerlendirmeye alınacak bilgileri toplayamayan yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte uygulamakta oldukları yönetim kurulları kararları çerçevesinde 15/5/2011 tarihine kadar ödeme yapabilirler. Ödeme dönemleri dikkate alınmak suretiyle bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak hesaplamalar sonucu fark oluşması halinde gerekli mahsup işlemi yapılır.

78 HEDEFE VARMAK DİLEĞİYLE

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

ç) Birim: Döner sermaye gelirinin elde edildiği fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksek okulu ve uygulama araştırma merkezini,

ç) Birim: Döner sermaye gelirinin elde edildiği fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksek okulu ve uygulama araştırma merkezini, T.C. SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ BĠRĠMLERĠNDE DÖNER SERMAYE GELĠRLERĠNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENĠN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR YÖNERGESĠ Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Döner Sermaye

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 19/09/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28416

Resmi Gazete Tarihi: 19/09/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28416 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi:

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 58 inci maddesinin (h) fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 58 inci maddesinin (h) fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır. 18 Şubat 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27850 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu usul

Detaylı

Döner sermaye : (2) Madde 58 (Değişik: 21/1/ /5 md.)

Döner sermaye : (2) Madde 58 (Değişik: 21/1/ /5 md.) Döner sermaye : (2) Madde 58 (Değişik: 21/1/2010-5947/5 md.) a) Yükseköğretim kurumlarında üniversite yönetim kurulunun önerisi ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile döner sermaye işletmesi kurulabilir.

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK (1)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK (1) Resmi Gazete Tarihi: 18.02.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27850 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK (1)

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITIMINDA UYGULANACAK USUL

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITIMINDA UYGULANACAK USUL T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITIMINDA UYGULANACAK USUL ve ESASLARI İLE DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Yürürlük Tarihi: HRÜ Senatosunun tarih ve 2014/20 sayılı kararı.

Yürürlük Tarihi: HRÜ Senatosunun tarih ve 2014/20 sayılı kararı. HARRAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu usul ve esasların

Detaylı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, 65080, Kampüs / VAN - Telefon: 444 50 65 - Belgegeçer: +90 432 486 54 13

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, 65080, Kampüs / VAN - Telefon: 444 50 65 - Belgegeçer: +90 432 486 54 13 YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK (1)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK (1) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA

Detaylı

Tanımlar Madde 3- (1) Bu Yönergede geçen;

Tanımlar Madde 3- (1) Bu Yönergede geçen; T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ BİRİMLERİNDE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Döner Sermaye

Detaylı

Muhasebat Genel Müdürlüğü 26.01.2011 tarihli ve 01126 sayılı yazısı ile;

Muhasebat Genel Müdürlüğü 26.01.2011 tarihli ve 01126 sayılı yazısı ile; 3- Döner Sermaye Pay Dağıtımı Usul ve Esasları 2547 sayılı Kanunun 58 inci maddesi ne göre ayrılacak olan asgari tutarlar 1- % 1 HAZİNE PAYI Muhasebat Genel Müdürlüğü 26.01.2011 tarihli ve 01126 sayılı

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGE Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 -(1) Bu usul ve esasların amacı, Şırnak

Detaylı

MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE GELĠRLERĠNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENĠN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ

MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE GELĠRLERĠNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENĠN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE GELĠRLERĠNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENĠN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK (1)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK (1) Resmi Gazete Tarihi: 18.02.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27850 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK (1)

Detaylı

Tanımlar Madde 3- (1) Bu Yönergede geçen;

Tanımlar Madde 3- (1) Bu Yönergede geçen; T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ BİRİMLERİNDE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Döner Sermaye

Detaylı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, 65080, Kampüs / VAN - Telefon: 444 50 65 - Belgegeçer: +90 432 486 54 13

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, 65080, Kampüs / VAN - Telefon: 444 50 65 - Belgegeçer: +90 432 486 54 13 YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİMİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ODEMENİN DAGITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar EK:1 T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİMİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, 65080, Kampüs / VAN - Telefon: 444 50 65 - Belgegeçer: +90 432 486 54 13

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, 65080, Kampüs / VAN - Telefon: 444 50 65 - Belgegeçer: +90 432 486 54 13 YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİMİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam

Detaylı

ARICILIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜDÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ

ARICILIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜDÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ARICILIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜDÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

ifade eder. Genel ilkeler

ifade eder. Genel ilkeler T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİMİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI BARTIN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -(1) Döner Sermaye Ek Ödeme Dağıtım Usul

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ - KAPSAM MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esasların

Detaylı

No: / 5 BİLGİ NOTU. : Yönetmelik Değişiklikleri

No: / 5 BİLGİ NOTU. : Yönetmelik Değişiklikleri BİLGİ NOTU KONU : Yönetmelik Değişiklikleri 1- Sağlık ve eğitim hizmetlerinin daha verimli ve etkin sunulabilmesi için sağlık tesislerinin Sağlık Bakanlığı ile Üniversitelerce birlikte kullanılması ile

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM BAYBURT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Döner Sermaye Ek Ödeme Dağıtım

Detaylı

DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR

DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ve HASTANELERİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Erciyes Üniversitesi

Detaylı

DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR

DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ve HASTANELERİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Erciyes Üniversitesi

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Döner Sermaye Ek Ödeme Dağıtım

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Döner Sermaye Faaliyetlerinin İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Döner Sermaye Faaliyetlerinin İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Döner Sermaye Faaliyetlerinin İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Madde 1- Amaç ve Kapsam Bu Usul ve Esaslar, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu nun Döner Sermaye

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin ikinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dokuzuncu fıkra eklenmiştir.

YÖNETMELİK. MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin ikinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dokuzuncu fıkra eklenmiştir. 19 Eylül 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28416 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 02.Aralık.2010 tarihli ve 47233 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Döner Sermaye İşletmesi İşleri İle İlgili Şube Müdürlüğü EK ÖDEME, SABİT EK ÖDEME, ASGARİ (TABAN) EK ÖDEME HESAPLAMA USULLERİ. 06/06/11 Eren ERCAN 1

Döner Sermaye İşletmesi İşleri İle İlgili Şube Müdürlüğü EK ÖDEME, SABİT EK ÖDEME, ASGARİ (TABAN) EK ÖDEME HESAPLAMA USULLERİ. 06/06/11 Eren ERCAN 1 Döner Sermaye İşletmesi İşleri İle İlgili Şube Müdürlüğü EK ÖDEME, SABİT EK ÖDEME, ASGARİ (TABAN) EK ÖDEME HESAPLAMA USULLERİ 06/06/11 Eren ERCAN 1 HEKİM SABİT ÖDEME En Yüksek Devlet Memuru Aylığı (Ek

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MAAŞ HESABI. HAZIRLAYAN Emel POSTACI Mali Hizmetler Uzmanı 2017

AKADEMİK PERSONEL MAAŞ HESABI. HAZIRLAYAN Emel POSTACI Mali Hizmetler Uzmanı 2017 AKADEMİK PERSONEL MAAŞ HESABI HAZIRLAYAN Emel POSTACI Mali Hizmetler Uzmanı 2017 GÖSTERGE AYLIĞI 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 36, 43/a, 149, 150, 154, ve 155.nci maddeleri ile 2914 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR YÖNERGE

ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR YÖNERGE (03/05/2011 tarihli ve 19882 sayılı Makam Onayı ile 01/05/2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren) ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDE EK ÖDEME SUAT AKSU İÇ DENETÇİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDE EK ÖDEME SUAT AKSU İÇ DENETÇİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDE EK ÖDEME SUAT AKSU İÇ DENETÇİ KONU BAŞLIKLARI 2 İlgili mevzuat Döner sermayelerin kurulması, Döner Sermayeden Üretilen Mal Ve Hizmetlerde Fiyat Belirlenmesi,

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Döner Sermaye Ek Ödeme Dağıtım Usul ve Esasları;

Detaylı

İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE

İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE (31/08/2012 tarihli ve 571 sayılı Makam Onayı ile 01/09/2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren) İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDE EK ÖDEME SUAT AKSU İÇ DENETÇİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDE EK ÖDEME SUAT AKSU İÇ DENETÇİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDE EK ÖDEME SUAT AKSU İÇ DENETÇİ KONU BAŞLIKLARI EK ÖDEMEYE İLİŞKİN GENEL DÜZENLEMELER YÖNETİCİ PAYLARI PEDAĞOJİK FORMASYON SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ TIP

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK

Resmî Gazete YÖNETMELİK 18 Şubat 2011 CUMA Resmî Gazete YÖNETMELİK Sayı : 27850 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELĠRLERĠNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENĠN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL

Detaylı

Temel Esaslar Madde 5-

Temel Esaslar Madde 5- TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREV YAPAN PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, sağlık hizmetlerinin

Detaylı

T.C. SAGLIK BAKANLIGI Müsteşarlık. : 39608046/ 2.ol~.48'b'}-.1.2 1 2 SUBAT 2014 GENELGE 201413

T.C. SAGLIK BAKANLIGI Müsteşarlık. : 39608046/ 2.ol~.48'b'}-.1.2 1 2 SUBAT 2014 GENELGE 201413 .. T.C. Sayı : 39608046/ 2.ol~.48'b'}-.1.2 1 2 SUBAT 2014 GENELGE 201413 ilgi: 06/06/2012 tarihli ve 71 sayılı ve 2012/24 Nolu Genelge. 14/8/2013 tarihli ve 28735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, kapsam, dayanak ve tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, kapsam, dayanak ve tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ve BALCALI SAĞLIK, ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ EK ÖDEME USUL VE ESASLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ EK ÖDEME USUL VE ESASLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ EK ÖDEME USUL VE ESASLARI Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sağlık

Detaylı

Dayanak: tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı ve Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döne

Dayanak: tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı ve Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döne PERFORMANS UYGULAMASI Dr. Rukiye BERKEM S. B Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dayanak: 04. 01. 1 961 tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı ve Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon)

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7 Konu : GENELGE 212/7 İlgi : 15/4/211 tarihli ve 1748 sayılı 211/32 Nolu Genelge. Bilindiği üzere, 12/5/26 tarihli ve 26166 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı Sayı : B.30.2.ĠST.0.20.71.00/PB- 20/10/ 2010 Konu : Genelge No: 10.255 Ġstanbul Tıp Fakültesi Kliniklerinde öğretim üyesi, yardımcıları

Detaylı

Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK TESİSLERİ VE ÜNİVERSİTELERE AİT İLGİLİ BİRİMLERİN BİRLİKTE KULLANIMI VE İŞBİRLİĞİ USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete:3.5.2014-28989 BİRİNCİ

Detaylı

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN İLAVE ÜCRETLE MESAİ SAATLERİ DIŞINDABİZZAT VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME, ÖDEME

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B100THG0100002/3120 5603 22.03.2005....VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü)

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B100THG0100002/3120 5603 22.03.2005....VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B100THG0100002/3120 5603 22.03.2005 Konu: Kurumsal Performans Yönergesi...VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/ 50 209 sayılı Sağlık

Detaylı

TAM GÜN YASASI TASLAK METNİ

TAM GÜN YASASI TASLAK METNİ TAM GÜN YASASI TASLAK METNİ MADDE 1.- 04/01/1961 tarihli ve 209 sa yı lı Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Ka nu nun

Detaylı

17 Ağustos 2012 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARIN TAŞRA TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONE

17 Ağustos 2012 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARIN TAŞRA TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONE 17 Ağustos 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28387 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARIN TAŞRA TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK TESİSLERİ VE ÜNİVERSİTELERE AİT İLGİLİ BİRİMLERİN

YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK TESİSLERİ VE ÜNİVERSİTELERE AİT İLGİLİ BİRİMLERİN 3 Mayıs 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28989 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK TESİSLERİ VE ÜNİVERSİTELERE AİT İLGİLİ BİRİMLERİN BİRLİKTE KULLANIMI

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETİ VEREN BİRİMLERİNİN DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETİ VEREN BİRİMLERİNİN DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETİ VEREN BİRİMLERİNİN DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1:

Detaylı

2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM PERSONEL KANUNU VE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NUN EK DERSE ĠLĠġKĠN MADDELERĠ. 2914 sayılı Kanun

2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM PERSONEL KANUNU VE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NUN EK DERSE ĠLĠġKĠN MADDELERĠ. 2914 sayılı Kanun 2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM PERSONEL KANUNU VE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NUN EK DERSE ĠLĠġKĠN MADDELERĠ Ek ders ücreti : 2914 sayılı Kanun Madde 11 (DeğiĢik : 27/6/1989 - KHK - 375/17 md.) (1) (Değişik

Detaylı

Başvuruların Alınması ve Değerlendirilmesi MADDE 4- Değerlendirme Komisyonunun Oluşturulması ve Görevleri MADDE 5-

