SİGORTA MATEMATİĞİ (Hayat-Hayat Dışı) Soru-1: (x) yaşında bir kişinin, tam sürekli tam hayat (whole life) sigortası için,

Save this PDF as:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİGORTA MATEMATİĞİ (Hayat-Hayat Dışı) Soru-1: (x) yaşında bir kişinin, tam sürekli tam hayat (whole life) sigortası için,"

Transkript

1 SİGORTA MATEMATİĞİ (Hayat-Hayat Dışı) Soru-1: (x) yaşında bir kişinin, tam sürekli tam hayat (whole life) sigortası için, (i) Āx=0,5 (ii) 2 Āx=0,40 (iii) δ=0,04 (iv) E[L]= -0,2 olduğuna, sürekli, T zamanı için olarak tanımlandığına ve prim olduğuna göre E[(L) 2 ] değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 2,08 B) 1,95 C) 1,46 D) 0,90 E) 0,70 Soru-2: (i) (IA)x = 12 (ii) (IA)x+5 = 14 (iii) Ax+5 = 0,4 (iv) (v) (vi) A 0,82 x:5 5px=0,92 i=0,05 olduğuna göre, 1 (DA) x:5 aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 0,18596 B) 0,12844 C) 0,11959 D)0,05432 E) 0,02283 Soru-3: x Mx Nx Dx Yukarıdaki tabloda verilen bilgilere göre 30 yaşındaki bir kişi, 20 yıllık bir karma (endowment) sigorta için 10 yıl boyunca yıllık 100 TL prim öderse kaç TL teminat aldığı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) B) C) D) E) 1.159

2 Soru-4: ve eşitlikleri veriliyor. Buna göre değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) B) C) D) E) Soru-5: Eşit yaşlardaki iki kişi için düzenlenen, 1000 TL tazminatlı 2 yıllık birleşik hayat sigortasında (joint life insurance), 2 yıl içinde ilk ölüm gerçekleştiğinde, ölüm yılının sonunda tazminat ödemesi yapılmaktadır., ve varsayımı altında bu sigortanın net tek primi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 693,80 B)553,80 C) 853,37 D) 254,25 E) 104,77 Soru-6: 20 yaşında bir kişi TL teminatlı 10 yıllık karma hayat (endowment) sigortası satın almıştır. modeline göre ve yıllık faiz oranının %5 olduğu varsayımı altında net tek prim aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 63369,9 B) 6525,25 C) 6336,9 D) 965,2 E) 553,21 Soru-7: 40 yaşında bir kişi için TL tutarındaki teminatı ölüm yılının sonunda ödenen tam hayat (whole life) sigortası için, ω=90 ve Moivre kanunu varsayımı altında değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 436,33 B) 120,44 C) 112,17 D) 100,58 E) 27, 93 Soru-8: ile dağılım fonksiyonu, ile yaşam fonksiyonu ve ile anlık ölüm oranı gösterilmektedir. Buna göre aralarındaki ilişkileri veren aşağıdaki bağıntılardan hangisi ya da hangileri doğrudur? I- II- III- IV- A) I ve II B) II ve III C) III ve IV D) I ve III E) I,II ve III

3 Soru-9: 2010 yılında sigorta şirketine bildirilen hasar tutarlarının ortalaması 400 TL ve hasar frekansı 0,08 olarak gerçekleşmiştir. Her yıl hasar tutarlarının enflasyon nedeniyle %4, hasar frekansının ise %1 artması durumunda 2014 yılında bir sigortalının ödeyeceği primin, 2010 yılındaki primin kaç katı olduğu aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 1,22 B) 1,52 C) 1,56 D) 1,73 E) 1,90 Soru-10: Hasar tutarını gösteren X rastlantı değişkeninin hazard fonksiyonu 1 hx ( x),0 x x olarak verilmiştir. Sigorta şirketi 10 birimlik muafiyet uygulaması yaptığına göre bu uygulamanın sigorta şirketinin beklenen ödemesinde meydana getireceği azalma oranı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) %30 B)%29 C) %25 D)%19 E)%10 Soru-11: Sigortalanan bir varlığın bir sonraki dönem hasara uğramama olasılığının 0,80; hasar olması durumunda ise, hasar olasılık yoğunluk fonksiyonunun, f(x)= 0,01e 0,01x x>0 olduğu bilinmektedir. Sigortalının fayda fonksiyonu ise, U(x)= tanımlanmaktadır. e 0,005x, x>0 olarak Bu kişinin varlığını sigortalamak için ödeyeceği maksimum seçeneklerin hangisinde verilmiştir? prim tutarı aşağıdaki A) P<35 B) C) D) 45 P 50 E) 35 P P P 55

4 Soru-12: 25 yaş için 1 TL teminatlı bir tam hayat sigortası poliçesi eşdeğerlik ilkesine göre fiyatlandırılmış ve şu bilgiler verilmiştir : (i) (ii) (iii) (iv) Poliçenin yıllık primleri ilk 10 yıl a 6 25:10 x A x P 1, daha sonraki yıllar için a x 25 0,15 20, ,40 15,60 P 2 P 1 İlk 10 yıldan sonra primi yerine primi alınmaya devam edilirse, tazminat tutarı da % 30 oranında azalacak ve 10. sonuç rezerv de aynı kalacaktır. P 2 dir. Buna göre, bu sigortanın 10. yıl sonuç rezervi aşağıdakilerden hangisidir? A) 0,174 B) 0,247 C) 0,277 D) 0,307 E) 0,337 CEVAP ANAHTARI SORU Cevap 1 D 2 B 3 C 4 D 5 E 6 C 7 A 8 A 9 A 10 D 11 B 12 B

5 RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME SINAVI Soru-1: X1, X2 ve X3 birbirinden bağımsız ve aynı dağılıma sahip rassal değişkenlerdir. f Xi (1) = 0,7 ve f Xi (2) = 0,3 olduğuna göre f X 3 (4) değeri aşağıdakilerden hangi seçenekte verilmiştir? A) 0,49 B) 0,42 C) 0,44 D) 0,19 E) 0,09 Soru-2: Hasar şiddetinin üstel (exponential) dağıldığı bir sigorta portföyünde sigortalıdan sigortalıya değişen λ parametresi Pareto(α=5, Θ) dağılımına sahiptir. Buna göre hasar şiddetinin varyansının 22 olduğu bilindiğinde Θ nın değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 6,81 B) 7,42 C) 8,22 D) 9,01 E) 14,53 Soru-3: Bir sigorta şirketinin nakliyat branşında, hasar tutarlarının aşağıda olasılık yoğunluk fonksiyonu aşağıda verilmiş olan dağılıma uyduğu varsayılmaktadır; f x (x) = 3θ3 (θ+x) 4, x > 0, θ > 0. Geçmiş gözlemler göz önünde bulundurulduğunda ortalama hasar tutarının TL olduğu bilinmektedir. Enflasyon oranının %20 olması durumunda, hasar tutarının TL yi aşma olasılığındaki artış miktarı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 0,0195 B) 0,0295 C) 0,0395 D) 0,0415 E) 0 Soru-4: Hasar sayısı (N) dağılımı λ =3 parametreli Poisson, hasar tutarı (X) olasılık fonksiyonu ise P(X=1)= P(X=2) = P(X=3) = 1/3 olarak verilmektedir. Toplam hasar yoğunluk fonksiyonu f S (k) için aşağıda verilen değerler dikkate alınarak, f S (3) = 13 6 e 3 ve f S (4) = e 3, f S (5) olasılık değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) e 3 B) e 3 C) e 3 D) e 3 E) e 3

6 Soru-5: Bir hasar miktarı dağılımı aşağıda verilmiştir. Hasar Miktarı (X) Hasar Olasılığı 200 0, , , , ,10 Buna göre hasar miktarı dağılımının çarpıklık katsayısı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 0,50 B) 0,30 C) 0,20 D) 0,10 E) 0 Soru-6: Bir sigorta şirketinin kasko ve yangın portföyleri birbirlerinden bağımsızdır ve şirketin prim üretiminin %90 ını oluşturmaktadır. Bu sebeple şirketin hasar maliyetlerini doğru bir şekilde hesaplaması gerekecektir. Her bir portföy için hasar sayısı dağılımı sırasıyla Poisson (λ = 1) ve Poisson (λ = 2) olarak, bireysel hasar şiddeti dağılımı ise aşağıdaki şekilde verildiğine göre X f 1 (x) 0,2 0,3 0,5 f 2 (x) 0,1 0,3 0,6 toplam hasarın beklenen değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 21,9 B) 8,8 C) 7,3 D) 4,8 E) 6,57 Soru-7: Yıllık hasar sayısı, N ve dağılım parametresi λ için aşağıdaki bilgiler verilmiştir. i) N~Poisson(λ) ii) λ, f Λ (λ) olasılık yoğunluk fonksiyonuna sahip bir rasgele değişken iii) Λ~Üstel(θ = 3) Buna göre beklenen hasar sayısı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 3 B) 6 C) 9 D) 2 E) 1

7 Soru-8: Bir sigorta branşına ait hasarın olasılık fonksiyonu aşağıdaki tabloda verilmiştir: X px(x) 0,08 0,05 0,25 0,22 0,10 0,05 0,05 0,05 0,06 0,09 E[(X-d)+] =2 olduğuna göre d değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 2,34 B) 2,02 C) 2,89 D) 1,84 E) 1,70 Soru-9: Bir portföyde yüksek ve düşük riskli olmak üzere iki tür sigortalı vardır. Yüksek riskli olan sigortalıların hasar şiddeti dağılımı, 4 x 0 x 100 için f(x) ve düşük riskli sigortalıların hasar şiddeti dağılımı ise, 2 x 0 x 100 için f(x) ile tanımlanmaktadır. Sigortacı 65 birim üzerindeki hasarları reasüröre devretmektedir. Her iki grupta bulunan sigortalıların sayısının eşit olduğu bilindiğine göre reasüröre aktarılan hasarların ortalaması, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 69 B) 73 C) 77 D) 81 E) 85