Başvuruların Alınması ve Değerlendirilmesi MADDE 4- Değerlendirme Komisyonunun Oluşturulması ve Görevleri MADDE 5- T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÖZEL HASTANELER VEYA VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞABİLECEKLERİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL

Detaylı

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge Sayı Konu T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü : B.07.0.BMK.0.15-115456-6 : Ek ödeme 22/10/2008*16352 GENELGE 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak

Detaylı

ÖZEL HASTANELER İLE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE

ÖZEL HASTANELER İLE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE ÖZEL HASTANELER İLE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

Ek Ders Mevzuatı maddesi maddesi /e maddesi 2547 Ek 26 maddesi 2547 Ek 27 maddesi maddesi

Ek Ders Mevzuatı maddesi maddesi /e maddesi 2547 Ek 26 maddesi 2547 Ek 27 maddesi maddesi EK DERS EL KİTABI 1 Ek Ders Mevzuatı 2547 sayılı Kanunun 36. maddesi 2914 sayılı Kanunun 11. maddesi ve Ders Yükü Tespiti ve Ek Ders Ücreti Ödemelerinde Uyulacak Esaslar 2547 sayılı Kanunun 44/e maddesi

Detaylı

Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge

Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve

Detaylı

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME. Akademik jüri ücreti

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME. Akademik jüri ücreti EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME Akademik jüri ücreti Madde 1- (1) 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi uyarınca yapılan doçentlik sınavlarında jüri üyesi

Detaylı

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN 10131 MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5671 Kabul Tarihi : 26/5/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/6/2007 Sayı : 26545 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Uygulamaları ile Ek Ders Ücretleri ve Geliştirme Ödeneğine İlişkin Sorunlar

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Uygulamaları ile Ek Ders Ücretleri ve Geliştirme Ödeneğine İlişkin Sorunlar Öğretim Elemanlarının Ek Ders Uygulamaları ile Ek Ders Ücretleri ve Geliştirme Ödeneğine İlişkin Sorunlar Ali KARATÜRK Daire Başkanı Özlem KÖSE Maliye Uzmanı Mayıs 2015 1 SUNUM PLANI Ek ders ücretine ilişkin

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu. Sayı : 49022165-010.99 /1714 28 ŞUBAT 2013 Konu : Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği GENELGE 2013/ 2

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu. Sayı : 49022165-010.99 /1714 28 ŞUBAT 2013 Konu : Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği GENELGE 2013/ 2 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sayı : 49022165-010.99 /1714 28 ŞUBAT 2013 Konu : Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği GENELGE 2013/ 2 Bilindiği üzere, 2 Kasım 2011 tarihli ve 28103 Sayılı Mükerrer

Detaylı

Dr.K.Varım Numanoğlu

Dr.K.Varım Numanoğlu Dr.K.Varım Numanoğlu 5947 SAYILI TAM GÜN YASASI VE AYM İPTAL KARARI SONRASINDA DURUM AYM ye 2547 sayılı Yasa nın 58. maddesinin (h) fıkrasını götürülmüştü. Buna göre; h) Yapılacak ek ödeme oranları ile

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge

Hacettepe Üniversitesi Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge Hacettepe Üniversitesi Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge Ocak 2017. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam:

Detaylı

-926- YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 3.7.

-926- YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 3.7. -926- YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 3.7.2001 Sayı: 24451) Kanun No Kabul Tarihi MADDE 1. - 4.11.1981 tarihli ve

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ

PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ TEMEL MAAŞLAR 1.1.1.1

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15 PRATİK BİLGİLER 2017 KATSAYILAR AYLIK KATSAYI 0,096058 01/01/2017 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,030462 TARİHİNDEN TABAN AYLIK KATSAYISI 1,503595 GEÇERLİ AİLE YARDIMI 2.134 204,99 ÇOCUK YARDIMI (0-6 YAŞ) 500 48,03

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETİ VEREN BİRİMLERİNİN DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETİ VEREN BİRİMLERİNİN DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETİ VEREN BİRİMLERİNİN DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1:

Detaylı

YÖNETMELİK TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28559 (Mükerrer) Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

BİLGİ NOTU. B- Söz konusu yönetmelikte düzenlenen belli başlı konular şöyledir:

BİLGİ NOTU. B- Söz konusu yönetmelikte düzenlenen belli başlı konular şöyledir: BİLGİ NOTU KONU : Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına ait Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik A- 03 Mayıs 2014