8 Soru-10: ln4 parametresiyle bileşik Poisson dağılıma sahip bir toplam hasar modelinde bireysel hasar tutarları x 2 f x, x 1,2,3,... xln2 olasılık fonksiyonuna sahiptir. Buna göre aşağıdaki seçeneklerden hangisi toplam hasar dağılımı için doğrudur? A) Negatif Binom (r=4, β=2) B) Negatif Binom (r=2, β=2) C) Binom (q=1/2) D) Negatif Binom (r=2, β=1) E) Poisson (λ=2) Soru-11: Bir sigorta portföyünde poliçe başına muafiyet ve limit sırasıyla 500 TL ve TL tutarındadır. Portföyde 500 TL tutarında 3 ödeme, TL tutarında 2 ödeme yapılmıştır. Ödenen hasar dağılımı en çok olabilirlik (maximum likelihood) yöntemiyle parametreli Pareto dağılımına uydurulmuştur. nın tahmin edicisinin değeri aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir? ˆ 4000 ve A) 0,070 B) 1,16 C) 0,93 D) 1,39 E) 1,62 Soru-12: X rassal değişkeni için, (i) E[X] = θ, θ>0 (ii) Var[X] = θ2 25 olarak veriliyor. nın tahmin edicisi, ˆ, ve tahmin edicinin ortalama karesel hatası (mean square error) MSE ˆ ( ) olmak üzere, (iii) ˆ k X, k>0 k 1 (iv) 2 MSE ˆ ( ) 5. bias ˆ( ) eşitlikleri sağlandığına göre k değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 25 B) 10 C) 5 D) 2,5 E) 1

9 SORU CEVAP 1 C 2 E 3 C 4 C 5 E 6 C 7 A 8 B 9 E 10 D 11 B 12 B

10 MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA SINAVI Soru 1: Kazanılmamış Primler Karşılığının hesaplanmasında kullanılabilen yöntemlerden biri olan Yirmidört Sisteminde; gelecek yıla sarkan kısmının hesaplanmasında aylık prim üretimlerinin her ayın 15 inde gerçekleştiği dikkate alınmaktadır. Bu yönteme göre karşılık hesaplanmasında aşağıda belirtilenlerden hangisi yanlıştır? A) Ocak ayı prim üretiminin 1 / 24 ünün karşılık ayrılması gerekir. B) Şubat ayı prim üretiminin 3 / 24 ünün karşılık ayrılması gerekir. C) Mart ayı prim üretiminin 5 / 24 ünün karşılık ayrılması gerekir. D) Kasım ayı prim üretiminin 22 / 24 ünün karşılık ayrılması gerekir. E) Aralık ayı prim üretiminin 23 / 24 ünün karşılık ayrılması gerekir. Soru 2: Aşağıdaki verilere göre sigorta şirketinin öz sermayesi (özkaynağı) kaç TL dir? Cari (Dönen) Varlıklar : TL Cari Olmayan (Duran) Varlıklar : TL Kısa Vadeli Yükümlülükler (K.V. Yabancı Kaynaklar) : TL Uzun Vadeli Yükümlülükler (U.V. Yabancı Kaynaklar) : TL A) TL B) TL C) TL D) TL E) TL Soru 3: Aşağıdaki hangisi Türkiye Finansal Raporlama Standartların temel ölçüm (değerleme) esasıdır? A) Satış değeri B) Kayıtlı değeri C) Vergi değeri D) Defter değeri E) Gerçeğe uygun değeri Soru 4: Aşağıdakilerden hangisi sigortacılık literatürde IBNER kavramının izahı sayılır? A) Dosyası kapanmış hasarlar B) İhbar edilmiş ancak yeterince bildirilmemiş hasarlar C) İhbar edilmiş ancak kayda alınmamış hasarlar D) İhbar edilmiş ancak gerçekleşmemiş hasarlar E) Gerçekleşmiş ancak ihbar edilmemiş hasarlar Sayfa1

11 Soru 5: İş yılı reasürans muhasebe metoduna ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Reasürans paylaşımda anlaşma yılı tanzim edilen poliçelerin izleyen anlaşma yılında yapılan prim düzeltmeleri dikkate alınır. B) Reasürans paylaşımda anlaşma yılı tanzim edilen poliçelerin sigorta süreleri bitiminden sonra gelen hasar ihbarları dikkate alınır. C) Reasürans paylaşımda anlaşma yılında gerçekleşen bütün tazminat talepleri dikkate alınır. D) Reasürans paylaşımda anlaşma yılı tanzim edilen poliçelerin primleri dikkate alınır. E) Reasürans paylaşımda anlaşma yılı sonunda reasürörün sorumluluğu bitmez. Soru 6: Mali tablolarda bir yılın baz alınarak, o yıla ait tutarlar 100 alındıktan sonra izleyen yıllarda söz konusu bilanço ve gelir tablosu verilerinin baz yıla bağlı kalınarak incelenmesi yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Dikey analiz B) Trend analizi C) Çapraz analiz D) Rasyo analizi E) Oran analiz Soru 7: Bir Sigorta işletmesinin bilançosunda aşağıdakilerden hangisi yer almaz? A) Dönem Net Karı B) Brüt Ödenen Tazminatlar C) Esas Faaliyetlerden Alacaklar D) Sermaye E) Satılmaya Hazır Finansal Varlıklar Soru 8: Aşağıdaki değerlere sahip bir sigorta işletmesinin kâr veya zararı ne kadardır? Dönembaşı varlık toplamı: TL Dönembaşı borç toplamı : TL Dönemsonu varlık toplamı: TL Dönemsonu borç toplamı : TL A) TL Kâr B) TL Kâr C) TL Zarar D) TL Kâr E) TL Zarar Soru 9: Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde uygulanan Kazanılmamış Primler Karşılığı ayırma yöntemi değildir? A) 1/8 Oransal Yöntemi B) Gün Esası C) Ortalama Net Esası D) 1/24 Oransal Yöntemi E) Sabit Oran Yöntemi Sayfa2

12 Soru 10: Ülkemizde IBNR hesaplamasında mevzuata göre kullanılan yöntemin seçimindeki temel kriter aşağıdakilerden hangisidir? A) İlgili branşın özelliğine ve şirketin portföy yapısına bağlı olarak gerçeğe en yakın sonucu veren yöntem. B) İlgili branşın portföy özelliğine bağlı olarak en yüksek sonucu veren yöntem. C) İlgili branşın özelliğine ve şirketin portföy yapısına bağlı olarak en yüksek sonucu veren yöntem. D) İlgili branşın özelliğine ve şirketin portföy yapısına bağlı olarak en düşük sonucu veren yöntem. E) Şirketin portföy yapısına bağlı olarak ortalama sonucu veren yöntem. Soru 11: Aşağıdaki hesaplardan hangisi normalde Cari (Dönen) Varlıklar içerisinde gösterilmez? A) Reasürans Faaliyetlerinden Alacaklar B) Bankalar C) Finansal Varlıklar D) Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar E) İştirakler Soru 12: Aşağıdakilerden hangisi maddi olmayan duran varlıktır? A) Kıdem tazminat karşılığı B) Şerefiye C) Demirbaşlar D) İştirakler E) Ertelenmiş komisyon giderleri SORU Cevap 1 D 2 C 3 E 4 B 5 C 6 B 7 B 8 C 9 C 10 A 11 E 12 B Sayfa3

13 FİNANS TEORİSİ VE UYGULAMALARI Soru-1: W(t), t [0, T] aralığında tanımlı standart Brown hareketi olsun. Bu durumda, W(t) t 4 ün beklenen değeri; E[W(t) 4 ], aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 4t 3 B) 3t 2 C) t 2 +2 D) t E) 0 Soru-2: Bir hisse senedi için yazılan opsiyon fiyatlandırması üzerine bazı teorik önermeler aşağıda verilmiştir: I. Hisse senedinin bugünkü fiyatı ile alım opsiyonun bugünkü fiyatı arasında pozitif bir korelasyon vardır. II. Hisse senedinin bugünkü fiyatı ile satım opsiyonun bugünkü fiyatı arasında negatif bir korelasyon vardır. III. Hisse senedinin oynaklığı (volatilitesi) ile alım opsiyonun fiyatı arasında negatif bir korelasyon vardır. IV. Risksiz faiz oranı ile satım opsiyonu arasında negatif korelasyon vardır. Yukarıdaki önermelerden hangisi veya hangileri doğrudur? A) Hepsi B) I, II ve IV C) II, III ve IV D) I ve II E) III ve IV Soru-3: Geometrik Brown Hareketine (geometric brownian motion) göre bir hisse senedinin fiyatındaki değişim, X(t), aşağıdaki diferansiyel denklem olarak verilmektedir; dx(t) = 0,10 X(t)dt +0,4X(t)dW(t) Eğer, W(t) standart Brown hareketi ise, Var[ln ( X(10) X(0)] değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 4 B) 1,6 C) 0,4 D) 0,16 E) 0,04 X(0)

14 Soru-4: Kar payı ödemeyen hisse senetlerinin fiyatlarını gösteren Ito süreçleri (X(t) ve Y(t)) aşağıdaki gibi verilmektedir; (i) (ii) dln (X(t))= 0,16dt + 0,4dW(t) Y(t) = Y(0).e 0,12t+ 0,2W(t) Yukarıda verilen bilgilere göre ve W(t) standart Brown hareketini göstermekte ise, sürekli bileşik (continuously compounded) risksiz faiz oranı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 0,09 B) 0,08 C) 0,06 D) 0,05 E) 0,04 Soru-5: Bir bankanın portföyü iki adet finansal üründen oluşmaktadır. Portföyde birinci üründen 100 adet, ikinci üründen ise 200 adet bulunmaktadır. Fiyatları sırası ile 2 ve 3 TL olan bu ürünlere ait getirilerin varyans-kovaryans matrisi aşağıdaki gibidir. 0,42 0,28 [ 0,28 0,29 ] Delta normal yöntemine göre %5 güven seviyesi için 10 günlük risk aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? [z 0,05 = 1,64; z 0,025 = 1,96] A) -45,36 B) -711,84 C) 800 D) ,04 E) ,76 Soru-6: Dolar üzerine yazılmış bir vadeli işlem sözleşmesi varsayımı altında doların spot fiyatı 1,60 TL, 4 aylık sürekli dolar faizi %7 ve 4 ay vadeli işlem sözleşmesinin teorik fiyatı 1,65 ise, 4 aylık risksiz sürekli faiz değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 0,10 B) 0,11 C) 0,15 D) 0,16 E) 0,17 Soru 7: Sürekli zamanda oluşturulmuş faiz verim eğrisi (yield curve) aşağıdaki gibidir; Vade 1 ay 2 ay 3 ay 6 ay 9ay 12ay 18 ay 24ay 36ay Faiz %4 %5 %6 %7 %8 %9 %10 %11 %12 Başlangıç fiyatı 100 TL, yılda 4 kez ve yıllık %10 kupon ödemesi yapan bir bononun, vadesine 5 ay kalmış fiyatı 102 TL den işlem görmektedir. Bu bononun üzerine yazılmış 3 aylık vadeli işlem sözleşmesinin teorik fiyatı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