Detaylı

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : 21418 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : 21418 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32 7331 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA İKİLİ ÖĞRETİM YAPILMASI, 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ VE BU KANUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3843 Kabul

Detaylı

2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNU

2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNU 2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNU Amaç 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda yer alan öğretim elemanları tanımına giren personeli; Sınıflandırmak, Aylıklarını ve ek göstergelerini düzenlemek, Derece

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARINDA KALĐTEYĐ GELĐŞTĐRME VE PERFORMANS DEĞERLENDĐRME YÖNERGESĐ

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARINDA KALĐTEYĐ GELĐŞTĐRME VE PERFORMANS DEĞERLENDĐRME YÖNERGESĐ Amaç Madde 1-Bu Yönergenin amacı, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli, verimli hizmet sunumunun sağlanması ve sağlık kurum ve kuruluşlarının bu hedeflere ulaşmaları için ölçülebilir, karşılaştırılabilir

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON İŞ TANIMI, ÜCRETLENDİRME VE EK ÖDEMELERE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE (05.10.2017 tarih, 489 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÖZEL HASTANELER VEYA VAKIF ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİNDE SÖZLEŞMELİ ÇALIŞACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ VE KURUMSAL SÖZLEŞMELERİNE İLİŞKİN

Detaylı

EK DERS ÜCRETİ (1) - örgün öğretimde en çok 20 saat, - ikinci öğretimde iseen çok 10 saat,

EK DERS ÜCRETİ (1) - örgün öğretimde en çok 20 saat, - ikinci öğretimde iseen çok 10 saat, EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil Öğretim Elemanlarına ek ders ücreti ödenir. Ek

Detaylı

T.C ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI Tarih Toplantı Sayısı : 28 Aralık 2010 : 48 Çukurova Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi 2011 Mali Yılı Katkı Payı Dağıtım ilkeleri hakkında görüşüldü.

Detaylı

Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge

Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun

Detaylı

e.mevzuat Mevzuat Bilgi Sistemi

e.mevzuat Mevzuat Bilgi Sistemi Sayfa 1 / 6 e.mevzuat Mevzuat Bilgi Sistemi Ana Sayfa Kanunlar KHK Tüzükler Yönetmelikler Tebliğler Mülga Kanunlar Andlaşmalar Mevzuat metni İlişkili mevzuat Dayandığı Mevzuat Metin içerisinde ara: 7331

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu İlkeler, Balıkesir Üniversitesi Sağlık

Detaylı

EK DERS İŞLEMLERİ. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

EK DERS İŞLEMLERİ. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı EK DERS İŞLEMLERİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Ek Ders Mevzuatı 2547 sayılı Kanunun 36. maddesi 2914 sayılı Kanunun 11. maddesi ve Ders Yükü Tespiti ve Ek Ders Ücreti Ödemelerinde Uyulacak Esaslar

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YÜRÜTÜLEN YAZ OKULLARI PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS VE USULLERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YÜRÜTÜLEN YAZ OKULLARI PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS VE USULLERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YÜRÜTÜLEN YAZ OKULLARI PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS VE USULLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Esas ve Usullerin amacı, yükseköğretim

Detaylı

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32 7331 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA İKİLİ ÖĞRETİM YAPILMASI, 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ VE BU KANUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3843 Kabul

Detaylı

T.C. SAGLlK BAKANLlGI Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2015/1

T.C. SAGLlK BAKANLlGI Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2015/1 SAOLIK BAKANUôI. yosetim HizMEnERİ GEN'EL MODORLeÖO. tn'sa:" KAı'X AKLARı PLA."lI.AMA VE İSTATISTtK tşı.d.ller! 08.0ı.ıOI.! 16:01-20LS,4988.2S.ı 1840 11111111111111111L111111L111111L11111111111 nrw'llt':'.ın'""

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU Kanun Numarası : 2547 Kabul Tarihi : 4/11/1981 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 6/11/1981 Sayı : 17506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 21 Sayfa : 3 * * * Bu Kanunun yürürlükte

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27949 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Uz. Dr. Nuretdin KUZHAN YÜKSEKOVA DEVLET HASTANESİ Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye Kamu

Detaylı

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32 7331 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA İKİLİ ÖĞRETİM YAPILMASI, 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ VE BU KANUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3843 Kabul

Detaylı