15 A) 99,47 B) 100,98 C) 102,24 D) 103,54 E) 108 Soru-8: A hisse senedi %20 olasılıkla -100 TL, %30 olasılıkla 50 TL ve %50 olasılıkla y TL getiri sağlamaktadır. Bu hisse senedinin beklenen getirisi 15 TL ise y değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 50 B) 40 C) 30 D) 20 E) 10 Soru-9: Tahvil piyasalarındaki faiz oranı riski genellikle durasyon ile ölçülmektedir. Aşağıdakilerden hangisi durasyonun (duration) doğru tanımıdır? A) Tahvilin nakit akışlarının ortalama bağlı kalış süresi B) Tahvilin vade uzunluğu C) Tahvilin nakit akışlarındaki ortalama sapma D) Tahvil fiyatlarındaki ortalama varyans E) Tahvilin ortalama getiri miktarının vade uzunluğuna oranı Soru-10: Kupon ödemesi yıllık %6,4 yıllık kupon ödemeli ve vade sonu getirisi (yield to maturity) %5,5 olan bononun Macaulay durasyon sonucu aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 4,02 B) 2,57 C) 3,68 D) 2,98 E) 5,24 Soru-11: Aşağıda verilen grafiklerde y-ekseni kar, x-ekseni ise hisse senedi fiyatını göstermektedir. Straddle stratejisini tanımlayan grafik aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) B) C) D) E)

16 Yukarıdaki varsayımlar kullanılarak hesaplanan bono fiyatı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) 103,07 B) 102,78 C) 103,71 D) 104,52 E) 101,89 Soru-12: Bir hisse senedi üzerine yazılmış bir opsiyonun fiyatının hisse senedinin fiyatına karşı değişimini açıklayan hassasiyet (greek) aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? A) Delta B) Gamma C) Vega D) Theta E) Rho SORU CEVAP 1 B 2 B 3 B 4 E 5 D 6 D 7 B 8 B 9 A 10 C 11 A 12 A

RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME

RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME SORU 1: Bir hasar sıklığı dağılımının rassal değişken olan ortalaması (0,8) aralığında tekdüze dağılmaktadır. Hasar sıklığı dağılımının Poisson karma dağılıma uyduğu bilindiğine göre 1 ya da daha fazla

Detaylı

RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME MAYIS 2015

RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME MAYIS 2015 RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME MAYIS 2015 SORU 2: Motosiklet sigortası pazarlamak isteyen bir şirket, motosiklet kaza istatistiklerine bakarak, poliçe başına yılda ortalama 0,095 kaza olacağını tahmin

Detaylı

RISK TEORİSİ SINAV SORULARI WEB

RISK TEORİSİ SINAV SORULARI WEB MAYIS 2017 SORU 1: RISK TEORİSİ SINAV SORULARI WEB Bir sigorta şirketinin konut sigortasında uyguladığı iki tip poliçe (A ve B) bulunmaktadır. A tipi konut poliçesinde şirket en fazla 5.500 TL hasar ödemektedir.

Detaylı

SIGORTA MATEMATİĞİ SORULARI WEB EKİM 2017

SIGORTA MATEMATİĞİ SORULARI WEB EKİM 2017 SIGORTA MATEMATİĞİ SORULARI WEB EKİM 2017 SORU 1: Hasar rassal değişkenini tanımlayan rassal X aşağıdaki dağılıma sahiptir: 150 F ( x) = 1, 0. x 150 + x Simülasyon teknikleri kullanılarak bu dağılımdan

Detaylı

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME 12 MAYIS 2018

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME 12 MAYIS 2018 2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME 12 MAYIS 2018 Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından hazırlanmış olan bu sınav sorularının her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

2019 YILI İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI SİGORTA MATEMATİĞİ (HAYAT VE HAYATDIŞI) 21 NİSAN 2019

2019 YILI İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI SİGORTA MATEMATİĞİ (HAYAT VE HAYATDIŞI) 21 NİSAN 2019 2019 YILI İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI SİGORTA MATEMATİĞİ (HAYAT VE HAYATDIŞI) 21 NİSAN 2019 Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından hazırlanmış olan bu sınav sorularının her hakkı saklıdır.

Detaylı

SİGORTA MATEMATİĞİ SINAV SORULARI WEB. Belirli yaşlar için hesaplanan kommütasyon tablosu aşağıda verilmiştir.

SİGORTA MATEMATİĞİ SINAV SORULARI WEB. Belirli yaşlar için hesaplanan kommütasyon tablosu aşağıda verilmiştir. SORU 1 SİGORTA MATEMATİĞİ SINAV SORULARI WEB Şimdiki yaşı 56 olan Ahmet, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile biriktirmiş olduğu 250.000 TL yi yaşam süresi boyunca sabit ödemeli dönem başı yıllık maaş

Detaylı

RISK ANALIZI SINAVI WEB EKİM Kasko sigortasından çekilen beş hasarlı bir rassal örneklem aşağıdaki gibi verilmektedir:

RISK ANALIZI SINAVI WEB EKİM Kasko sigortasından çekilen beş hasarlı bir rassal örneklem aşağıdaki gibi verilmektedir: RISK ANALIZI SINAVI WEB EKİM 2017 SORU 1: Kasko sigortasından çekilen beş hasarlı bir rassal örneklem aşağıdaki gibi verilmektedir: 115 240 325 570 750 Hasarların α = 1 ve λ parametreli Gamma(α, λ) dağılıma

Detaylı

HAYAT DIŞI SİGORTALARI SINAVI EKİM 2017

HAYAT DIŞI SİGORTALARI SINAVI EKİM 2017 HAYAT DIŞI SİGORTALARI SINAVI EKİM 2017 SORU 1: Hasar sıklığı dağılımının oranıyla possion dağılımına sahip olduğu, bireysel hasar tutarlarının ortalaması 20 olan bir üstel dağılım olduğu ve prim yüklemesinin

Detaylı

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI: SİGORTA MATEMATİĞİ. Soru 1

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI: SİGORTA MATEMATİĞİ. Soru 1 Soru Günde 8 saat çalışan bir bankanın müşterilerinin sayısı ile ilgili olarak şu bilgi verilmektedir: Müşteri sayısı, bankanın açıldığı an 9 müşteri ile başlayıp, her saat başı 9 oranı ile doğrusal artarak

Detaylı

χ =1,61< χ χ =2,23< χ χ =42,9> χ χ =59,4> χ

χ =1,61< χ χ =2,23< χ χ =42,9> χ χ =59,4> χ SORU : Ortalaması, varyansı olan bir raslantı değişkeninin, k ile k arasında değer alması olasılığının en az 0,96 olmasını sağlayacak en küçük k değeri aşağıdakilerden hangisidir? A),5 B) C) 3,75 D) 5

Detaylı

2018 YILI İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI SİGORTA MATEMATİĞİ (HAYAT VE HAYATDIŞI) 29 NİSAN 2018

2018 YILI İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI SİGORTA MATEMATİĞİ (HAYAT VE HAYATDIŞI) 29 NİSAN 2018 2018 YILI İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI SİGORTA MATEMATİĞİ (HAYAT VE HAYATDIŞI) 29 NİSAN 2018 Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından hazırlanmış olan bu sınav sorularının her hakkı saklıdır.

Detaylı

SİGORTA MATEMATİĞİ SINAVI EKİM 2016 SORULARI

SİGORTA MATEMATİĞİ SINAVI EKİM 2016 SORULARI SİGORTA MATEMATİĞİ SINAVI EKİM 2016 SORULARI ÇÖZÜMLÜ SINAV SORULARI-WEB SORU-1: (i) P =0,06 x:n (ii) P x =0,03 (iii) P x + n=0,04 (iv) d =0,02 1 olarak veriliyor. Buna göre P x: n değeri aşağıdaki seçeneklerden

Detaylı

FINANS TEORISI WEB EKIM 2017

FINANS TEORISI WEB EKIM 2017 FINANS TEORISI WEB EKIM 2017 SORU 1: W t, t [0, T] aralığında tanımlı standart Brown hareketidir. P(2 W(3) > 4) olasılığı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmektedir? (Not: Φ fonksiyonu standart normal

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA. Sigortacılık Hesap Planında aşağıdaki seçeneklerde verilen hangi hesap kodu kullanılmaz?

MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA. Sigortacılık Hesap Planında aşağıdaki seçeneklerde verilen hangi hesap kodu kullanılmaz? MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA SORU 1: Sigortacılık Hesap Planında aşağıdaki seçeneklerde verilen hangi hesap kodu kullanılmaz? A) 2 B) 3 C) 7 D) 8 E) 9 CEVAP: D SORU 2: Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSAL ANALİZ EKİM 2016 SINAV WEB SORULARI

MUHASEBE VE FİNANSAL ANALİZ EKİM 2016 SINAV WEB SORULARI MUHASEBE VE FİNANSAL ANALİZ EKİM 2016 SINAV WEB SORULARI SORU-1: Mali (finansal) tablolar; temel ve ek finansal tablolardan oluşur. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Temel mali tablo dur? A) Fon Akım Tablosu

Detaylı

MUHASEBE VE FINANSAL RAPORLAMA WEB SORU 1: Aşağıdakilerden hangisi kazanılmamış primler karşılığı (KPK) hesaplama esasları açısından yanlıştır?

MUHASEBE VE FINANSAL RAPORLAMA WEB SORU 1: Aşağıdakilerden hangisi kazanılmamış primler karşılığı (KPK) hesaplama esasları açısından yanlıştır? MUHASEBE VE FINANSAL RAPORLAMA WEB SORU 1: Aşağıdakilerden hangisi kazanılmamış primler karşılığı (KPK) hesaplama esasları açısından yanlıştır? A) Poliçe prim tutarı üzerinden hesaplanması B) Dövizli poliçelerde

Detaylı

Finans Teorisi ve Uygulamaları- WEB SORULARI Ekim-2016

Finans Teorisi ve Uygulamaları- WEB SORULARI Ekim-2016 Finans Teorisi ve Uygulamaları- WEB SORULARI Ekim-2016 Soru-1: İki dönemli binom modelinde 20 TL fiyatlı temettü ödemesiz bir hisse senedi üzerine yazılmış olan ve kullanım fiyatı 22 TL olan Amerikan tipi

Detaylı

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANS TEORİSİ VE UYGULAMALARI 13 MAYIS 2018

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANS TEORİSİ VE UYGULAMALARI 13 MAYIS 2018 2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANS TEORİSİ VE UYGULAMALARI 13 MAYIS 2018 Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından hazırlanmış olan bu sınav sorularının her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Cari Dönem Bağımsız Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 511.630.615 400.623.476 1- Kasa 14 539 46 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2019 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2019 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2018 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.067.923.796 1.120.707.680 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Cari 31 Aralık 2012 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 169.842.323 155.736.446 1- Kasa 14 568 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 166.945.028

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 963.567.450 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar 30 Eylül 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 504.064.044 447.814.449

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ I- Cari Varlıklar VARLIKLAR 63.806.323 1- Kasa 302 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 61.638.135 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -6.442 5- Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.174.329 B- Finansal

Detaylı

2019 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANS TEORİSİ VE UYGULAMALARI 28 NİSAN 2019

2019 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANS TEORİSİ VE UYGULAMALARI 28 NİSAN 2019 2019 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANS TEORİSİ VE UYGULAMALARI 28 NİSAN 2019 1 Standart Brownian hareketi süreci ile tanımlanan integralinin değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 218.328.596 192.979.883 1- Kasa 14 788 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 211.055.473 186.395.687

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Mart 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 450.356.015 447.814.449 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 447.814.449 394.414.565 1- Kasa 14-142 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 261.688.873 238.263.597

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar ayrıntılı bilanço Varlıklar geçmiş Dipnot 31 Mart 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 340,950,876 299,185,453 1- Kasa 2.12, 14 1,486 1,844 2- Alınan Çekler

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

χ =1,61< χ χ =2,23< χ χ =42,9> χ χ =59,4> χ

χ =1,61< χ χ =2,23< χ χ =42,9> χ χ =59,4> χ SORU : Ortalaması, varyansı olan bir raslantı değişkeninin, k ile k arasında değer alması olasılığının en az 0,96 olmasını sağlayacak en küçük k değeri aşağıdakilerden hangisidir? A),5 B) C) 3,75 D) 5

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle ayrıntılı konsolide bilanço Varlıklar Dipnot 31 Aralık 2012 31 Aralık 2011 I- Cari Varlıklar A-Nakit ve Nakit

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 354,519,969 314,537,220 1- Kasa 14 337 401 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 253,531,342 226,279,431 4- Verilen çekler ve ödeme emirleri

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari BİLANÇO VARLIKLAR I Varlıklar A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,925,810 1 Kasa 14 2 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 4,889,175 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 314,537,220 299,185,453 1- Kasa 14 401 1,844 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 226,279,431 235,212,090 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.) 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Geçmiş Önceki 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14,169,311 15,618,483 1- Kasa 2.12, 14 698 123 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Eylül 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Eylül 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem 1 Bağımsız Geçmiş 31 Aralık 2014 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 383.033.770 329.752.725 1 Kasa 14 2.111 2.079 2 Alınan Çekler 3 Bankalar

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 516.739.801

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 886,616,489 634,168,416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan Çekler 3 Bankalar

Detaylı

Bereket Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 Mart 2019 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Bereket Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 Mart 2019 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 20.827.696 9.807.519 1- Kasa 0 0 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 14 18.241.421 7.507.730 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 0 0 5- Banka

Detaylı

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.)

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız 31 Aralık 2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 540.502.996 589.738.443 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 303.143.981 340.823.953 4-

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 306,276,198 314,537,220 1- Kasa 14 1,957 401 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 203,727,607 226,279,431 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar Denetimden Dipnot 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 326,840,892 299,185,453 1- Kasa 14 1,965 1,844 2- Alınan çekler - - 3- Bankalar 14 242,167,124

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 26,323,433 32,870,248 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 24,802,294 32,542,783 4- Verilen

Detaylı

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018 2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018 Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından hazırlanmış olan bu sınav sorularının her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. (30/09/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa 1.396

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. (30/09/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa 1.396 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR (3/9/28) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 47.487.893 1- Kasa 1.396 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 14 47.485.676 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.597.862,85 97.908.467,33 1- Kasa 14 706,26 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 114.578.347,59

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135.557.693,98 97.908.467,33 1- Kasa 14 1.504,78 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 135.110.587,67

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Sınırlı VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 77,202,854 35,354,950 1- Kasa 8,048 8,740 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar Mad.35 52,302,566 13,839,095 4- Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

ANKARA EMEKL0L0K A.;. AYRINTILI SOLO B0LANÇO

ANKARA EMEKL0L0K A.;. AYRINTILI SOLO B0LANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 29.548.169 1- Kasa 1.163 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 14 29.542.800 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - 5- Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipnot 30 Eylül 2008

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipnot 30 Eylül 2008 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.200830.09.2008 DÖNEMİ BİLANÇOSU I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 6.093.492,94 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 6.093.492,94 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 192.979.883 155.736.446 1- Kasa 14 203 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 186.395.687

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135,139,181 133,722,404 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 121,417,928 125,778,170 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

Ekteki Dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki Dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcısıdır. 1 ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ANHYT VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 56,093,437 62,944,260 1- Kasa 8,658 3,038 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar Mad.35 37,814,523 47,657,704

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide bilançolar... 1-5 Konsolide gelir

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 739.798.890 651.602.160 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2009) (31/12/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 96.149.109 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 90.035.797 81.142.222 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 44,608,349 1- Kasa 14 6,889 2- Alınan çekler - 3- Bankalar 14 8,858,622 4- Verilen çekler ve ödeme emirleri (-) - 5- Diğer nakit

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar geçmiş I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 108,496,514 76,630,825 1- Kasa 14 3,078 1,254 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 71,433,774 38,082,077 4- Verilen çekler ve

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 329.752.725 192.979.883 1- Kasa 14 2.079 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 316.697.160

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2012 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2012 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 155.736.446 99.347.399 1- Kasa 14 2.165 2.304 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 154.166.721

Detaylı

SEVİYE 2 AKTÜERLİK SINAVI: FİNANS TEORİSİ 2015. Soru 2:

SEVİYE 2 AKTÜERLİK SINAVI: FİNANS TEORİSİ 2015. Soru 2: FİNANS TEORİSİ 2015 YILI SORULARI Soru 2: XYZ şirketi sabit ödemelerin yapıldığı faiz oranı takas (swap) sözleşmesine sahiptir. Sözleşmenin gösterge değeri (notional value) 2.000.000 TL dir ve ödemeler

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 701.787.908 634.168.416 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 670.263.584 606.968.203

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 76,630,825 54,194,717 1- Kasa 14 1,254 5,674 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 38,082,077 18,409,074 4- Verilen çekler ve ödeme emirleri

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 634.168.416 400.623.476 1- Kasa 14 204 46 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 606.968.203 376.688.815

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2008 tarihi itibarıyla Ayrıntılı bilanço (Para birimi - Yeni Türk Lirası (YTL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2008 tarihi itibarıyla Ayrıntılı bilanço (Para birimi - Yeni Türk Lirası (YTL)) Varlıklar Varlıklar Dipnot I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 40,745,700 1- Kasa 14 5,155 2- Alınan çekler - 3- Bankalar 14 4,759,786 4- Verilen çekler ve ödeme emirleri (-) - 5- Diğer nakit ve

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 272,991,104 268,144,617 1- Kasa 14 1,413 830 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 217,335,404 214,427,517 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 415,619,719 340,737,486 1- Kasa 646 544 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 399,206,049 321,015,151 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 771.817.698 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 573.084.935 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 904.312.219 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 664.479.204 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Aksigorta A.Ş. 3.9.216 Tarihi İtibariyle Finansal Tabloları

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 147.648.170 127.439.598 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 137.321.333 115.986.832 4- Verilen

Detaylı

VARLIKLAR. I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR. I- Cari Varlıklar Dipnot AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31.12.2012 31.12.2011 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 12.405.410 10.159.873 1- Kasa 2.12, 14 1.699 1.753 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 2.12, 14

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak 31 Aralık 2017 1 Ocak 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 948.408.737 634.168.416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak- 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1,046,857,838 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO YTL VARLIKLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO YTL VARLIKLAR YTL VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 35,354,950 62,944,260 1- Kasa 8,740 3,038 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar Mad.35 13,839,095 47,657,704 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar ( ) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,14 54.400.683 28.327.786 1- Kasa 2.12,14 5.588 3.924 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12,14 32.366.735 8.595.579 4- Verilen Çekler

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmemiştir. 31 03 2005

Bağımsız Denetimden Geçmemiştir. 31 03 2005 ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. Ayrıntılı Bilanço (YTL) ANHYT VARLIKLAR Dip Not Bağımsız Denetimden Geçmemiştir. 31 03 2005 I- Cari (Dönen) Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar (Hazır Değerler) 14,834,247

Detaylı

VARLIKLAR 1 Ocak Ocak Mart Mart 2010

VARLIKLAR 1 Ocak Ocak Mart Mart 2010 CARDİF HAYAT SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.2011-31.03.2011 DÖNEMİ BİLANÇOSU I- Cari Varlıklar 58.485.458,72 43.533.140,26 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 35.115.326,65 28.534.237,50 1- Kasa - - 2- Alınan

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar EGE SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31.12.2014 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Açıklayıcı Dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 133.722.404 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 125.778.170 81.142.222

Detaylı

HAYAT SİGORTA A.Ş DÖNEMİ BİLANÇOS

HAYAT SİGORTA A.Ş DÖNEMİ BİLANÇOS P PARİBAS CARDİF VARLIKLAR HAYAT SİGORTA A.Ş. 01.01.2011-30.09.2011 DÖNEMİ BİLANÇOS 30 Eylül 2011 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 40.723.953,65 29.561.396,00 1- Kasa

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Bağımsız A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12,14 52.550.224 21.681.608 1- Kasa 14 2.584 1.043 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 45.038.608 18.087.148 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ YTL. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ YTL. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari SOLO BİLANÇO YTL. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 257.024.009 1- Kasa 637 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar Mad.35 260.928.960 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2015) (31/12/2014) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 551.303.762 819.757.469 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 374.800.368

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 132,638,061 127,439,598 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 122,130,270 115,986,832

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar

Bağımsız Denetimden Geçmiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar ( ) VARLIKLAR Geçmiş I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,14 34,461,053 33,270,237 1- Kasa 2.12,14 5,399 3,936 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12,14 5,328,477 6,888,908 4- Verilen

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR (Bağımsız Denetimden ) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 93,389,164 53,314,802 1- Kasa 5,215 776 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 53,280,271 17,316,628 4- Verilen Çekler -

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR (Bağımsız Denetimden ) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 53.314.802 40.038.800 1- Kasa 776 5.621 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 17.316.628 7.954.704 4- Verilen Çekler -

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş ( ) VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 66.024.750 53.314.802 1- Kasa 4.031 776 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 25.093.400 17.316.628 4- Verilen

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,14 40,038,800 33,270,237 1- Kasa 2.12,14 5,621 3,936 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12,14 7,954,704 6,888,908 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 93,484,280 53,314,802 1- Kasa 5,291 776 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 47,392,131 17,316,628 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -

Detaylı